Σάββατο 18 Ιουλίου 2015

Δεν έχει ταυτοποιηθεί η σορός Νεκρός άνδρας βρέθηκε στο καμένο δάσος του Καρέα


Νεκρός άνδρας βρέθηκε στο καμένο δάσος του Καρέα
  (Φωτογραφία:  Eurokinissi )

Βύρωνας
Νεκρός άνδρας εντοπίστηκε στο καμένο δάσος του Καρέα. Σύμφωνα με πληροφορίες, το απανθρακωμένο πτώμα βρέθηκε κοντά στο μνημείο των πεσόντων.

Η σορός δεν έχει ακόμη ταυτοποιηθεί και θα πρέπει να πραγματοποιηθεί νεκροψία από ιατροδικαστή.

Σημειώνεται ότι αγνοείται η τύχη ενός 47χρονου αρχιφύλακα της ΕΛ.ΑΣ. κοντά στην περιοχή του Υμηττού, όπου ξέσπασε η πυρκαγιά.

Ο 47χρονος ο οποίος υπηρετούσε στις παιδικές κατασκηνώσεις και ήταν σε αναρρωτική άδεια λόγω σοβαρού προβλήματος υγείας, αγνοείται από το μεσημέρι της Παρασκευής.
Newsroom ΔΟΛ

Read more...

Μάχη με τις φλόγες Πύρινα μέτωπα σε Ζάκυνθο, Σκύρο, Δίστομο


Πύρινα μέτωπα σε Ζάκυνθο, Σκύρο, Δίστομο
  (Φωτογραφία:  Intime )

Αθήνα
Φωτιές σε Σκύρο, Δίστομο, Οινόφυτα, Λεχαινά και Σαλαμίνα εκδηλώθηκαν το Σάββατο. Σε ύφεση βρίσκονται οι φωτιές που ξέσπασαν την Παρασκευή σε Καρέα και Λακωνία, ενώ οι περισσότερες από τις φωτιές που ξέσπασαν το Σάββατο δεν εμπνέουν μεγάλη ανησυχία στην Πυροσβεστική. Μεγάλη πυρκαγιά στη Ζάκυνθο.

Το Σάββατο βρέθηκε στο καμένο δάσος του Καρέα απανθρακωμένο πτώμα άνδρα. Η σορός του άνδρα δεν έχει ταυτοποιηθεί.

Αργά το μεσημέρι ξέσπασε φωτιά στο Δίστομο, γύρω από το λόφο του Μαυσωλείου.

Όπως αναφέρει το Star Κεντρικής Ελλάδας, οι ισχυροί άνεμοι είχαν σαν αποτέλεσμα η φωτιά να πάρει διαστάσεις, να καεί ο περίβολος του μνημείου και να κινδυνεύσουν κατοικίες.

Η φωτιά τέθηκε υπό έλεγχο, ωστόσο ισχυρές δυνάμεις της Πυροσβεστικής παραμένουν στο σημείο για τυχόν αναζωπυρώσεις.

Μεγάλη πυρκαγιά καίει από τις απογευματινές ώρες δασική έκταση στο βουνό Σκοπός, στο Καλαμάκι της Ζακύνθου, χωρίς να απειλούνται κατοικίες.
Μέχρι στιγμής έχουν καεί 500 περίπου στρέμματα δασικής έκτασης ενώ οι δυνάμεις της Πυροσβεστικής Ζακύνθου προσπαθούν να σώσουν από την πύρινη λαίλαπα το εκκλησάκι της Παναγίας της Σκοπιώτισσας, στην κορυφή του βουνού.
Στο σημείο βρίσκονται 10 οχήματα με 25 άντρες ενώ στην προσπάθεια για την κατάσβεση της πυρκαγιάς συνέδραμαν και δύο καναντέρ.
Τις προσπάθειες της κατάσβεσης δυσχαιρένουν οι δυνατοί άνεμοι που πνέουν στην περιοχή.
Είναι η δεύτερη πυρκαγιά μέσα σε λίγες ημέρες στο σημείο, καθώς την προηγούμενη Κυριακή κάηκαν 100 περίπου στρέμματα δασικής έκτασης.
Στην περιοχή Ατσίτσα της Σκύρου, όπου νωρίτερα εκδηλώθηκε πυρκαγιά με χαμηλή βλάστηση, δεν υπάρχει ενεργό μέτωπο.

Η φωτιά δεν επιλούσε κατοικημένες περιοχές. Στο έργο της κατάσβεσης συμμετείχαν ισχυρές δυνάμεις της Πυροσβεστικής.

Πυρκαγιές εκδηλώθηκαν, επίσης, στην Κακιά Θάλασσα στην Κερατέα, στα Αμπελάκια Σαλαμίνας, στην Ανδραβίδα Λεχαινών.

Οι φωτιές δεν απειλούν κατοικημένες περιοχές.

Το απόγευμα, πυρκαγιά εκδηλώθηκε σε αγροτοδασική έκταση στην περιοχήΜελίσσα του δήμου Ανδραβίδας - Κυλλήνης, στην Ηλεία.
Στην περιοχή επιχειρούν 20 πυροσβέστες με 10 οχήματα και ένα πεζοπόρο τμήμα με 17 άτομα.
Εν τω μεταξύ, στα Βάτικα Λακωνίας δεν υπάρχει πλέον ενεργό μέτωπο, αλλά οι πυροσβέστες βρίσκονται σε επιφυλακή για τυχόν αναζωπυρώσεις της καταστροφικής πυρκαγιάς. 
Πολύ υψηλός ο κίνδυνος πυρκαγιάς για την Κυριακή
Σύμφωνα με το Χάρτη Πρόβλεψης Κινδύνου Πυρκαγιάς που εκδίδει η Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας του Υπουργείου Εσωτερικών και Διοικητικής Ανασυγκρότησης (www.civilprotection.gr), για αύριο Κυριακή 19 Ιουλίου 2015, προβλέπεται πολύ υψηλός κίνδυνος πυρκαγιάς (κατηγορία κινδύνου 4) για τις εξής περιοχές:

• Περιφέρεια Αττικής,

• Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδος (Βοιωτία, Φθιώτιδα, Εύβοια)

• Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου (Κυκλάδες),

• Περιφέρεια Βορείου Αιγαίου (Χίος, Λέσβος),

• Περιφέρεια Πελοποννήσου,

• Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδος (Αχαΐα, Ηλεία),

• Περιφέρεια Ιονίων Νήσων (Ζάκυνθος)

Newsroom ΔΟΛ

Read more...

Αυτοδυναμία με 42,5% θα έπαιρνε ο ΣΥΡΙΖΑ, σύμφωνα με έρευνα «Ναι» στα μέτρα και στο ευρώ


Με 21 μονάδες προηγείται η κυβέρνηση έναντι της ΝΔ σύμφωνα με δημοσκόπηση της εταιρίας Palmos Analysis που δημοσιεύει η Εφημερίδα των Συντακτών.
grafima_63
Συγκεκριμένα σύμφωνα με τα στοιχεία της δημοσκόπησης ο ΣΥΡΙΖΑ συγκεντρώνει το 42,5%, έναντι 21,5% της Ν.Δ. στην πρόθεση ψήφου. Παρά την υπογραφή της επαχθούς συμφωνίας, φαίνεται πως αν γίνονταν αύριο εκλογές, εκτιμάται ότι ο ΣΥΡΙΖΑ θα κατακτούσε την αυτοδυναμία στη Βουλή με 164 έδρες. Στο ερώτημα ποιά είναι η καλύτερη κυβέρνηση αυτή την στιγμή από την παρούσα Βουλή το 24% απαντά η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ και επίσης 24% απαντά οικουμενική και μόνο 6% απαντά ΣΥΡΙΖΑ-ΝΔ-ΠΑΣΟΚ-Ποτάμι, ενώ 36% απαντά "άλλο".
Το 73% θέλει το νόμισμα της χώρας να παραμείνει το ευρώ (το 66% όσων ψηφίζουν ΣΥΡΙΖΑ και το 92% όσων ψηφίζουν Ν.Δ.), έναντι του 20% που επιθυμεί την επιστροφή σε εθνικό νόμισμα, την οποία επιλέγουν το 26% όσων ψηφίζουν ΣΥΡΙΖΑ και το 5% όσων ψηφίζουν Ν.Δ.
Η Ν.Δ. στην εκτίμηση ψήφου καταγράφει ποσοστό 21,5% (και 58 έδρες), ενώ τρίτο κόμμα είναι το Ποτάμι με 8%. Η Χ.Α. ακολουθεί με 6,5%, το ΠΑΣΟΚ με 6,0%, το ΚΚΕ με 5,5%, ενώ ο κυβερνητικός εταίρος, οι ΑΝ.ΕΛΛ. βρίσκονται ακριβώς στο όριο εισόδου 3%.
Επιπλέον το 70% των ερωτηθέντων φέρεται να τάσσεται υπέρ της συμφωνίας με σκληρούς όρους (το 63% όσων ψηφίζουν ΣΥΡΙΖΑ και το 89% όσων ψηφίζουν Ν.Δ.), ενώ υπέρ της εξόδου από το ευρώ και της χρεοκοπίας τάσσεται το 24%.
http://www.matrix24.gr/

Read more...

Η κυβέρνηση, μετά τον ανασχηματισμό, δεν μπορεί να ανταποκριθεί...


Πεταλωτής: Απαράδεκτες οι επιλογές του κ. Τσίπρα
Ο Πεταλωτής διαφωνεί με τις επιλογές Τσίπρα...
"Ο Πρωθυπουργός δυστυχώς με τον ανασχηματισμό της Κυβέρνησής του  αποδεικνύει πως για μία ακόμη φορά δεν αντιλαμβάνεται την κρισιμότητα των στιγμών και την ανάγκη να προχωρήσει η...


χώρα με άλματα.

Η κυβέρνηση αυτή, με τη νέα της σύνθεση, επ’ ουδενί θα ανταποκριθεί στις εξαιρετικά αυξημένες απαιτήσεις του ρόλου της, όταν με προσωπική ευθύνη του κ. Τσίπρα, η χώρα έχασε πολύτιμο χρόνο σε μία δήθεν σκληρή διαπραγμάτευσή που επιβάρυνε τον Έλληνα πολίτη με δεκάδες δισεκατομμύρια ευρώ", αναφερει μεταξύ άλλων ο εκπρόσωπος του "Κινήματος Δημοκρατών Σοσιαλιστών", Γιώργος Πεταλωτής, εξαπολύοντας επίθεση στην κυβέρνηση Τσίπρα, με αφορμή τον ανασχηματισμό.  


Και προσθέτει: "Ας αντιληφθεί επιτέλους ο ίδιος πως επιβάλλεται να σταματήσει να «παρασύρεται» σε απαράδεκτες επιλογές που απαξιώνουν και επιβαρύνουν ακόμη περισσότερο την χώρα μας, με τακτικισμούς κατώτερων των περιστάσεων"...

Read more...

Σάλος στο Μπάκιγχαμ ...


...από βίντεο που δείχνει την Ελισάβετ να χαιρετά ναζιστικά...
Σάλο έχει προκαλέσει το άγνωστο μέχρι σήμερα βίντεο που ανέβασε στην ιστοσελίδα της η βρετανική εφημερίδα Sun και δειχνει τη βασίλισσα Ελισάβετ να χαιρετά ναζιστικά σε ηλικία 7 ετών. 
 Η...
μαυρόασπρη ταινία, διάρκειας 17 δευτερολέπτων, γυρίστηκε το 1933, δηλαδή τη χρονιά που ο Αδόλφος Χίτλερ ανέβηκε στην εξουσία, και εικονίζει τον μελλοντικό βασιλιά Εδουάρδο τον 8ο να μαθαίνει στις ανιψιές του, την περίπου 7χρονη τότε νυν βασίλισσα Ελισάβετ, και την τρίχρονη αδελφή της, την πριγκίπισσα Μαργαρίτα, πώς να αποδίδουν τον ναζιστικό χαιρετισμό.

Χορεύοντας και χαμογελώντας και χωρίς να δείχνουν ότι κατανοούν τη σημασία του χαιρετισμού, τα δύο μικρά κορίτσια ενθαρρύνονται από τον Εδουάρδο στους κήπους του Μπάλμοραλ, ενός βασιλικού πύργου στη Σκωτία, να χαιρετίσουν με τον ναζιστικό τρόπο.

Η Sun δημοσιεύει στην πρώτη σελίδα της την εικόνα της μελλοντικής βασίλισσας με υψωμένο το δεξί χέρι της. Η μητέρα της, η εκλιπούσα βασιλομήτωρ Ελισάβετ, και ο Εδουάρδος κάνουν το ίδιο.

Το δημοσίευμα έχει τίτλο «Their Royal Heilnesses», ένα λογοπαίγνιο με τη λέξη «Highness», που σημαίνει «Υψηλότης», και τον ναζιστικό χαιρετισμό «Heil Hitler».

«Είναι απογοητευτικό το γεγονός ότι η ταινία αυτή, που τραβήχτηκε πριν από οκτώ δεκαετίες και φαίνεται πως προέρχεται από το προσωπικό οικογενειακό αρχείο της Αυτής Μεγαλειότητας, αποκτήθηκε και χρησιμοποιήθηκε κατ' αυτό τον τρόπο» ανέφερε σε ανακοίνωσή του εκπρόσωπος των ανακτόρων του Μπάκιγχαμ.

Ο Εδουάρδος ο 8ος παραιτήθηκε το 1936, έπειτα από 11 μήνες στο θρόνο, για να παντρευτεί την Ουόλις Σίμσον, μια δύο φορές διαζευγμένη κοσμική Αμερικανίδα. Τον διαδέχθηκε στο θρόνο ο νεώτερος αδελφός του, ο Γεώργιος ο 6ος, ο πατέρας της βασίλισσας Ελισάβετ.

Η ακριβής φύση των σχέσεων του Εδουάρδου του 8ου με τους ναζί εξακολουθεί να αποτελεί θέμα συζήτησης στη Βρετανία. Ο Εδουάρδος συνάντησε τον Χίτλερ στη Γερμανία το 1937, ένα χρόνο αφότου είχε παραιτηθεί για να παντρευτεί την Σίμσον.

Η 89χρονη σήμερα Ελισάβετ είναι πολύ δημοφιλής και τον Σεπτέμβριο θα γίνει η μονάρχης που θα έχει βασιλέψει περισσότερο στη Βρετανία, καθώς η βασιλεία της θα ξεπεράσει σε διάρκεια εκείνη της βασίλισσας Βικτωρίας.

Ο διευθυντής της Sun Στιγκ Έιμπελ δήλωσε πως το δημοσίευμα είναι προς το δημόσιο συμφέρον και πως το οκτασέλιδο ρεπορτάζ της ταμπλόιντ τοποθετεί το θέμα στο κατάλληλο ιστορικό πλαίσιο.

Δεν έκανε πάντως γνωστό πώς η ταινία περιήλθε στην κατοχή της εφημερίδας, η οποία ανήκει στον εκδοτικό όμιλο του Ρούπερτ Μέρντοχ.

«Ουδέποτε θελήσαμε να φέρουμε σε δύσκολη θέση τη βασίλισσα ούτε τα ανάκτορα» δήλωσε ο Έιμπελ στο Sky News, προσθέτοντας: «Δεν υπάρχει εφημερίδα που να υποστηρίζει τη βασιλική οικογένεια περισσότερο απ' ό,τι η Sun, όμως δεν υπάρχει και εφημερίδα που να επιδιώκει να δημοσιεύει ιστορίες που εξυπηρετούν το δημόσιο συμφέρον περισσότερο απ' ό,τι η Sun».

Πληροφορίες: ΑΠΕ-ΜΠΕ


Read more...

Αύξηση στα κόμιστρα των ταξί, απο τη Δευτέρα...


Από τη Δευτέρα ακριβαίνουν τα κόμιστρα στα ταξί, λόγω της μεταφορά τους στον ΦΠΑ 23%, από το 13% που ισχύει σήμερα.
Η «σημαία» ανεβαίνει στα...

1,29 ευρώ (1,05 ευρώ σήμερα) και η χρέωση στα 0,74 ευρώ ανά χιλιόμετρο (0,60 ευρώ σήμερα).

Σύμφωνα με ανακοίνωση της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Επαγγελματιών Ιδιοκτητών Αυτοκινητιστών Ταξί και Αγοραίων (ΠΟΕΙΑΤΑ), το νέο τιμολόγιο έχει ως εξής:

 Οι ανατιμήσεις στα κόμιστρα των ταξί

Read more...

Τέλος το "bank holiday", από Δευτέρα...


Τη Δευτέρα ανοίγουν οι τράπεζες - Ανάληψη €60 τη μέρα ή €420 τη βδομάδαΔιαβάστε τι προβλέπεται στην ΠΝΠ...
Τις λεπτομέρειες για την επαναλειτουργία των τραπεζικών καταστημάτων από την Δευτέρα 20 Ιουλίου περιγράφει η Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου που εκδόθηκε το μεσημέρι του Σαββάτου. Επειτα από τρεις εβδομάδες η λεγόμενη τραπεζική αργία τερματίζεται, εξέλιξη που...
έγινε δυνατή λόγω της πρόσφατης απόφασης της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας να αυξήσει την ρευστότητα του ελληνικού τραπεζικού συστήματος μέσω του μηχανισμού ELA κατά 900 εκατ.ευρώ.



Το ημερήσιο όριο αναλήψεων παραμένει στα 60 ευρώ, όμως δίδεται η δυνατότητα στους καταθέτες να κάνουν ανάληψη μέχρι του ποσού των 420 ευρώ αθροιστικά για μια βδομάδα σε περίπτωση που επιλέξουν να μην κάνουν ανάληψη των 60 ευρώ για επτά συνεχείς ημέρες. Η Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου προβλέπει ότι οι πολίτες δεν θα μπορούν να κάνουν αναλήψεις μετρητών με πιστωτική στην Ελλάδα και στο εξωτερικό. 

Διαβάστε τις βασικές προβλέψεις για την επαναλειτουργία των τραπεζών: 

1. Από την Δευτέρα 20 Ιουλίου 2015 λήγει η τραπεζική αργία η οποία κηρύχθηκε με την από 28 Ιουνίου 2015 Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου 

2. Επιβάλλεται περιορισμός στις αναλήψεις μετρητών και στην κίνηση κεφαλαίων κατά τα προβλεπόμενα στην παρούσα ΠΝΠ. 


3. Από την ΔΕΥΤΕΡΑ δεν επιτρέπονται οι κάθε μορφής αναλήψεις μετρητών από κατάστημα ή από Αυτόματες Ταμειολογιστικές Μηχανές (ΑΤΜ) που υπερβαίνουν το ποσό των εξήντα (60) ευρώ ανά καταθέτη (CustomerID), ανά πιστωτικό ίδρυμα, ανά ημέρα, από τα ιδρύματα στην Ελλάδα και στο εξωτερικό. 


4. Μετρητά που δεν αναλήφθηκαν κάποια ημέρα ή ημέρες μπορούν να αναληφθούν σωρευτικά έως του ποσού των τετρακοσίων είκοσι ευρώ (420) ανά εβδομάδα. 

5. Η απαγόρευση ανάληψης μετρητών εφαρμόζεται και σε κάθε άλλη πληρωμή μετρητών από τα ιδρύματα, ανεξαρτή− τως νομίσματος, συμπεριλαμβανομένων, μεταξύ άλλων, των εισπράξεων επιταγών και των πληρωμών βάσει εγγυητικών επιστολών, οι οποίες κατατίθενται σε τραπεζικό λογαριασμό, για τις αναλήψεις από τον οποίο ισχύουν οι περιορισμοί της προηγούμενης παραγράφου. 

6. Επίσης, απαγορεύονται οι αναλήψεις μετρητών με χρήση πιστωτικών και προπληρωμένων καρτών στην Ελλάδα και στο εξωτερικό. 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΟΛΗ ΤΗΝ ΠΝΠ ΕΔΩ

protothema.gr

Read more...

Κάηκαν 35 σπίτια από το Λάχι ως τη Νεάπολη...




Σε ύφεση βρίσκεται η πυρκαγιά στη Νεάπολη Λακωνίας, ενώ δεν απειλούνται πλέον κατοικημένες περιοχές. 
Αυτή την ώρα υπάρχουν...
δύο ενεργά μέτωπα, το ένα στο βουνό πάνω από τους Αγίους Αποστόλους και το δεύτερο προς την Καστανιά στην κορυφή προς το Μηρτώο Πέλαγος.

Σε όλη την έκταση του καμένου υπάρχουν μικροεστίες που αντιμετωπίζονται. Ισχυρές δυνάμεις της πυροσβεστικής μάχονται κυριολεκτικά για να ελέγξουν το πύρινο μέτωπο που έχει καταστρέψει δάσος και καλλιέργειες πολλών στρεμμάτων.

Αναφορικά με την αποκατάσταση σημειώνεται, ότι άνοιξε και επαναλειτουργεί το Κέντρο Υγείας Νεάπολης. Επίσης όπως δήλωσε στο ΑΠΕ ο Μητροπολίτης Μονεμβασίας Ευστάθιος οι γέροντες του γηροκομείου Νεάπολης θα γευματίσουν στην πόλη και αμέσως μετά θα επιστρέψουν στο ίδρυμα.

Παράλληλα πολλά συνεργεία της ΔΕΗ έχουν φθάσει στην περιοχή και αντικαθιστούν στύλους που έχουν καεί προκειμένου να αποκατασταθεί η ηλεκτροδότηση. Ο προϊστάμενος της ΔΕΗ Πελοποννήσου Γιάννης Σάσαλος, ανάφερε στο ΑΠΕ, πως εκτιμά ότι μέχρι το απόγευμα θα έχει αποκατασταθεί η ηλεκτροδότηση στην Νεάπολη.

Με τα πρώτα στοιχεία που υπάρχουν έχουν ολοκληρωτικά καεί 35 σπίτια στην ζώνη από το Λάχι ως τη Νεάπολη. Επίσης πολλά σπίτια και αγροικίες έχουν υποστεί ζημιές.

Από την φωτιά έχουν υποστεί ζημιές μία επιχείρηση εστίασης ένα πρατήριο καυσίμων ένα τυροκομείο. Παράλληλα ζημιές υπάρχουν στην αγροτική παραγωγή καθώς είναι πολλά τα στρέμματα με ελιές που έγιναν στάχτη, κάηκαν αρκετά ζώα και καταστράφηκε το σύνολο των βοσκοτόπων. Αυτό που απαιτείται άμεσα είναι η ενίσχυση των κτηνοτρόφων με ζωοτροφές για τα ζώα.

Read more...

Ησυχος προς Βίτσα: Μην τολμήσεις να αναζητήσεις καλούς δεξιούς...



 

... και αριστερούς...
Πραγματοποιήθηκε το μεσημέρι στο υπουργείο Εθνικής Αμυνας, η τελετή παράδοσης-παραλαβής των καθηκόντων του αναπληρωτή υπουργού Εθνικής Αμυνας από τον απελθόντα Κώστα Ήσυχο στο νέο ΑΝΥΕΘΑ, Δημήτρη Βίτσα.

Κατά την ομιλία του ο Ήσυχος,τόνισε...
μεταξύ άλλων, απευθυνόμενος στον Βίτσα: "Μην τολμήσεις να αναζητήσεις καλούς δεξιούς και αριστερούς, όπως δεν τόλμησα και εγώ. Να βλέπεις ικανότητες και επαγγελματισμό. Την αγνότητα των συναισθημάτων τους τη βλέπεις στα μάτια τους. Ένα ειλικρινές ευχαριστώ από καρδιάς".

Ο Ήσυχος ευχαρίστησε τον πρωθυπουργό για την ύψιστη τιμή να έχει αυτή "την ευχάριστη ολιγόμηνη εμπειρία " στο υπουργείο Εθνικής 'Αμυνας και αρνήθηκε να αναφερθεί στους λόγους που υπέβαλλε την παραίτησή του.

Ο απελθών αναπληρωτής υπουργός Εθνικής 'Αμυνας αναφέρθηκε στις ενέργειες για την εξυγίανση της αμυντικής βιομηχανίας προκειμένου να αποφευχθεί ο "αιφνίδιος θάνατος της που ήταν δρομολογημένος" ΄και εξήρε τις δυνατότητες της θυγατρικής εταιρείας των ΕΑΣ στην Ηπειρο.

Επίσης αναφέρθηκε στις προγραμματικές συμφωνίες με το υπουργείο Υγείας, ενώ χαρακτήρισε μέγιστη τιμή δημοκρατικής μεταρρύθμισης το νομοσχέδιο για τις μεταθέσεις των οπλιτών υγείας.

Ο νέος αναπληρωτής υπουργός Εθνικής 'Αμυνας Δημήτρης Βίτσας μίλησε για το πνεύμα συνεργασίας που πρέπει να διέπει την εργασία και δήλωσε ότι θα συνεχίσει το έργο του προκατόχου του. Επισήμανε ότι οι Ένοπλες Δυνάμεις είναι δύναμη αποτροπής αλλά έχουν και μεγάλη κοινωνική προσφορά και εξέφρασε τη στήριξη του προς το προσωπικό των Ενόπλων Δυνάμεων.

Ο υφυπουργός Εθνικής 'Αμυνας Νίκος Τόσκας αφού ευχαρίστησε τον κ. Ήσυχο για τη μεταξύ τους συνεργασία ανέφερε ότι οφείλουμε όλοι μαζί να προσφέρουμε για να μπορέσει η χώρα να βγει από τη βαλτώδη κατάσταση και να μπει σε ένα δρόμο ανάπτυξης

Τις ευχαριστίες τους προς τον κ, Ήσυχο για τη μεταξύ τους συνεργασία εξέφρασαν επίσης ο γ.γ. Γιάννης Ταφύλλης και ο Αρχηγός ΓΕΕΘΑ Στρατηγός Μιχαήλ Κωσταράκος

Ο κ. Ήσυχος εξέφρασε την ετοιμότητά του να βοηθήσει το νέο αναποληρωτή υπουργό στην εκπλήρωση της αποστολής του.

Read more...

Βαριές εκφράσεις Λαφαζάνη...


Βαριές εκφράσεις Λαφαζάνη για «ξεπεσμένη Αριστερά που επιπλέει παντός καιρού»!...για «ξεπεσμένη Αριστερά που επιπλέει παντός καιρού»!...
Με πολύ βαριές εκφράσεις περί «ξεπεσμένης Αριστεράς που επιπλέει παντός καιρού» αναφέρεται ο Παναγιώτης Λαφαζάνης στην κυβέρνηση με άρθρο του στην...
εφημερίδα «ΤΑ ΝΕΑ Σαββατοκύριακο», λίγες ώρες μετά την απομάκρυνσή του από το κυβερνητικό σχήμα. Ο τέως υπουργός Ενέργειας  λέει ότι δεν αποδέχεται τους αναγκαστικούς μονόδρομους και τις ανόητες και ανιστόρητες κατηγορίες της «αποστασίας» ενώ αναφέρει ότι δεν επιτρέπεται καν να τεθούν απόψεις που αμφισβητούν το ευρώ.

Ολόκληρο το άρθρο 

Η ιστορία της αστικής πολιτικής ζωής κατακλύζεται από δυνάμεις και πρόσωπα τα οποία πράττουν τα αντίθετα ακριβώς απ’ όσα προεκλογικά υπόσχονται. Η Αριστερά πάντα ξεχώριζε. Αν και η Αριστερά απολέσει την αξιοπιστία της, τότε κινδυνεύει να χάσει η ίδια την ψυχή της και η δημόσια ζωή το ύστατο καταφύγιό της. Και ειλικρινά δε θα μπορεί να υπάρξει χειρότερη τραγωδία απ’ αυτή για το μέλλον της χώρας. Μπορεί ένας λαός να στερηθεί πολλά αλλά δε μπορεί να επιβιώσει με τη γενικευμένη κατάρρευση της πιο στοιχειώδους εμπιστοσύνης.

Το ηγετικό επιτελείο του ΣΥΡΙΖΑ δε θα έπρεπε να συνομολογήσει ένα νέο μνημόνιο, το οποίο, μαζί με ΝΔ, ΠΑΣΟΚ και «Ποτάμι», επιχειρεί τώρα να ψηφίσει στη Βουλή. Αν ο ΣΥΡΙΖΑ στη συνέχεια κάνει και το λάθος να εφαρμόσει και στην πράξη αυτό το μνημόνιο, τότε ο ΣΥΡΙΖΑ μπορεί να κινδυνεύσει με μετάλλαξη και η χώρα με βέβαιη επιδείνωση της ήδη τραγικής θέσης της.

Προσωπικά, δε θα μπορούσα ποτέ, να ψηφίσω ένα μνημόνιο που προβλέπει νέα μέτρα λιτότητας, σκληρές νεοφιλελεύθερες απορρυθμίσεις και νέες ιδιωτικοποιήσεις στρατηγικών ακινήτων και επιχειρήσεων. Και αυτό όχι μόνο για λόγους ιδεολογικής και πολιτικής συνέπειας, αλλά και γιατί ένα τρίτο μνημόνιο θα έφερνε στην πατρίδα μας τις ίδιες καταστρεπτικές συνέπειες των δύο ανάλογων προηγούμενων.

Ο εκβιασμός όσο ωμός και κτηνώδης και αν είναι, σαν αυτόν που επέδειξαν οι κυρίαρχοι νεοαποικιοκράτες της ΕΕ, δεν είναι πάντα επαρκής δικαιολογία για υποχωρήσεις.

Δεν παραδίδω ποτέ μαθήματα πολιτικής ηθικής και πολιτικής ορθότητας σε κανένα. Απεχθάνομαι όσο τίποτα ένα τέτοιο ρόλο. Η πολιτική κυρίως κρίνεται από τις συνέπειες των επιλογών.

Δεν αποδέχομαι, όμως, και τους αναγκαστικούς μονόδρομους και τις ανόητες και ανιστόρητες κατηγορίες της «αποστασίας» για όσους τους αμφισβητούν. Πολύ περισσότερο δεν αποδέχομαι ότι η Δημοκρατία στην πατρίδα μου, στην Ελληνική Βουλή και στα κόμματα πρέπει να ενοχοποιείται, προκειμένου να θριαμβεύει, στο «προτεκτοράτο» της Αθήνας, η συναινετική σιωπή των αμνών, ή η ηχηρή αποδοχή ως «αναγκαίου κακού» του νέου μνημονίου.

Ασφαλώς στα σκληρά διλήμματα, πολύ περισσότερο σε εκείνα που η επίκλησή τους πάει να δικαιολογήσει την επιβολή μνημονιακών δεσμεύσεων, χρειάζονται εναλλακτικές απαντήσεις. Και αυτές οι εναλλακτικές απαντήσεις υπάρχουν. Δε θεωρείται, όμως, καν ότι πρέπει να τεθούν στη βάσανο των επιχειρημάτων, αν αμφισβητούν ενδεχομένως και το ευρώ, το οποίο έχει αναχθεί παραδόξως και ταυτοχρόνως, ως το «ιερόν και όσιον» της εγχώριας καπιταλιστικής ολιγαρχίας αλλά και ως ο μόνος δρόμος για τον «εκσυγχρονισμό» και το «δημοκρατικό σοσιαλισμό» για κάποια τμήματα μιας ξεπεσμένης Αριστεράς στη χώρα μας! Μιας «Αριστεράς», που με ασήμαντα «διαλείμματα», πάντα καταφέρνει να επιπλέει, όντας «παντός καιρού»!

Read more...

Συνεχείς αναζωπυρώσεις στη Μαλακάσα...


 -Σε ύφεση τα υπόλοιπα μέτωπα. 
-Ενισχύθηκαν οι δυνάμεις της Πυροσβεστικής στη Σκύρο...
Συνεχείς αναζωπυρώσεις έχουμε αυτή την ώρα στη Μαλακάσα, με τους πυροσβέστες να προσπαθούν να ελέγξουν την κατάσταση. Σύμμαχος τους, οι...
άνεμοι που δεν είναι ισχυροί και  φυσούν από την πλευρά των καμμένων.
Τα υπόλοιπα μέτωπα (Υμηττός, Λακωνία κ.λπ.), παραμένουν σε ύφεση...

 Ενισχύθηκαν οι δυνάμεις της Πυροσβεστικής στη Σκύρο 

Στην επιχείρηση κατάσβεσης συμμετέχουν αυτή την ώρα 17 πυροσβέστες με 5 οχήματα, 3 υδροφόρες ΟΤΑ και 4 πυροσβεστικά αεροσκάφη. Επίσης, θα μεταβούν, μέσω Κύμης, 8 πυροσβέστες με 4 οχήματα...

Read more...

Τα πρώτα πλάνα...


..απ' την ορκωμοσία...
Αμηχανία και προβληματισμό, δείχνουν οι πρώτες εικόνες απο την ορκωμοσία των νέων υπουργών της κυβέρνησης. 
Οι Αλεξιάδης, Χαϊκάλης και Αμανατίδης ορκίστηκαν με...
θρησκευτικό όρκο, ενώ οι υπόλοιποι με πολιτικό. 
Δείτε τις φωτογραφίες...




Read more...

«Ξέρουμε πώς θα πατάξουμε τη φοροδιαφυγή»...


Νέος αναπληρωτής ΥΠΟΙΚ: «Ξέρουμε πώς θα πατάξουμε τη φοροδιαφυγή»
...λέει ο νέος αναπληρωτής ΥΠΟΙΚ...
«Ξέρουμε πώς θα πατάξουμε τη φοροδιαφυγή», τόνισε στον ΣΚΑΪ ο νέος αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών, Τρύφων Αλεξιάδης. 
Η κυβέρνηση «δεν θα αφήσει το καλοκαίρι του 2015 να...
συμβεί ό,τι συνέβη το καλοκαίρι του 2014, δηλαδή από έλλειψη ελέγχων να πέσει η είσπραξη του ΦΠΑ σε τουριστικές περιοχές», πρόσθεσε.

Ο κ. Αλεξιάδης υπογράμμισε ότι είναι «πατριωτικό καθήκον να ζητάμε την απόδειξη και να μάθουμε και τα παιδιά μας, αλλά πέρα από το πρώτο επίπεδο θα ασχοληθούμε με τη μεγάλη, επώνυμη, σοβαρή φοροδιαφυγή», σημείωσε, προσθέτοντας ότι η κυβέρνηση δεν θα χαριστεί σε κανέναν όσο ψηλά κι αν βρίσκεται.

Όπως ανέφερε ο νέος αναπληρωτής ΥΠΟΙΚ, το επόμενο διάστημα θα εκπονηθούν τα σχετικά επιχειρησιακά σχέδια. «Δεν θα αφήσουμε κανένα φοροφυγά να συνεχίσει ό,τι κάνει... Είναι προσωπικό στοίχημα και στοίχημα όλου του υπουργείου Οικονομικών να ανταποκριθούμε... Θα κάνουμε ό,τι είναι ανθρώπινα δυνατόν» ανέφερε χαρακτηριστικά.

Ο κ. Αλεξιάδης ξεκαθάρισε ότι το ΥΠΟΙΚ θα επιδείξει κοινωνική ευαισθησία, καθώς «δεν θα στρέψει το φορολογικό μηχανισμό σε όσους δεν έχουν να πληρώσουν». 

Read more...

Επίθεση Λαφαζάνη για τον ανασχηματισμό...


Με ένα άρθρο που τιτλοφορείται «Ανασχηματισμός χωρίς... "Πλατφόρμα"» ο Παναγιώτης Λαφαζάνης και η Αριστερή Πλατφόρμα δίνουν τη δική τους απάντηση στον ανασχηματισμό και τις επιλογές του Αλέξη Τσίπρα.

«Μοναδικός στόχος του ανασχηματισμού ήταν η...
απομάκρυνση από την κυβέρνηση των Λαφαζάνη, Στρατούλη, Ήσυχου και η αντικατάσταση της παραιτηθείσας, για τους γνωστούς πολτικούς λόγους, Βαλαβάνη», τονίζεται στο άθρο το οποίο φέρει την υπογραφή του Σπύρου Βρανά.

Παράλληλα αναφέρει για να υπογραμμίσει τις θέσεις του Π. Λαφαζάνη πως «η διατήρηση θέσεων και αξιωμάτων δεν μπορεί να έχει ως αντάλλαγμα εκπτώσεις σε όσα ο ίδιος θεωρεί ζητήματα αρχών για την Αριστερά». 

Ολόκληρο το άρθρο έχει ως εξής:

«Αργά το βράδυ της Παρασκευής (17/7) ανακοινώθηκε ο ανασχηματισμός της κυβέρνησης.

Μοναδικός στόχος του ανασχηματισμού ήταν η απομάκρυνση από την κυβέρνηση των Λαφαζάνη, Στρατούλη, Ήσυχου και η αντικατάσταση της παραιτηθείσας, για τους γνωστούς πολτικούς λόγους, Βαλαβάνη.

Όσο κι αν η απομάκρυνση των "τριών" ήταν περίπου αναμενόμενη, μετά και την διαφοροποίησή τους στις ψηφοφορίες στη Βουλή για το νέο μνημόνιο, το οποίο και καταψήφισαν, δεν παύει η απομάκρυνσή τους να έχει βαρύνουσα πολιτική σημασία με αυτονόητο πολιτικό πρόσημο. 

Συνεργάτες του Παναγ. Λαφαζάνη υπογράμμιζαν ότι για τον ίδιο η διατήρηση θέσεων και αξιωμάτων δεν μπορεί να έχει ως αντάλλαγμα εκπτώσεις σε όσα ο ίδιος θεωρεί ζητήματα αρχών για την Αριστερά και θεμελιώδη συμφέροντα για το παρόν και το μέλλον της Ελλάδας.

Οι ίδιοι συνεργάτες του τόνιζαν ότι ο ΣΥΡΙΖΑ και μαζί του η κυβέρνηση, δεν πρέπει να παγιδευθούν σε έναν ολισθηρό "μονόδρομο" που προδιαγράφει η απαράδεκτη συμφωνία με τους "θεσμούς" αλλά να βρουν τη δύναμη να καταστήσουν προσωρινές τις πολιτικές αναδιπλώσεις και να αποτρέψουν πολιτικές επιλογές και δεσμεύσεις, οι οποίες θα οδηγήσουν σε αναίρεση και ακύρωση τις ριζοσπαστικές προγραμματικές εξαγγελίες του ΣΥΡΙΖΑ και της κυβέρνησης.

Άλλοι παρατηρητές τόνιζαν ότι πέραν της απομάκρυνσης των "τριών" , ο ανασχηματισμός μάλλον δεν είχε καμία άλλη πολιτική αξία, εκτός και αν αξιολογηθεί ως τέτοια η περαιτέρω διεύρυνση του αριθμητικού δυναμικού της κυβέρνησης, κατά το πρότυπο πρηγούμενων περιόδων με "στοχευμένες" και "επιλεκτικές" τοποθετήσεις προσώπων»...

Read more...

Συνελήφθη ύποπτος για την φωτιά στην Αιγιαλεία...


Στην Πυροσβεστική Υπηρεσία του Αιγίου οδηγήθηκε ένας 45χρονος, ο οποίος συνελήφθη την Παρασκευή για την φωτιά που εκδηλώθηκε το απόγευμα, στην περιοχή Χαλκιάνικα Αιγιαλείας.

Σύμφωνα με...
την Αστυνομία, κατά την διάρκεια μελισσοκομικών εργασιών που έκανε ο 45χρονος, φέρεται να προκάλεσε φωτιά σε δασική περιοχή.

Μετά την εκδήλωση της φωτιάς, κινητοποιήθηκαν οι αστυνομικοί της μικτής περιπολίας Ακράτας - Αίγιου, οι οποίοι εντόπισαν τον 45χρονο στη περιοχή Χαλκιάνικα και τον συνέλαβαν. 

Σε ό,τι αφορά την πυρκαγιά, σύμφωνα με πληροφορίες βρίσκεται σε ύφεση, έχοντας όμως ήδη κάψει περίπου 30 στρέμματα χαμηλής βλάστησης. Στην περιοχή, εξακολουθούν να επιχειρούν ισχυρές δυνάμεις της Πυροσβεστικής...

Read more...

Συμπλοκή κρατουμένων στην Πάτρα...


Επτά τραυματίες...

Συμπλοκή κρατούμενων με επτά τραυματίες, σημειώθηκε αργά το απόγευμα στις φυλακές του Αγίου Στεφάνου της Πάτρας.

Σύμφωνα με...
πληροφορίες, η συμπλοκή έγινε ανάμεσα σε τρεις Έλληνες και τέσσερις Αλβανούς κρατούμενους, με αποτέλεσμα να τραυματιστούν και οι επτά.

Μόλις οι σωφρονιστικοί υπάλληλοι αντελήφθησαν την συμπλοκή, παρενέβησαν και κατάφεραν να τους χωρίσουν. Στην συνέχεια, όλοι οι τραυματίες διεκομίσθησαν στο νοσοκομείο, προκειμένου να αντιμετωπιστούν τα τραύματά τους και να εκτιμηθεί η κατάσταση της υγείας τους.

Για τα αίτια της συμπλοκής, γίνεται έρευνα από την διοίκηση των φυλακών...

Read more...

Επίσκεψη από τον πρωθυπουργό…


Ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας συνοδευόμενος από τον Υπουργό Εθνικής Άμυνας Π. Καμμένο και τον αρχηγό ΓΕΕΘΑ, Μιχάλη Κωσταράκο, επισκέφθηκε τους...
δύο πιλότους του αεροσκάφους τύπου Canadair που έκανε αναγκαστική προσγείωση, Χρήστο Λύτρα και Παναγιώτη Τσαμή, στο 251 Γενικό Νοσοκομείο Αεροπορίας.

Ο πρωθυπουργός ενημερώθηκε για την κατάσταση της υγείας τους και τους ευχήθηκε καλή και γρήγορη ανάρρωση...

Read more...