Τετάρτη 16 Σεπτεμβρίου 2009

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ



«Φρένο στην οικοδόμηση του Υμηττού με απόφαση οριστικής αναστολής από το ΣτΕ.
Καθοριστική η προσφυγή της αντιπολίτευσης και πολιτών του Βύρωνα!»

Δεκτές έκανε σήμερα, το Συμβούλιο της Επικρατείας (ΣτΕ), τις αιτήσεις οριστικής αναστολής ανέγερσης δύο συγκροτημάτων κατοικιών του Υπουργείου Εθνικής Άμυνας, εμβαδού 2.000τ.μ., στο στρατόπεδο Σακέτα, κρίνοντας ότι βρίσκονται εντός δασικής έκτασης, στη Β' ζώνη προστασίας Υμηττού.

Στο ΣτΕ -μετά την από 20/8/09 απόρριψη της προσφυγής του Δημάρχου Βύρωνα και Προέδρου του ΣΠΑΥ Ν. Χαρδαλιά- με πρωτοβουλία του επικεφαλής της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης του Βύρωνα, Παν. Κόνσουλα, είχαν προσφύγει επιπροσθέτως 25 ενεργοί πολίτες και δημοτικοί σύμβουλοι της αντιπολίτευσης, η προσφυγή των οποίων ανέτρεψε την αρχική απορριπτική απόφαση και αποδείχθηκε καθοριστική για την θετική έκβαση της υπόθεσης, «αποδεικνύοντας ότι ακόμα και εκεί που οι αρμόδιοι φορείς αποτυγχάνουν, ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ μπορούμε!» όπως χαρακτηριστικά δήλωσε ο Παν. Κόνσουλας.

Για το θέμα, ο Νομικός Σύμβουλος της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης, Λουκάς Αποστολίδης -πρώην Αντιπρόεδρος της Βουλής και Υφυπουργός Εθνικής Άμυνας- δήλωσε: «Για μια ακόμη φορά το Ανώτατο Ακυρωτικό Δικαστήριο, απέδειξε ότι παραμένει βασικός θεματοφύλακας και εγγυητής της προστασίας του περιβάλλοντος. Προσδοκούμε και η αίτηση ακύρωσης (24 Φεβρουαρίου 2010) να βάλει οριστικό φραγμό σε όσους επιχειρούν να τσιμεντοποιήσουν τον Υμηττό, αδιαφορώντας για την ποιότητα ζωής των πολιτών».

Υπενθυμίζεται ότι η δημοτική παράταξη «Βύρωνας: Ανάπτυξη-Προοπτική» έχει προγραμματίσει, με την συμμετοχή παρατάξεων, φορέων, και πολιτών, ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ Διαμαρτυρίας & Ενημέρωσης για την Προστασία του Υμηττού, τη Δευτέρα 21 Σεπτεμβρίου 2009 και ώρα 17:30 στο Αναψυκτήριο Κουταλά (έναντι Στρατοπέδων ΣΑΚΕΤΑ) με αίτημα:

«Απομάκρυνση στρατοπέδων & οχλουσών δραστηριοτήτων – Κατεδάφιση των κτισμάτων –
Ανάπλαση / Δενδροφύτευση των εκτάσεων – Απόδοση των χώρων στο πράσινο
».

Για την Δημοτική Παράταξη Βύρωνας: Ανάπτυξη-Προοπτική

Ο ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ ΤΥΠΟΥ

Βασίλης Πουλάκης



Δεν υπάρχουν σχόλια: