Τρίτη 17 Σεπτεμβρίου 2013

"Να μην τολμήσουν να πατήσουν το πόδι τους ξανά οι φασίστες στο νοσοκομείο μας"...




Την αντίθεσή τους στις πρακτικές της Χρυσής Αυγής δηλώνουν με ανακοίνωσή τους οι εργαζόμενοι στο Αττικό Νοσοκομείο καταγγέλλοντας τη δολοφονική επίθεση νεοναζί της ΧΡΥΣΗΣ ΑΥΓΗΣ ενάντια σε μέλη του ΚΚΕ και της ΚΝΕ στο Πέραμα.
«Κάθε ...
πολιτική δράση των φασιστών είναι ανεπιθύμητη στο νοσοκομείο μας. Ξεκαθαρίζουμε στους φασίστες να μην τολμήσουν να πατήσουν το πόδι τους στο νοσοκομείο μας και ούτε να σκεφτούν ότι μπορούν να ξανακάνουν σόου με τις ρατσιστικής έμπνευσης αιμοδοσίες μόνο για Έλληνες. Το πανηγυράκι τους, που μαζεύονται σαράντα φασισταριά για να φωτογραφηθούν με φόντο το νοσοκομείο και δίνει μόνο ένας αίμα, τελείωσε. Δεν θα το επιτρέψουμε οι εργαζόμενοι», σημειώνεται στην ανακοίνωση.



"Τα μεσάνυχτα της Πέμπτης 12 Σεπτέμβρη μια ομάδα 50 χρυσαυγιτών έστησε ενέδρα και επιτέθηκε με σιδερολοστούς και ρόπαλα, από τα οποία προεξείχαν πρόκες, σε 20 μέλη του ΚΚΕ και της ΚΝΕ που έκαναν αφισοκόλληση για το Φεστιβάλ της ΚΝΕ. Από τη δολοφονική επίθεση τραυματίστηκαν 9 μέλη του ΚΚΕ, που μεταφέρθηκαν στο νοσοκομείο.Με ιδιαίτερη μανία οι φασίστες επιτέθηκαν στα μέλη του ΚΚΕ, που είναι εκλεγμένοι συνδικαλιστές στα Σωματεία της Ναυπηγοεπισκευαστικής Ζώνης, επιβεβαιώνοντας ότι οι ΧΡΥΣΑΥΓΙΤΕΣ είναι τα τσιράκια των μεγαλοεπιχειρηματιών. Η δολοφονική αυτή επίθεση αποτελεί συνέχεια μιας σειράς ρατσιστικών επιθέσεων και ξυλοδαρμών ενάντια σε μετανάστες αλλά και ενάντια σε αγωνιστές μαθητές, φοιτητές και εργαζόμενους." τονίζει το σωματείο εργαζομένων στο Αττικό Νοσοκομείο καλώντας " όλους τους εργαζόμενους να δυναμώσουν τον αγώνα ενάντια στη ναζιστική συμμορία της ΧΡΥΣΗΣ ΑΥΓΗΣ και στο σύστημα που γεννά το φασισμό και τσακίζει τα δικαιώματα μας."

Πηγή: alterthess.gr

Read more...

Ξεκινάει η λειτουργία του πληροφοριακού συστήματος διαχείρισης εισροών-εκροών καυσίμων...


...στις ψηφιακές υποδομές της ΓΓΠΣ...

 Όπως αναφέρεται στην ανακοίνωση, η πρώτη φάση του συστήματος περιλαμβάνει την...
ένταξη των πρατήριων υγρών καυσίμων, με τη δημιουργία των αντίστοιχων μητρώων, και την υπηρεσία υποδοχής στοιχείων εισροών-εκροών για τα πρατήρια υγρών καυσίμων.

Η υπηρεσία μητρώου προς τους εγκαταστάτες και τους ιδιοκτήτες/εκπροσώπους για τα πρατήρια υγρών καυσίμων θα είναι διαθέσιμη από την Τετάρτη 18/09/2013.

Οι παραπάνω ομάδες χρηστών μπορούν να αποκτήσουν πρόσβαση στο σύστημα με χρήση των στοιχείων πιστοποίησης (όνομα χρήστη και κωδικός προσβασης) Taxisnet, από την ιστοσελίδα: https://www1.gsis.gr/fuelmgt/

Οι οδηγίες χρήσης της υπηρεσίας μητρώου για εγκαταστάτες και πρατήρια υγρών καυσίμων στο σύστημα Εισροών-Εκροών θα είναι διαθέσιμες στην ιστοσελίδα: https://www1.gsis.gr/fuelmgt/Docs/help.html?cls=file

Για περισσότερες πληροφορίες οι χρήστες θα μπορούν να αποταθούν στις ιστοσελίδες:

http://www.gsis.gr/gsis/info/gsis_site/Help/FAQs.html

και http://www.gsis.gr/gsis/info/gsis_site/Services/epixeiriseis.html

Και στις δυο ιστοσελίδες, ο χρήστης επιλέγει τη θεματική «Σύστημα Εισροών-Εκροών Καυσίμων», που θα περιέχει ενημερώσεις για τις τελευταίες εξελίξεις σε σχέση με τον εν λόγω σύστημα.

Είναι υποχρεωτική η συμπλήρωση όλων των απαιτούμενων στοιχείων μητρώου εισροών-εκροών για εγκαταστάτες και πρατήρια.

Το υποσύστημα υποδοχής στοιχείων εισροών-εκροών από τα πρατήρια θα είναι διαθέσιμο κατά προσέγγιση εντός 3 εβδομάδων από τη διάθεση της υπηρεσίας μητρώου. Η χρήση του από τις εγκατεστημένες συστήματα εισροών-εκροών στα πρατήρια υγρών καυσίμων προϋποθέτει:

- Την προσαρμογή της εγκατεστημένης διάταξης στην επικαιροποιημένη έκδοση του μορφότυπου σχήματος των αποστελλόμενων στοιχείων (αρχείο XSD) για το σύστημα εισροών-εκροών. Ενημερωμένες εκδόσεις του αρχείου αυτού θα είναι διαθέσιμες στη θεματική των παραπάνω ιστοσελίδων.

- Την οριστικοποίηση της υποβολής των στοιχείων μητρώου από εγκαταστάτες για κάθε πρατήριο που βρίσκεται σε ετοιμότητα διασύνδεσης με το υποσύστημα υποδοχής στοιχείων της ΓΓΠΣ.

Στην ανακοίνωση επισημαίνεται ότι το παραπάνω σύστημα, ως νέα υπηρεσία, υπόκειται σε διαρκείς βελτιώσεις (στάδιο τελικών δοκιμών χρήστη) και άρα ενδέχεται να μεταβληθεί, ως προς τη δομή και τον μορφότυπο των στοιχείων. Για το λόγο αυτό η επερχόμενη υπηρεσία υποδοχής στοιχείων από τις διατάξεις εισροών-εκροών των πρατηρίων, θα είναι διαθέσιμη σε πιλοτική/δοκιμαστική λειτουργία (test mode availability) για περίοδο 30 ημερών, πριν την έναρξη πλήρους παραγωγικής λειτουργίας της.

Σε κάθε περίπτωση για προβλήματα και ερωτήματα οι χρήστες μπορούν να αποταθούν στην ιστοσελίδα https://www1.gsis.gr/inquiry/newInquiry.htm επιλέγοντας τη θεματική «Σύστημα Εισροών-Εκροών Καυσίμων».

Εναλλακτικά, υπάρχει η δυνατότητα εξυπηρέτησης των χρηστών και από το κέντρο εξυπηρέτησης συναλλασσομένων της ΓΓΠΣ, στο τηλέφωνο 15515, επιλέγοντας τη θεματική «Σύστημα Εισροών-Εκροών»...
enet.gr

Read more...

Πετρέλαιο στον Θερμαϊκό και τον κόλπο του Ορφανού...


Πετρέλαιο και φυσικό αέριο στο θερμαϊκό και τον κόλπο του Ορφανού θα αναζητήσουν δύο εταιρείες . Ηδη υπέβαλαν αίτηση στο ΥΠΕΚΑ με κοινή πρόταση για...
έρευνες υδρογονανθράκων οι εταιρείες Ratio Petroleum και Energean Oil & Gas S.A, ζητώντας την έναρξη της σχετικής διαδικασίας προκήρυξης που προβλέπεται από το Ν.4001/2011.
Όπως ανακοινώθηκε, έχει αρχίσει η επεξεργασία του αιτήματος σε συνεργασία με τα συναρμόδια υπουργεία και τις επόμενες μέρες οι αρμόδιες υπηρεσίες θα απαντήσουν.
Σύμφωνα με τη διαδικασία που ορίζει ο νόμος, το δικαίωμα έρευνας και εκμετάλλευσης υδρογονανθράκων δύναται να παραχωρείται για λογαριασμό του Δημοσίου μετά από αίτηση ενδιαφερομένου για περιοχή η οποία δεν περιλαμβάνεται σε άλλη διακήρυξη. Εφόσον η αίτηση γίνει αποδεκτή, εκδίδεται διακήρυξη που εγκρίνεται από τον Υπουργό Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής, δημοσιεύεται στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως και αποστέλλεται για δημοσίευση στην Επίσημη Εφημερίδα της Ευρωπαϊκής Ένωσης.
Η προθεσμία υποβολής των προσφορών για τυχόν άλλους ενδιαφερόμενους είναι τουλάχιστον ενενήντα (90) ημέρες από την τελευταία δημοσίευση.
Ο Θερμαϊκός κόλπος είχε παραχωρηθεί για έρευνα στην TEXACO τη δεκαετία του 1960 και κατόπιν στην ΔΕΠ το 1981, ενώ ο κόλπος του Ορφανού είχε παραχωρηθεί τη δεκαετία του 1960 στην εταιρεία Oceanic και στη συνέχεια το 1984 στη ΔΕΠ.
Σχετικά με το θέμα, ο υπουργός Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής, κ. Γιάννης Μανιάτης, δήλωσε τα εξής:
«Αποτελεί μια ακόμα θετική εξέλιξη η εκδήλωση ενδιαφέροντος δύο αξιόπιστων εταιρειών να προχωρήσουν σε έρευνες υδρογονανθράκων στον Θερμαϊκό κόλπο και τον κόλπο του Ορφανού. Αυτό είναι ένα ακόμα βήμα στη συνολική και συστηματική εθνική προσπάθεια για αξιοποίηση του ορυκτού μας πλούτου και αποδεικνύει ότι όταν υπάρχει επιμονή, σοβαρότητα, υπευθυνότητα και σταθερότητα, οι επενδυτές εμπιστεύονται τη χώρα και ενδιαφέρονται να προχωρήσουν σε νέες επενδύσεις»...
imerisia.gr

Read more...

Η ΕΚΛΟΓΙΚΗ ΦΤΩΧΕΙΑ ΤΟΥΣ ΚΑΘΙΣΕ ΣΤΟ ΙΔΙΟ ΠΑΓΚΑΚΙ...


Από το : politikoi.com
Τι ζητούν οι άνθρωποι; Λίγες...
σταγόνες ακόμη εξουσίας....
http://fimotro.blogspot.gr/2013/09/blog-post_5881.html

Read more...

''ΕΙΝΑΙ ΑΣΥΛΛΗΠΤΟ ΝΑ ΔΙΑΝΟΗΘΕΙ ΚΑΝΕΙΣ ΝΕΑ ΟΡΙΖΟΝΤΙΑ ΜΕΤΡΑ''...


... ΤΑ ΚΑΘΕΤΑ ΕΠΙΤΡΕΠΟΝΤΑΙ ;
«Είναι ασύλληπτο να διανοηθεί κανείς νέα οριζόντια μέτρα» τονίζει ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης και υπουργός Εξωτερικών Ευάγγελος Βενιζέλος σε συνέντευξή του στο ιταλικό πρακτορείο Ansa, λίγο πριν συναντηθεί με τον ιταλό πρωθυπουργό Μάριο Λέτα...

Ο κ. Βενιζέλος σημειώνει ότι «δεν μπορούν να προετοιμαστούν νέες περικοπές σε μισθούς και συντάξεις» από τη στιγμή που την περίοδο 2010-2012, τα εισοδήματα των Ελλήνων μειώθηκαν κατά 35%, «κάτι το πρωτοφανές και απαράδεκτο εν καιρώ ειρήνης».
Όσον αφορά τις θυσίες των Ελλήνων ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης αναφέρει ότι «αυτός είναι ο μόνος τρόπος για να ξεπεραστεί η κρίση, με πολύ δύσκολα μέτρα, με ιδιαίτερα βαριές θυσίες».
«Τώρα, όμως, μετά από έξι χρόνια ύφεσης και τέσσερα χρόνια διαπιστωμένης κρίσης», συνεχίζει, «έχουμε τη δυνατότητα να παρουσιάσουμε το πρώτο αποτέλεσμα του ισολογισμού, το λεγόμενο πρωτογενές πλεόνασμα, για πρώτη φορά μετά από πολλά χρόνια».
Παράλληλα, ο κ. Βενιζέλος καθιστά σαφές ότι ο έτερος μεγάλος στόχος είναι να υπάρξει πρόοδος στις διαρθρωτικές αλλαγές, ώστε να επανακτήσουν ανταγωνιστικότητα οι ελληνικές επιχειρήσεις και ο δημόσιος τομέας.
«Το κύριο πρόβλημα, όμως», επισημαίνει, «είναι κρίση της ελληνικής κοινωνίας, το απαράδεκτο ποσοστό ανεργίας».
«Πρέπει να προστατέψουμε την κοινωνική συνοχή, να μπορέσουμε να στηρίξουμε την ελπίδα και την προοπτική», καταλήγει ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης.
Πηγή: ΑΜΠΕ

Read more...

ΟΙ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ ΤΗΣ ''ΑΓΝΟ'' ΠΡΟΕΙΔΟΠΟΙΟΥΝ...


Να κινηθούν ποινικά κατά της «Κολιός», βασικού μετόχου της ΑΓΝΟ, διεκδικώντας τα δεδουλευμένα των μηνών Δεκεμβρίου 2012, Ιανουαρίου και Φεβρουαρίου 2013, ...
ετοιμάζονται οι εργαζόμενοι της ΑΓΝΟ.
Όπως επεσήμανε ο πρόεδρος του Σωματείου Εργαζομένων Γιώργος Κουσαξίδης, η διοίκηση της γαλακτοβιομηχανίας ΑΓΝΟ προσπαθεί να έρθει σε διακανονισμό με τους πιστωτές της, μετά και την οριστική απόρριψη από το Εφετείο Θεσσαλονίκης της αίτησης υπαγωγής της στο άρθρο 99 του Πτωχευτικού Κώδικα.
Κατά τον κ. Κουσαξίδη, αν και η απόφαση του Εφετείου δεν έχει ακόμη καθαρογραφεί, ώστε να γίνει γνωστό το σκεπτικό της, όλες οι ενδείξεις συντείνουν προς την κατεύθυνση ότι αυτή ακολουθεί τη λογική της πρωτόδικης απόφασης.
«Εάν σε χρονικό διάστημα μίας εβδομάδας δεν δούμε να υπάρχει κάποια θετική εξέλιξη, τότε θα κινηθούμε ποινικά και σε βάρος της ‘Κολιός’», κατέληξε ο κ.Κουσαξίδης.
Πηγή: ΑΜΠΕ

Read more...

ΣΤΑ 2 ΕΚΑΤ. ΕΥΡΩ ΟΙ ΕΤΗΣΙΕΣ ΑΜΟΙΒΕΣ ΤΩΝ ΣΤΕΛΕΧΩΝ ΤΟΥ ΤΧΣ...


Τα 2 εκατομμύρια ευρώ προσεγγίζουν ετησίως οι αμοιβές των στελεχών του Ταμείου Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας (ΤΧΣ) σύμφωνα με τη γραπτή απάντηση του υπουργείου Οικονομικών...
στον βουλευτή του ΠΑΣΟΚ Οδυσσέα Κωνσταντινόπουλου.
Συγκεκριμένα το σύνολο των αμοιβών προσωπικού ανέρχεται σε 1.998.033 ευρώ, εκ των οποίων ποσό ύψους 223.585 ευρώ αφορά εργοδοτικές εισφορές.
Από τα 1,7 εκατ. ευρώ καθαρών απολαβών, τα 550.926 ευρώ (333.227 ευρώ καθαρά) αποτελούν την μισθοδοσία των τριών εκτελεστικών μελών του ΤΧΣ ενώ τα 1,2 εκατ. ευρώ (1.045.571 ευρώ καθαρά) την μισθοδοσία του υπόλοιπου προσωπικού.
Σύμφωνα με την σχετική οικονομική έκθεση για το 2012 (σ.σ. η διοίκηση άλλαξε το 2013) οι αμοιβές έχουν ως εξής:
Παναγιώτης Θωμόπουλος Πρόεδρος ΔΣ (εκτελεστικό μέλος) 241.479 ευρώ.
Χαράλαμπος Κύρκος Αντιπρόεδρος ΔΣ (εκτελεστικό μέλος) 167.003 ευρώ.
Αναστάσιος Γάγαλης Αντιπρόεδρος ΔΣ (εκτελεστικό μέλος) 161.636 ευρώ.
Ηλίας Πλασκοβίτης (έως Ιουν. 2012) μέλος (με εκτελεστικό) 13.812 ευρώ.
Βασιλική Ζάκκα Μέλος (μη εκτελεστικό) 27.624 ευρώ.
Γιώργος Μέργος (από Ιουλ. 2012) Μέλος (μη εκτελεστικό) 13.812 ευρώ.
Ηλίας Τζαβαλής Μέλος (ανεξάρτητο μη εκτελεστικό) 27.624 ευρώ.
Πέπη Ιπλιξιάν μέλος (ανεξάρτητο μη εκτελεστικό) 28.043 ευρώ.
Πηγή : naftemporiki.gr

Read more...

ΠΟΙΟΥΣ ΑΠΟΛΥΜΕΝΟΥΣ ΘΑ ΕΠΑΝΑΠΡΟΣΛΑΒΕΙ;



Γράφει ο Π.Π.
Όποιος σπεκουλάρει στις αγωνίες και τα προβλήματα του κόσμου είναι πολιτικός τσιλιαδόρος που θέλει να κλέψει την ψήφο για να προικίσει το κόμμα του στις εκλογές. Μεγαλύτερη καταισχύνη...
απ΄αυτή δεν υπάρχει. Να κλείνεις το μάτι σε ανθρώπους που στα δικά τους μάτια τρέχουν τα δάκρυα της απόλυσης. Επειδή σ΄αυτή την κατηγορία των πολιτικών τσιλιαδόρων δεν θέλω να πιστέψω οτι θα ενταχθεί και ο κ. Τσίπρας, καλό θα ήταν να ξεκαθαρίσει ποιούς απο τους απολυμένους θα επαναπροσλάβει. Γιατί το θα επιστρέψουν στις θέσεις όσοι απολύθηκαν αντισυνταγματικά, που διατυμπανίζουν στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ στα κανάλια και στα ραδιόφωνα.  μοιάζει με φερετζέ που κρύβει την αλήθεια. Τι θα πεί όσοι απολύθηκαν αντισυνταγματικά; Πως θα κριθεί αυτό; Έχει ο ΣΥΡΙΖΑ έτοιμο τον κατάλογο των συνταγματικών και μη συνταγματικών απολύσεων; Αν ναι, ας βγάλει μια ανακοίνωση για το ποιοί θα μείνουν απ΄έξω σε περίπτωση που
 γίνει κυβέρνηση. Για να μην περιμένουν άδικα οι άνθρωποι οτι θα ξαναγυρίσουν στην εργασία τους. Ιδού ή ρόδος, ιδού και το πήδημα...
http://fimotro.blogspot.gr/2013/09/blog-post_8329.html

Read more...

Την Τετάρτη κρίνεται πόσο "κρύο" χειμώνα θα έχουμε...


Ελληνική αποστολή μεταβαίνει στη Μόσχα, προκειμένου να διαπραγματευτεί με την ρωσική Gazprom τις τιμές του φυσικού αερίου.

Μια από τις κρισιμότερες συναντήσεις, από το αποτέλεσμα της οποίας θα εξαρτηθεί το...
ενεργειακό κόστος αυτού του χειμώνα, είναι προγραμματισμένη για αύριο, Τετάρτη. Ελληνική αποστολή, αποτελούμενη από στελέχη του υπουργείου Ενέργειας – και όχι μόνο – μεταβαίνει στη Μόσχα, προκειμένου να διαπραγματευτεί με την ρωσική Gazprom τις τιμές με τις οποίες η χώρα μας θα προμηθεύεται στο εξής φυσικό αέριο από τη Ρωσία. Με βάση τα έως τώρα δεδομένα, η Ελλάδα αγοράζει το αέριο σε τιμή πολύ υψηλότερη απ' αυτή που οι Ρώσοι πωλούν στην υπόλοιπη Δυτική Ευρώπη.

Σύμφωνα με πληροφορίες, η διαφορά αυτή προσεγγίζει ακόμα και τα 80 δολάρια (υπολογίζοντας ως βάση τον ευρωπαϊκό μέσο όρο!), γεγονός το οποίο καταδεικνύει το υψηλότατο ελληνικό κοστολόγιο. Οι Ρώσοι, προβάλλουν αντιρρήσεις, υποστηρίζοντας ότι το τιμολόγιο της Ελλάδας είναι ανάλογο της περιορισμένης αγοράς της και ότι σε κάθε περίπτωση η συμφωνία της δεν είναι τύπου «Δυτικής Ευρώπης». Η Ελλάδα, που από την πλευρά της αποκλείει όλα αυτά τα επιχειρήματα, προσέλαβε μια πολύ μεγάλη δικηγορική εταιρία, που ειδικεύεται σε ενεργειακά ζητήματα και απειλεί με προσφυγή στη διεθνή Διαιτησία, αν δεν μειωθεί το τιμολόγιο της...
voria.gr

Read more...

Αυξήσεις - φωτιά έως 25% στα εισιτήρια των αστικών συγκοινωνιών...


...ακόμα και μέσα στον Οκτώβριο...

Την ίδια στιγμή, μείωση της κρατικής επιδότησης, η οποία ενδέχεται να φέρει και περικοπές στις αποδοχές των εργαζομένων, αναμένεται και στον ΟΑΣΘ, με εκπροσώπους του οποίου έχει ήδη...
ξεκινήσει επαφές η ηγεσία του υπουργείου Υποδομών.
Παρά το γεγονός ότι η ηγεσία του υπουργείου προσπαθεί να αποφύγει με κάθε τρόπο τις αυξήσεις, τα μηνύματα από το υπουργείο Οικονομικών δεν είναι αισιόδοξα.
Σύμφωνα με πληροφορίες, ενόψει της κατάθεσης του προϋπολογισμού, το οικονομικό επιτελείο ζητά σημαντική περικοπή της κρατικής επιχορήγησης που θα λάβει για τη λειτουργία της η ΟΣΥ (λεωφορεία και τρόλεϊ).
Η αύξηση της τιμής των εισιτηρίων αποτελεί μνημονιακή υποχρέωση, η οποία αρχικώς είχε τοποθετηθεί για τον προηγούμενο Μάρτιο, ενώ στη συνέχεια μετατέθηκε για τον Οκτώβριο του 2013.
Σύμφωνα με το αρχικό σενάριο, εάν εφαρμοστούν αυξήσεις, η τιμή του ενιαίου εισιτηρίου του 1,40 ευρώ (για όλα τα μέσα) θα διαμορφωθεί σε 1,75 ευρώ και το αντίστοιχο εισιτήριο για λεωφορεία, τρόλεϊ ή τραμ στο 1,50 ευρώ, από 1,20 ευρώ που είναι σήμερα. Στα μειωμένα εισιτήρια οι τιμές με αύξηση 25% θα διαμορφωθούν στα 0,90 ευρώ και 0,75 ευρώ αντίστοιχα.
Σε κάθε περίπτωση το οριστικό ποσοστό της αύξησης είναι άμεσα συνδεδεμένο με το ποσό της επιδότησης που θα δοθεί, το οποίο, σύμφωνα με πληροφορίες, συζητείται να είναι μειωμένο κατά το 1/3 του περσινού που ήταν 120 εκατ. ευρώ...
imerisia.gr

Read more...

'Ερχονται 4.179 μόνιμες και εποχιακές προσλήψεις στο Δημόσιο...



Ποιες είναι οι θέσεις εργασίας...

Νέες προσλήψεις μέχρι το τέλος του χρόνου θα γίνουν στον δημόσιο τομέα, καθώς 4.179 νέες θέσεις εργασίας «ανοίγουν» με...
τις 645 από αυτές να έχουν μόνιμο χαρακτήρα σε διάφορες υπηρεσίες.

Συγκεκριμένα, εκτός από τις μόνιμες θα γίνουν και 3534 εποχικές προσλήψεις σε διάφορα υπουργεία και υπηρεσίες του Δημοσίου, με τις ειδικότητες που βρίσκονται στην πρώτη γραμμή να είναι βρεφονηπιακοί, καταμετρητές, νηπιαγωγοί, δικαστικοί αντιπρόσωποι, καθηγητές Μουσικής, γυμναστές, διοικητικοί, διανομείς, εργάτες και καθαριστές, αναφέρει ο Ελεύθερος Τύπος.

Αναλυτικά που θα γίνουν οι προσλήψεις:

1.000 θέσεις συμβασιούχων στους δημοτικούς βρεφονηπιακούς και παιδικούς σταθμούς
820 εποχικές προσλήψεις στα ΕΛΤΑ
120 εποχικοί στην ΕΥΔΑΠ
15 μόνιμοι στο Νομικό Συμβούλιο του Κράτους
869 συμβασιούχοι έργου σε ωδεία και ΝΠΔΔ δήμων
100 μόνιμοι στην Εθνική Σχολή Δημόσιας Διοίκησης και Αυτοδιοίκησης
160 μόνιμοι στην Εθνική Σχολή Δικαστών
10 μόνιμοι στο υπουργείο Δημόσιας Τάξης
300 μόνιμοι στο υπουργείο Οικονομικών
125 εποχικοί στο υπουργείο Ανάπτυξης
600 συμβασιούχοι στις ανταποδοτικές υπηρεσίες των δήμων...

iefimerida.gr

Read more...

Ολοκληρώθηκε με επιτυχία η ανέλκυση του Costa Concordia



Ολοκληρώθηκε με επιτυχία στο νησί Τζίλιο της Τοσκάνης η προσπάθεια περιστροφής και ανόρθωσης του βυθισμένου κρουαζιερόπλοιου Costa Concordia.(Vid)
Οι σειρήνες ήχησαν στις 04.00 για πρώτη φορά από τις 13 Ιανουαρίου 2012 στο νησί Τζίλιο της Τοσκάνης αναγγέλλοντας την επιτυχή ολοκλήρωση της επιχείρησης ανόρθωσης του κρουαζιερόπλοιου Costa Concordia. Εκατοντάδες άνθρωποι υποδέχθηκαν με ιαχές την ανακοίνωση συγκεντρωμένοι στο λιμάνι, στην είσοδο του οποίου δεσπόζει σαν φάντασμα η σιλουέτα του κάποτε πλωτού παλατιού με σκουριασμένη τη μία του πλευρά έπειτα από είκοσι μήνες στο νερό.
"Η επιχείρηση της ανόρθωσης ολοκληρώθηκε. Το πλοίο βρίσκεται σε κατακόρυφη θέση, φθάσαμε σε κλίση 0 μοιρών", ανακοίνωσε κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου ο Φράνκο Γκαμπριέλι, επικεφαλής της υπηρεσίας πολιτικής προστασίας και υπεύθυνος για την επιχείρηση.
"Να το βλέπω να βγαίνει από το νερό είναι πολύ συγκινητικό για μένα. Δεν μπορούσα να το χάσω. Θα μπορούσα να έχω χάσει τη ζωή μου στο πλοίο αυτό και όμως είμαι εδώ για να διηγηθώ την ιστορία μου", είπε ο Λουτσιάνο Κάστρο, ένας από τους επιβάτες του πλοίου.
"Είναι εντυπωσιακό να βλέπεις σε τι κατάσταση βρίσκεται το πλοίο. Είναι λυπηρό γιατί έχουμε μπροστά στα μάτια μας μία τραγωδία", δήλωσε ο Στέφανο τορτόρα, ένας από τους υπεύθυνους της επιχείρησης.
Οι συγκεντρωμένοι στην αποβάθρα του λιμανιού επιφύλαξαν υποδοχή ροκ σταρ στον Νοτιοαφρικανό Νικ Σλόουν, τον "μετρ των ανελκύσεων" που ηγήθηκε της επιχείρησης από την πλωτή εξέδρα που χρησίμεψε ως αίθουσα ελέγχου. "Μεγάλε Νικ! Καλή δουλειά!", τού φώναζαν οι κάτοικοι από τα μπαλκόνια την ώρα που αποβιβαζόταν από την εξέδρα.
"Είμαι ανακουφισμένος. δεν έχει γίνει ποτέ εγχείρημα τέτοιας κλίμακας...τώρα θα προχωρήσουμε σε λεπτομερή επιθεώρηση των ζημιών που έχει το πλοίο. Αν είναι αρκετά γερό για να ορθωθεί έτσι, τότε είναι ικανό να ξαναπλεύσει", είπε πριν μπει στο μπαρ για μια μπύρα.
Το έργο της ανόρθωσης σε κατακόρυφη θέση και στη συνέχεια της ανέλκυσης του κρουαζιερόπλοιου βάρους 114.000 τόννων έχει ανατεθεί από την πλοιοκτήτρια Carnival την ιταλική Micoperi και την αμερικανική Titan. Το κόστος της επιχείρησης αναμένεται να ξεπεράσει τα 600 εκατομμύρια ευρώ.
Τώρα που βρήκε και πάλι την κατακόρυφη θέση του, το Costa Concordia θα ερευνηθεί σε αναζήτηση των σορών δύο αγνοουμένων, μίας ιταλίδας τουρίστριας και ενός ινδού σερβιτόρου. Οι συγγενείς τους αναμένενται να φθάσουν σήμερα στο νησί Τζίλιο.
(Πηγή:ΑΠΕ) 

Read more...

«Το υπ. Άμυνας μας κοροϊδεύει»...


Διαμαρτυρία εργαζομένων του Σκαραμαγκά, έξω από το Πεντάγωνο...
Αποφασισμένοι να συνεχίσουν τον αγώνα τους είναι οι εργαζόμενοι των Ναυπηγείων Σκαραμαγκά.

Περίπου 200 άτομα συγκεντρώθηκαν...
νωρίτερα έξω από το υπουργείο Εθνικής Άμυνας, στη λεωφόρο Μεσογείων, πραγματοποιώντας συγκέντρωση διαμαρτυρίας.

Αντιπροσωπεία των εργαζομένων από τα Ναυπηγεία έγινε δεκτή από τον υφυπουργό Εθνικής 'Αμυνας Αθανάσιο Δαβάκη.

Κατά τη συνάντηση, στην οποία ήταν παρών και ο γενικός γραμματέας του υπουργείου Αν. Οικονόμου, ο κ.Δαβάκης άκουσε τα αιτήματα των εργαζομένων, οι οποίοι του μίλησαν για την κατάσταση που βιώνουν, 18 μήνες απλήρωτοι, όπως είπαν.

Ο υφυπουργός Άμυνας μετέφερε στους εργαζομένους ότι βρίσκονται σε εξέλιξη οι διαπραγματεύσεις του υπουργείου με την εταιρεία, ώστε να βρεθεί μια δίκαιη λύση και ότι θα μεταφέρει στον υπουργό Δ. Αβραμοπουλο τα αιτήματα που του έθεσαν. Ωστόσο, ο πρόεδρος των εργαζομένων Βασίλης Καρακίτσος έκανε λόγο για «λόγια του αέρα και κοροϊδίες» από την πλευρά του υπουργείου.

Στην ανακοίνωσή τους -μεταξύ άλλων- οι εργαζόμενοι αναφέρουν: «Οι εργαζόμενοι βρίσκονται απελπισμένοι και εξαθλιωμένοι. Η εταιρεία αυτούς τους μήνες είναι εξαφανισμένη... Είμαστε ακόμα ζωντανοί και θα παραμείνουμε μέχρι τέλους! Έχουμε δίκιο και το διεκδικούμε! Δε ζητάμε ελεημοσύνη αλλά το αναφαίρετο δικαίωμά μας στην εργασία. Η απόφαση του δικαστηρίου είναι η πρώτη δικαίωση του αγώνα μας όσο κι αν πίκρανε κάποιους μίζερους που ψάχνουν ψύλλους στ' άχυρα, τους ρωτάμε όμως να μας δείξουν αυτοί τα αποτελέσματα των δικών τους πρακτικών...
Ζητάμε από τους εργαζόμενους να κάνουν το ίδιο. Να συμμετέχουν στον κοινό αγώνα και πιστεύουμε ότι θα δικαιωθούμε».

protothema.gr

Read more...

Πόπη, είσαι αστεία και ψεύτρα (ΒΙΝΤΕΟ)...



Οι διάλογοι Καμμένου- Τσαπανίδου...

Η πίεση της Πόπης ήταν ασφυκτική. Ο πρόεδρος Πάνος ένιωθε δυσφορία.
Και..
άρχισε τις ειρωνείες για να φτάσουμε στο γνωστό αποτέλεσμα, της αποχώρησης .
Ιδου και οι διάλογοι :

Πόπη - Κυριε Καμμένο θα το πάρω προσωπικά.  Μου επιτίθεστε πολύ άγρια.
Πάνος - Μα λέτε ψέματα
Πόπη - Θα μας τρελάνετε
Πάνος - Είστε ψεύτρα και αστεία
Πόπη - Δημόσια τα λέτε. Προσπαθώ να συγκρατήσω τα νεύρα μου. Επρεπε να σας πετάξω έξω.
Πάνος - Εμενα θα πετάξετε εξω




Read more...

Αρχηγός μαινόμενος ...







Ο Καμμένος τα βρόντηξε κι έφυγε από την Πόπη...
Ο Καμμένος προσπαθούσε να απαλύνει το λιντσάρισμα, βάζοντας μπροστά τη λέξη "πολιτικα".
Αλλά όταν η Τσαπανίδου του έριξε στα...
μούτρα το βίντεο, δεν άντεξε την πίεση και σηκώθηκε κι έφυγε...

Read more...

Greece Debt Free: Ποιος είναι ο οργανισμός που χάρισε 2 εκατ. ευρώ χρέους στην Ελλάδα



Διαγραφή χρέους δυο εκατομμυρίων ευρώ κατόπιν δωρεάς του "Greece Debt Free". Δείτε τι είναι και πώς λειτουργεί το Greece Debt Free
Στη διαγραφή δημοσίου χρέους συνολικής ονομαστικής αξίας 2 εκατομμυρίων ευρώ προχώρησε το ελληνικό δημόσιο κατόπιν δωρεάς του μη κερδοσκοπικού οργανισμού "Greece Debt Free".
Συγκεκριμένα, όπως ανακοινώθηκε, ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών Χρήστος Σταϊκούρας υπέγραψε Υπουργική Απόφαση με την οποία το ελληνικό δημόσιο αποδέχεται τη δωρεά των ελληνικών ομολόγων που απέκτησε ο μη κερδοσκοπικός οργανισμός "Greece Debt Free" και προχωρά στην ακύρωσή τους, διαγράφοντάς τα, επί της ουσίας, από το σύνολο του δημοσίου χρέους.
Πρόκειται για τη διαγραφή δημοσίου χρέους συνολικής ονομαστικής αξίας 2 εκατομμυρίων ευρώ. Εκ μέρους της κυβέρνησης, ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών ευχαρίστησε τον μη κερδοσκοπικό οργανισμό "Greece Debt Free" για την ισχυρού συμβολισμού πρωτοβουλία που ανέλαβε.
Όπως επεσήμανε, "τέτοιες πρωτοβουλίες αναδεικνύουν τη διαχρονική δύναμη του Ελληνισμού".
Τι είναι το Greece Debt Free
Το Greece Debt Free (GDF) είναι ένας μη κερδοσκοπικός, μη κυβερνητικός, μη πολιτικός οργανισμός των ΗΠΑ, σχεδιασμένος για να βοηθήσει επιχειρήσεις και ιδιώτες να λάβουν δράση για τη μείωση του εθνικού χρέους σε βιώσιμα επίπεδα.
Στόχος μας να είμαστε μια διαφανής πλατφόρμα για μια δράση εξαγοράς χρέους που ξεκινά απ' τους πολίτες. Το GDF βοηθά τους πολίτες να πάρουν το χρέος στα χέρια τους, επιτρέποντάς τους να συμμετέχουν σε μια δημοκρατική και συλλογική λύση στην κρίση.
Τι κάνουμε
Το ελληνικό χρέος μας επηρεάζει όλους με διαφορετικούς τρόπους. Το να κατανοήσουμε ότι το εθνικό χρέος αγοράζεται και πουλιέται από οικονομικούς παράγοντες σε τιμές χαμηλότερες από αυτές που χρωστάει η Ελλάδα, είναι πολύ σημαντικό.
Αυτή τη στιγμή, κάθε Έλληνας χρωστά περίπου €24.800 σε εθνικό χρέος, αλλά η αγοραπωλησία του στη διεθνή αγορά κοστίζει περίπου €5.000.
Πώς Λειτουργεί
Το Greece Debt Free είναι μια γιορτή του ελληνικού επιχειρηματικού πνεύματος και της δυνατότητας να λάβουμε δράση ώστε να απελευθερώσουμε την Ελλάδα από το εθνικό της χρέος.
Το Greece Debt Free είναι μια πλατφόρμα για όλους ώστε να οργανωθούμε, να Λάβουμε Μέρος στις Εκστρατείες για Προϊόντα, να Συνδεθούμε και να Συμμετάσχουμε, για να πετύχουμε μια θετική οικονομική αλλαγή.

Read more...

Διαμαρτυρία για την δολοφονική επίθεση των χρυσαυγιτών στο Πέραμα...




Ναυτεργατικά σωματεία και σωματεία της Ναυπηγοεπισκευαστικής Ζώνης Περάματος προγραμματίζουν για σήμερα στις 18:00 συγκέντρωση κατά της επίθεσης που δέχτηκαν μέλη του ΚΚΕ, κατά τη διάρκεια αφισοκόλλησης, από 50 μέλη της Χρυσής Αυγής.

«Πρόκειται για...
προσχεδιασμένη εγκληματική επίθεση. Η βαθιά και παρατεταμένη κοινωνική - οικονομική κρίση της χώρας είναι το θερμοκήπιο για να αναπτυχθούν οι φασίστες και να βρουν έδαφος οι μέθοδοί τους» τονίζεται σε κοινή ανακοίνωσή των συνδικάτων.

Στην συγκέντρωση συμμετέχουν το Συνδικάτο Μετάλλου Πειραιά, η Πανελλήνια Ένωση Αμμοβολιστών - Καθαριστών, το Σωματείο Ηλεκτρολόγων Πλοίων, το Σωματείο Ναυπηγοξυλουργών, η Πανελλήνια Ένωση Μηχανικών Εμπορικού Ναυτικού, η Πανελλήνια Ένωση Κατωτέρων Πληρωμάτων Μηχανής ΕΝ «Ο ΣΤΕΦΕΝΣΩΝ», η Πανελλήνια Επαγγελματική Ένωση Μαγείρων Εμπορικού Ναυτικού, η Πανελλήνια Ένωση Ρυμουλκών - Ναυαγοσωστικών και η Πανελλήνια Ένωση Συνταξιούχων ΝΑΤ.

Σημειώνεται, ότι από την επίθεση εναντίον των μελών του ΚΚΕ είχαν τραυματιστεί εννέα άτομα, μεταξύ των οποίων ο πρόεδρος του Συνδικάτου Μετάλλου Πειραιά, Σωτήρης Πουλικόγιαννης και άλλα μέλη της διοίκησης.

Η Χρυσή Αυγή, σε ανακοίνωσή της, είχε κάνει λόγο για συκοφαντίες και τεχνητή ένταση που επιχειρεί το ΚΚΕ, με αφορμή τη δημιουργία εθνικιστικού φορέα Ελλήνων εργατών στην ναυπηγοεπισκευαστική ζώνη Περάματος.

Read more...

Σουλτς: Υπάρχει φως στην άκρη του τούνελ για την Ελλάδα



Τι δήλωσε ότι βλέπει ο Μ. Σούλτς, μετά τη συνάντηση με τον πρωθυπουργό Αντ. Σαμαρά. Αισιοδοξία για την πορεία της οικονομίας
«Βλέπουμε έξοδο από το τούνελ στην Ελλάδα» δήλωσε ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου Μάρτιν Σουλτς, μετά τη συνάντηση στις Βρυξέλλες με τον πρωθυπουργό Αντώνη Σαμαρά, επισημαίνοντας ότι εφόσον επιβεβαιωθεί ο στόχος για πρωτογενές πλεόνασμα θα πρέπει να ληφθούν αποφάσεις με στόχο την οικονομική ανάκαμψη της χώρας.
Ο πρωθυπουργός υπογράμμισε ότι η Ελλάδα εξέρχεται από μια κρίση χωρίς προηγούμενο και παρά τις πολύ δύσκολες κοινωνικές συνθήκες υπάρχει αποφασιστικότητα του ελληνικού λαού αλλά και των Ευρωπαίων εταίρων για ένα κοινό μέλλον για όλους. Ένα μέλλον, είπε, που θα βασίζεται στην αλληλεγγύη, την υπευθυνότητα και την ανάπτυξη.
Ειδικότερα, στις κοινές δηλώσεις μετά τη συνάντηση, ο Μ. Σούλτς σημείωσε ότι συζήτησαν για την ελληνική Προεδρία καθώς και τη σημερινή κατάσταση στην Ελλάδα και την ΕΕ και για άλλη μια φορά εξέφρασε την απόλυτη στήριξη της Ευρωβουλής προς την Ελλάδα τόσο ενόψει της ελληνικής Προεδρίας, όσο και των μεγάλων προκλήσεων που αντιμετωπίζει η Ελλάδα. «Η στήριξη στην κυβέρνηση και προσωπικά στον πρωθυπουργό Α. Σαμαρά έχει ως στόχο την έξοδο της χώρας από τη κρίση παρά το γεγονός ότι δεν είμαστε ακόμη κοντά σε λύση», ανέφερε.
Ο πρόεδρος της Ευρωβουλής τόνισε ότι συμφωνήθηκαν επίσης οι γενικές κατευθύνσεις που θα παρουσιάσει η Ελλάδα στη διάρκεια της Προεδρίας της και ειδικότερα για τους ελέγχους των συνόρων, τη μετανάστευση αλλά και τον επιμερισμό του κόστους σε ό,τι αφορά την αντιμετώπιση της λαθρομετανάστευσης. Τέλος, είπε ότι συζητήθηκαν ορισμένα θεσμικά ζητήματα σε σχέση με τις επικείμενες ευρωεκλογές.
Ο Κ. Σαμαράς υπογράμμισε ότι είχε την ευκαιρία να συζητήσει με τον κ. Σουλτς τόσο τις προτεραιότητες της ελληνικής Προεδρίας όσο και τις τελευταίες εξελίξεις στην ελληνική οικονομία. Όπως υπογράμμισε, η ελληνική Προεδρία είναι αποφασισμένη να συνεργαστεί πολύ στενά και σε διαβούλευση με το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο, καθώς είναι δημοκρατική υποχρέωσή μας αλλά και σημάδι αλληλεγγύης για όλους μας, όπως ανέφερε. Σύμφωνα με τον πρωθυπουργό, συμφωνήθηκε η ανάγκη για πολιτικές αναπτυξιακού χαρακτήρα, η δημιουργία θέσεων απασχόλησης ως πρώτες προτεραιότητες, παράλληλα με περαιτέρω μέτρα ολοκλήρωσης αλλά και μέτρα και πρωτοβουλίες για την ενίσχυση της κινητικότητας, τη μετανάστευση αλλά και μέτρα για τη θαλάσσια πολιτική.
Ο κ. Σαμαράς εξέφρασε ικανοποίηση για το γεγονός ότι ο πρόεδρος της Ευρωβουλής υπογράμμισε την ανάγκη για τη λήψη μέτρων προς όφελος της ανάπτυξης.

Read more...

Προφυλακιστέα κρίθηκε η Σκαφτούρα ...




Προφυλακιστέα κρίθηκε η Ρεβέκκα Σκαφτούρα, ενώ ο συνήγορός της, Αλέξανδρος Λυκουρέζος υποστήριξε πως...
η απόφαση είναι σκληρή και άδικη, αλλά σεβαστή.
Και συμπλήρωσε πως η κυρία Σκαφτούρα δεν είχε πρόθεση να φύγει από την χώρα...

Read more...

Η Βιοχάλκο φεύγει, ο ΣΕΒ προειδοποιεί...




Μετά την Coca Cola 3E, τη ΦΑΓΕ και την S&B, ήρθε η σειρά της Βιοχάλκο να μεταφέρει την έδρα της στο εξωτερικό με βασική αιτία το αδύναμο εγχώριο χρηματοοικονομικό περιβάλλον αλλά επίσης την...
υψηλή φορολόγηση αλλά και το ολοένα αυξανόμενο ενεργειακό κόστος.

Οπως επισήμανε χαρακτηριστικά ο ΣΕΒ, «η ελληνική βιομηχανία, παρά τη μέχρι σήμερα θαυμαστή ανθεκτικότητά της, δεν αντέχει πια κάτω από το συνδυασμένο βάρος της κρίσης, της έλλειψης ρευστότητας, της υπερφορολόγησης, του αβάσταχτου ενεργειακού κόστους και του αντιεπενδυτικού περιβάλλοντος».

Σε ό,τι αφορά στις φήμες που κυκλοφόρησαν για μεταφορά κάποιων παραγωγικών μονάδων της Βιοχάλκο εκτός Ελλάδας, εκπρόσωποι της εταιρείας διαψεύδουν ότι υπάρχει τέτοιο ζήτημα, ωστόσο υπογραμμίζεται ότι το ολοένα αυξανόμενο ενεργειακό κόστος επηρεάζει αρνητικά τα μεγέθη του ομίλου και καθιστά μη ανταγωνιστικά τα ελληνικά προϊόντα.

Οπως έχει ανακοινωθεί Βιοχάλκο θα απορροφηθεί από τη βελγική Viohalco SA και στη συνέχεια θα συγχωνευθεί με την Cofidin. Αργότερα, οι μέτοχοι της Βιοχάλκο θα ανταλλάξουν με αναλογία μία προς μία τις μετοχές τους με τη Viohalco SA, η οποία θα εισαχθεί στο Euronext των Βρυξελλών.

Αναλυτές ανησυχούν μήπως οι μέτοχοι υποστούν σημαντικές απώλειες. Για τις υπόλοιπες μετοχές των θυγατρικών του ομίλου που διαπραγματεύονται στο Χρηματιστήριο Αθηνών (Σιδενόρ, Ελβάλ, Χαλκόρ, Σωλ. Κορίνθου, ΕΤΕΜ, Ελλ. Καλώδια, Σίδμα) δεν πρόκειται να αλλάξει κάτι.

Στον ίδιο δρόμο και άλλες εταιρείες

Πληροφορίες από την αγορά θέλουν και άλλες εταιρείες να εξετάζουν το ενδεχόμενο μεταφοράς της έδρας τους στο εξωτερικό με τα ονόματα του ΟΤΕ, της Intralot, της Folli Follie και του Oμίλου Μυτιληναίου να βρίσκονται στην... πρώτη γραμμή των υποψηφίων, καθώς οι τελευταίες έξοδοι εταιρειών (Τιτάν, ΕΛΠΕ) στις αγορές για δανεισμό έγιναν με «τσουχτερά» επιτόκια.

Σε ανακοίνωσή του ο ΣΕΒ σημειώνει ότι τον τελευταίο χρόνο όλο και περισσότερες βιομηχανίες αποφασίζουν ή εξετάζουν την πιθανότητα να μεταφέρουν την έδρα τους στο εξωτερικό, γεγονός το οποίο θα έπρεπε να χτυπήσει καμπανάκι κινδύνου στο οικονομικό επιτελείο της κυβέρνησης και στον πολιτικό κόσμο γενικότερα.

Τονίζει με έμφαση ότι «εδώ και καιρό έχει εκπέμψει σήμα κινδύνου, προειδοποιώντας προς πάσα κατεύθυνση ότι η ελληνική βιομηχανία δεν αντέχει πια κάτω από το συνδυασμένο βάρος της κρίσης, της έλλειψης ρευστότητας, της υπερφορολόγησης, του αβάσταχτου κόστους της ενέργειας και του αντιεπενδυτικού περιβάλλοντος. Η αποβιομηχάνιση του τόπου δεν είναι ούτε πραγματικότητα, ούτε νομοτέλεια. Είναι θέμα πολιτικής, είναι θέμα επιλογής».

Υπογραμμίζει μάλιστα πως «δεν μπορεί η κυβέρνηση να ασχολείται επί έναν χρόνο με το θέμα του ΦΠΑ στα εστιατόρια, ενώ ταυτόχρονα αγνοεί το θέμα των ΕΦΚ στην ενέργεια. Είναι καιρός να ενσκήψει αποφασιστικά στα συσσωρευμένα, ζωτικά προβλήματα που έχει δημιουργήσει η οικονομική πολιτική στην ελληνική βιομηχανία, που παραμένει ο σημαντικότερος κλάδος της οικονομίας από πλευράς προστιθέμενης αξίας, απασχόλησης, εξαγωγών και ο μεγαλύτερος τροφοδότης του κράτους σε φόρους και κοινωνικές εισφορές».


  iefimerida.gr 

Read more...

Δίνουν ψηφιακή άδεια στο Καρατζαφέρη...


... για τη Θεσσαλονίκη, με έγγραφο της γενικής γραμματείας!...
“Ναι” του ΕΣΡ στο ΑΡΤ του Γιώργου Καρατζαφέρη. Η Ραδιοτηλεοπτική Αρχή με ψήφους 4-3 απέρριψε την...
προσφυγή της ΕΙΤΗΣΕΕ και δίνει τη δυνατόητα στο ΑΡΤ TV να εκπέμψει ψηφιακά στη Θεσσαλονίκη. Με αυτή την απόφαση ανοίγει ο δρόμος έμμεση για την ψηφιακή εκπομπή του ΑΡΤ TV και στην υπόλοιπη Ελλάδα, αν και ο σταθμός ήταν αδειοδοτημένος με ΦΕΚ (1993) μόνο για τη Θεσσαλονίκη. Ως δικαιολογία για την έμμεση χορήγηση της ψηφιακής άδειας στο ΑΡΤ για όλη την Ελλάδα, είναι η επίκληση εγγράφου της Γενικής Γραμματείας του 2004 (18063/2004) το οποίο είχε διαλάβει τον επίμαχο σταθμό, τότε Telecity ως εθνικής εμβέλειας!

typologies.gr

Read more...

Ο Σ. Κεδίκογλου ψήφισε να μην αρθεί η ασυλία του χρυσαυγίτη Γερμενή ...




...για την επίθεση στον Καμίνη...
Έκθετος είναι ο Υφυπουργός Παιδείας Σ. Κεδίκογλου που εμφανίζεται να στηρίζει τη ναζιστική βία, καθώς καταψήφισε την άρση ασυλίας του χρυσαυγίτη βουλευτή Γ. Γερμενή για την επίθεσή του στον Δήμαρχο Αθηναίων Γ. Καμίνη.

Όπως ...
φαίνεται από το επίσημο ψηφοδέλτιο που υπάρχει στα δημοσιευμένα επίσημα πρακτικά της Βουλής της 9ης Ιουλίου ο Σ. Κεδίκογλου (που είχε γίνει Υφυπουργός) καταψήφισε την αίτηση άρσης της ασυλίας του βουλευτή της Χρυσής Αυγής Γ. Γερμενή.



Υπενθυμίζεται ότι ο Γ. Γερμενής συμμετείχε στην επίθεση κατά του Δημάρχου της Αθήνας Γ. Καμίνη μέσα στο Κοινωνικό Παντοπωλείο του Δήμου, στο οποίο μοιράζονταν τρόφιμα και δώρα σε άπορους. Αυτόπτες μάρτυρες ανέφεραν ότι ο βουλευτής της Χρυσής Αυγής οπλοφορούσε, ενώ στην προσπάθειά του να γρονθοκοπήσει το Δήμαρχο Αθηναίων, χτύπησε ένα 12χρονο κορίτσι. Η επίθεση τερματίστηκε μετά από την επέμβαση των ανδρών της ασφάλειας του Δημάρχου Αθηναίων, οι οποίοι επέτυχαν τον αφοπλισμό του βουλευτή. Στη συνέχεια η υπόθεση έφιασε στην Βουλή, η οποία αποφάσισε να αρθεί η ασυλία του Γ. Γερμενή.





Πηγή: avgi.gr 

left.gr

Read more...

Κόντρα σε Ιμπαραΐμοβιτς και Καβανί Ωρα για σεντόνι στον Ολυμπιακό, κόντρα σε Παρί Σεν Ζερμέν


Ωρα για σεντόνι στον Ολυμπιακό, κόντρα σε Παρί Σεν Ζερμέν
  (Φωτογραφία:  Intime )

Aθήνα
Σε ρυθμούς Champions League μπαίνει στις 21:45 (Novasports 2) ο Ολυμπιακός που φιλοξενεί την Παρί Σεν Ζερμέν στην πρεμιέρα των ομίλων.

Το «συγκρότημα» του Μίτσελ προέρχεται από το απόλυτο στις πρώτες τέσσερις αγωνιστικές στην Σούπερ Λϊγηκα και θέλουν ένα θετικό αποτέλεσμα προκειμένου να αρχίσουν με θετικό πρόσημο τις υποχρεώσεις τους στην κορυφαία ευρωπαϊκή διασυλλογική διοργάνωση.

Η κατάσταση του Γκαετάν Μπονγκ αποτελεί το μεγαλύτερο ερωτηματικό για τον Μίτσελ. Ο Ισπανός δεν έχει στη διάθεση του τον Λεάντρο Σαλίνο με θλάση και ο Καμερουνέζος μπακ ταλαιπωρείται από διάστρεμμα, αλλά είναι στην αποστολή.

Η αποστολή του Ολυμπιακού: Μέγιερι, Ρομπέρτο, Μπονγκ, Κάμπελ, Ντομίνγκεζ, Φουστέρ, Χολέμπας, Μασάντο, Μανιάτη, Μανωλά, Μεντζανί, Μήτρογλου, Εντινγκά, Ολαϊτάν, Παπαδόπουλο, Σάμαρη, Σαβιόλα, Σιόβα, Βάις, Γιαταμπαρέ.

Το διοικητικό σχήμα των Αράβων που ηγούνται της Παρί Σεν Ζερμέν έριξαν και τη φετινή σεζόν πακτωλό χρημάτων για τη δημιουργία μιας δυνατής ομάδας που θα πρωταγωνιστεί στην Ευρώπη, φέρνοντας στην πόλη του Φωτός τον Καβάνι από τη Νάπολι. Εκτός έχουν τεθεί οι Παστόρε και Άλεξ λόγω τραυματισμών.

Η αποστολή της Παρί Σεν Ζερμέν: Καμαρά, Καβάνι, Κομάν, Ντινιέ, Ντουσέ, Ιμπραΐμοβιτς, Ζαλέ, Λαβέτσι, Λούκας, Μενιάν, Μαρκίνιος, Ματουϊντί, Μάξγουελ, Μενέζ, Μότα, Ονγκέντα, Ραμπιό, Σίλβα, Σιρίγκου, Φαν Ντερ Βιλ, Βεράτι.
Newsroom ΔΟΛ

Read more...

Διευκρινίσεις από το ΥΠΟΙΚ Ποιοι και πότε πρέπει να υποβάλουν το Ε9


Ποιοι και πότε πρέπει να υποβάλουν το Ε9
  (Φωτογραφία:  Ευρωκίνηση )

Αθήνα
Σε διευκρινίσεις για το ποιοι, πώς και πότε πρέπει να υποβάλουν δήλωση στοιχείων ακινήτων (Ε9) προχωρά το υπουργείο Οικονομικών μετά το αλαλούμ που έχει δημιουργηθεί με τα προβλήματα που παρουσιάζει το Taxisnet.

Το υπουργείο δίνει συγκεκριμένα παραδείγματα και καλεί τους φορολογούμενους και τους επαγγελματίες του κλάδου να μην προβαίνουν σε επικαιροποιήσεις δηλώσεων με αλλαγές μόνο στα αγροτεμάχια μέχρι και την Παρασκευή 20 Σεπτεμβρίου «καθώς υπάρχει αρκετός χρόνος επικαιροποίησης μέχρι και την 14η Οκτωβρίου».

Η ανακοίνωση του ΥΠΟΙΚ

Με αφορμή ερωτήματα που υποβάλλονται σχετικά με την παράταση της προθεσμίας υποβολής δήλωσης στοιχείων ακινήτων (έντυπο Ε9), από το υπουργείο Οικονομικών ανακοινώνεται ότι:

Μεταβολές ακινήτων έτους 2013, που υποχρεούται το φυσικό πρόσωπο να αναγράψει στον Πίνακα 1 (Στοιχεία οικοπέδων εντός σχεδίου ή οικισμού και κτισμάτων εντός & εκτός σχεδίου) της δήλωσης στοιχείων ακινήτων (έντυπο Ε9), πραγματοποιούνται μέχρι την 20ή Σεπτεμβρίου 2013 και ώρα 23:59:59.

Σε κάποιες από αυτές τις περιπτώσεις και εάν το φυσικό πρόσωπο είναι κύριος αγροτεμαχίων, προκειμένου να υποβάλει τη δήλωση στοιχείων ακινήτων πρέπει να συμπληρώσει ορισμένες πρόσθετες πληροφορίες στα ακίνητα που αναγράφονται στον Πίνακα 2 (στοιχεία αγροτεμαχίων), που ίσως ζητηθούν κατά τη διαδικασία οριστικής ηλεκτρονικής υποβολής της.

Επικαιροποιήσεις ακινήτων έτους 2013 που υποχρεούται το φυσικό πρόσωπο να πραγματοποιήσει στον Πίνακα 2 (στοιχεία αγροτεμαχίων) της δήλωσης στοιχείων ακινήτων (έντυπο Ε9), πραγματοποιούνται μέχρι την 14η Οκτωβρίου 2013 και ώρα 23:59:59.

Τροποποιήσεις στα στοιχεία των αγροτεμαχίων που ανήκουν σε φυσικά πρόσωπα, δύναται να πραγματοποιούνται μέχρι και την ανωτέρω ημερομηνία (14/10/2013) με την υποβολή νέας δήλωσης στοιχείων ακινήτων.

Ως εκ τούτου, καλούμε τους φορολογουμένους και τους επαγγελματίες του κλάδου να μην προβαίνουν σε επικαιροποιήσεις δηλώσεων με αλλαγές μόνο στα αγροτεμάχια μέχρι και την Παρασκευή 20 Σεπτεμβρίου καθώς υπάρχει αρκετός χρόνος επικαιροποίησης μέχρι και την 14η Οκτωβρίου.

Παράδειγμα:

Φυσικό πρόσωπο εντός του έτους 2012 αποπεράτωσε μονοκατοικία επιφανείας 80 τ.μ. η οποία βρίσκεται εντός αγροτεμαχίου.

Ενέργειες:


Το φυσικό αυτό πρόσωπο οφείλει να υποβάλει δήλωση στοιχείων ακινήτων έτους 2013 και να τροποποιήσει τα στοιχεία του κτίσματος στον Πίνακα 1 της δήλωσης (να απαλείψει τον κωδικό 99 – ημιτελές κτίσμα, στήλη 10 Ειδικών Συνθηκών) μέχρι και την 20ή Σεπτεμβρίου 2013 και ώρα 23:59:59.

Εάν κατά τη διαδικασία της οριστικής ηλεκτρονικής υποβολής της δήλωσης στοιχείων ακινήτων ζητηθούν επιπρόσθετες πληροφορίες για το αγροτεμάχιο, αυτές οφείλει να τις χορηγήσει μέχρι την ίδια ημερομηνία.

Το ίδιο φυσικό πρόσωπο μετά την οριστική υποβολή της δήλωσης στοιχείων ακινήτων έτους 2013, διαπιστώνει κάποιο λάθος στα περιγραφικά στοιχεία του αγροτεμαχίου (π.χ. λανθασμένη αναγραφή της επιφάνειας), μπορεί να υποβάλει τροποποιητική δήλωση στοιχείων ακινήτων έτους 2013 αποκλειστικά για τον Πίνακα 2 της δήλωσης μέχρι την μέχρι την 14η Οκτωβρίου 2013 και ώρα 23:59:59 και να αναγράψει τα σωστά περιγραφικά στοιχεία του αγροτεμαχίου.
Newsroom ΔΟΛ

Read more...