Τρίτη 8 Σεπτεμβρίου 2015

Ο Βαγγέλης ονειρεύεται...


...την πρώτη θέση στις εκλογές.
-Παίρνει πίσω τον χαρακτηρισμό για τον Τσίπρα, "ψευτράκος".
-Θεωρεί «αχρηστο» και «διχαστικό» το δημοψήφισμα...
Μία ακόμη επίθεση στον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξη Τσίπρα, εξαπέλυσε ο Βαγγέλης Μεϊμαράκης, ο οποίος ονειρεύεται την πρώτη θέση στις εκλογές. 
Σε περίπτωση που...

η ΝΔ λάβει την πρωτιά στις 20 Σεπτεμβρίου, είπε, μιλώντας "στον ενικό", πως, «το πρώτο κόμμα υποχρεούται να απευθυνθεί στο δεύτερο κόμμα (σ.σ. ΣΥΡΙΖΑ) καθώς αυτοί ήταν που κυβερνούσαν το τελευταίο διάστημα. Ήταν πρώτοι και διαπραγματεύτηκαν. Κανείς μας δεν γνωρίζει όσο θα έπρεπε αυτό το πλαίσιο, της διαπραγμάτευσης, ολοκληρωμένο».

Δεν έπρεπε να γίνουν εκλογές τη συγκεκριμένη περίοδο, υποστήριξε και πρόσθεσε: «Αφού ο κ. Τσίπρας θεωρεί πως θα είναι πρώτο κόμμα, τότε γιατί κάνουμε εκλογές;».


Ο Τσίπρας «έφτασε σε επίπεδο εθνικού ηγέτη, όταν έλαβε 251 ψήφους για να διαπραγματευτεί με τους Ευρωπαίους εταίρους, ωστόσο, εκείνος σκεφτόταν, όπως ο ίδιος ο κ. Τσίπρας ομολόγησε, πώς θα μας πάει σε εκλογές, τη στιγμή που ζητούσε τη στήριξη των δυνάμεων της αντιπολίτευσης», είπε επίσης.


Επιπλέον,  χαρακτήρισε «άχρηστο» και «διχαστικό» τοδημοψήφισμα, τονίζοντας ότι χάρη αυτού έκλεισαν οι τράπεζες. «Κάθε χρόνο και κάθε εξάμηνο εκλογές; Πόσο θα προχωρήσουμε με αυτό;», διερωτήθηκε, ενώ τόνισε ότι τα τελευταία έξι χρόνια η χώρα άλλαξε επτά πρωθυπουργούς. 


«Τι σημασία έχουν τα πρόσωπα; Σημασία έχει να υπάρχει ένα πρόγραμμα. Η χώρα δεν μπορεί να προχωρήσει αλλιώς» ανεφερε και σημείωσε ότι η χώρα θα κυβερνηθεί μετά τις εκλογές, ωστόσο το ζήτημα είναι να υπάρξει εθνικό σχέδιο.


Μάλιστα, ο ίδιος δεν δίστασε να εξαπολύσει προσωπική επίθεση στον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑαναρωτώμενος: «Ο Τσίπρας έχει τυφλωθεί από την αλαζονεία; Γιατί επιθυμεί κυβέρνηση είτε με αυτοδυναμία είτε με συνεργασία με τους ΑΝΕΛ; Ζήτημα είναι η ευρύτατη συνεργασία, καθώς τα προβλήματα είναι πολυσύνθετα, όμως ο κ. Τσίπρας είπε ψέματα στον ελληνικό λαό».

Τα "σκάγια" πήραν και τον Πάνο Καμμένο (αποκάλεσε τη ΝΔ, "Τζουράσικ Παρκ"), λέγοντας με προκλητικό ύφος, πως, "ο Πάνος είναι για κανένα ποτάκι. Μέχρι εκεί".

Ο  Μεϊμαράκης παραδέχτηκε πως στο παρελθόν, επί πρωθυπουργίας Αντώνη Σαμαρά, «έγιναν λάθη», ωστόσο έσπευσε να υπενθυμίσει πως «μάθαμε από τα λάθη μας». Στον αντίποδα, ο κ. Τσίπρας «είναι ανακόλουθος» σύμφωνα με τον πρόεδρο της ΝΔ, σε σημείο που «οι πολίτες συγκρίνουν τα έργα Τσίπρα με το "ροζ" συννεφάκι». Μάλιστα, για τον χαρακτηρισμό «ψευτράκος» που έχει αποδόσει στον Αλέξη Τσίπρα, σημείωσε πως τον είπε «αστειευόμενος».


Αναφερόμενος στην... αργκό γλώσσα που του καταλογούν πως χρησιμοποιεί είπε: «Εγώ δεν είμαι δήθεν, αυτός είμαι, αν θέλετε και σας κάνω, έχει καλώς, αν όχι και πάλι φίλοιο είμαστε. Εγώ δεν είμαι comme il faut, ξέρω ότι κάποιες φορές το παρατράβηξα, όμως δεν κρύφτηκα ποτέ μου και δεν το έπαιξα ποτέ κάτι άλλο από αυτό που είμαι».


Ο πρόεδρος της ΝΔ, στο μεταξύ, εξακόντισε τα βέλη του και κατά του πρώην υπουργού Οικονομικών, Γιάνη Βαρουφάκη, λέγοντας πως παρέσυρε τον τέως πρωθυπουργό. Ο ίδιος είπε ότι τον Νοέμβριο «πράγματι μπορεί να συζητηθεί η αναδιάρθρωση του χρέους, κάτι που είχε συμφωνηθεί από το 2012, εφόσουν παρατηρούνταν πλεονάσματα. Όμως ο κ. Τσίπρας μας έφερε ελλείμματα».

Δεν υπάρχουν σχόλια: