Παρασκευή 11 Σεπτεμβρίου 2015

Δεν θα γίνει τελικά η συνέντευξη Τσίπρα, στην ΕΡΤ...



Ακυρώθηκε τελικά για σήμερα η συνέντευξη του Αλέξη Τσίπρα στο κεντρικό δελτίο της ΕΡΤ, λόγω...
φορτωμένου προγράμματος του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ...

Read more...

Για την αποχή από το ψήφισμα του ΟΗΕ Τι απαντάνε διπλωματικοί κύκλοι στον Ν. Κοτζιά για το θέμα του χρέους


Διπλωματικοί κύκλοι, σχολιάζοντας τις δηλώσεις του πρώην υπουργού Εξωτερικών Νίκου Κοτζιά και το θέμα που ανέκυψε σχετικά με την ελληνική ψήφο στην ψηφοφορία του ΟΗΕ για το χρέος, επισήμαιναν ότι οι αποφάσεις αυτές του διεθνούς οργανισμού δεν έχουν δεσμευτικό χαρακτήρα και υποχρεωτική νομική εφαρμογή.
ypex
Οι ίδιες πηγές πρόσθεταν ότι το ελληνικό χρέος δεν έχει σχέση με τα χρέη που αφορά η υπόθεση, αφού είναι διαφορετική η φύση του (χρέος προς κράτη με πολύ χαμηλό επιτόκιο κλπ.).
Επιπλέον τυχόν υποστήριξη του ψηφίσματος θα έφερνε την Ελλάδα σε αντίθεση με όλες τις υπόλοιπες χώρες της ΕΕ, που απείχαν και τη Βρετανία που το καταψήφισε, και από τις οποίες η Ελλάδα αναμένει την ελάφρυνση του χρέους. Το θέμα του επίδικου ψηφίσματος αφορούσε κυρίως αναπτυσσόμενες χώρες, όπως η Αργεντινή, και από αυτές υποστηρίχθηκε.
Ποτέ εξάλλου, σημείωναν οι ίδιοι διπλωματικοί κύκλοι, δεν δόθηκαν από την απελθούσα κυβέρνηση οδηγίες στην ελληνική διπλωματική αντιπροσωπεία για το πώς θα ψηφίσει στον ΟΗΕ. Οι τελευταίες οδηγίες είχαν δοθεί το 2014 από την τότε κυβέρνηση και προέβλεπαν και τότε αποχή, σύμφωνα με τους ίδιους κύκλους.
http://www.matrix24.gr/

Read more...

Αριστερή Πρωτοβουλία Παναγιωτακόπουλος: Μπροστά στην κάλπη δεν υπάρχουν διλήμματα


Ο Γιώργος Παναγιωτακόπουλος της Αριστερής Πρωτοβουλίας με γραπτή του δήλωση επιτίθεται σε ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ και -μεταξύ άλλων- αναφέρει: «Η χώρα έχει ανάγκη το πραγματικά νέο, το πραγματικά προοδευτικό, ριζοσπαστικό, σοσιαλιστικό και ελπιδοφόρο».
panagiotako1
Οι εκλογές στις 20 Σεπτεμβρίου σηματοδοτούν τη συνέχεια, με όρους συντήρησης, λιτότητας και εξάρτησης, της αρνητικής πορείας της χώρας.
Η ψήφιση του τρίτου μνημονίου και η προκήρυξη εκλογών διαμορφώνουν ένα νέο πολιτικό σκηνικό, που επαναπροσδιορίζει την ύπαρξη των πολιτικών σχηματισμών με την εμφάνιση νέων κομματικών δυνάμεων, που προήλθαν από την διάσπαση του ΣΥΡΙΖΑ, σηματοδοτώντας ταυτόχρονα την εξαφάνιση της αντιμνημονιακής του ρητορείας. Μπαίνουμε πλέον σε μία εποχή όπου οι ιδεολογικές ψευδαισθήσεις και οι ριζοσπαστικές ανατροπές ως πολιτικός λόγος δίνουν την θέση τους στον πολιτικό ρεαλισμό για την εφαρμογή της μνημονιακής σύμβασης που σύναψε ο κ. Τσίπρας. Οι εκλογές διεξάγονται πλέον με βάση την αρχή ποιoς θα είναι ο αρμοδιότερος και καταλληλότερος διαχειριστής της μνημονιακής πολιτικής για να εξασφαλισθεί η πολιτική σταθερότητα, η οικονομική ανάταξη και η Ευρωπαϊκή πορεία της χώρας.
Η υπάρχουσα συμφωνία με τους εταίρους αποτελεί το πλαίσιο της όποιας κυβερνητικής πολιτικής, το οποίο έχουν αποδεχτεί το σύνολο των «μονομάχων» αυτής της αναμέτρησης. Η αποτυχία της πάλαι ποτέ μεγάλης δημοκρατικής παράταξης της χώρας να προτείνει, να υλοποιήσει και να εφαρμόσει ένα ρεαλιστικό σχέδιο εξόδου από την κρίση, ο εγκλωβισμός της στον στείρο κυβερνητισμό και ο εναγκαλισμός της με συντηρητικές λογικές και πρακτικές έχει αφήσει ανεξίτηλα τα σημάδια του στην ελληνική κοινωνία.
Το ζητούμενο της καλύτερης διαχείρισης μιας συμφωνίας με δυσβάστακτους, άδικους και εξοντωτικούς όρους για την ήδη τραυματισμένη κοινωνία, προδιαγράφει την επόμενη ημέρα.
Η κρίση της κοινωνίας έχει μετατραπεί σε κρίση του πολιτικού συστήματος, που καθοδηγείται από το λαϊκισμό και την αγωνία επιβίωσης προσώπων και κομμάτων, άμεσα εξαρτώμενων από την «εξουσία».
Γραφικότητες αναδεικνύονται, τα ουσιαστικά πολιτικά επιχειρήματα εξαφανίζονται και η απογοήτευση οδηγεί μεγάλα τμήματα της ελληνικής κοινωνίας σε επιλογές ασύμβατες με την κρισιμότητα των στιγμών.
Η απουσία μιας συγκροτημένης, οργανωμένης και προοδευτικά προσανατολισμένης μεγάλης παράταξης είναι κάτι παραπάνω από εμφανής. Οι υποτιθέμενες προσπάθειες ανασυγκρότησης, με όρους τακτικισμού, χωρίς πολιτική στόχευση, με επικλήσεις κάθε είδους κυβερνητικών συνεργασιών ουσιαστικά επιδιώκουν να διασώσουν ένα μέρος του πολιτικού προσωπικού που είναι χρήσιμο και απαραίτητο για την υλοποίηση των δρομολογημένων από το εξωτερικό επιλογών.
Οι δε απελπισμένες απόπειρες ανασυγκρότησης της δημοκρατικής συμπαράταξης με ανύπαρκτα κόμματα, περισσότερο μαρτυρούν την ομολογία μιας απελπισμένης προσπάθειας επιβίωσης, παρά την δυνατότητα ανασυγκρότησης του δημοκρατικού χώρου. Η δε απερίγραπτη πολιτική συμπεριφορά της σημερινής ηγεσίας του ΠΑΣΟΚ με τον ανύπαρκτο πρόεδρο της μισής ΔΗΜΑΡ μόνο θυμηδία προκαλεί. Η απαξίωση ιστορικών στελεχών του ΠΑΣΟΚ δεν συνάδει με τις αρχές της
δημοκρατίας και του σεβασμού που μας κληροδότησε ο ιστορικός μας ηγέτης Ανδρέας Παπανδρέου.
Το παλιό φτιασιδώνεται, τα φαντάσματα επιστρέφουν για να ολοκληρώσουν το έργο που ανέλαβαν εδώ και χρόνια. Αυτό της πλήρους απαξίωσης και διάλυσης της μεγάλης δημοκρατικής παράταξης.
Ακούγεται παράλογο να μιλήσουμε για πολιτική την ώρα των προσωπικών διαπραγματεύσεων και των καθοδηγούμενων «ηγετών».
Ακούγεται παράταιρο να μιλήσουμε για πολιτική αξιοπρέπεια όταν αυτή έχει πνιγεί στη λάσπη του λαϊκισμού και των ψεύτικων υποσχέσεων που ανακαλούνται για λόγους «εθνικού συμφέροντος» την επομένη των εκλογών.
Η χώρα έχει ανάγκη από προοδευτικές, σοσιαλιστικές, ριζοσπαστικές επιλογές. Δεν έχει ανάγκη ούτε την επανάληψη του έργου που είδαμε την προηγούμενη τετραετία και μάλιστα με τους ίδιους πρωταγωνιστές, ούτε νέα πρόσωπα με παλιές και συντηρητικές αντιλήψεις. Δεν μας αγγίζει η «αγωνία» των μονίμως εξαρτώμενων από την εξουσία να κυβερνήσουν. Δεν μας αγγίζει η αγωνία της πολιτικής επιβίωσης των μετρίων που σε ρόλο μαριονέτας μιλάνε για τους κινδύνους που έρχονται αν οι ίδιοι δεν αναλάβουν να κυβερνήσουν. Δεν μας αγγίζουν οι δήθεν εκκλήσεις για ενότητα από όσους πρώτοι και καλύτεροι δίδαξαν το διχασμό και ανέδειξαν τις προσωπικές τους διαφορές σε πολιτικά ζητούμενα.
Δεν μας ενδιαφέρει η επιστροφή σε ένα σπίτι ξένο, γκρεμισμένο, που γέρνει επικίνδυνα προς τα δεξιά και που οι ένοικοί του διαβάζουν την ιστορία του κατά το δοκούν. Η Ελλάδα χρειάζεται πλέον μια νέα αλλαγή και μια νέα πολιτική έκφραση για να την υπηρετήσει.
Η Αριστερή Πρωτοβουλία θεωρεί λοιπόν ότι η χώρα έχει ανάγκη μια νέα πολιτική έκφραση και όχι κόμματα που θα εξυπηρετούν προσωπικές επιδιώξεις και συμφέροντα. Η χώρα χρειάζεται μια νέα πολιτική που θα επιδιώξει την επαναφορά της πολιτικής με προοπτική τα συλλογικά αιτούμενα.
Οφείλει να ανακοινωθεί πλέον η κοινωνική πλατφόρμα ως πολιτική, που στα υπάρχοντα πολιτικά κόμματα δεν υπάρχει και την επικαλούνται μόνο για την εξυπηρέτηση εκλογικών συμφερόντων. Στις εκλογές του Σεπτέμβρη κρίνεται η διαχείριση της εξουσίας και όχι κάποια προοδευτική, ριζοσπαστική πολιτική πρόταση. Κρίνεται η προσωπική φερεγγυότητα πολιτικών προσώπων, η προσωπική τους ευθύνη και όχι οι υπεύθυνες και σοβαρές πολιτικές προτάσεις και αυτό δυστυχώς δεν αρκεί.
Η Αριστερή Πρωτοβουλία και τώρα και μετά τις εκλογές, θα συνεχίσει να αγωνίζεται για να υπάρξει η σύγκλιση μιας μεγάλης συλλογικότητας, ώστε να αναγεννηθεί η δημοκρατική, ριζοσπαστική, σοσιαλιστική παράταξη, με υπαρκτό το περιεχόμενο της πολιτικής για την κοινωνία, την πρόοδο, την ανάπτυξη, με υπαρκτό το θετικό περιεχόμενο και το ιστορικό κεφάλαιο των αγώνων, της προσφοράς, της δημιουργίας, της κοινωνικής δικαιοσύνης και των αγώνων για την δημοκρατία στη πατρίδας μας.
Η χώρα έχει ανάγκη το πραγματικά νέο, το πραγματικά προοδευτικό, ριζοσπαστικό, σοσιαλιστικό και ελπιδοφόρο.
Το πραγματικά ενωτικό και με προοπτική.
Για αυτό θα συνεχίσουμε να παλεύουμε και να προσπαθούμε.
Στις 20 του Σεπτέμβρη η Αριστερή Πρωτοβουλία ανάμεσα σε κάθε μορφή Συντήρησης και την Αριστερά επιλέγει το δεύτερο.
http://www.matrix24.gr/

Read more...

«Υπερέβη τις αρμοδιότητές της η κυβέρνηση» Δυσαρέσκεια Κοτζιά για την αποχή από το ψήφισμα του ΟΗΕ για το χρέος


Δυσαρέσκεια Κοτζιά για την αποχή από το ψήφισμα του ΟΗΕ για το χρέος
Ο Νίκος Κοτζιάς   (Φωτογραφία:  ΑΠΕ )

    Αθήνα
    Τη δυσαρέσκειά του εξέφρασε για την αποχή της Ελλάδας από το κρίσιμο ψήφισμα του ΟΗΕ για την αναδιάρθρωση των κρατικών χρεών ο πρώην υπουργός Εξωτερικών Νίκος Κοτζιάς, τονίζοντας ότι η υπηρεσιακή κυβέρνηση υπερέβη κατά πολύ τις αρμοδιότητές της.
    «H υπηρεσιακή κυβέρνηση» δήλωσε ο κ. Κοτζιάς «οφείλει να υπηρετεί τη χώρα προς τις εκλογές και όχι να αλλάζει την πολιτική της προηγούμενης και εκλεγμένης κυβέρνησης».
    Ο κ. Κοτζιάς εξήγησε ότι «βάση οδηγιών του πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα το υπουργείο Εξωτερικών, μόλις ανέλαβε τον Ιανουάριο η Κυβέρνηση Σωτηρίας, έδωσε σαφείς οδηγίες στη Μόνιμη Αντιπροσωπεία μας στον ΟΗΕ, όπως συμμετάσχει ενεργά στην ομάδα του ΟΗΕ για το χρέος με την προοπτική υπερψήφισης του ψηφίσματος που ετοίμαζε η ομάδα».
    Ο πρώην υπουργός υπογραμμίζει την ύπαρξη πληθώρας οδηγιών και τηλεγραφημάτων που πιστοποιούν τις οδηγίες του ΥΠΕΞ για αυτή τη συμμετοχή και την προετοιμασία στήριξης από πλευράς Ελλάδας του ψηφίσματος, και τονίζει ότι «η θέση αυτή προωθήθηκε σθεναρά επί 7 μήνες παρά τις πιέσεις που δεχόταν η χώρα από ισχυρούς εταίρους».
    Αιχμές κατά Χουλιαράκη
    Παράλληλα, επισημαίνει ότι «η αλλαγή της πολιτικής σήμερα από το υπουργείο Εξωτερικών, υπό την προτροπή του υπηρεσιακού υπουργού Οικονομικών, υπερβαίνει κατά πολύ τις αρμοδιότητες υπηρεσιακής κυβέρνησης, η οποία το ελάχιστο που όφειλε να κάνει ήταν να διαβουλευτεί προηγούμενα με τον εκλεγμένο πρωθυπουργό της χώρας Αλ.Τσίπρα».
    Το ψήφισμα του ΟΗΕ, που προβλέπει τις παγκόσμιες βασικές αρχές σχετικά με τις διαδικασίες αναδιάρθρωσης του δημόσιου χρέους, εγκρίθηκε το βράδυ της Πέμπτης από τη Γενική Συνέλευση του ΟΗΕ με 136 ψήφους υπέρ, έξι κατά και 14 αποχές, μεταξύ των οποίων και η Ελλάδα.
    Το ψήφισμα, που δεν είναι δεσμευτικό, αλλά έχει πολιτικό βάρος, συμπεριλάμβανε εννέα βασικές αρχές για την αναδιάρθρωση χρέους, μεταξύ των οποίων το δικαίωμα του εκάστοτε κράτους να σχεδιάζει τη μακροοικονομική πολιτική του, περιλαμβάνοντας την αναδιάρθρωση του δημοσίου χρέους, χωρίς να παρεμποδίζεται από καταχρηστικά μέτρα.
    ΗΠΑ και ΕΕ έχουν ενστάσεις ως προς το κείμενο, με την ΕΕ να πιστεύει ότι το ΔΝΤ είναι το κατάλληλο όργανο για να φιλοξενήσει μια παγκόσμια συζήτηση σχετικά με το θέμα.
    Newsroom ΔΟΛ, με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ

    Read more...

    Διαφωνία με το τρίτο μνημόνιο Ανεξαρτητοποιήθηκε η ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Σοφία Σακοράφα


    Ανεξαρτητοποιήθηκε η ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Σοφία Σακοράφα
    Η Σοφία Σακοράφα σε παλαιότερο στιγμιότυπο   (Φωτογραφία:  Eurokinissi )

    Αθήνα
    Την ανεξαρτητοποίησή της από την κοινοβουλευτική ομάδα του ΣΥΡΙΖΑ στην Ευρωβουλή ανακοίνωσε την Παρασκευή η Σοφία Σακοράφα, εκφράζοντας την διαφωνία της με την υπογραφή του τρίτου μνημονίου.

    Στην δήλωσή της η κ. Σακοράφα αφήνει να εννοηθεί ότι θα δραστηριοποιηθεί εντός της χώρας σε συνεργασία «με τις δυνάμεις που ανέδειξε το δημοψήφισμα της 5ης Ιουλίου».

    Στην δήλωσή της η κ. Σακοράφα αναφέρει:

    «Έγκαιρα αλλά και ειδικότερα μετά την υπογραφή του τρίτου μνημονίου τοποθετήθηκα με δημόσιο τρόπο. Είναι σαφές ότι δεν μπορώ να στηρίξω καμία κυβέρνηση και καμία πολιτική αντιλαϊκών μέτρων, να συναινέσω σε λογικές αναπόδραστου από το νεοφιλελευθερισμό. Ως εκ τούτου ανεξαρτητοποιούμαι από την κοινοβουλευτική ομάδα του ΣΥΡΙΖΑ στην Ευρωβουλή.

    »Παραμένω σταθερή στις θέσεις μου και μετά λόγου γνώσεως πιστεύω ότι ένας άλλος δρόμος δεν είναι απλώς κοινωνικά αναγκαίος και ιστορικά επιβεβλημένος, αλλά είναι και πολιτικά εφικτός.

    »Αυτά που πρόκειται να ακολουθήσουν από την 21η του Σεπτέμβρη θα δοκιμάσουν ακόμη πιο σκληρά την ελληνική κοινωνία. Και πρέπει να προετοιμαζόμαστε.

    Στην κατεύθυνση αυτή αναλαμβάνω δράση και πρωτοβουλίες εντός της πατρίδας μας. Ο δρόμος είναι δύσκολος, αλλά θα τον περπατήσουμε με τις δυνάμεις που ανέδειξε το δημοψήφισμα της 5ης Ιουλίου».
    Newsroom ΔΟΛ, με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ

    Read more...

    Συνάντηση με φορείς για το προσφυγικό και μεταναστευτικό Γ. Παπανδρέου: Αντιμετώπιση του προσφυγικού κύματος με σεβασμό στα ανθρώπινα δικαιώματα


    Ο Πρόεδρος της Σοσιαλιστικής Διεθνούς και Πρόεδρος του Κινήματος Δημοκρατών Σοσιαλιστών, Γιώργος Α. Παπανδρέου, πραγματοποίησε χθες το απόγευμα συνάντηση με εκπροσώπους φορέων για το προσφυγικό και μεταναστευτικό ζήτημα.
    gap11
    Στη συνάντηση παρευρέθηκαν, ο Πρόεδρος του Ελληνικού Φόρουμ Προσφύγων και Μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου του Ευρωπαϊκού Φόρουμ Μεταναστών, κ. Γιονούς Μοχαμεντί, ο Πρόεδρος του Ελληνικού Φόρουμ Μεταναστών, κ. Μοαβία Αχμέντ, η κα Αναστασία Γεωργίου, Επιστημονική Συνεργάτης του ΕΦΜ, η Αναπληρώτρια Προϊσταμένη Αυτοτελούς Κλιμακίου Ασύλου Πάτρας και Υπεύθυνη του Γραφείου Ενημέρωσης και Δημοσίων Σχέσεων της Υπηρεσίας Ασύλου, κα Ελένη
    Πετράκη και ο Πρόεδρος των Γιατρών του Κόσμου, κ. Νικήτας Κανάκης.
    Η εκτενής ανταλλαγή απόψεων με τους φορείς επέτρεψε μία ουσιαστική, και ολοκληρωμένη αποτύπωση της προσφυγικής - μεταναστευτικής κατάστασης στη χώρα μας, αλλά και την ευρύτερη περιοχή, από την οποία αναδείχθηκαν οι αδυναμίες και τα βασικά προβλήματα που παρουσιάζονται στην αντιμετώπιση της προσφυγικής κρίσης.
    Υπήρξε γενική συμφωνία ότι, είναι εξαιρετικά επείγον να διαμορφωθεί ένα στρατηγικό σχέδιο που θα επιτρέπει το συντονισμό των εμπλεκόμενων φορέων με εμφανή την παρουσία του κράτους πρόνοιας και την ενεργό συμμετοχή των τοπικών κοινωνιών.
    Ένα τέτοιο σχέδιο, δεν μπορεί να γίνει χωρίς τη συνεργασία των προσφυγικών και μεταναστευτικών οργανώσεων. Ο ρόλος της Κοινωνίας των Πολιτών, ήταν και εξακολουθεί να είναι αδιαμφισβήτητα σημαντικός. Είναι άλλωστε οφθαλμοφανής η καταλυτική συμβολή των ανθρωπιστικών οργανώσεων, ιδιαίτερα τους τελευταίους μήνες, εκεί όπου το κράτος παρουσίαζε σοβαρές αδυναμίες. Η πρόσληψη εξειδικευμένου προσωπικού στην Υπηρεσία Ασύλου είναι αναγκαία και επιτακτική.
    Ο Γιώργος Παπανδρέου, τόνισε ότι «οφείλουμε να ενώσουμε τις δυνάμεις μας με άλλους ευρωπαϊκούς φορείς, ώστε η αντιμετώπιση του προσφυγικού κύματος να είναι αποτελεσματική, με σεβασμό στα ανθρώπινα δικαιώματα». Επισήμανε δε, ότι η προσέγγιση του μεγάλου αυτού ζητήματος απαιτεί μία νέα ευρωπαϊκή πολιτική. Μία πολιτική με επίκεντρο την προστασία της ανθρώπινης ζωής και αξιοπρέπειας, όπως ορίζεται από το Διεθνές Δίκαιο, με την καθιέρωση του ευρωπαϊκού ασύλου. Μια πολιτική που θα εντάσσει τα προσφυγικά κύματα στην ΕΕ χωρίς να αφήνει χώρο για πολιτική εκμετάλλευση, ρατσισμό και ξενοφοβία.
    http://www.matrix24.gr/

    Read more...

    «Δεν ψηφίζουμε ΠΑΣΟΚ-ΔΗΜΑΡ»...


    ...λένε μέλη και στελέχη της ΔΗΜΑΡ...
    «Δεν συμπράττουμε και δεν ψηφίζουμε τον συνδυασμό ΠΑΣΟΚ-ΔΗΜΑΡ», δηλώνουν μέλη και στελέχη της ΔΗΜΑΡ, τα οποία συναντήθηκαν στη Θεσσαλονίκη και συζήτησαν για τις εκλογές της 20ης Σεπτεμβρίου.
    «Η απόφαση για σύμπραξη με το ΠΑΣΟΚ είναι...

    ενάντια στη θέληση της πλειοψηφίας των μελών, αποτελεί προσχώρηση της ΔΗΜΑΡ στο ΠΑΣΟΚ και στις επιλογές του, που το κρατούν προσδεμένο στη στρατηγική σύμπλευση με τη ΝΔ, όπως υποδηλώνει η θέση του, ότι δεν μπαίνει σε κυβέρνηση με το ΣΥΡΙΖΑ χωρίς τη ΝΔ» υπογραμμίζουν σε ανακοίνωση τους και προσθέτουν: «Η χώρα χρειάζεται μια κυβέρνηση συνεργασιών, που θα εξασφαλίσει την προοδευτική διακυβέρνηση και θα στηριχθεί από ένα μπλοκ δυνάμεων που θα δεσμευτούν προγραμματικά. Ο ΣΥΡΙΖΑ έχει τον κύριο ρόλο σε αυτό, πρέπει, όμως, να αναπτύξει την κυβερνησιμότητά του στο επίπεδο της εφαρμοσμένης πολιτικής, υπερβαίνοντας τις σημαντικές αδυναμίες που ανεδείχθησαν το 7μηνο της διακυβέρνησής του. Στο μπλοκ αυτό έχουν θέση και οι δυνάμεις της σοσιαλδημοκρατίας και του δημοκρατικού κέντρου, υπό την προϋπόθεση ότι θα απαλλαγούν από τη σύμπλευση με τις συντηρητικές δυνάμεις και τις πολιτικές τους».

    Όσον αφορά την επιλογή τους στη κάλπη επισημαίνουν: «Θα ψηφίσει ο καθένας μας, με κριτήριο την προώθηση της προοδευτικής διακυβέρνησης, τασσόμενοι ενάντια στην παλινόρθωση των συντηρητικών δυνάμεων και πολιτικών».

    Η συνάντηση πραγματοποιήθηκε παρουσία του πρώην προέδρου του κόμματος Φώτη Κουβέλη.   

    Read more...

    Συνέντευξη Τσίπρα, απόψε στην ΕΡΤ...


    Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξης Τσίπρας, θα παραχωρήσει σήμερα συνέντευξη στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων της ΕΡΤ, στις...
    9 μ.μ. ...

    Read more...

    Πρώτο κουδούνι με χιλιάδες κενά στα σχολεία ...



     
    Με 6.000 κενά σε Πρωτοβάθμια και Δευτεροβάθμια εκπαίδευση ξεκινάει σήμερα τελικά η σχολική χρονιά, όπως προέκυψε από την ενημέρωση της υπουργού Πολιτισμού, Παιδείας και Θρησκευμάτων, Αγγελικής-Ευφρόσυνης Κιάου, σε... συνέντευξη Τύπου την Πέμπτη, στο υπουργείο.

    Η υπουργός έκανε λόγο για "αγώνα δρόμου" αυτό το πρώτο δεκαήμερο του Σεπτεμβρίου, που ήταν και το πρώτο δεκαήμερο της θητείας της στο υπουργείο. Κάνοντας έναν συνολικό απολογισμό, επισήμανε: «Στα πλαίσια του εφικτού και λαμβάνοντας υπόψη τις οικονομικές συνθήκες της χώρας μας, είμαστε σε παρά πολύ καλό δρόμο».
    Και ενώ οι μαθητές είναι καθόλα έτοιμοι για τη νέα σχολική χρονιά, οι κενές θέσεις υπολογίζονται σε πάνω από 6.000 την ώρα που οι εκπαιδευτικές ομοσπονδίες κάνουν λόγο για περισσότερα από 25000 κενά εκπαιδευτικών.
    Τα περισσότερα κενά σε ό,τι αφορά στην Πρωτοβάθμια Εκπαίδευση εντοπίζονται στα σχολεία της Κρήτης, τον Πειραιά, τις Κυκλάδες, τα Δωδεκάνησα, την Αιτωλοακαρνανία, την Ανατολική και Δυτική Αττική και την Β' Θεσσαλονίκης.

    Ενώ όσον αφορά στη Δευτεροβάθμια, τα περισσότερα προβλήματα αφορούν σε Κυκλάδες, Δωδεκάνησα, Σάμο, Χίο, Έβρο, αλλά και σε πολλά σχολεία της Αττικής.
    Οι εκπαιδευτικοί για τα Ολοήμερα είναι ακόμη ένα μεγάλο πρόβλημα, όπως και οι αναπληρωτές, οι οποίοι αναμένεται να φθάσουν στα σχολεία στα μέσα Οκτωβρίου -γεγονός που συνεπάγεται απώλεια χιλιάδων διδακτικών ωρών.
    Εν τω μεταξύ, η εγκύκλιος Μπαλτά αυξάνει κατά 10% των αριθμό των μαθητών ανά τάξη.

    Read more...

    Δημοσκόπηση Pro Rata: Προβάδισμα ΣΥΡΙΖΑ ...


    Εκτός Βουλής ΑΝΕΛ και Λαϊκή Ενότητα ...
    Ο ΣΥΡΙΖΑ με διαφορά πέντε μονάδες προηγείται στη νέα δημοσκόπηση της Pro Rata για την Εφημερίδα των Συντακτών, ενώ εκτός Βουλής μένουν τόσο οι ...
    ΑΝΕΛ  όσο και η Λαϊκή Ενότητα του Παναγιώτη Λαφαζάνη. 
    Αναλυτικά, η πρόθεση ψήφου της δημοσκόπησης της Pro Rata έχει ως εξής: 
    • ΣΥΡΙΖΑ 28,5%
    • Νέα Δημοκρατία 23,5%
    • Χρυσή Αυγή 6,5%
    • Το Ποτάμι 4%
    • ΚΚΕ 4,5%
    • ΑΝ.ΕΛ. 2,5%
    • ΠΑΣΟΚ 4,5%
    • ΛΑΕ 2,5%
    • Εν. Κεντρώων 3,5%
    • Αλλο 2,5%
    • ΔΞ/ΔΑ 17,5%
    • Ακυρο/Λευκό 1,5%
    • Αποχή 7%
    Οσον αφορά τη συσπείρωση, η εν λόγω δημοσκόπηση δείχνει ότι στη ΝΔ έχει φθάσει το 83%, ενώ στο ΣΥΡΙΖΑ κοντά στο 64%. 


    Read more...

    Γιατί να μην φορολογούνται τα αμοβαία, ή τα ομόλογα στο εξωτερικό;...


    Αλεξιάδης: Γιατί να μην φορολογούνται τα αμοβαία ή τα ομόλογα στο εξωτερικό;
    «Γιατί πρέπει αυτός που έχει αμοιβαία ή ομόλογα στο εξωτερικό να μην πληρώνει φόρο έστω και συμβολικό;» αναρωτήθηκε το πρωί στον ΣΚΑΙ, ο Τρύφων  Αλεξιάδης, λέγοντας ότι την άποψη αυτή την εκφράζει ως οικονομολόγος και όχι ως υπουργός.
    «Θα πρέπει να καταλάβουμε όλοι ότι ...
    το Σύνταγμα ισχύει για όλους» συμπλήρωσε, αναφέροντας, πως, θα κατατεθεί ως πρόταση τον Οκτώβριο.

    Πρόσθεσε, όμως, ότι σε καμία περιπτωση δεν πρέπει να αγγίξουμε καταθέσεις και ομολόγα στην Ελλάδα.

    Όσον αφορά τη φορολόγηση των ακινήτων Ελλήνων στο εξωτερικό υποστήριξε ότι θα πρέπει να λαμβάνεται υπόψη και η περιουσία ενός Έλληνα στο εξωτερικό σε συνδυασμό με τη φορολογική επιβάρυνση που έχει στη χώρα που βρίσκονται τα ακίνητα. «Εάν ο φόρος είναι μεγαλύτερος στην Ελλάδα τότε θα καταβάλεται η διαφορά στην Ελλάδα» εξήγησε ο κ. Αλεξιάδης.
    Για τον ΕΝΦΙΑ που θα πληρωθεί φέτος είπε ότι «είναι σαφές ότι ο ΕΝΦΙΑ του 2015 θα είναι ο ίδιος με τον ΕΝΦΙΑ του 2014 με ελάχιστες εξαιρέσεις».

    Είπε, επίσης, ότι πρόταση της υπηρεσιακής κυβέρνησης προς την επόμενη κυβέρνηση θα είναι το «χτίσιμο» του αφορολόγητου μόνο με πλαστικό χρήμα.

    Read more...

    Πρόβλημα ο Μαρκογιαννάκης για τη ΝΔ...



    ...μετά τη δίωξη για την υπόθεση Γιακουμάκη...
    Μούδιασμα και έντονο εκνευρισμό προκάλεσαν στο επιτελείο του Ευάγγελου Μεϊμαράκη οι πληροφορίες για την άσκηση δίωξης εις βάρος του κ. Χρήστου Μαρκογιαννάκη για ηθική αυτουργία σε υπόθεση παράβασης καθήκοντος που συνδέεται με τον θάνατο του φοιτητή Βαγγέλη Γιακουμάκη στα Ιωάννινα. 

    Τα τηλέφωνα άναψαν, ενώ δεν έλειψε και η...
    οργή ή οι δεύτερες σκέψεις για το γεγονός ότι η άσκηση δίωξης κοινοποιήθηκε λίγες μόλις ώρες μετά το επίσημο κλείσιμο των ψηφοδελτίων. Γαλάζια στελέχη σχολίαζαν ότι για μία υπόθεση που σέρνεται επί μήνες, η σύμπτωση είναι τουλάχιστον ύποπτη. Σε κάθε περίπτωση, ωστόσο, η εξέλιξη αποτελεί σημαντικό πρόβλημα για το κόμμα της Νέας Δημοκρατίας, καθώς ο κ. Μαρκογιαννάκης είναι πρώτος στη λίστα των Χανίων.

    Στο επιτελείο του κ. Μεϊμαράκη αναμένουν σήμερα τις εξηγήσεις που έχει προαναγγείλει ότι θα δώσει ο πρώην Υπουργός. Δεν κρύβουν, δε, ότι, παρά τα πειστικά επιχειρήματα που αναμένεται να χρησιμοποιήσει, το ιδανικό για το κόμμα θα ήταν ο κ. Μαρκογιαννάκης να το διευκολύνει...
    newpost.gr

    Read more...

    Πόσο θα πέσει η τιμή στο πετρέλαιο θέρμανσης...


    Πόσο θα πέσει η τιμή στο πετρέλαιο θέρμανσηςΕπιστροφή σε τιμές του 2010 αναμένεται για τη διάθεση πετρελαίου θέρμανσης φέτος, εξαιτίας της...
    πτώσης της διεθνής τιμής του πετρελαίου.
    Εκτιμάται πως η μέση τιμή του θα διαμορφωθεί στα 0,80-0,85 ευρώ το λίτρο έναντι 1,05 ευρώ το λίτρο που είχε κάνει πρεμιέρα τον Οκτώβριο του 2014.

    Με βάση λοιπόν την τρέχουσα εικόνα των διεθνών τιμών (στα 46-48 δολάρια τις τελευταίες ημέρες), η διάθεση του πετρελαίου θέρμανσης υπολογίζεται να ξεκινήσει χαμηλότερα κατά 20% από πέρυσι.

    Read more...

    Τσίπρας: Να έρθει ο Μεϊμαράκης στην Κουμουνδούρου...


    Τσίπρας: Να έρθει ο κ. Μεϊμαράκης στην Κουμουνδούρου, θα τον κεράσω και καφέ!
    ...θα τον κεράσω και καφέ, αλλά...
    Στο χθεσινό ντιμπέιτ, ο Βαγγέλης Μεϊμαράκης αυτοπροσκλήθηκε στην... Κουμουνδούρου για να συνομιλήσει με τον Αλέξη Τσίπρα.
    Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, κατά την ομιλία του στα Γιάννενα, απάντησε στον πρόεδρο της ΝΔ, λέγοντας πως είναι...
    ευπρόσδεκτος... 

    «Να έρθει στην Κουμουνδούρου να τον κεράσουμε και καφέ, αλλά την αλαζονεία της εξουσίας δεν την έχει αποβάλει. Δεν αλλάζει συνήθειες», είπε αστειευόμενος κι αμέσως σοβάρεψε- και τον περιποιήθηκε αναλόγως:
    Τον είδατε τον κύριο Μεϊμαράκη στο ντιμπέιτ. Και τον ακούσατε. Κανένα πρόγραμμα, καμιά αυτοκριτική για το σάπιο παρελθόν, το άρρωστο κράτος,τις κουμπαριές της ΝΔ και των άλλων με τη διαπλοκή, την υπερχρέωση της χώρας, την ανοχή και την υπόθαλψη της διαφθοράς και της φοροδιαφυγής...


    Read more...

    ΑΝΕΛ: Σε πολύ μεγάλη σύγχυση ο Βαγγέλης...

     Ούτε ο Καμμένος, ούτε κανείς άλλος σύχναζε ποτέ -όπως ο Μεϊμαράκης- σε σπίτια εγκληματιών του κοινού ποινικού δικαίου...
    «Πρέπει να βρίσκεται σε πολύ μεγάλη σύγχυση ο κ. Μεϊμαράκης. Ούτε ο κ. Καμμένος, ούτε κανείς άλλος σύχναζε ποτέ σε σπίτια εγκληματιών του κοινού ποινικού δικαίου. Προφανώς θα μπερδεύεται με τον...
    κ. Καρούζο, με τον οποίο είχε πολύ καλές σχέσεις και στο σπίτι του οποίου σύχναζε για αρκετό καιρό στο παρελθόν».

    Αυτό αναφέρει η εκπρόσωπος των "Ανεξάρτητων Ελλήνων", Μαρίνα Χρυσοβελώνη σε δήλωση-απάντησή της, «στις κακοήθειες του Β. Μεϊμαράκη στο newpost.gr».


    «Ο εγκαλούμενος για κακουργηματικές πράξεις σχετικά με την υπόθεση των γερμανικών υποβρυχίων κ. Μεϊμαράκης απεδείχθη ότι εκτός από κοινός συκοφάντης, είναι και ψεύτης. Δεν θα τον παρακολουθήσουμε άλλο. Έχουμε πολύ σοβαρότερα πράγματα να κάνουμε» καταλήγει στην δήλωσή της η κυρία Χρυσοβελώνη...


    Read more...

    Τσίπρας: Ισχυρή εντολή, για να βγει η χώρα από το βάλτο...


     Ο ΣΥΡΙΖΑ είναι το μόνο κόμμα που μπορεί αυτή τη στιγμή όχι μόνο να κρατήσει όρθια την κοινωνία και τη χώρα, αλλά και να οργανώσει την πορεία προς την απελευθέρωση από τα μνημόνια και...
    τις παθογένειες που μας οδήγησαν σ' αυτά, επισήμανε ο Αλέξης Τσίπρας στην προεκλογική συγκέντρωση στα Γιάννενα - Την αισιοδοξία ότι θα επιστρέψει στο Μαξίμου ως πρωθυπουργός μετά τις εκλογές, εξέφρασε το πρωί ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ από την ιδιαίτερη πατρίδα του, την Άρτα, από όπου ξεκίνησε την περιοδεία του στην Ήπειρο


    Ο ΣΥΡΙΖΑ είναι το μόνο κόμμα που μπορεί αυτή τη στιγμή όχι μόνο να κρατήσει όρθια την κοινωνία και τη χώρα, αλλά και να οργανώσει την πορεία προς την απελευθέρωση από τα μνημόνια και τις παθογένειες που μας οδήγησαν σ' αυτά, επισήμανε ο Αλέξης Τσίπρας στην προεκλογική συγκέντρωση στα Γιάννενα.


    Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ διαβεβαίωσε ότι είναι και θα μείνουν όρθιοι και πιο δυνατοί από χτες, όχι μόνο στις εκλογές που έρχονται, αλά και στις μάχες που έρχονται μετά τις εκλογές.


    «Πιο έμπειροι, πιο προσγειωμένοι, αλλά πάντα το ίδιο αποφασισμένοι.  Για να κυβερνήσει επιτέλους τη χώρα η Αριστερά, με την ισχυρή εντολή και στήριξη του λαού.  Για να δείξουμε και να αποδείξουμε σε όλους τους πολίτες ότι εννοούμε όσα λέμε χρόνια τώρα», τόνισε ο Αλ. Τσίπρας προσθέτοντας ότι «έχουμε πλήρη συνείδηση ότι χρωστάμε πολύ περισσότερα στους Έλληνες πολίτες αλλά και στα Γιάννενα».




    Όπως σημείωσε σε άλλο σημείο της ομιλίας, στη σημερινή συγκυρία ο ΣΥΡΙΖΑ είναι η μόνη δύναμη που μπορεί να εγγυηθεί πολιτική σταθερότητα, την εφαρμογή της συμφωνίας, με όρους μάχης και όχι άνευ όρων παράδοσης και τρίτον, και το πιο σημαντικό απ' όλα, τις αλλαγές που χρειάζεται εδώ και τώρα η κοινωνική πλειοψηφία.


    «Το μέλλον δεν θα 'ρθεί από μόνο του έτσι νέτο σκέτο, αν δεν πάρουμε μέτρα κι εμείς. Θα 'ρθει με μάχες, συγκρούσεις, αναμέτρηση, με το παλιό στην κοινωνία, στην οικονομία, στην πολιτική. Κι αν το παλιό φοράει σήμερα το μανδύα της συναίνεσης, δεν παύει να είναι παλιό και επικίνδυνο», τόνισε και κάλεσε τους πολίτες  να «δώσουμε ενωμένοι τη μάχη για να τελειώσουμε με το βάλτο.


    Στις 20 του Σεπτέμβρη, ζητάμε ισχυρή εντολή. Ισχυρή εντολή και στήριξη στον ΣΥΡΙΖΑ είναι το ισχυρό όπλο στη μάχη για να βγει η πατρίδα από το βάλτο και να προχωρήσει στο δρόμο των αλλαγών. Για να ξεμπερδέψουμε με το παλιό.  Και να κερδίσουμε το αύριο», κατέληξε ο Αλέξης Τσίπρας.




    Ακολουθεί η ομιλία του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ:


    «Φίλες και Φίλοι, Συντρόφισσες και Σύντροφοι, Συμπατριώτες και Συμπατριώτισσες  

    Χαίρομαι που βρίσκομαι πάλι εδώ μαζί σας.  Στα Γιάννενα της ιστορίας  και της προόδου. Στην Ήπειρο που στην καρδιά και στο μυαλό κάθε Έλληνα ταυτίζεται με την περηφάνια και το ανυπότακτο του αντάρτικου.
    Χαιρετίζω τη συγκέντρωσή σας.
    Και θέλω να σας διαβεβαιώσω, πως είμαστε όρθιοι.
    Και θα μείνουμε όρθιοι και πιο δυνατοί από χτες, όχι μόνο στις εκλογές που έρχονται. Αλλά και στις μάχες που είμαστε έτοιμοι να δώσουμε μετά τις εκλογές.
    Πιο έμπειροι, πιο προσγειωμένοι, αλλά πάντα το ίδιο αποφασισμένοι.  Για να κυβερνήσει επιτέλους τη χώρα η Αριστερά, με την ισχυρή εντολή και στήριξη του λαού.  Για να δείξουμε και να αποδείξουμε σε όλους τους πολίτες ότι εννοούμε όσα λέμε χρόνια τώρα.


    Γιατί τόσα χρόνια τώρα, όταν η ΝΔ και οι εταίροι της στη μοιρασιά της εξουσίας, έχτιζαν το καθεστώς της φθοράς, της διαπλοκής, της κοινωνικής αδικίας, εμείς αντιστεκόμασταν με πείσμα ηπειρώτικο και επιμονή αριστερή.

    Όταν όλα τα 'σκιαζε ο δικομματισμός και τα θόλωνε το ρουσφέτι, εμείς κρατούσαμε αναμμένη τη σπίθα του αγώνα  για τις  αλλαγές που χρειάζεται ο τόπος μας. Του αγώνα για αλλαγές στην κοινωνία, στην οικονομία, στο πολιτικό σύστημα, στις συνειδήσεις.
    Κι ας ήμασταν λίγοι, ας ήμασταν χωρίς τα μέσα των άλλων, ας ήμασταν τότε μια δύναμη διαμαρτυρίας, όπως τους άρεσε να μας λένε.
    Εκείνοι, βλέπετε, είχαν το χρίσμα τη διακυβέρνησης.
    Εμείς το στίγμα της διαμαρτυρίας.

    Διαβάστε ολόκληρη την ομιλία, ΕΔΩ...

    Read more...

    Κατρούγκαλος: Κυρία Τρέμη, είστε σε διατεταγμένη αποστολή...


    Για εσκεμμένα ψεύδη, όσον αφορά την μείωση των συντάξεων, κατηγόρησε την παρουσιάστρια του MEGA, Ολγα Τρέμη, ο Γιώργος Κατρούγκαλος. 
    Εφτασε μάλιστα στο σημείο να της πει: Είστε σε διατεταγμένη αποστολή. Ας...
    το κάνετε πιο διακριτικά. 
    Η Τρέμη, σε κατάσταση σύγχυσης, δεν τον άφηνε στη συνέχεια να τελειώνει τις φράσεις του. 
    Ο Κατρούγκαλος της είπε, "ετσι χορωδιακά θα μιλάμε? Αφού με καλέσατε, αφήστε με να μιλήσω".
    Ο πρώην υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης δήλωσε στη συνέχεια, πως, η κυβέρνηση θα προσπαθήσει να αποφύγει τις μειώσεις συντάξεων που αναφέρουν τα μνημόνια, προτείνοντας την αναβάθμιση του Ασφαλιστικού, κάτι που όπως είπε, θα έπρεπε να το είχαμε κάνει μόνοι μας...

    Read more...

    Μεϊμαράκης: "Ο Καμμένος ήταν συνομιλητής του Τσοχατζόπουλου"...


    "Κατάδικο" και συνομιλητή του Τσοχατζόπουλου, είπε τον Πάνο Καμμένου, ο Βαγγέλης Μειμαράκης στην συνέντευξη του στο newspost...
    O πρόεδρος της ΝΔ σήκωσε το γάντι και απάντησε σε πολύ...
    αυστηρό τόνο στον πρόεδρος των ΑΝΕΛ, αναφέροντας πως τον ξέρει καλά, αφού είχαν υπηρετήσει στην ίδια κυβέρνηση.

    Ο Μειμαράκης ήταν πολύ αυστηρός απέναντι στον πρόεδρο των ΑΝΕΛ, τονίζοντας πως ο Καμμένος είχε πάει δύο φορές σπίτι του Τσοχατζόπουλου και έχει καταγραφφεί στο ημερολόγιο.

    Ταυτόχρονα τόνισε ξανά πως "ο Αλέξης το παίζει κυριούλης και βάζει τον Καμμένο στην βρώμικη δουλειά" και συνέχισε λέγοντας πως ο Τσίπρας "όλο κάνει ότι δεν ξέρει".

    Ο Βαγγέλης Μεϊμαράκης είχε δείξει τη διάθεσή του από το χθεσινό debate όταν τοποθετήθηκε για την υπόθεση των υποβρυχίων ξεκαθαρίζοντας "Το ζήτημα για τα υποβρύχια έχει απαντηθεί από την εξεταστική στη Βουλή"...

    Read more...

    Η Μαριλίζα Ξενογιαννακοπούλου στηρίζει Αλέξη Τσίπρα: Χρειάζεται δεύτερη ευκαιρία...



    Μπορεί το ειδύλλιο να μην ευοδώθηκε στις περασμένες εκλογές, μπορεί ούτε και τώρα να είναι υποψήφια, ωστόσο η Μαριλίζα Ξενογιαννακοπούλου με ανάρτησή της στο facebook δηλώνει παρούσα και...
    στηρίζει τον ΣΥΡΙΖΑ.

    Η πρώην γραμματέας του ΠΑΣΟΚ και στενή συνεργάτης του Γιώργου Παπανδρέου, πιστεύει σήμερα ότι ο Αλέξης Τσίπρας χρειάζεται μια δεύτερη ευκαιρία.

    Δείτε ένα χαρακτηριστικό απόσπασμα από τα όσα γράφει η Μαριλίζα Ξενογιαννακοπούλου:

    «Εκλογές σημαίνει επιλογή, γι αυτό και πιστεύω ότι ο Αλέξης Τσίπρας και ο ΣΥΡΙΖΑ πρέπει να έχουν μια δεύτερη ευκαιρία. Και αυτό το υποστηρίζω για ιδεολογικούς και πολιτικούς λόγους, μιας και δεν με συγκινούν γενικόλογες επικλήσεις για το νέο και το παλιό. Πιστεύω ότι μας αφορά σε αυτήν τη δύσκολη φάση αν ο κορμός της νέας κυβέρνησης και το στίγμα της είναι προοδευτικό ή συντηρητικό.

    Μας αφορά η διάκριση Αριστεράς - Δεξιάς, γιατί συνεχίζουν να υπάρχουν διαχωριστικές γραμμές όσο υπάρχουν αντιθέσεις συμφερόντων και ανισότητες στις κοινωνίες, και μόνον η έκφραση τους δίνει λόγο ύπαρξης στην πολιτική και νόημα στη Δημοκρατία!

    Γιατί είναι άλλο πράγμα η προσπάθεια συγκλίσεων και προγραμματικών συνθέσεων, και άλλο η διαχειριστική αντίληψη της αυτοαποκαλούμενης κεντροαριστεράς, που λειτουργεί ως κεντροδεξιό ανάχωμα και αυτοπροσδιορίζεται ως συμπλήρωμα κυβερνητικής εξουσίας. Γιατί η σύγχρονη εκδοχή του «τι Παπάγος τι Πλαστήρας» αν επικρατήσει θα έχει τα ίδια δραματικά αποτελέσματα.

    Γιατί ανάμεσα στη μοιρολατρία της υποταγής στη σκληρή πραγματικότητα αφενός, και στη δογματική ασφάλεια της άρνησης της αφετέρου, επιλέγω το δύσκολο δρόμο που έχει επίγνωση της πραγματικότητας, αλλά συνεχίζει να θέλει να την αλλάξει. Γιατί πιστεύω στην Ευρώπη, αλλά ως πεδίο διεκδίκησης, αγώνα και άσκησης πολιτικής και όχι ως νεοφιλελεύθερο αναγκαστικό μονόδρομο. Σε αυτές τις εκλογές θα δώσω μια κριτική ψήφο. Δεν είναι ούτε ανεπιφύλακτη ούτε λευκή επιταγή.

    Θα δικαιωθεί αν στο άμεσο μέλλον υπάρξει εξέλιξη για το χρέος,υλοποιηθεί ένα ευρύτερο πρόγραμμα παραγωγικής και κοινωνικής ανασυγκρότησης που να ανοίγει έναν αντι-υφεσιακό αναπτυξιακό δρόμο, μια νέα αντίληψη δημοκρατικής διακυβέρνησης στη χώρα μας, που θα μπορέσει να συμβάλλει σε ένα νέο συσχετισμό προοδευτικών δυνάμεων και πολιτικής αλλαγής στην Ευρώπη.

    Ο προοδευτικός και αριστερός κόσμος είναι προβληματισμένος και σε μεγάλο βαθμό επιφυλακτικός, γι αυτό και δεν πρέπει να θεωρείται δεδομένος. Χρειάζεται ειλικρίνεια, αυτοκριτική, αλλαγή αντίληψης, σεβασμός, και ανάδειξη των πολιτικών και κοινωνικών διακυβευμάτων. Στο κοινό και αγωνιώδες ερώτημα «τι να κάνουμε», παραφράζοντας τον Λένιν, μπορεί η απάντηση να είναι ένα βήμα μπροστά, αρκεί να αποδειχθεί σοβαρό, αποφασιστικό, αποτελεσματικό, ριζοσπαστικό και δίκαιο»...
    iefimerida.gr

    Read more...

    Σε δίκη παραπέμπεται ο Ι.Καρούζος...



    Tης Άννας Κανδύλη.
    Στο εδώλιο του Τριμελούς Εφετείου Κακουργημάτων θα καθίσουν 6 άτομα για το αποκαλούμενο «ΚΑΡΟΥΖΟΣ GATE», που  πρώτη αποκάλυψε η Realnews.
    Με το ...

    υπ. αριθμ. 1372/2015 βούλευμα του Συμβουλίου Εφετών  παραπέμπονται να  δικαστούν ο μεγαλοκατασκευαστής  και έγκλειστος  στις φυλακές, Ιωάννης  Καρούζος, η πρώην σύζυγός    του Ρεβέκα  Σκαφτούρα, οι   εκπρόσωποι  της εταιρίας ΦΑΝΤΟΜ  Χρήστος Ρεκούμης,  Αθανάσιος  Παναγιωτόπουλος  και  Ιωάννης  Παναγιωτόπουλος,  συνεργάτες  του γνωστού  εφοπλιστή Βίκτωρ Ρέστη που επίσης παραπέμπεται αφού κατά τους δικαστές  αυτός είναι ο πραγματικός ιδιοκτήτης της ΦΑΝΤΟΜ.
    Κατά περίπτωση  τα αδικήματα που τους αποδίδονται είναι:  νομιμοποίηση εσόδων από παράνομη δραστηριότητα,  φοροδιαφυγή, ηθική αυτουργίας στη φοροδιαφυγή και  έκδοση εικονικών τιμολογίων.

    ΤΟ ΒΟΥΛΕΥΜΑ

    Σύμφωνα με το παραπεμπτικό βούλευμα  που υιοθετεί  πλήρως την  πρόταση του εισαγγελέα  Παναγιώτη Παναγιωτόπουλου, ο Ι.Καρούζος και η Ρεβέκα Σκαφτούρα χρησιμοποίησαν τον χρηματοπιστωτικό τομέα  για να ξεπλύνουν βρόμικο χρήμα προερχόμενο κυρίως από φοροδιαφυγή.
    Το ξέπλυμα από Καρούζο-Σκαφτούρα τελούνταν κατ΄επάγγελμα  καθώς φέρονται να είχαν διαμορφώσει  την κατάλληλη υποδομή, με την ίδρυση και τη χρησιμοποίηση μεγάλου αριθμού εταιριών, την κατάρτιση σειράς εικονικών συμβάσεων ώστε να δικαιολογούν   τραπεζικές  συναλλαγές   με αντικείμενο ιδιαιτέρως  υψηλά χρηματικά  ποσά , το άνοιγμα και τη διατήρηση πολλών λογαριασμών ατομικών και εταιρικών σε πιστωτικά ιδρύματα, , και  την ίδρυση εξωχώριων εταιριών.
    Όσον αφορά στην εμπλοκή της  ΦΑΝΤΟΜ, πρόκειται για την εταιρία  που αγόρασε δύο ακίνητα  του  Ομίλου Καρούζου αντί εικονικού τιμήματος  5  εκ.ευρώ, ,με το πραγματικό να αγγίζει τα 20 εκ. ευρώ.
    Με το ίδιο βούλευμα απαλλάσσονται  για  το αδίκημα της απιστίας   τα μέλη των επιτροπών και των συμβουλίων των τραπεζών που χορήγησαν τα δάνεια  και  οι Ιωάννης Καρούζος, Ρεβέκα Σκαφτούρα   και η μητέρα της ,  για το αδίκημα της σύστασης εγκληματικής οργάνωσης...

    enikos.gr

    Read more...