Δευτέρα 1 Απριλίου 2013

Μειώσεις 30% στις αποδοχές, προωθούν οι διοικήσεις των τραπεζών


Στα άκρα η κόντρα της ΟΤΟΕ, με τις τράπεζες. Έρχεται μεγάλο "ψαλίδι" στους μισθούς. Συμφωνία για συνέχιση του διαλόγου

Χωρίς αποτέλεσμα η συνάντηση των εκπροσώπων των τραπεζών με την ΟΤΟΕ τη Δευτέρα, με θέμα τις αποδοχές των εργαζομένων.
Οι διοικήσεις των τραπεζών, ζήτησαν μειώσεις που μέσα στο 2013, λόγω των επιχειρησιακών συμβάσεων, θα αγγίξουν το 30%.
Σύμφωνα με ανακοίνωση της ΟΤΟΕ, η πρόοδος στις συνομιλίες ήταν πολύ μικρή, λόγω της στάσης των τραπεζών.
"Παρά τις λεκτικές καλές προθέσεις και τη διάθεση που διατύπωσαν να υπογραφεί Κλαδική Συλλογική Σύμβαση, η πρόοδος που υπήρξε στις διαπραγματεύσεις ήταν πολύ μικρή δεδομένου, ότι, δεν υπήρξαν δεσμεύσεις από την πλευρά τους για το κεντρικό θέμα που έχει θέσει η ΟΤΟΕ, και αφορά στην προστασία των θέσεων εργασίας στον κλάδο», αναφέρει η ΟΤΟΕ στην ανακοίνωση της.
"Γίνεται φανερό ότι οι εκπρόσωποι των Τραπεζών με πρόσχημα την οικονομική συγκυρία των τελευταίων ημερών, σκληραίνουν τη στάση τους" αναφέρει ο ΟΤΟΕ στην ανακοίνωση της και τονίζει ότι ο "κλάδος των τραπεζοϋπαλλήλων δεν πρόκειται να αποδεχθεί την περαιτέρω υποβάθμιση των αποδοχών, δεδομένου ότι, το εισόδημά τους έχει ήδη υποστεί μεγάλες μειώσεις σε επιχειρησιακό επίπεδο από τις Τράπεζες".
Επίσης, η ΟΤΟΕ δήλωσε ότι, δεν πρόκειται να επιτρέψει τη λεηλασία των θέσεων εργασίας, με την οποία οι Τράπεζες επιδιώκουν να τρομοκρατήσουν τους εργαζόμενους.
Παρά τη δύσκολη προσέγγιση των δύο πλευρών συμφωνήθηκε να συνεχιστεί η προσπάθεια με στόχο να αποτραπεί το αδιέξοδο στις διαπραγματεύσεις.
(Με πληροφορίες από ΑΠΕ)
http://news247.gr/

Read more...

Μύκονος: Παραπέμπονται για απιστία ο νυν και ο πρώην δήμαρχος...



Την παραπομπή του νυν δημάρχου Μυκόνου Αθανάσιου Κουσαθανά - Μέγα και του πρώην Χρήστου Βερώνη στο τριμελές εφετείο κακουργημάτων Αιγαίου προτείνει στο συμβούλιο εφετών ο εισαγγελέας εφετών Γιώργος Οικονόμου.

Αφορά σε υπόθεση υπεξαίρεσης χρημάτων που...
κατέβαλαν τουριστικές επιχειρήσεις του νησιού ως τέλη παρεπιδημούντων και δεν κατέληξαν στα ταμεία του δήμου.

Όπως προέκυψε από την εισαγγελική έρευνα, η ζημιά που υπέστη ο δήμος ανέρχεται σε 10 εκατομμύρια ευρώ.

Σύμφωνα με την εισαγγελική πρόταση ο νυν και ο πρώην δήμαρχος αντιμετωπίζουν την κατηγορία της απιστίας εις βάρος του δημοσίου σε βαθμό κακουργήματος, οι υπεύθυνοι των οικονομικών υπηρεσιών του δήμου κατηγορούνται για υπεξαίρεση, ψευδή βεβαίωση, υπεξαγωγή εγγράφων και απιστία σε βαθμό κακουργήματος.

Για απιστία και ψευδή βεβαίωση κατηγορούνται και οι δύο αντιδήμαρχοι του νησιού Θρασύβουλος Κοντομήτρος και ΑΛέξανδρος Βαμβακούρης την περίοδο 2002 - 2009.

Κατηγορείται επίσης ένας επιχειρηματίας για ψευδορκία και ηθική αυτουργία απόπειρας υφαρπαγής ψευδούς βεβαίωσης σε βαθμό πλημμελήματος.

Απαλλάσσονται η αναπληρώτρια προϊσταμένη στα οικονομικά του δήμου, υπάλληλοι δύο τραπεζών και 12 επιχειρηματίες....
skai.gr


Read more...

ΕΟΤ : Δίνουν 735.300 ευρώ για την κατασκευή μιας ιστοσελίδας!...



tokarfi.gr
Την ίδια ώρα που οι Έλληνες πολίτες υφίστανται τα σκληρότερα οικονομικά μέτρα και η λογική απαιτεί οι κρατικές δαπάνες να συμπιέζονται, στον ΕΟΤ φαίνεται πως βρίσκονται ακόμη στην αναζήτηση της λεπτής γραμμή που χωρίζει την...
απορρόφηση των κοινοτικών κονδυλιών από τη διασπάθιση του δημοσίου χρήματος, καθώς μια νέα εξωφρενική περίπτωση κοστολόγησης της κατασκευής μιας ιστοσελίδας έκανε την εμφάνισή της.
Το ποσό αγγίζει τα 735.300 ευρώ και αφορά το σχεδιασμό και την ανάπτυξη μια νέας «πύλης», υποέργο της δράσης «Πολυμεσική και Πολυτροπική διαδικτυακή προβολή του πολιτισμού και τουρισμού της χώρας». Σύμφωνα, βέβαια, με την αναλυτική περιγραφή του έργου, που κρύβεται πίσω από τον πομπώδη τίτλο, πρόκειται απλά για μια… ιστοσελίδα όπου κάποιος μπορεί να διαβάσει ή να αναζητήσει σχετικά κείμενα, να δει φωτογραφίες, να παρακολουθήσει βίντεο είτε από το σταθερό και φορητό υπολογιστή του είτε από τις νέες «έξυπνες» συσκευές, τηλέφωνα, ταμπλέτες κ.λπ. Λίγο-πολύ δηλαδή ό,τι γίνεται στις περισσότερες ιστοσελίδες. Και για αυτό το έργο ο ελληνικός λαός θα κληθεί να πληρώσει το μερτικό του, καθώς η δράση είναι συγχρηματοδοτούμενη, χωρίς για μία ακόμη φορά ουδείς να μπαίνει στον κόπο να διερευνήσει το πραγματικό ή μικρότερο δυνατό κόστος αυτών των υπηρεσιών.



Η διακήρυξη του έργου

Ας πάρουμε όμως τα πράγματα από την αρχή. Στις αρχές της προηγούμενης εβδομάδας δημοσιεύεται στην ιστοσελίδα του ΕΟΤ η διακήρυξη του έργου «Σχεδιασμός και ανάπτυξη της πύλης, προμήθεια εξοπλισμού, ανάπτυξη εφαρμογών και ψηφιακών διαδρομών και πολυμεσική ολοκλήρωση τουριστικών εμπειριών». Σύμφωνα με αυτήν, ο Ελληνικός Οργανισμός Τουρισμού διακηρύττει διεθνή ανοικτό δημόσιο διαγωνισμό για την ανάδειξη αναδόχου για το συγκεκριμένο έργο, το συνολικό κόστος του οποίου αγγίζει τα 735.300 ευρώ. Καταληκτική ημερομηνία είναι η Πέμπτη, 2 Μαΐου 2013. Η απόφαση του ΔΣ του ΕΟΤ λαμβάνεται στις 15 Φεβρουαρίου, ενώ η τελική έγκριση από την υπουργό Τουρισμού, κ. Όλγα Κεφαλογιάννη, δίνεται στις 6 Μαρτίου. Η συγκεκριμένη προκήρυξη αφορά όμως μόνο ένα κομμάτι από τη συνολική δράση «Πολυμεσική και πολυτροπική διαδικτυακή προβολή του πολιτισμού και τουρισμού της χώρας», η οποία και περιλαμβάνει τέσσερα υποέργα με συνολικά εγκεκριμένο προϋπολογισμό που αγγίζει το ποσό του 1.667.000 ευρώ! Τα υπόλοιπα τρία υποέργα αφορούν στην «επιλογή και επιμέλεια πολυμεσικού υλικού» με προϋπολογισμό 108.300 ευρώ, την «απόκτηση πολυμεσικού υλικού (βίντεο, κείμενα, μεταφράσεις)», έργο, η διαβούλευση για το οποίο ολοκληρώθηκε στα τέλη του περασμένου Αυγούστου και αναμένεται η προκήρυξη με τον προϋπολογισμό του να ανέρχεται στο ποσό των 665.000 ευρώ και την «προμήθεια πολυμεσικού υλικού» με προϋπολογισμό της τάξεως των 158.400 ευρώ.





Τα ερωτήματα…



Και ενώ αυτοί οι διαγωνισμοί «τρέχουν», μόλις έξι μήνες πριν, το Σεπτέμβριο του 2012, ο ΕΟΤ υπερηφάνως παρουσίασε στο ελληνικό κοινό «τη νέα αναβαθμισμένη ιστοσελίδα του, που είναι ήδη διαθέσιμη στην ηλεκτρονική διεύθυνση visitgreece.gr και φιλοδοξεί να αποτελέσει ένα νέο δυναμικό μέσο επικοινωνίας με τους μελλοντικούς επισκέπτες της χώρας μας», όπως χαρακτηριστικά ανέφερε τότε το σχετικό δελτίου Τύπου. Σύμφωνα με αυτό, η ανανεωμένη ιστοσελίδα περιέχει λίγο-πολύ όλα αυτά που περιγράφονται στην προκήρυξη για το νέο έργο. Εύχρηστο και μοντέρνο περιβάλλον, προσαρμογή σε αναλύσεις ταμπλετών, έξυπνων τηλεφώνων κ.ά., δυνατότητα χρήσης φωτογραφιών υψηλότερης ανάλυσης και ευκρίνειας σε όλη την ιστοσελίδα, ευκολότερη περιήγηση με βάση τα προσωπικά ενδιαφέροντα του χρήστη, βιντεοθήκη κ.τ.λ. Οι εργασίες του visitgreece.gr ολοκληρώθηκαν με επιτυχία στις 12 Σεπτεμβρίου 2012. Λίγο καιρό πριν, τον Ιούνιο του 2012, είχε ανακοινωθεί και η ολοκλήρωση της νέας εταιρικής ιστοσελίδας του ΕΟΤ, gnto.gov.gr, η οποία δημιουργήθηκε σε συνεργασία ειδικής ομάδας του οργανισμού με την εταιρεία Google (στο πλαίσιο της συνεργασίας των δύο πλευρών) χωρίς επιπλέον οικονομική επιβάρυνση. Τα ερωτήματα που προκύπτουν από την απόφαση για την προκήρυξη του νέου διαγωνισμού είναι πολλά και ποικίλα, με κυριότερο βέβαια το υψηλό κόστος, αλλά και το ποιες πραγματικές ανάγκες καλύπτει η δημιουργία μιας νέας ιστοσελίδας που δεν μπορούν να καλυφθούν από τις υπάρχουσες δομές.
Η ιστοσελίδα
Όπως αναφέρεται στην προκήρυξη, η νέα ιστοσελίδα στοχεύει στην «προβολή και ανάδειξη της πολιτιστικής κληρονομιάς της Ελλάδας , καθώς και του υπάρχοντος τουριστικού πλέγματος και των τουριστικών εγκαταστάσεων». Η πρόσβαση στην Πύλη Πολιτιστικής και Τουριστικής Προβολής θα γίνεται διαδικτυακά μέσα από διάφορες πλατφόρμες, από σταθερούς ηλεκτρονικούς υπολογιστές, μέχρι έξυπνα κινητά τηλέφωνα. Ο χρήστης θα μπορεί να βρει περιεχόμενο –κείμενα, εικόνες και βίντεο– πολιτιστικού και τουριστικού ενδιαφέροντος, το οποίο θα έχει τη δυνατότητα να αναζητήσει με λεκτικές ή θεματικές αναζητήσεις. Τα κείμενα και ένα μέρος των φωτογραφιών θα επιλεγούν από υπάρχουσες συλλογές και θα υποστούν την αναγκαία επεξεργασία ώστε να ανταποκρίνονται στη σημερινή πραγματικότητα. Το υπόλοιπο φωτογραφικό υλικό θα παραχθεί στο πλαίσιο του έργου, με σκοπό την ανάδειξη συγκεκριμένων περιοχών. Προβλέπεται ακόμη ειδική επιμέλεια των κειμένων από την άποψη ορθογραφίας, σύνταξης, συνέπειας και σαφήνειας(!) Τα βίντεο θα παραχθούν ειδικά για το έργο και θα υλοποιούν ειδικά σχεδιασμένες τουριστικές εμπειρίες.
Tης Ανδριάνας Ζαρακέλη


Read more...

ΟΙ ΜΕΤΟΧΕΣ ΤΗΣ ΤΡΑΙΝΟΣΕ ΠΑΝΕ ΤΑΙΠΕΔ...


... ΑΚΟΛΟΥΘΩΝΤΑΣ ΤΟ ΔΡΟΜΟ ΤΗΣ ΑΠΟΚΡΑΤΙΚΟΠΟΙΗΣΗΣ...
Η αποκρατικοποίηση της ΤΡΑΙΝΟΣΕ μπαίνει πια στις «ράγες», αφού την περασμένη Παρασκευή υπογράφηκε από τη Διυπουργική επιτροπή αποκρατικοποιήσεων η μεταφορά των μετοχών της ΤΡΑΙΝΟΣΕ από το Δημόσιο στο ΤΑΙΠΕΔ...
Σε κοινές δηλώσεις τους, τόσο ο υπουργός Ανάπτυξης, Ανταγωνιστικότητας, Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων Κωστής Χατζηδάκης, όσο και ο διευθύνων σύμβουλος του Ταμείου Αξιοποίησης Ιδιωτικής Περιουσίας του Δημοσίου (ΤΑΙΠΕΔ) Ιωάννης Εμίρης τόνισαν ότι για όλο το εγχείρημα προηγήθηκε πολλή δουλειά.

«Ουσιαστικά το πρόγραμμα εξυγίανσης του ΟΣΕ και της ΤΡΑΙΝΟΣΕ ξεκίνησε το 2008. Έγιναν πάρα πολλά βήματα τα οποία οδήγησαν τελικώς, το 2012, η ΤΡΑΙΝΟΣΕ να καταστεί οριακά κερδοφόρα. Σε νομικό επίπεδο αντιμετωπίστηκαν μια σειρά από ζητήματα κρατικών ενισχύσεων με την Ευρωπαϊκή Επιτροπή. Σε οργανωτικό επίπεδο διευρύνθηκαν οι δυνατότητες της ΤΡΑΙΝΟΣΕ και μεταξύ των άλλων υπογράφηκε και η συμφωνία με την Hewlett Packard και την Cosco που της δίνει περισσότερες δυνατότητες ενόψει της ιδιωτικοποίησης. Πιστεύω ότι τα πράγματα θα εξελιχθούν ομαλά. Η διαδικασία ιδιωτικοποίησης θα ξεκινήσει τον Ιούνιο από το ΤΑΙΠΕΔ και σε πολύ σύντομο χρονικό διάστημα θα έχουμε ένα διαφορετικό τοπίο στους σιδηροδρόμους στην Ελλάδα» δήλωσε ο κ. Χατζηδάκης.

Ο διευθύνων σύμβουλος κ. Ιωάννης Εμίρης απαντώντας σε ερωτήσεις δημοσιογράφων αναφέρθηκε στο ενδιαφέρον υποψήφιων επενδυτών, αλλά και στο θέμα  της  εταιρίας συντήρησης τροχαίου υλικού Rosco: «Ενδιαφέρον δείχνει ότι υπάρχει και για την ΤΡΑΙΝΟΣΕ αλλά και για άλλα περιουσιακά στοιχεία, αυτό είναι κάτι το οποίο θα διερευνήσουμε τώρα, πολύ πιο προσεκτικά, μιλώντας με τους επενδυτές και εξηγώντας ποιες είναι οι προοπτικές του καθενός περιουσιακού στοιχείου. Για τη Rosco επίσης δουλεύουμε αυτό το χρονικό διάστημα προκειμένου να προσδιορίσουμε τα περιουσιακά στοιχεία τα οποία θα ανήκουν στη δική της υποδομή και επιπλέον να προσδιορίσουμε και τη σχέση που θα έχει με την ΤΡΑΙΝΟΣΕ. Πολύ σύντομα πρόκειται να ξεκινήσει και η Rosco.

Πρακτικά η Rosco και η ΤΡΑΙΝΟΣΕ φιλοδοξούμε να τρέξουν παράλληλα και πρέπει να τρέξουν παράλληλα», κατέληξε ο κ. Εμίρης.
Πηγή : protothema.gr
http://fimotro.blogspot.gr/2013/04/blog-post_6431.html

Read more...

Την Πέμπτη στην προανακριτική ο Βενιζέλος...




crimenet.gr 
Την Πέμπτη έχει κληθεί να καταθέσει στην προανακριτική επιτροπή της Βουλής για την υπόθεση της λίστας Λαγκάρντ ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Ευάγγελος Βενιζέλος, ενώ... για την επόμενη εβδομάδα αναμένεται να προσέλθει ο πρώην πρωθυπουργός Γιώργος Παπανδρέου.

Στο μεταξύ ένταση έχει δημιουργηθεί ανάμεσα στους βουλευτές που συμμετέχουν στην επιτροπή, λίγο πριν αρχίσει η κατ' αντιπαράσταση εξέταση Διώτη-Μπίκα.

Αιτία οι διαφωνίες για τις ερωτήσεις που πρόκειται να τεθούν.


Read more...

Τα βρήκαν!...



 
















Αυτό δεν ήταν κατ΄ αντιπαράσταση-"Συμπαράσταση" ήταν...
crimenet.gr

Της Έρρικας Βαλλιάνου

Τα βρήκαν τα συμφωνήσαν. Να κατηγορήσουν τον Παπακωνσταντίνου και κατ΄ επέκταση τον Παπανδρέου.

Ο Μπίκας δικαίωνει τον Διώτη. Πλήρως.

Και ... κατηγορεί τον Παπακωνσταντίνου ότι... παραπλάνησε τον Διώτη λέγοντας του ότι η λίστα έφτασε στην Ελλάδα μέσω μυστικών υπηρεσιών.

Οπότε-καλά το ΄λεγε ο Διώτης; - Η λίστα δεν είναι νομικά αξιοποιήσιμη!

Μπικας: Ποτέ δεν είπα στον Παπακωνσταντίνου ότι έφερε η ΕΥΠ τη λίστα από τη Γαλλία. Το ελληνικό κράτος πήρε τη λίστα από το γαλλικό υπουργείο Οικονομικών. Εγώ απλά έδωσα την πρώτη πληροφορία ότι υπάρχει η λίστα.

Δουλεύουν τον κόσμο ψιλό γαζί!

Αυτό δεν ήταν κατ΄ αντιπαράσταση εξέταση. Μάλλον συμπαράσταση του ενός προς τον άλλο ήταν.

Όπου να ΄ ναι τελειώνει η ακρόαση. Αλλά μάλλον δε φαίνεται ότι μπορεί να προσφέρει κάτι το αποκαλυπτικό. ΄Η τουλάχιστον ανατρεπτικό.


Read more...

«Αιφνιδιαστικές αποφάσεις» Αντίθετη η ΟΛΜΕ με τις εξετάσεις στα πρότυπα και πειραματικά σχολεία


Φωτ. αρχείου
Φωτ. αρχείου   (Φωτογραφία:  Eurokinissi )

Αθήνα
Την αντίθεσή της με την απόφαση του υπουργείου Παιδείας να εφαρμόσει από εφέτος την μέθοδο των εξετάσεων για την εισαγωγή στα πρότυπα και πειραματικά σχολεία, εκφράζει η Ομοσπονδία Λειτουργών Μέσης Εκπαίδευσης (ΟΛΜΕ). Σε ανακοίνωση της τονίζει μεταξύ άλλων:

«Μόλις δύο μήνες πριν την λήξη του διδακτικού έτους, ανακοινώθηκε από το υπουργείο Παιδείας η ενεργοποίηση των διατάξεων του ν. 3966/11, με τη διενέργεια εξετάσεων στα Πρότυπα - Πειραματικά Σχολεία της χώρας, προκαλώντας τόσο το κοινό αίσθημα όσο και τεράστια προβλήματα στην εκπαιδευτική διαδικασία στους μαθητές μας και στις οικογένειές τους».

Επίσης οι καθηγητές αναφέρουν ότι οι μαθητές των σχολείων αυτών θα πρέπει τόσο για την είσοδό τους στα Πρότυπα - Πειραματικά Γυμνάσια όσο και στα Πρότυπα - Πειραματικά Λύκεια να εξετασθούν σε ειδικές εξετάσεις στο τελευταίο δεκαήμερο του Ιουνίου. «Με τις αιφνιδιαστικές αυτές αποφάσεις του υπουργείου Παιδείας» προσθέτει η ανακοίνωση «ανατρέπεται ο οικογενειακός και εκπαιδευτικός προγραμματισμός των μαθητών/τριών και των οικογενειών τους» αναφέρει η Ομοσπονδία και επισυνάπτει σχετικό απόσπασμα απόφασης του Συνηγόρου του Πολίτη.

Σε αυτό το πλαίσιο υπογραμμίζουν: «Δηλώνουμε την πλήρη και απόλυτη αντίθεσή μας σε ένα τέτοιο μέτρο, με δεδομένη την αντίθεση του κλάδου μας τόσο συνολικά στο ν.3966/11 όσο και στη διενέργεια επιπλέον εξετάσεων για την αλλαγή βαθμίδας εκπαίδευσης. Με μια ακραία έκδοση της αριστείας, γίνεται προσπάθεια διαχωρισμού των μαθητών που ήδη φοιτούν με έναν τρόπο που θα μπορούσε να χαρακτηριστεί και ιδιότυπα ρατσιστικός, εισάγοντας την έννοια της αλλαγής του σχολικού περιβάλλοντος με βάση μια 2ωρη εξέταση αμφιβόλου ποιότητας που δεν συνάδει με την ουσία και τους στόχους του Δημόσιου σχολείου».

Και η ΟΛΜΕ καταλήγει: «Επιπλέον, παρατηρείται πρωτοφανής έξαρση των διαφημίσεων ιδιωτικών φροντιστηρίων και μάλιστα με διαφημιστικά φυλλάδια έξω από τα σχολεία αυτά».
Newsroom ΔΟΛ, με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ

Read more...

Παρέχουν διευκρινίσεις Κατ' αντιπαράσταση εξετάζονται στην Προανακριτική Μπίκας και Διώτης


Από προηγούμενη συνεδρίαση της Προανακριτικής
Από προηγούμενη συνεδρίαση της Προανακριτικής   (Φωτογραφία:  Icon )

Αθήνα
Σε εξέλιξη βρίσκεται η κατ' αντιπαράσταση εξέταση του πρώην διοικητή της ΕΥΠ Κωνσταντίνου Μπίκα με τον πρώην επικεφαλής του ΣΔΟΕ Ιωάννη Διώτη αφού προηγήθηκαν οι ξεχωριστές καταθέσεις τους στην Προανακριτική Επιτροπή που διερευνά την υπόθεση της λίστας Λαγκάρντ.

Τα μέλη της Προανακριτικής Επιτροπής προσπαθούν να αποσαφηνίσουν κυρίως δύο επίμαχα σημεία που προέκυψαν από τις προηγούμενες καταθέσεις των δύο: Πρώτον, αν ο κ. Μπίκας είχε ενημερώσει για το περιεχόμενο της λίστας Λαγκάρντ τον τότε πρωθυπουργό Γιώργο Παπανδρέου και, δεύτερον, σε ποιο βαθμό ήταν η δική του εμπλοκή στη διαχείρισή της.

Σύμφωνα με πληροφορίες, οι δύο άνδρες επιβεβαίωσαν ότι την προηγούμενη Παρασκευή, με πρωτοβουλία του κ. Μπίκα, υπήρξε τηλεφωνική επικοινωνία τους.

Ο κ. Μπίκας ανέφερε ότι πήρε τηλέφωνο τον κ. Διώτη προκειμένου να ενημερωθεί για το περιεχόμενο της ηλεκτρονικής αλληλογραφίας που είχε στις 7 Ιουλίου 2011 με τον τότε υπουργό Περιβάλλοντος Γιώργο Παπακωνσταντίνου την οποία και κατέθεσε στην Προανακριτική Επιτροπή ο πρώην επικεφαλής του ΣΔΟΕ.

Από την πλευρά του ο κ. Διώτης φέρεται να υποστήριξε ότι στην προηγούμενη κατάθεσή του και με αφορμή τα e-mail που κατέθεσε δεν εννοούσε ότι η ΕΥΠ ενημέρωνε τον τότε πρωθυπουργό σχετικά με το περιεχόμενο της λίστας.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο κ. Μπίκας επέμεινε ότι ποτέ δεν ενημέρωσε τον πρώην πρωθυπουργό Γιώργο Παπανδρέου για το περιεχόμενο της λίστας Λαγκάρντ.

Νωρίτερα, ο κ. Μπίκας φέρεται να κατέθεσε ότι «ούτε για ποσά, ούτε για ονόματα μιλήσαμε ποτέ με τον κ. Παπανδρέου γιατί ούτε εγώ γνώριζα».

Ακόμη ο πρώην επικεφαλής της ΕΥΠ φέρεται να επιβεβαίωσε ότι είχε συνάντηση με τον κ. Διώτη περίπου στις 15 Ιουλίου του 2011 αλλά και ότι συμμετείχε σε διάφορες συσκέψεις υπηρεσιακών παραγόντων με αντικείμενο την φοροδιαφυγή όχι όμως για την αξιοποίηση της λίστας Λαγκάρντ.

Παράλληλα δικαιολόγησε τις συναντήσεις που είχε αλλά και την συμμετοχή του σε συσκέψεις με κυβερνητικούς παράγοντες τονίζοντας ότι έγιναν «στο πλαίσιο της γνώσης και της εμπλοκής που είχε ώστε να εντοπιστεί η λίστα που ήταν προϊόν υποκλοπής και να έρθει στα χέρια της ελληνικής κυβέρνησης».

«Είχα πάντα μια αγωνία για την τύχη της λίστας γιατί είχα αγωνία για εθνικό συμφέρον της χώρας» φέρεται να είπε ο κ. Μπίκας.
ΑΠΕ-ΜΠΕ

Read more...

Δραπέτης και ο δεύτερος ληστής που ταυτοποιήθηκε για την αιματηρή καταδίωξη στα Ίσθμια


Ακόμα ένας αλλοδαπός δραπέτης ταυτοποιήθηκε για τη ληστεία και την αιματηρή καταδίωξη στα Ίσθμια. Πρόκειται για τον Τρεμπέτα Ερμάλ ή Λιτόρ. Κατά τη διάρκεια ανταλλαγής πυρών με αστυνομικούς έχασε τη ζωή της μια 25χρονη γυναίκα
Στην ταυτοποίηση και δεύτερου κακοποιού για την ληστεία και την καταδίωξη στα Ίσθμια, που είχε ως αποτέλεσμα τον θάνατο μιας 25χρονης γυναίκας, προχώρησε η αστυνομία.
Πρόκειται για για τον Αλβανό δραπέτη, Τρεμπέτα Ερμάλ ή ΛιτόρΤην Κυριακή είχε ταυτοποιηθεί ακόμα ένας κακοποιός, ο Μάρκο Κόλα, ο οποίος πρόσφατα δραπέτευσε από τις φυλακές Τρικάλων.
Ο 35χρονος καταζητούμενος, είχε συλληφθεί τον Φεβρουάριο του 2012 για συμμετοχή σε ληστείες τραπεζών. Είχε επίσης αποδράσει από τις φυλακές Τρικάλων. Τα αποτυπώματά του βρέθηκαν στο εγκαταλελειμένο τζιπ, στον Σολωμό Κορινθίας.
Οι έρευνες της αστυνομίας για τη σύλληψη και των υπόλοιπων επικίνδυνων κακοποιών συνεχίζονται σε όλη την Πελοπόννησο.
Το μεσημέρι της Κυριακής εντοπίστηκε εγκαταλελειμμένο σε αγροτική περιοχή στο Σολωμό Κορινθίας το αυτοκίνητο που χρησιμοποίησαν οι κακοποιοί, ένα μαύρο όχημα τύπου τζιπ μάρκας Subaru Forester με αριθμό κυκλοφορίας ΥΡΟ 1394. Το όχημα μεταφέρθηκε στα εγκληματολογικά εργαστήρια της ΕΛΑΣ, καθώς οι ληστές δεν πρόλαβαν να το κάψουν.
Το χρονικό της τραγωδίας
Στις 9 το βράδυ της Παρασκευής τρεις ληστές  με δύο πολεμικά Καλάσνικοφ σε ταβέρνα στην Παλαιά Εθνική Οδό Αθηνών-Θηβών.
Ακινητοποίησαν ιδιοκτήτες και πελάτες. Άρπαξαν χρήματα, τιμαλφή και τα κλειδιά αυτοκινήτου θύματος με το οποίο διέφυγαν. Πρόκειται για ένα μαύρο τζιπ SUBARU FORESTER με αριθμό κυκλοφορίας YPO-1394.
Ακολούθησε καταδίωξη έως τα Ίσθμια προς Επίδαυρο. Εκεί οι δράστες φαίνεται να σταμάτησαν και να άνοιξαν πυρ εναντίον των αστυνομικών. Ακολούθησε συμπλοκή και σφοδρή ανταλλαγή πυρών ανάμεσα στους κακοποιούς και τους δράστες.
Γύρω στις 11:30 το βράδυ της Παρασκευής, γυναίκα οδηγός που περνούσε τυχαία από την περιοχή βρέθηκε ανάμεσα στα διασταυρούμενα πυρά. Τραυματίστηκε και μεταφέρθηκε σε νοσοκομείο της περιοχής όπου αργότερα άφησε την τελευταία της πνοή στις 3 τα ξημερώματα του Σαββάτου.
Η γυναίκα χτυπήθηκε στην πλάτη από πυροβολισμούς των ληστών, που ήταν οπλισμένοι με Καλάσνικοφ.
http://news247.gr

Read more...

Έκτακτες περιπολίες ΣΔΟΕ κατά της φοροδιαφυγής...



Από γειτονιά σε γειτονιά
Έκτακτα μέτρα φορολογικών ελέγχων αποφάσισε αιφνιδιαστικά χθες αργά το βράδυ η κυβέρνηση. Τουλάχιστον 85 περιπολικά αυτοκίνητα και 28 μοτοσικλέτες με συμβατικές πινακίδες κυκλοφορίας θα...
περιπολούν στους δρόμους της Αθήνας και θα πραγματοποιούν αιφνιδιαστικούς ελέγχους σε καταστήματα τα οποία θεωρούνται ύποπτα για φοροδιαφυγή.

Σύμφωνα με αποκλειστικές πληροφορίες της "Ε" και του "Enet.gr" τα καταστήματα στόχος του ΣΔΟΕ θα είναι καφετέριες, εστιατόρια, περίπτερα, καταστήματα ψιλικών, τυροπιτάδικα, φαστ φουντ, ζαχαροπλαστεία και άλλα. Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, το υπουργείο Οικονομικών δεσμεύτηκε ότι θα εξοικονομήσει πόρους για τις ανάγκες κίνησης των συγκεκριμένων οχημάτων καθώς εκτιμάται ότι τα έσοδα αναμένεται να υπερκαλύψουν κατά πολύ τα έξοδα κίνησής τους.

Μοναδικό πρόβλημα, φαινόταν μέχρι αργά το βράδυ, η σχετική άρνηση των υπαλλήλων του ΣΔΟΕ να οδηγήσουν στις γειτονιές της Αθήνας και άλλων μεγάλων ελληνικών πόλεων τα συγκεκριμένα οχήματα που από την ΕΛ.ΑΣ. παρέμεναν παροπλισμένα λόγω έλλειψης κονδυλίων για καύσιμα, και λόγω των περικοπών των μισθών τους.

Η ηγεσία του υπουργείου Οικονομίας και Οικονομικών δεσμεύτηκε πάντως σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, να εφοδιάσει τα συγκεκριμένα οχήματα με καύσιμα, για τουλάχιστον μία εβδομάδα. Και να δώσει μπόνους στους υπαλλήλους, αναλόγως των αποτελεσμάτων των ελέγχων.

Τα 85 αυτοκίνητα και οι 28 μοτοσικλέτες, σύμφωνα με τις προβλέψεις της ειδικής ομάδας του υπουργείου Οικονομίας, θα χρειαστούν περίπου 3.860 ευρώ σε καύσιμα για να κινηθούν για μία εβδομάδα. Σύμφωνα, όμως, με το απόρρητο σχέδιο του υπουργείου, οι ειδικές αυτές ομάδες αναμένεται να συλλέξουν έσοδα που ξεπερνούν τα 2,3 εκατομμύρια ευρώ. Και αυτά μόλις σε μία εβδομάδα.
Αναμένεται να δούμε τα αποτελέσματα....


Read more...

Διέρρευσε το κείμενο Ποια μέτρα περιλαμβάνει το κυπριακό μνημόνιο


Η κυπριακή τρόικα
Η κυπριακή τρόικα   (Φωτογραφία:  ΑΠΕ )

Λευκωσία, Κύπρος
Δημιουργία ειδικού ταμείου, όπου θα συσσωρεύονται τα έσοδα από την εκμετάλλευση των κοιτασμάτων φυσικού αερίου, μείωση δημοσίων υπαλλήλων, αυξήσεις σε ΦΠΑ, φόρους καταθέσεων και ακίνητα περιλαμβάνει το κυπριακό μνημόνιο, που έχει στην κατοχή του και δημοσιεύει το site της κυπριακής εφημερίδας Φιλελεύθερος.

Το Μνημόνιο που έχει συνομολογηθεί ανάμεσα στην κυπριακή κυβέρνηση και την τρόικα αναμένεται να υπογραφεί εντός της εβδομάδας, πιθανότατα την ερχόμενη Τετάρτη.

Η κυπριακή κυβέρνηση θα καθορίσει την τελική θέση της, εν όψει της οριστικοποίησης της δανειακής σύμβασης, σε σύσκεψη στο προεδρικό μέγαρο, στις 18:30, στην οποία θα μετέχουν και οι διαπραγματευτές της Κεντρικής Τράπεζας.
Με τη λήξη των συζητήσεων θα πραγματοποιηθεί σύσκεψη με τους πολιτικούς αρχηγούς, κατά την οποία ο Νίκος Αναστασιάδης θα ενημερώσει για τη στρατηγική της κυπριακής πλευράς.
Στόχος, ανέφερε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, είναι η μεγαλύτερη δυνατή συνεργασία και συλλογικότητα.
    Newsroom ΔΟΛ, με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ

    Read more...

    Σε δύο μήνες λήγει η μετενέργεια Κανονικά ώς τις 15 Μαΐου η χορήγηση του επιδόματος γάμου, λέει η ΓΣΕΕ


    Η Εθνική Γενική Συλλογική Σύμβαση έληξε αναγκαστικά στις 14 Φεβρουαρίου και διανύει ήδη το στάδιο της τρίμηνης παράτασης της
    Η Εθνική Γενική Συλλογική Σύμβαση έληξε αναγκαστικά στις 14 Φεβρουαρίου και διανύει ήδη το στάδιο της τρίμηνης παράτασης της   (Φωτογραφία:  Ευρωκίνηση )

    Αθήνα
    Τουλάχιστον έως τις 15 Μαΐου ισχύουν το επίδομα γάμου και οι υπόλοιποι κανονιστικοί όροι της Εθνικής Γενικής Συλλογικής Σύμβασης Εργασίας, υποστηρίζει η ΓΣΕΕ, επικαλούμενη σχετική γνωμάτευση της νομικής υπηρεσίας της Συνομοσπονδίας.

    Σύμφωνα με τη ΓΣΕΕ, η Εθνική Γενική Συλλογική Σύμβαση έληξε αναγκαστικά στις 14 Φεβρουαρίου, σύμφωνα με την Πράξη Υπουργικού Συμβουλίου (ΠΥΣ) 6/2012 με την οποία μειώθηκε ο κατώτατος μισθός, και διανύει ήδη το στάδιο της τρίμηνης παράτασης της, άρα η μετενέργεια δεν έληξε στις 31 Μαρτίου.
    Η Συνομοσπονδία, ζητά επίσης από τους εργοδότες να μην «αποτολμήσουν την περικοπή του επιδόματος γάμου και την περαιτέρω μείωση των αποδοχών των εργαζόμενων, γιατί θα πυροδοτήσουν ανεξέλεγκτες αντιδράσεις» και τονίζει ότι «κάνει όλες τις απαραίτητες ενέργειες στην κατεύθυνση υπογραφής νέας ΕΓΣΣΕ, ενώ συνεχίζει και τον δικαστικό αγώνα».
    Όπως είναι γνωστό, η ΓΣΕΕ έχει προσφύγει στην Ολομέλεια του Συμβουλίου της Επικρατείας ζητώντας την ακύρωση της ΠΥΣ 6/2012.


    Newsroom ΔΟΛ, με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ

    Read more...

    Δεν προβλέπεται από τον νόμο Με νομοθετική παρέμβαση η είσπραξη του χαρατσιού από τη ΔΕΗ το 2013


      (Φωτογραφία:  ΑΠΕ )

    Αθήνα
    Σε τεστ κυβερνητικής συνοχής εξελίσσεται το θέμα του χαρατσιού για το 2013, καθώς ο νόμος προέβλεπε την είσπραξή του από τη ΔΕΗ μόνο για το 2011 και το 2012, ενώ για την παράταση της διαδικασίας και το 2013 θα πρέπει να υπάρξει κάποιου είδους νομοθετική παρέμβαση.

    Σύμφωνα με πληροφορίες που επικαλείται το Mega, ο γενικός γραμματέας του υπουργικού συμβουλίου με αρμοδιότητα τον συντονισμό του νομοθετικού έργου της κυβέρνησης Παναγιώτης Μπαλτάκος αναζητεί τρόπους, ώστε να ξεπεραστεί κι αυτός ο σκόπελος είτε με τροπολογία είτε με πράξη νομοθετικού περιεχομένου.

    Πάντως, ο πρωθυπουργός εμφανίζεται έτοιμος να αναγγείλει μεσοσταθμική μείωση 15% στο χαράτσι, αν και ο τρόπος είσπραξης παραμένει ανοικτός.

    Δεδομένη θεωρείται η άρνηση της ΔΗΜΑΡ να συμφωνήσει σε παράταση του χαρατσιού, καθώς γι' αυτήν -όπως έχει πει ο ίδιος ο Φώτης Κουβέλης- ένα τέτοιο ενδεχόμενο θα σήμαινε νέα μέτρα.

    Από το ΠΑΣΟΚ τονίζεται ότι εάν η ΔΗΜΑΡ δεν ψηφίσει το χαράτσι, θα πράξουν κι εκείνοι το ίδιο.
    Όπως λένε στο ΠΑΣΟΚ, δεν σκοπεύουν να σηκώσουν και πάλι βάρη που δεν τους αναλογούν για να προστατευθούν άλλοι εταίροι από το βάρος παλαιότερων ή τωρινών επιλογών τους.
    Δεδομένων των εκκρεμοτήτων εν όψει της έλευσης της τρόικας, ο πρωθυπουργός διαμηνύει ότι δεν πρέπει να δοθούν αφορμές στην τρόικα, ενώ ειδοποιεί όλους τους εμπλεκόμενους υπουργούς, ότι «δεν επιτρέπονται δικαιολογίες».

    Όπως σημειώνει Το Βήμα, ο έλεγχος που κάνει ο ίδιος ο κ. Σαμαράς προς τους υπουργούς είναι «εξαντλητικός», ενώ δεν έλειψαν οι φορές που έγιναν πολύ αυστηρές συστάσεις, σε ιδιαίτερα υψηλούς τόνους.

    Το άγχος είναι μεγάλο στο πρωθυπουργικό επιτελείο, καθώς το ενδεχόμενο να υπάρξει νέα εμπλοκή στις συζητήσεις με την τρόικα θα περιπλέξει πάρα πολύ τα πράγματα σε μια ιδιαίτερα κρίσιμη στιγμή, λόγω και των ευρύτερων εξελίξεων στην ευρωζώνη με αφορμή την κυπριακή κρίση.
    Μιχελάκης: «Πολλοί υπουργοί δεν έχουν πιάσει τους ρυθμούς Σαμαρά»
    Μιλώντας στον Βήμα 99,5 ο βουλευτής Επικρατείας της ΝΔ Γιάννης Μιχελάκης εξέφρασε την πεποίθηση ότι δεν θα υπάρξουν νέα μέτρα.
    «Νέα μέτρα, δηλαδή νέες περικοπές σε μισθούς και συντάξεις ή νέοι φόροι, θεωρώ ότι δεν θα υπάρξουν. Δεν το λέω μόνο εγώ, το έχουν πει οι καθ' ύλην αρμόδιοι υπουργοί.
    » Πάνω από όλα, το έχει πει ο ίδιος ο πρωθυπουργός, που είπε ότι νέα μέτρα αυτής της μορφής δεν θα υπάρξουν. Και δεν πιστεύω ότι θα υπάρξει κυβέρνηση που θα τα φέρει και Βουλή που θα τα ψηφίσει» είπε.
    Ερωτηθείς για το ενδεχόμενο κυβερνητικού ανασχηματισμού, ο βουλευτής απάντησε:
    «Έχω ξαναπεί ότι πολλοί υπουργοί, για να μην είμαι άδικος, δεν έχουν πιάσει τους ρυθμούς Σαμαρά. Πιστεύω ότι υπάρχουν τομείς που θα έπρεπε να γίνουν κάποιες αλλαγές. Αυτό, όμως, είναι θέμα του πρωθυπουργού, που σε συνεννόηση με τους αρχηγούς των κομμάτων που στηρίζουν την κυβέρνηση, θα αποφασίσει».
    Newsroom ΔΟΛ

    Read more...

    ΠΡΩΤΑΠΡΙΛΙΑ !!! Οι διάσημες πρωταπριλιάτικες φάρσες!



    “Πιστέψτε εκείνους που ψάχνουν την αλήθεια και αμφισβητήστε εκείνους που λέν ότι την κατέχουν”
    André Gide

    Τα ψέματα της Πρωταπριλιάς είναι ένα έθιμο που μας έχει έρθει από την Ευρώπη. Υπάρχουν διάφορες εκδοχές σχετικά με τον τόπο και τον χρόνο που γεννήθηκε το έθιμο αυτό. Τρείς από αυτές, όμως, είναι οι επικρατέστερες.

    Σύμφωνα με την πρώτη εκδοχή, το έθιμο ξεκίνησε από τους Κέλτες.

    Λαός της βορειοδυτικής Ευρώπης, οι Κέλτες, ήταν δεινοί ψαράδες. Η εποχή του ψαρέματος ξεκινούσε την 1η Απριλίου. Όσο καλοί ψαράδες όμως και να ήταν, την εποχή αυτή του χρόνου τα ψάρια πιάνονται δύσκολα.

    Έτσι και αυτοί, όπως προστάζει ο "κώδικας δεοντολογίας" των ψαράδων όλων των εποχών, έλεγαν ψέματα σχετικά με τα πόσα ψάρια είχαν πιάσει. Αυτή η συνήθεια, έγινε με το πέρασμα του χρόνου "έθιμο".

    Η δεύτερη εκδοχή, η οποία θεωρείται και η ποιο βάσιμη ιστορικά, θέλει ώς γενέτειρα του εθίμου τηνΓαλλία του 16ου αιώνα.

    Μέχρι το 1564 η πρωτοχρονιά των Γάλλων ήταν η "1η Απριλίου".
    Την χρονιά αυτή όμως, και επί βασιλείας Καρόλου του 9ου, αυτό άλλαξε και Πρωτοχρονιά θεωρούνταν πλέον η 1η Ιανουαρίου.
    Στην αρχή αυτό δεν το δέχτηκαν όλοι οι πολίτες. Οι αντιδραστικοί συνέχιζαν να γιορτάζουν, την παλαιά πλέον, πρωτοχρονιά τους την "1η Απριλίου", ενώ οι υπόλοιποι τους έστελναν πρωτοχρονιάτικα δώρα για να τους κοροϊδέψουν.

    Το πείραγμα αυτό μετατράπηκε με τον καιρό σε "έθιμο". ...

    Πολλοί ισχυρίζονται ότι η «αλλαγή» αυτή έγινε το 1564 μ.Χ. αλλά η πρώτη καταγεγραμμένη αναφορά για εορτασμό της Πρωτοχρονιάς την 1η Ιανουαρίου είναι από το 1582.

    Η τρίτη εκδοχή, λοιπόν, κάνει λόγο για την γέννηση του εθίμου μέσα από τη «Γιορτή του ξεγελάσματος» της ρωμαϊκής Αφροδίτης (Venus Aprilis), η οποία εορταζόταν τέτοια εποχή, και αποτελούσε το έναυσμα για την απελευθέρωση του σώματος και του πνεύματος, μέσα σε μία φύση που αναγεννιέται…

    Από τους Κέλτες και τους Γάλλους, το έθιμο μεταλαμπαδεύτηκε σε όλο τον κόσμο, με προεξάρχουσες τις εφημερίδες στις αρχές του 20ου αιώνα και στη συνέχεια τα ηλεκτρονικά μέσα ενημέρωσης, που συχνά μεταδίδουν πολύ επιτυχημένες ειδήσεις - φάρσες.

    Το έθιμο αυτό ήρθε και στην Ελλάδα και διαφοροποιήθηκε αποκτώντας μια ελληνική χροιά. Η βασική ιδέα βέβαια παρέμεινε ίδια. Λέμε αθώα ψέματα με σκοπό να ξεγελάσουμε το «θύμα» μας.

    Σε κάποιες περιοχές, θεωρούν ότι όποιος καταφέρει να ξεγελάσει τον άλλο, θα έχει την τύχη με το μέρος του όλη την υπόλοιπη χρονιά.
    Σε κάποιες άλλες πιστεύουν ότι ο «θύτης» θα έχει καλή σοδειά στις καλλιέργειες του. Επίσης το βρόχινο νερό της πρωταπριλιάς, θεωρούν μερικοί, ότι έχει θεραπευτικές ιδιότητες.

    Όσο για το «θύμα», πιστεύεται ότι, σε αντίθεση με τον «θύτη», θα έχει γρουσουζιά τον υπόλοιπο χρόνο και πιθανότατα αν είναι παντρεμένος θα χήρεψει γρήγορα.

    Στον ελληνικό χώρο το έθιμο πρέπει να ήταν γνωστό από την εποχή των Σταυροφοριών. Η συνήθεια να λένε ψέματα δεν είναι άγνωστη στην Ελλάδα, απο "παλαιώθεν" . Μάλιστα, αποτελεί, όπως υποστηρίζει ο λαογράφος Γεώργιος Μέγας, συνήθη μηχανισμό στην προσπάθεια εξασφάλισης της επιτυχίας μιας μαγικής ενέργειας ή ενός δύσκολου έργου, βάσει της αντίληψης ότι η ψευδολογία ξεγελά και εμποδίζει τις βλαπτικές δυνάμεις.

    Σύμφωνα με τον Έλληνα λαογράφο Λουκάτο το έθιμο αυτό αποτελεί ένα σκόπιμο "ξεγέλασμα των βλαπτικών δυνάμεων που θα εμπόδιζαν την όποια παραγωγή" όπως είναι η αρχή του μήνα τόσο για τον Μάρτιο, όσο και τον Απρίλιο υποχρεώνοντας πολλούς να λαμβάνουν διάφορα "αντίμετρα" (τα λεγόμενα αλεξίκανα μέτρα).

    Διάσημες πρωταπριλιάτικες φάρσες, μερικές των οποίων είναι οι ακόλουθες :

    Το 1957, ο παρουσιαστής ειδήσεων του BBC Ρίτσαρντ Ντίμπλεμπι παρουσιάζει οπτικοποιημένο ρεπορτάζ για την ανοιξιάτικη συγκομιδή σπαγγέτι στην Ιταλία και γίνεται πιστευτός!


    Το 1993, άρθρο στη βρετανική εφημερίδα Independent ανέφερε την ανακάλυψη του χωριού του Aστερίξ από επιστήμονες των Πανεπιστημίων της Οξφόρδης και της Βρέστης.

    Σύμφωνα με το δημοσίευμα, οι ανασκαφές έφεραν στο φως νομίσματα, στα οποία απεικονίζονταν αγριογούρουνα, ενώ δεν υπήρχε ίχνος ρωμαϊκής εισβολής!


    Το 2008, το BBC παρουσίασε βίντεο με μία μοναδική ανακάλυψη. Πιγκουίνοι της Ανταρκτικής μετατρέπονται σε αποδημητικά πουλιά, πετώντας μίλια μακριά. Σύμφωνα με τον παρουσιαστή, Τέρι Τζόουνς, προορισμός τους είναι τα τροπικά δάση της Αμερικής.

    Το 1995, το ελληνικό Υπουργείο Πολιτισμού ανακοίνωσε, ότι κατά τις ανασκαφές του μετρό βρέθηκε ο τάφος του Σωκράτη. Το υπουργείο έδωσε, μάλιστα, λεπτομέρειες, ενώ σημείωνε ότι βρέθηκαν επίσης ο χιτώνας του ιδίου, αλλά και ίχνη του κωνείου που είχε πιει.

    Η είδηση έκανε το γύρο του κόσμου μέσω των ξένων ειδησεογραφικών πρακτορείων. Πρώτο στην παγίδα του Υπουργείου Πολιτισμού έπεσε το Γαλλικό Πρακτορείο Ειδήσεων, που λίγες ώρες μετά έσπευσε να ανακαλέσει…

    Βέβαια στην Ελλάδα εδώ και 36 χρόνια έχουμε συνέχεια “πολιτική πρωταπριλιά” και μάλιστα με την χειρότερη εκδοχή της.Υπάρχει όμως μία τεράστια διαφορά, το πρωταπριλιάτικο “ψέμα” είναι "αθώο" και επανορθώνεται σε μικρό χρονικό διάστημα, και η αλήθεια φανερώνεται, απο αυτόν ο οποίος λέει το “πρωταπριλιάτικο ψέμα”, σε αντίθεση με το πολιτικό σύστημα στην μεταπολιτευτική Ελλάδα τα τελευταία 36 χρόνια, το οποίο μας “χόρτασε” ψέμα, εξαπατώντας μας συνειδητά και προμελετημένα, με στόχο να εξυπηρετήσει συμφέροντα ξένα προς τον Ελληνικό λαό.

    "Ο κλέφτης και ο ψεύτης τον πρώτο χρόνο χαίρονται" λέει ο θυμόσοφος λαός μας !!!

    ΕΚΛΟΓΕΣ ΓΑΡ ΕΝ ΟΨΕΙ, ΙΔΩΜΕΝ !!!
    http://stoxasmos-politikh.blogspot.gr

    Read more...

    ΤΟΠΙΚΟΙ ΑΡΧΟΝΤΕΣ ΣΤΟ ΕΔΩΛΙΟ Με νυν και πρώην δημάρχους έχουν γεμίσει τα πινάκια των δικαστηρίων



    me-nyn-kai-proin-dimarxoys-exoyn-gemisei-ta-pinakia-ton-dikastirion 
    Τα ισόβια του πρώην δημάρχου Θεσσαλονίκης προκάλεσε σοκ στην κοινωνία, και τρόμο στους απανταχού πρώην και νυν τοπικούς άρχοντες που είτε κάθονται είτε έχουν ήδη κλείσει... ραντεβού με το εδώλιο.

    Την εκτεταμένη διαφθορά στην τοπική αυτοδιοίκηση έχει επισημάνει το σώμα επιθεωρητών δημόσια διοίκησης, και ο επικεφαλής τους, Λέανδρος Ρακιτζής, την oποία αποδίδει «στις διασυνδέσεις που υπάρχουν ανάμεσα στους αιρετούς και τους πολίτες που θέλουν να εξυπηρετήσουν τα μικροσυμφέροντα τους. Αυτό αφορά από το που θα μπει ο κάδος των απορριμμάτων μέχρι τα τετραγωνικά με βάση τα οποία θα υπολογιστούν τα τέλη! Στην Αυτοδιοίκηση η διαφθορά είναι πιο εκτεταμένη, αλλά αφορά πιο μικρά ποσά».

    Εδώ και ένα χρόνο το Ελεγκτικό Συνέδριο έχει κατηγοριοποιήσει τις πιο διαδεδομένες μορφές διαθφοράς σε δήμους και περιφέρειες: Επιχορηγήσεις σωματείων για δραστηριότητες άσχετες με τους σκοπούς τους, δαπάνες δημοσίων σχέσεων, εθιμοτυπίας και βραβείων, παράθεση γευμάτων, αξιώσεων, φωτογραφιών, προμήθειας λουλουδιών και καταχωρήσεων σε τοπικές εφημερίδες. 

    Το 2012, οι δαπάνες τις οποίες το συγκεκριμένο σώμα δεν ενέκρινε αφήνοντας αιχμές για οσμή σκανδάλων-μικρών ή μεγαλύτερων- άγγιζαν τα 77 εκατομμύρια ευρώ. 

    Οι καταδικασθέντες 

    Υπάρχει μια σειρά τοπικών αρχόντων που ήδη έχουν καταδικασθεί για υποθέσεις οι οποίες δεν έχουν γίνει γνωστές στο ευρύ κοινό. Η εβδομάδα που πέρασε είχε πλούσιο δικαστικό ρεπορτάζ. 

    Ποινή φυλάκισης 15 μηνών, με τριετή αναστολή, επιβλήθηκε από το δικαστήριο της Θεσσαλονίκης στον τέως νομάρχη, Παναγιώτη Ψωμιάδη, ο οποίος παραπέμφηκε σε δίκη κατηγορούμενος για την υπόθεση με τη λίμνη Κορώνεια. 

    Ο τέως Νομάρχης κρίθηκε ένοχος, για αδικήματα της παράβασης καθήκοντος και της απιστίας, ενώ τον αθώωσε για το αδίκημα της ρύπανσης περιβάλλοντος. 

    Ο κ. Ψωμιάδης, μεταξύ άλλων, κατηγορείται ότι δεν συγκρότησε τα προβλεπόμενα από το νόμο κλιμάκια, για τον έλεγχο, την τήρηση και την επιβολή κυρώσεων, σε ιδιοκτήτες βιομηχανιών και άλλων μονάδων, που ρυπαίνουν τη λίμνη, ενώ φέρεται ότι καθυστέρησε τον επανέλεγχο των βιομηχανιών αυτών. 

    Ο πρώην νομάρχης Θεσπρωτίας καταδικάστηκε σε ποινή φυλάκισης 3 ετών και 6 μηνών με αναστολή, για χρηματισμό, που κατεγράφη με κρυφή κάμερα. Το Τριμελές Εφετείο Θράκης επέβαλε ποινή φυλάκισης επτά μηνών με τριετή αναστολή στο δήμαρχο Καβάλας και πρόεδρο της Περιφερειακής Ένωσης Δήμων Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης Κωστή Σιμιτσή με την κατηγορία της παράβασης καθήκοντος. 

    Ο δήμαρχος Καβάλας κατηγορείται ότι αρχικά δεν ανάστειλε την άδεια λειτουργίας σε καφέ μπαρ της Καβάλας και στη συνέχεια δεν προέβη στη σφράγιση του καταστήματος λόγω των υπεράριθμων τραπεζοκαθισμάτων που είχε τοποθετήσει σε εξωτερικό χώρο.

    Οι νέες ποινικές διώξεις 

    Οι δικαστές έχουν πολλή δουλειά και το επόμενο χρονικό διάστημα, καθώς ασκήθηκαν ουκ ολίγες ποινικές διώξεις σε αιρετούς και πρώην αιρετούς των τοπικών κοινωνιών. Για παράβαση καθήκοντος διώκεται ο δήμαρχος Τοπείρου Ξάνθης Στέλιος Χατζηευαγγέλου σε δίκη η οποία έχει οριστεί για τις 14 Απριλίου 2013. 

    Ο κ. Χατζηευαγγέλου καταδικάστηκε πρωτόδικα πριν από μερικές ημέρες για παράβαση καθήκοντος με ποινή φυλάκισης 15 μηνών και στέρηση των πολιτικών του δικαιωμάτων για έναν χρόνο, απόφαση στην οποία ωστόσο ο ίδιος έχει ασκήσει έφεση. 

    Αυτή τη φορά ο Δήμαρχος Τοπείρου κατηγορείται πως διατήρησε στη θέση της ανταποκρίτριας του ΟΓΑ υπάλληλο ενώ δεν έπρεπε. 

    Στο Βόλο, οι ποδηλατόδρομοι που κατασκευάστηκαν και κρίθηκαν επικίνδυνοι λόγω πλάτους για τη σωματική ασφάλεια των χρηστών, οδήγησαν στο εδώλιο σύσσωμο σχεδόν το προηγούμενο δημοτικό συμβούλιο της πόλης. 

    Ποινική δίωξη άσκησε μετά από τρία χρόνια προκαταρκτικής έρευνας η Εισαγγελία Πρωτοδικών Βόλου, εις βάρος πολιτικών προσώπων, επί δημαρχίας Αλέκου Βούλγαρη, μεταξύ των οποίων οι αντιδήμαρχοι Γ. Στάμος, Γ. Δανηλόπουλος και ο πρόεδρος της Επιτροπής Κυκλοφοριακού Σχεδιασμού Χ. Σκυργιάννης. 

    Στο εδώλιο θα κληθούν 15 συνολικά άτομα, που κατηγορούνται για την κατασκευή ενός έργου, χωρίς προδιαγραφές ασφαλείας. Κατηγορούνται όσοι ενέκριναν το πλάτος των ποδηλατόδρομων στο 1,7 μέτρο, χωρίς να πληρούνται οι προδιαγραφές για πλάτος 2 μέτρων. 

    Ο ανακριτής Κω απήγγειλε κατηγορίες κατά του Δημάρχου Καλύμνου Δ.Διακομιχάλη για το θέμα της αλλαγής του οικονομικού αντικειμένου των χωματουργικών εργασιών του έργου του ΧΥΤΑ. Για το θέμα αυτό, έχουν ήδη απαγγελθεί κατηγορίες σε βαθμό κακουργήματος στον τέως Δήμαρχο Γ.Ρούσσο, σε δημοτικό υπάλληλο και σε 14 δημοτικούς συμβούλους της περιόδου εκείνης που ψήφισαν σε συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου την αλλαγή αυτή.

    Ντίνα Καραμάνου 
    http://newpost.gr/

    Read more...

    ΟΤΑΝ ΔΡΑΠΕΤΕΥΟΥΝ ΟΙ ΔΟΛΟΦΟΝΟΙ


    ΜΟΝΟ ΛΑΓΟΥΜΙΑ ΔΕΝ ΕΣΚΑΨΑΝ ΣΤΑ ΤΡΙΚΑΛΑ Σ’ΑΠΕΥΘΕΙΑΣ ΣΥΝΔΕΣΗ ΜΕ ΣΥΝΕΡΓΟΥΣ 
    Γράφει ο Βασίλης Χήτος
    Είναι οι ανέμελες στιγμές της Κατερίνας, τότε που έκανε όνειρα για την ζωή της … Είναι σαν ψέμα, αύριο 1η Απριλίου οι γονείς της Κατερίνας Ζώγαλη, καλούνται να κηδέψουν την μοναχοκόρη τους, τα αδέλφια της... 
    Νίκος και Παναγιώτης  θα σηκώσουν στους ώμους το βαρύ φορτίο της απώλειας της 25χρονης, που βλήθηκε πισώπλατα και ενώ οδηγούσε αμέριμνη, από τα πυρά του Καλάσνικοφ του Αλβανού δολοφόνου που επέβαινε στο κλεμμένο Subaru. Η κοπέλα  δολοφονήθηκε ενώ επέστρεφε από την δουλειά της, από το όχημα στο οποίο επέβαινε ο Μαριάν Κόλα, δραπέτης των φυλακών Τρικάλων που αιματοκύλισε για 2η φορά την αναμέτρησή του με τους αστυνομικούς, όπως την πρώτη φορά στο Βύρωνα. Τότε που βιοπαλαιστής Βορειοηπειρώτης βρέθηκε τυχαία ανάμεσα σε διασταυρώμενα πυρά με αποτέλεσμα να σκοτωθεί αλλά από όπλο αστυνομικού του Τμήματος Διαρρηκτών, που δέχονταν τις βολές του επικίνδυνου ληστή και των συνεργών του, μέσα στον κόσμο. Για την απόδραση του Κόλα από τα Τρίκαλα δεν θα λογοδοτήσει κανείς αφού δια στόματος Ρουπακιώτη η ομαδική απόδραση των 11 έγινε με «καταδρομική επιχείρηση» συμπατριωτών τους, απ’ έξω που «ράντισαν» τον χώρο με χειροβομβίδες. Όμως ο υπουργός δεν μας είπε πως  ένα σωρό κρατούμενοι διοργάνωναν επί ημέρες την καταρρίχησή τους και δεν το πήρε χαμπάρι κανείς δεσμοφύλακας. Αυτοσχέδια, σχοινιά, σκάλες και πριονισμένα κάγκελα για να μπορέσουν να βγουν στην ταράτσα.   Ούτε δόθηκε απάντηση για τις συνεννοήσεις τους, πως δηλαδή βρέθηκαν τα κινητά τηλέφωνα στα κελιά για να έχουν τη δυνατότητα οι Αλβανοί της καθοδήγησης … Εκτός και αν τα κινητά στις φυλακές … κοστίζουν πολύ ακριβά στους κατόχους τους!

    Read more...

    ΑΥΤΟΙ ΕΒΓΑΛΑΝ ΤΑ ΕΚΑΤΟΜΜΥΡΙΑ ΤΟΥΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΚΥΠΡΟ ΓΙΑ ΝΑ ΓΛΙΤΩΣΟΥΝ ΤΟ "ΚΟΥΡΕΜΑ"


    Τέσσερις σελίδες με τα ονόματα 132 εταιρειών και ορισμένων φυσικών προσώπων που απέσυραν το μεγαλύτερο μέρος των καταθέσεών τους σε ευρώ, δολάρια και ρούβλια που διατηρούσαν στην κυπριακή τράπεζα «Λαϊκή» αποκαλύπτει... 
    το protothema.gr.
    Οι μεταφορές των χρημάτων το συνολικό ύψος των οποίων προκαλεί ίλιγγο έγιναν μέσα σε 15 ημέρες, και συγκεκριμένα το διάστημα από την 1η μέχρι τις 15 Μαρτίου του 2013. Την Παρασκευή 15 Μαρτίου συνεδρίασε το Eurogroup στο οποίο αποφασίστηκε επισήμως η επιβολή τέλους, όπως αποκλήθηκε το «κούρεμα», στις καταθέσεις εταιρειών και φυσικών προσώπων σε όλες τις τράπεζες της Κύπρου. Οι συγκεκριμένες 132 εταιρείες και φυσικά πρόσωπα φαίνεται ότι είχαν «εσωτερική» ενημέρωση για την επικείμενη εφάπαξ φορολόγηση των καταθέσεών τους στις κυπριακές τράπεζες γι αυτό και όπως αποδεικνύεται από τα στοιχεία που περιέχονται στις λίστες, στις περισσότερες των περιπτώσεων, απέσυραν το σύνολο των καταθέσεών τους σε ευρώ, δολάρια και ρούβλια, τις οποίες μετέφεραν σε άλλα τραπεζικά ιδρύματα εκτός Κύπρου, τα οποία προφανώς θεώρησαν «ασφαλές λιμάνι».

    Η αποκάλυψη της λίστας, που αποδεικνύει ότι η εκροή καταθέσεων από τη Λαϊκή Τράπεζα σε άλλα χρηματοπιστωτικά ιδρύματα εκτός Κύπρου έγινε μαζικά, δημιουργεί βάσιμες υποψίες ότι ορισμένοι είχαν εμπιστευτική πληροφόρηση για τις αποφάσεις που θα λαβάνονταν από τις υπόλοιπες 16 χώρες της Ευρωζώνης ως αντάλλαγμα για τη χρηματοδότηση των ελλειμμάτων της κυπριακής οικονομίας.

    Πέρα από το τεράστιο ηθικό ζήτημα που εγείρεται, η κυβέρνηση του Νίκου Αναστασιάδη είναι βαριά εκτεθειμένη, αφού σε ορισμένες περιπτώσεις, αυτοί που έβγαλαν τεράστια κεφάλαια εκτός Κύπρου είναι συγγενείς του προέδρου της Κυπριακής Δημοκρατίας, όπως η εταιρεία Loutsios & Sons ltd ιδιοκτησίας του πατέρα του γαμπρού του Νίκου Αναστασιάδη, που τρεις ημέρες πριν την απόφαση για «κούρεμα» καταθέσεων μετέφερε σε βρετανική τράπεζα 21 εκατ. ευρώ!

    Διαβάστε τις λίστες με όλα τα ονόματα των εταιρειών και φυσικών προσώπων που απέσυραν τις καταθέσεις τους από την Κύπρο το διάστημα από την 1η μέχρι τις 15 Μαρτίου.

    Η πρώτη στήλη είναι ονομάτα εταιρειών και φυσικών προσώπων, στη δεύτερη καταγράφονται τα ποσά που αποσύρθηκαν, στην τρίτη στήλη αναφέρεται το υπόλοιπο στον λογαριασμό της Λαϊκής, στην τέταρτη το νόμισμα και στην πέμπτη και τελευταία στήλη αναφέρεται η ημερομηνία της μεταφοράς. 
    Πηγή : protohema.gr








    Read more...

    Η τρόικα απείλησε τον Αρχιεπίσκοπο Κύπρου για τις αγωγές...





    Ο Αρχιεπίσκοπος Κύπρου Χρυσόστομος δήλωσε ότι απειλήθηκε από την Τρόικα για να αποσύρει την προσφυγή που υπέβαλε στο Ανώτατο Δικαστήριο κατά της απόφασης για κατάργηση των ... υφισταμένων μετόχων της Τράπεζας Κύπρου μεταξύ των οποίων είναι και η Εκκλησία.
    Ο Αρχιεπίσκοπος είπε πως τον απείλησαν ότι «θα πτωχεύσουν και τις δύο τράπεζες» και ο ίδιος απάντησε «να τις πτωχεύσουν». Ο Αρχιεπίσκοπος Χρυσόστομος έθεσε ως όρο για να αποσύρει τις αγωγές την παραίτηση του διοικητή της Κεντρικής Τράπεζας και του υπουργού Οικονομικών, τους οποίους θεωρεί υπεύθυνους για τους κακούς χειρισμούς που οδήγησαν στο κλείσιμο της Λαϊκής Τράπεζας και της περιπέτειες της Τράπεζας Κύπρου.


    Read more...