Τρίτη 27 Μαρτίου 2012

Με 7,7 εκατ. ευρώ ενισχύονται τα πολιτικά κόμματα

Τακτική επιχορήγηση


(Φωτογραφία: Icon Photopress )


Αθήνα
Με 7.720.000 ευρώ ενισχύει το υπουργείο Εσωτερικών τα πολιτικά κόμματα, στο πλαίσιο της τακτικής χρηματοδότησης και της οικονομικής ενίσχυσής τους. Το ποσό αντιστοιχεί, σύμφωνα με την απόφαση, στο ένα τέταρτο αυτών που καλύπτει το α' τρίμηνο του 2012.

Το ποσό κατανέμεται ως εξής:

  • ΠΑΣΟΚ 3.107.705 ευρώ
  • ΝΔ 2.429.469 ευρώ
  • ΚΚΕ 746.737 ευρώ
  • ΛΑΟΣ 622.748 ευρώ
  • ΣΥΡΙΖΑ 556.005 ευρώ
  • ΟΙΚΟΛΟΓΟΙ ΠΡΑΣΙΝΟΙ 257.333 ευρώ

Newsroom ΔΟΛ


Read more...

Προσωρινή Νομαρχιακή Επιτροπή Κιλκίς


Η Προσωρινή Διοικούσα Επιτροπή της ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΣΥΜΦΩΝΙΑΣ ανακοινώνει τα μέλη της Προσωρινής Νομαρχιακής Επιτροπής της ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΣΥΜΦΩΝΙΑΣ για τo Nομό Κιλκίς .

Η Προσωρινή Νομαρχιακή Επιτροπή θα συντονίσει τις δραστηριότητες των μελών και των οργανώσεων του κόμματος μέχρι την σύγκληση του πρώτου συνεδρίου της «ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΣΥΜΦΩΝΙΑΣ» εντός του 2012.

Προσωρινή Νομαρχιακή Επιτροπή Κιλκίς

1

Αγαθόπουλος Κωνσταντίνος

Απόστρατος αξιωματικός αεροπορίας

2

Αθαναηλίδης Γιάννης

Επίκουρος Καθηγητής Δ.Π.Θ.

3

Αμοιρίδης Μιχάλης

Πρώην μέλος Εθνικού Συμβουλίου ΠΑΣΟΚ

4

Βαφειάδης Αναστάσιος

Καθηγητής ΜΕ

5

Νικολαϊδης Μωυσής

Πρόεδρος Ελληνοσουηδικής Οργάνωσης Στοκχόλμης

6

Ξανθόπουλος Κώστας

Καθηγητής ΜΕ

7

Σαββίδης Κώστας

Εγκληματολόγος

8

Σωτηριάδης Τάσος

Επιχειρηματίας

9

Φούρας Πέτρος

Χημικός μηχανικός

10

Χαραλαμπίδης Ηλίας

Πρώην Γραμματέας της Νομαρχιακής Επιτροπής ΠΑΣΟΚ Κιλκίς


Read more...

Μίζα 60 εκατ. ευρώ ψάχνουν οι εισαγγελείς για τα Leopard

Ξανανοίγουν οι δικογραφίες για τα εξοπλιστικά



Ανοίγει και πάλι από τη δικαιοσύνη το «καυτό» θέμα της προμήθειας των εξοπλιστικών προγραμμάτων. Ήδη, δυο εισαγγελείς η κ. Πόπη Παπανδρέου και ο κ. Αντώνης Ελευθεριάνος βρίσκονται, σύμφωνα με πληροφορίες, στα …ίχνη μίζας ύψους 60 εκατ. ευρώ που φέρεται να κατέληξε σε μη πολιτικά πρόσωπα κατά την προμήθεια αρμάτων μάχης τύπου Leopard -2 την περίοδο 1999-2009!

Η δικογραφία για την προμήθεια των Leopard ανοίγει εκ νέου έπειτα από σχεδόν μια δεκαετία, ύστερα παραγγελίας της προϊσταμένης της εισαγγελίας Πρωτοδικών της Αθήνας κ. Ελένης Ράκου και του προϊσταμένου της εισαγγελίας Εφετών κ. Ιωάννη Σακελάκου. Αφορμή για την εισαγγελική παραγγελία, που αφορά στη διερεύνηση του συνόλου των εξοπλιστικών προγραμμάτων, αποτέλεσαν οι καταγγελίες που είχε κάνει στο παρελθόν ο πρώην γενικός διευθυντής αμυντικών εξοπλισμών και επενδύσεων του υπουργείου Εθνικής Άμυνας, Ευάγγελος Βασιλάκος. Όπως ο ίδιος είχε αποκαλύψει κάποιοι πλούτισαν από τους εξοπλισμούς ενώ σύμφωνα με τα λεγόμενά του κάποιοι κατασκεύασαν αμυντικές ανάγκες για να φτιάξουν περιουσίες!

Οι δυο εισαγγελείς που ερευνούν την υπόθεση των Leopard – 2 ήδη έχουν ξεκινήσει να λαμβάνουν μαρτυρικές καταθέσεις ενώ σύμφωνα με πληροφορίες έστειλαν ήδη αιτήματα δικαστικής συνδρομής στο Μονακό και τις Βρετανικές Παρθένες Νήσους, προκειμένου να διαπιστώσουν αν έχει στοιχειοθετηθεί το αδίκημα της δωροδοκίας.

Οι ίδιες πληροφορίες αναφέρουν πως βρίσκονται κοντά στα ίχνη μίζας που εκτιμάται, σύμφωνα με δημοσιεύματα, αγγίζει τα 60 εκατομμύρια ευρώ!
protothema.gr
Read more...

Όλοι οι υποψήφιοι του Πάνου Καμμένου σε Αθήνα, Πειραιά και Αττική



Όλοι οι υποψήφιοι του Πάνου Καμμένου σε Αθήνα, Πειραιά και Αττική
Τις αιτήσεις τους για να μπουν στο ψηφοδέλτιο του νεοϊδρυθέντος κόμματος του Πάνου Καμμένου στις επικείμενες εκλογές έστειλαν περίπου 200 πολίτες - υποστηρικτές των Ανεξάρτητων Ελλήνων.


Ο κατάλογος των υποψήφιων για τους καταλόγους σε Α και Β Αθήνας και Πειραιά αναρτήθηκε στο διαδίκτυο, και από αυτούς θα επιλεγούν δημόσια οι τελικοί υποψήφιοι για τις βουλευτικές εκλογές.

Διαβάστε αναλυτικά τους υποψήφιους στα παράκατω links:

Για Α και Β Αθήνας, πατήστε εδώ

Για Α και Β Πειραιά, πατήστε εδώ

Για Περιφέρεια Αττικής, πατήστε εδώ
http://newpost.gr

Read more...

Η εφαρμογή του μνημονίου φταίει για την αποτυχία του, λέει η τρόικα

«Απολογία» στην Ευρωβουλή


O Όλι Ρεν, από την πλευρά της Κομισιόν, ανέφερε ότι το δεύτερο πρόγραμμα «δίνει βαρύτητα στην ανάπτυξη και την απασχόληση»
O Όλι Ρεν, από την πλευρά της Κομισιόν, ανέφερε ότι το δεύτερο πρόγραμμα «δίνει βαρύτητα στην ανάπτυξη και την απασχόληση» (Φωτογραφία: Reuters )


Βρυξέλλες
Την αδυναμία της ελληνικής διοίκησης και την έλλειψη ευρείας πολιτικής συναίνεσης ανέφερε ως τη διπλή «αχίλλειο πτέρνα» της εφαρμογής του πρώτου μνημονίου για την Ελλάδα ο Όλι Ρεν στην ειδική ακρόαση της τρόικας από την Επιτροπή Οικονομικών Υποθέσεων του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου για την ελληνική διάσωση.

«Αλλαγή νοοτροπίας» στην εφαρμογή των μεταρρυθμίσεων και «ευρύτερη πολιτική συναίνεση» ζήτησε από την Αθήνα και ο Γιοργκ Άσμουσεν από την πλευρά της ΕΚΤ.

Η Ελλάδα «έχει ακόμη δρόμο να διανύσει» ανέφερε ο Πόουλ Τόμσεν του ΔΝΤ, κάνοντας επίσης λόγο για «οργανωμένα συμφέροντα» που εμποδίζουν την εφαρμογή των διαρθρωτικών αλλαγών.

O Όλι Ρεν, από την πλευρά της Κομισιόν, ανέφερε ότι το δεύτερο πρόγραμμα «δίνει βαρύτητα στην ανάπτυξη και την απασχόληση». «Πρέπει να αναγνωρίσουμε την πρόοδο που κάνει η Ελλάδα και να της δώσουμε την ευκαιρία να εφαρμόσει τις μεταρρυθμίσεις στις οποίες έχει δεσμευτεί» είπε χαρακτηριστικά ο Ρεν.

Ο επίτροπος έκανε λόγο για «διπλή αχίλλειο πτέρνα» στο πρώτο πρόγραμμα: «Αφ' ενός η αδύναμη διοικητική ικανότητα της Ελλάδας και αφ'ετέρου η έλλειψη πολιτικής ενότητας η οποία, αν και βελτιώθηκε πρόσφατα, μπορεί να θεραπευτεί μόνο από την ίδια την ελληνική κοινωνία».

Ο ρυθμός εφαρμογής των μεταρρυθμίσεων και της δημοσιονομικής προσαρμογής «δεν είναι επαρκής ώστε να εξυγιανθούν τα ελληνικά δημοσιονομικά και να καλυφθεί το κένό της ανταγωνιστικότητας» επανέλαβε ο Ρεν, ζητώντας «περαιτέρω προσπάθειες».

«Δεν είναι μυστικό ότι το ελληνικό πρόγραμμα υπόκειται σε εξαιρετικά υψηλούς κινδύνους εφαρμογής» είπε από την πλευρά της ΕΚΤ ο Γιορκ Άσμουσεν.

«Χωρίς αλλαγή νοοτροπίας στην εφαρμογή κσι αρκετά ευρύτερη πολιτική συναίνεση υπέρ των οδυνηρών αλλά απαραίτητων αλλαγών, υπάρχει σημαντικός κίνδυνος το πρόγραμμα να εκτροχιαστεί» ανέφερε χαρακτηριστικά ο Άσμουσεν, λέγοντας πως «το πολιτικό θάρρος είναι πιο απαραίτητο από ποτέ».

Newsroom ΔΟΛ


Read more...

Άλλοι 200 γιατροί στη φάκα για «φαγοπότι» με φάρμακα!...



Κοντά στον εντοπισμό άλλων 200 γιατρών που υπερσυνταγογραφούσαν το τελευταίο διάστημα και εντοπίσθηκαν, είναι το υπουργείο Υγείας.

Ειδικότερα μετά τον εντοπισμό 11 γιατρών για υπερσυνταγογράφηση οι οποίοι τιμωρήθηκαν με στέρηση ενός μηνός από το σύστημα ηλεκτρονικής συνταγογράφησης (συνεπώς δεν...
μπορούν να χορηγούν φάρμακα στους ασθενείς τους), οι ελεγκτές του ΕΟΠΥΥ ελέγχουν άλλους 200 για ανάλογες παρατυπίες.

Όπως δήλωσε και ο υφυπουργός Υγείας Μιχάλης Τιμοσίδης, 200 γιατροί είναι κοντά στη «σύλληψη» από το σύστημα, οι οποίοι και θα τιμωρηθούν αντίστοιχα. Πληροφορίες αναφέρουν ότι οι επόμενοι γιατροί που θα τιμωρηθούν δε θα είναι με έναν μήνα στέρηση της συνταγογράφησης αλλά πολύ περισσότερο δεδομένου ότι ο ένα μήνας θεωρήθηκε από πολλούς δείγμα μεγάλης επιείκειας.

Πάντως ο κ.Τιμοσίδης κατήγγειλε ότι πολλοί γιατροί δε θέλουν την ηλεκτρονική συνταγογράφηση και τη σαμποτάρουν..



Read more...

Στη Βουλή διαβιβάστηκε η δικογραφία για τις συμβάσεις του ΟΣΕ...



Τη δικογραφία για τις ύποπτες συμβάσεις του ΟΣΕ διαβίβασε στη Βουλή ο αντεισαγγελέας του Αρείου Πάγου, Αθανάσιος Κατσιρώδης.

Η Βουλή θα αποφασίσει εάν υπάρχουν ή όχι ευθύνες του τέως υπουργού Μεταφορών Μιχάλη Λιάπη για τέσσερις συμβάσεις του ΟΣΕ.

Προηγουμένως, η... δικογραφία είχε διαβιβαστεί στον Άρειο Πάγο από την εισαγγελέα Πρωτοδικών Πόπη Παπανδρέου, η οποία διενήργησε σχετική προκαταρκτική έρευνα κατόπιν σχετικών δημοσιευμάτων του Τύπου και καταγγελίες του τότε βουλευτή του ΠΑΣΟΚ και νυν υφυπουργού Διοικητικής Μεταρρύθμισης Ντίνου Ρόβλια.

Η έρευνα της Π.Παπανδρέου «σκόνταψε», όμως, σε πολιτικά πρόσωπα και για το λόγο αυτό διαβίβασε τη δικογραφία στον Άρειο Πάγο, ενώ συνεχίζει την έρευνά της για 20 μη πολιτικά πρόσωπα, τα οποία φέρονται να έχουν ανάμειξη στην υπογραφή των επίμαχων συμβάσεων και σύντομα θα κληθούν να δώσουν εξηγήσεις ως ύποπτοι...

in.gr



Read more...

Προσωρινή Νομαρχιακή Επιτροπή Ά Θεσσαλονίκης


Η Προσωρινή Διοικούσα Επιτροπή της ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΣΥΜΦΩΝΙΑΣ ανακοινώνει τα μέλη της Προσωρινής Νομαρχιακής Επιτροπής της ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΣΥΜΦΩΝΙΑΣ για την πόλη της Θεσσαλονίκης (Α΄Θεσσαλoνίκης).

Η Προσωρινή Νομαρχιακή Επιτροπή θα συντονίσει τις δραστηριότητες των μελών και των οργανώσεων του κόμματος μέχρι την σύγκληση του πρώτου συνεδρίου της «ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΣΥΜΦΩΝΙΑΣ» εντός του 2012.

Προσωρινή Νομαρχιακή Επιτροπή Α΄Θεσσαλονίκης

1

Αποστολίδης Κυριάκος

Ιατρός

2

Διάκου Χρυσόστομος

Πρώην Γεν. Γραμ. Δήμου Σταυρούπολης

3

Δίκας Τάσσος

Αρχιτέκτονας Πρώην Πρόεδρος συλλόγου Λιβαδιωτών Θεσσαλονίκης

4

Θεοφανίδης Θεοδόσιος

Πολιτικός Μηχανικός

5

Κιτουκίδη Σβετλάνα

Ψυχολόγος

6

Κουρτίδης Λουδοβίκος

Οικονομολόγος- Πρώην μέλος Εθνικού Συμβουλίου ΠΑΣΟΚ

7

Λογοθετίδης Αλέξανδρος

Χημικός Μηχανικός- Πρώην μέλος ΠΕ ΠΑΣΟΚ Κ. Μακεδονίας

8

Ναζίρης Γιώργος

Καθηγητής ΤΕΦΑΑ

9

Λυσαρίδης Γιώργος

Καθηγητής Μ.Ε.- πρ. Γεν. Γραμ. Υπ. Μακεδονίας Θράκης

10

Σάββα Αικατερίνη

Δημοτική Σύμβουλος Αμπελοκήπων. Πρώην Γραμματέας ΠΑΣΟΚΑμπελοκήπων

11

Σαββίδης Κώστας

Ελεύθερος Επαγγελματίας

12

Σταυρακάκης Μιχάλης

Πρόεδρος Δερματολογικού Νοσοκομείου Αγ. Δημήτριος Αναπλ. Διοικητής Νοσ/μείου Παπανικολάου Θεσσαλονίκης

13

Ταχμετζίδης Νικόλαος

Συνταξιούχος- πρ. Δ.Σ. ΓΣΕΕ-ΕΚΟ

14

Τσερκέζης Κώστας

Γυμναστής

15

Τσινασλανίδης Βασίλης

Οικονομολόγος Υποδιοικητής 3ης ΥΠΕ

16

Τσολάκη Ιριάνα

Υποψήφια Βουλευτής ΠΑΣΟΚ το 2009

17

Χατζηπασχάλης Δήμος

Μέλος Εκτελεστικής Επιτροπής στην Πανελλήνια Ομοσπονδία Εργαζομένων στην Άμυνα (ΠΟΕ-ΥΕΘΑ)

Η συγκρότηση της Προσωρινής Νομαρχιακής Επιτροπής σε σώμα θα γίνει τις αμέσως επόμενες ημέρες.


Read more...

Το ΠαΣοΚ συγκροτείται και ανασυγκροτείται

Επιστρέφουν


pasok-24-458x315

Η εκπρόσωπος Τύπου του ΠΑΣΟΚ, Φώφη Γεννηματά, ανακοίνωσε τα μέλη της Επιτροπής Ανάδειξης Υποψηφίων:

  • Συντονιστής θα είναι ο Βασίλης Γερανίδης.
  • Μέλος της, ο Βαγγέλης Αργύρης, ο Αντιπρόεδρος της Βουλής, ο οποίος αναλαμβάνει ταυτόχρονα και υπεύθυνος Οργανωτικού του Κινήματος και, με την ιδιότητά του αυτή, θα συμμετέχει και στην Επιτροπή Ανάδειξης των Υποψηφίων.
  • Επίσης, ο Βασίλης Έξαρχος, Γραμματέας της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΠΑΣΟΚ.
  • Ο Κώστας Ασκούνης, μέλος του Πολιτικού Συμβουλίου, Δήμαρχος και Πρόεδρος της Κεντρικής Ένωσης Δήμων Ελλάδος.
  • Ο Γιάννης Σγουρός, Περιφερειάρχης Αττικής και Πρόεδρος της Ένωσης Περιφερειών.
  • Η Γιώτα Γαζή, Αντιπεριφερειάρχης Φωκίδας και μέλος της ΕΚΑΠ.
  • Η Μαρία Αναγνωστοπούλου, μέλος του Εθνικού Συμβουλίου.

Επίσης, ο Στέλιος Αγγελούδης αναλαμβάνει Διευθυντής του Πολιτικού Σχεδιασμού.

Η Χριστίνα Μανωλοπούλου, Διευθύντρια του Πολιτικού Γραφείου του Προέδρου.

Ο Νίκος Σαλαγιάννης αναλαμβάνει χρέη Γενικού Διευθυντή του ΠΑΣΟΚ.

Η κυρία Γεννηματά τόνισε πως δίπλα στα βασικά στελέχη του ΠΑΣΟΚ, «θα υπάρχει τουλάχιστον ίσος αριθμός νέων στελεχών από την κοινωνία, το Εθνικό Συμβούλιο, την Εθνική Αντιπροσωπεία της Νεολαίας – νέα στελέχη, τα οποία θέλουμε να πάρουν την προοπτική της παράταξης στα χέρια τους.»

Καταλήγοντας η Φώφη Γεννηματά δήλωσε πως η προεκλογική εκστρατεία «θα κινηθεί με όσο γίνεται μικρότερο προϋπολογισμό. Θα είναι μία όσο το δυνατόν λιτή, αλλά ουσιαστική προεκλογική εκστρατεία, βασισμένη στον πολιτικό μας λόγο, βασισμένη στη σχέση ειλικρίνειας με τους πολίτες.

Θα προσπαθήσουμε να μηδενίσουμε τα έξοδα σε σχέση με εκτυπώσεις, δεν θα υπάρχουν αφίσες, δεν θέλουμε να ρυπάνουμε καθόλου τις πόλεις, θέλουμε να σεβαστούμε πλήρως την ησυχία και την αγωνία των Ελλήνων πολιτών.»

«Το ΠΑΣΟΚ ήταν πάντα παρόν στα δύσκολα και θα είναι και τώρα, γιατί το αξίζει ο τόπος» τόνισε।

http://papaioannou


Read more...

Ραγκούσης: «Φιλαράκια του Βορίδη οι ταξιτζήδες»

«Δεν μπορούμε να συνεχίσουμε την πολιτική των εξαιρέσεων»


Βολές εναντίον του υπουργού Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων, Μάκη Βορίδη εξαπέλυσε ο αναπληρωτής υπουργός Εθνικής Άμυνας, Γιάννης Ραγκούσης, σε συνέντευξη του, ερωτώμενος για το επίμαχο νομοσχέδιο της απελευθέρωσης του επαγγέλματος των ταξί.

Την στιγμή που ο αρμόδιος υπουργός δηλώνει ανοιχτός σε αλλαγές του νομοσχεδίου, ο κ. Ραγκούσης τονίζει: «Εάν κάνει αυτές τις αλλαγές ο κ. Βορίδης, θα πρέπει να συγκρουστεί με τους ιδιοκτήτες ταξί, διότι οι ιδιοκτήτες δεν θέλουν νέες άδειες, δεν θέλουν να ανοίξει η αγορά των προμισθωμένων, των ταξί χωρίς ταξίμετρο».

Διερωτάται επίσης εάν το ελληνικό πολιτικό σύστημα, όπως έκανε δεκαετίες τώρα, θα συνεχίσει να πορεύεται με τη λογική των εξαιρέσεων. «Δηλαδή, θα εφαρμόσω μία γενική πολιτική ανοίγματος του επαγγέλματος, αλλά θα κάνω εξαίρεση στα φιλαράκια μου τους ταξιτζήδες, θα κάνω εξαίρεση στα φιλαράκια μου τους φορτηγατζήδες, που δεν έκανα, στα φιλαράκια μου τους εστιάτορες, στα φιλαράκια μου τους μηχανικούς Ένα θέμα είναι ότι δεν μπορούμε να συνεχίσουμε πολιτική των εξαιρέσεων. Ένα δεύτερο θέμα είναι ότι αυτό, αν γίνει, είναι εξαιρετικά άδικο».

Μάλιστα, επισήμανε ότι το νομοσχέδιο, το οποίο είχε δύο φορές ομόφωνα εγκρίθηκε στο προηγούμενο υπουργικό συμβούλιο επί πρωθυπουργίας Παπανδρέου, προέβλεπε ότι δεν θα εκδοθούν άπειρες άδειες και ανεξέλεγκτα, αλλά θα υπάρχει ένα πλαφόν μέχρι 30% και αυτό να δούμε αν θα εμφανιζότανε και αντίστοιχη ζήτηση για κάτι τέτοιο.

«Το νομοσχέδιο, το οποίο είχα εισηγηθεί στο υπουργικό συμβούλιο και είχε εγκριθεί επαναλαμβάνω, ομόφωνα, προέβλεπε ότι μία εταιρεία, που μπορούν να δραστηριοποιούνται εταιρείες και είναι θέμα και κοινοτικού δικαίου, μπορεί να συγκεντρώσει στην ιδιοκτησία της μέχρι δέκα άδειες ταξί। Το νομοσχέδιο, το οποίο εισηγείται αυτές τις μέρες στο ελληνικό Κοινοβούλιο ο κύριος Βορίδης, προβλέπει ότι η κάθε εταιρεία μπορεί να συγκεντρώσει μέχρι το 10% των αδειών που υπάρχουν σε μία περιοχή. Άρα, στην Αττική συγκεκριμένα μπορεί να υπάρξει εταιρεία, σύμφωνα με το νομοσχέδιο του κυρίου Βορίδη, όταν το δικό μας νομοσχέδιο προέβλεπε μέχρι 10 άδειες, το νομοσχέδιο του κύριου Βορίδη προβλέπει ότι μπορεί μία εταιρεία να συγκεντρώσει μέχρι 1.400 άδειες στα χέρια της» αποσαφήνισε ο Γ. Ραγκούσης, τονίζοντας ότι η άποψή του αυτή βρίσκει σύμφωνο και τον πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ.
protothema.gr
Read more...

Η Κατσέλη για τη Χάλκη

Στο ζήτημα της επαναλειτουργίας της Θεολογικής Σχολής της Χάλκης αναφέρθηκε με δήλωσή της η πρόεδρος της Κοινωνική Συμφωνίας, Λούκα Κατσέλη, χαρακτηρίζοντάς τη θετική εξέλιξη.

«Η λειτουργία της Θεολογικής Σχολής της Χάλκης που αποτελεί πάγιο αίτημα του Οικουμενικού Πατριαρχείου, εκφράζει την επικράτηση της θρησκευτικής ελευθερίας και των ανθρωπίνων δικαιωμάτων των μειονοτήτων στην Τουρκία.

Αναγνωρίζουμε και τιμούμε τον πολύχρονο αγώνα που έδωσε ο Οικουμενικός Πατριάρχης Βαρθολομαίος για το θέμα αυτό και είμαστε βέβαιοι ότι η Ομογένεια της Πόλης και σύσσωμος ο απανταχού Ελληνισμός θα αισθανθεί δικαιωμένος για την εξέλιξη αυτή», ανέφερε μεταξύ άλλων η κα. Κατσέλη.


Read more...

Παίρνει πάνω του τους διαγραμμένους...



Ο Βαγγέλης Βενιζέλος προανήγγειλε ότι θα δώσει τη λύση ο ίδιος έπειτα από διαβούλευση με τα αρμόδια όργανα
ΡΕΠΟΡΤΑΖ Βούλα Κεχαγιά
Σιωπητήριο για το θέμα των διαγραφέντων βουλευτών ζήτησε ο Βαγγέλης Βενιζέλος προαναγγέλλοντας ότι τη λύση θα τη δώσει ο ίδιος...
έπειτα από διαβούλευση στα αρμόδια όργανα του ΠΑΣΟΚ. Σήμερα το πρωί συνεδριάζει το Πολιτικό Συμβούλιο του κόμματος.

Μάλιστα, κατά τη διάρκεια διευρυμένης σύσκεψης στην Ιπποκράτους με τη συμμετοχή κυβερνητικών στελεχών ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ υπονόησε ότι κάθε περίπτωση θα εξεταστεί χωριστά. Ως εκ τούτου, δεν αποκλείεται ακόμη και σήμερα στη συνεδρίαση του Πολιτικού Συμβουλίου του κόμματος ο κ. Βενιζέλος να ανοίξει το θέμα της επιστροφής ή μη των διαγραφέντων, το οποίο τείνει να εξελιχθεί σε προεκλογικό αγκάθι για το ΠΑΣΟΚ.

NON PAPER.Σύμφωνα πάντως με non paper της Ιπποκράτους σε σχέση με τους διαγραφέντες βουλευτές, θα εξεταστούν όλες οι κατηγορίες βουλευτών που κατά τον έναν ή τον άλλο τρόπο βρέθηκαν σε «ειδική» κατάσταση. Σε αυτούς εντάσσονται οι οκτώ βουλευτές που εξακολουθούν να είναι μέλη της Κοινοβουλευτικής Ομάδας και οι οποίοι ψήφισαν το νέο πρόγραμμα επί της αρχής, όλα τα μετέπειτα νομοθετήματα και τη δανειακή σύμβαση και λειτουργούν κανονικά και με συνέπεια ως μέλη της Κοινοβουλευτικής Ομάδας. Πρόκειται για τους Γιάννη Κουτσούκο, Παναγιώτη Αντωνακόπουλο, Βασίλη Κεγκέρογλου, Χρύσα Αράπογλου, Δημήτρη Κουσελά, Δημήτρη Καρύδη, Μαρία Μίχου και Μιχάλη Τζελέπη, οι οποίοι όπως όλα δείχνουν θα ενταχθούν κανονικά στα ψηφοδέλτια.
Το ίδιο non paper αναφέρει πως υπάρχουν και αυτοί οι οποίοι ψήφισαν διαφοροποιούμενοι από την κομματική γραμμή και δεν ανήκουν τώρα στην Κοινοβουλευτική Ομάδα του ΠΑΣΟΚ, αλλά θεωρούν ότι είναι μέλη του Κινήματος, μετείχαν στη διαδικασία εκλογής του προέδρου του ΠΑΣΟΚ, ψήφισαν τη δανειακή σύμβαση και είναι έτοιμοι να ψηφίσουν όλα τα σχετικά νομοθετήματα, υποδηλώνοντας την πλήρη και ανεπιφύλακτη πλέον αποδοχή της πολιτικής του κόμματος σε αντίθεση με την οποιαδήποτε διαφοροποίησή τους. Γίνεται σαφές ότι αν εφαρμοστούν τα συγκεκριμένα κριτήρια, τότε πιθανότατα θα βρεθούν εκτός ψηφοδελτίων οι Βάσω Παπανδρέου και Μαριλίζα Ξενογιαννακοπούλου οι οποίες δεν εμφανίστηκαν στην ψηφοφορία για τη δανειακή σύμβαση. Η μεν πρώτη έχει υπονοήσει ότι παραμένει με τις διαφωνίες της στο ΠΑΣΟΚ και δεν επιδιώκει να είναι υποψήφια, η κ. Ξενογιαννακοπούλου επαναλαμβάνει επίσης ότι παραμένει στο ΠΑΣΟΚ και δεν συζητά με κανέναν άλλον πολιτικό χώρο.

Η ΜΙΛΕΝΑ. Πάντως, μήλον της Εριδος εξακολουθεί να είναι στο ΠΑΣΟΚ η επιστροφή της Μιλένας Αποστολάκη για την οποία υπάρχουν έντονες αντιδράσεις κυρίως από βουλευτές της Β' Αθηνών, όπου αναμένεται να μειωθεί δραματικά ο αριθμός των βουλευτών του κόμματος.
Την άποψή του για τους διαγραφέντες επανέλαβε χθες και ο Χρήστος Παπουτσής, δηλώνοντας στο Newpost ότι «όσοι θέλουν να μείνουν στο ΠΑΣΟΚ πρέπει να έχουν τη θέση τους στα ψηφοδέλτια. Σε τελευταία ανάλυση, ο λαός μάς κρίνει όλους».
Να σημειωθεί ότι χθες ο Βαγγέλης Βενιζέλος δεν έκρυψε την ενόχλησή του για το γεγονός ότι κάποιοι βουλευτές ανακοινώνουν μεμονωμένα στα ραδιόφωνα ότι δεν προτίθενται να είναι υποψήφιοι και ζήτησε να σταματήσει αυτό γιατί δημιουργούνται εντυπώσεις. Μάλιστα έψεξε τον παρόντα Σ. Ξυνίδη λέγοντάς του ότι «θα βοηθήσεις στο κόμμα». Εσπευσε επίσης να προαναγγείλει ότι δεν θα είναι υποψήφιοι οι Βαγγέλης Αργύρης, Βασίλης Γερανίδης και Νίκος Σαλαγιάννης. Ο τελευταίος αναλαμβάνει επισήμως γενικός διευθυντής του ΠΑΣΟΚ, κάτι που του ανακοίνωσε χθες στην Ιπποκράτους ο κ. Βενιζέλος. Οι κ.κ. Γερανίδης και Αργύρης θα μετέχουν στην επιτροπή ψηφοδελτίων του Κινήματος.
Στην ίδια συνεδρίαση ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ ανακοίνωσε ότι θα επανέλθει έπειτα από συνεννόηση με τη Νέα Δημοκρατία μία πιο λάιτ εκδοχή της τροπολογίας για τα οικονομικά των κομμάτων. Αυτό που έχει σημασία για το ΠΑΣΟΚ είναι να δοθούν η τελευταία δόση του 2011 και η πρώτη του 2012 «ανεκχώρητες και ακατάσχετες» προκειμένου τα κόμματα να εξασφαλίσουν την ανεξαρτησία τους. Δεν θα υπάρξει όμως καμία διευκόλυνση για τα δάνεια.

ΓΙΑ ΤΑ ΤΑΞΙ. Αρκετή συζήτηση έγινε και για το θέμα των ταξί. Ο κ. Βενιζέλος είπε ότι πρέπει να γίνουν αλλαγές στο σχέδιο νόμου με έμφαση στη χορήγηση νέων αδειών και στην προοπτική να απελευθερωθεί η εκμετάλλευση των εννεαθέσιων τουριστικών βαν και από τουριστικές ενώσεις, εκτός από τους ιδιοκτήτες ταξί. Πρόσθεσε ότι είχε επικοινωνήσει για το θέμα με τον Πρωθυπουργό και είχαν συμφωνήσει για ορισμένες αλλαγές. Τη διαφωνία του με το νομοσχέδιο Βορίδη επανέλαβε ο Γιάννης Ραγκούσης, ενώ ο υφυπουργός Υποδομών Γιάννης Μαγκριώτης έκανε λόγο για «νομοσχέδιο Λυμπερόπουλου».
n Ο Βαγγέλης Βενιζέλος ανακάλεσε χθες την παραίτηση του Γιώργου Παναγιωτακόπουλου από το Πολιτικό Συμβούλιο του ΠΑΣΟΚ. «Ο Γιώργος Παναγιωτακόπουλος δέχθηκε και προφανώς στρατεύεται πλήρως στον προεκλογικό αγώνα της παράταξης, ως μέλος του Πολιτικού Συμβουλίου», αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση του κόμματος. Ο κ. Βενιζέλος με τη νέα του ιδιότητα θα επισκεφθεί την ερχόμενη εβδομάδα την Κύπρο. Θα συνοδεύεται από τους Πέτρο Ευθυμίου και Γιάννη Μανιάτη...
ΝΕΑ.



Read more...

Επιστροφές επιδοτήσεων και κατασχέσεις για χρέη

Επιστροφές επιδοτήσεων και κατασχέσεις για χρέη

Δεν έχεις πληρώσει βεβαιωμένες οφειλές; Φέρε πίσω τα κονδύλια που έδωσε το κράτος στις εταιρεία σου από το 1990 και μετά για επενδύσεις.
Και πως; Δεν έχεις ρευστό; Κατάσχουμε ότι περιουσιακό στοιχείο έχεις είτε έγινε με τα λεφτά της επιδότησης, είτε ότι.

Το υπουργείο Ανάπτυξης την ίδια ώρα που διαφημίζει νέα προγράμματα στήριξης με κοινοτικά κονδύλια τους επιχειρηματίες που έχουν μείνει όρθιοι, προωθεί διάταξη με την οποία δίδεται το δικαίωμα κατασχέσεων σε όσους επιχειρηματίες χρωστούν στο κράτος.

Η διάταξη επικεντρώνεται στους μεγάλους επιχειρηματίες. Σε αυτούς που από το 1990 και μετά πήραν κονδύλια του Αναπτυξιακού Νόμου. Πρόκειται για το επενδυτικό πρόγραμμα που ήρθε το τελευταίο διάστημα στην επικαιρότητα μετά το σκάνδαλο χρηματισμού υπαλλήλων της αρμόδιας διεύθυνσης Ιδιωτικών Επενδύσεων για να «προχωρήσουν» έργα.

Η διάταξη εντάσσεται στο πολυνομοσχέδιο για την επιχειρηματικότητα. Ορίζει ότι αν ο επιχειρηματίας έχει ταμειακή ρευστότητα, το Δημόσιο μπορεί να εξοφλείται για βεβαιωμένες οφειλές προς αυτό από επιστροφή επιχορήγησης των ν. 1892/1990 (Α’ 101), ν. 2601/1998 (Α’ 81), ν.3299/2004 (Α’ 261) και ν. 3908/2011 (Α’ 8).

Αν δεν υπάρχει ρευστότητα γίνεται δυνατή η μεταβίβαση των επιχορηγηθέντων ή άλλων περιουσιακών στοιχείων του οφειλέτη, χωρίς αντάλλαγμα.

Η αξία των μεταβιβαζόμενων περιουσιακών στοιχείων αποτιμάται, με δαπάνες του οφειλέτη, από δύο ορκωτούς ελεγκτές – λογιστές ή από δύο εκτιμητές του Σώματος Ορκωτών Εκτιμητών, που δεν πρέπει να έχουν οποιαδήποτε εξάρτηση από τον οφειλέτη.

Από την αξία αυτή εξοφλούνται πλήρως οι βεβαιωμένες οφειλές. Αν απομένουν και πάλι οφειλές, τότε αυτές διασφαλίζονται από λοιπά περιουσιακά στοιχεία του οφειλέτη ή από εγγυήσεις τρίτων.

Με κοινή απόφαση των Υπουργών Οικονομικών και Ανάπτυξης θα καθοριστεί μετά τη ψήφιση του νόμου ο τρόπος διαπίστωσης της έλλειψης ταμειακής ρευστότητας του οφειλέτη, η διαδικασία αποδοχής εκ μέρους του Δημοσίου της μεταβίβασης αντί καταβολής και κάθε άλλο σχετικό θέμα.


Γεωργία Παππά
moneypost.gr

Read more...

Αλλάζει ο νόμος Κατσέλη για τους υπερχρεωμένους

Από... σπόντα στο πολυνομοσχέδιο του υπ. Εργασίας


Σειρά αλλαγών φέρνει το σχέδιο νόμου που ο υπουργός Απασχόλησης Γ. Κουτρουμάνης κατέθεσε αργά το βράδυ της Δευτέρας στη Βουλή. Αλλαγές που αφορούν πλέον και στο νόμο Κατσέλη για τα υπερχρεωμένα φυσικά πρόσωπα και τη λειτουργία της ασφαλιστικής αγοράς.

Πιο συγκεκριμένα και φυσικά πρόσωπα που ασκούν εμπορική δραστηριότητα με προσωπική ιδιωτική εργασία εντάσσονται πλέον στον ν. 3869/2010 με αποτέλεσμα να διασφαλίζονται έναντι των τραπεζών, καθώς σε αυτά δεν επιτρέπεται να πτωχεύσουν. Με τον τρόπο αυτό επιτυγχάνεται διοικητική ρύθμιση των χρεών τους σε μια ενέργεια που επιβλήθηκε, βάσει του αιτιολογικού του νέου σχεδίου νόμου, από τη διαπιστωμένη απροθυμία συνεργασίας των τραπεζών σε αυτό το σημείο.

Στο παραπάνω πλαίσιο, ως προαιρετική πλέον ορίζεται η επιδίωξη εξωδικαστικής ρύθμισης των χρεών των οφειλετών πριν την κατάθεση της αίτησης για ρύθμιση.

Επιπλέον από τα 4 χρόνια η περίοδος ρύθμισης των χρεών παρατείνεται μεν στα 5 χρόνια, όμως ο χρόνος αρχίζει να μετρά από την περίοδο κατάθεσης της αίτησης κι όχι από το χρονικό σημείο έκδοσης της απόφασης. Με τον τρόπο αυτό τερματίζεται η μακρόχρονη διαδικασία αναμονής για τους οφειλέτες.

Ακόμη, δίνεται η δυνατότητα στο δικαστήριο να ρυθμίσει την οφειλή για εξαίρεση από τη ρευστοποίηση της κύριας κατοικίας κατά είκοσι έως τριάντα πέντε χρόνια.

Τέλος, το ποσό ανά ατομικό τραπεζικό λογαριασμό που δεν μπορεί να κατασχεθεί φθάνει πλέον στα 1.500 ευρώ ενώ σε κοινό λογαριασμό τα 2.000 ευρώ.

Διαβάστε εδώ το σχέδιο νόμου (οι ρυθμίσεις για το νόμο Κατσέλη από το άρθρο 49 και μετά) και εδώ την αιτιολογική έκθεση।
protothema.gr

Read more...

Στρατιές εργαζομένων με πέντε κατοστάρικα μεικτά

Στρατιές εργαζομένων με πέντε κατοστάρικα μεικτά

Πρόσληψη με σύμβαση και συμφωνία για 8ωρο; Για κούνα το κεφάλι σου… Τα στοιχεία του Σώματος Επιθεώρησης Εργασίας για το πρώτο δίμηνο του 2012 αποτυπώνουν συνθήκες εργασιακής κόλασης. Ποια μείωση 22% στις αποδοχές;


Όταν για πρώτη φορά οι συμβάσεις πλήρους απασχόλησης εμφανίζονται να είναι λιγότερες από τις συμβάσεις μερικής απασχόλησης και εκ περιτροπής εργασίας, όταν περισσότεροι από 8000 άνθρωποι συμφώνησαν ή αναγκάστηκαν να μετατρέψουν τη σύμβασή τους από πλήρους σε μερικής απασχόλησης, είναι προφανές ότι οι αποδοχές μπορεί να πέφτουν έως και 40% ή 50%. Ο «στρατός» των 4ωρών που δηλώνουν ότι εργάζονται αλλά εισπράττουν 500 ευρώ μεικτά, σαν συνταξιούχοι, στην καλύτερη περίπτωση, αποκτά ολοένα και μεγαλύτερο μέγεθος.

Τα στοιχεία που έρχονται στο φως από την Επιθεώρηση Εργασίας είναι αποκαρδιωτικά. Ποτέ στο παρελθόν δεν έχει συμβεί οι συμβάσεις πλήρους απασχόλησης να είναι λιγότερες από τις συμβάσεις μερικής απασχόλησης ή εκ περιτροπής εργασίας. Στο πρώτο δίμηνο του 2012, προσλήφθηκαν με «8ωρο» 32.577 άτομα έναντι 43.900 το αντίστοιχο διάστημα του 2011 και 79.932 ατόμων το 2010. Αντίστοιχα, στο πρώτο δίμηνο του 2012, οι συμβάσεις μερικής απασχόλησης (4ωρη) και εκ περιτροπής εργασίας (2-3 φορές εβδομαδιαίως) ξεπέρασαν τις 35.000 όταν ήταν 33.000 πέρυσι και πρόπερσι.

Και να ήταν μόνο η αναλογία των προσλήψεων. Οι Επιθεωρητές Εργασίας καταγράφουν συνεχώς και μετατροπές συμβάσεων από πλήρη σε μερική απασχόληση. Σε ορισμένες περιπτώσεις, οι μετατροπές γίνονται με τη σύμφωνη γνώμη του εργαζόμενου (τουλάχιστον αυτό καταγράφεται στη στατιστική). Δεν λείπουν όμως και οι περιπτώσεις όπου ο εργοδότης εξαναγκάζει τον εργαζόμενο να το γυρίσει στο 4ωρο με το γνωστό αφοπλιστικό επιχείρημα: «Δέχεσαι ή φεύγεις».

Οι μετατροπές συμβάσεων με τη σύμφωνη γνώμη του εργαζόμενου, έφτασαν τις 5492 στο πρώτο δίμηνο του 2012 όταν ήταν…373 το αντίστοιχο διάστημα του 2010. Περίπου 2816 ωθήθηκαν προς αυτή την κατεύθυνση με πίεση του εργοδότη όταν το αντίστοιχο διάστημα του 2010 ήταν…40.

Με αυτά τα δεδομένα, δεν θα πρέπει να στοιχηματίζουμε αν θα γίνει νέα περικοπή των συντάξεων αλλά το πότε θα γίνει. Διότι δεν είναι μόνο το κούρεμα των αποδοχών μέσω της μετατροπής των συμβάσεων.

Είναι και η μαύρη εργασία. Τι λένε οι επίσημες στατιστικές; Ο ένας στους τρεις δουλεύει πλέον με μαύρα όταν το αντίστοιχο ποσοστό πέρυσι ήταν 27%.


Από το κακό στο χειρότερο.



Γεωργία Παππά

.moneypost.gr


Read more...

Οι οδηγίες του Βενιζέλου, ο Ρέππας, ο Ραγκούσης και ο… κίτρινος πυρετός

Οι οδηγίες του Βενιζέλου, ο Ρέππας, ο Ραγκούσης και ο… κίτρινος πυρετός
Οδηγίες προς… ναυτιλλομένους υπουργούς- υποψηφίους εξέδωσε χθες ο Ευάγγελος Βενιζέλος στη συνεδρίαση των μελών του υπουργικού συμβουλίου- στελεχών του ΠΑΣΟΚ.

Ο κ. Βενιζέλος ζήτησε ενοποίηση του πολιτικού λόγου και να σταματήσει ο δημόσιος διάλογος σχετικά με την επιστροφή ή όχι των διαγραμμένων βουλευτών στα ψηφοδέλτια. Ταυτοχρόνως - Σωκράτη Ξυνίδη για σένα χτυπούσε η καμπάνα γιατί ο Πάγκαλος είχε ενημερώσει, τόνισε ότι δεν είναι δυνατόν να μαθαίνει τις προθέσεις των υπουργών από την τηλεόραση.

Ο Πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ προσπάθησε να σταματήσει και τη συζήτηση περί συγκυβέρνησης, λέγοντας ότι οι πολίτες θα κρίνουν τι Κυβέρνηση θέλουν και προσθέτοντας ότι τα στελέχη και οι υποψήφιοι βουλευτές του ΠΑΣΟΚ οφείλουν να προτάσσουν την αναγκαιότητα το κόμμα τους να κερδίσει τις εκλογές.

Παράλληλα, αν και συμφώνησε ότι το ΠΑΣΟΚ πρέπει να ζητήσει αλλαγές στο νομοσχέδιο Βορίδη για τα ταξί (νέες άδειες και 9θεσια βαν) ζήτησε από τους υπουργούς του να ασχολούνται με τα σημερινά και όχι και τα παλαιότερα καθήκοντά τους. Εδώ, χτύπησε στην καρδιά ενός σημαντικού προβλήματος. Δύο υπουργοί του ΠΑΣΟΚ, οι Δημήτρης Ρέππας και Γιάννης Ραγκούσης, οι οποίοι αντιπαρατίθενται για το νομοσχέδιο απελευθέρωσης των ταξί, σύμφωνα με όλες τις ενδείξεις θα είναι συνυποψήφιοι στην Β’ Αθηνών.

Όσοι τους γνωρίζουν στοιχηματίζουν ότι είναι πιθανότερο η αντίθεσή τους να προκαλέσει… κίτρινο πυρετό στο ΠΑΣΟΚ, παρά να ενοποιηθεί ο πολιτικός τους λόγος όπως ζήτησε (από όλους) ο Ευ. Βενιζέλος.

Στην ίδια περιφέρεια πολιτεύονται ο Ανδρέας Λοβέρδος και ο Μιχάλης Χρυσοχοΐδης. Αμφότεροι εμπλέκονται στις «οδηγίες» Βενιζέλου περί διαγραμμένων και συγκυβέρνησης.

Και φαίνεται ότι είναι δύσκολο να σταματήσουν να εκφέρουν δημοσίως τις απόψεις τους οι οποίες είναι ταυτόσημες: όχι στην επιστροφή των διαγραφέντων, ναι στη συγκυβέρνηση. Αναμφίβολα η Β΄ Αθηνών θα είναι μια περιφέρεια που δεν θα μας αφήσει να πλήξουμε…

Θέμης Δαγκλής
http://newpost.gr

Read more...

Συγκροτείται Επιτροπή αξιολόγησης υποψηφιοτήτων...



Ποιοι συμμετέχουν...

Τη συγκρότηση επιτροπής αξιολόγησης υποψηφιοτήτων ανακοίνωσε σύμφωνα με πληροφορίες, ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Ευ. Βενιζέλος, κατά τη συνεδρίαση του Πολιτικού Συμβουλίου. Στην Επιτροπή συμμετέχουν οι ... Β. Έξαρχος, Β. Αργύρης, Β. Γερανίδης, Κ. Ασκούνης, Γ. Σγουρός Γ. Γαζή και Μ. Αναγνωστοπούλου.

Επιπλέον, σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, ο κ. Βενιζέλος ανακοίνωσε τη συγκρότηση Επιτροπής Προγράμματος και περιέγραψε τα χαρακτηριστικά της Εθνικής Εκλογικής Επιτροπής.

Κατά τις ίδιες πηγές, την Παρασκευή 6 Απριλίου προγραμματίζεται σύγκληση του Εθνικού Συμβουλίου, ενώ πιθανότατα θα υπάρξει και νέα σύγκλησή του μέσα στη Μεγάλη Εβδομάδα, προκειμένου να επικυρωθούν τα ψηφοδέλτια του κόμματος.

Υπενθυμίζεται ότι ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ έχει μιλήσει για ανανέωση των ψηφοδελτίων του Κινήματος κατά 60%.
ΑΠΕ-ΜΠΕ



Read more...

ΝΔ εναντίον ΝΔ και στη μέση ο… Βενιζέλος !


Πόλεμος Μιχελάκη – Βορίδη για τις προσλήψεις στα ΕΛ.ΤΑ. Ο υπουργός Μεταφορών αδειάζει τον εκπρόσωπο της Ν.Δ.

Εσωκομματικό ζήτημα στη Ν.Δ. προκάλεσαν οι προσλήψεις στα ΕΛ.ΤΑ, με τον υπουργό Μεταφορών Μάκη Βορίδη, να παίρνει αποστάσεις από την δήλωση αποδοκιμασίας του εκπροσώπου της Ν.Δ. Γιάννη Μιχελάκη. Ο τελευταίος βγήκε και αποδοκίμασε τις συγκεκριμένες προσλήψεις, οι οποίες όμως, όπως αποδεικνύεται είχαν γίνει επί των ημερών Βορίδη. Μετά απ’ αυτή την εξέλιξη ο υπουργός Μεταφορών, άρχισε να διαρρέει ότι είχε ενημερώσει σχετικά το κόμμα του, αφήνοντας στην κυριολεξία ακάλυπτο τον εκπρόσωπο της Ν.Δ. Αυτή την στιγμή –και μετά τα όσα ανέφερε ο Βενιζέλος- βρίσκεται σε εξέλιξη έντονο παρασκήνιο με πρωταγωνιστές τους Βορίδη – Μιχελάκη.
Αξίζει να δούμε πως ξεκίνησε η όλη ιστορία. Ο Εκπρόσωπος της Νέας Δημοκρατίας, Γιάννης Μιχελάκης, αναφερόμενος στις συνεχιζόμενες ρουσφετολογικές προσλήψεις στο Δημόσιο, έκανε την ακόλουθη δήλωση: «Σε νέες ρουσφετολογικές προσλήψεις – και μάλιστα λίγο πριν την έναρξη της προεκλογικής περιόδου – προχωρά το ΠΑΣΟΚ, αποδεικνύοντας πως, όχι μόνο δεν θέλει να περιορίσει το σπάταλο κράτος, αλλά το διογκώνει για ψηφοθηρικούς λόγους.
Συγκεκριμένα: Στις 12 Μαρτίου 2012, με κοινή υπουργική απόφαση, την οποία συνυπογράφει ο κ. Βενιζέλος, υπουργοί του ΠΑΣΟΚ ενέκριναν την πρόσληψη από τα Ελληνικά Ταχυδρομεία (ΕΛ.ΤΑ.) 2.340 ατόμων με 8μηνες συμβάσεις (ΚΥΑ 12075 ΕΓΔΕΚΟ 2645/12.03.2012).
Λίγο μόλις αργότερα, στις 23 Μαρτίου 2012, η Ελληνική Στατιστική Αρχή (ΕΛ.ΣΤΑΤ.) ανακοίνωσε, μέσω του ιστοχώρου της, την πρόσληψη 1000 συνεργατών, καθορίζοντας μάλιστα τη λήξη υποβολής αιτήσεων μόλις στις 28 Απριλίου.

Η Νέα Δημοκρατία καλεί τους αρμόδιους υπουργούς να πάρουν πίσω τις ρουσφετολογικές αυτές αποφάσεις. Σε αντίθετη περίπτωση, δηλώνει ότι, ως κυβέρνηση, δεν πρόκειται να αναγνωρίσει τα αποτελέσματά τους».
Σε απάντηση το ΠΑΣΟΚ αναφέρει ότι τις προσλήψεις στα ΕΛΤΑ έγιναν μετά από αίτημα του υπουργού Υποδομών και Μεταφορών Μάκη Βορίδη. Στην ανακοίνωση του κόμματος αναφέρεται ότι «επειδή είναι δύσκολο να διακρίνει κανείς την προκλητική ανοησία από το προκλητικό θράσος, θα έπρεπε να υποδείξει κανείς στον Εκπρόσωπο της ΝΔ να απευθυνθεί στον Υπουργό Υποδομών και Μεταφορών κ. Βορίδη, νέο και προβεβλημένο στέλεχος της ΝΔ που την εκπροσωπεί στην Κυβέρνηση, ο οποίος επιμόνως ζήτησε από την τετραμελή εξ υπουργών επιτροπή την έγκριση αυτών των προσλήψεων, όπως γίνεται παγίως κάθε χρόνο την περίοδο αυτή. Ας συνεννοηθούν μεταξύ τους ο κ. Μιχελάκης με τον κ. Βορίδη και ας ζητήσει πρώτα συγγνώμη από το ΠΑΣΟΚ εκ μέρους της ΝΔ».

parapolitika

http://papaioannou.


Read more...

"Στις 6 Μαΐου οι εκλογές"

Οι εθνικές εκλογές της Ελλάδας θα διεξαχθούν στις 6 Μαϊου σύμφωνα με σημερινό δημοσίευμα του διεθνούς πρακτορείου Reuters, που επικαλείται κυβερνητική πηγή.

"Δεν έχει ληφθεί ακόμη κάποια απόφαση, αλλά η έκτη του Μαϊου είναι η πιθανότερη ημερομηνία διεξαγωγής των εκλογών" φέρεται να είπε κυβερνητικός αξιωματούχος στο Reuters, που ωστόσο θέλησε να διατηρηθεί η ανωνυμία του.


Read more...

172 χρόνια μας κυβερνάει κάποιος Ράιχενμπαχ (δεν είναι ανέκδοτο)


Το 1839 , ο Χρηστόφορος Ράϊχενμπαχ, που ήταν υπολοχαγός του πυροβολικού, ρύθμιζε την έκδοση και κυκλοφορία των χρημάτων στην χώρα μας, αφού ήταν ο διευθυντής του Νομισματοκοπείου της Ελλάδος.
Σήμερα, μετά από 172 χρόνια, κάποιος απόγονός του, ο Χόρστ Ράϊχενμπαχ, ρυθμίζει με ποιό τρόπο και πού θα διαθέτει το Ελληνικό κράτος τα έσοδά του.
Έτσι, με συνέντευξη που παρεχώρησε ο Ράϊχενμπαχ ο νεώτερος στο γερμανικό κανάλι ZDF, έδωσε εντολή στην Ελληνική κυβέρνηση να εκχωρήσει μεγαλύτερο ποσοστό από τα έσοδα των διοδίων των αυτοκινητοδρόμων, με το αιτιολογικό ότι η κυκλοφορία των οχημάτων έχει περιοριστεί, με αποτέλεσμα να μειωθούν τα έσοδα και «να μην βγαίνουν οι οικονομικοί υπολογισμοί των εταιρειών».
Ταλαίπωροι Έλληνες, μια ζωή Ράϊχενμπαχ…..

filotimia.blogspot.com

http://papaioannou


Read more...

Σοκ!Μόνο στην Ελλάδα συμβαίνει

Ένας 50χρονος αγρότης υπέστη διπλό σοβαρό εγκεφαλικό, ενώ βρισκόταν στο χωράφι του.
Αμέσως οι συγχωριανοί του που βρίσκονταν κοντά, κάλεσαν ασθενοφόρο από το Κέντρο Υγείας Πλωμαρίου.
Η απάντηση που πήραν όμως, τους άφησε με ανοιχτό το στόμα.
Δεν μπορούσαν να τους στείλουν το ασθενοφόρο, διότι δεν ήταν ασφαλισμένο και δεν επιτρεπόταν να κυκλοφορεί.
Εν τω μεταξύ ο ασθενής βρισκόταν σε κρίσιμη κατάσταση και κινδύνευε άμεσα η ζωή του.


Ο Πρόεδρος του Τοπικού Διαμερίσματος Ακρασίου Νίκος Καρτέλλης, κάλεσε ασθενοφόρο από τη Μυτιλήνη -αφού δεν υπήρχε πλέον άλλη λύση και ήταν ορατός ο κίνδυνος για τον 50χρονο, να χάσει τη ζωή του- και πράγματι μετά από μία περίπου ώρα, το ασθενοφόρο έφτασε στο Ακράσι και παρέλαβε τον ασθενή.
Ακούστε τι καταγγέλλει αποκλειστικά στο LesvosNews.gr, ο Πρόεδρος του Τοπικού Διαμερίσματος Ακρασίου Νίκος Καρτέλλης:

Πηγή: lesvosnews.gr

enikos.gr


Read more...

Η λιτότητα είναι απαραίτητη για την επιστροφή της Ελλάδας στην ανάπτυξη, σημειώνει ο ΟΟΣΑ

Συνιστά μείωση του κόστους εργασίας


Για την αγορά εργασίας, ο ΟΟΣΑ απευθύνει συστάσεις για μείωση του κόστους εργασίας
Για την αγορά εργασίας, ο ΟΟΣΑ απευθύνει συστάσεις για μείωση του κόστους εργασίας (Φωτογραφία: AΠΕ )


Βρυξέλλες, Βέλγιο
Στα θετικά στοιχεία της συντεταγμένης αναδιάρθρωσης του ελληνικού χρέους αναφέρθηκε την Τρίτη ο γενικός γραμματέας του ΟΟΣΑ Άνχελ Γκουρία, παρουσιάζοντας στις Βρυξέλλες την ετήσια έκθεση του οργανισμού για την Ευρωζώνη.

Ο κ. Γκουρία επέμεινε στην ανάγκη, η Ελλάδα, όπως και οι υπόλοιπες χώρες με δημοσιονομικά προβλήματα, να τηρήσουν τις δεσμεύσεις τους και τόνισε ότι η λιτότητα δεν είναι αυτοσκοπός, αλλά απαραίτητο εργαλείο για την επιστροφή στην ανάκαμψη.

Στην έκθεση του ΟΟΣΑ επισημαίνονται, μεταξύ άλλων, ορισμένες βασικές προκλήσεις τις οποίες καλείται να αντιμετωπίσει η ελληνική οικονομία το προσεχές διάστημα.

Ειδικότερα, σε ό,τι αφορά τη ρύθμιση της αγοράς αγαθών, ζητείται η μείωση των εμποδίων στον ανταγωνισμό και η ενίσχυση της συμμετοχής του ιδιωτικού τομέα στην οικονομική δραστηριότητα.

Για την αγορά εργασίας απευθύνονται συστάσεις για μείωση του κόστους εργασίας, ενώ υπογραμμίζεται η ανάγκη μεταρρύθμισης του φορολογικού συστήματος στην Ελλάδα.

Παράλληλα, ζητείται να δοθούν φορολογικά κίνητρα για την παράταση του χρόνου εργασίας των ηλικιωμένων εργαζομένων και υπογραμμίζεται η ανάγκη μείωσης της φορολογίας επί της εργασίας, καθώς και η ενίσχυση της πρωτοβάθμιας και της δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης.

Newsroom ΔΟΛ, με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ


Read more...

Υποψήφιος με το ΣΥΡΙΖΑ ο Κουρουμπλής


Τελικά το φλερτ … απέδωσε. Ο Κουρουμπλής θα συνεργαστεί με τον ΣΥΡΙΖΑ και θα είναι υποψήφιος του κόμματος, όπως ο ίδιος το ανακοίνωσε επίσημα.

Σύμφωνα με χθεσινή απόφαση της Κεντρικής Επιτροπής του ΣΥΝ ο ανεξάρτητος βουλευτής Αιτωλοακαρνανίας Παναγιώτης Κουρουμπλής θα είναι υποψήφιος με το ΣΥΡΙΖΑ στη Β Αθήνας στις επικείμενες εκλογές. Ο κ. Κουρουμπλής φλέρταρε τους τελευταίους μήνες με το ΣΥΡΙΖΑ και κατά την επίσκεψη Α. Τσίπρα στο Αγρίνιο ο βουλευτής είχε απευθύνει χαιρετισμό.

agrinionet.gr

http://papaioannou.


Read more...

«Στρατό» 53 συμβούλων μετακίνησε η Άννα στο υπουργείο Ανάπτυξης

Αναστασία Γαλάνη από newpost

«Στρατό» 53 συμβούλων μετακίνησε η Άννα στο υπουργείο Ανάπτυξης

Άδειες καρέκλες, κλειστά γραφεία και έρημοι όροφοι είναι η εικόνα που παρουσιάζει το κτίριο του Υπουργείου Παιδείας στο Μαρούσι.

Όχι επειδή το υπουργείο Παιδείας έπεσε «θύμα» του Μνημονίου, αντιθέτως επειδή ο νέος υπουργός, Γιώργος Μπαμπινιώτης, χρειάζεται μόνον πέντε συμβούλους, ενώ η νυν υπουργός Ανάπτυξης και πρώην υπουργός Παιδείας, σύμφωνα με πληροφορίες του newpost.gr, είχε στη δούλεψή της 53!

Η στρατιά συμβούλων της κυρίας Διαμαντοπούλου μετακινήθηκε στο νέο υπουργείο με αποτέλεσμα το κτίριο του Αμαρουσίου να μείνει στην κυριολεξία άδειο καθώς τα γραφεία Τύπου και των Δημοσίων Σχέσεων, όπου απασχολούνταν οι περισσότεροι συνεργάτες της κυρίας Διαμαντοπούλου είναι «κλειστά» πλέον.

Ο κ. Μπαμπινιώτης από τη μεριά του αρκέστηκε σε πέντε μόνον συμβούλους, ειδήμονες στα εκπαιδευτικά ζητήματα και με πολυετή πείρα υιοθετώντας έτσι την πρωτόγνωρη για πολλούς υπουργούς αντίληψη ότι μια ικανή (και ανέξοδη για να μιλήσουμε και με αριθμούς) ομάδα συνεργατών μπορεί να αποδώσει τα μέγιστα σε ένα κομβικής σημασίας υπουργείο.

Στο Ανάπτυξης, από την άλλη, οι 53 σύμβουλοι της υπουργού είναι τόσο απαραίτητοι που μετακινήθηκαν στο σύνολο τους την επόμενη κιόλας μέρα της αλλαγής σκυτάλης στα νέα κτίρια με το ανάλογο κόστος φυσικά για το Δημόσιο καθώς είθισται οι αμοιβές στους ειδικούς συνεργάτες να είναι υψηλές।

http://papaioannou


Read more...