Τρίτη 25 Σεπτεμβρίου 2012

Μεϊμαράκης: «Θα αντιμετωπίσω τον Χατζηνικολάου ως άντρας της πιάτσας και όχι με λογική σαλονιού» ...




Αν και ο Ευάγγελος Μεϊμαρακης μετά την γραπτή δήλωση που διένειμε χθες το μεσημέρι έχει επιλέξει τον δρόμο της σιωπής, στις κατ' ιδίαν συζητήσεις του είναι εξόχως αποκαλυπτικός.

Το μεσημέρι, έκανε την...

εμφάνιση του στο εστιατόριο της Βουλής μαζί με τον Α' Αντιπρόεδρο, Γιάννη Τραγάκη, ο οποίος θα τον αντικαθιστά στην έδρα για άγνωστο διάστημα. Τουλάχιστον, πάντως, για όσο διερευνάται η εμπλοκή του στις δραστηριότητες της εταιρίας Καρούζου που αποκάλυψε την Κυριακή η Real News.

Το ύφος του έδειχνε ήρεμο αλλά ο κ. Μεϊμαράκης, όπως λένε όσοι συνομιλούν μαζί του, είναι εξοργισμένος με την όλη υπόθεση και ο εκνευρισμός του είναι έκδηλος όταν βρίσκεται ανάμεσα σε δικούς του ανθρώπους. Όπως μάλιστα εκμυστηρεύεται στον πολύ στενό κύκλο του, ετοιμάζει την αντεπίθεση του και στοχοποιεί τους «εχθρούς» του.

Οι πληροφορίες αναφέρουν πώς ο πρόεδρος της Βουλής αν και δεν το λέει, είναι ενοχλημένος με το Μέγαρο Μαξίμου καθώς θεωρεί ότι δεν του παρείχε επαρκή κάλυψη τις τελευταίες ημέρες. Παράλληλα, ορισμένοι γνωστοί και φίλοι του μεταφέρουν πληροφορίες ότι ο κ. Σαμαράς γνώριζε την υπόθεση εδώ και αρκετό καιρό αλλά δεν τον πληροφόρησε σχετικά. Βεβαίως, στην περίπτωση αυτή, δεν εξηγείται για ποιο λόγο, αν πράγματι ο κ. Σαμαράς ήξερε, του εμπιστεύθηκε την θεσμική θέση του Προέδρου της Βουλής ερχόμενος σε σύγκρουση με τον Βύρωνα Πολύδωρα.

Πάντως ο κ. Μεϊμαράκης πιστεύει ότι όλη αυτή η υπόθεση έχει γενικότερο στόχο την αποσταθεροποίηση του πολιτικού συστήματος με όποιες συνέπειες μπορεί αυτή να έχει. Και αυτήν την επιχειρηματολογία ενδεχομένως θα αναπτύξει το επόμενο διάστημα.

Ένα πρόσωπο με το οποίο ο κ. Μεϊμαράκης λέει ότι έχει ανοιχτό λογαριασμό είναι ο Νίκος Χατζηνικολάου. Κι αυτό γιατί πιστεύει πώς το όλο δημοσίευμα είχε σε επίπεδο προσώπων, στόχο μόνο τον ίδιο, μια και οι κ.Βουλγαράκης και Λιάπης αυτή την περίοδο είναι πολιτικά «τελειωμένοι». Ο κ. Μεϊμαράκης , στις συζητήσεις με φίλους του, υποστηρίζει ότι θα αντιμετωπίσει τον κ. Χατζηνικολάου ως «άντρας της πιάτσας και όχι με λογική σαλονιού».

Σε φίλους και γνωστούς που τον ρωτούν ποτέ θα επιστρέψει στα καθήκοντα του ο κ. Μεϊαράκης δεν απαντά ενώ άνθρωποι του περιβάλλοντος του αφήνουν να εννοηθεί ότι ίσως και να έχει τελειώσει για τον κ. Μεϊμαράκη η υπόθεση «Προεδρία της Βουλής».

Με τον κ. Μεϊμαράκη επικοινώνησε τηλεφωνικά πέραν της μιας φοράς ο Μιχάλης Λιάπης ο οποίος είδε θετικά την κίνηση του να απέχει προσωρινά από τα καθήκοντα του. Αντιθέτως ο Γιώργος Βουλγαράκης που οι σχέσεις τους έχουν «παγώσει» καιρό τώρα, δεν σήκωσε ποτέ το τηλέφωνο καθώς ο ίδιος θεωρεί την κίνηση Μεϊμαράκη για αναστολή της άσκησης των καθηκόντων του ως ένδειξη ηττοπάθειας που δεν θα βοηθήσει την όλη εμπλοκή του στην υπόθεση.

Την ίδια ώρα πολλοί βουλευτές επιχειρούν να γίνουν «Κλουζώ» και κάνουν προσωπικές έρευνες για την υπόθεση. Μάλιστα σύμφωνα με πληροφορίες κάποιοι απευθύνθηκαν και σε στελέχη του ΣΔΟΕ για να τους δώσουν πληροφορίες ή έγγραφα. Και ενώ η διάθεση αυτή αρχικώς υπήρχε ξαφνικά από χθες τα στόματα έκλεισαν και τα ραντεβού ακυρώθηκαν.

dexiextrem.blogspot.gr


Read more...

"Επιμένω στην κατάθεσή μου" δηλώνει στο enikos.gr ο επιχειρηματίας Ιωσήφ Λιβανός

Ρεπορτάζ Γιώργος Παγάνης  

"Με απειλούσαν μέχρι και πριν από 25 ημέρες" δηλώνει ο Ιωσήφ Λιβανός, στο enikos.gr. Ο επιχειρηματίας που στην κατάθεσή του ενέπλεξε τον Ευάγγελο Μεϊμαράκη, τον Γιώργο Βουλγαράκη και τον Μιχάλη Λιάπη στην υπόθεση με το ξέπλυμα μαύρου χρήματος ύψους 10,2 δισεκατομμυρίων ευρώ.
   "Επιμένω στην κατάθεσή μου και στα συγκεκριμένα πολιτικά πρόσωπα" δηλώνει ο επιχειρηματίας που υποστηρίζει ότι ζει υπό το καθεστώς του φόβου και φρουρείται από αστυνομικούς εξαιτίας "απειλών κατά της ζωής του". Περιγράφει περιστατικά στα οποία "απειλήθηκε από οπλοφόρους" και "επιθέσεις στο γραφείο και το αυτοκίνητό του".


 ΑΚΟΥΣΤΕ ΤΙ ΛΕΕΙ Ο ΙΩΣΗΦ ΛΙΒΑΝΟΣ 
enikos.gr

Read more...

Νέα σύσκεψη των αρχηγών

Νέα σύσκεψη του πρωθυπουργού Αντώνη Σαμαρά με τον πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ Ευάγγελο Βενιζέλο και τον πρόεδρο της ΔΗΜΑΡ Φώτη Κουβέλη έχει προγραμματιστεί για τις επόμενες ημέρες. Η σύσκεψη πιθανότατα θα γίνει την Πέμπτη στο Μέγαρο Μαξίμου.
Η σύσκεψη των πολιτικών αρχηγών, που στηρίζουν την κυβέρνηση θεωρείται εξαιρετικά κρίσιμη, καθώς αναμένεται να κλείσει το πακέτο μέτρων ύψους 11,5 δισ ευρώ μέτρων. Στη σύσκεψη θα παρουσιαστεί το πακέτο μέτρων και οι κυβερνητικοί εταίροι θα αποφασίσουν για τους βασικούς άξονες, προκειμένου στη συνέχεια, εφόσον συμφωνήσουν,  να παρουσιαστεί στην τρόικα.

Read more...

Ο Τσουκαλάς για τις "αγχόνες"


Την έντονη αντίδραση του βουλευτή Επικρατείας του ΣΥΡΙΖΑ Δημήτρη Τσουκαλά προκάλεσε η διαταγή του Υπουργείου Δημόσιας Τάξης και Προστασίας του Πολίτη για τη διενέργεια ΕΔΕ για το χάπενινγκ των ένστολων με τις αγχόνες στη πλατεία Συντάγματος στις 6 Σεπτεμβρίου.
«Εξαντλεί την αυστηρότητά του Υπουργείο Δημόσιας Τάξης και Προστασίας του Πολίτη, και διατάσσει την διενέργεια ΕΔΕ για την αλληγορία που σκηνοθέτησαν οι εκπρόσωποι των εργαζομένων στα Σώματα Ασφαλείας, κατά τη διάρκεια της Πανελλαδικής διαμαρτυρίας τους στην Πλατεία Συντάγματος, στις 6.9.12 όταν αντιπαρέβαλλαν την οικονομική και κοινωνική τους εξαθλίωση – ταπείνωση, με τον βέβαιο θάνατο της κρεμάλας», τόνισε ο κ. Τσουκαλάς και πρόσθεσε:
«Στην κοινή ανακοίνωση με αρ.πρωτ. 303/2/16 της από 25.9.2012, των 6 Ομοσπονδιών των Εργαζομένων στα Σώματα Ασφαλείας, καταγγέλλεται ότι διετάχθη να τους ασκηθεί πειθαρχικός έλεγχος για αναξιοπρεπή συμπεριφορά, επειδή προσβλήθηκε η “δημόσια αιδώς” από το χάπενινγκ με τις αγχόνες.

Εμείς απαντάμε ότι η «δημόσια αιδώς» προσβάλλεται από τον τρόπο που η Κυβέρνηση εμπαίζει τους πολίτες αυτής της χώρας και έλεγχος για αναξιοπρεπή συμπεριφορά θα πρέπει να ασκηθεί στους εκφραστές των Μνημονίων που οδηγούν στην φτώχεια, στην εξαθλίωση και στην αναξιοπρέπεια τους Έλληνες.

Μία μέρα πριν το Πανελλαδικό συλλαλητήριο της 26ης Σεπτεμβρίου, το Υπουργείο Δημόσιας Τάξης εγκαλεί στην τάξη τους «αντιφρονούντες» σε μία ύστατη προσπάθεια να δείξει πυγμή στα του οίκου του.

Οι εργαζόμενοι όμως στα Σώματα Ασφαλείας μαζί με τους υπόλοιπους πολίτες έχουν κατανοήσει μόνο με ενότητα και αγώνα μπορούν να διεκδικήσουν μία πιο δίκαιη κοινωνία για τους ίδιους και τις οικογένειές τους».

Read more...

Πόσους και ποιους ελέγχει το ΣΔΟΕ

Οι υποθέσεις που βρίσκονται στο στόχαστρο του ΣΔΟΕ είναι 32, δικαστικές πηγές ωστόσο διευκρινίζουν ότι τα αιρετά πρόσωπα που ελέγχονται για να διαπιστωθεί εάν υπάρχει θέμα αδικαιολόγητου πλουτισμού, δηλαδή απόκτησης περιουσιακών στοιχείων που δεν μπορούν να δικαιολογήσουν με το πόθεν έσχες, είναι περισσότερα.
Σε πολλές από τις υποθέσεις έχουν ανοίξει λογαριασμοί προσώπων, έχουν ελεγχθεί τα πόθεν έσχες, όμως καμία έρευνα δεν εχει φτάσει στο στάδιο της άσκησης ποινικών διώξεων.
O οικονομικός εισαγγελέας Γρηγόρης Πεπόνης πάντως τόνισε ότι τα ονόματα θα δημοσιοποιηθούν μόνο εάν διαπιστωθεί παράνομη πράξη.
Μεταξύ των προσώπων που ελέγχονται είναι μεταξύ άλλων και:
-Πρώην επικεφαλής οικονομικού υπουργείου και η σύζυγός του
-Πρώην αναπληρωτής υπουργός οικονομικού υπουργείου που εκλεγόταν σε επαρχιακό νομό
-Γυναίκα βουλευτής και ο επιχειρηματίας σύζυγός της που ελέγχεται για φοροδιαφυγή
-Γνωστός πολιτικός που διετέλεσε υπουργός σε δύο υπουργεία.

Δείτε το βίντεο από το MEGA

enikos.gr

Read more...

Και νέοι κατηγορούμενοι στην υπόθεση Ακη Σε απολογία για ξέπλυμα Σμπώκος, Γκουντρούν, Καρατζάς και δυο ακόμη πρόσωπα

 Ο άλλοτε στενός συνεργάτης του Άκη Τσοχατζόπουλου, Γιάννης Σμπώκος, η πρώην σύζυγο του, Γκούντρουν Μολντενχάουερ, ο ιδιοκτήτης της εταιρείας «Ιανός» Νίκος Καρατζάς, ο συνταξιούχος πρώην βουλευτής του ΠΑΣΟΚ και στενός συνεργάτης του Άκη, Φώτης Αρβανίτης και ο δικηγόρος Γιώργος Κωνσταντάτος, είναι τα πέντε νέα πρόσωπα που καλούνται από τον ανακριτή Γαβριήλ Μαλλή να απολογηθούν για ξέπλυμα μαύρου χρήματος και σύσταση συμμορίας, στο πλαίσιο της ανάκρισης που βρίσκεται σε εξέλιξη για την υπόθεση του μαύρου πολιτικού χρήματος με φερόμενο ως «πρωταγωνιστή» τον πρώην υπουργό.

Τα πέντε νέα πρόσωπα, σύμφωνα με το κατηγορητήριο που έχει συνταχθεί σε βάρος τους, φέρονται να εμπλέκονται στη διακίνηση μαύρου πολιτικού χρήματος, με εμβάσματα  που αγγίζουν το συνολικό ποσό των 57 εκατ. ευρώ.

Παράλληλα, μέσα στο ερχόμενο Σαββατοκύριακο, αναμένεται να απολογηθούν συμπληρωματικά οι: Άκης Τσοχατζόπουλος, Βίκυ Σταμάτη,  η Αρετή Τσοζατζοπούλου, Νίκος Ζήγρας, Γιώργος Σαχπατζίδης και Αστέριος Οικονομίδης και Ευφροσύνη Λαμπροπούλου. 

Η ανάκριση που βρίσκεται σε εξέλιξη από τον περασμένο Απρίλιο έχει εντοπίσει νέες εταιρείες μέσω των οποίων φέρεται να διακινήθηκε μαύρο πολιτικό χρήμα ύψους 8,7 εκατ. δολαρίων, χρήματα που, όπως όλα δείχνουν, προέρχονται από τις μίζες για τα εξοπλιστικά.

Αξίζει να σημειωθεί ότι ο Γιάννης Σμπώκος αναφέρεται συχνά στις σημειώσεις του Άκη Τσοχατζόπουλου (με την κωδική ονομασία Bosko), ενώ το όνομα της Γκούντρουν Μολντενχάουερ εμπλέκει στην απολογία του ο Νικόλαος Ζήγρας. Ο τελευταίος είχε υποστηρίξει ότι η πρώην σύζυγος του Άκη Τσοχατζόπουλου για να του δώσει διαζύγιο, είχε εισπράξει 500.000 ευρώ. «Θα πρέπει να ελέγξετε πόσες χιλιάδες δολάρια πήρε στο εξωτερικό σε τσάντες η πρώην σύζυγος Γκούντρουν, για να συναινέσει στο διαζύγιο. Γνωρίζω ότι πήρε 500.000 δολάρια που δεν δηλώνονταν πουθενά και από τότε που παντρεύτηκε» είχε αναφέρει χαρακτηριστικά.

Read more...

ΕΣΕΕ: ΑΥΞΗΣΗ ΤΩΝ ΛΟΥΚΕΤΩΝ ΣΕ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ ΤΗΣ ΑΘΗΝΑΣ



Αύξηση του αριθμού των κλειστών επιχειρήσεων στην Αθήνα κατά τους τελευταίους έξι μήνες κατέγραψε έρευνα της Εθνικής...
Συνομοσπονδίας Ελληνικού Εμπορίου (ΕΣΕΕ).

Συγκεκριμένα, το ποσοστό των κλειστών επιχειρήσεων μόνο στους κεντρικούς εμπορικούς δρόμους φτάνει σήμερα το 31% ενώ το Μάρτιο του 2012 κυμαινόταν στο 29,6% και ένα χρόνο πριν το ποσοστό ήταν στο 24%.

Από τη συνολική απογραφή του εμπορικού κέντρου διαπιστώνεται ότι σε σύνολο 6.532 επιχειρήσεων /επαγγελματικών στεγών, οι 1.850 είναι κλειστές.

Μεταξύ των εμπορικών δρόμων υπάρχουν ορισμένοι στους οποίους διαπιστώνονται ιδιαίτερα υψηλά ποσοστά συγκέντρωσης κλειστών επιχειρήσεων, όπως η Πανεπιστημίου (34,7 %), Σταδίου (42%), Εμ. Μπενάκη (38%), Ακαδημίας (31%).

Η συγκέντρωση των κλειστών καταστημάτων εμφανίζεται σχεδόν ομοιόμορφη, εκτός από δύο βασικές τομές οι οποίες είναι η αγορά στο Κολωνάκι και στο Μοναστηράκι. Η δεύτερη περίπτωση αναδεικνύει, σύμφωνα με τους ειδικούς, την ευεργετική επίδραση του τουρισμού στο εμπόριο.

Η πρώτη, όμως, συσχετίζεται άμεσα με τις συνθήκες που διαμορφώνονται στη διαστρωμάτωση της ελληνικής κοινωνίας. Το γεγονός ότι η συγκεκριμένη εμπορική περιοχή παρουσιάζει χαμηλότερα ποσοστά κλειστών καταστημάτων σε σύγκριση με το υπόλοιπο κέντρο της Αθήνας και διακυμάνσεις σε διαχρονική βάση στα λουκέτα, οδηγεί στο συμπέρασμα ότι η πίεση που δέχονται τα καταστήματα της συγκεκριμένης εμπορικής ζώνης από τη μείωση της καταναλωτικής ζήτησης είναι μικρότερη. Αυτό, όπως εκτιμούν οι ερευνητές της ΕΣΕΕ, αντανακλά μια οικονομική πραγματικότητα όπου το μεγαλύτερο βάρος της οικονομικής κρίσης επωμίζονται τα μεσαία στρώματα και ως εκ τούτο οι εμπορικές ζώνες που παραδοσιακά εξυπηρετούσαν αυτές τις ομάδες καταναλωτών παρουσιάζουν πολύ δραματικότερη εικόνα.

Τέλος, σύμφωνα με την ΕΣΕΕ, ανάμεσα στα αίτια που οδηγούν στο κλείσιμο των επιχειρήσεων, είναι τα υψηλά ενοίκια, η μείωση της αγοραστικής δύναμης, ο αφανισμός της μεσαίας τάξης, η αλλαγή της φυσιογνωμίας εμπορικού κέντρου, η αποχώρηση μεγάλων επιχειρήσεων, οι διάφορες στρεβλώσεις της αγοράς, όπως η έξαρση της παραβατικότητας και εγκληματικότητας στο κέντρο της Αθήνας, το ανεξέλεγκτο παραεμπόριο και το συχνό κλείσιμο του κέντρου από συγκεντρώσεις/κινητοποιήσεις.

Read more...

Στην τελική ευθεία η προκήρυξη προγράμματος του ΕΣΠΑ για την ενίσχυση ΜμΕ

Σε μεταποίηση, τουρισμό, εμπόριο


Η προθεσμία ολοκλήρωσης των επενδύσεων είναι 18 μήνες για τη μεταποίηση και τον τουρισμό και 12 μήνες για το εμπόριο και τις υπηρεσίες.
Η προθεσμία ολοκλήρωσης των επενδύσεων είναι 18 μήνες για τη μεταποίηση και τον τουρισμό και 12 μήνες για το εμπόριο και τις υπηρεσίες.   (Φωτογραφία:  Reuters )

Αθήνα
Σύντομα αναμένεται, σύμφωνα με πληροφορίες της αγοράς, η προκήρυξη επιχορηγούμενου προγράμματος του ΕΣΠΑ για την ενίσχυση επιχειρήσεων, που δραστηριοποιούνται στους τομείς της μεταποίησης, του τουρισμού, του εμπορίου και των υπηρεσιών.

Έχουν ήδη δημοσιοποιηθεί με σχετική προδημοσίευση σημαντικά μέρη της αναμενόμενης προκήρυξης και κατά συνέπεια έχει γίνει γνωστό το σύνολο σχεδόν των όρων της.

Με το πρόγραμμα αυτό του ΕΣΠΑ ενισχύονται υφιστάμενες, νέες και υπό σύσταση επιχειρήσεις.

Για τις υφιστάμενες επιχειρήσεις επιβάλλεται ο μέσος ετήσιος κύκλος εργασιών τριετίας τους να κυμαίνεται από 30.000 ευρώ μέχρι 50.000.000 ευρώ σε ό,τι αφορά τους τομείς «Μεταποίηση και Τουρισμό» και από 20.000 ευρώ μέχρι 50.000.000 ευρώ για τους τομείς «Εμπόριο και Υπηρεσίες».

Το ποσοστό επιδότησης για τις μικρές επιχειρήσεις είναι 50% και σε κάποιες περιφέρειες, όπως Ανατολικής Μακεδονίας- Θράκης, Ηπείρου και Δυτικής Ελλάδας, 60%.

Οι επιλέξιμες ενέργειες και δαπάνες είναι:

- Κτίρια και εγκαταστάσεις

- Μηχανήματα και Εξοπλισμός

- Εξοπλισμός και εγκαταστάσεις Προστασίας Περιβάλλοντος

- Εξοπλισμός και εγκαταστάσεις Εξοικονόμησης Ενέργειας

- Συστήματα Αυτοματοποίησης

- Δικαιώματα Τεχνογνωσίας

- Πιστοποίηση συστημάτων διασφάλισης ποιότητας

- Προβολή – Προώθηση

- Αμοιβές Συμβούλων

Τέλος, η προθεσμία ολοκλήρωσης των επενδύσεων είναι δεκαοκτώ μήνες για τη μεταποίηση και τον τουρισμό και δώδεκα μήνες για το εμπόριο και τις υπηρεσίες.
Newsroom ΔΟΛ, με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ

Read more...

ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΤΟΥ ΥΠΟΥΡΓΟΥ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ ΣΤΟ REUTERS


Στουρνάρας: Θα χρειαστούν 13- 15 δισ. ευρώ σε περίπτωση επιμήκυνσης


http://newpost.gr/post/156122/stoyrnaras-tha-xreiastoyn-1315-dis-eyro-se-periptosi-epimikynsis/ 
Το funding gap δηλαδή το κενό χρηματοδότησης θα κυμανθεί μεταξύ 13 και 15 δισ. ευρώ στην περίπτωση που δοθεί τελικά η διετής παράταση επίτευξης των στόχων του μνημονίου, δήλωσε στο Reuters ο υπουργός Οικονομικών Γιάννης Στουρνάρας.

Συγκεκριμένα ο κ. Στουρνάρας σημείωσε ότι μπορεί να καλυφθεί το συγκεκριμένο ποσό χωρίς επιπλέον βάρος για τους φορολογούμενους της Ευρώπης, ενώ πρόσθεσε ότι το ποσό που απαιτείται για να κλείσει το δημοσιονομικό κενό για τη διετία 2013 - 2014 παραμένει στα 13,5 δισ. ευρώ. «Εκτιμούμε ότι το κενό χρηματοδότησης που θα δημιουργηθεί εάν λάβουμε διετή επιμήκυνση θα διαμορφθεί μεταξύ 13 και 15 δισ. ευρώ» δήλωσε. 

Εξάλλου σε δηλώσεις του ο αναπληρωτής υπουργός οικονομικών Χρήστος Σταϊκούρας άφησε ανοικτό το ενδεχόμενο να μετακυλιστεί η λήξη των ελληνικών ομολόγων που κατέχει το Ευρωσύστημα ώστε να καλυφθεί το χρηματοδοτικό κενό που θα προκύψει από τις αποκλίσεις στο πρωτογενές έλλειμμα και τα έσοδα από αποκρατικοποιήσεις. 

Όπως έγραφε νωρίτερα και το newpost.gr σχετικά με τα δημοσιεύματα του γερμανικού περιοδικού Spiegel ανάμεσα στα σενάρια που επεξεργάζονται αυτή τη στιγμή οι ευρωπαίοι εταίροι μαςείναι να μας δώσουν τελικά την επιμήκυνση και ένα πρόσθετο «κούρεμα» του χρέους.http://newpost.gr

Read more...

ΕΔΕ εναντίον του αστυνομικου που κρεμάστηκε στο Σύνταγμα



Ένορκη Διοικητική Εξέταση σε βάρος του αστυνομικού που στις πρόσφατες κινητοποιήσεις των ένστολων κατά των προωθούμενων περικοπών, κρεμάστηκε συμβολικά έξω απο το υπουργείο Οικονομικών και τη Βουλή, διέταξε η ΕΛ.ΑΣ., προκαλώντας την...
έντονη αντίδραση των ομοσπονδιών των εργαζομένων στα Σώματα Ασφαλείας.

Σε κοινή τους ανακοίνωση οι Ομοσπονδίες σημειώνουν τα εξής:

«’Ακουσον, άκουσον! Τώρα τους ενοχλεί και ο αγώνας μας! Ακόμα και αυτή η κραυγή αγωνίας για την επιβίωσή μας! Δεν τους προβληματίζουν οι καταστροφικές και απαξιωτικές αποφάσεις που λαμβάνουν, βυθίζοντας τον ένστολο στη φτώχεια, στο άγχος και στην ανασφάλεια, αλλά το γεγονός ότι προσβλήθηκε λέει η «δημόσια αιδώς» από το χάπενιγκ με τις αγχόνες κατά τη διάρκεια της συγκλονιστικής μας πανελλαδικής διαμαρτυρίας στην Πλατεία Συντάγματος, την 6-9-2012! Και γι’ αυτό πρέπει να ασκηθεί πειθαρχικός έλεγχος για αναξιοπρεπή συμπεριφορά! Ο παραλογισμός σε όλο του το μεγαλείο, εν έτει 2012».

»Τους απαντάμε:

Με ΕΔΕ, τρομοκρατικές και όποιες άλλες αποφάσεις όχι μόνο δεν κάμπτεται το αγωνιστικό μας φρόνημα, αλλά γίνεται φωτιά και λάβα που καίει στο πέρασμά του όποιον επιχειρεί να διοικήσει με τα φαντάσματα του παρελθόντος… Ας συνειδητοποιήσουν λοιπόν ότι μόνο μια λύση υπάρχει για να επανέλθει η εργασιακή ηρεμία στα Σώματα Ασφαλείας: Να πάρουν πίσω την απαράδεκτη αυτή απόφαση και το κυριότερο, να πάρουν πίσω τις περικοπές και να αποκαταστήσουν τώρα το γόητρο των ενστόλων, που βάναυσα έχουν πλήξει με την πολιτική τους στο χώρο μας τα τελευταία χρόνια. Εκεί να αναζητήσουν τις ευθύνες και όχι στον ένστολο που διεκδικεί το δίκιο του»....
 http://news.princeoliver.com/


Read more...

Στην εισαγγελία πρωτοδικών η έρευνα για την υπόθεση αγοραπωλησίας ακινήτων

Επιταχύνονται οι διαδικασίες


O πρόεδρος της Βουλής Β.Μεϊμαράκης
O πρόεδρος της Βουλής Β.Μεϊμαράκης   (Φωτογραφία:  Eurokinissi )

Αθήνα
Στα χέρια της εισαγγελέως Πρωτοδικών Πόπης Παπανδρέου περνάει ο φάκελος της δικογραφίας για την επιχειρηματική αντιδικία, στην οποία εμπλέκονται, βάσει καταγγελιών, ο πρόεδρος της Βουλής Βαγγέλης Μεϊμαράκης και οι πρώην υπουργοί Μιχάλης Λιάπης και Γιώργος Βουλγαράκης.

Η δικογραφία της υπόθεσης βρίσκεται στο ΣΔΟΕ από το 2010, καθώς όλα ξεκίνησαν από την αντιδικία μεταξύ επιχειρηματιών. Στη μηνυτήρια αναφορά του, ένας εκ των επιχειρηματιών, εμπλέκει τους πρώην υπουργούς και τον πρόεδρο της Βουλής.
Η δικογραφία, το 2010 ανατέθηκε στο ΣΔΟΕ προς διερεύνηση, αλλά η έρευνα δεν έχει ακόμα «ακουμπήσει» στοιχεία επιβαρυντικά για τους τρεις πολιτικούς. Μετά όμως από τις εξελίξεις αυτές η δικογραφία επιστρέφει στην κ. Παπανδρέου, η οποία άλλωστε ήταν αυτή που είχε αναθέσει την σχετική δικογραφία στο ΣΔΟΕ.
Η κ. Παπανδρέου αναμένεται εντός της βδομάδας να καλέσει ως μάρτυρες τους επιχειρηματίες προκειμένου να εξειδικεύσουν όσα έχουν αναφέρει για «μαύρο πολιτικό χρήμα».
Τη Δευτέρα, ο πρόεδρος της Βουλής Ευάγγελος Μεϊμαράκης, επισκέφθηκε τον εισαγγελέα του Αρείου Πάγου Ιωάννη Τέντε και ζήτησε την επίσπευση της έρευνας ώστε να μην είναι μετέωρη η σχετική φημολογία, αλλά ούτε και να μείνει κάποια σκιά στην υπόθεση.
Αμέσως μετά, ο πρόεδρος της Βουλής εξέδωσε ανακοίνωση επισημαίνοντας «τη νοσηρή κατάσταση που έχει δημιουργηθεί από επιλεκτικές διαρροές σε βάρος του συνόλου του πολιτικού κόσμου», συμπληρώνοντας ότι «δημιουργείται αποσταθεροποιητικό κλίμα την ώρα που η Ελληνική Βουλή καλείται να λάβει καθοριστικές αποφάσεις για το μέλλον της χώρας μας».
Παράλληλα, ο Πρόεδρος της Βουλής επανέλαβε με κατηγορηματικό τρόπο, ότι ουδεμία εμπλοκή υπάρχει σε όσα αναφέρονται στο επίμαχο δημοσίευμα και υπογραμμίζει: «Είμαι παρών και θα κάνω ό,τι χρειαστεί προκειμένου να λάμψει η αλήθεια».
Επιπλέον ο πρόεδρος της Βουλής αποφάσισε να αναθέσει προσωρινά στους αντιπροέδρους της Βουλής τα καθήκοντά του, μέχρις ότου δημοσιοποιηθεί το πόρισμα του ΣΔΟΕ, στη διεύθυνση των συνεδριάσεων της Ολομέλειας και της Διάσκεψης των Προέδρων.
Ο κ. Μεϊμαράκης είχε επίσης σειρά συναντήσεων με όλα τα προεδρεία των κοινοβουλευτικών κομμάτων, προκειμένου να ενημερώσει τα μέλη τους για τους λόγους, που τον οδήγησαν στο να αναστείλει προσωρινά τα καθήκοντά του.
Σύμφωνα με πληροφορίες, ο κ. Μεϊμαράκης έθεσε στους συνομιλητές του προς προβληματισμό το γεγονός ότι την ίδια στιγμή που δημοσιεύονται απόρρητα έγγραφα περί παράνομου πλουτισμού βουλευτών, αυτοί οι ίδιοι να μην έχουν δικαίωμα πρόσβασης στα στοιχεία, που τους αφορούν.
Ήδη, ο κ. Μεϊμαράκης είχε συνάντηση με τα προεδρεία των Κοινοβουλευτικών Ομάδων της ΝΔ και του ΣΥΡΙΖΑ.
Την Τετάρτη ο Πρόεδρος της Βουλής αναμένεται να συναντηθεί ο Πρόεδρος της Βουλής και με τους γραμματείς των Κοινοβουλευτικών Ομάδων που δεν πρόλαβε να συναντήσει σήμερα, (Δημοκρατική Αριστερά, Ανεξάρτητοι Έλληνες, Χρυσή Αυγή και ΚΚΕ) προκειμένου να συζητήσει τις εξελίξεις στην ίδια υπόθεση.
Επίσης, την Τετάρτη ο κ. Μεϊμαράκης αναμένεται να συναντηθεί με τον υπουργό Δικαιοσύνης Αντώνη Ρουπακιώτη, στον οποίο, σύμφωνα με πληροφορίες, αναμένεται να εκφράσει την ενόχλησή του από το γεγονός της δημοσιοποίησης στοιχείων της έρευνας του ΣΔΟΕ για πρώην και νυν βουλευτές, χωρίς οι ίδιοι να έχουν λάβει γνώση γι' αυτά.

Σύμφωνα με τον εκπρόσωπο Τύπου του Προέδρου της Βουλής, ο κ. Μεϊμαράκης θα συζητήσει με τον κ. Ρουπακιώτη, τη δυνατότητα ενημέρωσης των ενδιαφερομένων πολιτικών, προκειμένου να δομήσουν τον αντίλογό τους.
Τη σύσταση εξεταστικής επιτροπής της Βουλής για τη διερεύνηση της εμπλοκής του ονόματός του σε υπόθεση αγοραπωλησιών ακινήτων, την περίοδο 2005-2008, ζήτησε ο Μιχάλης Λιάπης, καλώντας τους αρμοδίους να επιταχύνουν τη διερεύνηση της υπόθεσης και τονίζοντας ότι δέχεται μία ανελέητη προσωπική επίθεση.
«Ζητώ να συσταθεί εξεταστική επιτροπή της Βουλής, για να διερευνήσει την υπόθεση και να αποδειχθεί ότι δεν έχω καμία σχέση με αυτή την βρόμικη υπόθεση. Κανέναν δεν γνωρίζω από τους εμπλεκομένους, ουδεμία σχέση είχα με αυτούς. Μου είναι άγνωστοι παντελώς» είπε ο κ. Λιάπης και κατέληξε λέγοντας ότι απατώνται όσοι «εκλαμβάνουν την σιωπή μου ως αδυναμία. [...] Μέχρις εδώ πια.»
Μήνυση εναντίον όσων των ενέπλεξαν σε υπόθεση αγοραπωλησιών ακινήτων υπέβαλε τη Δευτέρα ο πρώην υπουργός της ΝΔ Γιώργος Βουλγαράκης. «Όπως είχα δηλώσει από χθες (σ.σ. Κυριακή), κατέθεσα μήνυση εναντίον των λασπολόγων, για τα μυθεύματα είδαν το φως της δημοσιότητας» έγραψε ο κ. Βουλγαράκης στον προσωπικό του λογαριασμό στο Twitter.
Newsroom ΔΟΛ, με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ

Read more...

Αναβρασμός στις Κοινοβουλευτικές Ομάδες των κομμάτων εν όψει των μέτρων

Αντιδρούν στις οριζόντιες περικοπές


  (Φωτογραφία:  ΑΠΕ )

Αθήνα
Στην επόμενη κρίσιμη σύσκεψη των πολιτικών αρχηγών, που θα πραγματοποιηθεί μέσα στην εβδομάδα -πιθανώς την Πέμπτη- παραπέμπονται οι αποφάσεις για το νέο πακέτο μέτρων των 11,5 δισ. ευρώ.

Την ίδια ώρα, αναβρασμός επικρατεί στις Κοινοβουλευτικές Ομάδες των κομμάτων που στηρίζουν την κυβέρνηση, καθώς δεν είναι λίγοι οι βουλευτές δεν φαίνονται διατεθειμένοι να δεχτούν οριζόντιες περικοπές σε μισθούς και συντάξεις.

Η εκπρόσωπος του ΠΑΣΟΚ, Φώφη Γεννηματά, μιλώντας στον Real FM τόνισε ότι οι αποφάσεις για τη στάση του κόμματος θα ληφθούν από την Κοινοβουλευτική Ομάδα. Το ίδιο ισχύει και για το εάν θα υπάρξει κομματική πειθαρχία κατά την ψήφιση στη Βουλή του πακέτου των μέτρων.

«Το κόμμα μας συζητά κάτι που νομίζω ότι είναι απολύτως δημοκρατικό. Να συνεδριάσει η ΚΟ όταν θα οριστικοποιηθεί η πρόταση και να αποφασίσει το χειρισμό της υπόθεσης κατά πλειοψηφία η Κοινοβουλευτική Ομάδα», είπε η κυρία Γεννηματά.
«Αυτό που θα αποφασίσει η πλειοψηφία των βουλευτών, θα πρέπει να γίνει απολύτως σεβαστό. Νομίζω πως είναι μια πολύ καθαρή θέση και πολύ δημοκρατική» πρόσθεσε η εκπρόσωπος του ΠΑΣΟΚ.
Στην Ιπποκράτους γίνονται αλλεπάλληλες συσκέψεις για να καθοριστεί πλήρως η στάση του κόμματος, που λέει «όχι» σε οριζόντιες περικοπές και να μην πληγούν χαμηλοσυνταξιούχοι και χαμηλόμισθοι.
«Δίνουμε μεγάλο αγώνα για την οριστικοποίησή του πακέτου των δημοσιονομικών μέτρων ώστε αυτά να μην λειτουργήσουν υφεσιακά και να είναι εσωτερικά δίκαια και ισορροπημένα» δήλωσε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Ευάγγελος Βενιζέλος.
Ως προς τα επιπλέον 2 δισ. ευρώ ο κ. Βενιζέλος, μιλώντας σε στελέχη του κόμματος, είπε πως δεν πρέπει να υπάρξει νέος κεφαλικός φόρος, αλλά το ποσό να βρεθεί από την πάταξη της φοροδιαφυγής. Παράλληλα το ΠΑΣΟΚ προτείνει αναπτυξιακό πακέτο για τη ρευστότητα.
«Εμείς βρισκόμαστε στην κόψη του ξυραφιού» δήλωσε, από την πλευρά του, ο γραμματέας της Δημοκρατικής Αριστεράς Σπύρος Λυκούδης, στον ραδιοφωνικό σταθμό Αθήνα 9,84, αναφορικά με τη στάση του κόμματος στα μέτρα.

«Από τη μία βαραίνει αποφασιστικά στη δική μας στάση η κοινωνική ευαισθησία που έχουμε και οφείλουμε να έχουμε ως κόμμα της Αριστεράς απέναντι στους ανθρώπους που υφίστανται αυτή την απίστευτη οικονομική πίεση.
»Από την άλλη, όμως, πρέπει να πρυτανεύει στη σκέψη μας, ότι η Δημοκρατική Αριστερά δεν μπορεί να επιτρέψει στον εαυτό της, σε αυτήν τη φάση, να δημιουργηθεί μια σοβαρή πολιτική και κυβερνητική κρίση» πρόσθεσε ο κ. Λυκούδης.
Ο κ. Λυκούδης πρόσθεσε ότι η ΔΗΜΑΡ θα παλέψει μέχρι τέλους, με όσο μεγαλύτερη πίεση και σκλήρυνση της θέσης μπορεί, ενώ υπενθύμισε, ότι ο Φώτης Κουβέλης, μετά την τελευταία σύσκεψη των αρχηγών, πολιτικοποίησε το θέμα.
«Η τρόικα πρέπει να λάβει υπόψη της ότι η ελληνική κοινωνία δεν αντέχει άλλο και θα πρέπει να πάψει να έχει απέναντί της αυτή την επιθετική πολιτική» είχε δηλώσει ο κ. Κουβέλης.
Χαρακτηριστική είναι επίσης η δήλωση του Νικήτα Κακλαμάνη. «Δεν αντέχει αυτή η κυβέρνηση να πάρει νέα μέτρα. Αν πάρει νέα μέτρα δεν θα υπάρξει η κυβέρνηση την άλλη μέρα. Μπορεί να πάμε σε πολιτικό συμβιβασμό, πάλι σκληρά θα είναι τα μέτρα. Η μόνη πληροφόρηση που έχω είναι από τα ΜΜΕ. Ρωτήστε όποιον βουλευτή της ΝΔ θέλετε».
Προβληματισμό προκαλεί επίσης στο Μέγαρο Μαξίμου το γεγονός ότι, εν μέσω της κρίσιμης χρονικής συγκυρίας, ο πρόεδρος της Βουλής ανέθεσε προσωρινά τα καθήκοντά τους στους αντιπροέδρους της Βουλής, λόγω εμπλοκής του ονόματός του σε υπόθεση αγοραπωλησιών ακινήτων.
Χαρακτηριστική ήταν η αναφορά του Βαγγέλη Μεϊμαράκη σε «αποσταθεροποιητικό κλίμα» έπειτα από επίσκεψή του στον εισαγγελέα του Αρείου Πάγου Ιωάννη Τέντε, από τον οποίο ζήτησε την επίσπευση της έρευνας ώστε να μην είναι μετέωρη η σχετική φημολογία, αλλά ούτε και να μείνει κάποια σκιά στην υπόθεση.
Ο πρόεδρος της Βουλής επεσήμανε «τη νοσηρή κατάσταση που έχει δημιουργηθεί από επιλεκτικές διαρροές σε βάρος του συνόλου του πολιτικού κόσμου» και συμπλήρωσε ότι «δημιουργείται αποσταθεροποιητικό κλίμα την ώρα που η Ελληνική Βουλή καλείται να λάβει καθοριστικές αποφάσεις για το μέλλον της χώρας μας».
Αλλά και ο εκπρόσωπος των Ανεξάρτητων Ελλήνων Χρήστος Ζώης, με δήλωσή του παραπέμπει στις δηλώσεις του κ. Μεϊμαράκη και προσθέτει: «Η απόφαση του κ. προέδρου της Βουλής να είναι στο εξής 'ωσεί παρών' στη Βουλή και να μην ασκεί πλήρως τα συνταγματικώς προβλεπόμενα καθήκοντά του αποτελεί, δυστυχώς, από μόνη της πράξη αποσταθεροποίησης».
Ο κ. Μεϊμαράκης, που είχε επικοινωνήσει και με τους υπόλοιπους πολιτικούς αρχηγούς και τους ενημέρωσε για τις κινήσεις του, φερόταν διατεθειμένος ακόμη και να παραιτηθεί προκειμένου να διευκολυνθεί η κυβέρνηση.
Εντούτοις, ο πρωθυπουργός φέρεται να ζήτησε από τον κ. Μεϊμαράκη να μην προχωρήσει στην απόφασή του να παραιτηθεί από Πρόεδρος της Βουλής και επικαλέστηκε την κρισιμότητα των στιγμών, σε συνδυασμό με τις εξελίξεις στη Βουλή τις επόμενες ημέρες και τη διαδικασία ψήφισης των μέτρων.
Newsroom ΔΟΛ

Read more...

Παραλύει την Τετάρτη η χώρα κόντρα στην επέλαση των νέων μέτρων...



Παραλύει από τις κινητοποιήσεις η χώρα την Τετάρτη λόγω της 24ωρης γενικής απεργίας που έχουν εξαγγείλει ΓΣΕΕ και ΑΔΕΔΥ κατά του νέου πακέτου οδυνηρών μέτρων. Τα συνδικάτα καλούν τους εργαζομένους σε συλλαλητήριο στις 11:00 το πρωί στο Πεδίον του Άρεως, ενώ το ΠΑΜΕ θα..
. πραγματοποιήσει συγκέντρωση στις 10:30 στην Ομόνοια.

Σημειώνεται ότι με εντολή της αστυνομίας, οι σταθμοί του Μετρό «Σύνταγμα» και «Πανεπιστήμιο» θα παραμείνουν κλειστοί κατά τη διάρκεια των απεργιακών συγκεντρώσεων.

Στη γενική απεργία της Τετάρτης, που πραγματοποιείται εν όψει της οριστικοποίησης του νέου πακέτου μέτρων, συμμετέχουν βιοτέχνες και επαγγελματίες, καθώς κατόπιν απόφασης της ΓΣΕΒΕΕ οι επιχειρήσεις και τα καταστήματα θα παραμείνουν κλειστά έως τις 15:00 το μεσημέρι.

Στις κινητοποιήσεις συμμετέχουν δημόσιοι υπάλληλοι σε πολεοδομίες, στην Τοπική Αυτοδιοίκηση και στις ΔΕΚΟ, εφοριακοί, καθηγητές και δάσκαλοι, γιατροί και νοσηλευτικό προσωπικό, έμποροι, δικηγόροι, μηχανικοί, τραπεζοϋπάλληλοι, συμβολαιογράφοι, καθώς και οι ομοσπονδίες βενζινοπωλών και πρατηριούχων.

Στην απεργία θα συμμετέχουν επίσης οι αρχαιοφύλακες, με αποτέλεσμα να είναι κλειστά και τα μουσεία.

Δεμένα θα παραμείνουν τα πλοία στα λιμάνια, καθώς απεργούν οι ναυτεργάτες, ενώ καθυστερήσεις και ματαιώσεις πτήσεων θα προκαλέσει η στάση εργασίας από τις 10:00 ώς τις 13:00 των ελεγκτών εναέριας κυκλοφορίας.

Οι αλλαγές πτήσεων Olympic Air και Aegean

Πώς θα κινηθούν τα μέσα μεταφοράς στην Αθήνα

Με στάσεις εργασίας θα συμμετάσχουν οι εργαζόμενοι στα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς στην 24ωρη απεργία της ΓΣΕΕ-ΑΔΕΔΥ, την Τετάρτη 26 Σεπτεμβρίου.

Σημειώνεται ότι με εντολή της αστυνομίας, οι σταθμοί του Μετρό «Σύνταγμα» και «Πανεπιστήμιο» θα παραμείνουν κλειστοί κατά τη διάρκεια των απεργιακών συγκεντρώσεων.


Αναλυτικά:

Τα τρένα του ΟΣΕ και ο Προαστιακός θα μείνουν ακινητοποιημένα όλο το 24ωρο.
Τα λεωφορεία του ΟΑΣΑ και τα τρόλεϊ θα κινηθούν από τις 9 το πρωί έως τις 9 το βράδυ
Το Μετρό (γραμμές 2,3) θα κινηθεί από τις 9 το πρωί έως τις 9 το βράδυ. Το Μετρό (γραμμή 3) θα έχει τερματικό σταθμό την Δουκ. Πλακεντίας και δεν θα εξυπηρετεί το αεροδρόμιο
Ο Ηλεκτρικός (ΗΣΑΠ, γραμμή 1) θα κινηθεί από τις 9 το πρωί έως τις 9 το βράδυ
Το Τραμ θα λειτουργήσει από τις 6 το πρωί έως τις 12 το βράδυ.

Στη Θεσσαλονίκη ο ΟΑΣΘ ανακοίνωσε ότι τα λεωφορεία θα κινηθούν από τις 8 το πρωί έως τις 9 το βράδυ.


Read more...

Για να οδηγηθεί η Ελλάδα σε νέο «κούρεμα»... Guardian: «Το ΔΝΤ θέλει να αποτύχουν τα μέτρα»!

 Σκοπιμότητες πίσω από το «μπλοκάρισμα» της συμφωνίας για το πακέτο των 11,5 δισ. ευρώ καταλογίζει στο ΔΝΤ η βρετανική εφημερίδα The Guardian, υποστηρίζοντας ότι το Ταμείο επιδιώκει να αποτύχουν τα μέτρα, ώστε η Ελλάδα να οδηγηθεί σε νέο «κούρεμα».

«Στην Ελλάδα αυξάνονται συνεχώς οι υποψίες μεταξύ των μελών της κυβέρνησης του Αντώνη Σαμαρά ότι το ΔΝΤ σκοπίμως μπλοκάρει την συμφωνία για τα μέτρα 11,5 δισ. ευρώ που είναι απαραίτητα για να λάβει η Ελλάδα την επόμενη δόση» γράφει ο Guardian.

«Βασικά, θέλουν να αποτύχουν τα μέτρα, ώστε η Ελλάδα να αναγκαστεί να ζητήσει και άλλο κούρεμα, γνωρίζουμε ωστόσο ότι αυτή δεν είναι η άποψη της Ευρωπαϊκής Επιτροπής ή της Γερμανίας, που αντιτίθεται σθεναρά σε μια ακόμη αναδιάρθρωση του χρέους στην παρούσα φάση» αναφέρει πηγή από την Αθήνα, την οποία επικαλείται η εφημερίδα, χωρίς να την κατονομάζει.

Υπενθυμίζεται ότι, τη Δευτέρα, σε ομιλία της στην Ουάσινγκτον, η γενική διευθύντρια του ΔΝΤ, Κριστίν Λαγκάρντ, υπογράμμισε ότι το χρέος της Ελλάδας πρέπει να αντιμετωπιστεί ως μέρος της εξίσωσης επίλυσης της οικονομικής κρίσης που αντιμετωπίζει η χώρα, αφήνοντας παράλληλα ανοιχτό το θέμα της επιμήκυνσης. Η συγκεκριμένη τοποθέτησή της ερμηνεύτηκε από οικονομικούς αναλυτές ως πρόταση για νέο «κούρεμα» του ελληνικού χρέους.

Η κυρία Λαγκάρντ υποστήριξε ακόμη ότι τα μέτρα δεν θα επιλύσουν το κενό που υπάρχει στη χρηματοδότηση, γιατί η οικονομία παραμένει αδύναμη και δεν πέτυχε το πρόγραμμα των ιδιωτικοποιήσεων. 

Επίσης, έκανε λόγο για μακρο-οικονομική κατάσταση και για έλλειψη προόδου στο θέμα του περιορισμού της συλλογής εσόδων (φαινόμενο φοροδιαφυγής).

Διαβάστε περισσότερα στο http://www.protothema.gr/economy/article/?aid=225256
.protothema.gr

Read more...

Προφυλακίστηκε πρώην ταμίας νοσοκομείου για υπόθεση δωροδοκίας ...




Προφυλακίστηκε πρώην ταμίας νοσοκομείου της Θεσσαλονίκης, η οποία κατηγορείται ότι εισέπραττε «μίζες» από φαρμακευτικές εταιρείες προκειμένου να προωθεί τα φαρμακευτικά τους σκευάσματα.

Σύμφωνα με το κατηγορητήριο, η...
πρώην ταμίας στο «Θεαγένειο» Αντικαρκινικό Νοσοκομείο Θεσσαλονίκης, φέρεται ότι τα τελευταία χρόνια πραγματοποιούσε μυστικές συμφωνίες με τους πωλητές των εταιρειών, οι οποίοι της έδιναν χρήματα για τη διευκόλυνση που τούς παρείχε, αναφέρει το protothema.gr

Σε βάρος της ασκήθηκε ποινική δίωξη για παθητική δωροδοκία, ενώ μετά την απολογία της κρίθηκε προφυλακιστέα, με σύμφωνη γνώμη ανακριτή και εισαγγελέα...


Read more...

Πέντε νέα πρόσωπα θα απολογηθούν για την υπόθεση Τσοχατζόπουλου...


Η πρώην σύζυγος του Άκη Τσοχατζόπουλου και ο πρώην Γενικός Διευθυντής Εξοπλισμών του υπουργείου Άμυνας Γιάννης Σμπώκος είναι ανάμεσα στα πρόσωπα που θα δώσουν κατάθεση.
Ο ανακριτής της υπόθεσης απέστειλε σήμερα κλήσεις σε απολογία στους πέντε νέους κατηγορούμενους, αλλά και...
στους 16 ήδη κατηγορούμενους στην δικογραφία για τις παράνομες αμοιβές του πρώην υπουργού.

Οι νέοι εμπλεκόμενοι στην υπόθεση της νομιμοποίησης μεγάλων χρηματικών ποσών που μοιράστηκαν ως «δώρα» για προμήθειες όπλων από το υπουργείο Άμυνας είναι, πλην του Ι. Σμπώκου και της Γκούντρουν Μολντενάουερ Τσοχατζοπούλου, πρώην συζύγου του 'Ακη Τσοχατζόπουλου, οι Γιώργος Κωνσταντάτος και Φώτης Αρβανίτης ,που εμπλέκονται σε αγοραπωλησίες ακινήτων και Νίκος Καρατζάς, ιδιοκτήτης εκδοτικού οίκου στον οποίο φαίνεται να τοποθετήθηκαν χρήματα του πρώην υπουργού. Ο ίδιος ο κ. Καρατζάς σε παλαιότερες δηλώσεις του έχει αρνηθεί οποιαδήποτε επιλήψιμη εμπλοκή του στην υπόθεσ.

Και οι πέντε καλούνται από τους ανακριτές της υπόθεσης να προσέλθουν εντός των επομένων ημερών σε απολογία για την εμπλοκή τους στην υπόθεση της διακίνησης και απόκρυψης χρημάτων, αν και αναμένεται ότι και οι πέντε νέοι κατηγορούμενοι θα ζητήσουν προθεσμίες για τις απολογίες τους, που πιθανότατα θα προσδιοριστούν για την επόμενη εβδομάδα.

Σύμφωνα με πληροφορίες, εντός του Σαββατοκύριακου θα επανέλθουν στο ανακριτικό γραφείο και οι επτά προσωρινά κρατούμενοι στην υπόθεση, οι οποίοι καλούνται σε συμπληρωματικές απολογίες για πράξεις νομιμοποίησης εσόδων από εγκληματική δραστηριότητα, ενώ εκ νέου αντιμέτωποι με τους ανακριτές θα βρεθούν τις επόμενες ημέρες και οι υπόλοιποι εννέα κατηγορούμενοι που έχουν αφεθεί ελεύθεροι μετά τις απολογίες τους.

Έτσι τόσο ο πρώην υπουργός όσο και η σύζυγος του και η κόρη του θα βρεθούν ξανά ενώπιος ενωπίω με τον ανακριτή.

Η ανάκριση μάλιστα, όπως λέγεται, έχει πλέον στη διάθεση της και στοιχεία από πόρισμα του ειδικού πραγματογνώμονα, που μελέτησε εξονυχιστικά τα οικονομικά δεδομένα της υπόθεσης και κυριολεκτικά ακολούθησε βήμα-βήμα τις διαδρομές του χρήματος.

Τα στοιχεία αυτά, σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες, φαίνεται να φωτίζουν τον ρόλο και τον βαθμό εμπλοκής της πρώην συζύγου αλλά και της κόρης του βασικού κατηγορούμενου.

Ο Γιάννης Σμπώκος είναι ποινικά ελεγκτέος από τους ανακριτές, τόσο για τα ποσά που φέρονται να δόθηκαν ως δώρα για την προμήθεια των υποβρυχίων, με όλες τις σχετικές συμβάσεις αλλά και για την προμήθεια των TOR M1.

Στα νέα κατηγορητήρια αναφέρεται ότι για τις συμβάσεις για τα υποβρύχια, προμήθεια δύο νέων και εκσυγχρονισμού άλλων, το 2000 και το 2002 διατέθηκαν ως «ωφελήματα» μεγάλα χρηματικά ποσά που διακινήθηκαν μέσω της εταιρίας FEROSTAAL και μοιράστηκαν από λογαριασμό της σε Ελβετική τράπεζα. Αντίστοιχα, προγενέστερα, για την προμήθεια των 21 αυτοκινούμενων ερπυστριοφόρων τύπου TOR M1 διακινήθηκαν από το 1998 έως το 2001 περισσότερα από 32 εκατομμύρια ελβετικά φράγκα μέσω επιταγών, που εκδόθηκαν σε διαταγές Λιβεριανών υπεράκτιων εταιριών. Τα ποσά , κατά το κατηγορητήριο, κατέληγαν στις περισσότερες περιπτώσεις στις εταιρίες που διαχειριζόταν ο Νίκος Ζήγρας, εξάδελφος του Α. Τσοχατζόπουλου και ήταν ιδιοκτησίας, κατά τις δικαστικές αρχές, του ίδιου του πρώην υπουργού....
http://www.salonicanews.com 



Read more...

Απαγορεύεται συμμετοχή της ΕΚΤ σε αναδιάρθρωση χρέους, λέει ο Άσμουσεν

Μόνο από τους εταίρους νέα δάνεια


Πρόσθετη χρηματοδότηση της Ελλάδας μπορεί να καλυφθεί μόνο από τις χώρες της ευρωζώνης ξεκαθαρίζει ο Γ.Ασμουσεν
Πρόσθετη χρηματοδότηση της Ελλάδας μπορεί να καλυφθεί μόνο από τις χώρες της ευρωζώνης ξεκαθαρίζει ο Γ.Ασμουσεν   (Φωτογραφία:  ΑΠΕ )

Βερολίνο, Γερμανία
Η ΕΚΤ δεν μπορεί να συμμετέχει σε πιθανή νέα αναδιάρθρωση του ελληνικού χρέους, τονίζει το μέλος του ΔΣ της κεντρικής ευρωτράπεζας Γ.Άσμουσεν. Όπως εξηγεί, κάτι τέτοιο θα αποτελούσε απευθείας χρηματοδότηση κράτους, κάτι που απαγορεύεται από το καταστατικό της ΕΚΤ.

Παράλληλα, σημειώνει ότι το οποιοδήποτε χρηματοδοτικό κενό προκύψει για την Ελλάδα μπορεί να καλυφθεί μόνο από τις χώρες της ευρωζώνης.

«Η ΕΚΤ δεν δύναται να συμμετέχει σε οποιαδήποτε τέτοια αναδιάρθρωση, γιατί κάτι τέτοιο συνιστά χρηματοδότηση κράτους, το οποίο απαγορεύεται» από το καταστατικό της ΕΚΤ αναφέρει ο Γ.Άσμουσεν σε συνέντευξή του στην γερμανική εφημερίδα Die Welt, που πρόκειται να δημοσιευθεί την Τετάρτη, όπως αναφέρει το Reuters.

Οι δηλώσεις αυτές έρχονται ως απάντηση στις δηλώσεις του υπουργού Οικονομικών Γ.Στουρνάρα για ανάγκη 15 δισ. ευρώ αν δοθεί διετής επιμήκυνση, και του αναπληρωτή υπουργού Χρ.Σταϊκούρα που μιλούσε για νέα διευθέτηση του χρέους, την οποία ωστόσο διέψευσε με νέα ανακοίνωσή του.

Newsroom ΔΟΛ

Read more...