Σάββατο 1 Μαΐου 2010

"Πάλι ραγιάδες;;;"


"Δεν θα γίνουμε ραγιάδες πάλι επειδή κάποιοι έτσι το αποφάσισαν! Να μπούμε στο γύψο πάλι για ποιό λόγο? Επειδή τα λεφτά τα φαγαν πολιτικοί και μεγαλοεπιχειρηματίες? Έχουμε φτάσει όλοι πλέον...



στα όρια μας! Έφτασε ο κόμπος στο χτένι! Δεν πάει άλλο! Ως εδώ! Λίγη τσίπα δεν έχουν πάνω τους??? Πέντε χρόνια υπο επιτήριση για να παριστάνουμε τι? Τους μαλάκες της υπόθεσης??? Έχει πάρει φωτιά το συμπάν και μία φυλάκιση δεν είδαμε, μία παραίτηση!!! Όλοι στους δρόμους την Τετάρτη 5 του Μάη!"

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΣ

Αναρτήθηκε από troktiko


Read more...

ΤΗΝ ΚΥΡΙΑΚΗ Η ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΗΣ ΣΥΜΦΩΝΙΑΣ ΓΙΑ ΤΟ ΜΗΧΑΝΙΣΜΟ


fimotro
Σε υπουργικό συμβούλιο, στις 09:30, το πρωί της Κυριακής, υπό τον πρωθυπουργό, Γιώργο Παπανδρέου, αναμένεται να ανακοινωθεί η συμφωνία Ελλάδας - Ε.Ε.- ΔΝΤ, έτσι ώστε να επικυρωθεί αργότερα από το Eurogroup. Την ανακοίνωση της συμφωνίας ενδέχεται να ακολουθήσουν οι λεπτομέρειες για τα νέα μέτρα που θα κληθεί να πάρει η χώρα...



Ήδη από την Παρασκευή, ο εκπρόσωπος του προέδρου του Eurogroup, Ζαν - Κλοντ Γιούνκερ, είχε προαναγγείλει ότι την Κυριακή το πρωί θα παρουσιαστούν στην Αθήνα τα μέτρα και αργότερα στη συνεδρίαση του Eurogroup θα ανακοινωθεί το ακριβές ποσό της βοήθειας προς την Ελλάδα.
Υπενθυμίζεται ότι στις 17:00 ώρα Ελλάδος της Κυριακής θα ακολουθήσει η συνεδρίαση του Eurogroup όπου και θα επικυρώσει τη συμφωνία. Το ακριβές ποσό των δανείων αναμένεται να ανακοινωθεί λίγο αργότερα, σε συνέντευξη τύπου, αν και με δηλώσεις της η γαλλίδα υπουργός Οικονομίας, Κριστιν Λαγκάρντ, τόνισε ότι θα είναι μεταξύ 100-120 δισ. ευρώ.
Την ερχόμενη εβδομάδα, στις 7 ή 8 Μαΐου θα πραγματοποιηθεί συνάντηση των χωρών μελών της Ευρωζώνης σε επίπεδο αρχηγών κρατών .
Read more...

15 ΜΕΤΡΑ ΓΙΑ ΝΑ ΜΗΝ ΓΙΝΟΥΝ ΟΛΑ ΡΗΜΑΔΙΟ...


Γράφει ο Μυθριδάτης

Υπάρχει μία και μόνη λύση για να μη γίνουν όλα ρημαδιό. Για να μη διαλυθούν τα πάντα. Για να μη χυθεί αίμα. Για να επιβιώσουμε. Η λύση είναι...
συγκεκριμένα ΑΝΤΙ - ΜΕΤΡΑ, για μία τετραετία. Άμεσα. Τώρα, σήμερα. Και ίσως (ισως λέω) να σωθεί έστω ένα μέρος της τιμής του πολιτικού συστήματος. Αλλιώς, να ψάχνουν από τώρα μέρος να κρυφτούν. Όλοι τους. Λοιπόν, έχουμε και λέμε :

15 ΑΝΤΙ-ΜΕΤΡΑ :
1. Τέλος στους διπλοθεσίτες του δημοσίου. Εντός 5 ημερών δηλώνουν στο κράτος, πια απο τις εργασίες τους θα επιλέξουν. Το ίδιο και για επιτροπές, ομάδες εργασίας και λοιπές δικαιολογίες για να βγάζουν χρήματα εις βάρος των κορόιδων.
2. Τέλος στα προεκλογικά έξοδα κομμάτων, υποψηφίων κτλ για οποιοδήποτε είδος εκλογών καθώς και τέλος στα έξοδα παραστάσεως. Είπαμε, η παράσταση τελείωσε.
3. Τέλος στη χρηματοδότηση Μη Κυβερνητικών Οργανώσεων. Καλός ο εθελοντισμός και η φιλανθρωπία αλλά άμα έχεις. Όχι, άμα δεν έχεις.
4. Τέλος στην πληρωμή τέλους στην ΕΡΤ. Τέλος. Δεν χρειάζονται καν επιχειρήματα για αυτό το αίσχος. Συγχώνευση όλων των καναλιών σε ένα, το πολύ δύο.
5. Τέλος στα πολυπληθή Διοικητικά Συμβούλια παντού. Δεν χρειάζονται 7 ή 9 χαραμοφάηδες στα Νοσοκομεία, στις κρατικές επιχειρήσεις, κτλ. Το πολύ πέντε μέλη (για να μην πούμε τρία). Οι περισσότεροι εισέπρατταν την αποζημίωση για τη θλιβερή παρουσία τους.
6. Θέλετε 12 μισθούς το χρόνο; οκ. Σύμφωνοι. ΟΛΟΙ ΟΜΩΣ. Και οι εργαζόμενοι της Βουλής, και των πετρελαίων και όλοι.
7. Κανένας εργαζόμενος στο δημόσιο, δεν θα λαμβάνει πάνω από 5.000 € το μήνα (και πολλά είναι). Κανένας εργαζόμενος δεν θα λαμβάνει κάτω από 800 €. Σύνολο. Τέλος στις...φουστιές με τα επιδόματα. Όταν λέμε, δεν θα λαμβάνει το εννοούμε. Εννοούμε συνολικές αποδοχές και παροχές. Ούτε βοηθήματα, ούτε επιδόματα, ούτε μπούρδες. Καθαρές κουβέντες.
8. Ετήσιες Κάρτες δωρεάν μεταφοράς με όλα τα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς για όσους έχουν ετήσιο εισόδημα κάτω από 10.000 €. Είδαμε και που πληρώναμε τι γινόταν. Τα έτρωγαν οι διαχειριστές τους.
9. Τέλος στις σχολικές πενταήμερες εκτός Ελλάδας. Οι πενταήμερες (και ο τζίρος τους) θα γίνονται ΜΟΝΟ σε ακριτικά νησιά της χώρας μας, έρημα, για να τους δώσει η νεολαία ζωή και φρεσκάδα.
10. Άμεση αξιοποίηση των ακινήτων του δημοσίου. Τέλος, στα αραχνιασμένα, χρυσοπληρωμένα άχρηστα κτήρια. Αξιοποιήστε τα ή πουλήστε τα. Τώρα.
11. Κατάργηση της Διεθνούς Έκθεσης Θεσσαλονίκης. Δεν προσφέρει απολύτως τίποτα και σε κανέναν. Το κράτος σπατάλαγε χρήματα για να εκθέτει τις "δήθεν" υπηρεσίες του σε ορδές κρατικοδίαιτων ψευτοπαραγόντων. Τέλος. (Εθιμικά ας διατηρηθεί η ομιλία του Πρωθυπουργού και η Συνέντευξη Τύπου). Επίσης, τέλος στην πανάκριβη και άθλια Eurovision.
12. Η εκκλησία να φορολογείται όπως όλοι οι πολίτες. Τέλος, η ασυλία. Να διοργανώνει συσσίτια και φιλανθρωπικά έργα, αποδεδειγμένα.
13. Δωρεάν internet σε όλους τους μαθητές, φοιτητές, άνεργους. Όλα τα βιβλία, βοηθήματα κτλ σε ηλεκτρονική μορφή (PDF). Τέλος στις πανάκριβες περιττές εκτυπώσεις.
Επίσης, δωρεάν ασύρματο internet σε όλα τα νησία (ιδίως τα ακριτικά) με Wi-Max. Υπάρχει τρόπος.
14. Τέλος στην πανάκριβη κρατική διαφήμιση. Να πληρώνουν οι πολίτες την "διαφήμιση" της κατάντιας του κράτους; Επιδότηση της διανομής των εφημερίδων υπό προϋποθέσεις.
Επίσης, τέλος στις σπάταλες επιδοτήσεις διαφορων ειδών συλλόγων, φορέων, ανύπαρκτων και υπαρκτών. Δεν χάλασε ο κόσμος, εάν για λίγα χρόνια δεν πάρει επιδότηση ο "Πολιτιστικός Σύλλογος Μουχρίτσας" για να ψηφίσουν τα μέλη του, τον γελοίο πολιτικάντη που τους έδωσε τα...μπικικίνια.
15. Μείωση του αριθμού των βουλευτών σε 200. Μείωση των Δημοτικών και Περιφερειακών Συμβούλων. Κατάργηση του σταυρού και των μετακινήσεων ψηφοφόρων. Ηλεκτρονικα δημοψηφίσματα.
Αυτά προς το παρόν. Μόνο με αυτήν την προϋπόθεση και σε συνδυασμό με πλήρη εξακρίβωση και παραδειγματική τιμωρία όσων έφταιξαν κάπως θα κοπάσει η δικαιολογημένη οργή εκατομυρρίων πολιτών. Πάρτε αντί - μέτρα μήπως και εφαρμοστούν τα μέτρα.
Προσθέστε και άλλα αντί-μετρα στο fimotro. Συμβάλλετε με τις ιδέες σας, μιας και όσοι μας κυβέρνησαν τόσα χρόνια είχαν έμπνευση μόνο για το πως θα λένε ψέμματα και πως θα αλληλοκαλύπτονται.
Read more...

Δέκα χρόνια υπό την επιτήρηση του ΔΝΤ η Ελλάδα σύμφωνα με το Spiegel

Η Ελλάδα είναι πιθανό να παραμείνει για δέκα χρόνια υπό την επιτήρηση του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου, σύμφωνα με το γερμανικό περιοδικό Spiegel. Το ΔΝΤ, το οποίο τώρα διαπραγματεύεται μαζί με τους Ευρωπαίους τα μέτρα λιτότητας που θα επιβληθούν στην Αθήνα με αντάλλαγμα τη χορήγηση μαζικής οικονομικής βοήθειας, "ετοιμάζεται να μείνει δέκα χρόνια στη χώρα, μέχρις ότου εφαρμοστούν οι οικονομικές μεταρρυθμίσεις και αποδώσουν καρπούς", σύμφωνα με το περιοδικό που θα κυκλοφορήσει αύριο και το οποίο δεν κατονομάζει τις πηγές του.


.i-reportergr.
Read more...

Επεισόδια στις διαδηλώσεις για την Πρωτομαγιά




nooz.gr
Δέκα άτομα συνελήφθησαν στα επεισόδια που έγιναν στο κέντρο της Αθήνας, στο περιθώριο των εκδηλώσεων για την Εργατική Πρωτομαγιά. Η αστυνομία προχώρησε σε δεκαενιά προσαγωγές.

Ο πρώη πρόεδρος της Βουλής Απόστολος Κακλαμάνης προπηλακίστηκε στην οδό Κοραή από ομάδα διαδηλωτών, που τον περικύκλωσαν και τον εξύβρισαν. Οι δράστες απωθήθηκαν από αστυνομική δύναμη που έφθασε στο σημείο, ενώ ο κ. Κακλαμάνης ζήτησε να μεταφερθεί προληπτικά σε νοσοκομείο, λόγω του στρες που του δημιούργησε η επίθεση.

Νωρίτερα, επεισόδια σημειώθηκαν στα Χαυτεία, όπου ομάδα νεαρών πετούσαν πέτρες εναντίον των αστυνομικών δυνάμεων, αλλά και μπροστά στη Βουλή όπου πέταξαν δύο μολότοφ.

Και στις δύο περιπτώσεις οι αστυνομικοί έκαναν χρήση χημικών και απώθησαν τους διαδηλωτές.

Λίγο πριν άγνωστοι πυρπόλησαν ένα βαν κινητού συνεργείου της ΕΡΤ, στην οδό Κοραή.
Read more...

Παραίτηση λόγω απαξίωσης των ενόπλων δυνάμεων


Ο Βενιζέλος φέρει μεγάλη ευθύνη για αυτό


ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΤΙ ΓΡΑΦΕΙ ΑΝΩΤΑΤΟΣ ΑΞΙΩΜΑΤΙΚΟΣ


Διαβάστε την αναφορά παραίτησης του Υποναυάρχου Σ. Φενέκου. Αυτός ο Υπουργός που ήθελε να γίνει και αρχηγός κόμματος πρέπει να παραιτηθεί. Κατόρθωσε να διαλύσει τις ΕΔ. Ποτέ δεν έχει γίνει στάση και το κατόρθωσε με τους αεροπόρους. Τώρα κάνουν πάλι στάση την Δευτέρα όλοι οι Αξιωματικοί των ΕΔ. Τι κάνει ο Πρωθυπουργός; Διέλυσαν την οικονομία μας και τώρα τις ΕΔ. Μπράβο τους.

ΠΡΟΣ: κ. Α/ΓΕΕΘΑ ΜΗ ΥΠΗΡΕΣΙΑΚΗ
Υποναύαρχος
Φενέκος Στυλιανός
του Γεωργίου (ΑΜ: 1564)
Διευθυντής Κλάδου Πόρων
ΚΟΙΝ: κ. Α/ΓΕΝ Αθήνα, 29 Απρ 2010

ΘΕΜΑ: Αίτηση Αποστρατείας
ΣΧΕΤ: Η από 29 Απρ. 2010 Μη Υπηρεσιακή Αναφορά του Υποναυάρχου Φενέκου
Στυλιανού ΠΝ

1. Σας αναφέρω ότι...


με το σχετ. υπέβαλα αίτημα παραιτήσεώς μου, λόγω της απολυταρχικής και άκριτης απαξίωσης των Ενόπλων Δυνάμεων, από τον κ. Υπουργό, της άγνοιας των αρχών και της ιστορίας τους και της αρνητικής προκατάληψής του προς αυτές.

2. Έκφραση των παραπάνω, είναι και οι απαξιωτικές, ειρωνικές και απροβλημάτιστες γενικεύσεις που εξέφρασε για τις Ε.Δ. και τους Στρατιωτικούς στη σύσκεψη της 28 Απρ 2010 στο ΓΕΕΘΑ.

3. Παρακαλώ για την ενημέρωσή σας
Αναρτήθηκε από troktiko

Read more...

Διακλαδική επιχείρηση διαμαρτυρίας την Δευτέρα στην Αθήνα από τους αξιωματικούς των Ε.Δ.!


Διακλαδική επιχείρηση διαμαρτυρίας Στρατού, Ναυτικού και Αεροπορίας κατά των εξοντωτικών οικονομικών μέτρων που επέβαλε η κυβέρνηση στο ήδη πενιχρά αμοιβόμενο προσωπικό των Ενόπλων Δυνάμεων, θα «εκτελεστεί» την...


ερχόμενη Δευτέρα στο κέντρο της Αθήνα για πρώτη φορά στην ιστορία των ελληνικών Ενόπλων Δυνάμεων! Σύμφωνα με τις πληροφορίες αυτές αξιωματικοί, υπαξιωματικοί και λοιπά μόνιμα στελέχη των Ενόπλων Δυνάμεων προχωρούν σε αυτή την διαμαρτυρία, προάγγελο και άλλων κινητοποιήσεων.
"Η κυβέρνηση με τις αποφάσεις και τις ενέργειές της υπονομεύει την ασφάλεια της χώρας», λένε οι ίδιοι και φαίνεται ότι έτσι είναι: Η αποδόμηση των Ενόπλων Δυνάμεων, μετά το "αυτοεμπάργκο" στις αμυντικές επενδύσεις επεκτείνεται στο προσωπικό των Κλάδων. Οι απώλειες στο ετήσιο εισόδημά τους έχει φέρει πολλούς από αυτούς σε κατάσταση απελπισίας: "Θα μου πάρουν το σπίτι ή θα πεινάσουν τα παιδιά μου. Δεν έχω άλλη επιλογή" μας περιέγραφε την οικονομική του κατάσταση αξιωματικός των ειδικών δυνάμεων του Στρατού.

Στις 16:00 το απόγευμα της Δευτέρας 03/05 θα συγκεντρωθούν φορώντας κανονικά τις στολές τους όλοι μαζί, ενωμένοι, λοχαγοί, ταγματάρχες, πλωτάρχες, σμηναγοί - όπως θα πολεμούσαν τον εξωτερικό εχθρό - έξω από τον σταθμό μετρό του Μοναστηρακίου σε μία σιωπηλή, αλλά και ταυτοχρόνως βροντερή διαμαρτυρία. "Θα πάμε για καφέ όλοι μαζί. Κανείς δεν μπορεί να μας εμποδίσει, δεν απαγορεύεται" δήλωσε ανώτερος αξιωματικός του Πολεμικού Ναυτικού στο defencenet.gr.

Μία διαμαρτυρία που θέλει να δείξει ότι τα στελέχη των τριών Κλάδων είναι "μαζί" και οι πιλότοι δεν αποτελούσαν την «εξαίρεση». «Δεν είμαστε ζώα για να μας φέρονται με αυτό τον τρόπο. Η ζωή μας είναι ταγμένη στη υπηρεσία της πατρίδας και όποτε μας καλέσει η πατρίδα θα την θυσιάσουμε. Αυτό είναι αυτονόητο. Αλλά όπως υπάρχει η εθνική, έτσι υπάρχει και η προσωπική αξιοπρέπεια», δηλώνει στο defencenet.gr ανώτερος αξιωματικός μέλος του ΣΥΣΜΕΔ του επαγγελματικού συνδέσμου των μόνιμων στελεχών των Ενόπλων Δυνάμεων.

Το defencenet.gr έχει προειδοποιήσει ότι η διαμαρτυρία-«λευκή» απεργία των πιλότων ήταν μόνο η αρχή. Οι αξιωματικοί και οι υπαξιωματικοί των Ενόπλων Δυνάμεων μπορεί να μην έχουν το δικαίωμα απεργίας, έχουν όμως το δικαίωμα να αντιμετωπίζονται από την πολιτική ηγεσία ως άνθρωποι...

Eπίσης, όπως αναφέρουν πληροφοριες του defencenet.gr, τα στελέχη των Ενόπλων Δυνάμεων βρίσκονται σε επαφή με τον έτερο πυλώνα, τους συναδέλφους τους που είναι επιφορτισμένοι με την εσωτερική ασφάλεια, τα στελέχη των Σωμάτων Αφαλείας, για να συντονίσουν τις ενέργειές τους. Ήδη οι Λιμενικοί έχουν αποφασίσει έναν ιδιαίτερα πρωτότυπο τρόπο διαμαρτυρίας που τον εμπνεύστηκαν από χώρα της Άπω Ανατολής!


Read more...

Ο Μπαμπάς έδωσε τον 13ο και 14ο μισθό και ο Γιος τα πήρε πίσω


Από τα χρόνια της "ελπίδας" και της "αλλαγής".. στα χρόνια της μιζέριας..
Τελικά ολα ήταν δανεικά στον λαό...

ΔΕΙΤΕ ΤΟ VIDEO






Read more...

Κάλεσμα για την εργατική Πρωτομαγιά...


Από την Νεολαία ΠΑ.ΣΟ.Κ.

«Οχτώ ώρες δουλειά, οχτώ ώρες ανάπαυση, οχτώ ώρες ύπνο».
Με αυτό το σύνθημα χαρακτηρίστηκε ο πρώτος ξεσηκωμός των εργατών για καλύτερες συνθήκες εργασίας, η πρώτη Εργατική Πρωτομαγιά. Μια μέρα, που έχει επιλεγεί από το εργατικό κίνημα παγκοσμίως, για να συμβολίσει τους αγώνες του και να τιμήσει τους αγωνιστές του. Μια μέρα που εορτάζεται κάθε χρόνο από το 1886.
Φέτος ο εορτασμός της επετείου αυτής, συμπίπτει με την κορύφωση των δυσμενέστατων και καταστροφικών επιπτώσεων της διεθνούς οικονομικής κρίσης.
Μιας κρίσης, που είχε αφετηρία το χρηματοπιστωτικό σύστημα, συντάραξε την παραγωγικότητα και την απασχόληση και, σήμερα, κατευθύνεται στις χώρες με υψηλά ελλείμματα και χρέος.
Μιας κρίσης που...

φαλκιδεύει δικαιώματα και κατακτήσεις δεκαετιών και αναγκάζει το εργατικό κίνημα, διεθνώς, να δίνει μάχες «οπισθοφυλακής».
Την ώρα που οι εργάτες, μισθωτοί, συνταξιούχοι, συνέδραμαν στη διάσωση του χρηματοπιστωτικού συστήματος, μέσω των εγγυήσεων των Κρατών, σήμερα, παρακολουθούν τα κερδοσκοπικά συμφέροντα να «οργιάζουν» σε βάρος τους.
Αυτό είναι που φανερώνει τα αδιέξοδα του νεοφιλελεύθερου καπιταλισμού και της «οικονομίας-καζίνο». Αυτό είναι που καταδεικνύει την αναγκαιότητα της συσπείρωσης, του αγώνα και της διεκδίκησης στο διεθνές πεδίο, για έναν κόσμο ειρήνης, ευημερίας, ασφάλειας και κοινωνικής δικαιοσύνης.
Η Ελλάδα, είναι ένα από τα κράτη που βιώνουν εντονότερα τον ασφυκτικό κλοιό των κερδοσκόπων. Οι αδιάκοπες προσπάθειες, που καταβάλλονται, έχουν οδηγήσει την Κυβέρνηση σε μια σειρά επώδυνων και κοινωνικά άδικων μέτρων. Μέτρων, που ελλοχεύουν τον κίνδυνο διεύρυνσης της ύφεσης, της ανεργίας και της φτώχειας.
Σε αυτήν την κρίσιμη συγκυρία, η απόδοση ευθυνών δεν πρέπει να αποπροσανατολίζει από τον ένα και μοναδικό στόχο των παραγωγικών και κοινωνικών δυνάμεων. Ο στόχος αυτός είναι η έξοδος από την κρίση και την επιτήρηση.
Την ώρα αυτή, πρέπει η Πολιτική Ηγεσία, οι Δυνάμεις της Εργασίας, η Νέα Γενιά και οι Παραγωγικές Δυνάμεις να καταστρώσουμε ένα Κοινωνικό Συμβόλαιο εξόδου από την Κρίση. Να συμφωνήσουμε σε νέο, κοινά αποδεκτό, μοντέλο ανάπτυξης και σε δίκαιη κατανομή των βαρών. Να διασφαλίσουμε την κοινωνική συνοχή. Την κρίση δεν πρέπει να πληρώσουν τα συνήθη «υποζύγια», που είναι οι μισθωτοί και οι συνταξιούχοι.
Την ώρα αυτή η κυβέρνηση πρέπει να εργαστεί σκληρά με γνώμονα το λαϊκό συμφέρον, και μόνο, χωρίς να υπολογίσει κανένα κόστος.
Η Νεολαία ΠΑ.ΣΟ.Κ. είναι ζωντανό κομμάτι της Νέας Γενιάς. Δεν θα επιτρέψουμε να είμαστε η Γενιά που θα ζει χειρότερα από τις προηγούμενες. Θα δώσουμε τον αγώνα για ένα καλύτερο αύριο. Είμαστε αυτοί που θα φέρουμε την Αλλαγή. Το αύριο μας ανήκει
Η Νεολαία ΠΑ.ΣΟ.Κ καλεί κάθε νέα και νέο να συμμετάσχει σε όλη την Ελλάδα, στην Εργατική Πρωτομαγιά.
Όλοι μαζί το Σάββατο στην Πλατεία Κλαυθμώνος στις 11.00μμ.


Read more...

Αντίστροφη μέτρηση για τις ανακοινώσεις

http://www.nooz.gr/image.ashx?fid=512036 nooz.gr
Εκτακτο Eurogroup το απόγευμα της Κυριακής για το πρόγραμμα βοήθειας (ύψος δανείων και όροι) στην Ελλάδα, ενώ το πρωί ο πρωθυπουργός Γ. Παπανδρέου συγκαλεί υπουργικό συμβούλιο.

«Ο πρόεδρος του Eurogroup Ζαν-Κλοντ Γιούνκερ συγκαλεί έκτακτη σύνοδο του Eurogroup την Κυριακή 2 Μαΐου και ώρα 16:00 (17:00 ώρα Ελλάδος) στις Βρυξέλλες», ανακοίνωσε εκπρόσωπός του. Σύμφωνα με τον ίδιο, κατά τη συνάντηση θα συζητηθούν τα αποτελέσματα των διαπραγματεύσεων που βρίσκονται σε εξέλιξη, στην Αθήνα, μεταξύ της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας και του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου και των ελληνικών αρχών.

Μετά την ολοκλήρωση της συνεδρίασης θα υπάρξει συνέντευξη Τύπου του Ζαν-Κλοντ Γιούνκερ και του αρμόδιου επιτρόπου Ολι Ρεν.

Η Γαλλίδα υπουργός Οικονομίας Κριστίν Λαγκάρντ, μετά από τη συνάντηση της στο μέγαρο των Ηλυσίων με τον πρόεδρο Νικολά Σαρκοζί, δήλωσε ότι το συνολικό ποσό για το σχέδιο στήριξης της Ελλάδας πρέπει να βρίσκεται ανάμεσα στα 100 και 120 δισεκατομμύρια ευρώ.

«Το ΔΝΤ και η Ευρωπαϊκή Επιτροπή έκαναν λόγο για ένα ποσό μεταξύ 100 και 120 δισεκατομμυρίων ευρώ. Σε αυτό το ποσό πιθανότατα θα κινηθεί το σχέδιο» σημείωσε η Λαγκάρντ, προσθέτοντας ότι το σχέδιο βοήθειας θα κλιμακωθεί μέσα σε τρία έτη.

Η Γαλλία θα χρηματοδοτήσει «περίπου το 21% του ποσού ενίσχυσης» που θα καταβληθεί από το Eurogroup, δηλαδή μετά από την αφαίρεση του ποσού που θα καταβάλλει το ΔΝΤ. Η γαλλική προεδρία διευκρίνισε ότι η γαλλική συμμετοχή θα πρέπει πρώτα να εγκριθεί από το Κοινοβούλιο «μέσα στην επόμενη εβδομάδα».

Ο Γάλλος πρόεδρος Νικολά Σαρκοζί και η καγκελάριος της Γερμανίας Άγγελα Μέρκελ είχαν τηλεφωνική επικοινωνία το πρωί του Σαββάτου, κατά την οποία επανέλαβαν ότι είναι αποφασισμένοι να «δράσουν γρήγορα» για την υλοποίηση του σχεδίου, σύμφωνα με το γαλλικό προεδρίκο μέγαρο.

«Συμφώνησαν επίσης να συνεχίσουν να εργάζονται ενεργά για την ενίσχυση της σταθερότητας της ζώνης του ευρώ και για τη ρύθμιση των χρηματοπιστωτικών αγορών», ανέφερε ακόμη η προεδρία της Γαλλίας.

Οι δύο ηγέτες θα πρέπει να λάβουν τις προσεχείς ημέρες τις πρωτοβουλίες για την ενίσχυση των μηχανισμών εποπτείας στη ζώνη του ευρώ και την επιτάχυνση του αγώνα κατά της κερδοσκοπίας. Επίσης, ζήτησαν από την Ευρωπαϊκή Ένωση να διατυπώσει νέες προτάσεις για τη ρύθμιση των οργανισμών αξιολόγησης.Στο μεταξύ, διπλωματική πηγή ανακοίνωσε ότι οι αρχηγοί κρατών και κυβερνήσεων των χωρών μελών της ζώνης του ευρώ αναμένεται να συνεδριάσουν στις 7 Μαΐου το βράδυ στις Βρυξέλλες ή στις 8 Μαΐου και όχι στις 10 του μηνός, όπως είχε εξεταστεί κάποια στιγμή, για την οριστική έγκριση της ενεργοποίησης του μηχανισμού στήριξης.

Υπουργικό συμβούλιο στην Αθήνα

Στην Ελλάδα, την Κυριακή, ο πρωθυπουργός συγκαλεί το υπουργικό συμβούλιο, με τις πληροφορίες να αναφέρουν ότι θα ακολουθήσουν ανακοινώσεις για τα επώδυνα μέτρα.

Η συνεδρίαση θα γίνει στις 10 το πρωί και τις ανακοινώσεις θα κάνει ο υπουργός Οικονομικών Γ. Παπακωνσταντίνου πριν αναχωρήσει για τις Βρυξέλλες.

Τη Δευτέρα, στις 11 το πρωί, όπως ανακοινώθηκε επισήμως ο κ. Παπανδρέου θα επισκεφθεί τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας Κάρολο Παπούλια.
Read more...

ΦΟΡΤΙΣΜΕΝΗ ΠΡΩΤΟΜΑΓΙΑ...


fimotro.
Σε ιδιαίτερα φορτισμένο κλίμα θα πραγματοποιηθούν σήμερα οι Πρωτομαγιάτικες συγκεντρώσεις. Στις 11 το πρωί πραγματοποιείται η απεργιακή συγκέντρωση της...

ΓΣΕΕ - ΑΔΕΔΥ και του Εργατοϋπαλληλικού Κέντρου Αθήνας (ΕΚΑ), στην πλατεία Κλαυθμώνος. Στο Σύνταγμα θα πραγματοποιηθεί την ίδια ώρα η συγκέντρωση του ΠΑΜΕ. Σε μαζική συμμετοχή στη σημερινή συγκέντρωση καλεί η ΑΔΕΔΥ, ενώ τα εργατικά συνδικάτα ανανεώνουν το απεργιακό ραντεβού για την 5η Μαΐου και τη συγκέντρωση στις 11:00 το πρωί στο Πεδίον του Άρεως στο πλαίσιο της γενικής απεργίας.

Συγκεντρώσεις γίνονται σήμερα και στη Θεσσαλονίκη, στις 10:30 στην πλατεία Αριστοτέλους από το Εργατικό Κέντρο και την ίδια ώρα στο Αγαλμα Βενιζέλου από το ΠΑΜΕ.
Όπως επισημαίνεται στην ανακοίνωση της ΓΣΕΕ για τη σημερινή συγκέντρωση, «η φετινή Πρωτομαγιάτικη Απεργία και συγκέντρωση αποκτά ιδιαίτερα αγωνιστικά χαρακτηριστικά μετά τον καταιγισμό των σκληρών και άδικων οικονομικών κυβερνητικών μέτρων κατά εργαζομένων και συνταξιούχων», γι αυτό τονίζεται, είναι απαραίτητη όσο ποτέ άλλοτε η συμμετοχή όλων των εργαζομένων στη συγκέντρωση.
Στην ανακοίνωση της Συνομοσπονδίας, διευκρινίζεται επίσης πως για την μετακίνηση των απεργών τα μέσα μαζικής μεταφοράς ΕΘΕΛ ? ΗΣΑΠ ? ΜΕΤΡΟ) θα πραγματοποιήσουν στάση εργασίας από τις 05:00 έως τις 07:00 π.μ.
Ετσι, όλα τα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς της Αθήνας, δηλαδή λεωφορεία της ΕΘΕΛ, Τρόλεϊ, Μετρό Ηλεκτρικός Σιδηρόδρομος και Τραμ, θα κινηθούν κανονικά από τις 7 το πρωί. Εξαίρεση αποτελούν ο Προαστιακός και τα τρένα του ΟΣΕ καθώς η Πανελλήνια Ομοσπονδία Σιδηροδρομικών, αποφάσισε 24ωρη απεργία, με αποτέλεσμα να μη γίνει σήμερα κανένα δρομολόγιο συμπεριλαμβανομένων και των διεθνών δρομολογίων, πλην των λεγόμενων Κοινωνικών αναγκών.
Αντίθετα, στη Θεσσαλονίκη, τα λεωφορεία του Οργανισμού Αστικής Συγκοινωνίας Θεσσαλονίκης θα κυκλοφορήσουν με προσωπικό ασφαλείας, λόγω 24ωρης απεργίας των εργαζομένων στον Οργανισμό. Στην ανακοίνωση του ΟΑΣΘ διευκρινίζεται ότι η νυκτερινή λεωφορειακή γραμμή Νο 78Ν «ΚΤΕΛ - Αεροδρόμιο», θα λειτουργήσει κανονικά από τις 22:30΄ - 06:25΄.
Read more...

Αρνιέμαι, αρνιέμαι, ΑΡΝΙΕΜΑΙ!



Read more...

Επαναφορά θανατικής ποινής στην Ταιβάν

.nooz.gr
Τέσσερις άνθρωποι εκτελέστηκαν την Παρασκευή στην Ταϊβάν. Πρόκειται για τις πρώτες εκτελέσεις από το 2005, όταν η θανατική ποινή αποτέλεσε ευαίσθητο πολιτικό ζήτημα.

Οι τέσσερις, οι οποίοι είχαν καταδικαστεί για δολοφονία, εκτελέσθηκαν αργά την Παρασκευή, αναφέρει η ανακοίνωση του υπουργείου Δικαιοσύνης.

Η επαναφορά της θανατικής ποινής αποφασίστηκε ύστερα από συζητήσεις ετών που οδήγησαν τον περασμένο μήνα στην παραίτηση του υπουργού Δικαιοσύνης σε ένδειξη διαμαρτυρίας.

Ο πρώην υπουργός Δικαιοσύνης Ουανγκ-φενγκ και η Διεθνής Αμνηστία είχαν ζητήσει από τον πρόεδρο της Ταϊβάν Μα Γινγκ-τζέου να καταργήσει τη θανατική ποινή.

Η κατάργηση του σχετικού νόμου θα μπορούσε να βλάψει την κυβέρνηση ενόψει των τοπικών εκλογών του Νοεμβρίου.

Περίπου 500 άνθρωποι εκτελέσθηκαν στο διάστημα από το 1987 ως το 2005.


ΓΙΑΤΙ ΝΑ ΜΗΝ ΓΙΝΕΙ ΚΑΙ ΣΤΗΝ

ΕΛΛΑΔΑ ΝΟΜΟΣ ΤΟΥ ΚΡΑΤΟΥΣ

ΝΑ ΙΣΧΥΣΕΙ Η ΘΑΝΑΤΙΚΗ ΠΟΙΝΗ ΣΤΟΥΣ ΚΛΕΦΤΕΣ

ΤΟΥ ΔΗΜΟΣΙΟΥ ΧΡΗΜΑΤΟΣ ΚΟΙΝΟΣ ΛΑΜΟΓΙΑ

Read more...

ΟΙ "ΤΣΑΡΟΙ" ΠΟΥ ΦΕΣΩΣΑΝ ΤΗΝ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ...


Ρεπορτάζ : Άγγελος Κωβαίος
(από το Βήμα της Κυριακής)

Η πορεία της ελληνικής οικονομίας από την είσοδο της ΟΝΕ, την οποία διέβη στα τέλη της δεκαετίας του 1990, ως την πύλη της εξόδου την οποία κόντεψε να διαβεί κατά το πρόσφατο διάστημα στρώθηκε με δάνεια και χαμένες ευκαιρίες.Από το 1996 ως και πρόσφατα, λίγο πριν από τις εκλογές του...
Οκτωβρίου του 2009, το ελληνικό κράτος, διά των παντοδύναμων τσάρων της οικονομίας, δανείστηκε υπό μορφή ομολόγων και εντόκων γραμματίων το αστρονομικό ποσόν των 260 δισ. ευρώ, ενώ μετά την κορύφωση της κρίσης και στην πορεία προς την παρ΄ ολίγον χρεοκοπία, δηλαδή μετά τις τελευταίες εκλογές, εξέδωσε επιπλέον τίτλους αξίας 27 δισ. ευρώ. Σύνολο: περί τα 290 δισ. ευρώ, με τον όγκο του χρέους να είναι λίγο πάνω από τα 300 δισ. και την ελληνική κυβέρνηση να επιβάλλει σήμερα το σκληρότερο πακέτο λιτότητας στην ιστορία της χώρας.
Ο μεγαλύτερος όγκος των δανειακών αυτών υποχρεώσεων υποσκάπτει σήμερα τα ούτως ή άλλως σαθρά θεμέλια της ελληνικής οικονομίας και θα συνεχίσει να λειτουργεί ως τροχοπέδη στην προσπάθεια εξυγίανσης για πολλά χρόνια ακόμη.
Οταν ξέσπασε η διεθνής οικονομική κρίση, το 2008, η ελληνική οικονομία έφερε στις πλάτες της ήδη ένα δυσβάσταχτο βάρος το οποίο είχε συσσωρευθεί από τον όγκο των δανειακών της υποχρεώσεων σε συνδυασμό με την αποδιοργάνωση κάθε ανταγωνιστικής παραγωγικής δραστηριότητας.
Χαρακτηριστικό της έρευνας στα στοιχεία του δανεισμού είναι ότι ο τελευταίος υπουργός Οικονομίας και Οικονομικών της κυβέρνησης Καραμανλή κ. Ι. Παπαθανασίου έβαλε την υπογραφή του σε εκδόσεις ομολογιακών δανείων και εντόκων γραμματίων συνολικής αξίας που υπερβαίνει τα 60 δισ. ευρώ με θητεία μόλις εννέα μηνών. Ο προκάτοχός του κ. Γ. Αλογοσκούφης την περίοδο 2004-2009 είχε συνάψει δάνεια συνολικού ύψους 125 και πλέον δισ. ευρώ, με κυριότερα επιτεύγματα της υπουργίας του τη δημοσιονομική απογραφή και την εν μια νυκτί αναθεώρηση του ΑΕΠ λίγο αργότερα ούτως ώστε να εμφανίσει μείωση του ελλείμματος.
Είχαν προηγηθεί οι θητείες των δύο τσάρων του ΠαΣοΚ κκ. Ι. Παπαντωνίου και Ν. Χριστοδουλάκη. Ο πρώτος ήταν ο υπουργός που «έβαλε τη χώρα στην ΟΝΕ», ο δεύτερος ήταν ο υπουργός που διαχειρίστηκε τον δημοσιονομικό εφιάλτη των Ολυμπιακών Αγώνων. Η σώρευση δανειακών υποχρεώσεων των δύο υπουργών της κυβέρνησης Σημίτη ανέρχεται για τον μεν κ. Παπαντωνίου σε περίπου 28,7 δισ. ευρώ για μια θητεία πέντε ετών, για τον δε κ. Χριστοδουλάκη σε 42,5 δισ. ευρώ για τα τριάμισι χρόνια κατά τα οποία κάθησε στην καρέκλα του υπουργού Εθνικής Οικονομίας.
Το σύνολο όλων αυτών των δανειακών υποχρεώσεων της τελευταίας 15ετίας ανέρχεται σε περίπου 260 δισ. ευρώ και εξ αυτών τα 200 δισ. είναι απαιτητά εντός της προσεχούς δεκαετίας, κατά την οποία στην Ελλάδα πρέπει πάση θυσίακυριολεκτικά- να γίνει η βιαιότερη δημοσιονομική προσαρμογή. Σε αυτές τις υποχρεώσεις προστίθενται και τα 27 δισ. που έχει δανειστεί ο κ. Γ. Παπακωνσταντίνου από τα τέλη του προηγούμενου έτους. Τα 20 δισ. από αυτά θα πρέπει να έχουν επιστραφεί στους πιστωτές το 2020.
Οι Ολυμπιακοί και οι σπατάλες
Τα στοιχεία καταδεικνύουν μια ζοφερή πραγματικότητα: οι ελληνικές κυβερνήσεις, ειδικώς από το 1996 και έπειτα, δανείζονταν αρχικώς με την επίφαση της ένταξης στην ευρωζώνη, εν συνεχεία με στόχο την ολοκλήρωση του τιτάνιου και, όπως αποδεικνύεται, δυσανάλογου για το μέγεθος της χώρας εγχειρήματος των Ολυμπιακών Αγώνων και εν τέλει, όπως απέδειξε η περίοδος διακυβέρνησης Καραμανλή, για την εξυπηρέτηση τρεχουσών αναγκών και χωρίς την παραμικρή διάθεση προσαρμογής στα δεδομένα και στις απαιτήσεις της εποχής.
Η πρόβλεψη των «Financial Τimes» και η «περήφανη» απάντηση Αλογοσκούφη
Σαφή προειδοποίηση για την πορεία της ελληνικής οικονομίας αποτελούσε άρθρο των «Financial Τimes» που δημοσιεύθηκε πριν από δύο χρόνια με τίτλο «Ελλάδα: Τέλος εποχής για την ισχυρή ανάπτυξη».Ο αρθρογράφος Ραλφ Ατκινς σημείωνε ότι έρχεται καταιγίδα και η Ελλάδα κινδυνεύει να γυρίσει πολλά χρόνια πίσω,αλλά ο τότε υπουργός Οικονομίας κ. Γ. Αλογοσκούφης απαντούσε με περισσή αλαζονεία ότι η χώρα βαδίζει τον δρόμο της ανάπτυξης! «Μέσα στην ΟΝΕ,μια νομισματική υποτίμηση δεν αποτελεί πλέον δυνατότητα διαφυγής. O κίνδυνος είναι ότι το μεγάλο βάρος της αναπόφευκτης διαδικασίας προσαρμογής θα πέσει στις μισθολογικές αυξήσεις, στις καταναλωτικές δαπάνες και στις επιχειρηματικές επενδύσεις» έγραφε προφητικά ο Ραλφ Ατκινς και κατέληγε με την πρόβλεψη ότι«μια κάθετη επιβράδυνση θα έχει ως αποτέλεσμα την έξοδο των ελλήνων εργαζομένων στη Δυτική Ευρώπη,για πρώτη φορά από τη δεκαετία του 1960». Απάντηση στο δημοσίευμα έδωσε την ίδια κιόλας ημέρα (!) με επιστολή του ο κ. Αλογοσκούφης.Με έπαρση ανέφερε ότι«παρά τη διεθνή οικονομική αναταραχή,η ανάπτυξη θα διαμορφωθεί το 2009 στο υψηλό επίπεδο του 3,3%» και καταλήγοντας κατακεραύνωνε τον αρθρογράφο που κινδυνολογούσε!
Τι είναι τα «ομόλογασκουπίδια»
Μετά την υποβάθμιση της Ελλάδας από τη Standard & Ρoor΄s την περασμένη Τρίτη, τα ελληνικά ομόλογα εντάχθηκαν, σύμφωνα με την αξιολόγηση αυτή, στην κατηγορία «junk bonds» ή «ομόλογα-σκουπίδια», όπως είναι η ακριβής μετάφραση του όρου. Πρόκειται για επισφαλείς τίτλους οι οποίοι εκδίδονται από κάποιο κράτος ή ιδιωτική επιχείρηση με χαμηλή πιστοληπτική αξιολόγηση. Αυτό σημαίνει ότι ο εκδότης είναι αφερέγγυος, οι τίτλοι ενέχουν μεγάλο πιστωτικό κίνδυνο και ως εκ τούτου πληρώνουν πολύ μεγάλο τόκο. Πρακτικά ως «ομόλογα υψηλού κινδύνου» αξιολογούνται τα ομόλογα επιχειρήσεων οι οποίες παρουσιάζουν προβλήματα ρευστότητας ή κρατών που βρίσκονται σε πολιτική αστάθεια ή αντιμετωπίζουν κίνδυνο χρεοκοπίας όπως χώρες της Αφρικής και της Ν. Αμερικής.
Τα «junk bonds» έγιναν ιδιαιτέρως δημοφιλή στις χρηματαγορές των ΗΠΑ από τη δεκαετία του 1980 καθώς αυτού του είδους οι τίτλοι περιλαμβάνονταν σε σύνθετα ομόλογα (CDΟ) με σκοπό να προσφέρουν πολύ υψηλές αποδόσεις στους κατόχους τους, κυρίως επενδυτικές τράπεζες και ασφαλιστικές εταιρείες. Η εξάπλωση αυτών των «τοξικών τίτλων» οδήγησε στο χείλος της χρεοκοπίας πολλά αμερικανικά χρηματοπιστωτικά ιδρύματα που ήταν εκτεθειμένα σε παρόμοιους τίτλους και προκάλεσε την κατάρρευση της Lehman Βrothers το 2008. fimotro

Read more...

ΒΑΡΥΣ Ο ΛΟΓΑΡΙΑΣΜΟΣ ΤΟΥ ΔΝΤ


Ρεπορτάζ : Ζώης Τσιώλης
(από το Βήμα της Κυριακής)

Ενα εκατομμύριο εργαζόμενοι και συνταξιούχοι στον δημόσιο τομέα καλούνται να τα βγάλουν πέρα με δύο μισθούς λιγότερους τον χρόνο. Είναι τα πρώτα μεγάλα θύματα του σκληρού πακέτου λιτότητας που επέβαλαν στην κυβέρνηση το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο και οι ευρωπαίοι εταίροι προκειμένου...
να εγκρίνουν τη βοήθεια-«μαμούθ» των 140-150 δισ. ευρώ που θα χρειαστεί η χώρα μας σε δύο χρόνια. Και αυτό, για να κάνουμε ένα βήμα πίσω από το χείλος της χρεοκοπίας που βρεθήκαμε.
Ενα εκατομμύριο νοικοκυριά θα χάσουν από 1.600-3.000 ευρώ τον χρόνο ενώ θεωρείται βέβαιο ότι πάνω από 50.000 συμβασιούχοι του Δημοσίου θα βρεθούν εφέτος, μόλις λήξει η σύμβασή τους, στο ταμείο ανεργίας. Σε αυτούς θα προστεθούν δήμαρχοι, κοινοτάρχες, νομάρχες, εργαζόμενοι σε δήμους και δημοτικές επιχειρήσεις που οι θέσεις τους καταργούνται με τον «Καλλικράτη».
Και αν ο λογαριασμός είναι βαρύς για τους δημοσίους υπαλλήλους των οποίων η εργασία δεν απειλείται αφού δεν τίθεται θέμα κατάργησης της μονιμότητας, το ΔΝΤ απαιτούσε ως και την Πέμπτη το βράδυ, όταν έκλεινε η συμφωνία, την περικοπή του 14ου μισθού, και την απελευθέρωση των απολύσεων στις ιδιωτικές επιχειρήσεις. Οι πληροφορίες ήθελαν τον υπουργό Εργασίας κ. Αν. Λοβέρδο να αντιστέκεται στην πρόταση την οποία απορρίπτουν όχι μόνο τα συνδικάτα αλλά και ο πρόεδρος του ΣΕΒ κ. Δ. Δασκαλόπουλος, ο οποίος μετά τη συνάντηση με τον πρωθυπουργό κ. Γ. Παπανδρέου δήλωσε: «Τούτες τις κρίσιμες στιγμές είμαστε συμπαραστάτες στην αναγκαία εθνική προσπάθεια. Αυτή την ώρα απαιτείται πολιτική ευθύνη και κοινωνική σύμπνοια. Οι σύγχρονες επιχειρήσεις μπορούν και θα συμβάλουν να υπάρξει ξανά προοπτική ανάπτυξης και δουλειές».
Σε αυτό το πλαίσιο, ως την ώρα που γραφόταν το ρεπορτάζ οι διαπραγματεύσεις το βάρος των οποίων σηκώνει ο υπουργός Οικονομικών κ. Γ. Παπακωνσταντίνου και ο υφυπουργός κ. Φ.Σαχινίδης ήταν σκληρές. Ζητούσαν από τους ελεγκτές να μην επιμείνουν στην πρόταση για κατάργηση του 14ου μισθού και των συλλογικών διαπραγματεύσεων στον ιδιωτικό τομέα, αλλά να αποδεχθούν συμφωνία για μείωση του κόστους εργασίας κατά 10% την προσεχή τριετία. Αντιθέτως οι ξένοι απαιτούσαν ακόμη και την κατάργηση ορισμένων θρησκευτικών αργιών για το Δημόσιο (όπως αυτή των Θεοφανίων).
Μεγάλες και ουσιώδεις αναμένεται να είναι οι αλλαγές στο ασφαλιστικό σύστημα. Τα μέτρα για τις συντάξεις θα έχουν εφαρμογή «εδώ και τώρα» στο Δημόσιο - και τους ένστολους- όπου υπάρχει κύμα εξόδου από εργαζομένους με ώριμα δικαιώματα. Η κατεύθυνση που έδωσε το ΔΝΤ είναι να μειωθεί στο 65% (από 80% σήμερα) το ποσοστό αναπλήρωσης του μισθού από τη σύνταξη.
Είναι προφανές ότι οι συντάξεις του μέλλοντος θα είναι χαμηλότερες από τις σημερινές, αλλά και όσοι παίρνουν σύνταξη πάνω από 1.400 ευρώ από τον ΟΑΕΕ, το ΙΚΑ ή τα άλλα Ταμεία θα έχουν μείωση από 5-10% τον μήνα λόγω της επαναφοράς της εισφοράς του Λογαριασμού Αλληλεγγύης Φορέων Κοινωνικής Ασφάλισης (ΛΑΦΚΑ). Οι απώλειες θα κυμανθούν από 70 ευρώ στη σύνταξη των 1.400 ευρώ ως 250 ευρώ για τις πολύ υψηλές συντάξεις των 2.500 ευρώ.
Το στοίχημα τώρα για την κυβέρνηση αλλά και για την οικονομία έχει μεταφερθεί στην αποδοχή των σκληρών μέτρων τα οποία στην πλήρη εφαρμογή τους θα αφαιρέσουν σε δύο χρόνια- ως τον Ιούνιο του 2012- από τα νοικοκυριά εισοδήματα ύψους 24 δισ. ευρώ (10% του ΑΕΠ). Μόνον έτσι, εκτιμούν κυβερνητικά στελέχη που θα κληθούν να υποστηρίξουν τη συμφωνία στη Βουλή, η Ελλάδα μπορεί να βγει ξανά στις αγορές για να καλύψει, παράλληλα με τη βοήθεια των 140-150 δισ. ευρώ, μέρος από τις δανειακές ανάγκες της.fimotro

Read more...

Η κατάρα του Π


H φετεινή πρωτομαγιά είναι διαφορετική.Οι εργαζόμενοι διεκδικούν "λιγότερες απώλειες".Οι εργαζόμενοι διεκδικούν να "μη γυρίσει ο χρόνος πάρα πολύ πίσω". Οι εργαζόμενοι πιθανόν αγκυλωμένοι απο τον φόβο και την ανασφάλεια να αποδεχθούν πολιτικές "μείωσης της βλάβης".Οι εργαζόμενοι ίσως σκεφθούν πως ήρθε ο καιρός να απαλλαγούν απο την ΚΑΤΑΡΑ ΤΟΥ Π. Παναγόπουλος,Παπασπύρου,Πολυζωγόπουλος,Παπακωνσταντίνου........................... και βάλε.Καλή Πρωτομαγιά.
yperpasok.
Read more...

Τρομάξαμε αλλά ελπίζουμε



Αναγκαία η οικονομική στήριξη λέει το 50,6% - Θα χρειαστούν και άλλες περικοπές πιστεύει το 53,4% - Ευκαιρία για αλλαγές στο πολιτικό σύστημα βλέπει το 84% - Αντίθετο στις περικοπές στον ιδιωτικό τομέα το 70,5%...



ΟΡΓΗ επειδή η χώρα αναγκάστηκε να υποστεί την ασφυκτική επιτήρηση του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου, φόβος για τις επιπτώσεις της βαθιάς ύφεσης που θα ακολουθήσει τα επόμενα χρόνια, αλλά και ελπίδα ότι θα μπει τάξη στη χώρα και θα σταθεροποιηθεί η οικονομία της είναι τα συναισθήματα που κυριαρχούν στους Ελληνες μετά την απόφαση της κυβέρνησης να ζητήσει την οικονομική
βοήθεια της Ευρώπης. Στην πανελλαδική δημοσκόπηση, την οποία πραγματοποίησε για «Το Βήμα» η εταιρεία Κάπα Research, η ελληνική κοινωνία δείχνει τρομαγμένη από την ολομέτωπη επίθεση που δέχεται η Ελλάδα, αλλά και από τα ακόμη σκληρότερα μέτρα που είναι αναγκασμένη να λάβει ως αντάλλαγμα για την οικονομική βοήθεια που περιμένει, εκφράζοντας ταυτόχρονα την ανησυχία της για το ενδεχόμενο κοινωνικών εκρήξεων, αλλά και γενίκευσης της ανασφάλειας που προκαλούν οι περικοπές σε μισθούς
και συντάξεις. Το 50,6% των ερωτηθέντων που συμμετείχαν στην δημοσκόπηση αναγνωρίζει ότι η αίτηση του κ. Γ. Παπανδρέου για οικονομική στήριξη ήταν αναγκαία, ενώ ποσοστό 41,9% εξακολουθεί να πιστεύει ότι μπορούσε να αποφευχθεί. Ταυτόχρονα, η συντριπτική πλειοψηφία (66,8%) υποστηρίζει ότι η χώρα έφτασε στο σημείο αυτό επειδή η οικονομία της είναι σε κακή κατάσταση, ενώ μόλις το 29,9% θεωρεί ότι αναγκάστηκε να καταφύγει σε βοήθεια λόγω των επιθέσεων που δέχθηκε από κερδοσκόπους.

www.tovima.gr


Read more...

Διασυρμός...


«Ο Αλογοσκούφης πρέπει να εκτελεστεί!» του φώναζαν στο Λονδίνο. Τι αποκάλυψε το "Εθνος".

Από τον Χρήστο Ζεστό

Πολλοί είναι εκείνοι που αναρωτιούνται αν τα περιστατικά αποδοκιμασίας που γράφουμε κατά καιρούς για τον πρώην τσάρο της οικονομίας κ. Αλογοσκούφη είναι αληθή ή όχι.
Πολλά δε περισσότερα τα παπαγαλάκια, πρώην ευνοήμενοι και αυλοκόλακες του περιβάλλοντος του τέως Υπουργού, που καθημερινά μας διαβάλλουν (κυρίως από τις καφετέριες ZONARS και Κολωνακίου).
Δεν ξέρω αν από σήμερα αρχίσουν να συκοφαντούν και το ΕΘΝΟΣ.
http://www.ethnos.gr/article.asp?catid=11420&subid=2&pubid=11492968
Θα μπορούσε να είναι νούμερο από μια επιθεώρηση με τίτλο «Ο Αλογοσκούφης στο Λονδίνο», αλλά, φευ, πρόκειται για γεγονότα πραγματικά. Ο πρώην υπουργός Οικονομίας -ένας από τους βασικούς υπαίτιους της οικονομικής κατάρρευσης- βρέθηκε την Τετάρτη στη βρετανική πρωτεύουσα, προσκεκλημένος να μιλήσει (μαζί με τον Γ. Παπαντωνίου) σε εκδήλωση του LSE για την ελληνική οικονομία. Από το βήμα του ομιλητή, λοιπόν, και απευθυνόμενος σε πυκνό ακροατήριο, ο Αλογοσκούφης ισχυρίστηκε -με θράσος όχι χιλίων, αλλά... ενός εκατομμυρίου πιθήκων- ότι...

«οι υπουργοί Οικονομικών (στην Ελλάδα) είναι οι τελευταίοι που πρέπει να κατηγορούνται - η πίεση που ασκεί η κοινωνία στο σύνολό της για μεγαλύτερα έξοδα καθιστά εξαιρετικά δύσκολη την κατάσταση και μας κάνει πολύ αντιδημοφιλείς»! Συμπλήρωσε δε ότι «εμείς οι υπουργοί Οικονομικών προσπαθούμε να εφαρμόσουμε μέτρα ενάντια στη θέληση των κυβερνήσεων και των πολιτών»...
Κ.Π.
Τους διασκέδασε
Οι δακρύβρεχτες κορώνες του Αλογοσκούφη προκάλεσαν θυμηδία στο ακροατήριο - θυμηδία που μετατράπηκε σε καγχασμό όταν ο ίδιος υποστήριξε ότι καμία ελληνική κυβέρνηση δεν προσπάθησε να παραπλανήσει τις ευρωπαϊκές αρχές. Αλλά τα χειρότερα για τον πρώην «τσάρο» της οικονομίας ήρθαν μετά...
Κ.Π.
Στο... απόσπασμα!
Κάποια στιγμή, λοιπόν, ένας από τους ακροατές απηύθυνε την εξής ερώτηση: «Για τη Μικρασιατική Καταστροφή εκτελέστηκαν στο Γουδί έξι πολιτικοί. Για την οικονομική καταστροφή της Ελλάδας, ποιος θα πληρώσει;». Η απάντηση -που προκάλεσε ένα μικρό χαμό- ήρθε από μια ακροάτρια: «Ο Αλογοσκούφης», φώναξε, «πρέπει να εκτελεστεί!». Κατόπιν όλων αυτών δεν πρέπει να μας εκπλήσσει το ότι ο πρώην υπουργός προσήλθε στην εκδήλωση με σωματοφύλακες! Αν συμβαίνουν αυτά στο Λονδίνο, μπορούμε να φανταστούμε τι θα γίνει σε περίπτωση που ο Αλογοσκούφης αποφασίσει να εμφανιστεί σε παρόμοια εκδήλωση στην Αθήνα...
Κ.Π.


Read more...

Συγκρίσεις ημερών...


Του Αντώνη-Μάριου Παπαγιώτη

Μέρα ορόσημο για την εργατική τάξη σήμερα, μία μέρα πριν την ανακοίνωση του αφανισμού της μεσαίας τάξης. Παράλληλα, Παγκόσμια Ημέρα για τη Νομιμοποίηση της Κάνναβης. Δεν είναι κακή ιδέα, η νομιμοποίηση του μπρουσαλιώτικου. Θα μας χρειαστεί το μαυράκι για να γράφουμε ή να διαγράφουμε τους καημούς. Εξάλλου, συμφωνεί κι ο πρωθυπουργός σου με την ελεύθερη διακίνησή του.
Αύριο, οι εργάτες θα αυξηθούν και απ' το Σικάγο του Μάη του 1886 με το αίτημα μείωσης των ωρών εργασίας, φθάσαμε στο Μάη του Μαξίμου του 2010 με την αποτυχημένη διαπραγμάτευση και την απώλεια του 14ου και 13ου μισθού σε δημόσιο και ιδιωτικό τομέα.
Στο Μάη του Μαξίμου του 2010, με την τραγική απώλεια της 14ης και 13ης σύνταξης και τον αφανισμό των μικρομεσαίων επιχειρήσεων. Από τη πρώτη πρωτομαγιάτικη συγκέντρωση στην Ελλάδα του Σοσιαλιστικού Συλλόγου του Καλλέργη, το 1892, οδηγούμαστε στις καθημερινές συγκεντρώσεις και διαδηλώσεις για την διατήρηση των κεκτημένων από την αντιλαϊκή και αντισοσιαλιστική νεοφιλελεύθερη καθοδηγούμενη πολιτική του Γεωργίου Παπανδρέου του Νεώτερου..
Η δολοφονία των καπνεργατών της Θεσσαλονίκης, το 1936, αποτέλεσε τη πηγή έμπνευσης του Ρίτσου για τον "Επιτάφιο". Η δολοφονία του ηλικιωμένου χαμηλοσυνταξιούχου και...

ο ευνουχισμός του νέου, που θα συνεχίσει για πολύ να είναι άνεργος, η στέρηση του ονείρου του για δημιουργία, θα αποτελέσει πηγή έμπνευσης για πολλούς κι αρκετοί θα γράψουν επιτάφιους. Σαν σήμερα, το 1947, γίνεται η παραλαβή του ελληνικού αρματαγωγού "Αλιάκμων" στην Αγγλία, ενώ αύριο θα γίνει η παραλαβή του πακέτου των μέτρων του χειρότερου σεναρίου που από εφιάλτης γίνεται πραγματικότητα. Τέτοια μέρα, το 1944, τα γερμανικά στρατεύματα εκτελούν 200 έλληνες στο σκοπευτήριο της Καισαριανής. Σήμερα, οι γερμανοί κυβερνώντες για ψηφοθηρικούς λόγους αντιστέκονται στην πίεση για ενίσχυση του Ελλαδάν και με τη συμβολή του ΔΝΤ, αναρίθμητα όνειρα νέων ανθρώπων εκτελούνται στο σκοπευτήριο της γειτονιάς τους. Σαν σήμερα, το 1776, ο γερμανός καθηγητής Νομικής Άνταμ Βάισχαουπτ ιδρύει το «Τάγμα των Πεφωτισμένων», πιο γνωστό με τη λατινική ονομασία «Ιλλουμινάτι», που αποτέλεσε το πιο ριζοσπαστικό παρακλάδι του Διαφωτισμού. Σήμερα, οι πεφωτισμένοι τ' άρπαξαν, διάγουν βίο ιλουστρασιόν μες τα πάθη, τα λάθη, είναι αντιπαραγωγικοί και το ξύνουν, κλεισμένοι στη ψευτοκουλτούρα σε γωνιές για espresso εν Κολωνάκι. 1η Μαϊου του 1931 εγκαινιάζεται το Empire State Building στη Νέα Υόρκη, ενώ στην Ελλάδα κανένα εμπορικό κτήριο δεν θα δημιουργηθεί για να εγκαινιασθεί κατά την επόμενη 3ετία τουλάχιστον. Ίδια μέρα, το 305, ο Διοκλητιανός και ο Μαξιμιανός παραιτούνται από ρωμαίοι αυτοκράτορες. Ίδια μέρα, το 2010, στην Ελλάδα κανείς δεν παραιτείται από υπουργικό ή βουλευτικό αξίωμα. Το 1786, όμοια μέρα με τη σημερινή, πραγματοποιείται η πρεμιέρα της όπερας του Μότσαρτ "Οι γάμοι του Φίγκαρο" στη Βιέννη, ενώ στην Αθήνα επίκεινται ο γάμος του Μιχάλη Χρυσοχοϊδη με την ευρωβουλευτή του ΠΑΣΟΚ, κ. Ματσούκα. Το 1939, τέτοια μέρα, ο Μπάτμαν κάνει το ντεμπούτο του ως κόμικ, ενώ από σήμερα ζητούνται οι νέοι Ρομπέν των Δασών. Το 1907, αυτή τη μέρα πεθαίνει ο Γρηγόριος Μαρασλής, εθνικός ευεργέτης.
Σήμερα, πραγματικοί ευεργέτες αυτού του έθνους δεν υπάρχουν για να πεθάνουν. Εκείνοι που σκυλεύουν από τη σάρκα της χώρας σου ακόμα ζουν κι αν δεν ζουν, επιβιώνουν ομότροπα οι απόγονοί τους.
Σήμερα, σε πολλές περιοχές της Ευρώπης επιβιώνουν έθιμα της προχριστιανικής Ευρώπης, όπως ο χορός γύρω από το Γαϊτανάκι.
Από αύριο, οι Επιτηρητές θα σε χορεύουν στο ταψί. Την 1η Μαΐου του 1976, ο Αλέκος Παναγούλης σκοτώνεται σε τροχαίο. Την 1η Μαΐου του 2010, ο νεόπλουτος σκοτώνεται εσκεμμένα και με σχέδιο, ο νεόπτωχος οδηγείται στην αυτοκτονία και εσύ νιώθεις τυχερός που θα μπορέσεις απλά να ζήσεις...


Read more...

Διαδηλώσεις για την Εργατική Πρωτομαγιά

nooz.gr
Σε μαζικές και δυναμικές κινητοποιήσεις καλούν τα συνδικάτα που βρίσκονται σε θέσεις μάχης για την υπεράσπιση των εργασιακών τους δικαιωμάτων.

«Η φετινή Πρωτομαγιάτικη Απεργία και συγκέντρωση αποκτά ιδιαίτερα αγωνιστικά χαρακτηριστικά μετά τον καταιγισμό των σκληρών και άδικων οικονομικών κυβερνητικών μέτρων κατά εργαζομένων και συνταξιούχων. Γι’ αυτό η συμμετοχή όλων των εργαζομένων στην Απεργιακή συγκέντρωση των συνδικάτων είναι αναγκαία και απαραίτητη όσο ποτέ άλλοτε», αναφέρεται χαρακτηριστικά στην ανακοίνωση των ΓΣΕΕ και ΑΔΕΔΥ.

Ειδικότερα, ΓΣΕΕ και ΑΔΕΔΥ καλούν σε συγκέντρωση στην πλατεία Κλαυθμώνος στις 11 το πρωί, ενώ την ίδια ώρα το ΠΑΜΕ πραγματοποιεί συγκέντρωση στο Σύνταγμα.

Επίσης, κάλεσμα ενότητας και μαζικής συμμετοχής των εργαζομένων στις πρωτομαγιάτικες εκδηλώσεις απευθύνουν και οι διοικήσεις του Εργατικού Κέντρου Θεσσαλονίκης (ΕΚΘ) και του νομαρχιακού τμήματος της ΑΔΕΔΥ (ΕΔΟΘ) από τη συμπρωτεύουσα.

Η συγκέντρωση ΕΚΘ-ΕΔΟΘ γίνεται στις 10:30 στην πλατεία Αριστοτέλους, ενώ την ίδια ώρα μέλη του ΠΑΜΕ θα συγκεντρωθούν στο άγαλμα Βενιζέλου.

Η Πανελλήνια Ομοσπονδία Σιδηροδρομικών αποφάσισε 24ωρη απεργία: Δεν πραγματοποιείται κανένα δρομολόγιο Προαστιακού και τρένων ΟΣΕ.

Τα πλοία είναι δεμένα στα λιμάνια λόγω της απεργίας της ΠΝΟ.

Επίσης, κλειστά είναι όλα τα καταστήματα.
Read more...

Μέρκελ καλεί ιδιωτικές εταιρίες

nooz.gr
Η καγκελάριος της Γερμανίας Αγγελα Μέρκελ καλεί ιδιωτικές εταιρίες να συμβάλλουν στη δανειοδότηση της Ελλάδας.

«Θα καλωσόριζα ιδιαίτερα την εθελοντική συμμετοχή των τραπεζών», λέει χαρακτηριστικά, σύμφωνα με αποσπάσματα της συνέντευξής της στην Bild am Sonntag.

Ο διευθύνων σύμβουλος της Deutsche Bank Γιόζεφ Άκερμαν συντονίζει τις πρωτοβουλίες του ιδιωτικού τομέα για τη στήριξη του «πακέτου διάσωσης», δήλωσε την Παρασκευή τραπεζική πηγή.

Η συγκέντρωση χρημάτων από τον ιδιωτικό τομέα θα καταστήσει ευκολότερη για την κ. Μέρκελ την παρουσίαση της γερμανικής πρωτοβουλίας για τη στήριξη της ελληνικής οικονομίας ενόψει των κρατιδιακών εκλογών, σύμφωνα με αναλυτές.

Ιδιώτες έχουν δεσμευτεί να εισφέρουν 1-2 δις ευρώ για τον δανεισμό της Ελλάδας, χωρίς πάντως να έχει υπάρξει τυπική και οριστική συμφωνία, κατά την πηγή αυτή, που απέφυγε να υπεισέλθει σε λεπτομέρειες για το σχέδιο αυτό.

Ο κ. Άκερμαν αναμίχθηκε στην προσπάθεια μετά από συζήτηση που είχε με τον Γερμανό υπουργό Οικονομικών Βόλφγκανγκ Σόιμπλε.

Η Ντόιτσε Μπανκ απέφυγε να σχολιάσει επίσημα την πρωτοβουλία, η οποία θα είναι η πρώτη με τη συμμετοχή του ιδιωτικού τομέα.

Ο αναπληρωτής Καγκελάριος Γκουίντο Βεστερβέλε είπε την Παρασκευή ότι αναμένει πως Ευρωπαϊκές τράπεζες θα συμβάλλουν στον δανεισμό της Ελλάδας.

Ο κ. Άκερμαν έχει αποσπάσει υποσχέσεις από μερικές τράπεζες, ασφαλιστικές εταιρίες και ένα βιομηχανικό όμιλο, σύμφωνα με μια πηγή, που δεν κατονόμασε τις εταιρίες.

Οι κινήσεις αυτές εντάσσονται στην προσπάθεια της κ. Μέρκελ να επιτύχει τη στήριξη των Σοσιαλδημοκρατών στα σχέδια «στήριξης» της ελληνικής οικονομίας, ώστε να αποφευχθεί το ενδεχόμενο η αντιπολίτευση να καθυστερήσει τις πρωτοβουλίες της, σύμφωνα με πηγές προσκείμενες στην Καγκελαρία.
Read more...

"Αν τον Οκτώβρη λέμε τα ίδια, θα πάμε και για τον 11ο μισθό"...


nonews-news

Ο Ν.Μηταράκης πρόεδρος των Τραπεζιτών Μεγ.Βρετανίας, είχε καθηλώσει τους παρουσιαστές MEGA Σαββατοκύριακο, με την οικονομική ανάλυση που έκανε.
Ξαφνικά όμως τους πάγωσε το αίμα. "Αν με...
καλέσετε τον Οκτώβριο εδώ και ξαναλέμε τα ίδια για Ανάπτυξη, προσέλκυση επενδυτών, κ.λ.π., τότε θα πάμε και για τον 12ο και για τον 11ο μισθό".
Τους είδε όμως που άλλαξαν χρώμα και πρόσθεσε πως είναι αισιόδοξος...


Read more...

Η ΑΡΧΗ ΤΟΥ ΕΓΚΛΗΜΑΤΟΣ...


20 ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΥ 2008

fimotro
Ιδού πως έγινε το έγκλημα... Από το καλοκαίρι του 2007 θα βρει κανείς αρκετά πρωτοσέλιδα που προειδοποιούσαν για τον κίνδυνο χρεωκοπίας (με βάση τις συστάσεις της Κομισιόν και διεθνών οίκων). Αλλά ο Καραμανλής αντί να ξεκινήσει από τότε να παίρνει μέτρα, συνέχισε να...

γιγαντώνει το δημόσιο τομέα -με προλήψεις και μεγάλες σπατάλες, όπως με την ίδρυση οργανισμών και φορέων, που εκτός από το βόλεμα «δικών» μας παιδιών και παραγόντων, είχαν και μεγάλο λειτουργικό κόστος κ.α.. Το ελληνικό κράτος πάντοτε την «έβγαζε» με δανεισμό, αλλά έως το 2007 η κατάσταση ήταν απολύτως διαχειρίσιμη. Και το 2009 που ο Καραμανλής ήξερε ότι είχε δημιουργήσει το απόλυτο χάος, έσπευσε να παραδώσει αλλού τη «βόμβα» της χρεωκοπίας... Δεν είναι το μόνο, αλλά το πρωτοσέλιδο των «ΝΕΩΝ» στις 20 Δεκεμβρίου 2008 (πριν ακόμη από τον ανασχηματισμό Αλογοσκούφη...), είναι εξόχως αποκαλυπτικό...
Read more...