Κυριακή 2 Αυγούστου 2015

Νίκησαν την Τουρκία στο Βόλο Οι «χρυσοί» Έφηβοι έστεψαν την Ελλάδα Πρωταθλήτρια Ευρώπης


Οι «χρυσοί» Έφηβοι έστεψαν την Ελλάδα Πρωταθλήτρια Ευρώπης
  (Φωτογραφία:  Icon )

Το ελληνικό μπάσκετ είναι εδώ! Η Εθνική Εφήβων έπειτα από εκπληκτική ανατροπή και συγκλονιστική εξέλιξη του αγώνα, κατάφερε να επιστρέψει από το -14 και να επικρατήσει της Τουρκίας με
 64-61 στον τελικό του Ευρωπαϊκού πρωταθλήματος, στο κατάμεστο κλειστό του Βόλου.Βόλος
Η γαλανόλευκη που «κυνηγούσε» στο σκορ σχεδόν σε όλο το ματς, προσπέρασε στο 36' με τρίποντο του Μιλεντίγεβιτς (57-54) και έκτοτε είχε αρχίσει η αντίστροφη μέτρηση για να στεφθεί ξανά πρωταθλήτρια, έπειτα από 7 χρόνια!

Στο τέλος, η αναμέτρηση κρίθηκε στην τακτική των φάουλ και των βολών, όπου η Εθνική έδειξε πιο ψύχραιμη για να σηκώσει το τρόπαιο που είχε κατέκτησε και το 2008 στον Πύργο, κερδίζοντας τότε τη Λιθουανία στον τελικό.

Η εξέλιξη του αγώνα...

Στο πρώτο δεκάλεπτο, οι Τούρκοι παίζοντας πιεστική άμυνα, έκλεισαν τους διαδρόμους για την Εθνική και στην επίθεση χτύπησαν με έξυπνες επιλογές κοντά και μακριά από το καλάθι για να προηγηθούν ακόμα και με +10 (9-19 9’).

Το ίδιο σκηνικό παρέμεινε και στο δεύτερο δεκάλεπτο, όπου οι Τούρκοι κυριάρχησαν λόγω της καλής άμυνάς τους και έδειχναν να ελέγχουν τον ρυθμό (14-25 12').

Ένα μικρό ξέσπασμα της Εθνικής με πόντους από τον Δίπλαρο και τον Χαραλαμπόπουλο επανέφερε τη διαφορά σε μικρότερες τιμές (19-25).

Ωστόσο, τα πολλά χαμένα ριμπάουντ, τα χαμηλά ποσοστά στην ελληνική επίθεση και η καλή κυκλοφορία της μπάλας από τους Τούρκους, έδωσαν ξανά τον πλήρη έλεγχο στον αντίπαλο (21-31 18’), 25-37 20’).

Η Εθνική είχε δύο πρόσωπα στο τρίτο δεκάλεπτο. Οι γρήγορες και ορθολογικές επιλογές στην επίθεση δημιούργησαν ένα σερί 10-0 για τη «γαλανόλευκη» μετατρέποντας το 25-39 (22') σε 35-39 (25').

Η διαφορά έπεσε και στο -3 (38-41 26'), αλλά το «come back» της ΕΘνικής δεν είχε διάρκεια, με αποτέλεσμα οι Τούρκοι που πίεσαν στην άμυνα (12 κλεψίματα σε 30') να απαντήσουν με ένα δικό τους σερί 7-0 (38-48).

Στο ίδιο διάστημα, οι Ελληνες διεθνείς έχασαν την ταχύτητα στην επίθεση και τα ελεύθερα σουτ κάτι που εκμεταλλεύτηκαν οι Τούρκοι για να γίνουν ξανά «αφεντικά» του αγώνα.

Στο τελευταίο δεκάλεπτο, μίλησε η ελληνική ψυχή! Τα απανωτά τρίποντα από Σκουλίδα, τον Χαραλαμπόπουλο και τον Μιλεντίγεβιτς έφεραν το ματς στην κόψη του ξυραφιού, μάλιστα το τελευταίο έμελλε να είναι αυτό που έδωσε το προβάδισμα (57-54) για πρώτη φορά στην ελληνική ομάδα στο 36'.

Το γήπεδο πήρε «φωτιά» και η Εθνική δεν μπορούσε πια να χάσει. Η Τουρκία ήταν μπροστά για 36 λεπτά, αλλά η ψυχολογία την είχε εγκαταλείψει. Οι διεθνείς από τη στιγμή που μπήκαν σε θέση οδηγού στο σκορ ήξεραν ότι δεν μπορούν να χάσουν και πάλεψαν με νύχια και με δόντια για να φτάσουν τελικά, έστω και με την... ψυχή στο στόμα στη μεγάλη νίκη και την κορυφαία ευρωπαϊκή διάκριση.

Τα δεκάλεπτα: 12-19, 25-37, 41-48, 64-61.

Το κείμενο ανανεώνεται...

ΤΕΛΙΚΗ ΚΑΤΑΤΑΞΗ
1. ΕΛΛΑΔΑ --ΧΡΥΣΟ
2. Τουρκία --ΑΣΗΜΕΝΙΟ
3. Λιθουανία --ΧΑΛΚΙΝΟ
4. Βοσνία
5. Σερβία
6. Γαλλία
7. Ισπανία
8. Γερμανία
9. Ρωσία
10. Λετονία
11. Ιταλία
12. Κροατία
13. Φινλανδία
----------------- --ΥΠΟΒΙΒΑΣΜΟΣ ΣΤΗ Β' ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ
14. Μαυροβούνιο
15. Ουκρανία
16. Τσεχία

Σπ. Κόλλιας
Newsroom ΔΟΛ, με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ

Read more...

Χρυσό μετάλλιο με νίκη επί της Τουρκίας Πρωταθλήτρια Ευρώπης η Εθνική Εφήβων


Εντυπωσιακή η Εθνική Εφήβων παρότι βρέθηκε πίσω στο σκορ με ακόμα και 14 πόντους κατάφερε να επιστρέψει στο παιχνίδι και να κατακτήσει το χρυσό μετάλλιο στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Εφήβων στο μπάσκετ.
ellada_basket
Με τεράστια ψυχικά αποθέματα και ωριμότητα, δεδομένης της ηλικίας των παικτών, η Εθνική Εφήβων με σπουδαία ανατροπή στον «χρυσό», όπως εξελίχθηκε, επίλογο της στο Ευρωπαϊκό του Βόλου, έκαμψε με 64-61 την αντίσταση της Τουρκίας στον τελικό και στέφθηκε πρωταθλήτρια Ευρώπης, μετά από επτά χρόνια! Νωρίτερα, η Λιθουανία επικράτησε με 74-49 της Βοσνίας/Ερζεγοβίνης στον «μικρό τελικό» και «ανέβηκε» στο τρίτο σκαλί του βάθρου.

Τα δεκάλεπτα: 12-19, 25-37, 41-48, 64-61
http://www.matrix24.gr/

Read more...

Στο Ευρωμπάσκετ του Βόλου Livescore: Ελλάδα - Τουρκία (21:15) στον τελικό των Εφήβων


Livescore: Ελλάδα - Τουρκία (21:15) στον τελικό των Εφήβων
  (Φωτογραφία:  Intime )

Το χρυσό μετάλλιο διεκδικεί η Εθνική Εφήβων απέναντι στην Τουρκία απόψε (21:15, ΕΡΤ2) στον μεγάλο τελικό του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος (Κ18) που διεξάγεται στο Βόλο. Η «γαλανόλευκη» μετά τις μεγάλες νίκες
 επί της Γαλλίας, που χαρακτηριζόταν ως το μεγάλο φαβορί της διοργάνωσης, αλλά και της Λιθουανίας έχει το «momentum», ενώ «ποντάρει» και στην ώθηση που θα της δώσει το κατάμεστο κλειστό της Νέας Ιωνίας για να φτάσει στην πολυπόθητη νίκη τίτλου.Βόλος

Τελευταίο χρυσό μετάλλιο που κατέκτησε η Εθνική Εφήβων ήταν το 2008 στoν Πύργο, κερδίζοντας τη Λιθουανία στον τελικό.

Από κει και πέρα όσον αφορά του αντιπάλους μας, τους Τούρκους, παρά το γεγονός ότι το αντιπροσωπευτικό μας τους κέρδισε εύκολα την περασμένη Τρίτη με σκορ 77-54, δεν πρέπει να υποτιμηθούν αφού έχουν κατακτήσει τους 2 τελευταίους τίτλους στη διοργάνωση, σε Ικόνιο και Ρίγα το 2014 και 2013 αντίστοιχα.

Στην παρακάτω διεύθυνση μπορείτε να παρακολουθήσετε τον αγώνα σεlivestreaming:

http://webtv.ert.gr/ert2-live
Newsroom ΔΟΛ, με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ

Read more...

Ντου από παντού…


με εντολή εισαγγελέα στους τραπεζικούς λογαριασμούς 1.3 εκατ. πολιτών…

Άμεση δέσμευση κινητής και ακίνητης περιουσίας…

Κυνηγώντας την φοροδιαφυγή, η κυβέρνηση οργανώνει, με την συνδρομή των δικαστικών Αρχών, έρευνα σε τραπεζικούς λογαριασμούς σε βάθος 10ετίας.

Αυτό μπορεί…
να γίνει κι αύριο, είπε ο οικονομικός συντάκτης του MEGA, Γιώργος Παππούς.

Στην περίπτωση που εντοπιστούν στοιχεία φοροδιαφυγής δεσμεύεται κινητή και ακίνητη περιουσία.

Οι έλεγχοι αφορούν 1,3 εκατ πολίτες που έχουν κάνει συναλλαγές πάνω από 300 και 100 χιλιάδες ευρώ…

Read more...

Κύπρος: Εντοπίστηκε το πρώτο κομμάτι από το Noratlas...


Κύπρος: Εντοπίστηκε το πρώτο κομμάτι από το Noratlas που κατέπεσε στην τουρκική εισβολή
...που κατέπεσε στην τουρκική εισβολή (BINTEO)...
Στην εκσκαφή στο μνημείο «Τύμβος της Μακεδονίτισσας» , που άρχισε την περασμένη Δευτέρα, εντοπίστηκε το πρώτο κομμάτι από το μοιραίο αεροσκάφος της Ελληνικής Πολεμικής Αεροπορίας Noratlas , το οποίο κατέπεσε κατά την τουρκική εισβολή από φίλια πυρά.   
Ο...
Επίτροπος Προεδρίας για Ανθρωπιστικά Θέματα, Φώτης Φωτίου, επιβεβαιώνοντας τις πληροφορίες της εφημερίδας «Πολίτης» για τον εντοπισμό του κομματιού του αεροσκάφους, είπε στο ΡΙΚ ότι η εξέλιξη ενισχύει τις ενδείξεις ότι τα συντρίμμια του αεροσκάφους βρίσκονται κάτω από τον Τύμβο.Ο κ. Φωτίου σημείωσε ότι θα συνεχιστούν οι προσπάθειες για τον εντοπισμό της ατράκτου του αεροσκάφους και κυρίως των περίπου 19 καταδρομέων από την Ελλάδα.

  «Αν όλα πάνε καλά, κατέληξε, καθώς είναι μια δύσκολη επιχείρηση και δεν ξέρουμε τί θα βρούμε, υπολογίζουμε ότι περί τα τέλη Νοεμβρίου θα ολοκληρωθεί η όλη διαδικασία και μετά θα αρχίσει η επιστημονική εξέταση των λειψάνων για να γίνει ταυτοποίηση και να αποδοθούν στους συγγενείς των καταδρομέων».  

Το κυπριακό υπουργικό συμβούλιο είχε αποφασίσει στις αρχές του καλοκαιριού του 2014 την διεξαγωγή εκταφών στο στρατιωτικό κοιμητήριο στον Τύμβο της Μακεδονίτισσας, προκειμένου να διαπιστωθεί κατά πόσο υπάρχουν ακόμα οστά στρατιωτών από την Ελλάδα, που βρίσκονταν στο μεταγωγικό αεροσκάφος.

Το  Noratlas καταρρίφτηκε από φίλια πυρά (λόγω του χάους που επικρατούσε και του σκότους, θεωρήθηκε ότι τα αεροσκάφη ήταν τουρκικά και εβλήθησαν όλα). Οι εκταφές αποφασίστηκαν , ύστερα από σχετικό αίτημα του Ευρωπαϊκού Δικαστηρίου των Δικαιωμάτων του Ανθρώπου.


lifo.gr

Read more...

Οι φόροι που θα πληρώσουμε μέχρι το τέλος του χρόνου...



Φορολογικές υποχρεώσεις δεκάδων δισ. ευρώ συσσωρεύονται να αποπληρωθούν μέσα σε πέντε μήνες. Επιβαρύνσεις που πέρυσι αποπληρώθηκαν σε έξι, ή και οκτώ δόσεις, φέτος θα πρέπει να εξoφληθούν σε...
τέσσερις ή πέντε, ενώ κάθε μήνα που θα περνάει από τον Αύγουστο και μετά, εταιρείες και φυσικά πρόσωπα θα πρέπει να πληρώνουν τρία ή και τέσσερα διαφορετικά ειδοποιητήρια φόρων.

Για να προκύψει πρωτογενές πλεόνασμα στον φετινό προϋπολογισμό, τα φορολογικά έσοδα το 2ο εξάμηνο θα πρέπει να ξεπεράσουν τα 25 δισ. ευρώ, τη στιγμή που στο πρώτο εξάμηνο ήταν λιγότερα από 17 δισ. ευρώ.

Τον Αύγουστο:

• Τουλάχιστον τρία εκατ. φυσικά πρόσωπα πληρώνουν φόρο εισοδήματος φυσικών προσώπων, ενώ οι επιχειρήσεις θα καταβάλουν την 1η ή τη 2η δόση αντίστοιχα (σ.σ. όσες κάνουν δήλωση έως 20 Αυγούστου θα πληρώσουν την πρώτη δόση και οι υπόλοιπες τη 2η). Οι μεγάλες εταιρείες θα καταβάλουν για πρώτη φορά τη δήλωση με τον αυξημένο ΦΠΑ που ισχύει από τις 20 Ιουλίου, ενώ θα συνεχιστεί η καταβολή των δόσεων για το τέλος επιτηδεύματος του 2013 που πληρώνεται από 150.000 εταιρείες με δύο χρόνια καθυστέρηση.

Περίπου 850.000 φυσικά πρόσωπα και επιχειρήσεις θα πρέπει να πληρώσουν και τη δόση για τη ρύθμιση των 100 δόσεων, η οποία από μόνη της ξεπερνάει τα 100 εκατομμύρια ευρώ. Μέσα στον Αύγουστο θα σταλούν και τα διορθωμένα εκκαθαριστικά με τον πρόσθετο φόρο πολυτελούς διαβίωσης σε έχοντες σκάφη αναψυχής άνω των πέντε μέτρων, σε ιδιοκτήτες Ι.Χ. άνω των 2.500 κυβικών, αλλά και σε κατόχους ακινήτων με πισίνα.

Τον Σεπτέμβριο:

• Θα είναι ο πρώτος μήνας κατά τον οποίο θα πληρώσουν φόρο εισοδήματος οι πάντες: και τα έξι εκατομμύρια φυσικά πρόσωπα, αλλά και όλες οι επιχειρήσεις. Θα συνεχιστούν, βέβαια, η αποπληρωμή της ρύθμισης των 100 δόσεων, το τέλος επιτηδεύματος του 2013 και ο ΦΠΑ των μεγάλων επιχειρήσεων.

Τον Οκτώβριο:

• Το σύνολο των επαγγελματιών θα πρέπει να καταβάλει τον αυξημένο ΦΠΑ του 3ου τριμήνου, ενώ θα κάνει «ντεμπούτο» ο ΕΝΦΙΑ. Οι επιχειρήσεις θα συνεχίσουν την καταβολή του φόρου νομικών προσώπων και του τέλους επιτηδεύματος.

Νοέμβριος: Ο φόρος εισοδήματος φυσικών και νομικών προσώπων θα συμπέσει με τον ΕΝΦΙΑ, ενώ ένα εκατομμύριο επιτηδευματίες θα αποδίδουν στο Δημόσιο τη 2η δόση του αυξημένου ΦΠΑ.

Δεκέμβριος: Καινούργιο στοιχείο, πέραν του ΕΝΦΙΑ, της ρύθμισης των 100 δόσεων και του φόρου εισοδήματος νομικών προσώπων, θα είναι τα τέλη κυκλοφορίας για περισσότερους από πέντε εκατομμύρια οδηγούς αυτοκινήτων.


Read more...

Γερμανία: Πολύ κοντά στην αυτοδυναμία CDU/CSU, λόγω Ελλάδας...


Γερμανία: Πολύ κοντά στην αυτοδυναμία CDU/CSU λόγω ΕλλάδαςΠολύ κοντά στην απόλυτη πλειοψηφία - και χάρη στους χειρισμούς στην ελληνική κρίση - βρίσκονται οι Γερμανοί Χριστιανοδημοκράτες/Χριστιανοκοινωνιστές( CDU/CSU) με 43%, καθώς, σε δημοσκόπηση που διενεργήθηκε από την...
εταιρεία Emnid για λογαριασμό της Bild am Sonntag, για πρώτη φορά από τον Ιούνιο του 2005, συγκεντρώνουν δύναμη ίση με όλα τα υπόλοιπα κόμματα συνολικά.
Σύμφωνα με τη δημοσκόπηση, οι Σοσιαλδημοκράτες (SPD) συγκεντρώνουν 24%, οι Πράσινοι 10% και η Αριστερά (Die Linke) 9%, ενώ οι Φιλελεύθεροι (FDP) με 4% και η Εναλλακτική για την Γερμανία (AfD) με 3% θα έμεναν εκτός Κοινοβουλίου.
Όπως αναφέρει η εφημερίδα, οι δημοσκόποι συμφωνούν ότι η δύναμη CDU/CSU οφείλεται αποκλειστικά στην 'Ανγκελα Μέρκελ. «Η Χριστιανική Ένωση οφείλει αυτές τις κορυφαίες επιδόσεις της στην Καγκελάριο. Οι Γερμανοί εμπιστεύονται την 'Ανγκελα Μέρκελ,λόγω του ήρεμου τρόπου της και με την κρίση της Ελλάδας μπόρεσε, για άλλη μια φορά, να κερδίσει επιπλέον συμπάθεια», δηλώνει ο πολιτικός επιστήμων Γιούργκεν Φάλτερ, ενώ ο αναλυτής της Emnid Τόρστεν Σνάιντερ-Χάαζε εκτιμά ότι η κ.Μέρκελ «παρουσιάστηκε κατά την κρίση της Ελλάδας στους Γερμανούς ως πολιτικός στον οποίο μπορείς να βασιστείς και σε δύσκολες καταστάσεις».
AMΠΕ

Read more...

"Αυγή": Δρομολογούνται «έκτακτες πολιτικές εξελίξεις»...


Αυγή: Δρομολογούνται «έκτακτες πολιτικές εξελίξεις» μετά τις 20 Αυγούστου
...μετά τις 20 Αυγούστου...
Για έκτακτες πολιτικές εξελίξεις μετά τις 20 Αυγούστου, οπότε και εκτιμάται ότι θα πραγματοποιηθεί η ψηφοφορία στη Βουλή επί της συμφωνίας που στοχεύει να συνάψει η κυβέρνηση με τους δανειστές για το τρίτο Μνημόνιο γράφει η "Αυγή".
Όπως αναφερει χαρακτηριστικά, το επόμενο 15ημερο θα είναι...
«απολύτως καθοριστικό» για τις εξελίξεις κατά σειρά αναγραφής στο άρθρο: «στον ΣΥΡΙΖΑ, την κυβέρνηση, τη χώρα».

Η εφημερίδα επικαλείται τις αναφορές του πρωθυπουργού στην πρόσφατη ομιλία του στην Κεντρική Επιτροπή του κόμματος επισημαίνοντας ότι «το μήνυμα που έστελνε ενόψει της κρίσιμης αυγουστιάτικης κοινοβουλευτικής αντιπαράθεσης περί το Μνημόνιο, (είναι) ότι η ψήφος ενός εκάστου βουλευτή θα έχει μεγαλύτερη βαρύτητα από πριν. Κάθε ψήφος φέρνει πιο κοντά ή αντιθέτως απομακρύνει έκτακτες πολιτικές εξελίξεις».

«Κάπου εκεί μετά τον Δεκαπενταύγουστο, λοιπόν, θα έρθει στη Βουλή η ώρα για το μεγάλο "ναι" ή το μεγάλο "όχι", θα έρθει η στιγμή - και δεν θα είναι εύκολη - κατά την οποία κάθε βουλευτής θα πρέπει να αποφασίσει ανάμεσα στον "ξαφνικό θάνατο" και τον "μακρόσυρτο" θάνατο, εικόνα που επέλεξε ο γραμματέας της ΚΕ Τάσος Κορωνάκης για να περιγράψει το δίλημμα της συμφωνίας του Ιουλίου» σημειώνει, τέλος, η "Αυγή".

Read more...

Ατασθαλίες εκατομμυρίων ευρώ σε ΕΡΤ ...


ΡΑΔΙΟΜΕΓΑΡΟ ΕΡΤ
...και "Αθήνα 9,84"...
Ζημία εκατομμυρίων ευρώ επέφεραν στο ελληνικό δημόσιο φαινόμενα κακοδιαχείρισης και ατασθαλιών στην ΕΡΤ επί διοίκησης Χρήστου Παναγόπουλου, αλλά και στον ραδιοσταθμό "Αθήνα 9,84" την περίοδο 2001-2010, σύμφωνα με...

τα πορίσματα των ελεγκτών. Όπως αναφέρει σήμερα η εφημερίδα «Το Βήμα της Κυριακής», για την υπόθεση της ΕΡΤ παραπέμπεται, με βούλευμα, να δικαστεί για κακούργημα ο πρώην πρόεδρος της Δημόσιας Τηλεόρασης Χρήστος Παναγόπουλος ενώ για υπεξαίρεση 35 εκατομμυρίων ευρώ διώκονται δεκάδες στελέχη της Δημοτικής Ραδιοφωνίας για ατασθαλίες και απάτες που διαπιστώθηκαν.

Ειδικότερα, όσον αφορά την ΕΡΤ, ο κ. Παναγόπουλος παραπέμπεται για το κακούργημα της απιστίας περί την υπηρεσία για έκτακτες αμοιβές που έδινε σε δημοσιογράφους, νομικούς συμβούλους αλλά και τεχνικούς κατά παράβαση της νομοθεσίας. Οι ελεγκτές στο πόρισμα τους επισημαίνουν ότι «οι αμοιβές δεν συνδέονται με την επίτευξη συγκεκριμένων στόχων, όπως αναφέρουν οι αποφάσεις, αλλά συνδέονται μόνο με το έργο για το οποίο ήταν υπεύθυνος ο υπάλληλος που αμειβόταν και για το οποίο έπαιρνε το μισθό του». Σύμφωνα με τα πορίσματα, δεκάδες χιλιάδες ευρώ μοιράστηκαν με εντελώς ασαφή κριτήρια σε εργαζόμενους που προτιμήθηκαν να εισπράττουν έξι και επτά μισθούς για άγνωστους λόγους. Θέμα εγείρεται και με απευθείας αναθέσεις σε εταιρείες τεχνικών συμβούλων καθώς με βάση το βούλευμα, παράλληλα, είχε συγκροτηθεί άλλη εταιρεία με ηλεκτρονικούς μηχανικούς κλπ που είχε έργο της να βοηθάει το έργο της εταιρείας που αμειβόταν παράλληλα. Ειδική αναφορά γίνεται και στο ζήτημα της διοργάνωσης του φεστιβάλ Θεσσαλονίκης το 2006, όταν εταιρεία ανέλαβε τη διοργάνωση έναντι 231.000 ευρώ. Στην ίδια εταιρεία δόθηκε και η χριστουγεννιάτικη γιορτή του 2006, με απευθείας ανάθεση και χωρίς διαγωνισμό. Ο πρώην πρόεδρος της ΕΡΤ κατηγορείται ότι μεταχειρίστηκε ιδιαίτερα τεχνάσματα για να κάνει τις αναθέσεις και ότι ζημιώσε το ελληνικό δημόσιο αν και η ΕΡΤ επιδοτούνταν από το δημόσιο. Μαζί με τον κ. Παναγόπουλο παραπέμπονται ο εντεταλμένος σύμβουλος Γιώργος Χουλιάρας,αλλά και στελέχη εταιρειών που ωφελήθηκαν.

Ποινική δίωξη για το κακούργημα της απιστίας στην υπηρεσία με τις επιβαρυντικές διατάξεις του Ν. 1608/50 περί καταχραστών, προτείνει το πόρισμα της Οικονομικής Εισαγγελίας κατά προσώπων που συμμετείχαν στο ΔΣ της Δημοτικής Ραδιοφωνίας την περίοδο 2001-2010. Προτείνεται επίσης η δίωξη για υπεξαίρεση κατά νομίμου εκπροσώπου εταιρειών που διοργάνωσαν εκδηλώσεις. Σύμφωνα με το δημοσίευμα, ο συγκεκριμένος εκπρόσωπος εισέπραξε αμοιβή 800.000 ευρώ,ενώ είχε εκχωρήσει το συγκεκριμένο δικαίωμα στη Eurobank. Σήμερα η Τράπεζα ζητεί και πάλι να πληρωθεί και έχουν ασκηθεί αγωγές. Οι ελεγκτές διαπίστωσαν επισημαίνουν ότι στη Δημοτική Ραδιοφωνία απουσίαζε σύστημα εταιρικής διακυβέρνησης, ενώ δεν υπήρχε ούτε καν σύστημα εσωτερικού ελέγχου, προϋπολογισμοί και απολογισμοί παρακολούθησης των έργων και της απόδοσης των συνεργατών. Αναφέρεται,επίσης,ότι η εταιρεία απασχολούνταν με εκτός του Κανονισμού και του εταιρικού σκοπού δραστηριότητες. Εκτός δε από τις παράτυπες αμοιβές σε νομικούς, ταχυμεταφορές, δώρα και εκδηλώσεις, διαπιστώθηκαν και σοβαρά ζητήματα φορολογικά.

Read more...

Τι πρέπει να γίνει το φθινόπωρο για να εκταμιευθεί η προκαταβολή των 83 δισ. Τα 16 μέτρα της Ντέλιας


Πακέτο με 16 νέα προαπαιτούμενα έθεσαν στις ελληνικές αρχές οι δανειστές  προκειμένου να εκταμιευτεί η πρώτη δόση του νέου προγράμματος και η Ελλάδα θα πρέπει μέσα σε τρεις μήνες (έως το Νοέμβριο) να τα έχει περάσει από τη Βουλή. Τα μέτρα παρουσιάστηκαν και συζητήθηκαν στη συνάντηση που είχε η εκπρόσωπος του ΔΝΤ Ντέλια Βελκουλέσκου με τους Ευκλείδη Τσακαλώτο και Γιώργο Σταθάκη την Παρασκευή στο Χίλτον όπως αναφέρει το Βήμα της Κυριακής.
NTELIA
Τα 16 νέα προαπαιτούμενα είναι τα εξής:
1. Αλλαγές στους νόμους περί προσλήψεων στο Δημόσιο, ρύθμισης των χρεών με 100 δόσεις, κρατικής χρηματοδότησης της Βιομηχανίας Ζάχαρης. Ζητά την κατάργηση του υψηλού συντελεστή της έκτακτης εισφοράς 8% στα ετήσια εισοδήματα άνω των 500.000 ευρώ. Παράλληλα απαιτεί από την κυβέρνηση να υιοθετήσει νομοθεσία για την αντιστάθμιση των επιπτώσεων της εκτέλεσης των δικαστικών αποφάσεων σχετικά με τις αυξήσεις στις συντάξεις και το εφάπαξ.
2. Αλλαγή στο νόμο για το διορισμό των διοικητικών των νοσοκομείων, προκειμένου να εξασφαλιστεί η ανεξάρτητη επιλογή τους.
3. Να μένουν δια βίου εκτός δημοσίου όσοι έχουν κατηγορηθεί για δωροδοκία, όπως έγινε με τους γιατρούς του ΕΣΥ που είχαν κατηγορηθεί για "φακελάκια".
4. Την αύξηση του ορίου ηλικίας συνταξιοδότησης για τις πρόωρες συντάξεις στα 67 έτη ή στα 62 έτη με 40 χρόνια ασφάλισης από το 2022.
5. Τη μείωση στο μισό της δαπάνης για τα επιδόματα πετρελαίου θέρμανσης στον προϋπολογισμό του 2016.
6. Την κατάργηση των φοροαπαλλαγών για τους αγρότες, αρχίζοντας από τη μείωση της επιδότησης στο αγροτικό ντίζελ κατά 50%, αλλά και από την κατάργηση του αφορολογήτου των 12.000 ευρώ.
7. Την αύξηση του φόρου για τους εφοπλιστές.
8. Την επίτευξη των αναγκαίων τροποποιήσεων έγκαιρα προκειμένου να διασφαλιστεί η είσπραξη του ΕΝΦΙΑ του 2015.
9. Τη μείωση των τιμών στα εκτός πατέντας φάρμακων και την επανεξέταση των ορίων στη συνταγογράφηση γενοσήμων.
10. Την μείωση κατά 200 εκατ. ευρώ στις στρατιωτικές δαπάνες από το 2016, με περικοπές από τις δαπάνες προσωπικού και από τα εξοπλιστικά προγράμματα.
11. Τον έλεγχο σε μισθούς και επιδόματα, ειδικά στα οδοιπορικά και τις άδειες των δημοσίων υπαλλήλων.
12. Την αναδιάρθρωση των αστικών συγκοινωνιών της Αθήνας (ΟΑΣΑ)
13. Την μείωση του ακατάσχετου ορίου των 1.500 ευρώ για τους οφειλέτες στο Δημόσιο, στα ασφαλιστικά ταμεία και στις τράπεζες.
14. Την αλλαγή του νόμου για τις ρυθμίσεις των οφειλών στο Δημόσιο και στα Ταμεία με αυστηρότερα μέτρα για τους μεγαλοοφειλέτες (για ποσά άνω των 100.000 ευρώ).
15. Την απελευθέρωση της αγοράς με βάση την εργαλειοθήκη και τις συντάξεις του ΟΟΣΑ. Ενώ, ως προτεραιότητα εμφανίζεται η απελευθέρωση του ωραρίου των καταστημάτων και τις Κυριακές.
16. Την ολοκλήρωση μέχρι τον Οκτώβριο της πώλησης τουλάχιστον του 51% των μετοχών του ΟΛΠ και ΟΛΘ, όπως και την πώληση της ΤΡΕΝΟΣΕ. Παράλληλα, απαιτείται να κλείσει η διαπραγμάτευση με τη Fraport για την παραχώρηση 10 μεγάλων αεροδρομίων της χώρας.
Πηγή: Το Βήμα της Κυριακής

Read more...

Το σχέδιο της τρόικας για τις πρόωρες συντάξεις...


Συνάντηση με το ΤΑΙΠΕΔ το κουαρτέτο των θεσμώνΡαγδαία αύξηση από το δεύτερο κιόλας εξάμηνο φέτος ζητούν οι δανειστές, με στόχο την εξάλειψη των πρόωρων συνταξιοδοτήσεων έως το...
2021. Κατά τη διάρκεια των συναντήσεων των εκπροσώπων του υπουργείου Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης με τα τεχνικά κλιμάκια, οι δανειστές κατέθεσαν πίνακα, που τα όρια ηλικίας αυξάνονταν έως και 15 έτη την επόμενη επταετία.

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ της "Real News", για πρώτη φορά, οι εκπρόσωποι των θεσμών έθεσαν ζήτημα συντάξιμων ετών, αυξάνοντας τα όρια έως και 6,5 έτη από την 1η Ιουλίου φέτος ώστε  να μην υπάρξουν πρόωρες συνταξιοδοτήσεις. Μα αυτόν τον τρόπο εγκλωβίζονται περισσότεροι από 150.000 ασφαλισμένοι που έχουν τα συντάξιμα έτη αλλά δεν πληρούν το όριο ηλικίας συνταξιοδότησης.

Επέμειναν ακόμη ότι η κατάργηση των πρόωρων συντάξεων είναι προαπαιτούμενο για την υπογραφή νέας συμφωνίας, με την ελληνική πλευρά να επισημαίνει ότι κάτι τέτοιο θα πρέπει να αποφασιστεί σε κεντρικό πολιτικό επίπεδο.

Το υπουργείο Εργασίας από την πλευρά του κατέθεσε πρόταση στην οποία επέμεινε για σταδιακή αύξηση των ετών απασχόλησης κατά 6 μήνες τον χρόνο έως το 2022 εντάσσοντας τις αλλαγές στη συνολική μεταρρύθμιση του ασφαλιστικού συστήματος που θα υλοποιηθεί τον Σεπτέμβριο. Ακόμη, η ελληνική πλευρά ζητά από τους δανειστές τα επικουρικά ταμεία να ενταχθούν στο Ενιαίο Ταμείο Επικουρικής Ασφάλισης την 31/12/2015 και όχι αναδρομικά από 1/1/2015.

πηγη Real News

Read more...

Δικαστική δικαίωση για πρώην εργαζόμενους στα πετρέλαια του Πρίνου...



Πρώην εργαζόμενοι και σήμερα συνταξιούχοι στα πετρέλαια της Καβάλας δικαιώνονται από το δικαστήριο έπειτα από 17 χρόνια και έχουν λαμβάνειν από τις εταιρείες Ελληνικά Πετρέλαια και Calfrac αποζημιώσεις 5 εκατ. ευρώ για εργατικές διαφορές εκείνης της εποχής.

Το...
Μονομελές Πρωτοδικείο Αθηνών δέχεται με την υπ’ αριθμόν 1428/2015 προσωρινή διαταγή του την προσφυγή συνολικά 163 συνταξιούχων, πρώην εργαζομένων στις εγκαταστάσεις του Πρίνου, και καλεί τις δύο εταιρείες να καταβάλουν ποσά από 14.000 έως 43.000 ευρώ στον καθένα.

Πρόκειται για οφειλές από μισθούς υπερημερίας για το χρονικό διάστημα από τις 8 Δεκεμβρίου 1998 ώς τις 8 Δεκεμβρίου 1999, όταν η εκμετάλλευση των πετρελαίων της Καβάλας (Πρίνος) ανήκε στην κοινοπραξία Εταιρεία Πετρελαίων Βορείου Αιγαίου North Aegean Petroleum Company.

Στην κοινοπραξία της εκμετάλλευσης, όπως και στην ανενεργό σήμερα περιοχή του Θρακικού Πελάγους, η τότε ΔΕΠ είχε εισέλθει με νομοθετικές ρυθμίσεις του 1985 και του 1987 με ποσοστό που αρχικά ήταν της τάξης του 15%.

Τα Ελληνικά Πετρέλαια θεωρούνται ως διάδοχος της Δημόσιας Επιχείρησης Πετρελαίου και η Calfrac της καναδικής Denison, ενώ στην ομόρρυθμη εταιρεία στην οποία έχει εξελιχθεί η κοινοπραξία μετέχουν τώρα με ποσοστά 35% - 65%.

Ο δικαστικός αγώνας των εργαζόμενων έχει ξεκινήσει από το 2000, όταν οι πρώην εργαζόμενοι είχαν ζητήσει να ακυρωθούν οι καταγγελίες των συμβάσεων εργασίας στις οποίες είχε προβεί τον Δεκέμβριο του 1998 η τότε ανάδοχος κοινοπραξία, η οποία στη συνέχεια είχε εγκαταλείψει τον Πρίνο.

Το Μονομελές Πρωτοδικείο Αθηνών, με την απόφαση 705/2000 τους είχε δικαιώσει τότε, ωστόσο η απόφαση εφεσιβλήθηκε από τις εταιρείες για να ακολουθήσουν νέες αποφάσεις, η 4528/2008 του Εφετείου Αθηνών και, εν συνεχεία, η 868/2010 του Αρείου Πάγου, με τις οποίες οι πρώην εργαζόμενοι στα πετρέλαια δικαιώθηκαν.

Οπως πληροφορείται η «Εφ.Συν.», τα Ελληνικά Πετρέλαια έχουν καταθέσει αιτήσεις αναστολής και ανακοπής κατά της τελευταίας απόφασης του Μονομελούς Πρωτοδικείου Αθηνών, οι οποίες έχει προγραμματιστεί να εκδικαστούν τον Σεπτέμβριο και τον Νοέμβριο αντίστοιχα.

Σε εξέλιξη βρίσκονται και άλλες δικαστικές υποθέσεις με παρεμφερές αντικείμενο, στις οποίες εμπλέκονται τόσο εργαζόμενοι εκείνης της περιόδου στα πετρέλαια του Πρίνου όσο και το ΙΚΑ.

Read more...

Πόσο επιβαρύνθηκε το καλάθι της νοικοκυράς...


Ερευνα του Ινστιτούτου Εμπορίου και Υπηρεσιών...

Σημαντικά φθηνότερο σε σχέση με τη Μ. Βρετανία και τη Γαλλία παραμένει το καλάθι της νοικοκυράς μετά και την τελευταία αύξηση του ΦΠΑ, ενώ...
σε σύγκριση με την Ισπανία το ελληνικό "καλάθι" είναι οριακά ακριβότερο.

Αυτό προκύπτει από έρευνα του Ινστιτούτου Εμπορίου και Υπηρεσιών της ΕΣΕΕ για τις τιμές 19 βασικών προϊόντων ευρείας κατανάλωσης (αλεύρι, γάλα, καφές, μακαρόνια, χυμός πορτοκαλιού, πατάτες, μήλα κλπ) στις τέσσερις χώρες, μετά την αύξηση του ΦΠΑ στη χώρα μας.

Σύμφωνα με τα σχετικά στοιχεία το ελληνικό καλάθι κοστίζει 51,61 ευρώ, έναντι 51,04 ευρώ στην Ισπανία , 71,32 ευρώ στη Μ. Βρετανία και 66,64 ευρώ στη Γαλλία. Δηλαδή είναι φθηνότερο κατά 38,2% συγκριτικά με το αντίστοιχο του Ηνωμένου Βασιλείου και κατά 29,1% σε σχέση με εκείνο της Γαλλίας.

Όπως επισημαίνει το Ινστιτούτο, χωρίς ΦΠΑ οι διαφορές με τις ακριβότερες χώρες διογκώνονται, δηλαδή η Ελλάδα γίνεται ακόμα πιο φθηνή, ενώ η Ισπανία γίνεται ακριβότερη. Ειδικότερα, χωρίς το ΦΠΑ το καλάθι στην Ελλάδα γίνεται ακόμη φθηνότερο του Ηνωμένου Βασιλείου κατά 52,5% και κατά 40,7% της Γαλλίας. Συγκριτικά με την Ισπανία, το ελληνικό καλάθι γίνεται πλέον φθηνότερο κατά 7,1%. Αυτό συμβαίνει γιατί οι συντελεστές ΦΠΑ στη χώρα μας είναι σημαντικά υψηλότεροι των υπολοίπων κρατών (Ελλάδα: 13% και 23%, έναντι Ηνωμένου Βασιλείου: 0%, 5% και 20%, Ισπανίας: 4%, 10% και 21%, Γαλλίας: 5,5%, 10% και 20%).

Σημειώνεται επιπλέον ότι για την αποφυγή λανθασμένων συμπερασμάτων θα πρέπει να συνυπολογίζεται και το πραγματικό κατά κεφαλήν διαθέσιμο εισόδημα σε κάθε χώρα σε Μονάδες Αγοραστικής Δύναμης, το οποίο στη χώρα μας είναι σημαντικά χαμηλότερο σε σχέση με τις τρεις χώρες (47.2 % με τη Μ. Βρετανία, 25,1 % με την Ισπανία και 57,2 % με τη Γαλλία)...

Read more...

Στο τέλος του έτους οι «νέοι» τηλεοπτικοί σταθμοί…


«Δεν είμαστε διατεθειμένοι να συνεργαστούμε με συντηρητικές δυνάμεις», δήλωσε ο Χρήστος Σπίρτζης.

Σε...
συνέντευξή του στην εφημερίδα «Το Χωνί», ο αναπληρωτής υπουργός Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων σημειώνει ότι «δεν έχουμε ενιαία κατεύθυνση στα ισοδύναμα μέτρα, για να μοιράζουμε τα βάρη δίκαια, σε όλες τις κοινωνικές δυνάμεις».

Σχετικά με τα εσωκομματικά του ΣΥΡΙΖΑ δηλώνει ότι «με έναν ειλικρινή διάλογο μπορούμε να βρούμε τις συνθέσεις για να προχωρήσουμε παρακάτω».

Για τις νέες τηλεοπτικές άδειες υπογραμμίζει πως στο τέλος του έτους θα έχουμε στον «αέρα» τους νέους τηλεοπτικούς σταθμούς. Παράλληλα, αναφέρει ότι «υπάρχει σκέψη να προχωρήσει και η αδειοδότηση των ραδιοφωνικών σταθμών. Υπάρχουν σταθμοί χωρίς αδειοδοτήσεις ή με προσωρινές αδειοδοτήσεις ή τελείως παράνομοι»...

Read more...

Aλλαγή κυβέρνησης, όχι πολιτεύματος...


Με αυστηρό τόνο απευθύνεται ο Γιάννης Πανούσης σε όσους επεξεργάζονται σχέδια αλλαγής πολιτεύματος ή δημοκρατικής εκτροπής.

Σε...
συνέντευξή του στο «Βήμα της Κυριακής», ο αναπληρωτής υπουργός Προστασίας του Πολίτη τονίζει:

Υπενθυμίζω ότι το Σύνταγμα και οι νόμοι στηρίζουν την αστική κοινοβουλευτική δημοκρατία, τη λαϊκή κυριαρχία και όχι τη λαϊκή δημοκρατία. Έχουμε αλλαγή κυβέρνησης, όχι αλλαγή πολιτεύματος.

Για όσους εξακολουθούν να προκαλούν επεισόδια με το πρόσχημα «επειδή η κυβέρνηση είναι αριστερή κάνουμε ό,τι θέλουμε», ο κ. Πανούσης αναφέρει: 

Μερικοί ταυτίζουν την έννοια του αγωνιστή με τη ρίψη μολότοφ. Ε, δεν θα τους περάσει...

Read more...