Τρίτη 8 Σεπτεμβρίου 2015

Η απάντηση του Καμμένου στον Μεϊμαράκη - ΒΙΝΤΕΟ

Η απάντηση του Καμμένου στον Μεϊμαράκη - ΒΙΝΤΕΟΑπάντηση στον Βαγγέλη Μειμαρακη αναφορικά με όσα δήλωσε στην εκπομπή του Νίκου Χατζηνικολάου "στον ενικό" για την υπόθεση των υποβρυχίων, έδωσε οΠάνος Καμμενος.
Ο πρόεδρος των Ανεξαρτήτων Ελλήνων, κατά τη διάρκεια της συνέντευξης που παραχώρησε στην ΕΡΤ, κάλεσε τον πρόεδρο της ΝΔ να προσκομίσει το έγγραφο που λέει ότι η υπόθεση έχει μπει στο αρχείο. Όπως χαρακτηριστικά ανέφερε "υπάρχουν δυο επιλογές. Ή ο κ. Μεϊμαράκης θα προσκομίσει αύριο το έγγραφο αυτό που αφορά αυτή τη δικογραφία ή θα πρέπει να εγκαταλείψει τον προεκλογικό αγώνα".
"Δεν μπορεί να διεκδικεί την πρωθυπουργία της χώρας και να λέει ψέματα στον ελληνικό λαό. Να λέει ψέματα στον ελληνικό λαό μάλιστα επικαλούμενος έγγραφα τα οποία δεν κατέχει" συνέχισε.
Μεταξύ άλλων ανέφερε ότι δεν καταδικάζει κανέναν αλλά ότι πρέπει να εξεταστεί η δικογραφία και να διερευνηθεί η υπόθεση.
Δείτε το βίντεο της ΕΡΤ
http://www.enikos.gr/

Read more...

Δεν αφήνει την Φώφη σε χλωρό κλαρί…


Στο ένα κανάλι η πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ (MEGA) και στο άλλο ο πρώην (ΣΚΑΙ)…

Έχετε δει τον Σαμαρά να εμφανίζεται πουθενά;..

Μετά, αρνείται η καημένη η Φώφη, ότι την ποδηγετεί ο Ευάγγελος. Δεν αφήνει κανάλι για κανάλι και μάλιστα την ίδια μέρα που η πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ πραγματοποιεί τις δικές της τηλεοπτικές εμφανίσεις. 

Ασυγκράτητος ο φαύλος Ευάγγελος. Ποτέ άλλοτε πρώην αρχηγός (πρόσφατο παράδειγμα ο Σαμαράς και λίγο αργότερα η Αλέκα Παπαρήγα) δεν...
‘καναν αυτήν την θλιβερή παρακάμερα στον διάδοχό τους…

Read more...

Την ώρα που ο Μειμαράκης έδινε την ανθοδέσμη στην Ζωή…


γνώριζε για την δικογραφία…

Επανέρχεται στον σκάνδαλο των υποβρυχίων ο πρόεδρος των ΑΝΕΛ, Πάνος Καμμένος.

Στη συνέντευξη, που δίνει αυτήν ώρα στην ΕΡΤ, κατηγορεί τον πρόεδρο της ΝΔ, Ευάγγελο Μειμαράκη, πως πλήρωσε, την εποχή που ήταν υπουργός Εθνικής Άμυνας, σκανδαλωδώς, ένα ποσό πάνω από 100 εκατομμύρια στους Γερμανούς.

Ο…
πρόεδρος των ΑΝΕΛ κατηγορεί επίσης την πρόεδρο της Βουλής, Ζωή Κωνσταντοπούλου, πως έβαλε την δικογραφία στο συρτάρι και καλεί τον Ευάγγελο Μειμαράκη να απαντήσει στις καταγγελίες…

Read more...

Τότε, να μην κάνουμε εκλογές…


Η αντίδραση των Δραγασάκη – Τσακαλώτου, στην παρέμβαση των Βρυξελλών… 

Οι Βρυξέλλες, με αφορμή το χρέος, παρενέβησαν στα εσωτερικά μας εν όψει των εκλογών.

Να λείψουν οι υποδείξεις απάντησαν με ένα στόμα, Δραγασακης και Τσακαλώτος.

Ο πρώτος μάλιστα είπε, πως για το θέμα του χρέους βεβαίως θα…
μιλήσουμε με τους δανειστές. Δεν μπορούμε μόνοι μας να το ρυθμίσουμε. 

Αλλά μέχρι εκεί. Δεν θα μας πουν και τι κυβέρνηση θα κάνουμε στην Ελλάδα.

Στο ίδιο πνεύμα κι ο Ευκλείδης Τσακαλώτος, ο οποίος τα ‘χωσε και στη ΝΔ, που μιλούσε για βιώσιμο χρέος…

Read more...

Οι τραμπούκοι (που έριξαν μαύρο στην ΕΡΤ) ξανάρχονται #2 ...


Για τον πρωταγωνιστή του χθεσινού επεισοδίου  Μανώλη Κεφαλογιάννη εναντίον του καμεραμάν, η ΠΟΣΠΕΡΤ εξέδωσε την ακόλουθη  ανακοίνωση-καταγγελία...
Η ΠΟΣΠΕΡΤ καταγγέλλει με τον πιο έντονο τρόπο τον κ. Κεφαλογιάννη που επιτέθηκε βίαια...
εναντίον συναδέλφου εικονολήπτη, στη διακοπή της χθεσινής περιβόητης εκπομπής της ΕΡΤ που ήταν καλεσμένος εκπροσωπώντας τη... Νέα Δημοκρατία και αφού του αφαίρεσε το κινητό τηλέφωνο, τον προπηλάκισε και τον απείλησε ότι «δεν θα ξαναδεί το φως της τηλεόρασης!!!!».
Επικροτούμε τη στάση του συναδέλφου εικονολήπτη, του προσωπικού της ΕΡΤ που βρισκόταν στο στούντιο και έκαναν τη βάρδιά τους, καθώς και του παρουσιαστή, των συντελεστών, των καλεσμένων της εκπομπής (εξάρουμε τη στάση της κας. Κανέλλη επί του θέματος) που επέδειξαν νηφαλιότητα και εγκράτεια απέναντι στο νέο ήθος – ύφος της Νέας Δημοκρατίας που είναι το ίδιο αυταρχικό, προκλητικό, αντεργατικό, φιλομνημονιακό και φασίζον, με το παλαιό.

Ο κ. Κεφαλογιάννης σε συνέχεια των δηλώσεων Μεϊμαράκη, Δένδια, Βούλτεψη, Άδωνι και λοιπών, βάζοντας επιπλέον και το προσωπικό του μίσος εναντίον των εργαζόμενων της ΕΡΤ, λόγω του ότι κάποτε δεν τον είχαν εξυπηρετήσει σε προσωπικές επιχειρηματικές δραστηριότητές του, τους επιτίθεται με μένος όποτε του δίνεται η δυνατότητα. Όχι όμως κι αυτό!

Η Νέα Δημοκρατία αποδεικνύει καθημερινά ότι δεν διδάχθηκε από τα λάθη του παρελθόντος και έχει αποκοπεί από την εργατική τάξη εξου και ο ανελέητος, καθημερινός, μαζικός εργασιακός εκφοβισμός με ρεμβασιστικές τάσεις και «προληπτικά» κηρύγματα όπως εκείνα των Μουρούτηδων, Λαζαρίδηδων, Καψήδων κλπ. Ως εδώ και μη παρέκει όμως.

Η ΠΟΣΠΕΡΤ και οι εργαζόμενοι της ΕΡΤ κρατώντας την αξιοπρέπειά τους δεν θα δεχθούν νέες επιθέσεις, ούτε από τον κ. Κεφαλογιάννη, ούτε από κανέναν άλλο «ευγενή».

Η τραγική παρουσία του κ. Κεφαλογιάννη χθες και η όλη παρουσία του στην εκπομπή, με τους κουτσαβακισμούς και το θράσος του, απέδειξε ότι ο εσμός της κυβέρνησης Σαμαρά ζει – βασιλεύει και επιβραβεύεται και στην εποχή του προσωρινού προέδρου της ΝΔ κ. Μεϊμαράκη.

Την ώρα που οι εργαζόμενοι έχουν δεχθεί ισχυρό πλήγμα από τις μνημονιακές πολιτικές που μας έφεραν με τη λιτότητα, τη φτώχεια, την εξαθλίωση, τις αυτοκτονίες, τις απολύσεις, στηρίζοντας το νέο μνημόνιο που γιγαντώνει και επιβαρύνει ακόμα περισσότερο την ήδη δοκιμαζόμενη και χειμαζόμενη κοινωνία και ότι τα ζητήματα ενημέρωσης και δημοκρατίας είναι ζητήματα προσωπικών και κομματικών επιλογών πάει πολύ να μας κουνούν το δάχτυλο.

Έχουν απύθμενο θράσος που με ύφος χιλίων καρδιναλίων συνεχίζουν μαζοχιστικά να επιμένουν για το ορθό της απόφασής τους για το μαύρο στην ΕΡΤ, όταν κατακρίθηκε από την παγκόσμια κοινότητα η Νέα Δημοκρατία γι” αυτή τους την απόφαση ενάντια στη δημοκρατία.

Οι εργαζόμενοι της ΕΡΤ απέδειξαν ότι και δεν φοβούνται και αγωνίζονται και δεν δέχονται τετελεσμένα και απειλές από την εκάστοτε «εξουσία».

Η ΠΟΣΠΕΡΤ και οι εργαζόμενοι της ΕΡΤ προειδοποιούν όλους, ότι δεν θα δεχθούν να επανέλθουν λογικές και πρακτικές του μαύρου παρελθόντος, που θέλουν την ΕΡΤ λάφυρό τους και ορντινάντζα τους στις πολιτικές επιδιώξεις τους.
Που θέλουν την ΕΡΤ δεσμευμένη στην κρατική εξουσία και στα παράκεντρά τους, που θέλουν την ΕΡΤ «Ιφιγένεια» και θύμα τους όταν αυτοί είναι ανίκανοι να ανταπεξέλθουν στο σκοπό μιας δημόσιας ραδιοτηλεόρασης που αξίζει στο λαό μας...

Read more...

«Θέλουμε τη συμμετοχή των ιδιωτών» Πηγές ΤτΕ: Δεν τίθεται θέμα συγχωνεύσεων συστημικών τραπεζών


Πηγές ΤτΕ: Δεν τίθεται θέμα συγχωνεύσεων συστημικών τραπεζών

Αθήνα
H αξιολόγηση των στοιχείων ενεργητικού των ελληνικών τραπεζών από την Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα θα έχει ολοκληρωθεί μέχρι το τέλος του μήνα, ανοίγοντας το δρόμο για την ανακεφαλαιοποίησή τους έως το τέλος του έτους, δήλωσε αξιωματούχος της Τράπεζας της Ελλάδας (ΤτΕ).

Ο αξιωματούχος, που μίλησε στο Reuters υπό τον όρο της ανωνυμίας του, πρόσθεσε ότι η ΤτΕ επιδιώκει τη συμμετοχή ιδιωτών επενδυτών και απέκλεισε το ενδεχόμενο συγχωνεύσεων μεταξύ των συστημικών τραπεζών.

Η Ευρωπαϊκή Ένωση εκτιμά ότι οι ελληνικές τράπεζες θα χρειαστούν 10 - 25 δισ. ευρώ για την ανακεφαλαιοποίησή τους. Το ακριβές ποσό, όμως, θα εξαρτηθεί από το αποτέλεσμα των stress tests και της αξιολόγησης των στοιχείων ενεργητικού (Asset Quality Review - AQR).

Συνάντηση Στουρνάρα - Χουλιαράκη


Το πλαίσιο της ανακεφαλαιοποίησης του τραπεζικού συστήματος, το οποίο θα οριστικοποιηθεί το επόμενο διάστημα, εν όψει της ανακοίνωσης των αποτελεσμάτων των stress tests, βρέθηκε στο επίκεντρο της συνάντησης του υπουργού Οικονομικών Γιώργου Χουλιαράκη και του διοικητή της Τράπεζας της Ελλάδος Γιάννη Στουρνάρα, η οποία διήρκησε περίπου 2 ώρες.

Σύμφωνα με πληροφορίες του Βήματος, αποφασίστηκε η συγκρότηση ειδικής ομάδας με τη συμμετοχή εκπροσώπων του Ταμείου Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας (ΤΧΣ), της Τράπεζας της Ελλάδος και του υπουργείου Οικονομικών, η οποία θα σχεδιάσει τη νέα νομοθεσία, βάση της οποίας θα ενισχυθεί κεφαλαιακά το τραπεζικό σύστημα.

Κατά τις ίδιες πηγές, ο κ. Στουρνάρας απέκλεισε κατηγορηματικά το ενδεχόμενο να συμμετάσχουν και οι καταθέτες στις επικείμενες αυξήσεις κεφαλαίου.

Με βάση το χρονοδιάγραμμα που παρουσιάστηκε στον κ. Χουλιαράκη, αυτό το μήνα θα ολοκληρωθεί η αξιολόγηση των στοιχείων ενεργητικού των τραπεζών και μέχρι το τέλος Οκτωβρίου θα ανακοινωθούν τα αποτελέσματα των stress tests.

Τον Οκτώβριο επίσης θα οριστικοποιηθεί και θα τεθεί σε εφαρμογή το νέο πλαίσιο για τη διαχείριση των κόκκινων δανείων.

Ο κ. Στουρνάρας, σύμφωνα με πληροφορίες, εμφανίστηκε αισιόδοξος ότι η όλη διαδικασία, τόσο όσον αφορά την ανακεφαλαιοποίηση, όσο και τη διαχείριση των προβληματικών χορηγήσεων, θα ολοκληρωθεί έγκαιρα.

Συζήτηση στο υπουργείο έγινε και για τους περιορισμούς στην κίνηση κεφαλαίων, με το διοικητή της Τράπεζας της Ελλάδος να παρουσιάζει στοιχεία που δείχνουν ότι τον Ιούλιο χρηματοδοτήθηκε το 50% των εισαγωγών του αντίστοιχου περυσινού μήνα και τον Αύγουστο το 75%.

Το στοιχείο αυτό αποτυπώνει μία σχετική ομαλοποίηση της αγοράς, μετά το πρώτο σοκ από την επιβολή των capital controls. Πληροφορίες αναφέρουν πως αποφασίστηκε η περαιτέρω χαλάρωση των περιορισμών για τις επιχειρήσεις.

Από την άλλη πλευρά, δεν αναμένεται να υπάρξει αύξηση του ορίου αναλήψεων για ιδιώτες, καθώς κρίνεται ότι τα 420 ευρώ εβδομαδιαίως μπορούν να καλύψουν τις ανάγκες του συναλλακτικού κοινού.
Newsroom ΔΟΛ

Read more...

Καμμένος: Υπέρ της κατάργησης του νόμου περί ευθύνης υπουργών...


«Στην Ολομέλεια της Βουλής ζήτησα από όλα τα κόμματα να πάρουν θέση και να καταργήσουμε άμεσα το νόμο περί ευθύνης υπουργών. Την ίδια στιγμή ζήτησα να μειώσουμε τους μισθούς των βουλευτών. 
Δεν... 
απάντησε κανείς» δήλωσε ο πρόεδρος των ΑΝΕΛ, Πάνος Καμμένος.

«Οι ΑΝΕΛ καταθέσαμε πρόταση νόμου για την αστική ευθύνη των υπουργών. Μαθαίνω ότι μόλις σήμερα έφυγε από τη Βουλή για το Γενικό Λογιστήριο του Κράτους για να κοστολογηθεί.

» Είναι οι γνωστές μεθοδεύσεις για να μην φτάσει ποτέ σε απόφαση κάτι που ενοχλεί το σύστημα, αλλά εξυπηρετεί τους πολίτες» πρόσθεσε στην δήλωσή του ο κ. Καμμένος καταλήγοντας «οι ΑΝΕΛ θα επιμείνουμε»....

Read more...

Αφού εξασφάλισε τετραετία, πήγε στη ΛΑΕ...


Μάλιστα, προ εβδομάδων, το κόμμα του Παναγιώτη Λαφαζάνη είχε στείλει μία λίστα στους δημοσιογράφους με τους εκπροσώπους της Λαϊκής Ενότητας, στην οποία συμπεριλαμβανόταν ο Νίκος Χουντής.
xountis
Χθες το απόγευμα, λοιπόν, ο Νίκος Χουντής έγινε και επισήμως ευρωβουλευτής, αφού ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, Μάρτιν Σουλτς, ανέγνωσε το όνομά του ως εκείνου που κάλυψε την έδρα του παραιτηθέντος Μανόλη Γλέζου. Αμέσως μετά, ο Νίκος Χουντής προέβη σε δήλωση, γνωστοποιώντας ότι θα δραστηριοποιηθεί ως ευρωβουλευτής «από τις θέσεις της Λαϊκής Ενότητας». Σημειωτέον ότι ο Χουντής βρέθηκε στις Βρυξέλλες κατόπιν συνεννόησης με τον Αλέξη Τσίπρα στα μέσα του προηγούμενου Ιουλίου προκειμένου να μην καταλάβει την ευρω-έδρα ο Γιάννης Μηλιός. Μόνο που ο τότε πρωθυπουργός δεν ήξερε ότι ο Νίκος Χουντής σχεδίαζε να πάει με το «κόμμα Λαφαζάνη»...
Η πολιτική δήλωση του Νίκου Χουντή έχει ως εξής:
«Στην προηγούμενη θητεία μου στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο προσπάθησα με επιμονή να αναδείξω τα αδιέξοδα και την αναποτελεσματικότητα της πολιτικής των μνημονίων που οδήγησαν εκατομμύρια συμπατριώτες μου στη φτώχεια και την ανεργία και την ελληνική κοινωνία σε εξαθλίωση και σε απώλεια στοιχειωδών κοινωνικών, πολιτικών και δημοκρατικών δικαιωμάτων. Την ίδια πολιτική θα ακολουθήσω και τώρα. Από τις θέσεις της Λαϊκής Ενότητας, έχω καθήκον να αντιπαλέψω τις πολιτικές της ευρωζώνης, τα νέα μνημόνια, και την πολιτική του «πάση θυσία στο ευρώ», που οδηγεί την Ελλάδα και όλους τους λαούς της Ευρώπης σε συνεχή λιτότητα, σε τεράστια κοινωνικά και αναπτυξιακά αδιέξοδα και στην απώλεια της εθνικής τους κυριαρχίας».
http://www.matrix24.gr/

Read more...

Στον 3ο όμιλο... Live: Γεωργία - Ελλάδα (19:00), στον δρόμο για τους «16»


Live: Γεωργία - Ελλάδα (19:00), στον δρόμο για τους «16»
  (Φωτογραφία:  Intime )
Αθήνα

Αήττητη στον δρόμο για τα «χιαστί» ματς της διοργάνωσης (φάση των «16»), θέλει να συνεχίσει η Εθνική ομάδα μπάσκετ που απόψε (19:00, ΑΝΤ1, ΟΤΕSport, live sports.in.gr) αντιμετωπίζει τη Γεωργία στην 3η αγωνιστική των ομίλων του Ευρωμπάσκετ. Μετά το επιτυχημένο ξεκίνημα με 2x2 κόντρα σε ΠΓΔΜ και Κροατία, η «γαλανόλευκη» μπορεί να θεωρείται το φαβορί για την πρώτη θέση στον όμιλο του Ζάγκρεμπ. Δείτε τι έγινε στους υπόλοιπους ομίλους της ημέρας:2ος όμιλος, 3ος όμιλος. Το βέβαιο είναι πως διαθέτει ένα ισχυρότερο και πιο έμπειρο ρόστερ από τους αντιπάλους της στην προσπάθεια να μην πέσει θύμα κάποιας έκπληξης.

Αυτό οι Έλληνες διεθνείς το απέδειξαν και με την ανωτερότητά τους στην πρεμιέρα, αλλά και στα κρίσιμα σημεία του ντέρμπι με τους οικοδεσπότες Κροάτες, ενώ πλέον, η Εθνική διαθέτει και υψηλή αυτοπεποίθηση για τα πιο δύσκολα που έρχονται.

Στην αποψινή αντίπαλο, δεν υπάρχουν ιδιαίτερα σημεία αναφοράς, πέρα από τον NBAer Ζάζα Πατσούλια και τον πρώην σέντερ του Ολυμπιακού και του Παναθηναϊκού, Γκιόργκι Σερμαντίνι.

Σαφέστατα δεν χωράει… υποτίμηση για την ομάδα που στη δική της πρεμιέρα έχασε από την Ολλανδία, αλλά κόντραρε τη Σλοβενία.
Newsroom ΔΟΛ

Read more...

Νικολόπουλος: Οι ΑΝΕΛ δεν είναι ουρά του Τσίπρα...


«Οι Ανεξάρτητοι Έλληνες προσερχόμαστε σ' αυτές τις εκλογές και δεν είμαστε ούτε το συμπλήρωμα του ΣΥΡΙΖΑ, ούτε η ουρά του Αλέξη Τσίπρα», τόνισε από την Τρίπολη σήμερα το μεσημέρι ο... πρώην υπουργός Νίκος Νικολόπουλος, ο οποίος παρουσίασε τους υποψηφίους των ΑΝΕΛ για το νομό Αρκαδίας.
Τόνισε πως οι Ανεξάρτητοι Έλληνες «είμαστε το κόμμα που προσφέραμε την πολιτική σταθερότητα τους προηγούμενους επτά δύσκολους μήνες, με την πρωτόγνωρη διαπραγμάτευση».
Ο κ. Νικολόπουλος σημείωσε ότι η πρόσκληση του Αλέξη Τσίπρα για συνέχιση της συνεργασίας, μετά τις εκλογές και την καθαρή εντολή του λαού, στην επόμενη κυβέρνηση, «είναι πρόσκληση ευθύνης».
Η παρουσία μας ανέφερε, εγγυάται ότι το τρένο δεν θα εκτροχιαστεί, όπως και δεν εκτροχιάστηκε τους προηγούμενους μήνες από το δρόμο της Ενωμένης Ευρώπης, δεν ακούσαμε, είπε, τους «δραχμιστές», τους «ομογάλακτους» βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ, που ανέτρεψαν την κυβέρνηση του Αλέξη Τσίπρα.
«Θα αναγκάζουμε το ΣΥΡΙΖΑ να σκέπτεται, να λέει και να πράττει όσα ενδεχομένως δεν τολμά να πει και να πράξει», ανέφερε ο κ. Νικολόπουλος και πρόσθεσε ότι οι Ανεξάρτητοι Έλληνες θα συγκρουστούν με τα συμφέροντα και με όλους όσους έφεραν τη χώρα στα δύσκολα.
Φτάσαμε εδώ, εξαιτίας κάποιων που έχουν όνομα και επίθετο, επεσήμανε και πρόσθεσε ότι το κόμματου θα δώσει σκληρή μάχη με την φοροδιαφυγή.
Υπογράμμισε πως αυτοί που τους επέτρεπαν να παίρνουν δάνεια δισεκατομμυρίων από την Αγροτική Τράπεζα, «οι ‘'νταβατζήδες'' που έλεγε ο Καραμανλής», και να μην τα γυρίζουν πίσω, είναι αυτοί θέλουν την επιστροφή του παλιού κατεστημένου.
Πηγαίνετε είπε, αγοράστε από το περίπτερο το περιοδικό με τα 1.300 ονόματα, τους μεγάλους χορηγούς του «ΝΑΙ», που θέλουν το Μεϊμαράκη, τον «Ποταμάκη» και τη Γεννηματά, να γυρίσουν πίσω, αυτοί ανέφερε πως είναι που πήραν τα λεφτά από την Αγροτική τράπεζα, χωρίς εγγύηση και δεν τα γύρισαν πίσω και θα τα πληρώσουμε όλοι εμείς.
Δίνουν ανέφερε, όσα κι όσα για να βγάλουν τον Καμμένο απ' έξω από την κυβέρνηση. Γιατί «ξέρουν ότι θα πάνε να κάνουν παρέα στον 'Ακη Τσοχατζόπουλο σε λίγο», όλοι αυτοί οι high society που φωτογραφίζονταν με τους παλιούς υπουργούς των εξοπλιστικών. Οι δεκαέξι αυτοί φάκελοι είπε, ήταν στην κατοχή της Ζωής Κωνσταντοπούλου και δεν τους έδωσε.
«Με υπηρέτριες και Φιλιππινέζες πολιτικούς, δεν μπορεί να πάει ο τόπος μπροστά» τόνισε ο Νίκος Νικολόπουλος και κάλεσε τους πολίτες της Αρκαδίας να δυναμώσουν τους Ανεξάρτητους Έλληνες.
Εξέφρασε την άποψη ότι ο χειμώνας θα είναι δύσκολος γιατί η συμφωνία έχει δύσκολα μέτρα και συμπλήρωσε ότι οι Ανεξάρτητοι Έλληνες δεν την υιοθέτησαν και εξακολουθούν να μιλάμε αντιμνημονιακά, γιατί δεν την πιστεύουν. Οι άλλοι είπε, έλεγαν «φέρτε μια συμφωνία, όποια να' ναι» και σημείωσε πως δεν πιστεύει ότι οι πολίτες θα στηρίξουν «αυτούς που λάδωσαν τα ρούχα τους», ενώ κάλεσε τον κόσμο να μην πιστεύει στις δημοσκοπήσεις που δημοσιεύονται, γιατί αυτά που παρουσιάζουν είναι κουταμάρες για να κοροϊδέψουν τον κόσμο και η διαφορά είπε, Τσίπρα με Μεϊμαράκη είναι πάνω από 5 - 6 μονάδες...

newsbeast 

Read more...

Δήλωση του Ρ.Μορώνη Τι απαντά η κυβέρνηση στις καταγγελίες Λαφαζάνη για τον τηλεοπτικό χρόνο


Τι απαντά η κυβέρνηση στις καταγγελίες Λαφαζάνη για τον τηλεοπτικό χρόνο
Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Ροδόλφος Μορώνης   (Φωτογραφία:  Intime )

Αθήνα
Στις καταγγελίες του Παναγιώτη Λαφαζάνη από την ΔΕΘ σχετικά με τον τηλεοπτικό χρόνο που δόθηκε στη Λαϊκή Ενότητα αναφέρθηκε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Ροδόλφος Μορώνης.

Η δήλωση του κ. Μορώνη:

«Δεν θα ήθελα να σχολιάσω τη γνώμη του κ. Λαφαζάνη για την υπηρεσιακή κυβέρνηση και το ρόλο της. Σχετικώς με το θέμα του τηλεοπτικού χρόνου, που εδόθη στη Λαϊκή Ενότητα με την Κοινή Υπουργική Απόφαση, υπενθυμίζω ότι της έκδοσής της προηγήθηκε διάσκεψη της Διακομματικής Επιτροπής στην οποία μετείχε και εκπρόσωπος του κόμματος αυτού.

» Κατά τη διάσκεψη αποφασίσθηκε για τον υπολογισμό του αναλογούντος χρόνου για κάθε κόμμα να ληφθεί υπ΄όψιν κατά 50% η κοινοβουλευτική του δύναμη και κατά 50% η εκλογική του δύναμη κατά τις εκλογές του περασμένου Ιανουαρίου. Αυτό ακριβώς αποτυπώνεται στην ισχύουσα ΚΥΑ».
Newsroom ΔΟΛ

Read more...

Ποια η διαδικασία Από 10 έως και 17 Σεπτεμβρίου οι ηλεκτρονικές εγγραφές σε AEI και ΤΕΙ


Από 10 έως και 17 Σεπτεμβρίου οι ηλεκτρονικές εγγραφές σε AEI και ΤΕΙ
  (Φωτογραφία:  Eurokinissi )

Αθήνα
Από 10 Σεπτεμβρίου μέχρι και 17 Σεπτεμβρίου 2015 θα γίνουν οι εγγραφές των επιτυχόντων στα τμήματα και τις σχολές της τριτοβάθμιας εκπαίδευσης για το ακαδημαϊκό έτος 2015-2016, όπως ανακοινώθηκε από το υπουργείο Πολιτισμού, Παιδείας και Θρησκευμάτων.

Σημειώνεται ότι, φέτος πρώτη φορά, για τις εγγραφές των επιτυχόντων τίθεται σε λειτουργία το σύστημα της υποχρεωτικής ηλεκτρονικής προεγγραφής και της αποστολής των δικαιολογητικών εγγραφής, χωρίς να απαιτείται η μετάβαση των επιτυχόντων στα τμήματα επιτυχίας.

Έτσι, οι επιτυχόντες απαλλάσσονται από το κόστος της μετακίνησής τους, με αποτέλεσμα, όπως επισημαίνει το υπουργείο, τον εκσυγχρονισμό και την απλοποίηση της διαδικασίας.

Αναλυτικά, μέσα στο διάστημα 10-22 Σεπτεμβρίου, η διαδικασία εγγραφής των επιτυχόντων περιλαμβάνει πλέον τα εξής στάδια:

1. Στο διάστημα 10-17 Σεπτεμβρίου 2015, οι επιτυχόντες, μέσω της ιστοσελίδας του υπουργείου Παιδείας www.minedu.gov.gr, οφείλουν να επισκεφθούν την ειδική εφαρμογή προεγγραφής, να συμπληρώσουν και υποβάλουν ηλεκτρονικά την αίτηση προεγγραφής τους. Για την είσοδό τους στην εφαρμογή θα καταχωρούν τον 8ψήφιο κωδικό εξετάσεων και τον προσωπικό κωδικό ασφαλείας (password) που χρησιμοποίησαν στο μηχανογραφικό δελτίο. Αν χρειαστεί, οι σχολικές μονάδες θα υποστηρίξουν τους επιτυχόντες για την επαναδημιουργία password, σε περίπτωση που δεν τον θυμούνται.

2. Στη συνέχεια, και ως 22 Σεπτεμβρίου 2015 (ταχυδρομική σφραγίδα), οι προεγγραφέντες επιτυχόντες οφείλουν να αποστείλουν στη γραμματεία του τμήματος που πέτυχαν με ταχυμεταφορά (courier) ή αυτοπροσώπως τη συγκεκριμένη αίτηση προεγγραφής και τα υπόλοιπα απαιτούμενα δικαιολογητικά. Τα δικαιολογητικά αναφέρονται αναλυτικά και στην ηλεκτρονική εφαρμογή και στη σχετική εγκύκλιο, που μπορούν οι ενδιαφερόμενοι να βρουν στην ιστοσελίδα του υπουργείου. Οι ταχυδρομικές διευθύνσεις και τα τηλέφωνα όλων των τμημάτων θα έχουν αναρτηθεί στην ηλεκτρονική εφαρμογή προεγγραφής.

3. Τέλος, η γραμματεία του τμήματος ή σχολής, για την ολοκλήρωση της εγγραφής, ελέγχει και αντιπαραβάλλει τα δικαιολογητικά που απέστειλαν οι εισαγόμενοι με τον ονομαστικό πίνακα επιτυχόντων και με τον πίνακα των εισαγομένων που υπέβαλαν ηλεκτρονική αίτηση, που θα έχουν αποσταλεί ηλεκτρονικά από το ΥΠΟΠΑΙΘ. Για την ολοκλήρωση της εγγραφής και για εξαιρετικές περιπτώσεις, η γραμματεία δύναται αιτιολογημένα να ζητήσει επιπλέον δικαιολογητικά από τους εισαγομένους.

Οι παραπάνω προθεσμίες είναι αποκλειστικές και δεσμευτικές και ισχύουν για την εγγραφή των εισαγομένων με το σύστημα των πανελλαδικών εξετάσεων ΓΕΛ και ΕΠΑΛ στην τριτοβάθμια εκπαίδευση.

Από το υπουργείο τονίζεται, επίσης, ότι στην ίδια προθεσμία θα ολοκληρωθεί και η εγγραφή των εισαγομένων στις θέσεις εισακτέων πέραν του καθορισθέντος αριθμού εισακτέων, με την ειδική κατηγορία των Ελλήνων πολιτών της μουσουλμανικής μειονότητας της Θράκης, για τους οποίους επίσης θα εφαρμοστεί η ηλεκτρονική προεγγραφή.

Όσον αφορά τους επιτυχόντες στις Στρατιωτικές και Αστυνομικές Σχολές, στη Σχολή Ανθυποπυραγών της Πυροσβεστικής Ακαδημίας, στις ακαδημίες Εμπορικού Ναυτικού καθώς και στις Ανώτερες Σχολές Τουριστικής Εκπαίδευσης Ρόδου και Κρήτης, η προθεσμία και η διαδικασία εγγραφής των επιτυχόντων θα ορισθεί και θα ανακοινωθεί από τις ίδιες τις σχολές.

Εξάλλου, τις επόμενες ημέρες θα γίνουν και οι εγγραφές των εισαγομένων με την ειδική κατηγορία των αλλοδαπών-αλλογενών και αποφοίτων λυκείων ή αντίστοιχων σχολείων κρατών-μελών της ΕΕ μη ελληνικής καταγωγής. Για τις δύο αυτές κατηγορίες δεν θα εφαρμοστεί η ηλεκτρονική προεγγραφή, αλλά η εγγραφή θα γίνει όπως πέρυσι και θα ακολουθήσει ξεχωριστή εγκύκλιος.

Όλες οι προαναφερθείσες διαδικασίες εγγραφής ολοκληρώνονται είτε από τον ίδιο τον επιτυχόντα ή από νομίμως εξουσιοδοτημένο από αυτόν πρόσωπο.

Τέλος, σημειώνεται ότι υποψήφιος που έχει εγγραφεί σε σχολή ή τμήμα της τριτοβάθμιας εκπαίδευσης, δεν μπορεί να εγγραφεί στη νέα σχολή ή στο τμήμα εισαγωγής του, αν δεν διαγραφεί προηγουμένως από την σχολή ή το τμήμα, στο οποίο είναι εγγεγραμμένος.
Newsroom ΔΟΛ, με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ

Read more...

ΣΥΡΙΖΑ: Γι΄ αυτό θέλει συγκυβέρνηση η Νέα Δημοκρατία (video)...


Για «κρυφό πρόγραμμα» που προσπαθεί μάταια να κρύψει από τον ελληνικό λαό κατηγορεί τη Νέα Δημοκρατία ο ΣΥΡΙΖΑ.
Σύμφωνα με την Κουμουνδούρου, το κόμμα του Ευάγγελου Μεϊμαράκη «θέλει τη συγκυβέρνηση για να...
ματαιώσει τη μεγάλη κατάκτηση της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ, στην 7μηνη διαπραγμάτευση, αναφορικά με την απομείωση του χρέους», «για να βάλει στα συρτάρια τις λίστες φοροδιαφυγής», «για να μην προχωρήσει η αδειοδότηση των τηλεοπτικών σταθμών», αλλά και «για να πει "ναι" σε όλα τα ντόπια και ξένα συμφέροντα».

«Αυτό είναι το πρόγραμμά της που προσπαθεί, μάταια, να κρύψει από τον ελληνικό λαό», τονίζει χαρακτηριστικά ο ΣΥΡΙΖΑ παραπέμποντας σε σχετικό απόσπασμα - «αποκαλυπτικό για το πώς θα αντιμετωπίσει η ΝΔ τη φοροδιαφυγή» - από τη χθεσινοβραδινή συνέντευξη του προέδρου της ΝΔ, Ευάγγελου Μεϊμαράκη:

Αλλά και σε ραδιοφωνική συνέντευξη της Σοφίας Βούλτεψη «για την πρόθεση της ΝΔ να διατηρήσει το καθεστώς ασυλίας των καναλιών για τις τηλεοπτικές άδειες»...

newsbomb.gr

Read more...

«Χρειαζόμαστε κυβέρνηση με συμπαγή πλειοψηφία» Δραγασάκης: Συμπαράταξη για το χρέος ακόμη και με αυτοδυναμία


Δραγασάκης: Συμπαράταξη για το χρέος ακόμη και με αυτοδυναμία
Ο Γιάννης Δραγασάκης   (Φωτογραφία:  Eurokinissi )

Αθήνα
Ανοιχτό το ενδεχόμενο για ευρύτερη συμφωνία μεταξύ των κομμάτων στο θέμα της ρύθμισης του χρέους, ακόμη και στην περίπτωση που ο ΣΥΡΙΖΑ πάρει την αυτοδυναμία στις εκλογές της 20ής Σεπτεμβρίου, αφήνει ο τέως αντιπρόεδρος της κυβέρνησης, Γιάννης Δραγασάκης.
Μιλώντας στον Βήμα 99,5 ο κ. Δραγασάκης ανέφερε: «Μπορούμε, ας πούμε, για τη ρύθμιση του χρέους και για άλλα να δημιουργήσουμε τους όρους μιας ευρύτερης συμπαράταξης, ένα ευρύτερο κοινό πλαίσιο θέσεων, ελπίζοντας βέβαια ότι όλα τα κόμματα πια συμφωνούν ότι το χρέος δεν είναι βιώσιμο και πρέπει να παλέψουμε να μειωθεί».
Η δήλωση αυτή του κ. Δραγασάκη έρχεται ως απάντηση στη δήλωση κοινοτικής πηγής στην εφημερίδα Τα Νέα, σύμφωνα με την οποία μόνο με μια κυβέρνηση που θα διαθέτει ευρύτατη νομιμοποίηση θα διαπραγματευθεί η ευρωζώνη ρύθμιση του χρέους. Μάλιστα, η ίδια πηγή διαβεβαίωσε ότι τα σχετικά μηνύματα έχουν ήδη σταλεί και στα ελληνικά κόμματα.
Ο κ. Δραγασάκης απέκρουσε ότι η συμφωνία με τους εταίρους για το χρέος πρέπει να γίνει από κυβέρνηση μεγάλου συνασπισμού, ωστόσο ανέφερε ότι η όποια κυβέρνηση προκύψει, μπορεί να συμφωνήσει επί του θέματος με τα υπόλοιπα κόμματα πριν ξεκινήσει τη διαπραγμάτευση με τους δανειστές.
«Είναι οι δανειστές μας, δεν μπορείς να κάνεις ρύθμιση μονομερώς, με διαπραγμάτευση θα γίνει ρύθμιση, αλλά αυτοί θα αποφασίσουν για το τι κυβέρνηση θα έχουμε;» είπε ο κ. Δραγασάκης στον Βήμα 99,5.
Όσο για τι είδους κυβέρνηση χρειάζεται η χώρα ο τέως αντιπρόεδρος της κυβέρνησης είπε: «Χρειαζόμαστε μια κυβέρνηση με μια ευρεία, ισχυρή κι όσο γίνεται πιο συμπαγή πλειοψηφία. Διότι έχουμε να υλοποιήσουμε μια συμφωνία που ο τρόπος με τον οποίο θα υλοποιηθεί, έχει πολύ μεγάλη σημασία.
» Τώρα, αυτή η κυβέρνηση, επίσης έχω να πω, πρέπει να προετοιμάσει το έδαφος για να πάμε σε κυβερνήσεις συνεργασίας, αλλά κυβερνήσεις συνεργασίας στη βάση προγραμμάτων».
Μάλιστα, ο κ. Δραγασάκης συμπλήρωσε πως όραμά δικό του και του ΣΥΡΙΖΑ είναι οι κυβερνήσεις προγραμματικών συνεργασιών με προϋποθέσεις. Μία από τις προϋποθέσεις, είπε, είναι να καταργηθεί το bonus των 50 εδρών.
Για τη λειτουργία του Δημοσίου παραδέχτηκε πως έτσι όπως λειτουργεί πια, δεν εξυπηρετεί κανέναν, κι αυτό είναι -όπως είπε- μια συνέπεια της κρίσης και αποτέλεσμα της «τροϊκανής συγκυβέρνησης που είχαμε στην Ελλάδα».
Newsroom ΔΟΛ

Read more...

Τσακαλώτος: «Ψηφίστε μας, για να υλοποιήσουμε παράλληλο πρόγραμμα»!...


«Καμία κυβέρνηση μεγάλου συνασπισμού δεν μπορεί να βγάλει τη χώρα από το τέλμα» υπογραμμίζει, κινούμενος στο ίδιο μήκος κύματος με τον Αλέξη Τσίπρα, ο τέως υπουργός Οικονομικών

Ο άνθρωπος που βοήθησε την...
κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ να υπογράψει η Ελλάδα τρίτο Μνημόνιο, δηλώνει ότι ο τόπος έχει ανάγκη μία αριστερή κυβέρνηση -δηλαδή του ΣΥΡΙΖΑ- διότι μόνο εκείνη ξέρει να βγάλει τη χώρα από το τέλμα... 



Επιμένοντας στη γραμμή που χάραξε ο Αλέξης Τσίπρας -δηλαδή, της εφαρμογής του πιο σκληρού Μνημονίου, αλλά, ταυτόχρονα, στην προσπάθεια απεγκλωβισμού από αυτό, με ένα παράλληλο πρόγραμμα- ο τέως ΥΠΟΙΚ στην ουσία αποδεικνύει, με δήλωσή του, ότι στην Κοουμουνδούρου δεν έχουν αντιληφθεί πως οι «λεονταρισμοί» περί κατάργησης του Μνημονίου οδήγησαν τη χώρα στην υιοθέτηση του πιο σκληρού προγράμματος που έχει υπογραφεί από ελληνική κυβέρνηση στα χρόνια της κρίσης.
 
Ο λόγος για τον Ευκλείδη Τσακαλώτο, ο οποίος ήταν, σχεδόν από την αρχή της προηγούμενης κυβέρνησης, βασικό μέλος της ομάδας διαπραγμάτευσης και στο τέλος ανέλαβε υπουργός Οικονομικών, για να κλείσει η συμφωνία του τρίτου Μνημονίου, «εκλιπαρώντας» στη Βουλή να την ψηφίσουν οι συνάδελφοί του.
 
Ας μην ξεχνάμε, δε, ότι ήταν και από τους βασικούς συγγραφείς του περιβόητου «προγράμματος της Θεσσαλονίκης» του ΣΥΡΙΖΑ, με το οποίο κέρδισε τις περασμένες εκλογές ο Αλέξης Τσίπρας.
 
Σύμφωνα, λοιπόν, με τον υποψήφιο βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ στη Β’ Αθηνών, μία αριστερή κυβέρνηση θα μπορέσει να επεξεργαστεί και να εφαρμόσει ένα «παράλληλο πρόγραμμα», που, σε καμιά περίπτωση δεν μπορεί να υλοποιηθεί σε συνεργασία με νεοφιλελεύθερες δυνάμεις.
 
Ο κ. Τσακαλώτος ακολουθεί πιστά τη γραμμή του κόμματος, που τάσσεται κατά κάποιας κυβέρνησης συνασπισμού, λέγοντας: «Η ΝΔ του κ. Μεϊμαράκη έχει ξεκαθαρίσει, με χίλιους δυό τρόπους, ότι θέλει να σχηματίσει κυβέρνηση με τον ΣΥΡΙΖΑ».
 
Επιμένει, ωστόσο, ότι «καμία, όμως, κυβέρνηση μεγάλου συνασπισμού δεν μπορεί να βγάλει τη χώρα από το τέλμα. Δεν υπάρχουν "ουδέτερες" πολιτικές».
 
«Η χώρα έχει ανάγκη από μια αριστερή κυβέρνηση, που θα μπορέσει να επεξεργαστεί και να εφαρμόσει ένα "παράλληλο πρόγραμμα" που, σε καμιά περίπτωση, δεν μπορεί να υλοποιηθεί σε συνεργασία με νεοφιλελεύθερες δυνάμεις» τονίζει ο κ. Τσακαλώτος. 

Φυσικά, όπως υποστηρίζει, προαπαιτούμενο για την ανάπτυξη της χώρας είναι η ρύθμιση του χρέους. 

Και αυτό, σύμφωνα με τον κ. Τσακαλώτο, ήταν η βασική προτεραιότητα του ΣΥΡΙΖΑ και ως κυβέρνηση, σε αντίθεση με άλλα κόμματα, που κυβέρνησαν και θεωρούσαν το χρέος βιώσιμο.  

«Κανένας μεγάλος συνασπισμός, λοιπόν, όπως φέρεται να υποστηρίζει πηγή της Κομισιόν, δεν εγγυάται ρύθμιση του χρέους -το αντίθετο» δηλώνει ο υποψήφιος βουλευτής...


protothema.gr 

Read more...

Ο Σκουρλέτης αποκλείει το ενδεχόμενο «μεγάλου συνασπισμού»...


Μιλώντας στον BHMA FM ο υποψήφιος του ΣΥΡΙΖΑ, Πάνος Σκουρλέτης, ανέφερε, πως, "την κυβέρνηση μεγάλου συνασπισμού τη θέλουν εκείνοι, οι οποίοι θέλουν με τον ένα, ή με τον άλλο τρόπο, να...
αποδείξουν ότι δεν υπάρχει εναλλακτική πρόταση απέναντι στη μέχρι τώρα κυρίαρχη νεοφιλελεύθερη πρόταση. Διότι, σού λέει, και η Ν.Δ. και το ΠΑΣΟΚ, που υπηρέτησαν αυτή την πολιτική, είναι το ίδιο με τον ΣΥΡΙΖΑ".
Και πρόσθεσε:
Εμείς έχουμε κάνει ξεκάθαρο ότι αυτή η συμφωνία ήταν η λιγότερο επικίνδυνη, επώδυνη, το μικρότερο κακό πού είχαμε μπροστά μας προς τις άλλες επιλογές, αλλά παράλληλα θέλουμε να την υπερβούμε, θέλουμε να δημιουργήσουμε τους όρους απεμπλοκής από τις πολιτικές λιτότητας και παρουσιάζουμε κι ένα παράλληλο πρόγραμμα, που κανείς μέχρι τώρα δεν έχει παρουσιάσει.

Ως προοπτική, δεν βοηθάει τη χώρα. Μια χώρα, για να διαπραγματευτεί και να κερδίσει πράγματα για την επόμενη μέρα, θέλει μια κυβέρνηση, η οποία θα πιστέψει σε ένα συγκεκριμένο σχέδιο, δεν θέλει μια κυβέρνηση ‘’κουρελού’’΅...

Read more...

Τον «καλύπτουν»...


Συνεχίζουν να καλύπτουν τον Ευάγγελο Βενιζέλο στο ΠΑΣΟΚ, παρά το γεγονός ότι στη συνείδηση των περισσοτέρων, έχει μείνει ως...
ο κύριος υπεύθυνος για την μη ευόδωση της συμπαράταξης με το Κίνημα Δημοκρατών Σοσιαλιστών.
 Το ένα μετά το άλλο τα μεγάλα στελέχη του κόμματος, με πρώτη βεβαίως την Φώφη Γεννηματά σπεύδουν να απαντήσουν στον Αλέξη Τσίπρα και τα όσα είπε περί ανάγκης το ΠΑΣΟΚ να απαλλαγεί από τα «βαρίδια» του για να μπορέσουν οι δύο χώροι να συνεργαστούν, πως από τα βαρίδια τους απήλλαξε ο ίδιος όταν τα πήρε στον ΣΥΡΙΖΑ. Και ας εννοούσε μόνο ένα …βαρίδι, ο τέως πρωθυπουργός. Τον Ευάγγελο Βενιζέλο.

Τώρα, όμως,το πάνε ένα βήμα παραπέρα. Μιλώντας στον ρ/σ Alpha, ο εκπρόσωπος Τύπου του κόμματος Παύλος Χρηστίδης, υποστήριξε ότι ο κ.Βενιζέλος έχει δώσει και μάχη και έχειαναλάβει ευθύνες, παρέχοντάς του πλέον άμεση κάλυψη. Θέλησε μάλιστα να βάλει εκείνος τους όρους της συνεργασίας, υποστηρίζοντας πως το ΠΑΣΟΚ διεκδικεί τη δημιουργία ενός τρίτου προοδευτικού πόλου και πως η χώρα θα πρέπει να κυβερνηθεί με προοδευτικό πρόσημο και ενίσχυση του ιδιωτικού τομέα της οικονομίας.«Χρειάζεται πρακτικό σχέδιο ανασυγκρότησης και πάνω σε αυτό θα ζητήσουμε και από ΣΥΡΙΖΑ και από ΝΔ να τοποθετηθούν», είπε…

matrix24.gr

Read more...

Διεκόπη η δίκη της Χρυσής Αυγής...


ΔΙΚΗ ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ
...για τις 14 Σεπτεμβρίου...
Φωτιές άναψε ενώπιον του Τριμελούς Εφετείου Κακουργημάτων το αίτημα των έξι συνηγόρων υπεράσπισης στη δίκη της Χρυσής Αυγής  για διακοπή της δίκης καθώς είναι υποψήφιοι βουλευτές και πρέπει να προετοιμαστούν, όπως είπαν, για τις εκλογές της 20ης Σεπτεμβρίου.
 Το...
αίτημα στήριξαν και οι υπόλοιποι συνήγοροι υπεράσπισης των κατηγορουμένων με τον Γιάννη Παγορόπουλο να υποστηρίζει: «Τα κόμματα πολιτεύονται ελεύθερα χωρίς να έχουν τέτοια θέματα. Να διακόψει η δίκη μέχρι να ανοίξουν τα δικαστήρια μετά τις εκλογές ώστε να μην δημιουργηθεί οποιαδήποτε σκιά κατά τη διάρκεια της δίκης».

Οι συνήγοροι πολιτικής αγωγής αντέδρασαν έντονα. «Και εμείς έχουμε υποψήφιους αλλά θα θέλαμε να συνεχιστεί η δίκη για να μάθει ο κόσμος τι είναι φασιστική, εγκληματική οργάνωση», είπε ένας εκ των συνηγόρων για να ακούσει την υπεράσπιση να απαντά: «Αυτό θέλαμε να αποφύγουμε».

Η πλευρά τη πολιτικής αγωγής επέμεινε πως η διαδικασία δεν πρέπει να διακοπεί «θα πρέπει να απορριφθεί η επιχειρηματολογία πολιτικής φύσης που μετατρέπει τα θύματα σε θύματα δεύτερης κατηγορίας επειδή οι κατηγορούμενοι είναι βουλευτές» είπαν και συμπλήρωσαν «ζητάνε τη διακοπή για να μην ακούσει ο ελληνικός λαός και επηρεαστεί» την ίδια ώρα η υπεράσπιση υποστήριξε πως πρόθεση της πολιτικής αγωγής είναι να βρίσκεται σε εξέλιξη η δίκη την ημέρα της δεύτερης επετείου από τη δολοφονία Φύσσα.

Η εισαγγελέας της έδρας πρότεινε να μην γίνει δεκτό το αίτημα της διακοπής της δίκης για μετά τις εκλογές. Το δικαστήριο δεν αποφάνθηκε, ωστόσο αποφάσισε να μην πραγματοποιηθεί η συνεδρίαση της Παρασκευής λόγω κωλύματος της προέδρου αλλά και εξαιτίας της έναρξης της σχολικής χρονιάς. Έτσι, η επόμενη συνεδρίαση ορίστηκε για τις 14 Σεπτεμβρίου.

Αξίζει να σημειωθεί ότι το δικαστήριο επιφυλάχθηκε να αποφανθεί επί των ενστάσεων ακυρότητας που υπέβαλαν νωρίτερα οι συνήγοροι υπεράσπισης των κατηγορουμένων.

newsbeast.gr

Read more...

Λαφαζάνης: «Το εθνικό νόμισμα δεν είναι καταστροφή»..

Ζωή: Ο λαός θα μας εμπιστευτεί γιατί δεν τον προδώσαμεΖωή: Ο λαός θα μας εμπιστευτεί γιατί δεν τον προδώσαμε... -Υποστήριξα τον Αλέξη Τσίπρα, οσο κανείς άλλος... NEA ANΑΡΤΗΣΗ Ο Π. Λαφαζάνης ξεκίνησε τη συνέντευξη Τυπου στη Θεσσαλονίκη με αιχμές κατά της προηγούμενης κυβέρνησης, στην οποία ήταν υπουργός. «Η κυβέρνηση δεν έπεσε από κανέναν, αλλά... παραιτήθηκε ταπεινωτικά». «Οι κυβερνήσεις πέφτουν με ψήφο δυσπιστίας ή εμπιστοσύνης. Δεν τόλμησε αυτή η κυβέρνηση να πάει στην Βουλή και να ζητήσει την εμπιστοσύνη της. Δεν το έκανε γιατί φοβήθηκε ότι θα έπαιρνε ψήφο εμπιστοσύνης, όχι από εμάς. Από τους άλλους. Υπήρχε το ενδεχόμενο να απέχει το Ποτάμι. Επίσης, ο βομβαρδισμός στην Βουλή θα ήταν τεράστιος με βουλευτές από βουλευτές που θα έπαιρναν το λόγο. Η κυβέρνηση ήθελε να πάει σε εκλογές αιφνιδιαστικά για να προλάβει το «όχι». Να μην συγκροτηθεί σε κόμμα. Επίσης για να μην καταλάβει ο λαός τι έφερε αυτή η κυβέρνηση», είπε, σημειώνοντας πως η κυβέρνηση απέτυχε. Σύμφωνα με τον κ. Λαφαζάνη, ο Τσίπρας «στόχευε στην αυτοδυναμία, αλλά όπως φαίνεται, πήγε για μαλλί και βγήκε κουρεμένος». «Οι δημοσκοπήσεις θα διαψευστούν» Όσον αφορά στους στόχους της ΛΑΕ, τόνισε: «Δεν θέτω ποσοτικούς στόχους. Θέλουμε να πάμε όσο το δυνατόν καλύτερα να δημιουργηθεί μεγάλο αντιμνημονιακό, πατριωτικό μέτωπο εξουσίας. Η ΛΑΕ θα είναι η μεγάλη έκπληξη των εκλογών. Οι δημοσκοπήσεις θα διαψευστούν». Την ίδια ώρα, ερωτηθείς σχετικά με το πότε αποφάσισε να χωρίσει τους δρόμους του με τον ΣΥΡΙΖΑ, ο κ. Λαφαζάνης αποκάλυψε πως σε όλη την διάρκεια υπήρχαν έντονες αντιπαραθέσεις για μια σειρά πολιτικών επιλογών. «Θέταμε με επιτακτικό τρόπο να υπάρξει εναλλακτική λύση απέναντι στον ωμό εκβιασμό στην περίπτωση που δεν ήταν κατορθωτός αυτό που αποκαλείται έντιμος συμβιβασμός. Έγινε γνωστή η κατηγορηματική μας αντίθεση στην πρώτη συμφωνία που ήταν το προοίμιο του νέου μνημονίου. Παρά την αντίθεσή μας δίναμε την μάχη γιατί πιστεύαμε ότι η κυβέρνηση θα έδινε την μάχη σύγκρουσης με το ευρωπαϊκό κατεστημένο και θα απέφευγε την μνημονιακή ταπείνωση, ανέφερε. Σύμφωνα με τον επικεφαλής της ΛΑΕ, η κυβέρνηση στο όνομα του ευρώ και της Ευρώπης, όπως έκαναν και οι προηγούμενοι, επέλεξε το μνημόνιο αντί μιας εναλλακτικής, πατριωτικής, ευρωπαϊκής λύσης. «Από εκείνο το σημείο ήταν αδύνατο να συμπορευθούμε με κυβερνήσεις που στηρίζουν και εφαρμόζουν μνημόνιο. Αυτό για εμάς ήταν αδιανόητο. Δεν είναι ευχάριστες οι εξελίξεις αλλά δεν το βάζουμε κάτω. Σηκώνουμε την σημαία του αντιμνημονιακού αγώνα. Συγκρουόμαστε με το παλιό που όμως έχει νέους παίχτες», υπογράμμισε. «Λυπάμαι που το ΚΚΕ έχει αναδείξει τη ΛΑΕ σε βασικό του αντίπαλο» Λίγο αργότερα, απαντώντας σε ερώτηση αναφορικά με το ποιες είναι οι διαφορές της Λαϊκής Ενότητας από το ΚΚΕ, ο κ. Λαφαζάνης εξέφρασε τη λύπη του που η ηγεσία του κόμματος επιλέγει ως βασικό του αντίπαλο την ΛΑΕ. «Εσείς δεν μας ξεχωρίζετε από το ΚΚΕ αλλά η ηγεσία του το έχει κάνει και μας έχει αναδείξει σε βασικό του αντίπαλο. Είναι λυπηρό η ηγεσία του να επιλέγει ως βασικό του αντίπαλο την ΛΑΕ. Εκδώσαν φυλλάδιο σήμερα που έχει μια σελίδα εναντίον της ΛΑΕ και δύο γραμμές κατά της Χρυσής Αυγής», είπε, σημειώνοντας πως η ΛΑΕ δεν θεωρεί αντίπαλο το ΚΚΕ, αλλά τα μνημόνια και το ευρωπαϊκό κατεστημένο, «που μας σπρώχνει στην καταστροφή». «Λυπάμαι που οι επιθέσεις είναι προσωπικές, κακεντρεχείς, κακοήθεις που δεν ταιριάζουν στο ήθος της Αριστεράς», ανέφερε και κάλεσε όλες τις δυνάμεις -και το ΚΚΕ- σε ένα μεγάλο δημοκρατικό αντιμνημονιακό μέτωπο. «Το εθνικό νόμισμα δεν είναι καταστροφή» Σύμφωνα με τον κ. Λαφαζάνη, τα μνημόνια είναι η σύγχρονη τραγωδία της χώρας. «Δεν αντέχει η χώρα άλλα μνημόνια που κάνουν την Ελλάδα αποικία και προτεκτοράτο. Δεν υπάρχουν καλά και κακά ή αριστερά και δεξιά μνημόνια. Όλα βλάπτουν εξίσου την χώρα και τον λαό. Μπορούμε να τελειώνουμε με τα μνημόνια», είπε, υπογραμμίζοντας πως το εθνικό νόμισμα δεν είναι καταστροφή. Ο επικεφαλής της ΛΑΕ ζήτησε να σταματήσει η τρομολαγνεία-τρομοκρατία με το νόμισμα που, όπως είπε, δεν υπάρχει σε καμιά άλλη χώρα της Ευρώπης. «Στην Ελλάδα υπάρχει μα παράδοση υποτέλειας, να αναζητά την στήριξη του ξένου παράγοντα. Το εθνικό νόμισμα είναι αναγκαία προϋπόθεση και βιώσιμη λύση. Δεν λέω ότι έχουμε μαγική συνταγή και ανθόσπαρτο δρόμο. Δεν κάνουμε δημαγωγία. Είμαστε Αριστερά και μεγάλη πατριωτική δύναμη. Γι αυτό και λέμε μόνο την αλήθεια στον λαό. Η επιλογή του εθνικού νομίσματος έχει δυσκολίες ειδικά το πρώτο διάστημα αλλά όχι σαν αυτές του μνημονίου που οδηγεί σε ερήμωση εν καιρώ ειρήνης. Όμως το εθνικό νόμισμα έχει προοπτικές να αυξήσει τις εξαγωγές, να παρέχει ρευστότητα στην οικονομία μας και να οδηγήσει σε ουσιαστική παραγωγική ανασυγκρότηση. Δεν βλέπω τις χώρες που είναι εντός της Ε.Ε. αλλά εκτός ευρωζώνης να καταστρέφονται. Κοιτάξτε Δανία, Σουηδία, Πολωνία κ.α», ανέφερε, σημειώνοντας πως αυτή η εναλλακτική έπρεπε να είναι από την πρώτη στιγμή στο τραπέζι. Μάλιστα, όπως είπε, «αν ήταν δεν θα βρισκόμασταν σε αυτό το σημείο». Στη συνέχεια και ερωτηθείς σχετικά με τις Σκουριές και γιατί ο ίδιος δεν έλαβε κάποια απόφαση, υπογράμμισε πως ως υπουργός εκείνος άνοιξε πρώτος το θέμα, ανακαλώντας την οικοδομική άδεια και ανοίγοντας τον δρόμο σε όλους τους υπόλοιπους. «Αναστείλαμε την άδεια υλοτόμησης. Επέστρεψα την άδεια στην εταιρεία ζητώντας να επανακαταθέσει σχέδιο με νέο τεχνολογικό σύστημα. Ήμουν έτοιμος να προχωρήσω σε ενέργειες για αναστολή της άδειας και καταγγελία της σύμβασης. Πάνω στην δική μου πολιτική έγιναν οι επόμενες κινήσεις. Ελπίζω η κυβέρνηση όποια και αν είναι αυτή να ακολουθήσει δρόμο για προστασία του δημόσιου συμφέροντος στην Χαλκιδική», τόνισε. Κωνσταντοπούλου: «Αποδεικνύουμε στην πράξη ότι μονόδρομος δεν είναι η υποταγή» Μετά τον κ. Λαφαζάνη τον λόγο πήρε η Ζωή Κωνσταντοπούλου η οποία υπογράμμισε πως η Λαϊκή Ενότητα αντιπροσωπεύει την ελπίδα που κάποιοι επιχείρησαν να κάψουν. «Η ελπίδα θα αναζωπυρωθεί σύντομα. Εμείς έχουμε υποχρέωση να την κρατήσουμε ζωντανή και να την μεταλαμπαδεύσουμε στη νέα γενιά που συνθλίβεται από την μνημονιακή πολιτική λιτότητας», ανέφερε χαρακτηριστικά. Σύμφωνα με την κυρία Κωνσταντοπούλου, η ΛΑΕ ενοχλεί, όπως και όσοι συνεργάζονται μαζί της γιατί «αποδεικνύουμε στην πράξη ότι μονόδρομος δεν είναι η υποταγή». Όπως τόνισε, στους 25 βουλευτές που πήραν την πρωτοβουλία να μην υποταχθούν αλλά με εγρήγορση να συγκροτήσουν πυρήνα αντίστασης και στον Παναγιώτη Λαφαζάνη που πήρε την πρωτοβουλία να οργανώσει την προσπάθεια τους, αξίζει ένα μεγάλο «ευχαριστώ», γιατί -όπως υποστήριξε- έχουν αυτό που λείπει από τους υπόλοιπους: τη συνέπεια και την αξιοπιστία. «Ο λαός θα εμπιστευτεί εκείνους και εκείνες που δεν τον προδώσαμε», υπογράμμισε η Ζωή Η συνέντευξη ξεκίνησε με ένα βιντεοσκοπημένο μήνυμα του Μανώλη Γλέζου, ο οποίος κάλεσε τον ελληνικό λαό να πάρει την τύχη στα χέρια του, ενώ έπειτα από μαι σύντομη δήλωση του Παναγιώτη Λαφαζάνη, τον λόγο πήρε η Ζωή Κωνσταντοπούλου. Εξαπολύοντας επίθεση στον ΣΥΡΙΖΑ η κυρία Κωνσταντοπούλου είπε πως η Λαϊκή Ενότητα αντιπροσωπεύει την ελπίδα που κάποιοι επιχείρησαν να κάψουν. «Η ελπίδα θα αναζωπυρωθεί σύντομα. Εμείς έχουμε υποχρέωση να την κρατήσουμε ζωντανή και να την μεταλαμπαδεύσουμε στη νέα γενιά που συνθλίβεται από την μνημονιακή πολιτική λιτότητας», υπογράμμισε η Ζωή Κωνσταντοπούλου, εκφράζοντας παράλληλα την άποψή της ότι η ΛΑΕ ενοχλεί, όπως και όσοι συνεργάζονται μαζί της γιατί «αποδεικνύουμε στην πράξη ότι μονόδρομος δεν είναι η υποταγή». Όπως τόνισε, στους 25 βουλευτές που πήραν την πρωτοβουλία να μην υποταχθούν αλλά με εγρήγορση να συγκροτήσουν πυρήνα αντίστασης και στον Παναγιώτη Λαφαζάνη που πήρε την πρωτοβουλία να οργανώσει την προσπάθεια τους, αξίζει ένα μεγάλο «ευχαριστώ», γιατί -όπως υποστήριξε- έχουν αυτό που λείπει από τους υπόλοιπους: τη συνέπεια και την αξιοπιστία. «Ο λαός θα εμπιστευτεί εκείνους και εκείνες που δεν τον προδώσαμε», υπογράμμισε η Ζωή Κωνσταντοπούλου. «Το δίλημμα το θέτουν όσοι εγκατέλειψαν την ελπίδα και την μαχητικότητα» Συνεχίζοντας την επίθεση στην ηγεσία του ΣΥΡΙΖΑ η κυρία Κωνσταντοπούλου ανέφερε πως «το δίλημμα το θέτουν όσοι εγκατέλειψαν το νέο και το θέτουν προς όσους επίσης τους έχουν εγκαταλείψει». «Το θέτουν όσοι εγκατέλειψαν την ελπίδα και την μαχητικότητα. Με τις πιο παλαιοκομματικές μεθόδους, τη λάσπη, τη συκοφαντία και τα ψέματα, κάποιοι παριστάνουν το νέο ενώ έχουν προσχωρήσει σε ότι πιο παλιό και μνημονιακό», ανέφερε χαρακτηριστικά, σημειώνοντας πως το δίλημμα είναι αν ο λαός θα εγκαταλείψει, πιστεύοντας ότι τα μνημόνια είναι το μέλλον μας ή θα στηρίξει τον αγώνα και την ελπίδα. Σύμφωνα με την Ζωή Κωνσταντοπούλου, η μάχη κατά του μνημονίου έχει χαρακτήρα δημοκρατικής αντίστασης και ευθείας αναφοράς στις αγωνιστικές και αντιστασιακές παραδόσεις του λαού μας. Μάλιστα, όπως σημείωσε, σε αυτές τις εκλογές συναινούν οι δανειστές και τις προετοίμασαν με την απελθούσα κυβέρνηση, κάνοντας λόγο για εκλογές «εκκαθάρισης όσων αντιστέκονται». Γι' αυτό και όπως είπε, «ζωντανοί ήρωες πλαισιώνουν την προσπάθειά μας». «Υπερασπίστηκα τον Τσίπρα όσο κανείς, όσο δεν έκανε ο ίδιος για τον εαυτό του» Στη συνέχεια και ερωτηθείσα σχετικά με το γιατί εγκατέλειψε τον Αλέξη Τσίπρα, εκείνη απάντησε λέγοντας πως σε αυτές τις αίθουσες ειπώθηκαν τα μεγαλύτερα ψέματα από πρωθυπουργούς. «Εσείς τι θα κάνετε;», διερωτήθηκε. Μεταξύ άλλων, υποστήριξε πως οι κ.κ. Λαφαζάνης, Ησυχος, Στρατούλης «καρατομήθηκαν» από το σύστημα Μαξίμου, «που πρώτο εγκατέλειψε τις αρχές και τις αξίες της Αριστεράς, που έριξε την κυβέρνηση της Αριστεράς». Σύμφωνα με την κυρία Κωνσταντοπούλου, μια κυβέρνηση που αναχωρεί από όλες τις δεσμεύεις προς τον λαό και να μετατρέψει το «Όχι» του λαού σε «Ναι» δεν είναι κυβέρνηση της Αριστεράς. «Υπερασπίστηκα τον παραιτηθέντα πρωθυπουργό όσο κανείς. Τον υπερασπίστηκα όσο δεν έκανε ο ίδιος για τον εαυτό του. Τον υπερασπίστηκα μέχρι που αποφάσισε να εγκαταλείψει τον ισχυρισμό ότι εκβιάστηκε και να εμφανίσει όσους προσπαθήσαμε να δημιουργήσουμε ανάχωμα τους εκβιασμούς ως παιδιαρίζοντες και σουρεαλιστές», ανέφερε. «Δεν έκανα το χατίρι στον Τσίπρα να ψηφίσω μνημόνια, θα έκανα το χατίρι σε κάποιον για μια ανθοδέσμη; Η δικογραφία που ισχυρίζεται ο Καμμένος ότι έθαψα την ανακοίνωσα με τυμπανοκρουσίες στην Ολομέλεια. Την δικογραφία ο Καμμένος την είχε από τον Φεβρουάριο και δεν έκανε τίποτα», πρόσθεσε. Όπως τόνισε, ο Καμμένος ως δεξί χέρι του κ. Τσίπρα με την λογική του «το ένα χέρι νίβει το άλλο», ώσπου στο τέλος δεν ξεχωρίζει το δεξί από το αριστερό, «χρησιμοποιεί λάσπη που αποδεικνύουν πανικό». «Έφτασε στο σημείο να μιλά και για υποτιθέμενο νονό μου. Την επόμενη φορά θα ξέρω και τον παπά. Καταφεύγουν στον αυριανισμό και στην διαπλοκή για να χτυπήσουν αυτούς που αντιστέκονται. Είναι η νέοδιαπλοκή που αισθάνεται ότι απειλείται», υπογράμμισε. Αναρτήθηκε από nonews-NEWS

Read more...

Εισαγγελέας: Να απορριφθούν οι ενστάσεις των κατηγορουμένων...


Γιώργος ΡουπακιάςΜετά από διακοπή έξι εβδομάδων λόγω θέρους συνεχίστηκε και πάλι, στη δικαστική αίθουσα των γυναικείων φυλακών Κορυδαλλού, η εκδίκαση της υπόθεσης της δράσης της Χρυσής Αυγής ως εγκληματικής οργάνωσης, με βασικούς κατηγορούμενους τα πρωτοκλασάτα στελέχη του κόμματος.

Κατά τη...
σημερινή 13η συνεδρίαση του δικαστηρίου η εισαγγελέας της έδρας Αδαμαντία Οικονόμου πρότεινε την απόρριψη όλων των ενστάσεων που τους προηγούμενους μήνες υποβλήθηκαν από την υπεράσπιση των κατηγορουμένων.

Συγκεκριμένα, η εισαγγελική λειτουργός ζήτησε από το δικαστήριο να απορριφθούν ως απαράδεκτες οι περισσότερες από τις ενστάσεις ακυρότητας της προδικασίας, επισημαίνοντας ότι έχει αποφανθεί σχετικά το αρμόδιο δικαστικό συμβούλιο.

Έντονες ήταν οι αντιπαραθέσεις μεταξύ των πληρεξούσιων δικηγόρων της πολιτικής αγωγής και των συνηγόρων υπεράσπισης. Δεν ήταν λίγες οι φορές, που οι υπερασπιστές -κυρίως του ηγέτη της Χρυσής Αυγής, Νίκου Μιχαλολιάκου- αντέδρασαν στα όσα ανέφερε η πολιτική αγωγή, υποστηρίζοντας πως δεν παρίσταται και δεν μπορεί να τοποθετηθεί για ζητήματα που αφορούν στα ηγετική στελέχη της Χρυσής Αυγής, που δικάζονται μόνο για εγκληματική οργάνωση.

Χαρακτηριστικά, ο δικηγόρος πολιτικής αγωγής σχετικά με την επίθεση του ΠΑΜΕ, κ. Θεοδωρόπουλος, προχώρησε σε σχετική δήλωση, μετά και την επισήμανση της προέδρου Μαρίας Λεπενιώτη ότι υπάρχουν κατηγορούμενοι για τους οποίους δεν επιτρέπεται να τοποθετηθούν.

«Διαμαρτύρομαι έντονα γιατί δεν μου επιτρέπεται να τοποθετηθώ επί των ενστάσεων κατηγορουμένων, όπως πράγματι το δικαστήριο έχει απαγορεύσει, αλλά αφορούν νομικά θέματα που αν γίνουν δεκτά, θα επηρεάσουν και τους κατηγορούμενους που μας αφορούν», ανέφερε.

Ο Τάκης Μιχαλόλιας, συνήγορος του Νίκου Μιχαλολιάκου, έκανε λόγο για ανοχή του δικαστηρίου αναφορικά με την πολιτική αγωγή, με αποτέλεσμα την έντονη αντίδραση της προέδρου της έδρας.

Ο υπερασπιστής σχετικά με την εισαγγελική πρόταση υποστήριξε ότι η ένσταση για το τεκμήριο αθωότητας δεν έχει κριθεί, προσθέτοντας: «Θα έπρεπε να είχε μελετηθεί προσεκτικότερα το βούλευμα και λόγω του θορύβου που προκλήθηκε για την προδικασία και τις δραστηριότητες της εισαγγελικής αρχής».

Υποφήφιοι βουλευτές

Λίγο πριν από τη διακοπή της δίκης, συνήγοροι υπεράσπισης ζήτησαν να μην πραγματοποιηθεί η επόμενη συνεδρίαση και να οριστεί νέα δικάσιμος, καθώς έξι από αυτούς είναι υποψήφιοι βουλευτές και θα πρέπει να προετοιμαστούν για τις εθνικές εκλογές.

 efsyn.gr

Read more...