Κυριακή 29 Σεπτεμβρίου 2013

Ετοιμάζονται εντάλματα σύλληψης για 20 αστυνομικούς



Πόρισμα της υπηρεσίας Εσωτερικών Υποθέσεων της ΕΛ.ΑΣ. "καίει" τουλάχιστον 20 αστυνομικούς, οι οποίοι φέρονται να έχουν συμμετοχή στις δραστηριότητες της Χρυσής Αυγής
Στον υπουργό Προστασίας του Πολίτη Νίκο Δένδια αναμένεται να παραδοθεί μέσα στις επόμενες δύο εβδομάδες πόρισμα της υπηρεσίας Εσωτερικών Υποθέσεων της ΕΛ.ΑΣ., με το οποίο έχει τεκμηριωθεί η συμμετοχή τουλάχιστον 20 αστυνομικών στη Χρυσή Αυγή.
Για τους συγκεκριμένους αστυνομικούς, σύμφωνα με το Βήμα της Κυριακής, θα εκδοθούν εντάλματα σύλληψης και θα τεθούν σε διαθεσιμότητα ενώ για όσους προκύψει εμπλοκή σε κακουργηματικές πράξεις θα βρεθούν ενώπιον του εισαγγελέα.
Εν τω μεταξύ, η αστυνομία βρίσκεται σε επιφυλακή σε όλη τη χώρα. Όλες οι άδειες έχουν ανακληθεί και έχουν αυξηθεί οι περιπολίες προκειμένου να αποφευχθούν τυχόν επεισόδια από μέλη της Χρυσής Αυγής.

Read more...

Κωνσταντίνος Πλεύρης: "Είμαι φασίστας αλλά δεν έχω στο χέρι μου τη σβάστικα"



Τι δηλώνει για τη γνωριμία του με τον Νίκο Μιχαλολιάκο και γιατί χαρακτηρίζει στα στελέχη της Χρυσής Αυγή υπόκοσμο
Ως υπόκοσμο χαρακτηρίζει τα στελέχη της Χρ. Αυγής που βιαιοπραγούν ο Κωνσταντίνος Πλέυρης σε συνέντευξή του στο Έθνος της Κυριακής.
«Όποιος προβαίνει σε βιαιοπραγίες δεν ασκεί πολιτική. Είναι υπόκοσμος» λέει ο γνωστός εθνικιστής σημειώνοντας έχω δηλώσει ότι είμαι φασίστας αλλά δεν έχω στο χέρι μου τη σβάστικα».
Αναφερόμενος στα στελέχη της Χρυσής Αυγής δηλώνει: "Οι περισσότεροι μου είναι παντελώς άγνωστοι. Διότι ο χώρος τον οποίο εκινούμην εγώ δεν έχει σχέση με το δικό τους χώρο. Απόι τα στελέχη της Χρυσής Αυγή ξέρω φυσικά τον Μιχαλολιάκο, ο οποίος ήτο και στην 4 Αυγούστου, παλία, νεαρό παιδί, έχω συνεργαστεί μαζί του γιατί κάποτε κατεβήκαμε μαζί σε εκλογές και για τα υπόλοιπα μέλη της Χρυσής Αυγής έχω μια γνώμη, για τον κ. Παππα, τον οποίο έχω ακούσε σε διάφορες ομιλίες του. "
Αναφερόμενος ειδικά στον Νίκο Μιχαλολιάκο επισημαίνει:
"Δεν συμφωνώ με τις πολιτικές απόψεις, όσον αφορά τας μεθόδους και την τακτική δράσεως. Δηλαδή εγώ πιστεύω ότι η τακτική του θα εστρέφετο στη μαζικοποιήση του κινήματος το οποίο έχει, δηλαδή θα εγένεντο συγκεντρώσεις, ομιλίες θα εξεδίδοντο βιβλία, έντυπα... Μιλάμε για τρόπο νόμιμο. Δεν ποινικοποιούμε τις  πολιτικές ιδέες.
Δεν βγαίνουμε έξω να βαρέσουμε μπουνιές. Πιστέψτε με. Έχει διαφορά το να ανοίγουμε αυτιά από το να τραβάμε αυτιά. Να κάνουμε ιδεολογικό αγώνα. Να μην κάνουμε πεζοδρομιακό αγών.
Δηλαδή το να κατέβουν 4, 5 να πάνε να δείρουνε έναν μετανάστη εκτός του ότι δεν έχει σχέση με τον εθνικισμό, εκτός του ότι είναι ανανδρεία, δεν μπορεί πέντε να δέρνουν ένα εντάξει...Υπάρχει και το εξής θέμα. Δεν προτείνεις κάποια λύση. Δηλαδή εγώ βλέπω τα κενά της Χρυσής Αυγής. Στην παιδεία τι λέει στους μετανάστες τι λεει. Το έξω οι μετανάστες είναι σχήμα λόγου, δηλαδή πως θα τους βγάλουμε έξω την άλλη μέρα; Θα πατήσεις κανένα κουμπί και θα φύγουνε που θα πάνε;"
Και καταλήγει: "Έχω δηλώσει ξεκάθαρα ότι  έιμαι φασίστας, ότι θέλετε, δεν έχω όμως στο χέρι μου τη σβάστικα".
Ο κ. Πλεύρης  δηλώνει ενάντιος της Χρυσής Αυγής: "Εάν αυτό το χτύπημα, αυτή η βίαια πράξη, η εντολή προέρχεται ιεραρχικά από τα άνω προς τα κάτω, τότε ευθύνεται η οργάνωσις. Την παίρνεις στο λαιμό σου την οργάνωση,  που είναι συγκεκριμένα άτομα, ένα ολόκληρο κίνημα που είναι 500.000 που την ψήφισαν."

Read more...

Με ναζιστικό χαιρετισμό και υποταγή στο Μιχαλολιάκο παραδόθηκε ο Χρήστος Παππάς



"Έρχομαι αυτοβούλως δεν έχω τίποτα να κρύψω, η αλήθεια θα λάμψει, ο εθνικισμός θα κερδίσει", δήλωσε (vids)
"Ζήτω η Χρυσή Αυγή. Ζήτω!", φώναξε στα τηλεοπτικά συνεργεία, τη στιγμή που εισερχόταν στο κτίριο της ΓΑΔΑ, ο βουλευτής Επικρατείας της Χρυσής Αυγής, Χρήστος Παππάς, ο οποίος αναζητούνταν από την αστυνομία για 24 περίπου ώρες και πλέον κρατείται στην Αντιτρομοκρατική Υπηρεσία.
"Έρχομαι αυτοβούλως δεν έχω τίποτα να κρύψω, η αλήθεια θα λάμψει, ο εθνικισμός θα κερδίσει", δήλωσε ο Χρήστος Παππάς, ο οποίος έφτασε στη ΓΑΔΑ με ταξί.
Ο βουλευτής έκανε ακόμα λόγο για πολιτικές διώξεις και είπε στους δημοσιογράφους, «Είμαι απολύτως ελεύθερος».Κατά την είσοδο στην ΓΑΔΑ, χαιρέτησε με ναζιστικό χαιρετισμό και δήλωσε ότι αρχηγός της Χρυσής Αυγής είναι ο Νίκος Μιχαλολιάκος.
Με τη σύλληψή του κλείνει ο κύκλος των συλλήψεων βουλευτών της Χρυσής Αυγής.

Read more...

«Η Εκκλησία απέναντι στο ναζισμό»...


«Η Εκκλησία απέναντι στο ναζισμό»

«Η Εκκλησία δεν κλείνει τα μάτια μπροστά στις θηριωδίες, αντίθετα τις εντοπίζει και τις καταπολεμά με αυξημένη ευαισθησία» δηλώνει ο Μητροπολίτης Δημητριάδος Ιγνάτιος στην «Κυριακάτικη Ελευθεροτυπία».

«Όλο της το οικοδόμημα είναι...
θεμελιωμένο σε αίμα μαρτύρων που από την αρχή της ιστορίας της μέχρι και σήμερα υφίστανται απίστευτη βιαιότητα εξαιτίας της πίστης και της δράσης των μελών της.

Ο κατάλογος εξόντωσης των ναζί δεν περιελάμβανε μόνο εβραίους, τσιγγάνους, ψυχασθενείς, αλλά και χριστιανούς, οι οποίοι αντιτάχθηκαν στην άνοδο του ναζισμού και εκτελέστηκαν ή κλείστηκαν στα στρατόπεδα συγκεντρώσεως.

Η ναζιστική ιδεολογία υπήρξε πάντα ταυτισμένη με τη χειρότερη μορφή βίας, υπήρξε όμως και βαθύτατα αντιχριστιανική. Και η σημαντικότερη αντίθεση της Εκκλησίας με το ναζισμό, δηλαδή ο διαχωρισμός των ανθρώπων σε υπερανθρώπους και υπανθρώπους.

Για αυτό και η Εκκλησία, χωρίς επιφύλαξη στέκεται απέναντι στις ναζιστικές ομάδες και τις πρακτικές τους. Η Εκκλησία δεν θα πάψει ποτέ να αντιμετωπίζει τους ανθρώπους χωρίς ετικέτες και να βλέπει σε αυτούς εικόνες Θεού ανεπανάληπτες».

Read more...

Πληρώνουμε με "καπέλο" 30%...




Επιχείρηση «καθαρές-"net" τιμές» ξεκινά η κυβέρνηση, επιδιώκοντας το ξεφούσκωμα των τιμών των προϊόντων, αλλά και την αντιμετώπιση της φοροαποφυγής των βιομηχανιών και των αλυσίδων λιανικού εμπορίου.

Σύμφωνα με...
πληροφορίες, ο Πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς έχει δώσει το «πράσινο φως» στον υπουργό Οικονομικών Γιάννη Στουρνάρα και στον υφυπουργό Ανάπτυξης, Θανάση Σκορδά, να ετοιμάσουν νομοθετική διάταξη με την οποία θα αναγράφονται στα τιμολόγια όλες οι παροχές που κάνουν οι εγχώριες και πολυεθνικές επιχειρήσεις, μετά τη χονδρική πώληση των προϊόντων τους στα σούπερ μάρκετ και στα άλλα καταστήματα λιανικής.

Αυτά τα «δώρα» δίνονται από τις βιομηχανίες στο εμπόριο, προκειμένου να αποκτήσουν καλύτερη θέση στα ράφια των σημείων πώλησης. Η μορφή τους είναι πιστωτικά σημειώματα, εκπτώσεις επί του τιμολογίου, επιπλέον παλέτες προϊόντων, κλπ.

Ωστόσο, οι παροχές αυτές, στην πλειονότητά τους, δίνονται, όπως προαναφέρθηκε, εκ των υστέρων κι επιπλέον δεν μετακυλίονται εξ΄ ολοκλήρου στην κατανάλωση. Δηλαδή, δεν φαίνονται στους τιμοκαταλόγους χονδρικής πώλησης, αλλά και στο τέλος οι καταναλωτές δεν αγοράζουν όσο θα έπρεπε φθηνότερα τα προϊόντα.

Πρέπει να σημειωθεί ότι έρευνες του υπουργείου Ανάπτυξης έχουν δείξει πως οι παροχές φουσκώνουν κατά 25% με 30% την τελική τιμή του προϊόντος.



Πηγή: ΕΘΝΟΣ ΤΗΣ ΚΥΡΙΑΚΗΣ

Read more...

Εκλογές στις 3 Νοεμβρίου;...





Για εθνικές εκλογές ετοιμάζονται πλέον τα επιτελεία του Αντώνη Σαμαρά και του Αλέξη Τσίπρα μετά και τις συλλήψεις του Μιχαλολιάκου και άλλων στελεχών της Χρυσής Αυγής.

Το σενάριο που συζητείται αυτή τη στιγμή έχει...
ως εξής. Τις επόμενες ημέρες οι βουλευτές της Χρυσής Αυγής παραιτούνται από το βουλευτικό αξίωμα. Το ίδιο πράττουν και οι αναπληρωματικοί βουλευτές της, γεγονός που υποχρεώνει την κυβέρνηση να προκηρύξει εκλογές στη μισή χώρα. Εκλογές δηλαδή θα πρέπει να γίνουν στην Α΄ Αθηνών - Β’ Αθηνών – Αττική – Αιτωλοακαρνανία – Αχαΐα – Εύβοια - Α’ Θεσσαλονίκης – Β’ Θεσσαλονίκης – Κορινθία – Μαγνησία - Μεσσηνία - Α’ Πειραιώς. Μπροστά σε αυτόν τον τραγέλαφο, να διεξάγονται εκλογές στην Αθήνα αλλά όχι στην Κρήτη, στη Θεσσαλονίκη αλλά όχι στον υπόλοιπη Μακεδονία, ο Αντώνης Σαμαράς θα αποφασίζει εθνικές «εκλογές σε όλη τη χώρα το νωρίτερο δυνατό». Στόχος του βέβαια θα είναι να γίνουν οι εκλογές πριν παρέλθουν οι 18 μήνες από την τελευταία βουλευτική αναμέτρηση γεγονός που θα του επιτρέψει να συγκροτήσει ο ίδιος τις λίστες των βουλευτών του και να μη γίνει η εκλογή τους με σταυρό. Σε αυτό το σημείο υπάρχουν δύο ερμηνείες. Το 18μηνο μετράει από τις εκλογές του Μαϊου ή από τις εκλογές του Ιουνίου; Στην πρώτη περίπτωση που είναι και η επικρατέστερη έχουμε εκλογές μέχρι την Κυριακή 3 Νοεμβρίου. Στην δεύτερη περίπτωση οι εκλογές πρέπει να γίνουν μέχρι την Κυριακή 1η Δεκεμβρίου. Η εξέλιξη αυτή πάντως - να γίνουν εκλογές με λίστα και όχι με σταυρό - διευκολύνει και τον Αλέξη Τσίπρα ο οποίος και θα μπορεί να συγκροτήσει μια πιο συμπαγή και πιο αξιόμαχη κοινοβουλευτική ομάδα χωρίς πολλές παραφωνίες.

Βέβαια, βάσει του Συντάγματος η Βουλή μπορεί να λειτουργήσει και με λιγότερους από 300 βουλευτές (το Σύνταγμα κάνει λόγο για 200 – 300 έδρες). Άρα θα μπορούσαν οι έδρες της Χρυσής Αυγής να μείνουν κενές. Ο συνταγματολόγος Νίκος Αλιβιζάτος μάλιστα υποστήριξε, μιλώντας στο Μέγκα, ότι η Βουλή θα μπορούσε να νομοθετήσει πως σε περιπτώσεις καταχρηστικών παραιτήσεων βουλευτών, δεν θα γίνονται επαναληπτικές εκλογές. Ο κ. Αλιβιζάτος διευκρίνισε επίσης ότι αν κάποιος βουλευτής οδηγηθεί στη φυλακή (προφυλακισμένος ή με πρωτόδικη απόφαση) δεν χάνει την έδρα του στη Βουλή καθώς για να συμβεί αυτό θα πρέπει να υπάρξει τελεσίδικη δικαστική απόφαση (δηλαδή σε 6 με 8 χρόνια). Τις απόψεις Αλιβιζάτου, τόσο η Νέα Δημοκρατία όσο και ο Σύριζα τις ακούν με προσοχή, αναγνωρίζουν τη νομική τους επάρκεια αλλά τις θεωρούν «πολιτικά ασταθείς». «Φαντάζεσθε την εικόνα μιας Βουλής με κενές θέσεις και με τους νεοναζιστές απέξω να μας καταγγέλλουν ότι συνεργαστήκαμε για να τους φιμώσουμε;», αναρωτιέται στέλεχος στο περιβάλλον του Αλέξη Τσίπρα προσθέτοντας ότι ο ΣΥΡΙΖΑ δεν συναινεί σε μεσοβέζικες λύσεις χωρίς λαϊκή νομιμοποίηση.

Οι δημοσκοπήσεις των τελευταίων ημερών πάντως έχουν ενισχύσει την πεποίθηση των γαλάζιων ότι θα βγουν ενισχυμένοι αυτή τη στιγμή από μια εκλογική αναμέτρηση. «Είναι καλύτερα θα κάνουμε εκλογές τώρα που μας χειροκροτούν για τη Χρυσή Αυγή παρά σε λίγους μήνες που θα μας βρίζουν για τις νέες απολύσεις και τις νέες περικοπές», είναι μια από τις φράσεις που ακούς από στελέχη του περιβάλλοντος Σαμαρά. Και είναι αλήθεια ότι τα πρώτα δημοσκοπικά ευρήματα δείχνουν ότι τα ποσοστά της Χρυσής «διαμοιράζονται» κυρίως προς τη Νέα Δημοκρατία. Υπάρχουν βέβαια και εκείνοι που υποστηρίζουν ότι αν προκηρυχθούν εκλογές, ο Σύριζα θα έχει τη δυνατότητα να μιλήσει για «συγκοινωνούντα δοχεία της Δεξιάς και της ακροδεξιάς» συσπειρώνοντας έτσι όλο τον κόσμο της Αριστεράς. Επιπλέον στην Κουμουνδούρου εκτιμούν ότι ο Αλέξης Τσίπρας μπορεί να πείσει ευρύτερα δημοκρατικά στρώματα ότι «η κυβέρνηση Σαμαρά και οι μνημονιακοί της σύμμαχοι, είναι αυτοί που εξέθρεψαν το φαινόμενο της Χρυσής Αυγής αφήνοντας ασύδοτους τους φασίστες να αλωνίζουν».

Ο Αντώνης Σαμαράς φεύγει σήμερα (Σάββατο μεσημέρι στις 2) για πολυήμερο ταξίδι στις Ηνωμένες Πολιτείες (γυρνάει εκτός απροόπτου την επόμενη Παρασκευή 4 Οκτωβρίου). Κάποιοι του εισηγήθηκαν να αναβάλει το ταξίδι, αυτός όμως προκρίνει τη λύση να ταξιδέψει και αν οι απαιτήσεις το απαιτήσουν να επιστρέψει εκτάκτως και να προκηρύξει εκλογές. Εν ολίγοις θέλει να συμπεριφερθεί ως η ήρεμη δύναμη που δεν εμπλέκεται στα δικαστικά σενάρια και τις αστυνομικές επιχειρήσεις αλλά που όμως «είναι αποφασισμένος να μην αφήσει τη χώρα στο έλεος των συγκρούσεων». «Σταθερότητα ή χάος» επαναλαμβάνουν συχνά τις τελευταίες μέρες οι «πρωθυπουργικοί συνομιλητές» προσπαθώντας να μετατοπίσουν τη συζήτηση από το «αδιέξοδο της οικονομίας», στη «μάχη για τη δημοκρατία». Βέβαια στα σενάρια των άμεσων εκλογών υπάρχουν ακόμη ορισμένες μεταβλητές. Τι θα γίνει αν παρά τα όσα λέγονται ο Μιχαλολιάκος δεν διατάξει τους «στρατιώτες» του να παραιτηθούν; Ή τι θα γίνει αν οι σύμμαχοι του κ. Σαμαρά στην Ευρώπη, αντιδράσουν βλέποντας ξανά τη χώρα να τρέχει σε εκλογές; Και το κυριότερο: τι θα πράξει το επιτελείο Σαμαρά αν στις δημοσκοπήσεις που αναμένονται από αύριο δείξουν ότι ο κόσμος ναι μεν επιβραβεύει τον Δένδια για την «εξάρθρωση της εγκληματικής οργάνωσης» αλλά για το μεγάλο πρόβλημα της χώρας που είναι και παραμένει η οικονομία, προκρίνει μια πιο ριζική λύση;

Σταύρος Θεοδωράκης

Read more...

Συλλήψεις κοντά σε γραφεία της Χ.Α

Συλλήψεις κοντά σε γραφεία της Χ.Α
Στις 11 το βράδυ της Παρασκευής, συνελήφθησαν κοντά στα γραφεία της Χρυσής Αυγής στην Αρτέμιδα Αττικής, τρία άτομα ηλικίας 29, 40 και 43 ετών.

Πιάστηκαν να μεταφέρουν εντός οχήματος, 9 κράνη, 70 κοντάρια εκ των οποίων μερικά με σημαίες και 11 ασπίδες. Στην κατοχή του ενός βρέθηκε επιπλέον και ένα πτυσσόμενο μεταλλικό κλομπ.
enikos.gr

Read more...

Κυκλοφορεί κι οπλοφορεί (?)...


  
Αφαντος ο άντρας, ο πολλά βαρύς...
Εχει χιούμορ, πάντως.  Δήλωσε - όπως ήδη σας ενημερώσαμε- στο ραδιόφωνο του  REAL, οτι κυκλοφορεί ελεύθερα και δεν έχει δει κανέναν, να τον ψάχνει.
Μέχρι...
πριν από λίγο , οι αναζητήσεις από την αστυνομία δεν είχαν φέρει κανένα αποτέλεσμα.
Εντάξει. Τους είπε οτι κυκλοφορεί ελευθέρα, αλλά δεν τους είπε και που ακριβώς βρίσκεται...

Read more...