Σάββατο 9 Μαρτίου 2013

Διαλυμένη η ομάδα Βενιζέλου...





Ίσως τελικά για να μην ανέβουν οι τόνοι περαιτέρω και βγουν εσωκομματικά μαχαίρια, η συνεδρίαση της ΚΕ για την εκλογή γραμματέα που είχε προγραμματιστεί για μέσα στην εβδομάδα να αναβληθεί και να γίνει μετά τις ... απόκριες έτσι ώστε να έχουν καταλαγιάσει τα πάθη.

Ο κ. Βενιζέλος εμπιστεύεται μόνο δυο πολύ κοντινούς του ανθρώπους που έχει στο περιβάλλον του. Και οι δυο διαβεβαιώνουν, πως το θέμα του προσώπου δεν έκλεισε. Δεν έχει οριστικοποιηθεί ότι θα είναι υποψήφιος γραμματέας ο Νίκος Ανδρουλάκης παρά το ότι είναι εξαιρετικά δύσκολο, έως ακατόρθωτο να τον παρακάμψει.

Συλλέγει και άλλες ιδέες προτάσεις και απόψεις και μια από αυτές είναι το πρόσωπο της Φώφης Γεννηματά. Πολύ καλά πληροφορημένες πηγές, έλεγαν ότι τη Δευτέρα σε μια κρίσιμη συνάντηση που θα έχει ο κ. Βενιζέλος, με συνεργάτη του, το πρόσωπο της εκπροσώπου τύπου θα πέσει στο τραπέζι ως εναλλακτική λύση για υποψήφια στη κεντρική επιτροπή για γραμματέας του κόμματος.

Ο γρίφος που καλείται να λύσει ο κ. Βενιζέλος είναι δύσκολος, γιατί πλέον δεν ελέγχει το κομμάτι το δικό του. Η αλήθεια είναι ότι μερικοί από τους συνεργάτες του, ήδη άρχισαν να λοξοκοιτούν προς άλλες συμμαχίες , πιστεύοντας πως έτσι θα αναγκαστεί ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ που είπε πρόσφατα ότι εγώ δεν εκβιάζομαι να τους κάνει υπουργούς στην κυβέρνηση του κ. Σαμαρα. Πριν από το συνέδριο μάλιστα, πήγαν και του είπαν δυο στελέχη -όχι δικά του- άλλα συνεργαζόμενα με τον ίδιο σε θέσεις κλειδιά στο κόμμα να κάνει τον κ. Ανδρουλακη γραμματέα του ΠΑΣΟΚ αντικαθιστώντας τη θέση του Μιχάλη Καρχιμακη που είχε μείνει ορφανή αμέσως μετά την εκλογή νέου προέδρου, όταν ο Πάρις Κουκουλόπουλος ζητούσε να αδειάσει το γραφείο του.

Από τότε άρχισαν οι πιέσεις προς τον πρόεδρο, και όταν αυτές δεν απέδωσαν και είπε,ο,κ. Βενιζέλος δεν εκβιάζομαι , άρχισε να δημιουργείται ή απόσταση μεταξύ του κ. Ανδρουλακη και της ηγεσίας. Έκτοτε τον Νίκο Ανδρουλακη τον χρεώνουν, πότε στον Παναγιωτακόπουλο, που δεν έχει καμία πολίτικη σχέση με τον ίδιο , πότε στους εκσυγχρονιστές και πότε στον Σκανδαλιδη. Ο τελευταίος είναι πολιτικός του φίλος και όπως λέει η Ιπποκράτους ή μέρος αυτής, το παιχνίδι έγινε σε συνεργασία απόλυτη, για να έρθουν τα πάνω κάτω στο συνέδριο.

Η ομάδα των Βενιζελικών είναι διασπασμένη. Μια πλευρά της ηγεσίας εινα ο κ. Αγγελούδης που τραυματίστηκε θανάσιμα απο τον κ. Ανδρουλακη, η Τονια Αντωνιου, ο Γιάννης Ζαφειρόπουλος , ο Στελιος Σπαθης, Πάρις Κουκουλόπουλος κλπ. Από την άλλη δυο άλλα στελέχη Φελώνης και Πέππας ήταν εκτός της ομάδας αυτής και αποτέλεσμα της κόντρας αυτής ήταν, να μην εκλεγεί ο κ. Πέππας στη ΚΕ του ΠΑΣΟΚ πέφτοντας από εμφύλια πυρά στη μάχη του συνεδρίου. Σε αυτή την ομάδα προσθέστε την ομάδα των σοσιαλδημοκρατών που έφτιαξαν λίγες ημέρες πριν το συνέδριο στο γραφείο του κ. Κωνστσντινόπουλου, η κύριοι Πρωτόπαπας, Δατσέρης, Δρέττα, Χιστοφιλοπουλου κλπ, κάνοντας τον κ. Βενιζέλο να βγει από τα ρούχα του, βρίζοντας θεούς και δαίμονες ... Γιατί τύχη είναι η αλήθεια. Από τότε και μετά, τίποτε δεν είναι σαν χτες στην ομάδα Βενιζέλου, τίποτα δεν είναι σαν τώρα. Η Τόνια Αντωνιου αντάλλαξε βαριές κουβέντες με τον Χρήστο Πρωτόπαπα με τον οποίο πλέον δεν μιλούν, και η μισή ομάδα Βενιζέλου δεν μιλάει στην άλλη.

Όλα αυτα έχουν σαν συνεπεια, αν δεν βρεθεί λύση, τότε στις κάλπες για την εκλογη γραμματέα το ΠΑΣΟΚ να βρεθούν πολλα λευκά ψηφοδέλτια. Αν ειναι ο κ. Ανδρουλακης υποψήφιος τότε σίγουρα δεν θα ψηφιστεί απο μερίδα Βενιζελικων, την αριστερή πρωτοβουλία και μέρος της ομάδας Καρχιμακη. ( Π. Οικονόμου, Ασπα, Παπαηλιου, κλπ) αν δεν ειναι υποψήφιος ο πρώτος σε σταυρούς μέλος της ΚΕ , που θα ειναι εξωπραγματικό, τότε θα έχουμε μέρος των Βενιζελικων να ψηφίζουν κανονικά, μεγαλύτερο μέρος της ομάδας Καρχιμακη και η αριστερη πρωτοβουλία. Δεν θα ψηφιστεί απο ενα πολυ μεγαλύτερο μέρος συνέδρων το πιο δυναμικό , τη νεολαία .

Επομένως ο κ. Βενιζέλος τα βάζει όλα στη ζυγαριά και αυτός αποφασίζει. Αυτός εχει το μαχαίρι, αυτός και το πεπόνι ...

iefimerida.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: