Πέμπτη 24 Ιουνίου 2010

Mόλις αποχώρησε ο Παπανδρέου!


ΔΕΝ ΕΚΑΝΕ ΚΑΜΙΑ ΔΗΛΩΣΗ\

Μόλις αποχώρησε ο πρωθυπουργός Γ. Παπανδρέου από το υπουργείο Προστασίας του Πολίτη, μετά από 20λεπτη ενημερωτική συνάντηση με τον αρμόδιο υπουργό Μ. Χρυσοχοΐδη ο οποίος...




...έγινε σήμερα στόχος, τρομοκρατικής οργάνωσης με αποτέλεσμα να σκοτωθεί ο υπασπιστής του.

Ο Μ. Χρυσοχοΐδης παραμένει στο υπουργείο μέχρι αυτή την ώρα.

Αναρτήθηκε από troktiko


Read more...

Έφτασε ο Παπανδρέου στο υπουργείο προστασίας του Πολίτη



Μόλις έφτασε ο Παπανδρέου στο υπουργείο Προστασία του Πολίτη, όπου θα έχει συνάντηση με τον Μ. Χρυσοχοΐδη και άλλους υπουργούς και αξιωματικούς της αστυνομίας. Δεν...




...έκανε δηλώσεις, τις οποίες θα κάνει μάλλον κατά την έξοδό του.

Αναρτήθηκε από troktiko


Read more...

Το ΚΚΕ για την έκρηξη στο υπουργείο Προστασίας του Πολίτη


"Το ΚΚΕ καταδικάζει αυτή τη βομβιστική ενέργεια που στοίχισε τη ζωή σε έναν άνθρωπο. Είναι μια άκρως ύποπτη ενέργεια που δημιουργεί πολλά ερωτήματα. Αυτού του είδους οι ενέργειες προσφέρονται αντικειμενικά για αξιοποίηση από τις δυνάμεις...



...εκείνες που πασχίζουν να συκοφαντήσουν, τρομοκρατήσουν και καταστείλουν εργατικό λαϊκό κίνημα που αντιπαλεύει το βάρβαρο μνημόνιο και συνολικά την πολιτική που οδηγεί το λαό στην πτώχευση", αναφέρεται σε ανακοίνωση του Γραφείου Τύπου της ΚΕ του ΚΚΕ για την έκρηξη στο υπουργείο Προστασίας του Πολίτη.

"Το ΚΚΕ καλεί το εργατικό λαϊκό κίνημα και το λαό σε επαγρύπνηση και εκφράζει τα συλλυπητήριά του στην οικογένεια του θύματος"


Αναρτήθηκε από troktiko


Read more...

Συλληπητήριο μήνυμα Κάρολου Παπούλια



«Με αισθήματα οργής και βαθιάς οδύνης θέλω να εκφράσω τη συμπαράστασή μου στους οικείους του Γιώργου Βασιλάκη. Η ελληνική πολιτεία θα...



... είναι δίπλα τους. Είμαι βέβαιος ότι η δολοφονία αυτή δεν θα μείνει ατιμώρητη. Για να δικαιωθεί ο νεκρός και η δημοκρατία μας.

ΚΑΡΟΛΟΣ ΠΑΠΟΥΛΙΑΣ»

Αναρτήθηκε από troktiko


Read more...

Δήλωση Γ. Παπανδρέου



ΓΙΑ ΤΟ ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΙΚΟ ΧΤΥΠΗΜΑ

" Εκφράζω την οδύνη και την αγανάκτησή μου, την οδύνη και την αγανάκτηση που νιώθει κάθε Έλληνας πολίτης, για τη σημερινή τρομοκρατική επίθεση, που είχε ως αποτέλεσμα την απώλεια μιας ανθρώπινης ζωής.

Σε μια ...
περίοδο που η χώρα και ο λαός μας δίνουν μια καθημερινή μάχη για την έξοδο από την κρίση, άνανδροι δολοφόνοι θέλουν να πλήξουν την ομαλότητα και τη δημοκρατία μας, την Ελληνική κοινωνία, τα συμφέροντα των Ελλήνων πολιτών και τις θυσίες που σήμερα κάνουν για να ορθοποδήσει ο τόπος.

Όσοι επενδύουν στην ανομία και τη βία θα λάβουν την απάντησή τους όχι μόνο από την πολιτεία, αλλά από την κοινωνία μας στο σύνολό της.

Ο σκοπός των τρομοκρατών δεν θα επιτευχθεί.

Η κυβέρνηση, η κοινωνία, οι πολίτες δεν τρομοκρατούνται.

Εκφράζω, και προσωπικά και εκ μέρους της κυβέρνησης, τα θερμά μου συλλυπητήρια και τη συμπαράστασή μας στην οικογένεια του αδικοχαμένου αστυνομικού Γιώργου Βασιλάκη.
"
Αναρτήθηκε από troktiko


Read more...

Επαναστατικός Αγώνας πίσω από την έκρηξη;


Ο εκρηκτικός μηχανισμός που σκότωσε τον υπασπιστή του υπουργού προστασίας του Πολίτη, είναι ο ίδιος με το μηχανισμό που σκότωσε το 15χρονο ΑΦγανό και τύφλωσε την 11χρονη αδελφή στα Πατίσια. Πίσω από την επίθεση αυτή, ήταν ο "Ε.Α"...



...ίσως και πίσω από αυτή την τρομοκρατική οργάνωση να είναι πάλι ο "Ε.Α", ή καποιά άλλη, συγκοινωνούντο δοχείο.

Αναρτήθηκε από troktiko


Read more...

Ξυνίδης: Οι δολοφόνοι είχαν στόχο αθώες ανθρώπινες ζωές


"Η αποψινή τρομοκρατική, δολοφονική επίθεση στο Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη δεν είχε στόχο μόνο τον Υπουργό, Μιχάλη Χρυσοχοϊδη, και τους συνεργάτες του. Οι δολοφόνοι είχαν στόχο αθώες ανθρώπινες ζωές για να προκαλέσουν πανικό, να τρομοκρατήσουν την κοινωνία και να πλήξουν τους δημοκρατικούς θεσμούς. Η βόμβα των τρομοκρατών στόχο είχε το ίδιο το δημοκρατικό πολίτευμα. Οι αδίστακτοι εκτελεστές αυτής της επίθεσης πρέπει να γνωρίζουν ότι απέναντι τους έχουν όλους τους πολίτες, όλες τις κοινωνικές και πολιτικές δυνάμεις. Πρέπει να γνωρίζουν ότι πολύ σύντομα θα οδηγηθούν στη Δικαιοσύνη για να λογοδοτήσουν και να αναλάβουν την ευθύνη των δολοφονικών τους πράξεων. Όλοι εμείς στο ΠΑΣΟΚ καταδικάζουμε απερίφραστα κάθε τρομοκρατική ενέργεια και εκφράζουμε τα συλλυπητήρια μας στους οικείους του άτυχου αξιωματικού που έπεσε στο καθήκον" δήλωσε ο, Γραμματέας του Εθνικού Συμβουλίου του ΠΑΣΟΚ, Σωκράτης Ξυνίδης για τη δολοφονία του Υπασπιστή του Υπουργού Προστασίας του Πολίτη.

.i-reportergr
Read more...

Δήλωση Ν. Κακλαμάνη για την έκρηξη στο υπουργείο Προστασίας του Πολίτη


"Σύσσωμη η ελληνική κοινωνία καταδικάζει την σημερινή τρομοκρατική ενέργεια που στόχο είχε κυρίως τους δημοκρατικούς μας θεσμούς, την εικόνα της πατρίδος μας στο εξωτερικό, και βεβαίως τον υπουργό Προστασίας του Πολίτη κ. Μιχάλη Χρυσοχοϊδη και...



...τους συνεργάτες του", δήλωσε ο Δήμαρχος Αθηναίων Νικήτας Κακλαμάνης με αφορμή την ισχυρή έκρηξη που σημειώθηκε στο γραφείο του υπασπιστή του υπουργού Προστασίας του Πολίτη κ. Μιχάλη Χρυσοχοϊδη.

"Δεν είναι ώρα αναζήτησης των ευθυνών. Είναι μία ώρα περισυλλογής και ομόθυμου μηνύματος εκ μέρους όλων μας, ότι η Ελλάδα παραμένει μια ασφαλής και δημοκρατική χώρα. Τα συλλυπητήριά μου στην οικογένεια του θύματος της τρομοκρατικής ενέργειας.

Κανένα έλεος στους τρομοκράτες», δήλωσε ο Ν.Κακλαμάνης.


Αναρτήθηκε από troktiko


Read more...

Δήλωση Φ. Κουβέλη για την έκρηξη στο υπουργείο Προστασίας του Πολίτη



"Ο ΣΥΡΙΖΑ έχει το δικό του πλαίσιο αξιών που δεν συμβιβάζεται με τη βία, πολύ περισσότερο όταν αυτή αφαιρεί ανθρώπινη ζωή.

Ζούμε...



...εξαιρετικά δύσκολες στιγμές. Η ελληνική κοινωνία, ιδιαίτερα οι εργαζόμενοι και νέοι, πιέζονται εξοντωτικά από την πολιτική της κυβέρνησης. Δυστυχώς σήμερα δεν μπορούμε να είμαστε αισιόδοξοι.

Η αριστερά, ο ΣΥΡΙΖΑ θα αγωνιστεί με επιμονή στο έδαφος των συλλογικών αγώνων. Μια μαζική, αγωνιστική και ειρηνική απεργία στις 29 Ιούνη πρέπει να είναι η απάντησή μας.

Εκφράζουμε τα βαθιά συλλυπητήριά μας στην οικογένεια του θύματος."

Αναρτήθηκε από troktiko


Read more...

Ανακοίνωση του ΣΥΡΙΖΑ για την έκρηξη στο Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη



Ανακοίνωση του Γραφείου Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ για την έκρηξη στο Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη:

"Πρόκειται για μια ενέργεια που δεν μπορεί παρά να καταδικαστεί απερίφραστα...





...Ο ΣΥΡΙΖΑ έχει το δικό του πλαίσιο αξιών που δεν συμβιβάζεται με τη βία, πολύ περισσότερο όταν αυτή αφαιρεί ανθρώπινη ζωή.

Ζούμε εξαιρετικά δύσκολες στιγμές. Η ελληνική κοινωνία, ιδιαίτερα οι εργαζόμενοι και νέοι, πιέζονται εξοντωτικά από την πολιτική της κυβέρνησης. Δυστυχώς σήμερα δεν μπορούμε να είμαστε αισιόδοξοι.

Η αριστερά, ο ΣΥΡΙΖΑ θα αγωνιστεί με επιμονή στο έδαφος των συλλογικών αγώνων. Μια μαζική, αγωνιστική και ειρηνική απεργία στις 29 Ιούνη πρέπει να είναι η απάντησή μας.

Εκφράζουμε τα βαθιά συλλυπητήριά μας στην οικογένεια του θύματος."
Αναρτήθηκε από troktiko


Read more...

Ο ΛΑΟΣ για την έκρηξη στο υπουργείο Προστασίας του Πολίτη



"Μας προκαλεί μεγάλη θλίψη ο θάνατος από τρομοκρατικό χτύπημα ενός αξιόλογου αξιωματικού της Ελληνικής Αστυνομίας", αναφέρει στην νακοίνωσή του ο ΛΑΟΣ, για την έκρηξη που σημειώθηκε στο γραφείο του υπασπιστή του υπουργού Προστασίας του Πολίτη Μιχάλη Χρυσοχοϊδη...



..."Ταυτοχρόνως, μας δημιουργούνται έντονα ερωτηματικά για την αποτελεσματικότητα του Υπουργείου. Όταν οι τρομοκράτες μπορούν να χτυπούν μέσα στο Γραφείο του ίδιου του Υπουργού, πως μπορεί ο πολίτης να αισθάνεται ασφαλής στη γειτονιά του ή στο σπίτι του;" συμπληρώνει στην ανακοίνωσή του ο ΛΑΟΣ.

Αναρτήθηκε από troktiko


Read more...

Δήλωση Α. Σαμαρά για την έκρηξη στο Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη



«Αποτρόπαια και πρωτοφανή εγκληματική επίθεση», χαρακτήρισε την έκρηξη στο υπουργείο Προστασίας του Πολίτη ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας Αντώνης Σαμαράς, ο οποίος ααναφέρει:

«Πρόκειται...




...για μια αποτρόπαια και πρωτοφανή εγκληματική επίθεση, που στοίχισε τη ζωή ενός ανθρώπου και προσέβαλε βαρύτατα τον Νόμο και τη Δημοκρατία. Απέναντι σε τέτοια κρούσματα θηριωδίας αντιτάσσουμε την ενότητα του λαού μας και την καθολική μας απόφαση να αντιμετωπίσουμε το κακό στη ρίζα του. Εκφράζω την βαθύτατη οδύνη μου και συμπάσχω με την οικογένεια του θύματος».

Αναρτήθηκε από troktiko


Read more...

"Ενωθείτε, μειώστε μισθούς και έχει κι άλλο πακέτο"...

Μήνυμα Παπακωνσταντίνου στις τράπεζες

.protothema.gr
Ανοιχτό το ενδεχόμενο να δώσει η κυβέρνηση και νέα παράταση «ζωής» στο πακέτο των 28 δισ. για στήριξη των τραπεζών άφησε ο υπουργός Οικονομικών κ. Γιώργος Παπακωνσταντίνου, μιλώντας στην ετήσια συνέλευση της Ενώσεως Ελληνικών Τραπεζών.

Μια τέτοια επιλογή όμως, όπως διευκρίνισε, δεν υπαγορεύεται από κάποια ανάγκη στήριξης των τραπεζών άλλα θα αποσκοπεί στην εδραίωση της εμπιστοσύνης των καταθετών.

Παράλληλα όμως κάλεσε τις τράπεζες να προβούν σε αλλαγές των όρων λειτουργίας τους, παραπέμποντας προφανώς στην προοπτική συνενώσεων και συγχωνεύσεων, ενώ ζήτησε και μειώσεις μισθών για τα υψηλόβαθμα στελέχη τους.

Αναγνώρισε επίσης τη συμβολή τους στην ανάπτυξη της ελληνικής οικονομίας στα προηγούμενα χρόνια και τους κάλεσε να συμβάλλουν ενεργά στην αντιμετώπιση της κρίσης.

Ο υπουργός Οικονομικών τόνισε τη σπουδαιότητα των αποφάσεων του Υπουργικού Συμβουλίου να προχωρήσει στη δημιουργία του Ταμείου Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας (θα λειτουργεί πλήρως τον Σεπτέμβριο), να καθιερώσει μέσα στο καλοκαίρι νέους δημοσιονομικούς κανόνες και να προχωρήσει στην αντιμετώπιση όλων των στρεβλώσεων στην οικονομία.

Τέλος, δήλωσε αισιόδοξος ότι στο τέλος της χρονιάς η χώρα θα έχει πιάσει ή και θα έχει ξεπεράσει τους δημοσιονομικούς στόχους, ενώ τόνισε πως «περάσαμε τα πιο δύσκολα στην οικονομία».

Read more...

Ποινικές διώξεις για τον ανύπαρκτο «Ερμή» της Siemens

protothema.gr
Σε ποινικές διώξεις -σε βαθμό κακουργήματος- οδηγήθηκε η προκαταρκτική εξέταση για το σκάνδαλο με το σύστημα επικοινωνιών του ελληνικού στρατού «Ερμής», τμήμα του οποίου είχε αναλάβει να κατασκευάσει η γερμανική εταιρεία «Siemens».

Τις κακουργηματικές διώξεις οι οποίες επί του παρόντος δεν έχουν προσωποποιηθεί και στρέφονται κατά παντός υπευθύνου, άσκησε ο εισαγγελέας Πρωτοδικών κ. Γιώργος Βούλγαρης. Οι κατηγορίες που απήγγειλε ο εισαγγελέας, περιλαμβάνουν τα αδικήματα της απάτης από κοινού τετελεσμένης και σε απόπειρα και της υπεξαίρεσης από κοινού, αδικήματα που στρέφονται κατά του Δημοσίου.

Τις επόμενες ημέρες, η δικογραφία που έχει ήδη σχηματιστεί θα ανατεθεί σε ειδικό ανακριτή, ο οποίος και θα κρίνει εάν θα πρέπει η υπόθεση να αποσταλεί στο Εφετείο, προκειμένου να συσχετισθεί με την έρευνα που διενεργούν οι εφέτες-ανακριτές για το κύριο μέρος της υπόθεσης της Siemens.
Το «Πρώτο Θέμα» είχε αποκαλύψει στοιχεία της σκανδαλώδους υπόθεσης με το πρόγραμμα Ερμής σε αλλεπάλληλα δημοσιεύματα από το 2008 και το 2009, τα οποία προκάλεσαν το ενδιαφέρον της δικαιοσύνης, ανατροφοδότησαν τη δικαστική έρευνα και περιλαμβάνονται στη δικογραφία.

Στο πλαίσιο της πολύμηνης έρευνας, η εισαγγελία Πρωτοδικών επιχείρησε να «ξεκλειδώσει» το τραπεζικό απόρρητο του πριγκιπάτου του Μονακό προκειμένου να διαπιστωθεί εάν η διαδρομή του μαύρου χρήματος που διοχέτευε η γερμανική εταιρεία τηλεπικοινωνιών Siemens στην Ελλάδα πέρασε και από τις προμήθειες του Πενταγώνου. Με πυξίδα την κλασική αρχή «follow the money», οι εισαγγελικές αρχές προσπάθησαν να ανασυνθέσουν το δρομολόγιο των χρημάτων που μέσω τραπεζικών ιδρυμάτων στο Μονακό πέρασαν σε υπεράκτιες εταιρείες και από κει κατέληξαν σε άγνωστα –επί του παρόντος- ταμεία.

Τι είχε αποκαλύψει το ΘΕΜΑ
Για την προμήθεια του συστήματος τηλεπικοινωνιών «Ερμής ΙΙ», μέχρι σήμερα έχουν υπογραφεί έξι συμβάσεις συνολικού ύψους 275.218.040 ευρώ, από τα οποία 165.130.824 ευρώ (σχεδόν του 60% του προϋπολογισμού) έχουν μεταφερθεί από τους λογαριασμούς του υπουργείου Εθνικής Άμυνας στην Ελληνική Αεροπορική Βιομηχανία (ΕΑΒ) και στη συνέχεια στις υποκατασκευάστριες εταιρείες, μεταξύ των οποίων και η Siemens.

Η υπόθεση του «Ερμής ΙΙ», θεωρείται παρακλάδι της υπόθεσης με τα «μαύρα ταμεία» της γερμανικής εταιρείας, δεδομένου ότι η Siemens έχει αναλάβει την κατασκευή υποσυστημάτων του στρατιωτικού συστήματος επικοινωνιών ως υπεργολάβος της Ελληνικής Αεροπορικής Βιομηχανίας (ΕΑΒ).

Σύμφωνα με δημοσιογραφικές πληροφορίες, αν και το έργο είχε δοθεί με ανάθεση, καταβλήθηκαν «προμήθειες», οι οποίες όμως –όπως προέκυψε από την ανάκριση στη Γερμανία- δεν δικαιολογούνται από τη φύση του έργου ούτε και από τις υπηρεσίες που περιγράφονται στα τιμολόγια.

Το «ΘΕΜΑ» στις 3 Μαϊου 2009 αποκάλυψε επίσημα έγγραφα του υπουργείου Εθνικής Άμυνας στα οποία βεβαιώνονται ανεξήγητες υπερτιμολογήσεις. Ένα από τα σημεία του δημοσιεύματος που εξετάστηκαν από τις εισαγγελικές αρχές αφορούσε την παραγωγή καρτών «MINC», οι οποίες θεωρούνται «η καρδιά» του μεταγωγέα του Ερμή, και παραδόξως κοστολογήθηκαν σε δύο διαφορετικές συμβάσεις και συνεπώς πληρώθηκαν δύο φορές από το ελληνικό δημόσιο, προκαλώντας ζημία περίπου 1,8 εκατ.ευρώ! Κι ενώ τα χρήματα αυτά καταβλήθηκαν εις διπλούν με τη σιωπηρή συναίνεση του ελληνικού δημοσίου, αυτό που δημιουργεί πρόσθετα ερωτήματα είναι το γεγονός ότι το Πεντάγωνο έχει καθυστερήσει αδικαιολόγητα τον ποινικό και διοικητικό έλεγχο της υπόθεσης. Τα ερωτήματα πολλαπλασιάζονται από το γεγονός ότι οι στρατιωτικοί ελεγκτές από το 2005 είχαν συντάξει έκθεση (την οποία έχει στη διάθεσή του το «ΘΕΜΑ») όπου απαριθμούσαν συγκεκριμένες και κυρίως ανεξήγητες υπερκοστολογήσεις υλικών. «Ποινικές ευθύνες κατά περίπτωση» είχε εντοπίσει ο πρώην γενικός γραμματέας εξοπλισμών του Πενταγώνου κ. Γιώργος Ζορμπάς, ενώ τις υπερτιμολογήσεις είχε αποδεχθεί και ο πρώην υπουργός Άμυνας κ. Σπήλιος Σπηλιωτόπουλος.

Εκτός από την… κωμωδία με τις κάρτες MINC, ελέγχεται επίσης η προμήθεια ρυμουλκούμενων οχημάτων η οποία «σαλαμοποιήθηκε» ανάμεσα σε δύο εταιρείες. Κι αυτό διότι η Ελληνική Βιομηχανία Οχημάτων (ΕΛΒΟ) εμφανίζεται να προμηθεύει το Πεντάγωνο με τα συγκεκριμένα οχήματα αξιώνοντας τιμή τριπλάσια από αυτήν που αγόρασε επισήμως τα ίδια οχήματα η ΕΑΒ!

Αναζητώντας απαντήσεις στα ερωτήματα για τις υπερτιμολογήσεις και τις τσέπες στις οποίες ενδεχομένως κατέληξαν τα χρήματα του δημοσίου, οι διενεργούντες την προανάκριση έλαβαν καταθέσεις από στελέχη της ΕΑΒ, τα οποία παραδέχθηκαν τις διπλές τιμολογήσεις, έκαναν λόγο για τεχνικά λάθη στην κατάρτιση των συμβάσεων χωρίς όμως να αιτιολογήσουν πειστικά τις βεβαιωμένες «αβλεψίες». Δικαστικές πηγές δεν απέκλειαν το ενδεχόμενο να κληθούν για κατάθεση αξιωματούχοι της γενικής διεύθυνσης αμυντικών εξοπλισμών και επενδύσεων, αξιωματικοί του στρατού που εντόπισαν τις υπερκοστολογήσεις, ο πρώην υπουργός Άμυνας κ. Σπηλιωτόπουλος, ενδεχομένως και ο πρώην αντεισαγγελέας του Αρείου Πάγου κ. Ζορμπάς.
Read more...

Βόμβα από το Ελεγκτικό Συνέδριο για το ασφαλιστικό!

Αντισυνταγματικότητα σε διατάξεις του νομοσχεδίου


protothema.gr
Αντισυνταγματικές κρίνονται, σύμφωνα με πληροφορίες, από την Ολομέλεια του Ελεγκτικού Συνεδρίου βασικές διατάξεις του ασφαλιστικού νομοσχεδίου για το Συνταξιοδοτικό, το οποίο δεν φαίνεται να αντέχει τη βάσανο του δικαστικού ελέγχου καθώς έρχεται σε αντίθεση με το Σύνταγμα, τις διεθνείς συμβάσεις, αλλά και στη νομολογία ελληνικών και ευρωπαϊκών δικαστηρίων.

Ειδικότερα, μέλη της Ολομέλειας του Ανωτάτου Δημοσιονομικού Δικαστηρίου, επικαλούμενα τα άρθρα 73 και 98 του Συντάγματος, φέρονται να κρίνουν καταρχάς πως το επίμαχο νομοσχέδιο για να τύχει επεξεργασίας το νομοσχέδιο από το Ελεγκτικό Συνέδριο θα έπρεπε να αφορά μόνο συνταξιοδοτικά ζητήματα των εργαζομένων στον δημόσιο τομέα.

Επιπλέον, η Ολομέλεια φέρεται να διατυπώνει ενστάσεις όσον αφορά τη συνταγματικότητα διάταξης του νομοσχεδίου που καταργεί το άρθρο 9 του Συνταξιοδοτικού Κώδικα και αναφέρεται στην αναλογία μισθού - σύνταξης.

Η κατάργηση αυτή, σύμφωνα με την Ολομέλεια, είναι αντίθετη με αποφάσεις των Ολομελειών των Ανωτάτων Δικαστηρίων, αλλά και του Μισθοδικείου.

Ακόμη, ζητήματα αντισυνταγματικότητας εγείρονται και για:

-Τις διατάξεις εκείνες του νομοσχεδίου με τις οποίες ενοποιούνται Ταμεία Κοινωνικής Ασφάλισης με Επαγγελματικά Ταμεία.

-Τις ρυθμίσεις οι οποίες εμπλέκουν ισχύουσες διατάξεις που αφορούν τους ασφαλισμένους και συνταξιούχους του ΙΚΑ και των Ταμείων του Δημοσίου Τομέα.

Τέλος, η Ολομέλεια αναμένεται να τοποθετηθεί και για τα όρια ηλικίας των δημοσίων υπαλλήλων για την έξοδο από την ενεργό υπηρεσία, τα οποία όπως φέρεται να κρίνει, δεν είναι ξεκάθαρα.

Read more...

Αιματηρή έκρηξη στο γραφείο του Μιχάλη Χρυσοχοΐδη

Νεκρός ο 52χρονος υπασπιστής Γιώργος Βασιλάκης

protothema.gr
Τραγωδία στο Υπουργείου Προστασίας του Πολίτη λίγο πριν της 9 το βράδυ καθώς από έκρηξη δέματος στον 7ο όροφο του κτηρίου, όπου βρίσκεται το γραφείο του υπουργού Μ. Χρυσοχοΐδη, τραυματίστηκε θανάσιμα ο 52χρονος υπασπιστής, Γιώργος Βασιλάκης.

Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες επρόκειτο για παγιδευμένο δέμα, το οποίο εισήλθε στο υπουργείο μαζί με τη συνήθη αλληλογραφία και το οποίο εξερράγη στα χέρια του υπασπιστή του υπουργού κ. Βασιλάκη, το γραφείο του οποίου βρίσκεται δίπλα στο γραφείο του ίδιου του υπουργού.

Από την ισχυρή έκρηξη κατεδαφίστηκε ο ενδιάμεσος τοίχος των δύο γραφείων.

Επί τόπου έσπευσαν δύο ασθενοφόρα, μία κινητή μονάδα του ΕΚΑΒ, πυροτεχνουργοί, άνδρες της Αντιτρομοκρατικής και πυροσβέστες.

Πρόκειται για πρωτοφανή στα χρονικά τρομοκρατική ενέργεια καθώς το χτύπημα πέρα από «τυφλό» και χωρίς καμία προειδοποίηση έγινε στην καρδιά του υπουργείου που μεριμνά για τη δημόσια ασφάλεια.

Μιχάλη Χρυσοχοΐδης: Δεν φοβόμαστε και δεν τρομοκρατούμαστε

Δεν φοβόμαστε και δεν τρομοκρατούμαστε, θα συνεχίσουμε τον αγώνα για να καταστήσουμε τις πόλεις και τις γειτονιές ασφαλείς. Οι άνανδροι δολοφόνοι θα οδηγηθούν στην δικαιοσύνη και θα δικαστούν σύμφωνα με το σύνταγμα και τους νόμους. Προσωπικά έχασα ένα πολύτιμο και αγαπημένο συνεργάτη




Read more...

Επεισόδιο Σαχινίδη - Βάσως σε Επιτροπή της Βουλής

nooz.gr
Με σφοδρή επίθεση κατά της Νέας Δημοκρατίας και του ΣΥΡΙΖΑ, αλλά και με μία προσθήκη-διόρθωση στο αρχικό κείμενο, επέλεξε ο υφυπουργός Οικονομικών Φ. Σαχινίδης, να αντιπαρέλθει τις κατηγορίες που δέχθηκε εκ μέρους της αντιπολίτευσης, σχετικά με ρύθμιση που αφορά την συγκρότηση του Ευρωπαϊκού Μηχανισμού Στήριξης και δεν περιλαμβάνει υποχρέωση επίσημης ενημέρωσης του Κοινοβουλίου για τις σχετικές συμφωνίες και κύρωσή τους.

Η διορθωτική κίνηση του υφυπουργού Οικονομικών, κρίθηκε ανεπαρκής από την πρόεδρο της Επιτροπής, Βάσω Παπανδρέου, που χαρακτήρισε την προσθήκη του ασαφή και ζήτησε μια βελτιωμένη εκδοχή της κατά την συζήτηση στην Ολομέλεια.

Σε κάθε περίπτωση, ο κος Σαχινίδης, διευκρίνισε πως η ρύθμιση αφορά τον νεότευκτο Ευρωπαϊκό Μηχανισμό Στήριξης, στον οποίον η Ελλάδα, ως δανειζόμενη, δεν είναι μέλος με πλήρεις υποχρεώσεις: «Όταν η ελληνική οικονομία ανακάμψει και βρεθεί σε θέση να δανείζει άλλες χώρες, οι δανειακές αυτές συμβάσεις θα περνάνε από τη Βουλή» ανέφερε ο υφυπουργός.

Σε ό,τι αφορά ωστόσο, τις συμφωνίες, συμβάσεις και μνημόνια που θα υπογράφει ο υπουργός Οικονομικών στο πλαίσιο της συμμετοχής της Ελλάδας στον Μηχανισμό, «η ισχύς τους αρχίζει από την ημερομηνία υπογραφής τους» - και η Βουλή δεν πρόκειται να έχει κανέναν κυρωτικό λόγο.

Προηγουμένως, η Νέα Δημοκρατία είχε ενταχθεί με την σειρά της στη χορεία των διαμαρτυριών για την επίμαχη ρύθμιση, που περιλαμβάνεται ως άρθρο 93 στο νομοσχέδιο για τις υπηρεσίες πληρωμών στην εσωτερική αγορά.

«Η κυβέρνηση καταφεύγει σε τέτοια τερτίπια ή φθηνά κόλπα, κρύβεται πίσω από κοινοβουλευτικές διαδικασίες στα δύσκολα» είχε σχολιάσει ο εισηγητής της ΝΔ, Ν. Νικολόπουλος. «Πώς είναι δυνατόν να δέχεται η κυβέρνηση την αυτοκατάργησή της και ποιος μας έχει εξουσιοδοτήσει να καταργήσουμε το Κοινοβούλιο; Μπορεί ένα πρόσωπο, ανεξέλεγκτα με την υπογραφή του να δεσμεύει όλους τους Έλληνες;» αναρωτήθηκε ο εισηγητής της ΝΔ.

«Είναι το δεύτερο κοινοτικό πραξικόπημα που ενεργεί η κυβέρνηση για να παραμερίσει το ελληνικό Κοινοβούλιο, έναν αστικό θεσμό, που όποτε θέλει το ονομάζει «ναό της Δημοκρατίας» και όποτε θέλει, τον αντιμετωπίζει ως θεσμό που θα νομιμοποιεί κάθε παραβατική ενέργεια του κάθε υπουργού ή της ίδιας» παρατήρησε ο Άγγελος Τζέκης (ΚΚΕ).

«Λευκή επιταγή για μυστική διπλωματία και δανεισμούς με νέες αλυσίδες στα πόδια της Ελλάδας δεν σας δίνουμε - ούτε κι εσείς θα έπρεπε να φτάσετε σ’ αυτό το σημείο να την ζητάτε» δήλωσε ο Κ. Αϊβαλιώτης (ΛΑΟΣ). «Πρόκειται για ράλι κοινοβουλευτικού ακροβατισμού».

Αντίστοιχες υπήρξαν και οι αιτιάσεις του εκπροσώπου του ΣΥΡΙΖΑ, Π. Λαφαζάνη, ο οποίος είχε και νέα αντιπαράθεση με τον κο Σαχινίδη, σχετικά με το περιεχόμενο του Μνημονίου Ελλάδας-ΔΝΤ-Ε.Ε.

«Δεν μπαίνει στη λογική να κάνουμε τον εκάστοτε υπουργό Οικονομικών νομάρχη; Να υπάρξει συμπλήρωση και να κλείσει εδώ το θέμα για να μην δημιουργούνται ζητήματα» ζήτησε από τον υφυπουργό και ο βουλευτής του ΠΑΣΟΚ, Χρήστος Μαγκούφης.

«Κατανοώ την αγωνία και απελπισία των συναδέλφων της αξιωματικής αντιπολίτευσης. Κάθε Σαββατοκύριακο, οι δημοσκοπήσεις δείχνουν ότι η πορεία της ΝΔ βρίσκεται σε αντίθεση με τις προσδοκίες της» απάντησε ο κος Σαχινίδης.

«Η ΝΔ στρουθοκαμηλίζει σε σχέση με το πολιτικό της στίγμα. Ο επικίνδυνος στρουθοκαμηλισμός αποτυπώθηκε στη στάση της απέναντι στο Μνημόνιο: Πολιτικά υπήρξε υπέρ των δαπανών, αλλά καταψήφισε τον δανεισμό και όλες τις αναγκαίες πολιτικές αλλαγές. (…) Ο Μηχανισμός Στήριξης της ελληνικής Οικονομίας αποτελεί τη βάση για θεσμοθέτηση μηχανισμού στήριξης. Αυτή είναι η κατάκτηση της Ελλάδας στο οικοδόμημα της ευρωπαϊκής διαδικασίας. Ποια τέτοια κατάκτηση έχει να επιδείξει η ΝΔ; Η συμμετοχή της Ελλάδας στον Μηχανισμό, είναι αυτονόητη θεσμικά και πολιτικά» ανέφερε μεταξύ άλλων ο κος Σαχινίδης.
Read more...

Παπανδρέου: Οι προσπάθειες αναγνωρίζονται

nooz.gr
Με επιτυχία ξεκίνησε η τεράστια προσπάθεια αναστροφής της καταστροφικής πορείας της χώρας, τόνισε ο πρωθυπουργός μιλώντας στη συνεδρίαση του Υπουργικού Συμβουλίου και πρόσθεσε ότι αναγνωρίζονται ήδη, τόσο οι προσπάθειες της κυβέρνησης όσο, κυρίως, οι θυσίες του ελληνικού λαού.

Η μέχρι τώρα πορεία, όπως τόνισε ο πρωθυπουργός, δεν ήταν εύκολη και οι αποφάσεις που ελήφθησαν ήταν αναγκαίες για τη διάσωση της χώρας, ώστε να μπορούμε να είμαστε σήμερα σε θέση να πληρώνουμε μισθούς και συντάξεις. Επίσης, όπως ανέφερε, η προσπάθεια αφορά στο να μην βρεθεί ποτέ ξανά η Ελλάδα στην ίδια θέση και γι' αυτό πρέπει να αντιμετωπιστούν τα βαθύτερα αίτια που οδήγησαν στη σημερινή κατάσταση, η οποία μπορεί να αντιμετωπιστεί μόνο με ριζικές αλλαγές και ανατροπές.

Ο κ. Παπανδρέου αναφέρθηκε στα πεπραγμένα του οκταμήνου της κυβέρνησής του και τόνισε ότι οι πολιτικές που εφαρμόζονται "θα μας επιτρέψουν να ξεφύγουμε οριστικά από τον φαύλο κύκλο της καθυστέρησης, της ανισότητας, της έλλειψης κράτους πρόνοιας, της χαμηλής ανταγωνιστικότητας αλλά και από τα ελλείμματα και τα χρέη".

Ο πρωθυπουργός τόνισε ότι δεν θέλει να κοροϊδέψει κανέναν και όπως είπε, "μας περιμένουν ακόμα δύσκολα χρόνια έντονης προσπάθειας και επιμονής", επισημαίνοντας ωστόσο ότι τα περισσότερα οδυνηρά μέτρα έχουν ήδη αρχίσει να εφαρμόζονται. Τώρα, όπως τόνισε, "εκκαθαρίζουμε τη δυσβάσταχτη κληρονομιά του παρελθόντος".

Παράλληλα όπως τόνισε ο πρωθυπουργός, τώρα ξεκινούν οι μεγάλες αλλαγές για να σπάσει η γραφειοκρατία, να εμπεδωθούν κανόνες διαφάνειας, διαβούλευσης και λογοδοσίας παντού και να ξαναφτιάξουμε, όπως είπε, το κράτος. Είναι, ανέφερε, στο χέρι μας να τα καταφέρουμε, εκφράζοντας παράλληλα τη βεβαιότητα ότι η προσπάθεια θα είναι επιτυχής.

"Ασφαλιστικό βιώσιμο με κοινωνική δικαιοσύνη"

Αναφέρθηκε και στην αυριανή συνεδρίαση του Υπουργικού Συμβουλίου όπου θα συζητηθούν οι αλλαγές που θα πρέπει να γίνουν στο ασφαλιστικό σύστημα, στο συνταξιοδοτικό του δημοσίου, αλλά και στις εργασιακές σχέσεις.

Χρέος μας, είπε ο πρωθυπουργός, είναι να διαφυλάξουμε ότι το κράτος θα είναι σε θέση να καταβάλει συντάξεις σε βάθος χρόνου με ένα σύστημα βιώσιμο και ότι αυτό θα γίνεται με τη μέγιστη δυνατή κοινωνική δικαιοσύνη.

Χρέος μας, όπως είπε επίσης, είναι να διαμορφώσουμε ένα εργασιακό περιβάλλον το οποίο θα προστατεύει, θα στηρίζει αλλά και θα δίνει ευκαιρίες στους πιο ευάλωτους πολίτες, όπως επίσης και θα βοηθάει τη χώρα να γίνει πιο σύγχρονη και πιο ανταγωνιστική.

Ο κ. Παπανδρέου απέρριψε για μια ακόμη φορά τις αιτιάσεις ότι το ελληνικό πρόβλημα οφείλεται στην ύπαρξη του κράτους πρόνοιας και υπογράμμισε ότι το πρόβλημα της Ελλάδας ήταν η διαχείριση τόσο του κράτους πρόνοιας όσο και του κράτους γενικότερα. Και πρόσθεσε ότι το θέμα της ανταγωνιστικότητας δεν αφορά στο κράτος πρόνοιας όπως έχει αποδειχθεί και σε χώρες του ευρωπαϊκού βορρά που εφαρμόζεται.

Οι εξελίξεις στην Ευρώπη

Ο πρωθυπουργός έκανε ειδική αναφορά στις αναμενόμενες εξελίξεις στην Ευρώπη και τόνισε ότι μπαίνουμε σε μια κατάσταση πίεσης αναφορικά με το χρέος όλων των αναπτυγμένων ευρωπαϊκών χωρών και προέβλεψε ότι πολλές από τις χώρες αυτές θα πάρουν μέτρα είτε όπως αυτά που πήρε η Ελλάδα είτε ανάλογα με αυτά.

Επανέφερε το θέμα της αύξησης των ιδίων πόρων της Κοινότητας και ανέφερε χαρακτηριστικά ότι εάν μπει ένας μικρός φόρος στις χρηματοπιστωτικές συναλλαγές της τάξεως του 0,05%, η Ευρώπη θα μπορούσε να έχει έσοδα περί τα 240 δισ. ευρώ που θα αποτελούσε μια πολύ σημαντική πηγή.

Το θέμα της αύξησης των ιδίων πόρων μέσω της επιβολής του συγκεκριμένου φόρου στις χρηματοπιστωτικές συναλλαγές, ενός νέου φόρου επί του διοξειδίου του άνθρακα και της έκδοσης ευρωομολόγων θα τεθεί, όπως είπε ο κ. Παπανδρέου, στις συζητήσεις που ακολουθούν στην Ευρωπαϊκή Ένωση για το νέο προϋπολογισμό.

Ο πρωθυπουργός θεώρησε θετικό ότι οι προτάσεις αυτές υιοθετήθηκαν από τα συνδικάτα στο Βανκούβερ του Καναδά και εξέφρασε την ελπίδα ότι το θέμα αυτό θα αποτελέσει και αντικείμενο συζήτησης στο G -20.

Σχετικά με τα νομοσχέδια που συζητήθηκαν στη σημερινή συνεδρίαση του Υπουργικού Συμβουλίου, για το νομοσχέδιο που αφορά στη δημοσιονομική διαχείριση και ευθύνη και το οποίο θα κατατεθεί ως τις 30 Ιουνίου στη Βουλή, ο κ. Παπανδρέου τόνισε ότι συνιστά το πρώτο μεγάλο βήμα για τη μεταρρύθμιση του προϋπολογισμού η οποία θα ολοκληρωθεί μέχρι το 2013.

Σχετικά με το νομοσχέδιο για το ταμείο χρηματοπιστωτικής σταθερότητας ο κ. Παπανδρέου ανέφερε ότι έχει ως στόχους τη θωράκιση του ελληνικού χρηματοπιστωτικού τομέα και τη διατήρηση της σταθερότητας στο ελληνικό τραπεζικό σύστημα.

Τέλος, αναφορικά με το νομοσχέδιο του υπουργείου Περιβάλλοντος ο πρωθυπουργός ανέφερε ότι οι στόχοι για την Ελλάδα είναι η αύξηση της συνεισφοράς των ανανεώσιμων πηγών ενέργειας στο ενεργειακό ισοζύγιο και η μείωση των εκπομπών αερίων.

Ο βασικός στόχος, όπως ανέφερε, είναι η αντιμετώπιση της απειλής της κλιματικής αλλαγής, η κατά το δυνατόν απεξάρτηση από εισαγόμενους ενεργειακούς πόρους με την αξιοποίηση εγχώριων πόρων φιλικών προς το περιβάλλον, αλλά και η πράσινη ανάπτυξη στην οποία οι ανανεώσιμες πηγές ενέργειας παίζουν καθοριστικό ρόλο.
Read more...

Ίδιες δηλώσεις έκανε Χρυσοχοϊδης για μια ακόμα φορά




Ο Χρυσοχοϊδης για μια ακόμα φορά λυπάται πολλοί που υπάρχει νεκρός απο τρομοκρατία και θα τους πιάσει όλου και...

Κλασικά πράγματα

ΔΕΙΤΕ ΤΟ ΒΙΝΤΕΟ



Αναρτήθηκε από troktiko


Read more...

Νέες φωτογραφίες απο το σημείο της έκρηξης





Μερικές ακόμα νέες φωτογραφίες απο το σημείο που έγινε η έκρηξη

ΔΕΙΤΕ ΚΑΙ ΑΛΛΕΣ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ





Αναρτήθηκε από troktiko


Read more...

Πρώτη φορά τέτοια επίθεση λένε τα ξένα ΜΜΕ



ΤΗΝ ΚΑΡΔΙΑ ΤΗΣ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑΣ

Τα ξένα πρακτορεία αναφέρουν οτι ειναι η πρώτη φορά στην Ελλάδα που γινεται μια τέτοια επίθεση, στην καρδιά της αστυνομίας και με τέτοια ισχυρή αστυνομική δυναμη.


Read more...

ΔΕΝ ΕΓΙΝΕ ΕΛΕΓΧΟΣ ΣΤΟ ΔΕΜΑ ΜΕ ΤΗ ΒΟΜΒΑ!


ΣΤΟΧΟΣ Ο ΙΔΙΟΣ Ο ΧΡΥΣΟΧΟΪΔΗΣ!
O ΥΠΑΣΠΙΣΤΗΣ ΒΑΣΙΛΑΚΗΣ Ο ΝΕΚΡΟΣ;
Πρωτοφανές το χτύπημα χωρίς προειδοποίηση, καθώς το δέμα είχε στόχο τον ίδιο τον υπουργό Προστασίας του Πολίτη. Σύμφωνα με ανεπιβεβαίωτες πληροφορίες, νεκρός είναι ο υπασπιστής του Μ. Χρυσοχοίδη Βασιλάκης. Το δέμα έφτασε στο...
υπουργείο χωρίς να ελεγχθεί! Η έκρηξη σημειώθηκε στις 8.20 το βράδυ. Το φονικό δέμα προοριζόταν για το γραφείο του Μ. Χρυσοχοίδη, αλλά τελικά πήγε στο γραφείο του άτυχου υπασπιστή του!
Read more...

ΕΝΑΣ ΝΕΚΡΟΣ ΑΠΟ ΒΟΜΒΑ ΣΤΗΝ ΚΑΤΕΧΑΚΗ!


Πρώτο το Alter έδωσε την είδηση για την έκρηξη βόμβα στο υπουργείο Προστασίας του Πολίτη. Στο τηλέφωνο βγήκε ο διευθυντής ειδήσεων του καναλιού Κ. Σφαέλος και έδωσε την είδηση για ένα νεκρό. Αμέσως μετά το Mega μετέδωσε την είδηση χωρίς να αναφέρει...
νεκρό. Οι Αστυνομικοί συντάκτες του ΑΝΤ1 ούτε πήραν χαμπάρι τι είχε γίνει...

Read more...

ΠΟΙΝΙΚΗ ΔΙΩΞΗ ΣΕ ΒΑΘΜΟ ΚΑΚΟΥΡΓΗΜΑΤΟΣ ΓΙΑ ΣΚΕΛΟΣ ΤΗΣ ΥΠΟΘΕΣΗΣ SIEMENS


Ποινική δίωξη κατά παντός υπευθύνου σε βαθμό κακουργήματος για σκέλος της υπόθεσης Siemens άσκησε ο εισαγγελέας Πρωτοδικών κ. Γιώργος Βούλγαρης...


Η υπόθεση αφορά στο πρόγραμμα «Ερμής» του Ελληνικού Στρατού και οι κατηγορίες που απήγγειλε ο εισαγγελέας, περιλαμβάνουν τα αδικήματα της απάτης από κοινού τετελεσμένης και σε απόπειρα και της υπεξαίρεσης από κοινού, αδικήματα που στρέφονται κατά του Δημοσίου.

Η δικογραφία που έχει σχηματιστεί θα ανατεθεί σε ειδικό ανακριτή, ο οποίος και θα κρίνει εάν θα πρέπει η υπόθεση να αποσταλεί στο Εφετείο, προκειμένου να συσχετισθεί με την έρευνα που διενεργούν οι εφέτες-ανακριτές για το κύριο μέρος της υπόθεσης της Siemens.

Σύμφωνα με τα στοιχεία της υπόθεσης, το 1999 ανατέθηκε στην Ελληνική Αεροπορική Βιομηχανία (ΕΑΒ), η φάση 2 του προγράμματος «Ερμής», κόστους πάνω από 300 εκατ. ευρώ με σχεδιαστή και υποκατασκευαστή τη Siemens. Το πρόγραμμα, σχετίζεται με τις τηλεπικοινωνίες του Στρατού.

Σύμφωνα με τα στοιχεία της υπόθεσης το Ελληνικό Δημόσιο έχει υποστεί ζημιά, καθώς το εν λόγω πρόγραμμα θα έπρεπε να έχει ολοκληρωθεί το 2006, κάτι που δεν έχει συμβεί.

Read more...

ΣΤΟ ΕΥΡΩ-ΣΚΑΜΝΙ ΓΙΑ ΤΙΣ ΠΡΟΜΗΘΕΙΕΣ ΣΤΑ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΑ...


Συμμόρφωση της Ελλάδας με την απόφαση του Ευρωπαϊκού Δικαστηρίου όσον αφορά τις προμήθειες των νοσοκομείων ζητά εκ νέου η Κομισιόν, απειλώντας με νέα παραπομπή στο Δικαστήριο Επιπλέον, η Κομισιόν παρέπεμψε την Ελλάδα στο Δικαστήριο, λόγω της απευθείας σύναψης σύμβασης παροχής δημοσίων υπηρεσιών για τη διαχείριση επικίνδυνων ιατρικών αποβλήτων στην Αττική χωρίς...
προηγούμενη δημοσίευση προκήρυξης διαγωνισμού. Αναλυτικά: Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή ενήργησε με στόχο να εξασφαλίσει την τήρηση, από την Ελλάδα, των κοινών κανόνων περί δημοσίων συμβάσεων, δηλαδή των κανόνων που αφορούν τη δαπάνη του δημόσιου χρήματος από τις δημόσιες αρχές. Η Επιτροπή ζήτησε επίσημα από την Ελλάδα να συμμορφωθεί με την απόφαση που εξέδωσε το Δικαστήριο της ΕΕ το 2009 (υπόθεση C-489/06). Το Δικαστήριο απεφάνθη ότι η Ελλάδα παρέβη τις υποχρεώσεις που υπέχει δυνάμει των κοινών κανόνων της ΕΕ για την εναρμόνιση καθώς και δυνάμει των οδηγιών για τις δημόσιες συμβάσεις, απορρίπτοντας προσφορές προμηθευτών ιατρικού εξοπλισμού που φέρουν τη σήμανση CE. Κατόπιν τούτου, η Κομισιόν εκτιμά ότι η Ελλάδα δεν έλαβε τα απαραίτητα μέτρα για τη συμμόρφωση προς την απόφαση του Δικαστηρίου καθώς πολλά ελληνικά δημόσια νοσοκομεία εξακολουθούν να απορρίπτουν προσφορές από τους προαναφερόμενους προμηθευτές και εφόσον δεν διαπιστώσει συμμόρφωση προς την εν λόγω απόφαση, μπορεί να παραπέμψει την υπόθεση για δεύτερη φορά στο Δικαστήριο και να ζητήσει από αυτό να επιβάλει στις ελληνικές αρχές την πληρωμή κατ' αποκοπήν ποσού ή προστίμου.

Read more...

ΑΥΡΙΟ ΟΙ ΑΠΟΦΑΣΕΙΣ ΓΙΑ ΤΟ ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΟ


Έκτακτη συνάντηση του Γιώργου Παπανδρέου με τον υπουργό Εργασίας Ανδρέα Λοβέρδο πραγματοποιήθηκε στο γραφείο του πρωθυπουργού με αποκλειστικό θέμα το Ασφαλιστικό...


Η συνάντηση έγινε παρουσία όλων των στενών συνεργατών του, του υπουργού Επικρατείας Χ. Παμπούκη και του υπουργού Εργασίας Ανδρέα Λοβέρδου.

Όπως όλα δείχνουν, το θέμα της συζήτησης του νομοσχεδίου στο υπουργικό συμβούλιο παίρνει αναβολή για αύριο, Παρασκευή.

Στη συνάντηση για το ασφαλιστικό εκτιμάται ότι θα τεθούν επί τάπητος θα τεθούν και οι συστάσεις των ελεγκτών της τρόικας που αφορούν στην άμεση εφαρμογή των νέων ρυθμίσεων σε εργασιακό και ασφαλιστικό, χωρίς εξαιρέσεις και μεταβατική περίοδο.
Μεταξύ άλλων ζητείται η προσαρμογή των νέων ορίων ηλικίας ως το 2013, σύνταξη στα 65 και για τις εργαζόμενες μητέρες στον ιδιωτικό τομέα, κατάργηση συντάξεων στις άγαμες θυγατέρες δημοσίων υπαλλήλων από τώρα, όριο ηλικίας για τις συντάξεις χηρείας και άμεση εφαρμογή των νέων ρυθμίσεων και στα Βαρέα και Ανθυγιεινά.
Για τα εργασιακά η συζήτηση αναμένεται να επικεντρωθεί στις διορθωτικές κινήσεις, που παρουσίασε ο υπουργός Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης στην Επιτροπή Κοινωνικών Υποθέσεων της Βουλής και ειδικότερα στο χρόνο προειδοποίησης και το ύψος της αποζημίωσης, τη διαδικασία μεσολάβησης και διαιτησίας, την αμοιβή νεοεισερχόμενων στην αγορά εργασίας, ηλικίας κάτω των 25 ετών

Read more...

ΕΞΙ ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΕΣ ΓΚΡΙΖΕΣ ΖΩΝΕΣ


Ρεπορτάζ: Ηλίας Π. Γεωργάκης
(από ΤΑ ΝΕΑ)
Με 6 γκρίζες ζώνες που, σύμφωνα με την κυβέρνηση, αφορούν απαιτήσεις της τρόικας και οι οποίες θα ξεκαθαρίσουν στη σημερινή συνεδρίαση του Υπουργικού Συμβουλίου, εγκρίνεται και κατατίθεται αύριο στη Βουλή το ασφαλιστικό νομοσχέδιο το οποίο επιφέρει ανατροπές στα όρια ηλικίας συνταξιοδότησης και στον τρόπο υπολογισμού των συντάξεων...
Μια σημαντική αλλαγή έγινε στο παρά πέντ ε- οι πρωτοδιοριζόμενοι δημόσιοι υπάλληλοι θα ασφαλίζονται στο ΙΚΑ από το 2011 και όχι από το 2013, όπως αρχικά είχε ανακοινωθεί.
Οι εκκρεμότητες του Ασφαλιστικού είναι οι εξής:
1Να ενταχθεί στο νομοσχέδιο η περικοπή στα δώρα των συνταξιούχων, που έχει ήδη ψηφιστεί ( νόμος 3847/2010-ΦΕΚ 67-11/05/2010). Οπως είπε χθες ο κ. Γ. Παπακωνσταντίνου στη Βουλή, γι΄ αυτό το θέμα συνεχίζεται η διαπραγμάτευση. Ο νόμος προβλέπει περικοπές για συνταξιούχους του δημόσιου ή ιδιωτικού τομέα με μεικτές μηνιαίες αποδοχές πάνω από 2.500 ευρώ. Τα επιδόματα που έρχονται να αντικαταστήσουν τα δώρα Χριστουγέννων- Πάσχα και το επίδομα αδείας τα χάνουν όσοι συνταξιούχοι του δημόσιου ή του ιδιωτικού τομέα δεν έχουν συμπληρώσει το 60ό έτος της ηλικίας τους (εξαιρούνται όσοι λαμβάνουν πολεμική σύνταξη, ή σύνταξη λόγω ανικανότητας, ή αναπηρίας, ή έχουν συνταξιοδοτηθεί αναγκαστικά δυνάμει ειδικών διατάξεων, καθώς και οι δικαιούχοι εκ μεταβιβάσεως εφ΄ όσον είτε δεν έχουν υπερβεί το 18ο έτος της ηλικίας τους και εάν σπουδάζουν το 24ο της ηλικίας τους, είτε είναι ανίκανοι για άσκηση οποιουδήποτε βιοποριστικού επαγγέλματός σε ποσοστό μεγαλύτερο του 67%, οι στρατιωτικοί που αποστρατεύθηκαν με πρωτοβουλία της υπηρεσίας τους και όσοι έχουν βγει στη σύνταξη με βαρέα και ανθυγιεινά).
2Εφαρμογή του χρονοδιαγράμματος των βασικών αλλαγών από το 2011 έως το 2013 αντί το 2015.
3Αύξηση των ορίων ηλικίας συνταξιοδότησης των μητέρων με ανήλικα στο ΙΚΑ (στα 60 ή στα 65 έτη, κατά τα πρότυπα της αλλαγής που προβλέπει το νομοσχέδιο Παπακωνσταντίνου για το Δημόσιο).
4Οι εργαζόμενοι στα βαρέα και ανθυγιεινά (στο 60ό από τα 55- 57).
5Για τις συντάξεις χηρείας, η τρόικα ζητά να δίνεται η σύνταξη στον/στη σύζυγο ύστερα από κάποια ηλικία. Πάντως θα διατηρηθεί η καταβολή για τα πρωτα τρία χρόνια μετά τον θάνατο του συνταξιούχου με την προϋπόθεση ότι ο γάμος έχει διαρκέσει 5 έτη και άνω.
6Για τις συντάξεις άγαμων θυγατέρων η τρόικα ζητά να κοπούν οι 26.000 συντάξεις άγαμων ή διαζευγμένων θυγατέρων δημοσίων υπαλλήλων και όχι μόνο οι μελλοντικές, όπως σχεδιάζει το υπουργείο Εργασίας Ανατροπές και μειώσεις
Πάντως (με βάση τα ισχύοντα) το νομοσχέδιο του υπουργείου Εργασίας, το οποίο αφορά όλους στους ασφαλισμένους (ΙΚΑ, ΔΕΚΟ κ.α.) πλην Δημοσίου, επιφέρει μεγάλες ανατροπές με μείωση από το 2011 όλων των νέων συντάξεων (θα υπολογίζονται με νέους χαμηλότερους συντελεστές) και αύξηση από την 1/1/2011 όλων των ορίων ηλικίας συνταξιοδότησης, Ετσι:
1Καθιερώνεται ο υπολογισμός από το 2011 των νέων συντάξεων με χαμηλότερους συντελεστές. Για όσους είναι ασφαλισμένοι σε Ταμεία όπου ο συντελεστής είναι πάνω από 2% (π.χ. πρώην ΤΕΒΕ) η μείωση θα αφορά τον χρόνο ασφάλισης από το 2011 και μετά ενώ η σύνταξη όσων συνταξιοδοτηθούν από το 2015 και μετά θα υπολογίζεται από την 1/1/2011 με τους νέους χαμηλούς συντελεστές δηλ. με 1,2% μέσο ετήσιο όρο στην 40ετία. Επίσης θα προβλέπεται η καθιέρωση από το 2015 του νέου συστήματος των συντάξεων, της αναλογικής και της βασικής που θα δίνουν στα 40 χρόνια (αντί των 35 ετών σήμερα) μικρότερες κατά 7%- 17% συντάξεις (ποσοστό αναπλήρωσης περί το 63% αντί του 70% και 80%, που είναι σήμερα ανάλογα με το Ταμείο).
2. Το 65ο έτος ως κανονική ηλικία συνταξιοδότησης στον ιδιωτικό τομέα (σταδιακά έως το 2015). Το 60ό έτος ως ελάχιστη ηλικία για την καταβολή σύνταξης με 40 χρόνια ασφάλισης. Στην 40ετία θα συνυπολογίζονται εκτός από τον Στρατό, οι χρόνοι σπουδών, κύησης και λοχείας, επιδοτούμενης ανεργίας και ενδεχομένως ημερών απεργίας και συνολικά περί τα 5 έτη. Επίσης προβλέπεται αύξηση, για τους ασφαλισμένους από 1/1/83 και μετά της 35ετίας (από τα 58 στα 60) και της 37ετίας (χωρίς όριο σήμερα) στα 40έτη μέχρι το 2015. Για το Δημόσιο και τις ΔΕΚΟ προβλέπεται εξαίρεση για ασφαλισμένους πριν από το 1983, οι οποίοι θα έχουν το δικαίωμα συνταξιοδότησης με 35ετία χωρίς όριο ηλικίας.

Read more...

Η ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΒΑΖΕΙ ΛΟΥΚΕΤΟ ΣΕ ΟΡΓΑΝΙΣΜΟΥΣ


Ρεπορτάζ: Δημήτρης Νικολακόπουλος (απο ΤΟ ΒΗΜΑ)

Σε μαζικές μετατάξεις του μόνιμου προσωπικού που υπηρετεί σε υπηρεσίες, νομικά πρόσωπα και ανώνυμες εταιρείες του Δημοσίου που καταργούνται ή συγχωνεύονται προχωρεί η κυβέρνηση με απόφαση του αντιπρόεδρού της κ. Θ.Πάγκαλου, όπως προβλέπει σχετικό σχέδιο νόμου το οποίο εδόθη προς διαβούλευση προτού κατατεθεί στη Βουλή, ενώ απολύονται οι εργαζόμενοι που υπηρετούν με συμβάσεις ορισμένου χρόνου ή έργου...

Σύμφωνα με το σχέδιο νόμου, το προσωπικό των υπό κατάργηση ή συγχώνευση οργανισμών θα πρέπει να υποβάλει αίτηση μετάταξης αμέσως μετά τη δημοσίευση της σχετικής ρύθμισης στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως. «Η μη υποβολή της προβλεπόμενης αίτησης μεταφοράς του τακτικού προσωπικού», αναφέρεται στο σχέδιο νόμου, «συνεπιφέρει την καταγγελία της σύμβασης εργασίας και την απόλυσή τους, χωρίς αποζημίωση για την αιτία αυτή». Το προσωπικό θα μεταφερθεί σε προσωποπαγείς θέσεις, οι οποίες συνιστώνται όπου δεν υπάρχουν, και θα διατηρήσει τις μισθολογικές του αποδοχές όπως επίσης και τα επιδόματα τα οποία ελάμβανε. Οι θέσεις αυτές, όπως ορίζεται ρητά, καταργούνται αυτοδικαίως όταν για οποιοδήποτε λόγο κενωθούν. «Ο συνολικός χρόνος υπηρεσίας του μετατασσόμενου ή μεταφερόμενου προσωπικού που έχει διανυθεί στους φορείς προέλευσης και ο χρόνος που αναγνωρίσθηκε ως χρόνος υπηρεσίας», αναφέρεται στο σχέδιο νόμου, «θεωρείται χρόνος πραγματικής υπηρεσίας για τα θέματα βαθμολογικής και μισθολογικής εξέλιξης και για κάθε άλλη συνέπεια».

ΟΙ ΦΟΡΕΙΣ ΠΟΥ ΚΑΤΑΡΓΟΥΝΤΑΙ
Μουσείο και Βιβλιοθήκη του Εθνικού Τυπογραφείου, Ινστιτούτο Μεταναστευτικής Πολιτικής, Εθνικό Ταμείο Κοινωνικής Συνοχής, Ειδικό Ταμείο Αντιμετώπισης Εκτάκτων Αναγκών, Εθνική Ακαδημία Γραμμάτων και Επιστημών, Ιόνιος Ακαδημία, Διεθνής Ικάριος Αεραθλητική Ακαδημία, Ενωση για την Αντισεισμική Προστασία των Κρατών-Μελών του Οργανισμού για την Οικονομική Συνεργασία του Ευξείνου Πόντου, Εθνικό Κέντρο Ερευνών Υγείας, Κέντρο Κληρονομικών Νόσων Αίματος, Ινστιτούτο Κοινωνικής Δημογραφίας και Ερευνας, Εθνικό Παρατηρητήριο Ατόμων με Αναπηρίες, τα Τοπικά Κέντρα Αγροτικής Ανάπτυξης, Εθνική Επιτροπή Γάλακτος Ελλάδας, Επιστημονικό και Ερευνητικό Κέντρο Πολιτικής Προστασίας, Εταιρεία Διαχείρισης και Ανάπτυξης Τεχνολογικού Πάρκου Αττικής «Λεύκιππος» ΑΕ, Δημόσια Επιχείρηση Πολεοδομίας και Στέγασης, Ιχθυοκαλλιεργητικό Κέντρο Αχελώου ΑΕ, Ολυμπιακό Χωριό 2004 ΑΕ, Εταιρεία Αξιοποίησης Αγροτικής Γης ΑΕ.

Οι συγχωνεύσεις Το Ινστιτούτο Κοινωνικής Προστασίας και Αλληλεγγύης συγχωνεύεται με το Εθνικό Κέντρο Κοινωνικής Αλληλεγγύης.

Η Σχολή Επιμόρφωσης Υπαλλήλων Υπουργείου Οικονομικών απορροφάται από το Εθνικό Κέντρο Δημόσιας Διοίκησης και Αυτοδιοίκησης.

Το Μουσείο Κινηματογράφου Θεσσαλονίκης συγχωνεύεται με το Φεστιβάλ Κινηματογράφου Θεσσαλονίκης.

Οι εταιρείες Ελληνικό Κέντρο Αργιλομάζης ΑΕ, Ελληνικό Κέντρο Αργυροχρυσοχοΐας ΑΕ, ΚΕΚ ΕΛΚΕΔΕ ΕΠΕ και Κέντρο Ελληνικής Γούνας συγχωνεύονται μέσω απορρόφησης στην ΕΛΚΕΔΕ Κέντρο Τεχνολογίας και Σχεδιασμού ΑΕ.

Η Εταιρεία Διανομής Αερίου και η ανώνυμη εταιρεία Δημόσια Επιχείρηση Παροχής Αερίου συγχωνεύονται με απορρόφηση της πρώτης από τη δεύτερη.

Read more...

Πορεία συνταξιούχων στο κέντρο της Αθήνας για το Ασφαλιστικό



Συγκέντρωση διαμαρτυρίας στην πλατεία Κοτζιά και πορεία στο υπουργείο Υγείας και στη Βουλή πραγματοποιούν σήμερα οι συνταξιούχοι, οι οποίοι αντιδρούν στις ρυθμίσεις του ασφαλιστικού νομοσχεδίου και στην κατάσταση στο χώρο των νοσοκομείων. Διεκδικούν...


επίσης, δωρεάν ιατροφαρμακευτική περίθαλψη.

Την κινητοποίηση οργανώνουν οι Συνεργαζόμενες Συνταξιουχικές Οργανώσεις ΙΚΑ, ΕΛΤΑ, ΔΗΜΟΣΙΟΥ, ΟΣΕ, ΟΑΕΕ, ΠΕΣ-ΝΑΤ και ΟΤΑ και όπως αναφέρουν στο κάλεσμά τους, «οι συνταξιούχοι ενώνουν τις δυνάμεις τους μαζί με τους εργαζόμενους και τα λαϊκά στρώματα»

Αναρτήθηκε από troktiko


Read more...

ΞΕΚΑΘΑΡΙΣΜΑ ΓΙΑ ΜΗΤΕΡΕΣ - 40ΕΤΙΑ...


Ρεπορτάζ : Χρήστος Μέγας
(από την Ελευθεροτυπία)
Να προλάβει την επέκταση των κοινωνικών αντιδράσεων λόγω συσσωρευμένων οικονομικών προβλημάτων και της εκρηκτικής συνύπαρξης Ασφαλιστικού και Εργασιακού, επιχειρεί η κυβέρνηση, και...
κλείνει σήμερα στο υπουργικό συμβούλιο το θέμα των συντάξεων του ιδιωτικού τομέα. Στόχος, το διπλό νομοσχέδιο (δύο σε ένα) για το Ασφαλιστικό και το Εργασιακό να κατατεθεί αύριο στη Βουλή και να ψηφιστεί από την Ολομέλεια μέχρι τις 10 Ιουλίου. Αμέσως μετά να «περάσει» από το Κοινοβούλιο το συνταξιοδοτικό του δημόσιου τομέα. Το «κλείσιμο» και των τριών καυτών ζητημάτων (ασφαλιστικό ιδιωτικού και δημόσιου τομέα και εργασιακό) πριν από τις θερινές διακοπές θεωρείται ευκαιρία, εκ μέρους της κυβέρνησης, για μια περίοδο σχετικής κοινωνικής ηρεμίας και ίσως αυτή η ανάπαυλα σταθεί αφορμή για μια «διαφορετική εκκίνηση από τον Σεπτέμβριο». Η μελέτη Ο Α. Λοβέρδος αναμένεται σήμερα στο υπουργικό συμβούλιο να κάνει εισήγηση για τις τελικές ρυθμίσεις του Ασφαλιστικού, έπειτα από τη συμφωνία με τον επίτροπο Ολι Ρεν Αναφορικά με το Ασφαλιστικό, ο κ. Λοβέρδος αναμένεται σήμερα να κάνει εισήγηση στο υπουργικό συμβούλιο για τη συμφωνία με την τρόικα και τον αρμόδιο επίτροπο, Ολι Ρεν, αναφορικά με το περιεχόμενο των ρυθμίσεων έχοντας και τη «συνηγορία» τής, επικυρωμένης από το Διεθνές Γραφείο Εργασίας, αναλογιστικής μελέτης η οποία δείχνει περιορισμό των κρυφών ελλειμμάτων. Σύμφωνα με πληροφορίες, η σχετική έκθεση της Εθνικής Αναλογιστική Αρχής προβλέπει συνολική δαπάνη στο 15,5% του ΑΕΠ το 2060, μόλις 3 μονάδες πάνω από το σημερινό κόστος (12,5%) για συντάξεις όλων των Ταμείων (πληρωμές από τα Ταμεία και συμμετοχή του κράτους). Με την τρόικα να επιμένει ότι αυτή η επιπλέον δαπάνη δεν πρέπει να υπερβαίνει τις 2,5 μονάδες (15% συνολικά ως ποσοστό του ΑΕΠ). Ωστόσο, το έλλειμμα του Ασφαλιστικού στο 15,5% του ΑΕΠ το 2060 εντοπίστηκε με τις αλλαγές που προέβλεπε το αρχικό σχέδιο του υπουργείου Εργασίας (δημοσιοποιήθηκε τον προηγούμενο μήνα) και το οποίο δεν προέβλεπε, αρχικά, αύξηση των ορίων ηλικίας, ενώ η βασική σύνταξη των 360 ευρώ θα δινόταν ολόκληρη με τη συνταξιοδότηση. Μετά την αύξηση των ορίων ηλικίας στο 65ο έτος για όλους (πλην 40ετίας και Βαρέων) το υπουργείο Εργασίας υποστηρίζει ότι όχι μόνο «πέφτει» το κρυφό έλλειμμα κάτω του 15% του ΑΕΠ (αναλογιστικό έλλειμμα), αλλά υπάρχει περιθώριο και για βελτιώσεις. Για τις μητέρες Ετσι σήμερα στο υπουργικό συμβούλιο οι κ. Λοβέρδος και Κουτρουμάνης θα προτείνουν εναλλακτικές προτάσεις για τα όρια ηλικίας των μητέρων με ανήλικο (στο 50ό) και τον βηματισμό αύξησης των ορίων ηλικίας (μέχρι το 2013 ή το 2015) έχοντας ακριβώς το «μαξιλαράκι» των θετικών αποτελεσμάτων που εντόπισε η αναλογιστική μελέτη (μικρότερο έλλειμμα). Το υπουργείο Εργασίας εναλλακτικά προτείνει: - Να παραμείνει το όριο ηλικίας για συνταξιοδότηση στο 55ο έτος των μητέρων με ανήλικο (στην ηλικία των 50 ετών). Το όριο αυτό διαμορφώθηκε με το νόμο 3655/08 (Πετραλιά) και απλώς, αντί να ισχύσει μέχρι το 2016 (6 μήνες επιπλέον κάθε χρόνο), να αρχίσει η εφαρμογή από το 2011 και θα ολοκληρωθεί το 2015. Ωστόσο η τρόικα επιμένει για σύνταξη στο 60ό έτος και φαίνεται αυτό να κυριαρχεί. Τα όρια ηλικίας - Ολα τα όρια ηλικίας να αυξηθούν μέχρι το 2015. Αλλά καθώς υπάρχουν πιέσεις για πιο γρήγορη προσαρμογή, η κυβέρνηση συζητεί μόνο την αύξηση της 37ετίας (σήμερα χωρίς όριο ηλικίας) στα 40 έτη ασφάλισης και έξοδο στα 60 μέχρι το 2013 (12 μήνες επιπλέον κάθε χρόνο). Το σημαντικό στη συμπλήρωση της 40ετίας είναι η 5ετία του πλασματικού χρόνου. Σε αυτόν θα αθροίζεται η ανεργία, η λοχεία, η ασθένεια (και στις τρεις περιπτώσεις χωρίς εξαγορά), καθώς επίσης οι σπουδές, (ΑΕΙ, ΤΕΙ και μεταλυκειακές), η περίοδος ανατροφής τέκνων και ο στρατός (επί πληρωμή). Τελικές ρυθμίσεις Κατά τα λοιπά προβλέπονται τα ακόλουθα: 1 Η ανώτατη σύνταξη θα μειωθεί κατά περίπου 230 ευρώ, από 2.830 σε 2.600. Αυτό θα γίνει μέσω του νέου ΛΑΦΚΑ, ο οποίος θα αρχίσει να περικόπτει αποδοχές ήδη από τα 1.400 ευρώ. 2 Κάθε σύνταξη πριν από το 65ο έτος θα υπόκειται σε πέναλτι πρόωρης εξόδου 6% το χρόνο ή 1/200 τον μήνα. Εξαίρεση αποτελούν όσοι έχουν 40ετία και εξέρχονται στο 60ό έτος και οι ασφαλισμένοι στα Βαρέα (ΒΑΕ). 3 Η βασική σύνταξη πριν από το 65ο έτος θα δίνεται μειωμένη (252 ευρώ στο 60ό έτος), όπως εξάλλου και η ανταποδοτική με 35ετία. 4 Το ποσοστό αναπλήρωσης θα κυμανθεί στο 1,2% τον χρόνο από 2% σήμερα. Πάνω σε αυτό το ποσοστό θα προστίθεται και η βασική (κρατική) σύνταξη των 360 ευρώ αλλά στο 65ο έτος. 5 Το ποσοστό αναπλήρωσης για τα έτη ασφάλισης πέραν των 35 δεν θα αυξάνεται έως 3,5% το χρόνο, αλλά θα πέσει στο 3%, αφού με τις νέες διατάξεις θα είναι υποχρεωτική η παραμονή στην εργασία για 40 έτη. Αρα... δεν χρειάζονται κίνητρα. 6 Από το 2011 όλες οι συντάξεις που κινούνται πάνω από τον κανόνα του ΙΚΑ (2% το χρόνο) θα πέσουν αυτόματα σε αυτό το ποσοστό (ΤΕΒΕ/ΟΑΕΕ, ΤΣΠΕΑΘ κ.ά.). Ωστόσο το Ταμείο των δημοσιογράφων θα εξαιρεθεί των ρυθμίσεων, αλλά θα πληρώνει τη βασική των 360 ευρώ (δεν θα προβλεφθεί κρατική χρηματοδότηση). 7 Ολα τα όρια ηλικίας θα αρχίσουν να αυξάνουν από το 2011 με στόχο το 2015 να χορηγείται πλήρης σύνταξη μόνο στο 65ο έτος (εκτός 40ετίας και ΒΑΕ). Τα αντίστοιχα όρια για το Δημόσιο θα αναπροσαρμοστούν νωρίτερα, μέχρι τα τέλη του 2013.
Read more...

Πρωταθλήτρια στην ακρίβεια και πάλι η Ελλάδα

nooz.gr
Σύμφωνα με την ανάλυση των τιμών προϊόντων ευρείας κατανάλωσης , που πραγματοποίησε το ΕΛΚΕΚΑ και αφορούν τις Χώρες της Ευρωζώνης, για τον μήνα Μάϊο-2010 σε σχέση με τον Μάιο-09, προκύπτει ότι η Έλλάδα κατέχει σταθερά την πρωτιά στις αυξήσεις, σε πολλά προϊόντα ευρείας κατανάλωσης.

Η Ελλάδα πρώτη:

Στον πληθωρισμό μέ 5,3% όταν ο μέσος όρος της Ε.Ε είναι 1,6%

Στην ένδυση με αύξηση 2,5% όταν ο μέσος όρος της Ε.Ε είναι 0,2% .

Στά καύσιμα με αύξηση 51,1% , όταν ο μέσος όρος της Ε.Ε είναι 18,4%.

Στις μεταφορές επιβατών μέ σιδηρόδρομο με αύξηση 36,6% ,όταν ο μέσος όρος της Ε.Ε είναι 3,7%.

Στις οδικές μεταφορές επιβατών με αύξηση 9,3%όταν ο μέσος όρος της Ε.Ε είναι 1,2%.

Στις καφετέριες και ξενοδοχεία με αύξηση 3,3% ,όταν ο μέσος όρος της Ε.Ε είναι 1,2%.

Στον καπνό με αύξηση 17,8% ,όταν ο μέσος όρος της Ε.Ε είναι 6,6%.

Στη ζάχαρη, μέλι, ζαχαρώδη με αύξηση 2,5% όταν ο μέσος όρος της Ε.Ε είναι -0,3%
Read more...

Ιδρύεται η Ανανεωτική Δημοκρατική Αριστερά



Την Τετάρτη 30 Ιουνίου ανακοινώνεται η ίδρυση του νέου κόμματος της Ανανεωτικής Δημοκρατικής Αριστεράς, δήλωσε στο ΣΚΑΪ ο ανεξάρτητος βουλευτής Φώτης Κουβέλης...



Χαρακτήρισε υπαρκτό το ζήτημα διαφορών με τη σύγχρονη Αριστερά, κατηγορώντας εμμέσως πλην σαφώς τον ΣΥΝ και τον ΣΥΡΙΖΑ για ανέξοδο αριστερισμό.

Όπως τόνισε ο κ. Κουβέλης «είναι αρνητικό ένα αριστερό κόμμα να δημιουργεί στεγανά του κυβερνητικού κόμματος».

skai.gr

Αναρτήθηκε από troktiko


Read more...