Δευτέρα 1 Απριλίου 2013

«Αιφνιδιαστικές αποφάσεις» Αντίθετη η ΟΛΜΕ με τις εξετάσεις στα πρότυπα και πειραματικά σχολεία


Φωτ. αρχείου
Φωτ. αρχείου   (Φωτογραφία:  Eurokinissi )

Αθήνα
Την αντίθεσή της με την απόφαση του υπουργείου Παιδείας να εφαρμόσει από εφέτος την μέθοδο των εξετάσεων για την εισαγωγή στα πρότυπα και πειραματικά σχολεία, εκφράζει η Ομοσπονδία Λειτουργών Μέσης Εκπαίδευσης (ΟΛΜΕ). Σε ανακοίνωση της τονίζει μεταξύ άλλων:

«Μόλις δύο μήνες πριν την λήξη του διδακτικού έτους, ανακοινώθηκε από το υπουργείο Παιδείας η ενεργοποίηση των διατάξεων του ν. 3966/11, με τη διενέργεια εξετάσεων στα Πρότυπα - Πειραματικά Σχολεία της χώρας, προκαλώντας τόσο το κοινό αίσθημα όσο και τεράστια προβλήματα στην εκπαιδευτική διαδικασία στους μαθητές μας και στις οικογένειές τους».

Επίσης οι καθηγητές αναφέρουν ότι οι μαθητές των σχολείων αυτών θα πρέπει τόσο για την είσοδό τους στα Πρότυπα - Πειραματικά Γυμνάσια όσο και στα Πρότυπα - Πειραματικά Λύκεια να εξετασθούν σε ειδικές εξετάσεις στο τελευταίο δεκαήμερο του Ιουνίου. «Με τις αιφνιδιαστικές αυτές αποφάσεις του υπουργείου Παιδείας» προσθέτει η ανακοίνωση «ανατρέπεται ο οικογενειακός και εκπαιδευτικός προγραμματισμός των μαθητών/τριών και των οικογενειών τους» αναφέρει η Ομοσπονδία και επισυνάπτει σχετικό απόσπασμα απόφασης του Συνηγόρου του Πολίτη.

Σε αυτό το πλαίσιο υπογραμμίζουν: «Δηλώνουμε την πλήρη και απόλυτη αντίθεσή μας σε ένα τέτοιο μέτρο, με δεδομένη την αντίθεση του κλάδου μας τόσο συνολικά στο ν.3966/11 όσο και στη διενέργεια επιπλέον εξετάσεων για την αλλαγή βαθμίδας εκπαίδευσης. Με μια ακραία έκδοση της αριστείας, γίνεται προσπάθεια διαχωρισμού των μαθητών που ήδη φοιτούν με έναν τρόπο που θα μπορούσε να χαρακτηριστεί και ιδιότυπα ρατσιστικός, εισάγοντας την έννοια της αλλαγής του σχολικού περιβάλλοντος με βάση μια 2ωρη εξέταση αμφιβόλου ποιότητας που δεν συνάδει με την ουσία και τους στόχους του Δημόσιου σχολείου».

Και η ΟΛΜΕ καταλήγει: «Επιπλέον, παρατηρείται πρωτοφανής έξαρση των διαφημίσεων ιδιωτικών φροντιστηρίων και μάλιστα με διαφημιστικά φυλλάδια έξω από τα σχολεία αυτά».
Newsroom ΔΟΛ, με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ

Δεν υπάρχουν σχόλια: