Κυριακή 20 Νοεμβρίου 2016

Θεία Μετάληψη για τον Ομογενή προσωπάρχη του Τραμπ...



Ο νέος προσωπάρχης του Λευκού Οίκου όταν αναλάβει καθήκοντα ο Ντόναλντ Τραμπ είναι ο ομογενής Ρέινς Πρίμπους, ο οποίος εκτός του ότι έχει καταγωγή από το...
Πλωμάρι της Λέσβου και είναι Πρόεδρος της Εθνικής Επιτροπής του Ρεπουμπλικανικού Κόμματος, είναι και «οφικιάλιος» του Οικουμενικού Πατριαρχείου με το οφίκιο του «Άρχοντος Νομοφύλακος», τίτλο που του απένειμε ο Οικουμενικός Πατριάρχης στο παρελθόν.

Σε φωτογραφίες που δημοσιεύει το neakriti.gr ο κ. Πρίμπους παρευρέθη στην τελετή στη Ν.Υόρκη από την Ελληνορθόδοξη Αρχιεπισκοπή Αμερικής για την απονομή του οφίτσιου του «Άρχοντος Νομοφύλακος» στον ίδιο, μεταξύ άλλων οφικιάλιων Ελληνορθόδοξων ομογενών.

Μάλιστα μετέλαβε των «Αχράντων Μυστηρίων» από τον Αρχιεπίσκοπο Αμερικής κκ. Δημήτριο...

aixmi.gr

Read more...

Το ΔΝΤ θέλει κι άλλο "αίμα"...


«Θυσία» στο ΔΝΤ οι κύριες συντάξεις- Ζητά μειώσεις μέχρι και 42,2%Ζητά μειώσεις μέχρι και 42,2% ...
Μειώσεις από 1,8% έως 42,4% στις κύριες συντάξεις ζητά το ΔΝΤ απαιτώντας να εξισωθούν στα επίπεδα των νέων και μικρότερων συντάξεων που προβλέπει ο νόμος Κατρούγκαλου, με κατάργηση της λεγόμενης...
«προσωπικής διαφοράς» που θα προκύψει από τον επανυπολογισμό τους με τα ποσοστά αναπλήρωσης του ασφαλιστικού νόμου 4387/2016.   Σύμφωνα με δημοσίευμα στον Ελεύθερο Τύπο, οι μειώσεις που ζητά το ΔΝΤ -με τη σιωπηρή αποδοχή προς το παρόν από την πλευρά των Ευρωπαίων δανειστών, αλλά και χωρίς κάποια ηχηρή απάντηση που να απορρίπτει τέτοια εξέλιξη από την πλευρά της κυβέρνησης και του υπουργείου Εργασίας- κυμαίνονται από 1,8% έως και 32,5% για τους συνταξιούχους ΙΚΑ, με 15 έως 40 χρόνια ασφάλισης, από 13% έως 27% για τους συνταξιούχους του Δημοσίου, με 25 έως 35 έτη, από 0,34% έως 42,4% για τον ΟΑΕΕ με 25 έως 40 έτη ασφάλισης (κυρίως για συνταξιούχους του πρώην ΤΕΒΕ) και από 10% έως 22,6% για συνταξιούχους ΔΕΚΟ-τραπεζών με 35 έτη.  
 Το ΔΝΤ ζητά μειώσεις κύριων συντάξεων γιατί θεωρεί ότι το ασφαλιστικό χρήζει επανεξέτασης, με μείωση δαπανών. Ο επανυπολογισμός των κύριων συντάξεων όλων των Ταμείων προβλέπεται ότι θα ολοκληρωθεί στο τέλος του πρώτου εξαμήνου του 2017. Η απαίτηση του Ταμείου όμως για την εξάλειψη των διαφορών, αναφέρει το δημοσίευμα, θέτει επί της ουσίας το θέμα τερματισμού των προσωπικών διαφορών από τη στιγμή που θα επανυπολογιστούν οι κύριες συντάξεις και το ζητούμενο είναι αν θα καταργηθούν πλήρως ή θα αφαιρούνται με δόσεις, ανάλογα με τα ελλείμματα των Ταμείων. 
  Όταν ξεκινούσε η συζήτηση των αλλαγών για το ασφαλιστικό, το ΙΚΑ είχε κάνει σχέδιο επανυπολογισμού των σημερινών συντάξεων και μετέτρεψε τα σημερινά ποσά στα ποσά συντάξεων που θα προέκυπταν αν εφαρμοζόταν ο τρόπος υπολογισμού που προέβλεπε ο νόμος Σιούφα (2084/1992). Αυτό άλλαξε στη συνέχεια και τελικώς ο επανυπολογισμός των συντάξεων θα γίνει με τα ποσοστά του νόμου Κατρούγκαλου που συμφωνήθηκε με τους δανειστές.  
 Ο ασφαλιστικός νόμος λέει ότι για τον επανυπολογισμό των ήδη καταβαλλόμενων κύριων συντάξεων θα ληφθούν υπόψη οι ίδιες αποδοχές με τις οποίες υπολογίστηκε η αρχική σύνταξη.

Read more...

Κάλεσμα ΑΔΕΔΥ για μαζική απεργία την Πέμπτη...


Διαμαρτυρία της ΑΔΕΔΥ
Απεργιακή κινητοποίηση την Πέμπτη αποφάσισε το Γενικό Συμβούλιο της ΑΔΕΔΥ κατά των κυβερνητικούς σχεδιασμών που «θα επιφέρουν νέες επιθέσεις σε βάρος των εργασιακών-κοινωνικών δικαιωμάτων αλλά και των συνδικαλιστικών ελευθεριών».

Στο...
κάλεσμα η ΑΔΕΔΥ κατηγορεί τη συγκυβέρνηση ότι θα συνεχίσει την υλοποίηση του μνημονίου και, με το πρόσχημα τήρησης της συμφωνίας, θα ξεπουλήσει σε τιμή ευκαιρίας τη δημόσια περιουσία στερώντας κάθε δυνατότητα ανάκαμψης της Οικονομίας.

Αναφέρεται και σε πληροφορίες για περικοπή της προσωπικής διαφοράς στις συντάξεις και, εξ αυτής, για περαιτέρω μείωση των συντάξεων σημειώνοντας επίσης ότι κατά απαίτηση των δανειστών, η κυβέρνηση αίρει την προστασία της πρώτης κατοικίας από τους πλειστηριασμούς και συζητά την απελευθέρωση των ομαδικών απολύσεων.

Μετά το λιμάνι του Πειραιά, τα αεροδρόμια, τον ΑΔΜΗΕ, την ΤΡΑΙΝΟΣΕ, σειρά παίρνουν η ΔΕΗ, η ΕΥΔΑΠ. Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ, όπως και οι προηγούμενες μνημονιακές, κυβερνά τη χώρα κατ' εντολή δανειστών -Ευρωπαϊκής Ένωσης και ΔΝΤ- αποδεχόμενη το ρόλο κυβερνήτη ενός προτεκτοράτου.

Η κατάρρευση των νοσοκομείων λόγω της υποστελέχωσης και της υποχρηματοδότησής τους, η υποβάθμιση της Δημόσιας Εκπαίδευσης με στόχο την εξοικονόμηση εκπαιδευτικού προσωπικού, συνολικά η μείωση του προσωπικού του Δημοσίου και η εξ αυτού υπολειτουργία των Υπηρεσιών του Δημοσίου οδηγούν στην εξαθλίωση τα λαϊκά στρώματα, τους εργαζόμενους του δημόσιου και του ιδιωτικού τομέα.

Στη σχετική ανακοίνωση για την απεργία της 24ης Νοεμβρίου τονίζει ότι πρέπει να είναι μια παλλαϊκή κινητοποίηση που θα ανατρέψει τις «αντεργατικές πολιτικές».

Read more...

Έττορε Λιβίνι: «Η ελάφρυνση του ελληνικού χρέους είναι ευκαιρία...



... για να αλλάξουμε την Ευρώπη»...
Ο απεσταλμένος και αναλυτής της ιταλικής εφημερίδας Λα Ρεπούμπλικα, Έττορε Λιβίνι, μίλησε στο ΑΜΠΕ για τα αποτελέσματα της επίσκεψης του Μπαράκ Ομπάμα στην Αθήνα, για την ευρύτερη σημασία του μηνύματός της, και για την...
γερμανική στάση, μετά την τοποθέτηση του Αμερικανού Προέδρου υπέρ της ελάφρυνσης του ελληνικού χρέους

«Είναι μια ευκαιρία για να αλλάξουμε την Ευρώπη όλοι μαζί», λέει ο γνωστός δημοσιογράφος της ιταλικής κεντροαριστερής εφημερίδας.

Πώς είδατε την ουσιαστική και συμβολική σημασία, και τον όλο απολογισμό της επίσκεψης του Μπαράκ Ομπάμα στην Αθήνα;

Ο ίδιος ο Ομπάμα έδωσε στην επίσκεψη τεράστια συμβολική αξία, λέγοντας ότι η επιλογή της Ελλάδας ήταν κάθε άλλο παρά τυχαία, για δυο λόγους: για την σημασία της χώρας, με όσα πρόσφερε στην ιστορία του δυτικού πολιτισμού, αλλά και για την δύσκολη κατάσταση που η Ελλάδα έζησε τα τελευταία χρόνια. Ο Ομπάμα έκανε αυτή την σκόπιμη αναφορά, για να μιλήσει, ουσιαστικά, για τα προβλήματα της παγκοσμιοποίησης. Η ομιλία του ήταν υψηλότατου επιπέδου, ήταν μια πανεπιστημιακή ομιλία με θέμα την Δημοκρατία. Μια τοποθέτηση με ουσιαστικότατη σημασία, αν λάβει κανείς υπόψη το Brexit, τις αμερικανικές εκλογές αλλά και την υπόθεση του προσφυγικού. Αναφερόμενος στην άμεση επικαιρότητα, θέλησε να κεντρίσει και να ασκήσει κριτική - όσο γινόταν- στον Τραμπ και να τοποθετηθεί σχετικά με το δημόσιο χρέος της Ελλάδας. Αναφορές που είναι και απτά παραδείγματα για το πως θα ήθελε να αντιμετωπισθεί, στο εξής, η πορεία της παγκοσμιοποίησης, για να αποφύγουμε αποτελέσματα σαν και αυτά τους βρετανικού δημοψηφίσματος και των εκλογών των τελευταίων μηνών.

Παρά την έκκληση του Ομπάμα, όμως, οι πρώτες γερμανικές αντιδράσεις, από τον εκπρόσωπο της καγκελαρίας και τον Σόιμπλε, δεν δείχνουν να είναι και πολύ θετικές;

Όπως ξέρετε καλά οι διαπραγματεύσεις αυτές, συχνά, περιέχουν και ένα ποσοστό «θεαματικής προσέγγισης». Η θέση που έλαβε ο Ομπάμα είναι οπωσδήποτε ιδιαίτερα σημαντική, διότι είναι σαφής και δυνατή, παρά το ότι ο επόμενος πρόεδρος θα είναι ο Ντόναλντ Τραμπ. Είναι άκρως σημαντική διότι νομίζω ότι το ΔΝΤ, τις τελευταίες εβδομάδες, έδωσε κάποιες οδηγίες, με αναφορά στην πορεία που θα μπορούσε να ακολουθηθεί, για μια επωφελή συμφωνία. Νομίζω ότι δεν είμαστε, πλέον, στην φάση της απόλυτης αντιπαράθεσης. Ο Σόιμπλε είναι πάντα το «απόλυτο γεράκι», και θα συνεχίσει να λέει, μέχρι την τελευταία στιγμή, ότι δεν μπορεί να γίνει τίποτα. Με τον Ομπάμα, όμως, την θέση που έλαβε το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο, αλλά και τις προτάσεις που νομίζω ότι έγιναν από το ελληνικό υπουργείο οικονομικών, σχετικά με τους νέους στόχους του πλεονάσματος, κινείται ένας μηχανισμός που έχει ενεργοποιήσει όλη την αμαξοστοιχία, και ο Σόιμπλε θα μείνει, πιθανότατα, στο τελευταίο βαγόνι της. Ελπίζω πραγματικά ότι η πορεία που θα ακολουθήσει η αμαξοστοιχία αυτή θα είναι θετική, διότι, διαφορετικά, θα υπάρξει πρόβλημα για την Ελλάδα αλλά και για όλη την Ευρώπη.

Πιστεύετε ότι στις 5 Δεκεμβρίου, μπορούμε να φτάσουμε σε μια ουσιαστική συζήτηση και σε κάποιες αποφάσεις για το χρέος, μετά και την θετική τοποθέτηση του επικεφαλής του Euro Working Group;

Το εύχομαι, θεωρώ ότι υπάρχουν οι προϋποθέσεις για να έχουμε θετική κατάληξη, και πιστεύω ότι ως βασική κίνηση θα έπρεπε τουλάχιστο να συμφωνηθεί μια πορεία προς μια ακριβή κατεύθυνση, με συγκεκριμένες ημερομηνίες. Διότι η Ελλάδα το δικαιούται και η Ευρώπη πρέπει να αλλάξει βηματισμό. Αυτή είναι μια ευκαιρία για να αλλάξουμε την Ευρώπη όλοι μαζί. 'Όπως είπε ο Ομπάμα, «σε μια Δημοκρατία, μετρά ο διάλογος». Κανείς, ποτέ, δεν θα πετύχει το 100% απ' ότι προσδοκά με τον διάλογο, αλλά νομίζω ότι για την Ελλάδα προσεγγίζουμε ένα σημείο ισορροπίας, φτάνοντας στο οποίο όλοι μπορούν να συμφωνήσουν. Η 5η Δεκεμβρίου, λοιπόν, πρέπει να είναι η ημερομηνία κατά την οποία, ως ελάχιστο αποτέλεσμα, πρέπει να συμφωνηθεί η νέα πορεία που όλοι θέλουν να ακολουθήσουν και να λεχθεί, ακριβώς, πότε θα ολοκληρωθεί η πορεία αυτή. Είναι κάτι που θα βοηθήσει, πραγματικά, την Ευρώπη-και όχι μόνον την Ελλάδα- να γυρίσει σελίδα.

Διαβάστε ολόκληρη την συνέντευξη, ΕΔΩ...

Read more...

Σε εξέλιξη είναι η συνάντηση της υπουργού Εργασίας...


...με τους εκπροσώπους των θεσμών για τα εργασιακά... 
Στα χέρια της κυβέρνησης βρίσκεται το νέο κείμενο της συμφωνίας από τους δανειστές, σύμφωνα με πληροφορίες, το οποίο θα συζητήσουν σε διαδοχικές συναντήσεις σήμερα με το οικονομικό επιτελείο.
Σε εξέλιξη είναι η συνάντηση της υπουργού Εργασίας Έφης Αχτσιόγλου, με τους εκπροσώπους των θεσμών για τα εργασιακά. Σύμφωνα με πληροφορίες, κύριος στόχος της ηγεσίας του υπουργείου Εργασίας στη διαπραγμάτευση για τα εργασιακά είναι η ...

επαναφορά των συλλογικών διαπραγματεύσεων και η επεκτασιμότητα των κλαδικών συμβάσεων εργασίας.
Όπως αναφέρουν οι ίδιες πληροφορίες, οι ομαδικές απολύσεις αναδεικνύονται ως ένα από τα πιο κρίσιμα ζητήματα της διαπραγμάτευσης. Πηγές του υπουργείου Εργασίας τονίζουν ότι το ΔΝΤ επιμένει στην αύξηση του ορίου των ομαδικών απολύσεων, ενώ η ελληνική πλευρά αρνείται κάθε τέτοιο ενδεχόμενο.

Το Υπουργείο Εργασίας προτείνει να υπάρχει προέγκριση των ομαδικών απολύσεων, θέμα για το οποίο σημαντικό ρόλο αναμένεται να παίξει η απόφαση του Ευρωπαϊκού Δικαστηρίου, που πρόκειται να εκδοθεί για την υπόθεση των ομαδικών απολύσεων στην ΑΓΕΤ Ηρακλής, αν και οι δανειστές, σύμφωνα με τις πληροφορίες, πιέζουν και υποστηρίζουν ότι το ζήτημα της διοικητικής έγκρισης πρέπει να συζητηθεί, ανεξαρτήτως της απόφασης.

Αναφορικά με τον κατώτατο μισθό, οι πληροφορίες υπογραμμίζουν ότι δεν έχει τεθεί ζήτημα για το ύψος του, αλλά για τον τρόπο καθορισμού του. Η ελληνική πλευρά τάσσεται υπέρ της επαναφοράς του στους κοινωνικούς εταίρους, ενώ οι θεσμοί, όπως επισημαίνουν οι πληροφορίες, έχουν εκφράσει τη διαφωνία τους στο σημείο αυτό.

πηγη thepressproject.gr

Read more...