Κυριακή 18 Μαΐου 2014

Ο Βενιζέλος κάνει σχέδια...


...για την πολιτική του επιβίωση...

Περισσότερο στριμωγμένος και απομονωμένος από ποτέ είναι ο Ευάγγελος Βενιζέλος, μετά τις αποκαλύψεις των Αμερικανών.

Κι ενώ η οδυνηρή ήττα στις ευρωεκλογές φαινόταν από καιρό ότι...
ερχόταν, τώρα πια το κλίμα έχει στραβώσει εντελώς, σε σημείο -και δίχως υπερβολή- μόνος του υπερασπιστής να έχει απομείνει η Αφροδίτη Αλ Σάλεχ!

Ο Ευάγγελος Βενιζέλος που δεν μπορεί με τίποτα να αποδεχθεί το πολιτικό του τέλος, δίνει την επικοινωνιακή μάχη, δίχως να πείθει και την ίδια στιγμή σκέφτεται πώς θα παραμείνει στα πράγματα ακόμα κι αν αναγκαστεί να παραιτηθεί από πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ.

Σύμφωνα με δημοσίευμα του Secret της εφημερίδας Παραπολιτικά, σκέφτεται να αποχωρήσει από την ηγεσία του κόμματός του μετά τις ευρωεκλογές, αλλά να διατηρήσει τη θέση του υπουργού Εξωτερικών και τη θέση του αντιπροέδρου της κυβέρνησης, έχοντας προηγουμένως εξασφαλίσει τη σύμφωνη γνώμη των βουλευτών.

Εάν αυτό αληθεύει και δεν έχουμε λόγο να το αμφισβητήσουμε, δείχνει πόσο βαθιά εξαρτημένος είναι ο άνθρωπος αυτός από την εξουσία. Ενώ κάθε αρχηγός κόμματος θα πήγαινε σπίτι του, ή έστω θα έμενε συμβολικά απλός βουλευτής, εκείνον το μόνο που τον απασχολεί είναι πώς θα κρατήσει τα «οφίτσιά» του και τον τίτλο του αντι-πρωθυπουργού (έτσι συστήνεται στο εξωτερικό, ως αντι-πρωθυπουργός και όχι ως αντιπρόεδρος)...
tribune.gr

Read more...

Τα δύο πρόσωπα του Βενιζέλου ...



Οχι μόνο είχε συμφωνήσει αρχικά ο Ευάγγελος Βενιζέλος με το δημοψήφισμα, αλλά είχε επιχειρηματολογήσει λέγοντας στην ομιλία του στην Κ.Ο. του ΠΑΣΟΚ, στις 31 Οκτωβρίου 2011, δύο ημέρες πριν από τις Κάνες, ότι θα είναι μια...
λυτρωτική διαδικασία. Ιδού τι είχε πει: «Η χώρα ζει ένα δράμα και από το δράμα αυτό πρέπει να λυτρωθεί. Πιστεύω πως η προσφυγή στην άμεση βούληση του ελληνικού λαού είναι η λύτρωση. Τώρα ο ίδιος ο πολίτης θα κληθεί να απαντήσει με μια λογική συνοχή και συνέπεια: Είμαστε υπέρ της Ευρώπης; Είμαστε υπέρ της Ευρωζώνης; Είμαστε υπέρ του ευρώ; Πιστεύω ότι η πρωτοβουλία που πήρε ο πρωθυπουργός για τη διαδικασία παροχής ψήφου εμπιστοσύνης προς την κυβέρνηση, για την οργάνωση της διαπραγμάτευσης, για την ολοκλήρωση του σχήματος του νέου προγράμματος και του νέου τρόπου συμμετοχής των ιδιωτών και για το δημοψήφισμα που θα έρθει να τα επικυρώσει ή να τα ανατρέψει όλα αυτά είναι μια διαδικασία δημοκρατικά και εθνικά εκτονωτική και λυτρωτική».
 Τώρα βέβαια ο κ. Βενιζέλος, για να δικαιολογήσει την αλλαγή της στάσης του μετά τη συνάντηση των Κανών, υποστηρίζει πως όσα διαβάσατε παραπάνω τα είπε γιατί είχε αιφνιδιαστεί και γιατί άκουσε την... κόρη του!
Ομως σας φαίνονται όλα αυτά ως επιχειρήματα αιφνιδιασμένου ανθρώπου;



Read more...

Μετά τις κάλπες τι; ...



Το σχέδιο του Βερολίνου ...
Το σχέδιο ανασχηματισμού χωρίς εκλογές στην Ελλάδα προκρίνει γερμανικό think tank σε ...
έκθεσή του με τίτλο «Κάλπες στον αστερισμό της κρίσης». Δεν αποκλείει συμμετοχή νέων εταίρων στην κυβέρνηση. Διαπιστώνει προσπάθεια ρεαλιστικής στροφής στον ΣΥΡΙΖΑ
Η εκτενής έκθεση-αναφορά του γραφείου που διατηρεί στην Αθήνα το Ίδρυμα Konrad Adenauer, πολιτικό think tank του Χριστιανοδημοκρατικού Κόμματος της καγκελαρίου Άνγκελα Μέρκελ, φέρει τον τίτλο «Διπλό χτύπημα: Η Ελλάδα προ των εκλογών για την αυτοδιοίκηση και την Ευρωβουλή - Κάλπες στον αστερισμό της κρίσης».
«Σε περίπτωση που τα αποτελέσματα των εκλογών των ερχόμενων δύο εβδομάδων οδηγήσουν σε πτώση της κυβέρνησης συνεργασίας και προκληθούν πρόωρες εκλογές, η χώρα θα βρεθεί έπειτα από δύο χρόνια σχετικής σταθεροποίησης, μπροστά σε πολύ δύσκολη συγκυρία. Οι πολιτικές δυνατότητες θα πρέπει να εκτιμηθούν από όλους τους εμπλεκόμενους με ιδιαίτερη προσοχή», καταλήγει το κείμενο του ιδρύματος Adenauer, στο οποίο εν πολλοίς περιγράφεται η πολιτική κατάσταση και ατμόσφαιρα στην Ελλάδα.
Στο ίδιο κείμενο σημειώνεται ότι η συνέχεια του κυβερνητικού συνασπισμού είναι απαραίτητη, «ακόμα και με νέα σύνθεση και συμμετοχή νέων εταίρων».

Κατάρρευση του δικομματισμού

Μία από τις παραμέτρους, που αναλύονται στην αναφορά, είναι η συνέχεια της διαδικασίας κατάρρευσης του δικομματικού συστήματος και η υπό την έννοια αυτή αποσύνθεση του ΠΑΣΟΚ.
Υπό το πρίσμα της «απειλής» εκ μέρους του Βαγγέλη Βενιζέλου για ενδεχόμενη κατάρρευση της κυβέρνησης σε περίπτωση αρνητικού αποτελέσματος για την «Ελιά», υπογραμμίζεται πάντως: «Σε ένα τέτοιο ενδεχόμενο υπάρχουν εκτιμήσεις και σκέψεις για ανασχηματισμό της κυβέρνησης χωρίς πρόωρες εκλογές. Και αυτό, γιατί προσφυγή στις κάλπες είναι αυτή τη στιγμή η μεγαλύτερη απειλή για το ΠΑΣΟΚ, καθώς η είσοδός του στην Βουλή δεν μπορεί να θεωρείται βέβαιη».

Ρεαλιστική στροφή στον ΣΥΡΙΖΑ

Για τον ΣΥΡΙΖΑ σημειώνεται ότι «επιχειρεί πλέον δύσκολο πολιτικό σπαγκάτ», καθώς εμφανίζεται με φιλοευρωπαϊκό προφίλ, την στιγμή που απορρίπτει τις ευρωπαϊκές πολιτικές που ασκούνται στην Ελλάδα». Αναφέρεται επίσης ότι διαπιστώνεται μία προσπάθεια ρεαλιστικής στροφής με τις τελευταίες συνεντεύξεις του Αλέξη Τσίπρα, τον οποίον χαρακτηρίζουν «χαρισματικό».
Στην έκθεση γίνεται λόγος για σπασμωδικές προσπάθειες ανασύνθεσης του πολιτικού σκηνικού των τελευταίων μηνών, υπό τη θεματική ενότητα «Χαμένες βεβαιότητες και πολιτικοί κατακερματισμοί», όπου μεταξύ άλλων υπάρχουν αναφορές στο Ποτάμι. «(Ο Σταύρος Θεοδωράκης) παρουσιάζεται, υποτίθεται, ως παίκτης που κινείται εκτός του κατεστημένου συστήματος των πολιτικών-μιντιακών σχέσεων».
Διατυπώνεται υπό αυτό το πρίσμα η εκτίμηση ότι «σε περίπτωση που η δυναμική του νέου κόμματος επιβεβαιωθεί, θα μπορούσε να παίξει ρόλο στην περαιτέρω κατακερματισμένη ελληνική πολιτική σκηνή και στη διαδικασία σχηματισμού κυβέρνησης».
thepressproject.gr

Read more...

Τους... "Rangers" και τους... "Kενταύρους" επιστρατεύει ο Μιχαλολιάκος...



Το "κύκνειο άσμα" του παλαιοκομματισμού ζει ο Πειραιάς τις τελευταίες ώρες. Ο Μιχαλολιάκος βλέποντας πως χάνει το τρένο του μεγάλου λιμανιού, θυμήθηκε τα...
παλιά του χούγια, από την εποχή των Rangers και των Κενταύρων.
 Όπως μάθαμε σήμερα από το Δημαρχείο (!)  πέρασαν ουκ ολίγα στελέχη εκείνης της εποχής. Προφανώς ο απερχόμενος Δήμαρχος δεν έχει αλλάξει άποψη από τότε για το πως γίνονται οι εκλογές...

parapolitika.gr

Read more...