Σάββατο 26 Σεπτεμβρίου 2015

Έγγραφο βόμβα δείχνει ότι η Κομισιόν γνώριζε το σκάνδαλο Volkswagen...

VOLKSWAGEN...από το 2013.
 Αποκάλυψη από τους "Financial Times"...
Έγγραφο βόμβα που αποκαλύπτουν οι Financial Times δίνει νέα τροπή στο πολύκροτο σκάνδαλο της Volkswagen δείχνει ότι η Ευρωπαϊκή Επιτροπή γνώριζε για το λογισμικό που παραποιούσε τις τιμές εκπομπής ρύπων στους κινητήρες της γερμανικής αυτοκινητοβιομηχανίας.

Σύμφωνα με το...
επίμαχο έγγραφο, αξιωματούχοι της Κομισιόν είχαν προειδοποιήσει από το 2013 για τους κινδύνους των συστημάτων αναστολής (defeat devices), δηλαδή δύο ολόκληρα χρόνια προτού ξεσπάσει το σκάνδαλο ρύπων της Volkswagen

Η επίμαχη έκθεση που φέρνουν στο φως της δημοσιότητας οι FT είχε συνταχθεί από το Κοινό Κέντρο Ελέγχου της Ευρωπαϊκής Επιτροπής και υπογράμμιζε τις προκλήσεις που έθεταν τα συστήματα αναστολής και πως ήταν σε θέση να παραποιήσουν αποτελέσματα στις μετρήσεις για πετρελαιοκίνητα οχήματα. Ωστόσο οι ρυθμιστικές αρχές δεν κατάφεραν στην συνέχεια να κυνηγήσουν το ζήτημα, παρά το γεγονός ότι η τεχνολογία ήταν παράνομη στην Ευρώπη ήδη από το 2007. Αξιωματούχοι της Ε.Ε. ανέφεραν πως δεν έκαναν έρευνα για τον εντοπισμό μιας τέτοιας συσκευής και ότι δεν γνωρίζουν κάποια εθνική αρχή που να έχει εντοπίσει κάποια.

Η έκθεση του 2013 υποστήριζε ότι τα πετρελαιοκίνητα οχήματα πρέπει να ελέγχονται στον δρόμο και όχι σε εργαστήρια, για να μειώνεται ο κίνδυνος παραποίησης. «Αισθητήρες και ηλεκτρονικά εξαρτήματα στα σημερινά αυτοκίνητα μπορούν να διαγνώσουν την έναρξη ενός τεστ ρύπων στο εργαστήριο» ανέφερε η έκθεση. Οι συσκευές μπορούσαν ακόμα να «ενεργοποιήσουν, να τροποποιήσουν, να καθυστερήσουν ή να απενεργοποιήσουν συστήματα ελέγχου των ρύπων» προειδοποιούσε η έκθεση. Η μετάβαση σε τεστ στους δρόμους θα διασφάλιζε «ότι η χρήση συστημάτων αναστολής θα περιοριστεί όσο το δυνατόν περισσότερο».

«Τεστ δείχνουν ότι οι εκπομπές διοξειδίων του αζώτου ξεπερνούσαν σημαντικά τα κριτήρια των ρυθμιστικών αρχών» προσέθετε η έρευνα της Κομισιόν. «Τα υφιστάμενα τεστ που διενεργήθηκαν στο δρόμο καταδεικνύουν τις αδυναμίες της τρέχουσας διαδικασίας».

Από την πλευρά της πάντως η Κομισιόν πάντως πετά το μπαλάκι στις επιμέρους εθνικές ρυθμιστικές αρχές, τονίζοντας ότι«η αστυνόμευση αναφορικά με το εάν οι εταιρείες τηρούν την ευρωπαϊκή νομοθεσία και η έρευνα είναι θέμα των εθνικών αρχών. Καλούμε όλα τα κράτη μέλη να κάνουν έρευνες. Ο ρόλος της Κομισιόν είναι να δράσει ως πλατφόρμα που διευκολύνει την ανταλλαγή πληροφοριών μεταξύ των εθνικών αρχών».

Read more...

Σχέδιο του ΟΗΕ για «έναν καλύτερο κόσμο» σε 15 χρόνια...


Ένα σχέδιο για την καταπολέμηση της φτώχειας, της ανισότητας και της κλιματικής αλλαγής το οποίο θα εφαρμοστεί τα επόμενα 15 χρόνια υιοθέτησε ο ΟΗΕ.  
Κατά της συνόδου, η οποία θα διαρκέσει εως... αύριο Κυριακή και στην οποία θα συμμετάσχουν περισσότεροι από 150 ηγέτες κρατών και κυβερνήσεων στην έδρα του ΟΗΕ στη Νέα Υόρκη, τέθηκαν 17 στόχοι βιώσιμης ανάπτυξης οι οποίοι πρέπει να υλοποιηθούν ως το τέλος του 2030.

«Πρέπει να ξεκινήσουμε να δουλεύουμε αμέσως», τόνισε ο γενικός γραμματέας του ΟΗΕ Μπαν Γκι-μουν. Και για αρχή «ζήτησα από όλες τις κυβερνήσεις να υιοθετήσουν τον Δεκέμβριο στο Παρίσι μια ολοκληρωμένη και ισχυρή συμφωνία για το κλίμα».

Πρωταρχικός στόχος είναι «η εξάλειψη της φτώχειας σε κάθε της μορφή», καθώς 836 εκατομμύρια άνθρωποι εξακολουθούν να ζουν με λιγότερο από 1,25 δολάριο την ημέρα.

Επίσης θα πρέπει να διασφαλιστεί η πρόσβαση όλων στην εκπαίδευση και την υγεία, να καταπολεμηθούν οι αυξανόμενες ανισότητες, να προωθηθούν τα δικαιώματα των γυναικών και η καλή διακυβέρνηση και να περιοριστεί η υπερθέρμανση του πλανήτη.

Αυτοί οι στόχοι αντικαθιστούν το προηγούμενο σχέδιο δράσης του ΟΗΕ, τους Στόχους Ανάπτυξης της Χιλιετίας που υιοθετήθηκαν το 2000, όμως εκτιμούνται ως πολύ πιο φιλόδοξοι.

Το νέο σχέδιο δράσης θα εφαρμοστεί και στις ανεπτυγμένες χώρες και θα επεκταθεί σε πολιτικά ευαίσθητους τομείς, όπως η καλή διακυβέρνηση, η ισότητα ανδρών - γυναικών και η καταπολέμηση της διαφθοράς.

Θα πρέπει μάλιστα να χρηματοδοτηθεί και να διασφαλιστεί ότι οι κυβερνήσεις το σέβονται, αλλά και ότι κανείς «δεν μένει πίσω» στον δρόμο προς την ανάπτυξη.

Κάθε χώρα θα είναι ελεύθερη να εφαρμόσει ή όχι τους στόχους και θα επιλέξει η ίδια τον τρόπο να το κάνει.

Εξάλλου, σύμφωνα με τους ειδικούς, θα πρέπει να βρεθούν 3,5 ως 5 τρισεκατομμύρια δολάρια ετησίως για τα επόμενα 15 χρόνια για τη χρηματοδότησή του.

Read more...

«Τσίμπησαν» εν ενέργεια αστυνομικό που έκλεβε ρεύμα και νερό...


Δικογραφία αυτόφωρης διαδικασίας σχημάτισε η Διεύθυνση Εσωτερικών Υποθέσεων της ΕΛΑΣ σε βάρος 52χρονου αστυνομικού για κατ' εξακολούθηση κλοπή ρεύματος και νερού.

Συγκεκριμένα... διαπιστώθηκε ότι ο 52χρονος αστυνομικός, που υπηρετεί σε υπηρεσία της Αττικής, είχε παρέμβει στους μετρητές του ΔΕΔΔΗΕ και της ΕΥΔΑΠ στο σπίτι του, με αποτέλεσμα να προβαίνει συστηματικά σε κλοπή ρεύματος και νερού.

Το ύψος της παράνομης υδροληψίας και της ρευματοκλοπής θα προσδιοριστεί από τις δύο εταιρείες.

Με απόφαση του Αρχηγείου της Ελληνικής Αστυνομίας ο αστυνομικός τέθηκε σε διαθεσιμότητα, ενώ παράλληλα διατάχθηκε η διενέργεια Ένορκης Διοικητικής Εξέτασης.

Read more...

Ολυμπιακός-ΠΑΣ στις 20:30 Σέντρα σε Μυτιλήνη, συνέχεια σε Καυτανζόγλειο και Καραϊσκάκη


Σέντρα σε Μυτιλήνη, συνέχεια σε Καυτανζόγλειο και Καραϊσκάκη
  (Φωτογραφία:  ΑΠΕ )
Aθήνα
Το παιχνίδι στο Καραϊσκάκη μεταξύ του Ολυμπιακού και του ΠΑΣ Γιάννινα (20:30) ξεχωρίζει το Σάββατο στο πλαίσιο της 5η αγωνιστικής της Σούπερ Λιγκ. Οι «ερυθρόλευκοι» με νίκη λίγες μέρες πριν τον δύσκολο αγώνα με την Άρσεναλ στο Λονδίνο, στο για τη 2η αγωνιστική των ομίλων του Champions League.

Η «σέντρα» της αγωνιστικής γίνεται στη Μυτιλήνη, όπου η Καλλονή υποδέχεται τον Παναιτωλικό, ενώ στη συνέχεια ο Ηρακλής φιλοξενεί την Ξάνθη.

Από κει και πέρα την Κυριακή, ο ΠΑΟΚ δοκιμάζεται στο Περιστέρι από τον Ατρόμητο, λίγες μέρες πριν το δικό του δυνατό ευρωπαϊκό τεστ απέναντι στην Μπορούσια Ντόρτμουντ στην Τούμπα.

Με νίκη θέλει να συνεχίσει και ο Αστέρας Τρίπολης απέναντι στον Λεβαδειακό, λίγο πριν ταξιδέψει στη Γερμανία εν όψει Σάλκε.

Δύσκολη αποστολή θα έχει η ΑΕΚ στη Βέροια κόντρα στην τοπική ομάδα, στον αγώνα που ρίχνει την αυλαία της αγωνιστικής τη Δευτέρα, την ώρα που ο Τραϊανός Δέλλας αισθάνεται την πίεση στον πάγκο της «Ενωσης».

Συνοπτικά το πρόγραμμα της 5ης αγωνιστικής για το πρωτάθλημα της Super League:

Σάββατο (26/9)

16:00 (Μυτιλήνη) Καλλονή - Παναιτωλικός
18:15 (Καυτανζόγλειο) Ηρακλής - Ξάνθη
20:30 (Καραϊσκάκη) Ολυμπιακός - ΠΑΣ Γιάννινα

Κυριακή (27/9)
16:00 (Α. Νικολαίδης) Παναθηναϊκός -Πλατανιάς
18:15 (Λιβαδειά) Λεβαδειακός - Αστέρας Τρίπολης
18:15 (Νέα Σμύρνη) Πανιώνιος - Πανθρακικός
20:30 (Περιστέρι) Ατρόμητος - ΠΑΟΚ

Δευτέρα (28/9)19:30 (Βέροια) Βέροια - ΑΕΚ

ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ

ΣΥΝΟΛΟ ΕΝΤΟΣ ΕΚΤΟΣ
ΑΓ. Ν-Ι-Η Ν-Ι-Η Ν-Ι-Η ΤΕΡΜ. ΒΑΘ.
1. Ολυμπιακός 4 4-0-0 2-0-0 2-0-0 11-2 12
2. Παναθηναϊκός 4 3-0-1 2-0-0 1-0-1 9-2 9
3. ΠΑΟΚ 4 2-1-1 1-1-0 1-0-1 6-4 7
. ΑΕΚ 4 2-1-1 2-0-0 0-1-1 7-3 7
. Παναιτωλικός 4 2-1-1 1-1-1 1-0-0 5-3 7
. Αστέρας Τρίπολης 4 2-1-1 1-0-1 1-1-0 5-4 7
. ΠΑΣ Γιάννινα 4 2-1-1 2-0-0 0-1-1 6-5 7
8. Ατρόμητος 4 2-0-2 1-0-1 1-0-1 3-3 6
. Πανιώνιος 4 2-0-2 1-0-0 1-0-2 3-5 6
10.Ξάνθη 4 1-2-1 0-1-1 1-1-0 2-3 5
.Βέροια 4 1-2-1 0-1-1 1-1-0 4-5 5
.Ηρακλής 4 1-1-2 0-0-2 1-1-0 1-2 4
13.Λεβαδειακός 4 1-0-3 0-0-1 1-0-2 1-6 3
14.Καλλονή 4 0-2-2 0-1-1 0-1-1 1-6 2
.Πλατανιάς 4 0-1-3 0-1-1 0-0-2 2-8 1
16.Πανθρακικός 4 0-1-3 0-1-2 0-0-1 0-5 1
Newsroom ΔΟΛ, με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ

Read more...

Ψαλίδι 50% στα επιτόκια κόκκινων καρτών...


ΓΕΝΝΑΙΕΣ ΡΥΘΜΙΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΙΣ ΤΡΑΠΕΖΕΣ ΓΙΑ ΔΥΟ ΕΚΑΤ. ΠΙΣΤΩΤΙΚΕΣ...

Στο 50% ρίχνουν τα επιτόκια στις «κόκκινες» πιστωτικές κάρτες οι τράπεζες και παράλληλα προσφέρουν περισσότερες και μικρότερες δόσεις μέσα από ...
σειρά ρυθμίσεων με στόχο να διευθετηθούν καθυστερούμενες οφειλές άνω των 7 δισ. ευρώ.
Μάλιστα πλέον οι «κόκκινες» πιστωτικές ρυθμίζονται απευθείας, χωρίς να χρειαστεί η μετατροπή της οφειλής σε δάνειο...

Read more...

Νέα χαλάρωση στα capital controls -Τι αλλάζει...


Νέα χαλάρωση στους ελέγχους κεφαλαίων που είναι σε ισχύ αποφάσισε το υπουργείο Οικονομικών.
Σύμφωνα με την απόφαση που δημοσιεύθηκε στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεων, προβλέπεται ότι ο κάθε καταθέτης θα μπορεί πλέον να μεταφέρει έως και...
500 ευρώ στο εξωτερικό κάθε μήνα, μέσω των τραπεζών. Το ίδιο θα ισχύει και για εμβάσματα έως 500 ευρώ μέσω των Ελληνικών Ταχυδρομείων, ιδρυμάτων πληρωμών και υπηρεσιών μεταφοράς χρημάτων.
Η ίδια απόφαση χαλαρώνει και τους περιορισμούς σε ό,τι αφορά το άνοιγμα λογαριασμών. Αυτό αφορά τους νέους φοιτητές και τους φαντάρους. Οι συγκεκριμένες κατηγορίες θα μπορούν να ανοίξουν λογαριασμό, ταμιευτηρίου ή όψεως, με κάποιους όρους όμως. Οι μεν φοιτητές θα πρέπει να είναι άτομα που θα σπουδάσουν για πρώτη φορά το ακαδημαϊκό έτος 2015-16, μακριά από τον τόπο κατοικίας τους- οι οποίοι θα μπορούν να γίνουν και συνδικαιούχοι σε λογαριασμούς που υπάρχουν ήδη- ενώ οι αλλαγές για τους φαντάρους αφορούν εκείνους που θα κληθούν να υπηρετήσουν τη θητεία τους από τις 25 Σεπτεμβρίου. Ομως και στις δύο κατηγορίες, τα άτομα θα πρέπει να μην έχουν ήδη τραπεζικούς λογαριασμούς στο όνομά τους.
Επιπλέον, οι νέες αλλαγές στα capital controls αφορούν άτομα που έχουν σοβαρά προβλήματα υγείας ή όταν συντρέχουν σοβαροί κοινωνικοί λόγοι (πχ πληρωμές στο εξωτερικό). Σε αυτούς θα επιτρέπονται συναλλαγές έως και 2.000 ευρώ ανά μήνα, με την προσκόμιση των απαραίτητων δικαιολογητικών. Τέλος, το ΥΠΟΙΚ επιτρέπει την πρόωρη μερική λήξη προθεσμιακής κατάθεσης για κάλυψη εξόδων διαβίωσης, έως το ποσό των 1.800 ευρώ ανά μήνα, εφόσον δεν υπάρχουν επαρκή διαθέσιμα σε λογαριασμό ταμιευτηρίου ή όψεως του δικαιούχου σε οποιοδήποτε πιστωτικό ίδρυμα.
iefimerida.gr

Read more...

Εικόνες χάους από τη θεομηνία στην Κεφαλλονιά...


Εικόνες χάους από τη θεομηνία στην Κεφαλονιά - ΦΩΤΟΣε χείμαρροι μετατράπηκαν οι δρόμοι από το σφοδρό κύμα κακοκαιρίας που έπληξε την Κεφαλλονιά.
Οι ουρανοί άνοιξαν και μέσα σε λίγες ώρες στο νησί επικράτησε το χάος. Σπίτια και καταστήματα πλημμύρισαν, οδηγοί εγκλωβίστηκαν μέσα στα αυτοκίνητά τους και... πολλές περιοχές αποκλείστηκαν εξαιτίας των κατολισθήσεων. Για τέσσερις περίπου ώρες Κεφαλλονιά και Ιθάκη έμειναν χωρίς ρεύμα ενώ το τηλεφωνικό κέντρο της Πυροσβεστικής πήρε "φωτιά".

Δείτε τις φωτογραφίεςς

ΠΗΓΗ ΦΩΤΟ: Facebook Βλαχάτα Σάμης - inkefalonia - ΑΠΕ-ΜΠΕ - Kefaloniapress

Αναρτήθηκε από 

Read more...

Τι αλλάζει στον τρόπο υπολογισμού των τελών κυκλοφορίας...


ΚΙΝΗΣΗ ΙΧ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΑΡιζικές αλλαγές στα τέλη κυκλοφορίας των οχημάτων επεξεργάζεται το οικονομικό επιτελείο, μεταβάλλοντας τα κριτήρια βάσει των οποίων καλούνταν οι ιδιοκτήτες να πληρώσουν.

Σύμφωνα με τα όσα έχουν γίνει γνωστά μέχρι στιγμής το επίμαχο σχέδιο είναι... σχεδόν έτοιμο και αναμένεται να παρουσιαστεί στα μέσα Οκτωβρίου στους εκπροσώπους των θεσμών.

Σημειώνεται ότι τα έσοδα που εισέπραξε το Δημόσιο το 2014 από τα τέλη κυκλοφορίας ανέρχονται σε σχεδόν 1,1 δισ. ευρώ, ενώ με τον νέο τρόπο υπολογισμού στο οικονομικό επιτελείο εκτιμούν ότι θα μπορέσουν να τα αυξήσουν με επιβάρυνση, όπως τονίζουν των νοικοκυριών που έχουν τη μεγαλύτερη φοροδοτική ικανότητα.

Τα κριτήρια τα οποία επεξεργάζεται το οικονομικό επιτελείο είναι τα εξής:

– η εισαγωγή κριτηρίου συνολικού αριθμού ΙΧ ανά νοικοκυριό. Τα νοικοκυριά με δυο ενήλικες που έχουν τρίτο ή και τέταρτο ΙΧ θα επιβαρυνθούν σε σχέση με όσα καταβάλλουν σήμερα. Αντίστοιχα το νοικοκυριό με έναν φορολογούμενο και περισσότερα από ένα ΙΧ επίσης θα επιβαρυνθούν.

– η εισαγωγή κριτηρίου αθροίσματος κυβικών των ΙΧ κάθε νοικοκυριού. «Όποιος έχει ένα οικογενειακό ΙΧ και ένα «χιλιάρι» για δεύτερο δεν θα επιβαρυνθεί», λένε αρμόδια στελέχη του ΥΠΟΙΚ που επεξεργάζονται τις σχετικές προτάσεις. «Γιατί όμως να μην πληρώσει περισσότερα το εύπορο νοικοκυριό που διαθέτει δύο ή τρία οχήματα μεγάλου κυβισμού.

