Παρασκευή 9 Ιουλίου 2010

Παρέμβαση εισαγγελέα για την "ΑΓΡΟΓΗ"


Την παρέμβαση της δικαιοσύνης προκάλεσαν οι αποκαλύψεις των τελευταίων ημερών για σειρά παράνομων προσλήψεων στην εταιρεία «ΑΓΡΟΓΗ». Μετά τις καταγγελίες του αντιπροέδρου της Κυβέρνησης Θεόδωρου Πάγκαλου, αλλά και σειρά δημοσιευμάτων η προϊσταμένη της Εισαγγελίας Πρωτοδικών της Αθήνας Ελένη Ράικου διέταξε προκαταρκτική εξέταση. Την έρευνα ανέλαβε να διενεργήσει ο εισαγγελέας Πρωτοδικών Ευάγγελος Ιωαννίδης, προκειμένου να εντοπίσει αν, στην υπόθεση, προκύπτει διάπραξη αυτεπαγγέλτως διωκόμενων αδικημάτων για μη πολιτικά πρόσωπα.



Read more...

"Θα στηρίξουμε και τον αδύναμο νέο"


"Κάνουμε τα πάντα για να αλλάξουμε για πάντα την Ελλάδα" τόνισε ο πρωθυπουργός Γιώργος Παπανδρέου και επισήμανε την ανάγκη "να μπει τέλος στο πελατειακό σύστημα, που μαστίζει και τη νέα γενιά» και απηύθυνε έκκληση στη νεολαία για κοινό αγώνα, σημειώνοντας ότι "χωρίς την ενεργή παρουσία των νέων, η Ελλάδα δεν θα αλλάξει".

Ο κ. Παπανδρέου περιέγραψε το "παλιό πελατειακό κράτος, το οποίο αποτελεί παράγοντα καθυστέρησης, παρακμής και εξάρτησης, με τη νοοτροπία που καλλιεργεί, τόσο στις σχέσεις πολίτη-Δημοσίου, όσο και στις σχέσεις που οικοδομεί κατά παράδοση η χώρα με τους "πάτρωνές" της".

"Θα πετύχουμε την επανάσταση αυτή με τη ζωντανή συμμετοχή των νέων, ώστε να πάψουμε να ζούμε το παράδοξο, η σημερινή γενιά να είναι μορφωμένη με τις περισσότερες παραστάσεις, να έχει ταξιδέψει περισσότερο, (σσ. να διαθέτει) τα περισσότερα προσόντα και δεξιότητες - και όμως να αντιμετωπίζει τον κίνδυνο να ζήσει χειρότερα από κάθε προηγούμενη" ανέφερε ο Πρωθυπουργός.

Σύμφωνα με τον κ. Παπανδρέου, η αλληλεγγύη των γενεών βρίσκεται στο επίκεντρο του νέου Ασφαλιστικού. "Θα στηρίξουμε και τον αδύναμο νέο μέσα από ένα προνοιακό σύστημα, πού δημιουργούμε, αλλά θα στηρίξουμε και τον δημιουργικό. Οι νέοι χρειάζονται απελευθέρωση των δυνατοτήτων τους και όχι περιορισμούς" ανέφερε.

Όπως είπε ο Πρωθυπουργός, έχει ζητήσει από μία κορυφαία προσωπικότητα -τον Σουηδό Γιοακίμ Πάλμε, γιό του Ούλοφ Πάλμε- να ηγηθεί μιας διεθνούς ομάδας να αξιολογήσει το προνοιακό μας σύστημα, αλλά παράλληλα να κοιτάξει και τα θέματα νέας γενιάς - "γιατί είναι υπεύθυνος του Ινστιτούτου Μελλοντικών Σπουδών και είναι γνώστης του κράτους πρόνοιας, πρόεδρος του Παγκόσμιου Ινστιτούτου Ερευνών Κράτους Πρόνοιας, που μάχεται και ενάντια στη φτώχεια".

"Χρειάζονται αλλαγές, ώστε οι νέοι να είναι στην αιχμή της παγκόσμιας γνώσης. Είναι ώρα να συνδεθούν τα ΑΕΙ με την περιφερειακή ανάπτυξη. Δεν αρκεί να ξιφουλκούμε κατά του Μνημονίου, ή να δημαγωγούμε εναντίον των βαρβάρων, γιατί και ο ίδιος ξέρω τι σημαίνουν οι άγριες διαθέσεις των αγορών και τις ανατροπές, που χρειάζονται και έχουμε προτείνει, ως σοσιαλιστές", ανέφερε ο ίδιος.

Επιπλέον, μεταξύ άλλων, είπε: "Από τις προσλήψεις και προαγωγές στο Δημόσιο, μέχρι το πώς λειτουργεί το φορολογικό σύστημα, το σπάσιμο γραφειοκρατικής δομής του κράτους μέχρι την πλήρη διαφάνεια για το πώς θα λειτουργούν τα υπουργεία, όλα αυτά απαιτούν μιαν επανάσταση και πρωτοπόρα θα πρέπει να είναι η νέα γενιά. Γι' αυτό την καλώ: "Ελάτε να αλλάξουμε την Ελλάδα, πάρτε την τύχη στα χέρια σας".

Κλείνοντας, ο κ. Παπανδρέου έκανε έκκληση -όπως είπε- προς όλους στις εκλογές της Αυτοδιοίκησης να βάλουν νέους ανθρώπους. Κάντε τον Καλλικράτη μοχλό ανατροπών και αλλαγών με τους νέους ανθρώπους, είπε χαρακτηριστικά.

.i-reportergr.
Read more...

«Αδειάζει» Λοβέρδο η ΓΣΕΕ για τη διαιτησία

.nooz.gr
Με ανακοίνωσή της η ΓΣΕΕ «αδειάζει» τουν υπουργό Εργασίας, σημειώνοντας ότι δεν έχει επιτευχθεί καμία συμφωνία με τους εργοδοτικούς φορείς για το θέμα της διαιτησίας. Να σημειωθεί οτι ο κ. Λοβέρδος απέσυρε χθες τα σχετικά άρθρα του νομοσχεδίου σημειώνοντας οτι οι κοινωνικοί εταίροι βρίσκονται κοντά σε συμφωνία

Η ανακοίνωση της ΓΣΕΕ

«Σχετικά με αναφορές περί συμφωνίας των κοινωνικών εταίρων για το θέμα του ΟΜΕΔ, η ΓΣΕΕ διευκρινίζει τα εξής:
Ουδέποτε επήλθε συμφωνία της Συνομοσπονδίας με τους Εργοδοτικούς φορείς για το θέμα της διαιτησίας. Η απόφαση του Υπουργείου Εργασίας να αποσύρει το σχετικό άρθρο δεν σχετίζεται σε καμία περίπτωση με κατάληξη σε κοινή θέση των Κοινωνικών Εταίρων.

Εάν υπήρχε μια τέτοια συμφωνία θα είχε γνωστοποιηθεί στους άμεσα ενδιαφερόμενους που είναι οι εργαζόμενοι τους οποίους εκπροσωπούμε. Απαιτούμε την διατήρηση του θεσμού του ΟΜΕΔ, κάτι που αποτελεί μια από τις βασικές διεκδικήσεις μας στις διαπραγματεύσεις για την υπογραφή της νεας ΕΓΣΣΕ»
Read more...

ΥΠΕΡ ΤΩΝ ΠΡΟΩΡΩΝ ΕΚΛΟΓΩΝ Ο ΚΑΣΤΑΝΙΔΗΣ!...


ΔΗΛΩΣΗ ΣΟΚ ΣΤΟΝ "ΘΕΜΑ 98,9"...
Υπέρ της διεξαγωγής πρόωρων εκλογών τάχθηκε εμμέσως πλην σαφώς ο υπουργός Δικαιοσύνης, Διαφάνειας και Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων, Χάρης Καστανίδης σε συνέντευξή του στον ραδιοφωνικό σταθμό ΘΕΜΑ 9.89. Ο κ. Καστανίδης είπε...
χαρακτηριστικά ότι «ή μια γενναία κυβέρνηση όπως αυτή θα σώσει τη χώρα αλλά η κεντροαριστερά θα εξαφανιστεί για 30 χρόνια ή θα πρέπει να υπάρχουν διαδικασίες νέας δημοκρατικής νομιμοποίησής της κυβέρνησης». Επίσης, έκανε λόγο για μέτρα που προκαλούν ιδεολογική πικρία και που καμία σοσιαλιστική κυβέρνηση δεν θα ελάμβανε εάν δεν ήταν απόλυτη ανάγκη.>

Read more...