Τρίτη 28 Ιουνίου 2011

Εφαρμοστικός νόμος: Ελλάδα δίχως μέλλον


Έχουν διαβάσει καλά οι βουλευτές τι θα ψηφίσουν; Διαβάστε όλο τον εφαρμοστικό νόμο για την εκποίηση της ελληνικής περιουσίας...
Την Τετάρτη 29 Ιουνίου 2011 ψηφίζεται στη Βουλή των Ελλήνων το ΜεσοπρόθεσμοΠλαίσιο Δημοσιονομικής Στρατηγικής και την Πέμπτη ο Εφαρμοστικός νόμος που υλοποιεί το Μεσοπρόθεσμο.
Τα «ΕΠΙΚΑΙΡΑ» πήραν στα χέρια τους το επίσημο κείμενο του Εφαρμοστικού νόμου που έχει δοθεί στους Έλληνες Βουλευτές και διαβάζοντας τις διατάξεις αναρωτιόμαστε αν οι Βουλευτές που σκέφτονται να τον ψηφίσουν, έχουν μελετήσει ένα προς ένα τα άρθρα του και το περιεχόμενό τους.
Η αξιοποίηση της κρατικής περιουσίας μετατρέπεται ουσιαστικά σε μια ευτελή για τα ελληνικά συμφέροντα πώληση μεγάλου μέρους της δημόσιας περιουσίας, προς όφελος των δανειστών μας. Η χώρα υποθηκεύει το μέλλον της, όχι μόνο το άμεσο αλλά και το απώτερο.
Η παραχώρηση π.χ. της εκμετάλλευσης των αρχαιολογικών χώρων, που αποτελούν κομμάτι του μοντέλου ανάπτυξης που ευαγγελίζονται οι εμπνευστές του νόμου, πώς θα αυξήσει τα έσοδα του δημοσίου αφού θα πηγαίνουν απευθείας στους δανειστές μας. Αυτό αποτελεί ένα από τα πολλά παραδείγματα που μπορεί κάποιος να δει στα άρθρα του νόμου.


Δείτε εδώ όλο τον εφαρμοστικό νόμο με σχολιασμό

epikaira

Read more...

Καμπανάκι για υποβιβασμό της Ελλάδας σε φτωχή χώρα

nooz.gr


Δεκαοκτώ Έλληνες οικονομολόγοι από διακεκριμένα πανεπιστήμια της Ευρώπης και των ΗΠΑ προειδοποιούν για υποβιβασμό της Ελλάδας "στο επίπεδο μιας φτωχής, τριτοκοσμικής χώρας", σύμφωνα με την εφημερίδα Financial Times Deutschland (FTD) και το Spiegel-Online.

Η άρνηση του προγράμματος διάσωσης της ΕΕ και του ΔΝΤ και ενδεχόμενη μονομερής αναστολή της εξυπηρέτησης του χρέους θα σήμαιναν "οικονομική καταστροφή για την Ελλάδα", τονίζουν οι οικονομολόγοι καθηγητές σε κοινή δήλωσή τους, που δόθηκε χθες στη δημοσιότητα.

Προτείνουν δομικές μεταρρυθμίσεις, ένα πρόγραμμα ιδιωτικοποιήσεων, δραστικό περιορισμό του δημόσιου τομέα και αποτελεσματικό και δίκαιο φορολογικό σύστημα.

Την κοινή δήλωση υπογράφουν μεταξύ άλλων ο Ελληνοκύπριος, κάτοχος του βραβείου Νόμπελ, Christopher Pissarides από το London School of Economics, ο καθηγητής Μιχάλης Χαλιάσσος της έδρας Μακροοικονομικών και Χρηματοοικονομικών στο Πανεπιστήμιο "Goethe" της Φρανκφούρτης, καθηγητές από το Yale, το Πανεπιστήμιο του Σικάγου κ.α.

Οι επιστήμονες επισημαίνουν ότι "μόνον το μεταρρυθμιστικό πρόγραμμα εγγυάται επιστροφή της χώρας σε ένα σύγχρονο ευρωπαϊκό κράτος".

Με την κοινή δήλωσή τους οι διακεκριμένοι οικονομολόγοι
στηρίζουν το μεσοπρόθεσμο πρόγραμμα, το οποίο αποτελεί προϋπόθεση για το νέο, δεύτερο πακέτο δανείων δισεκατομμυρίων για την Ελλάδα.

Πρωτίστως "πρέπει να αντιμετωπιστεί η διαφθορά, που βρίσκεται σε έξαρση, αν η Ελλάδα θέλει να γίνει ένα σύγχρονο ευρωπαϊκό κράτος, να προσελκύσει ξένες επενδύσεις και να αποφύγει τη διεθνή οικονομική απομόνωση", επισημαίνουν οι οικονομολόγοι. Προειδοποιούν δε ότι "πρόκειται για την τελευταία ευκαιρία προκειμένου να εκσυγχρονιστεί η Ελλάδα και αυτή η ευκαιρία δεν θα έχει μεγάλη διάρκεια".
Read more...

Πρώτο θέμα η Ελλάδα στον ξένο Τύπο








Πρώτο θέμα και πάλι οι εξελίξεις στη χώρα μας στο διεθνή Τύπο, με έμφαση στα επεισόδια που εκτυλίσσονται στο κέντρο της πρωτεύουσας κατά των νέων μέτρων λιτότητας και του προγράμματος αποκρατικοποιήσεων που ψηφίζονται στη Βουλή.

Πρώτο θέμα οι εξελίξεις στην Ελλάδα στη διαδικτυακή έκδοση της Wall Street Journal, με αναφορά στις οδομαχίες μεταξύ "αυτοαποκαλούμενων αναρχικών" και αστυνομίας, "λίγες ώρες πριν αρχίσει ξανά η συζήτηση στο ελληνικό Κοινοβούλιο για το αμφιλεγόμενο πενταετές πρόγραμμα λιτότητας".

Γίνεται αναφορά στη μεγάλη απεργία και στις πολιτικές ισορροπίες με την πλειοψηφία 155 βουλευτών της κυβέρνησης και τις δηλώσεις τεσσάρων τουλάχιστον βουλευτών του ΠΑΣΟΚ - όπως αναφέρει - που έχουν εκφράσει επιφυλάξεις για τα μέτρα.

Για ειρηνικές διαδηλώσεις που πήραν βίαιη τροπή κάνει λόγο το BBC, με νεαρούς στις παρυφές των πορειών να πετούν πέτρες και μπουκάλια στις αστυνομικές δυνάμεις και με την αστυνομία να απαντά με δακρυγόνα.

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ πάνω από 5.000 αστυνομικοί έχουν επιστρατευτεί για τις κινητοποιήσεις της γενικής απεργίας. Παρατίθεται επίσης η δήλωση διαδηλωτή, ότι "η κυβέρνηση κήρυξε τον πόλεμο και εμείς θα απαντήσουμε πολεμώντας".

Στα επεισόδια μεταξύ διαδηλωτών και αστυνομικών αναφέρεται και το CNN. Κάνει λόγο για διαδηλώσεις χιλιάδων ατόμων που διαμαρτύρονται έξω από το Κοινοβούλιο, ενόψει της ψηφοφορίας επί σκληρών νέων μέτρων λιτότητας.

Ανταποκριτής του CNN μιλά με διαδηλωτές, οι οποίοι περιγράφουν ότι το κύριο βάρος των μέτρων, το σηκώνουν οι μικρομεσαίοι."Με αυτή την πολιτική, το βιοτικό επίπεδο πέφτει κατακόρυφα. Τα χρέη τα πληρώνουν οι εργαζόμενοι και οι συνταξιούχοι" αναφέρει η Ιωάννα Λαγωνίκα - διαδηλώτρια του ΠΑΜΕ.

Ρεπορτάζ του Russia Today



Στα επεισόδια αναφέρεται στην πρώτη του σελίδα και το πρακτορείο Reuters, μιλώντας για ειρηνικές διαδηλώσεις που έγιναν βίαιες και για την απεργία ΓΣΕΕ και ΑΔΕΔΥ που παρέλυσε όλο τον δημόσιο τομέα και τις συγκοινωνίες.

"Ενώ η Ελλάδα βρίσκεται στο χείλος της χρεοκοπίας, το Κοινοβούλιο ψηφίζει αυτή την εβδομάδα πάνω σε ένα πακέτο μέτρων που περιλαμβάνουν περικοπές, αύξηση της φορολόγησης και ιδιωτικοποιήσεις. Το πακέτο αποσκοπεί στη λήψη νέας τεράστιας βοήθειας, ώστε να αποφευχθεί η οικονομική κατάρρευση" αναφέρει ο δημοσιογράφος.

Με εκτενές ρεπορτάζ και live μεταδόσεις από την Αθήνα, καλύπτει το Sky News τις εξελίξεις στην Ελλάδα. Όπως αναφέρει περίπου 20.000 πολίτες διαδήλωσαν ειρηνικά, ανταποκρινόμενοι στο κάλεσμα των συνδικάτων την Τρίτη, ενώ οι έλληνες βουλευτές καλούνται να αποφασίσουν επί μέτρων που απαιτούν ΔΝΤ και ΕΕ, ώστε η χώρα να λάβει νέα βοήθεια.

Στο ρεπορτάζ αναφέρεται επίσης ότι τα ασφαλιστικά Ταμεία καταρρέουν καθώς πολλοί εργαζόμενοι σε ιδιωτικό και δημόσιο τομέα βγαίνουν στη σύνταξη σε ηλικία πενήντα ετών. Σημειώνεται επίσης ότι στην Ελλάδα είναι πολύ διαδεδομένη πρακτική το να μην πληρώνει κανείς φόρους. Μάλιστα, ο δημοσιογράφος υποστηρίζει ότι μόνο 5.000 Έλληνες παραδέχονται ενώπιον της εφορίας ότι έχουν ετήσιο εισόδημα πάνω από 100.000 ευρώ.

Ρεπορτάζ του Sky News



"Αν το Κοινοβούλιο δεν εγκρίνει το νέο πακέτο μέτρων, τότε η Ελλάδα θα χρεοκοπήσει σε δύο εβδομάδες. Ωστόσο για εκείνους που έχουν στήσει τις τέντες τους στο Σύνταγμα, το συναίσθημα είναι αυτό της αποφασιστικότητας, όχι του φόβου" αναφέρει το Aljazeera, που μιλά με "Αγανακτισμένους" που διανυκτερεύουν στην πλατεία.

Το ρεπορτάζ αναφέρεται αναλυτικά στις απεργιακές κινητοποιήσεις, στον αντίκτυπο στον τουρισμό αλλά και στο αίσθημα αλληλεγγύης που κυριαρχεί σε όσους διαδηλώνουν κάθε βράδυ μπροστά από τη Βουλή. Εντός της Βουλής, ο ανταποκριτής του Aljazeera, αναφέρεται στην έκκληση Παπανδρέου στον πατριωτισμό των βουλευτών.

"Θεωρητικά έχει μία μικρή πλειοψηφία για να προωθήσει το πακέτο λιτότητας. Οι περισσότεροι Έλληνες θεωρούν ότι θα τα καταφέρει, όπως τα κατάφερε και με την ψήφο εμπιστοσύνης", αναφέρει ο δημοσιογράφος.

Ρεπορτάζ του Aljazeera
nooz.gr/

Read more...

Η Κίνα προτίθεται να αγοράσει το χρέος χωρών της Ευρωζώνης

newpost.gr
Η Κίνα προτίθεται να αγοράσει το χρέος χωρών της Ευρωζώνης
Η Κίνα, μέσω του πρωθυπουργού της Ουέν Τζιαμπάο δήλωσε είναι πρόθυμη να «προσφέρει χείρα βοηθείας στην Ευρώπη από μακριά» στην οικονομική κρίση της Ευρωζώνης, κατά τη διάρκεια της κοινής συνέντευξης Τύπου με την Άνγκελα Μέρκελ στο Βερολίνο.

Αν χρειαστεί, συνέχισε, η Κίνα μπορεί να αγοράσει το χρέος ορισμένων χωρών της Ευρωζώνης, αφού έχει βοηθήσει την Ευρώπη σε διαφορετικές εποχές. Με άλλα λόγια, όταν η Ευρώπη αντιμετωπίζει δυσκολίες, θα τείνουμε χείρα βοηθείας από μακριά», είπε ο Ουέν Τζιαμπάο. «Σίγουρα θα αγοράσουμε, ανάλογα με τις ανάγκες τμήμα των κρατικών χρεών», πρόσθεσε ο Ουέν.

Παράλληλα, ο κινέζος πρωθυπουργός κάλεσε τους Ευρωπαίους να σεβαστούν «την κυριαρχία, την εδαφική ακεραιότητα και τις ανεξάρτητες επιλογές του κινεζικού λαού». «Μόνο μέσω του αμοιβαίου σεβασμού, οι δύο πλευρές (η Κίνα και η Ευρωπαϊκή Ένωση) μπορούν να αναπτύξουν μια δίκαιη σύμπραξη πέραν των ιδεολογικών διαφορών, του πολιτικού συστήματος και του μοντέλου ανάπτυξης» είπε.

«Η Κίνα σέβεται το πολιτικό σύστημα και το μοντέλο ανάπτυξης που επέλεξαν οι πολίτες της ΕΕ», πρόσθεσε. «Σε αντάλλαγμα αναμένουμε το σεβασμό από την ΕΕ της κυριαρχίας μας, της εδαφικής μας ακεραιότητας και των ανεξάρτητων επιλογών του κινεζικού λαού».

Η προειδοποίηση αυτή του Ουέν διατυπώνεται ενώ την ώρα που το Βερολίνο είχε ανακοινώσει ότι θέλει να συζητήσει κατά την επίσκεψη του κινέζου πρωθυπουργού το θέμα των ανθρωπίνων δικαιωμάτων. Η αντιμετώπιση από το Πεκίνο κυρίως των διαφωνούντων του καθεστώτος αποτελεί μια νέα αιτία ανησυχίας για τους εταίρους της Κίνας.

Πριν από την επίσκεψή του στη γερμανική πρωτεύουσα που άρχισε χθες βράδυ με δείπνο με την καγκελάριο Μέρκελ και η οποία θα ολοκληρωθεί απόψε, ο Ουέν μετέβη στην Ουγγαρία και κατόπιν στη Βρετανία. Ο Ουέν και 13 μέλη της κυβέρνησής του θα μετάσχουν σε γερμανικό-κινεζικό υπουργικό συμβούλιο με δέκα γερμανούς ομολόγους τους, μια πρωτοβουλία που για πρώτη φορά υιοθετεί η Κίνα.


Πηγή: tanea.gr-newpost.gr

Read more...

Κοινή παρέμβαση Ρομπάι - Μπαρόζο για το Μεσoπρόθεσμο

Ζητούν από τους Έλληνες βουλευτές να το ψηφίσουν


http://img.protothema.gr/61B7845B57BF14AB555E1BFE06819454.jpg

Οι πρόεδροι του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου και της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, Χέρμαν βαν Ρομπάι και Ζοζέ Μπαρόζο, απηύθυναν έκκληση για την υπερψήφιση του Μεσοπρόθεσμου προγράμματος προς την ελληνική πολιτική ηγεσία και ειδικότερα προς τους Έλληνες βουλευτές, υπογραμμίζοντας πως «άλλος δρόμος δεν υπάρχει» και ότι όσοι παραπλανητικώς ισχυρίζονται πως υπάρχει, θα πρέπει να αναλάβουν τις ευθύνες τους για τις ενδεχόμενες «ολέθριες συνέπειες».

Οι δύο κοινοτικοί ιθύνοντες, κατά τη διάρκεια παρέμβασής τους ενώπιον του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου στις Βρυξέλλες, ανέφεραν ότι, σε περίπτωση αρνητικής ψήφου, οι συνέπειες θα είναι βαρύτατες όχι μόνο για την ελληνική και την ευρωπαϊκή, αλλά και για την παγκόσμια οικονομία.

Ειδικότερα, ο κ. Μπαρόζο υπογράμμισε με έμφαση ότι το βασικό πρόβλημα της ελληνικής οικονομίας είναι η ανάκτηση της εμπιστοσύνης προς αυτή, η οποία έχει διασαλευθεί. Γεγονός που, όπως είπε, αποδεικνύεται και από τις μαζικές μεταφορές κεφαλαίων των Ελλήνων πολιτών στις τράπεζες του εξωτερικού.

Ο πρόεδρος της Επιτροπής ανέφερε πως πρόκειται για μια επίπονη προσπάθεια, ότι δεν υπάρχουν μαγικά ραβδιά και θαυματοποιοί και ότι άλλος δρόμος από την υλοποίηση του προγράμματος που έχει συμφωνήσει η Ελλάδα με την ΕΕ και το ΔΝΤ δεν υπάρχει.

Σημείωσε επίσης πως η Ελλάδα ζούσε επί χρόνια πάνω από τις δυνατότητές της και ότι η ΕΕ είναι πρόθυμη σήμερα να τη βοηθήσει να διορθώσει τις ανισορροπίες, εφόσον βεβαίως η ίδια η Ελλάδα το επιθυμεί.

Καταλήγοντας, εξέφρασε την ελπίδα ότι οι Έλληνες βουλευτές, των οποίων τη γνώμη όπως είπε θα σεβαστεί, θα επιλέξουν τον ένα και μόνο ορθό δρόμο που υπάρχει.

Στο ίδιο μήκος κύματος, ο πρόεδρος της ΕΕ τόνισε ότι χαιρετίζει την αποφασιστικότητα της ελληνικής κυβέρνησης να εφαρμόσει τα αναγκαία μέτρα παρά τις κοινωνικές εντάσεις και ανέφερε ότι ο ίδιος γνωρίζει καλά πόσο δύσκολο αυτό είναι, από την εποχή που ήταν υπουργός Οικονομίας του Βελγίου.

Σημείωσε ότι ούτως ή άλλως η Ελλάδα είναι υποχρεωμένη να εξυγιάνει την οικονομία της και να αναβαθμίσει την ανταγωνιστικότητά της, ενώ ιδιαίτερο βάρος έδωσε στην ανάγκη πάταξης της φοροδιαφυγής.

«Αν δεν πληρώνουν όλοι τους φόρους τους, δεν πρόκειται να κυριαρχήσει η αίσθηση δικαίου στην Ελλάδα» ανέφερε χαρακτηριστικά ο πρόεδρος της ΕΕ.

Read more...

TI ΛΕΕΙ Ο ΜΠΕΝΙ ΓΙΑ ΤΗΝ PLANET;


Η ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΠΟΥ "ΣΑΡΩΝΕΙ" ΤΑ ΠΑΝΤΑ...
Η αγορά έχει βουίξει με την προνομιακή μεταχείριση της εταιρείας Συμβούλων Planet που παίρνει αβέρτα, το ένα μετά το άλλο τα έργα υπουργείων και Οργανισμών. Αναθέσεις από παντού! Ακόμα και από την Εθνική Τράπεζα που εξακολουθεί να είναι...
μέτοχος (!) στην εταιρεία και μάλιστα, σε μια τέτοια δύσκολη εποχή που για να πάρει κάποιος δάνειο …ιδρώνει, έβαλε και 700 χιλιάρικα για την αύξηση κεφαλαίου της Planet। Τι λέει άραγε για όλα αυτά ο νέος υπουργός Οικονομικών; Γιατί ο παλιός, ο Παπακωνσταντίνου, δεν έλεγε τίποτα, κάνοντας προφανώς το χατίρι του φίλου του Ηλία Πλασκοβίτη που τον είχε διορίσει και γενικό γραμματέα στο υπουργείο Οικονομικών! Ποιο είναι το χατίρι; Μα η…εξυπηρέτηση της συζύγου του γραμματέα, της κυρίας Μάχης Καραγιάννη, η οποία, εντελώς τυχαία, είναι Chief Operating Officer, και επικεφαλής του τομέα ανάπτυξης της Planet! Αχ αυτά τα …οικογενειακά σύνδρομα στις δουλειές! Αυτά μας οδήγησαν εδώ, αυτά πληρώνουμε, αλλά …μυαλό δε βάζουμε με καμία κυβέρνηση!
http://fimotro.blogspot.com/2011/06/ti-planet.html
Read more...

Έρχεται η Κριστίν Λαγκάρντ στο «τιμόνι» του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου

Επιλέγει το Διοικητικό Συμβούλιο

Η Κριστίν Λαγκάρντ είναι το φαβορί για την θέση του επικεφαλής του ΔΝΤ
Η Κριστίν Λαγκάρντ είναι το φαβορί για την θέση του επικεφαλής του ΔΝΤ (Φωτογραφία: ΑΠΕ )
Ουάσινγκτον
Το Διοικητικό Συμβούλιο του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου συνέρχεται το απόγευμα της Τρίτης (ώρα Ελλάδας) για να εξετάσει τις υποψηφιότητες για τη θέση του γενικού διευθυντή και είναι πιθανόν να κάνει αμέσως την επιλογή ανάμεσα στη Γαλλίδα Κριστίν Λαγκάρντ και τον Μεξικανό Αγκουστίν Κάρστενς. Η 55χρονη υπουργός Οικονομικών της Γαλλίας αναμένεται να γίνει η πρώτη γυναίκα επικεφαλής του ΔΝΤ, συνεχίζοντας μία παράδοση 24 ετών που θέλει Ευρωπαίο στο «τιμόνι» του Ταμείου.

Τα 24 μέλη του συμβουλίου, 23 άνδρες και μία γυναίκα, θα πρέπει να επιλέξουν μέχρι το αργότερο την Πέμπτη τον αντικαταστάτη του Ντομινίκ Στρος - Καν, «με συναίνεση», και εάν αυτό δεν καταστεί δυνατόν, με ψηφοφορία.

Η υπουργός Οικονομικών της Γαλλίας Κριστίν Λαγκάρντ κέρδισε την Δευτέρα τη σημαντική για τη διαδικασία επιλογής υποστήριξη της Κίνας, γεγονός που φέρνει στα δέκα τα μέλη του συμβουλίου διοίκησης που τάσσονται υπέρ της ανάδειξής της σε γενικό διευθυντή του ΔΝΤ, υπολογίζοντας τους επτά εκπροσώπους της Ευρωπαϊκής Ένωσης, έναν Αιγύπτιο και έναν Τογκολέζο.

Απέναντί της, ο Αγκουστίν Κάρστενς υπολογίζει στην υποστήριξη του Μεξικανού συμπατριώτη του και των εκπροσώπων της Αργεντινής, της Αυστραλίας και του Καναδά, ενώ ο εκπρόσωπος της Βραζιλίας άφησε να εννοηθεί ότι θα τον υποστηρίξει επίσης.

Οι δύο χώρες που διαθέτουν τον μεγαλύτερο αριθμό μελών στο συμβούλιο της διοίκησης, οι Ηνωμένες Πολιτείες και η Ιαπωνία, δεν έχουν εκφράσει την υποστήριξή τους προς κάποιον από τους δύο υποψηφίους.

Όμως ο υπουργός Οικονομικών των ΗΠΑ Τίμοθι Γκάιτνερ άφησε να εννοηθεί ότι η επιλογή είναι πιθανόν να γίνει ήδη από σήμερα υπέρ της Κριστίν Λαγκάρντ. «Είμαι βέβαιος ότι βλέπουμε να αναδεικνύεται κάποιος που διαθέτει ισχυρή υποστήριξη», είπε.

Μέχρι σήμερα, η επιλογή του γενικού διευθυντή του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου συνίσταται στην ανάδειξη ενός ευρωπαίου υποψηφίου και στην υποστήριξη του από τις ΗΠΑ.

Από το 1946, οι Ευρωπαίοι διατηρούν παραδοσιακά τη θέση της γενικής διεύθυνσης του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου και οι ΗΠΑ την προεδρία της Παγκόσμιας Τράπεζας.

Newsroom ΔΟΛ, με πληροφορίες από ΑΠΕ/Γαλλικό


Read more...

Ηχηρό «όχι» στα μέτρα από ΓΣΕΕ - ΑΔΕΔΥ

«Ποτάμι που ξεχείλισε η οργή των πολιτών»


http://img.protothema.gr/FE9B24DD812E17F05E82B572257AB6DB.jpg
Οι απεργοί που ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμα της ΓΣΕΕ και της ΑΔΕΔΥ έκαναν ειρηνική πορεία από το
Πεδίον του Αρεως στο Σύνταγμα, όπου παρέμειναν αρκετή ώρα μετά τη 1 το μεσημέρι, φωνάζοντας συνθήματα κατά των αποκρατικοποιήσεων και των μέτρων του Μεσοπρόθεσμου, τα οποία χαρακτηρίζουν σκληρά και άδικα.

«Η οργή των πολιτών είναι ποτάμι που ξεχείλισε» τόνισαν όλοι οι συνδικαλιστες στις δηλώσεις τους. Λίγο νωρίτερα, στο Σύνταγμα κατέλεξαν με πορεία από την Ομόνοια τα μέλη του ΠΑΜΕ, που απέκλεισαν την οδό Αμαλίας για μιάμιση ώρα.

Η γγ του ΚΚΕ Αλέκα Παπαρήγα δήλωσε: «Η ελεγχόμενη χρεωκοπία είναι προαποφασισμένη. Ο αγώνας θα ενταθεί σε κάθε χώρο δουλειάς».

Ο πρόεδρος της κοινοβουλευτικής ομάδας του ΣΥΡΙΖΑ κ. Αλέξης Τσίπρας που παραβρέθηκε στη συγκέντρωση του ΣΥΡΙΖΑ στο Μουσείο, τόνισε σε δηλώσεις του: «Οι απειλές δια μέσου του αντιπροέδρου της κυβέρνησης για συνταγματική εκτροπή και πραξικόπημα δείχνουν τον πανικό της κυβέρνησης. Η χώρα χρειάζεται μια κυβέρνηση που να διαπραγματευθεί με σθένος. Η φαύλη κυβέρνηση μετράει μέρες. Να παραιτηθεί και να γίνουν εκλογές το συντομότερο δυνατό».

Δυναμική ήταν η παρουσία του μπλοκ της ΓΕΝΟΠ- ΔΕΗ, αν και οι συγκεντρώσεις δεν ήταν ιδιαίτερα μαζικές, όπως προηγούμενες φορές.

Read more...

Άρχισαν πάλι τα επεισόδια στο Σύνταγμα...



Ένταση δημιουργήθηκε και πάλι με αστυνομικούς να κάνουν υπερβολική χρήση δακρυγόνων στην πλατεία Συντάγματος, προκειμένου να απωθήσουν τους νεαρούς που προσπαθούσαν να προσεγγίσουν το σημείο.

H ατμόσφαιρα αυτή την ώρα παραμένει αποπνικτική με... πολλούς από τους συγκεντρωμένους να μην μπορούν να αναπνεύσουν.
Από τα επεισόδια δεν γλύτωσε και ένα αυτοκίνητο τηλεοπτικού συνεργείου που παραδόθηκε στις φλόγες...


Read more...

Δύο επιλογές για την εθελοντική μετακύλιση του ελληνικού χρέους έχει το γαλλικό σχέδιο

Συνεχείς διαβουλεύσεις

(Φωτογραφία: Reuters )
Αθήνα
Η γαλλική πρόταση για την εθελοντική μετακύλιση του ελληνικού χρέους περιλαμβάνει δύο επιλογές για τους ιδιώτες ομολογιούχους, τις οποίες θα μπορούν να επιλέξουν στο διάστημα 2011-2014, σύμφωνα με προσχέδιο στο οποίο είχε πρόσβαση το Reuters την Τρίτη.

Η πρώτη επιλογή προβλέπει 30ετή χρηματοδότηση για την Ελλάδα, με τους ομολογιούχους να μπορούν να επενδύουν σε νέα ελληνικά ομόλογα το 70% τουλάχιστον του αρχικού κεφαλαίου των εσόδων που θα εισπράξουν.

Τα ομόλογα θα έχουν διάρκεια 30 έτη και θα είναι πλήρως εγγυημένα μέσω εταιρίας ειδικού σκοπού (SPV) «με εξασφάλιση ομόλογα μηδενικού τοκομεριδίου (zero coupon) μίας ή περισσότερων χωρών ή διεθνών και ευρωπαϊκών οργανισμών με αξιολόγηση AAA».

Η δεύτερη επιλογή προβλέπει ότι οι ομολογιούχοι θα επενδύουν το 90% τουλάχιστον, κατά προτίμηση 100%, του ποσού που θα εισπράξουν, σε νέα ελληνικά ομόλογα 5ετούς διάρκειας με επιτόκιο 5,5%, σύμφωνα με το έγγραφο που φέρει ημερομηνία 24 Ιουνίου.

Το σχέδιο προβλέπει ως όρο την άτυπη διαβεβαίωση των οίκων αξιολόγησης ότι στην περίπτωση που επιλεγεί μία από τις παραπάνω λύσεις δεν θα κηρυχθεί η Ελλάδα σε καθεστώς χρεωκοπίας ή σε ανάλογο καθεστώς, για το υφιστάμενο ή το νέο χρέος της.

Newsroom ΔΟΛ


Read more...

Μόνο με το Μεσοπρόθεσμο μπορεί η Ελλάδα να αποφύγει τη χρεοκοπία, λέει ο Όλι Ρεν

«Δεν υπάρχει σχέδιο Β»

Η καταπολέμηση της φοροδιαφυγής είναι η βασική πρόκληση που αντιμετωπίζει η Ελλάδα αυτή τη στιγμή, είπε  ο κ. Ρεν
Η καταπολέμηση της φοροδιαφυγής είναι η βασική πρόκληση που αντιμετωπίζει η Ελλάδα αυτή τη στιγμή, είπε ο κ. Ρεν (Φωτογραφία: Αρχείο ΔΟΛ )
Αθήνα
Η υπερψήφιση του Μεσοπρόθεσμου Προγράμματος από τη Βουλή είναι ο μόνος τρόπος για να αποφύγει η Ελλάδα την άμεση χρεοκοπία, δήλωσε την Τρίτη ο επίτροπος της ΕΕ για τις Οικονομικές και Νομισματικές Υποθέσεις Όλι Ρεν.

«Ο μοναδικός τρόπος για να αποφευχθεί η άμεση χρεωκοπία είναι να εγκρίνει η Βουλή το αναθεωρημένο οικονομικό πρόγραμμα», δήλωσε.

O κ. Ρεν χαρακτήρισε την καταπολέμηση της φοροδιαφυγής ως την βασική πρόκληση που αντιμετωπίζει η Ελλάδα αυτή τη στιγμή και εξέφρασε την στήριξή του στα σχέδια της κυβέρνησης για την αναμόρφωση του φορολογικού συστήματος.

«Μια σημαντική πρόκληση είναι να καταπολεμηθεί η φοροδιαφυγή και να ενισχυθεί η πραγματική επιχειρηματικότητα», σημείωσε και προσέθεσε ότι «γι' αυτό το λόγο, στηρίζω τον στόχο της κυβέρνησης να αναμορφώσει και να απλοποιήσει το φορολογικό σύστημα από το ερχόμενο φθινόπωρο».

Συγκεκριμένα, ο Φινλανδός επίτροπος είπε ότι η φορολογική μεταρρύθμιση θα πρέπει να στοχεύει στην απλοποίηση του φορολογικού κώδικα, στην διεύρυνση της φορολογικής βάσης και στη μείωση των φορολογικών συντελεστών με έναν ουδέτερο δημοσιονομικά τρόπο.

O κ. Ρεν επέκρινε όσους μιλούν για άλλες λύσεις, λέγοντας ότι δεν υπάρχει «σχέδιο Β» για την Ελλάδα και ζήτησε για άλλη μια φορά εθνική συναίνεση προκειμένου η χώρα να επιτύχει τις αναγκαίες μεταρρυθμίσεις και να επιστρέψει σε θετικούς ρυθμούς ανάπτυξης.

«Πιστεύω ότι οι εποικοδομητικές προτάσεις που έρχονται από διαφορετικές ομάδες της ελληνικής κοινωνίας πρέπει να εισακουστούν. Είναι σημαντικό να χτίσουμε μια ευρύτερη κοινωνική συναίνεση και μια διακομματική συμφωνία για τις μεταρρυθμίσεις που χρειάζονται, ώστε η Ελλάδα να επιστρέψει σε τροχιά ανάπτυξης», υποστήριξε.

Σημειώνεται ότι την Δευτέρα είδαν το φως της δημοσιότητας πληροφορίες του Reuters ότι η ΕΕ επεξεργάζεται σχέδιο έκτακτης ανάγκης για τη χρηματοδότηση της Ελλάδας, στην περίπτωση που η ελληνική Βουλή απορρίψει τα μέτρα λιτότητας του Μεσοπρόθεσμου Προγράμματος.

Η χρηματοδότηση θα καλύπτει τα 12 δισ. ευρώ, που χρειάζεται η χώρα για να αποφύγει την άμεση χρεοκοπία και ως πιθανότερη επιλογή φέρεται η παροχή ρευστότητας από μία απροσδιόριστη «τρίτη πλευρά», δήλωσαν οι πηγές.

Αφού απορρίφθηκε η λύση χρηματοδότησης-γέφυρας (bridging loan) από την ΕΕ, η πιθανότερη επιλογή θα είναι η παροχή ρευστότητας από μία απροσδιόριστη «τρίτη πλευρά», δήλωσαν οι πηγές.

«Το βρίσκω δύσκολο να μη βρεθεί τράπεζα ή οργανισμός για να δώσει ακόμα ένα δάνειο στην Ελλάδα», είπε η πηγή. «Με τους σωστούς όρους, θα συμβεί» συμπλήρωσε.

Αναλυτικά, η δήλωση του κ. Ρεν έχει ως εξής:

«Αυτή την εβδομάδα η Ελλάδα βρίσκεται σε ένα κρίσιμο σταυροδρόμι. Διακυβεύεται τόσο το μέλλον της χώρας, όσο και η οικονομική σταθερότητα στην Ευρώπη. Σέβομαι πλήρως τα δικαιώματα και την κυριαρχία του ελληνικού Κοινοβουλίου στην τρέχουσα συζήτηση στη Βουλή. Και πιστεύω ότι οι Έλληνες πολιτικοί ηγέτες γνωρίζουν πλήρως την ευθύνη που έχει πέσει στους ώμους τους για να αποφευχθεί η χρεοκοπία.»

»Ο μόνος τρόπος να αποφευχθεί η άμεση χρεοκοπία είναι να ψηφίσει το Κοινοβούλιο το αναθεωρημένο οικονομικό πρόγραμμα. Το πρόγραμμα αυτό περιλαμβάνει τόσο τη μεσοπρόθεσμη δημοσιονομική στρατηγική, όσο και τις ιδιωτικοποιήσεις. Πρέπει να εγκριθούν, για να χορηγηθεί η επόμενη δόση της οικονομικής βοήθειας.»

»Σε εκείνους που θεωρούν ότι μπορεί να υπάρξουν άλλες επιλογές πρέπει να πω ξεκάθαρα το εξής: Δεν υπάρχει Σχέδιο Β για να αποφευχθεί η χρεοκοπία.»

»Η Ευρωπαϊκή Ένωση εξακολουθεί να είναι έτοιμη να υποστηρίξει την Ελλάδα. Αλλά η Ευρώπη μπορεί να βοηθήσει την Ελλάδα μόνο εάν η Ελλάδα βοηθήσει τον εαυτό της.»

»Μπορεί η κοινοβουλευτική ψήφος αυτής της εβδομάδας να είναι κρίσιμη για να αποφευχθεί η άμεση χρεοκοπία, αλλά η Ελλάδα και οι Ευρωπαίοι εταίροι της πρέπει να επικεντρωθούν στην ενίσχυση της βιώσιμης ανάπτυξης. Η πρωτοβουλία του Προέδρου Μπαρόζο να χρησιμοποιηθούν δομικά κεφάλαια για επενδύσεις κινείται προς αυτό τον αντικειμενικό σκοπό. Το Ελληνικό Μνημόνιο επίσης περιλαμβάνει αρκετά μέτρα για την ενίσχυση της ανάπτυξης μέσω διαρθρωτικών αλλαγών στις αγορές προϊόντων κι εργασίας και για άνοιγμα κλειστών επαγγελμάτων.»

»Η προετοιμασία του νέου προγράμματος θα ενταθεί τις επόμενες εβδομάδες. Πιστεύω ότι οι εποικοδομητικές προτάσεις που προέρχονται από διάφορους τομείς της Ελληνικής κοινωνίας πρέπει να εισακουστούν και να ληφθούν υπόψη. Είναι ζωτικής σημασίας να δημιουργηθεί μια ευρύτερη κοινωνική συναίνεση και διακομματική συμφωνία για τις μεταρρυθμίσεις που είναι απαραίτητες για να επιστρέψει η Ελλάδα ξανά στο δρόμο της ανάπτυξης.»

»Αυτό αφορά ακόμη και την κοινωνική δικαιοσύνη. Μια κρίσιμη πρόκληση είναι να καταπολεμηθεί η φοροδιαφυγή και να δοθούν κίνητρα στην πραγματική επιχειρηματικότητα που υποστηρίζει την τίμια εργασία.»

»Επομένως υποστηρίζω τον αντικειμενικό στόχο που έχει θέσει η κυβέρνηση για προχωρήσει σε μεταρρυθμίσεις και να απλοποιήσει το φορολογικό σύστημα από αυτό το φθινόπωρο. Οι μεταρρυθμίσεις θα πρέπει να έχουν σαν στόχο να απλοποιηθεί ο φορολογικός κώδικας, να διευρυνθεί η φορολογική βάση και να μειωθούν οι φορολογικοί συντελεστές με ένα δημοσιονομικά ουδέτερο τρόπο.»

»Εάν επιτευχθούν και ξεπεραστούν οι στόχοι για τις δαπάνες, αυτό θα ανοίξει το δρόμο για ένα φορολογικό σύστημα πιο φιλικό στην ανάπτυξη.»

»Οι Έλληνες και οι δημοκρατικά εκλεγμένοι εκπρόσωποί τους τώρα βρίσκονται αντιμέτωποι με μια κρίσιμη επιλογή. Η μεταρρύθμιση στην οικονομία είναι σίγουρα δύσκολη, αλλά αποτελεί πολύ πιο καλή εναλλακτική από τη χρεοκοπία η οποία θα έπληττε περισσότερο τις πιο ευάλωτες ομάδες του πληθυσμού.»

»Επομένως καλώ τους Έλληνες πολιτικούς ηγέτες να αναλάβουν τις ευθύνες τους, να εξετάσουν τα επόμενα βήματά τους και να προχωρήσουν σε συναίνεση οδηγώντας μπροστά όλο το έθνος ώστε να ξεπεράσει τις σημερινές προκλήσεις.»

Newsroom ΔΟΛ


Read more...

4 ΤΡΑΥΜΑΤΙΕΣ Ο ΑΠΟΛΟΓΙΣΜΟΣ ΤΩΝ ΕΠΕΙΣΟΔΙΩΝ ΣΤΟ ΣΥΝΤΑΓΜΑ


Ηρεμούν τα πράγματα στην πλατεία Συντάγματος μετά την ένταση και τις συγκρούσεις με κουκουλοφόρους να πετούν αντικείμενα σε αστυνομικούς, οι οποίοι απαντούσαν με χρήση χημικών. Τα επεισόδια ξεκίνησαν μετά την εμπλοκή ομάδων ακροδεξιών και...
αντιεξουσιαστών στην οδό Οθωνος. Ακολούθησε η εμφάνιση διμοιρίας των ΜΑΤ η οποία προχώρησε σε ρίψη δακρυγόνων. - Η ένταση μεταφέρθηκε μπροστά από το Υπουργείο Οικονομικών όπου νεαροί επιτέθηκαν σε δυνάμεις των ΜΑΤ που βρίσκοταν μέσα στη στοά ενώ αυτή την ώρα κουκουλοφόροι έχουν ανάψει φωτιές σε κάδους σκουπιδιών και στις τέντες του Public. - Ένα άτομο τραυματίστηκε και διακομίστηκε με ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ στο νοσοκομείο, προκειμένου να του παρασχεθούν οι πρώτες βοήθειες. Σύμφωνα με ανεπιβεβαίωτες πληροφορίες, ο τραυματίας είναι μαχαιρωμένος. - Εκτεταμένη είναι η ρίψη χημικών στους δρόμους γύρω από την πλατεία Συντάγματος. - Η αστυνομία προχωρά σε ρίψη χειροβομβίδων κρότου λάμψης. - Παραμένουν διαδηλωτές στην πλατεία Συντάγματος παρά τη χρήση χημικών που κάνουν τα ΜΑΤ για να διώξουν τους κουκουλοφόρους. Πιο ήρεμη είναι τώρα η κατάσταση, αν και παραμένει έκρυθμη.
Read more...

Ύπαρχει ακόμη ένταση...



Ομάδες νεαρών συνεχίζουν και παραμένουν στην κάτω μεριά της πλατείας Συντάγματος
(δείτε LIVE Video). Τα πράγματα έχουν ηρεμήσει εδώ και λίγη ώρα, αλλά η ... παρουσία των αστυνομικών και οι μικρές εντάσεις που δημιουργούνται από τους νεαρούς με τη ρίψη μπουκαλιών κάνουν την κατάσταση να παραμένει εκτεταμένη...



Read more...

Επιστολή- φωτιά από 51 επιχειρηματίες: «Συγκροτήστε Κυβέρνηση Έκτακτης Ανάγκης»

newpost.gr
Επιστολή- φωτιά από 51 επιχειρηματίες: «Συγκροτήστε Κυβέρνηση Έκτακτης Ανάγκης»
Τη συγκρότηση κυβέρνησης εκτάκτου ανάγκης με υπουργούς που ανεξαρτήτως κομματικής προέλευσης θα αναλάβουν να πουν την πάσα αλήθεια στους πολίτες και να οδηγήσουν τη χώρα στην έξοδο από την κρίση ζητούν περισσότεροι από 50 διακεκριμένοι επιχειρηματίες της χώρας και στελέχη της αγοράς με κοινή τους επιστολή που απέστειλαν στα ΜΜΕ.

Οι συνυπογράφοντες υπογραμμίζεται ότι υιοθετούν πλήρως το πρόσφατο αντίστοιχο κείμενο των 32 διανοουμένων και καλλιτεχνών, προχωρούν όμως και στην πρόταση σχηματισμού πολυκομματικής κυβέρνησης εθνικής σωτηρίας. Το κείμενό τους εχει ως εξής:

«Συντασσόμαστε με τους 32 διανοουμένους και καλλιτέχνες συμπολίτες μας και καλούμε και εμείς την πολιτική ηγεσία μας να τολμήσει να αλλάξει όσα μας έφεραν στη σημερινή απελπιστική κατάσταση της χώρας. Θέλουμε όμως η έκκλησή μας να είναι πιο συγκεκριμένη: Να τολμήσει η πολιτική ηγεσία μας να πει στους Ελληνες την αυταπόδεικτη αλήθεια ότι δεν μπορεί το κράτος συνεχώς να ξοδεύει περισσότερα απ’ όσα εισπράττει. Οτι αν θέλουμε να παύσουμε να είμαστε θλιβεροί επαίτες προς τους δανειστές μας, εκχωρώντας τους αναγκαστικά και μέρος της εθνικής μας ανεξαρτησίας, πρέπει αυτό να σταματήσει τώρα και όχι σε 3 - 4 χρόνια.

Να τολμήσει η πολιτική ηγεσία μας να πει στους Ελληνες την αυταπόδεικτη αλήθεια ότι, όπως για μια οικογένεια που ξοδεύει περισσότερα από τα εισοδήματά της η λύση είναι η περικοπή όλων των περιττών δαπανών, και όχι η αμφίβολη προσπάθεια για αύξηση του εισοδήματος, έτσι και για το κράτος η σίγουρη λύση είναι η περικοπή όλων των δαπανών που δεν είναι απολύτως αναγκαίες, και όχι η προσπάθεια αύξησης των φορολογικών εσόδων.

Να τολμήσει η πολιτική ηγεσία μας να πει στους Ελληνες την αυταπόδεικτη αλήθεια ότι για να επιτύχεις σε μια προσπάθεια πρέπει να πιστεύεις σε αυτήν και να έχεις την πείρα που χρειάζεται. Ας συγκροτήσει η σημερινή Βουλή μια Κυβέρνηση Εκτακτης Ανάγκης και Εθνικής Ανασυγκρότησης που να αποτελείται από προσωπικό που, ασχέτως κομματικής προέλευσης, προσωπικής συμπάθειας ή βουλευτικής ιδιότητας, διαθέτει την πίστη, την πείρα, τη διαχειριστική ικανότητα και το θάρρος να επιτύχει.»

Την επιστολή συνυπογράφουν:

Αθανασόπουλος Τάκης (τ. Διοικητής ΔΕΗ και Ανώτατο Στέλεχος Toyota Europe)

Αντωνακόπουλος Λευτέρης (Στέλεχος Επιχειρήσεων τ. Πρόεδρος ΟΤΕ)

Αργυρού Χρήστος, (Eπιχειρηματίας)

Βεκρής Τζώνυ, (Δικηγόρος)

Βλαχούτσικος Χαράλαμπος, (Καθηγητής)

Γεωργόπουλος Λεωνίδας, (Δικηγόρος)

Δαυίδ Χάρις, (Eπιχειρηματίας)

Εμπέογλου Νίκος, (Πρόεδρος ALBA και Εμπορικής Τράπεζας)

Ζέππος Δημήτρης, (Δικηγόρος)

Ιωάννου Ευριπίδης, (Δικηγόρος)

Καλοφωλιάς Γιώργος, (Eπιχειρηματίας)

Καμχή Ρεβέκκα, (Επιχειρηματίας)

Καρδασιλάρης Γιώργος, (Eπιχειρηματίας)

Καψάσκης Στέφανος, (Eπιχειρηματίας)

Κιρμή Αγγελική, (Στέλεχος Επιχειρήσεων)

Κοντέλλης Γιάννης, (Eπιχειρηματίας)

Κορτέσης Μιχαήλ, (Eπιχειρηματίας)

Κουλουβάτος Κωνσταντίνος, (Eπιχειρηματίας)

Κουτσολιούτσος Δημήτρης, (Επιχειρηματίας)

Κρεμέζης Ηλίας, (Στέλεχος Επιχειρήσεων)

Λαιμός Νικόλας, (Εφοπλιστής)

Μαθιός Ρήγας, (Επιχειρηματίας)

Μαΐλλης Μιχάλης, (Eπιχειρηματίας & Πρόεδρος Ελληνογερμανικού Επιμελητηρίου)

Μαρινόπουλος Πάνος, (Eπιχειρηματίας)

Μαυρομαράς Γιώργος, (Επιχειρηματίας)

Μαύρος Δημήτρης, (Eπιχειρηματίας)

Μομφεράτος Γιώργος, (Στέλεχος Επιχειρήσεων)

Μπελλές Αριστείδης, (Eπιχειρηματίας)

Μπερσής Γιώργος, (Δικηγόρος)

Μπομπής Κώστας, (Στέλεχος Επιχειρήσεων)

Ξαφά Μιράντα, (Οικονομική Σύμβουλος)

Οικονομάκης Μιχάλης, (Στέλεχος Επιχειρήσεων)

Οικονομόπουλος Χάρις, (Δικηγόρος & Πρόεδρος του Ελληνοβρετανικού Επιμελητηρίου)

Παπαγεωργίου Στάθης, (Τραπεζικός, τ. Υποδιοικητής Τραπέζας Ελλάδος)

Παπαδιαμάντης Κωνσταντίνος, (Δικηγόρος)

Παπακωνσταντίνου Ελένη, (Δικηγόρος)

Παπαρρηγόπουλος Ξενοφών, (Δικηγόρος)

Παπασταύρου Αλέξιος, (Δικηγόρος)

Παρθένη Ορσαλία, (Επιχειρηματίας)

Πατεράκης Ανδρέας, (Επιχειρηματίας)

Πετρόπουλος Κωνσταντίνος, (Eπιχειρηματίας)

Ποταμίτης Στάθης, (Δικηγόρος)

Πρωτονοτάριος Αλέξης, (Eπιχειρηματίας)

Σαρακάκης Ιωάννης, (Επιχειρηματίας)

Σικιαρίδης Σίμος, (Eπιχειρηματίας)

Στρατάκη Αννα, (Δικηγόρος)

Τραυλός Νικόλαος, (Πρύτανης ALBA)

Τσαντίλης Αλέξης, (Eπιχειρηματίας)

Φιλιώτης Γιάννης, (Δικηγόρος)

Φρονίστας Αριστείδης, (Eπιχειρηματίας)

Φυλακτόπουλος Αλέξης, (Διευθυντικό Στέλεχος)


Read more...

Αρπάχτηκε ο Γείτονας με τη Βάσω στην Επιτροπή Οικονομικών


newpost.gr
Αρπάχτηκε ο Γείτονας με τη Βάσω στην Επιτροπή Οικονομικών
Καρφιά για τον τρόπο με τον οποίο η κυβέρνηση νομοθετεί αλλά και για την πρακτική να φέρνει τα οικονομικά νομοσχέδια με τη διαδικασία του κατεπείγοντως έριξε για ακόμη μία φορά η Βάσω Παπανδρέου.

Στην πρώτη συνεδρίαση για τον Εφαρμοστικό νόμο η κα Παπανδρέου είπε στον Ευ. Βενιζέλο: « Η επιτροπή μας έχει ταλαιπωρηθεί πολύ από τα κατεπείγοντα και θα περιμέναμε και η κυβέρνηση να λειτουργεί ως κυβέρνηση έκτακτης ανάγκης και όχι μόνο να συρρικνώνει τον κοινοβουλευτικό χρόνο».

Ωστόσο τα καρφιά της Βάσως Παπανδρέου δεν έμειναν αναπάντητα σήμερα.

Ο Κώστας Γείτονας από το ΠΑΣΟΚ πέρασε στην αντεπίθεση και είχε ένα θερμό διάλογο μαζί της.

«Κυρία Πρόεδρε το κατεπείγον το προβλέπει ο κανονισμός και το Σύνταγμα και μην λέτε ότι ταλαιπωρείται η επιτροπή γιατί εγώ δεν αισθάνομαι ταλαιπωρημένος». Αν και η κ.Παπανδρέου αιφνιδιάστηκε αρχικά από την επίθεση Γείτονα απάντησε στον ίδιο τόνο «Εγώ αισθάνομαι ταλαιπωρημένη και πιστεύω και αρκετοί βουλευτές".

Τότε ο κ. Γείτονας της έριξε το τελικό καρφί «τότε να μιλάτε μόνο για τον εαυτό σας και όχι για την επιτροπή».
Read more...

Βενιζέλος: «Με 180 ψήφους η νέα δανειακή σύμβαση»

«Πέρασε» επί της αρχής ο εφαρμοστικός στην Επιτροπή Οικονομικών…


http://img.protothema.gr/FBA39F702A5735260CB4954C4B391D73.jpg
Ψηφίστηκε επί της αρχής ο εφαρμοστικός νόμος από τα μέλη της Επιτροπής Οικονομικών Υποθέσεων και πλέον η διαδικασία περνά στη συζήτηση και ψήφιση των άρθρων. Το προεδρείο της επιτροπής κατένειμε την συζήτηση σε δυο μέρη. Στο πρώτο θα συζητηθούν τα άρθρα 1 έως 26 τα οποία περιλαμβάνουν το Ταμείο παρακολούθησης των Αποκρατικοποιήσεων, την πολεοδομική ωρίμανση και την αξιοποίηση της Δημόσιας περιουσίας και στην δεύτερη ενότητα θα συζητηθούν τα άρθρα 27 έως 49 που περιλαμβάνουν τα δημοσιονομικά και φορολογικά μέτρα.

Κατά την ομιλία του ο υπουργός Οικονομικών άφησε ανοιχτό το ενδεχόμενο ψήφισης της νέας δανειακής σύμβασης με 180 ψήφους τον ερχόμενο Σεπτέμβριο, ενώ επιχείρησε για μια ακόμα φορά να κάμψει τους «αντιφρονούντες λόγω ΔΕΗ» λέγοντας ότι η μετοχοποίηση της εταιρείας θα καθυστερήσει.

Μιλώντας στην Επιτροπή Οικονομικών Υποθέσεων ο υπουργός υπονόησε πως πριν προχωρήσει η μετοχοποίηση της ΔΕΗ θα πρέπει να έχει ψηφιστεί το νομοσχέδιο του υπουργείου Περιβάλλοντος για το «3ο ενεργειακό πακέτο». Χαρακτηριστικά είπε: «Είναι δυνατόν να γίνουν μεγάλες αλλαγές όπως η επιλογή της ΔΕΗ αποσυνδεδεμένες από τη συνολική πολιτική ενώ επίκειται ο νόμος για το τρίτο ενεργειακό πακέτο; Εξαίρεση στις προθεσμίες δεν σημαίνει κάμψη διαφάνειας. Ψάχνουμε κεφάλαια στην Κίνα και στην Αφρική και θα ψάχνουμε κεφάλαια και σε εφοπλιστές και στον ελληνισμό ευρύτατα». Με τον τρόπο αυτό ο κ. Βενιζέλος επανέλαβε για μια ακόμα φορά πως η αποκρατικοποίηση της ΔΕΗ δεν θα γίνει εντός του 2011 (και στο Μεσοπρόθεσμο η πώλησή της προβλέπεται για το 2012), κάτι άλλωστε που είχε πει και στο πρόσφατο ΚΤΕ δίχως όμως να πείσει τον κ. Αλέκο Αθανασιάδη και όσους άλλους βουλευτές του ΠΑΣΟΚ δηλώνουν ότι θα καταψηφίσουν όποιο νομοσχέδιο προβλέπει πώληση της εταιρείας.

Επιπροσθέτως, ο υπουργός πως η νέα δανειακή σύμβαση είναι «ένα από τα στοιχεία του δεύτερου προγράμματος και ακολουθούν και άλλα» σημείωσε ότι «Η δανειακή σύμβαση και η πρώτη και η δεύτερη δεν υπάγονται στο άρθρο 28 και δεν είναι κείμενα διεθνούς δικαίου. Αρα δεν είναι το πρόβλημα η νομική φύση της δανειακής σύμβαση. Όμως πρέπει να έρθει όλο το πρόγραμμα στην Βουλή και να το διαπραγματευτούμε με ευρύτατη συναίνεση για να δούμε τι σημαίνει να είσαι μέσα τον χορό. Όλο το πρόγραμμα με όλα τα επιμέρους συστατικά να το διαπραγματευτούμε και να το στηρίξουμε όλοι μαζί. Και τα 180 είναι λίγα… θα έρθει με αρμόζοντα τρόπο ώστε και η αξιωματική αντιπολίτευση και τα κόμματα της ελάσσονος αντιπολίτευσης να αναλάβουν τις ευθύνες τους».

Τέλος, ο υπουργός είπε πως ο εφαρμοστικός ήρθε στην βουλή με διαδικασία κατεπείγοντος μετά από «συνεννόηση με αρχηγούς ΝΔ και ΛΑΟΣ και Δημοκρατικής Συμμαχίας» εξηγώντας «Έχει αναληφθεί η υποχρέωση της χώρας έως 30 Ιουνίου να έχουν ψηφιστεί μεσοπρόθεσμο και εφαρμοστικός ώστε 3 Ιουλίου το Eurogroup να συζητήσει με την προσδοκία να δώσει την άδεια για την 5η δόση…»

Κουρουμπλής «ισχυρές ενστάσεις για εκποίηση ΔΕΗ, ΕΥΑΘ και ΟΤΕ»

Από την άλλη αιχμηρός εμφανίστηκε ο κ. Παναγιώτης Κουρουμπλής που ανέφερε ότι «νομοθετούμε κάτω από έναν ωμό εκβιασμό της ΕΕ και αισθάνομαι προδομένος ως ευρωπαίος πολίτης… Πώς θα γίνουν οι αποκρατικοποιήσεις όταν είμαστε σε περίοδο ύφεσης; Κανένας δεν έχει δικαίωμα να εκποιήσει δημόσια περιουσία χωρίς να έχει φτάσει η τιμή στην πραγματικότητα.. Η εύκολη λύση είναι να περικόπτουμε συντάξεις και μισθούς, αλλά η δύσκολη να συγκρουόμαστε με συμφέροντα.. Ισχυρότατες ενστάσεις για διαδικασία εκποίησης ΔΕΗ, ΕΥΑΘ αλλά και ΟΤΕ… Πότε θα μας πείτε τα ονόματα όσων έβγαλαν τα λεφτά στο εξωτερικό;»

Ο κ. Ανδρέας Μακρυπίδης εξήγησε ότι οι απροκρατικοποιήσεις πρέπει να γίνουν «με αναπτυξιακή λογική και όχι με εισπρακτική γιατί τότε θα μας κατηγορήσουν για εκποίηση και ξεπούλημα» ενώ ξεκαθάρισε πως διαφωνεί με το σκεπτικό που λέει ότι η αύξηση των φορολογικών συντελεστών θα φέρουν περισσότερα έσοδα.

Η κυρία Βάσω Παπανδρέου είπε με νόημα ότι η «επιτροπή έχει ταλαιπωρηθεί με τα κατεπείγοντα, περιμένουμε και η κυβέρνηση να λειτουργεί ως κυβέρνηση έκτακτης ανάγκης και όχι μόνο να συρρικνώνει τον πολιτικό χρόνο». Η φράση της προέδρου της επιτροπής φαίνεται να ενόχλησε τον κ. Κώστα Γείτονα που απάντησε πως τα κατεπείγοντα «τα προβλέπει ο κανονισμός της Βουλής» και πως ο ίδιος δεν αισθάνεται ταλαιπωρημένος».

Επιπροσθέτως, ο κ. Νάσος Αλευράς είπε πως η κυβέρνηση έχασε πολύτιμο χρόνο και ζήτησε «να μην φτάσουμε την τελευταία ώρα και υπό αυτή την πίεση να συζητάμε ρυθμίσεις που τουλάχιστον στο τεχνικό τους κομμάτι έχουν πολλές δυσκολίες». Τέλος, ο κ. Σήφης Βαλυράκης, ο οποίος με πρόσφατες δηλώσεις του είπε πως θα ψηφίσει «κατά συνείδηση» χαρακτήρισε ως «επιθυμίες και όνειρα» τα περί πρωτογενή πλεονάσματα ενώ επέκρινε την υπερφορολόγηση.

Read more...

O Παπακωνσταντίνου παραδέχθηκε ότι... μας έσκαψε το λάκκο

newpost.gr
O Παπακωνσταντίνου παραδέχθηκε ότι... μας έσκαψε το λάκκο
Σε ένα είδος απολογισμού και παραδοχής των λαθών του, ο πρώην υπουργός Οικονομικών, Γιώργος Παπακωνσταντίνου, με άρθρο του στους Financial Times, παραδέχθηκε ότι τόσο το αρχικό Μνημόνιο, από άποψης σχεδιασμού, όσο και η υλοποίησή του είχε λάθη, παραλείψεις και εν τέλει χρειαζόταν διορθωτικές παρεμβάσεις.

Σχολιάζοντας τη θητεία του στο υπουργείο Οικονομικών, ο νυν υπουργός Οικονομικών και νυν υπουργός Περιβάλλοντος, υπερασπίζεται τα επιτεύγματα της κυβέρνησης σε επίπεδο οικονομικής πολιτικής για όλους τους προηγούμενους 20 μήνες, ενώ δεν παραλείπει για ακόμη μια φορά να επιτεθεί στην αντιπολίτευση, γράφοντας χαρακτηριστικά πως η κυβέρνηση ήταν υποχρεωμένη όλο αυτό το διάστημα να «δαπανά πολιτικά κεφάλαια και χρόνο για να αντισταθεί στη λαϊκιστική αντιπολίτευση».

Ο κ. Παπακωνσταντίνου αναγνωρίζει τις σκληρές θυσίες του ελληνικού λαού, αλλά και τις διαρθρωτικές αδυναμίες που καλείται να διορθώσει η κυβέρνηση, η οποία όμως δεν έχει στη διάθεσή της ούτε χρόνο, ούτε ανοχή από τους πολιτικούς της αντιπάλους. Αφήνει δε αιχμές και κατά των εταίρων μας στην Ευρώπη αφού γράφει πως μπορεί να «έγιναν λάθη και να σημειώθηκαν καθυστερήσεις, αυτό όμως, δεν εξηγεί την αρνητική στάση που έχουν σήμερα πολλοί και την βεβαιότητα που εκφράζεται πως η Ελλάδα δεν θα τα καταφέρει»!

Όσον αφορά στα λάθη που ο ίδιος εντοπίζει στο σχεδιασμό του αρχικού Μνημονίου αυτά συνίστανται στο επιτόκιο του δανείου, που ήταν πολύ υψηλό και στην περίοδο αποπληρωμής του που την κρίνει πολύ σύντομη. Πάντως συμπληρώνει πως η αδυναμία πρόσβασης της χώρας μας στις αγορές το 2012, την οποία ομοίως παραδέχεται, δεν οφείλονται ούτε στον λανθασμένο σχεδιασμό της προτεινόμενης (από ΕΕ και ΔΝΤ) οικονομικής πολιτικής-συνταγής για την Ελλάδα, αλλά στα «συστημικά θέματα της Ευρωζώνης».

Ο πρώην «τσάρος» καταλήγει με την πρόβλεψη πως το τι μέλλει γενέσθαι με την διευθέτηση του χρέους μας εξαρτάται από τους ομολογιούχους, από το κατά πόσον δηλαδή θα δεχθούν να συμμετάσχουν στο πρόγραμμα μετακύλισης των ομολόγων που ωριμάζουν στην περίοδο 2012-2014. Καλεί δε τους πιστωτές να δώσουν στην Ελλάδα χρόνο να τελειώσει το τιτάνιο έργο που ξεκίνησε, χρόνο που παράλληλα θα βοηθήσει και τους Ευρωπαίους να «σκεφτούν τις επιλογές και τα εργαλεία για να βοηθήσουν και τις υπόλοιπες χώρες που βρίσκονται σε κρίση με τρόπο ρεαλιστικό, χωρίς το δράμα που θα επέφερε στην Ευρωζώνη ενδεχόμενη αναδιάρθρωση ή η χρεοκοπία».


Πηγή: protothema.gr-newpost.gr
Read more...

Δείτε Live από το Σύνταγμα...



Δείτε αυτή την ώρα τι γίνετε στην πλατεία Συντάγματος, όπου αρχίζει να συγκεντρώνετε κόσμος.. H Stop Cartel είναι και πάλι στο Σύνταγμα, όπως όλες αυτές τις ημέρες σε... ζωντανή μετάδοση.

Θα χρησιμοποιηθούν εναλλακτικές τεχνικές λύσεις λόγω της απόπειρας φίμωσης από την Cosmote. Σήμερα Τρίτη 28 / 6 από τις 12 περίπου το μεσημέρι, μετάδοση της συγκέντρωσης των πολιτών.

Γίνεται ανάπτυξη και χρήση όλων των τεχνικών μας δυνατοτήτων με στόχο την καλύτερη δυνατή κάλυψη των γεγονότων.
parapolitika.gr



Read more...

Ένταση στη Μητροπόλεως...




Συμπλοκή υπήρξε πριν από λίγο ανάμεσα σε ομάδα νεαρών και διμοιρίας των ΜΑΤ στη γωνία Μητροπόλεως και Φιλελλήνων. Οι άγνωστοι άρχισαν να πετούν μπουκάλια και αλλά αντικείμενα, ενώ οι ... αστυνομικοί απάντησαν με χρήση χημικών.
Τα επεισόδια μεταφέρθηκαν στην οδό Όθωνος όταν μια ομάδα νεαρών επιτέθηκε στα ΜΑΤ έξω από μια καφετέρια...



Read more...

Τέλος επιτηδεύματος 300 ευρώ για 800.000 ελεύθερους επαγγελματίες...



Πάνω από 800.000 ελεύθεροι επαγγελματίες και επιτηδευματίες θα πληρώσουν φέτος 300 ευρώ φόρο επιτηδεύματος, ανεξάρτητα από την περιοχή όπου είναι η έδρα τους, συν 300 ευρώ επιπλέον για κάθε υποκατάστημα, καθώς ο εφαρμοστικός νόμος του Μεσοπρόθεσμου Προγράμματος που ...

κατατέθηκε στη Βουλή προβλέπει ότι η πληρωμή του τέλους θα ξεκινήσει από εφέτος και όχι από το 2012, όπως προέκυπτε από τον πίνακα με τα έσοδα του Προγράμματος που είχε διανεμηθεί την περασμένη Παρασκευή.

Σε αυτό τον πίνακα δεν υπήρχε πρόβλεψη για έσοδα από το τέλος το 2011. Για το 2012 είχαν προβλεφθεί έσοδα 400 εκατ. ευρώ.

Για το 2012 οι επιτηδευματίες και οι ασκούντες ελευθέριο επάγγελμα, εφόσον τηρούν βιβλία Β΄ή Γ΄κατηγορίας του Κώδικα Βιβλίων και Στοιχείων, υποχρεούνται σε καταβολή ετήσιου τέλους επιτηδεύματος, το οποίο ορίζεται ως εξής:

1) Για τις επιχειρήσεις ή ελεύθερους επαγγελματίες που έχουν την έδρα τους σε τουριστικούς τόπους και σε πόλεις ή χωριά με πληθυσμό έως 200.000 κατοίκους, σε 400 ευρώ ετησίως,

β) Για επιχειρήσεις ή ελεύθερους επαγγελματίες που έχουν την έδρα τους σε πόλεις με πληθυσμό πάνω από 200.000 κατοίκους, σε 500 ευρώ ετησίως,.

Στις περιπτώσεις λειτουργίας υποκαταστημάτων, επιβάλλεται επιπλέον τέλος επιτηδεύματος 300 ευρώ για κάθε υποκατάστημα.

Εξαιρούνται από τις υποχρεώσεις καταβολής του τέλους, εκτός εάν πρόκειται για τουριστικούς τόπους, οι εμπορικές επιχειρήσεις και ελεύθεροι επαγγελματίες που ασκούν τη δραστηριότητα τους σε χωριά με πληθυσμό έως 500 κατοίκους και σε νησιά κάτω από 3.100 κατοίκους.

Επίσης, εξαιρούνται ατομικές εμπορικές επιχειρήσεις και η ατομική άσκηση ελευθέριου επαγγέλματος, εφόσον δεν έχουν παρέλθει πέντε έτη από την πρώτη έναρξη εργασιών, καθώς και οι περιπτώσεις ατομικών επιχειρήσεων εφόσον για τον επιτηδευματία υπολείπονται τρία έτη από το έτος της συνταξιοδότησής του. Ως έτος συνταξιοδότησης νοείται το 65ο έτος της ηλικίας.

Σε ό,τι αφορά τους εργαζόμενους που αμείβονται με «μπλοκάκια» και όσους είναι μισθωτοί αλλά έχουν εισοδήματα και από ελευθέριο επάγγελμα, ακόμα δεν έχει διευκρινιστεί πως θα αντιμετωπισθούν, καθώς στον εφαρμοστικό νόμο αναφέρεται ότι θα εκδοθεί διευκρινιστική απόφαση.

Ο υπουργός Οικονομικών Ευ. Βενιζέλος έχει δεσμευτεί ότι δεν θα αφορά όσους έχουν κάνει έναρξη επαγγέλματος και αμείβονται ως ελεύθεροι επαγγελματίες, ενώ στην πραγματικότητα δουλεύουν ως εργαζόμενοι.

Ανοικτό είναι το ενδεχόμενο εξαίρεσης όσων είναι μισθωτοί και έχουν εισοδήματα από ελευθέρια επαγγέλματα και στους οποίους τα εισοδήματα από μισθωτές υπηρεσίες είναι υψηλότερα σε σύγκριση με αυτά του επιτηδεύματος.



Read more...

Κλείνουν τρύπες με νέες περικοπές...



Της ΕΛΕΝΗΣ ΚΩΣΤΑΡΕΛΟΥ
Τον επόμενο μήνα ξεκινάει η πώληση της δημόσιας περιουσίας έναντι 50 δισ. ευρώ μέχρι το 2015. Για την ώρα, περιορίζουν το επίδομα ανεργίας, κόβουν οριστικά το μπόνους φόρου των αποδείξεων από το 2012, ρίχνουν στα 300 ευρώ για φέτος το τέλος επιτηδεύματος, οριστικοποιούν την πλήρη... εξίσωση του ΕΦΚ σε πετρέλαιο θέρμανσης και κίνησης από 1.10.2013, παίρνουν πίσω από τον Σεπτέμβριο την αναδρομική από την αρχή του έτους μείωση κατά 6% των συντάξεων του ΝΑΤ.

Οι νεότερες αλλαγές στον εφαρμοστικό νόμο εμπεριέχονται στο κείμενο που κατατέθηκε στη Βουλή χθες και το οποίο δεν αποκλείεται να αλλάξει μέχρι την ψήφισή του την προσεχή Πέμπτη.

Η «περιβόητη» τρύπα των 612 εκατ. ευρώ, που δημιουργήθηκε από την αρχική ανακοίνωση (συμφωνία με την τρόικα) για επιστροφή του μπόνους φόρου άνω των 300 ευρώ από όσους το είχαν εισπράξει φέτος, θα καλυφθεί τελικά από την περαιτέρω περιστολή των λειτουργικών δαπανών του Δημοσίου και τη μεγαλύτερη απόδοση των εσόδων.

Για «μικρές αριθμητικές διορθώσεις, μεταξύ της δεύτερης ανάγνωσης στη διαρκή Επιτροπή και της χθεσινής συνεδρίασης της Ολομέλειας, για να καλυφθεί το χρηματοδοτικό κενό που υπήρξε με το ζήτημα της επιστροφής των αποδείξεων, το οποίο ούτε λίγο ούτε πολύ ήταν 600 εκατ. για το 2011» έκανε λόγο χθες στη Βουλή ο υπουργός Οικονομικών Ευάγγελος Βενιζέλος για να διευκρινίσει πως τα 300 εκατ. θα προέλθουν από μια πιο «αισιόδοξη αλλά ρεαλιστική εκτίμηση» των εσόδων του 2011, επί τη βάσει των νέων μέτρων που έχουν αναγγελθεί και περιλαμβάνονται στον εφαρμοστικό νόμο και 300 εκατ. από περαιτέρω περικοπές δαπανών. Σύμφωνα με πληροφορίες, από πλευράς δαπανών κόβονται 50 εκατ. λειτουργικές, 50 εκατ. επιχορηγήσεις προς τα νομικά πρόσωπα, 150 εκατ. από το Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων, ενώ εξοικονομούν και 50 εκατ. από τη μείωση του ελλείμματος του Ταμείου Πρόνοιας.

Οι αλλαγές του εφαρμοστικού:

1 Η περιουσία του Ελληνικού Δημοσίου, επιχειρήσεις και ακίνητα, περνούν μέσα σε ένα μήνα, δηλαδή από τον Ιούλιο, στο «Ταμείο Αξιοποίησης Ιδιωτικής Περιουσίας του Δημοσίου». Στόχος είναι η επίσπευση όλων των διαδικασιών για την πώληση της δημόσιας περιουσίας έναντι εσόδων 50 δισ. ευρώ μέχρι το 2015.

Με απόφαση του υπουργού Οικονομικών, που θα εκδοθεί το αργότερο μέχρι τις 30 Ιουλίου, θα ξεκινήσει η λειτουργία του νέου Ταμείου.

2 Είναι πλέον ξεκάθαρο ότι μπαίνει οριστικό τέλος στο μπόνους φόρου από το 2012. Δηλαδή, από τις δηλώσεις φορολογίας εισοδήματος που θα υποβληθούν το 2012 (εισοδήματα αποκτηθέντα 2011) θα προσκομίζονται μόνο οι αποδείξεις που απαιτούνται για την κάλυψη του αφορολογήτου ορίου. Από κει και πέρα όσες αποδείξεις και να προσκομίσει ο φορολογούμενος δεν θα εξυπηρετούν απολύτως τίποτα καθώς δεν θα έχει μπόνους φόρου, όπως ισχύει φέτος.

Αλλωστε, αυτό το μπόνους φόρου ήταν που προκάλεσε και απώλεια εσόδων. Αν και παράγοντες του υπουργείου Οικονομικών σημειώνουν ότι εντέλει ο προϋπολογισμός είναι ωφελημένος, καθώς το κίνημα των αποδείξεων αποφέρει έσοδα 2,5 δισ. ευρώ μόνο από το ΦΠΑ εκ των οποίων περίπου 1,2 δισ. ευρώ θα επιστραφεί στους φορολογούμενους λόγω των αποδείξεων και το υπόλοιπο 1,3 δισ. θα πάει στα ταμεία του Δημοσίου.

Από του χρόνου, απαιτούνται περισσότερες αποδείξεις για την κάλυψη του μειωμένου αφορολογήτου 8.000 ευρώ. Δηλαδή, ζητείται το 25% του εισοδήματος σε αποδείξεις και για εισόδημα μέχρι 60.000 ευρώ. Σε περίπτωση μη προσκόμισης των αποδείξεων επιβάλλεται πέναλτι 10% επί του ποσού των αποδείξεων που θα έπρεπε να προσκομίσει ο φορολογούμενος. Το κέρδος φθάνει στα 1,2 δισ. ευρώ ετησίως από το 2012.

3 Στα 300 ευρώ περιορίζεται το τέλος επιτηδεύματος για φέτος, και ανεξαρτήτως έδρας δραστηριότητας του επιτηδευματία. Από του χρόνου όποιος διαθέτει επαγγελματικό ΑΦΜ θα πληρώνει τέλος 400 ευρώ αν δραστηριοποιείαι σε περιοχές μέχρι 200.000 κατοίκους και 500 ευρώ σε πόλεις (οι νομοί Αττικής και Θεσσαλονίκης θεωρούνται μία πόλη) άνω των 200.000 κατοίκων, καθώς και σε 300 ευρώ ανά υποκατάστημα.

Το τέλος θα πληρώνουν οι επιτηδευματίες και οι ελεύθεροι επαγγελματίες που τηρούν βιβλία Β' και Γ' κατηγορίας του Κώδικα Βιβλίων και Στοιχείων.

Του τέλους εξαιρούνται οι εμπορικές επιχειρήσεις και ελεύθεροι επαγγελματίες που ασκούν τη δραστηριότητά τους σε χωριά με πληθυσμό έως πεντακόσιους (500) κατοίκους και σε νησιά κάτω από τρεις χιλιάδες εκατό (3.100) κατοίκους, εκτός εάν πρόκειται για τουριστικούς τόπους.

Επίσης εξαιρούνται ατομικές εμπορικές επιχειρήσεις και η ατομική άσκηση ελευθέριου επαγγέλματος, εφόσον δεν έχουν παρέλθει πέντε έτη από την πρώτη έναρξη εργασιών, καθώς και οι περιπτώσεις ατομικών επιχειρήσεων εφόσον για τον επιτηδευματία υπολείπονται τρία έτη από το έτος της συνταξιοδότησής του. Ως έτος συνταξιοδότησης νοείται το 65ο έτος της ηλικίας.

4 Την 1η Οκτωβρίου 2010 ο Ειδικός Φόρος Κατανάλωσης στο πετρέλαιο θέρμανσης θα φτάσει στο υπέρογκο ποσό των 329,60 ευρώ ήτοι το 80% του σημερινού (αν και ο νόμος λέει του ΕΦΚ που θα ισχύει τότε, οπότε μπορεί να είναι και υψηλότερος του ποσού αυτού) από τα 60 ευρώ στα οποία αυξήθηκε από χθες 26.7.2011 έναντι 21 ευρώ που ίσχυε μέχρι πρότινος.

Με απόφαση του υπουργού Οικονομικών θα καθοριστεί η παροχή επιδόματος θέρμανσης στους καταναλωτές πετρελαίου θέρμανσης, το ύψος αυτού, τα κριτήρια χορήγησης, οι δικαιούχοι, η αρμόδια αρχή χορήγησης, η διαδικασία και οι προϋποθέσεις χορήγησης.

Οι αλλαγές στη φορολογία καυσίμων αφορούν σε αύξηση από 19 στα 38 ευρώ ανά 1.000 χιλιόγραμμα για πετρέλαιο εξωτερικής καύσης, από 125 στα 200 ευρώ για υγραέρια που χρησιμοποιούνται ως καύσιμα κινητήρα, από 13 στα 60 ευρώ για υγραέρια και μεθάνιο που χρησιμοποιούνται ως καύσιμα θέρμανσης και άλλες χρήσεις, από 41 στα 120 ευρώ για υγραέρια και μεθάνιο για βιομηχανική, βιοτεχνική και εμπορική χρήση σε κινητήρες και από 0 στα 1,5 ευρώ ανά γιγατζάουλ για φυσικό αέριο (θέρμανση ή άλλες χρήσεις).

5 Οι συντάξεις του ΝΑΤ, οι οποίες κόβονται 6% αναδρομικά από 1.1.2011, τα χρήματα που έχουν εισπράξει μέχρι σήμερα οι συνταξιούχοι θα τους τα παρακρατούν από τη σύνταξη του μηνός Σεπτεμβρίου 2011 και για έξι μήνες.

6 Νέο χτύπημα για τους ανέργους. Περιορίζονται τα επιδόματα ανεργίας στους 18 μήνες για διάστημα τετραετίας ξεκινώντας από το 2013. Τα επιδόματα ανεργίας δεν μπορεί να ξεπερνούν τα 450 ημερομίσθια από 1.1.2013 και από 1.1.2014 τα 400 ημερομίσθια.

Το μέτρο έρχεται να συμπληρώσει την καταβολή της οικονομικής ενίσχυσης του Πάσχα και των Χριστουγέννων, μόνο αν ο άνεργος ήταν ασφαλισμένος από 1.1 μέχρι 30.4 κάθε έτους (σήμερα ίσχυαν τρεις μήνες) για το Πάσχα και από 1.5 μέχρι 31.12. (σήμερα τέσσερις μήνες) για τα Χριστούγεννα.

7 Ακόμα κόβουν 50 εκατ. ευρώ από τη φετινή επιχορήγηση του ΤΑΠ-ΟΤΕ.

8 Διατηρείται η απαλλαγή από το φόρο εισοδήματος για τους τόκους ομολογιακών δανείων του Δημοσίου, στην περίπτωση που τα Ταμεία Ασφάλισης συστήνουν ενέχυρο ή συνάπτουν πράξεις repos ή reverse repos επί των ομολογιακών δανείων κι εφόσον εξακολουθούν να είναι δικαιούχοι των τόκων που προκύπτουν από τους συγκεκριμένους τίτλους και μέχρι τη λήξη τους. *
enet.gr



Read more...

Ναυτεργάτες έχουν μπλοκάρει τους καταπέλτες στο λιμάνι του Πειραιά...



Οι ακτοπλοϊκές εταιρείες συνεχίζουν να εκδίδουν εισιτήρια...
Δεμένα στο λιμάνι του Πειραιά κρατούν από νωρίς τα πλοία ναυτεργάτες που συμμετέχουν στις απεργιακές κινητοποιήσεις της ΓΣΕΕ και της ΑΔΕΔΥ, ωστόσο τα δρομολόγια έχουν προγραμματιστεί κανονικά και οι ακτοπλοϊκές εταιρείες συνεχίζουν να εκδίδουν εισιτήρια.

Μέχρι... στιγμής δεν έχουν εκτελεστεί τα πρωινά προγραμματισμένα δρομολόγια για Κυκλάδες καθώς απεργοί έχουν κάνει κατάληψη στους καταπέλτες των πλοίων ενώ οι συνδικαλιστές απειλούν πως δεν θα γίνει ούτε σήμερα, ούτε αύριο κανένα δρομολόγιο για τα νησιά του Αιγαίου, την Κρήτη και τα Δωδεκάνησα.

Ωστόσο στο λιμάνι του Πειραιά καταφθάνουν διαρκώς δεκάδες τουρίστες οι οποίοι δεν γνώριζαν για τις απεργιακές κινητοποιήσεις και επρόκειτο να ταξιδέψουν για τις Κυκλάδες με τα πρωινά δρομολόγια των πλοίων και αναζητούν πλέον εναλλακτικούς τρόπους για να κατευθυνθούν στον προορισμό τους.

Το χορό των κινητοποιήσεων στα λιμάνια άνοιξαν σήμερα, Τρίτη, τα σωματεία των μηχανικών (ΠΕΜΕΝ), των κατωτέρων πληρωμάτων μηχανής (ΣΤΕΦΕΝΣΩΝ) και των ηλεκτρολόγων - ηλεκτρονικών (ΠΕΝΗΗΕΝ) των πλοίων, που προκήρυξαν 48ωρη απεργία. Αύριο Τετάρτη στην κινητοποίηση συμμετέχουν επιπλέον τα σωματεία των ναυτών (ΠΕΝΕΝ) και των μαγείρων, που προκήρυξαν 24ωρη απεργία.

Η ΠΕΜΕΝ, με ανακοίνωση που εξέδωσε, καλούσε τους ναυτεργάτες από σήμερα, Τρίτη, στις 5.30 το πρωί σε προσυγκέντρωση στην πλατεία Καραϊσκάκη στον Πειραιά και στη συνέχεια σε συγκεντρώσεις μπροστά από τους καταπέλτες των πλοίων, για να διασφαλίσουν ότι κανένα πλοίο δεν θα αναχωρήσει.

Το Αρχηγείου του Λιμενικού Σώματος συστήνει στους επιβάτες που σκοπεύουν να ταξιδέψουν αυτές τις ημέρες να ενημερώνονται από τα τηλέφωνα: 210-4226000 και 210-4147800, προτού κατεβούν στο λιμάνι.

Εν τω μεταξύ, σε 48ωρη απεργία προχωρούν και οι λιμενεργάτες στο εμπορικό λιμάνι μετά από απόφαση της Ομοσπονδίας Υπαλλήλων Λιμανιών Ελλάδας.
BHMA



Read more...

Στο 25% του εισοδήματος οι αποδείξεις δαπανών για την κάλυψη του αφορολόγητου ορίου

Τέρμα στο «μπόνους»

Από το 2011 το μέτρο γίνεται δυσμενέστερο, καθώς ακόμα όσοι έχουν πενιχρά εισοδήματα πρέπει να προσκομίζουν αποδείξεις ίσες με το 25% του εισοδήματός τους για να καλύψουν το αφορολόγητο
Από το 2011 το μέτρο γίνεται δυσμενέστερο, καθώς ακόμα όσοι έχουν πενιχρά εισοδήματα πρέπει να προσκομίζουν αποδείξεις ίσες με το 25% του εισοδήματός τους για να καλύψουν το αφορολόγητο (Φωτογραφία: ΑΠΕ )
Αθήνα
Από το πρώτο ευρώ του εισοδήματός τους θα πρέπει να συγκεντρώνουν αποδείξεις οι φορολογούμενοι, προκειμένου να καλύψουν το αφορολόγητο όριο των 8.000 ευρώ.

Καμία επιστροφή φόρου που δόθηκε φέτος δεν πρόκειται να κινδυνέψει, καθώς η κυβέρνηση απέσυρε, αλλά μόνο για το 2010 την επιβολή πλαφόν στις εκπτώσεις φόρου από τις αποδείξεις.

Το μέτρο αποσύρθηκε στον εφαρμοστικό νόμο αλλά παραμένει στο μεσοπρόθεσμο.

Δηλαδή το πλαφόν στις επιστροφές φόρου των 300 ευρώ, θα ισχύσει το 2012 για τις αποδείξεις που μαζεύουμε φέτος και από το 2013 θα μαζεύουμε αποδείξεις μόνο για το αφορολόγητο.

Από το 2011 το μέτρο γίνεται δυσμενέστερο, καθώς ακόμα και οι φορολογούμενοι με πενιχρά εισοδήματα θα χρειάζεται να προσκομίζουν αποδείξεις ίσες με το 25% του εισοδήματός τους (για παράδειγμα αποδείξεις 1.000 ευρώ για ετήσιο εισόδημα 4.000 ευρώ).

Διαφορετικά, προβλέπεται την «ποινή» καταβολής επιπλέον φόρου ίσου με το 10% επί της διαφοράς, δηλαδή ο φορολογούμενος με εισόδημα 4.000 ευρώ αν δεν έχει καθόλου αποδείξεις θα πληρώσει φόρο 100 ευρώ.

Με το σημερινό σύστημα, όσοι είχαν εισοδήματα μέχρι 6.000 ευρώ δεν χρειαζόταν να προσκομίσουν αποδείξεις ώστε να καλύψουν το αφορολόγητο.

Το ποσό των αποδείξεων δαπανών που απαιτείται να προσκομισθούν είναι το 25% για εισοδήματα μέχρι 60.000 ευρώ. Πάνω απ' αυτό το εισόδημα θα χρειάζονται αποδείξεις τουλάχιστον 15.000 ευρώ.

Μισθωτός με εισόδημα 20.000 ευρώ χρειαζόταν αποδείξεις 3.600 ευρώ για να καλύψει το αφορολόγητο όριο, ενώ με τη νέα μέθοδο υπολογισμού χρειάζεται αποδείξεις 5.000 ευρώ.

Οι δαπάνες που έχουν πραγματοποιηθεί υπολογίζονται αθροιστικά και για τους δύο συζύγους μόνον εφόσον έχουν περιληφθεί στην εμπρόθεσμη δήλωση και επιμερίζονται μεταξύ των συζύγων, ανάλογα με το δηλούμενο και φορολογούμενο σύμφωνα με τις γενικές διατάξεις ατομικό εισόδημα της εμπρόθεσμης δήλωσής τους.

Newsroom ΔΟΛ


Read more...

Σταρκ: «Για την Ελλάδα υπάρχει μόνο το σχέδιο Α»

newpost.gr
Σταρκ: «Για την Ελλάδα υπάρχει μόνο το σχέδιο Α»
Σε συνέντευξή του προς την Welt Online o επικεφαλής οικονομολόγος της ΕΚΤ Γιούργκεν Σταρκ τονίζει ότι υπάρχει μόνον το σχέδιο Α για την Ελλάδα, η υλοποίηση δηλαδή των συμπεφωνημένων στόχων.

«Οι πρωθυπουργοί και αρχηγοί κρατών της ΕΕ έχουν στείλει σαφή μηνύματα προς το ελληνικό κοινοβούλιο και την κυβέρνηση. Αναμένουν την υλοποίηση του προγράμματος περικοπών και των ιδιωτικοποιήσεων, όπως έχει συμφωνηθεί μεταξύ της Ελλάδας και της διεθνούς κοινότητας».

Σχολιάζοντας εμμέσως πλην σαφώς τη δήλωση του Ευάγγελου Βενιζέλου περί επαναδιαπραγμάτευσης των όρων για νέα στήριξη στην Αθήνα, ο κ. Σταρκ τονίζει ότι παρά ορισμένες «ατυχείς δηλώσεις» από την Αθήνα, δεν υπάρχει λόγος να αμφιβάλει κανείς για τη βούληση του ελληνικού κοινοβουλίου να υλοποιήσει το πρόγραμμα.

Ο οικονομολόγος απαντά ότι δεν γνωρίζει τα κίνητρα, αλλά οι δηλώσεις προκάλεσαν σύγχυση και σε κάθε περίπτωση δεν ενισχύουν την εμπιστοσύνη προς την Ελλάδα. Εκτιμά δε ότι εάν η Ελλάδα δεν υλοποιήσει το πρόγραμμα που έχει συμφωνηθεί, τότε η διεθνής κοινότητα δεν πρόκειται να συνεχίσει τη χρηματοδότηση της Αθήνας πέραν του Ιουλίου.

«Η Ελλάδα αποφασίζει για το μέλλον της Ευρώπης»

Σε συνέδριο που διοργάνωσε χθες η εφημερίδα Welt στο Βερολίνο, ο επικεφαλής οικονομολόγος της ΕΚΤ υπογράμμισε ότι η Ελλάδα αποφασίζει τώρα για το μέλλον της Ευρώπης, υπό την έννοια ότι έχει την κύρια ευθύνη για το εάν η Ευρώπη οδηγηθεί σε μια οικονομική κρίση με απρόβλεπτες συνέπειες.

Ο κ. Σταρκ έκανε λόγο για την ανάγκη μιας «εθνικής συμμαχίας» στην Ελλάδα και τόνισε πως το κύριο πρόβλημα της χώρας δεν είναι η χρηματοδότηση, αλλά ο εκσυγχρονισμός της οικονομίας της.

Τέλος, επέκρινε την «αλαζονεία» με την οποία συζητείται στη Γερμανία το ζήτημα της Ελλάδας και η κρίση στην ευρωζώνη, λέγοντας πως συχνά υποτιμώνται τα πλεονεκτήματα του ευρώ. «Είναι επικίνδυνο να συνδέεις τη συζήτηση αυτή μόνον με τα εθνικά οφέλη», είπε χαρακτηριστικά ο Γιούργκεν Σταρκ.

Πηγή: Deutsche Welle

Read more...

Έως 4 μισθούς χάνουν οι δημόσιοι υπάλληλοι

newpost.gr
Έως 4 μισθούς χάνουν οι δημόσιοι υπάλληλοι
Μειωμένες κατά τέσσερις μισθούς θα είναι φέτος οι αποδοχές των δημοσίων υπαλλήλων. Στο 27% υπολογίζονται κατά μέσο όρο οι απώλειες.

Eως και 4 μισθούς ετησίως θα χάσουν κατά μέσο όρο οι δημόσιοι υπάλληλοι από τις αποδοχές που λάμβαναν το 2009 μετά την εφαρμογή του Μεσοπρόθεσμου και του ενιαίου μισθολογίου.

Η φοροεπιδρομή που προβλέπει το Μεσοπρόθεσμο σε συνδυασμό με τις οριζόντιες περικοπές που πραγματοποιήθηκαν το 2010 στις αποδοχές των δημοσίων υπαλλήλων, αλλά και τα μέτρα που αναμένονται να ληφθούν με το ενιαίο μισθολόγιο αναμένεται να οδηγήσουν συνολικά σε απώλειες αποδοχών της τάξης του 27% κατά μέσο όρο.

Το 2010 με την εφαρμογή του Μνημονίου οι δημόσιοι υπάλληλοι έχασαν μεσοσταθμικά δύο μισθούς.

Οι απώλειες καταγράφονται κυρίως από τις οριζόντιες περικοπές κατά 20% σε αρκετά επιδόματα, καθώς και στη μείωση των επιδομάτων αδείας, δηλαδή του 13ου και του 14ου μισθού, που περιορίστηκαν για όλους τους εργαζομένους στο Δημόσιο σε συνολικά 1.000 ευρώ, δηλαδή 500 ευρώ το δώρο Χριστουγέννων και από 250 ευρώ για το δώρο Πάσχα και το επίδομα αδείας. Παράλληλα το 2010 μειώθηκαν κατά 33% και η υπερωριακή εργασία, από 60 ώρες που ήταν το ανώτατο όριο, σε 40 ώρες.

Η φοροκαταιγίδα του Μεσοπρόθεσμου Προγράμματος μαζί με το σύνολο των φορολογούμενων συμπαρασύρει και τις ήδη μειωμένες αποδοχές των δημοσίων υπαλλήλων.

Σε συνδυασμό δε με την έκτακτη εισφορά, που συνολικά υπολογίζεται σε 3% επί των συνολικών αποδοχών, ουσιαστικά μειώνει το ετήσιο εισόδημα των δημοσίων υπαλλήλων κατά 1,5 μισθό επιπλέον.

Παράλληλα, μειώνεται το ανώτατο όριο των υπερωριών κατά 50% από 40 σε 20 ώρες, μετά την πρώτη μείωση κατά 33% που είχε πραγματοποιηθεί το 2010 (από 60 σε 40 ώρες).

Το Μεσοπρόθεσμο Πρόγραμμα προβλέπει, επίσης, το πάγωμα των μισθών για 5 χρόνια και την απόδοση του ποσού της ωρίμανσης ανά πενταετία ύστερα από αξιολόγηση.

Επίσης, έχει ανακοινωθεί η μείωση του κινήτρου απόδοσης κατά 50%, καθώς και η κατάργηση δεκάδων επιδομάτων. Τα μέτρα αυτά θα ενσωματωθούν στις διατάξεις του ενιαίου μισθολογίου, που αναμένεται να επιφέρει περικοπές στις αποδοχές των δημοσίων υπαλλήλων που αναλογούν σε μισθό ετησίως κατά μέσο όρο.


Πηγή: ethnos.gr

Read more...

Στο Σύνταγμα οι «Αγανακτισμένοι» και τα εργατικά συνδικάτα

Κινητοποιήσεις κατά του Μεσοπρόθεσμου

(Φωτογραφία: ΑΠΕ )
Αθήνα
Συλλαλητήριο διαμαρτυρίας πραγματοποιούν οι «Αγανακτισμένοι» και τα συνδικάτα στο Σύνταγμα, στο πλαίσιο της 48ωρης γενικής απεργίας κατά της οικονομικής πολιτικής της κυβέρνησης και των νέων μέτρων λιτότητας.

Αυτήν την ώρα, έχουν κλείσει η Αμαλίας, η Βασ. Σοφίας, η Πανεπιστημίου, όπως και οι περισσότεροι δρόμοι στο κέντρο της πρωτεύουσας, καθώς έξω από τη Βουλή έχουν συγκεντρωθεί «Αγανακτισμένοι», καθώς και μέλη του ΠΑΜΕ, με επικεφαλής την γγ του ΚΚΕ Αλέκα Παπαρήγα.

Δρακόντεια μέτρα ασφάλειας έχουν ληφθεί από την αστυνομία, που έστησε ξανά τον σιδερένιο φράχτη έξω από τη Βουλή, στο ύψος των ανθοπωλείων, προκειμένου να επιτραπεί η απρόσκοπτη είσοδος των βουλευτών στο Κοινοβούλιο. Συνολικά, περίπου 4.000 αστυνομικοί βρίσκονται επί ποδός.

Η ΓΣΕΕ και η ΑΔΕΔΥ διοργανώνουν συλλαλητήρια στις 11:00 στο Πεδίον του Άρεως, ενώ το ΠΑΜΕ έχει προγραμματίσει και νέα συγκέντρωση στις 19:00 στους Στύλους του Ολυμπίου Διός.

Το ΠΑΜΕ πραγματοποίησε πορεία το πρωί από την Ομόνοια και κατέληξε στο Σύνταγμα, με επικεφαλής την γγ του ΚΚΕ Αλέκα Παπαρήγα.

Την Τετάρτη, ημέρα ψήφισης του Μεσοπρόθεσμου, προγραμματίζεται η περικύκλωση της Βουλής και στο πλαίσιο αυτό τα μέλη του κινήματος των «Αγανακτισμένων» καλούν σε συγκεντρώσεις στις 8 το πρωί στο Καλλιμάρμαρο, στη στάση του Μετρό στον «Ευαγγελισμό» και στην πλατεία Συντάγματος.

Σε ανακοίνωσή τους, οι Αγανακτισμένοι καλούν, επίσης, τους οδηγούς ΙΧ να βοηθήσουν την περικύκλωση με το αυτοκίνητό τους από τις 8 π.μ., συμμετέχοντας σε μια «κυκλοφοριακή διαδήλωση».

«Μερικές εκατοντάδες αυτοκίνητα που θα κινούνται διαρκώς με 10-20 χλμ την ώρα στην Κηφισίας, την Μεσογείων και τη Μιχαλακοπούλου και θα επιστρέφουν από εναλλακτικούς δρόμους κάθε φορά που η τροχαία θα τα εκτρέπει, μπορούν να δημιουργήσουν τεράστιο πρόβλημα στην πρόσβαση των βουλευτών» αναφέρεται στην ανακοίνωση.

Η ΓΣΕΕ και η ΑΔΕΔΥ καλούν τους εργαζόμενους σε διαμαρτυρία το πρωί της Τετάρτης στο Σύνταγμα και την ίδια μέρα διοργανώνουν συγκέντρωση στις 7 το απόγευμα στην πλατεία Κλαυθμώνος. Η συγκέντρωση του ΠΑΜΕ θα γίνει στην Ομόνοια, στις 10 το πρωί.

Newsroom ΔΟΛ


Read more...

ΑΠΕΡΓΙΑ!!!!!

https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEis84APwBBsnXfTBA2fWRJy93uReyd_M73gNl0-f9F-bYPS-GyQd0Ea8oJm-tiBzsI-rGNSK7PanMryeOTkw_k1O3NHc1xgySWBP0Qp8YDZubNJOsLYpCBQ-LG0DJ_5atWtjP_QCnvxhX56/s640/2011_06_28_monifilo_a_b.jpg
Read more...

Σοφία Σακοράφα: "Το Μεσοπρόθεσμο είναι εγκληματικό για τον ελληνικό λαό και την πατρίδα μας..."

https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEh3V3l77sWG_d8KIQXvi-QTE8pECIjudpREDX8AK1c83AYp3Mtt3w7NGLeYkwnYGSLEK3LT2ymVKN9VrRkAkSHAKJuYV_T_BCD89XHyuY63PHK9SnAfBjQi-L9elgHwUgrn6tRlTYFYyMtP/s200/sofia-sakorafa.jpg

Read more...

σοσιαΛΗΣΤΡΙΚΑ λαμόγια που ξεπέρασαν τη δεξιά! Ουστ λαμόγια! Δεν σας αξίζει ούτε το φτύσιμο!


Αληταράδες, μαζί τα φάγαμε, μαζί τα τρώμε;
Σκάνδαλο! 93.000 € εισόδημα ο γιός της Δεσποτοπούλου που διορίστηκε από την ίδια για τα "Special Olympics"!
68.000.000 € όλη η διοργάνωση
Η ανάληψη καθηκόντων προέδρου των Special Olympics από τη Γιάννα Δεσποτοπούλου, σύζυγο του Βασίλη Δεσποτόπουλου, προέδρου της ΕΛΠΑ, είχε ως αποτέλεσμα την απομάκρυνση του τέταρτου κατά σειρά εκτελεστικού διευθυντή και των εκτελεστικών μελών που αντιστέκονταν στην ατζέντα της. Μαζί με τον γιο της Ηλία Δεσποτόπουλο, ο οποίος ηγείται του τομέα τεχνολογίας -με τον υψηλότερο προϋπολογισμό της διοργάνωσης με 10,8 εκατ. ευρώ για προμήθειες-, ετοιμάζουν το… οικογενειακό τους beach party στην υγειά των… υπερχρεωμένων!
Ποια είναι όμως η “Σιδηρά Κυρία” των Special Olympics; Η φιλία της οικογένειας Δεσποτοπούλου με την οικογένεια Καραμανλή είναι γνωστή. Λέγεται, μάλιστα, ότι για την...
ανάληψη των αγώνων είχε “βάλει πλάτη” προσωπικά ο τέως πρωθυπουργός. Το 2004 η κυρία Γιάννα Δεσποτοπούλου βρέθηκε στη λίστα του ψηφοδελτίου Επικρατείας της ΝΔ.
Αυτό, σε συνδυασμό με τις… αναδουλειές του συζύγου της τα τελευταία χρόνια -η ΕΛΠΑ ελέγχεται για χρέη προς τρίτους και φυσικά προς το ΙΚΑ-, έστρεψε το ενδιαφέρον τους στη διοργάνωση των Special Olympics. Τα γραφεία των Special Olympics στεγάζονται στην ΕΛΠΑ, στα γραφεία του συζύγου της, Β. Δεσποτόπουλου.
Μάλιστα, εδώ και 3 χρόνια ο 30χρονος γιος της Ηλίας είναι υπεύθυνος του τομέα τεχνολογίας των αγώνων και αμείβεται με 93.000 ευρώ ετησίως. Οπως διαβάζουμε στο βιογραφικό του σε γνωστή ιστοσελίδα επαγγελματικής δικτύωσης, οι εμπειρίες του σε καμία περίπτωση δεν προδίκαζαν την ανάληψη τέτοιας ευθύνης, καθώς η προηγούμενη σταδιοδρομία του αφορούσε στην κατασκευή ιστοσελίδων και κάποιες υπηρεσίες στην… οικογενειακή τους επιχείρηση.
"Έθνος" & "κουτί της Πανδώρας"


Read more...

Απεργιακός πυρετός ενόψει Μεσοπρόθεσμου


Μαζικές απεργιακές κινητοποιήσεις έχουν προγραμματίσει ΓΣΕΕ, ΑΔΕΔΥ και «Αγανακτισμένοι» για τις 28 και 29 Ιουνίου, ημέρες συζήτησης και ψήφισης στην Ολομέλεια της Βουλής του Μεσοπρόθεσμου Προγράμματος και του εφαρμοστικού του νόμου.
Αύριο, Τρίτη, διοργανώνεται συλλαλητήριο από τη ΓΣΕΕ και την ΑΔΕΔΥ στις 11:00 το πρωί στο Πεδίον του Άρεως, ενώ τα συνδικάτα καλούν τους εργαζόμενους σε διαμαρτυρία το πρωί της Τετάρτης στο Σύνταγμα. Την ίδια μέρα διοργανώνουν συγκέντρωση στις 19:00 το απόγευμα στην πλατεία Κλαυθμώνος. Τρεις συγκεντρώσεις πραγματοποιεί και το ΠΑΜΕ: Τρίτη, στις 10:00 στην Ομόνοια και στις 19:00 στους Στύλους του Ολυμπίου Διός και την Τετάρτη στις 10:00 επίσης στην Ομόνοια.
Ακινητοποιημένες θα παραμείνουν για 48 ώρες οι αμαξοστοιχίες του ΟΣΕ και οι συρμοί του Προαστιακού, ενώ τα λεωφορεία της ΕΘΕΛ να εξυπηρετούν μόνο τις γραμμές των Special Olympics. Οι εργαζόμενοι στον ΗΣΑΠ αποφάσισαν τελικά να προχωρήσουν σε στάσεις εργασίας και όχι 48ωρη απεργία, προκειμένου να εξυπηρετήσουν τις προγραμματισμένες απεργιακές συγκεντρώσεις.
Κανονικά θα λειτουργήσει αύριο και την Τετάρτη το Μετρό, μετά την απόφαση και των ηλεκτροδηγών να αναστείλουν τις κινητοποιήσεις τους. Έτσι, οι συρμοί του Μετρό θα κινηθούν κανονικά τις επόμενες δύο ημέρες. Το σωματείο προτείνει παράλληλα στη διοίκηση της ΑΜΕΛ και εφόσον βρεθούν εθελοντές, η λειτουργία του μέσου να συνεχιστεί και τη νύχτα της Τρίτης προς Τετάρτη 29/06/2011, ώστε να υπάρξει διαρκής εξυπηρέτηση των διαδηλωτών.
Και η Ένωση Ελεγκτών Εναέριας Κυκλοφορίας αποφάσισε να συμμετάσχει -με 4ωρες στάσεις εργασίας- στη 48ωρη απεργία που έχουν εξαγγείλει ΓΣΕΕ και ΑΔΕΔΥ. Συγκεκριμένα, το διοικητικό συμβούλιο της Ένωσης Ελεγκτών Εναέριας Κυκλοφορίας αποφάσισε να συμμετάσχει στην απεργία της ΑΔΕΔΥ με δύο 4ωρες στάσεις εργασίας και τις δύο μέρες, Τρίτη και Τετάρτη, από τις 8 το πρωί έως τις 12 το μεσημέρι και από τις 6 το απόγευμα έως τις 10 το βράδυ.
Συμμετοχή στην 48ωρη πανελλαδική απεργία της ΓΣΕΕ στις 28 και 29 Ιουνίου, παρά το γεγονός ότι η σχετική πρόταση έχει απορριφθεί κατά πλειοψηφία από την Πανελλήνια Ναυτική Ομοσπονδία, αποφάσισαν και τα ναυτεργατικά σωματεία, η Πανελλήνια Ένωση Μηχανικών Εμπορικού Ναυτικού (ΠΕΜΕΝ) και η Πανελλήνια Ένωση Μηχανικών και Κατωτέρων Πληρωμάτων Μηχανής «ΣΤΕΦΕΝΣΩΝ»,.
Στις κινητοποιήσεις συμμετέχει με 24ωρη απεργία στις 29 Ιουνίου και η Πανελλήνια Ένωση Ναυτών Εμπορικού Ναυτικού, η οποία σε ανακοίνωσή της επιρρίπτει ευθύνες προς την ΠΝΟ, κατηγορώντας την ότι συμπλέει και συμπορεύεται κόντρα και ενάντια στα συμφέροντα των ναυτεργατών.
Απεργούν και οι εργαζόμενοι στα λιμάνια όλης της χώρας, με την ΟΜΥΛΕ να κάνει λόγο σε ανακοίνωσή της για «νεοφιλελεύθερη μνημονιακή πολιτική, η οποία οδηγεί στην ύφεση την ανεργία την ακύρωση των συλλογικών συμβάσεων εργασίας και στο ξεπούλημα της Δημόσιας Περιουσίας».
Νοσοκομεία, Κέντρα Υγείας, ΕΚΑΒ, Θεραπευτήρια Χρονίων Παθήσεων και υπηρεσίες Πρόνοιας στις 28 και 29 Ιουνίου, θα λειτουργήσουν με προσωπικό ασφαλείας, καθώς γιατροί και νοσηλευτές συμμετέχουν στην 48ωρη απεργία που έχουν κηρύξει ΓΣΕΕ και ΑΔΕΔΥ. Και οι γιατροί του ΕΣΥ απεργούν, με αποτέλεσμα και τα δημόσια νοσοκομεία να λειτουργήσουν με προσωπικό ασφαλείας.
Κλειστά θα παραμείνουν τα φαρμακεία όλης της χώρας την Τετάρτη, μετά από απόφαση του Δ.Σ. του Πανελληνίου Φαρμακευτικού Συλλόγου. Οι ασφαλισμένοι μπορούν να εξυπηρετούνται κατά τις απογευματινές ώρες από τα εφημερεύοντα και τα διανυκτερεύοντα φαρμακεία.
Και οι δημόσιοι υπάλληλοι, οι εφοριακοί, οι τελωνειακοί, οι εργαζόμενοι στις ΔΕΚΟ και στους δήμους, οι τραπεζικοί, οι ιδιωτικοί υπάλληλοι και το προσωπικό των ταμείων απεργούν.
Η ΠΟΕ-ΟΤΑ συμμετέχει επίσης στην 48ωρη απεργία. Από το βράδυ της Κυριακής, οι εργαζόμενοι στους δήμους έχουν κλείσει τους ΧΥΤΑ Φυλής και Μαυροράχης στη Θεσσαλονίκη. Το μεσημέρι της Δευτέρας προχώρησαν στην κατάληψη όλων των δημαρχείων της χώρας.
Και η Ομοσπονδία Εμπορικών Συλλόγων Βορειοδυτικής Ελλάδας και Νήσων καλεί τους εμπόρους την ερχόμενη Τετάρτη, 29 του μήνα, να κλείσουν τα μαγαζιά τους και να δώσουν το «παρών» στις αγωνιστικές συγκεντρώσεις, ενώ για την ίδια ημέρα, Τετάρτη 29 Ιουνίου, αποφασίστηκε τρίωρη στάση εργασίας για τα καταστήματα στο Αγρίνιο. Όπως αναφέρει σε ανακοίνωσή του ο Εμπορικός Σύλλογος Αγρινίου, η στάση εργασίας θα διαρκέσει από τις 8 μέχρι τις 11 το πρωί ενώ στις 8 το πρωί προγραμματίζεται συγκέντρωση στον πεζόδρομο της Παπαστράτου.
Με 4ωρες στάσεις εργασίας, από τις 11:00 το πρωί έως τις 15:00 το απόγευμα, στις 28 και 29 Ιουνίου συμμετέχουν στις κινητοποιήσεις οι εργαζόμενοι στον Τύπο.
tvxs

Read more...