Τρίτη 31 Ιουλίου 2012

«Αλόγιστες σπατάλες από την ελληνική αποστολή στο Λονδίνο»!

Independent



 
 



Την ώρα που οι Βρετανοί ξοδεύουν εκατομμύρια λίρες για τη διοργάνωση μιας παγερής τελετής έναρξης Ολυμπιακών Αγώνων, τη στιγμή που δαπανούν 40.000 λίρες επιπλέον επειδή κάποιος έχασε (;) τα κλειδιά του γηπέδου του Γουίμπλεντον, η βρετανική εφημερίδα Independent επιτίθεται στην ελληνική αποστολή των Αγώνων κατηγορώντας την για αλόγιστες σπατάλες σε περίοδο κρίσης.

«Ενώ η Ελλάδα εξακολουθεί να υποφέρει με τη σοβαρή οικονομική κατάσταση που βιώνει, επίσημα μέλη της ελληνικής αντιπροσωπείας των Αγώνων ξοδεύουν χιλιάδες λίρες για να ένα ιδιωτικό κλαμπ στο Λονδίνο. Αφού η Ελλάδα δέχθηκε δόση 130 δισεκατομμυρίων λιρών, χρησιμοποιεί δεκάδες εκατοντάδες ευρώ για να “κλείσει” ολόκληρο το Carlton Club στο S. James», ξεκινά το ρεπορτάζ της εφημερίδας.

Μάλιστα κάνει αναφορά στις διαδηλώσεις στους δρόμους της Αθήνας για να πει ότι παρά την έκρυθμη κατάσταση που επικρατούσε στην Ελλάδα, τα μέλη της αποστολής επέλεξαν το κλαμπ που είναι ένα από τα ιστορικότερα ιδιωτικά κλαμπ της ελίτ και κυρίως των Συντηρητικών, για να το μετατρέψουν σε «House of Hellenes», («Σπίτι των Ελλήνων»), πληρώνοντας τουλάχιστον 150.000 λίρες.

«Οι διοργανωτές δηλώνουν ότι 75.000 λίρες θα δοθούν από ιδιωτικές εταιρείες […] και υποστηρίζουν ότι θέλουν να προωθήσουν τον πολιτισμό, την ιστορία, την πολιτική και οικονομική εξέλιξη», συνεχίζει ο Μαρκ Μπλάντεν στο κείμενό του.

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ του η Ελληνική πρεσβεία στο Λονδίνο εξηγεί ότι νοικιάστηκε ο συγκεκριμένος χώρος καθώς ήταν ο μοναδικός διαθέσιμος, μια και οι πολιτικές εξελίξεις στη χώρα δεν είχαν δώσει το χρονικό περιθώριο στους υπευθύνους να αναζητήσουν διαφορετικές επιλογές.

«Η πρώτη επιλογή προφανώς θα μπορούσε να είναι το Ελληνικό Κέντρο στο Marylebone το οποίο διατίθεται με μόνο 1.800 λίρες την ημέρα…» παρατηρεί ο συντάκτης και θυμίζει ότι πολλές ελληνικές αθλητικές ομοσπονδίες έχουν υποστεί περικοπές στους προϋπολογισμούς τους, ενώ «πριν ένα χρόνο η ομάδα του πόλο είχε προειδοποιήσει ότι θα παραιτείτο καθώς δε δεχόταν κρατική επιχορήγηση».

Στο ρεπορτάζ δε, φιλοξενείται και δήλωση του Χάρη Οικονομόπουλου, προέδρου του Ελληνό-βρετανικού Εμπορικού Επιμελητηρίου, σύμφωνα με την οποία «ήταν χρέος του ιδιωτικού τομέα να οργανώσει και να φιλοξενήσει την εθνική ολυμπιακή αποστολή έστω και για ένα μέρος των Αγώνων». Συμπληρωσε μάλιστα ότι «η Ελλάδα δεν είναι μόνο το λίκνο του Ολυμπισμού και της Δημοκρατίας, αλλά και τη μητέρα των πανευρωπαϊκών ιδεωδών. Το Carlton Club βρίσκεται σε κομβικό μέρος και αποτελεί σημαντικό χώρο όπου έχουν παρθεί πολλές κρίσιμες αποφάσεις για τη διαμόρφωση του σύγχρονου ελληνικού κράτους τον 19ο αιώνα».protothema.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: