Σάββατο 1 Μαΐου 2010

ΦΟΡΤΙΣΜΕΝΗ ΠΡΩΤΟΜΑΓΙΑ...


fimotro.
Σε ιδιαίτερα φορτισμένο κλίμα θα πραγματοποιηθούν σήμερα οι Πρωτομαγιάτικες συγκεντρώσεις. Στις 11 το πρωί πραγματοποιείται η απεργιακή συγκέντρωση της...

ΓΣΕΕ - ΑΔΕΔΥ και του Εργατοϋπαλληλικού Κέντρου Αθήνας (ΕΚΑ), στην πλατεία Κλαυθμώνος. Στο Σύνταγμα θα πραγματοποιηθεί την ίδια ώρα η συγκέντρωση του ΠΑΜΕ. Σε μαζική συμμετοχή στη σημερινή συγκέντρωση καλεί η ΑΔΕΔΥ, ενώ τα εργατικά συνδικάτα ανανεώνουν το απεργιακό ραντεβού για την 5η Μαΐου και τη συγκέντρωση στις 11:00 το πρωί στο Πεδίον του Άρεως στο πλαίσιο της γενικής απεργίας.

Συγκεντρώσεις γίνονται σήμερα και στη Θεσσαλονίκη, στις 10:30 στην πλατεία Αριστοτέλους από το Εργατικό Κέντρο και την ίδια ώρα στο Αγαλμα Βενιζέλου από το ΠΑΜΕ.
Όπως επισημαίνεται στην ανακοίνωση της ΓΣΕΕ για τη σημερινή συγκέντρωση, «η φετινή Πρωτομαγιάτικη Απεργία και συγκέντρωση αποκτά ιδιαίτερα αγωνιστικά χαρακτηριστικά μετά τον καταιγισμό των σκληρών και άδικων οικονομικών κυβερνητικών μέτρων κατά εργαζομένων και συνταξιούχων», γι αυτό τονίζεται, είναι απαραίτητη όσο ποτέ άλλοτε η συμμετοχή όλων των εργαζομένων στη συγκέντρωση.
Στην ανακοίνωση της Συνομοσπονδίας, διευκρινίζεται επίσης πως για την μετακίνηση των απεργών τα μέσα μαζικής μεταφοράς ΕΘΕΛ ? ΗΣΑΠ ? ΜΕΤΡΟ) θα πραγματοποιήσουν στάση εργασίας από τις 05:00 έως τις 07:00 π.μ.
Ετσι, όλα τα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς της Αθήνας, δηλαδή λεωφορεία της ΕΘΕΛ, Τρόλεϊ, Μετρό Ηλεκτρικός Σιδηρόδρομος και Τραμ, θα κινηθούν κανονικά από τις 7 το πρωί. Εξαίρεση αποτελούν ο Προαστιακός και τα τρένα του ΟΣΕ καθώς η Πανελλήνια Ομοσπονδία Σιδηροδρομικών, αποφάσισε 24ωρη απεργία, με αποτέλεσμα να μη γίνει σήμερα κανένα δρομολόγιο συμπεριλαμβανομένων και των διεθνών δρομολογίων, πλην των λεγόμενων Κοινωνικών αναγκών.
Αντίθετα, στη Θεσσαλονίκη, τα λεωφορεία του Οργανισμού Αστικής Συγκοινωνίας Θεσσαλονίκης θα κυκλοφορήσουν με προσωπικό ασφαλείας, λόγω 24ωρης απεργίας των εργαζομένων στον Οργανισμό. Στην ανακοίνωση του ΟΑΣΘ διευκρινίζεται ότι η νυκτερινή λεωφορειακή γραμμή Νο 78Ν «ΚΤΕΛ - Αεροδρόμιο», θα λειτουργήσει κανονικά από τις 22:30΄ - 06:25΄.

Δεν υπάρχουν σχόλια: