Κυριακή 5 Απριλίου 2009

Ο Οbama πάτησε το πόδι του στην Τουρκία





Όλα κανονικά με το ταξίδι του Obama στην Τουρκία. Όσοι είχατε την αγωνία σας ενημερώνουμε πως είχε ομαλή πτήση.





Read more...

Υπέρ της συμβολικής επαναπροώθησης μερίδας μεταναστών τάσσεται ο Θ.Πάγκαλος...

http://nonews-news.blogspot.com

"Έχεις δύο δρόμους: ή κάνεις την Ελλάδα παράδεισο υποδοχής των λαθρομεταναστών, με κίνδυνο να βρεθείς με 5-10 εκατομμύρια, ή κάνεις κάτι για να σταματήσει".
Θέση υπέρ της επαναπροώθησης ορισμένων παράνομων μεταναστών, «όχι μαζική, αλλά συμβολική, ώστε να ανακοπεί το ρεύμα» λαμβάνει ο Θεόδωρος Πάγκαλος. Παράλληλα, επιμένει στην πολεμική του κατά του ΚΚΕ και του ΣΥΡΙΖΑ και, στον ίδιο οξύ τόνο, δηλώνει ότι «το πανεπιστημιακό άσυλο έχει καταργηθεί από τους τρομοκράτες και τους αλήτες της άκρας αριστεράς».
«Υπάρχουν οι μετανάστες που έχουν περάσει νόμιμα τα σύνορά μας. Όλων...
αυτών επείγει η νομιμοποίηση της θέσης τους με απώτερο σκοπό την απόδοση, σ' όσους το επιθυμούν, της δυνατότητας ν' αποκτήσουν ιθαγένεια» λέει ο κ. Πάγκαλος στην Κυριακάτικη Ελευθεροτυπία.

Για τους παράνομους μετανάστες, από την άλλη, «έχεις δύο δρόμους: ή κάνεις την Ελλάδα παράδεισο υποδοχής των λαθρομεταναστών, με κίνδυνο να βρεθείς με 5-10 εκατομμύρια, ή κάνεις κάτι για να σταματήσει. Δεν υπάρχει άλλη μέθοδος από την επαναπροώθησή τους στη χώρα εκκίνησής τους [...] Δεν πρέπει να γίνει μαζική επαναπροώθηση, αλλά συμβολική, ώστε να ανακοπεί το ρεύμα», όπως αναφέρει.

Την ίδια ώρα, ο Θ.Πάγκαλος δίνει συνέχεια στη δριμεία κριτική του έναντι του ΚΚΕ λέγοντας, μεταξύ άλλων, ότι «διοικείται από μια ομάδα ανθρώπων με ολοκληρωτική νοοτροπία» και προχωρά ακόμη παραπέρα, εκφράζοντας την άποψη ότι το κόμμα του Περισσού κινείται «στα όρια της νομιμότητας».

«Τα κείμενά τους, ρητά λένε ότι η προοπτική του ΚΚΕ είναι η ανατροπή του υπάρχοντος πολιτικού και κοινωνικού συστήματος. Επειδή, λοιπόν, εγώ θεωρώ ότι το υπάρχον σύστημα είναι η δημοκρατία, πιστεύω ότι το κόμμα αυτό κινείται στα όρια της νομιμότητας. Χρησιμοποιεί τη νομιμότητα για να ανατρέψει το υπάρχον Σύνταγμα, όχι κατ' ανάγκην με εκλογές, όπως θα μπορούσε ο καθένας να το κάνει, αλλά και με επαναστατικές διαδικασίες» αναφέρει.

Εξίσου οξύς είναι ο κ. Πάγκαλος και απέναντι στον ΣΥΡΙΖΑ και εκφράζει την άποψη ότι «η συζήτηση περί συνεργασίας έχει τελειώσει, όχι με δική μας ευθύνη. Είναι σαφές ότι στον ΣΥΡΙΖΑ κυριαρχεί μια τάση επανόδου στο ΚΚΕ. Το ΚΚΕ γυρίζει στον Στάλιν και ο ΣΥΡΙΖΑ σπεύδει να καταλάβει τον χώρο που μένει. Και έτσι αυτή η παράταξη αυτοκτονεί. Δεν υπάρχει λόγος ν' ασχοληθεί κανείς μαζί τους».

Εξάλλου, για την προσδοκία που ενδεχομένως υπήρξε πριν από μερικούς μήνες ότι ο ΣΥΡΙΖΑ θα μπορούσε να φτάσει, από άποψης μεγέθους, το ΠΑΣΟΚ, ο κ. Πάγκαλος αναφέρει χαρακτηριστικά: «Αυτά δεν γίνονται. Βρίσκονται στην αγριεμένη φαντασία νεαρών με εξάψεις, όπως είναι ο κ. Τσίπρας. Ή, ακόμη χειρότερα, στη φαντασία ανθρώπων που ποτέ δεν ωρίμασαν πνευματικά και πολιτικά, όπως είναι ο κ. Αλαβάνος».

http://www.in.gr/news/Reviews/Review598581/assets/ok.gif Η κα Παπαρήγα απάντησε την Κυριακή από το Αιγάλεω στις επιθέσεις του Θ.Πάγκαλου -χωρίς να τον κατονομάσει- κάνοντας λόγο για «ανερχόμενο, ωμό και άγριο αντικομμουνισμό, που εκπέμπεται από ένα πρόσωπο» το οποίο έχει «καταμερισμό ρόλου από την ηγεσία του κόμματός του». Η ίδια εμφανίστηκε βέβαιη ότι στην Ελλάδα «δεν περνάει εύκολα ο αντικομμουνισμός, γιατί ο λαός ξέρει τι έχει κάνει το ΚΚΕ για τη χώρα».
Πηγή ΔΟΛ


Read more...

ΑΠΟΚΑΛΥΠΤΟΥΜΕ ΤΗΝ "ΜΑΥΡΗ ΒΙΒΛΟ ΤΟΥ ΟΙΚΟΥΜΕΝΙΚΟΥ ΠΑΤΡΙΑΡΧΕΙΟΥ"


ΑΠΟ ΤΟ Greek American News Agency

black_book_of_konstatninoupole_-_copy.jpg Το Greek American News Agency, με αφορμή πρωτίστως τα όσα ακούσαμε από τον καθηγητή πανεπιστημιακό και «πνευματικό διδάσκαλο» της Παντείου κ. Αλέξανδρο Ηρακλείδη για τα «κατορθώματα» του Ελληνικού στρατού στην Σμύρνη την μαύρη περίοδο {1918-1922},και δευτερευόντως την στρατηγικής σημασίας επίσκεψη του αμερικανού προέδρου Barack Obama στην Τουρκία, για την εγκαθίρδυση της νέας μεγάλης γεωστρατηγικής σημασίας συμμαχία-συμφωνίας {Αμερικής Τουρκίας} που αποκαλύψαμε, φέρνει σήμερα στο φως της δημοσιότητας ένα μεγάλης ιστορικής αξίας συγκλονιστικό ντοκουμέντο. Την «Μαύρη Βiβλο του Οικουμενικού Πατριαρχείου». Ένα ακόμα σπάνιο μοναδικό αποκαλυπτικό ντοκουμέντο της νεότερης ιστορίας του Έθνους και της Ορθοδόξου Εκκλησίας μας. Ένα σύγγραμα πραγματικό εθνολόγιο μαρτύρων του γένους.

Ένα κείμενο γεμάτο περιγραφές και αληθινά γεγονότα που κατέγραψε η γραφίδα των κληρικών του γένους μας. Των κληρικών εθνομάρτυρων του Οικουμενικού Πατριαρχείου. Ένα ντοκουμέντο που περιγράφει θυσίες και αίμα που χύθηκε στο βωμό της Πίστεως των πατέρων μας ως εθνική προφορά στο Έθνος των προγόνων μας. Των ανθρώπων που έχυσαν το αίμα τους καθαγιάζοντας τα ματωμένα Αγία Χώματα της πάλαι ποτέ βυζαντινής αυτοκρατορίας.

Ένα μοναδικής ιστορικής αξίας σπανιο ντοκουμέντο που θα άξιζε να προσφερθεί από τον Οικουμενικό (μας) Πατριάρχη κ.κ. Βαρθολομαίο ως «δώρο», «αντίδωρο» και «προσφορά» στον νέο Αμερικανό και πολλά υποσχόμενο στην ανθρωπότητα νεοφανή ηγέτη Barack Obama.
Τον «ηγέτη» που πίστεψε, στήριξε ομόθυμα και ενωμένη γεμάτη ελπίδες η Ελληνική κοινότητα των ΗΠΑ φτάνοντας ο πνευματικός ταγός και καθοδηγητής της Αρχιεπίσκοπος Δημήτριος σε μια ιστορική για τον απανταχού Ελληνισμό ημέρα να τον προσφωνήσει ως «νέο Μέγα Αλέξανδρο», ο οποίος θα κόψει ως άλλο γόρδιο δεσμό επιλύοντας τα προβλήματα με τα μεγάλα εθνικά ζητήματα των Πανελλήνων και Κυπρίων! Και εκείνος, ο πολλά υποσχόμενος ηγέτης μετά από τις συγκρατημένες υποσχέσεις (του) γεμάτες ελπίδα, απροκάλυπτα απαξίωσε να συναντηθεί κατ' ιδίαν στην μαρτυρική έδρα του Πατριαρχείου το Φανάρι, -όπως αρμόζει κατά το πρωτόκολλο- με τον πνευματικό ηγέτη 320.000.000 εκατομμυρίων Ορθοδόξων! Επειδή το ζήτησε η Τουρκία! Επειδή το επέβαλε η Τουρκία η ολιγόλεπτη συνάντηση θα γίνει σε ουδέτερο, εκτός Πατριαρχείου τόπο, στο πλαίσιο της διαθρησκειακής συνάντησης και αφού εν τω μεταξύ θα έχει συναντηθεί και κατ' ιδίαν και με άλλους θρησκευτικούς ηγέτες μειώνοντας και υποβιβάζοντας έτσι σε μια απλή εθιμοτυπική συνάντηση αυτό το προσωπικό τετ α τέτ γνωριμίας του με τον κ. Βαρθολομαίο. Θέμα που θα δούμε αναλυτικά σε προσεχείς συνδέσεις σας με εκτενή αποκαλυπτική ανάλυση όλα τα γιατί. Και τα πώς αυτής της δυσμενούς και αρκετά αρνητικής εξέλιξης για τα απαράγραπτα δίκαια, διεθνή διεκκλησιαστικά, διαχριστιανικά αλλά και διορθόοδοξα συμφέροντα του Οικουμενικού Πατριαρχείου και εν γένει της ανά τον κόσμο Ορθοδόξου Εκκλησίας...>>>Συνέχεια εδώ

Read more...

Έγκλημα στο δάσος...


... του Υμηττού στην Καισαριανή
.
.

.
Προεδρικό διάταγμα ανοίγει τις ορέξεις των εμπρηστών, των οικοπεδοφάγων και του κατασκευαστιστού κεφαλαίου. 84 χιλιόμετρα νέων αυτοκινητόδρομων στο βουνό του Υμηττού. Ανισόπεδος κόμβος στο καμμένο δάσος στο λόφο του Αράπη και τόνοι τσιμέντο μέσα στο αισθητικό δάσος του Αη-Γιάννη. Υπόγεια σήραγγα κάτω από την Πανεπιστημιούπολη που παρεμποδίζει το ρέμα του Ηριδανού και βγάζει 4 αρτηρίες αυτοκινήτων στο ύψος της Ούλωφ Πάλμε.
Οι μάσκες έπεσαν! Ανάπτυξη σημαίνει τόνοι τσιμέντο και χιλιάδες κομμένα δέντρα. Αποσυμφόρηση σημαίνει χαβούζα χιλιάδων αυτοκινήτων εντός και γύρω από την πόλη μας. Ανακούφιση σημαίνει ζωή με αυτοκίνητο και χωρίς δημόσιους χώρους και δάσος. Κατασκευαστές, ΥΠΕΧΩΔΕ και...
δημοτικές αρχές κρατούν στα χέρια τους το ολοκληρωμένο σχέδιο καταστροφής του δάσους του Υμηττού, της Καισαριανής και της ζωής μας. Όσο συνεχίσουμε να σιωπούμε, σκάβουν το λάκκο μας!
Εμείς, δεν σιωπούμε, ούτε δεχόμαστε το 'κερασάκι' του υπογειοποιημένου δρόμου της Πανεπιστημιούπολης, υπογράφουμε και διεκδικούμε να κτίσουμε, ανοικτά και όχι 'υπόγεια', αυτό που χρειάζεται πέρα από κάθε αμφιβολία η πόλη μας: ένα μαζικό και δυναμικό κίνημα κατοίκων με ανοιχτές-αμεσοδημοκρατικές διαδικασίες λήψης αποφάσεων, όπου ο καθένας μας θα μπορεί να δει τον εαυτό του σε αυτό και θα μπορεί να συμβάλει στη διαμόρφωση της κατεύθυνσης του αγώνα ισότιμα με τους άλλους κατοίκους της πόλης.
Στο μέτωπο αυτό δεν βάζουμε άλλα προαπαιτούμενα εκτός από τα αυτονόητα αιτήματα για όποιον θέλει να παλέψει για το περιβάλλον στην Καισαριανή μας:
1) την αδιαπραγμάτευτη αντίθεση στους νέους αυτοκινητόδρομους. Καμία αντιπρόταση εναλλακτικών οδικών έργων - καμία διαβούλευση επί των σχεδίων. Αντιπρόταση μας η εκτεταμένη εξάπλωση των Μέσων Μαζικής Μεταφοράς έτσι ώστε να ικανοποιούνται πλήρως οι μετακινήσεις των κατοίκων που οι συγκεκριμένοι αυτοκινητόδρομοι υποτίθεται ότι έρχονται να εξυπηρετήσουν (ΤΡΑΜ και ΜΕΤΡΟ στην Καισασαριανή και σύνδεση με λεωφορειακές γραμμές της πόλης με τα γειτονικά προάστεια και περιοχές π.χ. Βύρωνα, Ζωγράφου, Γουδί, ΛΕΦΤΑ για τον πεζό και τον ποδηλάτη της πόλης μας και όχι για τις κατασκευαστικές και την αυτοκινητοβιομηχανία).
2) την απόσυρση της πρότασης τροποποίησης του Π.Δ. «προστασίας» του Υμηττού και την κατοχύρωση της απόλυτης προστασίας από το σχέδιο πόλεως μέχρι την κορυφή του.
3) την αναίρεση της απόφασης του Δημοτικού Συμβουλίου Καισαριανής για το Π.Δ. που αρνείται να συνδέσει τον χαρακτηρισμό του Υμηττού ως "Αστικό Πάρκο" με τους τόνους τσιμέντου και την πλημμυρίδα αυτοκινήτων εντός και γύρω από την πόλη μας, λόγω του υπογειοποιουμένου δρόμου της Πανεπιστημιούπολης!
4) καμία περαιτέρω οικιστική ανάπτυξη, καμία νέα εγκατάσταση στον Υμηττό, ιδιωτική ή δημόσια, κανένα κομμένο δένδρο στον Αη-Γιάννη και στον Λόφο του Αράπη, καμιά ανάπλαση στην περιοχή της Πανεπιστημιούπλης που θα καταστρέψει 2 παιδικές χαρές και θα γεμίσει σκόνη και τσιμέντο το περιαστικό πράσινο της πόλης μας.
Στόχος μας είναι ένας: η συγκρότηση ανοιχτής επιτροπής κατοίκων που θα επιδιώκει τη διοργάνωση και το συντονισμό ανοιχτών λαϊκών συνελεύσεων και κινητοποιήσεων ανά τακτά διαστήματα στην πόλη μας και σε συντονισμό με επιτροπές κατοίκων άλλων περιοχών θα σπάσει τη σιωπή μας και θα ανοίξει τον 'δικό τους λάκο'.
Ν' ΑΡΝΗΘΟΥΜΕ ΤΟ ΤΕΛΟΣ ΤΗΣ ΚΑΙΣΑΡΙΑΝΗΣ
Ο ΑΓΩΝΑΣ ΣΤΑ ΧΕΡΙΑ ΤΩΝ ΚΑΤΟΙΚΩΝ
Πατήστε εδώ για να διαβάσετε τη συνέχεια...

Read more...

Η δήλωση Ομπάμα για τη Β. Κορέα




ΠΟΥ ΕΚΤΟΞΕΥΣΕ ΤΟΝ ΠΥΡΑΥΛΟ

Η ανάπτυξη και εκτόξευση βαλλιστικών πύραυλων από την Β. Κορέα αποτελούν απειλή για την Βορειοανατολική Ασία και την Διεθνή ειρήνη και ασφάλεια. Η σημερινή εκτόξευση ενός taepo-don 2 πυραυλου ήταν μια καθαρή...


παραβίαση της συνθήκης 1718 του συμβούλιου ασφάλειας του ΟΗΕ η οποία απαγορεύει στη Β. Κορέα οποιαδήποτε ενέργεια σχετικά με Βασιλιστκους πύραυλους. Με αυτή τη προβοκατόρικη πράξη η Β. Κορέα αγνόησε τις διεθνείς υποχρεώσεις της, απέρριψε εκκλήσεις για αυτοσυγκράτηση και απομονώθηκε ακόμα περισσότερο από τα υπόλοιπα έθνη.

Θα ξεκινήσουμε αμέσως διαβουλεύσεις με τους συμμάχους μας στην περιοχή, συμπεριλαμβανομένης της Ιαπωνίας και της Ν Κορέας, και τα μέλη του Συμβουλίου Ασφαλείας του ΟΗΕ για να πάει το θέμα στο Συμβούλιο. Προτρέπω τη Βόρεια Κορέα να συμμορφωθεί πλήρως με τα ψηφίσματα του Συμβουλίου Ασφαλείας του ΟΗΕ και να απέχει από περαιτέρω προκλητικές ενέργειες.
Η πρόληψη της διάδοσης όπλων μαζικής καταστροφής αποτελεί υψηλή προτεραιότητα για την διοίκηση μου.

Οι Ηνωμένες Πολιτείες έχουν πλήρως δεσμευτεί για την διατήρηση της ασφάλειας και της σταθερότητας στη βορειοανατολική Ασία και θα συνεχίσουν να εργάζονται για την επιβεβαιωμένη «απόπηρυνοποίηση» της Κορεατικής Χερσονήσου, μέσω των εξαμερών συνομιλιών.






Read more...

Τα Κυριακάτικα Πρωτοσέλιδα



5-4-2009
Κάντε κλικ στις εφημερίδες να ανοίξουν




























Σε λίγο και οι υπόλοιπες



Διάβασε τη συνέχεια εδώ...

Read more...