Κυριακή 10 Απριλίου 2011

Με κατηγόρησαν άδικα λέει ο Μπουμπάρακ...



Στο πρώτο δημόσιο μήνυμά του μετά την εξέγερση της 11ης Φεβρουαρίου ο έκπτωτος Αιγύπτιος Πρόεδρος Χόσνι Μουμπάρακ δήλωσε ότι θα συνεργαστεί με το γενικό εισαγγελέα της χώρας, κατά τη διάρκεια της έρευνας που διενεργείται για τις κατηγορίες περί... διαφθοράς και παράνομου πλουτισμού του. Τόνισε ότι διατηρεί το δικαίωμα του να στραφεί νομικά κατά όσων τον κατηγόρησαν άδικα όταν αποκαλυφθεί όλη η αλήθεια.

«Δεν μπορώ να μείνω σιωπηλός σχετικά με την εκστρατεία ενθάρρυνσης κατηγοριών εναντίον μας» είπε στο ηχογραφημένο μήνυμα, που προβλήθηκε στην τηλεόραση Al Arabiya.

Είπε ότι αισθάνθηκε «πολύ πόνο» για την «άδικη εκστρατεία» ενάντια του και ενάντια στην οικογένειά του. Υποστήριξε ότι έχει μόνο έναν λογαριασμό και αυτό σε αιγυπτιακή τράπεζα, ενώ επέμεινε ότι δεν απεπέμφθη από την εξουσία αλλά ότι αποχώρησε για το καλό της χώρας.


Read more...

Ο πωλητής καγιάκ από το "survivor" που πάει για σύμβουλος του Γιώργου...



Οκ. Βασίλης Μπουτσoρής είναι ο άνθρωπος που διατηρεί το κατάστημα από όπου προμηθεύεται ο πρωθυπουργός όλα τα απαραίτητα για τις εξορμήσεις του στη θάλασσα. Από εκεί αγόρασε το κανό του, τον εξοπλισμό και όλα τα απαραίτητα.

Η γνωριμία του 53χρονου καθηγητή Φυσικής Αγωγής με τον κ. Γιώργο Παπανδρέου κρατάει ήδη τρία χρόνια. Τον γνώρισε όταν... τυχαία πέρασε από το κατάστημά του με είδη κωπηλατικής στην Κηφισιά και έδειξε ενδιαφέρον για το άθλημα του καγιάκ.

Μετά το περιβόητο ατύχημα με το ποδήλατο, ο κ. Παπανδρέου υπέστη κάποια βλάβη στον κόκκυγα. Οι γιατροί τού συνέστησαν ότι για τη θεραπεία του βοηθά πάρα πολύ η στάση του σώματος του κωπηλάτη. Από τότε λοιπόν ο πρωθυπουργός έδειξε μια ιδιαίτερη αγάπη για το άθλημα του καγιάκ.

Από το κατάστημα του κ. Μπουτσορή προμηθεύτηκε το κανό του, ενώ υπήρξαν και φορές όπου έκανε μαζί με τον γυμναστή προπονήσεις προτού ξεκινήσει να ανοίγεται στα βαθιά και να «οργώνει» τις θάλασσες του Σαρωνικού και του
Αιγαίου, όπου τον έχει απαθανατίσει ο φωτογραφικός φακός.

Ο πρωθυπουργός βρέθηκε και πάλι στο κατάστημα πριν από λίγες ημέρες, αμέσως μετά την επιστροφή του από τη Σύνοδο Κορυφής των Βρυξελλών. Ζήτησε από τον κ. Μπουτσορή να ξεκινήσουν προπονήσεις στο καγιάκ εν όψει του Πάσχα αλλά και του καλοκαιριού.

Η συζήτηση, όμως, δεν έμεινε εκεί. Ο γυμναστής ξεκίνησε από τις δυσκολίες που αντιμετωπίζει το καγιάκ στην Ελλάδα και έφτασε να αναλύει στον πρωθυπουργό τα προβλήματα του αθλητισμού στη χώρα μας αλλά και τις ευκαιρίες αξιοποίησης των ολυμπιακών εγκαταστάσεων.

Ο πρωθυπουργός εντυπωσιάστηκε με τις απόψεις του καθηγητή Φυσικής Αγωγής και του είπε: «Σκέφτομαι να σε αξιοποιήσω κάπου όπου θα μπορείς να κάνεις όλα αυτά που σκέφτεσαι πραγματικότητα». Ετσι, μετά την κυρία Τίνα Μπιρμπίλη, υπουργό Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής, η οποία γνώρισε τον πρωθυπουργό πριν από μερικά χρόνια σε ένα γυμναστήριο κάνοντας διάδρομο, δεν αποκλείεται να δούμε και άλλους ανθρώπους από τον ευρύτερο κύκλο της άθλησης να αξιοποιούνται από τον κ. Παπανδρέου.
protothema


Read more...

Πάγκαλος: Αποδοκιμασίες εν πλώ...




Αποδοκιμασίες χωρίς να πάρουν μεγάλη έκταση πριν από λίγο στο πλοίο "Μακεδών" στο οποίο έχει επιβιβαστεί επιστρέφοντας από την... Τζιά στον Πειραιά ο Θόδωρος Πάγκαλος. Τουλάχιστον 15 άνδρες(!) της ασφάλειας του αντιπροέδρου της κυβέρνησης...πρόλαβαν και τον ανέβασαν στο κατάστρωμα του πλοίου για να μην συνεχιστούν οι αποδοκιμασίες από τους επιβάτες, στους οποίους απαγορεύτηκε η προσέγγιση τους στο κατάστρωμα.Την αποκάλυψη έκανε γνωστό blog.
newscode.gr


Read more...

Βραδινό κάλεσμα στους βουλευτές του ΠΑΣΟΚ: Να είστε αύριο το πρωί στην Αθήνα


Τηλεφωνήματα πέφτουν απόψε το βράδυ στους βουλευτές του κυβερνώντος κόμματος που μας βάζουν σε υποψίες…

Οι βουλευτές καλούνται να είναι όλοι αύριο το πρωί στην Αθήνα, η επίσημη δικαιολογία είναι ότι θα γίνουν αύριο στη Βουλή πολλά ΚΤΕ.

Μήπως όμως εκτός από ΚΤΕ γίνει και τίποτα άλλο;

Όπως, για παράδειγμα, ανασχηματισμός;

zoomnews

papaioannou


Read more...

ΟΙ ΙΣΛΑΝΔΟΙ ΑΠΟΦΑΣΙΖΟΥΝ ΝΑ ΜΗΝ ΠΛΗΡΩΣΟΥΝ ΧΡΕΗ ΤΟΥ 2008


Μετά από δημοψήφισμα οι Ισλανδοί αποφάσισαν με πλειοψηφία 58% να μην επιστρέψουν στην Μεγάλη Βρετανία και την Ολλανδία οικονομική στήριξη της τάξεως των 4 δισ. ευρώ που είχε πληρωθεί το 2008 από τις χώρες για να αποζημιωθούν οι επενδυτές της υπό κατάρρευση τράπεζας Landsbanki...

Η Πρωθυπουργός της χώρας Johanna Sigurðardóttir δήλωσε στην κρατική τηλεόραση ότι ο «Ο λαός της Ισλανδίας δεν θα μπορρούσε να κάνει χειρότερη επιλογή». Είναι η δεύτερη φορά που το δημοψήφισμα απορρίπτει συμφωνία αποπληρωμής και η υπόθεση θα πάει σε διεθνές δικαστήριο.
Το 2008 όταν το τραπεζικό σύστημα της Ισλανδίας κατέρρευσε μετά από μια περίοδο δυναμικής επέκτασης στην Ευρώπη, τόσο οι Ισλανδοί αλλά και περί τις 400.000 Βρετανοί και Ολλανδοί έχασαν σημαντικά κεφάλαια των καταθέσεών τους στην τράπεζα Ιcesave, θυγατρικής της ισλανδικής Landsbanki.
Οι κυβερνήσεις της Βρετανίας και της Ολλανδίας αποζημίωσαν για τις απώλειες τους πολίτες τους, απαιτώντας τα χρήματα από την ισλανδική κυβέρνηση. Πέρυσι, η σοσιαλδημοκρατική κυβέρνηση της Ισλανδίας, κατόπιν συνεννόησης με τις κυβερνήσεις των δύο χωρών, συμφώνησε σε ένα σχέδιο αποπληρωμής του χρέους ύψους 3,8 δισ. ευρώ, σχεδόν το 40% του ισλανδικού ΑΕΠ, το οποίο θα επιβάρυνε τον κάθε φορολογούμενο με 100 ευρώ το μήνα για τα επόμενα 14 χρόνια.
Η συμφωνία είχε εγκρίθεί οριακά από τη Βουλή, αλλά ο πρόεδρος Γκρίμσον αρνήθηκε να την επικυρώσει και παρέπεμψε το θέμα στους ψηφοφόρους, οι οποίοι απάντησαν για πρώτη φορά ότι δεν πληρώνουν σε ποσοστό 93%.
Read more...

NEA AΠΕΡΓΙΑ ΤΩΝ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΣΤΑ ΕΛ.ΠΕ.


Συνεχίζεται η κινητοποίηση της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Εργαζομένων στα πετρελαιοειδή για τη μη υπογραφή συλλογικής σύμβασης εργασίας στον όμιλο των Ελληνικών Πετρελαίων, με την προκήρυξη νέας επταήμερης απεργίας που ξεκινά την Τρίτη 12 Απριλίου...


Παράλληλα, στην απεργιακή κινητοποίηση καλούνται να συμμετέχουν και οι εργαζόμενοι στις εταιρίες εμπορίας του ομίλου, όπως η «ΕΚΟ» και τα «Ελληνικά Καύσιμα».

Όσον αφορά στα προβλήματα που θα δημιουργήσει η απεργία στην αγορά, ο Θωμάς Κώτσιας, μέλος Δ.Σ. Πανελληνίου Σωματείου Εργαζομένων στα ΕΛΠΕ διαβεβαίωσε πως «δεν θα δημιουργηθεί κανένα πρόβλημα στην ομαλή τροφοδοσία της αγοράς καυσίμων και το ίδιο θα συμβεί και με την τροφοδοσία των πλοίων».

Read more...

ΜΕ ΜΠΟΥΝΙΕΣ ΚΑΙ ΜΑΤ ΟΝΕΙΡΕΥΕΤΑΙ ΤΟ "ΝΕΟ ΣΧΟΛΕΙΟ" Η ΔΙΑΜΑΝΤΟΠΟΥΛΟΥ


ΣΥΜΠΛΟΚΕΣ ΣΤΟ "ΜΕΤΡΟΠΟΛΙΤΙΣ" ΜΑΤ-ΚΑΘΗΓΗΤΩΝ
Συμπλοκές στην Πανεπιστημίου έξω από το Μετρόπολις λίγο μετά τις 12 το μεσημέρι, όπου είχαν συγκεντρωθεί άνδρες των ΜΑΤ προκειμένου να διαλύσουν με τον πιο βάναυσο τρόπο ομάδες μαθητών, καθηγητών και γονέων που διαμαρτύρονται ακόμα και τώρα για...
την ατυχέστατη πρωτοβουλία της Αννας Διαμαντοπούλου να διοργανώσει με επιλεγμένους μαθητές, εκδήλωση για το «Νέο σχολείο». Τελικά μετά από δυναμική παρέμβαση των συγκεντρωθέντων και αφού έπεσε ξύλο και μπουνίδι η υπουργός κατάφερε να πανηγυρίσει για το νέο σχολείο της με 3 μόλις μαθητές από τους 30 που συγκέντρωσε από 3-4 σχολεία στο Metropolis της Πανεπιστημίου 54. Οι συγκεντρωμένοι διαμαρτύρονται για τις συγχωνεύσεις των σχολείων και την αντιεκπαιδευτική και μνημονιακή πολιτική του υπουργείου Παιδείας. Οσοι πιστοί προσέλθετε.
Read more...

ΛΟΥΚΕΤΟ ΓΙΑ ΜΙΑ ΣΤΙΣ ΤΕΣΣΕΡΙΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ


Πάνω από 10.000 μικρομεσαίες επιχειρήσεις θα βάλουν λουκέτο μέχρι το τέλος του 2011 προειδοποιεί ο ο πρόεδρος του Βιοτεχνικού Επιμελητηρίου Αθήνας Παύλος Ραβάνης
Τον κώδωνα του κινδύνου κρούει για άλλη μια φορά ο πρόεδρος του Βιοτεχνικού Επιμελητηρίου Αθήνας Παύλος Ραβάνης προς την κυβέρνηση όσον αφορά την βιωσιμότητα χιλιάδων ...
μικρομεσαίων επιχειρήσεων. Όπως δηλώνει ο κ. Ραβάνης, υπάρχει έντονη ανησυχία ότι έως το τέλος του 2011 θα αναστείλουν την λειτουργία τους 10.000 -15.000 μικρομεσαίες επιχειρήσεις, μέλη του Βιοτεχνικού Επιμελητηρίου Αθήνας.
«Η πορεία συρρίκνωσης της ελληνικής βιοτεχνίας κινείται με εντεινόμενους ρυθμούς, οι οποίοι αναμένεται να λάβουν ανεξέλεγκτες διαστάσεις, οδηγώντας στην ανεργία τουλάχιστον 30.000 εργαζόμενους», επισημαίνει ο πρόεδρος του ΒΕΑ.
Η έντονη ανησυχία του κ. Ραβάνη στηρίζεται στην αύξηση κατά 32,7% του αριθμού των επιχειρήσεων που διέκοψαν την λειτουργία τους κατά την διάρκεια του 2010 σε σχέση με το προηγούμενο έτος. Σύμφωνα με τα στοιχεία του Βιοτεχνικού Επιμελητηρίου Αθήνας, το 2009 έκλεισαν 2.917 επιχειρήσεις, ενώ το 2010 3.872. Στον αντίποδα οι επιχειρήσεις που αποφάσισαν να κάνουν έναρξη τη δύσκολη χρονιά του 2010 έφτασαν τις 1.808 ενώ το 2009 ήταν 1.790, αύξηση μόλις 1%. Συγκεκριμένα για το μήνα Δεκέμβριο του 2010, άνοιξαν 172, ενώ έβαλαν λουκέτο 660 σε σχέση με το 2009 όπου άνοιξαν 161 και έκλεισαν 498 επιχειρήσεις. Σημειώνεται ότι ο συνολικός αριθμός των βιοτεχνικών μονάδων στις αρχές του έτους δεν ξεπερνά τις 30.000.
Ο κ. Ραβάνης επισημαίνει ότι «κάθε απώλεια επιχειρηματικού δυναμικού συνδέεται με απώλεια θέσεων εργασίας και εσόδων τόσο για το δημόσιο όσο και για τα ασφαλιστικά ταμεία, αλλά το κυριότερο με αποδυνάμωση της παραγωγικής βάσης που στήθηκε επί δεκαετίες και δύσκολα θα αναπληρωθεί. Οι τάσεις είναι ξεκάθαρες και τα συμπεράσματα δεν σηκώνουν ουδεμία αμφιβολία», ζητώντας από την κυβέρνηση την υλοποίηση των εξαγγελιών στήριξης και ανάπτυξης των επιχειρήσεων.
Μάλιστα ο πρόεδρος του ΒΕΑ τονίζει ότι οι επιχειρηματίες είτε ακούνε εξαγγελίες προγραμμάτων χωρίς να προωθείται η υλοποίηση τους, είτε αδυνατούν να συμμετάσχουν σ’ αυτά λόγω των προϋποθέσεων ένταξης που απαιτούνται. «Η χώρα δεν χρειάζεται μόνο «fast trak», αλλά και την υλοποίηση άμεσου πρoγράμματος στήριξης των μικρότερων επιχειρήσεων που αποτελούν τη ραχοκοκαλιά, όπως υποστήριζαν επί σειρά ετών οι ελληνικές κυβερνήσεις, εκτός και εάν το νέο μοντέλο που αναπτύσσεται προβλέπει πλήρη εξαφάνιση της ελληνικής μικρής και πολύ μικρής επιχείρησης υπό τις ευλογίες της Τρόικα», αναφέρει ο κ. Ραβάνης.
Παράλληλα ο κ. Ραβάνης ζητά να δοθούν νέες εγγυήσεις του δημοσίου προς τις τράπεζες με εχέγγυα για την χρηματοδότηση με κεφάλαια κίνησης των μικρότερων επιχειρήσεων.
«Η ελληνική βιοτεχνία έχει οδηγηθεί σε αδιέξοδα εξαιτίας των τραπεζικών πρακτικών μίας άκρως περιοριστικής έως μηδενικής χρηματοδότησης, που αποτελεί βασική αιτία αδυναμίας για συνέχιση της επιχειρηματικής δραστηριότητας. Η πλειονότητα όμως των βιοτεχνικών επιχειρήσεων οδηγείται σε στάση εργασιών, λόγω αδιεξόδου ρευστότητας και αυτό μπορεί και πρέπει να αντιμετωπιστεί με πολιτικές που θα υποχρεώνουν τις τράπεζες να λειτουργήσουν χρηματοδοτώντας με τα απαραίτητα κεφάλαια κίνησης τις βιοτεχνικές επιχειρήσεις οι οποίες πρώτιστα πλήττονται από τον περιορισμό της πιστωτικής επέκτασης των τραπεζών», αναφέρει χαρακτηριστικά ο πρόεδρος του ΒΕΑ.
Read more...

ΤΟ ΔΗΜΟΣΙΟ ΚΑΙ ΤΟ ΑΠΟΓΕΥΜΑ ΑΝΟΙΧΤΟ


Ανοιχτές, δύο απογεύματα την εβδομάδα, θα είναι οι δημόσιες υπηρεσίες από το Φθινόπωρο.Σύμφωνα με νομοσχέδιο που επεξεργάζεται το υπουργείο Εσωτερικών, οι πολεοδομίες, οι εφορίες, τα ασφαλιστικά ταμεία και μια σειρά δημοσίων υπηρεσιών θα λειτουργούν μέχρι τις 8 το απόγευμα ενώ οι υπάλληλοι που θα εργάζονται περισσότερες ώρες θα έχουν μειωμένο ωράριο την Παρασκευή...


Οι αλλαγές στο ωράριο λειτουργίας θα γίνουν παράλληλα με την εφαρμογή της 40ωρης εργασίας στο δημόσιο, κάτι που έχει προαναγγείλει ο Γιάννης Ραγκούσης.
Πρόκειται για την επαναφορά της 40ωρης εβδομαδιαίας εργασίας, που θα αντικαταστήσει τις 37,5 ώρες που ισχύουν σήμερα.
Σύμφωνα με τον κ. Ραγκούση το νέο ωράριο θα έχει ως αποτέλεσμα την πρόσληψη 45.000 δημοσίων υπαλλήλων, οι οποίοι θα δικαιολογηθούν λόγω της εφαρμογής της εβδομαδιαίας 40ωρης εργασίας και της λειτουργίας των υπηρεσιών τις απογευματινές ώρες.
Πληροφορίες αναφέρουν ότι οι δημόσιες υπηρεσίες θα λειτουργούν κάθε Δευτέρα και Τετάρτη το απόγευμα, ενώ το νομοσχέδιο θα έχει οριστικοποιηθεί τον Μάιο.
Με την εφαρμογή της 40ωρης απασχόλησης θα αυξηθεί η αποδοτικότητα των δημοσίων υπαλλήλων που θα εργάζονται επιπλέον μισή ώρα την ημέρα – σε σχέση με σήμερα.
Σημειώνεται ότι το μέτρο της απογευματινής λειτουργίας των υπηρεσιών ισχύει σήμερα σε Αυστρία, Βέλγιο, Γαλλία, Γερμανία, Δανία, Ιταλία, Κύπρος, Λετονία, Ουγγαρία, Πολωνία και Σλοβενία. Οι δημόσιες υπηρεσίες είναι ανοιχτές ένα απόγευμα την εβδομάδα, συνήθως Πέμπτη ή Τετάρτη.
Επίσης σε δέκα χώρες και συγκεκριμένα σε Βουλγαρία, Γαλλία, Ηνωμένο Βασίλειο, Ιρλανδία, Λετονία, Λιθουανία, Πολωνία, Πορτογαλία, Σουηδία, Φινλανδία και κάποιες υπηρεσίες στην Εσθονία και το Λουξεμβούργο οι υπηρεσίες λειτουργούν μέχρι τις 16:00 το απόγευμα.
Να σημειωθεί ότι σε Αυστρία, Γερμανία, Εσθονία, Λετονία, Λιθουανία, Ουγγαρία, Σλοβενία και Τσεχία οι δημόσιες υπηρεσίες λειτουργούν δύο απογεύματα την εβδομάδα.
Read more...

Σκληρό χαστούκι κατά της Τουρκίας - Αναφορά "δηλητήριο" για τους γείτονες ...



Το ΥΠΕΞ των ΗΠΑ ανακοίνωσε την αναφορά ανθρωπίνων δικαιωμάτων του 2010 για την Τουρκία.

Η αναφορά βγάζει δηλητήριο για την Τουρκία. Η 46 σελίδων αναφορά έχει τις πιο βαριές κατηγορίες στα θέματα της ανεξαρτησίας των δικαστηρίων και στο... θέμα της ελευθερίας του τύπου. Να τα πιο εντυπωσιακά στοιχεία της αναφοράς.

Εξωδικαστικές εκτελέσεις. Πέρσι οι δυνάμεις ασφαλείας στην Τουρκία πραγματοποίησαν εξωδικαστικές εκτελέσεις, και τα περιστατικά αυτά δεν ερευνήθηκαν επαρκώς. Στο πανεπιστήμιο των Μούγλων στις 11 Μάιου ο αστυνομικός Γκιουλτεκίν Σαχίν πυροβόλησε και σκότωσε τον Σερζάν Κούρτ.
Βασανιστήρια. Τα περιστατικά βασανιστηρίων συνεχίστηκαν. Στις 5 Ιανουαρίου γονείς των 32 παιδιών που κρατούνται στις φυλακές των Αδάνων, σε συνέντευξη τύπου που έδωσαν, ανέφεραν πως οι δεσμοφύλακες δέρνουν τα παιδιά τους και στις πληγές τους ρίχνουν αλάτι.

Προβλήματα στις φυλακές. Οι συνθήκες στις φυλακές δεν βελτιώθηκαν επαρκώς..Το Ίδρυμα Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων στις 10 Οκτωβρίου ανακοίνωσε πως στις φυλακές πέθαναν 32 φυλακισμένοι και 5 προσωρινά κρατούμενοι.

Παραβιάσεις Δικαιωμάτων. Παρά το ότι αναφέρεται στον νόμο, οι ύποπτοι δεν συναντιούνται άμεσα με τους δικηγόρους τους. Κάποιοι παρατηρητές
βλέπουν την υπόθεση Βαριοπούλα όπως και την Εργκενέκον ως δύο πολιτικές δίκες, ενώ τις βλέπουν ως κάτι δίκαιο για αυτούς που προσπάθησαν να ανατρέψουν την κυβέρνηση.

Δίκαιη δίκη: Κάποιες ανακοινώσεις μελών της κυβέρνησης και κάποιων αξιωματούχων επηρέασαν την δικαστική ανεξαρτησία.

Ελευθερία έκφρασης : Η κυβέρνηση στηριζόμενη στο σύνταγμα και σε κάποιους νόμους περιόρισε την ελευθερία έκφρασης.

Ελευθερία τύπου. Η ελευθερία τύπου οπισθοδρόμησε. Στις 26 Φεβρουαρίου ο πρωθυπουργός Ερντογάν δήλωσε πως θα πρέπει τα αφεντικά των ΜΜΕ να διώχνουν αυτούς που με τα γραπτά τους κάνουν κακό στην οικονομία. Στις 2 Δεκεμβρίου το Ανώτατο Δικαστήριο, πάγωσε μεγάλο μέρος του προστίμου που είχε επιβληθεί στον εκδοτικό όμιλο Ντογάν

Βία κατά γυναικών:Οι δολοφονίες για λόγους τιμής και οι βιασμοί συνέχισαν να είναι μεγάλα προβλήματα. Στην γραμμή έκτακτης ανάγκης που ίδρυσε η κυβέρνηση στις 27 Οκτωβρίου κατέφυγαν 8.704 γυναίκες.

Ομοφοβία. Η υπουργός Αλιγιέ Καβάφ στις 7 Μαρτίου είχε πει πως η ομοφυλοφιλία είναι αρρώστια. Στις 16 Μαΐου 300 άτομα στο κέντρο της Άγκυρας διαδήλωσαν ενάντια στην ομοφοβία.
lamiareport


Read more...

Τα ελληνικά σχολεία της Πόλης θα γίνουν ... ξενοδοχεία! ...



Σε ξενοδοχεία μετατρέπονται τα ελληνικά σχολεία της Κωνσταντινούπολης! Οριστικό λουκέτο βάζουν τρία σχολεία της ελληνικής κοινότητας στο Φανάρι. Σύμφωνα με δημοσίευμα της εφημερίδας Hurriyet, η ελληνική κοινότητα ζήτησε να ... κλείσουν το ιδιωτικό σχολείο στο Σισλί, το δημοτικό στο Μπεσίκτας και το λύκειο θηλέων στο Φατιχ γιατί δεν υπήρχαν μαθητές.

Τα σχολεία εδώ και πολλά χρόνια έχουν σταματήσει τη λειτουργία τους και δεν ήταν αξιοποιήσιμα.

«Δύο γενιές εκπαιδεύτηκαν εδώ. Δεν υπάρχουν όμως μαθητές. Θα προσπαθήσουμε να τα αξιοποιήσουμε. Με την αξιοποίηση του κτιρίου θα στηρίξουμε κάποιες από τις δράσεις της ελληνικής κοινότητας. Μπορεί να γίνει συνεδριακό κέντρο. Μπορεί να γίνει ξενοδοχείο» δήλωσε στη Hurriyet η Αγνή Κουτσονικολαϊδου απόφοιτη ενός από τα ιστορικά σχολεία.
defencenet.gr


Read more...

Το Σέντραλ Πάρκ του πρωθυπουργού έγινε Τζουράσικ Πάρκ...



Έκλεισε κιόλας ένας χρόνος ... από τις εξαγγελίες τόσο του πρωθυπουργού όσο και της υπουργού Περιβάλλοντος,αλλά οι ακτές και η περιοχή του πρώην αεροδρομίου Ελληνικού, είναι στο έλεος του Θεού, αφού τα μεγαλόπνοα σχέδια της κυβέρνησης να ...πραγματοποιήσει ένα Νεουορκέζικο “θαύμα” τύπου Σέντραλ Πάρκ, μοιάζουν αποκύημα φαντασίας και έχουν μετατραπεί στην ζούγκλα του κινηματογραφικού “Τζουράσικ Πάρκ”.

Έτσι οι υποσχέσεις παρέμειναν ανεδαφικές και στην σφαίρα της φαντασίας, παρά την κατεδάφιση του νυχτερινού κέντρου “Φαντασία”, που ήταν η μοναδική κίνηση από την πλευρά της κυβέρνησης, αλλά ούτε και αυτή ολοκληρώθηκε με οργάνωση, ώστε να αποφέρει κάποιο αποτέλεσμα.

Όπως αναφέρει στον “Ελεύθερο Τύπο”, ο δημοτικός σύμβουλος του Δήμου Ελληνικού – Αργυρουπόλεως, Χρήστος Βλάχος, : “Υποτίθεται ότι κατεδάφισαν το κέντρο για να ανοίξουν τον χώρο της παραλίας, ώστε να είναι προσβάσιμος για τον κόσμο. Όμως τα κάγκελα για την υποτιθέμενη προστασία των αθλητών, εξακολουθούν να υπάρχουν. Έτσι χρειάστηκε εμείς να αφαιρέσουμε τα κάγκελα για να έχει πρόσβαση ο κόσμος, σε μια περιοχή όπου για κάνεις μπάνιο πρέπει να πληρώσεις”.

Ο κ. Βλάχος τονίζει επίσης ότι τα σχέδια της κυβέρνησης για την μεταμόρφωση του πρώην αεροδρόμιο του Ελληνικού έχουν βαλτώσει μαζί με την περιοχή που σαπίζει και συμπληρώνει “ένας χώρος που κάποτε γνώρισε μεγάλες δόξες καθώς το αεροδρόμιο αποτελούσε την κύρια πύλη εισόδου στην χώρα, πλέον γνωρίζει την απόλυτη παρακμή”.

Η σημερινή εικόνα του αεροδρομίου είναι κτήρια μισογκρεμισμένα, εγκαταλελειμμένος εξοπλισμός και ανύπαρκτη φύλαξη, παρά τα κάγκελα και την περιφράξει του χώρου.

Επίσης ο κ . Βλάχος ανέφερε ότι οι υποσχέσεις του κ. Παπανδρέου για την κατεδάφιση των ακινήτων, έμειναν στα λόγια, ενώ ο χώρος της “Φαντασίας” χρησιμοποιήθηκε πέρσι ως χώρος πάρκινγκ από γνωστό κέντρο διασκέδασης της περιοχής.
newpost


Read more...

Αυτόφωρο και φυλακή γι αυτούς που ..ξεχνάνε να κάνουν φορολογική δήλωση...



“Ξέχασα” “μου διέφυγε” “δεν το πρόσεξα” “συνέβη κατά λάθος” κλπ, δεν δικαιολογούνται πλέον στους φορολογούμενους. Η παράλειψη υποβολής φορολογικής δήλωσης ή η κατάθεση με ανακρίβειες, στη φορολογία εισοδήματος συνιστούν πλέον ... διαρκές αδίκημα. Επομένως ανά στιγμή ισχύει και το αυτόφωρο για τους παρανομούντες. Ως χρόνος τέλεσης του αδικήματος νοείται από τότε που ο φορολογούμενος παρέλειψε να υποβάλει φορολογική δήλωση ή υπέβαλε ανακριβή. Οι ποινές είναι αυστηρές προβλέπουν φυλάκιση έως και 20 χρόνια.
Διαρκή αδικήματα και συνεχές αυτόφωρο θεωρούνται επίσης η μη καταβολή ληξιπρόθεσμων χρεών προς το Δημόσιο, η μη απόδοση ή η ανακριβής απόδοση ΦΠΑ, ΦΜΥ και λοιπών παρακρατούμενων φόρων, τελών ή εισφορών. Ο κλοιός σφίγγει γύρω από τους φοροφυγάδες. Θα δείξει τι αποτέλεσμα θα έχει.
zoomnews


Read more...

Διήμερο συνεδριάσεων ΚΤΕ για το στρατό των “ατάκτων”


Σε μια προσπάθεια να πέσουν οι τόνοι αμφισβήτησης των βουλευτών προς τη κυβέρνηση και να βρεθεί η χρυσή τομή μεταξύ των πρασίνων βουλευτών και των υπουργών που αντιστέκονται στις φωνές και τις αντιδράσεις της κοινοβουλευτικής ομάδας, αύριο Δευτέρα και μεθαύριο Τρίτη, συνεδριάζουν όλα τα ΚΤΕ του ΠΑΣΟΚ με τους βουλευτές και τους υπουργούς να κάθονται στο ίδιο τραπέζι μήπως και βρούνε κοινό τόπο συνεννόησης.

Η απόφαση για το διήμερο συνεδριάσεων του ΚΤΕ, ελήφθη μετά από σύσκεψη που έγινε την προηγούμενη Παρασκευή μεταξύ του γραφείου του πρωθυπουργού και του κόμματος έτσι ώστε να καταβληθεί μια ύστατη προσπάθεια για να μπει τάξη στους πράσινους βουλευτές που έχουν ταχθεί σχεδόν όλοι τους εναντίον της οικονομικής πολιτικής που εφαρμόζει ο αρμόδιος υπουργός Γιώργος Παπακωνσταντίνου.

Η τελευταία πράσινη ανταρσία έχει θορυβήσει πολλούς μέσα στο Μαξίμου και γί αυτό προτάθηκε η λύση των συνεδριάσεων όλων των Κοινοβουλευτικών Τομέων Ελέγχου, αφ ενός για να ακουστούν οι βουλευτές αφ´ ετέρου για να πάρει κλίμα το Μαξίμου για το που κινείται η ομάδα των 156 ατάκτων.

Αρχικά υπήρξε η ιδέα σήμερα Κυριακή ο πρωθυπουργός να συγκαλούσε άτυπο υπουργικό συμβούλιο ενόψει μάλιστα και των μέτρων που επίκεινται για το μεσοπρόθεσμο σχέδιο 2012-2015 αλλά εκτιμήθηκε ότι μια ανάλογη συνεδρίαση ενδεχομένως να μην είχε θετικό αποτέλεσμα από τυχόν διαφοροποιήσεις υπουργών που και αυτοί δεν συμφωνούν όλοι με τον Τσάρο, αλλά να αναδεικνύονταν οι αντιθέσεις και οι διαφωνίες। Έτσι αντί αυτής της συνεδρίασης αποφασίστηκε να γίνουν οι συνεδριάσεις των ΚΤΕ ώστε να μπει φρένο στη γκρίνια και την ανοικτή πλέον αντιπαράθεση μεταξύ των βουλευτών και της κυβέρνησης.

newpost.gr

Read more...

Εξοργισμένος ο πρωθυπουργός με τα σενάρια εκλογών


Εξοργισμένος ο πρωθυπουργός με τα σενάρια εκλογών eurokinissi

Η απεργία στα μέσα ενημέρωσης , τηλεοπτικά , ραδιοφωνικά και ο έντυπος τύπος, που αποτελούν τον ιστό της επίσημης ενημέρωσης των πολιτών στη χώρα μας, είχε ως αποτέλεσμα να φουντώσουν οι φήμες και κάποιοι να παίξουν και πάλι με την αγωνία του κόσμου.

Ανέδειξαν από την απουσία των επίσημων ΜΜΕ , τον καταστροφικό τους ίστρο με φήμες για δήθεν πρόωρες εκλογές, αναδιάρθρωση , χρεοκοπία.
Στο Μέγαρο Μαξίμου σήμανε συναγερμός κινητοποιήθηκαν οι πάντες, έγιναν τηλεφωνικές επικοινωνίες μεταξύ των αρμοδίων υπουργών για το πως και με τι τρόπο θα διαψευστούν οι Κασσάνδρες της παραπληροφόρησης. Το ευάλωτο πολιτικό κλίμα που υπάρχει στη χώρα , δίνει χώρο στους ανώνυμους να λένε ότι θέλουν και όπως το θέλουν αρκεί να σπέρνουν τον πανικό για μερικές εκατοντάδες κλικ παραπάνω. Τόση ανευθυνότητα πρώτη φορά επιδεικνύεται από μερικούς που νομίζουν ότι κάτι κάνουν.
Ο πρωθυπουργός στον οποίο έφτασε το δραματικό κλίμα , εμφανίστηκε εξοργισμένος με τα σενάρια που δυστυχώς τροφοδοτούν στους ανώνυμους, ανώνυμοι υπουργοί. Γιατί έτσι είναι , δεν τα βγάζει κανείς από το στομάχι του. Αυτοί που επενδύουν στην καταστροφή και τον όλεθρο δεν κάθονται και σκέπτονται το τι θα γράψουν για να εντυπωσιάσουν. Υπάρχουν και αυτοί. Μερίδιο ευθύνης φέρουν και υπουργοί που διατηρούν σχέσεις στοργής με όλους αυτούς, για να εξαγοράζουν την ασυλία, να βρίσκονται στο απυρόβλητο πουλώντας εκδούλευση και ψευτοειδήσεις για μια ανάρτηση που μπορεί να φέρει τα πάνω κάτω στο κλίμα της αγοράς.
Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος και πολλοί άλλοι εντός της κυβέρνησης δεν βαρέθηκαν να σηκώνουν τα τηλέφωνα τους και να απαντούν: δεν υπάρχει τίποτα όλα είναι ψέματα, ώστε να μπορέσουν να διαψεύσουν το κλίμα που είχε αρχίσει να αναπτύσσεται και να διογκώνεται από την Παρασκευή το πρωί. εξ αίτιας αυτών των δημοσιευμάτων. Παρ όλα αυτά, η έλλειψη επίσημης και υπεύθυνης ενημέρωσης αφέθηκε στα χέρια εκείνων που θέλουν να μετρήσουν για το αν έχουν δύναμη να παραπληροφορούν τους πολίτες που είναι οι πραγματικοί που αγωνιούν σε αυτόν τον τόπο.
Η κυβέρνηση θεατής όπως πάντα, έρμαια των νοσηρών ανωνύμων εγκεφάλων ।

newpost.gr

Read more...

14 μέτρα-φωτιά για να διορθωθούν τα λάθη!

Μας είπε πάλι ψέματα ο υπουργός


http://img.protothema.gr/2937BB4454AE20D537D395ACD69F879C.jpg
Εδώ και λίγες ημέρες ο ίδιος και το επιτελείο του μαζί με την τρόικα αναζητούν μέτρα που θα προσθέσουν στον Προϋπολογισμό του 2011 το θηριώδες ποσό των 6 δισ. ευρώ, σε μια προσπάθεια να μειωθεί μέσα στο τρέχον έτος το τεράστιο δημοσιονομικό έλλειμμα που το 2010 προσέγγισε το 10,6%.

Το νούμερο αυτό προκύπτει ως εξής: το 2010 το οικονομικό επιτελείο εκτίμησε (λάθος, για ακόμη μία φορά) ότι το έλλειμμα θα έκλεινε στο 9,4%. Τελικά άγγιξε το 10,6%. Αυτό σημαίνει ότι χρειάζονται επιπλέον μέτρα ύψους περίπου 2,5 δισ. ευρώ.

Αν υπολογίσουμε και την υστέρηση των εσόδων στον Προϋπολογισμό του 2011 κατά περίπου 3 δισ. ευρώ, τότε συνολικά θα πρέπει ο υπουργός των Οικονομικών να επιβάλει νέα μέτρα ύψους 5,5-6 δισ. ευρώ. Τα ποσά αυτά θα προέλθουν είτε από περικοπές δαπανών είτε με αύξηση εσόδων.

Βέβαια σε αυτά τα μέτρα θα πρέπει να προστεθούν και τα μέτρα του Μεσοπρόθεσμου Πλαισίου Δημοσιονομικής Στρατηγικής 23,5 δισ. ευρώ μέχρι το 2015, τα οποία θα διερευνηθούν εξονυχιστικά κατά τις συναντήσεις του οικονομικού επιτελείου με τους επικεφαλής της τρόικας που φτάνουν τις επόμενες ώρες στην Αθήνα. Τα νέα μέτρα θα ανακοινωθούν γύρω στις 15 Απριλίου.
Read more...

Σύσκεψη κορυφαίων στο Μαξίμου

Ψάχνει λύσεις ο Γιώργος, όλα ανοικτά!


http://img.protothema.gr/C9345FF2D609645F5E0181E75A8CC566.jpg
Συναγερμός έχει σημάνει στο Μέγαρο Μαξίμου μετά την ανταρσία των βουλευτών του κόμματος στον ΚΤΕ Οικονομίας, η οποία είχε ως αποτέλεσμα να τεθεί πλέον εν αμφιβόλω η ψήφιση κρίσιμων νομοσχεδίων που προωθεί ο υπουργός Οικονομικών κ. Γιώργος Παπακωνσταντίνου, μεταξύ των οποίων και οι ρυθμίσεις για τα νέα μέτρα που έχουν συμφωνηθεί με την Τρόικα.

Ενόψει της παρουσίασης του νομοσχεδίου την προσεχή Παρασκευή, ο πρωθυπουργός επιστρέφοντας από την Πολωνία – μία μέρα νωρίτερα, κατά κάποια πληροφόρηση – συγκάλεσε σύσκεψη στο Μέγαρο Μαξίμου με κορυφαία κυβερνητικά στελέχη.

Σύμφωνα με πληροφορίες, σε αυτήν μετείχαν ο υπουργός Επικρατείας κ. Χάρης Παμπούκης, ο υπουργός Άμυνας κ. Ευάγγελος Βενιζέλος αλλά και ο υπουργός Οικονομικών κ. Γιώργος Παπακωνσταντίνου, ο οποίος φέρεται να επέστρεψε επίσης νωρίτερα από την Βουδαπέστη, όπου έλαβαν χώρα οι συνεδριάσεις του Eurogroup και του Ecofin.

Κατά την ίδια πληροφόρηση, ο πρωθυπουργός ξεκινά από σήμερα – αν δεν έχει ξεκινήσει ήδη – επαφές με βουλευτές όπως η Βάσω Παπανδρέου, ο Γιώργος Φλωρίδης κ.α. οι οποίοι εξέφρασαν έντονες αντιδράσεις προχτές στη διάρκεια της παρουσίασης του νομοσχεδίου για τον τζόγο.

Οι επαφές προφανώς έχουν διερευνητικό αλλά και ...κατευναστικό χαρακτήρα, αφού άπαντες στην κυβέρνηση αντιλαμβάνονται ότι η μη ψήφιση νομοθετημάτων που έχουν συμφωνηθεί με την Τρόικα είναι προφανές ότι θα τίναζε στον αέρα την πορεία δανειοδότησης της χώρας.

Πολιτικοί παράγοντες που είναι σε θέση να γνωρίζουν σκέψεις και σχεδιασμούς του Μεγάρου Μαξίμου αφήνουν ανοικτό κάθε ενδεχόμενο στο πολιτικό σκηνικό! Από αλλαγές στο οικονομικό επιτελείο, μέχρι ευρύ ανασχηματισμό και εκλογές....

Την ίδια ώρα, και με δεδομένο ότι ο προβληματισμός έχει ενταθεί από τον πλήρη εκτροχιασμό της οικονομικής πολιτικής από τους στόχους, έρχονται στο προσκήνιο σενάρια για διαφορετική αντιμετώπιση του προβλήματος του χρέους της χώρας.

Κατά τις τελευταίες ώρες σε πολιτικούς κύκλους ακούγεται η ύπαρξη σχεδίου "ήπιας διευθέτησης" χωρίς κούρεμα του χρέους το οποίο εκτιμάται ότι, υπό προϋποθέσεις, μπορεί να γίνει αποδεκτό από την Τρόικα.
Είναι προφανές ότι οι εξελίξεις των επομένων ημερών σε πολιτικό και οικονομικό επίπεδο ενδέχεται να είναι ραγδαίες...

Read more...

"Δεν φτάνουν η επιμήκυνση και το φθηνότερο επιτόκιο"

Παραμένει στη σκληρή γραμμή η Γερμανία


http://img.protothema.gr/275342F0B0DC290243934DDABFB654F6.jpg
Την πεποίθησή του ότι οι απόφασεις της 11ης Μαρτίου ίσως να είναι ανεπαρκείς εξέφρασε ο υπουργός οικονομικών της Γερμανίας Βόλφγκανγκ Σόιμπλε, επισημαίνοντας ότι η επιμήκυνση του χρόνου αποπληρωμής αλλά και το φθηνότερο επιτόκιο δεν φτάνουν για να βγει η Ελλάδα από το οικονομικό αδιέξοδο.

Απαντώντας στις δηλώσεις του Ευρωπαίου Επίτροπου Όλι Ρεν ο οποίος, μετά το τέλος της συνεδρίασης του Ecofin χθες, διέψευσε κατηγορηματικά την πιθανότητα αναδιάρθρωσης του ελληνικού χρέους, ο Σόιμπλε άφησε ανοιχτό κάθε ενδεχόμενο.

"Είναι γνωστό πως η Ελλάδα έχει σημαντικές υποχρεώσεις τα επόμενα χρόνια," ανέφερε ο Σόιμπλε.

"Αυτός ήταν ένας από τους λόγους που συμφωνήσαμε επί της αρχής να επιμηκύνουμε τη διάρκεια του δανείου. Δεν μπορούμε να είμαστε σίγουροι πως αυτό θα είναι αρκετό," τόνισε ο Γερμανός υπουργός Οικονομικών προσθέτοντας πως η πορεία της Ελλάδας θα πρέπει να είναι υπό στενή παρακολούθηση.
Read more...