Δευτέρα 13 Απριλίου 2015

Βροχές και πτώση θερμοκρασίας Χαλάει και πάλι ο καιρός από την Τρίτη


Χαλάει και πάλι ο καιρός από την Τρίτη
  (Φωτογραφία:  Eurokinissi )

Αθήνα
Αλλάζει και πάλι το σκηνικό του καιρού από την Τρίτη με βροχές και καταιγίδες στα ηπειρωτικά τμήματα, αλλά και σταδιακή πτώση της θερμοκρασίας.

Πιο συγκεκριμένα, αύριο, Τρίτη, αναμένονται σποραδικές βροχές και καταιγίδες από τα βόρεια. Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι, βορειοδυτικοί άνεμοι 3 με 5 και από το απόγευμα στα δυτικά και βόρεια τοπικά 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία χωρίς αξιόλογη μεταβολή. Στην Αττική αναμένονται βροχές από το απόγευμα.

Την Τετάρτη, τις πρωινές ώρες στα ανατολικά ηπειρωτικά και βαθμιαία στην Πελοπόννησο και την Κρήτη θα σημειωθούν τοπικές νεφώσεις με σποραδικές βροχές και πιθανόν καταιγίδες κυρίως στα ορεινά. Στην υπόλοιπη χώρα ο καιρός θα είναι γενικά αίθριος με λίγες τοπικές νεφώσεις στα ηπειρωτικά. Άνεμοι: από βόρειες διευθύνσεις 4 με 6 μποφόρ. Θερμοκρασία: σε πρόσκαιρη πτώση κυρίως στα ανατολικά.

Την Πέμπτη και την Παρασκευή ο καιρός θα είναι γενικά αίθριος με τοπικά περιορισμένη ορατότητα τις πρωινές ώρες στα ηπειρωτικά κυρίως στα δυτικά. Οι άνεμοι θα πνέουν με ένταση 3 με 4 και στο Αιγαίο βορειοδυτικοί 4 με 5 μποφόρ. Την Παρασκευή δυτικοί, νοτιοδυτικοί 4 με 6 και στα νότια 6 με 7 μποφόρ. Θερμοκρασία: σε βαθμιαία άνοδο ως προς τις μέγιστες τιμές.

Από τις απογευματινές ώρες του Σαββάτου και από τα βόρεια αναμένονται σποραδικές βροχές και καταιγίδες που βαθμιαία θα επεκταθούν στα υπόλοιπα ηπειρωτικά. Οι άνεμοι θα πνέουν από νότιες διευθύνσεις 4 με 6 μποφόρ και την Κυριακή στα δυτικά κεντρικά και βόρεια θα γίνουν βόρειοι. Η θερμοκρασία θα βρίσκεται σε πτώση την Κυριακή.
Newsroom ΔΟΛ

Read more...

«Θα χαθούν ζωές» Έκκληση των πρυτανικών αρχών προς Τσίπρα για την κατάληψη στο ΕΚΠΑ


Έκκληση των πρυτανικών αρχών προς Τσίπρα για την κατάληψη στο ΕΚΠΑ
  (Φωτογραφία:  Eurokinissi )



    Αθήνα
    Έκκληση στον πρωθυπουργό και στους αρχηγούς των κομμάτων να συμβάλουν ώστε να λήξει η κατάληψη στην πρυτανεία του ΕΚΠΑ απευθύνουν οι πρυτανικές Αρχές του ιδρύματος, εκφράζοντας τον φόβο τους για απώλεια ανθρώπινων ζωών μέσα στο ιστορικό κτίριο καθώς αναφέρουν ότι γίνεται χρήση ναρκωτικών ουσιών.

    Η πρυτανεία του Πανεπιστημίου Αθηνών βρίσκεται υπό κατάληψη εδώ και 15 ημέρες.

    Στην ανακοίνωσή τους οι πρυτανικές αρχές σημειώνουν ότι υπάρχει κίνδυνος να χαθούν ανθρώπινες ζωές καθώς υποστηρίζουν ότι μέσα στο κτήριο γίνεται χρήση ναρκωτικών ουσιών από εξαρτημένα άτομα. «Το Πανεπιστήμιό μας βαθμιαία αλλά σταθερά καταδικάζεται σε διεθνή απομόνωση» αναφέρει η ανακοίνωση.

    Και συνεχίζει: «Με αγωνία διαπιστώνουμε ότι υπάρχει κίνδυνος απώλειας ανθρώπινων ζωών μέσα στην πρυτανεία, αφού κατά βάσιμες πληροφορίες γίνεται εκεί χρήση ναρκωτικών ουσιών από εξαρτημένα άτομα. Επιπλέον, παρουσιάσθηκαν αναφορές στο διαδίκτυο για ενδεχόμενες συγκρούσεις μέσα στον ίδιο κανονικά αξιοσέβαστο χώρο μεταξύ αλλότριων ως προς το πανεπιστήμιο ομάδων».

    «Η αλλοτρίωση χώρων σεβαστού παιδευτικού προορισμού και των χρήσεών τους προσλαμβάνει όλο και πιο ανησυχητικές διαστάσεις» τονίζεται σε ανακοίνωση του πρυτανικών Αρχών του ιδρύματος που επαναλαμβάνουν ότι εξαιτίας της κατάληψης έχουν παραλύσει βασικές λειτουργίες του ιδρύματος.

    Μεταξύ αυτών, είναι η σύνδεση της κεντρικής διοίκησης με τα Τμήματα και τις Κοσμητείες των σχολών, η λειτουργία του κεντρικού πρωτοκόλλου και της νομικής υπηρεσίας, η διευθέτηση θεμάτων που αφορούν τη φύλαξη και την ασφάλεια των κτιρίων του Πανεπιστημίου, το δίκτυο των διοικητικών και οικονομικών υπηρεσιών, θέματα φοιτητικής μέριμνας, η διενέργεια ορκωμοσιών, καθώς και η συνεργασία με τα πανεπιστήμια του εξωτερικού.

    «Πρόσφατο λυπηρό παράδειγμα της τελευταίας αυτής δυσλειτουργίας ήταν η αδυναμία των υπηρεσιών μας να ανταποκριθούν άμεσα στην προταθείσα από ρωσικής πλευράς σύναψη πρωτοκόλλου συνεργασίας με το Moscow State Institute for International Relations, Ίδρυμα το οποίο σε αντιδιαστολή με το ΕΚΠΑ, λειτουργούσε και λειτουργεί κανονικά. Το Πανεπιστήμιό μας βαθμιαία αλλά σταθερά καταδικάζεται σε διεθνή απομόνωση» αναφέρεται στην ανακοίνωση.

    «Η σύνεση δεν μας επιτρέπει να υιοθετήσουμε απόψεις που θέλουν τα μέλη της πανεπιστημιακής κοινότητας και τους φοιτητές να αναλαμβάνουν ρόλους περιφρούρησης των πανεπιστημιακών κτιρίων έναντι καταλήψεων και παρεμβάσεων εξωπανεπιστημιακών ατόμων. Η ελληνική πολιτεία όμως δεν επιτρέπεται να αποποιηθεί τον αντίστοιχο ουσιώδη ρόλο της» σημειώνεται ακόμη.

    «Σε αυτή λοιπόν την βαρύνουσα συγκυρία και στο πνεύμα των πιο γνήσιων πατριωτικών παραδόσεων των Ελλήνων απευθύνουμε έκκληση στον πρωθυπουργό της Ελλάδας και τους πολιτικούς αρχηγούς, να δώσουν δείγμα υψηλής αντίληψης των καθηκόντων τους οδηγώντας σε λύση την ομηρία του ελληνικού κοινού μας «Εθνικού Σπιτιού», της έδρας του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών. Θα προσφέρουν έτσι επείγουσα, ανεκτίμητη όσο και αυτονόητη εθνική υπηρεσία με πολλαπλό θετικό αντίκτυπο» καταλήγει η ανακοίνωση.
    Newsroom ΔΟΛ, με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ

    Read more...

    Δημοσίευμα – σοκ των Financial Times : Η Ελλάδα προετοιμάζεται για χρεοκοπία!


    tromaktiko3626
    Η Ελλάδα προετοιμάζεται για χρεοκοπία αν οι συζητήσεις με τους πιστωτές αποτύχουν, σύμφωνα με τους Financial Times οι οποίοι σε νέο δημοσίευμά τους τονίζουν ότι ο μόνος τρόπος για να μην χρεοκοπήσει η Ελλάδα, είναι να καταλήξει σε συμφωνία με τους δανειστές μέχρι τα τέλη Απριλίου.
    Οι FT επικαλούνται αξιωματούχο της ελληνικής κυβέρνησης ο οποίος φέρεται να δήλωσε ότι «φτάσαμε πλέον στο τέλος του δρόμου» και πως «αν οι Ευρωπαίοι δεν αποδεσμεύσουν άμεσα τα χρήματα της επόμενης δόσης δεν υπάρχει εναλλακτική -εκτός από την χρεοκοπία».
    Σύμφωνα με τους Financial Times, μια ελληνική χρεοκοπία θα αποτελούσε ένα σοκ «δίχως προηγούμενο» για την Οικονομική και Νομισματική Ένωση της Ευρώπης, πέντε μόλις χρόνια αφότου η Ελλάδα έλαβε τα δύο πρώτα πακέτα-διάσωσης από την ΕΕ και το ΔΝΤ. 
    Ωστόσο, όπως τονίζεται στο δημοσίευμα, η προειδοποίηση μιας επικείμενης χρεοκοπίας από Έλληνα αξιωματούχο, μπορεί να αποτελεί μια διαπραγματευτική τακτική της κυβέρνησης, η οποία επιχειρεί με αυτόν τον τρόπο να επιτύχει πιο ευνοϊκούς όρους σε μια νέα συμφωνία με τους δανειστές. Όμως, σύμφωνα με τους FT, η προειδοποίηση αυτή δεν απέχει καθόλου από την πραγματικότητα.
    Οι Financial Times σημειώνουν, επίσης, ότι και άλλες χώρες της ΕΕ έχουν αρχίσει να προετοιμάζονται και να κάνουν τα δικά τους σχέδια, προκειμένου να είναι έτοιμες να αντιμετωπίσουν τις αρνητικές συνέπειες ενός Grexit, όταν και αν αυτό γίνει.
    http://lykavitos.gr/

    Read more...

    Ανατροπή στην υπόθεση Γιακουμάκη...


    Ανατροπή στην υπόθεση Γιακουμάκη: Τι είπε ο δικηγόρος της οικογένειας- ΒΙΝΤΕΟ
    BINTEO...
    Ανατροπή στην μυστηριώδη υπόθεση του Βαγγέλη Γιακουμάκη. Όπως αποκάλυψε o δικηγόρος της οικογένειας του άτυχου φοιτητή, η έκθεση του ιατροδικαστή μιλάει για...
    φαινόμενη αυτοχειρία.

    Ο ιατροδικαστής αφήνει ανοιχτό το ενδεχόμενο ο 20χρονος να μην έβαλε μόνος του τέλος στη ζωή του, αλλά να έπεσε θύμα εγκληματικής ενέργειας.


    «Η ιατροδικαστική έκθεση μιλάει για φαινόμενη αυτοχειρία τουτέστιν για κάτι το οποίο δεν είναι απολύτως βέβαιο. Το γεγονός  ότι  λείπει ένα μεγάλο τμήμα του σώματος του μακαρίτη του Βαγγέλη, εμπόδισε τον ιατροδικαστή να καταλήξει   σε ασφαλή συμπεράσματα» είπε ο κ.Μπούκας μιλώντας στο Star.


    Ο δικηγόρος μάλιστα περιμένει να πάρει τη δικογραφία στη χέρια του, έτσι ώστε να είναι σίγουρος αν προκύπτουν αδικήματα από τις συμπεριφορές κάποιων συμφοιτητών.


    Στο στόχαστρο των αρχών φαίνεται ότι μπαίνουν άλλοι δυο συμφοιτητές του Βαγγέλη, οι οποίοι μέχρι τώρα δεν είχαν τραβήξει την προσοχή κανενός.


    Ο ιδιωτικός ερευνητής κ. Βρόσγος είπε: «Πέρα από το κλείσιμο την ντουλάπας πέρα από τα δεσίματα, ήταν και κάποιοι που τον είχαν χτυπήσει. Εκτός της παρέας των Κρητικών. Είναι ένα δυο άτομα. Ό,τι έκαναν οι Κρητικοί το έκαναν κι αυτοί...»


    Ο ιδιωτικός ερευνητής έχει ήδη ενημερώσει τις Αρχές και οι δυο φοιτητές της Γαλακτοκομικής Σχολής αναμένεται να κληθούν εκ νέου για κατάθεση μετά το Πάσχα.




    Δείτε το βίντεο :

    enikos.gr

    Read more...

    Σε κρίσιμη κατάσταση οι τραυματίες από τις κροτίδες...


    Kροτίδες
    Σε νοσοκομείο της Αθήνας μεταφέρθηκαν από χθες βράδυ οι δύο Καλαματιανοί, ηλικίας 62 και 61 ετών, οι οποίοι τραυματίστηκαν την Κυριακή του Πάσχα, ενώ «πειραματίζονταν» με κροτίδες και έχουν χάσει ήδη από ένα χέρι, όταν η κροτίδα έσκασε στα χέρια τους.

    Μάλιστα, η έκρηξη ήταν...
    τόσο ισχυρή που γκρεμίστηκε κομμάτι και από διπλανό τοίχο στο σημείο που βρίσκονταν. Η κατάστασή τους σύμφωνα με τους γιατρούς χαρακτηρίζεται κρίσιμη.

    Το ίδιο κρίσιμη χαρακτηρίζεται από τους γιατρούς και η κατάσταση του 24χρονου, που τραυματίστηκε βαριά το βράδυ της Ανάστασης επίσης την ώρα που επιχειρούσε να ρίξει κροτίδα.

    Μεταφέρθηκε χθες το πρωί σε νοσοκομείο της Αθήνας και βρίσκεται διασωληνωμένος στη μονάδα εντατικής θεραπείας. Ο 24χρονος έχει τυφλωθεί από το ένα μάτι, έχει χάσει και τα δύο του χέρια ενώ είναι τραυματισμένος και στον πνεύμονα. 

    Η Μεσσηνία πλήρωσε βαριά φέτος το έθιμο με τις κροτίδες αν υπολογίσει κανείς και τον τραγικό θάνατο των δύο φοιτητών το μεσημέρι της Μεγάλης Παρασκευής στο χωριό Άνω Γαρδίκι.

    efsyn.gr

    Read more...

    Πυρετός από Τετάρτη του Πάσχα για τα εργασιακά...


    Πυρετός από Τετάρτη του Πάσχα για τα εργασιακά
    Την Τετάρτη του Πάσχα, αναμένεται να διεξαχθεί στο υπουργείο Εργασίας η πρώτη τριμερής συνάντηση μεταξύ των εκπροσώπων των κοινωνικών εταίρων και της κυβέρνησης με αντικείμενο το περιεχόμενο του νομοσχεδίου για τα εργασιακά, το οποίο...
    επεξεργάζεται το υπουργείο Εργασίας.

    Σύμφωνα με δημοσίευμα της «Αυγής της Κυριακής», στο νομοσχέδιο δεν περιλαμβάνεται το χρονοδιάγραμμα για τη σταδιακή επαναφορά του κατώτατου μισθού, το οποίο θα ρυθμιστεί, το αμέσως επόμενο διάστημα με άλλο νομοσχέδιο.

    Στην επιστολή του προς τους εκπροσώπους των εργοδοτικών οργανώσεων και των συνδικάτων, ο υπουργός Εργασίας προαναγγέλλει, την αύξηση από την 1η Οκτωβρίου κατά 10,91% των κατώτατων αμοιβών, στα 650 ευρώ μεικτά ο μηνιαίος μισθός για τους υπαλλήλους και 29,05 ευρώ μεικτά το ημερομίσθιο για τους εργατοτεχνίτες, και την άρση των μισθολογικών διακρίσεων με βάση την ηλικία των εργαζομένων.

    Στόχος του υπουργείου Εργασίας είναι «η σταδιακή επαναφορά έως τον Ιούλιο του 2016, του γενικού κατώτατου μισθού στα επίπεδα του Φεβρουαρίου του 2012», δηλαδή στα 751 ευρώ μεικτά.

    Με το νέο νόμο, επαναφέρονται οι αρμοδιότητες του Οργανισμού Μεσολάβησης και της Διαιτησίας, ΟΜΕΔ, και παρέχεται η δυνατότητα της μονομερούς προσφυγής στη διαιτησία, όταν το ένα μέρος αρνείται την μεσολάβηση ή απορρίπτει την μεσολαβητική πρόταση.

    Επεκτείνεται επίσης, η αρμοδιότητα της διαιτησίας επί του συνόλου της κρινόμενης συλλογικής διαφοράς και παρέχεται η δυνατότητα της επαναδιατύπωσης της πρότασης του μεσολαβητή και η αναζήτηση συγκλίσεων για την οριστική μεσολαβητική πρόταση.

    Καταργείται τέλος, ο δεύτερος βαθμός διαιτησίας και δικαστικού ελέγχου της διαιτητικής απόφασης με τον δικαστικό έλεγχο να παραμένει σε πρώτο βαθμό μόνο ως προς τη νομιμότητα της διαιτητικής διαδικασίας.

    Σημαντικές αλλαγές προωθούνται στον τομέα των συλλογικών διαπραγματεύσεων, όπου επανέρχονται οι αυξήσεις των επιδομάτων πολυετίας και των ωριμάνσεων, και επαναφέρεται η πλήρης μετενέργεια των κανονιστικών όρων των συλλογικών συμβάσεων έξι μήνες μετά από τη λήξη τους, με δυνατότητα παράτασής της σε περίπτωση προσφυγής στον ΟΜΕΔ.

    Εισάγεται η υποχρέωση των διαπραγματευόμενων μερών για κωδικοποίηση των όρων προηγούμενων όρων συλλογικών συμβάσεων και διαιτητικών αποφάσεων στο περιεχόμενο των νέων συλλογικών ρυθμίσεων, προκειμένου αυτές να διατηρηθούν σε ισχύ.

    Ακόμη, καθιερώνεται η υποχρέωση των εργοδοτικών οργανώσεων για διαπραγμάτευση και αίρεται η αναστολή της δυνατότητας επέκτασης των κλαδικών και ομοιεπαγγελματικών συμβάσεων όταν υπογράφονται από εργοδοτικές οργανώσεις που τα μέλη τους απασχολούν την πλειοψηφία των εργαζόμενων στον κλάδο.

    Επαναφέρεται τέλος η αρχή της ευνοϊκότερης ρύθμισης για τους εργαζόμενους σε περίπτωση συρροής των συλλογικών συμβάσεων και θεσμοθετείται η συλλογική διαπραγμάτευση και σε επίπεδο ομίλων επιχειρήσεων.

    Read more...

    Κομισιόν: Μέχρι 20 Απριλίου η συμφωνία για τη λίστα...


     Ίσως χρειαστεί και έκτακτο Eurogroup...


    Ο αντιπρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Βάλντις Ντομπρόφσκις, μιλώντας στο Bloomberg για τις διαπραγματεύσεις μεταξύ της Ελλάδας και των πιστωτών, τις χαρακτήρισε...
    "περίπλοκες", ενώ δεν απέκλεισε τη σύγκληση και ενός έκτακτου Eurogroup σε περίπτωση που αυτό κριθεί σκόπιμο.


    Όταν ρωτήθηκε «πόσο κοντά σε συμφωνία βρισκόμαστε» απάντησε πως οι τεχνικές διαπραγματεύσεις είναι σε εξέλιξη και, όπως συμφωνήθηκε στις 20 Φεβρουαρίου, θα συνεχιστούν μέχρι τα τέλη Απριλίου. «Η συνεδρία του Eurogroup στις 24 Απριλίου θα είναι μια καλή ευκαιρία για να εξεταστούν όσα έχουν γίνει μέχρι τώρα», δήλωσε.

    «Θα μπορούσε να έχει γίνει μεγαλύτερη πρόοδος μέχρι σήμερα. Χάθηκε πολύς χρόνος σε άσχετα θέματα», είπε, σημειώνοντας πως «οι διαπραγματεύσεις έχουν επιταχυνθεί όμως ταυτόχρονα τελειώνει ο χρόνος και υπάρχουν πολλά θέματα που θα πρέπει να καλυφθούν μέχρι τις 20 Απριλίου, οπότε θα πρέπει να έχουν καταλήξει οι δύο πλευρές στη λίστα των μεταρρυθμίσεων».

    Στην ερώτηση εάν θα δοθεί έγκριση για την εκταμίευση της επόμενης δόσης στην Ελλάδα στο Eurogroup της 24ης Απριλίου που θα διεξαχθεί στη Ρίγα της Λετονίας ή αν θα χρειαστεί να γίνει κάποια έκτακτη σύνοδος, ο Ντομπρόφσκις απάντησε ότι αυτό θα εξαρτηθεί από το πώς θα πάνε οι τεχνικές διαπραγματεύσεις.

    Υπενθύμισε ότι το πρόγραμμα της Ελλάδας παρατάθηκε για τέσσερις μήνες και τώρα βρισκόμαστε στους δύο, πράγμα που σημαίνει ότι υπάρχει περισσότερος χρόνος.
    Όμως από την άλλη, όπως είπε, η Ελλάδα είναι αυτή που βιάζεται γιατί η θέση της, όσον αφορά τη ρευστότητα, καθίσταται δύσκολη.

    Προκειμένου να τηρηθεί το χρονοδιάγραμμα μέχρι τα τέλη Απριλίου θα πρέπει, τόνισε, όλες οι πλευρές συμπεριλαμβανομένης και της Ελλάδας να τηρήσουν τις δεσμεύσεις τους.
    Σε ερώτηση περί κινδύνου «ατυχήματος» και εξόδου της Ελλάδας από την Ευρωζώνη, απάντησε ότι η Ευρωπαϊκή Επιτροπή εργάζεται με γνώμονα την παραμονή της χώρας στο ευρώ...
    tvxs.gr

    Read more...

    Mαξίμου: Έκτακτο σχέδιο...


    ... για την υποδοχή προσφύγων πολέμου...

    Σύμφωνα με κύκλους του Μαξίμου η νέα κυβέρνηση εκπονεί ήδη έκτακτο σχέδιο, ενώ ξεκίνησαν να λειτουργούν...
    ως καταυλισμοί προσφύγων εγκαταλελειμμένα κτήρια του δημοσίου και του στρατού.


    Το τελευταίο διάστημα η χώρα δέχεται ένα μεγάλο ρεύμα προσφύγων πολέμου το οποίο και αναμένεται να ενταθεί, σύμφωνα με την Ύπατη Αρμοστεία του ΟΗΕ.  Αυτό οφείλεται, όπως γίνεται εύκολα αντιληπτό,  σε μια σειρά από παράγοντες που σχετίζονται με την κατάσταση στην ευρύτερη περιοχή.

    Όμως παρόλο που η χώρα αποτελεί σημείο εισόδου για τα προσφυγικά ρεύματα, οι υπάρχουσες  υποδομές  είναι ανύπαρκτες αφού η κυβέρνηση Σαμαρά δεν υλοποίησε απολύτως τίποτα και άφησε αναξιοποίητα κονδύλια της Ε.Ε. κι ας γνώριζε –μέσω της Ύπατης Αρμοστείας- ότι θα υπάρξουν έκτακτες καταστάσεις.

    Η νέα κυβέρνηση εκπονεί ήδη έκτακτο σχέδιο, ενώ ξεκίνησαν να λειτουργούν ως καταυλισμοί προσφύγων εγκαταλελειμμένα κτήρια του δημοσίου και του στρατού.

    Η αντιμετώπιση του προσφυγικού ρεύματος απαιτεί ενεργοποίηση των ευρωπαϊκών μηχανισμών, στους οποίους η ελληνική κυβέρνηση έχει απευθυνθεί, ενώ έχει ζητηθεί, μέσω της  Ύπατης Αρμοστείας του ΟΗΕ, να υπάρξει μετεγκατάσταση προσφύγων από τη Συρία σε άλλες χώρες.

    Περιμένουμε και από τα υπόλοιπα κόμματα συγκεκριμένες και ρεαλιστικές  προτάσεις και όχι μικροκομματική εκμετάλλευση ενός οικουμενικού ζητήματος...
    left.gr

    Read more...