Κυριακή 30 Ιουνίου 2013

Αλμούνια: Η κυβέρνηση Καραμανλή ήταν ανίκανη!


Ακρως αποκαλυπτική είναι η συνέντευξη του αντιπροέδρου της Κομισιόν, Χοακίν Αλμούνια, ο οποίος τοποθετείται στο ζήτημα της ελληνικής οικονομικής κρίσης και βάζει στο κάδρο των ευθυνών τον πρώην πρωθυπουργό, Κώστα Καραμανλή και την κυβέρνησή του.
Μιλώντας στην «Καθημερινή της Κυριακής» ο κ. Αλμούνια χρησιμοποιεί πολύ σκληράλόγια για τον Κώστα Καραμανλή κατηγορώντας τον ότι σκεφτόταν τις εκλογές του 2009 και όχι τη δημοσιονομική κατάσταση της χώρας, ενώ χαρακτηρίζει την τότε κυβέρνηση ανίκανη.
«Το 2009 η κατάσταση επιδεινώθηκε δραματικά, αλλά όχι μόνο λόγω της ανακρίβειας των στατιστικών, διότι η κυβέρνηση εκείνη τη χρονιά, που ήταν και χρονιά εκλογών, ας μην ξεχνάμε, ήταν απολύτως παθητική,» σημειώνει ο πρώην Επίτροπος και προσθέτει «Μας έδωσαν το φθινόπωρο του 2008 έναν προϋπολογισμό που προέβλεπε έλλειμμα για το 2009, 1,8%. Τον πρώτο κιόλας μήνα είχε ξεπεράσει το 3% του ΑΕΠ και τον Απρίλιο το έλλειμμα ήταν πάνω από 5%, σύμφωνα με τις εκτιμήσεις μας. Παρουσίασα λοιπόν μία αυστηρότατη εισήγηση στο Eurogroup με προτάσεις για την άμεση δημοσιονομική προσαρμογή της Ελλάδας. Το Eurogroup υιοθέτησε τις προτάσεις μου, αλλά η ελληνική κυβέρνηση τους επόμενους μήνες δεν έκανε τίποτα.Μας έλεγαν ότι η κατάσταση δεν είναι και τόσο σοβαρή και σκέφτονταν τις εκλογές που είχαν μπροστά τους».
Επισημαίνει, ακόμη, ότι μερικούς μήνες πριν τις εκλογές είχε παρουσιάσει μια έκθεση στο Eurogroup και είχε τονίσει στον τότε υπουργό Οικονομικών της Ελλάδας «αν δεν υιοθετήσετε άμεσα τις προτάσεις μας, το έλλειμμά σας θα ξεπεράσει το 10%».
«Αλλά πάλι δεν έγινε τίποτα» υπογραμμίζει ο κ. Αλμούνια και συνεχίζει «Μόνο μετά τις εκλογές, ο νέος υπουργός Οικονομικών, στην πρώτη μας συνάντηση, μου είπε “Χοακίν, το έλλειμμα είναι πάνω από 12%΄΄. Αυτή είναι η ιστορία. Δεν ήταν στατιστικό το πρόβλημα.Το πρόβλημα ήταν η καταστροφική διαχείριση των δημοσίων οικονομικών από την ελληνική κυβέρνηση το 2009, λόγω της ανικανότητας αυτής της κυβέρνησης και της ενασχόλησής της με τις εκλογές».
Ο αντιπρόεδρος της Κομισιόν αποκάλυψε, ακόμη, ότι το Eurogroup τα ήξερε όλα αυτά, ενώ τόνισε πως είχε επανειλημμένες συναντήσεις με τον Έλληνα υπουργό Οικονομικών και τον πρωθυπουργό. «Ήταν απολύτως ενήμεροι για τις ανησυχίες μας, αλλά δεν αντέδρασαν. Το Eurogroup τότε δεν ήταν εξοπλισμένο με τα σημερινά εργαλεία οικονομικής διακυβέρνησης, ώστε να κάνει κάτι και δεν ήταν έτοιμο να πιέσει την ελληνική κυβέρνηση» σημειώνει με νόημα.

Read more...

Γιατί θέλουν να διαγράψουν την "δεκαετία του 1980"


Γράφει ο Νίκος Καραμπάσης
Το γνωρίζετε αυτό που λένε "όποιος έχει μάτια βλέπει και μυαλό καταλαβαίνει". Η συζήτηση περι "καταστροφικής δεκαετίας του 1980" που μας εφερε δήθεν ΣΗΜΕΡΑ(!) στην...χρεωκοπία και τα μνημόνια ΜΟΝΟ απο εντελώς ΑΝΟΗΤΟΥΣ και επικίνδυνα αντιδημοκράτες θα μπορούσε να εκφραστεί.Η ίσως απο καιροσκόπους που εφευρίσκουν "τεχνικές διαχωριστικές γραμμές" προς ίδιον όφελος. Η απλή ωμή και απτή αλήθεια και πραγματικότητα ποια είναι;(που την γνωρίζουν και οι πέτρες αυτής της χώρας). Οτι απο το 1975 που ξεκίνησε η αποκαλούμενη ΜΕΤΑΠΟΛΙΤΕΥΣΗ με "επικεφαλής" τον ιδρυτή της ΝΔ και μετέπειτα πρωθυπουργό και Πρόεδρο της Δημοκρατίας Κωνσταντίνο Καραμανλή σε ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ με τον ιδρυτή του ΠΑΣΟΚ και μετέπειτα πρωθυπουργό Ανδρέα Παπανδρέου δημιούργησαν το ΘΑΥΜΑ της Μεταπολίτευσης, το ΘΑΥΜΑ της μεταπολιτευτικής σύγχρονης Ελλάδας. Εκείνη την περίοδο είδε λεφτά στα χέρια του ο κοσμάκης, εκείνη την περίοδο υπήρχε ΔΟΥΛΕΙΑ αξιοπρεπής για ΟΛΟΥΣ, εκείνη την περίοδο -με πρώτο τον Κ.Καραμανλή - εθνικοποιήθηκαν οι τράπεζες, οι βιομηχανίες και τόσα άλλα(με αντάλλαγμα δυστυχώς το...χάρισμα των χρεών των μεγαλοβιομηχάνων και τραπεζιτών). Η δεκαετία του 1980 έχει γραφει με ΧΡΥΣΑ ΓΡΑΜΜΑΤΑ στις καρδιές και τις ψυχές ΟΛΩΝ των Μη προνομιούχων Ελλήνων. Εκείνη τη δεκαετία έκτοτε προσπαθούν μανιωδώς και λυσσωδώς να διαγράψουν οι...επίγονοι τους(και τα αφεντικά τους). Σε αυτά δεν χρειάζεται να επιχειρηματολογήσει κανείς. Είναι ΚΤΗΜΑ του Ελληνικού Λαού. Φυσικά υπήρξαν υπερβολές(η Ελλάδα άλλωστε ναι μεν "ανήκει στην Δύση", αλλά είναι και πολύ Ανατολή και ολίγον Αφρική με πασπάλισμα Μέσης Ανατολής και εσαεί Βαλκάνια). Η μόνη ελπίδα του ελληνικού λαού ΣΗΜΕΡΑ είναι οταν σκέφτεται οτι μπορεί να έρθει μια δεκαετία σαν εκείνη του 1980.Που χόρτασε ο κόσμος ψωμάκι,χρήματα,δουλειά...-Και όσοι αντέχουν ακόμη τα "μνημόνια" το χρωστάνε σε εκείνη την περίοδο....-"Η εκδίκηση της γυφτιάς" όμως(όπως θα έλεγε και ο αείμνηστος Νίκος Παπάζογλου) είναι μπροστά...


http://www.i-reportergr.com/2013/06/1980.html

Read more...

Γιώργος: Ό,τι δηλαδή δεν επιθυμούσε και φαίνεται ακόμα να μην επιθυμεί η συντήρηση



Από το γραφείο του Γιώργου Α. Παπανδρέου εκδόθηκε η ακόλουθη ανακοίνωση:

Τα στελέχη της ΝΔ, το σύνολο των μελών της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του κόμματος, με την ψήφο τους για τον προϋπολογισμό στη Βουλή, αναγνώρισαν ότι, το έλλειμμα του 2009, ήταν 15,6%. Για την ιστορία, ο νυν Πρωθυπουργός το είχε αναγνωρίσει νωρίτερα.
Με την ψήφο τους, δηλαδή, αναγνώρισαν ποιος οδήγησε τη χώρα στο χείλος του γκρεμού.

Σήμερα, μπορούν να υποστηρίζουν ό,τι θέλουν και να αναζητούν υπευθύνους όπου τους βολεύει.

Η αλήθεια είναι ότι, την ώρα των μεγάλων αποφάσεων για τη σωτηρία της χώρας, κάποιοι απουσίαζαν και κάποιοι έδωσαν τη μάχη και ανέλαβαν ευθύνες που δεν τους αναλογούσαν, για να μπορούν σήμερα να ομιλούν όλοι εκ του ασφαλούς.

Όσο για τον Ανδρέα Παπανδρέου, είναι βέβαιο ότι, κανείς δεν μπορεί να περιμένει τη δικαίωσή του από τους προαναφερθέντες. Πώς θα μπορούσε άλλωστε;

Όλοι γνωρίζουν ότι, ο Ανδρέας Παπανδρέου αγωνίστηκε για τη Δημοκρατία. Γι' αυτό συγκρούστηκε με το κράτος της δεξιάς και με ό,τι κρατούσε σε καθεστώς εξάρτησης την Πατρίδα μας.

Προς τι, λοιπόν, η έκπληξη από τη στάση τους;

Όλα αυτά θα έπρεπε να ανήκουν στους ιστορικούς.

Η χώρα χρειάζεται υπευθυνότητα, σοβαρότητα και ενωτικό λόγο. Δυστυχώς, ακούστηκαν πολλά μεγάλα λόγια για ενότητα αυτό το Σαββατοκύριακο, αλλά πίσω από τα λόγια φανερώθηκαν διχαστικές διαθέσεις.

Και αυτές δεν υπηρετούν τη χώρα.

Σήμερα χρειάζεται το θάρρος να αναγνωρίζει κανείς απλές αλήθειες, επάνω στις οποίες θα μπορέσουμε να κτίσουμε μια νέα εθνική ενότητα - για να αντιμετωπισθούν οριστικά όσα κρατούσαν τη χώρα πίσω.

Αν κάτι πρέπει να μείνει από όλα αυτά, είναι η πανηγυρική επαναβεβαίωση της ανάγκης για αλλαγές και μεταρρυθμίσεις παντού. Για εμβάθυνση της Δημοκρατίας, διαφάνεια, κοινωνική δικαιοσύνη, ισονομία και κράτος δικαίου.

Ό,τι δηλαδή δεν επιθυμούσε και φαίνεται ακόμα να μην επιθυμεί η συντήρηση.


Αθήνα, 30 Ιουνίου 2013

http://www.i-reportergr.com/2013/06/blog-post_1866.html

Read more...

Οι ηγέτες δεν πεθαίνουν – Οι ιδέες δεν είναι νεκρές


Aπό τον Αλέξανδρο Διαμαντόπουλο.

Ζούμε σε μια εποχή που η οικονομική κρίση,τείνει να διαλύσει τις αξίες και την ηθική,έχει κατακερματίσει τον ανθρώπινο σεβασμό και την αλληλεγγύη και διαλύει καθημερινά ‘ότι απέμεινε από τον κοινωνικό ιστό και την συνοχή των Ελλήνων αλλά και των Ευρωπαίων πολιτών.

Το δημοκρατικό έλλειμμα είναι η βασική έννοια πλέον στην πάλαι ποτέ Δημοκρατική Ελλάδα που κυβερνάται με προεδρικά διατάγματα και κατευθυντήριες γραμμές από τις πολιτικές ελίτ.Μια Ελλάδα που αποτέλεσε εφαλτήριο του παγκόσμιου πολιτισμού,μήτρα της δημοκρατίας ανά τον κόσμο.

Κοντά σε αυτό τον άνθρωπο-κοινωνικό μαρασμό,διαβαθρώνεται και η όποια πολιτική αξία έχει απομείνει,μιας και οι αφομοιώσεις των δύο ισχυρών σε αντιδιαστολή ιδεολογικών πολιτικών χώρων,στην λογική της ‘’εθνικής ευθύνης’’,διαμορφώνουν έναν νέο υποτιθέμενα φιλοευρωπαϊκό,αφήνοντας έτσι την κεντροαριστερά σχεδόν ορφανή.

Το πολιτικό θερμόμετρο αρχίζει να ανεβαίνει συνεχώς και τον ρόλο του έπαιξε σε αυτό το κομβικό σημείο ο κ.Βορίδης.

Κανείς δεν μπορεί να ξεχάσει τις φωτογραφίες με το τσεκούρι στα χέρια.Κανείς δεν μπορεί να ξεχάσει τα κυνηγητά από συμμορίτες φίλους του κ.Βορίδη σε υποστηρικτές της σοσιαλιστικής ιδεολογίας.Ούτε μπορεί να ξεχάσει κάποιος τις μεταπηδήσεις του συγκεκριμένου σε κομματικά παραρτήματα της δεξιάς.

Η υπέρμετρη φιλοδοξία του όμως για να ηγηθεί στο κόμμα της Ν.Δ.,(αποτελεί συνήθεια οι αποστάτες να γίνονται πρόεδροι) και η απόρριψη του πρωθυπουργού για υπουργοποίηση του,τον οδήγησαν σε ανιστόρητες δηλώσεις που σκοπό είχαν να συσπηρώσουν τους δεξιούς και άκρο δεξιούς-αντιπαπανδρεικούς,στο πρόσωπο του,αλλά παράλληλα να δημιουργήσουν πρόβλημα στην συνοχή του Βενιζέλου με τον Σαμαρά.

Όχι γιατί ο κ.Βενιζέλος είχε την ευθιξία να υπερασπιστεί τον Ιδρυτή του ΠΑ.ΣΟ.Κ. Ανδρέα Παπανδρέου,αλλά γιατί είναι άλλη μια αφορμή για να ξεσηκωθούν οι διαφωνούντες εντός του κόμματος και να μην αποδεχτούν την δεξιά στροφή που ακολουθεί το Σοσιαλιστικό κίνημα.

Ίσως είναι καιρός να ξυπνήσουν επιτέλους οι Έλληνες πολίτες και να διεκδικήσουν ότι τους ανήκει και τους το παίρνουν καθημερινά.

Οι ιδέες δεν είναι πάντα νεκρές.Οι ηγέτες δεν πεθαίνουν ποτέ.

Ας είναι και πάλι ο Ανδρέας Παπανδρέου ο λόγος που θα ξαναβρεί ο Έλληνας πολίτης την δύναμη για να ορθώσει ανάστημα και να εμπνευστεί για την αλλαγή.

Κάτι μου λέει,πως κάτι θα γίνει σύντομα…
adiamantopoulos.com

Read more...

''ΠΡΟΣΒΟΛΗ ΤΗΣ ΜΝΗΜΗΣ ΤΟΥ ΑΝΔΡΕΑ ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ''...


Για προσβολή της μνήμης του Ανδρέα Παπανδρέου από τις αναφορές του κοινοβουλευτικού εκπροσώπου της ΝΔ, Μάκη Βορίδη, στην ομιλία του...
το Σάββατο στο συνέδριο του κόμματος, κάνει λόγο σε ανακοίνωσή της η «Συμφωνία για τη Νέα Ελλάδα».
Το κόμμα του Ανδρέα Λοβέρδου σημειώνει ότι «εκατοντάδες χιλιάδες Έλληνες και Ελληνίδες οφείλουν την καλυτέρευση των συνθηκών της ζωής τους, την κοινωνική τους ασφάλιση, το Εθνικό Σύστημα Υγείας, τον εκδημοκρατισμό των θεσμών, τη διεύρυνση και την ολοκλήρωση της Δημοκρατίας, το κύρος της ως χώρας ανεξάρτητης με παρουσία στη διεθνή σκηνή στον Ανδρέα Παπανδρέου».
Η προσβολή της μνήμης του Ανδρέα Παπανδρέου και η απόπειρα να χτυπηθεί η προσφορά του κινητοποιεί το δημοκρατικά αντανακλαστικά της μεγάλης πλειοψηφίας του ελληνικού λαού, σημειώνει χαρακτηριστικά η Συμφωνία για τη Νέα Ελλάδα,  η οποία αποδίδει τα σχετικά σχόλια σε προσπάθεια  να ληφθεί θέση «στον αγώνα για τους εσωτερικούς συσχετισμούς στη ΝΔ».
Πηγή : naftemporiki.gr 

Read more...

Παπουτσής: Αιδώς Αργείοι...





Σε δήλωση προέβη ο Χρήστος Παπουτσής, με αφορμή την αντιπαράθεση ΠΑΣΟΚ - Μάκη Βορίδη. «Ως εδώ. Η προσβολή της...

ιστορικής αλήθειας και της μνήμης για την πολιτική προσωπικότητα του Ανδρέα Παπανδρέου, της προσφοράς του ΠΑΣΟΚ στην Ελλάδα, στο δημοκρατικό πολίτευμα και στον λαό της πατρίδας μας.

Ως εδώ. Η ανοχή και η σιωπή της σημερινής ηγεσίας του ΠΑΣΟΚ. Αιδώς Αργείοι», δηλώνει ο Χρήστος Παπουτσής.

news247.gr


Read more...

Βενιζέλος: Έχουμε να κάνουμε με την καραΔεξιά...






μια συσπείρωση ακραίων στοιχείων (ΒΙΝΤΕΟ)...

Το θέμα που προκάλεσαν οι δηλώσεις του Μάκη Βορίδη μου...

έφερε στο νου μια προεκλογική ομιλία του προέδρου του ΠΑΣΟΚ Ευάγγελου Βενιζέλου.

Μεταξύ της εκλογικής αναμέτρησης του Μαΐου και του Ιουνίου, ο κ. Βενιζέλος είχε καταφερθεί με πολύ σκληρούς χαρακτηρισμούς κατά της Νέας Δημοκρατίας του Αντώνη Σαμαρά, με την οποία όμως πια δεν δείχνει να έχει κανένα πρόβλημα να συγκυβερνά.

Εγώ πάντως συμφωνώ απόλυτα με όλα όσα έλεγε τότε ο κ. Βενιζέλος αλλά μου φαίνεται ότι υπάρχει πια μια μικρή διάσταση λόγων-έργων για το ΠΑΣΟΚ...



parapolitiki.com

Read more...

''AΡΧΕΣ ΙΟΥΛΙΟΥ ΤΟ ΝΟΜΟΣΧΕΔΙΟ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΡΤ''...


Εντός του πρώτου δεκαπενθημέρου του Ιουλίου είναι πιθανό να κατατεθεί ο νόμος για τη θεσμική συγκρότηση της νέας δημόσιας ραδιοτηλεόρασης, ...
με όλες τις προβλέψεις για τη διασφάλιση της ανεξαρτησίας της και με βάση το σχέδιο της Επιτροπής Αλιβιζάτου, τονίζει σε δηλώσεις του σε κυριακάτικη εφημερίδα, ο υφυπουργός Δημόσιας Ραδιοτηλεόρασης, Παντελής Καψής.
«Η πρώτη, άμεση προτεραιότητά μας είναι να αρχίσει να εκπέμπει και πάλι η δημόσια τηλεόραση. Το επιτάσσει η απόφαση του ΣτΕ και το ζητεί η ελληνική κοινωνία», σημειώνει ο υφυπουργός, ενώ σχετικά με την άρση του «μαύρου» από τους τηλεοπτικούς δέκτες, τονίζει χαρακτηριστικά: «Αν χρειαστεί από το... υπερπέραν θα εκπέμψουμε το νέο σήμα».
Ο κ. Καψής κάνει σαφές ότι οι αποζημιώσεις θα δοθούν με βάση τις προβλέψεις για όσους είναι στο ενιαίο μισθολόγιο και επισημαίνει πως βασικός μοχλός για την υλοποίηση του σχεδίου περί τον νέο φορέα, είναι ο ειλικρινής διάλογος μεταξύ όλων.
«Πρέπει να αποφασίσουμε για το τι δημόσια ραδιοτηλεόραση θέλουμε και με βάση αυτό να προχωρήσει η οργανωτική της συγκρότηση. Το έργο αυτό θα το επιβλέψει μια υψηλού επιπέδου επιτροπή με τη συνδρομή και ξένου συμβούλου, αξιοποιώντας φυσικά την ελληνική και τη διεθνή εμπειρία», καταλήγει ο υφυπουργός.
Πηγή: ΑΜΠΕ

Read more...

Ελλάς Ελλήνων χριστιανών...







Το φάντασμα της απριλιανής Χούντας είναι εδώ.

Ο κ. Μάκης Βορίδης φροντίζει, να...

μας το θυμίζει σε κάθε ευκαιρία.

Μαζί με την «ευγενή» πολιτική καταγωγή του. Απευθείας από τον δικτάτορα Γ. Παπαδόπουλο, ο οποίος άλλωστε τον είχε επιλέξει για την ηγεσία της χουντικής νεολαίας (ΕΠΕΝ)...

Read more...

Ο Σαμαράς ονειρεύεται τη Νέα Ελλάδα...




Σαν το Νέο Πανιώνιο... 

Το περιεχόμενο της ομιλίας του πρωθυπουργού σχολιάζει με...

ανακοίνωσή του ο ΛΑ.Ο.Σ.

Όπως αναφέρεται σε αυτήν:

«Ο κ. Σαμαράς ονειρεύεται τη ΝΕΑ ΕΛΛΑΔΑ κάτι σαν το ΝΕΟ ΠΑΝΙΩΝΙΟ... Επιπλέον, ενώ αμνήστευσε πολιτικά και εν πολλοίς δικαστικά το ΠΑΣΟΚ, τώρα θέλει να το αμνηστεύσει και ηθικά.

Όπερ σημαίνει ότι στις επόμενες εκλογές, Σαμαράς και Βενιζέλος, Ν.Δ και ΠΑΣΟΚ θα είναι αντάμα...

Με όλα αυτά, προφανώς θα τρίζουν τα κόκαλα του αείμνηστου Ευαγγ. Αβέρωφ που τον ανάστησε πολιτικά»...

Read more...

Προβάδισμα 1,5% για ΝΔ - Τρίτο κόμμα η Χρυσή Αυγή




Προβάδισμα της Νέας Δημοκρατίας κατά 1,5% έναντι του ΣΥΡΙΖΑ καταγράφει δημοσκόπηση της Αlco. Στην τρίτη θέση σταθερά η Χρυσή Αυγή
Προβάδισμα της Νέας Δημοκρατιας κατά 1,5% έναντι του ΣΥΡΙΖΑ αποτυπώνει δημοσκόπηση της εταιρείας Alco.
Η πλειοψηφία πάντως των ερωτηθέντων, σύμφωνα με τη δημοσκόπηση που δημοσιεύεται στο Πρώτο Θέμα, προβλέπει ότι η συγκυβέρνηση μεταξύ ΝΔ και ΠΑΣΟΚ θα προκαλέσει προβλήματα μεταξύ των δύο αρχηγών.
Ειδικότερα, από τη δημοσκόπηση, που διεξήχθη σε δείγμα 1.000 ατόμων απ΄όλη την Ελλάδα, στο χρονικό διάστημα 25 με 27 Ιουνίου, προκύπτει, στην πρόθεση ψήφου, υπεροχή της ΝΔ με 20,9% των προτιμήσεων, έναντι του δεύτερου κόμματος, του ΣΥΡΙΖΑ, που συγκεντρώνει ποσοστό 19,4%.
Τρίτο κόμμα παραμένει η Χρυσή Αυγή με 10,8% και ακολουθούν το ΠΑΣΟΚ με 6,5%, οι Αν. Ελ. με 4,6%, το ΚΚΕ με 4,5% και η ΔΗΜΑΡ με 3%.
Σημειώνεται πως παρά το γεγονός ότι στην πλειονότητά τους (53%) οι πολίτες και κυρίως οι ψηφοφόροι των κομμάτων της αντιπολίτευσης προβλέπουν ότι η συγκυβέρνηση μεταξύ ΝΔ και ΠΑΣΟΚ θα προκαλέσει προβλήματα μεταξύ των δύο αρχηγών, οι ψηφοφόροι των συγκεκριμένων κομμάτων εκτιμούν ότι μεταξύ τους θα υπάρχει καλή συνεργασία.
Σε ό,τι αφορά τις αποφάσεις του Ευ. Βενιζέλου να παραμείνει στην κυβέρνηση και του Φ. Κουβέλη να αποχωρήσει, η δημοσκόπηση αποτυπώνει -τόσο στη δεξαμενή ψηφοφόρων των κομμάτων τους, όσο και γενικότερα- θετικές εκτιμήσεις για τον πρώτο (72% στους ψηφοφόρους του ΠΑΣΟΚ - 46% στο σύνολο των ψηφοφόρων) και αρνητικές για τον δεύτερο (59% στους ψηφοφόρους της ΔΗΜΑΡ - 51% στο σύνολο των ψηφοφόρων).
Για το θέμα, τέλος, της ΕΡΤ, οι ερωτηθέντες στην πλειονότητά τους (68%) τοποθετούνται θετικά στις ριζικές αλλαγές στη στη δημόσια ραδιοτηλεόραση, σε αντίθεση με 25% εξ αυτών, που δεν τις επιθυμούν.

Read more...

Πού πάνε οι βάσεις ανά σχολή...




Με κάτω από 19.000 μόρια η εισαγωγή στην Ιατρική, με 11.800 η είσοδος σε σχολή ΑΕΙ. Αναλυτικοί πίνακες.

Στο κέντρο του ενδιαφέροντος εκατοντάδων οικογενειών βρίσκονται και εφέτος – για μια ακόμη φορά – οι...
βάσεις εισαγωγής στα ανώτατα ιδρύματα της χώρας, ενώ οι κινήσεις τους αναμένεται ότι θα διαγράψουν τροχιές εντυπωσιακές. Προς τα κάτω. Έτσι, αριθμοί εντυπωσιακοί και εκπλήξεις μη αναμενόμενες φαίνεται ότι θα συνοδεύουν την ανακοίνωση των εφετινών βάσεων εισαγωγής σε πανεπιστήμια και ΤΕΙ που θα γίνει από το υπουργείο Παιδείας το τελευταίο δεκαπενθήμερο του Αυγούστου.

Θα έχει προηγηθεί της ανακοίνωσης των βάσεων, όπως όλοι αναμένουν, η κατάθεση στη Βουλή του νομοσχεδίου για το Γενικό και Τεχνολογικό Λύκειο. Σε αυτό θα περιλαμβάνονται οι πρώτες αλλαγές στο εξεταστικό σύστημα, το οποίο όμως θα λάβει την τελική μορφή του ύστερα από τρία χρόνια. «Νομίζω ότι εφέτος επέλεξαν πιο δύσκολα θέματα γιατί βρισκόμαστε μπροστά σε περίοδο αλλαγών και θέλουν να φανούν οι αδυναμίες του συστήματος» έλεγε τις προηγούμενες ημέρες στο «Βήμα» ο Χρήστος Μπέλεσης που συγκέντρωσε 18.909 μόρια και φιλοδοξεί να μπει στο Τμήμα Ηλεκτρολόγων Μηχανικών του Εθνικού Μετσόβιου Πολυτεχνείου.

ΠΑΤΗΣΤΕ ΕΔΩ για να δείτε αναλυτικά τους πίνακες



Η πτώση των βάσεων θα είναι το κύριο χαρακτηριστικό εφέτος για την εισαγωγή στα πανεπιστήμια και στα υψηλόβαθμα τμήματά τους. «Το Βήμα» επιχειρεί σήμερα μια πρόβλεψη της κίνησης των βάσεων με τη βοήθεια του κ. Γ. Χατζητέγα, εκπαιδευτικού και αναλυτή των βαθμολογικών στοιχείων που δόθηκαν από το υπουργείο Παιδείας για τις εφετινές επιδόσεις των υποψηφίων στις πανελλαδικές εξετάσεις.

Οι αναμενόμενες βάσεις τους 2013 προκύπτουν με κριτήριο τα στατιστικά των επιδόσεων των υποψηφίων ανά μάθημα, αλλά και με την κλιμάκωση του Γενικού Βαθμού Πρόσβασης των υποψηφίων. Οι προτιμήσεις των υποψηφίων ελήφθησαν ως δεδομένες με βάση τα στοιχεία των προηγούμενων ετών, κυρίως για τις περιζήτητες σχολές. Παράλληλα, στις εκτιμήσεις των αναμενόμενων βάσεων ελήφθησαν υπόψη και οι διαγραφόμενες τάσεις, όπως επί παραδείγματι η μείωση της ζήτησης των Παιδαγωγικών Σπουδών.

Πάντως, όπως αναφέρει χαρακτηριστικά ο κ. Χατζητέγας, «τελικά, παρά την αρχική εκτίμηση πολλών καθηγητών ότι οι βαθμολογίες των υποψηφίων στα δύσκολα εφετινά θέματα της Φυσικής της Θετικής και Τεχνολογικής κατεύθυνσης θα ήταν χειρότερες από εκείνες της προηγούμενης χρονιάς, οι μαθητές με τις επιδόσεις τους διέψευσαν τις προβλέψεις και έγραψαν καλύτερα σε όλες τις κλίμακες της βαθμολογίας».

 ΒΗΜΑ

Read more...

Kάποτε ο Βορίδης φώναζε φωτιά και τσεκούρι στη ΝΔ και τον Καραμανλή (ΦΩΤΟ)...




Σφοδρή επίθεση κατά του Μ. Βορίδη, εξαπέλυσε και ο εκπρόσωπος Τύπου του ΠΑΣΟΚ, Οδ. Κωνσταντινόπουλος.
Ο Κωνσταντινόπουλος εμφάνισε στο πρωινό του MEGA ενα φυλλάδιο παλαιότερης ομιλίας του Βορίδη, ως Ελληνικό Μέτωπο, στο οποίο ο...
βουλευτής της ΝΔ ζητούσε να... πέσει φωτιά και τσεκούρι στη ΝΔ και στον Κώστα Καραμανλή.
Ο εκπρόσωπος Τυπου του ΠΑΣΟΚ, τον χαρακτήρισε, επίσης, υποκριτή διοτι τα λέει αυτά (δηλώσεις για τον Ανδρέα Παπανδρέου), επειδή θέλει να αποκτήσει ακροατήριο εντός της ΝΔ, ενώ τόνισε πως "ο κ. Βορίδης στο παρελθόν αγωνιζόταν για σε τάξεις που προσπαθούσαν να καταλύσουν την δημοκρατία".










Read more...

Ο ΖΩΝΤΑΝΟΣ ΚΑΙ Η ΑΝΗΨΙΑ ΣΤΟ ΜΑΞΙΜΟΥ



Γράφει ο Παρατηρητικός
Αγαπητό Fimotro,
διάβασα με μεγάλο ενδιαφέρον το δημοσίευμά σου (εδώ) για τον Αναπληρωτή Γραμματέα της Πολιτικής Επιτροπής ( και όχι πλέον Γραμματέα Οργανωτικού) της ΝΔ Κώστα Ζωντανό. Πράγματι ο Ζωντανός
"πρόκειται για... 
επαγγελματία κομματικό στέλεχος που ζει και αναπνέει για να περνάει τους κολλητούς του με το... αζημίωτο φυσικά". Εδώ έφτασε στο σημείο να διορίσει την ανιψιά του Θεοδώρα-Καρολίνα Κότηλη ( κόρη της αδελφής του) στο Μαξίμου πως να μην διορίσει τους κολλητούς του στο κόμμα;
http://fimotro.blogspot.gr/2013/06/blog-post_889.html

Read more...

O ΧΡΗΣΤΟΣ ΑΗΔΟΝΗΣ ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ ΤΗΣ ''ΝΕΑΣ ΕΛΛΑΔΑΣ''...


...ΤΟΥ ΛΟΒΕΡΔΟΥ, ΟΧΙ ΤΟΥ ΣΑΜΑΡΑ...
Γραμματέας της «Συμφωνίας για τη Νέα Ελλάδα» εκλέχτηκε ο Βουλευτής Δράμας Χρήστος Αηδόνης, μετά από ομόφωνη απόφαση Επιτροπής 180 Εθνικών Αντιπροσώπων του κόμματος, που συνεδρίασε στην Αθήνα το Σάββατο...
Ο κ. Αηδόνης κατά την εισήγησή του, τόνισε πως το κόμμα της «Συμφωνίας για τη Νέα Ελλάδα» αποτυπώνεται πλέον στην κοινή γνώμη και το πολιτικό γίγνεσθαι, ως ένας πολιτικός φορέας της υπεύθυνης αντιπολίτευσης, που καθορίζει τις εξελίξεις, που δεν λαϊκίζει και δεν δημαγωγεί. Αντίθετα παρεμβαίνει με ρεαλιστικές προτάσεις και στηρίζει κάθε προσπάθεια που καταπολεμά την ύφεση και την ανεργία.
Η «Συμφωνία για τη Νέα Ελλάδα», λειτούργησε κατά την τελευταία κρίση ως παράγοντας σταθερότητας, αντίθετα με τα άλλα κόμματα, που κατέληξαν είτε ως δεκανίκια της ΝΔ είτε ως μοχλοί περαιτέρω αποσταθεροποίησης. Ο κ. Αηδόνης, τέλος κάλεσε σε συστράτευση "όλες τις δημοκρατικές δυνάμεις του ευρύτερου κοινωνικού πατριωτικού κέντρου, που θέλουν να δώσουν μία ουσιαστική απάντηση στα προβλήματα της χώρας μέσα από την πραγματική Ανάπτυξη, κι όχι πίσω από τα «σενάρια» ευτυχίας» που κατασκευάζει καθημερινά ο κ. Σαμαράς".
Πηγή : protothema.gr
http://fimotro.blogspot.gr/2013/06/o_30.html

Read more...

«Κλειδώνουν» οι αποφάσεις για τον ενιαίο φόρο ακινήτων...


 

Με την επιστροφή των κ.κ. Πόουλ Τόμσεν (ΔΝΤ), Ματθίας Μορς (ΕΕ) και Κλάους Μαζούχ (ΕΚΤ) στην Αθήνα την επόμενη εβδομάδα θα κλειδώσουν οι αποφάσεις για τον ενιαίο φόρο ακινήτων με στελέχη του υπουργείου Οικονομικών να ξεκαθαρίζουν πως ...τα επιχειρήματα της κυβέρνησης πείθουν τους αξιωματούχους του ΔΝΤ, της ΕΕ και της ΕΚΤ για την αποτελεσματικότητα του νέου φόρου.

Το υπουργείο Οικονομικών διαψεύδει ότι η τρόικα εκφράζει επιφυλάξεις για τον εισπρακτικό μηχανισμό του ενιαίου φόρου ακινήτων και ότι επιμένει ο φόρος να εξακολουθήσει να εισπράττεται μέσω του λογαριασμού της ΔΕΗ.

Ο εισπρακτικός μηχανισμός του νέου φόρου εμπλέκει τράπεζες και εφορίες στην είσπραξη του και αποδεσμεύει το λογαριασμό της ΔΕΗ. Βάσει του σχεδίου μέχρι τέλος Αυγούστου οι φορολογούμενοι θα πρέπει να επικαιροποιήσουν μέσω του Ε9 όλα τα στοιχεία για τα ακίνητά και τα αγροτεμάχια τους. Η Γενική Γραμματεία Πληροφοριακών Συστημάτων θα χρησιμοποιήσει τη βάση δεδομένων της ΔΕΗ για να προχωρήσει σε διασταυρώσεις με τα επικαιροποιημένα στοιχεία του Ε9.

Με τον τρόπο αυτό το υπουργείο Οικονομικών θα εντοπίσει όλα τα αδήλωτα ακίνητα. Οι κάτοχοι τους θα ελέγχονται κατά προτεραιότητα, ενώ όσοι δεν θα πληρώνουν τον φόρο ακινήτων αρχικά δεν θα λαμβάνουν φορολογική ενημερότητα, ενώ εν συνεχεία θα κινούνται εναντίον τους μέτρα αναγκαστικής είσπραξης (κατασχέσεις καταθέσεων, ακινήτων, κ.α..)

Η τρόικα δεν έχει εκφράσει αντιρρήσεις για τις 33 ζώνες - συντελεστές του ενιαίου φόρου ακινήτων στα αστικά ακίνητα, αλλά ούτε και για τον τρόπο φορολόγησης των αγροτεμαχίων.

Read more...

Σημαία «εθνικής ενότητας» σηκώνει ο Σαμαράς...




Ανοιγμα στην κεντροδεξιά και ιδεολογική επίθεση στην Αριστερά...
Προσκλητήριο για ενότητα σε όσους απομακρύνθηκαν από τη ΝΔ, αλλά και σε όλους τους πολίτες απήθυνε ο Αντώνης Σαμαράς, από το βήμα του 9ου τακτικού συνεδρίου της ΝΔ.

«Η σημαία μας συμβολίζει την...
ενότητα» είπε ο πρωθυπουργός και πρόσθεσε: «Σε εμάς ανήκει η τιμή να την κρατήσουμε ψηλά, όταν οι άλλοι την καίνε».

«Η ΝΔ στάθηκε όρθια, όταν κατέρρευσαν τα πάντα και αυτό έγινε γιατί οι ιδέες μας εκφράζουν τους Έλληνες. Η παράταξή μας διευρύνεται, μπαίνει μπροστά για να τα αλλάξουμε όλα, σε μία χώρα που χρειάζεται να αφήσει πίσω το χθες. Έχουμε εθνικό καθήκον να παλέψουμε για τη Νέα Ελλάδα, είναι ανάγκη εθνική, γι αυτό προχθές απηύθηνα κάλεσμα σε όλους. Να υποδεχθούμε όσους θέλουν να αγωνιστούν μαζί μας και διστάζουν να ενταχθούν. Δεν περισσεύει κανένας» τόνισε ο κ. Σαμαράς.

Ο Αντώνης Σαμαράς έκανε λόγο για τρεις αντιπάλους: τους κολλημμένους στα ιδεολογήματα του χθες, όσους θέλουν να προστατέψουν αυτά που η κυβέρνηση θέλει να αλλάξει και τους αθεράπευτα λαϊκιστές.

Μίλησε, επίσης, για μισαλλοδοξία, φέρνοντας ως παράδειγμα το θέμα της κατασκευής του αγωγού ΤAP, με έμφαση στη σημασία της συγκεκριμένης επένδυσης. «Μας είπαν σιγά την επένδυση. Δεν έχουν πολιτική, μιζέρια έχουν και κάνουν τη μιζέρια τους πολιτική» συμπλήρωσε ο Αντ. Σαμαράς.

«Αν χρειαστεί να κάνουμε το άλμα, αποδείξαμε ότι σπάμε και αυγά» επανέλαβε ο πρωθυπουργός.

«Παλεύουμε να βγούμε από τα μνημόνια» υπογράμμισε ο κ. Σαμαράς και συμπλήρωσε ότι το πρόβλημα είναι τώρα να πιάσουν τόπο οι θυσίες. Αυτό σημαίνει - όπως είπε - μεταρρυθμίσεις και επενδύσεις.

enet.gr

Read more...

Προσωρινή αναστολή λειτουργίας Δημόσιων Κ.Τ.Ε.Ο...




Η Γενική Διεύθυνση Μεταφορών και Επικοινωνιών της Περιφέρειας Αττικής, ενημερώνει ότι από την Δευτέρα 1 Ιουλίου 2013 αναστέλλεται προσωρινά η λειτουργία των Δημόσιων Κ.Τ.Ε.Ο. της Περιφέρειας Αττικής, έως ότου ολοκληρωθεί η ...
διαδικασία πιστοποίησής τους και προμήθειας των απαραίτητων μηχανημάτων σύμφωνα με την Υπουργική Απόφαση 20794/2222/3-5-2012 (ΦΕΚ: 1466/Β’/2012) περί «καθορισμού των όρων και προϋποθέσεων της ορθής λειτουργίας των Δημόσιων Κ.Τ.Ε.Ο.», όπως αυτή τροποποιήθηκε και ισχύει έως σήμερα.

enimerosi24.gr

Read more...

Συναγερμός για τον "ιό των 100 ευρώ". Τι πρέπει να προσέξετε




Συνεχίζονται οι επιθέσεις σε υπολογιστές από το κακόβουλο λογισμικό "Ransomware". Τι πρέπει να κάνουν οι χρήστες, σε περίπτωση που λάβουν μήνυμα που τους ζητά 100 ευρώ στο όνομα της... Ελληνικής Αστυνομίας

Μεγάλη προσοχή συνιστά η Ελληνική αστυνομία, καθώς το κακόβουλο λογισμικό "Ransomware", που προειδοποιεί για δήθεν μπλοκάρισμα ηλεκτρονικών υπολογιστών από τη Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος, συνεχίζει να εμφανίζεται στο διαδίκτυο.
Όταν καταλάβει τον υπολογιστή του χρήστη προβάλλεται μήνυμα, το οποίο ενημερώνει ότι για την απεμπλοκή απαιτείται η πληρωμή αντιτίμου 100 ευρώ, μέσω προπληρωμένης κάρτας.
Η αστυνομία ζητά από τους πολίτες να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί και να μην πείθονται από τέτοια μηνύματα, τα οποία σε καμία περίπτωση δεν προέρχονται από Υπηρεσίες της Ελληνικής Αστυνομίας
Η Υπηρεσία Οικονομικής Αστυνομίας και Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος, ενημερώνει τους πολίτες ότι το κακόβουλο λογισμικό, με την ονομασία “Ransomware” ή κοινώς “ιός των 100 ευρώ”, που εξακολουθεί να εμφανίζεται στο διαδίκτυο, παρουσιάζει το τελευταίο χρονικό διάστημα έξαρση σε πολλές χώρες, όπως και στη χώρα μας.
Υπενθυμίζεται ότι το παραπάνω λογισμικό έχει ως στόχο να αποσπάσει χρήματα από τους χρήστες του διαδικτύου, «μολύνοντας - παίρνοντας» τον έλεγχο των ηλεκτρονικών υπολογιστών τους.
Πώς δρα ο ιός
Ο συνηθέστερος τρόπος δράσης του, είναι το "μπλοκάρισμα" της λειτουργίας του ηλεκτρονικού υπολογιστή, ενώ έχουν αναφερθεί και άλλοι τρόποι δράσης, όπως η κρυπτογράφηση αρχείων.
Το συγκεκριμένο λογισμικό εμφανίζει μήνυμα στον χρήστη, το οποίο αναφέρει (στην ελληνική του έκδοση) ότι ο υπολογιστής του έχει κλειδωθεί από την Ελληνική Αστυνομία και τη Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος, λόγω παράνομης δραστηριότητας.
Επιπλέον αναφέρει ότι για το “ξεκλείδωμα” απαιτείται χρηματικό ποσό (συνήθως 100 ευρώ), το οποίο θα πρέπει να καταβληθεί μέσω καρτών πληρωμής, όπως PaySafe ή Ukash.
Η Ελληνική Αστυνομία συνιστά στους χρήστες σε καμία περίπτωση να  ΜΗΝ προβαίνουν σε καταβολή χρημάτων - πληρωμές.
Αντίθετα, ενδείκνυται να τερματίζεται η λειτουργία του ηλεκτρονικού υπολογιστή και να ζητείται η βοήθεια τεχνικού, για την απομάκρυνση του κακόβολου λογισμικού.

Read more...

Ο φασίστας Βορίδης...



"Θα 'ταν έκπληξη να ακούγαμε καλά λόγια για τον Ανδρέα Παπανδρέου, από τον γραμματέα της νεολαίας του δικτάτορα Παπαδόπουλου"...
Ξεσηκώθηκε το καταρρακωμένο ΠΑΣΟΚ, πλην του προέδρου του (αντιπρόεδρου της συγκυβέρνησης με τη ΝΔ και υπουργού Εξωτερικών. Μη το ξεχνάμε) από την εμπρηστική δήλωση του φασίστα Βορίδη για τον Ανδρέα Παπανδρέου, στον οποίο απέδωσε την καταστροφή της χώρας.
Ο ...
Χασαπόπουλος μετέφερε το κλίμα από την Ιπποκράτους. Τα στελέχη του ΠΑΣΟΚ λένε πως θα 'ταν έκπληξη να ακούγαμε καλά λόγια για τον Ανδρέα Παπανδρέου, από τον γραμματέα της νεολαίας του Παπαδόπουλου.
Και λίγα λένε...

Read more...

ΣΚΛΗΡΗ ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΠΑΣΟΚ ΣΕ ΒΟΡΙΔΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΠΙΘΕΣΗ ΣΤΟΝ Α. ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ...


Κόντρα μεταξύ ΝΔ και ΠΑΣΟΚ, πριν καν η συγκυβέρνηση συμπληρώσει μία εβδομάδα ζωής. Αφορμή στάθηκε η επίθεση που εξαπέλυσε κατά του ΠΑΣΟΚ και του ιδρυτή του Ανδρέα Παπανδρέου, από το βήμα του 9ου Συνεδρίου της ΝΔ ο Μάκης Βορίδης...
Συγκεκριμένα ο κ. Βορίδης είχε δηλώσει πως για η κρίση στην Ελλάδα έχει συγκεκριμένο όνομα και επώνυμο και πως για την καταστροφή του τόπου ευθύνονται οι επιλογές του ΠΑΣΟΚ, του Ανδρέα Παπανδρέου, σε μια συγκεκριμένη χρονική στιγμή.

Η απάντηση από το «πράσινο» στρατόπεδο δεν άργησε να έρθει, και μάλιστα με σκληρές εκφράσεις, μέσω των μέσων κοινωνικής δικτύωσης.

Ο Μιχάλης Καρχιμάκης ανήρτησε στην προσωπική του σελίδα στο Facebook, απευθυνόμενος στον Μάκη Βορίδη:

«Ο ελληνικός λαός, γνωρίζει ποιοι του έδωσαν αξιοπρέπεια, υπόσταση και ζωή αλλά και ποιοι τον διαπόμπευσαν. Η δημοκρατική παράταξη και ο Ανδρέας Παπανδρέου είναι διαχρονικά για πολλές δεκαετίες χαραγμένοι και ταυτισμένοι στη συνείδηση της συντριπτικής πλειοψηφίας των Ελλήνων, με την προσφορά την αξιοπρεπείς και την δημοκρατία.

Η δεξιά που υπηρετήσατε εσείς σε ΟΛΕΣ της τις εκφράσεις είναι η παράταξη των εκβιασμών της διαίρεσης της υπονόμευσης, της υπηρέτησης των φαύλων της αδιαφάνειας, της κοινωνικής υπονόμευσης και της κατάρρευσης. Όταν μιλάτε για τον Ανδρέα Παπανδρέου, να είστε πολύ προσεκτικοί. Οι ασέβειες και οι απρέπειες, ήταν διαχρονικά ίδιον της δεξιάς παράταξης που εξέθρεψε, γκοτζαμάνηδες, και υπονομευτές της δημοκρατίας και της πολιτικής και της κοινωνικής».

Φ. Γεννηματά: Το 1981 ο Ανδρέας Παπανδρέου  και το ΠΑΣΟΚ άλλαξαν την Ελλάδα

Στην επίθεση Βορίδη απάντησε με δήλωσή της και η Φώφη Γεννηματά, λέγοντας πως ο  «Ανδρέας Παπανδρέου κατέστρεψε την Ελλάδα του διχασμού, του αποκλεισμού, των ανισοτήτων, των αδικιών, των πιστοποιητικών κοινωνικών φρονημάτων».

Βρισκόμαστε εδώ, αναφέρει η κ. Γεννηματά, για να θυμίζουμε στον κ. Βορίδη, μα και στον κάθε κ. Βορίδη, ότι το ΠΑΣΟΚ ακόμη και τώρα που είναι  λαβωμένο, εγγυάται τη δημοκρατική πορεία του τόπου. Ο κ. Βορίδης και όλοι όσοι προσπαθούν να ρίξουν  αποκλειστικά στο ΠΑΣΟΚ τις ευθύνες για την κρίση, ούτε το κόμμα τους υπηρετούν, ούτε την κυβέρνηση, ούτε την αλήθεια.

«Η μεγάλη δημοκρατική παράταξη θα αναγεννηθεί μέσα από τη μάχη. Με τη συμμετοχή μας στην Κυβέρνηση  θέτουμε  τα δικά μας όρια. Το ΠΑΣΟΚ είναι αντίθετο με την  απραξία και τη διαρκή διαμαρτυρία χωρίς πρόταση,   αλλά και με την  απόλυτη υποταγή σε ένα μνημόνιο που δεν μπορώ να δεχτώ ότι είναι Ευαγγέλιο», καταλήγει η δήλωση της κ. Γεννηματά.

Δ. Καρύδης: Συμπεριφέρθηκε ως γνήσιος νοσταλγός του χουντικού παρελθόντος του

Μέσω Twitter απάντησε ο Δημήτρης Καρύδης στην επίθεση Βορίδη; «Όσο οι Βορίδηδες βρίζουν τον Ανδρέα τόσο στην ψυχή του κόσμου ισχυροποιείται η μεγάλη προσφορά του ηγέτη της δημοκρατικής παράταξης στη χώρα. Συμπεριφέρθηκε ως γνήσιος νοσταλγός του χουντικού παρελθόντος του για να καλύψει το φτύσιμο από τον Αντ. Σαμαρά. Ο Βορίδης μιλώντας στο συνέδριο της ΝΔ έδωσε εξετάσεις υβρίζοντας τον Ανδρέα Παπανδρέου».

Ο Μάκης Βορίδης δεν ήταν ο μοναδικός που έβαλε κατά του κυβερνητικού εταίρου της Νέας Δημοκρατίας. Τον ίδιο δρόμο ακολούθησε και ο Νικήτας Κακλαμάνης, ο οποίος ζήτησε να γίνει Εξεταστική Επιτροπή για το πως οδηγήθηκε η χώρα στο μνημόνιο.
Πηγή : protothema.gr
http://fimotro.blogspot.gr/2013/06/blog-post_30.html

Read more...

Όταν κυβερνούσε ο Ανδρέας, ο Βορίδης θεωρούσε ότι η λύση για τη χώρα ήταν η Χούντα...




Τη δεκαετία του 1980 την Ελλάδα κυβέρνησε ο ιδρυτής του ΠΑΣΟΚ Ανδρέας Παπανδρέου αγγίζοντας στις εκλογές του 1981 το 48,06% και σε αυτές του 1985 το 45,82%.

Εκείνα τα χρόνια, ο νυν βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας Μάκης Βορίδης ήταν προσηλωμένος στη λατρεία των...
χουντικών. Μετά την αποφοίτησή του από το Κολέγιο Αθηνών διορίσθηκε Γενικός Γραμματέας της Νεολαίας της Ε.Π.ΕΝ., κόμματος, το οποίο είχε ιδρύσει μέσα από τη φυλακή ο έγκλειστος επικεφαλής της Χούντας των...



...Συνταγματαρχών Γεώργιος Παπαδόπουλος, πόστο στο οποίο παρέμεινε μέχρι το 1990.

Χθες, ο Μάκης Βορίδης δήλωσε ότι τη χώρα κατέστρεψε ο Ανδρέας Παπανδρέου. Το ερώτημα προς αυτόν είναι απλό: θα προτιμούσε να είχαν επικρατήσει τότε αντί του Ανδρέα οι χουντικοί ιδεολογικοί πατέρες του; Θα είχαν κυβερνήσει τη χώρα καλύτερα; Ας το δηλώσει ανοιχτά.

parapolitiki.com

Read more...

Ο Γιάννης απ’ τα Σεπόλια...





Ο Γιάννης γεννήθηκε στα Σεπόλια. Οπως άλλα τρία αδέρφια του. Σε άλλες χώρες, ο τόπος γέννησης θα αρκούσε για να του δώσει υπηκοότητα. Εμείς, όμως, πιο σκληροί και από τους Αθηναίους του κλεινού αλλά και κλειστού άστεως, τα συναρτάμε όλα με το...
δίκαιο του αίματος, όχι του εδάφους. Οχι ακριβώς «αίμα, τιμή...», όπως ουρλιάζουν οι εθνοαιματολόγοι (αυτοί που «εμπλούτισαν» με μαιάνδρους την ελληνική σημαία, για να υποδηλώνουν το φιλοναζιστικό πιστεύω τους), αλλά περίπου.

Στην πατρίδα των γονιών του, ο Γιάννης δεν έχει πάει ποτέ. Την ξέρει μόνο από τις αφηγήσεις τους. Λεφτά και χρόνος για ταξίδια δεν περίσσευαν. Γιατί ο μικρός πήγαινε σχολείο, εδώ βέβαια, στο ελληνικό, και ταυτόχρονα δούλευε· όπου μπορούσε. Ποιος ξέρει. Ισως καθάρισε και το δικό σας αυτοκίνητο, αν περάσατε από τα Σεπόλια ή, αργότερα, από του Ζωγράφου. Αλλά κάποια στιγμή ο μεγάλος του αδερφός, ο Θανάσης, μπασκετόφιλος όπως όλα τα παιδιά που γεννήθηκαν στον ίσκιο του Παπαλουκά και του Διαμαντίδη, κατάλαβε ότι ο Θεός, όποιος θεός τέλος πάντων, δεν έδωσε στον Γιάννη τόσο μεγάλο άνοιγμα χεριών (πάνω από δύο μέτρα) για να πλένει πιο εύκολα τα ξένα παρμπρίζ. Αλλά για να παίζει μπάσκετ.

Κι ήρθε έτσι ένας καιρός που οι ειδικοί του ΝΒΑ έτρεχαν από την Αμερική για να δουν μπάσκετ στην Ελλάδα. Να δουν τον Γιάννη και τον Θανάση στον Φιλαθλητικό Ζωγράφου, πριν καν παίξουν σε ομάδα της Α΄ Εθνικής. Και χθες, ο μικρός με το μεγάλο άνοιγμα χεριών και το πιο μεγάλο ταλέντο επελέγη 15ος στο ντραφτ του ΝΒΑ. «Πιο ψηλά από κάθε άλλον Ελληνα», λένε οι ειδήσεις, κάτω από μια φωτογραφία όλο χαμόγελα και με την ελληνική σημαία. Κι εδώ είναι που φρίττουν όσοι ουρλιάζουν «αίμα, τιμή...» κι όσοι ετοιμάζουν νόμους περί ιθαγένειας με στόχο τον αποκλεισμό και όχι την ένταξη. Αν περνούσε από το χέρι τους, θα ξεβάφτιζαν από Ελληνα τον Γιάννη. Που πήρε την υπηκοότητα λόγω «εξαιρετικών υπηρεσιών». Εμφανίζεται έτσι σαν χάρισμα το δικαίωμά του, δικαίωμα όσων γεννήθηκαν και μεγάλωσαν εδώ αλλά τους στερείται η ελληνική υπηκοότητα. Για όλους αυτούς τους κατάφωρα αδικημένους θα παίζει τώρα μπάσκετ, και στην Εθνική Ελλάδος, ο Γιάννης. Ο Γιάννης Αντετοκούνμπο. Με καταγωγή από τη Νιγηρία.

Παντελής Μπουκάλας

Read more...

Πετροπόλεμος και ρίψεις μολότοφ Επεισόδια στο κέντρο της Πάτρας μεταξύ αστυνομικών και αντιεξουσιαστών


Δαδηλωτές έβαλαν φωτιές σε κάδους απορριμμάτων (φωτ. αρχείου)
Δαδηλωτές έβαλαν φωτιές σε κάδους απορριμμάτων (φωτ. αρχείου)   (Φωτογραφία:  Eurokinissi )

Πάτρα
Επεισόδια ξέσπασαν λίγο πριν από τις 8.00 το βράδυ του Σαββάτου στο κέντρο της Πάτρας μεταξύ αστυνομικών και αντιεξουσιαστών, όταν ομάδα των τελευταίων επιχείρησε να προσεγγίσει την είσοδο κεντρικού ξενοδοχείου, προκειμένου να διαμαρτυρηθεί για προγραμματισμένη εκδήλωση της Χρυσής Αυγής, με ομιλητή τον βουλευτή Αχαΐας, Μιχάλη Αρβανίτη.
Οι αστυνομικές δυνάμεις επιχείρησαν να απωθήσουν τους αντεξουσιαστές, με αποτέλεσμα να ακολουθήσει πετροπόλεμος και ρίψεις βομβών μολότοφ. Οι διμοιρίες των ΜΑΤ έκαναν χρήση χημικών, ενώ ομάδες αντεξουσιαστών έβαλαν φωτιές σε κάδους απορριμμάτων.
Το σκηνικό των επεισοδίων μεταφέρθηκε, λίγη ώρα αργότερα, στην ευρύτερη περιοχή της πλατείας Εθνικής Αντίστασης, όπου οι αστυνομικές δυνάμεις παραμένουν σε επιφυλακή.
ΑΠΕ-ΜΠΕ

Read more...