Τετάρτη 16 Σεπτεμβρίου 2009

Επιστολή Γιώργου Παπακωνσταντίνου προς τον Ευ. Αντώναρο, για τους ορούς διεξαγωγής του τηλεοπτικού διαλόγου των πολιτικών αρχηγών

Ο εκπρόσωπος Τύπου του ΠΑΣΟΚ, Γιώργος Παπακωνσταντίνου, σχετικά με τους όρους διεξαγωγής του τηλεοπτικού διαλόγου μεταξύ των πολιτικών αρχηγών, απέστειλε προς τον κυβερνητικό εκπρόσωπο, Ευάγγελο Αντώναρο, την ακόλουθη επιστολή:

Κύριο

Ευάγγελο Αντώναρο

Κυβερνητικό Εκπρόσωπο

Αγαπητέ Κύριε Αντώναρε,

Η θέση του ΠΑΣΟΚ σχετικά με τους όρους διεξαγωγής του τηλεοπτικού διαλόγου μεταξύ των πολιτικών αρχηγών στους οποίους αναφέρεστε στις επιστολές σας της 15ης Σεπτεμβρίου είναι η εξής:

Α. Τηλεοπτική συζήτηση με όλους τους πολιτικούς αρχηγούς.

Όλα ανεξαιρέτως τα πολιτικά κόμματα μετά την τελευταία τηλεοπτική συζήτηση στις ευρωεκλογές, ξεκαθάρισαν ότι δεν πρέπει να επαναληφθεί με τους ίδιους όρους, γιατί οδηγεί στην απαξίωση της πολιτικής στη συνείδηση των πολιτών.

Το ΠΑΣΟΚ συνεπώς προσήλθε στη συνάντηση των εκπροσώπων των κομμάτων για την αλλαγή των όρων της τηλεοπτικής συζήτησης με συγκεκριμένες προτάσεις: άμεσος διάλογος, συμμετοχή των πολιτών και αναβάθμιση της ουσιαστικής πολιτικής αντιπαράθεσης.

Οι προτάσεις που διατυπώνονται στην επιστολή σας δεν καλύπτουν αυτά τα κριτήρια, αλλά αντίθετα επιδεινώνουν τους όρους διαλόγου.

Δεν δίνεται η δυνατότητα συμμετοχής πολιτών μέσω ερωτήσεων από ένα πάνελ πολιτών, δεν δίνεται η δυνατότητα άμεσης συζήτησης και αντιπαράθεσης μεταξύ των πολιτικών αρχηγών, ενώ η περαιτέρω σύντμηση του χρόνου που προτείνετε στην επιστολή σας να έχει ο κάθε πολιτικός αρχηγός για να απαντά σε ερωτήσεις ακυρώνει την όποια προσπάθεια ουσιαστικής πολιτικής αντιπαράθεσης.

Το ΠΑΣΟΚ εμμένει σταθερά στην απόφασή του να συμμετάσχει στην τηλεοπτική συζήτηση με όλους τους πολιτικούς αρχηγούς στη βάση των όρων που δικαιώνουν τις προσδοκίες των πολιτών και συνιστούν ουσιαστική αλλαγή του τρόπου διεξαγωγής και βρίσκοντας τον κοινό τόπο μεταξύ των κομμάτων, αλλά όχι στη βάση των όρων που προτείνετε στην επιστολή σας.

Β. Τηλεοπτική συζήτηση μεταξύ του Πρωθυπουργού και του Αρχηγού της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης

Οι ίδιες γενικές αρχές της δυνατότητας άμεσου διαλόγου, συμμετοχής των πολιτών και αναβάθμισης της ουσιαστικής πολιτικής αντιπαράθεσης ισχύουν φυσικά και για την τηλεοπτική συζήτηση μεταξύ του κ. Καραμανλή και του κ. Παπανδρέου.

Σε κάθε περίπτωση, μία συζήτηση χωρίς ερωτήσεις πολιτών, τις οποίες δεν αποδέχεστε, θα μπορούσε να πραγματοποιηθεί μόνο εάν διασφαλιστεί ότι η δομή της συζήτησης θα επιτρέψει τον άμεσο διάλογο μεταξύ των δύο υποψήφιων πρωθυπουργών, χωρίς διαμεσολάβηση.

Προτείνουμε συνεπώς, οι δύο αρχηγοί να συζητήσουν με την παρουσία ενός δημοσιογράφου, και του οποίου ο ρόλος θα ήταν να κατευθύνει την συζήτηση, δίνοντας όμως την δυνατότητα στους πολιτικούς αρχηγούς να κάνουν έναν ελεύθερο και ουσιαστικό διάλογο που δεν υπολείπεται του κοινοβουλευτικού διαλόγου.

Η συζήτηση θα μπορούσε να διαρκέσει από 60 έως 90 λεπτά, να δομηθεί σε συγκεκριμένες ενότητες και τη διεξαγωγή της να αναλάβει η δημόσια τηλεόραση με κοινής αποδοχής δημοσιογράφο συντονιστή. Προτείνουμε οι δύο πολιτικοί αρχηγοί να στέκονται όρθιοι απέναντι ο ένας στον άλλον όπως είθισται στις περισσότερες παρόμοιες συζητήσεις διεθνώς (π.χ. πρόσφατα στη Γερμανία), με το δημοσιογράφο συντονιστή να στέκεται μεταξύ τους.

Ως προς τον χρόνο διεξαγωγής των δύο πολιτικών συζητήσεων, το πρόγραμμα του Προέδρου του ΠΑΣΟΚ από την Τετάρτη 23 Σεπτεμβρίου συμπεριλαμβάνει διεθνείς υποχρεώσεις και κεντρικές ομιλίες. Εξάλλου όπως γνωρίζετε η τελευταία εβδομάδα της εκλογικής αναμέτρησης δεν προσφέρεται για τηλεοπτική συζήτηση και δεν χρησιμοποιείται σε άλλες χώρες.

Συνεπώς ως ημερομηνίες διεξαγωγής προτείνουμε: την Δευτέρα 21 Σεπτεμβρίου για την τηλεοπτική συζήτηση μεταξύ όλων των αρχηγών των πολιτικών κομμάτων, εφόσον τελικώς συμφωνηθεί να γίνει και την Τρίτη 22 Σεπτεμβρίου για την συζήτηση μεταξύ των δύο πολιτικών αρχηγών, η οποία θεσμικά θα έπρεπε να έπεται της συζήτησης μεταξύ όλων των πολιτικών αρχηγών.

Με φιλικούς χαιρετισμούς

Γιώργος Παπακωνσταντίνου

Εκπρόσωπος Τύπου ΠΑΣΟΚ




Read more...

Υιοθέτηση προτάσεων των Σοσιαλιστών στο ψήφισμα για τις δασικές πυρκαγιές στο Ευρωπαϊκό κοινοβούλιο



Υιοθέτηση προτάσεων των Σοσιαλιστών στο ψήφισμα για τις δασικές πυρκαγιές στο Ευρωπαϊκό κοινοβούλιο

Ημ. Δημοσίευσης : 16/09/2009 16:53

Την χάραξη "μίας ολοκληρωμένης στρατηγικής της ΕΕ για την προστασία των δασικών οικοσυστημάτων της Νότιας Ευρώπης, που θα διασφαλίζει επαρκή χρηματοδότηση για μέτρα πρόληψης, μέτρα για την αναστροφή των εκτεταμένων οικολογικών και περιβαλλοντικών ζημιών, την διασφάλιση πλήρους αποκατάστασης του οικοσυστήματος, καθώς και την εγγραφή πιστώσεων για την προσαρμογή των δασικών οικοσυστημάτων της Νότιας Ευρώπης στην κλιματική αλλαγή και τον μετριασμό των επιπτώσεών της" ζητά το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο, μέσω της υιοθέτησης σχετικής πρότασης της Σοσιαλιστικής Ομάδας - ύστερα από πρωτοβουλία της Κ.Ο του ΠΑΣΟΚ - στο πλαίσιο του ψηφίσματος για τις δασικές πυρκαγιές του φετινού καλοκαιριού, που εγκρίθηκε σήμερα.




Read more...

ΤΟ ΨΗΦΟΔΕΛΤΙΟ ΤΟΥ ΠΑΣΟΚ ΣΤΟΝ ΕΒΡΟ ΤΟ ΨΗΦΟΔΕΛΤΙΟ ΤΗΣ ΝΙΚΗΣ ΤΟΥ ΠΑΣΟΚ



[mail.google.com.jpg]


ΡΕΝΤΑΡΗ - ΤΕΝΤΕ ΟΛΓΑ ΥΠΟΨΗΦΙΑ ΒΟΥΛΕΥΤΗΣ ΠΑΣΟΚ ΣΤΟΝ...





Μόλις θα έχω το βιογραφικό του Δημήτρη Λαζόπουλου θα ανανεωθεί αμέσως η ανάρτηση αυτή

[ζησησ+μαραγκοζ3.jpg]


[pic006.jpg]


2glor.blogspot.com

Read more...

Ανακοίνωση Γραφείου Τύπου ΠΑΣΟΚ για την ΕΡΤ

Από το Γραφείο Τύπου του ΠΑΣΟΚ, σχετικά με την στάση που τηρεί η ΕΡΤ στην κάλυψη της δραστηριότητας των πολιτικών αρχηγών, των κομμάτων και την προβολή των θέσεών τους, εκδόθηκε η ακόλουθη ανακοίνωση:

Η δημόσια τηλεόραση γράφει ένα νέο «έπος» προπαγάνδας, που θα ζήλευε κάθε εταιρεία προβολής και διαφήμισης. Για λογαριασμό της Νέας Δημοκρατίας, βεβαίως. Και μάλιστα, με τα λεφτά του Έλληνα πολίτη.

Και για να το πετύχει η διοίκηση της ΕΡΤ,

- διαχειρίζεται τον τηλεοπτικό χρόνο κατά το δοκούν,

- χρησιμοποιεί το ρεπορτάζ με τρόπο που η ΝΔ να θέτει ερωτήματα ή να προβάλλει στοιχεία που φαίνεται ότι μένουν αναπάντητα και κυρίως από το ΠΑΣΟΚ,

- διαθέτει τεχνικά μέσα για την κάλυψη των δραστηριοτήτων των πολιτικών αρχηγών, με δύο μέτρα και δύο σταθμά,

- έχει επιστρατεύσει νέες μεθόδους για την προβολή των θεμάτων που επιλέγει να δώσει έμφαση η ηγεσία της ΝΔ,

- προβάλει δραστηριότητες υπουργών, που είναι ενταγμένες στην προσωπική και κομματική προεκλογική τους καμπάνια, και

- «βάζει στο ψυγείο» δημοσιογράφους επειδή απλώς καλύπτουν το ρεπορτάζ του ΠΑΣΟΚ ή δεν τους είναι αρεστοί.

Παρά τις συνεχείς προσπάθειές μας και τις τηλεφωνικές επικοινωνίες για την επισήμανση όλων αυτών των προκλητικών ενεργειών, η διοίκηση της ΕΡΤ παριστάνει ότι δεν καταλαβαίνει.

Είναι προφανές ότι, η διοίκηση της δημόσιας τηλεόρασης έχει πάρει τις αποφάσεις της και για την προεκλογική περίοδο. Έχει μετατρέψει τη δημόσια τηλεόραση σε βραχίονα της κυβερνητικής προπαγάνδας.

Κατόπιν όλων αυτών, μόνη οδός είναι η καταγγελία της απαράδεκτης και αντιδημοκρατικής συμπεριφοράς της Διοίκησης της ΕΡΤ. Επισημαίνουμε δε ότι, εφόσον συνεχιστεί η κατάσταση αυτή, θα προσφύγουμε στο ΕΣΡ και τη Δικαιοσύνη.




Read more...

Επίσκεψη Γιώργου Α. Παπανδρέου στο Λαϊκό Νοσοκομείο - Δήλωση

Δίνουμε τέλος στην απαξίωση του Ε.Σ.Υ

Εξασφαλίσουμε ένα νέο Εθνικό Δημόσιο Σύστημα Υγείας που θα εγγυάται την ασφάλεια, τη σιγουριά για κάθε ασθενή, για κάθε πολίτη και ποιοτικές υπηρεσίες για κάθε πολίτη σ’ αυτή τη χώρα. Δήλωση, Λαϊκό Νοσοκομείο


Read more...

Κουρασμένος και απογοητευμένος


Αν και ο πρωθυπουργός κ. Κώστας Καραμανλής επανέλαβε την Τρίτη στη συνέντευξή του στον ΑΝΤ1 και στον δημοσιογράφο Στρατή Λιαρέλη ότι θα παραμείνει στην ηγεσία ακόμη και αν χάσει, στο εσωτερικό του κόμματος συζητείται ήδη τί θα γίνει την επόμενη ημέρα.

Οι διαβεβαιώσεις του κ. Καραμανλή δεν πείθουν στελέχη και βουλευτές που προετοιμάζονται για την «μετά Καραμανλή εποχή». Η αίσθηση που υπάρχει είναι ότι ο κ. Καραμανλής οφείλει να λέει ότι «θα δώσει τη μάχη, ότι είναι αισιόδοξος και ότι θα μείνει σε κάθε περίπτωση» αλλά το αν θα φύγει είναι ανοικτό και θα εξαρτηθεί από το μέγεθος της ήττας. Μετά το εσωκομματικό πρόβλημα που προκάλεσε ο αποκλεισμός Τσιτουρίδη και οι δηλώσεις του βουλευτή τα πράγματα ξεκαθαρίζουν: Οι περισσότεροι εντός και εκτός ΝΔ θεωρούν ότι το κόμμα οδηγείται σε συντριπτική ήττα που θα αγγίξει το ιστορικό χαμηλό του κόμματος του 1981. Σε αυτή την περίπτωση ψυχολογικά και πολιτικά ο κ. Καραμανλής δεν θα μπορεί να παραμείνει. Τα ψηφοδέλτια και τα όσα επακολούθησαν έδωσαν την χαριστική βολή στην προσπάθεια του κ. Καραμανλή να ανατάξει το εσωκομματικό κλίμα. Ο αποκλεισμός των κ.κ. Σάββα Τσιτουρίδη, Πέτρου Δούκα, Αριστοτέλη Παυλίδη και η εθελούσια αποχώρηση του κ. Βασίλη Μαγγίνα την ώρα που παρέμειναν οι δύο «βατοπεδινοί» κ.κ. Ευάγγελος Μπασιάκος και Απόστολος Κοντός, με τον τρόπο και στην χρονική στιγμή που έγιναν αντί να ωφελήσουν τον κ. Καραμανλή προκάλεσαν επιπλέον πολιτικό κόστος. Ο κ. Καραμανλής δεν έδειξε ο αποφασισμένος έστω και την δωδεκάτη ώρα να ξεπεράσει τα προβλήματα του παρελθόντος αλλά ότι ενεργεί με δύο μέτρα και δύο σταθμά και προστατεύει τους ευνοούμενούς του.

Το πράγμα γίνεται πιο περίπλοκο στην περίπτωση του κ. Τσιτουρίδη ο οποίος δεν είχε ανάμειξη ούτε στο σκάνδαλο Βατοπεδίου ούτε σε καμία άλλη υπόθεση μετά τις εκλογές του 2007 οπότε και επανεξελέγη. Μοιάζει παράδοξο να τον τιμώρησε ο κ. Καραμανλής για «πολιτικά αμαρτήματα» προ του 2007 ενώ θα έπρεπε να το έχει κάνει στις προηγούμενες εκλογές. Ο κ. Καραμανλής πάντως δεν έδωσε εξήγηση και επικαλέστηκε απλώς την αρχηγική του αυθεντία. Είπε συγκεκριμένα στην συνέντευξη στον Στρατή Λιαρέλη: «Εδώ και πολύν καιρό είχα κάνει σαφές ότι όταν έρθει η ώρα του καταρτισμού των ψηφοδελτίων, όλοι αξιολογούνται. Κρίνονται συνολικές πολιτικές διαδρομές και συμπεριφορές. Και αυτή είναι βαριά απόφαση, απόφαση του Προέδρου του Κόμματος, ποιοι τελικά συμπεριλαμβάνονται στα ψηφοδέλτια και ποιοι όχι». Ο κ. Καραμανλής τονίζοντας ότι ήταν δική του απόφαση θέλησε να διασκεδάσει τις εντυπώσεις ότι πήρε την απόφαση κατόπιν εισήγησης του κ. Γιώργου Σουφλιά. Δεν έδωσε απάντηση όμως στην βαριά μομφή του κ. Τσιτουρίδη ότι «στη Ρηγίλλης και στο Μαξίμου κάνουν κουμάντο εκλεκτοί της διαπλοκής» λέγοντας «δε θ’ αναφερθώ ούτε θα σχολιάσω μεμονωμένων προσώπων τις δηλώσεις». Έτσι όμως μένει ανοικτό το ερώτημα του κ. Τσιτουρίδη που έθεσε επιτακτικά με επιστολή του στον πρωθυπουργό «για ποιο λόγο διεγράφη;».

Η εσωκομματική αντιπαράθεση στην οποία αναμείχθηκε και ο κ. Σουφλιάς επιδείνωσε ακόμη περισσότερο το ήδη κακό εσωκομματικό κλίμα. Εκτιμάται ότι η αρνητική εξέλιξη θα αυξήσει περισσότερο την διαφορά υπέρ του ΠΑΣΟΚ που κινείται από 6-7,9% ανάλογα με την δημοσκόπηση. Ορισμένοι λένε ότι «ο κομματικός μηχανισμός έχει πετάξει πετσέτα, έχει κατεβάσει τα χέρια και απλώς περιμένει την συντριβή και προετοιμάζεται για την επόμενη ημέρα».

Μεταξύ των προσώπων που επικοινώνησαν με τον κ. Τσιτουρίδη τη νύχτα της Δευτέρας για να του ζητήσουν να μην δώσει συνέχεια στο θέμα για να μην προκληθεί περαιτέρω ζημιά στο κόμμα ήταν οι κ.κ. Ντόρα Μπακογιάννη, Δημήτρης Αβραμόπουλος και Αντώνης Σαμαράς δηλαδή οι τρεις δελφίνοι. Η μεν κ. Μπακογιάννη έχει δηλώσει ότι εφόσον αποσυρθεί ο κ. Καραμανλής θα διεκδικήσει την ηγεσία του κόμματος. Το ίδιο λέει σε προσωπικές του συνομιλίες ο κ. Αβραμόπουλος. Αλλά και ο κ. Σαμαράς λέει σε συζητήσεις με πολιτικά στελέχη και δημοσιογράφους ότι «δεν έχει άλλη επιλογή και ότι θα θέσει υποψηφιότητα». Η κ. Μπακογιάννη έχει το προβάδισμα και ο μηχανισμός της οικογένειας κινείται και με το πρόσχημα της εκλογικής μάχης παίρνει θέσεις στο κόμμα που άλλωστε γνωρίζει από το παρελθόν. Επίσης αρκετοί ήταν οι φίλοι της οικογένειας που συμπεριελήφθησαν στα ψηφοδέλτια για τους συσχετισμούς της κοινοβουλευτικής ομάδας στην επόμενη ημέρα. Το παιχνίδι όμως είναι ανοικτό. Το βράδυ της 4ης Οκτωβρίου η κατάσταση θα είναι εντελώς διαφορετική όταν θα είναι ορατά η οργή, η απογοήτευση και ο κίνδυνος της διάσπασης. Ήδη υπάρχουν στελέχη που παίρνουν θέση και θα μιλούν «για τους υπευθύνους της ήττας που οδήγησαν το κόμμα στις εκλογές σημαδεύουν τον κ. Σουφλιά και την κ. Μπακογιάννη». Επιπλέον ο καραμανλικός πυρήνας του κόμματος είναι αμφίβολο αν θα στηρίξει την κ. Μπακογιάννη παρότι ήδη κυκλοφορούν σενάρια ότι «αν ο κ. Καραμανλής αποχωρήσει θα δώσει το δαχτυλίδι της διαδοχής στην υπουργό Εξωτερικών τηρώντας την συμφωνία που έχουν οι δύο τους».

Read more...

Μας αποχαιρετά ο Καραμανλής...



Τάδε έφη Χιώτης...

Αυτός ο Χιώτης έτσι όπως πάει στις επόμενες εκλογές (όποτε κι αν γίνουν), θα κατέβει ως υποψήφιος του ΠΑΣΟΚ στην Α΄Αθήνας. Δεν φτάνει που (τελευταία) είδε το φως το αληθινό, και λιανίζει μ' αυτά που γράφει στο ΒΗΜΑ τον Καραμανλή, συνεχίζει το καταστροφικό του έργο, και στην τηλεόραση.
Ξέρετε τι είπε σήμερα στο πρωινό του MEGA? Ο Καραμανλής δεν κατεβαίνει για να κερδίσει τις εκλογές, αλλά απλά για να...

ολοκληρώσει τα καθηκοντά του. Κι έφερε μάλιστα ένα λαμπρό παράδειγμα. Τις Σέρρες.
"Μα, οι Σέρρες είναι από τις εκλογικές περιφέρειες που κρίνετε η νίκη?"
Έλα ντε! Μας αποχαιρετά ο άνθρωπος...
Υ.Γ. Βασίλη, στη Β'. Να σε στηρίξουν και τα παιδιά του nonewς-NEWS.


nonews-news

Read more...

Καλώς ήρθες Σπύρο…


Τριαντάφυλλος Καρατράντος

Τριαντάφυλλος Καρατράντος

Ο ρομαντισμός είναι ο τρόπος του αισθάνεσθαι, και ο Σπύρος Κουβέλης και τους αισθάνθηκε και τον αισθάνθηκαν.

Έκανε την πρώτη του προεκλογική ομιλία χθες, όπως είπε και ο Σπύρος Κουβέλης ήταν το ντεμπούτο του στο πολιτικό σύστημα.

Ήταν διαφορετικά. Είχε κάτι από ρομαντισμό, από όνειρο και ουτοπία. Ήταν ερασιτεχνικό και ευγενές. Πολλοί θα το έλεγαν πρόχειρο, αλλά ήταν αυθόρμητο. Ήταν πολιτικό, αλλά όχι κομματικό. Δεν έβλεπες τους παραδοσιακούς επαγγελματίες fun, ήταν άνθρωποι από πολλούς χώρους, άνθρωποι που ήρθαν να ακούσουν, να του χαμογελάσουν, να του σφίξουν το χέρι, να του πουν κουράγιο. Άνθρωποι που δεν χωρούσαν γιατί δεν τους περίμενε.

Ο Σπύρος. Πρωτάρης στον πολιτικό στίβο, με τις αγωνίες και το άγχος του μπροστά στο κοινό. Ήταν ανθρώπινος, αληθινός, μπορεί να τον πεις και «χύμα», ήταν όμως πολιτικός και αυθόρμητος. Μόλις ανέβηκε στο βήμα άρχισε το ταξίδι με χαρά και ορμή. Ήρθε για να μείνει, όπως και ο ίδιος έχει πει. Δεν είναι επαγγελματίας, κάνει ένα διαφορετικό πολιτικό αγώνα με το όραμα και τις θέσεις του. Παίρνει το ρίσκο του, είναι το διαφορετικό που ζητά ο κόσμος, είναι η άλλη πολιτική, το νέο ΠΑΣΟΚ.

Ο κόσμος του είπε: Σπύρο καλώς ήρθες στην πολιτική. Για να δούμε, εννοούμε όσα λέμε για την αλλαγή, την ανανέωση και το διαφορετικό; Θέλουμε το διαφορετικό να μείνει μαζί μας; Άλλωστε ο Κουβέλης είναι άλλος ένας συνεπιβάτης στο μακρύ ταξίδι της πολιτικής αλλαγής, συνεπιβάτης με όλους τους σκεπτόμενους και ευαίσθητους ανθρώπους.




Read more...

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ



«Φρένο στην οικοδόμηση του Υμηττού με απόφαση οριστικής αναστολής από το ΣτΕ.
Καθοριστική η προσφυγή της αντιπολίτευσης και πολιτών του Βύρωνα!»

Δεκτές έκανε σήμερα, το Συμβούλιο της Επικρατείας (ΣτΕ), τις αιτήσεις οριστικής αναστολής ανέγερσης δύο συγκροτημάτων κατοικιών του Υπουργείου Εθνικής Άμυνας, εμβαδού 2.000τ.μ., στο στρατόπεδο Σακέτα, κρίνοντας ότι βρίσκονται εντός δασικής έκτασης, στη Β' ζώνη προστασίας Υμηττού.

Στο ΣτΕ -μετά την από 20/8/09 απόρριψη της προσφυγής του Δημάρχου Βύρωνα και Προέδρου του ΣΠΑΥ Ν. Χαρδαλιά- με πρωτοβουλία του επικεφαλής της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης του Βύρωνα, Παν. Κόνσουλα, είχαν προσφύγει επιπροσθέτως 25 ενεργοί πολίτες και δημοτικοί σύμβουλοι της αντιπολίτευσης, η προσφυγή των οποίων ανέτρεψε την αρχική απορριπτική απόφαση και αποδείχθηκε καθοριστική για την θετική έκβαση της υπόθεσης, «αποδεικνύοντας ότι ακόμα και εκεί που οι αρμόδιοι φορείς αποτυγχάνουν, ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ μπορούμε!» όπως χαρακτηριστικά δήλωσε ο Παν. Κόνσουλας.

Για το θέμα, ο Νομικός Σύμβουλος της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης, Λουκάς Αποστολίδης -πρώην Αντιπρόεδρος της Βουλής και Υφυπουργός Εθνικής Άμυνας- δήλωσε: «Για μια ακόμη φορά το Ανώτατο Ακυρωτικό Δικαστήριο, απέδειξε ότι παραμένει βασικός θεματοφύλακας και εγγυητής της προστασίας του περιβάλλοντος. Προσδοκούμε και η αίτηση ακύρωσης (24 Φεβρουαρίου 2010) να βάλει οριστικό φραγμό σε όσους επιχειρούν να τσιμεντοποιήσουν τον Υμηττό, αδιαφορώντας για την ποιότητα ζωής των πολιτών».

Υπενθυμίζεται ότι η δημοτική παράταξη «Βύρωνας: Ανάπτυξη-Προοπτική» έχει προγραμματίσει, με την συμμετοχή παρατάξεων, φορέων, και πολιτών, ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ Διαμαρτυρίας & Ενημέρωσης για την Προστασία του Υμηττού, τη Δευτέρα 21 Σεπτεμβρίου 2009 και ώρα 17:30 στο Αναψυκτήριο Κουταλά (έναντι Στρατοπέδων ΣΑΚΕΤΑ) με αίτημα:

«Απομάκρυνση στρατοπέδων & οχλουσών δραστηριοτήτων – Κατεδάφιση των κτισμάτων –
Ανάπλαση / Δενδροφύτευση των εκτάσεων – Απόδοση των χώρων στο πράσινο
».

Για την Δημοτική Παράταξη Βύρωνας: Ανάπτυξη-Προοπτική

Ο ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ ΤΥΠΟΥ

Βασίλης Πουλάκης




Read more...

ΠΡΟΕΙΔΟΠΟΙΗΣΗ ΓΙΑ ΥΠΟΒΑΘΜΙΣΗ ΤΗΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑΣ


Ρεπορτάζ : Ελευθερία Αρλαπάνου
(από την Ημερησία)

Μέτρα για τη μείωση ελλειμμάτων και χρέους, περικοπή δαπανών και εκτενείς μεταρρυθμίσεις με αιχμή το ασφαλιστικό ζητά από τη νέα κυβέρνηση η S&P απειλώντας με νέα υποβάθμιση της πιστοληπτικής ικανότητας της οικονομίας. Σαφή προειδοποίηση για νέα υποβάθμιση της πιστοληπτικής ικανότητας της οικονομίας, υπό το βάρος της συνεχιζόμενης επιδείνωσης των δημοσίων οικονομικών, απηύθυνε χθες η Standard & Poor’s. Συνδέει δε... την πιθανότητα αναβάθμισης με τη λήψη "σκληρών" διαρθρωτικών μέτρων για τη μείωση του χρέους και για το ασφαλιστικό.
Μία ημέρα μετά το αυστηρό «μή-νυμα» της Κομισιόν ότι δεν υπάρχει περιθώριο καθυστερήσεων στα μέτρα που πρέπει να ληφθούν για τη μείωση του ελλείμματος κάτω του 3%, χθες ήλθε και νέα προειδοποίηση, αυτή τη φορά από την αγορά.
«Η συνεχιζόμενη επιδείνωση των δημοσίων οικονομικών θα μπορούσε να ασκήσει πιέσεις για πτωτική αναθεώρηση της αξιολόγησης», δήλωσε χθες στο Reuters ο κ. Marko Mrsnik, επικεφαλής για την Ελλάδα στην S&P, θέτοντας παράλληλα αυστηρότατα κριτήρια για ενδεχόμενη αναβάθμιση.
Σύμφωνα με το Reuters υπάρχουν μακροπρόθεσμες προκλήσεις, όπως η επίδραση στον προϋπολογισμό από τη γήρανση του πληθυσμού εξαιτίας των συνταξιοδοτικών δαπανών, που εάν αφεθεί ανεξέλεγκτη, θα ασκήσει περαιτέρω πιέσεις στα δημόσια οικονομικά.«Πάνω από όλα θα εξετάσουμε τη στρατηγική για την αντιμετώπιση αυτών των προκλήσεων, όποια κυβέρνηση και εάν εκλεγεί.
ΒελτιώσειςΕάν υπάρξουν βελτιώσεις σε διαρθρωτικό επίπεδο, που θα μπορούσαν να οδηγήσουν σε μείωση του χρέους και μέτρα για τη συγκράτηση των δαπανών που σχετίζονται με τη γήρανση του πληθυσμού, η αξιολόγηση μπορεί να αυξηθεί», σχολιάζει ο κ. Mrsnik. «Ομως η συνεχιζόμενη επιδείνωση στα δημόσια οικονομικά θα μπορούσε να ασκήσει πιέσεις για πτωτική αναθεώρηση της αξιολόγησης», προειδοποιεί.
Σπεύδει να χαρακτηρίσει κυρίαρχη πρόκληση τη βελτίωση των δημοσίων οικονομικών, για όποια κυβέρνηση εκλεγεί την 4η Οκτωβρίου. «Η βελτίωση των δημοσίων οικονομικών είναι η σημαντικότερη πρόκληση, καθώς η αδυναμία συγκράτησης των πρωτογενών δαπανών διαιώνισε την κατάσταση με το έλλειμμα», επισημαίνει.
Ειδική αναφορά κάνει και στην ανάγκη βελτίωσης της ανταγωνιστικότητας που «έχει διαβρωθεί εξαιτίας του πληθωρισμού που παραμένει υψηλότερος σε σχέση με την Ευρωζώνη και της απόκλισης στο κόστος ανά μονάδα εργασίας».
Οπως σχολιάζει το Reuters, οι Ελληνες οδεύουν προς τις εκλογές της 4ης Οκτωβρίου με την οικονομία στη χειρότερη κατάσταση των τελευταίων ετών και με τον νικητή των εκλογών να βρίσκεται αντιμέτωπος με μεγάλους δημοσιονομικούς «πονοκεφάλους».
Η θέσηΗ Ελλάδα αξιολογείται με Α- από την S&P, δηλαδή κατέχει τη χαμηλότερη αξιολόγηση στην Ευρωζώνη, με σταθερή προοπτική. Νέα υποβάθμιση σημαίνει αυτόματη επιδείνωση στους όρους δανεισμού του Δημοσίου.
Παράμετρος που λαμβάνει ιδιαίτερη βαρύτητα με δεδομένη την εύθραυστη ισορροπία στην ελληνική αγορά ομολόγων: Το Δημόσιο έχει ήδη δανειστεί φέτος περί τα 56 δισ. ευρώ, ποσό που ίσως αυξηθεί στα 60 δισ. ευρώ έως το τέλος του έτους και το οποίο επαρκεί για την εξαγορά περίπου του 70% των ελληνικών εισηγμένων!
Προετοιμάζεται δε να υλοποιήσει δανειακό πρόγραμμα της τάξης των 50 δισ. ευρώ το 2010, από το οποίο περίπου τα 25 δισ. ευρώ θα αντληθούν μέσα στους πρώτους μήνες του 2010.
Υπό αυτά τα δεδομένα η όποια κυβέρνηση προκύψει από τις εκλογές καλείται άμεσα να παρουσιάσει σχέδιο δημοσιονομικής εξυγίανσης -περικόπτοντας δαπάνες- και εκτενών μεταρρυθμίσεων, με αιχμή το ασφαλιστικό, ώστε οι αγορές να πειστούν πως δεν απειλείται η μακροοικονομική σταθερότητα της οικονομίας από το υπερβολικό χρέος.
ΚίνδυνοςΕάν δεν πετύχει σε αυτό, δυνητικός κίνδυνος είναι να επιδεινωθούν περαιτέρω οι όροι με τους οποίους το Δημόσιο δανείζεται από το εξωτερικό, όχι μόνο σε επίπεδο κόστους αλλά και σε επίπεδο διασφάλισης δανειστών. Το τελευταίο μάλιστα παραμένει για τη χώρα, όπως εκτιμούν αναλυτές της αγοράς ομολόγων, κίνδυνος τον οποίο ο νικητής της 4ης Οκτωβρίου καλείται να αδρανοποιήσει.
Τα δεδομένα αυτά ερμηνεύουν και τις έντονες πιέσεις από την Κομισιόν, που ασκεί στενή εποπτεία και διαμηνύει στην επόμενη κυβέρνηση να λάβει μέτρα δημοσιονομικής εξυγίανσης και να προβεί σε διαρθρωτικές μεταρρυθμίσεις, ως «αντάλλαγμα» για τη χορήγηση πίστωσης χρόνου, πέραν του 2010, για τη μείωση του ελλείμματος κάτω του 3% του ΑΕΠ.
Το spread της απόδοσης του ελληνικού δεκαετούς ομολόγου αναφοράς αυξήθηκε κατά περίπου 25 μονάδες από την ημέρα ανακοίνωσης της πρόωρης προσφυγής στις κάλπες, με τις αγορές να δίνουν μεγάλη έμφαση κυρίως στη διασφάλιση αυτοδυναμίας από την πρώτη αναμέτρηση. Χθες, πάντως, υποχώρησε στις 124 μονάδες, από 129 προχθές, ενώ στις αρχές του έτους είχε εκτιναχθεί στις 300.
Αυτόματη επιδείνωσηΗ Ελλάδα αξιολογείται με Α- από την S&P, δηλαδή κατέχει τη χαμηλότερη αξιολόγηση στην Ευρωζώνη, με σταθερή προοπτική. Νέα υπο- βάθμιση σημαίνει αυτόματη επιδείνωση στους όρους δανεισμού του Δημοσίου.
Τα δεδομένα αυτά ερμηνεύουν και τις έντονες πιέσεις από την Κομισιόν, που διαμηνύει στην επόμενη κυβέρνηση να λάβει μέτρα δημοσιονομικής εξυγίανσης και να προβεί σε διαρθρωτικές μεταρρυθμίσεις.
Μία ημέρα μετά το αυστηρό «μήνυμα» της Κομισιόν ότι δεν υπάρχει περιθώριο καθυστερή- σεων στα μέτρα που πρέπει να ληφθούν για τη μείωση του ελλείμματος κάτω του 3%, χθες ήλθε και νέα προειδοποίηση, αυτή τη φορά από την αγορά.
fimotro.


Read more...

ΑΣΦΥΞΙΑ ΑΠΟ 2,3 ΔΙΣ ΕΥΡΩ ΑΚΑΛΥΠΤΕΣ ΕΠΙΤΑΓΕΣ...


Ρεπορτάζ : Δημήτρης Πεφάνης
(από ΤΑ ΝΕΑ)

Σφίγγει ολοένα και περισσότερο ο κλοιός της πιστωτικής ασφυξίας γύρω από τις επιχειρήσεις και τα νοικοκυριά, καθώς από τη μία έχουν εκτιναχθεί οι ακάλυπτες επιταγές και από την άλλη πολλαπλασιάζονται οι νέες εγγραφές στις λίστες του προγράμματος Τειρεσίας. Συγκεκριμένα... σε σχεδόν τριπλάσια επίπεδα σε σχέση με πέρυσι εκτοξεύθηκαν τα φέσια στην αγορά, καθώς οι ακάλυπτες επιταγές και οι απλήρωτες συναλλαγματικές εκτινάχθηκαν στα 2,3 δισ. ευρώ τους πρώτους οκτώ μήνες του έτους έναντι 825 εκατ. το ίδιο διάστημα πέρυσι. Παράλληλα, την περίοδο Ιανουαρίου- Αυγούστου οι νέες εγγραφές στις μαύρες λίστες του Τειρεσία έφτασαν τις 317.000. Όπως αναφέρουν στελέχη της αγοράς, η μάστιγα των ακάλυπτων επιταγών αποτελεί αυτήν τη στιγμή μια βραδυφλεγή βόμβα στα θεμέλια της οικονομίας, η οποία- αν εκραγεί- μπορεί να προκαλέσει ντόμινο από λουκέτα σε μικρές αλλά και μεσαίες επιχειρήσεις και νέα αύξηση της ανεργίας. Την ίδια ώρα, ολοένα και περισσότερα νοικοκυριά, αλλά και επιχειρηματίες, παύουν να έχουν πρόσβαση στον τραπεζικό δανεισμό, γεγονός που σημαίνει ότι δεν μπορούν να αναχρηματοδοτήσουν παλιές οφειλές- σε στεγαστικά ή καταναλωτικά δάνεια- ή να έχουν κεφάλαιο κίνησης για τις επιχειρήσεις τους. Έτσι, ουσιαστικά οδηγούνται στην ασφυξία, με ό,τι αυτό συνεπάγεται για τα δάνεια «στο κόκκινο» και τους πλειστηριασμούς. Εφιάλτης στην αγορά Μάλιστα, το τελευταίο διάστημα εκπρόσωποι του επιχειρηματικού κόσμου έχουν εκπέμψει επανειλημμένως σήμα κινδύνου για τα φέσια στην αγορά, ζητώντας από την Πολιτεία να λάβει μέτρα προκειμένου να αντιμετωπιστεί το πρόβλημα, που- μήνα με τον μήνα- παίρνει ολοένα και πιο εφιαλτικές διαστάσεις. Ενδεικτικό είναι ότι σύμφωνα με τα στοιχεία που ανακοίνωσε η Τειρεσίας Α.Ε., τον Αύγουστο τα ποσά των ακάλυπτων επιταγών έφτασαν τα 209,9 εκατ. ευρώ παρουσιάζοντας αύξηση κατά 114,84% σε σχέση τον Αύγουστο του 2008. Το σύνολο των ακάλυπτων επιταγών για την περίοδο Ιανουαρίου- Αύγουστου 2009 διαμορφώθηκε στα 2,164 δισ. έναντι 714 εκατ. ευρώ την αντίστοιχη περυσινή περίοδο. Αντίστοιχα, από την αρχή του χρόνου οι απλήρωτες συναλλαγματικές έχουν φτάσει στο ποσό των 159,64 εκατ. ευρώ από 111,57 εκατ. που ήταν το ποσό το αντίστοιχο διάστημα πέρυσι. Είναι δηλαδή αυξημένες κατά 43,7% σε ετήσια βάση. Συνολικά, τον Αύγουστο το ύψος των απλήρωτων συναλλαγματικών διαμορφώθηκε σε 19,59 εκατ. ευρώ.
317.000 ΣΤΟΝ ΤΕΙΡΕΣΙΑ
fimotro


Read more...

ΠΡΕΜΙΕΡΑ ΜΕ ΧΑΡΑΤΣΙ ΣΤΑ ΚΑΡΤΟΚΙΝΗΤΑ...


Ρεπορτάζ : Κώστας Ντελέζος
(από ΤΑ ΝΕΑ)

Φοροκαταιγίδα χτυπά από σήμερα περίπου εννέα εκατομμύρια χρήστες καρτοκινητών τηλεφώνων, οι οποίοι για πρώτη φορά από την παρουσία των υπηρεσιών κινητής τηλεφωνίας στη χώρα μας καλούνται να πληρώνουν και τέλος κινητής τηλεφωνίας ύψους 12%. Η επέκταση... του τέλους κινητής τηλεφωνίας στα καρτοκινητά τηλέφωνα, όπως και οι υπέρογκες αυξήσεις στο αντίστοιχο τέλος που ίσχυε για τις συνδέσεις με συμβόλαιο, εγκρίθηκαν τον περασμένο Ιούνιο με απόφαση του υπουργείου Οικονομίας. Όσον αφορά τους συνδρομητές με συμβόλαιο, τα νέα «χαράτσια» ενσωματώθηκαν στους λογαριασμούς τους από τον περασμένο μήνα. Με τον νέο τρόπο υπολογισμού του τέλους κινητής τηλεφωνίας επιβαρύνονται περισσότερο αυτοί που κάνουν μεγάλη χρήση του κινητού: Έως 50 ευρώ χρόνου ομιλίας το τέλος είναι 12%, από 50 έως 100 ευρώ το τέλος είναι 15%, από 100 έως 150 ευρώ 18% και πάνω από 150 ευρώ 20%. Όμως, για τους χρήστες των καρτοκινητών δόθηκε μια μεταβατική περίοδος, κατά την οποία οι εταιρείες κινητής τηλεφωνίας είχαν τη δυνατότητα να διαθέτουν παράλληλα με τις παλιές κάρτες (προ της επιβολής του φόρου) και τις καινούργιες. Η περίοδος αυτή έληξε χτες. Έτσι, από σήμερα, όσοι αγοράζουν κάρτες ανανέωσης του χρόνου ομιλίας τους, θα πληρώνουν και το χαράτσι του 12%. Πάντως, όσοι χρήστες είχαν προνοήσει να αγοράσουν κάρτες πριν από τις 15 Σεπτεμβρίου, μπορούν να τις ενεργοποιήσουν και μετά τα μέσα Σεπτεμβρίου χωρίς να επιβαρυνθούν με τον νέο φόρο. Μείωση του χρόνου ομιλίας Η επέκταση του τέλους κινητής τηλεφωνίας και στους κατόχους των καρτοκινητών, θα έχει ως άμεσο αποτέλεσμα να μειώνεται σημαντικά ο προαγορασμένος χρόνος ομιλίας. Ουσιαστικά, το ειδικό τέλος επιβάλλεται επί της αξίας του χρόνου ομιλίας, με αποτέλεσμα ο χρήστης να παραπλανάται ως προς τον χρόνο που τελικά προαγοράζει. Χαρακτηριστικό παράδειγμα αποτελεί η κάρτα των 10 ευρώ, την οποία προτιμούν οι περισσότεροι χρήστες καρτοκινητών τηλεφώνων. Από σήμερα, οι χρήστες των συγκεκριμένων καρτών θα πληρώ- νουν μεν 10 ευρώ, αλλά το διαθέσιμο καθαρό ποσό για συνδιαλέξεις θα είναι μόλις 6,9 ευρώ! Αντίστοιχα, στην κάρτα των 15 ευρώ το καθαρό ποσό για συνδιαλέξεις θα είναι 10,35 ευρώ, ενώ στις κάρτες των 20 ευρώ το καθαρό ποσό θα είναι μόλις 13,8 ευρώ! Ουσιαστικά οι χρήστες θα προκαταβάλλουν φόρους στο κράτος συνολικού ύψους 31% (19% ΦΠΑ + 12% ειδικό τέλος)! Πλήγμα για τους ασθενέστερους Από τη νέα φορολογία, σύμφωνα με τα στοιχεία των εταιρειών κινητής τηλεφωνίας, πλήττονται κυρίως τα χαμηλά στρώματα και οι ευπαθείς κοινωνικές ομάδες, καθώς οι κάτοχοι των καρτοκινητών είναι σε ποσοστό 53% φοιτητές και ηλικιωμένοι και σε ποσοστό 57% άτομα ασθενέστερου οικονομικού επιπέδου. Σε όλη τη χώρα υπάρχουν περίπου 13,5 εκατ. συνδέσεις καρτοκινητών, εκ των οποίων ενεργές είναι περίπου εννέα εκατομμύρια. Πάντως, με τη φορολόγηση των καρτοκινητών δημιουργούνται και ανισότητες στην αγορά, καθώς ενώ θα φορολογούνται οι κάρτες του χρόνου ομιλίας των κινητών τηλεφώνων δεν θα φορολογούνται για παράδειγμα, οι τηλεκάρτες του ΟΤΕ και των άλλων εταιρειών που χρησιμοποιούνται στα καρτοτηλέφωνα!

fimotro

Read more...

ΚΛΙΚ ΣΕ "ΒΗΜΑΤΟΔΟΤΗ" ΚΑΙ "ΠΑΝΔΩΡΑ"







Read more...

Ψηφοδέλτιο με ...έξι δημοτικούς συμβούλους!


Δεν ξέρω πόσο είναι ενδεικτικό της αδυναμίας προσέλκυσης ισχυρών ονομάτων, αλλά στο ψηφοδέλτιο της ΝΔ για την Α' Αθηνών μετέχουν ούτε λίγο ούτε πολύ ...έξι εν ενεργεία δημοτικοί σύμβουλοι από την παράταξη του Νικήτα Κακλαμάνη. Είναι οι Νίκος Αβραμίδης, Ήρα Βαλσαμάκη, Βασίλης Κικκίλιας, Διονύσης Παπαδόγγονας, Χρήστος Τεντόμας και ο Βασίλης Κορομάντζος το όνομα του οποίου προστέθηκε στο ψηφοδέλτιο, για να καλύψει την κενή θέση που υπήρχε, χθες βράδυ.
Βγάλτε εσείς τα σχετικά συμπεράσματα...
press-gr



Read more...

Χρ. Αράπογλου: Κομβικός ο ρόλος της Καλαμαριάς...


Συνάντηση με τους φορείς, τους Συλλόγους και Δημοτικούς Συμβούλους της Καλαμαριάς πραγματοποίησε χθες η βουλευτής Α’ Θεσσαλονίκης του ΠΑΣΟΚ, Χρύσα Αράπογλου στον Ναυτικό Όμιλο Θεσσαλονίκης.
Σε μια κατάμεστη αίθουσα παρουσία του Δημάρχου, πολλών δημοτικών συμβούλων και εκπροσώπων δεκάδων συλλόγων της Καλαμαριάς, ο Δήμαρχος Καλαμαριάς, Χριστόδουλος Οικονομίδης προλογίζοντας την Χρύσα Αράπογλου μεταξύ άλλων ανέφερε: «Η Χρύσα Αράπογλου είναι κοντά στο Δήμο Καλαμαριάς. Την ενδιαφέρει το κοινό συμφέρον του Δήμου μας. Τιμάει την εκπροσώπηση που της έδωσε ο λαός αλλά και τον κόσμο που τη στήριξε. Για το λόγο αυτό, οφείλουμε να ανανεώσουμε την εμπιστοσύνη μας στο πρόσωπό της».
Στη συνέχεια το λόγο πήρε η Χρ. Αράπογλου η οποία αφού...

ευχαρίστησε τους Δημοτικούς Συμβούλους και τους φορείς για την ανταπόκρισή τους αναφέρθηκε στα μεγάλα έργα που πρέπει να γίνουν στο Δήμο Καλαμαριάς και αφορούν στην αξιοποίηση της παραλιακής ζώνης, στην αξιοποίηση του πρώην στρατοπέδου Κόδρα, στη διάνοιξη της οδού Πόντου και στα έργα του Μετρό. Αναφέρθηκε στην ανάγκη άμεσης υλοποίησης της θαλάσσιας συγκοινωνίας και στην απόδοση των καπναποθηκών στο Δήμο Καλαμαριάς για δημοτικές χρήσεις.
Χαρακτηριστικά ανέφερε: «Είναι πια επιτακτική η ανάγκη εφαρμογής ενός ολοκληρωμένου σχεδίου ανάπτυξης της Θεσσαλονίκης που θα προκύψει από έναν ειλικρινή και δημιουργικό διάλογο όλων των παραγωγικών της δυνάμεων, όλων των πολιτών της.
Κομβικό σημείο αναφοράς αυτού του σχεδίου πρέπει να είναι η Καλαμαριά. Ενταγμένη στη συνολική πολεοδομική ανασυγκρότηση της Θεσσαλονίκης, μπορεί και πρέπει να γίνει ο υπερτοπικής σημασίας χώρος πρασίνου και πολιτισμού, εκμεταλλευόμενη κυρίως το πλεονέκτημα των 6,5 χιλιομέτρων της παραλιακής της ζώνης, των 400 στρεμμάτων του πρώην στρατοπέδου Κόδρα, των μικρότερων άλλων ελεύθερων χώρων. Αξιοποιώντας την τοποθεσία της ως κομβικό σημείο συγκοινωνιών, με την κατάληξη του μετρό στην περιοχή και την πρόταση του Δήμου Καλαμαριάς για προαστιακή θαλάσσια συγκοινωνία. Αξιοποιώντας τη γειτνίαση με τον πόλο των εμπορικών δραστηριοτήτων και τη Ζώνη Καινοτομίας
».
Η κ. Αράπογλου στο τέλος της εκδήλωσης παρέδωσε στους παρευρισκόμενους πλήρη φάκελο με τις δεκάδες ερωτήσεις και απαντήσεις που κατέθεσε στην Βουλή για τα θέματα της Καλαμαριάς.



Read more...

Ο Αβραμόπουλος και η γεν. γραμματέας του....


Μοιράζουν προεκλογικά σε "ημέτερους" 5.000.000 ευρώ!!! Ο,τι προλάβουν...
.
Από την Λ. Φρίντα
ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ
.
.Όπως θα δείτε και στο συνημμένο αρχείο (κάντε κλικ επάνω για να μεγαλώσει) ο Δ. Αβραμόπουλος και η γεν. γραμματέας του υπουργείου του Μ. Τροχάνη -που κατεβαίνει και υποψήφια βουλευτής στην Αρκαδία- μοιράζουν 5.000.000 ευρώ ακόμα και την ύστατη στιγμή. Μαζεύοντας με σακκούλες τα πράγματά τους, δεν διστάζουν να επιβεβαιώσουν για μία ακόμη φορά την απαράδεκτη νοοτροπία τους μοιράζοντας σε ημέτερους λεφτά απ΄ το περίφημο "Ψυχαργώς".
Η προκήρυξη που ανέβηκε χθες μεσάνυχτα στο site του υπουργείου Υγείας, κατά την προσφιλή τους συνήθεια, με ημερομηνία 14/9, και η οποία λήγει στις 24/9 (για να προλάβουν παράνομα δυο εβδομάδες πριν τις εκλογές να μοιράσουν τις μαρτυρικές δομές ψυχοκοινωνικής αποκατάστασης) μόνο οργή μπορεί να προκαλέσει. Απολαύστε τους!
Ό, τι προλάβετε να δαγκώσετε γιατί σε μερικές μέρες δεν θα έχετε δόντια!




Read more...

ΟΛΟΚΛΗΡΩΘΗΚΑΝ ΤΑ ΨΗΦΟΔΕΛΤΙΑ ΤΟΥ ΠΑΣΟΚ



Από το
http://www.in.gr/

Με την ανακοίνωση των τελευταίων επτά υποψηφιοτήτων ολοκληρώθηκαν τα ψηφοδέλτια του ΠΑΣΟΚ για τις εκλογές της 4ης Οκτωβρίου. Ο πρόεδρος του Κινήματος κ. Γιώργος Παπανδρέου θα είναι υποψήφιος στις εκλογικές περιφέρειες Α' Θεσσαλονίκης και Αττικής...
Τα ονόματα που ανακοινώθηκαν από την Ιπποκράτους και συμπληρώνουν τα τελευταία κενά είναι τα εξής:

Ζαφειροπούλου Σιμώνη (Α' Αθήνας), Ζερβάκη Μαρία (Β' Αθήνας), Γιαννόπουλος Νικόλαος (Α' Θεσσαλονίκης), Σπαθής Παναγιώτης (Β' Θεσσαλονίκης), Αλεξανδρίδης Λάζαρος (Α' Πειραιώς), Καμπίτση Αικατερίνη (Β' Πειραιώς), Κεχαγιάς Σωτήριος (Πέλλας)...

fimotro

Read more...

ΚΟΜΜΑΤΙΑ ΚΑΙ ΘΡΥΨΑΛΑ Η Ν.Δ.


Ρεπορτάζ : Διονύσης Νασόπουλος

Κομμάτια και θρύψαλα κινδυνεύει να γίνει η Ν.Δ. καθ΄ οδόν προς τις κάλπες. Η ελεύθερη πτώση στις δημοσκοπήσεις και οι αποκλεισμοί από τα ψηφοδέλτια που άναψαν φωτιές, ιδίως εκείνος του Σ. Τσιτουρίδη, φέρνουν στο στόχαστρο της μεγάλης εσωκομματικής γκρίνιας τον Κ. Καραμανλή και τον Γ. Σουφλιά. Η δημοσκοπική κατάρρευση... της Ν.Δ., η οποία συνεχίζεται μέρα με τη μέρα, έχει «παγώσει» υπουργούς, βουλευτές και στελέχη, που φοβούνται ότι το κυβερνών κόμμα βρίσκεται πλέον αντιμέτωπο με μια εκλογική συντριβή. Στο παρασκήνιο αμφισβητείται έντονα η απόφαση του Πρωθυπουργού να επισπεύσει τις εκλογές, πολύ περισσότερο από τη στιγμή που ο κομματικός μηχανισμός εμφανίζεται ανέτοιμος να σηκώσει το βάρος μιας προεκλογικής εκστρατείας. «Αντί να αιφνιδιάσουμε το ΠΑΣΟΚ, έχουμε αιφνιδιαστεί εμείς...», σχολίαζε χθες προβεβλημένος υπουργός, ο οποίος παραδέχεται ότι η Ν.Δ. δείχνει από την ημέρα προκήρυξης των εκλογών «σημάδια διάλυσης». Το εσωκομματικό κλίμα ήρθε να κάνει ακόμη χειρότερο η καρατόμηση των κ.κ. Τσιτουρίδη, Δούκα και Παυλίδη, όχι τόσο για τον αποκλεισμό των συγκεκριμένων στελεχών, αλλά τον τρόπο με τον οποίο έγινε. «Υποτίθεται ότι και οι αποκλεισμοί από τα ψηφοδέλτια θα ήταν ένα από τα ισχυρά χαρτιά μας. Αλλά οι χειρισμοί που έγιναν δημιουργούν περισσότερα προβλήματα», έλεγε ο ίδιος υπουργός, εκτιμώντας ότι η απόφαση για την καρατόμηση όσων θεωρούσε ο Πρωθυπουργός ότι «πλήγωσαν τον κόσμο της παράταξης» θα έπρεπε να γίνει αμέσως μετά την προκήρυξη των εκλογών και όχι με την ανακοίνωση των ψηφοδελτίων. Όσα διαδραματίστηκαν προχθές το βράδυ στη Ρηγίλλης, με την έφοδο του κ. Τσιτουρίδη στο γραφείο του κ. Ζαγορίτη και τις βαριές καταγγελίες του για «παράδοση» του Μαξίμου στη «διαπλοκή», άνοιξαν τον ασκό του Αιόλου στη Ν.Δ. Παράλληλα με την έντονη κριτική για τις πρόωρες κάλπες, τόσο ο Πρωθυπουργός όσο και ο υπουργός ΠΕΧΩΔΕ κ. Γ. Σουφλιάς, ο οποίος ήταν εκ των βασικών εισηγητών της επίσπευσης των εκλογών, δέχονται βολές και για τους αποκλεισμούς. Η σφοδρή αντεπίθεση του κ. Τσιτουρίδη, ο οποίος απέδωσε εμμέσως πλην σαφώς τον αποκλεισμό του σε παρέμβαση Σουφλιά, βρίσκει πρόθυμους ακροατές στο κυβερνητικό στρατόπεδο. Πολλοί στη Ν.Δ. θεωρούν ότι η προσβλητική συμπεριφορά του πρώην υπουργού Απασχόλησης απέναντι στον υπουργό ΠΕΧΩΔΕ υπήρξε καταλυτική. Η ειρωνική κίνηση Τσιτουρίδη, μάλιστα, με το δάκτυλο στο αυτί για όσους «δεν άκουγαν» την οργή της κοινωνίας και εισηγούνταν πρόωρες κάλπες, κορυφαία κυβερνητικά στελέχη εκτιμούν ότι εξόργισε τον Πρωθυπουργό και «κλείδωσε» προ τριών εβδομάδων την αποπομπή τού άλλοτε «λοχαγού» της Ν.Δ. από τον συνδυασμό του Κιλκίς.
fimotro


Read more...

ΑΠΕΙΛΟΥΝ ΟΙΝ "ΚΟΜΜΕΝΟΙ" ΤΗΣ Ν.Δ.


Ρεπορτάζ : Γιάννης Σαραντάκος

Σημαντικό πλήγμα στην εικόνα του πρωθυπουργού έχει επιφέρει - λίγες εβδομάδες πριν ανοίξουν οι κάλπες - το θέμα με τους αποκλεισμούς στελεχών της ΝΔ από τους εκλογικούς συνδυασμούς του κόμματος. Η ακύρωση - στην πράξη - των προσδοκιών των ψηφοφόρων της ΝΔ για γενναίες πρωτοβουλίες... του κ. Καραμανλή από τη μια πλευρά και οι έντονες αντιδράσεις εκείνων που καρατομήθηκαν από την άλλη «ανοίγουν» πιο γρήγορα απ όσο κανείς θα περίμενε τον χρόνο της εσωστρέφειας στο κυβερνών κόμμα.
Τα στελέχη της Ρηγίλλης αλλά και του Μεγάρου Μαξίμου αντιμετωπίζουν με αμηχανία το γεγονός των καρατομήσεων και είναι χαρακτηριστικό ότι μέχρι χθες το μεσημέρι δεν είχαν χαράξει καν «γραμμή» για το πώς θα προβάλουν την απόφαση του κ. Καραμανλή.
Σύμφωνα με πληροφορίες, οι υπουργοί που έσπευδαν από το βράδυ της Δευτέρας για να ζητήσουν έστω ένα «non paper» με τις θέσεις της ΝΔ, προκειμένου να έχουν επιχειρήματα απέναντι στη θύελλα των αντιδράσεων που έχει ξεσπάσει, ελάμβαναν ως απάντηση μια σύσταση για αυτοσχεδιασμό.
Eπιστολή στον K. Kαραμανλή έστειλε ο Σ. Tσιτουρίδης ζητώντας να μάθει γιατί κόπηκε από υποψήφιος με τη NΔ. Πιο ήπια η αντίδραση του Π. Δούκα. Eδωσε «ραντεβού» μετά τις εκλογές. Aρ. Παυλίδης: Aποφεύγω επί του παρόντος να σχολιάσω την απόφαση της μη συμμετοχής μου στο ψηφοδέλτιο της NΔ
Αγνοια από ΖαγορίτηΤην ίδια ώρα, με διαφορετικό τρόπο αντέδρασαν οι «κομμένοι». Ο κ. Σ. Τσιτουρίδης λίγες ώρες μετά το δριμύ κατηγορώ που εξαπέλυσε προσωπικά κατά του πρωθυπουργού, αμέσως μόλις πληροφορήθηκε τον αποκλεισμό του από τους συνδυασμούς, απέστειλε επιστολή στον κ. Καραμανλή, με την οποία του ζητεί να ενημερωθεί για τους λόγους που οδήγησαν στην απόφαση καρατόμησης.
«Ρώτησα τον γραμματέα της Κεντρικής Επιτροπής του κόμματος κ. Λ. Ζαγορίτη και μου είπε ότι δεν γνώριζε τους λόγους που οδήγησαν στην απόφαση αποκλεισμού μου από τα ψηφοδέλτια. Θα ήθελα λοιπόν να με ενημερώσετε εσείς», ανέφερε μεταξύ άλλων ο κ. Τσιτουρίδης στο κείμενο που δεν υπερέβαινε τη μία σελίδα και το οποίο έφτασε νωρίς χθες το πρωί στο Μέγαρο Μαξίμου.
Ο πρώην υπουργός Απασχόλησης είχε αποφασίσει να «κινηθεί» θεσμικά και γι αυτό μετά τη συνάντησή του με τον κ. Ζαγορίτη προχώρησε στην επιστολή προς τον πρόεδρο της ΝΔ. Σύμφωνα με πληροφορίες, το αργότερο στις αρχές της επόμενης εβδομάδας θα πραγματοποιήσει συγκέντρωση στη Θεσσαλονίκη, όπου θα τοποθετηθεί για όλα τα τελευταία γεγονότα.
Από την ομιλία του είναι βέβαιον ότι δεν θα λείψουν οι αιχμές κατά της ηγεσίας της ΝΔ, ενώ θα ξεκαθαρίσει στο κομματικό του ακροατήριο ότι δεν προτίθεται να πολιτευθεί με άλλο κόμμα.
Πιο ήπιος στην αντίδρασή του ήταν ο κ. Π. Δούκας, ο οποίος έδωσε ουσιαστικά ραντεβού με τον κ. Καραμανλή την επομένη των εκλογών. Σε γραπτή δήλωσή του ο πρώην υφυπουργός Εξωτερικών, αφού ευχαριστεί τους ψηφοφόρους του για τη στήριξή τους, προσθέτει.
«Προτιμώ να μη σχολιάσω τώρα την απόφαση να μην περιληφθώ στα ψηφοδέλτια του κόμματός μου.
Το αποτέλεσμα θα κρίνει τις στρατηγικές επιλογές». Χαρακτηρίζει «αυθεντική ετυμηγορία» τη στήριξη των πολιτικών του φίλων, τους οποίους και καλεί να υπερψηφίσουν τη ΝΔ στις εκλογές, ενώ σε ό,τι αφορά το επίμαχο ζήτημα της εμπλοκής του στην υπόθεση του Βατοπεδίου επαναλαμβάνει, απευθυνόμενος αυτή τη φορά προς τον κ. Καραμανλή: «Σε όλες τις υποθέσεις, που λόγω αρμοδιότητας χειρίστηκα, ενήργησα με διαφάνεια, νομιμότητα, εντιμότητα και σύμφωνα με τις εισηγήσεις των υπηρεσιακών οργάνων και των άλλων αρμοδίων οργάνων του κράτους (όπως το Νομικό Συμβούλιο του Κράτους). Οχι αυθαίρετα».
fimotro


Read more...

ΨΑΧΝΟΥΝ ΔΙΕΞΟΔΟ ΓΙΑ ΤΗΝ ΓΚΡΙΝΙΑ


Με προσωπική του παρέμβαση, ο πρωθυπουργός Κώστας Καραμανλής επιχείρησε χθες να κλείσει τη συζήτηση γύρω από τα ψηφοδέλτια της Νέας Δημοκρατίας, καθώς η ηχηρή αντίδραση του κ. Σάββα Τσιτουρίδη στον αποκλεισμό του επέτεινε το βαρύ κλίμα, σε μια περίοδο κατά την οποία διαφαίνεται διεύρυνση του δημοσκοπικού προβαδίσματος του ΠΑΣΟΚ. Αναφερόμενος και στους... κ. Πέτρο Δούκα και Αριστοτέλη Παυλίδη, ο κ. Καραμανλής υπογράμμισε, σε συνέντευξή του στον Αντένα, ότι έλαβε «μια προσωπική απόφαση χωρίς την επιρροή κανενός και με κριτήριο τις συνολικές πολιτικές συμπεριφορές και διαδρομές», παραπέμποντας εμμέσως πλην σαφώς στις «ανοίκειες» δηλώσεις του κ. Τσιτουρίδη κατά της προκήρυξης πρόωρων εκλογών.
Ο τελευταίος απέστειλε χθες επιστολή στον πρωθυπουργό ζητώντας να αιτιολογηθεί ο αποκλεισμός του, αλλά σύμφωνα με πληροφορίες δεν πρόκειται να επανέλθει δημοσίως πριν από την ημέρα των εκλογών. Ανάλογη στάση προανήγγειλαν ότι θα τηρήσουν οι κ. Δούκας και Παυλίδης, οι οποίοι διατύπωσαν μεν αιχμές, αλλά σε σαφώς ηπιότερους τόνους.
Ο κ. Καραμανλής, ο οποίος ανέδειξε εκ νέου χθες την οικονομία ως το αποκλειστικό διακύβευμα των εκλογών, εμφανίστηκε πεπεισμένος ότι η Νέα Δημοκρατία είναι σε θέση να ανακάμψει, χαρακτηρίζοντας τις δημοσκοπήσεις στιγμιαία αποτύπωση των πολιτικών συσχετισμών.

fimotro

Read more...

Ο ΛΟΓΑΡΙΑΣΜΟΣ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΚΑΛΠΗ


Ρεπορτάζ : Β. Χιώτης

Ραντεβού μετά την εκλογική ήττα, την οποία δύσκολα πια θα αποφύγει η ΝΔ στις 4 Οκτωβρίου, δίνουν τα στελέχη της ΝΔ που εκφράζουν ήδη επιφυλάξεις στο παρασκήνιο για τις τελευταίες επιλογές του Πρωθυπουργού και των συνεργατών του. Μετά και την ανακοίνωση των ψηφοδελτίων της ΝΔ και την καρατόμηση των κκ. Σ. Τσιτουρίδη, Π. Δούκα και Αρ. Παυλίδη, τα μαχαίρια στο εσωτερικό του κυβερνώντος κόμματος με δυσκολία κρατούνται στα θηκάρια. Η ένταση στην... κυβέρνηση είναι πια τόσο μεγάλη που πολλοί προεξοφλούν ότι για πρώτη φορά θα αμφισβητηθεί και ο ίδιος ο κ. Καραμανλής. Το ίδιο άλλωστε άφησαν σαφώς να εννοηθεί χθες οι τρεις αποπεμφθέντες βουλευτές, επισημαίνοντας ότι θα σιωπήσουν προς το παρόν, αλλά όχι για πάντα. Ανάλογα μηνύματα εκπέμπουν και ορισμένοι από τους έξι βουλευτές που αποχώρησαν οικειοθελώς από την εκλογική μάχη, απειλώντας με αποκαλύψεις μετά την 5η Οκτωβρίου. Οπως παρατηρούσαν χθες κορυφαία κυβερνητικά στελέχη που παρακολουθούν με προβληματισμό τις τελευταίες πολιτικές εξελίξεις, η εκλογική μάχη για τη ΝΔ χάθηκε στην πραγματικότητα μετά τις ευρωεκλογές, όταν ο κ. Καραμανλής αρνήθηκε να προχωρήσει σε ρήξεις και ανατροπές. «Ο ίδιος έλεγε πως θα αλλάξει ό,τι ενοχλεί και ό,τι απογοητεύει τους πολίτες, και δεν τόλμησε να αντικαταστήσει ούτε τους περιφερειάρχες» λένε χαρακτηριστικά. Α νάλογη απογοήτευση εκφράζουν και πεπειραμένοι βουλευτές του κόμματος, οι οποίοι σημειώνουν ότι δεν αποφασίζει πια ο ίδιος ο κ. Καραμανλής αλλά μια μικρή ομάδα υπουργών και συνεργατών του που τον επηρεάζουν και τον παρασύρουν σε λανθασμένες κινήσεις. Και όπως όλοι συμφωνούν, αν η ήττα της ΝΔ στις εκλογές είναι μεγάλη και το ΠαΣοΚ εξασφαλίσει αυτοδυναμία, τότε θα κληθεί να δώσει εξηγήσεις ο ίδιος ο κ. Καραμανλής, εφόσον επιμείνει να παραμείνει στην ηγεσία της παράταξής του, όπως σταθερά δηλώνει. Βέβαιο επίσης θεωρείται ότι θα εισπράξουν ομοβροντία εσωκομματικών πυρών τα πρόσωπα που επηρεάζουν τον κ. Καραμανλή στις αποφάσεις του, με πρώτους τους κκ. Γ. Σουφλιά, Πρ. Παυλόπουλο , Ευ. Αντώναρο και Ι. Λούλη. Μουρμούρες και γκρίνιες για τις επιλογές του κ. Καραμανλή διατυπώνονται ήδη στις κατ΄ ιδίαν συζητήσεις βουλευτών και υπουργών, οι οποίοι υποστηρίζουν ότι ο Πρωθυπουργός είχε την ευκαιρία να διεκδικήσει στα ίσα την επανεκλογή του, αλλά δεν τόλμησε να προχωρήσει σε θεαματικές πρωτοβουλίες, για να μη δυσαρεστήσει υπουργούς του και για να μη διαταράξει εσωκομματικές ισορροπίες. Τα στελέχη της ΝΔ καταλογίζουν στον κ. Καραμανλή τέσσερα βασικά λάθη: 1 Δεν τόλμησε να προχωρήσει σε έναν σαρωτικό ανασχηματισμό μετά τις ευρωεκλογές, ο οποίος θα του έδινε τη δυνατότητα να εκτονώσει την οργή της κοινής γνώμης και να αποδείξει ότι έλαβε τα μηνύματα του εκλογικού αποτελέσματος. 2 Κατέφυγε σε εκλογές, όταν σχεδόν σύσσωμο το Υπουργικό Συμβούλιο και η Κοινοβουλευτική Ομάδα του επέμεναν ότι δεν έχουν ακόμη διαμορφωθεί συνθήκες για επικοινωνιακή αντεπίθεση. 3 Δεν άλλαξε την επικοινωνιακή ομάδα του μετά τις εκλογές, αλλά, αντιθέτως, επέτρεψε στο επιτελείο του να αποδεκατιστεί και να λείψουν η έμπνευση και οι πρωτοποριακές ιδέες από τις κινήσεις και τις εμφανίσεις του κ. Καραμανλή, καθώς και από την προεκλογική καμπάνια του κόμματος. 4 Δεν φρόντισε να ξεκαθαρίσει νωρίτερα τα ψηφοδέλτια του κόμματος, με αποτέλεσμα να κλυδωνίζεται τώρα η ΝΔ σε μια περίοδο που αναζητεί την ηρεμία και αφορμές για να στριμώξει τους αντιπάλους της. «Και οι τέσσερις αυτές επιλογέςβαραίνουν αποκλειστικά τον κ. Καραμανλή, ο οποίος θα κληθεί μετά τις εκλογές να αναλάβει τις ευθύνες του και ή να απολογηθείή να αποχωρήσει» εκτιμούν τα στελέχη της ΝΔ, θεωρώντας πιο πιθανό το δεύτερο. «Στην περίπτωση αυτήθα την πληρώσουν όσοι απαρτίζουν σήμερα την ηγετική ομάδα» προσθέτουν.
fimotro


Read more...

ΤΟΥ ΦΟΡΤΩΝΟΥΝ ΤΗΝ ΗΤΤΑ


Ρεπορτάζ : Χριστίνα Κοραή

Ο πανικός που προκαλεί η αναμενόμενη πανωλεθρία στις 4 Οκτωβρίου οδηγεί σε κινήσεις αναζήτησης αποδιοπομπαίου τράγου στο κυβερνητικό στρατόπεδο, μετά τον αποκλεισμό του Σάββα Τσιτουρίδη από τα ψηφοδέλτια και τη δήλωσή του για «εκλεκτούς της διαπλοκής, που κάνουν κουμάντο στο Μαξίμου και τη Ρηγίλλης», που επιδείνωσε κι άλλο το κλίμα.
Ο Κ. Καραμανλής...
πήρε πάνω του την ευθύνη και κάλυψε πλήρως τον Γιώργο Σουφλιά, καθώς θεωρήθηκε ότι ο πρώην υπουργός εκείνον φωτογράφισε στη δήλωσή του ότι τον έκοψε από τις λίστες. Ο Σ. Τσιτουρίδης ασκούσε έντονη κριτική σε βάρος του υπουργού ΠΕΧΩΔΕ όλο το προηγούμενο διάστημα και για τα μέτρα που έπαιρνε, χωρίς να συνεννοείται με τον υπουργό Οικονομίας, όπως τον κατηγορούσε, ενώ έκανε σκληρή δήλωση εις βάρος του και για τη συμβουλή που έδωσε στον Καραμανλή να πάει σε πρόωρες εκλογές τώρα, ενώ είχε μπροστά του άλλους έξι μήνες.
«Ελήφθη μια απόφαση, δική μου απόφαση, χωρίς να έχει επιρροή κανενός», δήλωσε ο πρωθυπουργός στον «ΑΝΤ1». «Εκρινα, ζύγισα και αποφάσισα βάσει συνολικών πολιτικών διαδρομών και με κριτήριο το τι είναι καλύτερο βέβαια για τη Ν.Δ. Ενας πολιτικός κρίνεται από όλα: πράξεις, παραλείψεις, χειρισμό θεμάτων, δηλώσεις, τοποθετήσεις. Ολα μαζί, λοιπόν, συνθέτουν μια συνολική πολιτική συμπεριφορά. Αυτό είναι το κριτήριο, αυτή είναι η απόφαση, την πήραμε την απόφαση, τέλος, προχωράμε».
Αμεση ήταν η αντίδραση και του Γιώργου Σουφλιά. «Επειδή διαβάζω και ακούω αδιανόητα πράγματα, έχω να δηλώσω κατηγορηματικά ότι δεν ασχολήθηκα με την κατάρτιση των ψηφοδελτίων σε κανένα νομό - ούτε καν στον νομό Λαρίσης», δήλωσε. «Πολιτεύομαι 35 χρόνια και δεν έχω δώσει ποτέ το δικαίωμα να πιστεύει κανείς ότι θα είχα τη μικροψυχία που μου αποδίδουν για κάποιο συνάδελφο, επειδή είχε εκφράσει διαφορετική γνώμη από τη δική μου για ένα πολιτικό θέμα».
Πολύ πικραμένος φέρεται να είναι ο υπουργός ΠΕΧΩΔΕ από τον τρόπο που τον αντιμετωπίζουν πολλά στελέχη της Ν.Δ., τα οποία στο πρόσωπό του ήδη άρχισαν να αναζητούν τον αποδιοπομπαίο τράγο της επόμενης μέρας. «Μας πήρε στο κεφάλι του», λένε. Πολιτικοί του φίλοι απαντούν ότι «είναι ένας αγνός πολιτικός». «Επειδή δίνει δημόσια έργα, δεν σημαίνει ότι είναι και άνθρωπος της διαπλοκής», τονίζουν. «Είναι κρίμα, αλλά και ντροπή να του αμαυρώνουν τη μεγάλη προσφορά στην παράταξη και τη χώρα». Πολλές είναι οι αιχμές και για τον Γιάννη Λούλη.
Η ουσία, όμως, είναι ότι στο κάδρο έχει μπει πλέον ο ίδιος ο Κώστας Καραμανλής. Οι ισχυρισμοί ότι τον παρέσυραν οι σύμβουλοι δεν αντέχουν σε καμιά σοβαρή κριτική. Εκείνος ήταν ο πρωθυπουργός. Οι αναφορές στο πρόσωπό του, ακόμη και από κορυφαίους υπουργούς στις κατ' ιδίαν συζητήσεις είναι απαξιωτικές.
Αυτά τα μηνύματα προφανώς φτάνουν και στο Μαξίμου. Στη χθεσινή του συνέντευξη ο πρωθυπουργός, όταν ο Στρατής Λιαρέλλης τον ρώτησε αν η απόφασή του να παραμείνει στη Ν.Δ. και από τη θέση του αρχηγού της αξιωματικής αντιπολίτευσης, θα είναι σε συνάρτηση και από το αποτέλεσμα των εκλογών (εννοούσε προφανώς το μέγεθος της ήττας), απάντησε: «Ναι, μα να σας πω κάτι; Εγώ πιστεύω ότι το αποτέλεσμα θα είναι θετικό».
Η κινητικότητα για την επόμενη μέρα έχει αρχίσει. Μεταξύ των στελεχών που τηλεφώνησαν στον Σάββα Τσιτουρίδη ήταν και οι τρεις δελφίνοι. Η Ντόρα Μπακογιάννη έσπευσε να ξεκαθαρίσει ότι δεν βρίσκεται πίσω από τον αποκλεισμό του από τα ψηφοδέλτια. Ο Δημήτρης Αβραμόπουλος και ο Αντώνης Σαμαράς τού εξέφρασαν τη συμπάθειά τους.
Ο πρώην υπουργός κατέβασε τους τόνους στην επιστολή που έστειλε στον πρωθυπουργό. Του ζήτησε να μάθει τους λόγους που κόπηκε από τα ψηφοδέλτια, αφού κρίθηκε στις προηγούμενες εκλογές όταν επανεξελέγη. Θυμίζουμε ότι δύο φορές αποπέμφθηκε από υπουργός. Οταν κατηγορήθηκε για προνομιακή μετεγγραφή του γιου του και μετά για την εμπλοκή του στην υπόθεση των ομολόγων και των κουμπάρων των καρτέλ.
Ηπια αντέδρασαν και οι άλλοι δύο κομμένοι, ο Πέτρος Δούκας και ο Αριστοτέλης Παυλίδης. Για τους «βατοπεδινούς» ο Καραμανλής είπε ότι δεν βρέθηκε κάτι εις βάρος τους στις εξεταστικές και επέμεινε ότι οι επιλογές ποιοι θα μείνουν (Κοντός, Μπασιάκος) και ποιοι θα κοπούν (Βουλγαράκης, Δούκας) έγιναν με τα ίδια κριτήρια, τη συνολική διαδρομή.
Ο Π. Δούκας δεν άφησε καμιά αιχμή ότι έπαιρνε «άνωθεν» εντολές στην υπόθεση Βατοπεδίου. «Σε όλες τις υποθέσεις, που λόγω αρμοδιότητας χειρίστηκα, ενήργησα με διαφάνεια, νομιμότητα, εντιμότητα και σύμφωνα με τις εισηγήσεις των υπηρεσιακών οργάνων και των άλλων αρμοδίων οργάνων του Κράτους (όπως το Νομικό Συμβούλιο του Κράτους)», δήλωσε. «Συνεχίζω να αγωνίζομαι για την παράταξή μου».
Ο πρώην υπουργός Αιγαίου άφησε κάποιες αιχμές ότι οι ψηφοφόροι του, που τον εκλέγουν από το 1977 με βάση τη «διαδρομή» και τη «συμπεριφορά», «απαιτούν εξηγήσεις, γιατί τους αφαιρέθηκε η άδεια να με κρίνουν και εκείνοι». Τους κάλεσε, όμως, σε προεκλογική συστράτευση.
* Ο πολιτικός μηχανικός της Ν.Δ. Κώστας Ζαγναφέρης παραιτήθηκε χθες από υποψήφιος βουλευτής της Ν.Δ. Ξάνθης, διαμαρτυρόμενος για την παρουσία του «Βατοπεδινού» πρώην υπουργού Αλ. Κοντού στο ψηφοδέλτιο της Ν.Δ.
fimotro


Read more...

Ο Γιώργος Α. Παπανδρέου, υποψήφιος στις εκλογικές περιφέρειες Α’ Θεσσαλονίκης και Αττικής



[Image15.ashx]Ο Γιώργος Α. Παπανδρέου, υποψήφιος στις εκλογικές περιφέρειες Α’ Θεσσαλονίκης και Αττικής



Ο Πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, Γιώργος Α. Παπανδρέου, στις εκλογές της 4ης Οκτωβρίου, θα είναι υποψήφιος στις εκλογικές περιφέρειες Α' Θεσσαλονίκης και Αττικής.




Read more...

Σπύρος Κουβέλης - ΠΡΑΣΙΝΗ ΔΥΝΑΜΗ ΝΕΟ ΠΑΣΟΚ Υποψήφιος Βουλευτής Α' Αθήνας






Read more...

ΥΠΟΨΗΦΙΑ ΒΟΥΛΕΥΤΗΣ Α ΠΕΙΡΑΙΑ


ΒΙΟΓΡΑΦΙΚΟ - ΝΤΕΝΤΙΔΑΚΗ ΕΛΛΗ

Γεννήθηκα και κατοικώ στον Πειραιά, Είμαι κόρη του Αντώνη Ντεντιδάκη επί σειρά ετών βουλευτή και πρώην Υπουργού Εμπορικής Ναυτιλίας στην Α’ Πειραιά. Η καταγωγή μου είναι από την Κρήτη και την Ύδρα. Η μητέρα μου κατάγεται από την Αρκαδία, το γένος Βαγιοπούλου.

ΣΠΟΥΔΕΣ :

Φοίτησα στο Αρσάκειο Ψυχικού και δραστηριοποιήθηκα στο μαθητικό κίνημα στις αρχές της δεκαετίας του 90. Φοίτησα στο τμήμα Εκπαίδευσης και Αγωγής στη προσχολική ηλικία και στη συνέχεια στη Νομική σχολή του Πανεπιστημίου Αθηνών. Γνωρίζω Αγγλικά, Γαλλικά και Ισπανικά.

ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΉ ΣΤΑΔΙΟΔΡΟΜΙΑ :

Ως εκπαιδευτικός έκανα άσκηση σε Δημόσιο σχολείο ενώ παράλληλα παρακολούθησα μαθήματα νοηματικής γλώσσας και προσέφερα εθελοντική εργασία στο Ελληνικό Παιδικό Μουσείο. Σήμερα είμαι μέλος του δικηγορικού συλλόγου Πειραιώς ασκώντας μαχόμενη δικηγορία.

ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΣΤΑΔΙΟΔΡΟΜΙΑ :

Είμαι μέλος της Δ.Ο. Καμινίων από το 1994. Στις εκλογές της 7ης Μαρτίου και 16ης Σεπτεμβρίου ήμουν υποψήφια στην Α’ Πειραιά. Στην συνέχεια έλαβα μέρος στην ανασυγκρότηση του κόμματος ως μέλος του ΕΣΥΑΝ.

Το 2005 εκλέχθηκα μέλος του Εθνικού Συμβουλίου και ορίσθηκα υπεύθυνη στη γραμματεία του τομέα πολιτικών νεολαίας. Ως μέλος της κεντρικής οργανωτικής επιτροπής συνέβαλα στην επανίδρυση της νεολαίας ΠΑ.ΣΟ.Κ. Στη συνέχεια συμμετείχα στο τομέα γυναικών, ενώ σήμερα είμαι υπεύθυνη στο κομμάτι διαδικτύου στο τομέα εμπορικής ναυτιλίας και νησιώτικης πολιτικής.

Read more...

16.09.2009 Προεκλογική ομιλία στο Αιγάλεω, στις 18:30, στο Πνευματικό Κέντρο «Γιάννης Ρίτσος» του Δήμου Αιγάλεω (Δημαρχείου 50)



Στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο



Η Μαριλίζα Ξενογιαννακοπούλου, υποψήφια Βουλευτής του ΠΑΣΟΚ στη Β’ Αθήνας, θα μιλήσει, την Τετάρτη 16 Σεπτεμβρίου 2009 και ώρα 18:30, στο Πνευματικό Κέντρο «Γιάννης Ρίτσος» του Δήμου Αιγάλεω (Δημαρχείου 50)




Read more...

Πρόσκληση σε παρουσίαση για θέματα Οικονομίας και Πανεπιστημιακής Εκπαίδευσης στις 24.9.2009

sep09_1

Η υποψήφια Βουλευτής του ΠΑΣΟΚ στη Β΄ Αθηνών Καθηγήτρια Λούκα Κατσέλη προσκαλεί τα μέλη της κοινότητας των A.Ε.Ι. σε συγκέντρωση που θα πραγματοποιηθεί στις 24 Σεπτεμβρίου 2009, ημέρα Πέμπτη και ώρα 17:30 στο ξενοδοχείο CLASSICAL ATHENS IMPERIAL (Αχιλλέως και Μεγ. Αλεξάνδρου, Πλ. Καραϊσκάκη).

Στη συγκέντρωση αυτή η κα Λούκα Κατσέλη θα παρουσιάσει τις θέσεις του ΠΑΣΟΚ για την οικονομία, την Πανεπιστημιακή Εκπαίδευση και την επαγγελματική στήριξη του ανθρώπινου δυναμικού της.

Η παρουσία σας θα αποτελέσει ιδιαίτερη τιμή για την υποψήφια Βουλευτή κ. Λούκα Κατσέλη.

Για χάρτη της περιοχής πατήστε ΕΔΩ


.loukakatseli.gr/

Read more...

Δήλωση σχετικά με την κατάσταση που επικρατεί στις προστατευόμενες περιοχές της χώρας


Οι προστατευόμενες περιοχές της χώρας κινδυνεύουν να μείνουν κυριολεκτικά απροστάτευτες από τις αρχές του 2010, καθώς λήγει το Γ’ Κοινοτικό Πλαίσιο Στήριξης, και μαζί με αυτό λήγουν και οι συμβάσεις των εργαζομένων στους Φορείς Διαχείρισης των περιοχών αυτών. Παρά τις συνεχείς διαβεβαιώσεις της Πολιτείας, δεν έχει γίνει ως σήμερα κανένα βήμα για την ανανέωση των συμβάσεων των εργαζομένων. Αυτό πρακτικά θα έχει ως αποτέλεσμα την παύση λειτουργίας των φορέων. Παράλληλα, θα χαθεί και όλη η τεχνογνωσία που έχει αποκτηθεί από τους εργαζόμενους στη διαχείριση των περιοχών, αλλά και των ευρωπαϊκών προγραμμάτων, με συνέπεια κάθε προσπάθεια προστασίας των περιβαλλοντικά ευαίσθητων περιοχών της χώρας να πρέπει να ξεκινήσει από την αρχή.

Μετά από τρεις δεκαετίες θεσμικής προστασίας, η έλλειψη των απαραίτητων δομών για την προστασία των σημαντικών για τη φύση και τη βιοποικιλότητα περιοχών είναι σήμερα -περισσότερο από κάθε άλλη φορά- εμφανής. Οι δομές που έχουν δημιουργηθεί για τη διαχείρισή τους θα παύσουν σε λίγο να λειτουργούν, ενώ οι προστατευόμενες περιοχές υποβαθμίζονται από ασύμβατες ανθρώπινες δραστηριότητες.
Επιπλέον, όπως έχουμε ήδη επανειλημμένα τονίσει, τα τελευταία χρόνια, οι περισσότερες περιοχές Natura έχουν περιέλθει σε παρακμή, με σαφή πολιτική ευθύνη και αδράνεια της κυβέρνησης. Προσφάτως δε –επισφραγίζοντας την καταστροφή τους- ανακοινώθηκε η συγχώνευση των 29 Φορέων Διαχείρισής τους σε 13, με άλλοθι την εξοικονόμηση πόρων.
Πρέπει να παραταθούν άμεσα οι συμβάσεις των εργαζομένων, ώστε να μην παραλύσουν οι φορείς διαχείρισης, καταλυθεί κάθε έννοια προστασίας των προστατευόμενων περιοχών και υπάρξουν απώλειες σε τεχνογνωσία, εμπειρία και πόρους.
Το ΠΑΣΟΚ έχει συμπεριλάβει στις θέσεις του:
· Την ενεργοποίηση και πάλι στην πράξη τού ρόλου των φορέων διαχείρισης στις προστατευόμενες περιοχές.
· Την υποστήριξη των συμβατών ανθρώπινων δραστηριοτήτων με ανταποδοτικό αποτέλεσμα, ως μέσο διαχείρισης και προστασίας των περιοχών οικοανάπτυξης.
· Την προώθηση της έρευνας και παρακολούθησης των αυστηρά προστατευόμενων περιοχών, σε συνεργασία με πανεπιστήμια και ερευνητικά ιδρύματα.
· Τη λειτουργία της Επιτροπής «ΦΥΣΗ 2000».
· Την κινητοποίηση και αξιοποίηση της κοινωνίας των πολιτών και των Μη Κυβερνητικών Οργανώσεων στη διαχείριση και την ενημέρωση.

Read more...

Παπανδρέου: Στην ντουλάπα τα κοστούμια εξουσίας


«Αυτό το συγκλονιστικό πάθος δεν είναι πάθος για την εξουσία, είναι πάθος για την Ελλάδα, ήρθε η ώρα να αφήσουμε πίσω την παρακμή και να βάλουμε τη χώρα σε πορεία εθνικής ανάτασης» είπε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, Γιώργος Παπανδρέου στην ομιλία του στην Τρίπολη, ζητώντας από τους πολίτες «ψήφο εμπιστοσύνης, αυτοδυναμίας και δύναμης να αλλάξουμε τα πράγματα».

«Ήρθε η ώρα να μιλήσουμε στον γείτονά μας στον απογοητευμένο ψηφοφόρο της ΝΔ και να του πούμε «είτε ψηφίσεις, είτε δεν ψηφίσεις ΠΑΣΟΚ, εμείς θα παλέψουμε να σε κάνουμε περήφανο» είπε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ και συμπλήρωσε: «δεν χρωστάμε σε κανένα, μόνο στο λαό και σε αυτόν μόνο λογοδοτούμε». Επισήμανε ότι «η παρακμή που ζούμε δεν είναι μια απλή οικονομική κρίση, αλλά κρίση οικονομική, αξιακή και θεσμική που δεν θα περάσει απλά όταν ξεπεραστεί η διεθνής οικονομική κρίση».

«Φτάσαμε εδώ, διότι τα τελευταία έξι χρόνια κανένας δεν ανέλαβε τις ευθύνες του για την πορεία αυτής της χώρας, γιατί έξι χρόνια γιγαντώσαμε το πελατειακό κράτος που πνίγει κάθε πρωτοβουλία, γιατί δεν στηρίξαμε την ανταγωνιστικότητα της οικονομίας» είπε ο κ. Παπανδρέου, τονίζοντας πως «αυτό ήταν πολιτική επιλογή της κυβέρνησης».

Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ αναφέρθηκε στις διαφορές μεταξύ ΠΑΣΟΚ και ΝΔ τονίζοντας πως το Κίνημα «ξέρει πως κάθε μέρα που κερδίζει την εμπιστοσύνη των πολιτών τόσο αυξάνει η ευθύνη του απέναντι στη χώρα και σε αυτούς».

«Αναλαμβάνουμε τις ευθύνες μας για να πάει ο τόπος μπροστά και για να γίνει αυτό δεν αρκεί να αραδιάζεις προεκλογικό κατεβατό μέτρων που ποτέ δεν υλοποιούνται» είπε, προσθέτοντας ότι «από εκείνους δεν ακούσαμε τίποτα για την ανάπτυξη, για το τι θα παράγει και εξάγει αυτή η χώρα, τίποτα για την στήριξη της μέσης ελληνικής οικογένειας, του αγρότη και των χαμηλών εισοδημάτων».

«Η χώρα χρειάζεται σχέδιο σοβαρό και είμαστε ήδη έτοιμοι για το σχέδιο των 100 πρώτων ημερών, ένα σχέδιο «άμεσης δράσης» για τη στήριξη της αγοράς, την ενίσχυση των μεσαίων και χαμηλών εισοδημάτων και για τον περιορισμό της κρατικής σπατάλης» είπε ο κ. Παπανδρέου, επικρίνοντας την ΝΔ ότι με το «πάγωμα των μισθών και τη συνεχή φοροεπιδρομή στη μεσαία τάξη, έχει αδιέξοδη πολιτική που συνεχίζει τον φαύλο κύκλο, βαθαίνει την ύφεση και οδηγεί σε ακόμα μεγαλύτερο δημοσιονομικό πρόβλημα».

Ο κ. Παπανδρέου αναφέρθηκε σε όσα είπε στην ομιλία του στην ΔΕΘ και είπε ότι «μέσα στις 100 πρώτες μέρες της κυβέρνησης του ΠΑΣΟΚ θα γίνουν τα μέτρα πράξη με την ψήφιση πέντε νομοσχεδίων, ενώ μέσα στο πρώτο τρίμηνο θα κατατεθεί στην Βουλή και στην ΕΕ το νέο τριετές Πρόγραμμα Σταθερότητας και Ανάπτυξης με το οποίο θα διαπραγματευθούμε στις Βρυξέλλες».

«Μέσα στην πρώτη τετραετία της διακυβέρνησής μας η Ελλάδα θα αλλάξει» είπε χαρακτηριστικά ο κ. Παπανδρέου αναφερόμενος στην «πράσινη ανάπτυξη» που σημαίνει ριζική αλλαγή του τρόπου με τον οποίο παράγουμε πλούτο» ενώ ανέφερε και τα πλεονεκτήματα που θα έχουν από αυτήν διάφορες επαγγελματικές και κοινωνικές ομάδες, επισημαίνοντας ταυτόχρονα ότι «προϋπόθεση για να υλοποιηθούν οι στόχοι αυτοί είναι ένα κράτος και μια πολιτική ηγεσία που σέβεται τους κόπους του ελληνικού λαού, ένα κράτος πιο φιλικό, προσβάσιμο, και δημοκρατικό που υπηρετεί τον πολίτη».

«Το δεύτερο μεγάλο αναπόσπαστο τμήμα του σχεδίου εθνικής ανάτασης είναι η αναμόρφωση του πολιτικού συστήματος» είπε μιλώντας για «νέο εκλογικό νόμο που θα σπάει τις αχανείς εκλογικές περιφέρειες, αναμόρφωση του «πόθεν έσχες», ανάρτηση των υπογραφών υπουργών και των πράξεων Δημοσίου και Αυτοδιοίκησης, και «σκληρά μέτρα» για τον έλεγχο του πολιτικού χρήματος ώστε οι πηγές χρηματοδότησης των πολιτικών κομμάτων και των πολιτικών να είναι εμφανείς».

«Αυτά τα μέτρα δεν κοστίζουν σε χρήμα, βούληση χρειάζεται» είπε ο κ. Παπανδρέου, δεσμευόμενος ταυτόχρονα «ότι όπου χρειαστεί θα συγκρουστώ με τα συμφέροντα και τα κατεστημένα που δεν θέλουν την αλλαγή και την πρόοδο, και ότι δεν θα αφήσει στο σκοτάδι υποθέσεις αδιαφάνειας του χθες».

«Ο ελληνικός λαός θα μάθει την αλήθεια για όλες τις υποθέσεις» είπε χαρακτηριστικά ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ.

Ο κ. Παπανδρέου έκανε λόγο για ηλεκτρονική διακυβέρνηση, για υποθέσεις των πολιτών στα ΚΕΠ, ετήσιο διαγωνισμό από το ΑΣΕΠ για την πρόσληψη όλων των μόνιμων στελεχών του Δημοσίου και τόνισε με έμφαση ότι «όσοι νομίζουν ότι μπορούν δήθεν εν ονόματι του Κινήματος να ράβουν κοστούμια εξουσίας κακώς κάνουν, θα τους μείνουν στην ντουλάπα».

«Κανένα στέλεχος δεν θα επανέλθει στην ίδια θέση που κατείχε, όλοι θα αξιολογηθούν από την αρχή» πρόσθεσε ο κ. Παπανδρέου.

Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ δεσμεύτηκε για χρηματοδότηση της Παιδείας με το 5% του ΑΕΠ, μονάδες οικογενειακής ιατρικής ώστε να υπάρχει 24ωρη περίθαλψη επτά μέρες την εβδομάδα, όλο τον χρόνο και για αλλαγές στην κοινωνική ασφάλιση που θα διασφαλίσουν την βιωσιμότητα του συστήματος και αξιοπρεπείς συντάξεις για όλους τους Έλληνες.

Αναφερόμενος στην Αρκαδία έκανε λόγο για εγκατάλειψη και αδιαφορία εκ μέρους της κυβέρνησης, αναφέροντας ότι ενώ το 2005 είχε αποφασισθεί η δημιουργία Μονάδας Συνδυασμένου Κύκλου Φυσικού Αερίου στην ΔΕΗ στην Μεγαλόπολη με σκοπό να ολοκληρωθεί το 2010 οι σχετικές διαδικασίες ξεκίνησαν μόλις τον περασμένο μήνα.

Επίσης πρόσθεσε ότι ο ταμιευτήρας 12 εκ. κυβικών μέτρων νερού που κατασκεύασε το ΠΑΣΟΚ στην λίμνη Τάκα παραμένει έξι χρόνια ανενεργός, ενώ η επί δύο χρόνια επιχειρούμενη ανακαίνιση του Παναρκαδικού Νοσοκομείου έχει μειώσει, αντί να βελτιώσει, τις παρεχόμενες υπηρεσίες.

«Η Αρκαδία και η Πελοπόννησος θα μπουν και πάλι σε τροχιά προόδου και ανάπτυξης» είπε προσθέτοντας ότι είναι δέσμευση η περιβαλλοντική ανασυγκρότηση των πυρόπληκτων περιοχών για την οποία το ΠΑΣΟΚ προκήρυξε διεθνή διαγωνισμό ο οποίος ολοκληρώθηκε.

Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ τόνισε ότι είναι «επιλογή μας ο ανατολικός οδικός άξονας «Κυβέρι-Αστρος-Τυρός-Λεωνίδιο-Κυπαρίσσι-Μονεμβασιά», και ο οδικός άξονας «Τρίπολη-Βυτίνα-Αρχαία Ολυμπία», ενώ ανάλογα στηρίζουμε τη λειτουργία του σιδηροδρομικού δικτύου».

«Μαζί και μόνο μαζί θα βάλουμε μπροστά την Ελλάδα και θα φτιάξουμε ένα καλύτερο αύριο που έχει να δώσει σε όλους μας και όχι μονάχα στους πράσινους, τους κόκκινους και τους μπλε, και θα πετύχει αυτή η προσπάθεια σε μια Ελλάδα με πολιτική ηγεσία που δεν χρωστάει σε κανένα, μόνο στον ίδιο το λαό» κατέληξε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ.
nooz.g
Read more...

Ο τόπος θα μπει ξανά σε τροχιά ανάπτυξης


Θα συγκρουστούμε με κάθε κατεστημένο που κρατάει πίσω την Ελλάδα.




Read more...

Οικονομία: Ψηφίζουμε άμεσα 5 νομοσχέδια Οικονομία: ενίσχυση επιχειρηματικότητας Σημασία έχουν οι πράξεις, οχι τα λόγια









Read more...

Ελάτε μαζί σε αυτή τη νέα εθνική προσπάθεια





Read more...

Ομιλία Γιώργου Παπανδρέου στην Τρίπολη





Read more...