Τρίτη 17 Σεπτεμβρίου 2013

Greece Debt Free: Ποιος είναι ο οργανισμός που χάρισε 2 εκατ. ευρώ χρέους στην Ελλάδα



Διαγραφή χρέους δυο εκατομμυρίων ευρώ κατόπιν δωρεάς του "Greece Debt Free". Δείτε τι είναι και πώς λειτουργεί το Greece Debt Free
Στη διαγραφή δημοσίου χρέους συνολικής ονομαστικής αξίας 2 εκατομμυρίων ευρώ προχώρησε το ελληνικό δημόσιο κατόπιν δωρεάς του μη κερδοσκοπικού οργανισμού "Greece Debt Free".
Συγκεκριμένα, όπως ανακοινώθηκε, ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών Χρήστος Σταϊκούρας υπέγραψε Υπουργική Απόφαση με την οποία το ελληνικό δημόσιο αποδέχεται τη δωρεά των ελληνικών ομολόγων που απέκτησε ο μη κερδοσκοπικός οργανισμός "Greece Debt Free" και προχωρά στην ακύρωσή τους, διαγράφοντάς τα, επί της ουσίας, από το σύνολο του δημοσίου χρέους.
Πρόκειται για τη διαγραφή δημοσίου χρέους συνολικής ονομαστικής αξίας 2 εκατομμυρίων ευρώ. Εκ μέρους της κυβέρνησης, ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών ευχαρίστησε τον μη κερδοσκοπικό οργανισμό "Greece Debt Free" για την ισχυρού συμβολισμού πρωτοβουλία που ανέλαβε.
Όπως επεσήμανε, "τέτοιες πρωτοβουλίες αναδεικνύουν τη διαχρονική δύναμη του Ελληνισμού".
Τι είναι το Greece Debt Free
Το Greece Debt Free (GDF) είναι ένας μη κερδοσκοπικός, μη κυβερνητικός, μη πολιτικός οργανισμός των ΗΠΑ, σχεδιασμένος για να βοηθήσει επιχειρήσεις και ιδιώτες να λάβουν δράση για τη μείωση του εθνικού χρέους σε βιώσιμα επίπεδα.
Στόχος μας να είμαστε μια διαφανής πλατφόρμα για μια δράση εξαγοράς χρέους που ξεκινά απ' τους πολίτες. Το GDF βοηθά τους πολίτες να πάρουν το χρέος στα χέρια τους, επιτρέποντάς τους να συμμετέχουν σε μια δημοκρατική και συλλογική λύση στην κρίση.
Τι κάνουμε
Το ελληνικό χρέος μας επηρεάζει όλους με διαφορετικούς τρόπους. Το να κατανοήσουμε ότι το εθνικό χρέος αγοράζεται και πουλιέται από οικονομικούς παράγοντες σε τιμές χαμηλότερες από αυτές που χρωστάει η Ελλάδα, είναι πολύ σημαντικό.
Αυτή τη στιγμή, κάθε Έλληνας χρωστά περίπου €24.800 σε εθνικό χρέος, αλλά η αγοραπωλησία του στη διεθνή αγορά κοστίζει περίπου €5.000.
Πώς Λειτουργεί
Το Greece Debt Free είναι μια γιορτή του ελληνικού επιχειρηματικού πνεύματος και της δυνατότητας να λάβουμε δράση ώστε να απελευθερώσουμε την Ελλάδα από το εθνικό της χρέος.
Το Greece Debt Free είναι μια πλατφόρμα για όλους ώστε να οργανωθούμε, να Λάβουμε Μέρος στις Εκστρατείες για Προϊόντα, να Συνδεθούμε και να Συμμετάσχουμε, για να πετύχουμε μια θετική οικονομική αλλαγή.

Δεν υπάρχουν σχόλια: