Σάββατο 9 Μαρτίου 2013

Για την υπόθεση της ΔΕΗ Παραιτήθηκαν οι Γ.Μέργος και Τ.Αθανασόπουλος


Ο Τάκης Αθανασόπουλος
Ο Τάκης Αθανασόπουλος   (Φωτογραφία:  ΑΠΕ )

Αθήνα
Τις παραίτησή τους υπέβαλαν στον πρωθυπουργό το Σάββατο ο πρόεδρος του Ταμείου Ιδιωτικής Περιουσίας του Δημοσίου (ΤΑΙΠΕΔ) Τάκης Αθανασόπουλος και ο γενικός γραμματέας του υπουργείου Οικονομικών Γιώργος Μέργος, μετά την άσκηση δίωξης κατά του Διοικητικού Συμβουλίου της ΔΕΗ κατά το έτος 2009 στο οποίο ήταν μέλη, σχετικά με την ανάθεση κατασκευής της μονάδας παραγωγής ηλεκτρικού ρεύματος του Αλιβερίου.
Με απόφαση του κ. Στουρνάρα, γενική γραμματέας του υπουργείου Οικονομικών αναλαμβάνει η Χριστίνα Παπακωνσταντίνου, η οποία διατηρεί τη θέση της γενικής γραμματέως Δημοσιονομικής Πολιτικής του υπουργείου Οικονομικών.
Για τη θέση του επικεφαλής του ΤΑΙΠΕΔ θα προταθεί ο νέος υποψήφιος στην Επιτροπή Θεσμών και Διαφάνειας της Βουλής, το αργότερο μέχρι τη Δευτέρα.
Στην επιστολή της παραίτησής του, ο κ. Αθανασόπουλος επικαλείται ως μοναδικό λόγο την εμπλοκή του ονόματός του στην άσκηση ποινικής δίωξης για τη ΔΕΗ.
Αναφέρει συγκεκριμένα ότι «η άσκηση ποινικής δίωξης για αποφάσεις του διοικητικού συμβουλίου της ΔΕΗ, όπου προήδρευα, παρέχει την ευκαιρία απόδειξης ότι υπηρετήθηκε άρτια το δημόσιο συμφέρον και εκείνο της ΔΕΗ. Η έξωθεν καλή μαρτυρία μου, ασφαλώς κατ' ουδέν θίγεται. Όμως, η μερίδα εκείνη της κοινής γνώμης που αρνείται τις αποκρατικοποιήσεις, ενδεχομένως, να αισθανθεί ότι δεν αποτελώ, πλέον, εγγυητή του θεσμού. Υπό τα άνω -και μόνο- υποβάλλω την παραίτησή μου από την Προεδρία του ΤΑΙΠΕΔ».
Newsroom ΔΟΛ

Δεν υπάρχουν σχόλια: