Παρασκευή 8 Μαΐου 2015

Tα τέσσερα σημεία της διαφωνίας...


Συνεχίζονται οι διαπραγματεύσεις με ορίζοντα το Eurogroup...

Με πυρετώδεις ρυθμούς συνεχίζονται οι διαπραγματεύσεις μετά το σημερινό EuroWorking Group, με ορίζοντα το Eurogroup της Δευτέρας. 

Μολονότι οι...
δηλώσεις των Ευρωπαίων αξιωματούχων αλλά και του Γιάννη Βαρουφάκη, οδηγούν στο συμπέρασμα όταν δεν πρόκειται να υπάρξει συμφωνία τη Δευτέρα το κλίμα είναι καλύτερο και έχει σημειωθεί μεγάλη πρόοδος.

Τα σημεία διαφωνίας είναι ουσιαστικά τέσσερα και αφορούν το πρωτογενές πλεόνασμα, την ασφάλιση, τον ΦΠΑ και τα εργασιακά.

Πρωτογενές πλεόνασμα

Οι εταίροι επιδιώκουν το πρωτογενές πλεόνασμα να ανέρχεται κοντά στο 2% ενώ η Αθήνα επιθυμεί να διαμορφωθεί κοντά στο 1,2%. Αν η διαφορά ποσοτικοποιηθεί ανέρχεται σε 2. δισ. ευρώ

Ασφάλιση

Στο επίκεντρο βρίσκονται οι πρόωρες συντάξεις και η μείωση των επικουρικών συντάξεων αφού οιο εταίροι επιμένουν στη λογική της ρήτρας μηδενικού ελλείμματος.

ΦΠΑ

Η κυβέρνηση είναι αρνητική στο 18% για τον ενιαίο ΦΠΑ καθώς θεωρεί οτι είναι αρκετά υψηλός και οτι θα αυξήσει τις τιμές σε πάρα πολλά προϊόντα.

Εργασιακά

Οι εταίροι επιμένουν σε απελευθέρωση της αγοράς εργασίας και η Αθήνα επιμένει πως αυτό αποτελεί κόκκινη γραμμή...

parapolitika.gr

Read more...

Δράσεις ΚΙΝΗΜΑΤΟΣ Δημοκρατών Σοσιαλιστών

logo_redbg_vertical-newΓραφείο Τύπου
Αθήνα, 8 Μαΐου 2015

Συνεχίζονται τις επόμενες μέρες οι δράσεις του ΚΙΝΗΜΑΤΟΣ σε όλη την Ελλάδα, που περιλαμβάνουν συναντήσεις στελεχών και ομάδων αυτοοργάνωσης, παρεμβάσεις και οργάνωση συζητήσεων για επίκαιρα ζητήματα που αφορούν τη χώρα.
Τις προηγούμενες μέρες εκδηλώσεις πραγματοποιήθηκαν στα Ιωάννινα, στις 4 Μαΐου με τον Φίλιππο Πετσάλνικο, ο οποίος μίλησε με φίλους και μέλη του ΚΙΝΗΜΑΤΟΣ και παραχώρησε συνέντευξη στα τοπικά μέσα.
Την Τετάρτη 6 Μαΐου έγινε ολομέλεια αυτοοργάνωσης στη Θεσσαλονίκη, με τον Θανάση Παπαγεωργίου και κλιμάκιο, την Γαβριέλλα Λαμογιάννη, τον Νίκο Τσακιρίδη και τον Πασχάλη Τόσιο. 

Οι δράσεις του ΚΙΝΗΜΑΤΟΣ για τις επόμενες μέρες διαμορφώνονται ως εξής: 

Πέμπτη 7 Μαΐου – ΤΡΙΠΟΛΗ 
Οργανωτική-πολιτική συνάντηση Αρκαδίας, Τουριστικό  Περίπτερο Αγ. Γεωργίου (άλσος Αγ. Γεωργίου- Τρίπολη) . Ορισμός τομέων δράσης περιφερειακών ενοτήτων Πελοποννήσου.
Θα παρίσταται κλιμάκιο αυτοοργάνωσης του Κινήματος με τους Γρηγόρη Νιώτη, Τάσο Αποστολόπουλο, Γιάννη Φωτάκη, Μπάμπη Καρπούζο, Θόδωρο Τσίκα

Πέμπτη  7 Μαΐου – ΝΕΑ ΣΜΥΡΝΗ 
Ολομέλεια οργάνωσης

Παρασκευή 8 Μαΐου – ΚΟΖΑΝΗ
Γιώργος Πεταλωτής – Εκπρόσωπος Τύπου
– Συνάντηση με Περιφερειάρχη  Δυτικής Μακεδονίας και Αντιπεριφερειάρχη     Ενέργειας
– Συνάντηση με Γενικό Αστυνομικό Διευθυντή Περιφέρειας Δυτικής Μακεδονίας
– Επίσκεψη στη ΔΕΗ
– Συνέντευξη  τύπου σε περιφερειακά ΜΜΕ
– Συνάντηση – συζήτηση με μέλη και φίλους του Κινήματος στο ξενοδοχείο ΕΡΜΙΟΝΕΙΟ

Κυριακή 10 Μαΐου – ΣΠΑΡΤΗ
Ανοιχτή ομιλία  στο ξενοδοχείο Sparta Inn με ομιλητή τον Φίλιππο Σαχινίδη και θέμα της ομιλίας «Η ΠΟΡΕΙΑ ΤΩΝ ΔΙΑΠΡΑΓΜΑΤΕΥΣΕΩΝ ΚΑΙ ΟΙ ΕΞΕΛΙΞΕΙΣ ΣΤΗΝ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ».

Κυριακή 10 Μαΐου – ΝΑΥΠΑΚΤΟΣ
Ολομέλεια αυτοοργάνωσης
Ξενοδοχείο ΞΕΝΙΑ , (11 πμ. )

Δευτέρα  11 Μαΐου – ΑΡΓΥΡΟΥΠΟΛΗ
-Συνάντηση Γιώργου Πεταλωτή με τον Δήμαρχο Αργυρούπολης
– Ανοιχτή  πολιτική ομιλία Γιώργου Πεταλωτή στο ΚΑΠΗ Αργυρούπολης στις 19.00

Δευτέρα 11 Μαΐου – Α’ ΠΕΙΡΑΙΑ
Ανοιχτή συζήτηση με ομιλητή τον Θάνο Μωραΐτη  για την πορεία της χώρας, στο Επαγγελματικό Επιμελητήριο ΠΕΙΡΑΙΑ, Αγ. Κωνσταντίνου 3 , 2ος όροφος, στις 19:00

Δευτέρα 11 Μαΐου –  ΑΙΓΑΛΕΩ
Ολομέλεια αυτοοργάνωσης με τον Ηλία Αντωνίου, μέλος συντονιστικής γραμματείας ΤΟΜΕΑ ΑΥΤΟΟΡΓΑΝΩΣΗΣ και Σταύρο Δρούγκα, υποψήφιο του ΚΙΝΗΜΑΤΟΣ στην Αττική

Τρίτη & Τετάρτη 12-13 Μαΐου  – ΗΡΑΚΛΕΙΟ 
Θάνος Μωραΐτης, συναντήσεις με φορείς, συνέντευξη τύπου, ολομέλεια αυτοοργάνωσης

Τρίτη 12 Μαΐου – ΠΕΤΡΟΥΠΟΛΗ 
Ολομέλεια ομάδας αυτοοργάνωσης  με τα μέλη του τομέα: Μπάμπη Καρπούζο, υποψήφιο του ΚΙΝΗΜΑΤΟΣ στη Β’ Αθηνών και τονΓιάννη Πρωτοψάλτη

Τετάρτη 13 Μαΐου – ΗΓΟΥΜΕΝΙΤΣΑ
Ολομέλεια αυτοοργάνωσης ΚΙΝΗΜΑΤΟΣ, με παρουσία του Μιχάλη Καρχιμάκη

Τετάρτη 13 Μαΐου  – Γραφεία ΚΙΝΗΜΑΤΟΣ, Πανεπιστημίου 57 
Ολομέλεια Τομέα ΕΒΕ

Τετάρτη 13 Μαΐου – ΠΕΡΙΣΤΕΡΙ 
ΚΥΒΕ, ολομέλεια  αυτοοργάνωσης  στις 18.00.

Δευτέρα 18 Μαΐου – ΚΑΤΕΡΙΝΗ
Ολομέλεια αυτοοργάνωσης – πολιτική ομιλία Θάνου Μωραΐτη

Δευτέρα 18 Μαΐου – ΠΕΥΚΗ 
Ολομέλεια  αυτοοργάνωσης

Προγραμμα-Δράσεις
http://www.tokinima.gr/


Read more...

Ανακοίνωση της αμερικανικής πρεσβείας Έντονη δυσαρέσκεια των ΗΠΑ για τον ελληνικό αγωγό


Την ανησυχία και τη δυσαρέσκεια της Ουάσιγκτον για το ενδεχόμενο επέκτασης του τουρκικού αγωγού -Turkstream- στην Ελλάδα μετέφερε ο ειδικός απεσταλμένος και συντονιστής των διεθνών ενεργειακών υποθέσεων του αμερικανικού υπουργείου Εξωτερικών Άμος Χοκστάιν, κατά τη διήμερη επίσκεψή του στις 7 και 8 Μαΐου στην Ελλάδα.
agogos energeia
Οι ΗΠΑ, όπως αναφέρει ανακοίνωση της αμερικανικής πρεσβείας στην Αθήνα, ανησυχούν για την εξέταση ενδεχόμενης επέκτασης του τουρκικού αγωγού στην Ελλάδα, πιστεύοντας ότι δεν θα αυξήσει την ενεργειακή διαφοροποίησή της, πιθανώς να δημιουργήσει ανησυχία στις ευρωπαϊκές αρχές ανταγωνισμού, ενώ δεν αποτελεί μακροπρόθεσμη λύση στις ενεργειακές ανάγκες της Ελλάδας.
Ο Άμος Χοκστάιν, ο οποίος συναντήθηκε με τον υπουργό Επικρατείας Νίκο Παππά, τον υπουργό Εξωτερικών Νίκο Κοτζιά, τον υπουργό Παραγωγικής Ανασυγκρότητησης Παναγιώτη Λαφαζάνη και στελέχη ενεργειακών εταιρειών, ήρθε στην Αθήνα, σύμφωνα με την ανακοίνωση, για να επιβεβαιώσει τη στήριξη του υπουργού Εξωτερικών Τζον Κέρι και της αμερικανικής κυβέρνησης στην ενεργειακή διαφοροποίηση της Ελλάδας, περιλαμβανομένων προγραμμάτων όπως ο αγωγός TAP, ο διασυνδετήριος αγωγός Ελλάδας - Βουλγαρίας - IGB καθώς και η επέκταση της χρήσης του υγροποιημένου φυσικού αερίου(LNG).
Αυτά τα πρότζεκτς θα αυξήσουν την ενεργειακή ασφάλεια της Ελλάδας και της Ευρώπης, θα μειώσουν την εξάρτηση από έναν και μόνο προμηθευτή φυσικού αερίου και θα μειώσουν τις τιμές για τους καταναλωτές.
Ο TAP θα φέρει, 1,5 δισ. ευρώ ξένες επενδύσεις στην Ελλάδα, θα δημιουργήσει 10.000 θέσεις εργασίας και θα αποφέρει έσοδα εκατομμυρίων ευρώ ετησίως επί 25 χρόνια.
Καταλήγοντας, το κείμενο αναφέρει ότι ο ειδικός απεσταλμένος του Στέιτ Ντιπάρτμεντ συζήτησε με τους 'Ελληνες ηγέτες την τεράστια δυνατότητα της Ελλάδας να παίξει ηγετικό ρόλο ως μέρος της λύσης στις ανησυχίες για την ενεργειακή ασφάλεια της Ευρώπης.
http://www.matrix24.gr/

Read more...

Ολοκληρώθηκε το EuroWorking Group...


Ολοκληρώθηκε το EuroWorking GroupΠηγές κάνουν λόγο για απόσταση για επίτευξη συμφωνίας με την Ελλάδα...
Ολοκληρώθηκε πριν από λίγο η ομάδα εργασίας του Eurogroup σύμφωνα με πηγές που βρίσκονται κοντά στις διαπραγματεύσεις.

Όπως ανέφεραν...
οι εν λόγω πηγές στο ΑΜΠΕ, οι εκπρόσωποι των θεσμών ενημέρωσαν τους εμπειρογνώμονες των υπουργείων Οικονομικών της Ευρωζώνης για την πρόοδο που έχει σημειωθεί στις διαπραγματεύσεις με την Ελλάδα, σημειώνοντας παράλληλα ότι υπάρχει ακόμα σημαντική απόσταση που πρέπει να καλυφθεί, έτσι ώστε να είναι ορατή μια συμφωνία.

Τέλος, η εν λόγω πηγή σημείωσε πως το Brussels Group αναμένεται να συγκληθεί στο εγγύς μέλλον...
newsbeast.gr

Read more...

Πρόεδρος της ΕΡΤ ο Διονύσης Τσακνής...


Πρόεδρος της ΕΡΤ ο Διονύσης Τσακνής
Ο κύβος για το διοικητικό συμβούλιο της ΕΡΤ ερρίφθη. Σύμφωνα με πληροφορίες, πρόεδρος αναλαμβάνει ο τραγουδοποιός Διονύσης Τσακνής ενώ για τη θέση του...
διευθύνοντος συμβούλου επελέγη ο Λάμπης Ταγματάρχης...
Ναταλία Ανδρικοπούλου
enikos.gr

Read more...

Απόρρητη η λίστα των 85.000 προσώπων που έβγαλαν χρήματα έξω...


Απόρρητη η λίστα των 85.000 προσώπων που έβγαλαν χρήματα έξω, λέει ο Νικολούδης
... λέει ο Νικολούδης...
«Η απάντηση του υπουργού Επικρατείας μας αφήνει στο απόλυτο σκοτάδι για τα εμβάσματα που έστειλαν πολιτικά πρόσωπα στο εξωτερικό. Παρά τις επώνυμες καταγγελίες, επιτρέπει...
δυστυχώς, την καχυποψία να συνεχίζει να υπονομεύει την πολιτική ζωή του τόπου»! 

Τα παραπάνω δήλωσε ο βουλευτής της ΝΔ, Μάξιμος Χαρακόπουλος, σχολιάζοντας την απάντηση του υπουργού Επικρατείας κ. Παναγιώτη Νικολούδη σε ερώτηση που είχε καταθέσει με τον βουλευτή Καρδίτσης κ. Κώστα Τσιάρα για την περιβόητη «λίστα Νικολούδη». 

Αφορμή για την ερώτηση υπήρξαν οι σοβαρότατες καταγγελίες που εξαπέλυσε, από τηλεοπτικού βήματος, ο αντιπρόεδρος της Βουλής και βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ κ. Αλέξης Μητρόπουλος ότι «δεν υπάρχει υπουργός Οικονομικών, η οικογένειά του που να μην είναι στη λίστα αυτή» και ότι «στη λίστα είναι πολιτικοί και εν ενεργεία πολιτικοί, από όλα τα κόμματα εκτός από το ΚΚΕ».

Στην απάντησή του ο κ. Νικολούδης ούτε επιβεβαιώνει ούτε διαψεύδει τα καταγγελθέντα αλλά περιορίζεται να αναφέρει ότι «η επιλεγόμενη «λίστα Νικολούδη» δεν αφορά πλέον τον υπουργό Επικρατείας Π. Νικολούδη. Είναι ένας κατάλογος προσώπων (85.000 περίπου), τα οποία είχαν στείλει στο εξωτερικό εμβάσματα άνω των 200.000 ευρώ, κατά περίπτωση, από το 2010 και εντεύθεν. Ο κατάλογος αυτός είχε καταρτιστεί από την Αρχή του άρθρου 7 του Ν. 3691/2008, της οποίας ο νυν υπουργός Επικρατείας ήταν πρόεδρος μέχρι τις 26-01-2015». 

Ο αρμόδιος υπουργός επισημαίνει, ωστόσο, ότι «η αποστολή των εμβασμάτων στο εξωτερικό δεν είναι εξ ορισμού παράνομη» ενώ «η γνωστοποίηση του ως άνω καταλόγου (ακριβέστερα των ονομάτων που περιλαμβάνονται σε αυτόν) δεν είναι κατά νόμο δυνατή δεδομένου ότι αποτελούν απόρρητες πληροφορίες της ως άνω Ανεξάρτητης Αρχής» και καταλήγει ότι «σε κάθε περίπτωση ο υπουργός Επικρατείας δεν έχει καμία σχετική αρμοδιότητα, ούτε έχει δικαίωμα να ζητήσει κάτι σχετικό από την ως άνω Αρχή». 

Read more...

Ανακοίνωση των ΕΛΠΕ για τη φωτιά στα διυλιστήρια Ασπροπύργου...


Ανακοίνωση για την πυρκαγιά στα διυλιστήρια Ασπροπύργου εξέδωσαν τα ΕΛΠΕ, στην οποία αναφέρονται...
τα εξής:

"Σήμερα, ώρα 08:20, υπήρξε περιστατικό ανάφλεξης σε μονάδα των εγκαταστάσεων του διυλιστηρίου Ασπροπύργου, κατά τη διάρκεια προγραμματισμένων εργασιών συντήρησης από έμπειρη ελληνική εργολαβική εταιρεία. Διεκομίσθησαν σε νοσοκομεία της περιοχής έξι τραυματίες. Το περιστατικό αντιμετωπίστηκε άμεσα από τις υπηρεσίες πυρόσβεσης του διυλιστηρίου, ενώ ελήφθησαν όλα τα προβλεπόμενα μέτρα ασφαλείας, όπως προβλέπεται από τις σχετικές διαδικασίες"....
eleftheriaonline.gr

Read more...

Έκρηξη ακολούθησε τη φωτιά στα διυλιστήρια Ασπροπύργου...


Έκρηξη ακολούθησε τη φωτιά στα διυλιστήρια ΑσπροπύργουΣτο σημείο του συμβάντος βρέθηκαν καύσιμα, κάτι που παραπέμπει σε διαρροή...
Έξι άτομα τραυματίστηκαν από την πυρκαγιά που ξέσπασε το πρωί, στο χώρο των διυλιστηρίων του Ασπροπύργου, εκ των οποίων...
το ένα σοβαρά, σύμφωνα με τη δήλωση του υπεύθυνου επικοινωνίας των ΕΛ.ΠΕ., Α. Στράνη. Και οι πέντε τραυματίες έχουν διακομιστεί σε νοσοκομείο.

Η πυρκαγιά έχει τεθεί πλέον υπό έλεγχο, ενώ η Πυροσβεστική, παρ΄ ότι έσπευσε με αρκετά οχήματα στο χώρο, δεν επενέβη, αφού την κατάσβεση ανέλαβε το τμήμα πυρασφάλειας των διυλιστηρίων.

Πηγές των ΕΛΠΕ ανέφεραν στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ότι μεταξύ της εκδήλωσης φωτιάς και της έκρηξης, μεσολάβησε διάστημα περίπου δέκα λεπτών, γεγονός που απέτρεψε χειρότερες επιπτώσεις από το ατύχημα.

Θετικά λειτούργησε, επίσης, το γεγονός ότι οι εγκαταστάσεις βρίσκονταν σε διαδικασία συντήρησης και ο αριθμός των εργαζομένων ήταν περιορισμένος σε σχέση με τα συνήθη.

Αυτήν την ώρα στην εταιρία γίνεται σύσκεψη για τη διαχείριση της κρίσης, ενώ αναμένεται επίσημη ενημέρωση σύντομα.

Οι ίδιες πληροφορίες του Αθηναϊκού Πρακτορείου αναφέρουν ότι στο σημείο του συμβάντος βρέθηκαν καύσιμα, κάτι που παραπέμπει σε διαρροή. Ωστόσο οι έρευνες για τα αιτία του συμβάντος είναι σε εξέλιξη...



Read more...

Ασπρόπυργος:Έσβησε η πυρκαγιά...

Πληροφορίες για 7 τραυματίες στα διυλιστήρια-oι τρεις σοβαρά...
Εφτά άνθρωποι τραυματίστηκαν, εκ των οποίων οι τρεις σοβαρά, στα διυλιστήρια Ασπροπύργου.

Σύμφωνα με όσα ανέφερε...
στον ΑΝΤ1 ο Α. Στράνης, υπεύθυνος επικοινωνίας των ΕΛΠΕ, η πυρκαγιά έσβησε, ωστόσο υπάρχουν πέντε τραυματίες. 

Η φωτιά ξέσπασε το πρωί μέσα στα διυλιστήρια Ασπροπύργου. Σύμφωνα με πληροφορίες στις μονάδες εκτελούνταν εργασίες συντήρησης.

Σύμφωνα με την Πυροσβεστική την κατάσβεση είχε αναλάβει η πυρασφάλεια των ΕΛΠΕ, ενώ στο σημείο βρίσκονταν και επτά οχήματα της πυροσβεστικής...
newsbeast.gr

Read more...

Στάση εργασίας των νοσοκομειακών γιατρών...


Στάση εργασίας των νοσοκομειακών γιατρώνΣυγκέντρωση στο Γενικό Λογιστήριο και στο υπουργείο Υγείας...
Σε στάση εργασία προχωρά σήμερα από τις 10 το πρωί μέχρι τις...
3 το μεσημέρι η Ένωση Ιατρών Νοσοκομείων Αθήνας και Πειραιά (ΕΙΝΑΠ).

Το ραντεβού δίνεται στις 10:30 στο Γενικό Λογιστήριο του Κράτους και στο υπουργείο Υγείας στις 12:00, όπου θα γίνουν οι συνελεύσεις των νοσοκομείων.

Οι νοσοκομειακοί γιατροί ζητούν, μεταξύ άλλων, άμεσα μέτρα ενίσχυσης των δημόσιων νοσοκομείων καθώς και άμεση αποπληρωμή όλων των δεδουλευμένων εφημεριών και υπερωριών.

Η ΕΙΝΑΠ, όπως έχει ανακοινώσει, θα συμμετάσχει επίσης στη νέα κινητοποίηση των φορέων της Δυτικής Αθήνας για τη δημόσια υγεία στις 14 Μαΐου, ενώ έχει προκηρύξει 24ωρη απεργία για τις 20 Μαΐου...
newsbeast.gr

Read more...

Telegraph: Μέλος της ΕΚΤ προτείνει παράλληλο νόμισμα για την Ελλάδα...

Telegraph: Μέλος της ΕΚΤ προτείνει παράλληλο νόμισμα για την Ελλάδα Είναι γνωστά ως IOUs και -δυνητικά- θα μπορούσαν να μπουν στη ζωή και το... πορτοφόλι των Ελλήνων, αν η κατάσταση με τη ρευστότητα συνεχιστεί να είναι...
δραματική και κάποια στιγμή τελειώσουν τα ευρώ. Αυτό προτείνει μέλος του διοικητικού συμβουλίου της ΕΚΤ.

Η πρόταση, που δεν ανήκει μόνο σε αυτόν, υπό μορφή σεναρίου για το μέλλον, βγήκε από το στόμα του κεντρικού τραπεζίτη του Λουξεμβούργου, Yves Merch, σε συνέντευξη που παραχώρησε στην ισπανική εφημερίδα La Vanguardia. Σε αυτήν, ο τραπεζίτης τόνισε πως αν η κρίση ρευστότητας της Ελλάδας συνεχιστεί για αρκετό διάστημα, τότε ενδέχεται να αντιμετωπίσει πρόβλημα με τα ευρώ που υπάρχουν στα κρατικά ταμεία. Αν συμβεί αυτό, μια δική του πρόταση θα ήταν να χρησιμοποιηθούν κάποια άλλα «εργαλεία» έτσι ώστε να μπορεί το κράτος να πληρώνει μισθούς και συντάξεις.

«Υπάρχουν αυτές οι ενδιάμεσες λύσεις που κυκλοφορούν, όπως η έκδοση ενός παράλληλου νομίσματος, τα λεγόμενα IOUs. Όλα αυτά τα μέτρα προέρχονται από τα εργαλεία έκτακτης ανάγκης που πρέπει να έχει κάθε κυβέρνηση και μπορεί, βεβαίως, να τα εξετάσει αν δεν έχει άλλες επιλογές. Αλλά θα πρέπει να ξέρουμε πως έχουν υψηλό κόστος».

Η ΕΚΤ το έχει αναλύσει

Σύμφωνα με την Telegraph, η ΕΚΤ έχει ήδη αναλύσει πώς θα μπορούσε ένα τέτοιο σενάριο να λειτουργήσει. Αξιωματούχοι της δήλωναν τον Απρίλιο στο Reuters ότι ένα παράλληλο νόμισμα δεν ήταν αρκετό για να κρατήσει την Ελλάδα στο μπλοκ των 19 κρατών. Η συγκεκριμένη ανάλυση έδειχνε πως γύρω στο 30% των Ελλήνων θα κατέληγε να λαμβάνει αυτά τα IOUs αντί για μετρητά, κάτι που ασκούσε περαιτέρω πίεση στις τράπεζες, καθώς οι εργαζόμενοι θα αναγκάζονταν να τραβούν χρήματα από τις αποζημιώσεις τους.



Χάνονται χρήματα

Κάτι που έτσι και αλλιώς συμβαίνει εδώ και καιρό και όπως αναφέρει το δημοσίευμα, αρκετά δισεκατομμύρια έχουν κάνει, ήδη, «φτερά» από τις καταθέσεις των Ελλήνων, ενώ οι τράπεζες παραμένουν εν ζωή χάρη στον ELA που λαμβάνουν από την ΕΚΤ.

Ο Merch δεν δίστασε να ρίξει τα καρφιά του προς την Ελλάδα, καθώς στην εν λόγω συνέντευξη τόνισε πως «σπάνια έχω δει την Ευρώπη να είναι τόσο ενωμένη έναντι μιας χώρας που πρέπει να ακολουθήσει τους κανόνες. Οι περισσότεροι είναι απογοητευμένοι διότι οι προσπάθειες που καταβλήθηκαν κατά το παρελθόν δεν έχουν φέρει ακόμη αποτέλεσμα. Η αλήθεια είναι ότι οι αγορές έχουν υποτιμήσει αρκετά την πολιτική βούληση για να σωθεί το ευρώ και νομίζω ότι στην παρούσα φάση μόνο έτσι μπορεί να γίνει».

Από την μεριά της, η Σάρα Κάρλσον της Moodys, ανέφερε πως ο κίνδυνος ενός Grexit έχει μεγαλώσει, προσθέτοντας ότι η έξοδος μιας χώρας από τη νομισματική ένωση, θα σηματοδοτήσει μια σημαντική αλλαγή στον τρόπο με τον οποίο αντιμετωπίζεται η ζώνη του ευρώ. Και μέσα σε όλα αυτά, μια δημοσκόπηση της Paddy Power, την Πέμπτη, έδειξε πως η πιθανότητα ενός Grexit φτάνει στο 36%...
iefimerida.gr

Read more...

Μεγάλη πυρκαγιά μέσα στα διυλιστήρια Ασπροπύργου...


Μεγάλη πυρκαγιά μέσα στα διυλιστήρια Ασπροπύργου

Πληροφορίες μιλούν για πέντε τραυματίες (ΦΩΤΟ)...

ΝΕΑ ΑΝΑΡΤΗΣΗ

Μεγάλη πυρκαγιά ξέσπασε μέσα στα διυλιστήρια Ασπρόπυργου στις 8 το πρωί και λόγω του μεγάλου έυφλεκτων υγρών έχει σημάνει συναγερμός.

Στο σημείο έχει...
σπεύσει η Πυροσβεστική με 7 οχήματα ωστόσο αναμένει εκτός του ιδιωτικού χώρου. Εντός των διυλιστηρίων στην κατάσβεση της φωτιάς επιχειρεί η πυρασφάλεια της εταιρείας.

Σύμφωνα με πληροφορίες, στις μονάδες των δυιλιστηρίων εκτελούνταν εργασίες συντήρησης και η πυρκαγιά εκδηλώθηκε σε μια από τις δεξαμενές, πιθανώς από σπινθήρα. 

Σύμφωνα με τα ΕΛΠΕ πρόκειται για ένα "βαρύ" περιστατικό, όμως η φωτιά έχει περιοριστεί. 

Πληροφορίες που δεν έχουν επιβεβαιωθεί προς το παρόν, κάνουν λόγο για πέντε τραυματίες.



Από την τροχαία ενημερώνουν ότι η κυκλοφορία στην περιφερειακή Αιγάλεω έχει διακοπή ως την Αττική Οδό...
protothema.gr

Read more...