Σάββατο 9 Μαρτίου 2013

ΙΣΛΑΜΙΣΤΕΣ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΑΝ ΟΤΙ ΕΚΤΕΛΕΣΑΝ ΤΟΥΣ ΕΠΤΑ ΟΜΗΡΟΥΣ ΣΤΗ ΝΙΓΗΡΙΑ...


... ΑΝΑΜΕΣΑ ΤΟΥΣ ΚΑΙ ΕΝΑΣ ΕΛΛΗΝΑΣ... Η ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΑ ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΑΚΟΜΑ ΕΠΙΒΕΒΑΙΩΘΕΙ...
 Στην εκτέλεση των επτά ομήρων που είχαν απαγάγει στα μέσα Φεβρουαρίου στη Νιγηρία, ανάμεσα στους οποίους βρισκόταν και ένας Έλληνας, προχώρησαν ισλαμιστές αντάρτες, σύμφωνα με ανακοίνωση που ανάρτησε στο Διαδίκτυο...
η ισλαμική εξτρεμιστική οργάνωση Ανσάρου. Ωστόσο η σχετική πληροφορία δεν έχει ακόμα επιβεβαιωθεί. Σύμφωνα με την ανακοίνωση, οι επτά Χριστιανοί αιχμάλωτοι εκτελέστηκαν ως αντίποινα για μία επιχείρηση απελευθέρωσής τους από νιγηριανές και βρετανικές δυνάμεις.
Οι επτά όμηροι απήχθησαν στις 17 Φεβρουαρίου από ενόπλους που επιτέθηκαν σε εργοτάξιο της κατασκευαστικής εταιρείας Setraco Nigeria στο βόρειο τμήμα της Νιγηρίας. Πέραν του έλληνα ομήρου, στα χέρια των ισλαμιστών βρίσκονταν πολίτες του Λιβάνου, της Βρετανίας, της Ιταλίας και των Φιλιππίνων.
http://fimotro.blogspot.gr/2013/03/blog-post_7510.html

Read more...

Συγκέντρωση ενστόλων και απόστρατων αξιωματικώνστο κέντρο ...



Κλειστοί οι δρόμοι γύρω από το Σύνταγμα...
Χιλιάδες απόστρατοι και εν ενεργεία αξιωματικοί των Ενόπλων Δυνάμεων έχουν συγκεντρωθεί από νωρίς το απόγευμα στην πλατεία Κοραή στο κέντρο της Αθήνας διαμαρτυρόμενοι για τα τις περικοπές που έχουν υποστεί οι μισθοί και οι συντάξεις τους.

Με βασικό σύνθημα στις κινητοποιήσεις «Όλοι μαζί, ενωμένοι και δυνατοί, εν ενεργεία και...
αποστρατεία Στρατιωτικοί, να εκφράσουμε την αντίθεσή μας στην υποθήκευση και παράδοση της Χώρας μας και στην υφαρπαγή της αξιοπρέπειάς μας».

Η συγκέντρωση πραγματοποιείται λίγες ώρες μετά τη γνωμοδότηση του Ελεγκτικού Συνεδρίου ότι η αναδρομική περικοπή των συντάξεών τους από την 1 Αυγούστου του 2012 είναι αντισυνταγματική και αντίθετη με την ευρωπαϊκή σύμβαση των δικαιωμάτων του ανθρώπου.

Τη συμπαράστασή τους στα στελέχη των Ενόπλων Δυνάμεων εξέφρασαν οι συνδικαλιστικές οργανώσεις αστυνομικών και των αξιωματικών του Λιμενικού Σώματος, ΠΟΑΣΥ, ΠΟΑΞΙΑ, ΠΕΑΛΣ, καλώντας σε μαζική συμμετοχή στη συγκέντρωση.
Αντιπροσωπεία τους παρέδωσε ψήφισμα στη Βουλή, ενώ οι συγκεντρωμένοι έψαλαν τον εθνικό ύμνο. Λόγω της πορείας είναι κλειστοί όλοι οι δρόμοι γύρω από την πλατεία Συντάγματος, όμως σε λίγο οι συγκεντρωμένοι θα αποχωρήσουν...


Read more...

Τι λέει ο Μέργος στην επιστολή παραίτησής του

Τι λέει ο Μέργος στην επιστολή παραίτησής του
Στη δημοσιότητα έδωσε το υπουργείο Οικονομικών την επιστολή παραίτησης του Γιώργου Μέργου από τη θέση του Γενικού Γραμματέα του Υπουργείου Οικονομικών.
Με απόφαση του Γιάννη Στουρνάρα, Γενική Γραμματέας του Υπουργείου Οικονομικών αναλαμβάνει η κυρία Χριστίνα Παπακωνσταντίνου, η οποία διατηρεί τη θέση της Γενικής Γραμματέως Δημοσιονομικής Πολιτικής του Υπουργείου Οικονομικών.

Η επιστολή παραίτησης αναφέρει τα εξής
ΠΡΟΣ
Τον Υπουργό Οικονομικών
Κύριο Ιωάννη Στουρνάρα
Αξιότιμε κύριε Υπουργέ,
Η ασκηθείσα ποινική δίωξη εναντίον του πρώην ΔΣ της ΔΕΗ, του οποίου υπήρξα μέλος, με υποχρεώνει για λόγους ευθιξίας και μόνο να υποβάλλω την παραίτησή μου από τη θέση του Γενικού Γραμματέα του Υπουργείου Οικονομικών. 
Σημειωτέον ότι δεν συμμετείχα στη συγκεκριμένη συνεδρίαση του ΔΣ της ΔΕΗ και ως εκ τούτου δεν συμμετείχα ούτε στη λήψη της σχετικής απόφασης. Θεωρώ, συνεπώς, ότι ανεξαρτήτως της ουσίας της υποθέσεως, η άσκηση ποινικής δίωξης σε βάρος μου είναι νόμω και ουσία αβάσιμος.
Όμως, παρακαλώ να κάνετε αποδεκτή την παραίτησή μου γιατί δεν θα ήθελα να δημιουργηθούν προβλήματα στη λειτουργία της Γενικής Γραμματείας της οποίας προΐσταμαι.
Σας ευχαριστώ για την εμπιστοσύνη σας και την άψογη συνεργασία την οποία είχαμε.
Με τιμή
Γεώργιος Μέργος
enikos.gr

Read more...

ΛΙΜΑΡΕΙ ΤΟΝ ΣΤΟΥΡΝΑΡΑ Ο ΣΑΜΑΡΑΣ...


ΠΕΡΙΜΕΝΑΝ ΝΑ ΚΥΚΛΟΦΟΡΗΣΟΥΝ ΤΑ ΚΥΡΙΑΚΑΤΙΚΑ ΚΑΙ ΜΕΤΑ ΝΑ ΓΙΝΕΙ Η ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ!
ΔΕΝ ΤΟΝ ΡΩΤΗΣΕ Ο ΣΑΜΑΡΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΤΙΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΤΟΥ ΜΕΡΓΟΥ!
Δρομολογημένες οι αλλαγές από τοΜαξίμου, αναφέρει το δικό μας ρεπορτάζ. Είναι προφανές ότι η σημερινή ξαφνική συνάντηση του...
Α. Σαμαρά με τον Γ. Στουρνάραδεν αφορούσε μόνο τις επαφές με την Τρόικα, αλλά τις παραιτήσεις των δυο στελεχών. Σύμφωνα με πληροφορίες του Fimotro, ο υπουργός Οικονομικών δεν ρωτήθηκε για την αντικαταστάτρια του Μέργου! Και είναι προφανές ότι ο πρωθυπουργός αποδυναμώνει τον υπουργό Οικονομικών, καθώς ζήτησε τις παραιτήσεις δυο δικών του προσώπων που γνωρίζονται πολλά χρόνια με τον Γ. Στουρνάρα. Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες η απόφαση ανακοινώθηκε σήμερα το απόγευμα για να κυκλοφορήσουν πρώτα οι Κυριακάτικες εφημερίδες!
http://fimotro.blogspot.gr/2013/03/blog-post_1793.html

Read more...

O ΕΠΟΜΕΝΟΣ ΓΙΑ... ΣΟΥΤΑΡΙΣΜΑ


ΤΟ ΜΑΞΙΜΟΥ ΑΠΟ ΛΕΠΤΟ ΣΕ ΛΕΠΤΟ ΤΟΝ ΟΔΗΓΕΙ ΣΕ ΠΑΡΑΙΤΗΣΗ...
Μετά τον Αθανασόπουλο που παραιτήθηκε πριν από λίγο, μετράει λεπτά και ο Μέργος. Ακόμα δεν παραιτήθηκε θα το κάνει όμως εντός ολίγου. Η παρουσία του Γ. Μέργου στη διοίκηση της ΔΕΗ από το 2005, το ύποπτο έργο κατασκευής τουΑΗΣ Ρόδου από τη ΓΕΚ-ΤΕΡΝΑ και η...
παράλληλη παρουσία του σε δύο διοικητικά συμβούλια σε συνδυασμό με όλα όσα απαράδεκτα είπε τον οδηγούν στην έξοδο. Τελειωμένος και αυτός. Κρατήστε την πληροφορία και θα επανέλθουμε...
http://fimotro.blogspot.gr/2013/03/o_1068.html

Read more...

Κλιμακώνουν τις αντιδράσεις Πορεία διαμαρτυρίας στρατιωτικών ενάντια στις περικοπές


  (Φωτογραφία:  Icon )

Αθήνα
Πορεία προς τη Βουλή πραγματοποιούν αυτή την ώρα απόστρατοι και εν ενεργεία αξιωματικοί των Ενόπλων Δυνάμεων και των σωμάτων ασφαλείας, διαμαρτυρόμενοι για τις περικοπές στις συντάξεις και στις αποδοχές τους. Να σημειωθεί ότι έπειτα από προσφυγή, το Πρωτοδικείο Αθηνών έκρινε αντισυνταγματική και παράνομη τη σχετική διάταξη στο τρίτο μνημόνιο.

Με συνθήματα και πανό ενάντια στο μνημόνιο, την εξαθλίωση και τη φτώχεια συμμετέχουν μεταξύ άλλων ο Σύλλογος Αποφοίτων Σχολών Αξιωματικών του Πολεμικού Ναυτικού, η Ένωση Απόστρατων Αξιωματικών Ηρακλείου, η Πανελλήνια Ομοσπονδία Στρατιωτικών, ο Σύνδεσμος Απόστρατων Αξιωματικών Σωμάτων Ασφαλείας νομού Μεσσηνίας και η Ένωση Απόστρατων Αξιωματικών νομού Αττικής.
Προηγήθηκε συγκέντρωση στην πλατεία Κλαυθμώνος, όπου μίλησαν εκπρόσωποι του Συντονιστικού Δράσεων εν Ενεργεία και Αποστρατεία Στελεχών Ένοπλων Δυνάμεων και Σωμάτων Ασφαλείας, το οποίο διοργάνωσε και την κινητοποίηση.
Παρόμοια συγκέντρωση θα πραγματοποιηθεί στις 13 Μαρτίου στην πλατεία Αριστοτέλους στη Θεσσαλονίκη.
Επίσης εκκρεμούν οι συναντήσεις τους με τον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξη Τσίπρα, τον πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ Ευ.Βενιζέλο και την γγ του ΚΚΕ Αλέκα Παπαρήγα.
Newsroom ΔΟΛ, με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ

Read more...

Για την υπόθεση της ΔΕΗ Παραιτήθηκαν οι Γ.Μέργος και Τ.Αθανασόπουλος


Ο Τάκης Αθανασόπουλος
Ο Τάκης Αθανασόπουλος   (Φωτογραφία:  ΑΠΕ )

Αθήνα
Τις παραίτησή τους υπέβαλαν στον πρωθυπουργό το Σάββατο ο πρόεδρος του Ταμείου Ιδιωτικής Περιουσίας του Δημοσίου (ΤΑΙΠΕΔ) Τάκης Αθανασόπουλος και ο γενικός γραμματέας του υπουργείου Οικονομικών Γιώργος Μέργος, μετά την άσκηση δίωξης κατά του Διοικητικού Συμβουλίου της ΔΕΗ κατά το έτος 2009 στο οποίο ήταν μέλη, σχετικά με την ανάθεση κατασκευής της μονάδας παραγωγής ηλεκτρικού ρεύματος του Αλιβερίου.
Με απόφαση του κ. Στουρνάρα, γενική γραμματέας του υπουργείου Οικονομικών αναλαμβάνει η Χριστίνα Παπακωνσταντίνου, η οποία διατηρεί τη θέση της γενικής γραμματέως Δημοσιονομικής Πολιτικής του υπουργείου Οικονομικών.
Για τη θέση του επικεφαλής του ΤΑΙΠΕΔ θα προταθεί ο νέος υποψήφιος στην Επιτροπή Θεσμών και Διαφάνειας της Βουλής, το αργότερο μέχρι τη Δευτέρα.
Στην επιστολή της παραίτησής του, ο κ. Αθανασόπουλος επικαλείται ως μοναδικό λόγο την εμπλοκή του ονόματός του στην άσκηση ποινικής δίωξης για τη ΔΕΗ.
Αναφέρει συγκεκριμένα ότι «η άσκηση ποινικής δίωξης για αποφάσεις του διοικητικού συμβουλίου της ΔΕΗ, όπου προήδρευα, παρέχει την ευκαιρία απόδειξης ότι υπηρετήθηκε άρτια το δημόσιο συμφέρον και εκείνο της ΔΕΗ. Η έξωθεν καλή μαρτυρία μου, ασφαλώς κατ' ουδέν θίγεται. Όμως, η μερίδα εκείνη της κοινής γνώμης που αρνείται τις αποκρατικοποιήσεις, ενδεχομένως, να αισθανθεί ότι δεν αποτελώ, πλέον, εγγυητή του θεσμού. Υπό τα άνω -και μόνο- υποβάλλω την παραίτησή μου από την Προεδρία του ΤΑΙΠΕΔ».
Newsroom ΔΟΛ

Read more...

Η ώρα των ένστολων


Η ώρα των ένστολωνΌλα έτοιμα για την μεγάλη συγκέντρωση των στρατιωτικών εν ενεργεία και αποστράτων στο κέντρο της Αθήνας. Ακόμη και ο καιρός που το πρωί έδειχνε “εχθρικός” φαίνεται ότι “συμμάχησε” με τους στρατιωτικούς. Οι διοργανωτές πιστεύουν ότι θα πρόκειται για μεγάλη συγκέντρωση. Και είναι οριστικό ότι πολλοί εν ενεργεία θα εμφανιστούν με τις στολές τους.  
ΤΟ ΨΗΦΙΣΜΑ ΑΠΟΣΤΡΑΤΩΝ ΚΑΙ ΕΝ ΕΝΕΡΓΕΙΑ ΣΤΡΑΤΙΩΤΙΚΩΝ Ε.Δ. ΚΑΙ Σ.Α.
Στην
Αθήνα σήμερα την 9η Μαρτίου 2013, τα εν ενεργεία και αποστρατεία Στελέχη των Ενόπλων Δυνάμεων και Σωμάτων Ασφαλείας συγκεντρωθήκαμε για να διαδηλώσουμε μαζικά και να εκφράσουμε με ομοψυχία και αποφασιστικότητα την οργή και αντίθεσή μας στην εξαθλίωση της ελληνικής κοινωνίας και στην διακύβευση της εθνικής μας κυριαρχίας καθώς και να διεκδικήσουμε την υλοποίηση των δίκαιων αιτημάτων μας
ΔΗΛΩΝΟΥΜΕ ΟΤΙ  Αγωνιζόμαστε ενάντια στην απώλεια της Εθνικής μας Κυριαρχίας,
 Αγωνιζόμαστε για να έχουν τα παιδιά μας ένα καλύτερο μέλλον να μην μεταναστεύουν και να μην είναι άνεργα ή να έχουν ένα μισθό 400 ευρώ.
 Αγωνιζόμαστε ενάντια στην ισοπέδωση της υγείας, της παιδείας, της καταπάτησης της δικαιοσύνης και της εξαθλίωσης των εν ενεργεία και αποστρατεία στελεχών των Ε.Δ. και Σ.Α. με άμεση επίπτωση στην Άμυνα και Ασφάλεια της χώρας.
 Αγωνιζόμαστε για να μην εξαφανιστεί η Φυλή μας, το Έθνος μας η Πατρίδα μας ο τόπος που γεννηθήκαμε.
 Αγωνιζόμαστε ενάντια στα μέτρα λιτότητας και τις απάνθρωπες περικοπές που εξουθενώνουν και ισοπεδώνουν τον Ελληνικό λαό στο πλαίσιο του δήθεν δημοσίου συμφέροντος.
 Αγωνιζόμαστε ενάντια στη φτωχοποίηση και εξαθλίωση του ελληνικού λαού που για τους κυβερνώντες γίνεται για το καλό μας και για την ανάπτυξη που εδώ και δύο χρόνια δεν τη βλέπουμε, αλλά αντίθετα βλέπουμε ολοένα και περισσότερο η ύφεση να βαθαίνει χωρίς να υπάρχει διέξοδος και τέλος.
 Αγωνιζόμαστε ενάντια στο γκρέμισμα των ονείρων ολόκληρου του λαού, για ένα αύριο αντάξιο της προσφοράς του, ενάντια στην υποθήκευση του μέλλοντος των παιδιών μας και την οικονομική αφαίμαξη και εξόντωση μας.
 Αγωνιζόμαστε για να άρουμε την αδικία που συντελείται μονομερώς εις βάρος μας με τις τελευταίες διπλές και τριπλές περικοπές πέραν των άλλων σε σχέση με το σύνολο των συνταξιούχων παραβιάζοντας κάθε αρχή ισοτιμίας, ισονομίας και αναλογικότητας.
ΑΠΑΙΤΟΥΜΕ  Την ενίσχυση της Εθνικής Άμυνας και της Δημόσιας Ασφάλειας με τη μη περικοπή του προϋπολογισμού των Ε.Δ., με την ανακήρυξη της ΑΟΖ και τη μη εισαγωγή αλλογενών στις παραγωγικές σχολές των Ε.Δ.
 Την κατάργηση του ηλικιακού ρατσισμού που αφορά στη μείωση των συντάξεων για τους κάτω των 55 και κάτω των 60 ετών αποστράτους.
 Την κατάργηση των περιορισμών στο αναφαίρετο δικαίωμα εργασίας των αποστράτων.
 Την άμεση κατάργηση του ήδη κριθέντος ως αντισυνταγματικού μέτρου, των διπλών περικοπών στις συντάξεις μας και την αποκατάσταση του βασικού μισθού του εισαγωγικού βαθμού Ανθλγού και ομοίων, στα επίπεδα αντιστοίχων εκείνων του εισαγωγικού βαθμού των δικαστικών.
 Την εξυγίανση και εξασφάλιση της βιωσιμότητας των Μετοχικών Ταμείων.
 Την επιστροφή των ληστευθέντων χρημάτων λόγω PSI, που εμείς έχουμε καταβάλει και ανήκουν στα Μετοχικά Ταμεία και τις Ενώσεις μας.
 Την αποκατάσταση της υποβαθμισμένης φαρμακευτικής και νοσοκομειακής περίθαλψης μέσω των Στρατιωτικών Νοσοκομείων και του ΝΙΜΙΤΣ, στην κατασκευή και λειτουργία των οποίων οι απόστρατοι έχουν συνεισφέρει και συνεχίζουν ακόμη να συνεισφέρουν με την ειδική εισφορά.
 Την εξαίρεση των ειδικών επιδομάτων επικινδυνότητας από το σύνολο των αποδοχών που περικόπτονται, γιατί με την ακολουθούμενη πολιτική στην ουσία αυτά έχουν μηδενιστεί.
ΚΑΛΟΥΜΕ Τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, τον Πρωθυπουργό και τους Αρχηγούς των Πολιτικών Κομμάτων να αναλογιστούν τις ιστορικές τους ευθύνες και να προβούν στην άμεση λήψη των επιβαλλομένων μέτρων προς αποκατάσταση των αδικιών που συντελούνται σε βάρος των στελεχών των ΕΔ και ΣΑ και την προστασία του αξιόμαχου των Ε.Δ. και Σ.Α., αλλά και την περαιτέρω εξαθλίωση του Ελληνικού λαού από τις εθνικά ζημιογόνες και εν πολλοίς κατευθυνόμενες επεμβάσεις της τρόικας.
Οι Εκπροσωπούμενοι Φορείς
Ν.Π.Δ.Δ Ένωση Αποστράτων Αξιωματικών Στρατού(Ε.Α.Α.Σ)
Ένωση Αποστράτων Αξιωματικών Ναυτικού (Ε.Α.Α.Ν)
Ένωση Αποστράτων Αξιωματικών Αεροπορίας (Ε.Α.Α.Α)
Ν.Π.Ι.Δ Ανεξάρτητη Ένωση Αποστράτων Ενόπλων Δυνάμεων (ΑΝ.Ε.Α.Ε.Δ):
Ανεξάρτητη Κίνηση Στρατιωτικών (Α.Κί.Σ)
Ένωση Αποστράτων Αξιωματικών Λιμενικού Σώματος (Ε.Α.Α.Λ.Σ)
Ένωση Στρατιωτικών Ιατρών (Ε.ΣΤ.ΙΑ)
Επιστημονικός Σύλλογος Μηχανικών Αεροπορίας (Ε.Σ.Μ.Α.)
Κίνηση για την Εθνική Άμυνα (Κ.ΕΘ.Α)
Κοινότητα Εφέδρων Ειδικών Δυνάμεων (Κ.Ε.Ε.Δ)
Λέσχη Αεροπορίας Στρατού(ΛΑΕΔ)
Πανελλήνια Ένωση Αποστράτων Πυροσβεστικού Σώματος (Π.Ε.Α.Π.Σ)
Πανελλήνια Ένωση Οικογενειών Εκλιπόντων Αξιωματικών Στρατού
Πανελλήνια Ομοσπονδία Αξιωματικών Αστυνομίας (Π.Ο.ΑΞΙ.Α)
Πανελλήνια Ομοσπονδία Αστυνομικών Υπαλλήλων (Π.Ο.ΑΣ.Υ)
Πανελλήνια Ομοσπονδία Στρατιωτικών (Π.Ο.Σ)
Πανελλήνιος Σύλλογος Βετεράνων Αεροπόρων (ΠΑ.ΣΥ.ΒΕΤ.Α)
Πολιτιστικός Μορφωτικός Σύλλογος Αποφοίτων Σχολών Υπαξιωματικών Π.Ν(Π.Μ-Σ.Α.Σ.Υ/Π.Ν)
Πανελλήνιος Ομοσπονδία Αποστράτων Αξιωματικών Σωμάτων Ασφαλείας (Π.Ο.Α.Α.Σ.Α)
Πανελλήνιος Σύνδεσμος Αποστράτων Αξιωματικών Ε.Δ.& Σ.Α (Π.Σ.Α.Α-Ε.Δ&Σ.Α)
Σύλλογος Αποφοίτων Ιπταμένων Ραδιοναυτίλων (Σ.Α.Ι.Ρ)
Σύλλογος Αποφοίτων Σχολής Ναυτικών Δοκίμων (Σ.Α/Σ.Ν.Δ)
Σύλλογος Αποφοίτων Σ.Τ.Υ.Α. (Σ.Α.Σ)
Σύλλογος Αποφοίτων Σχολής Υπαξιωματικών Διοικητικών Αεροπορίας (Σ.Α.Σ.Υ.Δ.Α)
Σύνδεσμος Αξιωματικών Αποφοίτων Σ.Σ.Ε Τάξεως 1973
Σύνδεσμος Αξιωματικών Αποφοίτων Σ.Σ.Ε Τάξεως 1975
Σύνδεσμος Αξιωματικών Αποφοίτων Σ.Σ.Ε Τάξεως 1978
Σύνδεσμος Αποστράτων Αξιωματικών Σ.Σ.Ε Τάξεως 1981
Σύνδεσμος Αποστράτων Αξιωματικών Σώματος Υλικού Πολέμου
Σύνδεσμος Αποστράτων Αξιωματικών Αποφοίτων Σ.Σ.Ε Τάξεως 1965
Σύνδεσμος Αποφοίτων Στρατιωτικής Σχολής Αξιωματικών Σωμάτων (Σ.Α/Σ.Σ.Α.Σ)
Σύνδεσμος Αποφοίτων Σχολών Υπαξιωματικών Ναυτικού (Σ.Α.Σ.Μ.Υ.Ν)
Σύνδεσμος Υποστήριξης & Συνεργασίας Μελών Ε.Δ (Σ.Υ.Σ.Μ.Ε.Δ)  
http://bloko.gr/swmata-asfaleias/h-wra-twn-enstolwn.html

Read more...

ΠΟΙΕΣ ΡΥΘΜΙΣΕΙΣ ΣΧΕΔΙΑΖΕΙ ΤΟ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ Έρχεται «κούρεμα» στο εφάπαξ των δημοσίων υπαλλήλων από το 2014



erxetai-kourema-sto-efapaks-ton-dimosion-ypallilon-apo-to-2014 
Κόβεται στα δύο το εφάπαξ από το 2014 και έρχεται νέο οριζόντιο κούρεμα ως 15%, καθώς ο υπολογισμός του με βάση τις ατομικές μερίδες των εισφορών που έχουν καταβάλει οι δημόσιοι υπάλληλοι καθ’όλη τη διάρκεια του εργασιακού τους βίου, είναι αδύνατον να προχωρήσει, όπως αναφέρεται σε έγγραφο της αρμόδιας γενικής διεύθυνσης του υπουργείου. 

Στο ανεπίσημο έγγραφο αναφέρεται ότι η διαδικασία για την αναζήτηση των εισφορών που πλήρωσαν οι δημόσιοι υπάλληλοι είναι χαώδης και αν ξεκινήσει σήμερα, κανείς δεν μπορεί να ξέρει πότε θα ολοκληρωθεί αλλά πόσο θα είναι αξιόπιστη καθώς οι δημόσιοι υπάλληλοι που αποσπάστηκαν ή υπήρξαν μετακλητοί, για παράδειγμα, είχαν και άλλες αποδοχές, που θα έπρεπε να τις καταγράψουν στην ατομική μερίδα των εισφορών τους για το εφάπαξ οι υπηρεσίες στις οποίες υπήρξαν αποσπασμένοι ή μετακλητοί. 

Με το νέο μοντέλο, όπως αναφέρει ο Ελεύθερος Τύπος, ο υπολογισμός του εφάπαξ θα πιάνει δύο περιόδους, ενώ θα διαχωρίζει τους δημοσίους υπαλλήλους σε δύο κατηγορίες. Τους ασφαλισμένους μέχρι το 2000 και τους ασφαλισμένους από το 2001 και μετά. 

Έτσι, μελετάται ο διπλός υπολογισμός του εφάπαξ για τους ασφαλισμένους μέχρι το 2000, οι οποίοι συνταξιοδοτούνται μετά την 1η/1/2014 ενώ οι ασφαλισμένοι από το 2001 θα παίρνουν εφάπαξ βάσει ατομικών εισφορών, καθώς ο χρόνος ασφάλισης για την πλειονότητα των ασφαλισμένων μετά το 2001 τηρείται ηλεκτρονικά.

Το σχέδιο που εξετάζεται προβλέπει τον υπολογισμό του εφάπαξ από το 2014 να αποτελείται από το άθροισμα δύο τμημάτων. 
-Το τμήμα που αντιστοιχεί στο χρόνο ασφάλισης έως 31/12/2013 
-Το τμήμα που αντιστοιχεί στο χρόνο ασφάλισης από 1η/1/2014 και εφεξής. 
Το νέο σύστημα θα έχει εξαρχής καθορισμένο ποσοστό μείωσης και όπως είναι γνωστό, γίνεται λόγος για νέο κούρεμα 10% με 15%.
http://newpost.gr

Read more...

Σήκωσαν μαύρες σημαίες στο Μεσολόγγι

ΦΩΤΟ - Σήκωσαν μαύρες σημαίες στο Μεσολόγγι

Συνεχίζονται οι πράξεις δράσης στο Μεσολόγγι, ύστερα από απόφαση του δημοτικου συμβουλίου, ώστε να διαμαρτυρηθούν για το σχέδιο "ΑΘΗΝΑ".
Σειρά είχε να μπούν μαύρες σημαίες σε όλα τα δημόσια κτίρια της πόλης του Μεσολογγίου. Ηδη έχουν μπει οι πρώτες μαύρες σημαίες στην θέση της Ελληνικής σημαίας. Συνεργεία του δήμου συνεχίζουν και σε άλλα κτίρια αυτή την ώρα. Πολίτες που είδαν τις  μαύρες σημαίες ζήτησαν να δώσει ο δήμος και στους κατοίκους μαύρες σημαίες για να βάλουν στα μπαλκόνια τους.

Πηγή: onairnews.gr
enikos.gr

Read more...

Σκοπούλη: Πρότεινε τρία χρόνια άδεια μετά τον τοκετό για τις γυναίκες (μόνο) στο Δημόσιο!...




Προφανώς για την κα Σκοπούλη οι γυναίκες στον ιδιωτικό τομέα είναι παιδιά άλλου Θεού....
Η Βουλή λοιπόν τίμησε την Παγκόσμια Ημέρα της Γυναίκας σε ειδική εκδήλωση στην Ολομέλειά της...
Η παρουσία των γυναικών από το βήμα του Κοινοβουλίου ήταν σχεδόν καθολική, καθώς από όλα τα ...
κόμματα, πλην της Χρυσής Αυγής, επελέγησαν να μιλήσουν -με αφορμή την 156η επέτειο της μεγάλης εκδήλωσης διαμαρτυρίας στη Νέα Υόρκη, από εργάτριες κλωστοϋφαντουργίας, που ζητούσαν καλύτερες συνθήκες εργασίας.

Κοινή διαπίστωση όσων πήραν τον λόγο ήταν ότι σήμερα οι γυναίκες είναι η μεγαλύτερη ομάδα πληθυσμού που πλήττεται από την ανεργία, τις απολύσεις και την απορρύθμιση των εργασιακών σχέσεων.

Η Χρυσή Αυγή επέλεξε να την εκπροσωπήσει ο βουλευτής Χρήστος Παππας.

Για να τιμήσει την ημέρα της γυναίκας, ο κ. Παππάς πρότεινε: την υποχρεωτική στράτευση των γυναικών και τάχθηκε κατά των αμβλώσεων, χαρακτηρίζοντας τες «ύβρη και φόνο»...
kafeneio-gr.blogspot.gr


Read more...

ΕΡΕΥΝΑ ΤΟΥ ΣΔΟΕ...ΓΙΑ "ΥΠΟΠΤΕΣ" ΑΓΟΡΑΠΩΛΗΣΙΕΣ ΟΙΚΟΠΕΔΩΝ ΚΑΙ ΑΝΕΓΕΡΣΕΙΣ ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΩΝ ΣΤΟΥΣ ΔΕΛΦΟΥΣ


Ρεπορτάζ : Θάνος Πασχάλης
(από την Ελευθεροτυπία)

Τρεις, νυν και πρώην, δημάρχους του Νομού Φωκίδας έχει βάλει στο στόχαστρό του για αθέμιτο πλουτισμό το ΣΔΟΕ Στερεάς Ελλάδας μετά από επείγουσα εισαγγελική παραγγελία που έλαβε από τα κεντρικά της υπηρεσίας στην...
Αθήνα.
Η έρευνα επικεντρώνεται σε μια αμφισβητούμενη  ξενοδοχειακή επένδυση που έγινε στην περιοχή "Αλαφόκαστρο" και η οποία βρίσκεται σε απόσταση μόλις 1,5 χιλιομέτρου απο το Μαντείο των Δελφών. Η υπόθεση μετρά σε βάθος χρόνων καθώς τα τελευταία 5 χρόνια είχαν έρθει στο φώς οι πρώτες καταγγελίες από τον αντιπρόεδρο του Εμποροβιομηχανικού Επιμελητηρίου Φωκίδας αλλά και συλλόγους της περιοχής για επιχείρηση άλωσης του δελφικού τοπίου με την τσιμεντοποίηση οικοπέδων. Μάλιστα είχε καταγγελθεί ότι επρόκειτο για καταπατημένες δασικές εκτάσεις γεγονός όμως που αμφισβήτησε  με γνωμοδότηση  του το δασαρχείο Αμφισσας.
Κρίσιμο στοιχείο της έρευνας από το ΣΔΟΕ αποτελεί η πώληση στην τεχνική εταιρεία "ΔΑΒΑΡΗ ΕΠΕ" από τον πρώην Δήμαρχο Δελφών Παναγιώτη Καλτσή μιας έκτασης 22 στρεμμάτων η οποία βρίσκεται εντός της δεύτερης ζώνης του αρχαιολογικού χώρου των Δελφών. Η έκταση αυτή περιήλθε  στον Παναγιώτη Καλτσή εν μέρει από τον πατέρα του και εν μέρει από άτυπη  χρησικτησία. Ακολούθως η έκταση αυτή μεταβιβάστηκε με γονική παροχή στην κόρη του η οποία εντός δυο μηνών  την πούλησε στην παραπάνω τεχνική εταιρεία. Το δηλωθέν τίμημα σύμφωνα με το συμβόλαιο ήταν 9.000,00 ευρώ με αντικειμενική αξία 0,5 ευρώ/τ.μ.
Η πώληση αυτή έχει μπει στο στόχαστρο του ΣΔΟΕ καθώς κρίνεται ιδιαίτερα χαμηλή όσον αφορά το πραγματικό τίμημα. Τις συμβολαιογραφικές πράξεις είχε συντάξει ο πρώην δήμαρχος Ιτέας Αριστείδης Παπαλαϊος ενώ το τοπογραφικό διάγραμμα ο πρώην νομάρχης Φωκίδας και νυν δήμαρχος Δελφών πολιτικός μηχανικός στο επάγγελμα Νίκος Φουσέκης. Η υπόθεση θα έμοιαζε ως μη ιδιαίτερη πέραν του συντεχνιακού της χαρακτήρα (τρεις, νυν και πρώην ,δήμαρχοι συμπράττουν στην πώληση μιας έκτασης 22 στρεμμάτων) εάν δεν επρόκειτο για μια αμφισβητούμενη διαδικασία πώλησης όσον αφορά το τίμημά της καθώς πρόκειται για έκταση που "εφάπτεται" με το Μαντείο των Δελφών. Και το κυριότερο πωλήθηκε σε τεχνική εταιρεία με σκοπό την ανέγερση οικοδομικού – ξενοδοχειακού συγκροτήματος σε αρχαιολογικό προστατευόμενο χώρο (εντός του δεύτερου αρχαιολογικού χώρου Δελφών). Μάλιστα επί εποχής Ζαχόπουλου στο Υπουργείο Πολιτισμού με έκθεσή της η Διεύθυνση Τοπογραφήσεων, Φωτομετρίας και Κτηματολογίου έκρινε παράνομη κάθε περίπτωση οικοδόμησης για τη συγκεκριμένη έκταση ενώ παράλληλα χαρακτήριζε ως ανακριβές το τοπογραφικό διάγραμμα που συνέταξε και υπέγραψε ο νυν δήμαρχος Δελφών.
Η ανατροπή στην όλη υπόθεση έγινε όμως από πλευράς ΕΟΤ καθώς ο οργανισμός γνωμοδότησε ότι η συγκεκριμένη τουριστική επένδυση θα πρέπει να υπαχθεί στον αναπτυξιακό νόμο. Παρόλα αυτά και μετά από αυτοψία η πολεοδομία προχώρησε σε ανάκληση της οικοδομικής άδειας αλλά όχι όμως, παρά την ρητή εντολή του Υπουργείου Πολιτισμού, στην επιβολή πρωτοκόλλου αυθαιρέτου με την επιβολή ανάλογων προστίμων. Η υπόθεση πήρε και το δρόμο της δικαιοσύνης μετά τις καταγγελίες του πρώην Αντιπροέδρου του Εμποροβιομηχανικού Επιμελητηρίου Φωκίδας Στυλιανού Σχοινά. Ακολούθησε μετά απο μηνύσεις και διώξεις δικαστική διελκυνστίδα χρόνων . Η  υπόθεση  εκκρεμεί σήμερα στο Συμβούλιο Εφετών Λαμίας το οποίο αναμένεται να παραπέμψει με βούλευμα ή όχι στο ακροατήριο τους βασικούς κατηγορούμενους για απάτη,τον νυν δήμαρχο Δελφών Νικόλαο Φουσέτη, τον πρώην δήμαρχο Παναγιώτη Καλτσή και άλλους τρεις κατηγορούμενους. Το κατηγορητήριο στην περίπτωση αυτή αφορά την έκδοση οικοδομικής άδειας και ανέγερσης του ξενοδοχειακού συγκροτήματος εντός του αρχαιολογικού χώρου των Δελφών. Για το ιδιοκτησιακό και δασικό καθεστώς της επίμαχης έκτασης των 22 στρεμμάτων ο πρώην δήμαρχος Δελφών Παναγιώτης Καλτσής και άλλοι 27 κατηγορούμενοι απηλλάγησαν από το Εφετείο Λαμίας.
ΑΝΑΦΟΡΑ ΣΤΟΝ ΑΡΕΙΟ ΠΑΓΟ ΓΙΑ ΟΡΓΙΑ ΠΟΛΕΟΔΟΜΙΚΩΝ ΑΥΘΑΙΡΕΣΙΩΝ ΣΤΟΥΣ ΔΕΛΦΟΥΣ
Με αναφορά του τον περασμένο Οκτώβριο στον Άρειο Πάγο ο πρώην Αντιπρόεδρος του Εμποροβιομηχανικού Επιμελητηρίου Φωκίδας και πολιτικός μηχανικός Στυλιανός Σχοινάς ζητεί από το ανώτατο δικαστήριο να παρέμβει για τις εξόφθαλμες  πολεοδομικές αυθαιρεσίες και "υποπτες" αγοραπωλησίες οικοπέδων  που τείνουν να γίνουν  καθεστώς πέριξ και εντός του  αρχαιολογικου χώρου των Δελφών επιρρίπτοντας   την κύρια ευθύνη στον νύν  δήμαρχο Δελφών Νικόλαο Φουσέκη.
«Δίπλα ακριβώς από τα κτιριακά συγκροτήματα «Δάβαρη» για τα οποία επελήφθη η Εισαγγελική έρευνα, υπάρχουν και άλλα κτίρια «Γεωργίου Ζωγραφάκη» και αυτά εντός της ζώνης Β΄ του αρχαιολογικού χώρου των Δελφών, την οικοδομική άδεια των οποίων εξέδωσε, με αναληθή στοιχεία, επίσης ο κ. Νικόλαος Φουσέκης.  
Πρέπει να τονισθεί ότι οι μηνυτήριες αναφορές μου δεν αναφέρονταν μόνον στις οικοδομές της ξενοδοχειακής μονάδας «Δάβαρη κλπ», για τις οποίες κινήθηκε η ποινική διαδικασία, αλλά για όλες τις οικοδομές που βρίσκονται στον Παρνασσό και παρουσιάζουν μεγάλες και οφθαλμοφανείς πολεοδομικές παραβάσεις.  Ειδικά για τις τελευταίες η Πολεοδομία, προκλητικά, αρνήθηκε να ασχοληθεί.

Μέχρι σήμερα, με πολύ χαμηλού επιπέδου δικαιολογίες, η Πολεοδομία δεν έχει ακολουθήσει την διαδικασία των αυθαιρέτων. Έχει αρκεσθεί στην ανάκληση των οικοδομικών αδειών «Δάβαρη», ενώ δεν έχει ασχοληθεί καθόλου με τις οικοδομές «Ζωγραφάκη», κατασκευασμένες μέσα στην Β’ Ζώνη του Αρχαιολογικού Χώρου των Δελφών. Επίσης δεν έχει ασχοληθεί καθόλου με τις υπόλοιπες οικοδομές που βρίσκονται στον Παρνασσό, εκτός αρχαιολογικού χώρου αλλά με πολύ σημαντικές πολεοδομικές παραβάσεις.»

Ιδιαίτερη μνεία στην αναφορά του προς τον Άρειο Πάγο κάνει ο Στυλιανός Σχοινάς και στις αγοροπωλησίες οικοπέδων στον Παρνασσό καταγγέλλοντας ταυτόχρονα την πολεοδομία της περιοχής η οποία λειτουργώντας υπό τις εντολές του Δημάρχου κάνει τα στραβά μάτια σε κάθε είδους αυθαιρεσία.

«Να αναφέρουμε ότι η περιοχή του Παρνασσού είναι από τις ακριβότερες τουριστικές περιοχές της Ελλάδας με πραγματικές τιμές αγοράς οικοπέδων από 90.000,00 – 150.000,00 € το στρέμμα. Δηλαδή 360.000,00 – 600.000,00 € κόστος αγοράς του ελάχιστου οικοδομήσιμου οικοπέδου που είναι τέσσερα στρέμματα.
Η αντικειμενική αξία των οικοπέδων, όλως παραδόξως, στον Παρνασσό είναι εξήντα λεπτά του ευρώ ανά τετραγωνικό μέτρο!!!
Από τα παραπάνω προκύπτει, αυτονόητα, η απίστευτη ζημιά του δημοσίου και η τεράστια δυνατότητα ξεπλύματος μαύρων χρημάτων."
http://fimotro.blogspot.gr

Read more...

Συγκέντρωση αποστράτων και εν ενεργεία αξιωματικών στην Κλαυθμώνος και πορεία στη Βουλή...



Συγκέντρωση διαμαρτυρίας στην πλατεία Κλαυθμώνος και πορεία προς τη Βουλή πραγματοποιούν στις 16.00 απόστρατοι και εν ενεργεία αξιωματικοί των Ενόπλων Δυνάμεων, για τις περικοπές στις συντάξεις και τις αποδοχές τους.

Η συγκέντρωση πραγματοποιείται λίγες ώρες μετά τη...
γνωμοδότηση του Ελεγκτικού Συνεδρίου ότι η αναδρομική περικοπή των συντάξεών τους από την 1 Αυγούστου του 2012 είναι αντισυνταγματική και αντίθετη με την ευρωπαϊκή σύμβαση των δικαιωμάτων του ανθρώπου.

Αντίστοιχη συγκέντρωση θα πραγματοποιηθεί και στη Θεσσαλονίκη στις 13 Μαρτίου, στην πλατεία Αριστοτέλους (13.00).

Βασικό σύνθημα της κινητοποίησης είναι: «Όλοι μαζί, ενωμένοι και δυνατοί, εν ενεργεία και αποστρατεία Στρατιωτικοί, να εκφράσουμε την αντίθεσή μας στην υποθήκευση και παράδοση της Χώρας μας και στην υφαρπαγή της αξιοπρέπειάς μας».

Τη συμπαράστασή τους στα στελέχη των Ενόπλων Δυνάμεων εξέφρασαν οι συνδικαλιστικές οργανώσεις αστυνομικών και των αξιωματικών του Λιμενικού Σώματος, ΠΟΑΣΥ, ΠΟΑΞΙΑ, ΠΕΑΛΣ, καλώντας σε μαζική συμμετοχή στη συγκέντρωση.

Συνημμένο το ψήφισμα της συγκέντρωσης που θα επιδοθεί προς τον πρόεδρο της Βουλής.


Read more...

ΒΙΝΤΕΟ από το "μπλόκο" των φοιτητών, στον Τζαβάρα...



Παραπάνω από τρεις ώρες, οι 200 περίπου σπουδαστές είχαν υπο καθεστώς "ομηρίας" το βράδυ της Παρασκευής,τον Κώστα Τζαβάρα,ο οποίος βρισκόταν...
καθηλωμένος στο στούντιο της Ολυμπιακής Ραδιοφωνίας Τηλεόρασης..
Δείτε το βίντεο:


Read more...

Καταγγελία εφοριακού: Πρώην υφυπουργός Οικονομικών με πίεζε να μειώσω πρόστιμα

Καταγγελία εφοριακού για πολιτική παρέμβαση και "άνωθεν" φίμωση για πρόστιμα - μαμούθ. "Η έρευνα για φοροδιαφυγή σταμάτησε σε εντολή του ίδιου του ΥΠΟΙΚ" καταγγέλλει. Διαβάστε αναλυτικά
Αντικείμενο εισαγγελικής έρευνας αποτελεί καταγγελία συνταξιούχου εφοριακού, ο οποίος κατήγγειλε ότι πριν από λίγα χρόνια δέχθηκε όχληση από πρώην υφυπουργό Οικονομικών, προκειμένου να μην επιβάλει μεγάλα πρόστιμα σε θυγατρική εταιρεία πετρελαϊκού ομίλου για σωρεία φορολογικών παραβάσεων, προκειμένου η επιχείρηση να εισπράξει επιστροφή φόρου.
Σύμφωνα με την καταγγελία του, υπηρετώντας κατά το παρελθόν στη ΔΟΥ ΦΑΕ Θεσσαλονίκης είχε καταλογίσει πρόστιμα και προσαυξήσεις συνολικού ύψους 25 εκατ. ευρώ στη συγκεκριμένη εταιρεία, αλλά στη συνέχεια δέχθηκε παρεμβάσεις από το πολιτικό γραφείο του τότε υφυπουργό Οικονομικών αλλά και πλειάδα συναδέλφων του, ώστε να μειώσει το πρόστιμο.
Όπως ισχυρίστηκε ο ίδιος, η μη συμμόρφωσή του στις υποδείξεις που δέχθηκε, είχε ως αποτέλεσμα να μετατεθεί από τη συγκεκριμένη ΦΑΕ.
Ο ίδιος υποστήριξε ότι το πρόστιμο τελικά μειώθηκε σε 2 εκατ. ευρώ, η επιχείρηση πήρε επιστροφή φόρου 6,5 εκατ. ευρώ και η υπόθεση έκλεισε.
Τον περασμένο Νοέμβριο κι αφού συνταξιοδοτήθηκε έκανε αναφορά για την υπόθεση στον οικονομικό εισαγγελέα Γρηγόρη Πεπόνη κι εκείνος με τη σειρά του τη διαβίβασε στην Εισαγγελία Πρωτοδικών Θεσσαλονίκης, από την οποία διατάχθηκε έρευνα προκειμένου να ελεγχθεί η καταγγελία και να αποδοθούν στα εμπλεκόμενα πρόσωπα (σ.σ. συναδέλφους του καταγγέλλοντα) οι ενδεχόμενες ποινικές ευθύνες.
Σε ό,τι αφορά την καταγγελθείσα πολιτική όχληση, τα στοιχεία της δικογραφίας διαβιβάστηκαν στον Γρ. Πεπόνη για να εξεταστεί εάν ο φάκελος διαβιβαστεί στη Βουλή.
http://news247.gr

Read more...

Τι αλλάζει στις αντικειμενικές αξίες των ακινήτων

Νέο σύστημα υπολογισμού των αντικειμενικών αξιών των ακινήτων. Μειώνονται έως και και 35% οι αξίες σε μεσαίες και ακριβές περιοχές. Άνοδος των τιμών σε περιοχές της επαρχίας
Με νέο αυτοματοποιημένο σύστημα θα προσδιορίζονται οι αντικειμενικές αξίες των ακινήτων. Σύμφωνα με το Έθνος, στον υπολογισμό τους θα λαμβάνεται υπόψη το τρέχον τίμημα στην αγορά, ώστε να συμπέσουν με τις εμπορικές τιμές.
Παράλληλα, θα προβλέπεται επέκταση του αντικειμενικού προσδιορισμού των αξιών βάσει του ίδιου σχεδίου σε ολόκληρη την Ελλάδα.
Όπως αναφέρει η εφημερίδα, θα υπάρξουν μειώσεις έως και 35% για τα ακίνητα σε μεσαίες και ακριβές περιοχές αλλά και αυξήσεις από την επέκταση των αντικειμενικών αξιών σε όλη την Ελλάδα. Εκτιμάται δε πως υψηλότερα θα είναι τα ποσοστά μείωσης στα παλιά ακίνητα και μικρότερα στα νεόδμητα.
Επίσης, υποχώρηση αντικειμενικών θα έχουμε, όπως τονίζουν παράγοντες της κτηματαγοράς, και για όλα τα εμπορικά ακίνητα όπου οι αγοραίες τιμές έχουν πάρει τη κατιούσα εξαιτίας και της συρρίκνωσης της καταναλωτικής ζήτησης.
Μεταξύ άλλων, με την εφαρμογή του νέου συστήματος θα προκύψει άνοδο των τιμών σε περιοχές της επαρχίας. Σε αυτές μέχρι σήμερα οι αξίες υπολογίζονται  με τιμές εκκίνησης και συγκριτικά στοιχεία όπως για παράδειγμα αγοραπωλησίες γειτονικών ακινήτων.
Μάλιστα, στο 40% μπορεί να αυξηθούν οι αξίες σε εξαιρετικές περιπτώσεις, σε περιοχές που οι αντικειμενικές σήμερα βρίσκονται σε πολύ χαμηλά επίπεδα και ως εκ τούτου οι αγοραίες τιμές δεν τις έχουν προσεγγίσει.
Όπως δημοσιεύει η εφημερίδα, σε περιοχές όπως το Γαλάτσι, ο Γέρακας , το Μαρούσι, το Χαλάνδρι, ο Άλιμος, η Βούλα, η Καλλιθέα, η Γλυφάδα και άλλες οι αντικειμενικές βρίσκονται πλέον σε υψηλότερα επίπεδα έως και 36% σε σύγκριση με τις αγοραίες.
Έτσι, με την υλοποίηση του σχεδίου θα προκύψει ανάλογη μείωση των αξιών.
Στον αντίποδα σε περιοχές όπως το Περιστέρι, το Κερατσίνι, η Δραπετσώνα, το Πέραμα, η Δάφνη οι αντικειμενικές αξίες που ισχύουν υπολείπονται τνω εμπορικών αξιών και ως εκ τούτου αναμένονται αυξήσεις.
http://news247.gr

Read more...

Σπατάλες Δήμων: Έδωσαν 100.000 ευρώ σε μαέστρο και 8.000 ευρώ για... μελομακάρονα

Αλόγιαστες σπατάλες στην Τοπική Αυτοδιοίκηση, στο στόχαστρο του ΣΔΟΕ 110 δήμαρχοι.
Σύμφωνα με τα "Παραπολιτικά", άφωνοι έμειναν οι ελεγκτές του ΣΔΟΕ βλέποντας τα παραστατικά με τις δαπάνες περισσότερων από 100 Δήμων σε όλη τη χώρα.
Το χρήμα έρεε άφθονο με "μαύρα" ταμεία και εικονικές δαπάνες. Τα έξοδα που εμφάνιζαν οι τοπικοί άρχοντες φέρνουν στο φως παραμάγαζα μέσα στα Δημαρχικά μέγαρα, αλόγιστες σπατάλες εκατομμυρίων ευρώ.
Μάλιστα, σε δύο δήμους της Πελοποννήσου εντοπίζεται "μαύρη" τρύπα 20 εκατ. ευρώ.
Όπως αναφέρει το δημοσίευμα, σε δήμο των Επτανήσων τα Χριστούγεννα του 2009 πέρασε δαπάνη για αγορά μελομακάρονων ύψους 8.000 ευρώ, ενώ σε δήμο της Δυτικής Ελλάδας είχαν προσλάβει μαέστρο για μαθήματα μουσικής, πληρώνοντας 100.000 ευρώ το μήνα για δύο μαθήματα την εβδομάδα!
Μια από τις υψηλότερες δαπάνες που βρίσκεται στο μικροσκόπιο του ΣΔΟΕ αφορά Δήμο της Αττικής ο οποίος εμφανίζεται να ξόδεψε 3 εκατομμύρια ευρώ για τον καθαρισμό καταυλισμού Ρομά.
Παράλληλα, η εφημερίδα αναφέρεται και δήμαρχο Ιθάκης Ιωάννη Κασσιανό, ο οποίος κινδυνεύει με καθαίρεση και είχε πέσει και στο παρελθόν στα δίχτυα του ΣΔΟΕ για ταξίδι μοντέλων με το δεσμευμένο σκάφος του. Σύμφωνα με έγγραφο της Αποκεντρωμένης Διοίκησης, διενεργείται προανάκριση μετά τις καταγγελίες ότι υπέβαλε ψευδή δήλωση κατά την ανάληψη των καθηκόντων του αποκρύπτοντας ότι υπήρχε σε βάρος του ποινική καταδίκη.
Επιπλέον, ο δήμαρχος οφείλει συνολικά 9,5 εκατ. ευρώ στη ΔΟΥ Αγίου Δημητρίου και τη ΙΒ' ΔΟΥ Αθηνών, από την οποία διατάχθηκε η κατάσχεση του μισθού του, αλλά τη "νύφη" πλήρωσε η προϊσταμένη των Οικονομικών Υπηρεσιών του δήμου, που κατέληξε...τηλεφωνήτρια!
Και όλα αυτά επειδή ως όφειλε έστειλε τα στοιχεία για το μισθό του και το ποσοστό που θα παρακρατείται υπέρ του Δημοσίου.
"Την υποβάθμισε λόγω απώλειας 100% της εμπιστοσύνης προς το πρόσωπο του δημάρχου", αναφέρει η Αποκεντρωμένη Διοίκηση.
Σημειώνεται ότι ήδη καταρτιστεί λίστα με 110 δημάρχους οι οποίοι ελέγχονται εξονυχιστικά και κάποιες περιπτώσεις σύντομα θα πάρουν το δρόμο της δικαιοσύνης.
http://news247.gr

Read more...

Διαλυμένη η ομάδα Βενιζέλου...





Ίσως τελικά για να μην ανέβουν οι τόνοι περαιτέρω και βγουν εσωκομματικά μαχαίρια, η συνεδρίαση της ΚΕ για την εκλογή γραμματέα που είχε προγραμματιστεί για μέσα στην εβδομάδα να αναβληθεί και να γίνει μετά τις ... απόκριες έτσι ώστε να έχουν καταλαγιάσει τα πάθη.

Ο κ. Βενιζέλος εμπιστεύεται μόνο δυο πολύ κοντινούς του ανθρώπους που έχει στο περιβάλλον του. Και οι δυο διαβεβαιώνουν, πως το θέμα του προσώπου δεν έκλεισε. Δεν έχει οριστικοποιηθεί ότι θα είναι υποψήφιος γραμματέας ο Νίκος Ανδρουλάκης παρά το ότι είναι εξαιρετικά δύσκολο, έως ακατόρθωτο να τον παρακάμψει.

Συλλέγει και άλλες ιδέες προτάσεις και απόψεις και μια από αυτές είναι το πρόσωπο της Φώφης Γεννηματά. Πολύ καλά πληροφορημένες πηγές, έλεγαν ότι τη Δευτέρα σε μια κρίσιμη συνάντηση που θα έχει ο κ. Βενιζέλος, με συνεργάτη του, το πρόσωπο της εκπροσώπου τύπου θα πέσει στο τραπέζι ως εναλλακτική λύση για υποψήφια στη κεντρική επιτροπή για γραμματέας του κόμματος.

Ο γρίφος που καλείται να λύσει ο κ. Βενιζέλος είναι δύσκολος, γιατί πλέον δεν ελέγχει το κομμάτι το δικό του. Η αλήθεια είναι ότι μερικοί από τους συνεργάτες του, ήδη άρχισαν να λοξοκοιτούν προς άλλες συμμαχίες , πιστεύοντας πως έτσι θα αναγκαστεί ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ που είπε πρόσφατα ότι εγώ δεν εκβιάζομαι να τους κάνει υπουργούς στην κυβέρνηση του κ. Σαμαρα. Πριν από το συνέδριο μάλιστα, πήγαν και του είπαν δυο στελέχη -όχι δικά του- άλλα συνεργαζόμενα με τον ίδιο σε θέσεις κλειδιά στο κόμμα να κάνει τον κ. Ανδρουλακη γραμματέα του ΠΑΣΟΚ αντικαθιστώντας τη θέση του Μιχάλη Καρχιμακη που είχε μείνει ορφανή αμέσως μετά την εκλογή νέου προέδρου, όταν ο Πάρις Κουκουλόπουλος ζητούσε να αδειάσει το γραφείο του.

Από τότε άρχισαν οι πιέσεις προς τον πρόεδρο, και όταν αυτές δεν απέδωσαν και είπε,ο,κ. Βενιζέλος δεν εκβιάζομαι , άρχισε να δημιουργείται ή απόσταση μεταξύ του κ. Ανδρουλακη και της ηγεσίας. Έκτοτε τον Νίκο Ανδρουλακη τον χρεώνουν, πότε στον Παναγιωτακόπουλο, που δεν έχει καμία πολίτικη σχέση με τον ίδιο , πότε στους εκσυγχρονιστές και πότε στον Σκανδαλιδη. Ο τελευταίος είναι πολιτικός του φίλος και όπως λέει η Ιπποκράτους ή μέρος αυτής, το παιχνίδι έγινε σε συνεργασία απόλυτη, για να έρθουν τα πάνω κάτω στο συνέδριο.

Η ομάδα των Βενιζελικών είναι διασπασμένη. Μια πλευρά της ηγεσίας εινα ο κ. Αγγελούδης που τραυματίστηκε θανάσιμα απο τον κ. Ανδρουλακη, η Τονια Αντωνιου, ο Γιάννης Ζαφειρόπουλος , ο Στελιος Σπαθης, Πάρις Κουκουλόπουλος κλπ. Από την άλλη δυο άλλα στελέχη Φελώνης και Πέππας ήταν εκτός της ομάδας αυτής και αποτέλεσμα της κόντρας αυτής ήταν, να μην εκλεγεί ο κ. Πέππας στη ΚΕ του ΠΑΣΟΚ πέφτοντας από εμφύλια πυρά στη μάχη του συνεδρίου. Σε αυτή την ομάδα προσθέστε την ομάδα των σοσιαλδημοκρατών που έφτιαξαν λίγες ημέρες πριν το συνέδριο στο γραφείο του κ. Κωνστσντινόπουλου, η κύριοι Πρωτόπαπας, Δατσέρης, Δρέττα, Χιστοφιλοπουλου κλπ, κάνοντας τον κ. Βενιζέλο να βγει από τα ρούχα του, βρίζοντας θεούς και δαίμονες ... Γιατί τύχη είναι η αλήθεια. Από τότε και μετά, τίποτε δεν είναι σαν χτες στην ομάδα Βενιζέλου, τίποτα δεν είναι σαν τώρα. Η Τόνια Αντωνιου αντάλλαξε βαριές κουβέντες με τον Χρήστο Πρωτόπαπα με τον οποίο πλέον δεν μιλούν, και η μισή ομάδα Βενιζέλου δεν μιλάει στην άλλη.

Όλα αυτα έχουν σαν συνεπεια, αν δεν βρεθεί λύση, τότε στις κάλπες για την εκλογη γραμματέα το ΠΑΣΟΚ να βρεθούν πολλα λευκά ψηφοδέλτια. Αν ειναι ο κ. Ανδρουλακης υποψήφιος τότε σίγουρα δεν θα ψηφιστεί απο μερίδα Βενιζελικων, την αριστερή πρωτοβουλία και μέρος της ομάδας Καρχιμακη. ( Π. Οικονόμου, Ασπα, Παπαηλιου, κλπ) αν δεν ειναι υποψήφιος ο πρώτος σε σταυρούς μέλος της ΚΕ , που θα ειναι εξωπραγματικό, τότε θα έχουμε μέρος των Βενιζελικων να ψηφίζουν κανονικά, μεγαλύτερο μέρος της ομάδας Καρχιμακη και η αριστερη πρωτοβουλία. Δεν θα ψηφιστεί απο ενα πολυ μεγαλύτερο μέρος συνέδρων το πιο δυναμικό , τη νεολαία .

Επομένως ο κ. Βενιζέλος τα βάζει όλα στη ζυγαριά και αυτός αποφασίζει. Αυτός εχει το μαχαίρι, αυτός και το πεπόνι ...

iefimerida.gr


Read more...

Χιλιάδες κόσμου κατά των μεταλλείων χρυσού...





 
Χιλιάδες άνθρωποι, κάτοικοι της Χαλκιδικής και της Θεσσαλονίκης πραγματοποιούν πορεία αυτή την ώρα στη Θεσσαλονίκη ενάντια στα μεταλλεία χρυσού στις Σκουριές.

Όσο περνάει η ώρα, όλο και περισσότερος κόσμος προστίθεται στην...
πορεία με αποτέλεσμα να έχουν συγκεντρωθεί κατα προσέγγιση πάνω από 9.000 άτομα. Οι φωτογραφίες που ακολουθούν δείχνουν ξεκάθαρα το μέγεθος της πορείας που εκτείνεται σε όλο το μήκος της παραλιακής οδού της Θεσσαλονίκης.


Read more...

Πειροδεία στην περιοχή «Ελιγμός» για την Αλ.Παπαρήγα οι δεύτερες σκέψεις για τα μεταλλεία Θράκης



Η ανεργία στη Θράκη δεν αντιμετωπίζεται με 80 έως 200 θέσεις εργασίας, τόνισε η Αλέκα Παπαρήγα

Η ανεργία στη Θράκη δεν αντιμετωπίζεται με 80 έως 200 θέσεις εργασίας, τόνισε η Αλέκα Παπαρήγα   (Φωτογραφία:  ΑΠΕ )
Αλεξανδρούπολη
Παραπλανητικό ελιγμό από πλευράς κυβέρνησης χαρακτήρισε η Αλέκα Παπαρήγα τα περί επανεξέτασης της εξόρυξης χρυσού από τη Θράκη.

Στη διάρκεια περιοδείας της στη Θράκη το Σάββατο, η γγ του ΚΚΕ κάλεσε τους κατοίκους να αξιοποιήσουν τον όποιο χρόνο θέλει να κερδίσει η κυβέρνηση, ώστε τελικά να σταματήσει η επένδυση.

Η ίδια χαρακτήρισε προκλητική κοροϊδία, τα περί δημιουργίας θέσεων εργασίας σε μια περιοχή, όπως οι Σάπες, η οποία αντιμετωπίζει τεράστιο πρόβλημα ανεργίας εδώ και χρόνια.

«Πώς θα αντιμετωπιστεί επειδή θα δημιουργηθούν από 80 έως το πολύ 200 θέσεις εργασίας σε έναν νομό με χιλιάδες ανέργους; Είναι κοροϊδία, σε ένα νομό που εξακολουθεί να έχει ρεύμα μετανάστευσης έξω από την Ελλάδα. Μιλάνε τώρα για τις 80 και 100 θέσεις εργασίας που στο κάτω-κάτω και η πρόσληψη των εργαζομένων μπορεί να γίνει πανελλαδικά; Δεν πρόκειται να αντιμετωπιστεί» τόνισε.
Newsroom ΔΟΛ

Read more...