Τετάρτη 16 Απριλίου 2014

ΣΥΡΙΖΑ : Ο λαός περιμένει τη ΝΔ στις 25 Μαΐου

ΣΥΡΙΖΑ : Ο λαός περιμένει τη ΝΔ στις 25 Μαΐου
Σε ανακοίνωση του ο Σύριζα καταγγέλλει τον πρωθυπουργό ότι παρουσιάζει μια διαφορετική πραγματικότητα από αυτήν που βιώνουμε.
Η ανακοίνωση του Σύριζα έγινε έπειτα από την τελετή παρουσίασης των υποψηφίων ευρωβουλευτών της Νέας Δημοκρατίας και συγκεκριμένα ανέφερε:
«Κύριε Σαμαρά, καταγγείλατε το πρώτο μνημόνιο ως το λάθος φάρμακο και αυξήσατε τη δόση, ισχυρίζεστε πως βγαίνουμε από το μνημόνιο και μας βάζετε πιο βαθιά, μοιράζετε τετρακόσια εκατομμύρια, αφού πρώτα πήρατε εβδομήντα δισ. από την κοινωνία, αφήνετε ανοιχτούς τους διαύλους επικοινωνίας με την Χ.Α., καταδικάζετε τους νέους στην ανεργία και τη μετανάστευση, διαλύσατε την υγεία, την εκπαίδευση και τα ασφαλιστικά ταμεία, κλείσατε χιλιάδες μαγαζιά. Τώρα, πλέον, δεν μπορείτε να κρυφτείτε, ο λαός σας έμαθε και σας περιμένει στις 25 Μάιου».
http://egiakoumis.com/

Read more...

Ωρα να... χρεοκοπήσει η Ελλάδα!..



Ούτε στους χειρότερους εφιάλτες της η κυβέρνηση Σαμαρά - Βενιζέλου δεν φανταζόταν τη χθεσινή πισώπλατη μαχαιριά που της έδωσαν οι...
«Φαϊνάνσιαλ Τάιμς» του Λονδίνου, η μεγαλύτερη οικονομική εφημερίδα της Ευρώπης και η «Βίβλος» του επιχειρηματικού κόσμου της Γηραιάς Ηπείρου.

Γροθιά στο στομάχι και μόνο ο τίτλος: «Αυτή θα μπορούσε να είναι η στιγμή για την Ελλάδα να κάνει στάση πληρωμών!». Ακόμη χειρότερα, το άρθρο στο χθεσινό φύλλο της βρετανικής εφημερίδας στο οποίο αναφερόμαστε φέρει την υπογραφή του ενός από τους δύο κορυφαίους αρθρογράφους των «Φαϊνάνσιαλ Τάιμς» - του Βόλφγκανγκ Μινχάου. Την ώρα που ο πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς έχει εξαπολύσει ολόκληρη προπαγανδιστική εκστρατεία βασισμένη στο ότι δανείστηκε 3 δισεκατομμύρια ευρώ για 5 χρόνια με επιτόκιο 4,75% με την ελπίδα μήπως και μέσω της διαφήμισης του γεγονότος ότι του δάνεισαν οι ξένοι κατορθώσει και σώσει την κυβέρνησή του, έρχονται οι «Φαϊνάνσιαλ Τάιμς» και τι γράφουν;

Η διατύπωση του αρθρογράφου είναι ωμή: «Η ελληνική οικονομία δεν είναι σε ύφεση. Δεν ανακάμπτει. Εχει καταρρεύσει»! Ο Βόλφγκανγκ Μινχάου είναι καταλυτικός στην επιχειρηματολογία του. «Μεταξύ του 2008 και του 2013 το πραγματικό ΑΕΠ (της Ελλάδας) συρρικνώθηκε κατά 23,5% και οι επενδύσεις κατά 58,4%. Η πιο πρόσφατη επισκόπηση των εργαζομένων έδειξε ανεργία 26,7% τον Ιανουάριο. Το μέγεθος της ανεργίας των νέων το 2013 ήταν 60,4%», αναφέρει ο Μινχάου στο άρθρο του και συνεχίζει ακάθεκτος: «Από 2,8 εκατομμύρια ελληνικά νοικοκυριά, τα 2,3 εκατομμύρια έχουν φορολογικά χρέη που δεν μπορούν να αποπληρώσουν. Οι συντάξεις είναι η κύρια πηγή εισοδήματος για το 48,6% των οικογενειών.

Επιπροσθέτως 3,5 εκατομμύρια απασχολούμενοι πρέπει να υποστηρίζουν 4,7 εκατομμύρια ανέργους ή μη οικονομικά ενεργά άτομα», υπογραμμίζει ο Βρετανός αρθρογράφος. «Με ένα δημόσιο χρέος που αναμένεται να αυξηθεί φέτος στο 177% του ΑΕΠ, η Ελλάδα δεν προσελκύει πολλές πραγματικές επενδύσεις από το εξωτερικό ακριβώς τώρα. Ούτε μπορεί να παραγάγει εσωτερικές επενδύσεις εξαιτίας του κατεστραμμένου τραπεζικού συστήματος... Ποιος άνθρωπος που έχει τα λογικά του θα κάνει μακροπρόθεσμη επένδυση σε μια χώρα με μη βιώσιμο μακροπρόθεσμα δημόσιο χρέος;», αναρωτιέται ο κορυφαίος αρθρογράφος των «Φαϊνάνσιαλ Τάιμς». «Βρίσκω δύσκολο να δω πώς θα μπορούσε κάποιος να δημιουργήσει έκρηξη επενδύσεων, εκτός πια αν το επίσημο χρέος διαγραφεί ή υπάρξει στάση πληρωμών», προσθέτει και αρχίζει να αναπτύσσει την άποψή του περί της καταλληλότητας των συνθηκών για να κηρύξει η Ελλάδα στάση πληρωμών. «Για πρώτη φορά από τότε που άρχισε η κρίση, η Ελλάδα είναι σε θέση να κάνει παύση πληρωμών», ισχυρίζεται και αυτό το εξηγεί ως εξής: «Η Ελλάδα έχει πρωτογενές πλεόνασμα - προ της πληρωμής των τόκων.

Η Κομισιόν έχει προβλέψει ότι το πρωτογενές πλεόνασμα θα φτάσει στο 2,7% του ΑΕΠ φέτος και θα αυξηθεί στο 4,1% το 2015... Η Ελλάδα δεν εξαρτάται πλέον από τους ξένους επενδυτές... Η Ελλάδα βραχυπρόθεσμα είναι αξιόχρεη», γράφει μεταξύ πολλών άλλων, τα οποία έχουν κυρίως τεχνική αξία, προκειμένου να υποστηρίξει ότι η εναλλακτική λύση είναι «η Ελλάδα να κάνει παύση πληρωμών για όλο το εξωτερικό χρέος της». Τελειώνοντας το ομολογουμένως εντυπωσιακό, αλλά και άκρως επιζήμιο για την κυβέρνηση Σαμαρά άρθρο του, ο Βόλφγκανγκ Μινχάου υπογραμμίζει: «Δεν υποστηρίζω την έξοδο (σ.σ.: εννοεί την έξοδο της χώρας μας από την Ευρωζώνη και την εισαγωγή εθνικού νομίσματος, τα πλεονεκτήματα του οποίου έχει αναλύσει παραπάνω). Οι Ελληνες ψηφοφόροι και οι ξένοι επενδυτές, όμως, πρέπει να γνωρίζουν ότι η Ελλάδα βρίσκεται τώρα σε μια θέση όπου υπάρχει επιλογή».

Η ελληνική κυβέρνηση, δηλαδή, μπορεί να διαλέξει αν θα κάνει παύση πληρωμών ή όχι, αν θα διατηρήσει το ευρώ ως εθνικό νόμισμα ή όχι. Το ζήτημα δεν είναι αν κάποιος συμφωνεί με τον Μινχάου ή όχι, αν οι θέσεις του είναι σωστές ή όχι, αν είναι υποβολιμαίες ή ειλικρινείς, αν η ασκούμενη πολιτική είναι «μονόδρομος» όπως ισχυρίζονται ο Αντώνης Σαμαράς και ο Ευάγγελος Βενιζέλος ή αν θα αλλάξει ριζικά μόλις γίνει κυβέρνηση ο ΣΥΡΙΖΑ, όπως ισχυρίζεται ο Αλέξης Τσίπρας. Αυτές είναι προσωπικές απόψεις του καθενός και η ομοφωνία γύρω από αυτές αποκλείεται εκ προοιμίου και εξ ορισμού. Τη ζημιά στην κυβέρνηση Σαμαρά - Βενιζέλου δεν την κάνει η άποψη του Μινχάου. Την κάνει ο ισχυρισμός κορυφαίου αρθρογράφου των «Φαϊνάνσιαλ Τάιμς» ότι «η ελληνική οικονομία δεν ανακάμπτει, έχει καταρρεύσει»! Επειτα από αυτό το άρθρο, ποιος επενδυτής ακούει το success story της ΝΔ και το ΠΑΣΟΚ...

Γ. Δελαστίκ

Read more...

Νέες αιχμές Καρχιμάκη προς Χαρ. Τρικούπη

Νέες αιχμές Καρχιμάκη προς Χαρ. Τρικούπη
Γραφει ο κ. Μιχάλης Καρχιμάκης στο διαδίκτυο  :

ΑΥΤΗ ΕΙΝΑΙ Η ΔΕΞΙΑ ΣΥΝΤΡΟΦΟΙ ΔΕΝ ΑΛΛΑΞΕ ΑΣ ΤΟ ΚΑΤΑΛΑΒΟΥΜΕ ΠΡΙΝ ΕΙΝΑΙ ΑΡΓΑ!!!!!!!!
,Διαβάζω σήμερα για την έκπληξη και την οργή των
συντρόφων μου στην Χαριλάου τρικουπη και του προέδρου για την συνάντηση και την ανακοίνωση του Σαμάρα για τους άστεγους ,αποκλείοντας απο την συζήτηση και την εξαγγελία το ΠΑΣΟΚ .
Σύντροφοι αυτά τα έχουμε ξαναπεί και δεν ακούει κανείς ,χάλασαμε την διαφορετικότητα μας ,μας θεωρούν του χεριού τους δεν σέβονται και δεν φοβούνται ,.
Αυτή ειναι η δεξιά δεν άλλαξε ποτε ...ας Το καταλάβουμε πριν ειναι αργά !!!!!!!!!!!
http://egiakoumis.com/

Read more...

Ισόβια στους Χρυσαυγίτες δολοφόνους του Σαχζάτ Λουκμάν

Ομόφωνα ένοχοι κρίθηκαν οι κατηγορούμενοι για τον φόνο του 27χρονου Σαχζάτ Λουκμάν στα Πετράλωνα. "Εκτέλεσαν την πράξη σε ήρεμη ψυχική κατάσταση", είπε η εισαγγελέας
Ισόβια κάθειρξη και επιπλέον ποινή 32 μηνών επέβαλε το Πρωτοβάθμιο Κακουργιοδικείο στους δυο κατηγορούμενους για την εν ψυχρώ δολοφονία του 27χρονου εργάτη από το Πακιστάν Σαχζάτ Λουκμάν, πριν ένα χρόνο στα Πετράλωνα.
Το δικαστήριο αποφάσισε ομόφωνα την ενοχή των Χρυσαυγιτών Διονύση Λιακόπουλου και Χρήστου Στεργιόπουλου για τη δολοφονία του 27χρονου εργάτη υιοθετώντας την πρόταση της Εισαγγελέως Έδρας, η οποία είχε ζητήσει με την αγόρευση της πριν από λίγες ημέρες την καταδίκη τους.
Οι δύο κατηγορούμενοι κρίθηκαν ομόφωνα ένοχοι για τα αδικήματα της ανθρωποκτονίας από πρόθεση και από κοινού, της οπλοφορίας, της οπλοχρησίας, της παράνομης οπλοκατοχής και της αποδοχής προϊόντος εγκλήματος, χωρίς την αναγνώριση ελαφρυντικών.
Δικαστές και ένορκοι του Μικτού Ορκωτού Κακουργιοδικείου απέρριψαν τους ισχυρισμούς των Διονύση Λιακόπουλου και Χρήστου Στεργιόπουλου, ότι το θύμα τους είχε κλείσει τον δρόμο με το ποδήλατο του ξημερώματα της 17ης Ιανουαρίου 2013 οπότε και έπεσε νεκρός ο 27χρονος.
Αντίστοιχα και η εισαγγελική πρόταση προς το δικαστήριο ήταν ότι όσα ισχυρίζονται οι δύο κατηγορούμενοι - που είναι υπόλογοι και στη δικογραφία για τη Χρυσή Αυγή - περί διαπληκτισμού με το θύμα «δεν αντέχουν στη λογική». Η Εισαγγελέας με την πρόταση της διαφοροποιήθηκε από το βούλευμα που απέδιδε την ανθρωποκτονία σε «ασήμαντον αφορμή» και υποστήριξε ότι το έγκλημα των δύο κατηγορουμένων «είχε κίνητρο τη διαφορετικότητα». Κατά την εισαγγελική κρίση: «Οι κατηγορούμενοι τέλεσαν ανθρωποκτονία σε ήρεμη ψυχική κατάσταση και έπληξαν το θύμα με 7 μαχαιριές. Συναποφάσισαν να αφαιρέσουν τη ζωή ενός αθώου αλλοδαπού άνδρα και δη πακιστανικής καταγωγής. Το ποιό πλήγμα ήταν θανατηφόρο δεν έχει καμία σημασία. Σημασία έχει ότι από την αρχή ήταν αποφασισμένοι».
Το δικαστήριο κατά την ανάγνωση της ετυμηγορίας του δεν αποφάνθηκε αν ενέταξε τη δολοφονία στα «ρατσιστικά εγκλήματα», ωστόσο όπως ανέφερε η πρόεδρος, που ρωτήθηκε από την Πολιτική Αγωγή σχετικά, η κρίση του δικαστηρίου θα αναδειχθεί από την αιτιολόγηση της απόφασης με τη δημοσίευση του σκεπτικού.
Στις αγορεύσεις τους οι συνήγοροι υπεράσπισης των δύο κατηγορουμένων ζήτησαν από το δικαστήριο να μην κηρύξει ενόχους τους εντολείς τους όπως εισάγονται οι κατηγορίες, δηλαδή για ανθρωποκτονία από πρόθεση και συναυτουργία σε αυτήν, αλλά για θανατηφόρες σωματικές βλάβες. Τόνισαν δε, πως οι δύο νεαροί δεν είχαν πρόθεση να σκοτώσουν.
Αντίθετα η Πολιτική Αγωγή, που εκπροσωπεί τους γονείς του 27χρονου οι οποίοι κατέθεσαν στο δικαστήριο για τον γιο τους, ζήτησε την καταδίκη των δύο για έγκλημα που διέπραξαν συνειδητά με ρατσιστικό κίνητρο.
http://news247.gr/

Read more...

Κατηγορούμενος για ληστεία ο βουλευτής της Χρυσής Αυγής, Α. Ματθαιόπουλος

Στη Βουλή η δικογραφία για τον Α. Ματθαιόπουλο. Είχε ληστέψει Έλληνα πολίτη το 2005
Η Εισαγγελία του Αρείου Πάγου διαβίβασε με τον χαρακτήρα του κατεπείγοντος στη Βουλή τη δικογραφία σε βάρος του βουλευτή της Χρυσής Αυγής, Αρτέμη Ματθιόπουλου, για να κριθεί η άρση ή όχι της ασυλίας του, προκειμένου να δικαστεί για το αδίκημα της ληστείας.
Ειδικότερα, ο κ. Ματθιόπουλος έχει παραπεμφθεί να δικαστεί στις 30 Απριλίου 2014 ενώπιον του Τριμελούς Εφετείου Κακουργημάτων Αθηνών για το αδίκημα της ληστείας από κοινού. Αρχικά η δίκη είχε προσδιοριστεί να γίνει το 2013, αλλά αναβλήθηκε λόγω της βουλευτικής ιδιότητας του κ. Ματθιόπουλου, προκειμένου να ζητηθεί η άρση της ασυλίας του από τη Βουλή.
Όπως αναφέρεται στη δικογραφία, στην περιοχή της Αρχαίας Αγοράς τον Αύγουστο του 2005, ο κ. Ματθίοπουλος μαζί με τον Αναστάσιο Τριανταφύλλου και άλλα άγνωστα άτομα, χρησιμοποιώντας σωματική βία και απειλές σε βάρος Έλληνα πολίτη με επικείμενο κίνδυνο κατά της ζωής του, του αποσπάσανε την τσάντα που κρατούσε.
Αναλυτικότερα, η ομάδα πλησίασε τον Έλληνα πολίτη (ο οποίος προηγουμένως είχε αντιδράσει καθώς η ομάδα παρενοχλούσε προκλητικά αλλοδαπό), τον περικύκλωσαν, τον έριξαν κάτω, τον κλώτσησαν στο κεφάλι και στο σώμα. Ένας από όλους, έσπασε ένα μπουκάλι μπύρας δίπλα στο πρόσωπό του ενώ ήταν πεσμένος κάτω, με αποτέλεσμα να τραυματιστεί στο δάκτυλο του αριστερού χεριού.
Μετά από όλα αυτά του πήραν το τσαντάκι του, που περιείχε ταυτότητα, δίπλωμα οδήγησης, άδεια κυκλοφορίας αυτοκινήτου, κλειδιά και άλλα προσωπικά του αντικείμενα.
Σημειώνεται ότι στην επίμαχη ομάδα, σύμφωνα με τη δικογραφία, ήταν και ο ανήλικος τότε Αλέξανδρος Κασιδιάρης, αδελφός του βουλευτή της Χρυσής Αυγής Ηλία Κασιδιάρη, ο οποίος όμως απαλλάχθηκε με σχετικό βούλευμα.
(Με πληροφορίες από ΑΠΕ)
http://news247.gr/

Read more...

Ολα τα ονόματα του ευρωψηφοδελτιου της ΝΔ...














Αναλυτικά, τα ονόματα του ευρωψηφοδελτίου της ΝΔ:

  1. Γεώργιος Ανέστης
  2. Γιώργος Αμοιράς
  3. Βασιλειάδης Αναστάσιος
  4. Ελίζα Βόζενμπερκ
  5. Χριστίνα Γιαννόπαππα...
  6. Δημοσθένης Δαββέτας
  7. Λευτέρης Δημητρίου
  8. Αναστάσιος Δημοσχάκης
  9. Θοδωρής Ζαγοράκης
  10. Γρηγόρης Ζαφειρόπουλος
  11. Ιωάννα Καλαντζάκου
  12. Δημήτρης Καραγεωργίου
  13. Βενιαμίν Καρακοστάνογλου
  14. Παντελής Καραλευτέρης
  15. Ηλιάς Καράνταη
  16. Μανώλης Κεφαλογιάννης
  17. Βασίλης Κορκίδης
  18. Ρόδη Κράτσα
  19. Κιμπαρίδης Γιώργος
  20. Κωνσταντίνος Κυρανάκης
  21. Γιώργος Κύρτσος
  22. Γιώργος Κώτσηρας
  23. Θανάσης Λιούτας
  24. Μανώλης Μαυρομάτης
  25. Γιώργος Μομφεράτος
  26. Έλενα Μουζάλα
  27. Κωνσταντίνος Μουσουρούλης
  28. Σταύρος Ξαρχάκος
  29. Πηνελόπη Παναγιωτοπούλου
  30. Νίκος Πέππας
  31. Ελευθερία Πικρού Μωραϊτάκη
  32. Νατάσα Ράγιου
  33. Ζωή Ράπτη
  34. Μαρία Σπυράκη
  35. Νικόλαος Στεργίου
  36. Χριστόδουλος Στεφανάδης
  37. Γρηγόρης Τάσος
  38. Νίκη Τζαβέλλα
  39. Φωτεινή Τομαή
  40. Χριστίνα Χαλιλοπούλου
  41. Μαρία Χατζηνάσιου
  42. Κωνσταντίνος Χολέβας

Read more...

Ελεύθερος με εγγύηση ο Σπανός...


 
Ελεύθερος αναμένεται να αφεθεί την Μεγάλη Τετάρτη (15/04) ο πρόεδρος του Ατρομήτου και της ΕΤΕΚΑ, Γιώργος Σπανός, μετά την...
αίτηση αποφυλάκισης με χρηματική εγγύηση.
Ο Γιώργος Σπανός είχε κριθεί προφυλακιστέος για την υπόθεση με το λαθρεμπόριο καυσίμων και βρισκόταν στις φυλακές Κορυδαλλού από τις 23 Φεβρουαρίου.
 
Ετσι από την στιγμή που συμπλήρωσε 40 μέρες στην φυλακή ο ιδιοκτήτης της ΕΤΕΚΑ κατέθεσε αίτηση αποφυλάκισης με χρηματική εγγύηση η οποία έγινε δεκτή και το πρωί της Μεγάλης Τετάρτης (16/04) αναμένεται να αφεθεί ελεύθερος.
 
Αξίζει να σημειωθεί πως το νέο αυτό έφερε χαμόγελα στις τάξεις του Ατρομήτου.
 
enet.gr


Read more...

Δήλωση στήριξης του Σωκράτη Κόκκαλη στο Μώραλη...


Την στήριξή του και την εμπιστοσύνη στο πρόσωπο του υποψηφίου Δημάρχου Πειραιά, Γιάννη Μώραλη, εξέφρασε και με σχετική ανακοίνωση ο Σωκράτης Κόκκαλης, ο οποίος είχε δώσει και...
το παρών στην εκδήλωση για την παρουσίαση της ιδρυτικής διακήρυξης του συνδυασμού του υποψηφίου Δημάρχου Πειραιά. Η δήλωση του Σωκράτη Κόκκαλη έχει ως εξής:

"Είναι μια προσπάθεια που ξεκινάει και θα έχει να δώσει πολλά στον Πειραιά. Τον Γιάννη τον Μώραλη τον ξέρω από μικρό παιδί αλλά έχουμε συνεργαστεί από το 1995, δηλαδή 15 χρόνια δουλειά στον ολυμπιακό και όποιος νομίζει ότι ο ολυμπιακός είναι μόνο μια ομάδα που αγωνίζεται κάθε εβδομάδα, δεν είναι έτσι...
kalpes14.gr

Read more...

Νέες περικοπές στους μισθούς δημοσίων υπαλλήλων ετοιμάζει ο Μητσοτάκης...


Νέες περικοπές στους μισθούς δημοσίων υπαλλήλων ετοιμάζει ο ΜητσοτάκηςΜετά το καλοκαίρι θα είναι έτοιμο το νέο μισθολόγιο στο Δημόσιο όπως δήλωσε ο υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης Κυριάκος Μητσοτάκης.

Μιλώντας σε ...
τηλεοπτικό σταθμό ο κ. Μητσοτάκης υπογράμμισε ότι το νέο μισθολόγιο θα περιλαμβάνει τη χορήγηση πριμ παραγωγικότητας στους δημόσιους υπαλλήλους που διακρίνονται για την αποδοτικότητά τους.

Όπως είπε, τα χρήματα που θα βρεθούν για το πριμ παραγωγικότητας δεν θα επιβαρύνουν τον προϋπολογισμό, αλλά θα είναι ένα μέτρο «δημοσιονομικά ουδέτερο». Θα υπάρξουν μισθολογικές ανακατατάξεις, χωρίς να προσδιορίσει ποιες ομάδες υπαλλήλων θα υποστούν νέες περικοπές μισθού, με αφορμή και τον νέο τρόπο αξιολόγησης...
tribune.gr

Read more...

Βατερλό για Μιχαλολιάκο...




Άλλοι δύο διαμερισματικοί σύμβουλοι του Μιχαλολιάκου, δηλώνουν την στήριξή τους στον Γιάννη Μώραλη. Ο λόγος για την...
πρόεδρο του Δ' Διαμρίσματος Κατερίνα Γαρδούνη και τον ανακοινωθέντα από τον σπερχόμενο δήμαρχο, Χαράλαμπο Λιακόσταυρο (με μεγάλη ισχύ στο Γ' Διαμέρισμα)

"Ως Πειραιώτισσα που ξέρω από πρώτο χέρι τις ανάγκες μια τόσο ευαίσθητης περιοχής όπως τα Καμίνια, θεωρώ πως ήρθε η ώρα να ρίξουμε το βλέμμα μας στο μέλλον και να προχωρήσουμε. Ο συνδυασμός του Γιάννη Μώραλη και οι ισχυρές προσωπικότητες που το απαρτίζουν, όπως ο ηγέτης του Ολυμπιακού Βαγγέλης Μαρινάκης, αποτελούν δικλείδα ασφαλείας για την ένταξη της πόλης σε ανπτυξιακά μονοπάτια" δήλωσε η Κατερίνα Γαρδούνη.

Ο Χαράλαμπος Λιακοσταύρος ανακοινώνοντας την υποψηφιότητά του με τον Γιάννη Μώραλη είπε χαρακτηριστικά: "Ως νέος άνθρωπος που ζω και δραστηριοποιούμαι στον Πειραιά, εκφράζω την στήριξή μου στο πρόσωπο του Γιάννη Μώραλη, η υποψηφιότητα του οποίου αποτελεί την μεγάλη ευκαιρία για την αλλαγή που τόσο έχει ανάγκη ο Πειραιάς μας. Όπως γίνεται αντιληπτό, η παρουσία στον συνδυασμό του ηγέτη του Ολυμπιακού, Βαγγέλη Μαρινάκη, δεν μπορούσε να με αφήσει αδιάφορο, αφού το πάθος του για την αναγέννηση του Πειραιά, αποτελεί πηγή έμπνευσης για τη νέα γενιά".

kalpes14.gr

Read more...

Ο σύζυγος της Τρέμη, πρόεδρος στο Ωνάσειο…


Διορίστηκε και ο τελευταίος (;) Καλαματιανός…
 
O Νίκος Νικητέας, σύζυγος της δημοσιογράφου Ολγας Τρέμη, θα είναι σύμφωνα με πληροφορίες ο νέος πρόεδρος στο Ωνάσειο Καρδιοχειρουργικό Κέντρο.

Σύμφωνα με...
πληροφορίες ο καθηγητής Νίκος Νικητέας αποδέχθηκε την πρόταση...
να αναλάβει την θέση του προέδρου του Κέντρο (η οποία είναι άμισθι) αντικαθιστώντας τον Ιωάννη Λεκάκη, ο οποίος παραιτήθηκε πριν από μερικούς μήνες.

Εκπαίδευση: 2ο Λύκειο Καλαμάτας

Ιατρική Σχολή: Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών μετά από επιτυχείς εισαγωγικές εξετάσεις στις οποίες κατέλαβα την 21η θέση.

Πτυχίο Ιατρικής: 25 Ιανουαρίου 1988 από το Εθνικό και Καπο­δι­σ­τριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών, Βαθμός Λίαν Καλώς

Εξειδικεύτηκε στη Γενική Χειρουργική στο Ιπποκράτειο Νοσοκομείο.

Εν συνεχεία διετέλεσε Clinical Registrar και Honorary Research Fellow στο Department of Surgery, University of Birmingham, Queen Elizabeth Hospital. Από το 1995 έως το 1998 ήταν επιστημονικός Συνεργάτης της Ε’ Χειρουργικής Κλινικής του Πανεπιστημίου Αθηνών ( Υπεύθυνος του Τμήματος Λειτουργικών Παθήσεων Παχέος Εντέρου και Πρωκτού ) Το 1999 εξελέγη λέκτορας Χειρουργικής στην Ιατρική Σχολή του Πανεπιστημίου Αθηνών.
Συγγραφέας μονογραφιών και κεφαλαίων σε ελληνικά και ξένα συγγράμματα. Συγγραφέας 47 διεθνών και ελληνικών δημοσιεύσεων και ανακοινώσεων. Εκπαιδευτής σε προγράμματα και σεμινάρια Λαπαροσκοπικής Χειρουργικής.

Από olympia μέσω Σίβυλλα

greki-gr.blogspot.gr

Read more...

Με 200 ευρώ...


«Υποκρισία και αλαζονεία της κυβέρνησης και των συνεταίρων της στην Ευρωζώνη» χαρακτήρισαν συνταξιούχοι και μισθωτοί τη συν-απόφαση να «δοθεί ως πασχαλιάτικο δώρο το...
ποσό των 200 ευρώ!».

Με λόγια «βαριά και... ακατάλληλα» για μικρούς και μεγάλους «περιέλουσαν μισθωτοί και συνταξιούχοι κυβέρνηση, πρωθυπουργό και υπουργούς, σε ουρές όπου στέκονταν να πάρουν τα ψίχουλα να περάσουν το Πάσχα» όπως έλεγαν.

Οργισμένοι και απαρηγόρητοι οι περισσότεροι, αναρωτιόντουσαν «τι θα πρωτοπάρουν για την οικογένεια, τα παιδιά, τα εγγόνια, για το πασχαλινό τραπέζι με 200 ευρώ και με τι θα ταξιδέψουν για το χωριό τους, αφού δεν θα μείνει ούτε σεντ για βενζίνη;».

Αλλοι σχολίαζαν: «Είναι ντροπή τους να διατυμπανίζουν ότι η χώρα μας έχει πρωτογενές πλεόνασμα, ότι βγήκαμε στις αγορές και ο λαός να παραμιλάει από φτώχεια και καθημερινά προβλήματα...»!

Γ. ΚΑΝ. - enet.gr

Read more...

Για το α' τρίμηνο του 2014 Τη Μ.Τετάρτη η προκαταβολή των οικογενειακών επιδομάτων

Τη Μ.Τετάρτη η προκαταβολή των οικογενειακών επιδομάτων
  (Φωτογραφία:  Eurokinissi )

Αθήνα
Τη Μεγάλη Τετάρτη θα δοθεί, τελικά, η προκαταβολή των οικογενειακών επιδομάτων, για το πρώτο τρίμηνο του 2014, σε 669.702 δικαιούχους, που έχουν ήδη εισπράξει τα επιδόματα του 2013.

«Σε συνεργασία με τον πρωθυπουργό προχωρήσαμε στην απόφαση να δοθεί νωρίτερα εφέτος το οικογενειακό επίδομα στους δικαιούχους» δήλωσε ο υπουργός Εργασίας Γιάννης Βρούτσης και πρόσθεσε ότι «η ελληνική οικογένεια και η στήριξή της αποτελεί προτεραιότητα για την κυβέρνηση».

Ο υπουργός Εργασίας αναφέρθηκε επίσης στη θέσπιση του ενιαίου επιδόματος στήριξης τέκνων, «με το οποίο αναμορφώθηκε το καθεστώς των προϋφιστάμενων, πολυάριθμων οικογενειακών επιδομάτων, με σκοπό τον εξορθολογισμό και την αντικατάστασή τους από ένα ενιαίο επίδομα που καταβάλλεται από το πρώτο παιδί, με εισοδηματικά κριτήρια».

«Ο νέος θεσμός των οικογενειακών επιδομάτων έχει καθολικά χαρακτηριστικά και απευθύνεται σε όλες τις ελληνικές οικογένειες ανεξάρτητα από εργασιακή ή άλλη κατάσταση με βασικά κριτήρια, την εισοδηματική κατάσταση και τα εξαρτώμενα τέκνα ώστε να ωφελούνται όσοι αποδεδειγμένα έχουν μεγαλύτερη ανάγκη συνδρομής από την πολιτεία», τόνισε η γενική γραμματέας Πρόνοιας Εφη Μπέκου.

Tι προβλέπεται για το επίδομα του α' τριμήνου 2014

Το ποσό της προκαταβολής θα είναι ίσο με αυτό που θα ελάμβανε ο δικαιούχος για το πρώτο τρίμηνο με βάση τη Δήλωση Φορολογίας Εισοδήματος Ε1 που υπέβαλε για το προηγούμενο έτος, όπως αυτό αναπροσαρμόζεται, σύμφωνα με τα τηρούμενα στοιχεία.

Για την απόδοση του πρώτου τριμήνου δεν προαπαιτείται η υποβολή εντύπου Α21, με βάση τη νέα κοινή υπουργική απόφαση που υπεγράφη από τον υπουργό Εργασίας, Γιάννη Βρούτση, τον υφυπουργό Εργασίας Βασίλη Κεγκέρογλου και τον υφυπουργό Οικονομικών Γιώργο Μαυραγάνη.

Σύμφωνα με το άρθρο 9 της κοινής υπουργικής απόφασης, η προκαταβολή του πρώτου τριμήνου θα συμψηφίζεται με το ποσό που θα προκύπτει μετά την υποβολή της Δήλωσης Φορολογίας Εισοδήματος Ε1 τρέχοντος έτους και την αίτηση Α21 από τον δυνητικά δικαιούχο.

Σε περίπτωση μη υποβολής αίτησης Α21 εντός της νόμιμης προθεσμίας τα ποσά που προκαταβλήθηκαν αναζητούνται ως αχρεωστήτως καταβληθέντα, εκτός αν ο υπόχρεος, εν τω μεταξύ, τα επιστρέψει οικειοθελώς στον Οργανισμό Γεωργικών Ασφαλίσεων (ΟΓΑ), που καταβάλλει τα επιδόματα.

Επίσης, ταυτόχρονα με την έναρξη της υποβολής του Ε1 ήδη από τις 20 Μαρτίου 2014, ξεκίνησε και η διαδικασία υποβολής του εντύπου Α21 για τα Οικογενειακά Επιδόματα του έτους 2014.

Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να υποβάλουν την αίτηση-δήλωση Α21 μόνο ηλεκτρονικά, μέσω του περιβάλλοντος TaxisNet και αφού έχουν υποβάλει τη φορολογική τους δήλωση (Ε1).

Διευκρινίζεται ότι όσοι υπέβαλαν αίτηση το έτος 2013 για τη χορήγηση Οικογενειακών Επιδομάτων, πρέπει να ακολουθήσουν την ίδια διαδικασία, διορθώνοντας ή συμπληρώνοντας στο Α21 τυχόν αλλαγές, που εμφανίζουν τα στοιχεία τους.

Μετά την οριστική υποβολή του Α21, οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να ενημερώνονται για την πορεία της αίτησής τους και για τα τυχόν δικαιολογητικά που πρέπει να αποστείλουν στον ΟΓΑ, μέσω της ειδικής εφαρμογής με τίτλο: «Πληροφορίες Οικογενειακών Επιδομάτων», που είναι διαθέσιμη στην ιστοσελίδα του Οργανισμού.
Newsroom ΔΟΛ, με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ

Read more...

Με βάση τα νέα όρια Πώς γίνεται επιστροφή κατασχεθέντων ποσών μισθών και συντάξεων


Πώς γίνεται επιστροφή κατασχεθέντων ποσών μισθών και συντάξεων
  (Φωτογραφία:  Reuters )

Αθήνα
Περιορισμό ή άρση της κατάσχεσης με βάση τα νέα όρια μπορούν να ζητήσουν, μόνο με αίτησή τους στην αρμόδια εφορία, οφειλέτες του δημοσίου στους οποίους έχει γίνει κατάσχεση μισθού ή σύνταξης από τραπεζικό λογαριασμό με υπόλοιπο κάτω των 1.500 ευρώ ή για ληξιπρόθεσμες οφειλές χαμηλότερες των 500 ευρώ.

Το μέτρο αφορά ποσά που έχουν κατασχεθεί έως τις 6 Απριλίου, δηλαδή μία ημέρα πριν από την εφαρμογή των νέων διατάξεων, όπως διευκρινίζεται σε εγκύκλιο του Γενικού Γραμματέα Δημοσίων Εσόδων Χάρη Θεοχάρη.

«Αναγκαστικά μέτρα που έχουν επιβληθεί μέχρι και 6/4/2014, (προηγούμενη ημέρα ισχύος των διατάξεων αυτών) για ληξιπρόθεσμες οφειλές κατά το χρόνο επιβολής τους, μικρότερες του ανωτέρω ποσού των πεντακοσίων (500) ευρώ, αίρονται μόνο εφόσον υποβληθεί αίτηση από τον οφειλέτη» αναφέρει η εγκύκλιος.

Σύμφωνα με τις νέες διατάξεις, αυξήθηκε από 1.000 ευρώ σε 1.500 ευρώ το ακατάσχετο όριο μισθών και συντάξεων και από 300 σε 500 ευρώ του ορίου των οφειλών για τις οποίες δεν θα γίνεται κατάσχεση.

Με βάσει την εγκύκλιο, «δεν χωρεί κατάσχεση μισθών, συντάξεων και ασφαλιστικών βοηθημάτων που καταβάλλονται περιοδικά, εφόσον το ποσό αυτών μηνιαίως, αφαιρουμένων των υποχρεωτικών εισφορών είναι μικρότερο των χιλίων πεντακοσίων (1.500) ευρώ, στις περιπτώσεις δε που υπερβαίνει το ποσό αυτό επιτρέπεται η κατάσχεση επί του 1/4 αυτών, το εναπομένον όμως ποσό δεν μπορεί να είναι κατώτερο των χιλίων πεντακοσίων (1.500) ευρώ.

»Σημειώνεται ότι στην περίπτωση που ο οφειλέτης του Δημοσίου λαμβάνει σύνταξη ή μισθό ή ασφαλιστικό βοήθημα από δύο ή περισσότερους φορείς, λαμβάνεται υπόψη το συνολικό ποσό αυτών και επιτρέπεται η κατάσχεση του 1/4 αυτών, όμως το εναπομένον ποσό από το σύνολο τους να μην είναι μικρότερο των χιλίων πεντακοσίων (1.500) ευρώ. Στο κατασχετήριο πρέπει να προσδιορίζεται το ακριβές ποσό που κατάσχεται (όχι ποσοστό), ώστε να εφαρμόζεται ο περιορισμός που τίθεται από το νόμο, ήτοι το συνολικό ποσό που απομένει στον οφειλέτη να μην είναι μικρότερο του ανωτέρου ορίου.
»Οι κατασχέσεις που έχουν επιβληθεί μέχρι και 6/4/2014, (προηγούμενη ημέρα ισχύος των διατάξεων αυτών) και εμπίπτουν στο κατά τα ανωτέρω ακατάσχετο ποσό, αίρονται ή περιορίζονται κατά περίπτωση μετά από αίτηση του οφειλέτη, στην οποία επισυνάπτονται τα απαραίτητα στοιχεία από τα οποία προκύπτει το συνολικό ύψος των αποδοχών ή των συντάξεων.»
Πρέπει να σημειωθεί πάντως ότι, ατύπως, κατασχέσεις γίνονται όταν το χρέος προς την εφορία είναι ιδιαίτερα υψηλό, ή παλαιό και όταν δεν γίνονται τακτικές καταβολές έναντι ληξιπρόθεσμου ποσού έστω και εκτός ρύθμισης.
Newsroom ΔΟΛ, με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ

Read more...

Εμφύλιος προ των πυλών Στρατιωτική επέμβαση κατά των φιλορώσων αυτονομιστών στην Ουκρανία


Στρατιωτική επέμβαση κατά των φιλορώσων αυτονομιστών στην Ουκρανία
Ουκρανός στρατιώτης σε σημείο ελέγχου στην περιοχή του Χαρκόβου   (Φωτογραφία:  Reuters )

Κίεβο, Ουκρανία
Με την ανακατάληψη αεροδρομίου στα περίχωρα της πόλης Κραματόρσκ ξεκίνησε η στρατιωτική επιχείρηση κατά των ένοπλων φιλορώσων στην ανατολική Ουκρανία. Στρατεύματα, μαχητικά και ελικόπτερα έχουν λάβει θέσεις κοντά στις πόλεις Κραματόρσκ και Σλαβιάνσκ, ενώ υπάρχουν ανεπιβεβαίωτες πληροφορίες για νεκρούς κατά την εξέλιξη της επιχείρησης.

Ισχυρό μήνυμα στήριξης στη μεταβατική ουκρανική κυβέρνηση στέλνει ο Λευκός Οίκος καθώς βρίσκεται σε εξέλιξη η επιχείρηση. «Η Ουκρανία βρίσκεται στα πρόθυρα εμφυλίου» προειδοποιεί την ίδια στιγμή η Ρωσία και ο Βλ.Πούτιν ζητά να καταδικάσει ο ΟΗΕ τη χρήση βίας και τις «αντισυνταγματικές ενέργειες» του Κιέβου.

Σηματοδοτώντας την έναρξη της επιχείρησης κατά του «ξένου εισβολέα» Ουκρανοί στρατιώτες αποβιβάστηκαν το απόγευμα της Τρίτης από δύο ελικόπτερα στο μικρό στρατιωτικό αεροδρόμιο στα περίχωρα της Κραματόρσκ -μίας εκ των συνολικά δέκα πόλεων της ανατολικής Ουκρανίας όπου ομάδες ενόπλων έχουν καταλάβει κυβερνητικά κτίρια και αρχηγεία της αστυνομίας.

Τα ουκρανικά στρατεύματα εκδίωξαν τις φιλορωσικές δυνάμεις από το αεροδρόμιο της Κραματόρσκ, καθώς και από μικρό αεροδρόμιο στο γειτονικό Σλαβιάνσκ.

Ανταποκριτές διεθνών ειδησεογραφικών μέσων μετέδωσαν ότι πυρά αυτόματων όπλων ακούστηκαν από το εσωτερικό της βάσης στην Κραματόρσκ. Φέρεται να επρόκειτο για προειδοποιητικά πυρά στον αέρα τη στιγμή που κάτοικοι προσέγγισαν τις πύλες και επιτέθηκαν με πέτρες κατά των στρατιωτών.

Η εικόνα για την κατάσταση που εκτυλίχθηκε στο αεροδρόμιο είναι συγκεχυμένη.

Πληροφορίες -που δεν μπορούν στην παρούσα φάση να επιβεβαιωθούν- κάνουν λόγο για νεκρούς και τραυματίες κατά την εξέλιξη της επιχείρησης στα ανατολικά. Η ρωσική τηλεόραση μεταδίδει πως τέσσερα άτομα σκοτώθηκαν σε συγκρούσεις μεταξύ του στρατού και φιλορώσων στην επαρχία Ντονέτσκ.

Η Ρωσία εξέδωσε ανακοίνωση δηλώνοντας «βαθιά ανήσυχη» για πληροφορίες ότι υπάρχουν θύματα στην ανατολική Ουκρανία. «Φαίνεται πως εξελίσσεται το χειρότερο δυνατό σενάριο» ανέφερε αξιωματούχος του ρωσικού ΥΠΕΞ.

10 φωτογραφίες
Ανώνυμη πηγή του ουκρανικού υπουργείου Άμυνας που επικαλείται το δίκτυο Ukrainian National News αναφέρει πως «ναι, υπήρξαν απώλειες. Υπάρχει μεγάλος όγκος πληροφοριών, αλλά δεν μπορούμε να τις κοινοποιήσουμε αυτή τη στιγμή. Η επιχείρηση δεν έχει ολοκληρωθεί. Πληροφορίες για την έκβασή της θα υπάρξουν αργότερα».

Σε ανακοίνωση που εκδόθηκε από το γραφείο του μεταβατικού προέδρου Ολεξάντερ Τουρτσίνοφ αναφέρεται πως οι στρατιωτικές δυνάμεις«απελευθέρωσαν το αεροδρόμιο από τους τρομοκράτες». Ο δήμαρχος του Κραματόρσκ δήλωσε επίσης πως το αεροδρόμιο ανακαταλήφθηκε και στρατεύματα έχουν αποκλείσει την πρόσβαση στη βάση.

Μαχητικό ουκρανικό αεροσκάφος είχε επιχειρήσει νωρίτερα να προσγειωθεί στο στρατιωτικό αεροδρόμιο, αλλά δεν κατέστη εφικτό καθώς αυτονομιστές άνοιξαν πυρ εναντίον του.

Φιλορώσοι ένοπλοι που είχαν καταλάβει από το Σάββατο το αρχηγείο της αστυνομίας στην Κραματόρσκ εγκατέλειψαν, εν τω μεταξύ, εκουσίως το κτίριο. Ωστόσο, σύμφωνα με αξιωματούχο της κρατικής ασφάλειας στο Κίεβο αυτονομιστές κατέλαβαν στην συνέχεια τα γραφεία της υπηρεσίας αυτής στην ίδια πόλη.

Τουλάχιστον 15 τεθωρακισμένα οχήματα μεταφοράς προσωπικού τα οποία φέρουν ουκρανικές σημαίες βρίσκονται την ίδια στιγμή σταθμευμένα στην άκρη του δρόμου περίπου 50 χιλιόμετρα βόρεια του Σλαβιάνσκ, σύμφωνα με αυτόπτες μάρτυρες.

Ουκρανικά στρατεύματα που φορούν στολές παραλλαγής και κρατούν αυτόματα όπλα και εκτοξευτήρες οπλοβομβίδων βρίσκονται κοντά στο σημείο αυτό, όπως και ένα ελικόπτερο αλλά και αρκετά λεωφορεία στα οποία επιβαίνει προσωπικό του υπουργείου Εσωτερικών.

Ο υπ' αριθμόν 2 στην ιεραρχία των ουκρανικών ειδικών υπηρεσιών (SBU), στρατηγός Βαλερί Κρουτόφ, δήλωνε λίγο μετά την έναρξη της επιχείρησης σε δημοσιογράφους ότι οι φιλορώσοι αυτονομιστές που δεν θα παραδώσουν τα όπλα «θα εξοντωθούν».

«Θα πρέπει να τους προειδοποιήσουμε: αν δεν καταθέσουν τα όπλα, θα εξοντωθούν» σημείωσε ο στρατηγός, διοικητής του κέντρου αντιτρομοκρατίας των SBU, μιλώντας από απόσταση 40 χιλιομέτρων βόρεια της πόλης Σλαβιάνσκ, όπου αναμένεται να κινηθεί επίσης ο στρατός.

Η επέμβαση στην πόλη Κραματόρσκ σηματοδοτεί την έναρξη τηςεπιχείρησης κατά του «ξένου εισβολέα» που είχε προαναγγείλει από την Κυριακή η μεταβατική κυβέρνηση στο Κίεβο, δίνοντας τελεσίγραφο στους αυτονομιστές να αποσυρθούν από τα κτίρια που έχουν καταλάβει ανά την ανατολική Ουκρανία.

Οι ένοπλοι αψήφησαν το τελεσίγραφο και παρέμειναν στη θέση τους απευθυνόμενοι στον Ρώσο πρόεδρο Βλαντιμίρ Πούτιν για «βοήθεια», τη στιγμή που σε όλη την ανατολική Ουκρανία έχει στηθεί σκηνικό τύπου Κριμαίας με το Κίεβο να καταγγέλλει ρωσικό σχέδιο διαμελισμού της χώρας.

Ο εκπρόσωπος της ρωσικής προεδρίας δήλωσε την Τρίτη ότι «πολλοί Ρώσοι πολίτες εκτιμούν ότι χρειάζεται μία πιο ενεργή εμπλοκή» της Ρωσίας στα γεγονότα που διαδραματίζονται στην Ουκρανία.

Ο Ρώσος πρωθυπουργός Ντμίτρι Μεντβέντεφ δήλωσε ότι ελπίζει πως οι αρχές του Κιέβου θα έχουν «αρκετό μυαλό» ώστε να αποφύγουν περαιτέρω κλιμάκωση της κρίσης. «Θα είμαι σύντομος: Η Ουκρανία βρίσκεται στα πρόθυρα εμφυλίου πολέμου και αυτό είναι τρομακτικό» ανέφερε.

Και ο ίδιος ο Βλαντιμίρ Πούτιν δήλωσε σε τηλεφωνική επικοινωνία με τον ΓΓ του ΟΗΕ Μπαν Γκι-μουν πως «η ρωσική πλευρά αναμένει την καταδίκη του ΟΗΕ και της διεθνούς κοινότητας για τις αντισυνταγματικές ενέργειες» του Κιέβου και τη χρήση βίας.

Από την πλευρά ο Γενικός Γραμματέας του ΟΗΕ εξέφρασε μεγάλη ανησυχία για την κλιμάκωση της κρίσης, προειδοποιώντας ότι η επιδείνωση της κατάστασης θα ήταν καταστροφική για για όλους.

Την ίδια στιγμή οι ΗΠΑ στηρίζουν το Κίεβο στην επιχείρηση ανάκτησης του ελέγχου από τους φιλορώσους με τον Λευκό Οίκο να ανακοινώνει πως οι προκλήσεις στην ανατολική Ουκρανία δημιουργούν μία κατάσταση στην οποία η ουκρανική κυβέρνηση πρέπει να απαντήσει.

Η ουκρανική κυβέρνηση έχει την ευθύνη να διασφαλίσει την έννομη τάξη, τονίζει ο εκπρόσωπος του Λευκού Οίκου. Ταυτόχρονα αποσαφηνίζει ότι η Ουάσινγκτον δεν έχει την πρόθεση να παράσχει θανατηφόρα εφόδια στις ουκρανικές δυνάμεις.

Από πλευράς Στέιτ Ντιπάρτμεντ ανακοινώθηκε πως επίκειται επέκταση των κυρώσεων κατά της Μόσχας, αλλά πιθανώς όχι πριν την Πέμπτη όταν λαμβάνει χώρα η τετραμερής διάσκεψη στη Γενεύη μεταξύ απεσταλμένων Ρωσίας, Ουκρανίας, ΕΕ και ΗΠΑ.

Εν όψει της συγκεκριμένης συνόδου υπήρξε τηλεφωνική επικοινωνία Μέρκελ-Πούτιν. «Παρότι υπήρξαν διαφορές στην ερμηνεία των τρεχουσών εξελίξεων, στο επίκεντρο της συνομιλίας [...] βρέθηκαν οι προετοιμασίες για την προγραμματισμένη σύνοδο στη Γενεύη» ανέφερε η λιτή ανακοίνωση που εξέδωσε η γερμανική καγκελαρία.

Η Ευρώπη την ίδια στιγμή κατηγορεί τη Μόσχα για ανάμειξη στην αναταραχή με τον επικεφαλής της βρετανικής διπλωματίας Ουίλιαμ Χέιγκ να τονίζει συγκεκριμένα πως «τις τελευταίες ημέρες η Ρωσία έχει σπρώξει ηθελημένα την Ουκρανία στα άκρα και έχει δημιουργήσει έναν ακόμη μεγαλύτερο κίνδυνο μίας βίαιης αντιπαράθεσης».

«Η συμπεριφορά της Ρωσίας αποκαλύπτει τον κίνδυνο που εγείρει η δημιουργία συγκέντρωσης ρωσικής οικονομικής, πολιτικής και μιντιακής δύναμης που υπονομεύει τους δημοκρατικούς θεσμούς, κυρίως στη νοτιοανατολική Ευρώπη» αναμένεται να υπογραμμίσει ο Βρετανός υπουργός Εξωτερικών, βάσει αποσπασμάτων προγραμματισμένης ομιλίας του στο Λονδίνο.
Newsroom ΔΟΛ

Read more...

Αιτήσεις στο gsis.gr Κλείδωσαν τα κριτήρια για την καταβολή του κοινωνικού μερίσματος


Κλείδωσαν τα κριτήρια για την καταβολή του κοινωνικού μερίσματος
Αθήνα
Έως τέλος της εβδομάδας αναμένεται να ανοίξει το site της Γενικής Γραμματείας Πληροφοριακών Συστημάτων (gsis.gr) για την υποβολή των αιτήσεων από τους δικαιούχους για το επίδομα του «κοινωνικού μερίσματος» από το πρωτογενές πλεόνασμα. Όσοι υποβάλουν τη σχετική αίτηση έως το τέλος Απριλίου αναμένεται να λάβουν το εφάπαξ επίδομα στους τραπεζικούς λογαριασμούς τους έως τις 10 Μαΐου.

Αυτό προέκυψε από τη νέα σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε στο Γενικό Λογιστήριο του Κράτους, με τη συμμετοχή του υπουργού αναπληρωτή Οικονομικών, Χρήστου Σταϊκούρα, του υφυπουργού Εργασίας, Βασίλη Κεγκέρογλου και των στελεχών του ΠΑΣΟΚ, Φίλιππου Σαχινίδη, Χρήστου Πρωτόπαπα και Γιώργου Κουτρουμάνη. Παράλληλα, έως αύριο το αργότερο αναμένεται να εκδοθεί και η σχετική απόφαση από το υπουργείο Οικονομικών.

Σύμφωνα με πληροφορίες, κατά τη σύσκεψη αποφασίστηκε να ενταχθούν στους δικαιούχους περισσότερες μονογονεϊκές οικογένειες και όσοι έμεινανάνεργοι το 2014. Ειδικότερα, για τις μονογονεϊκές οικογένειες θα ισχύσει το ίδιο εισοδηματικό κριτήριο που ισχύει για τους έγγαμους, ενώ για τους άνεργους του 2014 δεν θα εξετάζεται το εισόδημα που είχαν δηλώσει ότι είχαν λάβει το 2012. Δικαιούχοι του επιδόματος θα είναι χαμηλόμισθοι και χαμηλοσυνταξιούχοι, μακροχρόνια άνεργοι και ελεύθεροι επαγγελματίες που έχουν κάνει διακοπή εργασιών.
Το επίδομα θα αρχίζει από τα 500 ευρώ ανά άτομο και θα φτάνει ή θα υπερβαίνει τα 1.000 ευρώ για τους πολύτεκνους.

Εισοδηματικά κριτήρια

Το φορολογητέο εισόδημα (μετά την αφαίρεση των ασφαλιστικών εισφορών) για τον άγαμο ορίστηκε στις 6.000 ευρώ (φορολογικές δηλώσεις εισοδήματος και δηλώσεις ΦΑΠ 2012) και το περιουσιακό όριο ορίστηκε σε αντικειμενική αξία ακίνητης περιουσίας έως τις 125.000 ευρώ.

Για τους έγγαμους και τις μονογονεϊκές οικογένειες, τα όρια διαμορφώνονται σε 8.000 ευρώ και 250.000 ευρώ, αντίστοιχα. Το εισοδηματικό κριτήριο και το ύψος του επιδόματος θα αυξάνονται με βάση τον αριθμό των παιδιών.

Συγκεκριμένα, ο ένας γονέας έχει στάθμιση 1, ο σύζυγος έχει στάθμιση 1/3 (0,333) και κάθε εξαρτώμενο τέκνο έχει στάθμιση 1/6 (0,1666).

Οικογενειακή κατάστασηΦορολογητέο οικογενειακό εισόδημα έωςΑκίνητη περιουσία (αντικειμενική αξία) έωςΠοσό επιδόματος
Άγαμος6.000 ευρώ125.000 ευρώ500 ευρώ
Έγγαμοι -Μονογονεϊκές8.000 ευρώ250.000 ευρώ666,7 ευρώ
Με ένα παιδί9.000 ευρώ250.000 ευρώ750 ευρώ
Με δύο παιδιά10.000 ευρώ250.000 ευρώ833 ευρώ
Με τρία παιδιά11.000 ευρώ250.000 ευρώ916,7 ευρώ
Με τέσσερα παιδιά12.000 ευρώ250.000 ευρώ1.000 ευρώ
Με πέντε παιδιά13.000 ευρώ250.000 ευρώ1.083,3 ευρώ
Newsroom ΔΟΛ, με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ

Read more...