Σάββατο 22 Φεβρουαρίου 2014

ΟΙ ΓΟΝΕΙΣ ΘΑ ΜΠΟΡΟΥΝ ΝΑ ΥΠΟΒΑΛΟΥΝ ΤΕΛΙΚΑ ΤΟ Ε9 ΤΩΝ ΑΝΗΛΙΚΩΝ ΠΑΙΔΙΩΝ...


Την έντονη ενόχληση του πρωθυπουργού προκάλεσαν δημοσιεύματα σύμφωνα με τα οποία θα απαιτείται διαφορετικός (από τους γονείς) κλειδάριθμος στο Ε9 ...
για τα ανήλικα τέκνα που έχουν εμπράγματα δικαιώματα σε ακίνητη περιουσία.

Σύμφωνα με πληροφορίες ο πρωθυπουργός επικοινώνησε με στελέχη του οικονομικού επιτελείου και ζήτησε άμεσα να διευκρινιστεί η σχετική διάταξη της Γενικής Γραμματείας Εσόδων που θα μπορούσε να «ταλαιπωρήσει» τους Έλληνες φορολογούμενους.

Η Γενική Γραμματεία Δημοσίων Εσόδων ανακοίνωσε απόψε πως θα δώσει τη δυνατότητα στους γονείς ανήλικων τέκνων με περιουσία να υποβάλουν δήλωση Ε9 για λογαριασμό των ανήλικων τέκνων.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ
http://fimotro.blogspot.gr/2014/02/9_21.html

Read more...

Σαουδάραβες "καλοβλέπουν" τις εταιρείες ενέργειας στην Ελλάδα



Έντονο σαουδαραβικό ενδιαφέρον για τις αποκρατικοποιήσεις στον ενεργειακό τομέα. Τι συζητήθηκε σε συνάντηση με τον υπουργό Περιβάλλοντος
Ιδιαίτερο ενδιαφέρον για τις αποκρατικοποιήσεις των εταιρειών του ενεργειακού τομέα, αλλά και για τα θέματα της ενεργειακής επάρκειας και των Ανανεώσιμων Πηγών Ενέργειας, όπου μπορεί να αναπτυχθεί πεδίο συνεργασίας με φορείς και οργανώσεις της Ελλάδας, δείχνει η Σαουδική Αραβία.
Αυτό προέκυψε από την ατζέντα της συνάντησης που είχε ο υπουργός περιβάλλοντος Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής Γιάννης Μανιάτης με την Ομάδα Φιλίας Σαουδικής Αραβίας - Ελλάδας και τον Σαουδάραβα πρεσβευτή στην Αθήνα Rayed Khalid A Krimly.
Υπενθυμίζεται ότι η Σαουδική Αραβία παίζει σημαντικό ρόλο στα θέματα ενέργειας, καθώς είναι από τις πιο σημαντικές πηγές αργού πετρελαίου για τα ελληνικά διυλιστήρια, γεγονός που τελευταία έχει ενισχυθεί ιδιαίτερα, αφού το 2012, οι ελληνικές εισαγωγές πετροχημικών από τη Σαουδική Αραβία ήταν πάνω από 2,5 δισ. ευρώ, ή το διπλάσιο από εκείνες του 2011, ενώ ο ελληνικός εμπορικός στόλος διαδραματίζει βαρύνοντα ρόλο στο εξωτερικό εμπόριο της Σαουδικής Αραβίας.
Κατά τη συνάντηση επιβεβαιώθηκαν οι θερμές σχέσεις των δύο χωρών, όπως και οι οικονομικοί δεσμοί, που μπορούν να διευρυνθούν περαιτέρω μέσα από νέες συνέργειες που θα έχουν πολλαπλές ωφέλειες και για τις δύο πλευρές.
Όπως τόνισε ο κ. Μανιάτης, τέτοιες συναντήσεις ενισχύουν τις διμερείς σχέσεις και τη συνεργασία των δύο χωρών.
Ο Σαουδάραβας πρεσβευτής και η αντιπροσωπεία της χώρας του έδειξαν ιδιαίτερο ενδιαφέρον για τις αποκρατικοποιήσεις των εταιρειών του ενεργειακού τομέα, αλλά και για τα θέματα της ενεργειακής επάρκειας και των Ανανεώσιμων Πηγών Ενέργειας, όπου μπορεί να αναπτυχθεί πεδίο συνεργασίας με φορείς και οργανώσεις της χώρας μας.
Ο υπουργός ΠΕΚΑ ανέφερε τις ελληνικές θέσεις στον τομέα της ενεργειακής ασφάλειας, συνδέοντας της προσπάθειες της Ελλάδας με τις προτεραιότητες που θέτει και κατά τη διάρκεια της ελληνικής Προεδρίας του Συμβουλίου της Ευρωπαϊκής Ένωσης.
Στη συνάντηση συμμετείχε επίσης ο γενικός γραμματέας Ενέργειας, Κώστας Μαθιουδάκης.
(Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ)
http://news247.gr/

Read more...

Πρώην διευθυντής του Νικήτα «έκλεισε» στο επιτελείο Σπηλιωτόπουλου…


Μια πολύ δυνατή μεταγραφή έκλεισε το στρατόπεδο του Άρη Σπηλιωτόπουλου, καθώς με προσωπική παρέμβαση του Αντώνη Σαμαρά, κλείδωσε στο...
επιτελείο του υποψήφιου Δημάρχου, ο Γιώργος Κανελλόπουλος, ο οποίος έχει διατελέσει στο παρελθόν διευθυντής του Νικήτα Κακλαμάνη.

Ο Κανελλόπουλος κατάγεται από την Μεσσηνία και είναι αδερφός του προσωπάρχη του Μαξίμου, Δημήτρη Κανελλόπουλου.

Οι πληροφορίες του parapolitika.gr λένε πως η μεταγραφή έκλεισε από τον στιγμή που ο πρόεδρος Αντώνης , σήκωσε ο ίδιος το τηλέφωνο και απλά ενημέρωσε τον Κανελλόπουλο ότι αναλαμβάνει ρόλο στο επιτελείο του Άρη...

Read more...

Το Σάββατο η ορκωμοσία Γυναίκες στα μισά υπουργικά έδρανα της κυβέρνησης Ρέντσι


Γυναίκες στα μισά υπουργικά έδρανα της κυβέρνησης Ρέντσι
Ο Ματέο Ρέντσι στο Κυρηνάλιο μετά τη συνάντηση με τον πρόεδρο της Ιταλικής Δημοκρατίας   (Φωτογραφία:  Associated Press )

Ρώμη, Ιταλία
Ο γραμματέας της Νέας Κεντροδεξιάς Αντζελίνο Αλφάνο διατηρεί το υπουργείο Εσωτερικών, ο Πιέρ Κάρλο Πανοάν κρατά τα ηνία του υπουργείου Οικονομικών και η Φεντερίκα Μογκερίνι αναλαμβάνει υπουργός Εξωτερικών στη νέα σχετικά ολιγομελή κυβέρνηση υπό τον Ματέο Ρέντσι, που «μετρά» 16 υπουργούς, εκ των οποίων οι μισές γυναίκες.

Ο 39χρονος Ρέντσι μετέβη την Παρασκευή στο Κυρηνάλιο Μέγαρο όπου αποδέχτηκε και επίσημα την εντολή σχηματισμού κυβέρνησης και παρουσίασε στον πρόεδρο της Ιταλικής Δημοκρατίας Τζόρτζο Ναπολιτάνο τη λίστα των υπουργών του σε συνάντηση διάρκειας δυόμισι ωρών.

Η νέα κυβέρνηση -'governo light', όπως την χαρακτηρίζουν τα ιταλικά μέσα ενημέρωσης- πρόκειται να ορκιστεί στις 12:30 (ώρα Ελλάδας) το πρωί του Σαββάτου. Το νέο υπουργικό σχήμα είναι σχετικά ολιγομελές με γυναίκες να καταλαμβάνουν τα μισά υπουργικά έδρανα, ενώ πρόκειται και για την πιο νεανική κυβέρνηση με μέσο όρος ηλικίας των υπουργών τα 47 έτη.

Η 40χρονη κεντροαριστερή Φεντερίκα Μογκερίνι αναλαμβάνει υπουργός Εξωτερικών, ενώ ο γραμματέας της Νέας Κεντροδεξιάς, Αντζελίνο Αλφάνο, διατηρεί το υπουργείο Εσωτερικών.

Υπουργός Οικονομικών αναλαμβάνει ο Πιέρ Κάρλο Παντοάν, μέχρι σήμερα διακεκριμένο στέλεχος του ΟΟΣΑ και επικεφαλής του Ιταλικού Ινστιτούτου Στατιστικής Istat. Παλαιότερα χρημάτισε διευθυντής του ιδρύματος Italianieuropei, το οποίο είχε συστήσει ο κεντροαριστερός πρώην πρωθυπουργός Μάσιμο Ντ' Αλέμα.

Στο υπουργείο Μεταφορών παραμένει ο Μαουρίτσιο Λούπι (Νέα Κεντροδεξιά). Υπουργός Υγείας ονομάστηκε και πάλι η Μπεατρίτσε Λορεντσίν, επίσης στέλεχος της Νέας Κεντροδεξιάς.

Υπουργός Δικαιοσύνης ανέλαβε ο Αντρέα Ορλάντο (ως σήμερα υπουργός Περιβάλλοντος), υπουργός Παιδείας η Στεφάνια Τζάνινι, γραμματέας της κεντρώας Επιλογής Πολιτών, ενώ η Φεντερίκα Γκουίντι, πρώην πρόεδρος της Ένωσης Νέων Ιταλών Επιχειρηματιών, επελέγη για το υπουργείο Οικονομικής Ανάπτυξης.

Υφυπουργός παρά τω πρωθυπουργώ αναλαμβάνει ο στενός συνεργάτης του Ρέντσι, Γκρατσιάνο Ντελρίο, στέλεχος των Δημοκρατικών.

Αμέσως μετά την ανάγνωση της σύνθεσης της κυβέρνησής του, ο Ματέο Ρέντσι υπογράμμισε ότι «θέλει μια κυβέρνηση η οποία θα δώσει συγκεκριμένες απαντήσεις, που θα αφουγκραστεί τις ανάγκες των πολιτών».

«Το ότι ένας πολιτικός ο οποίος δεν είναι ακόμη 40 ετών, γίνεται πρωθυπουργός», δείχνει στους συμπατριώτες μου πως δεν είναι αλήθεια, τελικά ότι η Ιταλία είναι η χώρα της ακινησίας» είπε ο νέος πρωθυπουργός της Ιταλίας.

«Η κυβέρνηση Ρέντσι παρουσιάζει ουσιαστικά χαρακτηριστικά καινοτομίας» δήλωσε ο πρόεδρος της Δημοκρατίας της Ιταλίας Τζόρτζο Ναπολιτάνο.

«Μπορεί να απογοητεύσω κάποιους, αλλά δεν εξελίχθηκε κανενός είδους μπρα ντε φερ» πρόσθεσε ο Ιταλός πρόεδρος, τονίζοντας ότι «πρέπει να υιοθετηθούν σε σύντομο χρονικό διάστημα οι μεταρρυθμίσεις του εκλογικού νόμου, του θεσμικού πλαισίου και ιδίως της αγοράς εργασίας».

Ο Τζόρτζιο Ναπολιτάνο ευχαρίστησε τον Ενρίκο Λέτα για το έργο του.

Newsroom ΔΟΛ, με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ

Read more...