Τρίτη 15 Οκτωβρίου 2013

Γάμος στην Κεντροαριστερά: Η νύφη το σκάσε...


Σε εξέλιξη βρίσκονται οι διεργασίες για τη συγκρότηση ενός ενιαίου κεντροαριστερού πόλου μετά και από το κείμενο των «58» για την ελληνική «Ελιά». Στη Χαριλάου Τρικούπη χαιρέτισαν την πρόταση, ωστόσο στη ΔΗΜΑΡ επισημαίνουν πως δεν...
υπάρχει ενδεχόμενο συνεργασίας με το ΠΑΣΟΚ. «Είναι μια σωστή κίνηση που μπορεί να μας βγάλει από το αδιέξοδο», δήλωσε ο πρώην πρωθυπουργός Κώστας Σημίτης σχολιάζοντας την πρόταση των «58».

Η Εκτελεστική Επιτροπή της ΔΗΜΑΡ απάντησε αρνητικά στο κείμενο των «58» και ενέκρινε την εισήγηση του προέδρου Φώτη Κουβέλη στην οποία αναφέρει ότι «μια τέτοια πρωτοβουλία δεν μπορεί να παραβλέπει και να προσπερνάει κρίσιμα ζητήματα για τη συγκρότηση ενός νέου προοδευτικού πόλου, όπως η κατάσταση της κοινωνίας, η ουσιαστική κριτική στην ασκούμενη πολιτική από τη Νέα Δημοκρατία, που αναπαράγει την κρίση. Η αναγκαία πολιτική σταθερότητα ουδόλως ισοδυναμεί με τη διατήρηση της ίδιας πολιτικής».

«Κάθε πρωτοβουλία διαλόγου έχει τη χρησιμότητά της, ωστόσο ο χαρακτήρας μιας κίνησης δεν κρίνεται από την αξία και την καλή προαίρεση των ανθρώπων που συμμετέχουν σε αυτήν και την οποία δεν αμφισβητούμε», ανέφερε και πρόσθεσε: «Η εθνική ανασυγκρότηση αποτελεί πράγματι την πρόκληση της επόμενης περιόδου, όμως, επηρεάζεται και καθορίζεται σημαντικά από την ασκούμενη πολιτική, η οποία και διαμορφώνει αρνητικούς συσχετισμούς και σχέσεις της μεταμνημονιακής Ελλάδας».

Το αναγκαίο εθνικό σχέδιο ανασυγκρότησης που προτείνει η ΔΗΜΑΡ, επισήμανε ο Φώτης Κουβέλης, είναι διακριτό, έχει προοδευτικό χαρακτήρα, περιλαμβάνει μια πραγματική επαναδιαπραγμάτευση για την αποδέσμευση από τους επαχθείς όρους του μνημονίου και έχει ως απαράβατο όρο την αντιμετώπιση όλων των πρακτικών που οδήγησαν στην κρίση.

«Ο προοδευτικός τρίτος πόλος θα συγκροτηθεί με τη συσπείρωση ευρύτερων δυνάμεων. Όμως δεν υπάρχει αντικειμενικά ένα πολιτικό πλαίσιο που να επιτρέπει τη συζήτηση για εκλογική συνεργασία, όταν αυτό ταυτίζεται με σημερινές συντηρητικές κυβερνητικές επιλογές, επιλογές με τη σύμπραξη του ΠΑΣΟΚ», υποστήριξε στην εισήγησή του. Όσον αφορά στην πρόταση της ΔΗΜΑΡ, για το εν λόγω εγχείρημα, υπογράμμισε ότι «είναι ανοικτή στον δημιουργικό διάλογο για την εκπόνηση ενός εναλλακτικού σχεδίου. Αυτό το εναλλακτικό σχέδιο έχει σαφές μέτωπο όχι μόνο με τον αριστερό λαϊκισμό, αλλά και με τις νεοφιλελεύθερες επιλογές, και στόχος μας είναι να υπάρξει η ευρύτερη δυνατή συσπείρωση όχι μόνο από τον πολιτικό χώρο, αλλά και από την κοινωνία».

Την ίδια στιγμή στη Χαριλάου Τρικούπη εμφανίζονται θετικοί στην πρωτοβουλία των «58». Ο Ευάγγελος Βενιζέλος σημειώνει πως από τον Ιούλιο του 2012 έχει μιλήσει για την ανάγκη συγκρότησης της ελληνικής «Ελιάς». «Μιλώ για την Κεντροαριστερά της ευθύνης και όχι του μικροκομματικού ή προσωπικού οπορτουνισμού που προτάσσει την αξία του «μαγαζιού» σε σχέση με τη δυναμική της συστράτευσης», ανέφερε σε συνέντευξή του στο Έθνος.

Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ δήλωσε πως η πρόταση συνεργασίας προς τη ΔΗΜΑΡ παραμένει ενεργή ωστόσο «η ηγεσία της ήταν πάντα απαξιωτική για το ΠΑΣΟΚ και πριν και μετά την αποχώρησή της από την κυβέρνηση». «Ο καθένας επιλέγει συνομιλητές και διαδρομές. Το δίλημμα δεν αφορά εμάς», τόνισε. «Σωστή κίνηση, που μπορεί να μας βοηθήσει να βγούμε από το αδιέξοδο» χαρακτήρισε το κείμενο των «58» και ο πρώην πρωθυπουργός Κώστας Σημίτης. «Το κείμενο των "58" το βρίσκω πολύ σωστό, χαιρετίζω την πρωτοβουλία», ανέφερε σε δήλωσή του στο περιθώριο εκδήλωσης για την παρουσίαση της αυτοβιογραφίας του Γιώργου Βασιλείου...
tvxs.gr

Read more...

Πρώτο βήμα για την τραπεζική ένωση Ενέκρινε το Ecofin τη δημιουργία ενιαίας εποπτικής αρχής για τις τράπεζες


Ενέκρινε το Ecofin τη δημιουργία ενιαίας εποπτικής αρχής για τις τράπεζες
  (Φωτογραφία:  Associated Press )

Λουξεμβούργο, Λουξεμβούργο
Οι υπουργοί Οικονομικών της Ευρωπαϊκής Ένωσης (Ecofin) ενέκριναν τη δημιουργία ενιαίου εποπτικού μηχανισμού για τις ευρωπαϊκές τράπεζες, κάνοντας έτσι το πρώτο ουσιαστικό βήμα για την ευρωπαϊκή τραπεζική ένωση.

Την ικανοποίησή τους έσπευσαν να εκφράζουν ο πρόεδρος της Κομισιόν και ο Επίτροπος Μ.Μπαρνιέ. Την ετοιμότητα της Επιτροπής να βοηθήσει την ΕΚΤ, ώστε ο μηχανισμός να αρχίσει να λειτουργεί από τον επόμενο χρόνο εξέφρασε ο Μπαρόζο. Πρόσθεσε δε ότι επείγει να ετοιμαστεί και το κοινό ταμείο εκκαθάρισης προβληματικών τραπεζών, ο δεύτερος πυλώνας της τραπεζικής ένωσης.

Σε ό,τι αφορά όμως τον δεύτερο πυλώνα, την ίδια στιγμή το Βερολίνο βάζει νέα εμπόδια, με τον Σόιμπλε να δηλώνει ότι χρειάζεται αλλαγή της γερμανικής νομοθεσίας για να μπορέσει το ταμείο διάσωσης της ευρωζώνης να δώσει απευθείας βοήθεια στις τράπεζες.

Ο Ενιαίος Εποπτικός Μηχανισμός (SSM) θα αποτελείται από τις εθνικές εποπτικές αρχές των κρατών μελών και την Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα (ΕΚΤ), που θα είναι υπεύθυνη για τη συνολική λειτουργία του Ενιαίου Μηχανισμού.

Θα καλύπτει την Ευρωζώνη, καθώς και όσες χώρες εκτός της Ευρωζώνης επιθυμούν να συμμετάσχουν.

Όπως ανακοίνωσε το Ecofin, η ΕΚΤ θα έχει την άμεση εποπτεία των 6.000 τραπεζών της Ευρωζώνης, αν και με διαφοροποιημένο τρόπο και σε στενή συνεργασία με τις εθνικές εποπτικές αρχές.

Η ΕΚΤ αναμένεται να αναλάβει τα εποπτικά της καθήκοντα 12 μήνες μετά την έναρξη ισχύος της σχετικής νομοθεσίας.

Ειδικότερα, η ΕΚΤ θα εποπτεύει άμεσα τις τράπεζες με ενεργητικό πάνω από 30 δισ. ευρώ ή που αντιστοιχούν στο 20% του ΑΕΠ της χώρας τους ή που έχουν ζητήσει ή έχουν λάβει άμεση βοήθεια από τον EFSF.

Σε ο,τι αφορά τις τράπεζες με μικρότερη συστημική βαρύτητα η EKT θα επιβλέπει την εποπτεία τους από τις εθνικές ρυθμιστικές αρχές. Σημειώνεται ότι η ΕΚΤ μπορεί να αποφασίσει ανά πάσα στιγμή να εποπτεύσει απευθείας μια ή περισσότερες από τις τράπεζες αυτές.

Οι υπουργοί Οικονομικών σημειώνουν ότι τα καθήκοντα της ΕΚΤ στη νομισματική πολιτική θα διαχωριστούν από τα νέα εποπτικά καθήκοντα της κεντρικής τράπεζας, προκειμένου να αποφευχθεί ο κίνδυνος πιθανών συγκρούσεων συμφερόντων μεταξύ των στόχων νομισματικής πολιτικής και της προληπτικής εποπτείας.

Σε αυτό το πλαίσιο, ένα εποπτικό συμβούλιο, αρμόδιο για την προετοιμασία των εποπτικών καθηκόντων θα συσταθεί εντός της ΕΚΤ. Η διοικητική δομή της ΕΚΤ θα αποτελείται από ένα ξεχωριστό Εποπτικό Συμβούλιο με οργανωτική επιτροπή, το Διοικητικό Συμβούλιο της ΕΚΤ και ένα πάνελ για την επίλυση των διαφωνιών που μπορεί να προκύψουν μεταξύ των εθνικών αρχών και του Διοικητικού Συμβουλίου.

Μπαρόζο: το πρώτο βήμα έγινε

«Είναι θετικό νέο ότι το Συμβούλιο έδωσε την τελική έγκριση για τον Ενιαίο Εποπτικό Μηχανισμό (SSM), τον πρώτο πυλώνα της τραπεζικής μας ένωσης. Η Επιτροπή είναι έτοιμη να βοηθήσει με κάθε τρόπο με τις εντατικές προετοιμασίες της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας για να διασφαλίσει ότι ο SSM θα ξεκινήσει να λειτουργεί τον επόμενο χρόνο. Τώρα επείγει να ετοιμάσουμε και τον δεύτερο πυλώνα, με μια συμφωνία στον ενιαίο μηχανισμό και στο κοινό ταμείο εκκαθάρισης και τους κοινούς κανονισμούς για τα εργαλεία εκκαθάρισης των τραπεζών και τις εγγυήσεις των καταθέσεων» ανέφερε ο πρόεδρος της Κομισιόν Ζ.Μπαρόζο.

Από την πλευρά του, ο αρμόδιος Επίτροπος Μ.Μπαρνιέ τόνισε ότι αρχίζει μια νέα εποχή για την εποπτεία των ευρωπαϊκών τραπεζών. «Σήμερα γράψαμε ιστορία» τόνισε.

Πρόσθεσε όμως πως δεν αρκεί η καλύτερη εποπτεία του τραπεζικού τομέα, λέγοντας πως μια τραπεζική ένωση χρειάζεται και δράσεις για την αναδιάρθρωση των προβληματικών τραπεζών.

«Αυτός είναι ο λόγος που ο εποπτικός μηχανισμός πρέπει να συμπληρωθεί με ένα ευρωπαϊκό σύστημα εκκαθάρισης για όλες τις χώρες που μετέχουν στην τραπεζική ένωση» υπογράμμισε.
Newsroom ΔΟΛ

Read more...

Γλίτωσαν από θαύμα μαθητές στο Ωραιόκαστρο...


Κατέρρευσε τμήμα της οροφής του σχολείου μόλις σχόλασαν...

Το κουδούνι είχε χτυπήσει λίγα λεπτά νωρίτερα, οι μαθητές μόλις είχαν φύγει από τις αίθουσες καθώς είχαν σχολάσει, όταν ξαφνικά...
ακούστηκε ένας δυνατός θόρυβος. Μόλις είχαν αποφύγει από θαύμα τον τραυματισμό, καθώς τμήμα της οροφής του κτιρίου κατέρρευσε!

Το περιστατικό συνέβη στο Γυμνάσιο- Λύκειο του χωριού Δρυμός στο Ωραιόκαστρο, όπου ένα κομμάτι από το ταβάνι- περίπου τριών τετραγωνικών μέτρων- έπεσε στο διάδρομο πάνω από τη σκάλα από όπου είχαν μόλις φύγει οι 480 μαθητές.

Οπως είναι φυσικό το περιστατικό, που όπως διαπιστώθηκε προκλήθηκε καθώς η οροφή είχε διαβρωθεί από τη βροχή, προκάλεσε την ανησυχία των γονιών, καθώς αναρωτιούνται τι μπορεί να συμβεί σε περίπτωση σεισμού. Ερώτηση για το θέμα κατέθεσαν προς τους υπουργούς Παιδείας, Εσωτερικών και Οικονομικών οι βουλευτές του ΚΚΕ Θεοδόσης Κωνσταντινίδης και Ελένη Γερασιμίδου...
agelioforos.gr

Read more...

Στη Βουλή η τροπολογία για τη χρηματοδότηση της Χρυσής Αυγής...


Στο νομοσχέδιο του ΥΠΕΚΑ για τις ανανεώσιμες πηγές ενέργειας, το οποίο συζητείται το απόγευμα της Τρίτης στην Ολομέλεια, περιλαμβάνεται η τροπολογία για την αναστολή κρατικής χρηματοδότησης σε...
κόμματα που διώκονται για ποινικά αδικήματα.

Η νομοθετική ρύθμιση για την αναστολή της κρατικής χρηματοδότησης κομμάτων που κατηγορούνται για σύσταση εγκληματικής οργάνωσης είχε ενταχθεί αρχικά στο νομοσχέδιο του υπουργείου Δικαιοσύνης για την «Ηλεκτρονική επιτήρηση υποδίκων, καταδίκων και κρατουμένων σε άδεια».

Ωστόσο το νομοσχέδιο θα καθυστερούσε να έρθει προς συζήτηση στην Ολομέλεια και ο υπουργός Εσωτερικών ζήτησε την ένταξη της στο νομοσχέδιο του ΥΠΕΚΑ.

Στην τροπολογία γίνεται απάλειψη των άρθρων 134 (εσχάτη προδοσία), 138 (επιβουλή της ακεραιότητας της χώρας), 139 (προσβολή εναντίον της διεθνούς ειρήνης της χώρας) και 148 (διακεκριμένη κατασκοπεία) για την αναστολή κρατικής χρηματοδότησης κομμάτων που κατηγορούνται για σύσταση εγκληματικής οργάνωσης.

Παραμένουν τα άρθρα 187 (εγκληματική οργάνωση) και 187Α (τρομοκρατικές πράξεις).

Υπενθυμίζεται ότι ο ΣΥΡΙΖΑ κατέθεσε δική του τροπολογία, με την οποία προτείνεται να αποφασίζει η Βουλή με αυξημένη πλειοψηφία για την αναστολή χρηματοδότησης κομμάτων που παραπέμπονται ή καταδικάζονται με το αδίκημα της σύστασης εγκληματικής οργάνωσης.

Παράλληλα, προτείνει η ρύθμιση για την αυξημένη πλειοψηφία να προβλεφθεί και σε μελλοντική συνταγματική ρύθμιση...
in.gr

Read more...

Νέα έρευνα-φωτιά στην Πυροσβεστική...


Έφοδο στο Αρχηγείο της Πυροσβεστικής Υπηρεσίες πραγματοποίησε κλιμάκιο του ΣΔΟΕ. Σύμφωνα με πληροφορίες η επιχείρηση-σκούπα έχει ως σκοπό τη...
διερεύνηση των συμβάσεων για τα μισθωμένα και ιδιόκτητα ελικόπτερα σε βάθος 10ετίας. Μάλιστα προηγήθηκε εντολή από τους Οικονομικούς Εισαγγελείς ενώ κατά πληροφορίες το αδίκημα που ελέγχεται είναι εκείνο της φοροδιαφυγής.

Υπενθυμίζεται ότι για τη συγκεκριμένη υπόθεση είχε υποβληθεί μηνυτήρια αναφορά πρώην αξιωματικού του Σώματος ο οποίος κατήγγειλε σοβαρές οικονομικές ατασθαλίες σε βάρος του ελληνικού δημοσίου. Η μήνυση είχε υποβληθεί στον πρώην Οικονομικό Εισαγγελέα, κ. Γρηγόρη Πεπόνη.

Υπενθυμίζεται ότι τα ελικόπτερα της Πυροσβεστικής έχουν γίνει αντικείμενο δικαστικής έρευνας τρις, ενώ έχουν ασκηθεί κακουργηματικές διώξεις σε βάρος στελεχών της Π.Υ., επιχειρηματιών και στελεχών του ΥΠΡΟΠΟ.

Την ίδια στιγμή σε εξέλιξη βρίσκεται ποινική προκαταρκτική εξέταση η οποία αφορά τον διαγωνισμό της ΝΑΜΣΑ. Η έρευνα φέρεται να βρίσκεται σε ιδιαίτερα προχωρημένο στάδιο. Στο διαγωνισμό φέρονται να έχουν πραγματοποιηθεί εξόφθαλμες παρατυπίες με πλέον κορυφαία την υπογραφή του υπουργού Εθνικής Άμυνας, Δημήτρη Αβραμόπουλου, βάσει της οποίας ο διαγωνισμός ανατέθηκε στον Νατοϊκό Οργανισμό. Η υπογραφή φέρεται ως πλαστή, ενώ ιδιαίτερο ενδιαφέρον παρουσιάζει το τι θα επικαλεστεί ο κ. Αβραμόπουλος στις εισαγγελικές Αρχές...
e-reportaz.gr

Read more...

Έρευνα στο στρατό για Χρυσαυγίτες που πήρανε απαλλαγή με χαρτί ψυχιάτρου...


Θα κληθούν να εξηγήσουν όσοι πήραν "τρελόχαρτο"...

Χαρτί ψυχιάτρου, ιατρικές γνωματεύσεις και απαλλαγές στράτευσης ως Ι5 εξασφάλισαν μέλη της Χρυσής Αυγής, που ανήκουν κυρίως σε τάγματα ασφαλείας, αποκάλυψε έρευνα που έγινε στις Ενοπλες Δυνάμεις.
Σύμφωνα με...
το ρεπορτάζ του Βηματοδότη, θα κληθούν για εξηγήσεις και επανεξέταση, ενώ την υπόθεση χειρίζεται προσωπικά ο αρχηγός ΓΕΕΘΑ, στρατηγός Κωσταράκος.
Γράφει ο Βηματοδότης:
«Ξέρετε τι ανακάλυψε μια έρευνα που έγινε αυτές τις ημέρες στις Ενοπλες Δυνάμεις; Ενα ποσοστό μελών της Χρυσής Αυγής (κυρίως μέλη ταγμάτων εφόδου, από το Πέραμα, τη Χαλκίδα, την Κόρινθο και αλλού) πέτυχαν αναβολή ή απαλλαγή από τις στρατιωτικές υποχρεώσεις τους. Οσο απίστευτο κι αν ακούγεται, όλοι αυτοί που εμφανίζονται με στρατιωτικές στολές, μπρατσωμένοι και με στρατιωτικό βήμα, πουλώντας δήθεν πατριωτισμό στους δρόμους, έκαναν τα πάντα για να αποφύγουν τη στρατιωτική θητεία. Ορισμένοι κατάφεραν με χαρτί ψυχιάτρου να βγουν... ψυχασθενείς ή ότι πάσχουν από κατάθλιψη, ενώ άλλοι βγήκαν Ι-5, πάλι με ιατρικές γνωματεύσεις.
Η ανακάλυψη αυτή έγινε κατόπιν έρευνας που πραγματοποίησε το ΓΕΕΘΑ, το οποίο τώρα καλεί όλους αυτούς που είναι ανυπότακτοι και φυγόστρατοι να περάσουν και πάλι από ιατρικές εξετάσεις και, αν διαπιστωθεί ότι είπαν ψέματα, τότε όχι μόνο θα στρατευθούν πάραυτα αλλά θα ασκηθεί και ποινική δίωξη εναντίον τους, όπως θα ασκηθεί ποινική δίωξη και εναντίον όσων χορήγησαν τέτοια ιατρικά πιστοποιητικά-μαϊμού. Υπάρχουν, μαθαίνω, περιπτώσεις όπου χορηγήθηκαν πιστοποιητικά για ψυχικές διαταραχές ώστε να πάρουν αναβολή ή ακόμη και απαλλαγή από τον στρατό υπογεγραμμένα από έναν γιατρό ο οποίος διαπίστωσε την ίδια πάθηση! Ηδη, όπως πληροφορούμαι, το θέμα χειρίζεται προσωπικά ο αρχηγός ΓΕΕΘΑ στρατηγός Κωσταράκος.»...
imerisia.gr

Read more...

ΦΟΝΙΚΟΣ ΣΕΙΣΜΟΣ 7,2 R ΣΤΙΣ ΦΙΛΙΠΠΙΝΕΣ...


Τουλάχιστον 20 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους και δεκάδες τραυματίστηκαν από τον πολύ ισχυρό σεισμό μεγέθους 7,2 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ που έπληξε τις νότιες και κεντρικές Φιλιππίνες, σύμφωνα με επίσημο απολογισμό...

Συγκεκριμένα, 15 άνθρωποι σκοτώθηκαν στο Σεμπού και πέντε στα γειτονικά νησιά Μποχόλ και Σικιγιόρ. Και τα τρία νησιά αποτελούν δημοφιλείς τουριστικούς προορισμούς.
Πολλά από τα θύματα καταπλακώθηκαν στο κτήριο της ψαραγοράς, η οποία κατέρρευσε στην πόλη Σεμπού, ενώ ένα παιδί ποδοπατήθηκε μέχρι θανάτου από το πανικόβλητο πλήθος που προσπαθούσε να διαφύγει από άλλο κτίριο.
Κάτοικοι και τουρίστες κάνουν λόγο για εκτεταμένες ζημιές σε παλιά και σύγχρονα κτήρια, ιστορικές εκκλησίες, ένα πανεπιστήμιο και στο οδικό δίκτυο.
Λίγες ώρες μετά τον σεισμό, η έκταση των ζημιών δεν είναι γνωστή. Οι αρχές προσπαθούν να εξακριβώσουν τις πληροφορίες για κατάρρευση σχολείου, σύμφωνα με τον επικεφαλής της υπηρεσίας διαχείρισης καταστροφών του Σεμπού, ο οποίος διευκρίνισε ότι ακόμη και η υπηρεσία του αναγκάστηκε να εγκαταλείψει την έδρα της διότι το κτήριο έχει υποστεί ζημιές.
Το αμερικανικό γεωφυσικό ινστιτούτο είχε αρχικά εκτιμήσει το μέγεθος σε 7,4 βαθμούς της κλίμακας Ρίχτερ, ωστόσο σύμφωνα με με το ινστιτούτο Ηφαιστειολογίας και Σεισμολογίας των Φιλιππίνων η δόνηση είχε μέγεθος 7,2 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ.

Ισχυρός σεισμός στις Φιλιππίνες
Το επίκεντρο εντοπίζεται 5 χιλιόμετρα νότια-ανατολικά της Μπαλιλιχάν, μιας πόλης με πληθυσμό περίπου 20.000 κατοίκους στην επαρχία των νησιών Μποχόλ βόρεια του κύριου νησιού Μιντανάο περίπου 640 χιλιόμετρα νότια της Μανίλα. Ο σεισμός σημειώθηκε στις 8:12 τοπική ώρα (0:12 GMT ) και το εστιακό του βάθος υπολογίστηκε στα 56 χιλιόμετρα.
Το κέντρο προειδοποίησης για τσουνάμι του Ειρηνικού ωκεανού που εδρεύει στη Χαβάη ανακοίνωσε ότι δεν υπάρχει απειλή εκδήλωσης παλιρροϊκού κύματος.
Πηγή : naftemporiki.gr
http://fimotro.blogspot.gr/2013/10/72-r.html

Read more...

ΣΕ ΚΑΘΕΣΤΩΣ ΡΥΘΜΙΣΗΣ ΣΧΕΔΟΝ 50.000 ΟΦΕΙΛΕΤΕΣ ΤΟΥ ΙΚΑ-ΕΤΑΜ...


Σε καθεστώς ρύθμισης βρίσκονται στο ΙΚΑ-ΕΤΑΜ 49.774 από τους περίπου 350.000 οφειλέτες, με ρυθμιζόμενο ποσό οφειλών άνω των 2.000.000.000 ευρώ...

Τα παραπάνω προκύπτουν από έγγραφο του υπουργού Εργασίας Γιάννη Βρούτση το οποίο διαβιβάστηκε στη Βουλή σε απάντηση ερώτησης του ανεξάρτητου βουλευτή Νίκου Νικολόπουλου, σχετικά με τις ρυθμίσεις οφειλών από ασφαλιστικές εισφορές.
Σύμφωνα με τα στοιχεία που παραθέτει ο κ. Βρούτσης, από την έναρξη των διατάξεων ρυθμίσεων οφειλών στον ΟΑΕΕ και μέχρι 10.09.2013, έχουν υποβληθεί 3.466 αιτήσεις στην πάγια ρύθμιση και 8.645 αιτήσεις για υπαγωγή στη ρύθμιση «νέας αρχής».
Όπως, πάντως, σπεύδει να επισημάνει ο υπουργός, «παρά τις δυσμενείς οικονομικές εξελίξεις, η συντριπτική πλειοψηφία των φυσικών και νομικών προσώπων, ανταποκρίνονται στην καταβολή των τρεχουσών εισφορών τους, αλλά και στην τακτοποίηση των καθυστερούμενων ασφαλιστικών εισφορών μέσω των παγίων ή άλλων ρυθμίσεων, μετά τη σχετική αποστολή υπηρεσιακού σημειώματος, καθώς επίσης και με τις διατάξεις του Ν. 4152/2013 για οφειλές μέχρι 31.12.2012 (ρύθμιση νέας αρχής) καθώς και για τις οφειλές από 1.1.2013 και εφεξής (πάγια ρύθμιση)».
Πηγή: ΑΜΠΕ

Read more...

"Μοιράζουν" τα... νοσοκομεία!



Τελικά, σε αυτή τη χώρα τίποτα δεν αλλάζει... 

Πυρετώδεις είναι τα τελευταία εικοσιτετράωρα οι συσκέψεις στα επιτελεία των δύο κομμάτων που στηρίζουν την κυβέρνηση, καθώς στελέχη πηγαινοέρχονται...
στα γραφεία με φακέλους, σημειώσεις, έγγραφα κ.λπ.

Όχι, μη φανταστεί κανείς ότι ασχολούνται με τα "καυτά" θέματα της καθημερινότητας (βλ. πετρέλαιο θέρμανσης, φόροι ακινήτων κ.ο.κ.). Τα πρόσωπα για τα νέα ΔΣ στα νοσοκομεία ψάχνουν...

50-50
Οι δύο κυβερνητικοί εταίροι προσπαθούν να... μοιράσουν την "πίτα" σε ό,τι αφορά τις θέσεις ευθύνης και, όπως ήταν αναμενόμενο, οι εκπρόσωποι της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ δύσκολα θα συμφωνήσουν.
Μέχρι στιγμής, αυτό που φαίνεται είναι πως η αναλογία θα είναι 50-50, μια επιλογή που δεν βρίσκει σύμφωνους τους βουλευτές του πρώτου κόμματος, οι οποίοι θεωρούν ότι οι διορισμοί πρέπει να είναι ανάλογοι των ποσοστών που είχαν οι δύο κυβερνητικοί εταίροι στις εκλογές του '12...

Πρόοδος
Οπως και να έχει, παρά τις διαφωνίες έχει αρχίσει να σημειώνεται πρόοδος.
Σύμφωνα με πληροφορίες της στήλης, στο "Μεταξά" βρίσκεται ήδη πρόσωπο που είχε προταθεί από τη ΝΔ, ενώ το Τζάνειο "πήγε" στο ΠΑΣΟΚ.
Στο Κρατικό Νίκαιας ο διοικητής "χρεώθηκε" στη ΝΔ, μέσα από την ανανέωση της θητείας του νυν διοικητή.
Τέλος, το Θριάσιο φαίνεται ότι το "παίρνει" το ΠΑΣΟΚ, ενώ το Ασκληπιείο η ΝΔ...

Ενταση
Το πιο εντυπωσιακό είναι ότι σε περιφέρειες που τα νοσοκομειακά ιδρύματα είναι περισσότερα από δύο, στις... διαπραγματεύσεις συμμετέχουν ενίοτε και οι τοπικοί βουλευτές.
Σε αυτές τις συσκέψεις, η ένταση δεν λείπει, καθώς οι... υποχρεώσεις είναι πολλές και συχνά αντικρουόμενες.
Τελικά, ο στίχος "όλα τριγύρω αλλάζουνε κι όλα τα ίδια μένουν" αποτυπώνει πλήρως την κατάσταση στη χώρα - με εξαίρεση, βεβαίως, τους μισθούς και τις συντάξεις...
ethnos.gr

Read more...

Τι απαντούν Πλούταρχος και Μητρόπουλος για τη φοροδιαφυγή...




Για  υποθέσεις που έχουν κλείσει και αποτελούν παρελθόν κάνουν λόγο ο Αλέξης Μητρόπουλος  και η σύζυγος του Γιάννη Πλούταρχου, Μαρία Κακοσαίου, όσον αφορά τα δημοσιεύματα για φοροδιαφυγή.

Ο...
Αλέξης Μητρόπουλος σύμφωνα με την εφημερίδα Τα Νέα, δήλωσε «απογοητευμένος επειδή το ΣΔΟΕ δεν υιοθέτησε τους ισχυρισμούς του» και ανέφερε πως «είναι ο μοναδικός Ελληνας που έφερε χρήματα από το εξωτερικό κάνοντας χρήση του νόμου Αλογοσκούφη, ο οποίος ενώ φορολογήθηκε όταν έφερε τα χρήματα, καλείται τώρα να πληρώσει ξανά».

«Είναι μια υπόθεση του 1999 αν ανατρέξετε στα φορολογικά, είναι παραγεγραμμένη, και αφορά χρήματα που επαναπατρίστηκαν, φορολογήθηκαν δυο φορές, δηλώθηκαν στη δήλωσή μου το 2005 και επεστράφησαν σε τρίτους. Τα έδωσα σε άλλους συναδέλφους μου λόγω μίας δικαστικής διένεξης». Αυτή είναι η απάντηση που έδωσε σήμερα ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξης Μητρόπουλος.

Μιλώντας σήμερα στο "Σκάι" ο κ. Μητρόπουλος τόνισε: «Η υπόθεση εκκρεμεί επειδή απαγορεύεται να φορολογηθούν κεφάλαια που επαναπατρίζονται. Αν αρχίσει η κυβέρνηση να φορολογεί επαναπατρισμένα κεφάλαια θα ανοίξει ο ασκός του Αιόλου και τότε θα ανοίξουν άλλες ιστορίες… Για το θέμα είναι ενήμερος και ο γενικός γραμματέας ο κ. Θεοχάρης και ο υπουργός ο κ. Αθανασίου». Σύμφωνα με την εφημερίδα το πρόστιμο βρίσκεται στη ΔΟΥ στα Εξάρχεια και δεν έχει βεβαιωθεί ακόμη.

Για υπόθεση που έχει κλείσει έκανε λόγο στην εφημερίδα «Newsbomb» η σύζυγος του Γιάννη Πλούταρχου. Όπως είπε όλα όσα έχουν γραφτεί δεν ισχύουν και ότι η υπόθεση έχει κλείσει από τα μέσα Σεπτεμβρίου οπότε και ολοκληρώθηκε ο δεκαετής έλεγχος του ΣΔΟΕ στα οικονομικά του συζύγου της.

Read more...

Φόβοι για τρομοκρατικό χτύπημα. Σε επιφυλακή οι Αρχές



Ποιες είναι οι ανησυχίες της ΕΛ.ΑΣ. μετά την ταυτοποίηση του Ν. Μαζιώτη σε ληστεία που έγινε το καλοκαίρι στα Μέθανα
Σε επιφυλακή βρίσκονται οι διωκτικές αρχές, καθώς θεωρούν πως υπάρχουν συγκλίνουσες ενδείξεις για επικείμενο τρομοκρατικό χτύπημα.
Επιτείνει την ανησυχία το γεγονός ότι πίσω από τη ληστεία που έγινε το καλοκαίρι στα Μέθανα, βρισκόταν κατά την ΕΛ.ΑΣ, ο Ν. Μαζιώτης.
Κόκκινος συναγερμός έχει σημάνει τις τελευταίες ημέρες στις Αρχές Ασφαλείας καθώς πυκνώνουν οι πληροφορίες και τα συνδυαζόμενα στοιχεία για τρομοκρατικό χτύπημα και μάλιστα σε "πολιτικό στόχο".
Αρμόδιος παράγων ο οποίος είναι σε θέση να γνωρίζει το κλίμα από το εσωτερικό των υπηρεσιών που είναι επιφορτισμένες με το εν λόγω αντικείμενο εξηγούσε πως "η ανησυχία δεν είναι αόριστη και αβάσιμη".
Χθες άλλωστε ανακοινώθηκε από την ΕΛ.ΑΣ. η ταυτοποίηση του Ν. Μαζιώτη ως ενός εκ των δραστών της ένοπλης ληστείας στα υποκαταστήματα της Εθνικής στα Μέθανα, ενώ δόθηκαν στη δημοσιότητα φωτογραφίες από το βίντεο ασφαλείας, στις οποίες απεικονίζεται καρέ καρέ η ληστεία.
Σύμφωνα με το "Έθνος", οι αρχές δεν είναι μακριά από τον καταζητούμενο Μαζιώτη αλλά δεν φαίνεται να είναι σε θέση να τον συλλάβουν ακόμα.
Η κυβέρνηση έχει ενημερωθεί για όλα τα διαθέσιμα στοιχεία και έχουν δοθεί εντολές για κινητοποίηση ώστε να αποτραπεί πάση θυσία ένα χτύπημα που αυτή τη στιγμή, πέραν όλων των άλλων, θα προκαλούσε σημαντικό πλήγμα στην εικόνα της χώρας.
Άλλες πηγές μάλιστα συνέδεαν και τη χθεσινή ανακοίνωση της ΕΛ.ΑΣ για τα ντοκουμέντα από τη ληστεία του Νίκου Μαζιώτη σε τράπεζα τον περασμένο Ιούλιο, με τον φόβο των Αρχών για την προετοιμασία επίθεσης και την επιστροφή του εφιάλτη της τρομοκρατίας.
Ο αντιεξουσιαστής μαζί με την Π. Ρούπα, σύντροφό του και συγκατηγορούμενή του, είχαν αφεθεί ελεύθεροι με περιοριστικούς όρους πριν από τη διεξαγωγή της δίκης τους, λόγω παρέλευσης 18μήνου, εξαφανίστηκαν όμως στα τέλη Ιουνίου του 2012.
Ποσό που αγγίζει το 1,5 εκατομμύρια ευρώ εκτιμάται ότι έχει συγκεντρώσει ο Ν. Μαζιώτης από ληστείες τραπεζών, το οποίο και θα χρησιμοποιηθεί για νέα τρομοκρατικά χτυπήματα, επισημαίνουν αστυνομικές πηγές.
Υπενθυμίζεται ότι σε βάρος του καταζητούμενου Νίκου Μαζιώτη εκκρεμεί απόφαση του Τριμελούς Εφετείου Κακουργημάτων Αθήνας με την οποία έχει καταδικαστεί σε συνολική ποινή κάθειρξης 50 ετών και σε χρηματική ποινή 2.000 ευρώ για τη συμμετοχή του στην τρομοκρατική οργάνωση "Επαναστατικός Αγώνας".
Πηγή: Έθνος

Read more...

Κάτω των 65, δεν έπρεπε να υπάρχει σύνταξη, λεει ο Αδωνις...




«Κάτω των 65, κανονικά δεν έπρεπε να υπάρχει σύνταξη. Αν δε δίναμε σε κανέναν κάτω των 65, θα μπορούσαμε να...
δίνουμε στους ανάπηρους, αυτό που έπρεπε να τους δίνουμε. Αφού τόσα χρόνια το κράτος έδινε στους 50άρηδες, προφανώς τελείωσαν τα λεφτά», ανεφερε ο Άδωνις Γεωργιάδης στον ΑΝΤ-1.

Και υποστήριξε επίσης ότι «νέο κούρεμα μισθών και συντάξεων δεν πρόκειται να υπάρξει»...

Read more...

Προφυλακιστέος ο Ρουπακιάς. Χαλαρή η σχέση μου με τη Χρυσή Αυγή, δεν ήταν προσχεδιασμένη η δολοφονία Φύσσα



Προφυλακιστέος και για ένταξη σε εγκληματική οργάνωση ο Ρουπακιάς. Τι είπε στην απολογία του
Προφυλακιστέος και για ένταξη σε εγκληματική οργάνωση κρίθηκε ο Γιώργος Ρουπακιάς.
Ειδικότερα, ο Γ. Ρουπακιάς κρίθηκε και για αυτή την κατηγορία προσωρινά κρατούμενος με τη σύμφωνη γνώμη ανακριτών και εισαγγελέα, ενώ είναι ήδη προφυλακισμένος και κρατείται στις φυλακές Μαλανδρίνου για την κατηγορία της ανθρωποκτονίας σε βάρος του 34χρονου μουσικού με απόφαση της 6ης ανακρίτριας και του εισαγγελέα Πειραιά.
Σύμφωνα με τα στοιχεία της δικογραφίας που διαθέτουν οι ανακριτές της υπόθεσης της Χρυσής Αυγής, ο Γ. Ρουπακιάς φαίνεται να είχε σημαντική θέση στη δομή της οργάνωσης, αν και ο ίδιος υποστηρίζει πως ήταν απλό μέλος του κόμματος. Μάλιστα, σύμφωνα με πληροφορίες, οι δικαστικοί λειτουργοί διαθέτουν κάποιες καταθέσεις που εντάσσουν τον Ρουπακιά στην ηγετική ομάδα της τοπικής οργάνωσης Νίκαιας και τον εμπλέκουν σε «επιχειρήσεις» της Χρυσής Αυγής.
Νωρίτερα, ο Γ. Ρουπακιάς, οδηγήθηκε στον ανακριτή για συμπληρωματική απολογία, όπου και αρνήθηκε ότι έχει σχέση με τη Χρυσή Αυγή και όπως τόνισε ήταν "χαλαρή" η σχέση του με το κόμμα. Επίσης επανέλαβε ότι η δολοφονία του Παύλου Φύσσα, δεν ήταν προσχεδιασμένη.

Read more...

Στη Βουλή ο τιμοκατάλογος της ΕΛ.ΑΣ για φύλαξη ιδιωτών ...


Στη Βουλή ο τιμοκατάλογος της ΕΛ.ΑΣ -Τι θα πληρώνουν οι ιδιώτες για να έχουν αστ
Όσοι έχουν ετήσιο καθαρό εισόδημα άνω των 100.000 ευρώ, θα πληρώνουν από δω και στο εξής αρκετά για υπηρεσίες προστατευτικής φύλαξης από την Ελληνική Αστυνομία. Αυτό προβλέπει ...
σχέδιο Κοινής Υπουργικής Απόφασης που έχει διαβιβαστεί από το υπουργείο Δημόσιας Τάξης στο Γενικό Λογιστήριο του Κράτους, προς υπογραφή από τον συναρμόδιο αναπληρωτή υπουργό Οικονομικών Χρήστο Σταϊκούρα.
Πρόκειται για μία πρωτοβουλία του κ. Δένδια, που τροποποιεί το υφιστάμενο πλαίσιο. Με τις νέες ρυθμίσεις, οι ιδιώτες στους οποίους παρέχονται υπηρεσίες προστατευτικής φύλαξης (φρούρηση-συνοδεία ασφάλειας) από την Ελληνική Αστυνομία και έχουν συνολικό ετήσιο καθαρό ατομικό εισόδημα που υπερβαίνει τα 100.000 ευρώ, θα καταβάλλουν μηνιαίως ως τέλος υπέρ του Δημοσίου τα ποσά των 2.000 ευρώ για κάθε αστυνομικό που διατίθεται για την εκτέλεση των συγκεκριμένων υπηρεσιών και των 50 ευρώ ανά ημέρα, για κάθε διατιθέμενο όχημα.

Για τις προθέσεις του υπουργείου ενημερώνει, με έγγραφό του που διαβιβάστηκε στη Βουλή, ο υπουργός Δημόσιας Τάξης και Προστασίας του Πολίτη Νίκος Δένδιας. Το έγγραφο διαβιβάστηκε μετά από ερώτηση του βουλευτή του ΠΑΣΟΚ Κώστα Τριαντάφυλλου για την αστυνομική φύλαξη ιδιωτών. Ο βουλευτής είχε ζητήσει να ενημερωθεί πόσοι ιδιώτες έχουν σήμερα αστυνομική φύλαξη, ποιες ιδιότητες κατέχουν αλλά και πόσα είναι τα έσοδα που έχει εισπράξει μέχρι σήμερα το Δημόσιο από την πληρωμή εξόδων φύλαξης. Ως προς το τελευταίο ερώτημα, και βάσει των στοιχείων που διαβιβάστηκαν στη Βουλή από τον κ. Δένδια, φαίνεται ότι τα ποσά αυτά είναι περιορισμένα. Αναφέρεται ειδικότερα ότι από τις 15.03.2012 που εκδόθηκε η πρώτη ΚΥΑ για την παροχή υπηρεσιών και μέσων από την ΕΛΑΣ προς ιδιώτες, ΝΠΔΔ και ΝΠΙΔ, με καταβολή ανταλλάγματος, και μέχρι την 18.09.2013, έχει κατατεθεί συνολικό ποσό ύψους 411.379,63 ευρώ στον Φορέα της Ελληνικής Αστυνομίας.

Με την υφιστάμενη ΚΥΑ, τα έσοδα από την εν λόγω παροχή υπηρεσιών και τη διάθεση μέσων εισπράττονται σύμφωνα με τις διατάξεις του Κώδικα Είσπραξης Δημοσίων εσόδων και περιέρχονται στον Κρατικό Προϋπολογισμό ως δημόσιο έσοδο, προσαυξημένων ισόποσα των πιστώσεων του προϋπολογισμού της Ελληνικής Αστυνομίας ενώ ποσοστό 4% των εισπρακτέων αποδίδονται απευθείας στα ασφαλιστικά ταμεία του προσωπικού της Ελληνικής Αστυνομίας.


Για τους ιδιώτες στους οποίους διατίθενται υπηρεσίες φύλαξης, ο κ. Δένδιας απαντά ότι «όπως είναι ευνόητο τα στοιχεία που αφορούν στην προστασία προσώπων, δεν είναι ανακοινώσιμα για λόγους ασφαλείας, αφού είναι δυνατόν να λάβουν γνώση τρίτα πρόσωπα». Σημειώνει ωστόσο επανεξετάζονται τακτικά τα δεδομένα για τη συνέχιση ή τη διακοπή της προστασίας, ανάλογα με την εσωτερική ή διεθνή επικαιρότητα, τις πληροφορίες-εκτιμήσεις των αρμοδίων υπηρεσιών ασφαλείας ή αν οι λόγοι που επέβαλαν την προστασία αυτή εξέλιπαν. Οι Επιτροπές που εξετάζουν τα στοιχεία αυτά συνεδριάζουν ανά εξάμηνο. Ειδικά όμως τα μέτρα προστασίας των ιδιωτών επανεξετάζονται ανά τρίμηνο.

Ο υπουργός Δημόσιας Τάξης αναφέρει, επίσης, ότι ο αριθμός των αστυνομικών που διατίθενται για τον σκοπό αυτό αυξομειώνεται συνεχώς, λόγω των απαιτήσεων που ανακύπτουν για την προστασία προσώπων, κυρίως σε Δικαστές που εκδικάζουν ειδικές υποθέσεις, σε Διπλωματικές αποστολές κλπ.

enet.gr

Read more...

Νέο φόρο στο φυσικό αέριο ζητούν 30 βουλευτές της ΝΔ



Τριάντα βουλευτές της Νέας Δημοκρατίας ζητούν να επιβληθεί νέος φόρος και στο φυσικό αέριο
Τι και αν η τιμή του φυσικού αερίου στην Ελλάδα είναι κατά 30%-40% υψηλότερη από τον μέσον όρο της Ευρωπαϊκής Ενωσης, ωστόσο 30 βουλευτές της Νέας Δημοκρατίας, με τροπολογία που κατέθεσαν στο νομοσχέδιο για τις ΑΠΕ, ζητούν να επιβληθεί και νέος φόρος!
Με τροπολογία που κατέθεσαν στο νομοσχέδιο για τις Ανανεώσιμες Πηγές Ενέργειας ζητούν μάλιστα ο φόρος να μπει αναδρομικά στις πωλήσεις φυσικού αερίου, προκειμένου να καλυφθεί το έλλειμμα των ΑΠΕ που δημιουργήθηκε όλα τα προηγούμενα χρόνια κυρίως από τις υψηλές ταρίφες και την μαζική ένταξη φωτοβολταϊκών στο ηλεκτρικό σύστημα, σε συνδυασμό βεβαίως και με τις υπόλοιπες στρεβλώσεις της ενεργειακής αγοράς.
Με την τροπολογία ζητείται να "επιβάλλεται έκτακτη ειδική εισφορά αλληλεγγύης για την κάλυψη του ελλείμματος του ειδικού λογαριασμού ΑΠΕ της ΛΑΓΗΕ ΑΕ στο φυσικό αέριο επί του τιμήματος των πωλήσεων που λαμβάνουν χώρα κατά το χρονικό διάστημα από 1 Ιουλίου 2012 έως και 30 Ιουνίου 2014".
Στόχος είναι όπως γράφει και η αιτιολογική έκθεση να "συμμετέχουν στην κάλυψη του ελλείμματος του ειδικού λογαριασμού ΑΠΕ της ΛΑΓΗΕ ΑΕ όλες οι ΑΠΕ και το φυσικό αέριο όπως άλλωστε αποζημιώνονται από την ΛΑΓΗΕ. Με τη διεύρυνση των φορολογούμενων επενδύσεων και την παράλληλη ελάφρυνση των ασύμφορων πλέον φωτοβολταϊκών πάρκων θα επιτευχθεί αφενός η πιο σύντομη κάλυψη του ελλείμματος αλλά και θα γίνουν πάλι ανταγωνιστικά και προσοδοφόρα τα φωτοβολταϊκά χωρίς να επηρεαστούν τα είδη ΑΠΕ".
Σημειώνεται ότι στη χώρα μας έχει επιβληθεί ειδικός φόρος κατανάλωσης στο φυσικό αέριο στον υψηλότερο επιτρεπόμενο συντελεστή της ΕΕ, γεγονός που είχε προκαλέσει και την αντίδραση των καταναλωτών. Παράλληλα ΕΦΚ ισχύει και στην πώληση ηλεκτρικής ενέργειας με αποτέλεσμα οι καταναλωτές να επιβαρύνονται δύο φορές με φόρο στην ηλεκτροπαραγωγή που χρησιμοποιεί καύσιμο το φυσικό αέριο.
Η τροπολογία που έγινε γνωστή με ανακοίνωση του βουλευτή Ηρακλείου της ΝΔ Λευτέρη Αυγενάκη, οποίος και κατέθεσε την πρόταση μαζί με 29 ακόμη κυβερνητικούς βουλευτές της ΝΔ, θα συζητηθεί σήμερα στην ολομέλεια της Βουλής.

Read more...

Με εισαγγελική παραγγελία Έφοδος του ΣΔΟΕ στα κεντρικά γραφεία της Χρυσής Αυγής


Έφοδος του ΣΔΟΕ στα κεντρικά γραφεία της Χρυσής Αυγής
  (Φωτογραφία:  ΑΠΕ )

Αθήνα
Έφοδο στα κεντρικά γραφεία της Χρυσής Αυγής πραγματοποίησε πριν από λίγη ώρα το ΣΔΟΕ. Το κλιμάκιο ελεγκτών έφτασε στα γραφεία κατόπιν εισαγγελικής παραγγελίας.

Τέσσερα στελέχη της περιφερειακής διεύθυνσης Αττικής του οικονομικού Σώματος ερευνούν το λογιστήριο της οργάνωσης, καθώς και τα παραστατικά από το κατάστημα της οργάνωσης στο ισόγειο, που φέρεται να έχουν εκδοθεί στο όνομα ενός πρώην ασφαλιστή.

Ο τελευταίος συμμετέχει στην οικονομική διεύθυνση του κόμματος μαζί με τη σύζυγό του -η ίδια έχει και λογιστικό γραφείο στο Μαρούσι- που είναι παράλληλα και επιστημονικός σύμβουλος της οργάνωσης.

Παράλληλα, έλεγχος γίνεται και σε γραφεία βουλευτών αλλά και υπαλλήλων του κόμματος, προκειμένου να βρεθούν στοιχεία για τους χρηματοδότες της Χρυσής Αυγής.

Πρόκειται για την πρώτη εισβολή του ΣΔΟΕ στα γραφεία της Χρυσής Αυγής από τότε που είχε αναγγελθεί ότι θα υπάρξει έλεγχος στα οικονομικά του κόμματος.

Τα στοιχεία που θα κατασχεθούν θα μελετηθούν τις επόμενες ώρες από τους υπευθύνους του ΣΔΟΕ και θα ερευνηθούν οι περιπτώσεις φοροδιαφυγής με τη μη τήρηση παραστατικών στις πωλήσεις διαφόρων ειδών αλλά και ξεπλύματος χρήματος.

Θα ελεγχθούν ακόμη οι συναλλαγές της Χρυσής Αυγής με επιχειρήσεις που φέρεται να ενίσχυαν τα συσσίτια της ακροδεξιάς οργάνωσης.
Newsroom ΔΟΛ

Read more...

«Μπορεί να μας βγάλει από το αδιέξοδο» Παρέμβαση Σημίτη υπέρ της κίνησης των «58» για την

Κεντροαριστερά

Παρέμβαση Σημίτη υπέρ της κίνησης των «58» για την Κεντροαριστερά
Ο Κώστας Σημίτης με τον πρών πρόεδρο της Κύπρου Γ.Βασιλείου   (Φωτογραφία:  ΑΠΕ )

Αθήνα
«Σωστή κίνηση, που μπορεί να μας βοηθήσει να βγούμε από το αδιέξοδο» χαρακτήρισε ο πρώην πρωθυπουργός Κώστας Σημίτης το κείμενο-πρωτοβουλία των «58» που απηύθυναν προσκλητήριο ανασυγκρότησης της Κεντροαριστεράς.

Η δήλωση αυτή του πρώην πρωθυπουργού έγινε στο περιθώριο της παρουσίασης της αυτοβιογραφίας του Γιώργου Βασιλείου.
Newsroom ΔΟΛ

Read more...

Τη νύχτα της νίκης του ΣΥΡΙΖΑ, μνημόνιο δεν θα υπάρχει...


Είμαστε ανοιχτοί, όχι μονό προς τα στελέχη του ΠΑΣΟΚ, αλλά και της ΝΔ...
Η ερώτηση από τον ιδιωτικό υπάλληλο, Γ. Παντελάκη: Ακύρωση ή επαναδιαπραγμάτευση , αν κερδίσετε τις εκλογές. 
Η απάντηση του Αλέξη Τσίπρα: Το βράδυ της εκλογικής μας νίκης δεν θα υπάρχει το μνημόνιο. Και... 
αυτό το ξέρουν στις Βρυξέλλες , αλλά και στην άλλη πλευρά του Ατλαντικού.
Σε προηγούμενη ερώτηση, για τα "διεφθαρμένα στελέχη του ΠΑΣΟΚ που βρήκαν καταφύγιο στον ΣΥΡΙΖΑ",η απάντηση του Αλέξη ηταν : Αν γνωρίζετε κάποιο, να το πείτε δημόσια. Και 'μεις θα το διαγράψουμε από το δυναμικό των στελεχών μας. Αλλά, ας μην μιλάμε ετσι, γενικά και αόριστα.
Εμεις είμαστε ανοιχτοί, οχι μονο προς τα στελέχη του ΠΑΣΟΚ, αλλα και στα στελέχη της ΝΔ...

Read more...

Στα δίχτυα του ΣΔΟΕ ο Πλούταρχος για φοροδιαφυγή

Στα δίχτυα του ΣΔΟΕ ο Πλούταρχος για φοροδιαφυγή
Το Σώμα Δίωξης Οικονομικού Εγκλήματος, από τον έλεγχο που διενήργησαν τα στελέχη του, στον γνωστό τραγουδιστή Γιάννη Πλούταρχο, διαπίστωσαν ότι την περίοδο 2005-2011, δεν είχε εκδώσει φορολογικά στοιχεία ύψους 1.985.000 ευρώ.
«Πρόκειται για έλεγχο σε βάθος 10ετίας. Μετά την κατάσχεση του σκάφους του, υπήρχαν ενδείξεις ότι ο εν λόγω τραγουδιστής εμπλέκεται και σε άλλες υποθέσεις φοροδιαφυγής. Όπως πρόεκυψε, ο ελεγχόμενος δεν είχε εκδώσει φορολογικά στοιχεία 1.985.000 ευρώ» αναφέρει το zougla.gr.
Παράλληλα, τα στελέχη της Δίωξης μέσω του ελέγχου διαπίστωσαν ότι ο Πλούταρχος, πέραν των άλλων, «λησμόνησε» να κόψει 14 αποδείξεις για συναυλίες που πραγματοποίησε την περίοδο 2002 – 2010.
Αποδείξεις που αφορούσαν σε χρηματικό ποσό άνω των 800.000 ευρώ.
«Είχε λάβει μέρος σε συναυλίες και σε 14 περιπτώσεις δεν έκοψε καμία απόδειξη. Συνολικά, απέφυγε να δηλώσει 808.000 ευρώ» επισημαίνουν οι ίδιες πηγές.
Η έκθεση των ελεγκτών του ΣΔΟΕ συντάχθηκε στις 25 Σεπτεμβρίου 2013 και απεστάλη στον αρμόδιο εισαγγελέα, προκειμένου να ακολουθηθούν οι σχετικές διαδικασίες και να καταλογιστούν τα ανάλογα πρόστιμα.
ΠΗΓΗ: iefimerida.gr larissanet.gr/

Read more...