Σάββατο 1 Μαΐου 2010

Διαδηλώσεις για την Εργατική Πρωτομαγιά

nooz.gr
Σε μαζικές και δυναμικές κινητοποιήσεις καλούν τα συνδικάτα που βρίσκονται σε θέσεις μάχης για την υπεράσπιση των εργασιακών τους δικαιωμάτων.

«Η φετινή Πρωτομαγιάτικη Απεργία και συγκέντρωση αποκτά ιδιαίτερα αγωνιστικά χαρακτηριστικά μετά τον καταιγισμό των σκληρών και άδικων οικονομικών κυβερνητικών μέτρων κατά εργαζομένων και συνταξιούχων. Γι’ αυτό η συμμετοχή όλων των εργαζομένων στην Απεργιακή συγκέντρωση των συνδικάτων είναι αναγκαία και απαραίτητη όσο ποτέ άλλοτε», αναφέρεται χαρακτηριστικά στην ανακοίνωση των ΓΣΕΕ και ΑΔΕΔΥ.

Ειδικότερα, ΓΣΕΕ και ΑΔΕΔΥ καλούν σε συγκέντρωση στην πλατεία Κλαυθμώνος στις 11 το πρωί, ενώ την ίδια ώρα το ΠΑΜΕ πραγματοποιεί συγκέντρωση στο Σύνταγμα.

Επίσης, κάλεσμα ενότητας και μαζικής συμμετοχής των εργαζομένων στις πρωτομαγιάτικες εκδηλώσεις απευθύνουν και οι διοικήσεις του Εργατικού Κέντρου Θεσσαλονίκης (ΕΚΘ) και του νομαρχιακού τμήματος της ΑΔΕΔΥ (ΕΔΟΘ) από τη συμπρωτεύουσα.

Η συγκέντρωση ΕΚΘ-ΕΔΟΘ γίνεται στις 10:30 στην πλατεία Αριστοτέλους, ενώ την ίδια ώρα μέλη του ΠΑΜΕ θα συγκεντρωθούν στο άγαλμα Βενιζέλου.

Η Πανελλήνια Ομοσπονδία Σιδηροδρομικών αποφάσισε 24ωρη απεργία: Δεν πραγματοποιείται κανένα δρομολόγιο Προαστιακού και τρένων ΟΣΕ.

Τα πλοία είναι δεμένα στα λιμάνια λόγω της απεργίας της ΠΝΟ.

Επίσης, κλειστά είναι όλα τα καταστήματα.

Δεν υπάρχουν σχόλια: