Τρίτη 7 Ιουνίου 2011

ΛΑΓΚΑΡΝΤ: ΝΕΟ ΠΑΚΕΤΟ ΒΟΗΘΕΙΑΣ ΜΕ ΟΡΟΥΣ


Η νέα βοήθεια για την Ελλάδα θα συνοδεύεται από όρους για την πώληση δημόσιας περιουσίας και τη συμμετοχή ιδιωτών επενδυτών, τόνισε σήμερα η γαλλίδα υπουργός Οικονομικών και φαβορί για την ηγεσία του ΔΝΤ Κριστίν Λαγκάρντ. Σε δηλώσεις που έκανε...
από το Νέο Δελχί, όπου βρίσκεται, είπε ότι δεν έχει αποφασιστεί ακόμη το ύψος του πρόσθετου πακέτου βοήθειας προς τη χώρα και επανέλαβε ότι δεν εξετάζεται το ενδεχόμενο αναδιάρθρωσης του ελληνικού χρέους.

Σημειώνεται ότι σύμφωνα με την Wall Street Journal, που επικαλείται υψηλόβαθμους Γάλλους κυβερνητικούς αξιωματούχους, η γαλλική κυβέρνηση στηρίζει το σενάριο της εθελοντικής μετακύλισης για το ελληνικό χρέος.

Αυτό το σενάριο προβλέπει ότι οι ιδιώτες ομολογιούχοι θα ανταλλάξουν τα ομόλογα που λήγουν την περίοδο 2012-2014, αγοράζοντας νέα ομόλογα και διατηρώντας με αυτόν τον τρόπο, εθελοντικά, την έκθεσή τους στην Ελλάδα.

Η συνολική έκθεση των γαλλικών τραπεζών στην Ελλάδα είναι 42,3 δισ. ευρώ, σύμφωνα με την Fitch

Αυτός, άλλωστε, είναι ένας από τους βασικούς λόγους για τον οποίο το Παρίσι στηρίζει το σχέδιο της εθελοντικής μετακύλισης (roll-over) χρέους.

Δεν υπάρχουν σχόλια: