Τρίτη 15 Οκτωβρίου 2013

Με εισαγγελική παραγγελία Έφοδος του ΣΔΟΕ στα κεντρικά γραφεία της Χρυσής Αυγής


Έφοδος του ΣΔΟΕ στα κεντρικά γραφεία της Χρυσής Αυγής
  (Φωτογραφία:  ΑΠΕ )

Αθήνα
Έφοδο στα κεντρικά γραφεία της Χρυσής Αυγής πραγματοποίησε πριν από λίγη ώρα το ΣΔΟΕ. Το κλιμάκιο ελεγκτών έφτασε στα γραφεία κατόπιν εισαγγελικής παραγγελίας.

Τέσσερα στελέχη της περιφερειακής διεύθυνσης Αττικής του οικονομικού Σώματος ερευνούν το λογιστήριο της οργάνωσης, καθώς και τα παραστατικά από το κατάστημα της οργάνωσης στο ισόγειο, που φέρεται να έχουν εκδοθεί στο όνομα ενός πρώην ασφαλιστή.

Ο τελευταίος συμμετέχει στην οικονομική διεύθυνση του κόμματος μαζί με τη σύζυγό του -η ίδια έχει και λογιστικό γραφείο στο Μαρούσι- που είναι παράλληλα και επιστημονικός σύμβουλος της οργάνωσης.

Παράλληλα, έλεγχος γίνεται και σε γραφεία βουλευτών αλλά και υπαλλήλων του κόμματος, προκειμένου να βρεθούν στοιχεία για τους χρηματοδότες της Χρυσής Αυγής.

Πρόκειται για την πρώτη εισβολή του ΣΔΟΕ στα γραφεία της Χρυσής Αυγής από τότε που είχε αναγγελθεί ότι θα υπάρξει έλεγχος στα οικονομικά του κόμματος.

Τα στοιχεία που θα κατασχεθούν θα μελετηθούν τις επόμενες ώρες από τους υπευθύνους του ΣΔΟΕ και θα ερευνηθούν οι περιπτώσεις φοροδιαφυγής με τη μη τήρηση παραστατικών στις πωλήσεις διαφόρων ειδών αλλά και ξεπλύματος χρήματος.

Θα ελεγχθούν ακόμη οι συναλλαγές της Χρυσής Αυγής με επιχειρήσεις που φέρεται να ενίσχυαν τα συσσίτια της ακροδεξιάς οργάνωσης.
Newsroom ΔΟΛ

Δεν υπάρχουν σχόλια: