Κυριακή 3 Μαρτίου 2013

Κρίσιμη η κατάσταση του τρίτου Σημάδια βελτίωσης της υγείας των δυο εκ των τριών φοιτητών της Λάρισας


  (Φωτογραφία:  ΑΠΕ )

Λάρισα
Αποσωλήνωθηκε και έχει επαφή με το περιβάλλον ο ένας εκ των τριών φοιτητών που νοσηλεύονται σε νοσοκομεία της Λάρισας μετά το τραγικό περιστατικό με το αυτοσχέδιο μαγκάλι την περασμένη Πέμπτη που κόστισε τη ζωή σε δύο νέα παιδιά.

Και ο δεύτερος φοιτητής, που από τη αρχή ήταν σε πιο ελαφριά κατάσταση -με μάσκα οξυγόνου- είχε ήδη επαφή και με τους οικείους του και εντός της ημέρας αναμένεται να βγει και από την εντατική, ακόμα και εντός της ημέρας, και να συνεχίσει τη νοσηλεία του στην πνευμονολογική κλινική του νοσοκομείου.

Στάσιμη και κρίσιμη παραμένει η κατάσταση του τρίτου φοιτητή που νοσηλεύεται στην ΜΕΘ του Γενικού Νοσοκομείου Λάρισας και παραμένει διασωληνωμένος.

Σε σιωπηρή διαμαρτυρία συμμετείχαν το απόγευμα εκατοντάδες Λαρισαίοι, οι οποίοι ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμα των Ενεργών Πολιτών της πόλης, στη μνήμη των δυο φοιτητών.

Οι πολίτες, στάθηκαν επί ώρα σιωπηλοί στην Κεντρική Πλατεία, κρατώντας αναμμένα κεριά υπό τους ήχους διακριτικής μουσικής που έπαιζε νεανικό συγκρότημα, αποχαιρετώντας έτσι τους δύο άτυχους νέους, η απώλεια των οποίων συγκλόνισε την πόλη και στέλνοντας παράλληλα μήνυμα διαμαρτυρίας προς την πολιτεία.

Ανάλογη δράση πραγματοποιήθηκε σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη.


Newsroom ΔΟΛ, με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ

Read more...

Αυλαία στο Συνέδριο Σε εξέλιξη η καταμέτρηση για την Κεντρική Πολιτική Επιτροπή του ΠΑΣΟΚ


  (Φωτογραφία:  ΑΠΕ )

Αθήνα
Συνεχιζόταν έως αργά το βράδυ της Κυριακής η καταμέτρηση των ψήφων για την ανάδειξη των 130 μελών της Κεντρικής Πολιτικής Επιτροπής του ΠΑΣΟΚ.

Με την ψηφοφορία, που πραγματοποιήθηκε ομαλά, ολοκληρώθηκαν οι εργασίες του 9ου Συντακτικού Συνεδρίου του κόμματος στο Στάδιο Ειρήνης και Φιλίας.

Η καταμέτρηση των ψήφων άρχισε αργά το απόγευμα και μεταδίδεται ζωντανά στην ηλεκτρονική διεύθυνση του ΠΑΣΟΚ.

Ο Νίκος Ανδρουλάκης προηγείται σε αριθμό ψήφων.

Εκτός των 130 μελών της Κεντρικής Πολιτικής Επιτροπής του ΠΑΣΟΚ που διεκδίκησαν την ψήφο των συνέδρων, έχουν οριστεί αριστίδην 50 μέλη.

Μεταξύ αυτών, δεν είναι οι ευρωβουλευτές του κόμματος -βάσει του νέου καταστατικού που υιοθέτησε το Συνέδριο- γεγονός που έχει προκαλέσει συζητήσεις.

Σύμφωνα με πληροφορίες από το περιβάλλον του προέδρου του Κινήματος, ο Ευ.Βενιζέλος είχε εκφράσει δυσφορία για τους ευρωβουλευτές, καθώς φέρονται να μην τηρούν την κομματική γραμμή.

Κατά τις ίδιες πληροφορίες, ο κ. Βενιζέλος υπέδειξε στους ευρωβουλευτές να ζητήσουν την ψήφο των συνέδρων εφόσον επιθυμούν να αναδειχθούν στην Κεντρική Επιτροπή, κάτι που έκανε μόνο η Σ.Ράπτη.

Τέσσερις ευρωβουλευτές του ΠΑΣΟΚ (Σπ.Δανέλλης, Δ.Δρούτσας, Μ.Κοππά και Αννυ Ποδηματά) με κοινή ανακοίνωσή τους εξέφρασαν την έντονη ενόχλησή τους για τον αποκλεισμό τους από την Κεντρική Επιτροπή.

Μετά την ψήφο του για την ανάδειξη της Κεντρικής Επιτροπής, ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ χαρακτήρισε το Συνέδριο «εθνικό πολιτικό γεγονός».

Newsroom ΔΟΛ, με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ

Read more...

Ανακοίνωση του υπουργείου Οικονομικών Δεν υπάρχει υποχρέωση ασφάλισης για ΙΧ που έχουν κατατεθεί οι πινακίδες


  (Φωτογραφία:  ΑΠΕ )

Αθήνα
Στη διευκρίνιση, ότι οι ιδιοκτήτες οχημάτων των οποίων οι πινακίδες έχουν κατατεθεί στις ΔΟΥ δεν έχουν υποχρέωση να ασφαλίσουν τα ΙΧ τους, προχώρησε το υπουργείο Οικονομικών.

Το υπουργείο Οικονομικών εξέδωσε την ανακοίνωση με αφορμή δημοσιεύματα του Τύπου περί υποχρεωτικής ασφάλισης ακόμη και στα ακινητοποιημένα ΙΧ αυτοκίνητα.

Από το υπουργείο Οικονομικών ανακοινώθηκε ότι σε καμία περίπτωση δεν έχουν υποχρέωση ασφάλισης των οχημάτων τους οι ιδιοκτήτες των αυτοκινήτων που καταθέτουν πινακίδες στις ΔΟΥ.
Newsroom ΔΟΛ

Read more...

Εν όψει συνάντησης με την τρόικα Δεν θα μειωθεί άλλο ο κατώτατος μισθός έως το 2016, δηλώνει ο Γ.Βρούτσης


O υπουργός Εργασίας Γ.Βρούτσης
O υπουργός Εργασίας Γ.Βρούτσης   (Φωτογραφία:  Eurokinissi )

Αθήνα
Εν όψει της συνάντησης που θα έχει με την τρόικα, μέσα στην εβδομάδα, ο υπουργός Εργασίας Γ.Βρούτσης διαβεβαιώνει πως δεν πρόκειται να υπάρξει περαιτέρω μείωση του κατώτατου μισθού έως το τέλος του προγράμματος δημοσιονομικής προσαρμογής, δηλαδή έως το 2016.
Ο Γ.Βρούτσης δήλωσε στο Mega πως το θέμα του κατώτατου μισθού έχει κλείσει οριστικά και υπάρχει σχετική νομοθεσία. Όπως είπε, ο κατώτατος μισθός δεν πρόκειται να μειωθεί εκ νέου έως το τέλος του προγράμματος, δηλαδή το 2016. 
Ο υπουργός Εργασίας θα έχει συνάντηση με την τρόικα εντός της εβδομάδας και στην συνάντηση αυτή θα κλείσει το θέμα του μηχανισμού βάσει του οποίου θα ορίζεται ο κατώτατος μισθός, όπως προβλέπει το μνημόνιο.
Newsroom ΔΟΛ

Read more...

ΜΙΑ ΠΑΡΑΙΤΗΣΗ ΜΕ ΥΠΟΝΟΟΥΜΕΝΑ Η ΠΑΡΑΙΤΗΣΗ ΤΟΥ ΝΙΚΟΥ ΣΙΜΟΥ AΠO THN EΡT - ΠΛΗΡΗΣ ΕΠΙΒEΒAIΩΣΗ ΤΟΥ FIMOTRO



Γράφει ο "Μιντιάκιας"
Αγαπητό Fimotro,
Εμείς το είχαμε γράψει από προχθές στο Fimotro. Δύο πράγματα υπήρχαν ή Μπράμος ή Νίκος Σίμος εκτός ΕΡΤ και να που επιβεβαιωθήκαμε δεν άργησε και πολύ ο Νίκος Σίμος παραιτήθηκε από την θέση του... διευθύνοντα συμβούλου της ΕΡΤ !
Ο Νίκος Σίμος δήλωσε ότι δέχτηκε πιέσεις από το ΠΑΣΟΚ και τη ΔΗΜΑΡ για την τοποθέτηση Μπράμου στην γενική διεύθυνση της ΕΡΤ με την οποία διαφωνούσε και μετά από το τελευταίο ΔΣ απείλησε με παραίτηση την οποία και έδωσε χθες.
Επίσης δήλωσε  «Σε μια δύσκολη εποχή που η ανεργία καλπάζει είναι τουλάχιστον ντροπή η ΕΡΤ να επαναφέρει έναν συνταξιούχο της, για τη νευραλγική θέση τη στιγμή που υπάρχουν αξιόλογοι και άνεργοι στο χώρο»!Η επιστολή παραίτησης στην οποία μεταξύ άλλων επισημαίνει ότι η ΕΡΤ είναι ένας οργανισμός με τεράστιες δυνατότητες που όμως δεν θα σταθεί ποτέ στα πόδια του βαλλόμενος και εκ των έσω ήταν το κερασάκι στην τούρτα αφού είχαν μαζευτεί πολλά!
 
Ποιος όμως θα πάρει την σκυτάλη της ΕΡΤ ;
Μήπως ο καινούργιος υπουργός μετά τον ανασχηματισμό αποφασίσει ;
Το σίγουρο είναι ότι ο Μπράμος κάηκε...αρα έρχονται αλλαγές στην ΕΡΤ
Κρατήστε το αυτό!
 
Εμείς πάντως τα γράφαμε (εδώ) στο Fimotro προχθές για να τα θυμηθούμε
 
Αναβλήθηκε τελικά για την άλλη εβδομάδα για συζήτηση από το ΔΣ της ΕΡΤ η τοποθέτηση του Μπράμου στην ΓΔ της ΕΡΤ με πρωτοβουλία του Νίκου Σίμου! Γιατί άραγε ο...
διευθύνων της ΕΡΤ ανέβαλε την σχετική συζήτηση στο ΔΣ;
Μήπως κάποιο λάκο έχει η φάβα;
Μήπως ο Νίκος Σίμος κάτι ξέρει;
Ή μήπως ο Μπράμος θα διευκολύνει το Νίκο Σίμο για αποχώρηση από την ΕΡΤ;
Πάντως εμείς το γράψαμε χθες...
Προβλήματα μυρίζομαι...
Θα δείξει..ή με Μπράμο χαλάει η δουλειά ή Ν.Σίμος φεύγει κρατήστε το αυτό!
 
Έτσι για να ευλογήσουμε τα γένια μας βρε παιδιά!
 
Δε βλάπτει!
http://fimotro.blogspot.gr

Read more...

«Θεσμικά απαράδεκτη» κίνηση Ενόχληση ευρωβουλευτών με Βενιζέλο για τον αποκλεισμό από την Κεντρική Επιτροπή


  (Φωτογραφία:  ΑΠΕ )

Αθήνα
Τη δυσφορία για το γεγονός ότι «με το νέο καταστατικό που υιοθέτησε στο Συνέδριό του το ΠΑΣΟΚ, η Κοινοβουλευτική Ομάδα του ΠΑΣΟΚ στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο εξαιρείται, για πρώτη φορά στην ιστορία του Κινήματος από τα μέλη του ανώτατου καθοδηγητικού οργάνου» εκφράζουν με κοινή δήλωσή τους οι τέσσερις ευρωβουλευτές του κόμματος Σπ.Δανέλλης, Δ.Δρούτσας, Μ.Κοππά και Αννυ Ποδηματά. Αφήνοντας αιχμές κατά του Ευ.Βενιζέλου, οι τέσσερις ευρωβουλευτές κάνουν λόγο για «θεσμικά απαράδεκτη» και «ακατανόητη» κίνηση.

Οι τέσσερις ευρωβουλευτές εξέφρασαν την «έκπληξή» τους για την απόφαση, «τη στιγμή που ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ επανειλημμένως τόνισε κατά τη διάρκεια του Συνεδρίου την ανάγκη ενός «νέου, συμμετοχικού, συλλογικού και όχι αρχηγικού ΠΑΣΟΚ».

Εξέφρασαν δε τη «λύπη» τους για το ότι «συμβαίνει την ώρα που η συνεργασία θα έπρεπε να εντατικοποιηθεί, καθώς σε 10 μήνες ξεκινάει η ελληνική Προεδρία στην ΕΕ και σε 14 μήνες διεξάγονται οι εκλογές για την ανάδειξη του νέου Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου».

Οι ευρωβουλευτές του ΠΑΣΟΚ δεν ορίστηκαν μεταξύ των 50 αριστίδην στην Κεντρική Επιτροπή του κόμματος. Σύμφωνα με πληροφορίες από το περιβάλλον του προέδρου του Κινήματος, ο κ. Βενιζέλος έχει εκφράσει την έντονη ενόχλησή του για τους ευρωβουλευτές, καθώς φέρονται να μην τηρούν την κομματική γραμμή.

Κατά τις ίδιες πληροφορίες, ο κ. Βενιζέλος υπέδειξε στους ευρωβουλευτές να ζητήσουν την ψήφο των συνέδρων εφόσον επιθυμούν να αναδειχθούν στην Κεντρική Επιτροπή, κάτι που έκανε μόνο η Σ.Ράπτη.

Η κοινή δήλωση των τεσσάρων ευρωβουλευτών έχει ως εξής:


«Mε το νέο καταστατικό που υιοθέτησε στο Συνέδριό του το ΠΑΣΟΚ, η Κοινοβουλευτική Ομάδα του ΠΑΣΟΚ στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο εξαιρείται, για πρώτη φορά στην ιστορία του Κινήματος, από τα μέλη του ανώτατου καθοδηγητικού οργάνου.

»Με βάση την απόφαση αυτή, στην νέα Κεντρική Επιτροπήσυμμετέχουν αυτοδίκαια τα μέλη της σημερινής 28μελούς Κοινοβουλευτικής Ομάδας του Κινήματος, όσοι/ες είχαν εκλεγεί στις εκλογές του περασμένου Μαΐου, οι πρώην Πρόεδροι και οι Γραμματείς του κόμματος, ενώ, σύμφωνα με εισήγηση της Επιτροπής καταστατικού -που τελικώς δεν εγκρίθηκε-στα αριστίνδην μέλη επρόκειτο να ενταχθούν Πρόεδροι νοσοκομείων και διοικητές ΔΕΚΟ!

»Πρόκειται για μια απόφαση θεσμικά απαράδεκτη για τα δεδομένα όχι μόνο των ελληνικών αλλά και των ευρωπαϊκών πολιτικών κομμάτων, ιδιαίτερα δε εκείνων που ανήκουν στο Ευρωπαϊκό Σοσιαλιστικό Κόμμα και την Ομάδα των Σοσιαλιστών και Δημοκρατών στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο.

»Πρόκειται για μια απόφαση ακατανόητη ιδιαίτερα σε μια στιγμή που το ΠΑΣΟΚ δηλώνει ότι θέλει να ενισχύσει την ευρωπαϊκή σοσιαλδημοκρατική του ταυτότητα, να συμμετάσχει πιο ενεργά στη διαμόρφωση εναλλακτικών προοδευτικών προτάσεων στο ευρωπαϊκό επίπεδο και να συμβάλλει στην αλλαγή του σημερινού συντηρητικού συσχετισμού δυνάμεων στην Ευρώπη.

»Είναι γνωστό ότι στη διάρκεια των τελευταίων 3,5 ετών, το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο εξέφρασε με πολλούς τρόπους και σε πολλές ευκαιρίες την αλληλεγγύη του προς την Ελλάδα και τον ελληνικό λαό και κατέβαλε συστηματικές προσπάθειες για πιο ισορροπημένες, δίκαιες και αποτελεσματικές ευρωπαϊκές απαντήσεις στην κρίση. Σ' αυτή την προσπάθεια, τα μέλη της Κ.Ο. του ΠΑΣΟΚ έπαιξαν και παίζουν πρωταγωνιστικό ρόλο.

»Προφανές είναι ότι αυτή την προσπάθεια για την Ελλάδα θα τη συνεχίσουμε, στο πλαίσιο της Ομάδας των Σοσιαλιστών και Δημοκρατών στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο και όπου αλλού κληθούμε.

»Εκφράζουμε, ωστόσο, την έκπληξή μας για την απόφαση θεσμικού αποκλεισμού μας από την Κεντρική Επιτροπή του Κινήματος , τη στιγμή που ο Πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ επανειλημένως τόνισε κατά τη διαρκεια του Συνεδρίου την ανάγκη ενός "νέου, συμμετοχικού, συλλογικού και όχι αρχηγικού ΠΑΣΟΚ" και λυπούμεθα που συμβαίνει την ώρα που η συνεργασία θα έπρεπε να εντατικοποιηθεί, καθώς σε 10 μήνες ξεκινάει η ελληνική Προεδρία στην ΕΕ και σε 14 μήνες διεξάγονται οι εκλογές για την ανάδειξη του νέου Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου».

Σπύρος Δανέλλης
Δημήτρης Δρούτσας
Μαριλένα Κοππά
Άννυ Ποδηματά
Newsroom ΔΟΛ, με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ

Read more...

Στη σκιά της ΑΟΖ Συνάντηση με τον Ερντογάν θα έχει ο Αντώνης Σαμαράς


Οι κ.κ. Σαμαράς και Ερντογάν
Οι κ.κ. Σαμαράς και Ερντογάν  

Αθήνα
Στη σκιά της συζήτησης για την Αποκλειστική Οικονομική Ζώνη (ΑΟΖ) και την υφαλοκρηπίδα διεξάγεται τη Δευτέρα στην Κωνσταντινούπολη το 2ο Ανώτατο Συμβούλιο Συνεργασίας Ελλάδας - Τουρκίας.

Ο πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς μεταβαίνει ο ίδιος στη γειτονική χώρα, επικεφαλής πολυμελούς αντιπροσωπείας, αποτελούμενης από εννέα υπουργούς και έναν υφυπουργό, αλλά οι προσδοκίες από τη συνάντηση είναι χαμηλές.

Ο κ. Σαμαράς θα έχει συναντήσεις με τον Τούρκο πρόεδρο Αμπντουλάχ Γκιουλ και τον πρωθυπουργό της Τουρκίας Ταγίπ Ερντογάν. Θα ακολουθήσει κοινό Υπουργικό Συμβούλιο, με ατζέντα χαμηλής πολιτικής και αναμένεται να υπογραφούν έντεκα διμερείς συμφωνίες.

Μεταξύ άλλων, αναμένεται να υπογραφούν πρωτόκολλα για θέματα συνεργασίας στον τομέα του αθλητισμού, περί παροχή υπηρεσιών υγείας σε περιπτώσεις καταστροφών, μνημόνιο κατανόησης για συνεργασία στη ναυτιλία και τις θαλάσσιες μεταφορές, καθώς και μία δήλωση συνεργασίας σε θέματα παράνομης μετανάστευσης.

Η επίσκεψη σαμαρά πραγματοποιείται λίγες ημέρες μετά την κατάθεση από την ελληνική κυβέρνηση ρηματικής διακοίνωσης προς τα Ηνωμένα Έθνη με την οποία απορρίπτει τη μονομερή κίνηση της Αγκυρας να παραχωρήσει άδειες για έρευνες νοτίως της Ρόδου και του Καστελόριζου.

Σε αποκλειστική συνέντευξή του στη ΝΕΤ, που θα μεταδοθεί ολόκληρη στις 09:00 το πρωί της Δευτέρας, ο Τούρκος πρωθυπουργός Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν τονίζει για τη συνεργασία μεταξύ των δύο χωρών: «Πρόκειται για μία συνεργασία, την οποία εμείς χαρακτηρίζοντάς την "στρατηγική", θέλουμε να της δώσουμε μία διαφορετική διάσταση. Να μην υπάρχει, δηλαδή, στο εξής στις διμερείς σχέσεις Ελλάδας- Τουρκίας μία πολιτική που θα βασίζεται στα κουτσομπολιά, να μην υπάρχουν τα "σού 'πα, μού 'πες"».

Σε ό,τι αφορά το πλαίσιο των συνομιλιών ο κ. Ερντογάν υπογραμμίζει: «Στις συνομιλίες μας με την ελληνική κυβέρνηση θα αξιολογήσουμε το σημείο στο οποίο βρίσκονται οι διμερείς μας σχέσεις και θα έχουμε την ευκαιρία να συζητήσουμε πώς θα πορευτούμε στο εξής... Θα έχουμε μία πλούσια ατζέντα και θα συνεχίσουμε τις εργασίες μας από το πρωί στις 11.00 μέχρι το βράδυ.

»Φυσικά θα εξετάσουμε και ένα σύνολο θεμάτων, τουριστικών, ενεργειακών, τηλεπικοινωνιακών, προς ποια κατεύθυνση οδηγούμε τις διμερείς πολιτικές μας σχέσεις, καθώς και θέματα ΝΑΤΟ, διότι είμαστε δύο χώρες-μέλη του ΝΑΤΟ και πρέπει να συζητήσουμε τα βήματα που θα κάνουμε με αυτή μας την ιδιότητα».

Ανέφερε ακόμη για τις εμπορικές συναλλαγές μεταξύ των δύο χωρών: «Στα τέλη του 2012, το συνολικό εμπορικό μας ισοζύγιο έφτασε τα 5 δισ. δολάρια, εκ των οποίων τα 3,5 δισ. είναι εξαγωγές της Ελλάδας και τα 1,5 δισ. είναι δικές μας εξαγωγές προς την Ελλάδα. Με άλλα λόγια, φροντίζουμε το δίκαιο προς τον γείτονα και δρομολογούμε αυτή τη διαδικασία μέσα σε πνεύμα αλληλεγγύης».

Σύμφωνα με τα αποσπάσματα της συνέντευξης, που έδωσε στη δημοσιότητα η ΝΕΤ, ο κ. Ερντογάν επισήμανε επίσης: «Θεωρώ ότι πρόκειται για ένα σημαντικό βήμα στις σχέσεις Ελλάδας- Τουρκίας, από το παρελθόν στο μέλλον. Είχαμε την ευκαιρία να συναντηθούμε και με τον κ. Σαμαρά και να εξετάσουμε τα θέματα αυτά, έστω και σύντομα, όταν βρεθήκαμε στη Ντόχα. Με τα θέματα που θα εξετάσουμε τώρα θα κάνουμε πλέον τα βήματα, έχουμε ήδη υπογράψει ορισμένες συμφωνίες, τώρα θα υπογράψουμε κι άλλες και νομίζω ότι θα πάνε όλα καλά».

Newsroom ΔΟΛ

Read more...

Η διαφθορά, η διασπάθιση δημοσίου χρήματος, οι καταχρήσεις και οι κομπίνες κάθε άλλο παρά μεμονωμένα φαινόμενα αποτελούν στην Τοπική Αυτοδιοίκηση

Η καταδική Παπαγεωργόπουλου δεν ήταν κεραυνός εν αιθρία. Δεκάδες υποθέσεις διασπάθισης χρήματος από δημοτικούς άρχοντες έχουν αποκαλυφθεί κατά καιρούς. Μπορεί η βαρύτατη ποινή που επιβλήθηκε στον πρώην δήμαρχο Θεσσαλονίκης να ενεργοποίησε τα αντανακλαστικά της κοινής γνώμης, αλλά δυστυχώς δεν πρόκειται για μεμονωμένο φαινόμενο.
Άλλοτε το πείσμα δημοτών που καταγγέλλουν αποφάσεις δημοτικών αρχών και η επαγγελματική επάρκεια υπαλλήλων θεσμικών οργάνων που ερευνούν με συνέπεια και σε βάθος υποθέσεις διαφθοράς και άλλοτε οι πολιτικές αντιπαραθέσεις ή ακόμη και οι επαγγελματικές αντιπαλότητες οδηγούν σε αποκαλύψεις για στελέχη της Τοπικής Αυτοδιοίκησης.
Σύμφωνα με την εφημερίδα Το Βήμα της Κυριακής οι υποθέσεις φτάνουν ενίοτε στη Δικαιοσύνη, με βαρύ κατηγορητήριο για παραβάσεις καθήκοντος, για παρανομίες στην ανάθεση δημοτικών έργων με τη μέθοδο της κατάτμησης για να μη γίνονται διαγωνισμοί, για κατάχρηση δημοσίου χρήματος, για κακοδιαχείριση ή ενέργειες εις βάρος του κοινωνικού συνόλου από αιρετούς της Τοπικής Αυτοδιοίκησης πρώτου και δεύτερου βαθμού.
Η Τοπική Αυτοδιοίκηση στο στόχαστρο του ΣΔΟΕ
Πρώην νομάρχες και περιφερειάρχες, καθώς και σύμβουλοι της Τοπικής Αυτοδιοίκησης σε όλη την Ελλάδα, έχουν βρεθεί στο στόχαστρο του ΣΔΟΕ, ενώ έχουν ήδη κινηθεί οι διαδικασίες ανοίγματος των λογαριασμών τους και ελέγχου των ''πόθεν έσχες'', αφού προέκυψαν ενδείξεις για φοροδιαφυγή και αδικαιολόγητο πλουτισμό.
Την ίδια ώρα ο γενικός επιθεωρητής δημόσιας διοίκησης κ. Λέανδρος Ρακιτζής ετοιμάζει την ένατη ετήσια έκθεσή του, η οποία θα δημοσιοποιηθεί τον Μάιο και, όπως η προηγούμενη έχει τους ΟΤΑ στην κορυφή της κατάταξης των φορέων που εμπλέκονται σε υποθέσεις διαφθοράς. Τα ευρήματα παραπέμπουν σε ενδείξεις για παράνομο πλουτισμό, για έκδοση εικονικών βεβαιώσεων παντός τύπου, για ατασθαλίες αλλά και για στρεβλές αποφάσεις σχετικά με θέματα περιβαλλοντικά, με τεχνικά έργα, με διοικητικές πράξεις κλπ.
Ήδη πολλές περιπτώσει περιγράφονται στην προηγούμενη έκθεσή του που δημοσιοποιήθηκε τον Ιούλιο του 2012 και αφορούσε 1.245 υποθέσεις για τον στενό δημόσιο τομέα (δημόσιες υπηρεσίες, νομικά πρόσωπα, δήμοι και περιφέρειες) και 655 για ΔΕΚΟ και οργανισμούς.
Προσφυγές Ρακιτζή
Μάλιστα ο κ. Ρακιτζής είχε ασκήσει προσφυγές κατά τελεσίδικων πειθαρχικών αποφάσεων και ενστάσεις κατά επιεικών ή λανθασμένων κατά τη διερεύνηση των στοιχείων αποφάσεων συλλογικών ή μονομελών πειθαρχικών οργάνων οι οποίες αφορούσαν τον στενό δημόσιο τομέα.
Είναι χαρακτηριστικό ότι μεταξύ άλλων έκανε ένσταση κατά απόφασης η οποία απάλλασσε υπάλληλο πολεοδομίας δήμου στην Αττική από πειθαρχικά παραπτώματα.
Από τον έλεγχο της περιουσιακής του κατάστασης τον οποίο διενήργησε το Σώμα Επιθεωρητών-Ελεγκτών Δημόσιας Διοίκησης (ΣΕΕΔΔ) διαπιστώθηκε ότι ο εγκαλούμενος κατά τη χρονική περίοδο 2000-2008 απέκτησε πόρους ύψους 353.971,6 ευρώ, οι οποίοι, όπως σημειώνεται στην έκθεση, δεν καλύπτονται από νόμιμα και εμφανή εισοδήματα.
Τα δικαστήρια πάντως τους τελευταίους μήνες έχουν ασχοληθεί με πλήθος υποθέσεων που αφορούν δράσεις στελεχών των ΟΤΑ. Ποιος θα φανταζόταν δέκα χρόνια μετά τον χαμό των 21 μαθητών στα Τέμπη ότι θα μπορούσε να φτάσει στη Δικαιοσύνη μια υπόθεση υπεξαίρεσης χρημάτων που είχαν συγκεντρωθεί στη μνήμη τους;
Στις 17 Φεβρουαρίου 2013 με βούλευμα του Συμβουλίου Εφετών Θεσσαλονίκης ο πρώην δήμαρχος δήμου Αποστόλου Παύλου Ημαθίας και ένα δημοτικός ταμίας παραπέμπονται για δίκη στο Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων Θεσσαλονίκης με την κατηγορία υπεξαίρεσης 1,3 εκατ. ευρώ από τα ταμεία του δήμου την περίοδο από το 2003 ως το 2006. Σε αυτά περιλαμβανόταν επιχορήγηση του ΟΠΑΠ (300.000 ευρώ) για αθλητικό κέντρο στο Μακροχώρι στη μνήμη των μαθητών που έχασαν τη ζωή τους στο τραγικό δυστύχημα των Τεμπών το οποίο δεν κατασκευάστηκε ποτέ.
Η υπόθεση άρχισε να διερευνάται από το 2007, ενώ πόρισμα των οικονομικών επιθεωρητών κατά τον διαχειριστικό έλεγχο στον δήμο ανέδειξε το 2009 το οικονομικό άνοιγμα στα ταμεία του δήμου.
Ο πρώην δήμαρχος αρνήθηκε την κατηγορία υποστηρίζοντας ότι έγιναν εξωλογιστικές πληρωμές που αφορούν προμήθειες για έργα και μισθοδοσίες υπαλλήλων.
Εικονικά ''πάσο'' για ανάπηρους
Εικονικά ''πάσο'' για ανάπηρους έκαναν το γύρο του Κιλκίς εμπλέκοντας μεταξύ άλλων έναν από τους αιρετούς της περιοχής. Ο 58χρονος κτηνίατρος Βαγγέλης Μπαλάσκας ξεκίνησε την αυτοδιοικητική του πορεία το 1998 ως νομαρχιακός σύμβουλος στο Κιλκίς, ενώ από το 2003 υπήρξε μέλος της Κεντρικής Επιτροπής της ΝΔ. Διετέλεσε επί δύο θητείες νομάρχης (2006-2010), ενώ τον Νοέμβριο του 2010 γίνεται ο πρώτος δήμαρχος του Καλλικράτη στον Δήμο Κιλκίς.
Τον ''έκαψε'' η υπόθεση με την χορήγηση χιλιάδων δελτίων αναπηρίας κατά τη διετία 2007-2008 που έφτασε στη Δικαιοσύνη. Ο πρώην νομάρχης εγκαλούνταν ότι είχαν εκδοθεί από την Νομαρχία εκείνη την περίοδο δελτία αναπηρίας για την ελεύθερη μετακίνηση μέσω ΚΤΕΛ σε 10.211 άτομα με ειδικές ανάγκες, αν και ο αριθμός των αναπήρων στον νομό ήταν υποπενταπλάσιος, με τη ζημιά για το Ελληνικό Δημόσιο να εκτιμάται στο 1 εκατ. ευρώ.
Δεν δέχθηκε ποτέ τις κατηγορίες υποστηρίζοντας ότι ο ίδιος υπέγραφε τα στοιχεία που του έδιναν τα ΚΕΠ προκειμένου να δοθεί η χρηματοδότηση στο ΚΤΕΛ, ενώ και ο πρώην πρόεδρος του ΚΤΕΛ δηλώνοντας αθώος τόνιζε ότι τα χρήματα επιστράφηκαν.
Τον Ιανουάριο του 2013 το Τριμελές Εφετείο Θεσσαλονίκης επέβαλε στον πρώην νομάρχη ποινή φυλάκισης πέντε ετών με αναστολή. Αν και εν αργία, ο δήμαρχος συνεχίζει να δηλώνει παρών προτάσσοντας την βασική αρχή του δικαίου για το τεκμήριο της αθωότητας ως την αμετάκλητη απόφαση από τα ποινικά δικαστήρια.
http://news247.gr

Read more...

Πολυεθνικές: “Ρίξτε τους μισθούς στα 300 ευρώ για να επενδύσουμε”

Να έχουν το δικαίωμα να προσλαμβάνουν άνεργους νέους Έλληνες για μερική απασχόληση με μισθούς 300 ευρώ το μήνα ζήτησαν οι εκπρόσωποι 11 πολυεθνικών εταιρειών από τον υπουργό Ανάπτυξης Κωστή Χατζηδάκη! Την αποκάλυψη κάνει σήμερα «Το Βήμα της Κυριακής» που αναφέρει μάλιστα ότι ο διευθύνων σύμβουλος μιας πολυεθνικής ζυμαρικών, στη σύσκεψη που έγινε πριν από λίγες ημέρες είπε στον Έλληνα Υπουργό ότι δεν αντιλαμβάνεται γιατί πρέπει να υπάρχει η δέσμευση του κατώτατου ημερομισθίου σε μια χώρα όπου η ανεργία στους νέους έχει φτάσει σε απίστευτα επίπεδα!
Ο Κωστής Χατζηδάκης φέρεται να απάντησε πως δεν είναι δική του αρμοδιότητα και υποσχέθηκε να ενημερώσει τον υπουργό Εργασίας Γιάννη Βρούτση.
aixmi.gr
http://papaioannou-giannis.net

Read more...

Στο εδώλιο αύριο ο Ακης ...




Ύποπτες κινήσεις λογαριασμών ακόμη και 6 μέρες πριν τη σύλληψή του...
Για πρώτη φορά θα καθίσει στο εδώλιο του κατηγορουμένου ο πρώην υπουργός του ΠΑΣΟΚ, Άκης Τσοχατζόπουλος.

Εν τω μεταξύ, νέα αποκαλυπτικά στοιχεία έρχονται στο φως για...
τους επίμαχους λογαριασμούς του πρώην υπουργού. Όπως φαίνεται από τις έρευνες, οι μίζες που φέρεται να πήρε ο κ. Τσοχατζόπουλος από τα εξοπλιστικά προγράμματα, πηγαινοέρχονταν σε λογαριασμούς στο όνομα του, ακόμη και 6 μέρες πριν τη σύλληψή του.

Σύμφωνα με στοιχεία της Morgan Stanley που επικαλείται η Real News, λιγότερο από μια εβδομάδα πριν τη σύλληψη του πρώην υπουργού μεταφέρθηκαν σε λογαριασμό στην Ελλάδα που ήταν στο όνομα του Νίκου Ζήγρα, 40.000 ευρώ από λογαριασμό της Ελβετίας. Από τον ίδιο λογαριασμό, μόνο τη διετία 2010 - 2012 είχαν διακινηθεί συνολικά 850.000 ευρώ.

Υπενθυμίζουμε ότι ο κ. Τσοχατζόπουλος συνελήφθη στις 11 Απριλίου του 2012.

Την Δευτέρα 4 Μαρτίου ξεκινά η πρώτη δίκη του πρώην υπουργού που αφορά σε ψευδείς δηλώσεις πόθεν έσχες για την περίοδο 2006- 2009.

Εντός των ημερών αναμένεται και το βούλευμα του Συμβουλίου των Εφετών με το οποίο θα καθορίζεται ποιοι και με ποιες κατηγορίες θα παραπεμφθούν για την υπόθεση Τσοχατζόπουλου.


Read more...

Γερουλάνος: Πρόεδρε, ανέφερες τους Έλληνες αλλά δεν τους μίλησες...




Και αυτό δεν είναι πρόβλημα επικοινωνιακό. Είναι βαθύτατα πολιτικό...
Απόσπασμα από την τολμηρή και πολύ ενδιαφέρουσα τοποθέτηση του πρώην υπουργού Πολιτισμού Παύλου Γερουλάνου στο συνέδριο του ΠΑΣΟΚ:


(...)Άκουσα πολλά και πολύ λογικά επιχειρήματα γιατί δεν θα έπρεπε να είναι έτσι τα... πράγματα. Γιατί δεν φταίει μόνο το ΠΑΣΟΚ. Μπορώ να παραθέσω άλλα τόσα. Όμως έτσι είναι τα πράγματα. Και αυτό διότι το πολιτικό κενό που αφήσαμε δεν είναι λογικό. Είναι βαθύτατα συναισθηματικό. Τη λέξη «προδοσία» κανένας Έλληνας δεν θα τη χρησιμοποιούσε για κανένα άλλο κόμμα που...



...θα έπαιρνε τα ίδια μέτρα που πήραμε εμείς. Διότι με κανένα άλλο κόμμα δεν είχε την σχέση που είχε με το ΠΑΣΟΚ.

Ο Έλληνας μας έβαζε πάντα πάνω από τα άλλα κόμματα διότι εμάς εμπιστευόταν. Διότι εμείς δίναμε όραμα και προοπτική. Διότι εμείς μιλούσαμε στην ψυχή του. Και σήμερα του ζητάμε να κάνει την ψυχή του πέτρα.

Πρόεδρε,

Άκουσα με προσοχή την ομιλία σου. Άκουσα να μιλάς στους ξένους. Άκουσα να μιλάς στο Σαμαρά. Άκουσα να μιλάς στον Τσίπρα. Άκουσα να μιλάς στο Γιάννη και τον Ανδρέα. Και άκουσα να μιλάς σε εμάς εδώ μέσα. Κάποιες στιγμές σε άκουσα να μιλάς για την Ελλάδα. Και αυτές ήταν οι καλύτερες σου στιγμές.

Το πρόβλημα όμως είναι ότι δεν μίλησες στον Έλληνα.Ανέφερες Έλληνες αλλά δεν τους μίλησες. Και αυτό δεν είναι πρόβλημα επικοινωνιακό. Είναι βαθύτατα πολιτικό. Και περιγράφει με τρόπο ξεκάθαρο το σημερινό πρόβλημα του ΠΑΣΟΚ.

Συντρόφισσες και σύντροφοι,

Αν υπάρχει κάτι ελπιδοφόρο σε αυτήν την κρίσιμη κατάσταση αυτό είναι ότι ο πολίτης αντιλαμβάνεται ότι μόνο από την πολιτική θα έρθει η λύση. Και ζητάει το απλό. Πολιτικούς με συγκεκριμένες, ρεαλιστικές προτάσεις που χτίζουν ένα ξεκάθαρο όραμα. Και το περιμένει και από το ΠΑΣΟΚ. Αν μη τι άλλο, διότι ξέρει ότι ούτε από τη ΝΔ ούτε από το ΣΥΡΙΖΑ θα το πάρει. Πόσο μάλλον από την Χρυσή Αυγή.

Αλλά δεν είναι μόνο αυτό. Το ΠΑΣΟΚ διαχρονικά και όραμα έχει εκφράσει και προτάσεις που στηρίζουν το όραμά του έχει κάνει πράξη. Το ΠΑΣΟΚ και του Ανδρέα Παπανδρέου, και του Κώστα Σημίτης έδωσαν όραμα και προοπτική. Αλλά μην πάμε μακριά. Το ΠΑΣΟΚ του Γιώργου Παπανδρέου έδωσε όραμα και προοπτική. Και είναι απόλυτα και πολυ-επίπεδα ανιστόρητο να αρνείται κανείς αυτήν την πορεία.

Μπορεί το 2009 να κάναμε το ολέθριο επικοινωνιακό λάθος να εντάξουμε το πρόγραμμα του ΠΑΣΟΚ μέσα στο μνημόνιο αντί να συνδέσουμε τη μείωση των μισθών, των συντάξεων και τα εργασιακά με την κυβέρνηση Καραμανλή και το χρέος.

Και μπορεί έτσι να απαξιώσαμε μεγάλες πολιτικές μεταρρυθμίσεις όπως τη Διαύγεια, τον Καλλικράτη, τη μεταρρύθμιση στην Παιδεία και στην Υγεία, το άνοιγμα των επαγγελμάτων, τις αλλαγές στην ενεργειακή πολιτική. Λες και όλα έγιναν με δημοσιονομικούς στόχους. Αλλά όραμα και προτάσεις είχαμε. Και με αυτό το όραμα ο Γιώργος Παπανδρέου κατέβηκε και σάρωσε στις εκλογές.

parapolitiki.com


Read more...

Κεφάλαια 28 δισ. στα σεντούκια Δέκα νταλίκες με χαρτονομίσματα «έκρυψαν» οι Έλληνες στην κρίση


  (Φωτογραφία:  ΑΠΕ )

Aθήνα
Με φορτία χαρτονομισμάτων ευρώ που αντιστοιχούσαν σε περίπου δέκα νταλίκες σώθηκε η Ελλάδα από το κραχ, σύμφωνα με όσα αναφέρτονται σε δημοσίευμα του Βήματος της Κυριακής.

Η ζήτηση που παρουσιάστηκε για ρευστό από το ξέσπασμα της κρίσης ως την κορύφωσή της το περασμένο καλοκαίρι απαιτούσε συνεχή τροφοδοσία των τραπεζών με τεράστιες ποσότητες μετρητών από την Τράπεζα της Ελλάδος ώστε να αποφευχθεί μία απότομη επιδείνωση της κρίσης που θα τίναζε στον αέρα το πιστωτικό σύστημα και την οικονομία.

Τα χρήματα που είχαν οι Έλληνες στο πορτοφόλι τους, σε θυρίδες, σεντούκια ή και στρώματα ήταν υπερδιπλάσια απ' αυτά που συνήθως κυκλοφορούσαν στην αγορά.

Από τα 20 δισ. ευρώ που ήταν η αξία των χαρτονομισμάτων σε κυκλοφορία πριν από την κρίση, στην κορύφωσή της λίγο πριν από τις εκλογές του περασμένου Ιουνίου, εκτινάχθηκε στα 48 δισ. ευρώ.

Δηλαδή, οι Έλληνες διακρατούσαν 28 δισ. ευρώ μετρητά παραπάνω από το συνηθισμένο.

Τραπεζικές πηγές αναφέρουν ότι ένα τριαξονικό φορτηγό μπορεί να μεταφέρει σε χαρτονομίσματα των 100 ευρώ 2 δισ. ευρώ. Για τα 28 δισ. ευρώ παραπάνω μετρητά που ζήτησαν οι έλληνες καταθέτες, απαιτούνται 14 τέτοιες νταλίκες. Και αυτό με την προϋπόθεση ότι τα χαρτονομίσματα ήταν όλα των 100 ευρώ.

Τα χρήματα ήρθαν στην ελληνική αγορά με πτήσεις cargo και διοχετεύθηκαν από το θησαυροφυλάκιο της Τράπεζας της Ελλάδος στα υποκαταστήματα της κεντρικής τράπεζας σε όλη τη χώρα και από εκεί στις τράπεζες μέσω του δικτύου χρηματαποστολών της Τράπεζας της Ελλάδος το οποίο εργαζόταν υπερωρίες.
Newsroom ΔΟΛ

Read more...

Συνέντευξη εφ' όλης της ύλης «Αν είχα γίνει αρχηγός το 2007...» λέει ο Ευάγγελος Βενιζέλος


  (Φωτογραφία:  Eurokinissi )

Αθήνα
«Εάν ήταν άλλο το αποτέλεσμα του 2007, θα ήταν και άλλη η εξέλιξη της χώρας. Αν είχα κερδίσει το 2007 τις εσωκομματικές εκλογές θα είχε γραφεί διαφορετικά η Iστορία, όχι του ΠΑΣΟΚ, η Iστορία της χώρας. Δεν ξέρω αν θα ήταν καλύτερα, θα ήταν όμως διαφορετικά» λέει ο Ευάγγελος Βενιζέλος σε συνέντευξή του στο ΒΗmagazino.

Αναφερόμενος στο συνέδριο του κόμματος τονίζει ότι το ΠΑΣΟΚ είναι το ευρωπαϊκό σοσιαλιστικό κόμμα στην Ελλάδα και δεν πρέπει να βγει από το συνέδριο ως ένα μικρό αντίγραφο του παλιού ΠΑΣΟΚ, «αλλά ως η υποδομή και η αφετηρία ενός νέου ΠΑΣΟΚ, που θα είναι ταυτόχρονα πολυσυλλεκτικό και πλειοψηφικό, αλλά και έντιμο, σοβαρό σε αυτά που λέει».

Αναφερόμενος στη συμπεριφορά ορισμένων στελεχών του ΠΑΣΟΚ ο κ.Βενιζέλος τόνισε: «Είναι σχεδόν κωμικό να κάνουν τον ανήξερο ή τον απόμακρο σε σχέση με το ΠΑΣΟΚ κάποιοι που αναδείχθηκαν και άσκησαν την ύψιστη προσωπική εξουσία χάρη σε αυτό και να περιμένουν από εμένα ή τους σημερινούς βουλευτές του ΠΑΣΟΚ να σηκώσουμε όχι μόνο τα τρέχοντα, αλλά και τα ιστορικά βάρη της παράταξης».

Και προσθέτει: «Το ΠΑΣΟΚ κατέβηκε μαζί με τη χώρα, λόγω κρίσης, και θα ανέβει πάλι μαζί με τη χώρα, μόλις γίνει ορατή η έξοδος από την κρίση».
Newsroom ΔΟΛ

Read more...

Συνάντηση Στουρνάρα με την τρόικα Γραμμή άμυνας η εφεδρεία απέναντι στις πιέσεις για το Δημόσιο


Ο εκπρόσωπος του ΔΝΤ Μαρκ Φλάναγκαν κατά την άφιξη του στο υπουργείο Οικονομικών το πρωί της Κυριακής
Ο εκπρόσωπος του ΔΝΤ Μαρκ Φλάναγκαν κατά την άφιξη του στο υπουργείο Οικονομικών το πρωί της Κυριακής  

Αθήνα
Το θέμα του δημόσιου τομέα, όπως επίσης των αποκρατικοποιήσεων, της φοροδιαφυγής και της υστέρησης των εσόδων, είναι στο επίκεντρου του νέου γύρου επαφών με την τρόικα, που ξεκίνησε το πρωί της Κυριακής με τη συνάντηση του υπουργού Οικονομικών Γ. Στουρνάρα με τους επικεφαλής του κλιμακίου των δανειστών.

Στη συνάντηση συμμετείχαν από την πλευρά της τρόικας οι Ματίας Μορς (ΕΕ), Κλάους Μαζούχ (ΕΚΤ) και εκ μέρους του ΔΝΤ οι Μαρκ Φλάναγκαν και Μπομπ Τράα. Ο επικεφαλής της αποστολής του ΔΝΤ στην Ελλάδα Πόουλ Τόμσεν φτάνει τη Δευτέρα στην Αθήνα.

Σύμφωνα με πληροφορίες, δεν ελήφθησαν αποφάσεις και ούτε συζητήθηκε το θέμα των απολύσεων.

Αμέσως μετά τη συνάντηση ο υπουργός Οικονομικών αναχώρησε για τις Βρυξέλλες, για την συνεδρίαση του Eurogroup που γίνεται τη Δευτέρα.

Η τρόικα θα συναντηθεί με τον πρωθυπουργό Αντώνη Σαμαρά (πιθανότατα την Πέμπτη), την Τρίτη με τον υπουργό Διοικητικής Μεταρρύθμισης Αντώνη Μανιτάκη και την Τετάρτη θα υπάρξει νέα συνάντηση με τον κ. Στουρνάρα.

Για το θέμα της μείωσης του αριθμού των δημοσίων υπαλλήλων κατά 25.000 ως τα Χριστούγεννα, η γραμμή άμυνας της κυβέρνησης είναι το σχήμα της εφεδρείας-κινητικότητας και η φυσική ροή των συνταξιοδοτήσεων.

«Τους τελευταίους 15 μήνες έχουν αποχωρήσει 75.000 δημόσιοι υπάλληλοι λόγω συνταξιοδοτήσεων και της εφαρμογής του κανόνα της μιας πρόσληψης για κάθε 10 αποχωρήσεις», επεσήμανε σύμφωνα με πληροφορίες η ελληνική πλευρά στην τρόικα.

«Με αυτό το ρυθμό ως το τέλος του 2015 θα έχουν αποχωρήσει πάνω από 150.000 υπάλληλοι που είναι στόχος του μνημονίου», πρόσθεσε σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες το οικονομικό επιτελείο.

Για την υστέρηση των εσόδωνμ η κυβέρνηση παρουσίασε στην τρόικα την πρόοδο της αναδόμησης του φοροεισπρακτικού μηχανισμού μετά και την τοποθέτηση του νέου Γενικού Γραμματέα Δημοσίων Εσόδων Χάρη Θεοχάρη.

Μείωση ΦΠΑ στην εστίαση

Στο ίδιο πλαίσιο, η ελληνική πλευρά ζήτησε από την τρόικα να εξετασθούν οι αναποτελεσματικοί φορολογικοί συντελεστές όπως αυτός του ΦΠΑ 23% που επιβαρύνει τα είδη εστίασης, με το επιχείρημα ότι η μείωση του συντελεστή θα οδηγήσει σε αύξηση των εσόδων.

Όσον αφορά στην πρόοδο των αποκρατικοποιήσεων, η ελληνική πλευρά υποστήριξε ότι υπάρχει μεν καθυστέρηση, αλλά τώρα πια έχουν δρομολογηθεί οι σημαντικές αποκρατικοποιήσεις και υπάρχουν ημερομηνίες ολοκλήρωσης τους.

Συγκεκριμένα, η κυβέρνηση αναμένει τον Απρίλιο δεσμευτικές προσφορές για της ΔΕΠΑ-ΔΕΣΦΑ και τον ΟΠΑΠ.

Α' αυτές τις δύο ιδιωτικοποιήσεις η κυβέρνηση αναμένει ότι θα εισπράξει ποσό που θα προσεγγίζει τα 1,8 δισ. ευρώ και θα βρεθεί πολύ κοντά στο στόχο των 2,5 δισ. ευρώ ως το τέλος του έτους.
Newsroom ΔΟΛ

Read more...

Στο Συνέδριο του ΠΑΣΟΚ...αιωρείται ο Αλέξανδρος Παπαναστασίου αλλά όχι οι Σημίτης-ΓΑΠ!

Στο «συντακτικό» Συνέδριο του ΠΑΣΟΚ, ο πρόεδρος του Ευάγγελος Βενιζέλος δήλωσε, κατά την εναρκτήρια ομιλία του:
Φίλες και φίλοι, στο χώρο του Συνεδρίου αυτή τη στιγμή αιωρούνται νοερά οι ιστορικές φυσιογνωμίες της Δημοκρατικής Παράταξης του Ελευθερίου Βενιζέλου, του Αλέξανδρου Παπαναστασίου, του...Γέρου της Δημοκρατίας. 
Κυρίως όμως είναι εδώ μαζί μας ο ιδρυτής του Κινήματος, ο Ανδρέας Παπανδρέου. Και οι μεγάλες εμβληματικές φυσιογνωμίες της Παράταξης, η Μελίνα, ο Γιώργος Γεννηματά, ο Αντώνης Τρίτης, ο Αναστάσης Πεπονής. 
Σχόλιο Παραπολιτικής: Για ακόμα μια φορά, ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ που εξασφάλισε στο ΠΑΣΟΚ το χαμηλότερο ποσοστό στην ιστορία της, ο μόνος πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ που δεν θα γίνει πρωθυπουργός δεν ανέφερε καν τα ονόματα του Κώστα Σημίτη και του Γιώργου Παπανδρέου!
Ο μεν Σημίτης είναι o πρωθυπουργός με τη μεγαλύτερη συνεχόμενη θητεία στη Μεταπολίτευση και για 8 χρόνια αρχηγός του κόμματος ενώ ο Γιώργος Παπανδρέου διετέλεσε για 8 χρόνια αρχηγός, για 2 χρόνια πρωθυπουργός και χάραξε την πολιτική διαδρομή της χώρας για την επόμενη δεκαετία, με τους πάντες σήμερα να συγκλίνουν σε αυτή.
Παρ' όλα αυτά, ο Βαγγέλης ο Βενιζέλος προτίμησε να αναφερθεί σε 5 νεκρούς πολιτικούς, οι οποίοι, αν εξαιρέσουμε τον Πεπονή, έχουν φύγει από τη ζωή εδώ και πάρα πολλά χρόνια. Γεια σου ρε «σημαντικέ» Βαγγέλη που δεν ασχολείσαι με τους «ασήμαντους»...
http://press-gr.blogspot.gr

Read more...

Σημάδια βελτίωσης εμφάνισε ένας από τους τρεις φοιτητές που νοσηλεύονται στη Λάρισα. Αναμένεται να πάρει εξιτήριο την Κυριακή

Εξιτήριο εκτιμάται, σύμφωνα με πληροφορίες του onlarissa.gr, ότι θα λάβει ένας από τους φοιτητές που νοσηλεύονται μετά το τραγικό συμβάν στη Λάρισα που στοίχισε τη ζωή σε δύο φοιτητές
Ο φοιτητής που νοσηλεύονταν με οξυγόνο στη μονάδα εντατικής θεραπείας του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου είναι καλά στην υγεία του και αύριο Κυριακή αναμένεται να λάβει εξιτήριο.
Σε ό,τι αφορά τον άλλο φοιτητή που νοσηλεύεται στο Πανεπιστημιακό διασωληνωμένος, οι εργαστηριακές του εξετάσεις είναι καλές και αναμένεται στις επόμενες ώρες να γίνει δεύτερη προσπάθεια αφύπνισης.
Υπενθυμίζεται πως την Παρασκευή έγινε ανεπιτυχώς η πρώτη προσπάθεια αφύπνισης ενώ πραγματοποιήθηκε μαγνητική τομογραφία, η οποία έδειξε πως υπάρχει βλάβη -άγνωστης έκτασης- στον εγκέφαλο.
Κρίσιμο είναι το επόμενο εικοσιτετράωρο και για τον τρίτο φοιτητή που νοσηλεύεται στη μονάδα εντατικής θεραπείας του Γενικού Νοσοκομείου Λάρισας.
Ο νεαρός είναι διασωληνωμένος, ενώ ιατρικές πηγές αναφέρουν στο onlarissa.gr πως έχουν αποκατασταθεί όλες οι λειτουργίες του (πνεύμονες, νεφροί κλπ.). ωστόσο, δεν έχουν γίνει ακόμη εξετάσεις για να φανεί η κατάσταση του εγκεφάλου. Αύριο Κυριακή θα γίνει η πρώτη προσπάθεια για αφύπνιση του.
Στο πλευρό των φοιτητών βρίσκονται οι γονείς τους, στους οποίους έχουν παρασχεθεί όλες οι βοήθειες από πλευράς νοσοκομείων ώστε να διευκολυνθεί η διαμονή τους στη Λάρισα.
http://news247.gr

Read more...

Προειδοποίηση από την ΕΜΥ Σημαντική επιδείνωση του καιρού από το βράδυ του Σαββάτου


  (Φωτογραφία:  Associated Press )

Αθήνα
Σύμφωνα με Έκτακτο Δελτίο πρόγνωσης επικίνδυνων καιρικών φαινομένων που εκδόθηκε από την Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία (ΕΜΥ), αναμένεται σημαντική μεταβολή του καιρού από τις βραδινές ώρες του Σαββάτου και από τα Δυτικά, με κύρια χαρακτηριστικά τις ισχυρές βροχές και καταιγίδες, τους θυελλώδεις ανέμους και τις χιονοπτώσεις στα ορεινά.

Συγκεκριμένα:

  • Το Σάββατο 2 Μαρτίου ισχυρές βροχές και καταιγίδες θα εκδηλωθούν από τις βραδινές ώρες στο Ιόνιο, στη Δυτική Στερεά και στη Δυτική Πελοπόννησο. Οι ισχυρές βροχοπτώσεις και καταιγίδες, βαθμιαία μέσα στη νύχτα του Σαββάτου και μέχρι τις πρώτες πρωινές ώρες της Κυριακής θα επεκταθούν στην υπόλοιπη Στερεά Ελλάδα, συμπεριλαμβανομένης και της Αττικής, σε ολόκληρη την Πελοπόννησο, στις Κυκλάδες και στην Κρήτη και από το μεσημέρι της Κυριακής στα νησιά του Ανατολικού Αιγαίου και στα Δωδεκάνησα.
  • Θυελλώδεις νοτιοανατολικοί άνεμοι θα πνέουν το Σάββατο αρχικά στο Ιόνιο και σταδιακά από τη νύχτα στο Αιγαίο, ενώ την Κυριακή και από τα βορειοανατολικά οι άνεμοι θα στραφούν σε βορειοανατολικούς εντάσεως 8 μποφόρ και τοπικά στο Αιγαίο 9 μποφόρ.
  • Χιονοπτώσεις κατά τόπους πυκνές θα σημειωθούν από το βράδυ του Σαββάτου στα ορεινά της ηπειρωτικής χώρας καθώς και σε ημιορεινές περιοχές της Κεντρικής Στερεάς και της Πελοποννήσου.
  • Βελτίωση του καιρού αναμένεται από το μεσημέρι της Κυριακής στα δυτικά και σταδιακά μέχρι το τέλος της ημέρας και στις υπόλοιπες περιοχές της χώρας.
Η Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας έχει ενημερώσει τις αρμόδιες υπηρεσιακά εμπλεκόμενες κρατικές υπηρεσίες, καθώς και τις περιφέρειες και τους δήμους της χώρας, ώστε να βρίσκονται σε αυξημένη ετοιμότητα πολιτικής προστασίας, προκειμένου να αντιμετωπίσουν άμεσα τυχόν επιπτώσεις από την επιδείνωση των καιρικών φαινομένων.
Παράλληλα, συνιστά στους πολίτες να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί κατά τις επόμενες ημέρες, μεριμνώντας για τη λήψη μέτρων αυτοπροστασίας από κινδύνους που προέρχονται από την εκδήλωση έντονων βροχοπτώσεων, καταιγίδων και χιονοπτώσεων.
Ειδικότερα: 
  • Να μεταβάλλουν το πρόγραμμα των μετακινήσεών τους ώστε να αποφεύγουν την αιχμή των καιρικών φαινομένων και αν πρόκειται να μετακινηθούν να ενημερωθούν για τον καιρό και την κατάσταση του οδικού δικτύου.
  • Να ακολουθούν πιστά τις οδηγίες των κατά τόπους αρμοδίων φορέων, όπως Τροχαία κλπ.
  • Να ασφαλίσουν αντικείμενα τα οποία μπορεί να παρασυρθούν από τον άνεμο ή τη ραγδαία βροχόπτωση και ενδέχεται να προκαλέσουν τραυματισμούς ή ζημιές.
  • Να αποφεύγουν να διασχίζουν χείμαρρους και ρέματα πεζοί ή με το αυτοκίνητό τους κατά τη διάρκεια εκδήλωσης των επικίνδυνων καιρικών φαινομένων, καθώς επίσης και για αρκετές ώρες μετά το τέλος εκδήλωσής τους.
  • Αν πρόκειται να μετακινηθούν με το αυτοκίνητο σε περιοχές όπου προβλέπονται χιονοπτώσεις να έχουν στο όχημά τους αντιολισθητικές αλυσίδες.
  • Να ταξιδεύουν, εφόσον είναι αναγκαίο, κατά προτίμηση κατά τη διάρκεια της ημέρας και να προτιμούν τους κεντρικούς δρόμους. Να ενημερώνουν τους οικείους για τη διαδρομή που θα ακολουθήσουν.
  • Να αποφεύγουν δραστηριότητες σε θαλάσσιες και παράκτιες περιοχές κατά τη διάρκεια εκδήλωσης των επικίνδυνων καιρικών φαινομένων.
Newsroom ΔΟΛ

Read more...

Το νέο επιτελείο της ΕΛ.ΑΣ - Όλες οι τοποθετήσεις...



crimenet.gr
Με εκπλήξεις της τελευταίας στιγμής και ανατροπές, κυρίως ως προς τις τοποθετήσεις, ολοκληρώθηκαν οι κρίσεις στην Ελληνική Αστυνομία. Νέος Αττικάρχης στη θέση του Γιάννη Δικόπουλου, ο Κώστας Μιχαιρίνας.
Σε θέσεις κλειδιά τοποθετήθηκαν - όπως...
είχε αποκαλύψει πρώτο το crimenet.gr - o προϊστάμενος της Οικονομικής Αστυνομίας, Δημήτρης Γεωργατζής, ο οποίος αναλαμβάνει το πόστο του διευθυντή της Ασφάλειας Αττικής, και ο Μανώλης Σφακιανάκης, ο οποίος μετά την προαγωγή του σε Ταξίαρχο, πηγαίνει στη θέση του κ. Γεωργατζή, δηλαδή προϊστάμενος της Οικονομικής Αστυνομίας, ενώ παράλληλα διατηρεί και τη θέση του, ως επικεφαλής της Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος.

Έκπληξη χαρακτηρίζεται και η μετακίνηση του επίσης προαχθέντα σε υποστράτηγο Δημήτρη Σοφιού, από τη θέση του υποδιοικητή Ασφαλείας Αττικής στην Αστυνομική Ακαδημία, ως διευθυντής.

Μεγάλη αίσθηση προκαλεί η αποστρατεία του ταξίαρχου Γιώργου Δροσάκη, που ήταν υπεύθυνος για την αστυνόμευση στο κέντρο της Αθήνας.

Ηχηρή είναι ακόμα η αποστρατεία του Γιώργου Σταύρακα, ο οποίος ταυτίστηκε ως διοικητής των ομάδων ΔΙ.ΑΣ και ΔΕΛΤΑ αλλά το τελευταίο διάστημα βρισκόταν σε δυσμένεια και υπηρετούσε στις σχολές αξιωματικών της ΕΛ.ΑΣ.

Την τελευταία στιγμή δεν τοποθετήθηκε στην θέση του Αττικάρχη ο προαχθείς σε υποστράτηγο, μέχρι πρότινος διοικητής της Ασφάλειας Αττικής Γιώργος Σαλαμούρας, αλλά αναλαμβάνει Διευθυντής στην Γενική Διεύθυνση Ασφάλειας Επισήμων.

Το δρόμο της αποστρατείας πήρε και η μέχρι πρότινος υποδιευθύντρια Ασφαλείας και παλαιότερα επικεφαλής της δίωξης Οργανωμένου Εγκλήματος Όλγα Μπισμπίκη. Σαφώς ενισχυμένος είναι ο Κώστας Μιχαιρίνας που από επικεφαλής της Αστυνομικής Διεύθυνσης Αθηνών αναλαμβάνει τη ΓΑΔΑ, μετά την προαγωγή του σε υποστράτηγο.

Παράλληλα, ο Αντιστράτηγος Γιάννης Δικόπουλος από ΓΑΔΑ αναλαμβάνει καθήκοντα επιθεωρητή Νοτίου Ελλάδος.

Επίσης, ότι ο Σπύρος Παπασπύρου, που προήχθη σε αντιστράτηγο μετακινείται από αναπληρωτής ΓΑΔΑ στο Επιτελείο του Αρχηγείου της ΕΛ.ΑΣ.

Στον βαθμό του υποστρατήγου προήχθη και ο επικεφαλής της Αντιτρομοκρατικής κ. Αλκιβιάδης Τζοϊτης, ο οποίος δεν άφησε το πόστο του στον 12ο όροφο της ΓΑΔΑ. Τέλος, στον βαθμό του υποστρατήγου προήχθη και ο Απόστολος Κασκάνης, στο παρελθόν διοικητής της Δίωξης Ναρκωτικών και επικεφαλής σήμερα της περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας, ο οποίος κρατάει την θέση του.

Αναλυτικά οι τοποθετήσεις των αντιστρατήγων:

Με Απόφαση του Αρχηγού της Ελληνικής Αστυνομίας, Αντιστρατήγου Νικόλαου Παπαγιαννόπουλου τοποθετήθηκαν οι τέσσερις Αντιστράτηγοι της Ελληνικής Αστυνομίας, ως ακολούθως:

Αδαμάντιος ΣΤΑΜΑΤΑΚΗΣ, ως Υπαρχηγός του Σώματος

Δημήτριος ΤΣΑΚΝΑΚΗΣ, ως Γενικός Επιθεωρητής Αστυνομίας Βορείου Ελλάδος

Ιωάννης ΔΙΚΟΠΟΥΛΟΣ, ως Γενικός Επιθεωρητής Αστυνομίας Νοτίου Ελλάδος

Σπυρίδων ΠΑΠΑΣΠΥΡΟΥ, ως Προϊστάμενος Επιτελείου του Αρχηγείου Ελληνικής Αστυνομίας

Αναλυτικά οι τοποθετήσεις των υποστρατήγων:

Με απόφαση του Αρχηγού της Ελληνικής Αστυνομίας, Αντιστρατήγου Νικόλαου Παπαγιαννόπουλου έγιναν οι τοποθετήσεις των Υποστρατήγων της Ελληνικής Αστυνομίας, ως ακολούθως:

TΣΟΥΒΑΛΑΣ Κωνσταντίνος, στον Κλάδο Οικονομοτεχνικών και Πληροφορικής / Α.Ε.Α. όπου υπηρετεί, ως Προϊστάμενος

ΠΑΡΑΒΟΛΙΔΑΚΗΣ Εμμανουήλ, στην Γενική Αστυνομική Διεύθυνση Περιφέρειας Κρήτης όπου υπηρετεί, ως Γενικός Αστυνομικός Διευθυντής

ΧΑΛΑΤΣΗΣ Βασίλειος, στην Γενική Αστυνομική Διεύθυνση Περιφέρειας Θεσσαλίας όπου υπηρετεί, ως Γενικός Αστυνομικός Διευθυντής

ΚΑΤΡΙΑΔΑΚΗΣ Εμμανουήλ, από Γενική Αστυνομική Διεύθυνση Αττικής στο Γραφείο κ. Προϊσταμένου Επιτελείου / Α.Ε.Α.

ΚΟΥΚΙΟΣ Τρύφωνας, στην Γενική Αστυνομική Διεύθυνση Θεσσαλονίκης όπου υπηρετεί, ως Γενικός Αστυνομικός Διευθυντής

ΛΥΓΙΔΑΚΗΣ Ευθύμιος, από Γενική Αστυνομική Διεύθυνση Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου στον Κλάδο Τάξης / Α.Ε.Α. ως Προϊστάμενος

ΓΕΩΡΓΟΠΟΥΛΟΣ Ηλίας, στην Γενική Αστυνομική Διεύθυνση Περιφέρειας Πελοποννήσου όπου υπηρετεί, ως Γενικός Αστυνομικός Διευθυντής

ΣΑΛΑΜΟΥΡΑΣ Γεώργιος, από Διεύθυνση Ασφάλειας Αττικής στην Γενική Διεύθυνση Ασφάλειας Επισήμων, ως Διευθυντής

ΚΟΝΤΑΡΙΔΗΣ Χρήστος, από Διεύθυνση Μεταγωγών Δικαστηρίων Αττικής στην Γενική Αστυνομική Διεύθυνση Περιφέρειας Ιονίων Νήσων, ως Γενικός Αστυνομικός Διευθυντής

ΜΑΤΣΙΚΑΣ Αθανάσιος, από Διεύθυνση Αστυνομικών Επιχειρήσεων Αττικής στην Γενική Αστυνομική Διεύθυνση Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας, ως Γενικός Αστυνομικός Διευθυντής

ΧΟΝΔΡΟΣ Βάιος, από Γενική Αστυνομική Διεύθυνση Περιφέρειας Δυτικής Μακεδονίας στην Γενική Αστυνομική Διεύθυνση Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας, ως Γενικός Αστυνομικός Διευθυντής

ΛΑΣΚΑΡΗΣ Αναστάσιος, από Διεύθυνση Οργάνωσης - Νομοθεσίας / Α.Ε.Α. στον Κλάδο Οργάνωσης και Ανθρώπινου Δυναμικού / Α.Ε.Α. ως Προϊστάμενος

ΒΕΝΕΤΗΣ Ευάγγελος, από Διεύθυνση Άμεσης Δράσης Αττικής στη Διεύθυνση Γενικής Αστυνόμευσης / Α.Ε.Α. ως Διευθυντής

ΚΑΣΚΑΝΗΣ Απόστολος, στην Γενική Αστυνομική Διεύθυνση Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας όπου υπηρετεί, ως Γενικός Αστυνομικός Διευθυντής

ΣΟΦΙΟΣ Δημήτριος, από Διεύθυνση Ασφάλειας Αττικής στην Αστυνομική Ακαδημία, ως Διευθυντής

ΣΑΛΑΜΑΓΚΑΣ Γεώργιος, στην Γενική Αστυνομική Διεύθυνση Περιφέρειας Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης, όπου υπηρετεί, ως Γενικός Αστυνομικός Διευθυντής

ΚΟΡΔΟΝΟΥΡΗΣ Παναγιώτης, στην Γενική Αστυνομική Διεύθυνση Περιφέρειας Βορείου Αιγαίου όπου υπηρετεί, ως Γενικός Αστυνομικός Διευθυντής

ΤΖΟΪΤΗΣ Αλκιβιάδης, στη Διεύθυνση Αντιμετώπισης Ειδικών Εγκλημάτων Βίας / Α.Ε.Α. όπου υπηρετεί, ως Διευθυντής

ΝΙΤΣΑΣ Γεώργιος, από Διεύθυνση Κρατικής Ασφάλειας / Α.Ε.Α. στον Κλάδο Ασφάλειας / Α.Ε.Α., ως Προϊστάμενος

ΜΙΧΑΙΡΙΝΑΣ Κωνσταντίνος, από Διεύθυνση Αστυνομίας Αθηνών στην Γενική Αστυνομική Διεύθυνση Αττικής, ως Γενικός Αστυνομικός Διευθυντής

ΜΟΥΣΟΥΛΗΣ Ιωάννης (Υγειονομικός), στη Διεύθυνση Υγειονομικού / Α.Ε.Α. όπου υπηρετεί, ως Διευθυντής.

Αναλυτικά οι τοποθετήσεις ταξιάρχων:

Με Απόφαση του Αρχηγού της Ελληνικής Αστυνομίας Αντιστράτηγου Νικόλαου Παπαγιαννόπουλου τοποθετήθηκαν - μετακινήθηκαν οι Ταξίαρχοι Γενικών και Ειδικών Καθηκόντων της Ελληνικής Αστυνομίας, ως ακολούθως:

ΣΤΕΦΑΝΗΣ Ηλίας, από Αστυν. Δ/νση Καστοριάς στην Γενική Αστυνομική Διεύθυνση Περιφέρειας Δυτικής Μακεδονίας, ως Γενικός Αστυνομικός Διευθυντής.

ΜΑΡΚΟΥ Νικόλαος, στη Δ/νση Πληροφορικής/Α.Ε.Α. όπου υπηρετεί, ως Διευθυντής.

ΤΣΕΡΛΕΝΤΑΚΗΣ Γεώργιος, στη Δ/νση Αστυνόμευσης Αερολιμένα Αθηνών όπου υπηρετεί, ως Διευθυντής.

ΔΕΝΕΚΟΣ Αλέξανδρος, από Δ/νση Αλλοδαπών Αττικής στη Δ/νση Αλλοδαπών/Α.Ε.Α., ως Διευθυντής.

ΔΙΑΜΑΝΤΟΠΟΥΛΟΣ Ιωάννης, στη Δ/νση Αστυνομίας Πειραιά όπου υπηρετεί, ως Διευθυντής.

ΤΣΟΥΚΝΑΔΗΣ Ιωακείμ, στην Αστυν. Δ/νση Αλεξανδρούπολης όπου υπηρετεί, ως Διευθυντής.

ΠΑΖΑΡΛΗΣ Αθηναγόρας, στη Δ/νση Ασφάλειας Θεσσαλονίκης όπου υπηρετεί, ως Διευθυντής.

ΠΑΠΑΣΠΥΡΟΠΟΥΛΟΣ Ηλίας, από Δ/νση Αλλοδαπών/Α.Ε.Α. στη Δ/νση Τροχαίας/Α.Ε.Α., ως Διευθυντής.

ΑΛΕΙΦΕΡΗΣ Παναγιώτης, στην Υπηρεσία Ασφάλειας Βουλής των Ελλήνων όπου υπηρετεί, ως Διευθυντής.

ΓΕΩΡΓΑΚΟΠΟΥΛΟΣ Βασίλειος, στην Αστυν. Δ/νση Μεσσηνίας όπου υπηρετεί, ως Διευθυντής.

ΖΑΦΕΙΡΟΠΟΥΛΟΣ Γεώργιος, στη Δ/νση Αστυνομίας Β/Α Αττικής όπου υπηρετεί, ως Διευθυντής.

ΤΡΟΜΠΟΥΚΗΣ Κωνσταντίνος, στην Γενική Αστυνομική Διεύθυνση Περιφέρειας Ηπείρου όπου υπηρετεί, ως Γενικός Αστυνομικός Διευθυντής.

ΓΥΠΑΡΑΚΗΣ Ελευθέριος, στη Δ/νση Διαχείρισης Χρηματικού/Α.Ε.Α. όπου υπηρετεί, ως Διευθυντής.

ΣΙΔΗΡΟΚΑΣΤΡΙΤΗΣ Ιωάννης, από Δ/νση Αστυνομικών Επιχειρήσεων Αττικής/Υ.ΜΕ.Τ. στη Δ/νση Αστυνομικών Επιχειρήσεων Αττικής, ως Διευθυντής.

ΖΑΓΚΑΣ Δημήτριος, από Δ/νση Αστυνομίας Δυτικής Αττικής στη Δ/νση Άμεσης Δράσης Αττικής, ως Διευθυντής.

ΚΟΝΤΟΓΙΑΝΝΗΣ Βασίλειος, από Δ/νση Χειρισμού Κρίσεων/Α.Ε.Α. στην Υπηρεσία Οικονομικής Αστυνομίας και Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος/Α.Ε.Α., ως Διευθυντής.

ΚΑΡΑΪΤΣΗΣ Γεώργιος, στην Αστυν. Δ/νση Κοζάνης όπου υπηρετεί, ως Διευθυντής.



ΑΝΔΡΟΥΤΣΟΠΟΥΛΟΣ Χρήστος, από Δ/νση Άμεσης Δράσης Αττικής. στη Δ/νση Διαβατηρίων/Α.Ε.Α., ως Διευθυντής.

ΣΥΝΟΔΙΝΟΥ Ιωάννα, στη Δ/νση Οικονομικών/Α.Ε.Α. όπου υπηρετεί, ως Διευθυντής.

ΧΡΙΣΤΟΛΟΥΚΑΣ Νικόλαος, στο Τ.Ε.Α.Π.Α.Σ.Α. όπου υπηρετεί, ως Διευθυντής.

ΛΕΛΟΒΙΤΗΣ Γεώργιος, στην Αστυν. Δ/νση Θεσπρωτίας όπου υπηρετεί, ως Διευθυντής.

ΓΕΩΡΓΑΤΖΗΣ Δημήτριος, από Υπηρεσία Οικονομικής Αστυνομίας και Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος/Α.Ε.Α. στη Δ/νση Ασφάλειας Αττικής, ως Διευθυντής.

ΦΟΥΝΤΑ Αθανασία, στη Δ/νση Δημόσιας Ασφάλειας/Α.Ε.Α. όπου υπηρετεί, ως Διευθυντής.

ΑΝΔΡΙΚΟΠΟΥΛΟΣ Αριστείδης, από Αστυν. Δ/νση Ζακύνθου στην Αστυν. Δ/νση Ηλείας, ως Διευθυντής.

ΠΑΠΑΓΕΩΡΓΙΟΥ Αθανάσιος, στην Γενική Διεύθυνση Ασφάλειας Επισήμων/ Υπηρεσία Προστασίας Επισήμων όπου υπηρετεί, ως Διευθυντής.

ΜΟΥΡΤΖΑΝΟΣ Παντελεήμονας, από Αστυν. Δ/νση Ρεθύμνης στην Γενική Αστυνομική Διεύθυνση Περιφέρειας Κρήτης, ως βοηθός Γενικού Αστυνομικού Διευθυντή.

ΖΑΡΚΑΔΑΣ Νικόλαος, στην Γενική Αστυνομική Διεύθυνση Αττικής όπου υπηρετεί, ως Υποδιευθυντής.

ΣΟΥΓΛΙΕΡΗΣ Γεώργιος, στην Αστυν. Δ/νση Τρικάλων όπου υπηρετεί, ως Διευθυντής.

ΚΟΚΚΩΝΗΣ Ιωάννης, στο Ίδρυμα Εξοχές Ελληνικής Αστυνομίας όπου υπηρετεί, ως Διευθυντής.

ΚΑΡΑΜΑΛΑΚΗΣ Μιχαήλ, στην Αστυν. Δ/νση Ηρακλείου όπου υπηρετεί, ως Διευθυντής.

ΝΙΚΗΤΑΚΗΣ Φώτιος, από Δ/νση Αστυνομικού Προσωπικού/Α.Ε.Α. στη Σχολή Αξιωματικών Ελληνικής Αστυνομίας, ως Διοικητής.

ΚΥΡΙΑΚΟΠΟΥΛΟΣ Κωνσταντίνος, στην Αστυν. Δ/νση Αχαΐας όπου υπηρετεί, ως Διευθυντής.

ΤΣΙΡΙΓΩΤΗ Ζαχαρούλα, στη Δ/νση Διεθνούς Αστυνομικής Συνεργασίας/Α.Ε.Α. όπου υπηρετεί, ως Διευθυντής.

ΤΖΙΜΟΠΟΥΛΟΣ Κωνσταντίνος, στη Δ/νση Αστυνομικών Επιχειρήσεων Θεσσαλονίκης όπου υπηρετεί, ως Διευθυντής.

ΠΑΠΑΝΑΓΙΩΤΟΥ Δημήτριος, στη Δ/νση Τροχαίας Αττικής όπου υπηρετεί, ως Διευθυντής.

ΓΑΛΑΤΟΥΛΑΣ Δημήτριος, από Δ/νση Αλλοδαπών/Α.Ε.Α. στη Δ/νση Εκπαίδευσης/Α.Ε.Α., ως Διευθυντής.

ΑΠΟΣΤΟΛΑΚΗΣ Αλέξανδρος, από Δ/νση Αστυνομίας Πειραιά στην Γενική Αστυνομική Διεύθυνση Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου, ως Γενικός Αστυνομικός Διευθυντής.

ΜΙΖΗ Σταματίνα, από Αστυνομική Ακαδημία στη Σχολή Μετεκπαίδευσης και Επιμόρφωσης Ελληνικής Αστυνομίας, ως Διοικητής.

ΛΑΤΜΟΣ Πέτρος, στην Αστυν. Δ/νση Φλώρινας όπου υπηρετεί, ως Διευθυντής.

ΚΑΡΑΝΑΣΙΟΣ Γεώργιος, στη Δ/νση Εγκληματολογικών Ερευνών/Α.Ε.Α. όπου υπηρετεί, ως Διευθυντής.

ΠΕΤΡΑΚΗΣ Εμμανουήλ, από Αστυν. Δ/νση Χανίων στην Αστυν. Δ/νση Ρεθύμνης, ως Διευθυντής.

ΦΑΡΑΟΣ Παναγιώτης, στη Σχολή Εθνικής Ασφάλειας όπου υπηρετεί, ως Διοικητής.

ΜΑΝΙΑΔΑΚΗΣ Φανούριος, στην Αστυν. Δ/νση Λασιθίου όπου υπηρετεί, ως Διευθυντής.

ΣΩΤΗΡΟΠΟΥΛΟΣ Σωτήριος, από Δ/νση Ασφάλειας Αττικής στη Δ/νση Άμεσης Δράσης Αττικής/Ομάδα ΔΙ.ΑΣ.

ΤΑΣΙΟΣ Κωνσταντίνος, από Υποδ/νση Εγκληματολογικών Ερευνών Βορείου Ελλάδος στην Αστυν. Δ/νση Χαλκιδικής, ως Διευθυντής.

ΤΟΥΡΠΕΤΑΣ Λουκάς, από Υποδ/νση Τροχαίας Αθηνών στη Δ/νση Αστυν. Ν/Α Αττικής, ως Διευθυντής.

ΜΠΑΚΑΣ Αντώνιος, από Υποδ/νση Ασφάλειας Ν/Α Αττικής στη Δ/νση Αλλοδαπών Αττικής, ως Διευθυντής.

ΜΩΥΣΙΔΗΣ Βασίλειος, στη Δ/νση Άμεσης Δράσης Θεσσαλονίκης όπου υπηρετεί, ως Διευθυντής.

ΔΡΑΓΑΤΑΚΗΣ Χρήστος, από Υποδ/νση Ασφάλειας Δυτικής Αττικής στη Δ/νση Αστυνομίας Δυτικής Αττικής, ως Διευθυντής.

ΣΟΛΔΑΤΟΣ Κωνσταντίνος, στη Δ/νση Οικονομικών/Α.Ε.Α.

ΑΓΓΕΛΑΚΗΣ Δημήτριος, στη Δ/νση Κρατικής Ασφάλειας/Α.Ε.Α. όπου υπηρετεί, ως Διευθυντής.

ΓΙΡΒΑΛΑΚΗΣ Ευθύμιος, από Δ/νση Ασφάλειας Αττικής στην Γενική Αστυνομική Διεύθυνση Αττικής, ως Υποδιευθυντής.

ΑΛΑΜΑΝΑΣ Απόστολος, στην Αστυν. Δ/νση Μαγνησίας όπου υπηρετεί, ως Διευθυντής.

ΣΦΑΚΙΑΝΑΚΗΣ Εμμανουήλ, στην Υπηρεσία Οικονομικής Αστυνομίας και Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος/Α.Ε.Α. όπου υπηρετεί, ως Υποδιευθυντής.

ΝΤΟΓΡΑΜΑΤΖΗΣ Θεόφιλος, από Δ/νση Αστυνόμευσης Κρατικού Αερολιμένα Θεσσαλονίκης στη Δ/νση Ασφάλειας Θεσσαλονίκης.

ΑΡΚΟΥΜΑΝΗΣ Γεώργιος, στη Δ/νση Αστυνομίας Αθηνών όπου υπηρετεί, ως Διευθυντής.

ΚΟΥΤΣΑΥΤΑΚΗΣ Αρτέμιος, από Υποδ/νση Ασφάλειας Χανίων στην Αστυν. Δ/νση Χανίων, ως Διευθυντής.

ΣΚΑΝΔΑΛΑΚΗΣ Γεώργιος, από Υποδ/νση Ασφάλειας Ηρακλείου στην Γενική Αστυνομική Διεύθυνση Περιφέρειας Κρήτης, ως βοηθός Γενικού Αστυνομικού Διευθυντή.

ΝΙΚΟΛΑΟΥ Κωνσταντίνος, στην Αστυν. Δ/νση Φθιώτιδας όπου υπηρετεί, ως Διευθυντής.

ΓΙΑΡΕΝΤΖΙΔΗΣ Βασίλειος, από Γενική Αστυνομική Διεύθυνση Θεσσαλονίκης στη Δ/νση Αστυνομίας Θεσσαλονίκης, ως Διευθυντής.

ΙΩΑΝΝΙΔΗΣ Νικόλαος, από Αστυν. Δ/νση Λακωνίας στην Αστυν. Δ/νση Ζακύνθου, ως Διευθυντής.

ΜΠΑΝΤΟΥΒΑΚΗΣ Νικόλαος, στην Αστυν. Δ/νση Ημαθίας όπου υπηρετεί, ως Διευθυντής.

ΧΑΤΖΗΒΑΣΙΛΕΙΑΔΗΣ Γεώργιος, από Παράρτημα Σχολής Μετεκπαίδευσης και Επιμόρφωσης Ελληνικής Αστυνομίας Βορείου Ελλάδος στη Σχολή Αστυφυλάκων Ελληνικής Αστυνομίας, ως Διοικητής.

ΑΣΗΜΑΚΟΠΟΥΛΟΣ Αλκιβιάδης, από Υποδ/νση Ασφάλειας Αθηνών στη Δ/νση Αστυνομίας Αθηνών, ως Υποδιευθυντής.

ΖΑΦΕΙΡΗΣ Πλάτωνας (Υγειονομικός), στο Κεντρικό Ιατρείο Αθηνών όπου υπηρετεί, ως Διευθυντής.

ΚΑΒΒΑΔΙΑΣ Στέφανος (Υγειονομικός), στο Κεντρικό Ιατρείο Αθηνών, όπου υπηρετεί.

ΠΑΠΑΔΟΥΡΑΚΗΣ Αντώνιος (Υγειονομικός), στο Κεντρικό Ιατρείο Αθηνών όπου υπηρετεί.

ΜΑΛΕΒΙΤΗΣ Ηλίας (Υγειονομικός), στο Κεντρικό Ιατρείο Θεσσαλονίκης όπου υπηρετεί, ως Διευθυντής.

ΒΥΝΑΚΟΣ Γεώργιος (Υγειονομικός), στη Δ/νση Υγειονομικού/Α.Ε.Α. όπου υπηρετεί.

ΜΗΝΙΑΤΗ Πηνελόπη (ΕΚ), στη Δ/νση Εγκληματολογικών Ερευνών/Α.Ε.Α. όπου υπηρετεί.


Read more...