Τρίτη 28 Ιουνίου 2011

Στο Σύνταγμα οι «Αγανακτισμένοι» και τα εργατικά συνδικάτα

Κινητοποιήσεις κατά του Μεσοπρόθεσμου

(Φωτογραφία: ΑΠΕ )
Αθήνα
Συλλαλητήριο διαμαρτυρίας πραγματοποιούν οι «Αγανακτισμένοι» και τα συνδικάτα στο Σύνταγμα, στο πλαίσιο της 48ωρης γενικής απεργίας κατά της οικονομικής πολιτικής της κυβέρνησης και των νέων μέτρων λιτότητας.

Αυτήν την ώρα, έχουν κλείσει η Αμαλίας, η Βασ. Σοφίας, η Πανεπιστημίου, όπως και οι περισσότεροι δρόμοι στο κέντρο της πρωτεύουσας, καθώς έξω από τη Βουλή έχουν συγκεντρωθεί «Αγανακτισμένοι», καθώς και μέλη του ΠΑΜΕ, με επικεφαλής την γγ του ΚΚΕ Αλέκα Παπαρήγα.

Δρακόντεια μέτρα ασφάλειας έχουν ληφθεί από την αστυνομία, που έστησε ξανά τον σιδερένιο φράχτη έξω από τη Βουλή, στο ύψος των ανθοπωλείων, προκειμένου να επιτραπεί η απρόσκοπτη είσοδος των βουλευτών στο Κοινοβούλιο. Συνολικά, περίπου 4.000 αστυνομικοί βρίσκονται επί ποδός.

Η ΓΣΕΕ και η ΑΔΕΔΥ διοργανώνουν συλλαλητήρια στις 11:00 στο Πεδίον του Άρεως, ενώ το ΠΑΜΕ έχει προγραμματίσει και νέα συγκέντρωση στις 19:00 στους Στύλους του Ολυμπίου Διός.

Το ΠΑΜΕ πραγματοποίησε πορεία το πρωί από την Ομόνοια και κατέληξε στο Σύνταγμα, με επικεφαλής την γγ του ΚΚΕ Αλέκα Παπαρήγα.

Την Τετάρτη, ημέρα ψήφισης του Μεσοπρόθεσμου, προγραμματίζεται η περικύκλωση της Βουλής και στο πλαίσιο αυτό τα μέλη του κινήματος των «Αγανακτισμένων» καλούν σε συγκεντρώσεις στις 8 το πρωί στο Καλλιμάρμαρο, στη στάση του Μετρό στον «Ευαγγελισμό» και στην πλατεία Συντάγματος.

Σε ανακοίνωσή τους, οι Αγανακτισμένοι καλούν, επίσης, τους οδηγούς ΙΧ να βοηθήσουν την περικύκλωση με το αυτοκίνητό τους από τις 8 π.μ., συμμετέχοντας σε μια «κυκλοφοριακή διαδήλωση».

«Μερικές εκατοντάδες αυτοκίνητα που θα κινούνται διαρκώς με 10-20 χλμ την ώρα στην Κηφισίας, την Μεσογείων και τη Μιχαλακοπούλου και θα επιστρέφουν από εναλλακτικούς δρόμους κάθε φορά που η τροχαία θα τα εκτρέπει, μπορούν να δημιουργήσουν τεράστιο πρόβλημα στην πρόσβαση των βουλευτών» αναφέρεται στην ανακοίνωση.

Η ΓΣΕΕ και η ΑΔΕΔΥ καλούν τους εργαζόμενους σε διαμαρτυρία το πρωί της Τετάρτης στο Σύνταγμα και την ίδια μέρα διοργανώνουν συγκέντρωση στις 7 το απόγευμα στην πλατεία Κλαυθμώνος. Η συγκέντρωση του ΠΑΜΕ θα γίνει στην Ομόνοια, στις 10 το πρωί.

Newsroom ΔΟΛ

Δεν υπάρχουν σχόλια: