Τρίτη 7 Ιουνίου 2011

"Και συντεταγμένοι κομμάτων στους Αγανακτισμένους"

Τάχθηκε κατά των εκλογών


http://img.protothema.gr/35FFF7DD9426F4B49E984064AD888E22.jpg
«Η χώρα δεν θα χρεοκοπήσει αρκεί να συνεχίσουμε τις αλλαγές, οι οποίες πάντως δεν έχουν φτάσει στην καθημερινότητα του πολίτη», είπε ο υπουργός Υποδομών και Μεταφορών Δημήτρης Ρέππας κατά τη μαραθώνια συνεδρίαση του Κοινοβουλευτικού Τομέα Εργασίας Οικονομικών στη Βουλή που τάχθηκε κατά των εκλογών.

Ο κ. Ρέππας στην τοποθέτησή του είπε: «Μόνο η συναίνεση φέρνει νομιμοποίηση». Όσον αφορά τους Αγανακτισμένους και τις ογκώδεις συγκεντρώσεις τους στις Πλατείες υποστήριξε: «Διαμαρτύρονται σωστά άνεργοι και πληγέντες. Ανάμεσά τους υπάρχουν και συντεταγμένοι κομμάτων που δεν ενδιαφέρονται για το μέλλον της χώρας αλλά για τα μικροκομματικά τους συμφέροντα. Υπάρχουν και κρατικοδίαιτοι».
Read more...

ΛΑΓΚΑΡΝΤ: ΝΕΟ ΠΑΚΕΤΟ ΒΟΗΘΕΙΑΣ ΜΕ ΟΡΟΥΣ


Η νέα βοήθεια για την Ελλάδα θα συνοδεύεται από όρους για την πώληση δημόσιας περιουσίας και τη συμμετοχή ιδιωτών επενδυτών, τόνισε σήμερα η γαλλίδα υπουργός Οικονομικών και φαβορί για την ηγεσία του ΔΝΤ Κριστίν Λαγκάρντ. Σε δηλώσεις που έκανε...
από το Νέο Δελχί, όπου βρίσκεται, είπε ότι δεν έχει αποφασιστεί ακόμη το ύψος του πρόσθετου πακέτου βοήθειας προς τη χώρα και επανέλαβε ότι δεν εξετάζεται το ενδεχόμενο αναδιάρθρωσης του ελληνικού χρέους.

Σημειώνεται ότι σύμφωνα με την Wall Street Journal, που επικαλείται υψηλόβαθμους Γάλλους κυβερνητικούς αξιωματούχους, η γαλλική κυβέρνηση στηρίζει το σενάριο της εθελοντικής μετακύλισης για το ελληνικό χρέος.

Αυτό το σενάριο προβλέπει ότι οι ιδιώτες ομολογιούχοι θα ανταλλάξουν τα ομόλογα που λήγουν την περίοδο 2012-2014, αγοράζοντας νέα ομόλογα και διατηρώντας με αυτόν τον τρόπο, εθελοντικά, την έκθεσή τους στην Ελλάδα.

Η συνολική έκθεση των γαλλικών τραπεζών στην Ελλάδα είναι 42,3 δισ. ευρώ, σύμφωνα με την Fitch

Αυτός, άλλωστε, είναι ένας από τους βασικούς λόγους για τον οποίο το Παρίσι στηρίζει το σχέδιο της εθελοντικής μετακύλισης (roll-over) χρέους.
Read more...

Θα αποκλείσουν τη Βουλή οι «αγανακτισμένοι»...


Συγκέντρωση στην πλατεία Συντάγματος με στόχο τον αποκλεισμό της Βουλής ετοιμάζουν για αύριο, Τετάρτη, οι «αγανακτισμένοι», όπως δήλωσαν εκπρόσωποί τους.
Για μια ακόμη ημέρα συγκεντρώθηκαν σήμερα στην πλατεία Συντάγματος προκειμένου να διαμαρτυρηθούν για την ακολουθούμενη οικονομική πολιτική.
Οι συγκεντρωμένοι δήλωσαν αποφασισμένοι να...
παραμείνουν στην πλατεία έως ότου προκύψουν «συνθήκες για ένα καλύτερο αύριο με προοπτική και ελπίδα».
Όπως έγινε γνωστό, μέσω σελίδων κοινωνικής δικτύωσης, οργανώνονται προσυγκεντρώσεις σε γειτονιές όλων των μεγάλων πόλεων, ώστε από εκεί «Αγανακτισμένοι» πολίτες να κατευθύνονται στα ραντεβού των πλατειών.
Πηγή: ΑΠΕ - ΜΠΕ

Read more...

Επιστολή Σόιμπλε στον Τρισέ για νέα βοήθεια στην Ελλάδα ώστε «να μην χρεοκοπήσει»

Πιέζει για συμμετοχή ιδιωτών

«Κάτι παραπάνω από μη ρεαλιστική η εξόδος της Αθήνας στις αγορές το 2012» φέρεται να λέει στον Τρισέ ο Γερμανός υπουργός Οικονομικών
«Κάτι παραπάνω από μη ρεαλιστική η εξόδος της Αθήνας στις αγορές το 2012» φέρεται να λέει στον Τρισέ ο Γερμανός υπουργός Οικονομικών (Φωτογραφία: Reuters )
Βερολίνο
Μία νέα στήριξη, και μάλιστα αρκετών δισεκατομμυρίων ευρώ, είναι απαραίτητη για να αποφευχθεί χρεοκοπία της Ελλάδας, τονίζει ο Β.Σόιμπλε, και στο πλαίσιο αυτό ζητά με επιστολή του στην ΕΚΤ και στο ΔΝΤ τη διευκόλυνση της συμμετοχής ιδιωτών στη διαδικασία για το ελληνικό χρέος.

Η συμμετοχή τους είναι απαράβατος όρος για οποιαδήποτε νέα βοήθεια, επαναλαμβάνει -πιστός στη σκληρή γραμμή του Βερολίνου- ο Γερμανός υπουργός στην επιστολή του, γνώση της οποίας επικαλείται η γερμανική Welt.

«Έξοδος της Ελλάδας στις αγορές το 2012, όπως προβλέπεται στο τρέχον πρόγραμμα, είναι κάτι παραπάνω από μη ρεαλιστική» αναφέρει, σύμφωνα με την εφημερίδα ο Β.Σόιμπλε, λέγοντας χαρακτηριστικά πως χωρίς στήριξη υπάρχει «ο πραγματικός κίνδυνος της πρώτης χρεοκοπίας στην Ευρωζώνη».

Η ΕΚΤ εμφανίζεται θετική σε μία λύση μοντέλου «Πρωτοβουλίας της Βιέννης», αλλά ο Γερμανός υπουργός -σύμφωνα πάντοτε με τη Welt- προχωρά ακόμη παραπέρα: «Η διαδικασία διαπραγματεύσεων με τους πιστωτές θα πρέπει να οδηγήσει σε συμβολή των κατόχων ομολόγων που θα υπερβαίνει τα στενά όρια μίας λύσης τύπου Βιέννης» φέρεται να αναφέρει η επιστολή.

Την ίδια στιγμή, και το συγκυβερνών κόμμα των Φιλελευθέρων ανέφερε ως «εφικτή» την εθελοντική παραίτηση των ιδιωτών επενδυτών από τις απαιτήσεις τους έναντι της Ελλάδας, διά στόματοςτου γενικού γραμματέα του Κρίστιαν Λίντνερ.

Εκτίμησε δε ότι επιμήκυνση των πιστώσεων στην Ελλάδα θα είναι προς όφελος των χρηματαγορών, των ίδιων των Ελλήνων, όπως και των Γερμανών φορολογουμένων: «Για εμάς, είναι σημαντικό να τεθούν ορισμένες σαφείς αξιώσεις εκ μέρους της ομοσπονδιακής βουλής» ανέφερε ο Κρ.Λίντνερ, ενώ στο Βερολίνο κορυφώνονται οι διαβουλεύσεις των κομμάτων του Κοινοβουλίου εν όψει του καθορισμού της γερμανικής στάσης απέναντι στη νέα βοήθεια στην Ελλάδα.

Newsroom ΔΟΛ


Read more...

Το σύνδρομο «Στρος Καν» χτυπάει την κυβέρνηση!

newpost.gr
Το σύνδρομο «Στρος Καν» χτυπάει την κυβέρνηση!
Όταν έγινε γνωστή η σύλληψη του Ντομινίκ Στρος Καν στο Μέγαρο Μαξίμου έπεσε πανικός. Όχι, όμως, γιατί έχαναν ένα σύμμαχο. Αλλά γιατί ήρθαν στην επιφάνεια οι ανησυχίες τους για τους Έλληνες που έχουν το ίδιο πάθος μαζί του. Όχι φυσικά για τους ανώνυμους, αλλά για τους επώνυμους. Για… μέλη της κυβέρνησης!

Σύμφωνα με πληροφορίες οι Έλληνες D.S.K., για τους οποίους υπάρχουν ήδη «ενοχλήσεις» στα υψηλότερα κλιμάκια είναι… τρεις!

- Ο πρώτος είναι υπουργός που αγάπησε τη γραμματέα του!

- Ο δεύτερος είναι υφυπουργός που φαίνεται να αγαπά όλες τις κοπέλες της γραμματείας του.

- Και ο τρίτος είναι γενικός γραμματέας με τον οποίο γελούν όλες οι γυναίκες του υπουργείου του.


Το μεγαλύτερο πρόβλημα στην κυβέρνηση το έχουν με τον πρώτο. Όχι γιατί είναι υπουργός, αλλά γιατί… το έμαθε η γυναίκα του. Δεν είναι εποχή για διαζύγια τώρα. Οι άλλοι δύο για την ώρα θεωρούνται «ακίνδυνοι», καθώς περιορίζονται σε φιλοφρονήσεις. Κάθε πρωί. Αν, βέβαια, απλώσουν χέρι θα τους κοπεί. Γιατί το Μέγαρο Μαξίμου έχει μάτια και αυτιά παντού…

Read more...

Απειλεί με «κατάληψη της πλατείας» Κόντρα Γιάννη Μπουτάρη και Μίκη Θεοδωράκη για ομιλία στην Αριστοτέλους

O Μίκης Θεοδωράκης στην συγκέντρωση στα Προπύλαια
O Μίκης Θεοδωράκης στην συγκέντρωση στα Προπύλαια
Αθήνα
Οξεία αντιπαράθεση έχει ξεσπάσει μεταξύ του Δήμου Θεσσαλονίκης και του Μίκη Θεοδωράκη για το χώρο συγκέντρωσης, την Πέμπτη, στην οποία έχει καλέσει η Κίνηση Ανεξάρτητων Πολιτών «Σπίθα», με κεντρικό ομιλητή τον μεγάλο μουσικοσυνθέτη.Έπειτα από την παρόμοια συγκέντρωση την περασμένη Τρίτη στα Προπύλαια στην Αθήνα, που ενώθηκε αργότερα με τους «Αγανακτισμένους» του Συντάγματος, ο Μ.Θεοδωράκης θα μιλούσε στην Πλατεία Αριστοτέλους.

Ο Δήμος Θεσσαλονίκης όμως αρνήθηκε να παραχωρήσει την πλατεία, αντιπροτείνοντας ως χώρο συγκέντρωσης την Πλατεία Αρχαίας Αγοράς. Επίσης ο πρύτανης του Αριστοτέλειου Πανεπιστήμιου Γιάννης Μυλόπουλος, που θα προλόγιζε την ομιλία, απέσυρε τη συμμετοχή του.

«Επειδή βρέθηκα, παρά τις αρχικές συνεννοήσεις, προ τετελεσμένων γεγονότων τόσο ως προς τη μορφή, όσο και ως προς το περιεχόμενο της εκδήλωσης, είμαι δυστυχώς υποχρεωμένος να αποσύρω τη συμμετοχή μου από αυτή» αναφέρεται σε δελτίο Τύπου της Πρυτανείας.

Οι εξελίξεις προκάλεσαν την αντίδραση του Μ.Θεοδωράκη, που ανέφερε πως «αδυνατεί να καταλάβει πώς συντονίστηκαν ο δήμαρχος και ο πρύτανης και γιατί στρέφονται εναντίον» του, καταλήγοντας «θα 'καταλάβω' μόνος μου το δημόσιο χώρο και αν τολμούν, ας έλθουν να με διώξουν διά της βίας».

Ανακοίνωση του δήμου

Σε ανακοίνωση του Δήμου αναφέρεται:

«Ο Δήμος Θεσσαλονίκης εφαρμόζει νέα πολιτική στην παραχώρηση κοινόχρηστων χώρων, επιχειρώντας να προασπίσει τους ίδιους τους δημόσιους χώρους, αλλά και να διαφυλάξει την εύρυθμη λειτουργία της αγοράς και της ίδιας της πόλης. Ειδικά για την περίπτωση της πλατείας Αριστοτέλους, ενός χώρου ιστορικού, αλλά και ιδιαιτέρως επιβαρυμένου από εκδηλώσεις κάθε είδους, η Δημοτική Αρχή επιδιώκει την παραχώρησή της με ιδιαίτερη φειδώ και κυρίως για εκδηλώσεις φιλανθρωπικού χαρακτήρα ή εκδηλώσεις που απευθύνονται σε παιδιά.

»Ως εκ τούτου δεν τίθεται κανένα θέμα 'απαγόρευσης' της εκδήλωσης της 'Σπίθας' ή και οποιασδήποτε άλλης εκδήλωσης. Αντίθετα, ο Δήμος Θεσσαλονίκης είναι υπέρμαχος της ελεύθερης έκφρασης και της άσκησης των δημοκρατικών δικαιωμάτων των πολιτών, ανεξαρτήτως της πολιτικής, ιδεολογικής ή κομματικής τοποθέτησής τους, φροντίζοντας πάντα για την εύρυθμη λειτουργία της πόλης».

Δήλωση του Μ.Θεοδωράκη

Με δήλωση του ο Μίκης Θεοδωράκης αποδίδει σε «πιέσεις» τη μη παραχώρηση της πλατείας και τη μη συμμετοχή του πρύτανη. Επιμένει ότι η συγκέντρωση θα γίνει στην πλατεία Αριστοτέλους και σημειώνει:

«Όλα πήγαιναν ομαλά, έως σήμερα το πρωί, που δημοσιοποιήθηκαν τα σχετικά με την συγκέντρωση. Ευθύς αμέσως, πρώτος ο Δήμαρχος δήλωσε ότι δεν παραχωρεί την Πλατεία. Χωρίς αιτιολογία. Δεύτερος ο Πρύτανης με… δελτίο τύπου και όχι με απ’ ευθείας επικοινωνία μαζί μου ή με τους διοργανωτές, όπως θα ήταν φυσικό, αν πράγματι υπήρχε κάποιο αντικειμενικό πρόβλημα, δηλώνει ότι τον… ξεγέλασαν «ως προς τη μορφή και το περιεχόμενο της εκδήλωσης» και κατόπιν τούτου αρνείται να συμμετάσχει. Τρίτος υποψήφιος ομιλητής μου δήλωσε ότι αδυνατεί να πάρει μέρος, γιατί επιστρέφοντας στο σπίτι του βρήκε δεκάδες υβριστικά και απειλητικά ηλεκτρονικά μηνύματα.

»Δεν έχω καμιά αμφιβολία ότι σε λίγο θα υπάρξουν διαδοχικά νέα εμπόδια με στόχο τη ματαίωση της παρουσίας μου στην Θεσσαλονίκη.

»Παλαιότερα, επί εποχής βασιλευομένης Δημοκρατίας, που είχα το ίδιο πρόβλημα κάθε φορά που σκόπευα να πάω στην Θεσσαλονίκη, γνώριζα το Κέντρο από το οποίο εκπορεύονταν οι απειλητικές προειδοποιήσεις. Σήμερα, όμως, σε συνθήκες Δημοκρατίας, αδυνατώ να καταλάβω με ποιο τρόπο συντονίστηκαν ο Δήμαρχος με τον Πρύτανη και γιατί στρέφονται εναντίον μου, μιας και μόλις χτες ήμουν βέβαιος για τα φιλικά τους αισθήματα απέναντί μου. Εν πάση περιπτώσει δεν πρόκειται να ξαναγυρίσω σε εκείνες τις εποχές, που η Εξουσία με αντιμετώπιζε σαν πολίτη β΄κατηγορίας.

»Η πλατεία Αριστοτέλους υπήρξε πάντοτε έως τώρα χώρος πολιτικών και άλλων εκδηλώσεων και δεν πρόκειται να επιτρέψω σε κανένα να μου στερήσει το δικαίωμα που απολαμβάνουν όλοι οι άλλοι. Έτσι, στην περίπτωση που επιμείνουν στις απαγορεύσεις και στους αποκλεισμούς, δηλώνω ότι από το απόγευμα της Τετάρτης θα 'καταλάβω' μόνος μου το δημόσιο αυτόν χώρο, που μου ανήκει, όπως ανήκει σε όλους και αν τολμούν, ας έλθουν να με διώξουν δια της βίας».

Newsroom ΔΟΛ

Read more...

ΤΗΝ ΠΕΜΠΤΗ ΤΟ ΥΠΟΥΡΓΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ


Το μεσημέρι της Πέμπτης θα πραγματοποιηθεί η συνεδρίαση του υπουργικού συμβουλίου, με θέμα την έγκριση του μεσοπρόθεσμου προγράμματος. Ο μαραθώνιος χαρακτήρας που λαμβάνει (και) η σημερινή συνεδρίαση του Κοινοβουλευτικού Τομέα Εργασίας του...
κυβερνώντος κόμματος αποτελεί την αιτία -σύμφωνα με το πρωθυπουργικό γραφείο- για αλλαγές τόσο στη συνεδρίαση του υπουργικού συμβουλίου όσο και στη συνεδρίαση του Πολιτικού Συμβουλίου του ΠΑΣΟΚ.

Ετσι, το Συμβούλιο θα συνεδριάσει αύριο στις 5 το απόγευμα, ενώ το υπουργικό συμβούλιο θα συνεδριάσει στις 12 το μεσημέρι της Πέμπτης.
Read more...

Ομάδα πολιτών αποδοκίμασε τον Κ. Σκανδαλίδη

http://www.nooz.gr/image.ashx?fid=538395&v=0&q=80&w=300&h=225https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEiwT7DmXNRCMWLD3qC3ql58kHT0zmQQPrWVrETXaXZKQxYBlpAYwKyo1uaoFsJb36leeNdG_mtpVWqzPy3pGrJm-0YEWqBvgz6BC-ZTg8k579zfLsK8mLeasZOpGgolyJ7u3bz9d4ATevg/s640/DSCN0249.JPGhttps://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEhEln4vfsV68zeq0aKyRQuezdSzs3gNY0l87sQtpjAwbsVTNb5aeaWZUCKXkFC3Q4k3JiiERMUJ1_ptKM2-R-VObGGU0SorgZhrbWxDOnSdK6iEzq2bCyWvhs2bD9uoarRNqHQHxMb1Nqg/s400/DSCN0235.JPGhttps://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEi05psz0mlNpa1lxMk_Ks62gB4NeyLxRT9Z2eIsTdjrndrCKfe7y7dL79xgDhGNTJBh0rdZEwDSX8paOVBSQiBx5zphhFjkY-k6DzluFX6wbClghFsYZtOk0X7WLm33WFs7U7iQNhfQPkQ/s400/DSCN0241.JPGΔιαστάσεις επιδημίας έχουν πάρει τα επεισόδια αποδοκιμασίας προς μέλη της κυβέρνησης. Την Τρίτη στόχος της οργής πολιτών έγινε ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης, Κώστας Σκανδαλίδης, κατά τη διάρκεια επίσκεψής του στη Χίο.

Σύμφωνα με πληροφορίες του Mega, ομάδα 500 ατόμων βρέθηκε έξω από το κτίριο της πρώην νομαρχίας, όπου ο κ. Σκανδαλίδης επρόκειτο να συμμετέχει σε συνάντηση για θέματα της Περιφέρειας.

Ο υπουργός συμμετείχε κανονικά στη συνάντηση, με τους πολίτες να μένουν έξω αποδοκιμάζοντας τον.

Όταν βγήκε έξω δέχτηκε τα "πυρά" των πολιτών που φώναζαν συνθήματα κατά της κυβέρνησης και του μνημονίου. Πληροφορίες αναφέρουν ότι ορισμένοι έριξαν και αβγά, ενώ ο υπουργός με τη συνοδεία ασφάλειας οδηγήθηκε στο ξενοδοχείο του.
Read more...

Τουλάχιστον τέσσερις βουλευτές ζήτησαν ανοιχτά εκλογές «Μαστιγώνουν» Παπακωνσταντίνου στη Βουλή

http://img.protothema.gr/91B9C2ED19C400DEE5D8FF91DC892595.jpgΣοβαρές ευθύνες για τη διαχείριση της οικονομικής κρίσεις επιρρίπτουν οι βουλευτές του ΠΑΣΟΚ στον υπουργό Οικονομικών, κατά τη μαραθώνια συνεδρίαση του Κοινοβουλευτικού Τομέα Εργασίας Οικονομικών στη Βουλή.

Λόγω της συνεχιζόμενης συνεδρίασης του ΚΤΕ Οικονομικών στη Βουλή, η συνεδρίαση του Πολιτικού Συμβουλίου του ΠΑΣΟΚ θα πραγματοποιηθεί την Τετάρτη 8 Ιουνίου, στις 5:00 μ.μ., και η συνεδρίαση του Υπουργικού Συμβουλίου την Πέμπτη στις 12:00.
«Ζητάτε να στηρίξουμε. Όχι μόνο να ψηφίσουμε και να πάμε να κρυφτούμε, αλλά να επιχειρηματολογήσουμε. Και η αξιοπιστία μας έχει χαθεί. Ερώτηση: Πώς ερμηνεύετε αυτό που γίνεται έξω; Σαν εκτόνωση, σαν αποτέλεσμα λαϊκισμού ή σαν μήνυμα "όχι άλλο ερήμην μας"; Μπορούμε να κάνουμε οικονομική πρόβλεψη σε βάθος χρόνου ή τα πιο σκληρά αναβάλλονται για το φθινόπωρο;» είπε η κα. Ζούνη.

Η κα. Αράπογλου τόνισε: «Εγγυήσεις δεν έχουμε υποχρέωση να δίνουμε μόνο στους δανειστές, αλλά και στο λαό. Πρέπει να δώσουμε χρονοδιάγραμμα εξόδου από την κρίση. Οι παρωχημένες αντιλήψεις περί ανύπαρκτων εχθρών θέλουν να κρύψουν άλλα πράγματα. Ποιος φταίει που οι αποκρατικοποιήσεις δεν έχουν προχωρήσει μέχρι σήμερα; Η ΕΥΑΘ έχει έσοδα πενταετίας τόσα, όσα θα πιάσει αν πουληθεί... Να υποθηκευτούν λοιπόν άμεσα τα κέρδη της επόμενης δεκαετίας... Η Βουλή πρέπει να ανοίξει τα πατζούρια, δεν μπορεί επί 15 μέρες να τα έχει κατεβασμένα, εκεί έξω γεννιέται το καινούριο και έχει ωδίνες... Η πολιτική της άλλης μέρας θα υπάρξει, είτε με μας είτε χωρίς εμάς».

Ο κ. Βούρος τόνισε: «Σχοινοβατούμε και η κοινωνία κι εμείς χωρίς δίχτυ ασφαλείας. Ποιο είναι αυτό; Όχι άλλα βάρη, όχι άλλες περικοπές, όχι περαιτέρω ακύρωση της αξιοπρέπειας του φτωχού, όχι άνιση κατανομή των βαρών... Εμείς κάνουμε ό,τι περνά από το χέρι μας για να επιβεβαιώσουμε τη φράση του Ντοστογιέφσκι, που μιλούσε για το δικαίωμα του απελπισμένου στην επανάσταση, και τον Φρόιντ που μίλησε για την ψυχολογία του όχλου. Όταν ρώτησαν τον Τσόρτσιλ πώς αντιμετωπίζει την κατάσταση και κερδίζει χρόνο σε περίπτωση κρίσης, απάντησε: Σαν να πηγαίνω μια βόλτα με μια πιρόγα και τους φίλους μου στον Αμαζόνιο. Κωπηλατούν μαύροι, μας κυνηγούν κροκόδειλοι, ε, που και που πετάμε κανένα μαύρο στο νερό. Εμείς μαύρο-επίορκο δεν έχουμε βρει, ή, αν θέλετε, δεν έχουμε δώσει, κι αν το είχαμε κάνει δεν θα χρειαζόταν καμία διμοιρία ΜΑΤ και κανένα κιγκλίδωμα έξω από το Κοινοβούλιο».

«Ο Παπακωνσταντινου ήταν ειλικρινης και εξήγησε γιατί το μνημόνιο 2 θα αποτύχει, όπως το μνημόνιο 1. Το πρόβλημά μας, η χρεοκοπία, έπρεπε να είναι το όπλο μας. Δεν βγαίνει. Χρειάζεται πολιτική νομιμοποίηση. Το δίλημμα χρεοκοπία ή μνημόνιο το θέσαμε εδώ, ενώ έπρεπε να το θέσουμε στην ευρωπαϊκή κοινότητα» τόνισε η Τόνια Αντωνίου.

«Σήμερα οι πολίτες ενημερώνονται από το Ίντερνετ και δευτερευόντως από τα μίντια. Η χειραγώγηση έγινε με το δόγμα του σοκ, φόβος, ανασφάλεια, εθνική συνενοχή, τα φάγαμε μαζί. Ο κόσμος έδειξε ανοχή και αντοχή, αλλά τώρα φεύγει ο φόβος έχει συνειδητοποιήσει τι γίνεται και είναι απέναντί μας. Όλη αυτή τη λαίλαπα δεν μπορεί να την σηκώσει η ΚΟ του ΠΑΣΟΚ μόνη της, διότι τις μεγάλες πολιτικές αποφάσεις τις πήρε η ηγετικη ομάδα μόνη της, ερήμην μας. Χρειάζεται πολιτική νομιμοποίηση έτσι όπως είμαστε, άρα εκλογές…» συμπλήρωσε.

Η κα. Μπατζελή είπε: «Το Μεσοπρόθεσμο θα το ψηφίσουμε, δεν καταλαβαίνω ωστόσο γιατί προχωράμε σε νέα δανειακή σύμβαση εκτός μηχανισμών, που θα ανεβάσει το χρέος στα 355 δισ. το 2014. Στο Μεσοπρόθεσμο δεν υπάρχει στίγμα ενίσχυσης της παραγωγής. Αν το δημοψήφισμα είναι μέσα ή έξω από το ευρώ, είναι λάθος».

Ο Βασίλης Τόγιας σημείωσε: «Το Μεσοπρόθεσμο πρέπει να πάρει διαζύγιο με τις λογικές περικοπών του πρώτου μνημονίου. Γι' αυτό κανένα βάρος και κανένα κόψιμο σε μισθωτούς και συνταξιούχους».

Η Νάντια Γιαννακοπούλου είπε: «Το οικονομικό επιτελείο να αναλάβει τις ευθύνες του και να τις εξατομικεύσει. Τα έχουμε θαλασώσει επικοινωνιακά».

Ο κ. Ζωίδης επισήμανε: «Δεν μας έχει εξηγηθεί επαρκώς γιατί οι εκλογές είναι καταστροφικές. Δε διακρίνω άλλη δυνατότητα εκτόνωσης της κοινωνικής αναταραχής».

Ο κ. Βαρβαρίγος ανέφερε: «Ο κόσμος βλέπει σκοτάδι, οι θυσίες του πήγαν χαμένες. Φέρτε το μεσοπρόθεσμο με 180 βουλευτές, κι αν δε γίνει να πάμε σε εκλογές».

«Ήρθε ο ΥΠΟΙΚ με περισσή αλαζονεία για να ανακοινώσει νέα μέτρα χωρίς αυτοκριτική. Ο πρωθυπουργός, αν θέλει να σώσει τη χώρα, πρέπει να ομολογήσει ότι η κρίση υπερβαίνει μια παράταξη. Γι' αυτό πρέπει να συμφωνηθεί ένα πρόγραμμα εθνικής σωτηρίας, που θα κληθεί να το υλοποιήσει μια κυβέρνηση εθνικής σωτηρίας» είπε ο κ. Λιντζέρης.

«Να πάμε σε εκλογές, γιατί έτσι κι αλλιώς σε τρεις-τέσσερις μήνες δεν θα μπορέσουμε να τις αποφύγουμε» σείωσε ο κ. Γερανίδης.

«Γεμίζουν οι πλατείες από αγανάκτηση και αυτό δεν απαντάται με spot» τόνισε η Σούλα Μερεντίτη.

«Να ακουστούν τα βογγητά, όχι από την πλατεία, αλλά από τα βόρεια προάστια. Να φορολογηθούν μόνο οι έχοντες και οι κατέχοντες» είπε ο κ. Νιώτης.

«Νέα αρχή σημαίνει απολογισμός και καταλογισμός ευθυνών. Εγώ δεν νιώθω καμία ευθύνη. Δεν φταίει ούτε η συνταγή, ούτε ο μάγειρας, αλλά η… ΔΕΗ που είχε διακοπή ρεύματος.» τόνισε ο κ. Αμοιρίδης και συνέχισε λέγοντας , «τι άλλαξε μετά τους πανηγυρισμούς της 25ης Μαρτίου; Πώς εξηγείται ο πανικός για την 5η δόση και μετά είπαμε πως εξασφαλίστηκε; Το 30% εδώ μέσα πιστεύει αυτό που πάμε να κάνουμε;»

O κ. Γιουματζίδης ανέφερε: «Γιατί εφαρμόζουμε μονεταριστικό μοντέλο και όχι κεισιανό; Κόκκινη γραμμή για μένα το πετρέλαιο θέρμανσης και τα «νερά», τα οποία πρέπει να μείνουν στον έλεγχο του κράτους. Υπάρχει ανυπαρξία λειτουργίας πολιτικού κέντρου και ανυπαρξία λειτουργίας επικοινωνιακού κέντρου. Δεν έχουμε πετύχει αξιοκρατία, διαφάνεια και αυστηρή τήρηση των νόμων.

«Δεν είμαστε σε μια μεταβατική περίοδο, έχει γεννηθεί ήδη το καινούριο. Οι πολιτικοί έχουμε χάσει την αξιοπιστία μας. Χρειάζεται σύγκλιση και συναίνεση. Αν δεν μπορεί να γίνει αυτό να πάμε σε εκλογές», ανέφερε ο κ. Κατσούρας

Η κα. Κεφαλίδου ανέφερε: «Μπροστά μας έρχεται ένα 2ο μνημόνιο, άρα στην παρούσα συγκυρία είναι σημαντικό πριν απαντήσουμε στο δίλημμα μεσοπρόθεσμο ή κατάρρευση, να δώσουμε πειστικές απαντήσει σε δύο ερωτήματα: τι κάναμε λάθος στο πρώτο μνημόνιο; τι θα αποτρέψει ένα τρίτο μνημόνιο;

Κοινή διαπίστωση, ο χώρος μας είναι μακριά από τις λογικές και τις προσεγγίσεις της Τρόικας. Η κυβέρνηση δεν κατάφερε να εμπνεύσει ούτε τα ίδια τα μέλη της. Εμφανίζει κακοφωνία και σπασμωδικότητα. Χρειαζόμαστε την ευρύτερη δυνατή πολιτική στήριξη με γόνιμες προτάσεις να συνδράμουν το κυβερνητικό έργο. Όχι κυβέρνηση τεχνοκρατών αλλά άξιων ανεξαρτήτως πολιτικού χρώματος. Ως υπεύθυνοι ηγέτες, καλούμαστε να πάρουμε αποφάσεις με τα δεδομένα που είναι στο τραπέζι, όχι με αυτά που θα θέλαμε να είναι».

«Υπάρχει κλίμα τρομοκρατίας» τόνισε ο Θανάσης Οικονόμου. «Απ' εξώ προσπαθούν να μην μπορούμε εμείς οι βουλευτές να εκφραζόμαστε στο δημόσιο χώρο, εδώ μέσα διλήμματα. Αυτό δεν μας οδηγεί στο συμπέρασμα ότι δεν καταλαβαίνουμε τις δανειακές υποχρεώσεις. Πέρα από αξίες και αρχές υπάρχει αυτή η αναγκαιότητα, η οποία δεν εξυπηρετείται ξεκάθαρα από το Μεσοπρόθεσμο. Κι αυτό γιατί καθυστερούνται οι αποκρατικοποιήσεις και δεν είναι ξεκάθαρο ότι μειωνεται ο δημόσιος τομέας. Αντιθέτως, υπερφορολογούμε τους πολίτες. Τέλος στις 31/12/11 λήγουν οι εγγυήσεις των καταθέσεων. Τι έχει γίνει, ώστε να εξακολουθούν να ισχύουν οι προθεσμακές καταθέσεις;».
«Κάποτε, κάποιοι που κορόιδεψαν το λαό, πήγαν στο Γουδή. Αν θέλετε να πουλήσετε βιομηχανίες και κτήματα της Θράκης, σκεφτείτε το καλά» ήταν η «βόμβα» του πρώην προέδρου της Βουλής, Απόστολου Κακλαμάνη. Τρεις ώρες αργότερα, ο κ. Κακλαμάνης διέψευσε τη δήλωση αυτή, ωστόσο βουλευτές που ήταν στην αίθουσα επιμένουν για του λόγου το αληθές.

«Οι βουλευτές του ΠΑΣΟΚ ψήφισαν σκληρά μέτρα, δεν λιγοψύχησαν, αλλά θέλουν αυτά τα μέτρα να είναι αποτελεσματικά. Υπάρχουν τρεις εταιρείες που κοστίζουν στο Δημόσιο δέκα εκατ. ευρώ. Μία εξ αυτών έχει επτά υπαλλήλους και οκτώ μέλη στο ΔΣ» τόνισε ο Οδυσσέας Κωνσταντινόπουλος.

Ο κ. Μίχος απηύθυνε δραματική έκκληση προς όλη την κυβέρνηση «να σταματήσουμε να φορολογούμε τους ίδιους και τους ίδιους, γιατί πίσω μας η κοινωνία φλέγεται». Χαρακτήρισε αβελτηρία το ότι το υπουργείο Οικονομικών δεν έλεγξε τη φοροδιαφυγή και πρόσθεσε: «Αν θέλουμε να θεωρούμαστε δημοκράτες και σοσιαλιστές να ζούμε ως τέτοιοι. Έχω εντοπίσει έπαρση αυθεντίας».

Ο κ. Κρεμαστινός είπε ότι κρινόμαστε από το αποτέλεσμα και το αποτέλεσμα σήμερα είναι στις πλατείες. «Χρειάζεται εκ βαθέων αλλαγή του πολιτικού συστήματος και οι άνθρωποι της πλατείας να γυρίσουν στα σπίτια τους ικανοποιημένοι και με ελπίδα. Χρειάζεται ανασχηματισμός με πρόσωπα που να εμπνέουν εμπιστοσύνη, έμπρακτη συναίνεση με τη συμμετοχή στο ΥΠΟΙΚ υπουργών εμπιστοσύνης των συναινούντων κομμάτων μονό έτσι θα έχει νόημα η συναίνεση».

Ο κ. Γείτονας είπε «όχι» στο δημοψήφισμα επειδή είναι προθάλαμος εκλογών και τόνισε: «Χάσατε το επικοινωνιακό παιγνίδι και αντί να ενημερώνετε τα ΜΜΕ κάνετε καταστολή όπως π.χ με την ανακοίνωση που βγάλατε την Κυριακή».

Ο κ. Αμοιρίδης υπογράμμισε: «Δεν είμαστε λογιστές. Ως αυτή την ώρα ακούω από την ηγεσία του υπουργείου Οικονομικών μία λογιστική προσέγγισε. Εμείς ήρθαμε εδώ να μιλήσουμε πολιτικά για να περάσει το Μεσοπρόθεσμο. Πρέπει πρώτα να περάσει από την πλατεία να κατεβούμε όλοι να πείσουμε τον κόσμο για τις πολιτικές μας αν δεν περάσει από εκεί δεν θα περάσει ούτε από τη Βουλή».

Η κα. Παναρίτη διερωτήθηκε απευθυνόμενη στον κ. Παπακωνσταντίνου: «Πώς θα διασφαλίσουμε ότι δεν θα πάρεις και αλλά μέτρα»; Τόνισε ότι «χρειάζονται δομικές αλλαγές που δεν έχουν γίνει ακόμη. Δεν μπορείς να στίβεις κάθε μήνα τους πολίτες. Ο λόγος που παιρνουμε τα μετρα είναι ότι δεν υπαρχει αναπτυξη Αντιμετωπιζιμε το θεμα ως πρόβλημα ρευστότητας και όχι κεφαλαιακής επάρκειας όπως θα έπρεπε».

Ο κ. Κατρίνης δήλωσε: «Ζητάτε από την Κ.Ο να αναλάβει τις ευθύνες της. Εσείς κύριε Παπακωνσταντίνου να ζητήσετε από τους υπουργούς και την κυβέρνηση να αναλάβουν τις ευθύνες τους και ειδικά από τους υπουργούς που έχουν αστοχίες» ενώ ο κ. Κουκουλόπουλος είπε: «Σήμερα ζήσαμε το τέλος των διλημμάτων γιατί αποδείχτηκε ότι υπάρχουν παραπάνω από μία απόψεις. Η πολιτική δεν ασκείτε σε κενό και αν η επιλογή μας είναι το σποτ που κυκλοφόρησε την Κυριακή φοβάμαι ότι έχουμε χάσει την επαφή με την πραγματικότητα. Η αλήθεια σήμερα είναι ότι η χώρα γεμίζει με παράνομους μετανάστες και αδειάζει από νέους επιστήμονες».

Ο κ. Ανδρέας Μακρυπίδης ανέφερε ότι η κυβέρνηση πρέπει να κοιτάξει την ανάπτυξη και ότι κάτι τέτοιο θα έπρεπε να έχει γίνει ήδη, ενώ ο Κώστας Γείτονας τόνισε πως δεν πρέπει να καταργηθεί το αφορολόγητο.
Ο κ. Δριβελέγκας ζήτησε να φορολογηθεί ο υπόγειος ορυκτός πλούτος, ενώ ο κ. Μαργέλης είπε ότι «πρέπει να εξασφαλιστεί η στήριξη της κοινωνίας, αλλά και να υπάρξει η σταθερή πολιτική βούληση όλης της κυβέρνησης. Αυτή τη στιγμή δεν ξέρουμε που πάμε. Να μπουν κόκκινες γραμμές, ώστε να μην θίξουμε άλλο τα χαμηλά εισοδήματα».

Στην κρίσιμη συνεδρίαση του ΚΤΕ Οικονομίας βρίσκονται σύσσωμες οι ηγεσίες των υπουργείων Οικονομικών (Παπακωνσταντίνου – Σαχινίδης), Εργασίας ( Κατσέλη – Κουτρουμάνης), Εσωτερικών (Ραγκούσης – Ντόλιος)καθώς και οι υπουργοί κ.κ. Χρυσοχοίδης και Ρέππας και ο πρόεδρος της Βουλής κ. Φίλιππος Πετσάλνικος.

Σύμφωνα με πληροφορίες στην αρχή της ομιλίας του ο κ. Παπακωνσταντίνου παρουσίασε τι έχει πετύχει και τι όχι το οικονομικό επιτελείο. Ο υπουργός, στην αρχική του τοποθέτηση είπε ότι «δεν έχουμε αποτύχει, υπάρχουν όμως ορισμένες αστοχίες στην εφαρμογή της πολιτικής μας». Εξήγησε ότι ασκείται μεγάλη πίεση από την Τρόικα για τη υλοποίηση των αποκρατικοποιήσεων, ενώ ανέφερε ότι είναι το πρώτο θέμα στην ατζέντα των δανειστών.



Παρουσιάστηκε διαλλακτικός για το φορολογικό αφήνοντας να εννοηθεί ότι μπορεί να χαλαρώσει τα μέτρα, ενώ επανέλαβε ότι το Μεσοπρόθεσμο θα έρθει στη Βουλή ως ένα άρθρο, όμως, εξήγησε στους βουλευτές ότι θα γνωρίζουν εκ των προτέρων το περιεχόμενο των εφαρμοστικών νόμων. Τέλος είπε ότι για να πάρουμε την πέμπτη δόση, θα πρέπει να δείξουμε κάποια αποτελέσματα που θα ικανοποιήσουν τους δανειστές.

Λίγο πριν μπει στην αίθουσα ο κ. Πετσάλνικος είπε πως αν κατατεθεί αυτή την εβδομάδα το νομοσχέδιο για το Μεσοπρόθεσμο και ακολουθηθούν οι συνήθεις διαδικασίες τότε αυτό θα έρθει στην Ολομέλεια προς ψήφιση στις 28 Ιουνίου -μετά τη σύνοδο κορυφής- και θα εφαρμοστεί στις αρχές Ιουλίου.

Επιπροσθέτως ο κ. Πετσάλνικος ανέφερε πως θα προτείνει να μπει φόρος 3% σε όλα τα εισοδήματα προκειμένου να δημιουργηθεί ταμείο αλληλεγγύης κατά της φτώχειας προκειμένου μα μην γίνει η εξίσωση της τιμής πετρελαίου θέρμανσης ίση με αυτή του πετρελαίου κίνησης.


Να σημειωθεί ότι από τους περίπου 90 βουλευτές που βρίσκονται μέσα στην αίθουσα Γερουσίας της Βουλής έχουν ζητήσει όλοι να πάρουν το λόγο, άρα η συνεδρίαση αναμένεται να τελειώσει αργά το βράδυ.protothema.gr

Read more...

Ύψους 80-100 δισ. ευρώ το νέο τριετές πακέτο, λένε αξιωματούχοι των Βρυξελλών

Συνεχίζονται οι συζητήσεις

(Φωτογραφία: Reuters )
Βρυξέλλες, Βέλγιο
Οι συζητήσεις για παροχή νέου πακέτου στήριξης στην Ελλάδα συνεχίζονται και μάλιστα σιγά-σιγά αυτό συγκεκριμενοποιείται, όπως επιβεβαιώνουν αξιωματούχοι των Βρυξελλών, παρά τις αντιρρήσεις, τους φόβους και τους ενδοιασμούς που εκφράζουν κράτη-μέλη της ευρωζώνης, αλλά και τράπεζες, που βλέπουν με σκεπτικισμό την συμμετοχή τους σε μια ανταλλαγή χρέους.

Ωστόσο, στο κλίμα αυτό μπορεί να καθυστερήσει η τελική έγκρισή του πακέτου και να αναβληθεί για το φθινόπωρο.

Πάντως, τα σχέδια για έναν δεύτερο κατά σειράν εξωτερικό δανεισμό της Ελλάδας «μορφοποιούνται» σιγά-σιγά σε μία πρόταση για ένα τριετές 'πακέτο' δανεισμού ύψους 80 ως 100 δισεκατομμυρίων ευρώ, «που θα είναι έτοιμο μέσα στις ερχόμενες δύο εβδομάδες», όπως ανέφεραν στις Βρυξέλλες μη κατονομαζόμενες πηγές χωρών-μελών της ευρωζώνης οι οποίες μίλησαν στο ειδησεογραφικό πρακτορείο Reuters.

Οι πηγές αυτές δήλωσαν ότι η τρέχουσα συλλογιστική είναι ότι περίπου 25-30 δισεκατομμύρια ευρώ θα προέλθουν από τις αποκρατικοποιήσεις.

Τα 30 δισεκατομμύρια ευρώ θα προέλθουν από την ανταλλαγή παρόντων ληξιπρόθεσμων ελληνικών ομολόγων με νέα, εξοφλητέα μεταγενέστερα.

Το υπόλοιπο ποσό, δηλαδή 30-40 δισ. ευρώ, θα δοθούν υπό μορφή δανείων από το ΔΝΤ (κατά το ένα τρίτο) και τον Χρηματοπιστωτικό Μηχανισμό Σταθερότητας της ΕΕ (κατά τα δύο τρίτα).

«Το εκτιμώμενο μέγεθος του δανεισμού είναι τα 100 δισεκατομμύρια ευρώ, με καίρια παράμετρο τον βαθμό της εθελοντικής συμμετοχής εκ μέρους των ιδιωτών κατόχων ληξιπρόθεσμων ελληνικών ομολόγων, που θα κληθούν να συνεισφέρουν το ένα τρίτο ή και περισσότερο, αυτού του δανεισμού» ανέφερε μιλώντας στο Reuters υψηλόβαθμη πηγή της ευρωζώνης, που συμμετέχει στις διαβουλεύσεις για τον δανεισμό της Ελλάδας.

Newsroom ΔΟΛ, με πληροφορίες από ΑΠΕ/Reuters


Read more...

«Χαράτσι» και στις επικουρικές συντάξεις

Στην τελική επεξεργασία το σχέδιο

http://img.protothema.gr/353BAE6970741C5569FF8FD8852C3CE7.jpg
Σε φάση τελικής επεξεργασίας βρίσκεται και το σχέδιο για επιβολή ΛΑΦΚΑ στις επικουρικές συντάξεις άνω των 300 ευρώ από το Σεπτέμβριο.

Σύμφωνα με πληροφορίες η παρακράτηση θα είναι κλιμακούμενη από 3% έως 10% ( 3% στα 300 ευρώ , 4% στα 350, 5% στα 400, 6% στα 450,7% στα 500, 8% στα 550, 9% στα 600 και 10% στις συντάξεις πάνω από 600 ευρώ). Ένα από μέτρα του νέου πακέτου συμφωνίας με την τρόικα που δεν έχει κλειδώσει ακόμα είναι η περικοπή κατά 10% του εφάπαξ.

Αυτό που μελετάται ακόμα είναι αν θα εφαρμοστεί από το Σεπτέμβριο του 2011 ή το 2012 και αν θα συζητηθεί και νέα μείωση ανάλογα με τις ανάγκες και τα έσοδα Η αρχή θα γίνει από το πολύπαθο ταμείο πρόνοιας των δημοσίων υπαλλήλων (περικοπή κατά μέσο όρο 5000 ευρώ).

Περικοπές εφάπαξ θα ακολουθήσουν στη ΔΕΗ, τον ΟΣΕ και στην Εθνική Τράπεζα.

Άμεσα θα ξεκινήσει και η νέα παρακράτηση στις συντάξεις, στις 22 Ιουνίου ή αν δεν έχει ολοκληρωθεί η επεξεργασία και η ψήφιση των ρυθμίσεων, αυτή θα ξεκινήσει στις 22 Ιουλίου που καταβάλλονται οι συντάξεις του Αυγούστου.

Ποια κατηγορία θα έχει τις μεγαλύτερες απώλειες;

Ένας συνταξιούχος για παράδειγμα που έχει σύνταξη 1700 ευρώ, είναι κάτω των 60 και αποχώρησε με εθελουσία έξοδο, θα υποστεί παρακράτηση 16% δηλαδή θα χάσει 272 ευρώ .

Ακόμη ένας συνταξιούχος του ΟΤΕ, που βγήκε με εθελουσία στα 50 του, με σύνταξη 2773 η οποία με τα οικογενειακά επιδόματα φτάνει 3.189 ευρω, θα χάσει 765 ευρώ.
Read more...

Για λανθασμένο ερώτημα στις Πανελλαδικές μιλά η Μαθηματική Εταιρεία

Προτείνουν απαλοιφή της ερώτησης

Το λάθος έγινε στις επαναληπτικές, σύμφωνα με την καταγγελία της Μαθηματικής Εταιρείας
Το λάθος έγινε στις επαναληπτικές, σύμφωνα με την καταγγελία της Μαθηματικής Εταιρείας (Φωτογραφία: Eurokinissi )
Αθήνα
Για λανθασμένο ερώτημα στις επαναληπτικές Πανελλήνιες Εξετάσεις της Δ' τάξης εσπερινών γενικών λυκείων, που έγιναν το Σάββατο 4 Ιουνίου, στο μάθημα των Μαθηματικών, κάνει λόγο η Μαθηματική Εταιρεία.

Όπως σημειώνεται στα σχόλια της Μαθηματικής Εταιρείας, στο θέμα Β το ερώτημα Β5 ήταν λανθασμένο. Μάλιστα, οι μαθηματικοί προτείνουν στο υπουργείο Παιδείας την απαλοιφή της ερώτησης Β5 και ανακατανομή των 5 μονάδων της στα υπόλοιπα ερωτήματα.

Επίσης, την ίδια ημέρα στα Μαθηματικά των επαναληπτικών εξετάσεων της Γ' τάξης ημερήσιου γενικού λυκείου, στο θέμα Δ, το ερώτημα Δ3 ήταν κακώς διατυπωμένο και με ελλείψεις στα δεδομένα. Και πάλι οι μαθηματικοί προτείνουν στο υπουργείο Παιδείας την απάλειψη της ασαφούς ερώτησης και ανακατανομή των 4 μονάδων της στα υπόλοιπα ερωτήματα.

Πάντως, σύμφωνα με πληροφορίες, σχετικά με το πρώτο ζήτημα για τη Δ' τάξη των εσπερινών λυκείων, αφορά σε ελάχιστους υποψήφιους, ενώ και το δεύτερο ερώτημα επίσης αφορά σε περισσότερους, αλλά λιγότερους συγκριτικά με τον κύριο όγκο των Πανελληνίων Εξετάσεων, υποψήφιους.

Newsroom ΔΟΛ, με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ


Read more...

Μήνυμα Μπαρόζο στην ελληνική πολιτική ηγεσία

«Οδυνηρά μέτρα, αλλά να τα εξηγήσετε στους πολίτες»


http://img.protothema.gr/CC56D5AFB55A086820600C429EBCDC29.jpg
Πρέπει να ληφθούν οδυνηρά μέτρα στην Ελλάδα, για να μπορέσει η χώρα να βγει από την κρίση χρέους, υποστήριξε ο πρόεδρος της Κομισιόν, Ζοζέ Μανουέλ Μπαρόζο, μιλώντας στην Ολομέλεια του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου.

Απαντώντας σε σχετικές ερωτήσεις ευρωβουλευτών, κατά την ώρα ερωτήσεων προς την Ευρωπαϊκή Επιτροπή, ο κ. Μπαρόζο εξέφρασε την αλληλεγγύη του προς τον ελληνικό λαό, αλλά υποστήριξε ότι η ευθύνη των πολιτικών ηγετών στην Ελλάδα είναι να μιλήσουν με ειλικρίνεια στο λαό και να του πουν ποίες θυσίες ακριβώς χρειάζονται, για να βγει η χώρα από την κρίση.

Κάποια οδυνηρά μέτρα είναι απαραίτητα στην Ελλάδα, διευκρίνισε, αλλά απηύθυνε έκκληση στους Έλληνες ηγέτες να δείξουν στους πολίτες τι ακριβώς χρειάζεται.

Μία χώρα δεν μπορεί να ζει εσαεί, με τέτοια προβλήματα χρέους, συμπλήρωσε, τονίζοντας ότι, από τις επαφές που έχει με την Ελλάδα, έχει αντιληφθεί ότι αυτό είναι κάτι που το καταλαβαίνουν και στην κυβέρνηση και στην αντιπολίτευση.

Το πρόβλημα της Ελλάδος, είπε ο πρόεδρος της Κομισιόν, είναι το υψηλό επίπεδο του χρέους. Η Ελλάδα δεν έχει καμία πρόθεση να φύγει από την ευρωζώνη κι αυτό το υποστηρίζει και η ελληνική αντιπολίτευση, κατέληξε.

Απαντώντας σε ερώτηση του επικεφαλής των Πρασίνων, Ντανιέλ Κον Μπεντίτ, ο κ. Μπαρόζο τόνισε ότι το πρόβλημα του χρέους της Ελλάδος δεν οφείλεται, κυρίως, στην εκτεταμένη φοροδιαφυγή και διευκρίνισε ότι, σε περίπτωση αιτήματος της Ελλάδας, όλες οι χώρες-μέλη της ΕΕ, είναι υποχρεωμένες να δώσουν στοιχεία τραπεζικών λογαριασμών, όπου ενδεχομένως βρίσκονται κατατεθειμένα ποσά που αποτελούν προϊόντα φοροδιαφυγής.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Read more...

Ομπάμα προς Μέρκελ: Θα επενδύσουμε 30 δισ. δολάρια στην Ελλάδα

newpost.gr








Ομπάμα προς Μέρκελ: Θα επενδύσουμε 30 δισ. δολάρια στην Ελλάδα
Ενεργειακές επενδύσεις ύψους 30 δις δολαρίων, αμερικανικών εταιρειών στην Ελλάδα, ανακοίνωσε στην Άγκελα Μέρκελ ο Μπάρακ Ομπάμα.

Ο Αμερικανός πρόεδρος προέβη σε αυτή την κίνηση προκειμένου να πιέσει τη Γερμανίδα καγκελάριο να δώσει στον Γιώργο Παπανδρέου μια καλή απόφαση στις 23 Ιουνίου.

Σύμφωνα με πληροφορίες του newpost.gr, οι συμφωνίες θα αφορούν στην αξιοποίηση του ορυκτού πλούτου της χώρας και των ανανεώσιμων πηγών ενέργειας.

Με αυτή την κίνηση οι ΗΠΑ παίρνουν από την Ελλάδα ότι θέλουν στο Αιγαίο και την ηπειρωτική Ελλάδα, αφήνοντας το Βερολίνο να «παίζει» στους τομείς των τηλεπικοινωνιών και τις τράπεζες.

Read more...

Στην κινητοποίηση της 15ης Ιουνίου συμμετέχουν ΓΣΕΒΕΕ και ΕΣΕΕ

Απεργιακό μπαράζ

(Φωτογραφία: ΑΠΕ )
Αθήνα
Στην απεργία της ΓΣΕΕ και της ΑΔΕΔΥ στις 15 Ιουνίου θα συμμετάσχουν μικρομεσαίοι και έμποροι, όπως αναφέρεται σε κοινή ανακοίνωση της ΓΣΕΒΕΕ και της ΕΣΕΕ. Επιχειρήσεις και εμπορικά καταστήματα θα μείνουν κλειστά την επόμενη Τετάρτη από τις 12:00 έως τις 15:00.

Το απεργιακό μπαράζ αρχίζει την Τετάρτη με στάση εργασίας των υγειονομικών υπαλλήλων του ΙΚΑ, ενώ την Πέμπτη θα βάλουν «λουκέτο» οι υπό ιδιωτικοποίηση ΔΕΚΟ και οι τραπεζοϋπάλληλοι.

Ειδικότερα:

Την Τετάρτη:

  • στάση εργασίας των υγειονομικών υπαλλήλων του ΙΚΑ από 10:00 έως τις 14:00 και από τις 14:00 έως τις 18:00, καθώς και συγκέντρωση στις 11:00 στο υπουργείο Υγείας
  • στάση εργασίας των δικαστικών υπαλλήλων από τις 12:00 έως τις 15:00 και συγκέντρωση στα δικαστήρια της Ευελπίδων στις 13:00
Την Πέμπτη:

  • 24ωρη πανελλαδική απεργία των εργαζομένων στις ΔΕΚΟ και τις υπό ιδιωτικοποίηση επιχειρήσεις του Δημοσίου
  • 24ωρη απεργία της ΟΤΟΕ σε όλες τις τράπεζες
  • Στάση εργασίας της ΑΔΕΔΥ για όλους τους εργαζόμενους στην Αττική και το νομό Θεσσαλονίκης από τις 11:00 έως τη λήξη του ωραρίου
  • Χειρόφρενο στα λεωφορεία του ΟΑΣΑ από την έναρξη της βάρδιας έως τις 9 πμ και από τις 21:00 έως τη λήξη της βάρδιας. Οι εργαζόμενοι στο Μετρό και τον ΗΣΑΠ θα απεργήσουν από την έναρξη της βάρδιας έως τις 8 πμ.
  • Στάση εργασίας των υγειονομικών υπαλλήλων του ΙΚΑ από τις 11:00 έως τη λήξη του ωραρίου και συγκέντρωση στις 11:00 στο υπουργείο Υγείας
  • στάση εργασίας των δικαστικών υπαλληλων από τις 12:00 έως τις 15:00
Την Παρασκευή:

  • 24ωρη απεργία των υγειονομικών υπαλλήλων και συγκέντρωση στις 11:00 στο υπουργείο Υγείας
  • στάση εργασίας των δικαστικών υπαλληλων από τις 12:00 έως τις 15:00
Η ΓΣΕΕ και η ΑΔΕΔΥ έχουν προκηρύξει 24ωρη απεργία στις 15 Ιουνίου, στην οποία όπως ανακοίνωσαν θα συμμετάσχουν η ΓΣΕΒΕΕ και η ΕΣΕΕ. Οι επιχειρήσεις και τα εμπορικά καταστήματα θα μείνουν κλειστά από τις 12:00 έως τις 15:00.

Newsroom ΔΟΛ


Read more...

Αναβολή για το φθινόπωρο; Ανοικτά όλα τα ενδεχόμενα για τη συμφωνία στο νέο πακέτο στήριξης της Ελλάδας

(Φωτογραφία: Associated Press )
Αθήνα
Οι αντιρρήσεις εκ μέρους ορισμένων ευρωπαϊκών κυβερνήσεων, αλλά και οι δυσκολίες που συναντά το σχέδιο συμμετοχής του ιδιωτικού τομέα, ενδέχεται να οδηγήσουν σε ολιγόμηνη αναβολή την τελική συμφωνία για το νέο πακέτο στήριξης της Ελλάδας, με τις εκτιμήσεις από την Αθήνα και το Βερολίνο να κάνουν λόγο για το ερχόμενο φθινόπωρο και όχι εντός του Ιουνίου.Κατά τη μαραθώνια συνεδρίαση του Υπουργικού Συμβουλίου την Δευτέρα, ο υπουργός Οικονομικών Γ. Παπακωνσταντίνου διαβεβαίωσε ότι η 5η δόση του δανείου θα καταβληθεί κανονικά.

Ωστόσο, φέρεται να είπε ότι η συνολική λύση για το νέο δάνειο, το μόνιμο μηχανισμό στήριξης, το ευρωομόλογο και άλλες αποφάσεις που επρόκειτο να ληφθούν στη Σύνοδο Κορυφής του Ιουνίου, μάλλον θα μετατεθούν στη Σύνοδο του Σεπτεμβρίου.

Στη Σύνοδο, πάντως, του Ιουνίου, όπως είπε ο υπουργός, «πάμε με τσαγανό».

Ο υπουργός Οικονομικών ανέφερε επίσης ότι έπεισε την τρόικα να αποδεχθεί το κείμενο του μεσοπρόθεσμου σχεδίου, όπως αυτό θα προκύψει ύστερα από τις συζητήσεις που θα έχει η κυβέρνηση με τους φορείς και τα κόμματα, με τα οποία θα ζητηθεί πιθανότατα, να υπάρξει συζήτηση και συμφωνία.

Το Μεσοπρόθεσμο Πρόγραμμα 2011-2015 θα κατατεθεί στη Βουλή εντός της εβδομάδας και η ψήφιση του εκτιμάται ότι δεν πρόκειται να γίνει πριν τη Σύνοδο Κορυφής της ΕΕ στις 24-25 Ιουνίου.

Σύμφωνα με σημερινό δημοσίευμα της γερμανικής εφημερίδας Handelsblatt, η απόφαση για το δεύτερο πακέτο βοήθειας προς την Ελλάδα είναι πιθανόν να μην ληφθεί πριν από το φθινόπωρο, εξαιτίας των αντιδράσεων εντός της Ευρωζώνης.

Είναι πιθανόν να μην υπάρξει συμφωνία κατά τη διάρκεια της συνόδου των υπουργών Οικονομικών της Ευρωζώνης (Eurogroup) στις 20 Ιουνίου, γράφει η γερμανική εφημερίδα, επικαλούμενη «υψηλόβαθμη ευρωπαϊκή διπλωματική πηγή».

Η Handelsblatt λέει ότι η γερμανική κυβέρνηση θέλει η νέα βοήθεια προς την Ελλάδα να δοθεί μέσω του μηχανισμού ευρω-στήριξης (EFSF), ώστε να αποφευχθεί η ψηφοφορία στη Βουλή, όπως θα γινόταν αν η βοήθεια δινόταν μέσω διμερών δανείων (αυτό συνέβη με την έγκριση για τα 110 δισ. ευρώ).

Η Ελλάδα θα λάβει κανονικά την 5η δόση του δανείου, ύψους 12 δισ. ευρώ, καθώς το ΔΝΤ δεν θέλει να τη συνδέσει με ένα δεύτερο πακέτο βοήθειας, σύμφωνα με την εφημερίδα.

Στο δημοσίευμα διευκρινίζεται ότι η απόφαση συναντά εμπόδια κυρίως εξαιτίας της αντίθεσης της κυβέρνησης της Σλοβακίας. Πάντως, η κυβέρνηση της χώρας διέψευσε το δημοσίευμα, λέγοντας ότι «δεν είναι ακριβές».

Η Σλοβακία θέτει όμως αυστηρές προϋποθέσεις. «Ο υπουργός Οικονομικών θα ζητήσει προ παντός την εκπλήρωση του τρέχοντος προγράμματος προσαρμογής καθώς και ένα πολύ αυστηρό νέο πρόγραμμα, συμπεριλαμβανομένων των ιδιωτικοποιήσεων και εξασφαλίσεων, με δεσμευτική στήριξη από όλα τα σημαίνοντα ελληνικά κόμματα», είπε ο εκπρόσωπος του υπουργείου.

«To νέο πακέτο διάσωσης πρέπει να υιοθετηθεί με συμμετοχή του ιδιωτικού τομέα», συμπλήρωσε.

Όμως και οι τράπεζες, κυρίως οι γερμανικές, κωλυσιεργούν για να αποδεχθούν την εθελοντική μετακύλιση του ελληνικού χρέους, στο πλαίσιο της συμμετοχής του ιδιωτικού τομέα στο νέο πακέτο στήριξης, την οποία επιθυμούν διακαώς η γερμανική κυβέρνηση αλλά και άλλες κυβερνήσεις του ευρωπαϊκού Βορρά.

«Οι τράπεζες το αρνούνται κατηγορηματικά», φέρεται να δήλωσε Ευρωπαίος κυβερνητικός αξιωματούχος στην εφημερίδα, εκτιμώντας ότι στην καλύτερη περίπτωση η συμεμτοχή τους θα είναι «συμβολική».

Οι τράπεζες θα δυσκολευτούν να εξηγήσουν στους μετόχους τους γιατί θα πρέπει να αγοράσουν και πάλι «επικίνδυνα» ομόλογα, ενώ μπορούν απλώς να πάρουν πίσω τα χρήματά τους και να τα επενδύσουν σε τίτλους χαμηλότερου ρίσκου.

Επιπλέον, η μετακύλιση χρέους θα προκαλούσε στρεβλώσεις στην αγορά, καθώς θα επηρεάζονταν μόνο οι τράπεζες που έχουν ομόλογα λήξεως 2014, όπως η Societe Generale, ενώ η BNP Paribas που έχει ομόλογα μεγαλύτερης διάρκειας δεν θα χρειαζόταν να συμμετάσχει στον ίδιο βαθμό.

Πάντως, οι κ.κ. Γιούνκερ και Ρεν που μίλησαν την Δευτέρα στο Ευρωκοινοβούλιο είπαν ότι οι επόμενες κινήσεις για την Ελλάδα, θα έχουν συμφωνηθεί πριν τη συνάντηση των υπουργών Οικονομικών της Ευρωζώνης στις 20 Ιουνίου.

«Η οικοδόμηση των επόμενων κινήσεων πάνω στο πακέτο εξυγίανσης που έχει συμφωνηθεί, οι συζητήσεις για την στήριξη στην Ελλάδα και η προώθηση των μεταρρυθμίσεις αναμένονται τις επόμενες εβδομάδες, πριν από τις 20 Ιουνίου», είπε ο κ. Ρεν.

Δεν αποκλείεται εντός του Ιουνίου να υπάρξει ένα είδος πολιτικής συμφωνίας για τη στήριξη της Ελλάδας, με τις τελικές λεπτομέρειες του σχεδίου να οριστικοποιούνται αργότερα.

Στο ενδεχόμενο μίας «γρήγορης λύσης» («quick fix») τον Ιούνιο και μίας τελικής συμφωνίας τους επόμενους μήνες, είχε αναφερθεί τις προηγούμενες εβδομάδας και στέλεχος της γερμανικής κυβέρνησης.

Από την πλευρά της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας, την Δευτέρα ο πρόεδρος της ευρωτράπεζας Ζαν-Κλοντ Τρισέ εμφανίστηκε θετικός, για πρώτη φορά δημοσίως, στο ενδεχόμενο συμφωνίας για την εθελοντική μετακύλιση του ελληνικού χρέους, μέσω της διατήρησης της έκθεσης των τραπεζών στη χώρα.

«Αυτό δεν είναι χρεοκοπία. Είναι κάτι που η ΕΚΤ θα θεωρούσε κατάλληλη» λύση, τόνισε.

Στο ίδιο μήκος κύματος, το μέλος του ΔΣ της ΕΚΤ, Νουτ Βέλινκ, είπε την Δευτέρα ότι η εθελοντική μετακύλιση (roll-over) του ελληνικού χρέους μπορεί να είναι τμήμα ενός νέου πακέτου βοήθειας.

«Δεν αποκλείω το ενδεχόμενο ότι τμήμα της πρόσθετης αναχρηματοδότησης [σ.σ της Ελλάδας] μπορεί να έρθει απ' αυτή την πηγή», είπε.

Newsroom ΔΟΛ

Read more...

ΑΠΕΡΓΙΑ!!

https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEgoYfG-vR9lamf1kpnUyP8APzbTb7lOJjHpkqWDMvV2O9Bky3CHmOTXEba8SLCHkCXyqTs7jvMV7MGvpnlOluuL05SdFa6AjGGk1dsRX2LQZHdg9A3MuliMG2XtS0JsfXdCebN8gTLqK4aI/s1600/Afissa+9-6-11_S.jpg
Read more...

Π. Κουρουπλής..«δεν μπορώ να διανοηθώ ότι Έλληνας υπουργός Οικονομικών έχει υπογράψει αυτή την δανειακή σύμβαση»

Δηλωσε στην συνεδρίαση του ΚΤΕ Οικονομίας....
ΚΟΥΡΑΣΑΤΕ ΣΥΝΤΡΟΦΟΙ!!
Ας περάσετε επιτέλους από τα λόγια και στις πράξεις!!..γιατί κάποτε έρχεται και η στιγμή για ν' αποφασίσεις, με ποιους θα πας και ποιους θ' αφήσεις....

Είστε υπέρ ή κατά;
Έστω απαντήστε μ’ ένα ναι ή μ’ ένα όχι.
Το έχετε το πρόβλημα σκεφτεί
Πιστεύω ασφαλώς πως σας βασάνισε
Τα πάντα βασανίζουν στη ζωή
Παιδιά γυναίκες έντομα
Βλαβερά φυτά χαμένες ώρες
Δύσκολα πάθη χαλασμένα δόντια
Μέτρια φιλμ. Κι αυτό θα σας βασάνισε ασφαλώς.
Μιλάτε υπεύθυνα λοιπόν. Έστω με ναι ή όχι.
Σ’ εσάς ανήκει η απόφαση.
Δε σας ζητούμε φυσικά να πάψετε
Τις ασχολίες σας να διακόψτε τη ζωή σας
Τις προσφιλείς εφημερίδες σας τις συζητήσεις
Στο κουρείο τις Κυριακές σας στα γήπεδα.
Μια λέξη μόνο. Εμπρός λοιπόν:
Είστε υπέρ ή κατά ;
Σκεφτείτε το καλά. Θα περιμένω.
Μ. Αναγνωστάκης

Read more...

Βάσω Παπανδρέου: "Όταν εκβιάζεται η Βουλή, δολοφονείται η δημοκρατία"... "Αφήστε τα κόλπα με το opengov που συγκαλύπτουν τις επιλογές των κολλητών σας


«Αυτό που πάτε να κάνετε έχει μικρά ποδάρια. Δεν έχετε σχέδιο», τόνισε η Βάσω Παπανδρέου παρεμβαίνοντας στη συνεδρίαση του ΚΤΕ Οικονομικών για τα νέα μέτρα.
Μάλιστα η πρόεδρος της Επιτροπής Οικονομικών χρησιμοποίησε μια φράση του οικονομολόγου Μιραμπό, σύμφωνα με τον οποίο «όταν εκβιάζεται η Βουλή, δολοφονείται η δημοκρατία».
«Τον Οκτώβριο του 2009 ήρθα στο γραφείο σου και σου είπα να πάρεις μέτρα, κι εσύ με αντιμετώπισες σαν ούφο», είπε ακόμα η κ. Παπανδρέου απευθυνόμενη στο Γ. Παπακωνσταντίνου, τον οποίο ρώτησε ευθέως:...
«Τι έχεις κάνει με τους κερδοσκόπους;».
Και πρόσθεσε: «Η διαδικασία της ακριβής χρηματοδότησης μιας φτωχής χώρας δεν οδηγεί πουθενά. Αφήστε τα κόλπα με το opengov που συγκαλύπτουν τις επιλογές των κολλητών σας».

Read more...

Ανακοίνωση για την απόφαση του Νομικού Συμβουλίου του Κράτους (NΣΚ) 8-2-2011 για γνωμοδότηση σε ερώτηση Κτηματολόγιο ΑΕ‏

Αγαπητοί συνάδελφοι, Αν και η συγκεκριμένη γνωμοδότηση του ΝΣΚ δεν δεσμεύει τη πολιτεία ούτε έχει ισχύ Νόμου, εντούτοις, αναδεικνύει για ακόμα μια φορά το μέγεθος του προβλήματος που

δημιουργεί η επί σειρά ετών αδιαφορία-ατολμία της πολιτείας να εφαρμόσει τη κείμενη Νομοθεσία και να προχωρήσει στην έκδοση των Προεδρικών Διαταγμάτων (Π.Δ.) που καθορίζουν το εύρος και το πλαίσιο της επαγγελματικής δραστηριοποίησης των πτυχιούχων μηχανικών Τ.Ε..

Στη συγκεκριμένη περίπτωση, το ΝΣΚ εκμεταλλευόμενο το νομικό κενό που δημιουργεί η απουσία των εν λόγω Π.Δ., εξέδωσε μια γνωμοδότηση η οποία αποτελεί ταφόπλακα για τους συναδέλφους μας που εργάζονται ήδη υπό αντίξοες συνθήκες σε ένα ασαφές και ομιχλώδες τοπίο επαγγελματικών δικαιωμάτων .

Ως Σύλλογος, θεωρούμε ότι την αποκλειστική ευθύνη για τα συνεχή προβλήματα που ανακύπτουν στην επαγγελματική δραστηριοποίηση των πτυχιούχων μηχανικών Τ.Ε. φέρουν αποκλειστικά τόσο η σημερινή, όσο και όλες οι προηγούμενες κυβερνήσεις, οι οποίες, υποκύπτοντας σε συντεχνιακές πιέσεις και σκοπιμότητες, αποδείχτηκαν παντελώς ανίκανες να εφαρμόσουν και να δώσουν οριστική λύση στο φλέγον αυτό ζήτημα που ταλαιπωρεί χρόνια τώρα το σύνολο των συναδέλφων μας.

Κατόπιν των ανωτέρω και προκειμένου να σταματήσει άμεσα η κοροϊδία, απαιτούμε :

1. Την άμεση έκδοση όλων των Π.Δ. σύμφωνα με τις αποφάσεις των επιστημονικών επιτροπών ΣΑΠΕ - ΣΑΤΕ 2008 για όλες τις ειδικότητες, τα οποία εκκρεμούν από το 1984.

2. Την αντιμετώπιση των πτυχιούχων μηχανικών Τ.Ε. ως μηχανικών Ανώτατης εκπαίδευσης δυνάμει των Ν. 2916/2001 και Ν. 3549/2007 Επίσης, ενημερώνουμε προς κάθε κατεύθυνση ότι θα προβούμε σε κάθε νόμιμη ενέργεια και δράση ώστε να προασπίσουμε τα συμφέροντα των μελών και του κλάδους μας.

Ας σταματήσει επιτέλους η κυβέρνηση να παίζει με το μέλλον των χιλιάδων πτυχιούχων ΤΕΙ για να εξυπηρετήσει τα συμφέροντα συγκεκριμένων συντεχνιακών κύκλων.

Γραφείο Τύπου

Read more...

Αποστάσεις και από την Νταλάρα ...



Μετά τη Μαριλίζα, σειρά στην …ουρά παίρνει η Άννα Νταλάρα. Πριν από λίγο η υφυπουργός Εργασίας επεσήμανε στον real fm ότι οι οριζόντιες περικοπές στα εισοδήματα θα είναι... καταστροφικές για την κοινωνία και όταν ρωτήθηκε αν θα υποστηρίξει το Μεσοπρόθεσμο, απάντησε:

«Θα ψηφίσω κατά συνείδηση».

Πληροφορίες λένε ότι είναι πολύ πιθανόν η υφυπουργός να αποσυρθεί το επόμενο διάστημα από την πολιτική.

Ούτως ή άλλως στις τελευταίες συνεντεύξεις αφήνει υπονοούμενα για κάτι τέτοιο. Δεν είναι λίγο όλα τα χρόνια ο κόσμος να σε αποθεώνει έχοντας στα χείλη του τα τραγούδια του άντρα σου και ξαφνικά να σε βλέπει στον δρόμο και να σε στρώνει στο κυνήγι, δύο φορές σε ένα μήνα.
parapolitika.gr



Read more...

Στη Βουλή η δικογραφία για τις οικονομικές ατασθαλίες του ΕΟΤ...



Ο αντεισαγγελέας Αρείου Πάγου, Νικόλαος Παντελής, διαβίβασε στη Βουλή τη δικογραφία για οικονομικές ατασθαλίες στον ΕΟΤ τη διετία 2008-2009, σχετικές με δημόσιες σχέσεις.

Ειδικότερα, η ... δικογραφία αφορά δαπάνες για φιλοξενίες ατόμων, οι οποίοι σε πολλές περιπτώσεις είχαν φύγει από την Ελλάδα, δώρα μεγάλης αξίας, αλλά και απευθείας αναθέσεις, οι οποίες όμως δεν είχαν το χαρακτήρα του κατεπείγοντος, όπως απαιτεί ο νόμος.

Η δικαστική έρευνα ξεκίνησε μετά από δύο πορίσματα του προέδρου του Σώματος Ελεγκτών Δημόσιας Διοίκησης, Λέανδρου Ρακιντζή.



Read more...

ΔΙΑΨΕΥΔΕΙ Ο ΠΕΤΑΛΩΤΗΣ ΓΙΑ ΔΗΜΟΨΗΦΙΣΜΑ...


Η κυβέρνηση δεν σχεδιάζει την πραγματοποίηση δημοψηφίσματος για το Μεσοπρόθεσμο, είπε ο Γιώργος Πεταλωτής, συμπληρώνοντας ότι το «Μεσοπρόθεσμο δεν είναι το άπαν, αλλά ένα σκαλοπάτι για τις αλλαγές που χρειάζεται ο τόπος». Εξηγώντας την αναφορά...
του πρωθυπουργού στο άτυπο Υπουργικό Συμβούλιο περί δυνατότητας δημοψηφίσματος, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος δήλωσε ότι είναι πάγια θέση του Γ. Παπανδρέου. Πρόσθεσε ακόμα ότι «σε μια εποχή, στην οποία χρειάζονται μεγάλες συναινέσεις για να προχωρήσουν μεγάλες αλλαγές, αν χρειαστεί κι αν τεθούν τέτοια ζητήματα μεγάλης σημασίας κι αν αποφασιστεί κάτι τέτοιο, το δημοψήφισμα μπορεί να συμβάλει». Νωρίτερα, ο εκπρόσωπος Τύπου της ΝΔ είχε ασκήσει αυστηρή κριτική στην κυβέρνηση, γιατί προσανατολίζεται στην επιλογή κάποιου «διχαστικού δημοψηφίσματος». «Πρώτα επιλέγεται η μεθόδευση κι ύστερα αναζητείται το ερώτημα. Το κάρο μπαίνει μπροστά από το άλογο, δεν τους ενδιαφέρει η ουσία, αλλά το επικοινωνιακό παιχνίδι της διαδικασίας και αυτό δεν μπορεί να είναι τίποτα άλλο παρά ένα ακόμα τέχνασμα» τόνισε ο Γιάννης Μιχελάκης.
Read more...

«Συνυπογραφή στο λάθος δεν πρόκειται να υπάρξει» Απορρίπτει τη λύση δημοψηφίσματος η ΝΔ

http://img.protothema.gr/766F88CDEF0D514AD2B05E5559EF443F.jpgΣτην επαναδιαπραγμάτευση του Μνημονίου επιμένει η ΝΔ και ξεκαθαρίζει δια του εκπροσώπου της κ. Γιάννη Μιχελάκη ότι «θα το ζητήσει όταν έρθει στην εξουσία, ακόμη κι αν μέχρι τότε έχει ψηφιστεί και εφαρμόζεται το Μεσοπρόθεσμο Πρόγραμμα της κυβέρνησης».Ο κ. Μιχελάκης δήλωσε ακόμη ότι δεν τίθεται θέμα συναίνεσης στην πολιτική της κυβέρνησης και πρόσθεσε ότι «δεν είναι η έλλειψη συναίνεσης που εμποδίζει την κυβέρνηση να κυβερνήσει, αλλά, αντιθέτως, πίσω από αυτήν τη συζήτηση προσπαθεί να κρύψει την αναποτελεσματικότητά της». Επανέλαβε τη δήλωση του κ. Σαμαρά ότι «συνυπογραφή στο λάθος δεν πρόκειται να υπάρξει». Ο εκπρόσωπος της ΝΔ υποστήριξε ότι στη θέση για επαναδιαπραγμάτευση του Μνημονίου προσχωρούν όλο και περισσότεροι και επικαλέστηκε δηλώσεις του κ. Μίμη Ανδρουλάκη και του κ. Δημήτρη Παπαδημούλη.

Ο κ. Μιχελάκης τάχθηκε και κατά του δημοψηφίσματος που σκέπτεται η κυβέρνηση. Χαρακτηριστικά ανέφερε: «Ο πρωθυπουργός φαίνεται ότι προσανατολίζεται στην επιλογή κάποιου είδους διχαστικού δημοψηφίσματος. Το παράδοξο είναι ότι, ενώ αρχίζει την προετοιμασία και έχει δώσει σχετικές οδηγίες στον υπουργό Εσωτερικών, δεν έχει αποφασίσει ποιο θα είναι το ερώτημα που θα τεθεί. Δεν τους ενδιαφέρει η ουσία, αλλά το επικοινωνιακό παιχνίδι της διαδικασίας και αυτό δεν μπορεί να είναι τίποτε άλλο παρά ένα ακόμη τέχνασμα».

Συνέχισε, λέγοντας ότι ένα τέτοιο δημοψήφισμα θα είναι διχαστικό και αποπροσανατολιστικό και κατηγόρησε την κυβέρνηση ότι «τα διλήμματα που κατασκευάζει προκαλούν σύγχυση, δεν ωφελούν, αλλά βλάπτουν τον τόπο», καθώς επίσης ότι πάνω στη λανθασμένη πολιτική που βλάπτει την ελληνική οικονομία, πάνε να προσθέσουν ένα δημοψήφισμα που διαιρεί τον ελληνικό λαό. Εξέφρασε την ελπίδα ότι αυτές οι διαρροές θα μείνουν σενάρια. Είπε τέλος ότι «αν ήθελαν τη γνώμη του ελληνικού λαού, ας τον ρωτούσαν πριν το πρώτο Μνημόνιο».

Για το θέμα του εκλογικού νόμου έδειξε ότι η ΝΔ είναι ανοικτή σε συζήτηση: «Ας το φέρουν και βλέπουμε».

Κατά τη διάρκεια της ενημέρωσης των πολιτικών συντακτών, ο τομεάρχης Οικονομικών του κόμματος κ. Χρήστος Σταικούρας παρουσίασε την άποψη της ΝΔ για τη σημερινή εικόνα της ελληνικής οικονομίας. Σύμφωνα με τη ΝΔ, στο διάστημα από τον Σεπτέμβριο του 2009 μέχρι το Μάιο του 2011:

- Η ύφεση βάθυνε, αφού για ένατο τρίμηνο εμφανίζει αρνητικούς ρυθμούς μεγέθυνσης

- Το ΑΕΠ της χώρας έχει μειωθεί σημαντικά και έχει κατρακυλύσει στα 41,8 δισ. ευρώ το 1ο τρίμηνο του 2011 από 44,6 δισ. ευρώ το 3ο τρίμηνο του 2009, όσο ήταν το 3ο τρίμηνο του 2005.

- Η ανεργία διογκώθηκε και έφθασε στο 15,9% τον Φεβρουάριο από 9,1% τον Σεπτέμβριο του 2009

- Ο πληθωρισμός διευρύνθηκε από 0,7% τον Σεπτέμβριο του 2009 στο 3,9% τον Απρίλιο του 2011

- Η ψυχολογία της αγοράς κατέρρευσε, όπως δείχνει ο δείκτης οικονομικού κλίματος, σε απόκλιση 32 μονάδων από τον αντίστοιχο δείκτη της ΕΕ

- Ο κλάδος της οικοδομής παρέλυσε και η οικοδομική δραστηριότητα συρρικνώθηκε κατά 62,8% σε σχέση με τον Ιανουάριο του 2010

- Το λιανεμπόριο κατέρρευσε και σημείωσε μείωση κατά 17,5% το Μάρτιο σε σχέση με τον ίδιο μήνα πέρυσι.

- Το χρέος μεγάλωσε και εκτοξεύθηκε στα 354,5 δισ. το Μάρτιο του 2011 από 298 δισ. ευρώ το Σεπτέμβριο του 2009.

Επίσης, υποστήριξε ο κ. Σταϊκούρας ότι οι αποδόσεις τίτλων του Δημοσίου έχουν αυξηθεί, το κόστος δανεισμού έχει διογκωθεί, οι αγορές έχουν καταρρεύσει, ενώ διαπιστώνονται αποκλίσεις από όλους τους στόχους του 2010 και του 2011 και, εν κατακλείδι, οι θυσίες του λαού δεν πιάνουν τόπο.protothema.gr

Read more...

Παραδέχτηκε αστοχίες ο Παπακωνσταντίνου Άγριο «σφυροκόπημα» με βαριές εκφράσεις στον «Τσάρο»

http://img.protothema.gr/91B9C2ED19C400DEE5D8FF91DC892595.jpgΠερίπου 90 βουλευτές βρίσκονται αυτή την ώρα μέσα στην αίθουσα της Γερουσίας στη Βουλήκαι έχουν αρχίσει οι τοποθετήσεις τους με τη Βάσω Παπανδρέου να ασκεί δριμεία κριτική λέγοντας: «Όταν εκβιάζεται η Βουλή, δολοφονείται η Δημοκρατία. Αυτό που έγινε πέρυσι αυτό θα γίνει και φέτος. Δεν υπήρχε σχέδιο ούτε πέρυσι. Αυτό που πάτε να κάνετε και φέτος έχει μικρά ποδάρια. Η διαδικασία ακριβής δανειοδότησης της χώρας δεν οδηγεί πουθενά. Χρειάζονται περισσότερα αποτελέσματα. Αφήστε τα κόλπα με το opengov που συγκαλύπτει τις επιλογές των κολλητών σας».Και συνέχισε: «Τον Οκτώβριο του 2009 ήμουν στο γραφείο σου και σου είπα να πάρεις μέτρα και με αντιμετώπισες ως ούφο» ρωτώντας χαρακτηριστικά: «Τι έχεις κάνει με τους κερδοσκόπους;», ενώ πρόσθεσε: «Πείτε την αλήθεια στον κόσμο ότι το βιοτικό επίπεδο θα πέσει 30% αλλά θα πρέπει τα μέτρα να είναι δίκαια».

«Δεν φαίνεται να υπάρχει σχέδιο ανάπτυξης. Θα αντιμετωπίσουμε τα ίδια προβλήματα, παρά την εφαρμογή του Μεσοπρόθεσμου. Οι αγορές δεν πιστεύουν ότι το χρέος μας είναι διαχειρίσιμο. Οι αποκρατικοποιήσεις θέλουν άλλη διαχείριση. Δεν μπορούμε να πουλήσουμε ΔΕΗ - ΟΤΕ» είπε, μεταξύ άλλων, ο Θανάσης Παπαγεωργίου.

«Κάποτε, κάποιοι που κορόιδεψαν το λαό, πήγαν στο Γουδή. Αν θέλετε να πουλήσετε βιομηχανίες και κτήματα της Θράκης, σκεφτείτε το καλά» ήταν η «βόμβα» του πρώην προέδρου της Βουλής, Απόστολου Κακλαμάνη. Τρεις ώρες αργότερα, ο κ. Κακλαμάνης διέψευσε τη δήλωση αυτή, ωστόσο βουλευτές που ήταν στην αίθουσα επιμένουν για του λόγου το αληθές.

Ο Π. Κουρουμπλής από την πλευρά του υπογράμμισε ότι το πρόγραμμα δε βγαίνει: «Δεν μπορώ να διανοηθώ ότι αυτή τη δανειακή σύμβαση την έχει υπογράψει Έλληνας υπουργός. Χρειάζεται αλλαγή προσώπων». Μάλιστα, την ώρα που ο κ. Κουρουμπλής έκανε αυτές τις αναφορές ήταν έκδηλη η δυσφορία του υπουργού Οικονομικών.

«Δεν είναι μόνο στραβός ο γιαλός αλλά στραβά αρμενίζουμε. Τα μέτρα έπρεπε να τα πάρουμε από τον Οκτώβριο του 2009, υπάρχουν ευθύνες και πρέπει να αναληφθούν. Γιατί δεν μιλήσαμε μέχρι τον Οκτώβριο του 2009; Αυτό το ερώτημα θα σας ακολουθεί για πάντα. Να υπάρξουν παραιτήσεις, δε χρειάζεται εκλογές αλλά μια κυβέρνηση εθνικής ανάγκης και σωτηρίας» είπε ο Εκτ. Νασιώκας. Αφησε επίσης αιχμές κατά του πρωθυπουργού λέγοντας ότι δεν μπορούμε να προχωρήσουμε με κυβέρνηση φίλων και υπεραρίθμων και έκλεισε: «Αν δεν υπάρξει ευρύτερη στήριξη θα πρέπει να προσφύγουμε στη λαϊκη ετυμηγορία».

Ο κ. Μίχος απηύθυνε δραματική έκκληση προς όλη την κυβέρνηση «να σταματήσουμε να φορολογούμε τους ίδιους και τους ίδιους, γιατί πίσω μας η κοινωνία φλέγεται». Χαρακτήρισε αβελτηρία το ότι το υπουργείο Οικονομικών δεν έλεγξε τη φοροδιαφυγή και πρόσθεσε: «Αν θέλουμε να θεωρούμαστε δημοκράτες και σοσιαλιστές να ζούμε ως τέτοιοι. Έχω εντοπίσει έπαρση αυθεντίας».

Ο κ. Κρεμαστινός είπε ότι κρινόμαστε από το αποτέλεσμα και το αποτέλεσμα σήμερα είναι στις πλατείες. «Χρειάζεται εκ βαθέων αλλαγή του πολιτικού συστήματος και οι άνθρωποι της πλατείας να γυρίσουν στα σπίτια τους ικανοποιημένοι και με ελπίδα. Χρειάζεται ανασχηματισμός με πρόσωπα που να εμπνέουν εμπιστοσύνη, έμπρακτη συναίνεση με τη συμμετοχή στο ΥΠΟΙΚ υπουργών εμπιστοσύνης των συναινούντων κομμάτων μονό έτσι θα έχει νόημα η συναίνεση».

Ο κ. Καρύδης υπογράμμισε ότι οι μισοί ψηφοφόροι του ΠΑΣΟΚ είναι σε κατάθλιψη και οι άλλοι στις πλατείες. Δεν μπορούμε να πείσουμε τους ψηφοφόρους μας. Φανταστείτε μισό εκατομμύριο στην πλατεία και εμείς να ψηφίζουμε αμέριμνοι».

Ο κ. Γείτονας είπε «όχι» στο δημοψήφισμα επειδή είναι προθάλαμος εκλογών και τόνισε: «Χάσατε το επικοινωνιακό παιγνίδι και αντί να ενημερώνετε τα ΜΜΕ κάνετε καταστολή όπως π.χ με την ανακοίνωση που βγάλατε την Κυριακή».

Ο κ. Αμοιρίδης υπογράμμισε: «Δεν είμαστε λογιστές. Ως αυτή την ώρα ακούω από την ηγεσία του υπουργείου Οικονομικών μία λογιστική προσέγγισε. Εμείς ήρθαμε εδώ να μιλήσουμε πολιτικά για να περάσει το Μεσοπρόθεσμο. Πρέπει πρώτα να περάσει από την πλατεία να κατεβούμε όλοι να πείσουμε τον κόσμο για τις πολιτικές μας αν δεν περάσει από εκεί δεν θα περάσει ούτε από τη Βουλή».

Η κ. Παναρίτη διερωτήθηκε απευθυνόμενη στον κ. Παπακωνσταντίνου: «Πώς θα διασφαλίσουμε ότι δεν θα πάρεις και αλλά μέτρα»; Τόνισε ότι «χρειάζονται δομικές αλλαγές που δεν έχουν γίνει ακόμη. Δεν μπορείς να στίβεις κάθε μήνα τους πολίτες. Ο λόγος που παιρνουμε τα μετρα είναι ότι δεν υπαρχει αναπτυξη Αντιμετωπιζιμε το θεμα ως πρόβλημα ρευστότητας και όχι κεφαλαιακής επάρκειας όπως θα έπρεπε».

Ο κ. Κατρίνης δήλωσε: «Ζητάτε από την Κ.Ο να αναλάβει τις ευθύνες της. Εσείς κύριε Παπακωνσταντίνου να ζητήσετε από τους υπουργούς και την κυβέρνηση να αναλάβουν τις ευθύνες τους και ειδικά από τους υπουργούς που έχουν αστοχίες» ενώ ο κ. Κουκουλόπουλος είπε: «Σήμερα ζήσαμε το τέλος των διλημμάτων γιατί αποδείχτηκε ότι υπάρχουν παραπάνω από μία απόψεις. Η πολιτική δεν ασκείτε σε κενό και αν η επιλογή μας είναι το σποτ που κυκλοφόρησε την Κυριακή φοβάμαι ότι έχουμε χάσει την επαφή με την πραγματικότητα. Η αλήθεια σήμερα είναι ότι η χώρα γεμίζει με παράνομους μετανάστες και αδειάζει από νέους επιστήμονες».

Ο κ. Ανδρέας Μακρυπίδης ανέφερε ότι η κυβέρνηση πρέπει να κοιτάξει την ανάπτυξη και ότι κάτι τέτοιο θα έπρεπε να έχει γίνει ήδη, ενώ ο Κώστας Γείτονας τόνισε πως δεν πρέπει να καταργηθεί το αφορολόγητο.
Ο κ. Δριβελέγκας ζήτησε να φορολογηθεί ο υπόγειος ορυκτός πλούτος, ενώ ο κ. Μαργέλης είπε ότι «πρέπει να εξασφαλιστεί η στήριξη της κοινωνίας, αλλά και να υπάρξει η σταθερή πολιτική βούληση όλης της κυβέρνησης. Αυτή τη στιγμή δεν ξέρουμε που πάμε. Να μπουν κόκκινες γραμμές, ώστε να μην θίξουμε άλλο τα χαμηλά εισοδήματα».

Στην κρίσιμη συνεδρίαση του ΚΤΕ Οικονομίας βρίσκονται σύσσωμες οι ηγεσίες των υπουργείων Οικονομικών (Παπακωνσταντίνου – Σαχινίδης), Εργασίας ( Κατσέλη – Κουτρουμάνης), Εσωτερικών (Ραγκούσης – Ντόλιος)καθώς και οι υπουργοί κ.κ. Χρυσοχοίδης και Ρέππας και ο πρόεδρος της Βουλής κ. Φίλιππος Πετσάλνικος.

Σύμφωνα με πληροφορίες στην αρχή της ομιλίας του ο κ. Παπακωνσταντίνου παρουσίασε τι έχει πετύχει και τι όχι το οικονομικό επιτελείο. Ο υπουργός, στην αρχική του τοποθέτηση είπε ότι «δεν έχουμε αποτύχει, υπάρχουν όμως ορισμένες αστοχίες στην εφαρμογή της πολιτικής μας». Εξήγησε ότι ασκείται μεγάλη πίεση από την Τρόικα για τη υλοποίηση των αποκρατικοποιήσεων, ενώ ανέφερε ότι είναι το πρώτο θέμα στην ατζέντα των δανειστών.



Παρουσιάστηκε διαλλακτικός για το φορολογικό αφήνοντας να εννοηθεί ότι μπορεί να χαλαρώσει τα μέτρα, ενώ επανέλαβε ότι το Μεσοπρόθεσμο θα έρθει στη Βουλή ως ένα άρθρο, όμως, εξήγησε στους βουλευτές ότι θα γνωρίζουν εκ των προτέρων το περιεχόμενο των εφαρμοστικών νόμων. Τέλος είπε ότι για να πάρουμε την πέμπτη δόση, θα πρέπει να δείξουμε κάποια αποτελέσματα που θα ικανοποιήσουν τους δανειστές.

Λίγο πριν μπει στην αίθουσα ο κ. Πετσάλνικος είπε πως αν κατατεθεί αυτή την εβδομάδα το νομοσχέδιο για το Μεσοπρόθεσμο και ακολουθηθούν οι συνήθεις διαδικασίες τότε αυτό θα έρθει στην Ολομέλεια προς ψήφιση στις 28 Ιουνίου -μετά τη σύνοδο κορυφής- και θα εφαρμοστεί στις αρχές Ιουλίου.

Επιπροσθέτως ο κ. Πετσάλνικος ανέφερε πως θα προτείνει να μπει φόρος 3% σε όλα τα εισοδήματα προκειμένου να δημιουργηθεί ταμείο αλληλεγγύης κατά της φτώχειας προκειμένου μα μην γίνει η εξίσωση της τιμής πετρελαίου θέρμανσης ίση με αυτή του πετρελαίου κίνησης.


Να σημειωθεί ότι από τους περίπου 90 βουλευτές που βρίσκονται μέσα στην αίθουσα Γερουσίας της Βουλής έχουν ζητήσει όλοι να πάρουν το λόγο, άρα η συνεδρίαση αναμένεται να τελειώσει αργά το βράδυ.protothema.gr

Read more...

Ρομαντικό τριήμερο του Πάγκαλου στη Βενετία - Οργισμένη απάντηση του αντιπροέδρου

newpost.gr








Ρομαντικό τριήμερο του Πάγκαλου στη Βενετία - Οργισμένη απάντηση του αντιπροέδρου
Ένα ρομαντικό και χλιδάτο τριήμερο στην πιο ερωτική πόλη της Ιταλίας, τη Βενετία, είχε την ευκαιρία να περάσει ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης, Θεόδωρος Πάγκαλος μαζί με τη σύζυγό του Χριστίνα Χριστοφάκη, «αρπάζοντας» την ευκαιρία των -ολιγόλεπτων- εγκαινίων του ελληνικού περιπτέρου της φετινής Biennale της πόλης.

Σύμφωνα με δημοσίευμα της εφημερίδας «Δημοκρατία», το ρομαντικό τριήμερο για τον κ. Πάγκαλο ξεκίνησε το πρωί της Παρασκευής και περιελάμβανε διαμονή στο πεντάστερο και φυσικά, πανάκριβο ξενοδοχείο της πόλης το «Danieli Excelsior», το οποίο βρίσκεται δίπλα στην πλατεία του Αγίου Μάρκου και μέσα από τους πολυτελείς χώρους του «βλέπει» προς τα ειδυλλιακά κανάλια της Βενετίας.

Όσο για τις τιμές του εντυπωσιακού ξενοδοχείου των τριών κτιρίων του 14ου, 19ου και 20ου αιώνα; Σύμφωνα με την ιστοσελίδα του ξενοδοχείου για το μήνα που διανύουμε, οι τιμές για μία διανυκτέρευση ξεκινούν από τα 515 ευρώ και φτάνουν τα 2.880, τα οποία ισούνται με ένα ή περισσότερα μηνιάτικα για πολλούς Έλληνες.

Στη Biennale κανονικά θα έπρεπε να δώσει το παρών, ως αρμόδιος, ο υπουργός Πολιτισμού, Παύλος Γερουλάνος, αλλά φαίνεται πώς ο Θεόδωρος Πάγκαλος ήθελε πολύ αυτό το ταξίδι για να ξεφύγει από τα πολλά προβλήματα της χώρας του αλλά και από την κριτική προς το πρόσωπό του...

Ο αντιπρόεδρος της Κυβέρνησης, Θόδωρος Πάγκαλος, απάντησε με ανακοίνωση τύπου η οποία αναφέρει τα εξής:

Πουλώντας ψέματα και σπέρνοντας το μίσος.

Πρόσφατα εμφανίστηκε στα εκδοτικά πράγματα της χώρας μια εφημερίδα αγνώστου προελεύσεως, αγνώστου ιδιοκτήτη και χωρίς κανείς να γνωρίζει τα κεφάλαια που την χρηματοδότησαν. Ο αριθμός αναγνωστών της δεν δικαιολογεί οικονομικά την ύπαρξή της. Το ερώτημα, λοιπόν, είναι ποιος βάζει τα χρήματα και γιατί δέχεται να χάνει χιλιάδες ευρώ καθημερινά.

Η εφημερίδα που μοίρασε σε CD τους λόγους του δικτάτορα Γ. Παπαδόπουλου και άλλα συναφή, φέρνοντας ξανά στη ζωή το αλήστου μνήμης σύνθημα «Ελλάς Ελλήνων Χριστιανών», δε ζητά ούτε την αλήθεια ούτε απαντήσεις. Το μόνο που επιδιώκουν είναι με κάθε τρόπο και κάθε μέσο την πτώση της Κυβέρνησης, έστω κι αν αυτή η πτώση, ειδικά τώρα, οδηγήσει την χώρα στο χάος. Δεν διστάζουν να σπρώξουν την χώρα στο γκρεμό, καλλιεργώντας τον λαϊκισμό, το μίσος, τον φθόνο και τα πιο ταπεινά ένστικτα του ανθρώπου.

Η ακροδεξιά διεύθυνση της εφημερίδας "Δημοκρατία" κατασκεύασε ένα ακόμα ψέμα. Το ρεπορτάζ της εφημερίδας έχει μόνο ένα πραγματικό γεγονός: ότι ο Αντιπρόεδρος της Κυβέρνησης εκπροσώπησε στη Biennale της Βενετίας την χώρα. Όλα τα άλλα που αναφέρει η εφημερίδα "Δημοκρατία" για να κατασκευάσει το δημοσίευμα, και κυρίως το ξενοδοχείο και τα ποσά, είναι παντελώς ψευδή και, φυσικά, θα λογοδοτήσουν γι' αυτά στη δικαιοσύνη.

Ο Αντιπρόεδρος της Κυβέρνησης διέμεινε στο ξενοδοχείο "Gabrielli Sandwirth" με κόστος 425 ευρώ τη βραδιά, ιδιαιτέρως φθηνό για την πόλη και την εποχή. Βεβαίως, οι πληρωμένοι κονδυλοφόροι της εφημερίδας "Δημοκρατία" θα ήταν ευχαριστημένοι αν ο Αντιπρόεδρος της Κυβέρνησης είχε διανυκτερεύσει μόνος του κάτω από μια γέφυρα, ώστε μετά να κυκλοφορήσει με τίτλο: "Ξεφτίλισαν τον ελληνικό λαό σ? όλο τον κόσμο - Η Κυβέρνηση δεν μπορεί να καλύψει ούτε τα έξοδα ταξιδιού για την εκπροσώπηση στη Biennalle".

Το μίσος που σπέρνει το σύστημα που διευθύνει ο 2ος όροφος της Συγγρού, μέσα από συγκεκριμένες εφημερίδες, διάφορα blogs και μεταμεσονύκτιες εκπομπές σε παράνομα κανάλια, θα οδηγήσει αργά ή γρήγορα σε ξεσπάσματα βίας, μεγαλύτερα απ? όσα έχουμε δει μέχρι σήμερα. Αν νομίζουν ότι αυτό το μίσος, ενός λαϊκισμού χωρίς τέλος, μπορούν να το περιορίσουν στην Κυβέρνηση, κάνουν λάθος. Κάθε μέρα παίρνει όλο και πιο ξεκάθαρα αντιδημοκρατικά και αντικοινοβουλευτικά χαρακτηριστικά.

Οι στιγμές είναι κρίσιμες, η χώρα βρίσκεται μπροστά σε μεγάλα διλήμματα και πρέπει να αποφασίσει ψύχραιμα, γιατί οι αποφάσεις δεν θα καθορίσουν μόνο το παρόν, αλλά το μέλλον όλων και κυρίως των παιδιών μας. Ας αποφασίσουμε με κριτήριο τη λογική και όχι τον θυμό ή την οργή. Ας μην κάνουμε τα λάθη των Αθηναίων όταν αποφάσιζαν ακολουθώντας τον Κλέωνα, που η ιστορία δικαίως τον ονόμασε Δημαγωγό. Και γνωρίζουμε όλοι πού κατέληξε η Αθήνα και η δημοκρατία της επειδή επέλεξε τους δημαγωγούς.
Read more...

Κασιμάτης: Οι όροι του μνημονίου δεν υπογράφονται ούτε με το πιστόλι στον κρόταφο!








«Το πολιτικό σύστημα όπως το ξέρουμε έχει ξοφλήσει» δήλωσε στο larissanet.gr o καθηγητής του Πανεπιστημίου Αθηνών κ. Γιώργος Κασιμάτης και έριξε τη βόμβα για τους όρους του μνημονίου τονίζοντας: «Τέτοιοι όροι δεν υπογράφονται ούτε με το πιστόλι στον κρόταφο»!.
Αναλυτικά οι δηλώσεις του κ. Γ. Κασιμάτη
Κε καθηγητά είναι γνωστές οι θέσεις και η επιχειρηματολογία σας εναντίον της επιλογής του μνημονίου από την ελληνική κυβέρνηση. Θα ήθελα, αντί να μιλήσουμε για τα ζητήματα συνταγματικότητας που θέτετε όσον αφορά τη συγκεκριμένη δανειακή σύμβαση, να σταθούμε σε μια φράση την οποία χρησιμοποιήσατε κλείνοντας τη σημερινή σας ομιλία. Είπατε πως «τίποτα δεν έχει τελειώσει ακόμη, όσο ο λαός είναι ζωντανός». Αυτό από μόνο του περικλείει μια νότα αισιοδοξίας. Από πού πηγάζει αυτή σας η εκτίμηση;
Αυτό είναι κάτι που το έχει αποδείξει πολλές φορές η ιστορία και το έχει καταγράψει, όπως επίσης και η ιστορία του ελληνισμού που έχει περάσει στη διάρκεια πέντε χιλιάδων ετών πολύ δύσκολες στιγμές.
Ότι θα είναι δύσκολη η μετάβαση δεν υπάρχει καμία αμφιβολία. Και για να είμαι ακριβής θα είναι πολύ δύσκολη, διότι πρώτον, φτάσαμε σε ένα πολύ χαμηλό επίπεδο δυνατοτήτων πλέον και δεύτερον, οι πραγματικοί αντίπαλοι είναι πάρα πολύ ισχυροί ακόμη. Όλοι όσοι υιοθετούν και επιβάλλουν και εξαναγκάζουν τους λαούς σε αυτή τη γραμμή είναι πολύ ισχυροί. Πρέπει επίσης να συνυπολογίσει κανείς το ειδικό ελληνικό πρόβλημα, ότι δηλαδή το πολιτικό σύστημα έχει εκμετρήσει τη ζωή του, έχει ξοφλήσει ουσιαστικά και πως τούτη την ώρα δεν έχουμε δείγματα νέων πολιτικών. Σ’ αυτές τις περιπτώσεις πάντοτε χρειάζεται να μεσολαβήσει ένας χρόνος αρκετά μακρύς. Το ίδιο πρόβλημα είχαμε, εγώ το έζησα, εσείς είσαστε αγέννητος τότε, παραμονές της δικτατορίας, όταν είχε ξοφλήσει το σύστημα, ο πολιτικός κόσμος και αναρωτιόμασταν ποιος θα ’ρθει. Έπρεπε να περάσουν εφτά χρόνια δικτατορίας για να ανανεωθεί το πολιτικό σκηνικό. Τώρα λοιπόν μπορεί να περάσουμε πολλά πράγματα, να ζήσουμε πολύ δύσκολες στιγμές, μπορεί να δούμε και πείνα, μπορεί να δούμε και αίμα, μπορεί να δούμε οτιδήποτε. Μια κοινωνία όταν φτάσει σε δύσκολες στιγμές δεν μπορείς να την ελέγξεις και ούτε πρέπει να την ελέγξεις. Θα πρέπει να την αφήσεις να γεννήσει.
Φοβάστε για ενδεχόμενη εκτροπή;
Εκτροπή δε νομίζω. Εκτροπή με την έννοια της δικτατορίας όχι. Σήμερα έχουν αλλάξει οι συνθήκες αλλά και τα μέσα. Έχουμε όμως τεράστια οικονομικά προβλήματα.
Οι προσφυγή σε πρόωρες κάλπες είναι αυτοκτονία;
Οι εκλογές δεν θ’ αποδώσουν τίποτα. Θα υπάρξει μια μεταβατική περίοδος που θα αλλάξει κυβέρνηση αλλά εάν τα κόμματα που κυβερνήσουν δεν ξεκινήσουν από μηδενική βάση δεν θα υπάρξει καμία ουσιαστική αλλαγή.
Το σημερινό κυβερνητικό, και όχι μόνο, πολιτικό σύστημα το οποίο έκανε τις συγκεκριμένες πολιτικές επιλογές και υπέγραψε το μνημόνιο, θα μπορούσε να χαρακτηριστεί ως «μειοδοτικό»; Θα μπορούσε κάποιος να τους πει «προδότες»;
Αυτός είναι ένας χαρακτηρισμός που βγαίνει από την πραγματικότητα. Είναι όμως ένας χαρακτηρισμός που κάνουν εισαγγελείς και εγώ δεν είμαι εισαγγελέας. Αυτό που μπορώ όμως εγώ να τονίσω κατηγορηματικά είναι πως τέτοιοι όροι, όπως αυτοί του μνημονίου, δεν υπογράφονται ούτε με το πιστόλι στον κρόταφο.
papaioannou

Read more...

ΣΤΟΠ ΣΤΑ ΨΙΛΑ ΓΡΑΜΜΑΤΑ ΣΤΟ ΡΕΥΜΑ

Ρεπορτάζ : Γιώργος Φιντικάκης
(από ΤΑ ΝΕΑ)
http://2.bp.blogspot.com/-gDDWxGcF4LU/Te3NwGKZr7I/AAAAAAACAlk/c5sfdYU_2fI/s320/ContentSegment_18754655%2524W800_H_R0_P0_S1_V1%2524Jpg.jpgΤέρµα στα ψιλά γράµµατα των τιµολογίων ηλεκτρικής ενέργειας επιχειρεί να βάλει η ΡΑΕ ζητώντας, τόσο από τη ∆ΕΗ όσο και από τους ανταγωνιστές της, να ενηµερώνουν αναλυτικά τους πελάτες τους για τον τρόπο µε τον οποίο χρεώνουν. Τα παραπάνω... περιλαµβάνονται στις «Βασικές Αρχές Τιµολόγησης Ηλεκτρικής Ενέργειας» που εξέδωσε χθες η Αρχή και που αφορούν σε όλες τις κατηγορίες των τιµολογίων (οικιακά, εµπορικά, βιοτεχνικά, βιοµηχανικά), προκειµένου ο καταναλωτής να µπορεί να επιλέξει µε διαφάνεια το πρόγραµµα της εταιρείας που τον συµφέρει. Ειδικά για τις εκπτώσεις που παρέχουν οι ανταγωνιστές της ∆ΕΗ, «θα πρέπει να διευκρινίζεται µε απόλυτη σαφήνεια τούψοςτης έκπτωσης και πούεφαρµόζεται αυτή, τα κριτήρια εφαρµογής, η διάρκεια ισχύος, οι όροι ακύρωσης ή άρσής της», αναφέρει χαρακτηριστικά το κείµενο που υπογράφει ο πρόεδρος της ΡΑΕ Νίκος Βασιλάκος. ΕΚΠΤΩΣΕΙΣ. Στην ουσία η ΡΑΕ αναφέρεται σταιδιωτικά οικιακάκαι εµπορικά πακέτα «α λα καρτ» που έχουν κυκλοφορήσει στην αγορά και που µοιάζουν πολύ µε εκείνα της κινητής τηλεφωνίας καθώς βασίζονται στην αγορά συγκεκριµένης ποσότητας ενέργειας, σε ελκυστική τιµή. Ο πελάτης, ανάλογα µε το «προφίλ» του και το ρεύµα που καταναλώνει, αγοράζει τις αντίστοιχες κιλοβατώρες σε τιµή χαµηλότερη έως και 20% από εκείνη της ∆ΕΗ, όπως υποστηρίζουν οι εταιρείες. Αν δεν καταναλώσει όλες τις κιλοβατώρες που αγόρασε, απλώς θα έχει… χάσει. Αν όµως χρειαστεί να καταναλώσει επιπλέον ρεύµα (και σε αυτό ακριβώς το σηµείο αναφέρεται η ΡΑΕ), για τις επιπλέον κιλοβατώρες θα τιµολογηθεί µε άλλη χρέωση (ευρώ / KWh), κάτι που οι εταιρείες οφείλουν πάντα να τονίζουν εκ των προτέρων στους υποψήφιους πελάτες τους. ∆ΙΑΡΚΕΙΑ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΩΝ. Ειδική µνεία κάνει η ΡΑΕ στο πώς τιµολογούν οι εταιρείες που προσφέρουν συγκεκριµένα πακέτα ενέργειας σε κιλοβατώρες (σαν αυτά της κινητής τηλεφωνίας). Και επισηµαίνει ότι η περίοδος τιµολόγησης θα πρέπει να συνδυάζεται µε τις περιόδους καταµέτρησης της κατανάλωσης, ώστε να µπορεί να διαπιστωθεί αν το όριο κατανάλωσης του πακέτου παραβιάζεται. Σήµερα η ∆ΕΗ καταµετρά την τελική κατανάλωση των πελατών της ανά τετράµηνο, οπότε και τους στέλνει τον εκκαθαριστικό λογαριασµό. Υπάρχουν, ωστόσο, εταιρείες στην αγορά που διαθέτουν προγράµµατα τρίµηνης διάρκειας. Ως αποτέλεσµα, δεν είναι δυνατό να διαπιστωθεί πότε ο πελάτης έχει ξεπεράσει το όριο κατανάλωσης του πακέτου που αγόρασε, έπειτα από το οποίο χρεώνεται µε υψηλότερες τιµές. Επιπλέον, οι χρεώσεις που προσφέρουν οι προµηθευτές αυτοί µε τις αντίστοιχες της ∆ΕΗ δεν µπορεί να συγκριθούν εύκολα, ώστε να αποφασίσει ο καταναλωτής ποια είναι η καλύτερη γι’ αυτόν προσφορά. Η ΡΑΕ προτείνει στην ουσία τα πακέτα που προσφέρονται στους οικιακούς πελάτες, να µπορούν να εκκαθαρίζονται ανά τετράµηνο βάσει πραγµατικής καταµέτρησης αφήνοντας να εννοηθεί ότι αν δεν αλλάξουν τα προγράµµατα που διαθέτουν οι εταιρείες, θα τους επιβάλει ποινές.
Read more...

FINANCIAL TIMES : ΑΝΑΛΑΜΒΑΝΕΙ ΥΠΟΥΡΓΟΣ Ο ΠΑΠΑΔΗΜΟΣ


Πιθανή θεωρεί την κάθοδο στην ενεργό πολιτική, του πρώην αντιπροέδρου της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας Λουκά Παπαδήμου, η βρετανική εφημερίδα Financial Times, με τον Λ. Παπαδήμο να αναλαμβάνει υπουργείο στην κυβέρνηση Παπανδρέου μετά...
από ανασχηματισμό. Αναλυτές της εφημερίδας εκτιμούν ότι εάν ο Γιώργος Παπανδρέου δεν πείσει τους υπουργούς για την αναγκαιότητα του μνημονίου θα διορίσει έμπειρους τεχνοκράτες σε τουλάχιστον έξι σημαντικά υπουργεία ώστε να εφαρμοστεί το πρόγραμμα. Σε δημοσίευμα τους της Τρίτης, οι αναλυτές της εφημερίδας εκτιμούν ότι εάν ο Γιώργος Παπανδρέου αποτύχει να πείσει τους υπουργούς για την αναγκαιότητα του Μεσοπρόθεσμου προγράμματος θα αναγκαστεί να διορίσει τεχνοκράτες σε τουλάχιστον έξι σημαντικά υπουργεία ώστε να εφαρμοστεί απρόσκοπτα. Σημειώνεται ότι ο κ. Παπαδήμος φέρεται να έχει δέχθει κρούσεις για "υπουργοποίηση" από το Μέγαρο Μαξίμου και στο παρελθόν.
Read more...

«Μου φέρνει ντροπή»...



«Μου φέρνει ντροπή» απάντησε ο Απόστολος Κακλαμάνης όταν ρωτήθηκε για την υπόθεση του Άκη Τσοχατζόπουλου και την παραπομπή του.

Ο πρώην πρόεδρος της Βουλής όταν ρωτήθηκε αν... νιώθει «στεναχώρια» για την παραπομπή του πρώην Υπουργού με τις κατηγορίες της παθητικής δωροδοκίας και του ξεπλύματος βρώμικου χρήματος για το σκάνδαλο των υποβρυχίων είπε: «Όχι απλώς με στεναχωρεί αλλά μου φέρνει ντροπή. Ντροπή. Διότι δεν θέλω να βγάλω καταδικαστική απόφαση πριν το δικαστήριο, αλλά θεωρώ ότι υπάρχουν ενδείξεις. Αυτές οι υποθέσεις πρέπει να πηγαίνουν στον φυσικό δικαστή».
real.gr



Read more...

ΟΣΑ ΔΕΝ ΕΙΠΕ Ο ΑΚΗΣ...

http://1.bp.blogspot.com/-ArmqJhy6bac/Te3UwbQhjcI/AAAAAAACAmE/V3nW3N_Ov5A/s200/Screen+shot+2011-06-07+at+10.35.13+AM.pngΑπό το : real.gr
Πολλά κενά και απορίες δημιουργήθηκαν μετά τη συνέντευξη του Άκη Τσοχατζόπουλου στους «Νέους Φακέλους» του ΣΚΑΙ. Δείτε όσα είπε αλλά και δεν θέλησε να πει ο πρώην υπουργός για τις μίζες των υποβρυχίων, τις off shore εταιρείες αλλά και την...
αγορά του σπιτιού στην Διονυσίου Αρεοπαγίτου. Στοιχεία που έφερε για πρώτη φορά στο φως της δημοσιότητας η «Realnews».«Δεν έχω σπίτι, έχω διαμέρισμα 180 τ.μ» Στη συνέντευξη ο Άκης Τσοχατζόπουλος παραλείπει να αναφερθεί στο γεγονός πως πριν από την αγορά του ακινήτου στην Διονυσίου Αρεοπαγίτου από τη σύζυγο του κυρία Βίκυ Σταμάτη, το ενοίκιο για τη διαμονή της οικογένειας στο ίδιο ακίνητο την περίοδο 2007-2010 πληρωνόταν σε λογαριασμό που διαχειριζόταν η λογίστρια του πρώην υπουργού, κυρία Ευφροσύνη Λαμπροπούλου. Συγκεκριμένα, όπως προκύπτει από τις καταθέσεις των ελεγκτών του Σ.Δ.Ο.Ε., οι καταβολές των ενοικίων από την οικογένεια Τσοχατζοπούλου γίνονταν σε μηνιαία βάση σε κοινό λογαριασμό που διατηρούσαν η λογίστρια κυρία Λαμπροπούλου και η μητέρα του ιδιοκτήτη του ακινήτου κυρία Γεωργουλάκη (μητέρα ιδιοκτήτη off shore Nobilis, από την οποία ο Άκης Τσοχατζόπουλος αγόρασε την κατοικία στην Δ. Αρεοπαγίτου). Αυτό ενισχύει τις υποψίες των μελών της επιτροπής για ξέπλυμα χρήματος, τη στιγμή που η κυρία Γεωργουλάκη καταθέτει στο ΣΔΟΕ πως «δε διαχειρίστηκε ποτέ τον εν λόγω λογαριασμό». Ο πρώην υπουργός αναφέρει πως τα πάντα σχετικά με την αγορά του σπιτιού του στην Αρεοπαγίτου είναι νόμιμα και δηλωμένα στην εφορία. Εντούτοις, o διευθυντής Αττικής του ΣΔΟΕ, Νίκος Μαϊτός, στην κατάθεση του στην προανακριτική επιτροπή, φέρεται να είπε πως στην προσπάθεια τους να εντοπίσουν πως διακινήθηκε το χρήμα στην πώληση του νεοκλασικού από την Torcaso στην Nobilis, διαπίστωσαν πως τα χρήματα δεν διακινήθηκαν μέσω τραπεζών και των λογαριασμών που έχουν ανοίξει και πως όλες οι ενέργειες έγιναν εκτός συμβολαιογραφείου. Ξέχασε τα ακίνητα που έχει. Θυμήθηκε μόνο τρία Ο κ. Άκης Τσοχατζόπουλος δηλώνει πως τα «μόνα ακίνητα που έχει ο Τσοχατζόπουλος στην προκειμένη περίπτωση καθαρά από το 1974 μέχρι σήμερα είναι τρία. Αυτά είναι όλα κι όλα, τίποτε άλλο». Συγκεκριμένα αναφέρεται στο πρώτο σπίτι που αγόρασε το 1990 στα Μελίσσια, το οποίο στη συνέχεια πούλησε για να αγοράσει τη βίλα του Ψυχικού όπου πλέον διαμένει η πρώην σύζυγος του Γκρουντρούν Μολντενχάουερ και φυσικά στο σπίτι της Δ. Αρεοπαγίτου. Κι όμως, υπάρχουν και άλλα ακίνητα (...), στα οποία ο πρώην υπουργός ξεχνά να αναφερθεί. Λίγους μήνες μετά τις εκλογές του 2004, που σήμαναν το τέλος της κυβέρνησης ΠΑΣΟΚ, ο κ. Τσοχατζόπουλος, προχώρησε στην αγορά ενός διαμερίσματος 142 τμ στην οδό Κόμνα Τράκα 3 στην Κυψέλη, δίπλα ακριβώς από κτίριο ιδιοκτησίας της μονής Βατοπεδίου, ενώ στη συνέχεια αγόρασε και ημιυπόγειο διαμέρισμα στην ίδια πολυκατοικία. Τα συγκεκριμένα διαμερίσματα μάλιστα τα αγόρασε από τον ίδιο τον ξάδελφό του, Νίκο Ζήγρα. Το περίεργο της υπόθεσης είναι ότι ο πρώην υπουργός σε εκείνα τα συμβόλαια αγοράς δήλωνε ήδη ως κατοικία του την οδό Κόμνα Τράκα και μάλιστα χωρίς αριθμό, πριν ακόμη προβεί στην αγορά του συγκεκριμένου διαμερίσματος. Παράλληλα, ο κ. Τσοχατζόπουλος δεν υπολογίζει μεταξύ των ακινήτων του, τη βίλα που διαθέτει στον Κόρφο Κορινθίας. Σημειώνεται πως στην ίδια περιοχή, πολύ κοντά, διαθέτει σπίτι και ο πρώην στενός του συνεργάτης Γιάννης Μπέλτσιος, ο οποίος εμπλέκεται στην υπόθεση των υποβρυχίων, καθώς φέρεται να έχει λάβει έμβασμα 1 εκ. ευρώ από την εταιρεία Ferrostaal. Την ίδια στιγμή αγορές ακινήτων ύψους 2,5 εκ. ευρώ πραγματοποιεί και η κόρη του Άκη Τσοχατζοπούλου, Αρετή, αφού στο πόθεν έσχες που η ίδια υπέβαλε το 2007 δηλώνει πως είναι ιδιοκτήτρια 8 ακινήτων. Είναι χαρακτηριστικό πως η κυρία Τσοχατζοπούλου εμφανίζεται από το 2003 ως το 2009 να αποκτά κάθε χρόνο και ένα ακίνητο, με δικά της μάλιστα χρήματα αφού από τις φορολογικές της δηλώσεις δεν συμπεραίνεται λήψη δανείων. Χρήματα όμως, που όπως προκύπτει, δεν προέρχονται από τα τακτικά της εισοδήματα, αν και στη δήλωση πόθεν έσχες αναφέρεται πως εισέπραξε το ποσό των 2,145 εκατομμυρίων ευρώ από πώληση κάποιου ακινήτου, που όμως δεν γνωρίζουμε, το 2005. Δεν αποκάλυψε τους πραγματικούς ιδιοκτήτες της Torcaso Ερωτηθείς ο κ. Τσοχατζόπουλος δήλωσε πως είναι ψευδές το γεγονός ότι η Torcaso δέχθηκε το 2000 έμβασμα 420.000 δολαρίων από την Morelia, την εταιρεία που είχε λάβει χρήματα από τη γερμανική εταιρεία «Ferrostaal» για να πληρωθούν οι μίζες για την προμήθεια των υποβρυχίων. Ο πρώην υπουργός παραλείπει όμως να αναφερθεί στο πόρισμα των ελεγκτών της Τράπεζας της Ελλάδας, οι οποίοι μετά το άνοιγμα των λογαριασμών της «αμαρτωλής» Torcaso, διαπίστωσαν πως έχουν αποσταλεί στις 10 Μαρτίου του 2000 και έχουν κατατεθεί 420.000 δολάρια από την Morelia στην Torcaso. Μάλιστα, τη συγκεκριμένη χρονική περίοδο, διαχειριστής της κυπριακής off shore ήταν ο ξάδελφος του κ. Τσοχατζόπουλου Νίκος Ζήγρας, ενώ ιδιοκτήτης της Morelia, είναι ο κουμπάρος του κ. Ζήγρα κ. Οράτιος Μελάς, τον οποίο ο κ. Τσοχατζόπουλος λέει πως δεν γνωρίζει. Όμως πρέπει να σημειωθεί ότι από το λογαριασμό της Torcaso στην Ελλάδα, σύμφωνα πάντα με τα στοιχεία της Τράπεζας της Ελλάδας, στις 18 Δεκεμβρίου του 2002 κάνει ανάληψη ύψους 88.041,99 η λογίστρια του κ. Τσοχατζόπουλου, κυρία Λαμπροπούλου. Αναφερόμενος στον ξάδερφο του Νίκο Ζήγρα, παραδέχεται πως ίδρυσε την εταιρεία Torcaso «για άλλους», δεν λέει όμως ποιοι είναι οι πραγματικοί ιδιοκτήτες της Torcaso. Παρά το γεγονός ότι φαίνεται να γνωρίζει ποιοι ήταν οι πραγματικοί ιδιοκτήτες τόσο κατά την ίδρυση της εταιρείας όσο και μετά το 2004, οπότε και αποχώρησε σύμφωνα με τα λεγόμενά του ο ξάδελφός του, δεν τους αποκαλύπτει. Οι σχέσεις της λογίστριας του Άκη με την Torcaso Ο κ. Τσοχατζόπουλος τονίζει πως η Torcaso δεν έχει καμία σχέση με την αγορά του σπιτιού του στη Διονυσίου Αρεοπαγίτου. Όμως, παραλείπει να αναφέρει το γεγονός πως το 2002, ποσά ύψους 340.000 ευρώ μεταφέρονται από το λογαριασμό της Torcaso σε προσωπικό λογαριασμό της λογίστριάς του Ευφροσύνης Λαμπροπούλου, η οποία είναι η νόμιμη εκπρόσωπος της Torcaso. Κάποια μάλιστα από αυτά τα χρήματα που λαμβάνει η κα Λαμπροπούλου, καταλήγουν σε πληρωμές της εταιρείας Arcon Constructions ATE. Πρόκειται για την εταιρεία που την ίδια περίοδο με την κατάθεση των χρημάτων, εκτελούσε έργα στο κτίριο της Κόμνα Τράκα και Κεφαλληνίας, που τελικά η Torcaso πούλησε στην Ιερά Μονή Βατοπαιδίου. Για το συγκεκριμένο βέβαια θέμα ο κ. Τσοχατζόπουλος δεν ερωτάται. Το επίμαχο κτίριο βρίσκεται ακριβώς δίπλα και στο γραφείο του κ. Τσοχατζόπουλου στην οδό Κόμνα Τράκα, το οποίο ο κ. Τσοχατζόπουλος αγόρασε από τον ξάδερφό του κ. Ζήγρα την ίδια περίοδο που ο τελευταίος ήταν ο διαχειριστής και πραγματικός ιδιοκτήτης -σύμφωνα με το ΣΔΟΕ- της Torcaso. Εν τω μεταξύ, η Arcon Constructions ATE ήταν η εταιρεία που αργότερα ανέλαβε την αναπαλαίωση της νεοκλασικής κατοικίας του Άκη Τσοχατζόπουλου στη Διονυσίου Αρεοπαγίτου, καθώς και η εταιρεία από την οποία η Αρετή Τσοχατζοπούλου αγόρασε το σπίτι στη Δεινοκράτους. Η λογίστρια του Άκη σε μία ακόμη off shore εταιρεία Στην αναφορά, η οποία γίνεται στην off shore Bluebell, που εμφανίζεται στις αγοραπωλησίες της οικίας της κόρης του Αρετής Τσοχατζοπούλου στη Δεινοκράτους, ο κ. Τσοχατζόπουλος δηλώνει ότι δεν γνωρίζει την εταιρεία, παρά το γεγονός ότι την συγκεκριμένη εταιρεία δηλώνει ως έδρα αλληλογραφίας στην Ελλάδα την οδό Έντισον 12-14. Συμπτωματικά... στην ίδια διεύθυνση η Ευφροσύνη Λαμπροπούλου είναι ιδιοκτήτρια διαμερίσματος στον τέταρτο όροφο. Δεν είπε όλη την αλήθεια για την αγορά της Δ. Αρεοπαγίτου Αναφερόμενος στην εταιρεία Nobilis, από την οποία αγόρασε το νεοκλασικό της Δ. Αρεοπαγίτου η σύζυγος του Άκη Τσοχατζόπουλου, παραλείπει και πάλι να επισημάνει ότι την οικονομική διαχείριση της εταιρείας έχει η συνεργάτιδά του Ευφροσύνη Λαμπροπούλου. Σύμφωνα με τα στοιχεία που πήρε η επιτροπή από το ΣΔΟΕ, καταλήγουν στο συμπέρασμα ότι το ακίνητο στη Δ. Αρεοπαγίτου αγοράστηκε στην πραγματικότητα μία φορά από την off shore Torcaso το 1999, καθώς σύμφωνα με τα στοιχεία που έχουν στα χέρια τους όλες οι συναλλαγές που ακολούθησαν από την Torcaso στη Nobilis το 2001 και από εκεί στη Βίκυ Σταμάτη το 2010, ήταν εικονικές. O κ. Τσοχατζόπουλος αναφερόμενος στην εταιρεία Nobilis κάνει λόγο για μια αμερικανικών συμφερόντων εταιρεία με εκπροσώπους στην Ελλάδα τον Ελληνοαμερικανό κ. Γουγουλάκη και τη δικηγόρο κα Τσεκούρα. Ωστόσο, σύμφωνα με τα στοιχεία του ΣΔΟΕ, είναι μία εταιρεία στην πραγματικότητα ανύπαρκτη, με έδρα το Wyoming και εκπρόσωπο στην Ελλάδα ένα πρόσωπο που «είναι πανταχού παρών στις χρηματικές κινήσεις του Άκη», δηλαδή την Ευφροσύνη Λαμπροπούλου.
Read more...