Δευτέρα 14 Σεπτεμβρίου 2015

«Χρέος και με δραχμή» Νέα πυρά Κουτσούμπα κατά της Λαϊκής Ενότητας


Ο γγ του ΚΚΕ, Δημήτρης Κουτσούμπας   (Φωτογραφία:  ΑΠΕ )

Αθήνα
«Ο λαός πρέπει να προσέλθει στην κάλπη της Κυριακής συμπεριλαμβάνοντας στα κριτήρια της ψήφου του, όχι το ποιος θα βγει κυβέρνηση, γιατί κυβέρνηση με προγραμματικές δηλώσεις το Μνημόνιο θα σχηματιστεί, αλλά τι αντιπολίτευση θα έχει» τόνισε ο γγ του ΚΚΕ, Δ.Κουτσούμπας.

Μιλώντας στον Alpha, o κ. Κουτσούμπας εξήγησε ότι αν ενισχυθεί το ΚΚΕ τότε θα μπορέσει να οργανώσει μια δυναμική λαϊκή αντιπολίτευση μέσα κι έξω από την Βουλή, ώστε και άμεσα μέτρα ανακούφισης να ληφθούν και ταυτόχρονα να ανοίξει ο δρόμος για μια άλλη οργάνωση της οικονομίας και της κοινωνίας με τον ίδιο τον λαό στην εξουσία.

Εκτίμησε ότι θα υπάρξει κυβέρνηση με κορμό το πρώτο κόμμα, και με καταγεγραμμένη την επιθυμία των αστικών κομμάτων, της αστικής τάξης και της ΕΕ για όσο το δυνατόν εκτενέστερο κυβερνητικό βίο, προσθέτοντας, ωστόσο, ότι ο βίος αυτής της κυβέρνησης δεν εξαρτάται μόνο από τις εξελίξεις στο εσωτερικό της χώρας, αλλά και από την πορεία εξέλιξης της καπιταλιστικής κρίσης διεθνώς.

Ερωτηθείς γιατί ο λαός προτίμησε να εκδηλώσει την «αντιμνημονιακή» του διάθεση επιλέγοντας τον ΣΥΡΙΖΑ, είπε ότι ο λαός, χωρίς να ευθύνεται καθ' ολοκληρίαν ο ίδιος, πίστεψε στα απατηλά διλήμματα και στις ψεύτικες προσδοκίες για "κάτι καλύτερο" που καλλιέργησε ο ΣΥΡΙΖΑ, και τελικά «από το 'κάτι καλύτερο' βρέθηκε στο τρίτο και χειρότερο μνημόνιο».

Σε ό,τι αφορά τον διαχωρισμό του ΚΚΕ από την Λαϊκή Ενότητα, είπε ότι καταρχήν το ΚΚΕ διαχωρίζεται από όλα τα κόμματα του αστικού κατεστημένου, επισημαίνοντας στην συνέχεια ότι «υπάρχουν δυνάμεις της αντιπολίτευσης που εμφανίζονται ως 'αντιμνημονιακά' από την Χρυσή Αυγή έως την 'Λαϊκή Ενότητα', φυσικά το καθένα με τις δικές του στοχεύσεις».

«Αυτά που λέει ο κ. Λαφαζάνης οδηγούν με μαθηματική ακρίβεια σε ακόμα χειρότερα μέτρα», είπε ο κ. Κουτσούμπας, ο οποίος αναφερόμενος στην πολιτική ΣΥΡΙΖΑ, συμπεριλαμβάνοντας και τα στελέχη της Λαϊκής Ενότητας, είπε ότι ήταν αδιέξοδη η πολιτική τους.

Χρέος θα υπάρχει και με την δραχμή και με το ευρώ, είπε ο κ. Κουτσούμπας επισημαίνοντας ότι ο κ. Λαφαζάνης μιλά για παραμονή στην ΕΕ, αλλά και διαπραγμάτευση του χρέους εντός της Ευρωζώνης και τονίζοντας ότι «διαγραφή του χρέους σε αυτό το πλαίσιο, μόνο στη Δευτέρα Παρουσία γίνεται, το πολύ-πολύ να γίνει επιμήκυνση».
Newsroom ΔΟΛ, με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ

Read more...

Μεγάλος καραγκιόζης...


Λύγιζε τα γόνατα του, για να δείξει οτι ο Τσίπρας ήταν πιο κοντός, κι ο σκηνοθέτης τον παρουσίαζε στο ίδιο ύψος με αυτόν...
Κι αυτοί που ενδεχομένως θα 'θελαν να τον ψηφίσουν, μάλλον, απογοητεύτηκαν απόψε. 
Ο μαχαλόμαγκας Βαγγέλης, έβριζε συνεχώς τον αντίπαλο του (ο οποίος σωστά δεν κατέβαινε στο επίπεδο του), εκανε γκριμάτσες, γελάκια υστερικά και...
στο τέλος, ζήταγε από τον σκηνοθέτη να μην έχει στο πλάνο, στο ίδιο υψος με αυτόν, τον Τσίπρα, γιατί ήταν πιο κοντός. 
Τη στιγμή μάλιστα που ο πρώην πρωθυπουργός απαντούσε σε ερώτηση που ο ίδιος του είχε κάνει, άρχισε να λυγίζει τα γονατα του και να ανεβοκατεβαίνει στο πλάνο για να δείξει την διαφορά ύψους που είχε με τον αντίπαλο του.
Μιλάμε γι' απίστευτο καραγκιοζιλίκι...

Read more...

Η συμφωνία έχει σημαντικά ζητήματα ανοιχτά, όπως το χρέος...


ΤΣΙΠΡΑΣ
Για την συμφωνία με τους δανειστές, ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, ανέφερε τα εξής:
Μετράει το συναίσθημα που δημιούργησε η μάχη που δώσαμε για επτά μήνες.  Η συμφωνία που φέραμε είναι ένας ζωντανός οργανισμός. Έχει...
σημαντικά θέματα ανοιχτά, όπως το ζήτημα του χρέους, το ζήτημα το αν το ταμείο θα πάει στο Λουξεμβούργο, οι εργασιακές σχέσεις, τα κόκκινα δάνεια, οι πλειστηριασμοί και το θέμα της ΔΕΗ και του ΑΔΜΗΕ . Για αυτό αποφασίζουμε αν θέλουμε μια κυβέρνηση που θα διαπραγματευτεί ή μια κυβέρνηση που θα λέει ναι σε όλα. Αυτή τη συμφωνία που μας δίνει δέσμευση ισχυρή για το χρέος και φέρνει το πακέτο Γιούνκερ για την ανάπτυξη έχει όλα αυτά που μένουν ανοιχτά να τα διαπραγματευτούμε. Πρέπει να διεκδικήσουμε τα περισσότερα που έχουμε μπροστά αλλά και να κάνουμε μεγάλες τομές στη χώρα, δηλαδή μεταρρυθμίσεις στο εσωτερικό

Read more...

Τσίπρας: Πηγαίνετε χέρι-χέρι με Σόιμπλε και Μέρκελ...


ΤΣΙΠΡΑΣ ΜΕΙΜΑΡΑΚΗΣΜεϊμαράκης: Δεν είστε ωρομίσθιος...
 Με θέμα την «εξωτερική πολιτική» συνεχίστηκε ο 2ο γύρος του debate και η Όλγα Τρέμη απηύθυνε την πρώτη ερώτηση προς τον Ευάγγελο Μεϊμαράκη.
 «Είπατε ότι θα επιχειρήσετε λειάνετε ορισμένες πλευρές του μνημονίου. Τι ακριβώς θα λειάνετε; Ποιο θα είναι...
το ισοδύναμο, π.χ. για την κατάργηση του ΦΠΑ στην ιδιωτική εκπαίδευση;»

Η απάντηση του Ευάγγελου Μεϊμαράκη: «Εγώ θα πω αλήθειες. Δεν υποσχέθηκα τίποτα και δεν θα λειάνουμε τίποτα αν τον 1ο χρόνο δεν υλοποιήσουμε όσα αναφέρει το μνημόνιο. Οκ. Τσίπρας απέδειξε ότι δεν μπορεί να τις κάνει τις μεταρρυθμίσεις. Το μνημόνιο αναφέρει τους φορολογικούς στόχους, όχι πώς θα τους πιάσουμε. Πηγαίνοντας στην Ευρώπη, αφού έχουμε εκπέμψει ένα θετικό μήνυμα, θα μπορέσουμε να συζητήσουμε μαζί τους. Η Ε.Ε. θέλει να υπάρχει η Ελλάδα, έχει πάει σε ποσοτική χαλάρωση. Ο κ. Τσίπρας δεν τα έχει καταλάβει αυτά.

Το μήνυμα από την Ευρώπη έχει έρθει. Ο κ. Τσίπρας γι’ αυτό φεύγει, γι’ αυτό δραπετεύει. Για να μην αναλάβει ευθύνες. Δεν υπόσχομαι τίποτα για το 1ο εξάμηνο, για όσα έχουν ψηφιστεί. Για τους αγρότες και κάποια ακόμη δεν έχουν ψηφιστεί».

Παρέμβαση Τσίπρα

Η απάντηση του κ. Μεϊμαράκη προκάλεσε την αντίδραση Τσίπρα, ο οποίος χρησιμοποίησε την πρώτη «κόκκινη κάρτα» του στο 2ο γύρο.

Η παρέμβαση του Τσίπρα: «Σας άκουσα να μιλάτε για την Ευρώπη. Η Ευρώπη είναι πεδίο πάλης, πολιτικής και ταξικής. Υπάρχουν στρατόπεδα και αυτό στο οποίο ανήκετε εσείς είναι της Δεξιάς που την ηγεμονία έχει Σόιμπλε και Μέρκελ, αυτοί είναι σύμμαχοί σας. Εσείς πηγαίνετε χέρι-χέρι με Μέρκελ και Σόιμπλε. Είχατε την άποψη της Μέρκελ για το χρέος. Όταν έβαλα θέμα στο ευρωκοινοβούλιο για το χρέος, η δική σας όμαδα ήταν η μόνη που δεν χειροκρότησε».

Παρέμβαση Μεϊμαράκη: «Από τότε που ο Τσίπρας υπέγραψε το μνημόνιο ούτε σκέφτεται, ούτε καταλαβαίνει. Πρέπει να καταλάβετε ότι δεν είστε ωρομίσθιος. Μας λέτε για 17 ώρες, μας έχετε ζαλίσει. Σημασία έχει τι φέρατε και τι υπογράψατε. Τώρα γιατί πάτε σε εκλογές; Η αστάθεια είναι ο ΣΥΡΙΖΑ και ο κ. Τσίπρας».

newsbeast.gr

Read more...

"Ρηγίλλης δεν είστε τώρα;"...


BINTEO...
H ερώτηση - με πολλές δόσεις ειρωνείας- απ' τον Αλέξη Τσίπρα προς τον Βαγγέλη Μεϊμαράκη, όταν ο πρόεδρος της ΝΔ του ζήτησε να...
τα πουν,  είτε στην Κουμουνδούρου, είτε στην Ρηγίλλης -μπας και συνεννοηθούν.
Ο Βαγγέλης, πάντως, του απάντησε: Όχι, Συγγρού παραμένουμε...

Read more...

Κύριε Μεϊμαράκη, μου θυμίζετε το ανέκδοτο με τον μεθυσμένο...


ΒΙΝΤΕΟ...
 «Άναψε» η κουβέντα στο debate, με τη χρήση των κόκκινων καρτών. Ο Τσίπρας, για να πεσουν οι τόνοι, έριξε στον Μεϊμαράκη ενα ανέκδοτο.

«Μου θυμίζετε το ανέκδοτο με τον μεθυσμένο που έχει...

πιει τρία μπουκάλια ουίσκι και μετά πίνει ένα σφηνάκι. Ξυπνάει την άλλη μέρα στο νοσοκομείο και λέει "αυτό το σφηνάκι με κατέστρεψε"».

«Εσείς πέντε χρόνια τώρα δημιουργήσατε συνθήκες αποεπένδυσης και καταστροφής. Και για όλα φταίμε εμείς που κυβερνήσαμε έξι μήνες», πρόσθεσε.


Ο Μεϊμαράκης, που δεν ήξερε τι να απαντησει, είπε οτι «εχω και γω ένα ανέκδοτο, αλλά δεν θα το πω για να μην τελειώσει ο χρόνος. Θα πω όμως ότι ο κ. Τσίπρας μάλλον τα έχει μπερδέψει».


«Παραμένετε ο Πρωθυπουργός που είχατε τον μεγαλύτερο αριθμό ανέργων κατά το τρίμηνο του καλοκαιριού.  Όσο και να θέλετε να μας πείσετε ότι τα στοιχεία είναι διαφορετικά σας διαψεύδουν, τα έχω εδώ», πρόσθεσε.

Δείτε το βίντεο: 

Read more...

«Ο ελληνικός λαός θέλει έναν πρωθυπουργό που να λέει την αλήθεια»...


ΤΣΙΠΡΑΣΤα λάθη που έχει παραδεχτεί πως έκανε, απαρίθμησε στον Αλέξη Τσίπρα, η Σία Κοσιώνη, ρωτώντας τον γιατί να τον εμπιστευτεί ξανά ο λαός.
"Εξηγήστε στον ελληνικό λαό γιατί...
πρέπει να ξανακάνει πρωθυπουργό έναν αρχηγό που παραδέχτηκε τι σε σοβαρά ζητήματα έκανε λάθη. Παραδεχτήκατε ότι υποβάθμισε τον κίνδυνο του Grexit. Ότι ο Βαρουφάκης είχε χάσει την εμπιστοσύνη των εταίρων. Εκτιμήσατε λάθος ότι δεν θα κλείσουν οι τράπεζες. Το ψηφιδωτό των λαθών δεν μας οδήγησε στο τρίτο μνημόνιο;», ήταν η ερώτηση της κυριας Κοσιώνη.

Η απάντηση που έδωσε ο Αλέξης Τσίπρας: «Πιστεύω ότι ο ελληνικός λαός θέλει έναν πρωθυπουργό που να λέει την αλήθεια. Ο Κωνσταντίνος Καραμανλής είχε πει πως το άλλο όνομα των λαθών μας είναι εμπειρία. Απέκτησα εμπειρία, ματώσαμε. Όποιος επιχειρεί, κάνει και σφάλματα. Εμείς προσπαθήσαμε, κερδίσαμε έδαφος, βάλαμε τον λαό στο προσκήνιο. Είπα την αλήθεια στο δημοψήφισμα, ότι θα φέρουμε μία καλύτερη συμφωνία και τη φέραμε.

Διαφωνώ ότι στην εκτίμηση πως οι συνθήκες αστάθειας δεν υπήρχαν όταν παραλάβαμε. Παραλάβαμε έλλειμμα και άδεια ταμεία, με την πέμπτη αξιολόγηση χωρίς ούτε ένα ευρώ την 5η αξιολόγηση. Το μεγαλύτερο ψέμα Σαμαρά-Βενιζέλου ήταν η προληπτική γραμμή στήριξης. Εμείς θα εφαρμόσουμε τη συμφωνία όσο αρτιότερα μπορούμε».

Read more...

Περίπλοκοι κανόνες για τον Βαγγέλη...


Τόσο δύσκολοι και περίπλοκοι ήταν πια οι κανόνες και δεν μπορεί να τους μάθει ο Μεϊμαράκης; Τον πήρε και ο μικρός στο λαιμό του και...
έκανε χρήση και των τριών επανατοποθετήσεων, χωρίς να το καταλάβει. Τις χρησιμοποίησα όλες; ρώτησε. Ένα ακόμη "ναι" έλαβε ως απάντηση.  

Νόρα Ράλλη

efsyn.gr

Read more...

«Το συνταξιοδοτικό μάς βασάνισε κατά τη διαπραγμάτευση»...




 Για το θέμα του ασφαλιστικού ρώτησε τον Αλέξη Τσίπρα, η Μάρα Ζαχαρέα.
«Προ το πυλών είναι ένα χειρότερο ασφαλιστικό σύστημα λόγω του μνημονίου. Έχουν βάση οι...
κατηγορίες του Αλ. Μητρόπουλου σχετικά με τη σύνδεση των συντάξεων με τα περιουσιακά στοιχεία;», ήταν η ερώτηση της κυρίας Ζαχαρέα.

Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ απάντησε, λέγοντας, πως, «δώσαμε σκληρή μάχη στο θέμα των συντάξεων. Οι δανειστές επέμεναν να εξοικονομήσουμε 2% του ΑΕΠ στις συντάξεις. Θα βρούμε ισοδύναμα για να μην έχουμε τη ρήτρα μηδενικού ελλείμματος. Το συνταξιοδοτικό μάς βασάνισε γιατί δεν αφορά μόνο τους απόμαχους, αλλά γιατί πολλοί από αυτούς ζούνε τα άνεργα παιδιά τους. Το ασφαλιστικό είναι βραδυφλεγής βόμβα ανεξαρτήτων μνημονίου. Η κυβέρνηση Σαμαρά - Βενιζέλου με το PSI κατέστρεψε τα ταμεία. Στόχος δικός μας η προστασία των ασθενέστερων.


Δεν μπορούν να υπάρχουν προνόμια για τους εκπροσώπους του ελληνικού λαού. Πρέπει να τελειώσουν τα προνόμια του πολιτικού συστήματος, σε αυτό πιστεύω θα συμφωνήσουμε, κι ας μη συγκυβερνήσουμε».

Read more...

Νικητής, μέχρι στιγμής, ο Τσίπρας...


ΤΣΙΠΡΑΣ ΜΕΙΜΑΡΑΚΗΣ Εκανε τον Μεϊμαράκη (που 'χει ντούγκλα το μουστάκι) να παίζει άμυνα...
Πιο σταθερός, σοβαρός και ήρεμος στο πρώτο ημίωρο, ο Αλέξης Τσίπρας κερδίζει τις εντυπώσεις. 
Ο Μεϊμαράκης αναγκάστηκε να παίξει άμυνα και...
σε κάποιες στιγμες να φέρνει τον χαβαλέ στο τραπέζι. 
Με φανερό άγχος ο πρόεδρος της ΝΔ ξέχασε και την ερώτηση της Μάρας Ζαχαρέα και το ονομα της...

Read more...

Τσίπρας: Ο Μεϊμαράκης εκπροσωπεί ένα κόμμα που εξυπηρέτησε τη διαπλοκή...


Είναι επιθυμία της (της διαπλοκής) να με πάρει στην αγκαλιά της αλλά δεν θα τα καταφέρει...

Ο Βαγγέλης επιμένει και ελπίζει σε μια μια εθνική ομάδα διαπραγμάτευσης...

ΝΕΑ ΑΝΑΡΤΗΣΗ

Στην ερώτηση του Αντώνη Σρόιτερ προς τον Αλέξη Τσίπρα,  εάν θεωρεί τον Βαγγέλη  Μεϊμαράκη "πολιτικό διαπλοκής και εμπλεκόμενο στο σκάνδαλο των εξοπλιστικών", ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ δεν μάσησε τα λόγια του.
Είναι...
επιθυμία της ίδιας της διαπλοκής να με πάρει στην αγκαλιά της αλλά δεν θα τα καταφέρει. Έχουμε μπροστά μας πέντε κρίσιμες μάχες, για χρέος, για πρώτη κατοικία, για το ταμείο, για τις εργασιακές σχέσεις θα παλέψουμε για αυτά. Μη βιάζεστε για το αποτέλεσμα των εκλογών, τα ίδια έλεγαν και στο δημοψήφισμα. Εμείς έχουμε δώσει δείγμα γραφής μέτρων και διαπραγμάτευσης, θα φτάσουμε κοντά στην απόλυτη πλειοψηφία. Όλοι κρινόμαστε από τον ελληνικό λαό. Ο κ. Μεϊμαράκης εκπροσωπεί ένα κόμμα που φόρτωνε χρέη τη χώρα και ας τον συμπαθώ πολιτικά. Η ΝΔ εξυπηρέτησε τη διαπλοκή και 40 χρόνια φόρτωσε τον ελληνικό λαό με ανεργία.

Πριν το "άδειασμα" του Τσίπρα προς τον Μεϊμαράκη, ο πρόεδρος της ΝΔ είπε -στην ερώτηση της Τρέμη: «αν είστε πρώτο κόμμα έχετε περιγράψει μια Εθνική Ελλάδος, δώστε μας ένα πιο συγκεκριμένο παράδειγμα. Θα χρησιμοποιούσατε στην κυβέρνηση στελέχη από την κυβέρνηση Σαμαρά-Βενιζέλου;»-  τα εξής:

Από το Γενάρη μέχρι σήμερα έχουν αλλάξει πολλά, έχουμε αλλάξει κι εμείς οι ίδιοι, απαιτείται σταθερό πρόγραμμα και ακόμα περισσότερη συνεργασία. Με τον Τσίπρα ζήτησα να έχουμε ένα κοινό προγραμματισμό. Δέχεται να υλοποιήσουμε τις μεταρρυθμίσεις που ο ίδιος υπέγραψε; Δεν είναι θέμα προσώπων, είναι θέμα προγράμματος, αν συμφωνήσουμε σε μια κοινή μίνιμουμ προγραμματική πορεία. Δεν πρόκειται να αφομοιώσει ο ένας τον άλλον. Να έχουμε μια εθνική ομάδα διαπραγμάτευσης. Μπορώ να σας πω ότι πολλούς ικανούς και άξιους ανεξαρτήτως πολιτικής καταβολής είμαι διατεθειμένος να τους αξιοποιήσουμε. Μπορούμε και από τη σημερινή υπηρεσιακή κυβέρνηση αλλά και από την κυβέρνηση Τσίπρα να πούμε σε κάποιους να συμμετέχουν.

Read more...

Τσίπρας: Όχι σε παρά φύση κυβέρνηση...



Ξεκίνησε το debate και την πρώτη ερώτηση στον Αλέξη Τσίπρα, έκανε η Ολγα Τρέμη.
"Δώσατε τη διαβεβαίωση ότι η χώρα θα κυβερνηθεί. Αν ο ΣΥΡΙΖΑ είναι πρώτο κόμμα αλλά όχι αυτοδύναμος, θα συνεργαστείτε με Ποτάμι και ΠΑΣΟΚ; Θα είναι σταθερή κυβέρνηση;".
Ο Τσίπρας της απάντησε αμέσως: «Αμέσως μετά τις εκλογές θα υπάρξει κυβέρνηση στον τόπο. Διεκδικώ την...
πλειοψηφία στην επόμενη βουλή. Μόλις πάρω τη διερευνητική εντολή θα σεβαστώ το αποτέλεσμα και θα δημιουργήσω συναινέσεις. Θα υπάρξει κυβέρνηση αλλά όχι παρά φύση κυβέρνηση. Αυτό που ζητά ο Μεϊμαράκης είναι μια παρά φύση κυβέρνηση.

Σε ό,τι αφορά τα 2 κόμματα, καλό είναι να τα ρωτήσετε για τη στάση που θα κρατήσουν. Έχω τη βεβαιότητα για δυνατότητα συνεργασίας με ΑΝΕΛ. Αλλά η σταθερότητα θα εξασφαλιστεί με την αύξηση των ποσοστών του ΣΥΡΙΖΑ. Τον Ιανουάριο είχαμε 149 βουλευτές και τώρα, άλλωστε, δεν υπάρχει ο κίνδυνος εξόδου από το ευρώ. Τώρα που έχουν επιλέξει κάποιοι να πάνε νομισματοκοπείο, δεν υπάρχει ενδεχόμενο αποσταθεροποίησης.

Το πρόβλημα με τη ΝΔ δεν είναι μόνο ότι είπε άχρηστους τους δημοσίους υπαλλήλους, το πρόβλημα είναι ότι έχουμε διαφορά σε μια σειρά κρίσιμων ζητημάτων. Το κόμμα του Μεϊμαράκης έλεγε μέχρι χτες ότι το χρέος είναι βιώσιμο. Εμείς δεν θέλουμε απολύσεις στο δημόσιο τομέα. Έχουμε ριζικές διαφορές, δεν μπορούμε να συνυπάρξουμε».

Read more...

Kάλπη-θρίλερ Ισοπαλία ΣΥΡΙΖΑ-ΝΔ σε νέα δημοσκόπηση


Ισοπαλία ΣΥΡΙΖΑ-ΝΔ σε νέα δημοσκόπηση
  (Φωτογραφία:  Eurokinissi )

Αθήνα
Το ίδιο ποσοστό συγκεντρώνουν ΣΥΡΙΖΑ και ΝΔ σε νέα δημοσκόπηση που είδε το φως της δημοσιότητας, τη Δευτέρα. Στην τρίτη θέση η Χρυσή Αυγή, ενώ στη Βουλή μπαίνουν οκτώ κόμματα.

Στη δημοσκόπηση της Metron Analysis για τον ANT1, στην πρόθεση ψήφου:

  • ΣΥΡΙΖΑ 24,6%
  • ΝΔ 24,6%
  • Χρυσή Αυγή 5,6%
  • ΚΚΕ 4,8%
  • Το Ποτάμι 4,6%
  • ΠΑΣΟΚ-ΔΗΜΑΡ 4,2%
  • Λαϊκή Ενότητα 3%
  • Ένωση Κεντρώων 3%
Εκτός Βουλής βάσει της πρόθεσης ψήφου, με 2,3% μένουν οι Ανεξάρτητοι Έλληνες, ενώ η αδιευκρίνιστη ψήφος ανέρχεται σε 9,1% (7,7% αναποφάσιστοι και 1,4% «δεν απαντώ»).

Στην εκτίμηση ψήφου:

  • ΣΥΡΙΖΑ 31,6%
  • ΝΔ 31,6%
  • Χρυσή Αυγή 7,2%
  • ΚΚΕ 6,2%
  • Το Ποτάμι 5,9%
  • ΑΝΕΛ 3%
  • ΠΑΣΟΚ-ΔΗΜΑΡ 5,3%
  • Λαϊκή Ενότητα 3,8%
  • Ένωση Κεντρώων 3,9%
Newsroom ΔΟΛ

Read more...

Τηλεμαχία με στόχο τους αναποφάσιστους Πρόσωπο με πρόσωπο Τσίπρας - Μεϊμαράκης στο κρίσιμο ντιμπέιτ

Live: Πρόσωπο με πρόσωπο Τσίπρας - Μεϊμαράκης στο κρίσιμο ντιμπέιτΑθήνα
Με ζητούμενο ένα ζωηρό τηλεοπτικό διάλογο, που να κρατά το ενδιαφέρον των πολιτών και ενδεχομένως να γείρει την πλάστιγγα των αναποφάσιστων προς τη μία ή προς την άλλη πλευρά, ο Αλέξης Τσίπρας και ο Βαγγέλης Μεϊμαράκης συμμετέχουν σε λίγη ώρα στην μεταξύ τους τηλεοπτική αναμέτρηση στην οποία έχουν επενδύσει πολλά τα κομματικά επιτελεία.
Οι δύο πολιτικοί αρχηγοί έφτασαν στο Ραδιομέγαρο περίπου μισή ώρα πριν από την προγραμματισμένη ώρα έναρξης της τηλεμαχίας και δεν έκαναν δηλώσεις. 
Η τηλεμαχία ξεκινά στις 21:00 στο Ραδιομέγαρο της Μεσογείων και αναμένεται να διαρκέσει 2,5 ώρες. Αυτή τη φορά οι δύο «μονομάχοι» θα έχουν τη δυνατότητα διαλόγου. Θα είναι όρθιοι και οι δημοσιογράφοι και θα προβάλλονται σε διπλό πλάνο ώστε να καταγράφονται συνεχώς οι αντιδράσεις τους.

Ερωτήσεις θα θέσουν έξι δημοσιογράφοι από έξι κανάλια πανελλαδικής εμβέλειας, ενώ το συντονισμό θα έχει ο Πάνος Χαρίτος από την ΕΡΤ.

Στον πρώτο γύρο, οι θεματικές ενότητες θα είναι δύο: θέματα εσωτερικής πολιτικής (οικονομία, ανάπτυξη κλπ) και θέματα εξωτερικής πολιτικής (ασφάλεια, προσφυγικό κλπ).

Κάθε δημοσιογράφος θα μπορεί να κάνει δύο ερωτήσεις σε κάθε αρχηγό. Μετά την απάντηση του κάθε αρχηγού, ο άλλος πολιτικός θα έχει τη δυνατότητα να κάνει σχόλιο, δείχνοντας «κόκκινη κάρτα» για να πάρει το λόγο.

Θα υπάρξει ένα διαφημιστικό διάλειμμα και στον δεύτερο οι Τσίπρας και Μεϊμαράκης θα κάνουν από μία ερώτηση ένας στον άλλο. Και εδώ θα υπάρχει η δυνατότητα σχολιασμού.

Στον τρίτο γύρο, ερώτηση θα κάνει ο συντονιστής, Πάνος Χαρίτος. Θα είναι η ίδια ερώτηση και στους δύο, πάλι με δυνατότητα σχολιασμού.

Η τηλεμαχία θα κλείσει με την τοποθέτηση του κάθε αρχηγού για 2 λεπτά.
Newsroom ΔΟΛ

Read more...

Είναι ο Βαγγέλης …πρωθυπουργός-τούρμπο;


Το προφίλ που έχει επιλέξει να ‘βγάζει’ προς τα έξω ο Βαγγέλης Μεϊμαράκης σχολιάζει με ανάρτησή του στα social media, ο πρώην υπουργός της κυβέρνησης Παπανδρέου, Γιώργος Πεταλωτής. Παίρνει, ασφαλώς, έτσι, θέση. Έστω και έμμεσα…
petalotis
«Η βαρονία της ΝΔ όταν για λόγους ισορροπιών της διόριζε τηλεοπτικά ως μεταβατικό Πρόεδρό της τον Μεϊμαράκη , υποθέτω ότι δεν υπολόγιζε ότι υπάρχει πιθανότητα να τον δει και Πρωθυπουργό και μάλιστα συναινετικά. Τώρα που η πιθανότητα κινδυνεύει να γίνει πραγματικότητα, βλέποντάς τον στη συνέντευξη της ΔΕΘ ελπίζω να αντιλαμβάνεται οτι η υπεραπλούστευση των πάντων , οι μάγκικες ατάκες και η αδυναμία απάντησης ενδεδυμένη ως μετριοπάθεια , δεν ενδείκνυνται για τη θέση ενός Πρωθυπουργού - τούρμπο που έχει ανάγκη η χώρα στη δύσκολη αυτή στιγμή», γράφει, σχολιάζοντας πως μπορεί η πολιτεία του ΣΥΡΙΖΑ να προσφέρει ευνοϊκό πεδίο αντιπολιτευτικών επιχειρημάτων, αλλά «πρωθυπουργός κρίσης είναι τελείως διαφορετικό πράγμα».
Παρατηρώντας στην πραγματικότητα την συνέντευξη Τύπου αυτή, ο κ.Πεταλωτής σημειώνει πως ο πρόεδρος της ΝΔ δεν είχε σοβαρή απάντηση ούτε σε μία ερώτηση, για να …προβλέψει την έκπληξη των εταίρων μας στις Βρυξέλλες όταν θα αντιμετωπίσουν για άλλη μία φορά «έναν χαμογελαστό καλαμπουρτζή Έλληνα πρωθυπουργό, ο οποίος όμως από ουσία μηδέν»…
http://www.matrix24.gr/

Read more...

Λίστα Λαγκάρντ: 500.000 ευρω "επέστρεψε" (σήμερα) επιχειρηματίας μετά την κατάθεση Φαλτσιανί...


Της Σοφιας Σπιγγου. 

Μισο εκατομμύριο ευρώ έσπευσε να καταβάλλει στην στην εισαγγελία της Αθήνας πρόσωπο από τον επιχειρηματικό κόσμο για το οποίο υπάρχουν αναφορές στη δικογραφία περί εγκληματικής οργάνωσης που "ξέπλενε" μαύρο χρήμα και...
στάθηκε αφορμή για την κατάθεση του Εβρέ Φαλτσιανί στους 4 Έλληνες εισαγγελείς.

Το ποσό των 500.000 ευρώ κατέβαλε σήμερα.

Αμεσως μετά το ταξίδι στο Παρίσι του προϊσταμένου της εισαγγελίας πρωτοδικών Αθηνών Ηλία Ζαγοραίου και των εισαγγελέων Ελένης Τουλουπάκη, Χρήστου Ντζούρα και Γιώργου Καλούδη και την καταθεση που πήραν από τον άνθρωπο που υπέκλεψε την περιβόητη λίστα Λαγκάρντ από το κατάστημα της τράπεζας HSBC στη Γενεύη, ο επιχειρηματίας προσήλθε στην εισαγγελία και ζήτησε να εξοφλήσει ολόκληρο το ποσό, που είχε διαπιστωθεί απο τους ελέγχους των αρμοδίων υπηρεσιών ότι οφείλει.

Ο συγκεκριμένος ανθρωπος όχι μόνο περιλαμβάνεται στη λίστα Λαγκάρντ αλλά την ίδια ώρα φέρεται ως ένα από τα πρόσωπα που ενδεχομένως "καθάρισαν" τα χρήματά τους από την υπό έρευνα εγκληματική οργάνωση με στόχο τη φοροδιαφυγή και το ξέπλυμα βρώμικου χρήματος. 

Υπενθυμίζεται, οτι η συγκεκριμένη δικογραφία σχηματίστηκε τον περασμένο Αύγουστο όταν ο νυν υπουργός Δικαιοσύνης Δημήτρης Παπαγγελόπουλος διαβίβασε σχετικές καταγγελίες στην εισαγγελία. Μάλιστα, οι εισαγγελείς που ερευνούν την υπόθεση είχαν καλέσει τον επιχειρηματία προκειμένου να δώσει εξηγήσεις ως ύποπτος για το αδίκημα της φοροδιαφυγής. Αρχικά ζητήθηκε προθεσμία αλλά -κατά πληροφορίες- κατέληξε σε άτυπη διαπραγμάτευση -όπως συνηθίζεται πριν την άσκηση ποινικής δίωξης-, με στόχο την επιστροφή του αφορολόγητου χρήματος στον κρατικό κορβανά.

Τρεις ημερες μετά την κατάθεση Φαλτσιανί, ο επιχειρηματίας δήλωσε στις εισαγγελικές αρχές οτι επιθυμεί να πληρώσει το σύνολο των 500.000 ευρώ που του καταλογίζονται ως ποσό της φοροδιαφυγής στον τραπεζικό λογαριασμό του στην Ελβετία, εκμεταλλευόμενος τις ευεργετικές διατάξεις του νόμου που προβλέπουν οτι η επιστροφή των χρημάτων παύει την ποινική δίωξη...
parapolitika.gr

Read more...

Στο σκαμνί για κακούργημα ο πρώην πρόεδρος της ΕΛΣΤΑΤ...


Στο... σκαμνί για κακούργημα στέλνει τον πρώην πρόεδρο της Ελληνικής Στατιστικής Αρχής (ΕΛΣΤΑΤ)  Ανδρέα Γεωργίου η αντεισαγγελέας του Αρείου Πάγου Ξένη Δημητρίου η οποία  άσκησε αναίρεση στο... υπ. αριθμ. 1149/2015 βούλευμα, με το οποίο ο κ. Γεωργίου παραπέμφθηκε να δικαστεί μόνο για το αδίκημα της παράβασης καθήκοντος.
Η εισαγγελική λειτουργός ζητά τώρα να δικαστεί και για αδίκημα της έκδοση ψευδούς βεβαίωσης σε βαθμό κακουργήματος από το οποίο ο κ. Γεωργίου έχει απαλλαχθεί με το επίμαχο βούλευμα.
Η ψευδής βεβαίωση χρησιμοποιήθηκε προκειμένου  να εισαχθεί η Ελλάδα στο καθεστώς των μνημονίων λόγω της διόγκωσης του ελλείμματος το 2009.
Ειδικότερα, τον περασμένο Ιούλιο ο Ανδρέας Γεωργίου με βούλευμα παραπέμφθηκε στο  εδώλιο του Τριμελούς Εφετείου προκειμένου να δικαστεί για το αδίκημα της παράβασης καθήκοντος, ενώ είχε προηγηθεί η  πρόταση του εισαγγελέα Εφετών Αντώνη Λιόγα για πλήρη απαλλαγή του.
Το αδίκημα για το οποίο παραπέμφθηκε  ο κ. Γεωργίου συνίσταται στο ότι δεν παραιτήθηκε από την προηγούμενη υπαλληλική του θέση που κατείχε  στο Διεθνές Νομισματικό Ταμείο επί 21χρόνια και στην παράνομη διατήρησή της, παράλληλα μ’ αυτή του προέδρου της ΕΛΣΤΑΤ, κάτι το οποίο παραβιάζει  το νομοθετικό πλαίσιο που προβλέπει την  υποχρεωτική  πλήρη και αποκλειστική  απασχόληση του   κ. Γεωργίου στην ΕΛΣΤΑΤ.
Αντίθετα, το εν λόγω  βούλευμα δεν παρέπεμψε τον κ. Γεωργίου, καθώς και δύο ακόμα στελέχη  της ΕΛΣΤΑΤ, τους Κωνσταντίνο  Μολφέτα και  Αθανασία Ξενάκη, για το κακουργηματικού χαρακτήρα αδίκημα της ψευδούς βεβαίωσης που αφορούσε  την τεχνητή διόγκωση του χρέους του 2009 με στόχο να ενταχθεί η χώρα μας στην μνημονιακή εποχή.
Παράλληλα, με το ίδιο βούλευμα αποβλήθηκαν  από πολιτικώς ενάγοντες ο πρώην αντιπρόεδρος τηςΕΛΣΤΑΤ Νίκος Λογοθέτης και το πρώην μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου της ΕΛΣΤΑΤ  Ζωή Γεωργαντά των οποίων οι  καταγγελίες  και οι δημόσιες δηλώσεις είχαν αποτελέσει αντικείμενο δικαστικής διερεύνησης.
Οι εφέτες του Δικαστικού Συμβουλίου συμφώνησαν με την πρόταση του εισαγγελέα κ. Λιόγα ως προς το σκέλος της μη απόδοσης ευθυνών που αφορούν το αδίκημα της ψευδούς βεβαίωσης.
Όπως υπογραμμιζόταν στην εισαγγελική πρόταση, οι καταγγελίες περί τεχνητής διόγκωσης του χρέους του 2009 «κατ’ ουσία στρέφονται κατά της ορθότητας των στατιστικών μεθόδων που εφαρμόστηκαν, χωρίς παράλληλη αμφισβήτηση των στατιστικών μεγεθών που έτυχαν επεξεργασίας».
Το γεγονός αυτό, όπως σημειωνόταν, επιβεβαιώνεται και από τις ληφθείσες, στο στάδιο της προκαταρκτικής εξετάσεως, συμπληρωματικές καταθέσεις του Νίκου Λογοθέτη, της  Ζωής Γεωργαντά και του Νικολάου Στρόμπλου οι οποίοι«δεν αμφισβητούν την αλήθεια καθ’ αυτών των στοιχείων, αλλά τον τρόπο αξιολόγησής και επεξεργασίας τους, βάσει του ισχύοντος ευρωπαϊκού κανονιστικού πλαισίου».
Έτσι, κατά την απαλλακτική άποψη, «ουδόλως προέκυψε ότι οι αξιολογήσεις αυτές στηρίχθηκαν σε αναληθή στατιστικά μεγέθη», αλλά και ακόμα και αν ακόμη η γνωστοποίηση του ελλείμματος στο 15,4% του ΑΕΠ προς της Eurostat θεωρούνταν ως αναληθής και πάλι, δεν στοιχειοθετείται έγκλημα, γιατί «σύμφωνα με τις σχετικές διατάξεις του ιδρυτικού της ΕΛΣΤΑΤ νόμου, η αναγόμενη στις αρμοδιότητες της παραγωγή και δημοσίευση στατιστικών της χώρας, προβλέπεται απλώς ως κριτήριο προς λήψη, αξιολόγηση, χάραξη και διαμόρφωση πολιτικών, οι οποίες ουδόλως δύνανται να θεωρηθούν έννομες συνέπειες».
Σύμφωνα με την ίδια απαλλακτική άποψη  (εισαγγελέα  και  δικαστών), «η προσφυγή της χώρας μας στο Διεθνή Μηχανισμό Στήριξης, δεν προϋποθέτει δημοσιονομικό έλλειμμα  συγκεκριμένου ύψους, γεγονός που επιβεβαιώνεται από το ότι η συγκεκριμένη πολιτική απόφαση δεν ήταν καν μεταγενέστερη της ανακοίνωσης του ελλείμματος, αλλά λήφθηκε σε προγενέστερο χρόνο τον Απρίλιο και τον Μάιο του 2010, όταν οι επίσημες στατιστικές της χώρας καταδείκνυαν δημοσιονομικό έλλειμμα ανερχόμενο σε ποσοστό 13,6% επί του ΑΕΠ και πριν από τον διορισμό των κατηγορουμένων».
Κατά την απαλλακτική  εισαγγελική πρόταση: «Η ένταξη–προσφυγή της χώρας στον Διεθνή Μηχανισμό Στήριξης και υπό επαχθείς όρους δημοσιονομικής προσαρμογής, ουδόλως δύναται να χαρακτηριστεί ως «βλάβη» του Ελληνικού δημοσίου με οικονομικούς όρους, δοθέντος ότι η πραγματικότητα της εθνικής οικονομίας και η κακή δημοσιονομική κατάσταση, ήτοι της απροσφορότητας της να παράγει σύννομες συνέπειες και να προξενήσει βλάβη του Δημοσίου, κατ’ επέκταση και η σαφώς αντιυπηρεσιακή συμπεριφορά του κατηγορουμένου (κ. Γεωργίου) ουδόλως αξιολογείται ως αντικειμενικά πρόσφορη να επιφέρει αιτιωδώς οποιαδήποτε βλάβη του κράτους ή να προσπορίσει οποιοδήποτε παράνομο όφελος στον ίδιο»...
newsbomb.gr

Read more...

Την Τετάρτη στο Σύνταγμα η κεντρική προεκλογική ομιλία του ΚΚΕ...


Την Τετάρτη, στις 20:00 το βράδυ, θα πραγματοποιηθεί η κεντρική προεκλογική συγκέντρωση του ΚΚΕ, στην πλατεία Συντάγματος.

Κεντρικός ομιλητής θα είναι ο ...
γ.γ. του κόμματος, Δημήτρης Κουτσούμπας.

Read more...

Τσακαλώτος: Ούτε λέξη για κοινωνική δικαιοσύνη...



 ...από τον κ. Σταϊκούρα (BINTEO)...
Ούτε τη λέξη κοινωνική δικαιοσύνη δεν ανέφερε ο κ. Σταϊκούρας, ούτε για αναδιάρθρωση φορολογικού συστήματος, ώστε να πληρώνουν περισσότερο οι πλούσιοι από τους φτωχούς, δήλωσε σήμερα σε συνέντευξή του στην ΕΡΤ, ο πρώην υπουργός Οικονομικών, Ευκλείδης Τσακαλώτος.
Διατύπωσε το δίλημμα των...
εκλογών σε σχέση με το αίτημα της κοινωνικής δικαιοσύνης και ποιος είναι πιο αξιόπιστος ότι θα υποστηρίξει την κοινωνική δικαιοσύνη. Η Ν.Δ. που έχει ως όραμα τον ακραίο νεοφιλελευθερισμό, ή ο ΣΥΡΙΖΑ που μιλάει για αναδιαμόρφωση του φορολογικού συστήματος με σκοπό τη φοροελάφρυνση των χαμηλότερων κοινωνικά στρωμάτων και την δικαιότερη φορολόγηση;

Ο βασικός διαχωρισμός δεξιάς και αριστεράς είναι αν χρειάζεται μια κοινωνία να κάνει πράγματα μαζί, εξήγησε ο πρώην υπ. Οικονομικών, αν χρειάζεται δηλαδή η έννοια της «συλλογικής κατανάλωσης». Αν χρειαζόμαστε δηλαδή παιδεία, υγεία και κοινωνικές παροχές σημείωσε προσθέτοντας ότι ο κόσμος θεωρεί ότι έχει πάρα πολλά φορολογικά βάρη «γιατί τα πληρώνουν οι συνήθεις ύποπτοι, αλλά και γιατί δεν βλέπει να το αντίστοιχο αντίκρισμα σε καλές υπηρεσίες».

Αναφορικά με τη λίστα Λαγκάρντ και τους ελέγχους που πραγματοποίησε η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ επεσήμανε ότι έχουμε βάλει μπρος ένα μηχανισμό που θα επιστρέψει στο κράτος σημαντικά ποσά. Ενώ αντίθετα είπε ότι ο κόσμος δεν εμπιστεύεται τη Ν.Δ. ότι έχει καμία διάθεση να συγκρουστεί με τις off shore και τη διαφθορά.

Ενδεικτικά ανέφερε ότι η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ πραγματοποίησε πολύ περισσότερους ελέγχους που αφορούσαν τη λίστα Λαγκάρντ. Συγκεκριμένα ελέγχθηκαν γύρω στις 300 με 400 υποθέσεις σε 7 μήνες, όταν αντίστοιχα η Ν.Δ. έλεγξε μόλις 34 σε δυόμισι χρόνια!
Δείτε το ΒΙΝΤΕΟ, ΕΔΩ...

avgi.gr

Read more...

Το ΚΚΕ και το χρυσόψαρο...


Δείτε το νέο προεκλογικό σποτ...
 Το ΚΚΕ κυκλοφόρησε το νέο του προεκλογικό σποτ, με πρωταγωνιστή ένα χρυσόψαρο.
Το χρυσόψαρο βρίσκεται σε μια γυάλα, την ώρα που...

ακούγεται η ψήφιση των μέτρων του τρίτου μνημονίου από τη Βουλή και τους πολιτικούς αρχηγούς να λένε «Ναι». Στη συνέχεια βγαίνει από τη γυάλα και συνεχίζει το κολύμπι...

Read more...

Διαψεύδει τον Μητρόπουλο, ο Νεφελούδης...


ΑΛΕΞΗΣ ΜΗΤΡΟΠΟΥΛΟΣ
To υπουργείο Εργασίας διαψεύδει τον Αλέξη Μητρόπουλο, για τις συντάξεις τύπου Αυστραλίας και για τη σύνδεσή τους με την ιδιοκτησία ακινήτων.
Συγκεκριμένα, ο...

Γενικός Γραμματέας του Υπουργείου Εργασίας και Κοινωνικών Ασφαλίσεων Ανδρέας Νεφελούδης έκανε την ακόλουθη δήλωση:

1. Πουθενά ούτε στο σημείο του μνημονίου στο οποίο αναφέρεται (ν.4336 σελίδα 1020), ούτε γενικά, δεν υπάρχει καμία αναφορά για δήθεν ρήτρες (ιδιοκτησίας, απαρέγκλιτης εφαρμογής και απαγόρευσης διατύπωσης εναλλακτικού προγράμματος).

Ίσα - ίσα στην τελευταία παράγραφο του εδαφίου του μνημονίου (ν.4336/ 15 σελ. 1021) αναφέρονται τα παρακάτω: « ....... Οι θεσμοί θα λάβουν υπόψη τους άλλα διαρθρωτικά μέτρα παραμετρικού χαρακτήρα και ΙΣΟΔΥΝΑΜΟΥ αποτελέσματος για το συνταξιοδοτικό σύστημα, σε ΑΝΤΙΚΑΤΑΣΤΑΣΗ μέτρων που αναφέρθηκαν παραπάνω με την προϋπόθεση ότι αυτά θα είναι συγκεκριμένα και ποσοτικά μετρήσιμα σε επαρκή βαθμό και ότι ελλείψει αυτών, η βασική επιλογή είναι εκείνη που προσδιορίζεται παραπάνω....»

Αυτό είναι ακριβώς το έργο της επιτροπής από 12 επιστήμονες που έχει συστήσει το Υπουργείο Εργασίας και Κοινωνικών Ασφαλίσεων επί υπουργίας κ. Κατρούγκαλου η οποία μέχρι τον Νοέμβριο 2015 θα παρουσιάσει πλήρες σχέδιο για το συνταξιοδοτικό σύστημα της χώρας.

2. Πουθενά δεν αναφέρεται ότι υφίσταται οποιαδήποτε σχέση μεταξύ της σύνταξης, της ιδιοκτησίας ή της ακίνητης περιουσίας του συνταξιοδοτούμενου, σε κανένα σημείο του μνημονίου και πολύ περισσότερο στα σημεία τα οποία, ψευδώς, επικαλείται ο «έγκριτος» εργατολόγος.

3. Καταλαβαίνω την αγωνία του κ. Μητρόπουλου να προβάλλει στα ΜΜΕ τις εσφαλμένες θέσεις του μετά τον αποκλεισμό του από τις επερχόμενες εκλογές λόγω της δικαστικής εμπλοκής του, όμως αποτελεί κορυφαίο ατόπημα να δημιουργείται, πανικός, με ψεύδη και ανακρίβειες, στον ευαίσθητο κοινωνικό χώρο των ασφαλισμένων και συνταξιούχων.

Ελάχιστη υποχρέωσή του, είναι η άμεση ανάκληση όλων των ανακριβών ανακοινώσεων του, καταλήγει ο κ. Νεφελούδης.

Read more...

Τα νέα σποτ του ΣΥΡΙΖΑ...


Συνεδρίαση της Κεντρικής Επιτροπής του ΣΥΡΙΖΑ - 18 Οκτωβρίου 2014.
...για αγρότες, δημόσια διοίκηση και Yγεία...
Την ώρα που η προεκλογική εκστρατεία κορυφώνεται, η Κουμουνδούρου έδωσε στη δημοσιότητα τρία νέα προεκλογικά σποτ, με στόχο να...
αναδειχθεί το κυβερνητικό έργο τους προηγούμενους επτά μήνες, καθώς και να προβάλλουν τους βασικούς άξονες του προγράμματος του ΣΥΡΙΖΑ..




Read more...

Κουτσούμπας: Ο λαός να σκεφτεί μπροστά στην κάλπη...


ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΚΟΥΤΣΟΥΜΠΑΣ
... ότι έρχονται σκληρά μέτρα...
Ο λαός μπροστά στην κάλπη πρέπει να σκεφθεί ότι έρχονται σκληρά μέτρα και η νέα κυβέρνηση θα αρχίσει να νομοθετεί, μεταξύ άλλων, επί του Ασφαλιστικού, των εργασιακών σχέσεων, των ομαδικών απολύσεων και του συνταξιοδοτικού, ενώ...
με βάση την πείρα του, μπορεί εξίσου να σκεφθεί που οδηγεί η κάθε φορά επιλογή του «μικρότερου κακού», η λογική της υποταγής και η παγίδευση σε εκβιαστικά εν πολλοίς διλήμματα, τόνισε ο γενικός γραμματέας της ΚΕ του ΚΚΕ Δημήτρης Κουτσούμπας, σε συνέντευξή του στον ρ/σ "Παραπολιτικά 90,1".

Υπενθύμισε ότι ανά τρεις μήνες θα διενεργείται αξιολόγηση από το «κουαρτέρο» πλέον και θα προστίθενται νέα αντιλαϊκά μέτρα στον βαθμό που δεν αξιολογείται θετικά η πορεία της οικονομίας και θα επιτυγχάνονται οι κάθε φορά στόχοι, προσθέτοντας: «απ' ότι φαίνεται δεν θα πιάνονται οι στόχοι, γιατί μεταξύ άλλων, η πορεία της καπιταλιστικής κρίσης δεν εξαρτάται μόνο από την πολιτική μιας κυβέρνησης, ενώ εξίσου κρίση δεν έχει εκδηλωθεί μόνο στην Ελλάδα».

Εκτίμησε ότι η πόλωση μεταξύ ΣΥΡΙΖΑ και ΝΔ θα οξυνθεί την τελευταία εβδομάδα και απέδωσε την όξυνση αυτή και σε αντικειμενικούς, ως ένα σημείο, λόγους, αλλά και σε τεχνητούς, προκειμένου να αυξηθεί η συσπείρωση των ψηφοφόρων των δύο κομμάτων.

Σε ό,τι αφορά τη διαφαινόμενη, δημοσκοπικά, πτώση της δυναμικής της "Λαϊκής Ενότητας" και την προτίμηση του ΚΚΕ, περισσότερο, από τους ψηφοφόρους που εγκαταλείπουν τον ΣΥΡΙΖΑ, είπε ότι «φαίνεται πως ο λαός αξιοποιεί την πείρα του», εκτιμώντας ότι η ΛΑ.Ε λέει ότι και ο ΣΥΡΙΖΑ πριν τις εκλογές της 25ης Ιανουαρίου, καλλιεργώντας, όπως και ο ΣΥΡΙΖΑ ακόμα τώρα, ψεύτικες προσδοκίες.

Υπενθύμισε πως ο Παναγιώτης Λαφαζάνης και σειρά στελεχών της ΛΑ.Ε, πλέον, στήριξαν την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ και όλα τα αντιλαϊκά μέτρα, ενώ δεν ψήφισαν καμία τροπολογία από εκείνες που κατέθεσε το ΚΚΕ, προκειμένου να δοθεί μια ανάσα ανακούφισης στα λαϊκά στρώματα.

Υποστήριξε ότι τόσο η πρόταση του ΣΥΡΙΖΑ, όσο και εκείνη της ΛΑ.Ε είναι εκ γενετής αδιέξοδη γιατί υπερασπίζεται τον καπιταλιστικό δρόμο, την διατήρηση της εξουσίας από τους μονοπωλιακούς ομίλους και το κεφάλαιο και την παραμονή της χώρας στην ΕΕ, με τον λαό να την πληρώνει πάντα.

«Αυτή η πολιτική τους, οδηγεί στους ανέντιμους συμβιβασμούς» υπογράμμισε, τονίζοντας ότι στο πλαίσιο του συστήματος αυτού δεν υπάρχουν εναλλακτικές, αλλά ο μονόδρομος των μνημονίων και των βάρβαρων μέτρων.

Σχετικά με τον σχηματισμό κυβέρνησης είπε οτι η πρόθεση και των αστικών κομμάτων και τμημάτων του κεφαλαίου και της ίδιας της ΕΕ είναι μια κυβέρνηση με όσο πιο μακρά και "σταθερή" (σ. σ. Τα εισαγωγικά ανήκουν στον κ. Κουτσούμπα) θητεία είναι δυνατόν, προσθέτοντας επίσης ότι πέραν των προθέσεων "οι εξελίξεις έχουν άλλη δυναμική". Εφόσον η στρατηγική στόχευση αυτών των κομμάτων, δηλαδή η παραμονή στον καπιταλιστικό δρομο και στην ΕΕ, είναι κοινή, και μάλιστα οι προγραμματικές δηλώσεις της κυβέρνησης θα είναι το μνημόνιο, οι υπαρκτές δευτερεύουσες διαφορές τους μπορούν να ξεπεραστούν, ανέφερε.

Εκτίμησε ότι την επομένη των εκλογών είναι πιθανός ο σχηματισμός μιας κυβέρνησης συνεργασίας με κορμό το πρώτο κόμμα και κυβερνητικούς εταίρους άλλα κόμματα, με το όλο σχήμα να μετεξελίσσεται αργότερα ή γρηγορότερα σε «μεγάλο συνασπισμό». Δεν απέκλεισε ακόμα και την πιθανότητα αλλαγής προσώπων, με την έννοια οι επικεφαλής των κομμάτων να μην καταλαμβάνουν τη θέση του πρωθυπουργού και να επιλέγονται προς τούτο αλλά και για θέσεις κορυφαίων υπουργών άλλα στελέχη.

Τούτων δοθέντων, ο γγ της ΚΕ του κόμματος, υπογράμμισε πως την επόμενη μέρα ο λαός χρειάζεται μια ισχυρή λαϊκή αντιπολίτευση, μέσα και έξω από την Βουλή, την οποία μόνο ένα όσο το δυνατόν περισσότερο ενισχυμένο παντού, αλλά και με την λαϊκή ψήφο στις κάλπες της Κυριακής, ΚΚΕ, μπορεί να οργανώσει.

Read more...