Τρίτη 27 Μαρτίου 2012

Οι οδηγίες του Βενιζέλου, ο Ρέππας, ο Ραγκούσης και ο… κίτρινος πυρετός

Οι οδηγίες του Βενιζέλου, ο Ρέππας, ο Ραγκούσης και ο… κίτρινος πυρετός
Οδηγίες προς… ναυτιλλομένους υπουργούς- υποψηφίους εξέδωσε χθες ο Ευάγγελος Βενιζέλος στη συνεδρίαση των μελών του υπουργικού συμβουλίου- στελεχών του ΠΑΣΟΚ.

Ο κ. Βενιζέλος ζήτησε ενοποίηση του πολιτικού λόγου και να σταματήσει ο δημόσιος διάλογος σχετικά με την επιστροφή ή όχι των διαγραμμένων βουλευτών στα ψηφοδέλτια. Ταυτοχρόνως - Σωκράτη Ξυνίδη για σένα χτυπούσε η καμπάνα γιατί ο Πάγκαλος είχε ενημερώσει, τόνισε ότι δεν είναι δυνατόν να μαθαίνει τις προθέσεις των υπουργών από την τηλεόραση.

Ο Πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ προσπάθησε να σταματήσει και τη συζήτηση περί συγκυβέρνησης, λέγοντας ότι οι πολίτες θα κρίνουν τι Κυβέρνηση θέλουν και προσθέτοντας ότι τα στελέχη και οι υποψήφιοι βουλευτές του ΠΑΣΟΚ οφείλουν να προτάσσουν την αναγκαιότητα το κόμμα τους να κερδίσει τις εκλογές.

Παράλληλα, αν και συμφώνησε ότι το ΠΑΣΟΚ πρέπει να ζητήσει αλλαγές στο νομοσχέδιο Βορίδη για τα ταξί (νέες άδειες και 9θεσια βαν) ζήτησε από τους υπουργούς του να ασχολούνται με τα σημερινά και όχι και τα παλαιότερα καθήκοντά τους. Εδώ, χτύπησε στην καρδιά ενός σημαντικού προβλήματος. Δύο υπουργοί του ΠΑΣΟΚ, οι Δημήτρης Ρέππας και Γιάννης Ραγκούσης, οι οποίοι αντιπαρατίθενται για το νομοσχέδιο απελευθέρωσης των ταξί, σύμφωνα με όλες τις ενδείξεις θα είναι συνυποψήφιοι στην Β’ Αθηνών.

Όσοι τους γνωρίζουν στοιχηματίζουν ότι είναι πιθανότερο η αντίθεσή τους να προκαλέσει… κίτρινο πυρετό στο ΠΑΣΟΚ, παρά να ενοποιηθεί ο πολιτικός τους λόγος όπως ζήτησε (από όλους) ο Ευ. Βενιζέλος.

Στην ίδια περιφέρεια πολιτεύονται ο Ανδρέας Λοβέρδος και ο Μιχάλης Χρυσοχοΐδης. Αμφότεροι εμπλέκονται στις «οδηγίες» Βενιζέλου περί διαγραμμένων και συγκυβέρνησης.

Και φαίνεται ότι είναι δύσκολο να σταματήσουν να εκφέρουν δημοσίως τις απόψεις τους οι οποίες είναι ταυτόσημες: όχι στην επιστροφή των διαγραφέντων, ναι στη συγκυβέρνηση. Αναμφίβολα η Β΄ Αθηνών θα είναι μια περιφέρεια που δεν θα μας αφήσει να πλήξουμε…

Θέμης Δαγκλής
http://newpost.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: