Παρασκευή 2 Σεπτεμβρίου 2016

Η πρόγνωση της ΕΜΥ Καιρός: Έρχονται τοπικές βροχές στα ηπειρωτικά


Τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες θα εκδηλωθούν στα ηπειρωτικά τις απογευματινές ώρες. Τα φαινόμενα πιθανόν πρόσκαιρα να είναι ισχυρά κυρίως στην Πελοπόννησο και ενδέχεται να συνοδεύονται και από χαλαζοπτώσεις από το βράδυ θα εξασθενήσουν.
vroxi
Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις στο Αιγαίο 7 μποφόρ.
Ειδικότερα, στην Αττική ο καιρός θα είναι αρχικά γενικά αίθριος, τοπικές νεφώσεις στα δυτικά και βόρεια όπου είναι πιθανό να εκδηλωθούν μεμονωμένες καταιγίδες τις απογευματινές ώρες. Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι βορειοανατολικοί 4 με 5 και στα ανατολικά πρόσκαιρα μέχρι 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 24 έως 31 βαθμούς κελσίου. Στα ανατολικά και βόρεια η μεγίστη 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη.
Στη Θεσσαλονίκη προβλέπονται λίγες νεφώσεις κατά περιόδους αυξημένες με τοπικές βροχές και μεμονωμένες καταιγίδες κυρίως στα ορεινά. Σταδιακή βελτίωση αναμένεται από το απόγευμα. Οι άνεμοι θα πνέουν μεταβλητοί 3 με 4 μποφόρ και πρόσκαιρα τις μεσημβρινές ώρες νότιοι με την ιδία ένταση. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 21 έως 30 βαθμούς κελσίου.
Αναλυτική πρόγνωση:
Μακεδονία, Θράκη
Καιρός: στη Θράκη γενικά αίθριος με τοπικές νεφώσεις τις απογευματινές ώρες. Στη Μακεδονία τοπικές νεφώσεις κυρίως τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες οπότε θα εκδηλωθούν τοπικοί όμβροι και μεμονωμένες καταιγίδες στα ορεινά.
Ανεμοι: μεταβλητοί 3 με 4 αι στα ανατολικά ανατολικοί βορειοανατολικοί 4 με 5 μποφόρ.
Θερμοκρασία: από 19 έως 30 βαθμούς κελσίου. Στη δυτική Μακεδονία 3 με 4 βαθμούς χαμηλότερη.
Νησιά Ιονίου, Ήπειρος, δυτική Στερεά, δυτική Πελοπόννησος
Καιρός: τοπικές νεφώσεις κυρίως τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες με τοπικούς όμβρους και σποραδικές καταιγίδες κυρίως στα ηπειρωτικά. Τα φαινόμενα που πιθανόν πρόσκαιρα να είναι κατά τόπους ισχυρά στην Πελοπόννησο και τη δυτική και την κεντρική Στερεά από το βράδυ θα εξασθενήσουν.
Ανεμοι: μεταβλητοί ασθενείς και στο Ιόνιο βόρειοι βορειοδυτικοί 4 μποφόρ.
Θερμοκρασία: από 19 έως 31 βαθμούς κελσίου. Στα βόρεια 2 με 4 βαθμούς χαμηλότερη.
Θεσσαλία, ανατολική Στερεά, Εύβοια, ανατολική Πελοπόννησος
Καιρός: στην Πελοπόννησο αρχικά γενικά αίθριος, πρόσκαιρες νεφώσεις τις απογευματινές ώρες με τοπικούς όμβρους και σποραδικές καταιγίδες πιθανόν πρόσκαιρα ισχυρές. Στις υπόλοιπες περιοχές τοπικές νεφώσεις κυρίως τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες με πρόσκαιροι όμβροι η μεμονωμένες καταιγίδες.
Ανεμοι: βόρειοι 3 με 4, στα ανατολικά 5 και πρόσκαιρα τοπικά 6 μποφόρ.
Θερμοκρασία: από 18 έως 32 βαθμούς κελσίου. Στα βόρεια η μεγίστη 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη.
Κυκλάδες, Κρήτη
Καιρός: γενικά αίθριος με τοπικές νεφώσεις στην Κρήτη τις απογευματινές ώρες όπου είναι πιθανό να εκδηλωθούν πρόσκαιροι όμβροι.
Ανεμοι: βόρειοι 5 με 7 μποφόρ.
Θερμοκρασία: από 23 έως 29 και τοπικά στη νότια Κρήτη έως 32 βαθμούς κελσίου.
Νησιά ανατολικού Αιγαίου, Δωδεκάνησα
Καιρός: γενικά αίθριος. Πρόσκαιρες τοπικές νεφώσεις στα βόρεια.
Ανεμοι: από βόρειες διευθύνσεις 5 με 7 μποφόρ.
Θερμοκρασία: από 26 έως 30 βαθμούς κελσίου, στα βόρεια η ελάχιστη 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη.
Πρόγνωση για το Σάββατο 03-09-2016
Καιρός: λίγες νεφώσεις τοπικά αυξημένες στα ανατολικά ηπειρωτικά και την Κρήτη και τις απογευματινές ώρες στα υπόλοιπα ηπειρωτικά με πιθανότητα τοπικών όμβρων κυρίως στα ορεινά.
Ανεμοι: από βόρειες διευθύνσεις στα δυτικά 3 με 4, στα ανατολικά 4 με 6 και στο Αιγαίο τοπικά 7 μποφόρ.
Θερμοκρασία: χωρίς αξιόλογη μεταβολή.
http://www.matrix24.gr/

Read more...

Γεροβασίλη: Ανοίγει νέα σελίδα στο ραδιοτηλεοπτικό τοπίο...



Δήλωση για την ολοκλήρωση της δημοπρασίας των τηλεοπτικών αδειών έκανε η κυβερνητική εκπρόσωπος, Όλγα Γεροβασίλη.

Όπως είπε, «για πρώτη φορά...
στην ιστορία του τόπου – και μετά από μια τριακονταετία αυθαιρεσίας – μπαίνουν και εφαρμόζονται κανόνες στην χρήση των τηλεοπτικών συχνοτήτων. Με όρους απόλυτης διαφάνειας, αποκαθίσταται η συνταγματική νομιμότητα και κατοχυρώνεται, επιτέλους, το δημόσιο συμφέρον».

Η κυρια Γεροβασίλη αναφέρει ότι «η Κυβέρνηση συγχαίρει όλους εκείνους οι οποίοι συνέβαλλαν στην ολοκλήρωση αυτής της απολύτως αδιάβλητης διαδικασίας» και υπογραμμίζει ότι:
Μια νέα σελίδα ανοίγει από σήμερα για το ραδιοτηλεοπτικό τοπίο και την ενημέρωση στον τόπο μας.


Read more...

Αυτές είναι οι επικουρικές που μειώνονται σήμερα...



Λιγότερα χρήματα θα δουν σήμερα στον τραπεζικό τους λογαριασμό περίπου 150.000 συνταξιούχοι με μεικτό μηνιαίο εισόδημα, κύριας και επικουρικής σύνταξης, το οποίο ξεπερνούσε μέχρι χθες τα...
1.300 ευρώ. 

Οι περικοπές, σύμφωνα με τα στοιχεία του ΕΤΕΑ, θα φτάσουν έως το 38% και γίνονται στο πλαίσιο του επανυπολογισμού συνολικά 1.236.025 επικουρικών συντάξεων για τον περιορισμό του ταμειακού ελλείμματος, όπως επιβάλλει ο νέος ασφαλιστικός νόμος. 

Μεσοσταθμικά οι μειώσεις θα είναι της τάξης των 60 και 70 ευρώ και σε κάποιες λίγες περιπτώσεις θα φτάσουν έως και τα 140 ευρώ ενώ ο τρίτος και τελευταίος γύρος των περικοπών θα γίνει τον Οκτώβριο.

Συνολικά θα αναπροσαρμοσθούν 1.236.000 συντάξεις και θα επηρεασθούν αρνητικά 230-240.000 από αυτές (20%), σύμφωνα με ανακοίνωση την οποία εξέδωσε το ΕΤΕΑ.

Να σημειωθεί ότι κατά την πληρωμή των συντάξεων των μηνών Οκτωβρίου – Δεκεμβρίου θα υπάρξει ισόποση της μείωσης, μηνιαία παρακράτηση, για τους μήνες Ιούνιο- Σεπτέμβριο, αντίστοιχα.

Με την ολοκλήρωση της αναπροσαρμογής για το σύνολο των συντάξεων που χορηγούνται από το ΕΤΕΑ, θα αναρτηθούν αναλυτικά εκκαθαριστικά για την καλύτερη πληροφόρηση των ενδιαφερομένων (με την πληρωμή του Οκτωβρίου ή του Νοεμβρίου 2016).

Αναλυτικά όπως σημειώνει το ΕΤΕΑ: 

1. Με την καταβολή των επικουρικών συντάξεων στις 2 Σεπτεμβρίου θα ολοκληρωθεί η διαδικασία αναπροσαρμογής τους, σύμφωνα με το ν. 4387/2016. Συνολικά θα αναπροσαρμοσθούν 1.236.000 συντάξεις και θα επηρεασθούν αρνητικά 230-240.000 από αυτές (20%). 

2. Η αναπροσαρμογή του Αυγούστου 2016 επηρέασε 66.900 συντάξεις από το σύνολο των 311.680 επικουρικών συντάξεων των τέως ταμείων: ΤΕΑΔΥ, ΤΕΑΠΟΚΑ, ΤΑΔΚΥ, ΤΕΑΕΙΓΕ, ΟΤΕ, ΕΛΤΑ, ΕΡΤΤ, ΕΤΒΑ, ΕΛΕΜ, ΤΕΑΧ, ΤΕΑΥΠΣ. Από αυτές τις 66.900 συντάξεις οι 46.000 είχαν μεσοσταθμική μείωση 8% -10%, δηλαδή μικρότερη των 20,00 € μηνιαίως.

3. Η αναπροσαρμογή του Σεπτεμβρίου 2016 αφορά 805.900 συντάξεις των τέως Ταμείων: ΕΤΕΑΜ, ΤΕΑΥΝΤΠ, ΤΕΑΠΟΖΟ, ΤΕΑΥΕΚ, ΤΑΠΤΠ και ΤΕΑΠ-ΔΕΗ επιφέροντας μειώσεις σε 140.000-150.000 από αυτές. 

4. Η διαδικασία για τα υπόλοιπα Ταμεία, που εντάχθηκαν στο ΕΤΕΑ, θα ολοκληρωθεί με την πληρωμή του Οκτωβρίου 2016.

5. Κατά την πληρωμή των συντάξεων των μηνών Οκτωβρίου – Δεκεμβρίου θα υπάρξει ισόποση της μείωσης, μηνιαία παρακράτηση, για τους μήνες Ιούνιο- Σεπτέμβριο, αντίστοιχα. 

6. Με την ολοκλήρωση της αναπροσαρμογής για το σύνολο των συντάξεων που χορηγούνται από το ΕΤΕΑ, θα αναρτηθούν αναλυτικά εκκαθαριστικά για την καλύτερη πληροφόρηση των ενδιαφερομένων (με την πληρωμή του Οκτωβρίου ή του Νοεμβρίου 2016). 

7. Η αναπροσαρμογή των συντάξεων που πραγματοποιήθηκε τον Αύγουστο 2016 έγινε με βάση τις καταστατικές διατάξεις που όριζαν ετήσιο ποσοστό αναπλήρωσης, το ποσοστό εισφοράς κάθε τέως Ταμείου και το ποσό της καταβαλλόμενης σύνταξης (μικτή σύνταξη μείον μειώσεις ν. 4024, 4051, 4052 και 4093). 

8. Η αντίστοιχη αναπροσαρμογή των συντάξεων του Σεπτεμβρίου 2016, λόγω της μη ύπαρξης καταστατικής διάταξης που όριζε ετήσιο ποσοστό αναπλήρωσης, έγινε με τη χρήση συντελεστή (ΣΕ) κατά τέως Ταμείο που προήλθε από τη στάθμιση των ετών ασφάλισης, των ασφαλιστέων αποδοχών, των καταβαλλομένων παροχών και των ποσοστών εισφοράς των συνταξιούχων κατηγορίας γήρατος, σύμφωνα με την Υ.Α 25909/470/2016 (ΦΕΚ 1605 Β ́) 

9. Στις επικουρικές συντάξεις που αναπροσαρμόζονται – δηλαδή εκείνες που το νέο καταβαλλόμενο ποσό (Νέα Σύνταξη συν Προσωπική Διαφορά), συνυπολογιζομένων των κρατήσεων της εισφοράς αλληλεγγύης και υγείας, είναι μικρότερο από το αρχικά καταβαλλόμενο ποσό, συνυπολογιζομένων των κρατήσεων της εισφοράς αλληλεγγύης συνταξιούχου και υγείας – η κράτηση της εισφοράς αλληλεγγύης συνταξιούχου, κατόπιν σχετικής οδηγίας του εποπτεύοντος Υπουργείου, υπολογίζεται στο νέο καταβαλλόμενο ποσό (Νέα Σύνταξη συν Προσωπική Διαφορά). Στις λοιπές επικουρικές συντάξεις η κράτηση της εισφοράς αλληλεγγύης συνταξιούχου παραμένει ως είχε.

Read more...

Οι νικητές και οι χαμένοι...




Καρέ - καρέ η αποχώρηση των επιχειρηματιών από την ΓΓΕΕ.
Δείτε... 
τις φωτογραφίες...




Read more...

Ονόματα και προσφορές Οι τέσσερις καναλάρχες με 246 εκατ. ευρώ



Οι τέσσερις καναλάρχες με 246 εκατ. ευρώ
Το κτίριο της ΓΓ Ενημέρωσης και Επικοινωνίας   (Φωτογραφία:  Eurokinissi )
15 φωτογραφίες
Τις πρώτες πρωινές ώρες ανακοινώθηκαν οι πλειοδότες της δημοπρασίας που έγινε για τις τέσσερις τηλεοπτικές άδειες πανελλαδικής εμβέλειας.

Οι τέσσερις νικητές με σειρά πλειοδοσίας είναι:
1- Ο ΣΚΑΪ του Γιάννη Αλαφούζου με 43,6 εκατ. ευρώ
2- Το σχήμα του Ιωάννη-Βλαδήμιρου Καλογρίτσα με 52,6 εκατ. ευρώ
3- Ο όμιλος ΑΝΤ1 του Μ. Κυριακού με 75,9 εκατ. ευρώ
4- Το σχήμα ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ του Βαγγέλη Μαρινάκη με 73,9 εκατ. ευρώ

Η δημοπρασία έκλεισε συνολικά στα 246 εκατ. ευρώ, το οποίο υπερβαίνει κατά πολύ τις προσδοκίες ακόμη και των πλέον αισιόδοξων κυβερνητικών στελεχών.

Δεν εξασφάλισαν τηλεοπτική άδεια οι εν λειτουργία σταθμοί, με συνολικά χιλιάδες εργαζόμενους, STAR (συμφερόντων Βαρδινογιάννη, προσέφερε 13 εκατ. ευρώ) και ALPHA (συμφερόντων Κοντομηνά, προσέφερε 61 εκατ. ευρώ), όπως και το MEGA και το Ε που δεν συμμετείχαν στο διαγωνισμό. Δεν πήραν επίσης άδεια ο Γιάννης Σαββίδης (πρώτος επιλαχών, ανέβασε την προσφορά του στα 61,5 εκατ. ευρώ) και το κυπριακό σχήμα του επιχειρηματία Γιάννη Βαρδινογιάννη (έδωσε 18 εκατ. ευρώ).

Οι υποψήφιοι καναλάρχες και τα μέλη της επιτροπής παρέμειναν έγκλειστοι στο κτίριο της ΓΓΕΕ από το πρωί της Τρίτης έως περίπου τις 3:00 τα ξημερώματα της Παρασκευής που τελείωσε η διαδικασία.

Στο διαγωνισμό συμμετείχαν οι εξής 8 υποψήφιοι:

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΝΤΟΤ ΚΟΜ ΑΝΩΝΥΜΗ ΡΑΔΙΟΤΗΛΕΟΠΤΙΚΗ ΚΑΙ ΕΜΠΟΡΙΚΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΠΑΡΟΧΗΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΩΝ ΚΑΙ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗΣ (ΣΚΑΙ ΑΕ):
ΝΕΑ ΤΗΛΕΟΡΑΣΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ (N.T.V.) – STAR
ΑΝΤΕΝΝΑ TV ΑΝΩΝΥΜΟΣ ΕΤΑΙΡΕΙΑ
DIMERA MEDIA INVESTMENTS LIMITED –Ιωάννης Σαββίδης
ALPHA ΔΟΡΥΦΟΡΙΚΗ ΤΗΛΕΟΡΑΣΗ Α.Ε. (ALPHA)
ΙΩΑΝΝΗΣ-ΒΛΑΔΙΜΗΡΟΣ Χ. ΚΑΛΟΓΡΙΤΣΑΣ ΤΗΛΕΟΡΑΣΗ ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΗΣ ΚΑΛΥΨΗΣ ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΙΑ (Τ.Π.Κ. μ.α.ε.)
ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΣ ΤΗΛΕΟΠΤΙΚΟΣ ΠΑΡΟΧΟΣ ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΟΥ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΙΑ (ITV CP) –Γιάννης Βαρδινογιάννης
ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗ ΜΕΣΩΝ ΜΑΖΙΚΗΣ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗΣ ΑΝΩΝΥΜΟΣ ΕΤΑΙΡΙΑ (ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ Μ.Μ.Ε. Α.Ε.) Βαγγέλης Μαρινάκης

Δήλωση της κυβέρνησης
Η κυβερνητική εκπρόσωπος Όλγα Γεροβασίλη έκανε την ακόλουθη δήλωση μετά την ολοκλήρωση της δημοπρασίας:

«Για πρώτη φορά στην ιστορία του τόπου –και μετά από μια τριακονταετία αυθαιρεσίας– μπαίνουν και εφαρμόζονται κανόνες στην χρήση των τηλεοπτικών συχνοτήτων. Με όρους απόλυτης διαφάνειας, αποκαθίσταται η συνταγματική νομιμότητα και κατοχυρώνεται, επιτέλους, το δημόσιο συμφέρον».

Η κ. Γεροβασίλη αναφέρει ότι «η κυβέρνηση συγχαίρει όλους εκείνους οι οποίοι συνέβαλλαν στην ολοκλήρωση αυτής της απολύτως αδιάβλητης διαδικασίας» και τονίζει ότι: «Μια νέα σελίδα ανοίγει από σήμερα για το ραδιοτηλεοπτικό τοπίο και την ενημέρωση στον τόπο μας».

Κιμπουρόπουλος: Η διαδικασία ήταν χιτσκοκική


Ο διευθύνων σύμβουλος του ΣΚΑΪ Κώστας Κιμπουρόπουλος, μετά το πέρας της δημοπρασίας, ανέφερε ότι ο ΣΚΑΪ πήρε την πρώτη τηλεοπτική άδεια.
«Η διαδικασία ήταν χιτσκοκική. Ο ΣΚΑΙ πήρε την πρώτη άδεια που δημοπρατήθηκε στη χώρα» τόνισε ο κ.Κιμπουρόπουλος ο οποίος συμπλήρωσε «Ήταν ένα ραντεβού στα τυφλά. Ουσιαστικά μετά την πρώτη φάση άνοιξε η πόρτα του φρενοκομείου. Θα δείτε τι έχει γίνει. Η άδεια για εμάς κράτησε περίπου 10 ώρες» είπε ο κ. Κιμπουρόπουλος. Ο ίδιος επιβεβαίωσε πως «οι πιο χρονοβόρες ήταν η 3η και η 4η περίπου στις 14 ώρες».
Σαββίδης: Θύμιζε λίγο φυλακή
«Είμαι χαρούμενος για τα έσοδα των αδειών στον κρατικό προϋπολογισμό. Δίνω συγχαρητήρια στους νικητές. Ελπίζω τα έσοδα να βοηθήσουν ανασφάλιστους υπερήλικες πόντιους» είπε ο κ.Σαββίδης εξερχόμενος από την Γενική Γραμματεία Ενημέρωσης, ενώ ρωτήθηκε για αν θα διεκδικήσει περιφερειακή άδεια αναφέροντας «Σίγουρα με ενδιαφέρει ο χώρος των media».
Για την διαδικασία και όσα έζησε εντός του κτιρίου, ο κ. Σαββόδης απάντησε: «Ηταν πρωτότυπη, θύμιζε λίγο φυλακή. Ακόμη και στις τουαλέτες πηγαίναμε με αστυνομικό».

Στην ανεργία οι εργαζόμενοι των σταθμών που κλείνουν

Αντιμέτωποι με το φάσμα ανεργίας βρίσκονται χιλιάδες εργαζόμενοι στους ήδη λειτουργούντες τηλεοπτικούς σταθμούς που μένουν εκτός τηλεοπτικού πεδίου, καθώς θα πρέπει να πέσει «μαύρο» στις εκπομπές τους, τουλάχιστον μέσω της Digea, εντός 90 ημερών, όπως διαμήνυσε η κυβέρνηση.

Πριν από ένα εικοσιτετράωρο η κ. Γεροβασίλη χαρακτήρισε «αποκατάσταση της νομιμότητας» το κλείσιμο σε 90 ημέρες όσων καναλιών δεν καταφέρουν να πάρουν τηλεοπτική άδεια.

Διαχωρίζοντας τα ιδιωτικά κανάλια που θα σταματήσουν να λειτουργούν από την περίπτωση της ΕΡΤ, η κ. Γεροβασίλη είχε σημειώσει ότι «μαύρο» έπεσε τότε στη δημόσια τηλεόραση και ότι σήμερα οι εποχές αυτές έχουν περάσει.

«Σήμερα πρόκειται περί αποκατάστασης νομιμότητας στο τηλεοπτικό τοπίο με όρους διαφανείς» είπε η κ. Γεροβασίλη επαναλαμβάνοντας ότι η Digea έχει υποχρέωση να μην μεταφέρει το σήμα όποιου δεν έχει την άδεια, σε 90 ημέρες από την ολοκλήρωση του διαγωνισμού.

«Οι 90 ημέρες είναι αποτυπωμένο γραπτώς και είναι γνωστό σε όλους» είτε για τους νέους καναλάρχες είτε για κάποιον που έχει ήδη τηλεοπτικό σταθμό, ανέφερε η κ. Γεροβασίλη.

Τι θα ακολουθήσει

Ξημέρωσε για τις τέσσερις τηλεοπτικές άδειες μετά τον 48ωρο α λα Big Brother εγκλεισμό των υποψήφιων καναλαρχών και των συνεργατών τους στη Γενική Γραμματεία Ενημέρωσης και Επικοινωνίας.

Tώρα και σε διάστημα πέντε ημερών θα πρέπει να έχει ολοκληρωθεί ο επανέλεγχος των πόθεν έσχες των «προσωρινών υπερθεματιστών», όπως τυπικά αποκαλούνται οι νέοι καναλάρχες. Ο έλεγχος δηλαδή της προέλευσης και του τρόπου απόκτησης των οικονομικών μέσων που θα διαθέσουν για τις άδειες.

Tα τελευταία 24ωρα ξεκίνησε νέα κυβερνητική πολυγνωμία με αφορμή την προσεχή αδειοδοτική διαδικασία. Πρόσφορο έδαφος, αυτή τη φορά, οι κατηγορίες αδειών για «πάροχο περιεχομένου ενημερωτικού προγράμματος θεματικού περιεχομένου εθνικής εμβέλειας» αλλά και για «πάροχο περιεχομένου περιφερειακής εμβέλειας». Από την πολυγνωμία αυτή  είναι εμφανές ότι η κυβέρνηση δεν έχει αποκρυσταλλωμένη εικόνα ούτε πότε θα ανοίξει το θέμα των νέων αδειών ούτε έστω ως προς τη σειρά προτεραιότητας.

Και τώρα το ΣτΕ

Η επιχείρηση «τηλεοπτική ευταξία» της κυβέρνησης, αναμένεται να έχει ολοκληρωθεί εντός του 2017, υπό την προϋπόθεση ότι προηγουμένως θα έχει οριστεί νέα σύνθεση του Εθνικού Συμβουλίου Ραδιοτηλεόρασης από την ολομέλεια των προέδρων της Βουλής. Το ΕΣΡ, με τη σειρά του, θα προκηρύξει και θα διενεργήσει τους επόμενους αδειοδοτικούς διαγωνισμούς και, βεβαίως, θα έχει στο μεταξύ αποφανθεί το ΣτΕ για τις προσφυγές των τηλεοπτικών επιχειρήσεων ως προς τη συνταγματικότητα της αδειοδοτικής νομοθεσίας.




Newsroom ΔΟ
Λ

Read more...