Τρίτη 31 Ιουλίου 2012

Πρώτη κρίση στην κυβέρνηση των «τριών»

Άγριο παρασκήνιο



 



Επίθεση στην κυβέρνηση εξαπολύουν στενοί συνεργάτες του προέδρου του ΠΑΣΟΚ κ. Ευάγγελου Βενιζέλου.

Οι συνεργάτες του προέδρου του ΠΑΣΟΚ τονίζουν πως αν η κυβέρνηση αποδεχθεί τη λογική πως η λήψη πρόσθετων μέτρων 11, 5 δις, από τα οποία περισσότερα από 6 αφορούν περικοπές μισθών, συντάξεων και επιδομάτων, είναι προϋπόθεση για να γίνει οποιαδήποτε συζήτηση για παράταση του χρόνου δημοσιονομικής προσαρμογής, τότε τα αποτελέσματα θα είναι τα εξής:

-  Η πίεση για τη λήψη πρόσθετων μέτρων δεν θα σταματήσει πουθενά.
-  Θα έχει πολύ μικρή σημασία η παράταση του χρόνου δημοσιονομικής προσαρμογής.

Οι ίδιες πηγές αναφέρουν πως «τα 11,5 δισ. έχουν νόημα μόνο αν σε συνδυασμό με θετικούς ρυθμούς ανάπτυξης 2,6% του ΑΕΠ το χρόνο, διασφαλίζεται η βιωσιμότητα του ελληνικού δημοσίου χρέους σε επίπεδο 120% του ΑΕΠ το 2020».

Εξηγούν επίσης πως «ήδη η ύφεση του 2012 είναι πολύ μεγαλύτερη (περισσότερο από 7%) της προβλεφθείσας (4,8%). Τα μέτρα των 11,5 δις. εάν ληφθούν υπό τις συνθήκες αυτές, θα προκαλέσουν, κατά τους υπολογισμούς της τρόικας, πρόσθετη βαθύτερη ύφεση τουλάχιστον 3,5% του ΑΕΠ το 2013, ενώ η ύφεση θα συνεχιστεί και για το 2014. Η χώρα θα έχει συμπληρώσει έτσι επτά συνεχή χρόνια ύφεσης, συνολικού μεγέθους περίπου 30% του ΑΕΠ! Αυτό σημαίνει ότι μας ζητείται κάτι που βρίσκεται εκτός μακροοικονομικού πλαισίου, για λόγους πολιτικούς, συμβολικούς ή και «παιδαγωγικούς».

Θεωρούν μάλιστα «άμεση και βιαστική αποδοχή αυτής της λογικής» την ώρα που ακόμα δεν έχει «επιδιωχθεί μια σοβαρή πολιτική συζήτηση με τους κρίσιμους παράγοντες της Ευρωζώνης (κυβερνήσεις κρατών-μελών και θεσμούς), θα μας εμφανίσει τελείως ανακόλουθους σε σχέση με βασικές προεκλογικές εξαγγελίες».

Οι συνεργάτες του κ. Βενιζέλου επισημαίνουν: «με το ΠΑΣΟΚ να έχει επιδείξει τη μεγαλύτερη δυνατή συγκράτηση και υπευθυνότητα προεκλογικά, όταν άλλοι μιλούσαν για ισοδύναμα μέτρα, αποκατάσταση χαμηλών συντάξεων και πολυτεκνικών επιδομάτων και κυρίως για επαναδιαπραγμάτευση».

Καταλήγουν λέγοντας πως είναι «εσφαλμένο και άδικο για τη χώρα, αλλά και την Κυβέρνηση συνεργασίας, την ώρα που κάποιοι, όπως ο Πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, αγωνίζονται να πείσουν την τρόικα –κάτι που είναι βεβαίως δύσκολο, αλλά αναγκαίο- κάποιοι άλλοι να εκπέμπουν το μήνυμα ότι αυτό που επιδιώκει το ΠΑΣΟΚ στις επαφές του δεν είναι εφικτό. Αυτή η στάση δεν κατανοεί τις αντοχές της οικονομίας και της κοινωνίας και βλάπτει την Κυβέρνηση».

Read more...

Σε οριακό σημείο τα ταμειακά διαθέσιμα του Δημοσίου

Εκκρεμότητα με τη δόση


Το πρώτο ζητούμενο είναι «να υλοποιήσουμε τον φετινό προϋπολογισμό με θρησκευτική ευλάβεια», είπε ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών
Το πρώτο ζητούμενο είναι «να υλοποιήσουμε τον φετινό προϋπολογισμό με θρησκευτική ευλάβεια», είπε ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών   (Φωτογραφία:  ΑΠΕ )


Αθήνα
Σε οριακό σημείο βρίσκονται τα ταμειακά διαθέσιμα του Δημοσίου, σύμφωνα με τον αναπληρωτή υπουργό Οικονομικών Χρήστο Σταϊκούρα, ο οποίος, όπως εξήγησε, μιλώντας το πρωί της Τρίτης στη ΝΕΤ, υπάρχει εκκρεμότητα με την καταβολή της προβλεπόμενης από τη δανειακή σύμβαση δόσης, για την οποία, όπως συμπλήρωσε, υπάρχει διαβεβαίωση του προέδρου του Eurogroup Ζαν Κλοντ Γιούνκερ ότι «θα βρεθεί λύση».

Ο κ. Σταϊκούρας υποστήριξε ότι «γίνεται σοβαρή και υπεύθυνη προσπάθεια ώστε το πακέτο των 11,5 δισ. ευρώ να είναι όσο το δυνατό κοινωνικά δικαιότερο».

Ο κ. Σταϊκούρας δήλωσε ότι ισχύει η δέσμευση ότι δεν θα θιγούν οι χαμηλοσυνταξιούχοι και οι χαμηλόμισθοι και υποστήριξε ότι επιδίωξη είναι να δημιουργηθεί ένα πακέτο που θα φέρει ανάπτυξη.

«Συνεκτιμούνται οι πολιτικές ώστε το τελικό αποτέλεσμα να έχει τις ελάχιστα δυνατές επιβαρύνσεις στο σκέλος των συντάξεων», είπε, ενώ, όπως πρόσθεσε, σε κάθε περίπτωση, το πρώτο ζητούμενο είναι «να υλοποιήσουμε τον φετινό προϋπολογισμό με θρησκευτική ευλάβεια», τουλάχιστον στο σκέλος των δαπανών και δεύτερον «να κάνουμε διαρθρωτικές αλλαγές που έχουμε δεσμευτεί ή έχουμε επιλέξει ως κυβέρνηση να κάνουμε».

Τον Σεπτέμβριο, συμπλήρωσε, θα πρέπει να έχουμε κανονίσει κάποιες διαρθρωτικές αλλαγές, να έχουμε καταθέσει Μεσοπρόθεσμο Πρόγραμμα, έναν προϋπολογισμό για την επόμενη χρονιά και να έχουμε καταλήξει σε συμφωνία με την τρόικα.
Newsroom ΔΟΛ, με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ

Read more...

Και ο Ραγκούσης στο μέτωπο Λοβέρδου-Διαμαντοπούλου κατά Βενιζέλου για τα ΑΕΙ...



Στους επικριτές των προωθούμενων αλλαγών στο νόμο για την τριτοβάθμια εκπαίδευση, προστέθηκε και ο πρώην υπουργός Γιάννης Ραγκούσης.

«Η αλλαγή του νόμου για τα ΑΕΙ, πριν αυτός καν εφαρμοστεί, συνιστά οπισθοδρόμηση της χώρας στη... σκοτεινή πλευράς της μεταπολίτευσης» αναφέρει, σε δήλωση που ανήρτησε στην ιστοσελίδα του.

«Οπισθοδρόμηση στην αντίληψη που θέλει να κυριαρχούν μικρές ολιγαρχίες σε βάρος της πλειοψηφίας του λαού, αντίληψη που χρεοκόπησε την Ελλάδα», προσθέτει ο πρώην υπουργός.


Read more...

Η Αργεντινή ξεχρέωσε! Όταν βγήκε από το ΔΝΤ...



Την ερχόμενη Παρασκευή η πρόεδρος της Αργεντινής Κριστίνα Φερνάντεζ Κίρσνερ θα υπογράψει επιταγή 2,281 δισ. δολαρίων (1,851 δισ. ευρώ) για την αποπληρωμή των χρεών που συνήφθησαν από το κράτος τα τελευταία 11 χρόνια.

Και έτσι, γράφει η ισπανική εφημερίδα «Ελ Παΐς», κλείνει το... «κοραλίτο», η μεγαλύτερη θεσμική κρίση στη χώρα μετά τη δικτατορία, που είχε αρχίσει στις 3 Δεκεμβρίου του 2001 όταν εκατομμύρια Αργεντίνοι βρήκαν κλειστές τις πόρτες των τραπεζών και δεν μπορούσαν να σηκώσουν τις αποταμιεύσεις τους, οι οποίες συνολικά ανέρχονταν σε 66 δισ. δολάρια.

Πολλοί τότε κατέφυγαν στα δικαστήρια και κατόρθωσαν να ανακτήσουν τα χρήματά τους ή μέρος αυτών. Αλλοι επέλεξαν να δεχθούν τα «προαιρετικά ομόλογα», γνωστά ως Μπόντεν, που εξέδωσε η κυβέρνηση το 2002 αξίας 19,6 δισ. δολαρίων (15,831 δισ. ευρώ). Αυτό ήταν το τεράστιο χρέος που κληρονόμησε το 2003 ο πρόεδρος Νέστορ Κίρσνερ και το 2007 η σύζυγός του και πρόεδρος Κριστίνα Φερνάντεζ. Ενα φορτίο που ρυθμίζει την πολιτική ζωή της Αργεντινής ακόμα και σήμερα. Ο λαός το ονόμασε «κοραλίτο», δηλαδή «μικρό μαντρί», δείχνοντας έτσι ότι τα μέτρα δημιούργησαν στους πολίτες την αίσθηση ότι ήταν κλεισμένοι σε ένα μαντρί χωρίς τις ελευθερίες που απολάμβαναν έως τότε.

Η Φερνάντεζ εξηγεί διαρκώς τους τελευταίους μήνες τη σημασία αυτού που θα συμβεί την Παρασκευή. «Φέτος αυτή η κυβέρνηση θα ολοκληρώσει τις πληρωμές του Μπόντεν 12» είχε δηλώσει η πρόεδρος τον προηγούμενο Μάρτιο μιλώντας στο Κογκρέσο. «Το Μπόντεν 12, για όσους δεν γνωρίζουν, έγινε προκειμένου να πληρώσουν οι Αργεντίνοι όσες αποταμιεύσεις τους δεν τους επέστρεψαν οι τράπεζες αυτής της χώρας. Ηταν οι υπόλοιποι Αργεντίνοι, εκείνοι που δεν είδαν ποτέ στη ζωή τους ένα δολάριο, εκείνοι που έπρεπε να συνεισφέρουν τα 19,641 δισ. δολάρια που πληρώσαμε από το 2005 μέχρι σήμερα. Φαντάζομαι όλα τα πράγματα που θα μπορούσαμε να έχουμε κάνει με αυτά τα χρήματα για όλους εκείνους που έχουν τα λιγότερα, για όσους ποτέ δεν είχαν την τύχη να κατέχουν μια κατάθεση σε δολάρια».

Από μια κρίση όπως αυτή, δήλωσε χθες στην εφημερίδα «Τιέμπο» ο υπουργός Οικονομικών Ερνάν Λορενζίνο, «μπορεί κάποιος να βγει χωρίς να επιβάλει το κόστος και τις θυσίες μόνο στις χαμηλές οικονομικά τάξεις. Υπάρχει μια διέξοδος που δεν έχει τίποτα να κάνει με τις συνταγές που θέλουν να επιβάλουν σε χώρες που αντιμετωπίζουν προβλήματα όπως τα δικά μας». Κάθε βράδυ δεκάδες οικονομολόγοι εμφανίζονται σε διάφορα τηλεοπτικά κανάλια και συζητούν τις αδυναμίες του συστήματος: η ανεργία αυξήθηκε για πρώτη φορά μετά την παγκόσμια κρίση του 2008-2009, το ΑΕΠ έχει εγκαταλείψει την ανοδική του πορεία, οι εξαγωγές μειώθηκαν κατά 10% τον Ιούνιο. Οι περισσότεροι μάλιστα θεωρούν ότι η κυβέρνηση στρεβλώνει τα στοιχεία για τον πληθωρισμό που εμφανίζεται στο 10% και πιστεύουν ότι ήδη έχει ξεπεράσει το 20%.

Ομως παρ' όλα αυτά και παρά την υποτίμηση του αργεντίνικου πέσο η οικονομία της Αργεντινής αντέχει ακόμα κυρίως λόγω της τιμής της σόγιας που συνεχίζει να σπάει ρεκόρ λόγω της ξηρασίας στις Ηνωμένες Πολιτείες. «Από τότε που ήρθαν οι Κίρτσνερ», εξηγεί ο διευθυντής μεγάλης ισπανικής εταιρείας με έδρα στην Αργεντινή, «υπήρξαν δεκάδες οικονομολόγοι και πολιτικοί που προέβλεπαν ότι δεν θα βγάλουμε τη χρονιά. Και η μόνη αλήθεια ήταν ότι οι επενδυτές που δεν τους άκουσαν ήταν οι μόνοι που είχαν κέρδος».
onalert.gr


Read more...

Τούρκος ψάρεψε πιράνχας 45 εκατοστών στον Έβρο!



Τούρκος ψάρεψε πιράνχας 45 εκατοστών στον Έβρο!
Ένα πιράνχας μήκους 45 εκατοστών υποστηρίζει ότι έπιασε στα δίχτυα του ένας Τούρκος ερασιτέχνης ψαράς στον Έβρο.  

Ο Καντίρ Οσάλ, ο οποίος, όπως δηλώνει στο τουρκικό πρακτορείο ειδήσεων "Αναντολού", ψαρεύει εδώ και είκοσι χρόνια στον Έβρο υποστήριξε πως είναι η πρώτη φορά που συνάντησε πιράνχας στον Έβρο και ότι το ψάρι που πιάστηκε στα δίχτυα του είναι μεγέθους 45 εκατοστών.

Ο ψαράς κάλεσε τους αρμόδιους να κάνουν έρευνες, αφού τόνισε πως «αυτό μπορεί να είναι το τέλος της αλιείας στον Έβρο, αλλά και να αποτελέσει κίνδυνο και για τους ανθρώπους».

Ο Οσάλ είπε ότι το συγκεκριμένο ψάρι δεν συναντάται στην Τουρκία και ότι ενδεχομένως κάποιοι να το απελευθέρωσαν από κάποιο ενυδρείο, ενώ δεν απέκλεισε να υπάρχουν και άλλα ψάρια του είδους στο ποτάμι.http://newpost.gr/

Read more...

Στο 22,5% ανήλθε η ανεργία στην Ελλάδα τον Απρίλιο...



Στο 22,5% ανήλθε η ανεργία στην Ελλάδα τον Απρίλιο σημειώνοντας αύξηση 6,3% σε σχέση με την αντίστοιχη περίοδο του 2011, σύμφωνα με στοιχεία της Eurostat, που ... δόθηκαν σήμερα στη δημοσιότητα στις Βρυξέλλες.

Πρόκειται για το δεύτερο υψηλότερο ποσοστό στην ΕΕ, μετά την Ισπανία η οποία προηγείται με 24,8% (στοιχεία Ιουνίου), ενώ τα χαμηλότερα ποσοστά εμφανίζουν η Αυστρία με 4,5% και η Ολλανδία με 5,1%. Τον Ιούνιο του 2012 η ανεργία στην ευρωζώνη έφτασε το 11,2% και στην ΕΕ το 10,4%.

Σύμφωνα με τα ίδια στοιχεία, η Ελλάδα εμφανίζει το υψηλότερο ποσοστό ανεργία στην ΕΕ μεταξύ των νέων με 52,% (στοιχεία Απριλίου) ενώ στους άνδρες η ανεργία ανήλθε στο 20% και στις γυναίκες στο 26%.


Read more...

Δεν θα βάλει θέμα κομματικής πειθαρχίας ο Βενιζέλος

Νομοσχέδιο για την Παιδεία



 

Σε εσωτερική περιδίνηση θέτει την Κοινοβουλευτική Ομάδα του ΠΑΣΟΚ το νομοσχέδιο για την Παιδεία καθώς αρκετοί βουλευτές ξεκαθάρισαν στον πρόεδρο του κόμματος Ευάγγελο Βενιζέλο ότι διαφωνούν με τις προωθούμενες αλλαγές και θα καταψηφίσουν.

Μεταξύ των στελεχών που προτίθενται να καταψηφίσουν περιλαμβάνονται οι κ.κ. Ανδρέας Λοβέρδος, ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του κόμματος Μιχάλης Χρυσοχοϊδης, ο κ. Χρήστος Αηδόνης, ο κ. Οδυσσέας Κωνσταντινόπουλος, ο κ. Συμεών Κεδίκογλου, η κυρία Θεοδώρα Τζάκρη και ο κ. Γιώργος Ντόλιος. Επιπροσθέτως, σύμφωνα με πληροφορίες δυσφορία φαίνεται να έχει εκφράσει και ο πρώην πρωθυπουργός Γιώργος Παπανδρέου και δεν αποκλείεται να προχωρήσει σε αιχμηρή τοποθέτηση στην Ολομέλεια κατά την αυριανή συνεδρίαση και ψήφιση.

Υπό αυτά τα δεδομένα, ο κ. Βενιζέλος ανέφερε στην απογευματινή συνεδρίαση της ΚΟ, ότι δεν τίθεται θέμα κομματική πειθαρχίας, οπότε οι βουλευτές μπορούν να ψηφίσουν κατά συνείδηση χωρίς να υπάρχει ο κίνδυνος της διαγραφής τους.

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με την απόφαση, η ΚΟ «Εξέφρασε την ενόχλησή της για την επιλογή της διαδικασίας του κατεπείγοντος για το πρώτο νομοσχέδιο της νέας κυβέρνησης». Σημειώνουν όμως ότι αποδέχονται την συγκεκριμένη διαδικασία  για λόγους «κυβερνητικής συνοχής» θέτοντας τον όρο: «η συζήτηση στην Ολομέλεια να διεξαχθεί με άνεση σε τέσσερις συνεδριάσεις «όπως ήδη ζήτησε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ από τον πρόεδρο της Βουλής».

Επίσης η κοινοβουλευτική ομάδα «συμφωνεί με τις αλλαγές που επιφέρει το νομοσχέδιο, ως προς:

α) την εκλογή των κοσμητόρων,

β) τη θεσμική θέση των τμημάτων και

γ) την οργάνωση των μεταπτυχιακών.

Η κοινοβουλευτική ομάδα, δε,

- διαφωνεί: με την παράταση της θητείας των υπηρετούντων πρυτάνεων μέχρι τη λήξη της προβλεπόμενης στην προγενέστερη νομοθεσία διάρκειάς της.

- συμφωνεί την παράταση μέχρι 31/12/2012, υπό τον όρο ότι θα έχουν την ευθύνη εφαρμογής του νόμου.

Για τους βουλευτές του ΠΑΣΟΚ «είναι προφανές ότι οι υπηρετούντες πρυτάνεις που λήγει η θητεία τους έχουν δικαίωμα συμμετοχής στις διαδικασίες του νέου νόμου».

Τέλος οι βουλευτές χαρακτηρίζουν «ατυχείς τις δημόσιες δηλώσεις στελεχών που έγιναν προκαταλαμβάνοντας τη θέση του Προέδρου και της Κ.Ο. του ΠΑΣΟΚ».

Πάντως το γεγονός ότι το ΠΑΣΟΚ δεν θέτει κομματική πειθαρχία φαίνεται να αποδεσμεύει και το κοινοβουλευτικό επιτελείο του ΣΥΡΙΖΑ προκειμένου να ζητήσει ονομαστική ψηφοφορία. Ειδικότερα, στελέχη της Κουμουνδούρου αναφέρουν ότι δεν επιθυμούν να δώσουν στην παρούσα φάση αφορμές για αριθμητικές απώλειες στο κυβερνητικό μπλοκ εξηγώντας ότι «είναι καλύτερα για εμάς να αντιδρούν οι βουλευτές μέσα από τα κόμματά τους παρά ως ανεξάρτητοι». Πέραν αυτού όμως, φαίνεται ότι η Κουμουνδούρου δεν είναι έτοιμη να αντιμετωπίσει μέσα στο καλοκαίρι και μια ενδεχόμενη νέα πολιτική κίνηση από στελέχη του κεντροαριστερού χώρου.

Πέραν αυτών, ήπιες για την ώρα αντιδράσεις φαίνεται ότι υπάρχουν και στο στρατόπεδο της ΝΔ, σχετικά με το νομοσχέδιο του υπουργείου Παιδείας. Σύμφωνα με πληροφορίες μεταξύ αυτών που εξέφρασαν αντιρρήσεις είναι οι κ.κ. Αρης Σπηλιωτόπουλος και Κυριάκος Μητοτάκης ενώ θέμα συνταγματικότητας ορισμένων διατάξεων θέτει και ο κ. Προκόπης Παυλόπουλος.

Να σημειωθεί ότι σύμφωνα με τον κοινοβουλευτικό προγραμματισμό που επιβάλει η διαδικασία του κατεπείγοντος, αύριο στις 10 το πρωί θα ξεκινήσει η συνεδρίαση στην Ολομέλεια που θα ολοκληρωθεί αργά το βράδυ με την ψηφοφορία.

Read more...

Aδειασε Λοβέρδο και Άννα...



Σ' ένα... μεγαλοπρεπές άδειασμα του Ανδρέα Λοβέρδου και της Άννας Διαμαντοπούλου προχώρησε ο Ευάγγελος Βενιζέλος από το βήμα της Κοινοβουλευτικής Ομάδας.
Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, απαντώντας εμμέσως πλην σαφώς στην... χθεσινή ανακοίνωση της πρώην υπουργού Παιδείας και στην επιστολή του βουλευτή της Β' Αθήνας που παρουσιάστηκε στην σημερινή συνεδρίαση (μέσω της οποίας ο τελευταίος άφηνε ανοικτό το ενδεχόμενο να καταψηφίσει το νομοσχέδιο για την Τριτοβάθμια Εκπαίδευση), σημείωσε ότι η φιλοσοφία του νόμου για την Παιδεία δεν θίγεται, στέλνοντας ξεκάθαρο μήνυμα υπερψήφισης του.

Το μόνο βέβαιο, πάντως, είναι πως οι σχέσεις του Βενιζέλου με το δίδυμο Λοβέρδου-Διαμαντοπούλου βρίσκονται σε οριακό σημείο, με την οριστική ρήξη να φαντάζει πλέον... θέμα χρόνου!
parapolitika.gr


Read more...

«Αλόγιστες σπατάλες από την ελληνική αποστολή στο Λονδίνο»!

Independent



 
 



Την ώρα που οι Βρετανοί ξοδεύουν εκατομμύρια λίρες για τη διοργάνωση μιας παγερής τελετής έναρξης Ολυμπιακών Αγώνων, τη στιγμή που δαπανούν 40.000 λίρες επιπλέον επειδή κάποιος έχασε (;) τα κλειδιά του γηπέδου του Γουίμπλεντον, η βρετανική εφημερίδα Independent επιτίθεται στην ελληνική αποστολή των Αγώνων κατηγορώντας την για αλόγιστες σπατάλες σε περίοδο κρίσης.

«Ενώ η Ελλάδα εξακολουθεί να υποφέρει με τη σοβαρή οικονομική κατάσταση που βιώνει, επίσημα μέλη της ελληνικής αντιπροσωπείας των Αγώνων ξοδεύουν χιλιάδες λίρες για να ένα ιδιωτικό κλαμπ στο Λονδίνο. Αφού η Ελλάδα δέχθηκε δόση 130 δισεκατομμυρίων λιρών, χρησιμοποιεί δεκάδες εκατοντάδες ευρώ για να “κλείσει” ολόκληρο το Carlton Club στο S. James», ξεκινά το ρεπορτάζ της εφημερίδας.

Μάλιστα κάνει αναφορά στις διαδηλώσεις στους δρόμους της Αθήνας για να πει ότι παρά την έκρυθμη κατάσταση που επικρατούσε στην Ελλάδα, τα μέλη της αποστολής επέλεξαν το κλαμπ που είναι ένα από τα ιστορικότερα ιδιωτικά κλαμπ της ελίτ και κυρίως των Συντηρητικών, για να το μετατρέψουν σε «House of Hellenes», («Σπίτι των Ελλήνων»), πληρώνοντας τουλάχιστον 150.000 λίρες.

«Οι διοργανωτές δηλώνουν ότι 75.000 λίρες θα δοθούν από ιδιωτικές εταιρείες […] και υποστηρίζουν ότι θέλουν να προωθήσουν τον πολιτισμό, την ιστορία, την πολιτική και οικονομική εξέλιξη», συνεχίζει ο Μαρκ Μπλάντεν στο κείμενό του.

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ του η Ελληνική πρεσβεία στο Λονδίνο εξηγεί ότι νοικιάστηκε ο συγκεκριμένος χώρος καθώς ήταν ο μοναδικός διαθέσιμος, μια και οι πολιτικές εξελίξεις στη χώρα δεν είχαν δώσει το χρονικό περιθώριο στους υπευθύνους να αναζητήσουν διαφορετικές επιλογές.

«Η πρώτη επιλογή προφανώς θα μπορούσε να είναι το Ελληνικό Κέντρο στο Marylebone το οποίο διατίθεται με μόνο 1.800 λίρες την ημέρα…» παρατηρεί ο συντάκτης και θυμίζει ότι πολλές ελληνικές αθλητικές ομοσπονδίες έχουν υποστεί περικοπές στους προϋπολογισμούς τους, ενώ «πριν ένα χρόνο η ομάδα του πόλο είχε προειδοποιήσει ότι θα παραιτείτο καθώς δε δεχόταν κρατική επιχορήγηση».

Στο ρεπορτάζ δε, φιλοξενείται και δήλωση του Χάρη Οικονομόπουλου, προέδρου του Ελληνό-βρετανικού Εμπορικού Επιμελητηρίου, σύμφωνα με την οποία «ήταν χρέος του ιδιωτικού τομέα να οργανώσει και να φιλοξενήσει την εθνική ολυμπιακή αποστολή έστω και για ένα μέρος των Αγώνων». Συμπληρωσε μάλιστα ότι «η Ελλάδα δεν είναι μόνο το λίκνο του Ολυμπισμού και της Δημοκρατίας, αλλά και τη μητέρα των πανευρωπαϊκών ιδεωδών. Το Carlton Club βρίσκεται σε κομβικό μέρος και αποτελεί σημαντικό χώρο όπου έχουν παρθεί πολλές κρίσιμες αποφάσεις για τη διαμόρφωση του σύγχρονου ελληνικού κράτους τον 19ο αιώνα».protothema.gr

Read more...

Σε 9.903.268 ανέρχεται ο πληθυσμός της Ελλάδας

Βάσει της απογραφής του 2011


Η απογραφή διενεργήθηκε το χρονικό διάστημα από 10-24 Μαΐου με ημερομηνία αναφοράς την 9η Μαΐου 2011
Η απογραφή διενεργήθηκε το χρονικό διάστημα από 10-24 Μαΐου με ημερομηνία αναφοράς την 9η Μαΐου 2011   (Φωτογραφία:  Eurokinissi )


Αθήνα
Σε 9.903.268 ανέρχεται ο πληθυσμός της Ελλάδας, σύμφωνα με τα αποτελέσματα που ανακοίνωσε η Ελληνική Στατιστική Αρχή (ΕΛΣΤΑΤ).

Πρόκειται για τον αριθμό των δημοτών κάθε Δήμου της Χώρας, ανά Δημοτική Ενότητα, όπως αυτά προέκυψαν από την Απογραφή Πληθυσμού-Κατοικιών 2011, η οποία διενεργήθηκε κατά το χρονικό διάστημα από 10-24 Μαΐου 2011, με ημερομηνία αναφοράς την 9η Μαΐου 2011.

Στην Αττική, με βάση την απογραφή, συγκεντρώνεται ο μεγαλύτερος πληθυσμός της χώρας. Πιο συγκεκριμένα στην Περιφερειακή Ενότητα του Κεντρικού Τομέα Αθηνών σύμφωνα με τα αποτελέσματα της απογραφής, ο πληθυσμός ανέρχεται σε 750.982, με τον Δήμο Αθηναίων και καταγράφει πληθυσμό 467.108 άτομα.

Η περιφερειακή Ενότητα Βόρειου Τομέα Αθηνών έχει πληθυσμό 446.721, η περιφερειακή ενότητα Δυτικού Τομέα Αθηνών 386.953, η περιφερειακή ενότητα Νοτίου Τομέα Αθηνών 394.191 και η περιφερειακή ενότητα Ανατολικής Αττικής 358.576.

Επίσης, η περιφερειακή Ενότητα Δυτικής Αττικής έχει πληθυσμό 141.051 και η περιφερειακή ενότητα Πειραιώς 394.454. Η Περιφερειακή Ενότητα Θεσσαλονίκης έχει πληθυσμό 878.194, με τον Δήμο Θεσσαλονίκης να έχει πληθυσμό 269.137 άτομα.

Όπως αναφέρεται στην σχετική ανακοίνωση της ΕΛΣΤΑΤ η καταγραφή του Νόμιμου Πληθυσμού έγινε με βάση τις απαντήσεις των απογραφόμενων Ελλήνων υπηκόων στο ερώτημα σχετικά με τη Δημοτική Ενότητα στην οποία είναι εγγεγραμμένοι.

Στον πληθυσμό περιλαμβάνονται και οι Έλληνες υπήκοοι των στρατιωτικών και διπλωματικών αποστολών της Ελλάδας στο εξωτερικό, καθώς και τα μέλη των οικογενειών τους που διαμένουν μόνιμα στο εξωτερικό.

Της δημοσιοποίησης των αποτελεσμάτων προηγήθηκε επεξεργασία των στοιχείων της Απογραφής με τις πλέον σύγχρονες μεθόδους και τεχνολογίες έτσι ώστε να εφαρμοσθούν αυστηρότεροι έλεγχοι ποιότητας από οποιαδήποτε άλλη Απογραφή.

Τα ερωτηματολόγια που συγκεντρώθηκαν από τα 58.684 Απογραφικά Τμήματα της Χώρας, που αντιστοιχούν σε 34.780.000 σελίδες, υποβλήθηκαν σε οπτική αναγνώριση χαρακτήρων με τη χρήση σαρωτών υψηλής ταχύτητας. Αυτό έδωσε τη δυνατότητα οπτικοποίησης των ερωτηματολογίων και άμεσης πρόσβασης σε αυτά σε ελεγμένη (verified) ψηφιακή μορφή για την υλοποίηση των πολλαπλών και συνδυαστικών ελέγχων ποιότητας (π.χ. ύπαρξης και απαλοιφής διπλοεγγραφών, έλλειψης πληρότητας, ορθότητας γεωγραφικών κωδικών κλπ).

Όπως πάντως έχει ήδη ενημερώσει η ΕΛΣΤΑΤ σε προηγούμενες ανακοινώσεις της, τα αποτελέσματα της Απογραφής του 2011 και αυτά προηγούμενων Απογραφών δεν είναι απολύτως συγκρίσιμα.

Αυτό οφείλεται στο ότι η μεθοδολογία της Απογραφής του 2011 διαφέρει σημαντικά σε αρκετά σημεία από αυτή προηγούμενων Απογραφών τόσο ως προς τις διαδικασίες συλλογής των στοιχείων όσο και ως προς τις διαφορετικές και πληρέστερες διαδικασίες ελέγχου και επεξεργασίας των συλλεγέντων στοιχείων βάσει νέων τεχνολογιών και μεθόδων
Newsroom ΔΟΛ, με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ

Read more...

Σε εταιρεία σεκιούριτι η εσωτερική φύλαξη της Βουλής...



Για 1.500 αστυνομικούς, που θα σταματήσουν να φυλάνε διάφορα δημόσια πρόσωπα, και θα ριχθούν στη μάχη για τη δημόσια ασφάλεια, έκανε λόγο χθες ο υπουργός Δημόσιας Τάξης και Προστασίας του Πολίτη κ. Νίκος Δένδιας, μετά τη ... συνάντηση με τον πρωθυπουργό Αντώνη Σαμαρά.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση του εκπροσώπου της ελληνικής αστυνομίας κυρίου Χρήστου Μανούρα τα μέτρα εξοικονόμησης των αστυνομικών επεκτείνονται και στη Βουλή.

Έτσι αποφασίστηκε η εσωτερική φρουρά της Βουλής να ανατεθεί σε εταιρεία σεκιούριτι ενώ η εξωτερική φρουρά θα παραμείνει ως έχει σήμερα στην ελληνική αστυνομία.

Με την ανάθεση του έργου της εσωτερικής φύλαξης της Βουλής το υπουργείο εκτιμάει ότι θα εξοικονομηθούν 100 αστυνομικοί οι οποίοι και θα ριχτούν στην αστυνόμευση του πολίτη.

newsbeast.gr


Read more...

Σκληρή στάση Βενιζέλου απέναντι στην τρόικα

«ΕΠΙΜΗΚΥΝΣΗ ΤΩΡΑ, ΑΛΛΙΩΣ ΔΕΝ ΣΥΝΑΙΝΩ ΣΕ ΠΕΡΙΚΟΠΕΣ»



Σκληρή στάση Βενιζέλου απέναντι στην τρόικα
Σκληρή γραμμή απέναντι στους εκπροσώπους των δανειστών κράτησε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, Ευάγγελος Βενιζέλος στη συνάντησή τους στην Ιπποκράτους, διαμηνύοντας ότι δεν πρόκειται να ανάψει το πράσινο φως για νέες οριζόντιες περικοπές.

Στη συνάντηση με την τρόικα, ο κ. Βενιζέλος έθεσε τα μείζονα ζητήματα του πολιτικού πλαισίου των σχέσεών μας με τους θεσμικούς εταίρους, ενώ πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ θα ενημερώσει σχετικά τους πολιτικούς αρχηγούς στην αυριανή συνάντησή τους.

Ο κ. Βενιζέλος επέμεινε στην προώθηση του στρατηγικού σχεδίου που συμφωνήθηκε στη χθεσινή συνάντηση με τους κυρίους Σαμαρά και Κουβέλη, που προβλέπει την επιμήκυνση του του περιθωρίου δημοσιονομικής προσαρμογής και τη λήψη μέτρων που αφορούν οριζόντιες περικοπές στη δεύτερη διετία και μόνο στην περίπτωση που δεν ανασχεθεί η ύφεση και δεν προχωρήσουν οι διαρθρωτικές αλλαγές.

Ο ίδιος τόνισε ότι δεν πρόκειται να συναινέσει σε μέτρα οριζόντιων περικοπών στις αποδοχές εργαζομένων και συνταξιούχων, αφού όπως έχει αποδειχθεί αποτελεί παράγοντα βαθέματος της ύφεσης.

Ο κ. Βενιζέλος παρουσίασε στην τρόικα τα 10 σημεία που ανέπτυξε νωρίτερα σήμερα στην Κ.Ο. του ΠΑΣΟΚ, καθιστώντας σαφές ότι δεν είναι δυνατό να ληφθούν τα μέτρα που ζητούν οι θεσμικοί εταίροι.

Οι εκπρόσωποι των δανειστών δήλωσαν ότι δεν έχουν καμία εξουσιοδότηση να συζητήσουν τίποτα περισσότερο από την εφαρμογή μέτρων για την εξεύρεση 11,5 δισ. ευρώ και ότι αν η Ελλάδα επιθυμεί να συζητήσει παρόμοια θέματα πρέπει να το κάνει σε πολιτικό επίπεδο, δηλαδή σε Σύνοδο Κορυφής των ευρωπαίων ηγετών.

Read more...

O Βενιζέλος στηρίζει κυβέρνηση...



Τη στήριξη του ΠΑΣΟΚ στην κυβέρνηση επαναβεβαίωσε ο Ευάγγελος Βενιζέλος μιλώντας στην ΚΟ του Κινήματος. Όπως είπε, «το ΠΑΣΟΚ στηρίζει με υπευθυνότητα την κυβέρνηση, θέλουμε να έχει μακρά πνοή, ορίζοντα τετραετίας».

Ανέφερε ακόμη ότι.. μπορεί οι υπουργοί να έχουν την ευθύνη των χειρισμών, ωστόσο και το ΠΑΣΟΚ έχει πολιτική ευθύνη έναντι του ελληνικού λαού.

Όσον αφορά τις επόμενες κινήσεις που πρέπει να γίνουν στο πλαίσιο της εθνικής στρατηγικής της χώρας, ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ σημείωσε ότι «η Ελλάδα πρέπει πρώτα να δείξει ότι συμμορφώνεται, να δώσει δείγματα γραφής και μετά όλα τα άλλα».

Τόνισε επίσης ότι η εθνική στρατηγική δεν εξαντλείται στο πλαίσιο της τρόικας και συμπλήρωσε ότι έως τη στιγμή που οι ελεγκτές θα καταθέσουν την έκθεσή του πρέπει να υπάρξουν υψηλού επιπέδου επαφές με κυβερνήσεις και ευρωπαϊκά όργανα.

«Αδιαφορούμε για τις ύβρεις αλλά όλα έχουν ένα όριο», τόνισε αναφερόμενος στις επιθέσεις που δέχεται η κυβέρνηση από τον Αλέξη Τσίπρα και τον Π. Καμμένο.

Για τις αλλαγές στην Παιδεία τόνισε: «Με ξένισε το γεγονός ότι η κυβέρνηση επέλεξε τη διαδικασία του κατεπείγοντος για τα θέματα της Παιδείας. Αντιλαμβάνονται ότι είναι μικρά τα χρονικά περιθώρια, όμως ζήτηση από τον πρόεδρο της Βουλής στην Ολομέλεια η συζήτηση να γίνει σε τέσσερις συνεδριάσεις».

Μας κατηγορούν κάτι τύποι ότι κάμπτεται το ενδιαφέρον μας για την παραμανοής της χώρας στο ευρώ και με την ίδια ευκολία μας κατηγορούσαν στο παρελθόν γιατί πήραμε μέτρα για να μείνουμε στο ευρώ
newsbeast.gr


Read more...

Σε μια «κλωστή» το μέλλον της κυβέρνησης

ΔΡΑΜΑΤΙΚΕΣ ΕΞΕΛΙΞΕΙΣ ΣΤΟ ΕΣΩΤΕΡΙΚΟ ΠΑΣΟΚ ΚΑΙ ΔΗΜΑΡ



Σε μια «κλωστή» το μέλλον της κυβέρνησης
Γράφει ο Τάκης Χατζής

Η χθεσινή σύσκεψη των πολιτικών αρχηγών ήταν μια πολύ δύσκολη στιγμή για την κυβέρνηση. Η εβδομάδα που ακολουθεί όμως προβλέπεται να είναι ακόμα πιο δύσκολη. Τόσο στο ΠΑΣΟΚ, όσο και στη ΔΗΜΑΡ έχουν ανοίξει μεγάλα εσωτερικά μέτωπα, τα οποία μπορεί να οδηγήσουν τη συγκυβέρνηση ακόμα και σε διάλυση.


Ειδικά στο ΠΑΣΟΚ, η κατάσταση είναι εκρηκτική. Ο Ανδρέας Λοβέρδος όχι μόνον επέλεξε να μην παραστεί στη συνεδρίαση της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΠΑΣΟΚ αλλά απέστειλε και μια ομιλία για να διανεμηθεί στους βουλευτές, η οποία βάζει φωτιά στο εσωκομματικό πεδίο του κόμματος, αφού βρίθει διαφωνιών με την ηγεσία σε όλη τη γραμμή και ταυτίζεται με τις ενστάσεις της κυρίας Διαμαντοπούλου στο θέμα των αλλαγών του νόμου για τα ΑΕΙ. Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ κ. Ευ. Βενιζέλος δεν επέτρεψε να αναγνωσθεί η επιστολή.

Ωστόσο τα πράγματα δεν είναι καθόλου εύκολα για τον πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ  αφού και ο κ. Χρυσοχοΐδης βρίσκεται σε γραμμή ρήξης με την ηγεσία. Ιδιαίτερα το θέμα των αλλαγών στο νόμο της κυρίας Διαμαντοπούλου θα μπορούσε να εξελιχθεί σε απόλυτο κρας - τεστ για το Βενιζέλο αφού ελέγχει μόλις δέκα μέλη της ΚΟ.

Η ομάδα Λοβέρδου, ο Χρυσοχοΐδης και οι παπανδρεϊκοί βουλευτές είναι κατά των αλλαγών στο νόμο. Δεν αποκλείεται λοιπόν, οι εξελίξεις μέσα στην εβδομάδα να σηματοδοτήσουν την απαρχή της ρήξης και της σύγκρουσης στο ΠΑΣΟΚ, πιθανότατα με αποχώρηση και ανεξαρτητοποίηση της ομάδας Λοβέρδου. Αυτό όμως μπορεί να οδηγήσει το κόμμα στη διάσπαση και την συγκυβέρνηση σε πτώση.

  
Ανάλογη εικόνα εμφανίζει η Δημοκρατική Αριστερά. Μπορεί μεν εκεί οι διαφωνίες να μην είναι τόσο ηχηρές όσο αυτή του Ανδρέα Λοβέρδου, όμως η ΚΟ βράζει στην προοπτική να κληθεί να ψηφίσει περικοπές σε μισθούς και συντάξεις, με τις οποίες φαίνεται να διαφωνούν και αρκετοί βουλευτές των δύο κομμάτων της συγκυβέρνησης.

Όπως κατέστησε σαφές κορυφαίο στέλεχος της ΔΗΜΑΡ, τα μέτρα θα καταψηφιστούν τουλάχιστον από είκοσι βουλευτές του κυβερνητικού συνασπισμού, οι περισσότεροι των οποίων θα είναι βουλευτές της ΔΗΜΑΡ. Αυτό ήταν το υπόβαθρο της διαφωνίας που εξέφρασαν οι αρχηγοί τη Δευτέρα και υπάρχουν πληροφορίες που θέλουν τον κ. Κουβέλη να προσανατολίζεται σε αποχώρηση από την κυβέρνηση, αν περάσει η γραμμή Στουρνάρα.

Η τύχη του κυβερνητικού συνασπισμού κρέμεται από μια κλωστή.

 http://newpost.gr

Read more...

Πρώην υπουργός, νυν βουλευτής με 45 αστυνομικούς φρουρούς!...



Απίστευτη καταγγελία έκανε πριν από λίγο στο ΒΗΜΑFM ο αντιπρόεδρος της Ένωσης Αστυνομικών Αττικής, Νίκος Καραδήμας, ο οποίος υποστήριξε πως 45 αστυνομικοί βρίσκονται στη φύλαξη και προστασία πρώην υπουργού και νυν βουλευτή!

Με ... αφορμή τις δηλώσεις του υπουργού Προστασίας του Πολίτη Νίκου Δένδια πως 1.500 αστυνομικοί θα φύγουν από την ασφάλεια βουλευτών και επωνύμων, ο Νίκος Καραδήμας εξέφρασε για ακόμα μία φορά την ανάγκη να γυρίσουν στο δρόμο και στις περιπολίες οι αστυνομικοί που έχουν πάρει απόσπαση για τη φύλαξη ειδικών στόχων.
πηγη cretalive.gr


Read more...

Στο Μαξίμου εκ νέου την Τετάρτη Βενιζέλος και Κουβέλης για τα μέτρα

Νέα σύσκεψη για τα 11,5 δισ. ευρώ


  (Φωτογραφία:  Fosphotos )


Αθήνα
Νέα συνάντηση του πρωθυπουργού με τους Ευάγγελο Βενιζέλο και Φώτη Κουβέλη θα πραγματοποιηθεί στις 5 το απόγευμα της Τετάρτης με αντικείμενο το πακέτο μέτρων 11,5 δισ. ευρώ.

Νωρίτερα πραγματοποιήθηκαν χωριστές συναντήσεις «διευκρινιστικού χαρακτήρα» των εκπροσώπων των δανειστών με τον πρωθυπουργίο και τον πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ.

Στη συνάντηση του Ευ.Βενιζέλου με την τρόικα τέθηκαν τα μείζονα ζητήματα του πολιτικού πλαισίου των σχέσεων της χώρας με τους θεσμικούς εταίρους.

«Ετέθησαν τα θέματα με ευθύ τρόπο και ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ θα ενημερώσει σχετικά τους πολιτικούς αρχηγούς στην αυριανή συνάντησή τους. Ως τότε, εκτιμάται ότι δεν πρέπει να ειπωθεί τίποτε περισσότερο διότι πρέπει η χώρα να έχει ένα ενιαίο και ισχυρό εσωτερικό μέτωπο» αναφέρεται στην άτυπη ενημέρωση από την Ιπποκράτους.

Σύμφωνα με πηγές του Μεγάρου Μαξίμου, η συνάντηση του πρωθυπουργού με τους εκπροσώπους της τρόικας έγινε για την παροχή διευκρινίσεων γύρω από ορισμένα οικονομικά ζητήματα.

Παρόντες στη συνάντηση ήταν ο υπουργός Οικονομικών Γιάννης Στουρνάρας, ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών Χρήστος Σταϊκούρας και ο υπουργός Εργασίας Γιάννης Βρούτσης.

Τη Δευτέρα, μετά τη σύσκεψη των τριών πολιτικών αρχηγών στο Μέγαρο Μαξίμου, ο Γιάννης Στουρνάρας είπε ότι αναζητείται «το άριστο μείγμα» για τα 11,5 δισ. ευρώ και πως η τρόικα «θα παραμείνει όσο χρειαστεί» για να έχει την πλήρη εικόνα των μέτρων αυτών.

«Όλοι συμφωνούμε ότι πρέπει να βρεθούνε 11,5 δισ. ευρώ περικοπές από τις δαπάνες, όλοι συμφωνούμε ότι χρειαζόμαστε δύο χρόνια ακόμη και βεβαίως ότι ο δρόμος είναι ανηφορικός και δύσκολος» δήλωσε έξω από το Μέγαρο Μαξίμου ο υπουργός Οικονομικών και πρόσθεσε με νόημα:

«Όμως το ζητούμενο είναι ο επιλογές μας να μην ακυρώσουν τη δυνατότητα επαναδιαπραγμάτευσης και κυρίως να μην ακυρώσουν τη δυνατότητα να παραμείνει η χώρα στην Ευρωζώνη».

Πάντως, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Σίμος Κεδίκογλου δήλωσε στον ΣΚΑΙ ότι τα μέτρα θα ανακοινωθούν εντός Αυγούστου.

Ο κ. Κεδίκογλου χαρακτήρισε τα μέτρα των 11,5 δισ. ευρώ «βαρύ και δύσκολο εισιτήριο» αλλά, όπως υποστήριξε, «είναι ο μόνος δρόμος για να ανακτήσουμε την αξιοπιστίας μας και να μην ξαναγυρίσουμε δεκαετίες πίσω».

ΣΥΡΙΖΑ: Προσπαθούν να κρυφτούν

Σε ανακοίνωσή του ο ΣΥΡΙΖΑ τονίζει: «Οι τρεις πολιτικοί αρχηγοί προσπαθούν να κρυφτούν ο ένας πίσω από τον άλλο και όλοι μαζί προσπαθούν να κρυφτούν από τον ελληνικό λαό. Έχουν ήδη συμφωνήσει στα νέα σκληρά μέτρα λιτότητας των 15 δισ. ευρώ και απλώς σκηνοθετούν την παρουσίασή τους.
» Οι εκβιασμοί προς τον ελληνικό λαό για τη λήψη κάθε φορά πρόσθετων μέτρων λιτότητας, με πρόσχημα τη 'σωτηρία' της χώρας, στην πραγματικότητα τη βυθίζουν ολοένα και περισσότερο στην ύφεση και τη φτώχεια, απομακρύνοντας τη από την ευρωζώνη.»
ΚΚΕ: Ο λαός να επιβάλλει αλλαγή πορείας
Το ΚΚΕ επαναλαμβάνει ότι τα μέτρα που πάρθηκαν, παίρνονται και θα παρθούν δεν είναι προσωρινά.
«Αφορούν και την μετά κρίση περίοδο και είναι κοροϊδία ότι θα αποτρέψουν την ακόμα μεγαλύτερη όξυνση της καπιταλιστικής κρίσης. Τα μέτρα έχουν να κάνουν με την αύξηση της ανταγωνιστικότητας του κεφαλαίου η οποία προϋποθέτει την αύξηση της δυστυχίας του λαού.
» Για αυτό και απαιτείται ο ελληνικός λαός και πριν από όλα τα εργατικά-λαϊκά στρώματα να επιβάλλουν αλλαγή πορείας της κοινωνίας. Δεν υπάρχει ενδιάμεση λύση.»
Newsroom ΔΟΛ

Read more...