– η εισαγωγή κριτηρίου εμπορικής αξίας κυρίως για τα οχήματα που ταξινομήθηκαν για πρώτη φορά από τον Νοέμβριο του 2010 και μετά και σήμερα τα ύψος των τελών υπολογίζεται αποκλειστικά με βάση τους εκπεμπόμενους ρύπους. Τονίζουν στο υπουργείο Οικονομικών ότι αυτός ο υπολογισμός ευνοεί σημαντικά φορολογούμενους που αγοράζουν ακριβά ΙΧ σε σχέση με φορολογούμενους που έχουν ΙΧ με τα ίδια περίπου χαρακτηριστικά αλλά είναι μοντέλα πριν το 2010.

Read more...

Αναστέλλεται η πώληση «ύποπτων» μοντέλων της Volkswagen...

Ελβετία: Αναστέλλεται η πώληση «ύποπτων» μοντέλων της Volkswagen
... στην Ελβετία...
Διαστάσεις χιονοστιβάδας προσλαμβάνει σκάνδαλο Dieselgate της Volkswagen με ολοένα και πιο εμφανή τον αντίκτυπο για τον κολοσσό της γερμανικής αυτοκινητοβιομηχανίας. Η Ελβετία αναστέλλει τις πωλήσεις των «ύποπτων» μοντέλων, ενώ την ίδια στιγμή οι ρυθμιστικές αρχές των ΗΠΑ «κόβουν»...
στην VW την άδεια πώλησης των νέων οχημάτων της με κινητήρα ντίζελ στη χώρα.

Οι ελβετικές αρχές αποφάσισαν να αναστείλουν τις πωλήσεις των μοντέλων της γερμανικής αυτοκινητοβιομηχανίας Volkswagen που πιστεύεται ότι είναι εφοδιασμένα με το επίμαχο λογισμικό που παραποιεί τις μετρήσεις των εκπομπών ρύπων των κινητήρων ντίζελ.

Η Ομοσπονδιακή Οδική Υπηρεσία διευκρίνισε σε ανακοίνωσή της ότι η απόφαση αφορά περίπου 180.000 οχήματα Audi, Seat, Skoda και Volkswagen που κατασκευάστηκαν από το 2009 μέχρι το 2014.

Ταυτόχρονα, η αρμόδια ρυθμιστική αρχή των ΗΠΑ αρνείται να δώσει άδεια στην Volkswagen να πουλήσει τα νέα μοντέλα της του 2016 με κινητήρα ντίζελ στη χώρα.

«Η Volkswagen δεν έχει λάβει πιστοποιητικό συμμόρφωσης από την EPA [...] για τα τετρακύλινδρα οχήματα ντίζελ» δήλωσε ο Κρίστοφερ Γκράντλερ, εκπρόσωπος της ομοσπονδιακής υπηρεσίας για την προστασία του περιβάλλοντος EPA.

Οι ρυθμιστικές αρχές «δεν έχουν ακόμη πειστεί ότι τα δεδομένα και τα στοιχεία που παρείχε η Volkswagen αποδεικνύουν πως τα οχήματά της σέβονται τα απαιτούμενα πρότυπα» επισήμανε.

Η απόφαση αυτή αναμένεται ότι θα επηρεάσει κυρίως τις πωλήσεις του νέου Passat, το οποίο παρουσιάστηκε θριαμβευτικά τη Δευτέρα στη Νέα Υόρκη.

«Είμαστε σε συζητήσεις με την EPA και αναμένουμε πάντα ότι θα διαθέσουμε το Passat 2016 στις ΗΠΑ μέχρι το τέλος του έτους» είπε στο Γαλλικό Πρακτορείο Ειδήσεων (AFP) εκπρόσωπος της γερμανικής εταιρείας στις ΗΠΑ.

Read more...

Δημοσκόπηση "Bridging Europe": Τι λένε οι πολίτες για τη νίκη ΣΥΡΙΖΑ...


...και τη νέα κυβέρνηση...
Την πεποίθηση ότι η κυβέρνηση θα καταπολεμήσει τη διαφθορά και τη διαπλοκή και θα προστατεύσει τους αδύναμους, εκφράζει η πλειονότητα των πολιτών, σύμφωνα με πανελλαδική δημοσκόπηση του κέντρου ερευνών "Bridging Europe". Την ίδια στιγμή, σχεδόν οι μισοί κρίνουν...
αναμενόμενη την ευρεία νίκη του ΣΥΡΙΖΑ, την οποία την αποδίδουν κατά κύριο λόγο στον Αλέξη Τσίπρα.
Ειδικότερα, στην έρευνα που έγινε μεταξύ 23 - 25 Σεπτεμβρίου σε δείγμα 1.017 ατόμων, το 46% των πολιτών κρίνει θετικά τη σύνθεση της νέας κυβέρνησης, με το 38% να έχει αρνητική γνώμη. Αναμενόμενη χαρακτηρίζει την ευρεία νίκη του ΣΥΡΙΖΑ το 48%, έναντι του 30% που έχει αντίθετη γνώμη, ενώ σχεδόν επτά στους δέκα (67%), κάνουν λόγο για προσωπική επιτυχία του Αλ. Τσίπρα.
Παράλληλα, το 61% δήλωσε ότι ψήφισε στρατηγικά στις εκλογές, σε αντίθεση με το 33% που ψήφισε βάσει ιδεολογίας. Η πλειονότητα των πολιτών (45% έναντι 34%) δηλώνει ότι για εθνικά ζητήματα πρέπει να γίνεται δημοψήφισμα ενώ πιστεύει ότι η κυβέρνηση θα κάνει το καλύτερο δυνατό για να προστατεύσει τα αδύναμα κοινωνικά στρώματα (40% έναντι 31%).

Διαβάστε ολόκληρο το κείμενο, ΕΔΩ...

Read more...

Εκπτώσεις από την εφορία...


Εκπτώσεις από την εφορία
Με την καταβολή του 40% των φόρων και των προστίμων που τους έχουν επιβληθεί από τον ελεγκτικό μηχανισμό μπορούν να «καθαρίσουν» όσοι έχουν προσφύγει στη Διεύθυνση Επίλυσης Διαφορών (ΔΕΔ) του υπουργείου Οικονομικών, ή στα διοικητικά δικαστήρια.
 Επί της ουσίας πρόκειται για ένα...
εισπρακτικό σχέδιο, το οποίο εφόσον γίνει δεκτό από τους πιστωτές της χώρας (έχει την αρχική έγκριση των τεχνικών κλιμακίων) μπορεί να συνεισφέρει σημαντικά έσοδα στα δημόσια ταμεία.

Σύμφωνα με πληροφορίες, το σχέδιο αυτό θα λειτουργήσει περίπου σαν «περαίωση», αλλά υποθέσεων που έχουν ελεγχθεί και εν συνεχεία αμφισβητηθεί από τα φυσικά και νομικά πρόσωπα. Οπως αναφέρουν παράγοντες του υπουργείου Οικονομικών, θα έχει συγκεκριμένη διάρκεια περίπου δύο ή τριών μηνών και όσοι αποφασίσουν να ενταχθούν στην «περαίωση» ελεγμένων υποθέσεων πληρώνοντας εφάπαξ ένα ποσό της τάξης του 40% των φόρων και των προστίμων που τους έχουν επιβληθεί, θα «κλείνει» οριστικά η υπόθεση. Σύμφωνα με στοιχεία του υπουργείου Οικονομικών, στα διοικητικά δικαστήρια εκκρεμούν περισσότερες από 87.000 φορολογικές υποθέσεις, με την αξία τους να ξεπερνά τα 7 δισ. ευρώ. Επίσης, στη Διεύθυνση Επίλυσης Διαφορών έχουν υποβληθεί από τις αρχές του έτους μέχρι και τον περασμένο Αύγουστο 8.471 προσφυγές με τις οποίες οι ελεγχόμενοι αμφισβητούν τις πράξεις των ελεγκτικών αρχών. Από τον τεράστιο αυτό όγκο των προσφυγών η ΔΕΔ αποφάσισε για τις 5.928 εξ αυτών τα εξής:

• Δεκτές έγιναν μόλις οι 345 προσφυγές.

• Απορρίφθηκαν με συνοπτικές διαδικασίες οι 2.991.

• Με τις 2.592 υπόλοιπες δεν ασχολήθηκαν, διότι εξέπνευσε η προβλεπόμενη από τον νόμο καταληκτική ημερομηνία για εξέτασή τους.

Οι προσφυγές που έχουν κατατεθεί από τη σύσταση της Επιτροπή ανέρχονται σε 20.791. Από αυτές εξετάστηκαν οι 14.021, ενώ έγιναν δεκτές μόλις 1.718. Δηλαδή 6.165 απορρίφθηκαν, ενώ 6.105 δεν κατέστη ποτέ εφικτό να εξεταστούν, διότι εξέπνευσε η προβλεπόμενη από τον νόμο καταληκτική ημερομηνία. Μετά την απόφαση της Διεύθυνσης Επίλυσης Φορολογικών Διαφορών, 7.623 ελεγχόμενοι που αμφισβήτησαν και τις αποφάσεις της Επιτροπής προσέφυγαν στα διοικητικά δικαστήρια.

Σύμφωνα με πληροφορίες, οι δανειστές της χώρας διαπιστώνουν ότι η διαδικασία του εξωδικαστικού συμβιβασμού και συγκεκριμένα η αρμόδια επιτροπή δεν έχει φέρει τα αποτελέσματα για τα οποία συστάθηκε. Στο πλαίσιο αυτό εξετάζεται η αλλαγή του θεσμικού πλαισίου για μία ακόμη φορά. Μέχρι να γίνουν οι απαραίτητες ενέργειες, οι σχεδιασμοί του υπουργείου Οικονομικών και των τεχνικών κλιμακίων φαίνεται να οδηγούν στην καταβολή ποσού που ανέρχεται στο 40% των φόρων και των προστίμων που έχουν επιβληθεί στους ελεγχόμενους.

Είναι ενδεικτικό ότι το ελληνικό Δημόσιο εισπράττει μόλις το 1% από τους φόρους και τα πρόστιμα που επιβάλλονται από τους ελεγκτικούς μηχανισμούς. Στο πλαίσιο αυτό στελέχη του υπουργείου Οικονομικών θεωρούν ότι με το ανωτέρω σχέδιο μπορούν να τονωθούν τα έσοδα του Δημοσίου που παρουσιάζουν απόκλιση άνω των 4 δισ. ευρώ και να «αδειάσει» η δεξαμενή των προσφυγών που έχουν κατατεθεί αλλά και των φορολογικών υποθέσεων που λιμνάζουν στα διοικητικά δικαστήρια.

"Καθημερινή"

Read more...

«Πόρτα» σε Γεωργιάδη και Βορίδη...


«Πόρτα» σε Γεωργιάδη και Βορίδη από τον πρόεδρο της ΟΝΝΕΔ - Media
...από τον πρόεδρο της ΟΝΝΕΔ...
«Δεν θα στηρίξω μία υποψηφιότητα όπως αυτή του κου Γεωργιάδη και του κου Βορίδη», ανέφερε μεταξύ άλλων μιλώντας στον σταθμό SBC ο πρόεδρος της ΟΝΝΕΔ Σάκης Ιωαννίδης.

«Διαφωνώ ιδεολογικά με κάποιους συγκεκριμένους, σέβομαι την άποψή τους αλλά δεν μπορεί να...
είναι κυρίαρχα κομμάτια μέσα στη Νέα Δημοκρατία. Προφανώς αυτοί δεν μπορεί να είναι και οι επικεφαλείς στη Νέα Δημοκρατία και προφανώς εγώ δεν θα στηρίξω μία τέτοια υποψηφιότητα, όπως του κου Άδωνι και του κου Βορίδη. Δεν υπάρχει περίπτωση», ανέφερε χαρακτηριστικά.

Ο Σάκης Ιωαννίδης χαρακτήρισε τη Νέα Δημοκρατία «μία μεγάλη παράταξη που δικαίωμα έχουν, βάσει των αρχών τις οποίες επικαλούνται, να μπορούν να χωρέσουν όλοι, από τον χώρο της δεξιάς έως τις αρχές της κεντροαριστεράς».

Σημειώνεται ότι, μιλώντας στο MEGA το πρωί του Σαββάτου, ο Άδωνις Γεωργιάδης άφησε ανοιχτό το ενδεχόμενο να διεκδικήσει τη θέση του προέδρου της ΝΔ, ενώ η τελική απόφασή του θα εξαρτηθεί από το ποιες θα είναι οι υπόλοιπες υποψηφιότητες για τη θέση. 

topontiki.gr


Read more...