Τρίτη 28 Ιουνίου 2011

Ηχηρό «όχι» στα μέτρα από ΓΣΕΕ - ΑΔΕΔΥ

«Ποτάμι που ξεχείλισε η οργή των πολιτών»


http://img.protothema.gr/FE9B24DD812E17F05E82B572257AB6DB.jpg
Οι απεργοί που ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμα της ΓΣΕΕ και της ΑΔΕΔΥ έκαναν ειρηνική πορεία από το
Πεδίον του Αρεως στο Σύνταγμα, όπου παρέμειναν αρκετή ώρα μετά τη 1 το μεσημέρι, φωνάζοντας συνθήματα κατά των αποκρατικοποιήσεων και των μέτρων του Μεσοπρόθεσμου, τα οποία χαρακτηρίζουν σκληρά και άδικα.

«Η οργή των πολιτών είναι ποτάμι που ξεχείλισε» τόνισαν όλοι οι συνδικαλιστες στις δηλώσεις τους. Λίγο νωρίτερα, στο Σύνταγμα κατέλεξαν με πορεία από την Ομόνοια τα μέλη του ΠΑΜΕ, που απέκλεισαν την οδό Αμαλίας για μιάμιση ώρα.

Η γγ του ΚΚΕ Αλέκα Παπαρήγα δήλωσε: «Η ελεγχόμενη χρεωκοπία είναι προαποφασισμένη. Ο αγώνας θα ενταθεί σε κάθε χώρο δουλειάς».

Ο πρόεδρος της κοινοβουλευτικής ομάδας του ΣΥΡΙΖΑ κ. Αλέξης Τσίπρας που παραβρέθηκε στη συγκέντρωση του ΣΥΡΙΖΑ στο Μουσείο, τόνισε σε δηλώσεις του: «Οι απειλές δια μέσου του αντιπροέδρου της κυβέρνησης για συνταγματική εκτροπή και πραξικόπημα δείχνουν τον πανικό της κυβέρνησης. Η χώρα χρειάζεται μια κυβέρνηση που να διαπραγματευθεί με σθένος. Η φαύλη κυβέρνηση μετράει μέρες. Να παραιτηθεί και να γίνουν εκλογές το συντομότερο δυνατό».

Δυναμική ήταν η παρουσία του μπλοκ της ΓΕΝΟΠ- ΔΕΗ, αν και οι συγκεντρώσεις δεν ήταν ιδιαίτερα μαζικές, όπως προηγούμενες φορές.

Δεν υπάρχουν σχόλια: