Πέμπτη 30 Ιουνίου 2011

Όλες οι τιμές για 13.149 φάρμακα από την 1η Ιουλίου

Αντιδρούν οι φαρμακευτικές


http://img.protothema.gr/21CB54EB13A959C910EE16C276B3B236.jpg
Νέες τιμές σε περίπου 13.149 φάρμακα που κυκλοφορούν στην Ελλάδα ανακοίνωσε το υπουργείο Υγείας.

«Το Υπουργείο Υγείας με βάση τις αρμοδιότητες της τιμολόγησης των φαρμάκων που του ανατέθηκαν από 1ης Απριλίου προέβη σε ανακοστολόγηση όλων των φαρμάκων που έχουν άδεια κυκλοφορίας στην Ελληνική αγορά και εξέδωσε το 2ο Δελτίο Τιμών φαρμάκων» αναφέρεται στη σχετική ανακοίνωση του υπουργείου Υγείας.

Ειδικότερα, η ανακοστολόγηση των φαρμακευτικών σκευασμάτων αφορά σε 1.097 πρωτότυπα φάρμακα, καθώς και σε 12.052 αντίγραφα και φάρμακα των οποίων έχει λήξει η πατέντα.

Ο προσδιορισμός των τιμών έγινε σύμφωνα με το νόμο 3984/2011. Έτσι, τα πρωτότυπα κοστολογήθηκαν στο μέσο όρο των τριών χαμηλότερων τιμών των χωρών της Ευρώπης, σε εκείνα των οποίων έληξαν οι πατέντες (off patent) στο 70% της τιμής του πρωτότυπου και στα αντίγραφα – γενόσημα η τιμή καθορίστηκε στο 63% της τιμής του πρωτότυπου.

Το Δελτίο Τιμών ισχύει από αύριο, 1η Ιουλίου 2011.

ΣΦΕΕ: η συμπίεση των τιμών των φαρμάκων δεν μειώνει τη δαπάνη

«Το Υπουργείο Υγείας τήρησε τα προβλεπόμενα από το νόμο βάσει του οποίου οι τιμές των φαρμάκων δεν δύνανται να είναι χαμηλότερες από το μέσο όρο των τριών χαμηλοτέρων τιμών στις 22 χώρες της ΕΕ» αναφέρει σε ανακοίνωση που εξέδωσε αμέσως μετά δημοσιοποίηση του νέου Δελτίου Τιμών Φαρμάκων ο Σύνδεσμος Φαρμακευτικών Επιχειρήσεων Ελλάδος (ΣΦΕΕ), επισημαίνοντας ωστόσο ότι η εφαρμογή του νόμου αυτού αποτελεί μια λίαν σκληρή αντιμετώπιση και προκαλεί τεράστια προβλήματα στη λειτουργία των επιχειρήσεων.

«Η συνεχιζόμενη προσπάθεια συμπιέσεως των τιμών των φαρμάκων και η μονόπλευρη εστίαση της προσοχής της Πολιτείας στο φάρμακο και ιδιαίτερα στις τιμές δεν αποτελεί λύση στην προσπάθεια εξορθολογισμού των δαπανών της Υγείας. Αντιθέτως οι μειώσεις τιμών από την Πολιτεία έχουν προκαλέσει αποδιοργάνωση της αγοράς, χωρίς να επιφέρουν το επιδιωκόμενο αποτέλεσμα που είναι η μείωση της δαπάνης» τονίζεται στην ανακοίνωση.


Δείτε εδώ το Δελτίο Τιμών

Read more...

3,2 δισ. ευρώ από τις γερμανικές τράπεζες στην Ελλάδα

Συμμετέχουν στο νέο πρόγραμμα βοήθειας


http://img.protothema.gr/79E2F378792DDBA286E2C900B526D44E.jpg
Οι τράπεζες της Γερμανίας συμφώνησαν να συμμετάσχουν εθελοντικά στο νέο πακέτο βοήθειας για την Ελλάδα. Η συμμετοχή του ιδιωτικού τομέα στη Γερμανία θα ανέλθει στα 3,2 δισ. ευρώ ανακοίνωσε ο υπουργός Οικονομικών Βόλφγκανγκ Σόιμπλε, μετά από διαπραγματεύσεις που είχε με κορυφαίους εκπροσώπους των πιστωτικών ιδρυμάτων.

Οι γερμανικές τράπεζες έχουν στην κατοχή τους περίπου 10 δισ. ευρώ σε ελληνικά κρατικά ομόλογα. Ένα ποσοστό πάνω από 55% αυτών των ομολόγων υπερβαίνει το χρονικό όριο του 2020.

Ο υπ. Οικονομικών Βόλφγκανγκ Σόιμπλε και ο πρόεδρος της «Deutsche Bank» Γιόζεφ Άκερμαν διαβεβαίωσαν ότι μέχρι την ερχόμενη Κυριακή και το Συμβούλιο των υπουργών Οικονομικών της Ευρωζώνης, θα έχουν διευθετηθεί και αποσαφηνιστεί και οι τελευταίες λεπτομέρειες για την εθελοντική συμμετοχή του ιδιωτικού τομέα. Βάση για τη συμφωνία αποτελεί το γαλλικό μοντέλο με τις απαραίτητες προσαρμογές που απαιτούνται.

«Είμαστε πεπεισμένοι ότι η Ελλάδα πρέπει να βοηθηθεί. Η Ελλάδα έκανε χτες σημαντικά πρώτα βήματα στον τομέα των μέτρων περικοπών», είπε ο πρόεδρος της Deutsche Bank, Γιόζεφ Άκερμαν.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Read more...

Απτόητοι οι «Αγανακτισμένοι» δίνουν ραντεβού και σήμερα στο Σύνταγμα


newpost.gr
Απτόητοι οι «Αγανακτισμένοι» δίνουν ραντεβού και σήμερα στο Σύνταγμα
Η «βομβαρδισμένη» από τα χθεσινά επεισόδια πλατεία Συντάγματος επιστρέφει στους καθιερωμένους ρυθμούς «αγανάκτησης». Παρά τους τραυματισμούς τους, την ταλαιπωρία και τα αναπνευστικά προβλήματα από τα δακρυγόνα οι αγανακτισμένοι πολίτες επέστρεψαν το απόγευμα στην «πλατεία τους» θέλοντας να δηλώσουν ότι η αγανάκτηση δεν τελειώνει ούτε με την φήψιση του εφαρμοστικού νόμου ούτε με τις βιαιότητες των αστυνομικών εναντίων τους. Έτσι, για ακόμη μία ημέρα, οι «αγανακτισμένοι» δίνουν δυναμικό παρών, ενώ κυριαρχούν τα γνωστά συνθήματα κατά των κομμάτων της βουλής.


Απτότηοι έδωσαν ραντεβού στο Σύνταγμα και σήμερα στις 6 το απόγευμα. Η λεωφόρος Αμαλίας είναι κλειστή, ώστε να πραγματοποιηθεί η καθιστική διαμαρτυρία των πολιτών.

Από την άλλη, η αστυνομική παρουσία στο κέντρο της πόλης παραμένει έντονη από νωρίς το πρωί, ενώ ο περιβόητος σιδερένιος φράχτης πήρε και πάλι τη θέση του, στη Βασιλίσσης Σοφίας, εμποδίζοντας την πρόσβαση στο Κοινοβούλιο των Αγανακτισμένων πολιτών.

Από τις 7 το απόγευμα μάλιστα, ΓΣΕΕ και ΑΔΕΔΥ ξεκίνησαν συλλαλητήριο στην πλατεία Κλαυθμώνος, το οποίο αρχικά είχε προγραμματιστεί για την Τετάρτη, αναβλήθηκε ωστόσο, λόγω της κατάστασης που επικρατούσε την ώρα εκείνη στο κέντρο της Αθήνας.
Read more...

ΨΗΦΙΣΤΗΚΕ ΕΠΙ ΤΗΣ ΑΡΧΗΣ Ο ΕΦΑΡΜΟΣΤΙΚΟΣ ΑΠΟ 155 ΒΟΥΛΕΥΤΕΣ...


Ψηφίσθηκε επί της αρχής από 155 βουλευτές ο εφαρμοστικός νόμος. Όχι ψήφισαν 136 βουλευτές, παρών δήλωσαν 5. Με διαρροές από ΠΑΣΟΚ και ΝΔ τελείωσε η ψηφοφορία επί του εφαρμοστικού νόμου. Η Χρύσα Αράπογλου από το ΠΑΣΟΚ δήλωσε...
ότι καταψηφίζει τα άρθρα που αφορούν στο Ταμείο Αξιοποίησης Δημόσιας Περιουσίας και το άρθρο που αφορά την παραχώρηση χρήσης αιγιαλού και παραλίας. Κατήγγειλε δε ότι από την ημέρα της ψήφου εμπιστοσύνης στην κυβέρνηση εγγράφεται συνεχώς για να τοποθετηθεί και μέχρι και σήμερα δεν της έχει δοθεί ο λόγος. Σε αντίστοιχη καταγγελία προέβη και ο Πανος Καμένος από τη ΝΔ κάνοντας λόγο για φίμωση των βουλευτών και για προβοκάτσια και εντός κοινοβουλίου. Διαμαρτυρόμενος, χωρίς να διαφωνεί με το κόμμα του όπως επισήμανε ψήφισε όχι σε όλα τα άρθρα του εφαρμοστικού, παρότι η ΝΔ υπερψηφίζει κάποια από αυτά. Όχι σε όλες τις διατάξεις του εφαρμοστικού ψήφισε και ο βουλευτής της ΝΔ Σπύρος Γαληνός.
Read more...

«Ληγμένα από το '79 τα χημικά της ΕΛ.ΑΣ.»

Σοβαρή καταγγελία του Ιατρικού Συλλόγου Αθηνών


http://img.protothema.gr/B31C1A9470466374AEA719F2F364DCBF.jpg

Τον εισαγγελέα του Αρείου Πάγου κ. Ιωάννη Τέντε επισκέφθηκε ο πρόεδρος του Ιατρικού Συλλόγου Αθηνών (ΙΣΑ) κ. Γιώργος Πατούλης ζητώντας να διατάξει έρευνα για το θέμα της χρήσης χημικών από την ΕΛ.ΑΣ. τα οποία, όπως υποστήριξε, έχουν λήξει από το 1979.

Από την πλευρά του ο εισαγγελέας του Αρείου Πάγου ζήτησε από γιατρούς μέλη του Ιατρικού Συλλόγου να του προσκομίσουν υπόμνημα με περισσότερα στοιχεία για τη χρήση χημικών και τις επιπτώσεις που έχουν στην υγεία των πολιτών. Αφού λάβει το υπόμνημα, θα αποφασίσει για τις περαιτέρω ενέργειες του.

Αξίζει να σημειωθεί ότι ο ΙΣΑ απέστειλε στο Γενικό Χημείο του Κράτους πέντε φιαλίδια χημικών που χρησιμοποιήθηκαν την περασμένη Τετάρτη από τα ΜΑΤ προκειμένου να εξεταστούν και να γίνει γνωστή η σύστασή τους.

Για το θέμα της εκτεταμένης χρήσης χημικών τις τελευταίες ημέρες από την ΕΛ.ΑΣ. ο ΙΣΑ εξέδωσε και ανακοίνωση στην οποία αναφέρει μεταξύ άλλων: «Με έρεισμα τις διαχρονικά επαναλαμβανόμενες έκνομες πράξεις μίας δράκας αμφιλεγόμενης προέλευσης “ταραξιών”, μετετράπη το κέντρο της Αθήνας από τις δυνάμεις τάξης σε θάλαμο αερίων ρισκάροντας την ακεραιότητα της ζωής χιλιάδων πολιτών και τούτο υπό την ανοχή της επίσημης πολιτείας… Επετράπη στους ταραξίες να κάνουν το κέντρο της πόλης γης μαδιάμ και τη νύφη πλήρωσαν οι διαμαρτυρόμενοι αθώοι πολίτες, οι οποίοι κατεωνίστηκαν από τόνους επιβλαβών για την υγεία ουσιών, με αποτέλεσμα να διακινδυνεύσει η υγεία τους εξαιτίας καρδιοαναπνευστικών προβλημάτων και τραυματισμών, ενώ δεκάδες οδηγήθηκαν σε νοσοκομεία… Η αυτοθυσία εθελοντών ιατρών και διασωστών που κάτω από αντίξοες συνθήκες παρείχαν τις πρώτες βοήθειες στον χώρο του μετρό, ανταμείφθηκε από τις δυνάμεις τάξης με τη ρίψη χημικών και εντός του χώρου του μετρό!».

Τέλος καταγγέλλει ως αποκλειστικά υπεύθυνη για αυτήν την κατάσταση την κυβέρνηση, την οποία καλεί να αναλογιστεί τις ευθύνες της.

Read more...

ΘΑ ΔΩΣΕΙ ΤΟ ΔΑΚΤΥΛΙΔΙ ΟΠΩΣ ΤΟ ΠΗΡΕ ΑΠΟ ΤΟΝ ΣΗΜΙΤΗ;


Από το: newpost
Ο τρόπος με τον οποίο μοιράστηκε- ορθότερα ισομοιράστηκε- ο χρόνος ομιλίας για το Μεσοπρόθεσμο στη Βουλή μεταξύ του Γιώργου Παπανδρέου και του Ευάγγελου Βενιζέλου, δεν πέρασε απαρατήρητος. Ούτε από τους βουλευτές του ΠΑΣΟΚ, ούτε από τους παροικούντες την πολιτική Ιερουσαλήμ και τα πέριξ αυτής.
Διαβάστε εδώ όλο το κείμενο
Read more...

Καταψηφίζει η Χρύσα Αράπογλου άρθρα του εφαρμοστικού


newpost.gr
Καταψηφίζει η Χρύσα Αράπογλου άρθρα του εφαρμοστικού
Αρνητική ψήφο σε 10 διατάξεις του μεσοπρόθεσμου έδωσε η Χρύσα Αράπογλου.

Η βουλευτής Α’ Θεσσαλονίκης του ΠΑΣΟΚ διαφοροποιείται έτσι και δεν επικυρώνει άρθρα που αφορούν στο ταμείο διαχείρισης ιδιωτικής περιουσίας του δημοσίου καθώς και μια διάταξη που αφορά στην παραχώρηση χρήσης αιγιαλού κατά την αξιοποίηση δημόσιας περιουσίας (άρθρα 1 έως 9 και άρθρο 14).

Read more...

Αύριο το πρωί κρίνεται η τύχη του κ. Τσοχατζόπουλου...



Στις 10 :00 το πρωί θα συζητηθεί στην ολομέλεια της βουλής το πόρισμα της ειδικής κοινοβουλευτικής επιτροπής : “ Για τη διενέργεια προκαταρκτικής εξέτασης κατά του πρώην υπουργού κ. Ακη Τσοχατζόπουλου σχετικά με την... από 15,2.2000 σύμβαση κατασκευής και παράδοσης στο πολεμικό ναυτικό υποβρυχίων τύπου 214”

Επίσης θα υπάρχει ψηφοφορία επί του πορίσματος.

Ο κ. Τσοχατζόπουλος έχει ενημερώσει τη βουλή ότι θα παραστεί στη συνεδρίαση και θα μιλήσει .
newscode.gr



Read more...

Έως τις 5 Ιουλίου οι τροποποιήσεις των ειδικών περιπτώσεων στα μηχανογραφικά

newpost.gr

Έως τις 5 Ιουλίου οι τροποποιήσεις των ειδικών περιπτώσεων στα μηχανογραφικά
Η νέα διαδικασία με την οποία συμπλήρωσαν φέτος τα μηχανογραφικά τους οι υποψήφιοι για τις σχολές της τριτοβάθμιας εκπαίδευσης, ήταν η κύρια αιτία να δημιουργηθούν ορισμένα λάθη στη συμπλήρωση των σχολών, των παιδιών που ανήκουν στις ειδικές κατηγορίες, όπως τρίτεκνοι, πολύτεκνοι και άλλες.

Το υπουργείο Παιδείας αποφάσισε να εκδώσει εγκύκλιο, με την οποία δίδεται η δυνατότητα να αλλάξουν στο μηχανογραφικό τους τυχόν λάθος στοιχεία που περιέλαβαν. Κι αυτό γιατί, σύμφωνα με το νόμο, οι ποινές (αν διαπιστωθούν λανθασμένα στοιχεία), είναι ιδιαίτερα αυστηρές και περιλαμβάνουν ακόμη και αποκλεισμό επί δύο χρόνια από τις εξετάσεις.

Η διόρθωση των λαθών θα γίνεται με συμπλήρωση υπεύθυνης δήλωσης. Η Δήλωση αυτή θα πρέπει να είναι επικυρωμένη από το ΚΕΠ ή το Αστυνομικό Τμήμα της περιοχής των υποψηφίων, για το γνήσιο της υπογραφής και θα κατατίθεται στη Διεύθυνση ή το Γραφείο Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης, που βρίσκεται πλησιέστερα του τόπου διαμονής τους. Πρέπει να δοθεί ιδιαίτερη προσοχή ότι δεν θα γίνονται δεκτές υπεύθυνες δηλώσεις που θα έχουν σταλεί με φαξ, όπως επίσης και υπεύθυνες δηλώσεις για αλλαγή προτίμησης σχολών.

Η προθεσμία κατάθεσης των υπευθύνων δηλώσεων ορίζεται από 30 Ιουνίου μέχρι 5 Ιουλίου. Άλλωστε οι διευθύνσεις δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης θα διαβιβάσουν τις υπεύθυνες δηλώσεις άμεσα μετά τη λήξη της προθεσμίας κατάθεσης στην Κεντρική Υπηρεσία του υπουργείου Παιδείας.
Read more...

Μήνυση κατά παντός υπευθύνου θα κάνει ο Δήμος Αθηναίων...



Μήνυση κατά παντός υπευθύνου γνωστοποίησε ο αντιδήμαρχος Ανδρέας Βαρελάς, πως θα κάνει ο δήμος Αθηναίων, για τις καταστροφές που σημειώθηκαν στην πλατεία Συντάγματος.


Σύμφωνα με όσα είπε στον... ΣΚΑΙ, οι ζημιές είναι εκτεταμένες, αναφερόμενος κυρίως στα μαρμάρινα παγκάκια και τους κάδους απορριμμάτων.


Όπως προσέθεσε, το προσωπικό καθαριότητας του δήμου, προσπαθεί από το βράδυ της Τετάρτης να επαναφέρει την πόλη.
star.gr



Read more...

ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ ΕΙΣΑΓΓΕΛΕΑ ΓΙΑ ΤΑ ΧΗΜΙΚΑ ΖΗΤΑΕΙ Ο ΦΑΡΜΑΚΕΥΤΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ


Ερωτήσεις για τη σύσταση, την ημερομηνία λήξης και την αλόγιστη χρήση των χημικών απευθύνει στον κ. Χ. Παπουτσή ο Φαρμακευτικός Σύλλογος Αττικής. Στο έγγραφο του προς τον κ. Παπουτσή, ο ΦΣΑ ζητεί ενημέρωση για: 1. Τη σύσταση των χημικών τα οποία χρησιμοποιήθηκαν στις 15/6 και 29/6. 2. Τον τρόπο χρήσης των προϊόντων αυτών καθώς και το αν οι χρησιμοποιούντες αυτά τα...
προϊόντα είναι εκπαιδευμένοι προς τούτο. 3. Την ημερομηνία λήξης των χημικών που χρησιμοποιήθηκαν. 4. Την προέλευση και τον τρόπο εισαγωγής τους. 5. Το αν έχει νομιμοποιηθεί η χρησιμοποίηση τους και με ποιο τρόπο. Καταλήγοντας ο Σύλλογος ζητεί επίσης από το υπουργείο να διευκρινίσει «εάν τα σημεία που έχουν ριφθεί τα ανωτέρω προϊόντα, είναι για τις επόμενες μέρες ασφαλή για τη διέλευση ανθρώπων πασχόντων από ειδικές παθήσεις, για εγκύους και μικρά παιδιά». Ακολουθεί το έγγραφο προς τον εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Αθηνών: ΠΡΟΣ ΤΟΝ κ. ΕΙΣΑΓΓΕΛΕΑ ΠΛΗΜΜΕΛΕΙΟΔΙΚΩΝ ΑΘΗΝΩΝ ΑΝΑΦΟΡΑ Κωνσταντίνου Λουράντου του Ανδρέα, φαρμακοποιού, κατοίκου Νέας Σμύρνης Αττικής, οδός Ομήρου αρ. 6, ως νομίμου εκπροσώπου του ΝΠΔΔ με την επωνυμία ΦΑΡΜΑΚΕΥΤΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΑΤΤΙΚΗΣ, που εδρεύει στην Αθήνα Αξιότιμε κύριε Εισαγγελεύ Είμαι τα τελευταία 15 χρόνια αιρετός Πρόεδρος του Διοικητικού Συμβουλίου και νόμιμος εκπρόσωπος του Νομικού Προσώπου Δημοσίου Δικαίου με την επωνυμία Φαρμακευτικός Σύλλογος Αττικής. Κατά τα επεισόδια που έλαβαν χώρα την 29.6.2011 με δεκάδες τραυματίες, εκατοντάδες άτομα με αναπνευστικά προβλήματα και εκτεταμένες υλικές ζημίες απηύθυνα δημοσίως έκκληση από τα μεγάφωνα του Συντάγματος να παύσει η αλόγιστη ρίψη ασφυξιογόνων, καπνογόνων κλπ χημικών ουσιών αγνώστου χημικής συστάσεως και προελεύσεως, συνεπεία των οποίων μάλιστα υπέστην και ο ίδιος λιποθυμικό επεισόδιο. Επειδή η εκτεταμένη ρίψη χημικών ουσιών που βιώνουμε τον τελευταίο καιρό, αδιακρίτως προς ειρηνικώς διαδηλώνοντες και περιθωριακούς δεν δικαιολογείται από λόγους υπέρτερου δημοσίου συμφέροντος. Επειδή το μέγεθος και η ένταση της ρίψης τέτοιων - πιθανότατα εξαιρετικά επικίνδυνων - ουσιών υπερέβη καταφανώς το μέτρο του αναγκαίου προς αναχαίτιση των κουκουλοφόρων, η δε υπέρβαση είναι προφανής από την εμπειρία κάθε παρευρισκόμενου πολίτη αλλά και από τα ΜΜΕ. Επειδή η υγεία των πολιτών αποτελεί συνταγματικώς προστατευόμενο δικαίωμα και η διαφύλαξή της αντίστοιχη υποχρέωση της Πολιτείας. ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΛΟΓΟΥΣ ΑΥΤΟΥΣ ΚΑΤΑΓΓΕΛΩ όποιον ευθύνεται για τα ανωτέρω ενώπιόν Σας και ΖΗΤΩ Την παρέμβασή σας για τη λελογισμένη και άκρως αναγκαία και μόνο χρήση τέτοιων ουσιών. Την κατά νόμω δίωξη και τιμωρία των υπαιτίων.
Read more...

«Εγκλωβισμένοι εργαζόμενοι» της ΕΘΕΛ όσοι εμφανίζονται στο βίντεο, λέει η ΕΛ.ΑΣ.

«Συνεχίζεται η έρευνα»

https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEi_LKw0bDGg2kpaJB6qugsphL3tba65iz_e6mLHgo2gaQHqtudNukThNI0nea-3sVawU6c-nK88tWljxdStfVhVbvZswObnCyh9U0mXPiLbMwL8sWn7_zZjcZVtkH6ely87c8mDx8oovLxz/s320/meraklides-ethel.jpg

Αθήνα

Ιδιώτες, εργαζόμενοι της Ε.ΘΕ.Λ, οι οποίοι είχαν εγκλωβιστεί σε στοά επί της οδού Όθωνος και απεγκλωβίστηκαν από διμοιρία της Υποδιεύθυνσης Αποκατάστασης Τάξης, ήταν τα άτομα που εμφανίζονται στο επίμαχο βίντεο, σύμφωνα με ανακοίνωση της αστυνομίας. Η ανακοίνωση της ΕΛ.ΑΣ. αναφέρεται σε βίντεο που προβλήθηκε σε τηλεοπτικό σταθμό και έδειχνε άτομα που κρατούσαν ξύλα να κινούνται προς το προαύλιο της Βουλής υπό την συνοδεία αστυνομικών των ΜΑΤ.

Η ανακοίνωση έχει ως εξής:

«Σε συνέχεια χθεσινής ανακοίνωσης του Υπουργείου Προστασίας του Πολίτη, σχετικά με βίντεο που προβλήθηκε χθες (29-06-2011) σε κεντρικό δελτίο ειδήσεων τηλεοπτικού σταθμού, ανακοινώνεται ότι από την έρευνα που διατάχθηκε για το θέμα αυτό, προκύπτουν τα ακόλουθα:

  • Τα άτομα τα οποία εμφανίζονται στο βίντεο με πολιτική περιβολή είναι ιδιώτες, εργαζόμενοι της Ε.ΘΕ.Λ., οι οποίοι την Τρίτη το μεσημέρι (28-06-2011) συμμετείχαν σε πορεία στην πλατεία Συντάγματος και εγκλωβίστηκαν, επί δίωρο περίπου, εντός στοάς επί της οδού Όθωνος, μετά από επίθεση και βιαιοπραγίες, που δέχθηκαν από μεγάλο αριθμό αγνώστων.
  • Ιδιώτες που αντελήφθησαν το περιστατικό αλλά και οι ίδιοι ενημέρωσαν τηλεφωνικά το Κέντρο της Άμεσης Δράσης. Διμοιρία της Υποδιεύθυνσης Αποκατάστασης Τάξης, με εντολή του Κέντρου Επιχειρήσεων της Γενικής Αστυνομικής Διεύθυνσης Αττικής, μετέβη στο σημείο και αφού τους απεγκλώβισε τους οδήγησε με ασφάλεια στο δεξί φυλάκιο της Βουλής (Όθωνος). Στο σημείο παρέμειναν επί είκοσι λεπτά περίπου και μετά αποχώρησαν.
Η σχετική έρευνα συνεχίζεται».

Τουλάχιστον δύο εκ των πέντε ατόμων που διακρίνονται στο επίμαχο βίντεο, που προβλήθηκε από το κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Alter, να συνομιλούν με αστυνομικούς και στη συνέχεια να εισέρχονται στον προαύλιο χώρο της Βουλής, πίσω από τις τάξεις των αστυνομικών δυνάμεων στον Αγνωστο Στρατιώτη φέρονται να είναι ακροδεξιοί συνδικαλιστές της ΕΘΕΛ.

Newsroom ΔΟΛ


Read more...

Μυστήριο καλύπτει την υπόθεση με τον οδηγό της ΕΘΕΛ με τον λοστό

Κατεπείγουσα διερεύνηση ζήτησε ο Ραγκούσης


http://img.protothema.gr/5446DA1589455938893C0E72592A5FE3.jpg
Μυστήριο καλύπτει τα όσα βλέπουν το φως της δημοσιότητας τις τελευταίες ώρες σχετικά με το βίντεο που πρόβαλλε χθες το βράδυ ο τηλεοπτικός σταθμός ΑΛΤΕΡ και έδειχνε κουκουλοφόρους με σιδερένιους λοστούς να συνομιλούν με τα ΜΑΤ και στη συνέχεια να τους επιτρέπεται η είσοδος μέσα στη Βουλή.

Αρχικά ειπώθηκε ότι επρόκειτο για παρακρατικούς που συνεργάζονταν με την αστυνομία με αποτέλεσμα και ο ίδιος ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη Χρήστος Παπουτσής να διατάξει τη διενέργεια Ένορκης Διοικητικής Εξέτασης, για το βίντεο.

Σε πρωινές τηλεοπτικές εκπομπές μίλησε τηλεφωνικά ο άνθρωπος που πρωταγωνιστεί στο βίντεο. Οπως είπε λέγεται Αποστόλης Σουκαράς και είναι οδηγός της ΕΘΕΛ που έμπλεξε στα επεισόδια και τραυματίστηκε. Τόνισε ότι δεν φόραγε κουκούλα αλλά τη σκισμένη του μπλούζα στο πρόσωπο για να προστατευθεί από τα χημικά και πως απευθύνθηκε στους αστυνομικούς προκειμένου να γλιτώσει από τα επεισόδια. Ωστόσο δεν δόθηκαν πειστικές απαντήσεις όσον αφορά το σιδερένιο λοστό που κράταγε την ώρα που μίλαγε στους αστυνομικούς.

Ο πρωταγωνιστής του βίντεο όμως μέσα από το το blog ethel-sinadelfos.blogspot.com, υποστηρίζει ότι αυτός και συνάδελφοί του έπεσαν θύματα αναρχικών και μελών του ΣΥΡΙΖΑ που τους χτύπησαν γιατί έφεραν την ελληνική σημαία. Όπως υποστηρίζει χαρακτηριστικά, ο εργαζόμενος στην ΕΘΕΛ Απόστολος Σουκαράς που έκανε την ανάρτηση στο blog:
«Χθες ζήσαμε μια περιπέτεια που κανείς δεν θα περίμενε ότι μπορεί να συμβεί στην πλατεία Συντάγματος. Πέντε άτομα δεχτήκαμε επίθεση από 500(δεν είναι υπερβολή!!!) αναρχικούς -αντιεξουσιαστές-ασφαλίτες (πείτε τους όπως θέλετε). Ευτυχώς μπήκαμε στην στοά της Όθωνος 10 όπου μπορέσαμε να οχυρωθούμε μέσα στην είσοδο πολυκατοικίας».

Εκεί όμως που το πράγμα αρχίζει να μπερδεύεται είναι λίγο πιο κάτω στα όσα γράφει στο μπλογκ ο κ. Σουκαράς και τα οποία απέχουν από τα όσα δήλωσε στους τηλεοπτικούς σταθμούς σήμερα. Αυτό όμως που απέχει από την πραγματικότητα όπως αυτή αποτυπώθηκε στο επίμαχο βίντεο είναι η περιγραφή της «εισόδου» τους στη Βουλή με την βοήθεια των αστυνομικών μιας και στο ίδιο blog υποστηρίζουν πως κατάφεραν μόνοι τους να βγουν από τη στοά και να χαθούν στο πλήθος:

«Οι ΜΑΤάδες μας έδιωχναν να πάμε κάτω και από κάτω μας περίμεναν με τις βαριοπούλες που κουνούσαν μπροστά στην αστυνομία (στα δέκα μέτρα!). "Είσαι τρελός λέμε στο υπέυθυνο μια διμοιρίας, που μας στέλεις;" Καμία συμπαράσταση, πλήρης αδιαφορία, λες και ήθελαν να μας "δώσουν " στους κουκουλοφόρους οι οποίοι μας φώναζαν ότι είμαστε ρουφιάνοι της αστυνομίας! Τους ζητήσαμε να μας συλλάβουν και πάλι τίποτα...Τελικά σε κάποια στιγμή με πολλά χημικά που έσπασε ο κόσμος φύγαμε μαζί με το πλήθος και χαθήκαμε...»

Νωρίτερα, ο πρόεδρος των εργαζομένων της ΕΘΕΛ, Μιχάλης Λιαγούρης, μιλώντας σε τηλεοπτικούς σταθμούς, δήλωσε ότι τουλάχιστον δύο εκ των πέντε ατόμων που διακρίνονται στο βίντεο να συνομιλούν με αστυνομικούς και στη συνέχεια να εισέρχονται στον προαύλιο χώρο της Βουλής, πίσω από τις τάξεις των αστυνομικών δυνάμεων στον Αγνωστο Στρατιώτη, είναι συνδικαλιστές της ΕΘΕΛ. Σύμφωνα με τα όσα δήλωσε ο κ. Λιαγούρης, ο ένας από αυτούς ήταν και μέλος του ΔΣ των εργαζομένων, αλλά πριν από μερικούς μήνες απομακρύνθηκε γιατί είχε περίεργη συμπεριφορά και πολλές φορές διατύπωνε ακραίες απόψεις. Μάλιστα αρθρογραφούσε σε ένα περιοδικό, το "Απολλώνιο Φως", το οποίο έχει κυκλοφορήσει με εξώφυλλα με τον Χίτλερ.

Ολα αυτά είχαν σαν αποτέλεσμα την παρέμβαση του υπουργού Υποδομών Μεταφορών και Δικτύων Γιάννη Ραγκούση. Συγκεκριμένα, ο κ. Ραγκούσης με εντολή του προς τον πρόεδρο και διευθύνοντα σύμβουλο της ΟΣΥ (πρώην ΕΘΕΛ Α.Ε.), ζήτησε την κατεπείγουσα διερεύνηση των καταγγελλομένων και την παραδειγματική τιμωρία με την κίνηση άμεσης διαδικασίας πειθαρχικού ελέγχου και εφαρμογής των κείμενων διατάξεων σε βάρος των τυχόν υπαιτίων.


Read more...

ΕΠΩΝΥΜH ΣΥΝΕΡΓΑΤIΔΑ ΤΗΣ MASS ΑΠΑΝΤΑ ΣΤΟ FIMOTRO


Αγαπητό Fimotro,
προς αποκατάταση της αλήθεας σχετικά με το δημοσιεύμα που αφορά την διαφημιστική MASS το οποίο αναπαρήγαγαν και άλλα blogs θα ήθελα να αναφέρω τα εξής: Είμαι εδώ και 10 χρόνια εξωτερικός συνεργάτης της διαφημιστικής, χωρίς...
ποτέ να έχω καθυστέρηση πληρωμών ή όποιο άλλης φύσης πρόβλημα και είμαι σε θέση να γνωρίζω ότι τόσο η συγκεκριμένη εταιρεία όσο και οι θυγατρικές αυτής αν και πλήττονται όπως όλοι από την οικονομική κρίση με ευθύνη των διοικούντων παλεύουν και ανταπεξέρχονται πολύ καλύτερα από άλλους στην αγορά. Όσον αφορά την κρατική διαφήμιση την οποία τόσο γλαφυρά αναφέρατε ότι τσεπώσαν θα ήταν καλό να γνωρίζεται ότι το ελληνικό κράτος και συγκεκριμένα υπουργεία και φορείς που έχουν συνεργαστεί με την Mass στο παρελθόν οφείλουν στην εταιρεία 6 εκατ. ευρώ. εδώ και 18 μήνες για τα οποία η διοίκηση έχει προσφύγει στα δικαστήρια και βεβαίως αναμένει. Επιπρόσθετα ιδιωτικές μεγάλες εταιρείες τις οποίες εσείς έχετε στο απυρόβλητο μεταξύ των οποίων και εταιρείες ΜΜΕ οφείλουν πάνω από 47 εκατ. ευρώ. Τέλος, αν όπως διατείνεστε δίνετε σημασία και υπηρετείτε την απρόσκοπτη ενημέρωση θα περίμενα εγώ όπως και οι εργαζόμενοι στις εταιρείες που αναφέρεστε χωρίς κανέναν ενδοιασμό να δημοσιεύσετε το παρόν ώστε τα πράγματα να μπούν στην θέση τους. Να σημειώσουμε ότι αν είχατε μπει στο κόπο να αναζητήσετε επικοινωνία με την εταιρεία θα είχατε ενημερωθεί για όλα αυτά νωρίτερα.....
Με τιμή
Αλεξάνδρα Αποστόλου
Read more...

ΔΑΚΡΥΓΟΝΑ ΜΕΣΑ ΣΤΗΝ ΕΙΣΟΔΟ ΤΟΥ ΜΕΤΡΟ


Read more...

Πνίγηκε η Αθήνα, ανάσανε η κυβέρνηση...



Του Πάνου Σώκου

Μια χημική ανάσα πήρε χθες η κυβέρνηση, με τη βοήθεια των δακρυγόνων και των βουλευτών του ΠΑΣΟΚ, καθώς πέρασε με μόνο μία απώλεια το Μεσοπρόθεσμο Δημοσιονομικό Πρόγραμμα. Ταυτόχρονα ικανοποίησε τους δανειστές της χώρας, που έσπευσαν να ... χαιρετίσουν την ψήφιση του προγράμματος, όμως η δράση της αστυνομίας έγραψε μια σελίδα βίας και τρόμου στην Αθήνα κατά τη διάρκεια των συγκρούσεών της έξω από τη Βουλή με τους διαδηλωτές και τους κουκουλοφόρους.
Τη δεύτερη ανάσα η κυβέρνηση την αναζητεί στη σημερινή ψήφιση του εφαρμοστικού νόμου ούτως ώστε στη συνέχεια, όπως είπε και ο υπουργός Οικονομικών Ευάγγελος Βενιζέλος, να πάει την Κυριακή στο Γιούρογκρουπ «με ισχυρά δείγματα αξιοπιστίας της χώρας».

Θυμίζουμε ότι η σύνοδος κορυφής στις 23-24 Ιουνίου αποφάσισε ότι το Γιούρογκρουπ (εφόσον ψηφιστούν το Μεσοπρόθεσμο και ο εφαρμοστικός νόμος) θα πρέπει στις 3 Ιουλίου:

1 Να εγκρίνει την αποδέσμευση της πέμπτης δόσης του δανείου των 110 δισ. ευρώ. Το μερίδιο της Ε.Ε. σε αυτή τη δόση είναι 8,7 δισ. ευρώ, ενώ τα άλλα 3,3 δισ. ευρώ είναι το μερίδιο του ΔΝΤ, το οποίο αναμένεται να εγκρίνει την αποδέσμευσή τους στις 8 Ιουλίου.

2 Να καθορίσει τις «κατευθυντήριες γραμμές του νέου προγράμματος δανειακής στήριξης, ώστε να τεθεί σε ισχύ εντός του Ιουλίου». Σύμφωνα με τη σύνοδο, τα νέα πρόσθετα κεφάλαια θα αντληθούν από δημόσιες και ιδιωτικές πηγές.

Στη χθεσινή ψηφοφορία καταψήφισε το Μεσοπρόθεσμο Πρόγραμμα ο βουλευτής Αιτωλοακαρνανίας του ΠΑΣΟΚ Παναγιώτης Κουρουμπλής, τον οποίο στη συνέχεια διέγραψε ο πρωθυπουργός από την Κοινοβουλευτική Ομάδα του ΠΑΣΟΚ. Είναι η δεύτερη φορά που ο Γ. Παπανδρέου τον διαγράφει, η πρώτη ήταν το 2004, που τον διέγραψε από το ψηφοδέλτιο λόγω της υπόθεσης του «Πόρτο Καρράς».

Είναι η μόνη κυβέρνηση στη μεταπολίτευση που έχασε σε μόνο 20 μήνες οκτώ βουλευτές της. Από τους 160 που εξέλεξε, διαθέτει αυτή τη στιγμή 154. Σε αυτούς συμπεριλαμβάνονται και οι δύο βουλευτές που αντικατέστησαν ισάριθμους παραιτηθέντες (τους Φλωρίδη και Νασιώκα) πριν από δύο εβδομάδες. Εχει ανεξαρτητοποιηθεί επίσης πριν από δύο εβδομάδες ο Γ. Λιάνης, ενώ έχουν διαγραφεί από τον πρωθυπουργό οι Γ. Δημαράς, Σοφία Σακοράφα, Β. Οικονόμου, λόγω της καταψήφισης του Μνημονίου πριν από 13 μήνες, και ο Β. Παπαχρήστος.

Ο κ. Κουρουμπλής είχε ασκήσει σκληρή κριτική στο Μεσοπρόθεσμο το προηγούμενο διάστημα, αλλά μέχρι χθες δεν είχε πει ούτε μία φορά ότι θα το καταψηφίσει. Ούτε στην ομιλία του χθες στη Βουλή το είπε. Νωρίτερα όμως το είχε κάνει γνωστό στους κοινοβουλευτικούς επιτελείς του ΠΑΣΟΚ και, παρά το στενό πρεσάρισμα που δέχθηκε από το γραμματέα του ΠΑΣΟΚ Μ. Καρχιμάκη ακόμα και μέσα στην αίθουσα της Βουλής, είπε τελικά «όχι». Πριν τον διαγράψει ο Γ. Παπανδρέου, οι «πράσινοι» επιτελείς τού είχαν ζητήσει να παραιτηθεί από βουλευτής και να παραδώσει την έδρα στο ΠΑΣΟΚ, αλλά αρνήθηκε. Ο ίδιος μετά τη διαγραφή του δήλωσε ότι καταψήφισε από «πατριωτικό και κοινωνικό καθήκον απέναντι στον τόπο και στην κοινωνία», ενώ είπε ότι παραμένει ΠΑΣΟΚ.

Αντιθέτως υπερψήφισαν το Μεσοπρόθεσμο οι Α. Αθανασιάδης από την Κοζάνη και ο Θ. Ρομπόπουλος από τη Θεσσαλονίκη, παρότι είχαν δηλώσει αρκετές φορές ότι θα καταψηφίσουν. Με τον κ. Αθανασιάδη παίχτηκε παρασκήνιο και στήθηκε ένα μάλλον... θεατρικό σκηνικό. Το πρωί τον συνάντησε ο πρόεδρος της Βουλής Φ. Πετσάλνικος, σε μια προσπάθεια να τον μεταπείσει. Αργότερα τον συνάντησε και ο πρώην πρόεδρος της Βουλής Απ. Κακλαμάνης, παρουσία του Ε. Βενιζέλου. Στις δηλώσεις του μετά τις συναντήσεις αυτές έλεγε ότι θα άκουγε τον πρωθυπουργό και μετά θα αποφάσιζε. Χρειάστηκε ο κ. Βενιζέλος στην ομιλία του να κάνει προσωπική αναφορά σε αυτόν, να παρέμβει ο κ. Κακλαμάνης υπέρ του και να δεσμευτεί στη συνέχεια και ο κ. Παπανδρέου ότι θα τηρηθεί η διαφάνεια στην αποκρατικοποίηση της ΔΕΗ και των υδάτων, για να πει το «ναι». Οταν ακούστηκε το όνομά του έγινε το ασυνήθιστο και εκτός κανονισμού της Βουλής περιστατικό. Ζήτησε το λόγο και δικαιολόγησε την ψήφο του, θεωρώντας, όπως είπε, ικανοποιητικές τις δεσμεύσεις του πρωθυπουργού. Εκεί χειροκροτήθηκε από βουλευτές του ΠΑΣΟΚ, ενώ ορισμένοι της αντιπολίτευσης διαμαρτυρήθηκαν που ο κ. Πετσάλνικος επέτρεψε αυτή τη διαδικασία.

Εκπληξη προκάλεσε και η στάση του «σιωπηλού» μέχρι χθες Β. Γιουματζίδη. Δεν είχε προδιαθέσει ότι θα καταψηφίσει, αλλά χθες ζήτησε κι αυτός το λόγο για να δικαιολογήσει τη θετική του τελικά ψήφο, χρησιμοποιώντας τα επιχειρήματα του κ. Αθανασιάδη.

Η αρνητική ψήφος του κ. Κουρουμπλή... καλύφθηκε από τη θετική ψήφο της ανεξάρτητης από χθες βουλευτού Ελσας Παπαδημητρίου, που χειροκροτήθηκε από βουλευτές του ΠΑΣΟΚ όταν είπε «ναι».

Ο δεύτερος γύρος παίζεται αυτή την ώρα στη Βουλή και έξω από αυτή... *
enet.gr



Read more...

Ο «τσάρος», το «μασάζ» και οι αντιρρησίες...



ΡΕΠΟΡΤΑΖ: Βούλα Κεχαγιά
Οι παρασκηνιακές πιέσεις πριν από την κρίσιμη ψηφοφορία...
«Θα πάω στο Eurogroup της Κυριακής με απτά δείγματα εμπιστοσύνης και αξιοπιστίας από το ελληνικό Κοινοβούλιο», ήταν η πρώτη δήλωση που έκανε μακριά από τις κάμερες ο Ευάγγελος Βενιζέλος - λίγο πριν αποχωρήσει από τη Βουλή - εμφανώς ικανοποιημένος από την τροπή της ψηφοφορίας για το Μεσοπρόθεσμο Πρόγραμμα.
Βεβαίως,... λίγη ώρα πριν είχε δώσει προσωπική «μάχη» για να πείσει τους δύσπιστους βουλευτές του ΠΑΣΟΚ να δώσουν τη θετική τους ψήφο στο Πρόγραμμα. Για τον Αλέκο Αθανασιάδη είπε ότι «μας συνδέουν πολύ στενοί δεσμοί», χαρακτηρίζοντας πολύ λογικά τα ερωτήματα που θέτει για την ενέργεια. Ομοίως για τον Παναγιώτη Κουρουμπλή ανέφερε ότι «βλέπει τα πράγματα πολύ πιο βαθιά, είναι σαν τον Τειρεσία μέσα στη Βουλή και μεταφέρει τη φωνή της κοινωνίας».
Είναι γεγονός ότι από νωρίς το πρωί τα μάτια όλου του Κοινοβουλίου ήταν στραμμένα πρωτίστως στους διαφωνούντες βουλευτές του ΠΑΣΟΚ. «Ολοι έπεσαν πάνω στον Αθανασιάδη», σχολίαζε αργότερα έμπειρος κοινοβουλευτικός, αναγνωρίζοντας ότι ουδείς πίστευε ότι ο Παναγιώτης Κουρουμπλής θα έκανε πράξη τις... απειλές του για καταψήφιση. Με τον βουλευτή Κοζάνης μίλησαν ο Ευάγγελος Βενιζέλος, ο Απόστολος Κακλαμάνης, ο Βασίλης Εξαρχος, ο Χρήστος Πρωτόπαπας και ο Ντίνος Βρεττός. Στη μία το μεσημέρι κυβερνητικοί παράγοντες έλεγαν ότι η ψήφος του παιζόταν ακόμη. Ως εκ τούτου, όταν ο κοζανίτης βουλευτής εγκατέλειψε το βήμα της Ολομέλειας λέγοντας προς την προεδρεύουσα Ροδούλα Ζήση «τελειώνω για να μη σας ενοχλώ» αλλά χωρίς να αποκαλύψει τις προθέσεις του, προκάλεσε πολλά αρνητικά σχόλια μεταξύ των βουλευτών.
Ψίθυροι αποδοκιμασίας ακούστηκαν και στο καφενείο της Βουλής, όπου η Βάσω Παπανδρέου καθηλωμένη μπροστά από έναν τηλεοπτικό δέκτη ανέμενε τις αποφάσεις του βουλευτή. Πιο σαφής εμφανίστηκε από την πλευρά του ο Παναγιώτης Κουρουμπλής, ο οποίος επικαλέστηκε το πατριωτικό του καθήκον... Αργότερα, όταν ο Χρ. Πρωτόπαπας πληροφορήθηκε τις πραγματικές διαθέσεις του, έσπευσε ανήσυχος να συναντηθεί με τον γραμματέα της Κ.Ο. Βασίλη Εξαρχο. Οι εκ των υστέρων πιέσεις ακόμη και από τον Μιχάλη Καρχιμάκη προς τον βουλευτή Αιτωλοακαρνανίας έπεσαν όμως στο κενό. Στο μεταξύ, ο Αλ. Αθανασιάδης, που απέσπασε διαβεβαιώσεις ότι με ειδικό νόμο θα γίνει ξεχωριστή συζήτηση για τα ενεργειακά, αποφάσισε να υπερψηφίσει το Μεσοπρόθεσμο. Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Ηλίας Μόσιαλος λίγα λεπτά πριν από την ψηφοφορία ακούστηκε να λέει σε συνεργάτες του ότι περιμένουμε το πολύ έως τρεις διαρροές. Σ' αυτές υπολογίζονταν οι κ.κ. Αθανασιάδης και Κουρουμπλής, όπως επίσης και η κυρία Αράπογλου.

ΠΟΙΟΙ ΠΕΙΣΤΗΚΑΝ. Οι πληροφορίες επιμένουν ότι η κυβέρνηση είχε αποσπάσει τα «ναι» της Χρ. Αράπογλου, του Θ. Ρομπόπουλου, αλλά και του Σήφη Βαλυράκη που διατύπωνε κάποιες αντιρρήσεις. Ο Βασίλης Γιουματζίδης προκάλεσε προσωρινή αμηχανία στους βουλευτές του ΠΑΣΟΚ όταν ακόμη και μετά την τέταρτη εκφώνηση του ονόματός του δεν είχε εμφανιστεί στην Ολομέλεια, όμως ακολούθως εισήλθε στην αίθουσα, πήρε τον λόγο και δήλωσε ότι συμφωνεί με το αιτιολογικό του κ. Αθανασιάδη, γι' αυτό και θα ψηφίσει θετικά. Οι πληροφορίες αναφέρουν ότι βρισκόταν σε ευθεία συνεννόηση με τον βουλευτή Κοζάνης.
NEA



Read more...

Απίστευτη γκάφα με το πετρέλαιο θέρμανσης ...



Σε νέο φιάσκο οδηγείται η υπόθεση της διαφοράς φορολόγησης της τιμής του πετρελαίου θέρμανσης για τις επιχειρήσεις και τα νοικοκυριά, καθώς δεν υπάρχει μηχανισμός για να... εκτιμά στην πηγή, πότε η προμήθεια αφορά τη μία ή την άλλη κατηγορία...

Το μέτρο προβλέπει την διαφορετική φορολόγηση του πετρελαίου θέρμανσης των επιχειρήσεων και των νοικοκυριών για τον ερχόμενο χειμώνα. Συγκεκριμένα, θα υπάρξει εξομοίωση του ειδικού φόρου κατανάλωσης του πετρελαίου κίνησης – θέρμανσης για τις επιχειρήσεις και αύξηση του για τα νοικοκυριά.

Η διαφορά του τελικού φόρου - άρα και της τιμής αγοράς - δεν υπάρχει τρόπος να αποδοθεί καθώς δεν υπάρχει μηχανισμός που να επιμερίζει το φόρο για τις δεκάδες χιλιάδες επιχειρήσεις ή συγκροτήματα γραφείων που στεγάζονται σε πολυκατοικίες και μονοκατοικίες.

Οι επιχειρήσεις αυτές δεν έχουν τη δυνατότητα να προμηθευτούν το πετρέλαιο που χρειάζονται ξεχωριστά, αφού στις πολυκατοικίες υπάρχει μια δεξαμενή πετρελαίου, κοινή για όλους τους ενοίκους, ανεξάρτητα από το αν είναι φυσικά ή νομικά πρόσωπα, ή ακόμη κι αν έχουν αυτόνομη θέρμανση.

Με τα παραπάνω δεδομένα, το Υπουργείο Οικονομικών είναι πολύ πιθανόν να αποσύρει την εν λόγω διάταξη, αφού ήδη έχει δεχθεί τις επισημάνσεις για το επερχόμενο χάος από παράγοντες της αγοράς καυσίμων.
metrogreece.gr



Read more...

Σκανδαλίδης: Πιθανή η συνεργασία παρακρατικών με τα ΜΑΤ...



Δεν απέκλεισε το ενδεχόμενο συνεργασίας παρακρατικών με τις δυνάμεις των ΜΑΤ κατά τις χθεσινές διαδηλώσεις στο κέντρο της Αθήνας ο υπουργός Ανάπτυξης Κώστας Σκανδαλίδης μιλώντας σήμερα στην... πρωινή εκπομπή της τηλεόρασης του Σκάι, λέγοντας πως εάν πράγματι υπάρχει τέτοιος μηχανισμός τότε θα πρέπει να εξαρθρωθεί.
Ο κ.Σκανδαλίδης κληθείς να σχολιάσει τα χθεσινά επεισόδια και τα βίντεο που δείχνουν άνδρες των ΜΑΤ να περιθάλπουν και να φυγαδεύουν κουκουλοφόρους μπροστά από τη Βουλή, είπε πως "η χθεσινή ημέρα έβγαλε στην επιφάνεια ένα παλιό πρόβλημα".

"Το ερώτημα είναι αν πράγματι η αστυνομία έχει ένα δίκτυο ανθρώπων που χρησιμοποιεί στις διαδηλώσεις. Αν πράγματι υπάρχει πράγματι τότε πρέπει να εξαρθρωθεί...το μαχαίρι πρέπει να φτάσει στο κόκκαλο" τόνισε ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης επισημαίνοντας ωστόσο τις "δυσκολίες" που αντιμετωπίζουν οι αστυνομικοί καθώς, σύμφωνα με τον ίδιο,το αστυνομικό εγχείρημα δυσχεραίνεται καθώς από τη μια τίθεται το ζήτημα της προστασίας της ελευθερίας και της έκφρασης, η προστασία της περιουσίας και η καταστολή της πραγματικής βίας.

Χαρακτήρισε δε, τον υπουργό Προστασίας του Πολίτη, Χρήστο Παπουτσή, ως άνθρωπο με δημοκρατική παράδοση και ευαισθησία και εκτίμησε ότι θα πράξει τα δέοντα.
enet.gr



Read more...

Το βίντεο ντοκουμέντο και η «Αγανάκτηση» για την ΕΛ.ΑΣ...



Σοκαρισμένοι οι βουλευτές έβλεπαν μέσα από τη Βουλή τα εκτεταμένα επεισόδια στην πλατεία Συντάγματος, ανήμποροι να εξηγήσουν την άγρια επιθετικότητα που έδειξε η Αστυνομία απέναντι στους διαδηλωτές (δείτε βίντεο), αφήνοντας την ίδια ώρα ανεξέλεγκτους τους κουκουλοφόρους να καταστρέφουν ό,τι... έβρισκαν στο πέρασμά τους.

Το βίντεο ντοκουμέντο

Το αποκαλυπτικό βίντεο που παρουσίασε το κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Alter, στο οποίο απεικονίζονται άτομα με καλυμμένα τα πρόσωπά τους και με καδρόνια στα χέρια να συνομιλούν με αστυνομικούς και στη συνέχεια να εισέρχονται συνοδεία ανδρών της ΕΛ.ΑΣ. στον προαύλιο χώρο της Βουλής έφερε σε δυσχερή θέση τον εκπρόσωπο Τύπου της Αστυνομίας Αθ. Κοκκαλάκη, ο οποίος επιφυλάχθηκε να απαντήσει, αφού πρώτα γίνει η απαραίτητη ΕΔΕ που διέταξε η ηγεσία της Αστυνομίας.

Άμεση ήταν η αντίδραση της προϊσταμένης της Εισαγγελίας, η οποία σήμερα το πρωί ζήτησε το επίμαχο βίντεο.

«Εγώ ημούν στο βίντεο»

Στα κανάλια εμφανίστηκε σήμερα το πρωί ένας άνδρας με το όνομα Αποστόλης ο οποίος είπε ότι είναι αυτός ο «πρωταγωνιστής» του βίντεο. Όπως είπε είναι οδηγός της ΕΘΕΛ και συμμετείχε στην πορεία ενώ για τους λοστούς που κρατούσαν στα χέρια σημείωσε ότι «μας σώσαν την ζωή. Μας εγκλωβίσαν σε κτίριο στην Όθωνος. Ανοίξαμε μια αποθήκη και πήραμε δύο πυροσβεστήρες και ότι βρήκαμε. Στις 13:00 δεχθήκαμε επίθεση σε στοά της Όθωνος και στις 16:00 καταφέραμε να βγούμε».
Έρευνα και παραδειγματική τιμωρία ζήτησε ο Γ. Ραγκούσης

Την κατεπείγουσα διερεύνηση των καταγγελλομένων και την παραδειγματική τιμωρία των εμπλεκομένων στο βίντεο που παρουσίασε χθες βράδυ το Alter, ζήτησε με εντολή του ο υπουργός Υποδομών.

Ο Γιάννης Ραγκούσης σε σχετική του ανακοίνωση τόνισε: «Με αφορμή τα όσα καταγγέλθηκαν δημοσίως για συμμετοχή εργαζομένων της πρώην ΕΘΕΛ Α.Ε. στα χθεσινά έκτροπα της Πλατείας Συντάγματος, ο Υπουργός Υποδομών Μεταφορών και Δικτύων, κ. Γ. Ν. Ραγκούσης, με εντολή του προς τον Πρόεδρο και Διευθύνοντα Σύμβουλο της ΟΣΥ (πρώην ΕΘΕΛ Α.Ε.), ζήτησε την κατεπείγουσα διερεύνηση των καταγγελλομένων και την παραδειγματική τιμωρία με την κίνηση άμεσης διαδικασίας πειθαρχικού ελέγχου και εφαρμογής των κείμενων διατάξεων σε βάρος των τυχόν υπαίτιων».

«Υπάρχουν ντοκουμέντα»

«Τι είναι η Βουλή; Ορμητήριο παρακρατικών;». Αυτό δήλωσε από το βήμα της Βουλής ο Δημήτρης Παπαδημούλης, αναφερόμενος στο βίντεο που προέβαλε χθες το βράδυ το κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Alter και πρόσθεσε ότι ο ΣΥΡΙΖΑ θα κάνει διάβημα στον πρόεδρο της Βουλής.

Όπως είπε ο κ. Παπαδημούλης, σχέδιο της κυβέρνησης είναι να «χτυπηθεί» το μαζικό κίνημα των «Αγανακτισμένων» και τόνισε: «Τα ντοκουμέντα μιλούν. Χθες το Alter έδειξε μια ομάδα κουκουλοφόρων να χαριεντίζεται και να συναλλάσσεται σε φιλικό στιλ με άνδρες των ΜΑΤ. Στη συνέχεια οι κουκουλοφόροι εισέρχονται στο χώρο της Βουλής. Υπάρχουν επώνυμες μαρτυρίες ότι ανήκουν στον χώρο των συγκοινωνιών και στη φασιστική άκρα δεξιά».

Ο βουλευτής αναφέρθηκε σε βίντεο που προβλήθηκαν από τηλεοπτικούς σταθμούς και υπογράμμισε: «Υπάρχουν βίντεο που δείχνουν επίθεση σε μανάβικο. Σε ταβέρνες. Άσεμνες χειρονομίες σε γυναίκες. Που είναι ο κ. Παπουτσής; Από χθες έχουμε ζητήσει να έρθει ο λεγόμενος Υπουργός Προστασίας του Πολίτη για να μας πει για όλο αυτό το όργιο».
Xθες, λίγο μετά τις 22:00 στην Ολομέλεια της Βουλής ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ, Παναγιώτης Λαφαζάνης, προφανώς έχοντας ενημερωθεί για το περιεχόμενο του βίντεο μίλησε για «συνέργεια ΜΑΤ και παρακρατικών» και ανακοίνωσε την αποχώρηση του κόμματός του από τη Βουλή.

Ο κ. Λαφαζάνης ζήτησε έρευνα σε βάθος από τον υπουργό Προστασίας του Πολίτη, Χρήστο Παπουτσή, αλλά και από τον πρόεδρο της Βουλής, Φ. Πετσάλνικο, καθώς οι άγνωστοι μπήκαν στον προαύλιο χώρο του Κοινοβουλίου με τη βοήθεια αστυνομικών.

«Το βάρος στον Βενιζέλο»

Στον κ. Λαφαζάνη απάντησε ο υπουργός Οικονομικών, Ευάγγελος Βενιζέλος, ο οποίος μαζί με τον εκπρόσωπο Τύπου της Αστυνομίας, Αθ. Κοκκαλάκη ανέλαβαν να σηκώσουν το βάρος της επικοινωνιακής διαχείρισης των όσων έγιναν στο κέντρο της Αθήνας, αφού ο κ. Παπουτσής δεν είχε κάνει καμία δήλωση ή αναφορά στα εκτεταμένα επεισόδια ή στις καταγγελίες των κομμάτων της Αριστεράς περί προβοκάτσιας, προκειμένου να σπάσει η λαϊκή κινητοποίηση έξω από τη Βουλή.

«Η πολιτική οδηγία της κυβέρνησης ήταν σαφής, να τηρηθεί το συνταγματικό δίκαιο», δήλωσε ο κ. Βενιζέλος επικαλούμενος, μάλιστα, τηλεφωνικές επικοινωνίες που είχε με τους κυρίους Παπουτσή και Λοβέρδο, ενώ άφησε αιχμές για τον ΣΥΡΙΖΑ, λέγοντας ότι δεν μπορεί να εμφανίζεται ως ο προνομιακός εγγυητής για την τήρηση του Συντάγματος.

«Τα μέτρα πέρασαν, τροποποιήσεις έγιναν μέχρι και στο παρά πέντε στον εφαρμοστικό νόμο, αλλά όλοι οι Έλληνες έβλεπαν επεισόδια» έλεγε αργά το βράδυ έμπειρος κοινοβουλευτικός, εκτιμώντας ότι με τη στάση της η Αστυνομία θα προκαλέσει μεγαλύτερη ένταση σε προσεχείς κινητοποιήσεις.
Για «αυταπόδεικτες και τεράστιες ευθύνες» του Χρήστου Παπουτσή έκανε λόγο η ΝΔ. Ο Γιάννης Μιχελάκης κατηγόρησε την πολιτική ηγεσία του υπουργείου ότι δεν είχε κανένα σχέδιο, ωστόσο, απέφυγε να κάνει επίθεση στην Αστυνομία για τη στάση της, τονίζοντας μόνο ότι έγινε «αλόγιστη χρήση χημικών που μετέτρεψαν το κέντρο της πρωτεύουσας σε κόλαση».

Το Μέγαρο Μαξίμου, πάντως, φαίνεται πως στηρίζει την πολιτική ηγεσία του υπουργείου Προστασίας του Πολίτη, αφού την ίδια ώρα που όλα τα κόμματα της αντιπολίτευσης κατήγγειλαν τη στάση της Αστυνομίας, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος (μιλώντας στον ΑΝΤ1) υποστήριξε πως τα ΜΑΤ δεν επιτέθηκαν στους διαδηλωτές.
«Η Αστυνομία και σήμερα έδειξε αυτοσυγκράτηση. Καθήκον της είναι να διαφυλάξει τη νομιμότητα. Η Αστυνομία δεν επιτέθηκε στους ήσυχους διαδηλωτές» είπε ο κ. Μόσιαλος.

Τον κ. Μόσιαλο ωστόσο, διαψεύδει, το αποκλειστικό βίντεο του real.gr με την απρόκλητη επίθεση ανδρών της ομάδας ΔΕΛΤΑ με δακρυγόνα εναντίον θαμώνων εστιατορίων στο Μοναστηράκι.
Από την πρώτη στιγμή το ΚΚΕ μίλησε για «διατεταγμένη υπηρεσία» οργανωμένων ομάδων από κουκουλοφόρους και ΜΑΤ που «βρίσκονται στην υπηρεσία της κυβέρνησης, υπηρετώντας το σχέδιο τρομοκράτησης του λαού και του λαϊκού κινήματος».

Ενδεικτική της κατάστασης που επικρατούσε χθες στην κυβέρνηση είναι και η κίνηση του Ευάγγελου Βενιζέλου να αποχωρήσει από τη συζήτηση του εφαρμοστικού νόμου, προκειμένου να κάνει τις απαραίτητες, όπως είπε, συνεννοήσεις ώστε να απεγκλωβιστούν όλοι όσοι βρέθηκαν στο μετρό του Συντάγματος είτε τραυματίες, είτε με αναπνευστικά προβλήματα, όπως είχαν ζητήσει νωρίτερα το ΚΚΕ και ο ΣΥΡΙΖΑ, ο οποίος κατηγόρησε την κυβέρνηση ότι κήρυξε στρατιωτικό νόμο στην πλατεία Συντάγματος.

Στην ανακοίνωσή της, το κόμμα της Ντόρας Μπακογιάννη κατηγόρησε την κυβέρνηση και το υπουργείο Προστασίας του Πολίτη για "αναποτελεσματικότητα και ανικανότητα", ενώ απευθύνθηκε και προς την Αριστερά:

"Οι δυνάμεις της Αριστεράς που καλλιεργούν και καλύπτουν αυτά τα φαινόμενα να καταδικάσουν ευθέως τα επεισόδια. Σε διαφορετική περίπτωση θα είναι υπόλογοι στον ελληνικό λαό για την καταστροφή που συντελείται".

Αθ. Κοκκαλάκης: Πετύχαμε...

Αγώνα δρόμου από κανάλι σε κανάλι έκανε χθες το βράδυ ο εκπρόσωπος Τύπου της Ελληνικής Αστυνομίας Αθανάσιος Κοκκαλάκης, ο οποίος δικαιολόγησε απόλυτα τη στάση των ανδρών των ΜΑΤ, λέγοντας ότι η Αστυνομία έχει ως αποστολή της να διαφυλάττει την έννομη τάξη.

«Πετύχαμε» είπε ο κ. Κοκκαλάκης στο βραδινό δελτίο ειδήσεων της ΝΕΤ, αρνούμενος ότι έγινε υπέρμετρη χρήση δακρυγόνων. Μάλιστα, σε μία αποστροφή του λόγου του, τόνισε πως τα πολλά αναπνευστικά προβλήματα που αντιμετώπισαν οι διαδηλωτές οφείλονται στο γεγονός ότι κατευθύνθηκαν προς τον χώρο του μετρό...
real.gr



Read more...

Bίντεο πολιτών...



Αποκαλυπτικά των όσων συνέβησαν χθες στο κέντρο της Αθήνας είναι τα βίντεο που έστειλαν πολίτες.

Οι αναγνώστες κατέγραψαν με τα κινητά τους τα όσα διαδραματίστηκαν χθες στην... πλατεία Συντάγματος και το σταθμό του μετρό.

Οι εικόνες «μιλούν» από μόνες τους. Τα λόγια περιττεύουν...

-Το βίντεο που έστειλε ο Κωνσταντίνος
-Το βίντεο που έστειλε ο Γιάννης
-Το βίντεο που έστειλε ο Στάθης
real.gr


Read more...

HEIL HITLER-HEIL ΕΘΕΛ! ...




Αρθρογράφοι (!) του "Απολλώνειου Φως" οι εργαζόμενοι της ΕΘΕΛ με τα στυλιάρια που τους περιέθαλψε η αγκαλιά των ΜΑΤατζήδων!...
kourdistoportocali
Από τον Περικλή Αμανατίδη

Είδαν το φως το αληθινό στο πρόσωπο του Χίτλερ οι συνδικαλιστές της ΕΘΕΛ με τα στυλιάρια τους οποίους περιέθαλψαν οι άνδρες των ΜΑΤ στο γωστό Video που κάνει το γύρο του διαδικτύου.

Σήμερα εμφανίστηκε στο... Mega ένας εξ αυτών και δήλωσε στον Οικονομέα ότι τους απεγκλώβισε η Αστυνομία από μια πολυκατοικία που τους κρατούσαν όμηρους οι αναρχικοί.

Ο ίδιος παραδέχθηκε ότι αρθρογραφεί στο "Απολλώνειο Φως" προσπαθώντας να μεταδώσει το πνεύμα του Εθνικοσοσιαλισμού στις αστικές συγκοινωνίες.

Νομίζω ότι αυτή ομάδα πρέπει να μεταταγεί άμεσα στην Ελληνική Αστυνομία στο πλαίσιο του Μεσοπρόθεσμου.

Δεν χρειάζεται να περάσουν καν από το ΑΣΕΠ με τέτοιες επιδόσεις.

Heil Hitler,

Heil ΕΘΕΛ!

ΔΕΙΤΕ ΤΟ VIDEO EΔΩ>
www.kourdistoportocali.com/default.aspx?pageid=6627



Read more...

Τριήμερες εργασίες της Σοσιαλιστικής Διεθνούς στην Αθήνα

Απόψε το δείπνο εργασίας

Ο πρόεδρος της Σοσιαλιστικής Διεθνούς Γιώργος Παπανδρέου
Ο πρόεδρος της Σοσιαλιστικής Διεθνούς Γιώργος Παπανδρέου (Φωτογραφία: Associated Press )
Αθήνα
Δείπνο εργασίας παραθέτει το βράδυ της Πέμπτης ο πρωθυπουργός και της Σοσιαλιστικής Διεθνούς, Γιώργος Παπανδρέου, στα μέλη του προεδρείου της Διεθνούς που φθάνουν στην Αθήνα για τις εργασίες του Συμβουλίου, στις οποίες αναμένεται να συμμετάσχουν περίπου 300 εκπρόσωποι κομμάτων-μελών της οργάνωσης από όλο τον κόσμο.

Στο δείπνο εργασίας πρόκειται να συζητηθούν, μεταξύ άλλων, τα προβλήματα που έχει δημιουργήσει η οικονομική κρίση σε παγκόσμιο επίπεδο, αλλά και στην Ελλάδα. Ειδική συζήτηση θα γίνει για την υιοθέτηση ρυθμίσεων που μπορούν να αποτελέσουν μηχανισμό άμυνας των κρατών έναντι των κερδοσκοπικών επιθέσεων.

Ο κ. Παπανδρέου θα κηρύξει την Παρασκευή τις εργασίες του Συμβουλίου, ενώ νωρίτερα θα απευθύνει χαιρετισμό ο γραμματέας του Εθνικού Συμβουλίου του ΠΑΣΟΚ, Μιχάλης Καρχιμάκης.

Τα κύρια θέματα της ατζέντας του Συμβουλίου, μεταξύ άλλων, είναι:

1. Στηρίζουμε την Ελπίδα των Πολιτών στον Αραβικό Κόσμο - Μοιραζόμαστε το Όραμα για Ελευθερία και Δικαιώματα για Όλους.

2. Για να Γίνει η Ειρήνη στη Μέση Ανατολή Πραγματικότητα: Στόχος Ένα Παλαιστινιακό Κράτος-Ασφαλή και Αναγνωρισμένα Σύνορα για Ισραήλ και Παλαιστίνη.

3. Μαθήματα από την τραγωδία της Φουκουσίμα και το Μέλλον της Πυρηνικής Ενέργειας.

Το αναλυτικό πρόγραμμα του Συμβουλίου έχει ως εξής:

Πέμπτη 30 Ιουνίου: Συνάντηση εργασίας του Προεδρείου της Σοσιαλιστικής Διεθνούς (9:00 μ.μ.)

Παρασκευή 1 Ιουλίου: Έναρξη εργασιών του Συμβουλίου: Χαιρετισμός Γραμματέα του Εθνικού Συμβουλίου του ΠΑΣΟΚ, Μιχάλη Καρχιμάκη, ομιλία πρωθυπουργού, προέδρου του ΠΑΣΟΚ και προέδρου της Σοσιαλιστικής Διεθνούς, Γιώργου Α. Παπανδρέου (10 π.μ.), πρώτη συνεδρία του Συμβουλίου (10.30 π.μ.), δεύτερη συνεδρία του Συμβουλίου (3.00 μ.μ.).

Σάββατο 2 Ιουλίου: Κλειστή συνεδρία (9:30 π.μ.), τρίτη συνεδρία του Συμβουλίου (10:00 π.μ.).

Newsroom ΔΟΛ, με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ


Read more...

Ζητά συγνώμη η Αστυνομία για τη χθεσινή της συμπεριφορά


newpost.gr
Ζητά συγνώμη η Αστυνομία για τη χθεσινή της συμπεριφορά
«Ζητάω συγνώμη από τους πολίτες. Είναι ντροπή», επεσήμανε μιλώντας στον Real Fm ο πρόεδρος της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Αστυνομικών Υπαλλήλων,ο κ. Φωτόπουλος, για τη στάση συναδέλφων του στα επεισόδια.

Ερωτηθείς αν είχαν πολιτικές εντολές να επιτεθούν στους πολίτες, είπε ότι δεν μπορεί να δεχθεί πως οι αστυνομικοί λειτουργούν αυτοβούλως. «Αν είναι έτσι, τότε είμαστε άτακτο σώμα και κάποιος πρέπει να μας βάλει σε τάξη», συμπλήρωσε.

«Αν αυτό λέγεται δημοκρατία και ομαλή λειτουργία και ενδεδειγμένος τρόπος λειτουργίας της αστυνομίας, βροντοφωνάζω όχι. Ντροπή, ντροπή, ντροπή» τόνισε ο κ. Φωτόπουλος, ζητώντας να γίνει ενδελεχής έρευνα και να μην μείνει τίποτε κρυφό.

Τέλος, άφησε αιχμές για την πολιτική ηγεσία, η οποία όπως ανέφερε, καλεί τη αστυνομία να αντιμετωπίσει προβλήματα πολιτικά που χρειάζονται άλλες παρεμβάσεις, παρά να βρίσκεται δίπλα στον πολίτη.

Read more...

Ξεμένουν από πετρέλαιο τα πολεμικά πλοία

Μπλόκο σε σύμβαση…


http://img.protothema.gr/1AA1271CDCEF2592F082D6CBE9362341.jpg
Σοβαρό κίνδυνο να ξεμείνουν από... καύσιμα διατρέχουν τα πολεμικά πλοία του Στόλου, λόγω της απόφασης του ελεγκτικού συνεδρίου να μπλοκάρει τη σύμβαση προμήθειας πετρελαίου αξίας 10 εκατ. ευρώ από την εταιρεία Ελληνικά Πετρέλαια.

Μπροστά στο αδιέξοδο και για να αποκλειστεί το ενδεχόμενο να δέσουν όλα τα πολεμικά πλοία στους ναυστάθμους λόγω έλλειψης πετρελαίου, ο αρχηγός του Γενικού Επιτελείου Ναυτικού αντιναύαρχος Δημήτρης Ελευσινιώτης εισηγήθηκε να γίνει απ' ευθείας παραγγελία πετρελαίου από την εταιρεία ΕΛΠΕ συνολικής αξίας 1+1 εκατ.ευρώ. Με την προμήθεια αυτή θα καλυφθούν οι ανάγκες γα την κίνηση των πλοίων του Πολεμικού Ναυτικού μέχρι το τέλος του καλοκαιριού. "Τα αποθέματά μας είναι στον πάτο", είπε στο protothema.gr αξιωματικός του Πολεμικού Ναυτικού στέλνοντας δραματικό SOS ότι κινδυνεύει η καθημερινή λειτουργία του Πολεμικού Ναυτικού και υπάρχει κίνδυνος να σταματήσουν ακόμη και οι άκρως απαραίτητες περιπολίες στο Αιγαίο.

Το πρόβλημα δημιουργήθηκε όταν το Ελεγκτικό Συνέδριο αποφάσισε να μπλοκάρει προμήθεια πετρελαίου ύψους 10 εκατ. ευρώ που το Πολεμικό Ναυτικό είχε ζητήσει να γίνει μέσω των Ελληνικών Πετρελαίων. Το αιτιολογικό των μελών του δικαστικού συμβουλίου ήταν ότι τα ΕΛΠΕ δεν είχαν αποστείλει το πλήρες μετοχολόγιο της εταιρείας. Υπενθυμίζεται ότι στην μετοχική σύνθεση των ΕΛΠΕ συμμετέχει το ελληνικό δημόσιο με ποσοστό 35,48% το 41,25% των μετοχών ανήκει στον όμιλο Paneuropean Oil and Industrial Holdings SA και το υπόλοιπο 23,27% των μετοχών κατέχουν ιδιώτες επενδυτές. Το Ελεγκτικό Συνέδριο αρχικώς απέρριψε ακόμη και το επιχείρημα του υπουργείου Εθνικής Αμυνας ότι η προμήθεια του πετρελαίου πρέπει να προχωρήσει με τη διαδικασία του επείγοντος. Αφού όμως οι επιτελείς του Πολεμικού Ναυτικού παρουσίασαν τα στοιχεία που δείχνουν ότι τα αποθέματα σε καύσιμα τελειώνουν εντός των επομένων ημερών, οι δικαστές πείστηκαν ότι η προμήθεια πετρελαίου έχει πράγματι το χαρακτήρα του επείγοντος και τελικώς υπαναχώρησαν.
Read more...

Μείωση κατά 5% των θέσεων εργασίας και αύξηση ορίου συνταξιοδότησης για τους υπαλλήλους της ΕΕ

Λιτότητα και στις Βρυξέλλες

Συνολικά, στους θεσμούς, τις υπηρεσίες και τα όργανα της ΕΕ εργάζονται 50.000 άτομα περίπου
Συνολικά, στους θεσμούς, τις υπηρεσίες και τα όργανα της ΕΕ εργάζονται 50.000 άτομα περίπου (Φωτογραφία: ΑΠΕ )

Βρυξέλλες, Βέλγιο
Η κατάργηση του 5% των θέσεων εργασίας, καθώς και η αύξηση των ωρών εργασίας και του ορίου ηλικίας συνταξιοδότησης, είναι μεταξύ των μέτρων που προτείνει η Κομισιόν για τους υπαλλήλους των θεσμών της ΕΕ, σύμφωνα με τον κατάλογο των προτάσεων για τον επόμενο
προϋπολογισμό της Ένωσης για την περίοδο 2014 - 2020, που παρουσιάσθηκαν το βράδυ της Τετάρτης.

Συγκεκριμένα, προβλέπεται να μειωθεί κατά 5% το δυναμικό όλων των θεσμών, υπηρεσιών και
οργάνων της ΕΕ, οι οποίοι απασχολούν συνολικά περίπου 50.000 εργαζομένους. Αυτό θα γίνει για να παγώσει το μερίδιο των διοικητικών δαπανών στον προϋπολογισμό (5,7%).

Προτείνεται επίσης μια μεταρρύθμιση του καθεστώτος των εργαζομένων πριν από την έναρξη της ισχύος του επόμενου προϋπολογισμού το 2014.

Η μεταρρύθμιση αυτή περιλαμβάνει μια αύξηση των ωρών εργασίας από 37,5 ώρες σε 40 ώρες την εβδομάδα, την αύξηση της ηλικίας συνταξιοδότησης από τα 63 στα 65 χρόνια, καθώς και τον περιορισμό των διαφόρων πλεονεκτημάτων που συνδέονται με το καθεστώς των «εκπατρισμένων» και τα οποία απολαμβάνουν οι εργαζόμενοι της ΕΕ στις Βρυξέλλες:

Οι άδειες θα περιοριστούν και η φορολόγησή τους, που είναι σήμερα πολύ ευνοϊκή, θα αυξηθεί.

Εξάλλου, ο μηχανισμός υπολογισμού των μισθολογικών αυξήσεων θα επανεξεταστεί για να τεθούν ανώτατα όρια.

Το σύστημα αυτό αποτέλεσε πέρυσι αντικείμενο έντονης πολεμικής ανάμεσα στην Επιτροπή και τις ευρωπαϊκές κυβερνήσεις, η οποία κατέληξε ενώπιον των δικαστηρίων.

Τα κράτη έκριναν υπερβολικό ένα αίτημα των Βρυξελλών για αυξήσεις 3,7% σε περίοδο λιτότητας, ενώ η Επιτροπή υποστήριζε πως εφάρμοζε απλώς τους κανονισμούς.

Οι αυξήσεις υπολογίζονται μηχανικά με βάση την εξέλιξη των μισθών στο δημόσιο τομέα οκτώ κρατών (που αντιπροσωπεύουν το 76% του ΑΕΠ της ΕΕ), καθώς και βάσει του πληθωρισμού.

Οι καλύτερα αμειβόμενοι λειτουργοί της ΕΕ παίρνουν μηνιαίους βασικούς μισθούς της τάξεως των 17.000 ευρώ περίπου.

Ξεκινούν με βασικό ακαθάριστο μηνιαίο μισθό 2.550 ευρώ, στον οποίο προστίθενται διάφορα επιδόματα, ανάμεσα στα οποία ένα μπόνους εκπατρισμού, μετά αφαιρούνται οι κοινωνικές εισφορές, ένας πολύ μικρός φόρος εισοδήματος που καταβάλλεται στον προϋπολογισμό της ΕΕ και μια έκτακτη συνεισφορά για την κρίση.

Newsroom ΔΟΛ, με πληροφορίες από ΑΠΕ/Γαλλικό


Read more...

Χείρα βοηθείας απλώνουν οι Γερμανοί πολίτες στους Έλληνες


newpost.gr
Χείρα βοηθείας απλώνουν οι Γερμανοί πολίτες στους Έλληνες

Yπέρ της περαιτέρω ενίσχυσης της Ελλάδας με χρήματα των Γερμανών φορολογούμενων τάσσεται το 49% των ερωτηθέντων Γερμανών, σύμφωνα με δημοσκόπηση του περιοδικού STERN, ενώ κατά τάσσεται το 47%.

Την ίδια ώρα το 23% των ερωτηθέντων, σχεδόν ένας στους τέσσερις Γερμανούς, θα ήταν διατεθειμένος να καταβάλει ακόμη και μια εισφορά αλληλεγγύης για τους Έλληνες προκειμένου να εξέλθουν από την κρίση.

Επίσης, παρά την παρούσα κρίση που αφορά την Ελλάδα, οι Γερμανοί υποστηρίζουν με μεγάλη πλειοψηφία την ευρωπαϊκή ιδέα. Το 40% των πολιτών δήλωσε ότι είναι ευχαριστημένο με την παρούσα δομή της ΕΕ. Το 23% επιθυμούν μάλιστα και μία ΕΕ ως ισχυρή ομοσπονδία κρατών, κατά το πρότυπο των ΗΠΑ. Μόνο το 33% θα ήθελε να αναστραφούν οι εξελίξεις και να αποκτήσουν και πάλι περισσότερη δύναμη τα επιμέρους εθνικά κράτη.

Πολλοί πολίτες προβληματίζονται και για το μέλλον του ευρώ: Το 37% πιστεύει ότι το ευρώ δεν θα κρατήσει και ότι οι χώρες της ευρωζώνης θα επανακαθιερώσουν τα εθνικά τους νομίσματα.


Read more...

Η ΕΚΤ δεν θα συμμετάσχει στην εθελοντική μετακύλιση του ελληνικού χρέους, λέει ο Τρισέ

Εντατικές διαβουλεύσεις

(Φωτογραφία: ΑΠΕ )
Βρυξέλλες, Βέλγιο
Την αντίθεση της ΕΚΤ σε οποιαδήποτε συμφωνία για το ελληνικό χρέος που δεν είναι αμιγώς εθελοντική, επανέλαβε την Πέμπτη ο επικεφαλής της ευρωτράπεζας, Ζαν Κλοντ Τρισέ, μιλώντας στην Επιτροπή Οικονομικών και Νομισματικών Υποθέσεων του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου.

Ο κ. Τρισέ είπε ότι η ΕΚΤ, που έχει στην κατοχή της ελληνικά ομόλογα αξίας 48 δισ. ευρώ, δεν θα συμμετάσχει στη διαδικασία για την εθελοντική μετακύλιση (roll-over), καθώς, όπως είπε, «είναι ένα σχέδιο συμμετοχής του ιδιωτικού τομέα, όχι του δημοσίου».

Newsroom ΔΟΛ


Read more...

Κρίση και τοκογλύφοι «σπρώχνουν» τους Έλληνες στο κενό...

Δραματική αύξηση των αυτοκτονιών σε ποσοστό 40%


http://img.protothema.gr/5B925B04A1F51F129BD52937644AD322.jpg
Δραματική αύξηση σημειώνουν οι αυτοκτονίες στη χώρα μας, μετά το ξέσπασμα της οικονομικής κρίσης. «Τα τελευταία στατιστικά στοιχεία και οι επιδημιολογικές μελέτες καταδεικνύουν μια σημαντική αύξηση σε ποσοστά αυτοκτονιών στην Ελλάδα, η οποία αγγίζει το 40%» αναφέρεται σε έγγραφο του υπουργού Υγείας, Ανδρέα Λοβέρδου, που διαβιβάστηκε στη Βουλή προς απάντηση ερώτησης για την αύξηση των αυτοκτονιών λόγω της οικονομικής κρίσης και των κυκλωμάτων τοκογλυφίας,

Παρά την αύξηση αυτή, ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας κατατάσσει την Ελλάδα στις χώρες με τα χαμηλότερα ποσοστά αυτοκτονιών παγκοσμίως (λιγότερες από 6,5 αυτοκτονίες ανά 100.000 κατοίκους το 2010), όπως αναφέρει ο υπουργός Υγείας.

Το έγγραφο του υπουργού διαβιβάστηκε στη Βουλή σε απάντηση ερώτησης του ανεξάρτητου βουλευτή Λευτέρη Αυγενάκη, ο οποίος έχει επισημάνει ότι «η πίεση που ασκείται από τη δεινή οικονομική θέση, στην οποία έχουν περιέλθει πολλοί επαγγελματίες και συμπολίτες μας σε ολόκληρη την Ελλάδα και ιδιαίτερα στο Ηράκλειο, αλλά και η αλματώδης αύξηση της ανεργίας, οδηγεί σε αδιέξοδο αρκετούς Έλληνες, κάτι που επιβεβαιώνεται από τη δραματική αύξηση των αυτοκτονιών την τελευταία περίοδο».

Μόνο στην Κρήτη, όπως έχει επίσης επισημάνει ο κ. Αυγενάκης, έχουν σημειωθεί την τελευταία περίοδο 20 αυτοκτονίες, με πρόσφατη πιο πρόσφατη αυτήν ενός επιχειρηματία στην Κεντρική Λαχαναγορά της πόλης του Ηρακλείου, η οποία φαίνεται πως σχετίζεται με τις πιέσεις που ασκούν σε επιχειρηματίες κυκλώματα τοκογλύφων και εκβιαστών.

Για τα πανελλαδικά κυκλώματα τοκογλυφίας είχε ερωτηθεί από τον βουλευτή του ΛΑΟΣ Αστέριο Ροντούλη και ο υπουργός Οικονομικών Ευάγγελος Βενιζέλος και με έγγραφό του, που διαβιβάστηκε στη Βουλή, ενημερώνει ότι το ΣΔΟΕ, στο πλαίσιο της αποστολής του για την πρόληψη και την καταστολή της φοροδιαφυγής, του λαθρεμπορίου και του οικονομικού εγκλήματος και με στόχο την προστασία του δημοσίου συμφέροντος, προβαίνει σε ενέργειες που στοχεύουν στην αποκάλυψη και εξάρθρωση κυκλωμάτων τοκογλυφίας.

Ο κ. Βενιζέλος υπενθυμίζει ότι «η συνήθης διαδικασία περιλαμβάνει τη διενέργεια φορολογικών ελέγχων στα εμπλεκόμενα φυσικά και νομικά πρόσωπα και την άρση του τραπεζικού απορρήτου, με στόχο την αποκάλυψη "μαύρου χρήματος" και παράνομης διακίνησης κεφαλαίων».

Read more...

Ο Βενιζέλος θα ζητήσει και τα δισκοπότηρα απο τον Ιερώνυμο!


newpost.gr
Ο Βενιζέλος θα ζητήσει και τα δισκοπότηρα απο τον Ιερώνυμο!
Οι πληροφορίες λένε οτι αύριο ο νέος Υπουργός Οικονομικών κ. Βενιζέλος πρόκειται να συναντηθεί με τον Αρχιεπίσκοπο κ. Ιερώνυμο. Ο βασικός λόγος της συνάντησης είναι να ξεκαθαριστεί το ζήτημα των οικονομικών της Εκκλησίας αλλά και το καυτό θέμα της εκκλησιαστικής περιουσίας. Παράλληλα θα γίνουν συνεννοήσεις σχετικά με την μισθοδοσία του κλήρου. Κύκλοι της Ιεράς Συνόδου ισχυρίζονται οτι και ο κ. Βενιζέλος θα κινηθεί στο πλαίσιο που κινήθηκε και ο προηγούμενος Υπουργός Οικονομικών και μάλιστα θεωρούν οτι ενδεχομένως να αποδειχτεί ακόμα πιο σκληρός παίχτης.

«Τα ασημικά της Εκκλησίας στην δημοπρασία!» Με αυτή την δήλωση υποδέχεται κορυφαίος Ιεράρχης την απόφαση του Υπουργού Οικονομικών σχετικά μη την μείωση του μισθού των κληρικών.

Η απόφαση του πρώην Υπουργού Οικονομικών έρχεται να επιβεβαιώσει δημοσίευμα του “ΠΡΩΤΟΥ ΘΕΜΑΤΟΣ” σχετικά με το ζήτημα που έχει ήδη θέσει η αρμόδια επιτροπή της Ευρωπαϊκής Ένωσης και η Τρόικα για την μισθοδοσία του ορθόδοξου κλήρου.

Στην απόφαση του το Υπουργείο Οικονομικών δεν έχει στην παρούσα φάση τουλάχιστον ανακοινώσει το ύψος των περικοπών που έχει προγραμματίσει να γίνουν. Το μόνο που έχει γίνει γνωστό είναι οτι η μισθολογική διαφορά η οποία θα προκύψει θα καλυφθεί απο τα ταμεία των Ιερών Ναών ή της Εκκλησίας της Ελλάδος .

Αυτό-όπως επισημαίνουν εκκλησιαστικοί παράγοντες-θα έχει ως αποτέλεσμα η Διοικούσα Εκκλησία να προχωρήσει σε εκποίηση αστικών περιουσιακών στοιχείων προκειμένου να καλύψει την “τρύπα” που θα προκληθεί απο την καταβολή μέρους του μισθού των κληρικών απο την ίδια. Ο κ. Ιερώνυμος πάντως ακόμα δεν έχει διασαφηνίσει την θέση του κρατώντας αποστάσεις απο την απόφαση του Υπουργείου ελπίζοντας οτι οι συνομιλίες που θα έχει με τον κ. Βενιζέλο θα έχουν καλύτερη τύχη απο αυτές με τον κ. Παπακωνσταντίνου.

Επίσης επισημαίνεται οτι η πρωτοβουλία αυτή θα προκαλέσει αλυσιδωτές εξελίξεις γιατί όπως σημειώνουν παράγοντες του εκκλησιαστικού χώρου θα περιοριστεί ο αριθμός όσων θα ήθελαν να γίνουν κληρικοί αλλά και πολλοί Ιεροί Ναοί θα αναγκαστούν να πουλήσουν ακόμα και τα τάματα των πιστών.

Στο μεταξύ στις 14 Ιουλίου συνεδριάζει η αρμόδια επιτροπή του Υπουργείου Παιδείας για θέματα που άπτονται του χώρου της Εκκλησίας υπό την προεδρεία της κ. Διαμαντόπουλου. Ένα απο τα βασικά ζητήματα που θα συζητηθούν είναι η εκκλησιαστική εκπαίδευση. «Αυτή θα είναι και η αρχή του τέλους για τα εκκλησιαστικά σχολεία» επισημαίνει στενός συνεργάτης της Ιεράς Συνόδου ο οποίος θεωρεί οτι «η κ. Διαμαντόπουλου έχει ήδη έτοιμο το σχετικό νομοσχέδιο και απλώς και για τα μάτια του κόσμου θέλει τάχα να το συζητήσει!»

Αλλά ακόμα και αυτό το κρίσιμο ζήτημα ο Αρχιεπίσκοπος δεν έχει ξεκαθαρίσει την θέση του. Τηρεί στάση αναμονής ενώ δέχεται ασφυκτικές πιέσεις προκειμένου να αντιδράσει. Μάλιστα δεν είναι λίγοι αυτοί που αποκαλούν τον κ. Ιερώνυμο «συνοδοιπόρο των πολιτικών εξουσιαστών!»

Read more...

Αποχώρησε ο ΣΥΡΙΖΑ από τη συζήτηση του εφαρμοστικού νόμου στη Βουλή

Ζητά εξηγήσεις για τα επεισόδια

(Φωτογραφία: ΑΠΕ )
Αθήνα
Αποχώρησε ο ΣΥΡΙΖΑ από τη συζήτηση του Εφαρμοστικού Νόμου στη Βουλή, ζητώντας από τον υπουργό Προστασίας του Πολίτη, Χρ.Παπουτσή, να δώσει εξηγήσεις για τα επεισόδια της Τετάρτης.

Ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ Παναγιώτης Λαφαζάνης, ζήτησε τη σύσταση ειδικής επιτροπής της Βουλής για να εξετάσει σε βάθος την υπόθεση με τους κουκουλοφόρους που βρίσκονταν στο προαύλιο χώρο του Κοινοβουλίου, ενώ έκανε λόγο για «αγαστή συνεργασία τους με την αστυνομία» καθώς και για «φαινόμενα πολιτικής ανωμαλίας και καταστάσεις που μπορεί να οδηγήσουν σε κουτσουρεμένη δημοκρατία».

Ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΠΑΣΟΚ Χρήστος Πρωτόπαπας απάντησε ότι πρέπει όλοι να καταδικάσουμε σε όλους τους τόνους τέτοια θλιβερά φαινόμενα και πρόσθεσε ότι πρέπει να περιμένουμε την επίσημη απάντηση, καθώς δημιουργούνται εύλογα ερωτηματικά και για την είσοδο των δύο κουκουλοφόρων στην Βουλή και την επίθεση τους προς τον βουλευτή Αλέκο Αθανασιάδη.

Ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΛΑΟΣ Αστέριος Ροντούλης τόνισε ότι πρέπει η κυβέρνηση να προχωρήσει σε ενδελεχή έρευνα σε ότι αφορά τις εικόνες με τους κουκουλοφόρους, ενώ ταυτόχρονα καταλόγισε μονομέρεια στον ΣΥΡΙΖΑ γιατί ρίχνει ευθύνες μόνο στην αστυνομία και τον κάλεσε να σταματήσει την υπονόμευση των θεσμών.

Newsroom ΔΟΛ, με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ


Read more...

ΟΟΣΑ: «Απελευθερώστε την Ελλάδα από το χρέος της»

Ενώ ο Τρισέ μιλά για «διόρθωση παλαιότερων καταχρήσεων»...

http://img.protothema.gr/124A0CBB34A45351B101A8FA0C7704DD.jpg
Αγωνιώδεις γίνονται πλέον οι εκκλήσεις επιφανών αναλυτών και κορυφαίων οικονομικών παραγόντων προς τους Ευρωπαίους ηγέτες προκειμένου να λάβουν μια πραγματικά σημαντική απόφαση για την επίλυση της ελληνικής κρίσης χρέους!

Παρά την ψήφιση του Μεσοπρόθεσμου και τη θεωρητική διασφάλιση της χρηματοδότησης της χώρας μας για το επόμενο διάστημα και με την γαλλο-γερμανική πρόταση μετακύλισης των ελληνικών ομολόγων σε βάθος χρόνου, οι αγορές δεν “πείθονται” πως αυτές οι λύσεις μπορούν να αποτελέσουν πανάκεια για το “ελληνικό πρόβλημα”, ούτε φυσικά αποτρέπουν το ρίσκο μιας μελλοντικής χρεοκοπίας και κατ΄επέκταση ενός ντόμινο στην υπόλοιπη Ευρωζώνη.

Ενδεικτική είναι η δήλωση-βόμβα του επικεφαλής του ΟΟΣΑ Άνχελ Γκουρία, ο οποίος, σε συνέντευξή του σε ολλανδική εφημερίδα, ευθέως δηλώνει πως η Ελλάδα “πρέπει να απελευθερωθεί από το βαρύ της χρέος ώστε να ανακάμψει η οικονομία της”.

Ο κύριος Γκουρία χαρακτηριστικά τονίζει πως δεν μπορεί να συνεχίσουν “να απορροφούνται τα χρήματα των Ελλήνων φορολογούμενων από τους πιστωτές” (!) και δηλώνει ευθέως πως όλες οι προτεινόμενες από την ΕΕ λύσεις είναι “προσωρινές και όχι μακροπρόθεσμες”. Καταλήγει δε λέγοντας πως “θα πρέπει να επιτραπεί στην Ελλάδα να ακολουθήσει μία πολιτική που θα έχει πραγματικό αποτέλεσμα στην ανάκαμψη της οικονομίας της”.

Σε ανάλογη κατεύθυνση κινήθηκαν και οι δηλώσεις του καθηγητή του Harvard Nίαλ Φέργκιουσον, στο τηλεοπτικό δίκτυο Bloomberg. Ο κύριος Φέργκιουσον τονίζει πως το πραγματικό πρόβλημα της Ελλάδας είναι το τεράστιο “παλαιό” χρέος της, το οποίο δεν εξυπηρετείται, ούτε αντιμετωπίζεται από τις “λύσεις” των Ευρωπαίων εταίρων της, χαρακτηρίζει το γαλλο-γερμανικό σχέδιο για μετακύλιση των ελληνικών ομολόγων ως προσωρινό φάρμακο και προτείνει ευθέως την επιβολή ενός haircut στο χρέος που διακρατούν σήμερα ιδιώτες επενδυτές.

“Είναι προτιμότερη μια επώδυνη λύση από την παρατεταμένη αγωνία που κυριαρχεί σήμερα”. Ο κύριος Φέργκιουσον κατηγορεί ευθέως τους Ευρωπαίους πολιτικούς για πολιτικές επιλογές “υψηλού ρίσκου” που ακολουθούν στην περίπτωση της Ελλάδας και κρούει τον κώδωνα του κινδύνου για μετάσταση της κρίσης στην υπόλοιπη ευρωπεριφέρεια σε περίπτωση “πιστωτικού γεγονότος” στην χώρα μας.

Μάλιστα αυτό το ενδεχόμενο το θεωρεί πιθανό ακόμα και στην περίπτωση που επιλεγεί ως ακραία λύση η έξοδος της Ελλάδας από το ευρώ και η επιστροφή της στη δραχμή, αφού εκτιμά πως κάτι τέτοιο θα πλήξει καίρια το ευρώ και την ευρωπαϊκή οικονομία...

Την ίδια ώρα, ο πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας, Ζαν Κλοντ Τρισέ, δηλώνει ότι η Ελλάδα πραγματοποιεί αυτήν τη στιγμή μάλλον μια "διόρθωση" παλαιότερων καταχρήσεων, παρά εφαρμόζει μια θεραπεία λιτότητας.

"Αυτό που αποκαλούμε σήμερα λιτότητα είναι η διόρθωση σε πολλές περιπτώσεις ασύνετων περασμένων εξελίξεων, που θα μπορούσαν να είχαν εμποδιστεί" δήλωσε ενώπιον της Επιτροπής Οικονομικών και Νομισματικών Υποθέσεων του Ευρωκοινοβουλίου στις Βρυξέλλες.

Ο Τρισέ απαντούσε σε ερώτηση ενός βουλευτή για τη θεραπεία λιτότητας που έχει επιβληθεί στην Ελλάδα, την Ιρλανδία και την Πορτογαλία, που αντιμετωπίζουν σοβαρά δημοσιονομικά προβλήματα, σε αντάλλαγμα για τη βοήθεια της ΕΕ και του ΔΝΤ.

"Η αύξηση των μισθών σ' αυτές τις τρεις χώρες ήταν πολύ μεγαλύτερη από τον ευρωπαϊκό μέσο όρο" ανέφερε ως παράδειγμα ο Τρισέ.

Σύμφωνα με τον ίδιο, "είναι σαφές ότι η Ελλάδα πρέπει να προχωρήσει σε μια διόρθωση", για να αποκτήσει και πάλι την εμπιστοσύνη των αγορών, ενώ η ΕΕ πρέπει να βελτιώσει σημαντικά την οικονομική διακυβέρνησή της, για να αποφύγει δημοσιονομικές παρεκλίσεις στο μέλλον, ιδιαίτερα καθιστώντας περισσότερο αυτόματες τις προβλεπόμενες κυρώσεις.
Read more...

Eργαζόμενοι της ΕΘΕΛ οι 2 «παρακρατικοί»


newpost.gr
Eργαζόμενοι της ΕΘΕΛ οι 2 «παρακρατικοί»
Εργαζόμενοι- συνδικαλιστές της ΕΘΕΛ είναι οι δύο από τους πολίτες που εικονίζονται να συνεργάζονται με την αστυνομία στο βίντεο που προκάλεσε από χθες σάλο και οδήγησε την ηγεσία του υπουργείου Προστασίας του Πολίτη να διατάξει διεξοδική ΕΔΕ και το Γιάννη Ραγκούση να ζητά κατεπείγουσα διερεύνηση και πειθαρχικό έλεγχο.

Την αποκάλυψη έκανε στο «κοινωνία ώρα Mega» ο πρόεδρος των εργαζομένων της ΕΘΕΛ Μιχάλης Λιαγουρής. Οι εικόνες του βίντεο δημιουργούν την εντύπωση ότι πρόκειται για κάποιους παρακρατικούς- ο ένας κρατάει λοστό, οι οποίοι συνεργάζονται με την αστυνομία.

Με αφορμή τα όσα καταγγέλθηκαν δημοσίως για τη συμμετοχή εργαζομένων της πρώην ΕΘΕΛ Α.Ε. στα χθεσινά έκτροπα της Πλατείας Συντάγματος, ο Υπουργός Υποδομών Μεταφορών και Δικτύων, Γιάννης Ραγκούσης, με εντολή του προς τον Πρόεδρο και Διευθύνοντα Σύμβουλο της ΟΣΥ (πρώην ΕΘΕΛ Α.Ε.), ζήτησε την κατεπείγουσα διερεύνηση των καταγγελλομένων και την παραδειγματική τιμωρία με την κίνηση άμεσης διαδικασίας πειθαρχικού ελέγχου και εφαρμογής των κείμενων διατάξεων σε βάρος των τυχόν υπαιτίων.


Read more...

Δώδεκα ερωτήματα για τον κ. Εισαγγελέα


newpost.gr
Δώδεκα ερωτήματα για τον κ. Εισαγγελέα
Τα εκτεταμμένα επεισόδια που συγκλόνισαν το κέντρο της Αθήνας το προηγούμενο διήμερο, αναμφίβολα προκάλεσαν εκ μια σειρά αμείλικτων ερωτημάτων, με την ανάγκη απάντησής τους και της ανάλογης απόδοσης ευθυνών να είναι πλέον επιτακτικές.

-Προκαλούν προσωρινή παράλυση τα χημικά ισραηλινής προελεύσεως που εκτόξευσε η αστυνομία στο Σύνταγμα, ναι ή όχι;

-Ποιες είναι -αν υπάρχουν- οι παρενέργειες των χημικών και των δακρυγόνων στον ανθρώπινο οργανισμό;

-Έγιναν επώνυμες καταγγελίες από τους κ.κ. Λουράντο (πρόεδρος του φαρμακευτικού συλλόγου Αττικής) και Πατούλη (πρόεδρος του Ιατρικού συλλόγου). Υπάρχουν εξηγήσεις;

Αρχή Διασφάλισης του Απορρήτου των Επικοινωνιών (ΑΔΑΕ) πόσες φορές έχει ελέγξει την ΕΥΠ μέχρι σήμερα; Ο αριθμός των ελέγχων είναι ίδιος με αυτόν επί κυβέρνησης της ΝΔ;

-Διερευνώνται από την Εισαγγελία οι καταγγελίες διαδηλωτών περί απρόκλητων επιθέσεων των αστυνομικών οργάνων;

βίαιη στάση των αστυνομικών οργάνων ήταν αποτέλεσμα άνωθεν εντολής ή οι αστυνομικοί έδρασαν κατά βούληση;

-Είχαν εντολή οι αστυνομικές δυνάμεις να αδειάσουν «πάση θυσία» και με οποιονδήποτε τρόπο την Πλατεία Συντάγματος;

-Υπάρχουν άνθρωποι που «ενισχύουν» τον ρόλο της αστυνομίας στις διαδηλώσεις, με τακτικές «προβοκάτσιας», όπως έδειξαν φωτογραφίες και βίντεο;

-Γιατί κάποιοι κουκουλοφόροι κάνουν «φιλική κουβεντούλα» με αστυνομικούς;

-Γιατί ο σταθμός του Μετρό στο Σύνταγμα παρέμεινε ανοιχτός ενώ ήταν υπαρκτός -και σχεδόν σίγουρος- ο φόβος επεισοδίων;

-Γιατί δεν είχε προβλεφθεί η παρουσία επαρκούς ιατρικού προσωπικού στο σταθμό του Μετρό;

-Διευρευνώνται από την Εισαγγελία οι καταγγελίες θαμώνων καταστημάτων πλησίον της πλατείας Συντάγματος περί χειρονομιών και επιθέσεων αστυνομικών την ώρα των επεισοδίων;


Απο τα παραπάνω ερωτήματα, προκύπτει και άλλο ένα που αποτελεί, παράλληλα και τροφή προβληματισμού: Τελικά ποιος έχει δικαίωμα στη βία;

Read more...