Κυριακή 3 Μαρτίου 2013

Αυλαία στο Συνέδριο Σε εξέλιξη η καταμέτρηση για την Κεντρική Πολιτική Επιτροπή του ΠΑΣΟΚ


  (Φωτογραφία:  ΑΠΕ )

Αθήνα
Συνεχιζόταν έως αργά το βράδυ της Κυριακής η καταμέτρηση των ψήφων για την ανάδειξη των 130 μελών της Κεντρικής Πολιτικής Επιτροπής του ΠΑΣΟΚ.

Με την ψηφοφορία, που πραγματοποιήθηκε ομαλά, ολοκληρώθηκαν οι εργασίες του 9ου Συντακτικού Συνεδρίου του κόμματος στο Στάδιο Ειρήνης και Φιλίας.

Η καταμέτρηση των ψήφων άρχισε αργά το απόγευμα και μεταδίδεται ζωντανά στην ηλεκτρονική διεύθυνση του ΠΑΣΟΚ.

Ο Νίκος Ανδρουλάκης προηγείται σε αριθμό ψήφων.

Εκτός των 130 μελών της Κεντρικής Πολιτικής Επιτροπής του ΠΑΣΟΚ που διεκδίκησαν την ψήφο των συνέδρων, έχουν οριστεί αριστίδην 50 μέλη.

Μεταξύ αυτών, δεν είναι οι ευρωβουλευτές του κόμματος -βάσει του νέου καταστατικού που υιοθέτησε το Συνέδριο- γεγονός που έχει προκαλέσει συζητήσεις.

Σύμφωνα με πληροφορίες από το περιβάλλον του προέδρου του Κινήματος, ο Ευ.Βενιζέλος είχε εκφράσει δυσφορία για τους ευρωβουλευτές, καθώς φέρονται να μην τηρούν την κομματική γραμμή.

Κατά τις ίδιες πληροφορίες, ο κ. Βενιζέλος υπέδειξε στους ευρωβουλευτές να ζητήσουν την ψήφο των συνέδρων εφόσον επιθυμούν να αναδειχθούν στην Κεντρική Επιτροπή, κάτι που έκανε μόνο η Σ.Ράπτη.

Τέσσερις ευρωβουλευτές του ΠΑΣΟΚ (Σπ.Δανέλλης, Δ.Δρούτσας, Μ.Κοππά και Αννυ Ποδηματά) με κοινή ανακοίνωσή τους εξέφρασαν την έντονη ενόχλησή τους για τον αποκλεισμό τους από την Κεντρική Επιτροπή.

Μετά την ψήφο του για την ανάδειξη της Κεντρικής Επιτροπής, ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ χαρακτήρισε το Συνέδριο «εθνικό πολιτικό γεγονός».

Newsroom ΔΟΛ, με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ

Δεν υπάρχουν σχόλια: