Κυριακή 10 Ιουνίου 2012

Προειδοποίηση στους εσωκομματικούς του αντιπάλους..



"Έχω νωπή εντολή 3 μόνο μηνών. Δεν θα ανεχθεί ο λαός αυτούς που όχι μόνο εγκλημάτησαν σε βάρος του, αλλά τον προσέβαλαν κιόλας"...
"Τι θα γίνει αν το βράδυ της 17ης Ιουνίου , κάποιος σας πει - μετά από ένα δυσάρεστο αποτέλεσμα - "είμαι και εγώ εδώ?" ", ρώτησε ο δημοσιογράφος του ΑLPHA, Γιάννης Μυταράς (αυθόρμητη ερώτηση. Πολυ μας άρεσε).
Ο Βενιζέλος, που μαλλον δεν ξαφνιάστηκε, έστειλε μήνυμα προς τους εσωκομματικους του αντιπαλους: Μη τολμήσετε !
Και... είπε αυτο, που ηδη διαβάσατε στο πλάγιο τίτλο μας...

Read more...

Τσίπρας: Ζητάμε μεγάλη πρωτιά στην κάλπη



Τσίπρας: Ζητάμε μεγάλη πρωτιά στην κάλπη
Από τη Χίο άσκησε επίθεση σε ΝΔ και ΠΑΣΟΚ ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ Άλέξης Τσίπρας ενώ τα βέλη του έριξε και στη Χρυσή Αυγή.

Αναλυτικότερα στην προεκλογική του ομιλία ο Αλέξης Τσίπρας δήλωσε πως «ζητάμε από τον λαό ξεκάθαρη και ισχυρή εντολή για την αποκατάσταση της αξιοπιστίας της χώρας μας, ζητάμε μεγάλη πρωτιά στην κάλπη».

Παράλληλα ο πολιτικός αρχηγός απηύθυνε έκκληση στο συγκεντρωμένο πλήθος να κλείσει την πόρτα της Βουλής στο κόμμα της Χρυσής Αυγής. «Στις 17 Ιουνίου φεύγει το σάπιο πολιτικό κατεστημένο, φεύγουν ΝΔ και ΠΑΣΟΚ και ελπίζουμε να πάρουν μαζί τους και τη ναζιστική συμμορία της Χρυσής Αυγής».

Read more...

Καταγγέλλει "συντονισμένη" επίθεση


Για συντονισμένη επίθεση εναντίον της, κάνει λόγο η Λούκα Κατσέλη σε δήλωσή της, τονίζοντας ότι "η Κοινωνική Συμφωνία δεν έχει προχωρήσει σε διμερή εκλογική σύμπραξη με κανένα συγκεκριμένο κόμμα".

Αναλυτικά η δήλωσή της:

"Προκαλεί έκπληξη η συντονισμένη επίθεση που εξαπολύουν τις τελευταίες ημέρες διαφορετικά κέντρα και παράκεντρα εναντίον μου, υπό την ιδιότητα μου ως Πρόεδρου της ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΣΥΜΦΩΝΙΑΣ σχετικά με την διακηρυγμένη θέση του κόμματος για συμπαράταξη των γνήσια προοδευτικών και αριστερών δυνάμεων με στόχο μια προοδευτική και ακηδεμόνευτη διακυβέρνηση στις 18 Ιουνίου, στη βάση μιας ελάχιστης προγραμματικής σύγκλισης.
Είναι αξιοσημείωτη η σύμπτωση της επιχειρηματολογίας τους με τα όσα ανυπόστατα γράφονται σε ανυπόγραφο ρεπορτάζ στη χθεσινή έκδοση της εφημερίδας «Τα Νέα» με τίτλο «Πράσινα ορφανά στη Κουμουνδούρου», όπου λοιδορούνται όσοι ψηφοφόροι και στελέχη από το ΠΑΣΟΚ υποστηρίζουν αυτή την προοπτική και αντιτίθενται στη στήριξη του πόλου των καθεστωτικών δυνάμεων του κυβερνητικού, της Νέας Δημοκρατίας και του ΠΑΣΟΚ, και στην αδιέξοδη πολιτική του Μνημονίου.
Θέλω για άλλη μια φορά να τονίσω ότι η ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΣΥΜΦΩΝΙΑ δεν έχει προχωρήσει σε διμερή εκλογική σύμπραξη με κανένα συγκεκριμένο κόμμα αλλά ότι έχει απευθύνει ανοιχτή πρόσκληση συμπαράταξης και κοινής δράσης σε όλα τα προοδευτικά και αριστερά κόμματα με συγκεκριμένες προτάσεις που μπορούν να αποτελέσουν αφετηρία για την έξοδο της χώρας από την κρίση.enikos.gr

Read more...

Διαψεύδει ο Π.Ψωμιάδης



"Δεν ειπώθηκε ποτέ από το στόμα μου, ότι η Νέα Δημοκρατία είναι αδελφό κόμμα με τη Χρυσή Αυγή -Ποτέ!" τόνισε σε δηλώσεις του ο επικεφαλής εκλογικού αγώνα της ΝΔ στη Βόρεια Ελλάδα, Παναγιώτης Ψωμιάδης, ενώ συνέχισε σημειώνοντας:
"Αν υπήρχε τέτοια δήλωση θα είχε γίνει πρώτη είδηση στα κανάλια"..enikos.gr

Read more...

Ο ΣΥΡΙΖΑ για το Δίστομο


Ανακοίνωση του Γραφείου Τύπου για τη μαύρη επέτειο της σφαγής στο Δίστομο

"Η μαύρη επέτειος της σφαγής στο Δίστομο μας υπενθυμίζει τη φρίκη της Κατοχής και του ναζισμού.

Τα θύματά της ναζιστικής θηριωδίας δεν αποζημιώθηκαν ποτέ, όπως και η χώρα μας από τις καταστροφές που υπέστη από τη ναζιστική Γερμανία, με ευθύνη των ελληνικών κυβερνήσεων.

Ο λαός μας που έζησε στο πετσί του τα ναζιστικά εγκλήματα πρέπει να υψώσει σήμερα ασπίδα για την υπεράσπιση της ιστορικής μνήμης και της ίδιας της δημοκρατίας, που απειλείται από την παρουσία  της νεοφασιστικής οργάνωσης Χρυσής Αυγής.

Η ειρήνη, η αλληλεγγύη, η δημοκρατία και η υπεράσπιση των ανθρωπίνων δικαιωμάτων αποκτούν σήμερα πιο επίκαιρο χαρακτήρα από ποτέ."

Read more...

Χρυσή Αυγή:"Δεν έχουμε αδέλφια"


"Πανίκα, η Χρυσή Αυγή δεν έχει πολιτικά αδέλφια και δεν ανήκει στην κεντροδεξιά πολυκατοικία!" αναφέρει σε ανακοίνωσή της η Χρυσή Αυγή σχολιάζοντας τα όσα φέρεται να δήλωσε ο Παναγιώτης Ψωμιάδης περί αδελφών παρατάξεων.
Η ανακοίνωση μάλιστα που είναι αναρτημένη στην ιστοσελίδα της Χρυσής Αυγής έχει τίτλο: "Κουτσός στον κάμπο έτρεχε να πιάσει καβαλάρη!"
Ακολουθεί ολόκληρη η ανακοίνωση
Είμαστε ΕΝΑΝΤΙΟΝ ΟΛΩΝ των εκπροσώπων του σαθρού πολιτικού κατεστημένου της κλεπτοκρατίας. Την απελπισία στην οποία βρίσκεται η "νέα" Νέα Δημοκρατία καταδεικνύει το άνοιγμα του Παναγιώτη Ψωμιάδη στους ψηφοφόρους της Χρυσής Αυγής. Ο πανικοβλημένος Πανίκας δήλωσε από την Ξάνθη πως οι ψηφοφόροι της Χρυσής Αυγής είναι "άλλοτε αδέλφια".

Ο υποψήφιος βουλευτής του Εθνικιστικού Λαϊκού Κινήματος στην Ξάνθη, Χρήστος Καπαγερίδης, απάντησε: " Αυτό που πρέπει αρχικά να τονίσω είναι ότι το κόμμα μας δεν έχει καμία απολύτως σχέση με αυτό που ευρύτερα ονομάστηκε «κεντροδεξιά πολυκατοικία», στην οποία άλλωστε ήμασταν πάντοτε απέναντι. Όσο για τον κίνδυνο να υπάρξει μία αριστερή κυβέρνηση, τον οποίο επισείει τόσο ο κ. Ψωμιάδης όσο και συνολικά η Νέα Δημοκρατία, δεν θα πρέπει να ξεχνάμε ότι αυτοί ήταν που την πριμοδότησαν με την στάση ανοχής που κράτησαν τόσα χρόνια. Διότι η Νέα Δημοκρατία ήταν που άφησε την αριστερά να κυριαρχεί επί δεκαετίες στο πολιτικό σκηνικό, μην τολμώντας έστω να της κάνει κριτική, ενώ σήμερα ανακαλύπτει την Αμερική, δηλαδή τον κίνδυνο μίας αριστερής διακυβέρνησης. Η Νέα Δημοκρατία είχε την μοναδική ευκαιρία τον περασμένο Οκτώβριο να προκαλέσει εκλογές, να τις κερδίσει και μάλιστα με αυτοδυναμία. Δεν το έκανε όμως και προτίμησε να συνεργαστεί με το ΠΑΣΟΚ και τον κ. Καρατζαφέρη στο πλαίσιο της κυβέρνησης Παπαδήμου. Τώρα πλέον το «πουλάκι» πέταξε… Γι’ αυτό ψάχνουν τώρα τρόπο να συσπειρώσουν γύρω τους τον κόσμο από τον ευρύτερο αυτό χώρο. Όμως πλέον, τουλάχιστον εμείς, δεν είμαστε διατεθειμένοι να την προσεγγίσουμε. Αντίθετα είμαστε αποφασισμένοι να μπούμε και να πολεμήσουμε σε αυτές τις εκλογές".

Πανίκα, οι ψηφοφόροι της Χρυσής Αυγής είναι αφυπνισμένοι Έλληνες που δεν ξαναγυρνούν στο κομματικό σας μαντρί όσα ψευτοδιλήμματα κι αν θέσετε. Δεν "τσιμπάει" πια ο κόσμος και μην το παίρνεις κατάκαρδα πως όπου σταθείς κι αν βρεθείς όλοι σου λένε: Χρυσή Αυγή να ξεβρωμίσει ο τόπος! Μπορεί εσύ κάποτε να είχες ντυθεί καβαλάρης, αλλά τώρα είσαι κουτσός (πολιτικά) και μάταια τρέχεις στον κάμπο να πιάσεις τον Εθνικιστή καβαλάρη!enikos.gr

Read more...

Αντιδράσεις για δηλώσεις Ψωμιάδη ότι «ΝΔ και Χρυσή Αυγή είναι αδελφές παρατάξεις»...



Την θέση ότι η Νέα Δημοκρατία και η Χρυσή Αυγή είναι αδελφές παρατάξεις εξέφρασε ο συντονιστής του προεκλογικού αγώνα της ΝΔ για την Βόρεια Ελλάδα Παναγιώτης Ψωμιάδης προκαλώντας σφοδρή αντίδραση από... τον ΣΥΡΙΖΑ και τον πρόεδρο των Ανεξάρτητων Ελλήνων.

Σε δηλώσεις του το Σάββατο σχετικά με την επίθεση του υποψήφιου βουλευτή της Χρυσής Αυγής, Ηλία Κασιδιάρη, κατά της υποψήφιας βουλευτίνας του ΣΥΡΙΖΑ Ρένας Δούρου και της υποψήφιας με το ΚΚΕ Λιάνας Κανέλλη, ο Π.Ψωμιάδης είπε ότι «εμένα προσωπικά δεν με ενοχλεί η Χρυσή Αυγή, πλην ακραίων συμπεριφορών τις οποίες και καταδικάζω».

Υποστήριξε ακόμη ότι τις ανατρεπτικές πράξεις δεν τις έκανε η Χρυσή Αυγή αλλά ο ΣΥΡΙΖΑ, ο οποίος κατέστρεψε το κέντρο της Αθήνας και ξεπούλησε το όνομα «Μακεδονία» στα Σκόπια.

Απέδωσε ακόμη το ποσοστό της ΝΔ στην Ξάνθη σε πολλές μετακινήσεις φίλων μας από τις «αδελφικές κεντροδεξιές παρατάξεις» προς τη ΝΔ, δηλαδή από Μπακογιάννη, Καμμένο, Μάνο, Χρυσή Αυγή.

Στις δηλώσεις Ψωμιάδη απάντησε ο ΣΥΡΙΖΑ Θεσσαλονίκης σχολιάζοντας με έμφαση ότι «με δεδομένο ότι ο κ.Ψωμιάδης διαθέτει θεσμικό ρόλο πλέον στη Νέα Δημοκρατία, ως -διορισμένος από τον πρόεδρο της Αντώνη Σαμαρά- συντονιστής της προεκλογικής εκστρατείας στη Μακεδονία, είμαστε υποχρεωμένοι να θεωρήσουμε ότι υλοποιεί αποφάσεις του πολιτικού σχεδιασμού της ΝΔ.

» Η συγκρότηση ενός τέτοιου μετώπου απέναντι στον επερχόμενο 'κομμουνιστικό κίνδυνο', μόνο τρόμο μπορεί να προκαλεί σε πολίτες με ελάχιστες δημοκρατικές ευαισθησίες».

Για το ίδιο ζήτημα ο πρόεδρος των Ανεξάρτητων Ελλήνων, Πάνος Καμμένος, σχολίασε ότι «είναι συγκλονιστική η είδηση ότι ο κ.Ψωμιάδης, δήλωσε ότι είναι αδελφό του κόμμα του η Χρυσή Αυγή.

» Είναι μια δήλωση που δείχνει ξεκάθαρα ότι πλέον συγκλίνει το τρίτο με το τέταρτο Γερμανικό Ράιχ . Είναι απίστευτο ότι για να πάρουν κάποιες ψήφους από Έλληνες πολίτες που παρασύρθηκαν, οδηγούνται πλέον σε τέτοιου είδους δηλώσεις.

» Οι Ανεξάρτητοι Έλληνες δεν θα επιτρέψουμε την εμφύλια διαμάχη. Θα είμαστε οι εγγυητές της ομαλότητας του τόπου, θα είμαστε οι εγγυητές της ελληνικής οικογένειας, θα είμαστε οι εγγυητές της ασφάλειας».
in.gr


Read more...

Κυβέρνηση εθνικής συνευθύνης με συμμετοχή όλων προτείνει ο Ε. Βενιζέλος

Αναγκαία η υπογραφή όλων ξεκαθαρίζει ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ



 



Την πρόταση για συγκρότηση κυβέρνησης, που θα στηρίζεται από όλες τις δυνάμεις, οι οποίες θέλουν την Ελλάδα στο ευρώ και θα αποτελούν ένα σχήμα εθνικής συνευθύνης, κατάθεσε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Ευάγγελος Βενιζέλος σε διακαναλική συνέντευξή του το μεσημέρι της Κυριακής, αλλά και σε επιστολή του προς τους αρχηγούς των κομμάτων, που κινούνται σε αυτό τον άξονα, δηλαδή τους Αντώνη Σαμαρά, Αλέξη Τσίπρα, Πάνο Καμμένο και Φώτη Κουβέλη. 

Ο τόπος προειδοποίησε ο κ. Βενιζέλος δεν κυβερνιέται από ισχνές μειοψηφίας, ούτε με ένα μεγάλο κομμάτι της κοινωνίας απέναντι. Θεώρησε δεδομένο ότι οι Ευρωπαίοι θα ζητήσουν την υπογραφή και του ΣΥΡΙΖΑ για το νέο αναθεωρημένο πρόγραμμα, με βάση το οποίο θα συνεχιστεί η δανειοδότηση της χώρας και ξεκαθάρισε ότι ο ίδιος θα επιμείνει στη θέση για συγκρότηση κυβέρνησης με τη στήριξη και της ΝΔ και του ΣΥΡΙΖΑ, στη διαδικασία των διερευνητικών εντολών, χωρίς όμως να διευκρινίσει τι θα κάνει εάν αυτό οδηγεί σε τρίτη εκλογική αναμέτρηση. Ο κ. Βενιζέλος επεσήμανε ότι οι Έλληνες πολίτες θέλουν στις 18 Ιούνη να υπάρχει κυβέρνηση που θα κρατήσει τη χώρα στο ευρώ, κατηγορώντας τη Νέα Δημοκρατία και το ΣΥΡΙΖΑ ότι διαμορφώνουν ένα σκηνικό πολιτικού αδιεξόδο. 

Ο ίδιος πρόσθεσε ότι, ανεξάρτητα από το ποιος θα είναι πρώτο κόμμα, το bonus 50 εδρών δεν είναι η λύση. "Δεν μπορείς να κυβερνήσεις με ισχυρή αντιπολίτευση στο δρόμο", ανέφερε χαρακτηριστικά. Και επεσήμανε ότι το ΠΑΣΟΚ μπορεί να λειτουργήσει ως καταλύτης σε κυβέρνηση εθνικής συνευθύνης. 

Δεν θα γίνουμε τσόντα, αλλά ο καταλύτης στη διάλυση ενός τεχνητού διπολισμού, ανέφερε εμφατικά ο πρόεδρος του κόμματος. Σημείωσε δε ότι είναι ανάγκη να υπάρξει στη χώρα μία περίοδος σταθερότητας τουλάχιστον ενάμισι έτους, αν όχι τετραετίας. 

Επιτέθηκε για μία ακόμη φορά εναντίον της τεχνητής πόλωσης που διαμορφώνουν η ΝΔ και ο ΣΥΡΙΖΑ, ενώ κάλεσε τους Ανεξάρτητους Έλληνες να ξεκαθαρίσουν τη στάση τους έναντι της ευρωπαϊκής προοπτικής της χώρας, αλλά και τη Δημοκρατική Αριστερά για το πώς εννοεί τη συνεργασία. 

O κ. Βενιζέλος σχολίασε και τη δήλωση του Ζ.Κ. Γιούνκερ, που είπε ότι στην Ελλάδα δεν κλαίει κανένας πλούσιος, παρά μόνο οι αδύνατοι. Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ σημείωσε ότι οι πλούσιο δεν κλαίνει γιατί έχουν βγάλει τα λεφτά τους στο εξωτερικό και περιμένουν την κατάρρευση καικ την επιστροφή στη δραχμή για να κερδίσουν και επανέλαβε τα περί ύπαρξης οριζόντιου κόμματος της δραχμής. 

Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ κριτίκαρε και τη στάση της Τρόικας και των εταίρων που ζητούσαν υπογραφές από όλες τις πολιτικές δυνάμεις. "Μην μας φέρνετε σε δύσκολη θέση, αρκεστείτε στις δικές μας", τόνισε ότι ήταν η επωδός του ΠΑΣΟΚ στη διαπραγμάτευση. Για να προσθέσει ότι "τώρα κατάλαβαν οι εταίροι, οπότε δεν θα είμαστε αξιόπιστοι αν δεν είμαστε όλοι μαζί στη διαπραγμάτευση"... 

Ο κ. Βενιζέλος αναφέρθηκε, μάλιστα, στη συνέντευξη που έχει δώσει στο Πρώτο Θέμα που κυκλοφορεί ο Επίτροπος Οικονομικών Όλι Ρεν και στην οποία ο Φινλανδός αξιωματούχος επισημαίνει ότι κάθε τρεις μήνες υπάρχει επαναδιαπραγμάτευση του Μνημονίου. Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ τόνισε ότι "εμείς βάλαμε αυτήν τη ρήτρα"... 

Πρόσθεσε μάλιστα ότι η μείωση του χρέους έγινε χωρίς καμία επίπτωση για την χώρα, ενώ σχετικά με τις χτεσινοβραδινές στην Ισπανία (λαμβάνει ενίσχυση για τις τράπεζες, χωρίς πρόσθετα μέτρα - δείτε εδώ σχετικά - επεσήμανε ότι γίνονται διαπραγματεύσεις χωρίς την Ελλάδα στο τραπέζι, λόγω ακυβερνησίας η οποία, όπως εκτίμησε, πλήττει ακόμη και τον τουρισμό της χώρας. 

Ο κ. Βενιζέλος εξήγγειλε συνέδριο επανίδρυσης και ένα νέο ξεκίνημα, μία αναγέννηση του ΠΑΣΟΚ και της προοδευτικής παράταξης. Είπε ότι το νέο ΠΑΣΟΚ δεν θα έχει βαρόνους και εσωτερικούς συσχετισμούς, που θα απωθούν τους πολίτες. Ξεκαθάρισε ότι έχει λάβει προσωπική εντολή στις 18 Μαρτίου για να ξαναφτιάξει το ΠΑΣΟΚ και αυτή την εντολή θα την τιμήσει. Είναι γελοίο, διαμήνυσε σε κάποιους, να εμφανιστεί κάποιος και να θέλει να πρωταγωνιστήσει, ενώ ήταν απών στις 18 Μαρτίου, ενώ μίλησε για ανθρώπους, που πλήγωσαν και πρόσβαλαν την παράταξη. Το ΠΑΣΟΚ, είπε τιμωρήθηκε στις πρόσφατες εκλογές. Πρόσθεσε ακόμη ότι ο στόχος του Κινήματος είναι να κινηθεί εκλογικά πάνω από το προηγούμενο ποσοστό του, ενώ επανέλαβε ότι το ζητούμενο δεν είναι οι υπουργικοί θώκοι.protothema.gr

Read more...

Τα «μωρά» του ΠΑΣΟΚ έτοιμα να... απογαλακτιστούν

ΠΟΙΟΙ ΑΠΟΤΕΛΟΥΝ ΤΗ ΓΕΝΙΑ ΤΩΝ 30ΝΤΑΡΗΔΩΝ



Τα «μωρά» του ΠΑΣΟΚ έτοιμα να... απογαλακτιστούν
Λίγες ημέρες έχουν απομείνει για τις κρίσιμες κάλπες της 17ης Ιουνίου και το ΠΑΣΟΚ μοιάζει να βρίσκεται σε πλήρη αποσύνθεση. Σύμφωνα με τις τελευταίες δημοσκοπήσεις, τα ποσοστά του κόμματος κινούνται οριακά σε διψήφιο αριθμό ενώ τα κορυφαία στελέχη του έχουν εξαφανιστεί από τα τηλεοπτικά πάνελ, αναμένοντας τις αποφάσεις του Ευάγγελου Βενιζέλου και το αποτέλεσμα των εκλογών.

Οι ελάχιστες φωνές που ακούγονται από το- άλλοτε βαθύ, ΠΑΣΟΚ, μεταξύ των οποίων η κυρία Άννα Διαμαντοπούλου και ο Θεόδωρος Πάγκαλος, στοχοποιούν τον Ευάγγελο Βενιζέλο και ζητούν «τεκτονικές» αλλαγές στο κόμμα μετά τις εκλογές.

Μέσα σε αυτό το κλίμα έντασης και δεδομένο ότι ήδη σημειώνονται παρασκηνιακές διαβουλεύσεις από ιστορικά μέλη του ΠΑΣΟΚ για τη δημιουργία νέου κόμματος, όπως είχε δημοσιεύσει πριν μερικές ημέρες το newpost.gr, μόνο τυχαίο δεν πρέπει να θεωρείται το τιτίβισμα του κ. Βενιζέλου στο Twitter, όταν και για πρώτη φορά έκανε λόγο ανοικτά για την ανάγκη τα στελέχη να είναι «τριαντάρηδες».

Ο κ. Βενιζέλος, θέλοντας να διατηρήσει την πρωτοβουλία των κινήσεων για το μέλλον του Κινήματος είναι αποφασισμένος να δώσει «χώρο» σε νεότερα στελέχη που έχουν προοπτική να δημιουργήσουν ένα καινούριο... ρεύμα και να «αποσύρει» από την πρώτη γραμμή ιστορικά στελέχη που ωστόσο, έχουν καταγραφεί στην συνείδηση των πολιτών με μάλλον αρνητικό τρόπο.

Άλλωστε, οι στενοί συνεργάτες του Ευάγγελου Βενιζέλου που φαίνεται να τον πιέζουν προς αυτή την κατεύθυνση είναι ο βουλευτής Οδυσσέας Κωνσταντινόπουλος, μόλις 37 ετών και ο 33χρονος, Νίκος Ανδρουλάκης, πρώην μέλος του Πολιτικού Συμβουλίου του ΠΑΣΟΚ, ο οποίος μάλιστα έχει θέσει ισχυρή υποψηφιότητα για νέος γραμματέας του Εθνικού Συμβουλίου του κόμματος στη θέση του Μιχάλη Καρχιμάκη.

Στην ίδια λίστα των «τριαντάρηδων» περιλαμβάνεται, επίσης, η 35χρονη πρώην βουλευτής Μεσσηνίας Νάντια Γιαννακοπούλου, η οποία είχε εκφράσει δημόσια την στήριξή της στο πρόσωπο του κ. Βενιζέλου κατά τις διαδικασίες διαδοχής αλλά και ο 34χρονος δικηγόρος, στο επάγγελμα, και πρώην αναπληρωτής κυβερνητικός εκπρόσωπος Άγγελος Τόλκας.
Ο κατάλογος συνεχίζεται με την Εύα Καϊλή, η οποία αν και έμεινε εκτός Βουλής αφού ο κ. Βενιζέλος επέλεξε να κρατήσει την έδρα στην Α' Θεσσαλονίκης, φαίνεται πρόθυμη να δεχθεί όποιο «πόστο» της ανατεθεί ώστε να στηρίξει τον πρόεδρο του κόμματος.

Στην ίδια λογική φαίνεται πως κινείται και ο υποψήφιος του ΠΑΣΟΚ στην Αιτωλοακαρνανία, Θάνος Μωραΐτης, γεννημένος το 1970. Αν και πρόσφατα υπήρξαν σενάρια περί απομάκρυνσης του πρώην υφυπουργού Ανάπτυξης από τις λίστες του κόμματος, ο κ. Μωραΐτης ανήκε στην ομάδα των επτά υφυπουργών που παρείχαν την στήριξή τους στον Ευάγγελο Βενιζέλο κατά την περίοδο προεδρίας του Γιώργου Παπανδρέου, γεγονός που φαίνεται πως θα παίξει καταλυτικό ρόλο για την θέση του στην επόμενη ημέρα του Κινήματος.


Γωγώ Κυριαζή 
 http://newpost.gr

Read more...

Ραχόι: Η βοήθεια δεν μοιάζει με το σχέδιο διάσωσης της Ελλάδας

Αφού σώθηκε η Ισπανία, ο πρωθυπουργός ...πάει στο Euro



 




Η βοήθεια προς το ισπανικό τραπεζικό σύστημα δεν μοιάζει με προηγούμενα σχέδια διάσωσης, όπως αυτά τις Ελλάδας ή της Ιρλανδίας εκτίμησε το μεσημέρι της Κυριακής ο Ισπαός πρωθυπουργός Μαριάνο Ραχόι.

Παραχωρώντας συνέντευξη τύπου στον απόηχο της χτεσινής συμφωνίας που φέρει το τρπαεζικό σύστημα της χώρας να ενισχύεται με 100 δισ. ευρώ χωρίς να υπογράφεται κάποιο μνημόνιο πρόσθετης λιτότητας (διαβάστε εδώ σχετικά) , ο Ισπανός ηγέτης επεσήμανε ότι οι μεταρρυθμίσεις που έχει πραγματοποιήσει η χώρα την βοήθησαν να αποφύγει την παρέμβαση της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Ο ίδιος πρόσθεσε ότι δεν ήταν μία εύκολη υπόθεση η επίτευξη συμφωνίας και τόνισε ότι η ενίσχυση των τραπεζών είναι ένα από τα πολλά βήματα που χρειάζονται. Εκτίμησε δε ότι τα μέτρα που έχει λάβει η κυβέρνησή του, θα έπρεπε να έχουν ληφθεί νωρίτερα, "παγώνοντας" πάντως τους Ισπανούς αφού "απαιτούνται σκληρές αποφάσεις για να διορθώσουμε τα προβλήματα".

Ο κ. Ραχόι εκτίμησε ότι η εξέλιξη θα λειτουργήσει θετικά για το κοινό ευρωπαϊκό νόμισμα, ενώ γνωστοποίησε τσους δημοσιογράφους ότι, καθώς η συμφωνία επιτεύχθηκε, θα ...μεταβεί στην Πολωνία για να παρακολουθήσει τις προσπάθειες της Εθνικής Ισπανίας στο Euro 2012...

Σημειώνεται ότι το σχέδιο ενίσχυσης των ισπανικών τραπεζών θα φτάσει τα 100 δισεκατομμύρια ευρώ, όπως επιβεβαίωσε χτες, μετά την πολύωρη τηλεδιάσκεψη του Eurogroup, ο πρόεδρος του σώματος Ζαν Κλοντ Γιούνκερ.
Η βοήθεια προς το ισπανικό τραπεζικό σύστημα δεν μοιάζει με προηγούμενα σχέδια διάσωσης, όπως αυτά τις Ελλάδας ή της Ιρλανδίας εκτίμησε το μεσημέρι της Κυριακής ο Ισπαός πρωθυπουργός Μαριάνο Ραχόι.protothema.gr

Read more...

Ο Βενιζέλος θεωρεί τον ΓΑΠ «βαρίδι» και τον... τελειώνει το βράδυ των εκλογών



Ο Βενιζέλος θεωρεί τον ΓΑΠ «βαρίδι» και τον... τελειώνει το βράδυ των εκλογών
Το βράδυ των εκλογών της 17ης Ιουνίου, όταν ο Ευάγγελος Βενιζέλος θα ανακοινώσει -κατά δήλωση- πως φαντάζεται το ΠΑΣΟΚ του μέλλοντος, αυτό που ονειρεύεται και όχι αυτό που παρέλαβε, θα πέσει ουσιαστικά και η «αυλαία» στην πολιτική σταδιοδρομία του Γιώργου Παπανδρέου.

Συνεργάτες του προέδρου του ΠΑΣΟΚ, λένε ότι οφείλει να λύσει τα χέρια του ανεξαρτήτως αποτελέσματος και ουσιαστικά να επανιδρύσει μια κεντροαριστερή- δημοκρατική παράταξη, απαλλαγμένη από τα βάρη του παρελθόντος. Και ποια μπορεί να είναι η πιο τρανή απόδειξη ότι ρίχνει τα «βαρίδια» στη θάλασσα; Να ξεκόψει με το άμεσο παρελθόν που κατέστησε το ΠΑΣΟΚ απεχθές στα μάτια των πολιτών.

Επί της ουσίας, το πολιτικό τέλος του Γιώργου, το προανήγγειλε ο ίδιος ο Βενιζέλος, όταν στη συνέντευξη Τύπου που έδωσε το μεσημέρι της Κυριακής έκανε λόγο για απομάκρυνση των στελεχών που πλήγωσαν είτε με έργα, είτε με λόγια τον τελευταίο καιρό την παράταξη. 

Οι προθέσεις του, όμως, είχαν φανεί από την Παρασκευή το βράδυ όταν στη διάρκεια της συνέντευξης που έδωσε στο Mega, ρωτήθηκε από την Όλγα Τρέμη αν όντως σκέφτηκε να αφήσει τον Γ. Παπανδρέου εκτός ψηφοδελτίων. Ο Βενιζέλος δεν απάντησε ευθέως, αλλά εμμέσως πλην σαφώς:

«Ακούστε, εξελέγην με πολύ μεγάλη καθυστέρηση πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, γιατί οι διαδικασίες αυτές άργησαν εντυπωσιακά πολύ. Φτάσαμε στην πραγματικότητα στην επίσημη έναρξη της προεκλογικής περιόδου, για να γίνει η αλλαγή στην ηγεσία του ΠΑΣΟΚ. Ανέλαβα τα καθήκοντά μου στις 19 Μαρτίου -στις 17 Ιουνίου δεν θα έχουν συμπληρωθεί καλά-καλά τρεις μήνες. Και στο μεταξύ, έπρεπε να χειριστώ δύο αλλεπάλληλες εκλογικές αναμετρήσεις, μία χώρα σε βαθιά κρίση, που περιμένει να ακούσει ένα λόγο σοβαρότητας, ευθύνης και ευαισθησίας από το ΠΑΣΟΚ, και έπρεπε να κάνουμε τη διαδικασία των διερευνητικών εντολών.

Μίλησα για την ανασύσταση της παράταξης και είπα ότι δεν θα υπάρχουν βαρίδια, στερεότυπα, παλιά μοντέλα. Και εξήγησα -και το επαναλαμβάνω σήμερα σε σας- ότι βρισκόμαστε σε μία μεταβατική περίοδο. Το ΠΑΣΟΚ που κάνει τις εκλογές δεν είναι το ΠΑΣΟΚ που ονειρεύομαι, το ΠΑΣΟΚ που θέλω, το ΠΑΣΟΚ που σχεδιάζω.

Είναι αυτό που παρέλαβα, το οποίο πρέπει να ανταπεξέλθει σε δύο αλλεπάλληλες σκληρές αναμετρήσεις, υπό συνθήκες βαθιάς εθνικής κρίσης. Σας λέω όμως, για να υπάρχει μια είδηση στην εκπομπή σας, ότι το βράδυ της 17ης Ιουνίου θα παρουσιάσω το πλήρες σχέδιο για το πώς φαντάζομαι το ΠΑΣΟΚ του μέλλοντος, για το πώς φαντάζομαι την ανασύσταση της δημοκρατικής παράταξης».

Μπορεί να έχει κανείς αμφιβολίες για το τι μέλλει γενέσθαι;

Θέμης Δαγκλής
 http://newpost.gr/

Read more...

Παραιτείται των αποδοχών του ο Πρωθυπουργός...




Με επίσημη δήλωσή του, ο υπηρεσιακός πρωθυπουργός Παναγιώτης Πικραμμένος γνωστοποιεί ότι... παραιτείται των μηνιαίων αποδοχών του.

«Δηλώνω ότι δεν επιθυμώ να λάβω κατά το χρόνο άσκησης των καθηκόντων μου τις προβλεπόμενες για τη θέση μου μηνιαίες αποδοχές από τη λήψη των οποίων και παραιτούμαι», αναφέρεται στη σχετική ανακοίνωση που εξεδόθη από το Γραφείο του Πρωθυπουργού.


Read more...

Στο αυτόφωρο αύριο οκτώ μέλη της Χρυσής Αυγής...




Στο Αυτόφωρο Τριμελές Πλημμελειοδικείο Βέροιας θα δικαστούν αύριο οκτώ μέλη της Χρυσής Αυγής που... συνελήφθησαν το απόγευμα του Σαββάτου μετά από συμπλοκή με άτομα που αυτοπροσδιορίζονται ως αναρχικοί.

Οι συλληφθέντες, ανάμεσα στους οποίους και ο υποψήφιος βουλευτής της Χρυσής Αυγής στο νομό Πέλλας Ιωάννης Σαχινίδης, οδηγήθηκαν το μεσημέρι στην εισαγγελέα Βέροιας η οποία τους απήγγειλε κατηγορίες βάσει της δικογραφίας που σχηματίστηκε για επικίνδυνη σωματική βλάβη, διακεκριμένες φθορές ξένης ιδιοκτησίας, εξύβριση και απειλή.

Υπενθυμίζεται ότι τα επεισόδια ξεκίνησαν χθες το μεσημέρι, όταν ομάδα αναρχικών συνεπλάκη, σε κεντρικό δρόμο της πόλης, με μέλη της Χρυσής Αυγής που εκείνη την ώρα διένειμαν έντυπο προεκλογικό υλικό. Οι δύο ομάδες τράπηκαν σε φυγή όταν επενέβη η αστυνομία.

Ωστόσο, λίγες ώρες αργότερα, περίπου 15-20 μέλη της Χρυσής Αυγής πήγαν σε καφενείο όπου βρίσκονταν αναρχικοί, τους επιτέθηκαν και προκάλεσαν εκτεταμένες φθορές στις εγκαταστάσεις.

Από την επίθεση τραυματίστηκε ένας 53χρονος θαμώνας, ο οποίος μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο της Βέροιας για την παροχή των πρώτων βοηθειών.


Read more...

Φοβούνται εξεγέρσεις σε Ελλάδα, Ισπανία, Ιταλία οι Αμερικανοί...



Μεγάλη γεωστρατηγική αναταραχή σε όλη την Ευρώπη «βλέπουν» πλέον με όλο και μεγαλύτερη σαφήνεα αμερικανικά think tanks, ως αποτέλεσμα της οικονομικής κρίσης που σαρώνει την ευρωζώνη. Όπως αναφέρει ο... Jonathan-Simon Sellem στο JSSNews, αλλά και το ίδιο το Stratfor.

"Οι Ευρωπαίοι πολιτικοί δεν θα το ομολογήσουν ανοιχτά, αλλά φοβούνται ότι η δεινή οικονομική κατάσταση σε χώρες όπως η Ελλάδα και η Ισπανία θα μπορούσε να οδηγήσει σε εσωτερικές επαναστάσεις οι οποίες εύκολα θα εξάγονταν.

Η Ισπανία δεν έχει ανάγκη μόνο από 100 ​​δισεκατομμύρια για να σώσει τις τράπεζές της, πρέπει επίσης να τροφοδοτήσει τις περιφερειακές κυβερνήσεις της, οι οποίες πρέπει να αναχρηματοδοτήσουν χρέος 36 δισεκατομμυρίων μέχρι το τέλος του 2012.

Εξάλλου, η Ισπανία δεν αποτελεί η χειρότερη ανησυχία για την Ευρωπαϊκή Ένωση. Η Ιταλία πρέπει να αναχρηματοδοτήσει 200 ​​δισεκατομμύρια αργότερα αυτό το έτος. Που θα τα βρει;".

Ας δούμε τα βασικά σημεία των αναλύσεων των παραπάνω, τα οποία βέβαια καταλήγουν στα ίδια συμπεράσματα:

-Η Ευρώπη κινδυνεύει από σοβαρά εσωτερικά προβλήματα ασφάλειας λόγω των λαϊκών μαζών που περιθωριοποιούνται από την οικονομική κρίση σε Ελλάδα, Ισπανία, Ιταλία. Μετά θα έρθει και η σειρά της Γαλλίας.

-Η Ελλάδα αν κατρακυλήσει σε ανεξέλεγκτες καταστάσεις θα παρασύρει και την Κύπρο που είναι άρρηκτα συνδεδεμένη μαζί της

-Η Ισπανία δεν σώζεται, αλλά το πρόβλημα αναχρηματοδότησης της Ιταλίας είναι πολύ μεγαλύτερο

-Η Ρωσία θα μπορούσε να αξιοποιήσει την εσωτερική κατάρρευση σε Ελλάδα και Κύπρο για να τις ελέγξει στρατηγικά μαζί με τα ενεργειακά αποθέματα που έχουν.

Ας δούμε και τα σημαντικότερα σημεία των αναλύσεων:.

- "Σε δύο εβδομάδες, οι Έλληνες θα πάνε πάλι στις κάλπες. Η άκρα αριστερά, ο ΣΥΡΙΖΑ, βρίσκεται πρώτος στις δημοσκοπήσεις. Τους τελευταίους μήνες, η βία χτύπησε τους δρόμους της Αθήνας και της Θεσσαλονίκης. Άνθρωποι σε απόγνωση αυτοκτονούν δημόσια, υπενθυμίζοντας στους Ευρωπαίους ηγέτες ότι η λεγόμενη αραβική άνοιξη, που ανέτρεψε πολλά αραβικά καθεστώτα, ξεκίνησε με την αυτοθυσία ενός πλανόδιου πωλητή στην Τυνησία".

-"Αργότερα αυτό το μήνα, η Ελλάδα θα χρειαστεί 5,2 δισ. € σε κεφάλαια διάσωσης από άλλες χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Σε αντάλλαγμα, οι Έλληνες πρέπει να περάσουν 14,5 δισεκατομμύρια € σε μέτρα λιτότητας. Ποια κυβερνηση είναι ικανή μέσα σε ένα τέτοιο περιβάλλον να πάρει τέτοια μέτρα χωρίς να κινδυνέψει με επανάσταση; Εάν ο θυμός και η απογοήτευση συνεχίζουν να αυξάνονται στην Ελλάδα, η χώρα θα μπορούσε να κατρακυλήσει στο χάος".

- "Ένα χάος που θα μπορούσε να συμπαρασύρει και την Κύπρο, όπου η κατάσταση είναι εξίσου ασταθής λόγω του ότι η Κύπρος είναι άρρηκτα συνδεδεμένη με την οικονομία της Ελλάδας. Μια κατάρρευση της Ελλάδας θα παρέσυρε τη Κύπρο μαζί της αφού ενώ η Ρωσία διέσωσε τον δημοσιονομικό τομέα με το δάνειο των 3 δισ. ευρώ οι τράπεζές της μετά το "κούρεμα" του ελληνικού χρέους αντιμετωπίζουν τεράστιο πρόβλημα.

-"Και αν η ΕΕ δεν παρέχει τα χρήματα, άλλοι θα μπορούσαν: Τον Δεκέμβριο του 2012, η ​​Ρωσία είχε ήδη παράσχει ένα διμερές δάνειο 3 δισ. ευρώ. Η Ρωσία είναι σίγουρα σε θέση να διασώσει τη Κύπρο. Οι Ρώσοι, όμως, είναι πιθανό να θέλουν κάτι σε αντάλλαγμα.

Αν παρέμβει η Ρωσία, που μπορεί να νιώσει ότι κλονίζεται η θέση της στην Συρία η στρατηγική κατάσταση σε ολόκληρη την ανατολική Μεσόγειο θα μπορούσε να αλλάξει, αφού θα θελήσει να αποκτήσει στρατηγικές προσβάσεις σε μια κατεστραμμένη Ελλάδα και μια βυθισμένη Κύπρο".

-"Αλλά η Ελλάδα και η Κύπρος είναι πολύ μικρά ψάρια σε σύγκριση με την Ισπανία. O ισπανικός τραπεζικός τομέας είναι στα πρόθυρα της κατάρρευσης. H Bankia, τρίτη μεγαλύτερη τράπεζα της Ισπανίας, έχει επείγουσα ανάγκη διάσωσης από την ισπανική κυβέρνηση (21 δις. ευρώ). Η Bankia, ένα κρατικό ίδρυμα που χτίστηκε πέρυσι στα ερείπια επτά περιφερειακών τραπεζών που δεν μπορούσαν πλέον να καλύψουν τις τεράστιες απώλειες του κραχ των ισπανικών ακινήτων, βρίσκεται ουσιαστικά σε πτώχευση. Για να μπορέσει να σώσει όλες τις ισπανικές τράπεζες, η ήδη υπερχρεωμένη κυβέρνηση της Μαδρίτης χρειάζεται τουλάχιστον 90 δισ. ευρώ. (σ.σ. τελικά παίρνει 100).

Την ίδια ώρα, η ανεργία των νέων είναι πάνω από το 50%, η ισπανική νέα γενιά δεν έχει καμία δυνατότητα, κανένα μέλλον. Δεν έχουν τίποτα να χάσουν και ως εκ τούτου μπορεί εύκολα να πεισθούν ότι η επανάσταση εναντίον αυτού του πολιτικού συστήματος είναι μια λύση. Πρόκειται για μια πολιτικά επικίνδυνη κατάσταση, που θα έπρεπε να λάβουν υπόψη οι ΗΠΑ. Όλες οι χώρες της Νότιας Ευρώπης θα μπορούσαν σύντομα να βρεθούν σε θύελλα".

- "Εάν η Ισπανία πηγαίνει στον υπόνομο, η Ιταλία θα ακολουθήσει. Οι δεσμοί Iσπανίας με την Ιταλία σημαίνουν ότι και αυτή θα πέσει μαζί της. Αν η Ιταλία, η τρίτη μεγαλύτερη οικονομία της ΕΕ πέσει, η Γαλλία είναι πιθανό να την ακολουθήσει. Οι Ευρωπαίοι ετοιμάζονται για την καταστροφή".

- "Από μια τέτοια καταστροφή είναι βέβαιο ότι το Κρεμλίνο δεν θα χάσει αυτή την ευκαιρία. Ήδη το περασμένο έτος, ο Ρώσος Αναπληρωτής Πρωθυπουργός Arkady Dvorkovich είχε δηλώσει ότι η Ρωσία είναι έτοιμη να δανείσει χρήματα και να προσφέρει την εμπειρογνωμοσύνη της για την επίλυση της ευρωπαϊκής κρίσης. Προσέφερε «τόσο να συμβουλεύσει όσο και να συμβάλει στη σταθερότητα στην Ευρώπη με τα δικά μας οικονομικά αποθέματα».

Τον περασμένο Ιανουάριο, ο Dvorkovich δήλωσε ότι «η επιβίωση του ευρώ είναι μια πρώτης σημασίας ανησυχία για τη Ρωσία». Τον περασμένο μήνα, δήλωσε ότι η Ρωσία επιθυμεί «η Ελλάδα να παραμένει στη ζώνη του ευρώ».

Η Ρωσία έχει, χωρίς αμφιβολία, στρατηγικά συμφέροντα να συνδέσει με την οικονομική υποστήριξη της. Πολλοί θα χάσουν από την κρίση του ευρώ, αλλά η Ρωσία δεν θα είναι μεταξύ των χαμένων".

defencenet.gr


Read more...

Νέα κόντρα ΝΔ - ΣΥΡΙΖΑ με αφορμή δηλώσεις Τσίπρα για τις οικογένειες των μεταναστών

Στα ύψη το πολιτικό θερμόμετρο


  (Φωτογραφία:  Eurokinissi )


Αθήνα
Την αντίδραση της ΝΔ προκάλεσε η δήλωση του Αλέξη Τσίπρα περί του δικαιώματος επανένωσης των μεταναστών που εργάζονται νόμιμα στην Ελλάδα με τις οικογένειές τους.
Συγκεκριμένα, μιλώντας στο Πρώτο Θέμα ο πρόεδρος της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ ανέφερε: «Καταρχήν πρέπει να υπάρξει μια συγκεκριμένη πολιτική νομιμοποίησης. Αν είναι κάποιος χρόνια στην Ελλάδα και εργάζεται, πρέπει να έχει χαρτιά και ένα καθεστώς νόμιμης παραμονής.
« Το να μπορεί υπό τέτοιες συνθήκες να φέρει τη γυναίκα του και τα παιδιά του δεν είναι τόσο παράλογο. Οι Έλληνες της διασποράς απέκτησαν αυτό το δικαίωμα. Η νομιμοποίηση μεταναστών στα τέλη της δεκαετίας του '90 παρά το γεγονός ότι έτυχε σκληρής κριτικής, έλυσε παρά πολλά προβλήματα».
Απαντώντας στον κ. Τσίπρα ο εκπρόσωπος Τύπου της ΝΔ Γιάννης Μιχελάκης εξέδωσε ανακοίνωση στην οποία αναφέρει:
«Ο κ. Τσίπρας, μετά τη δέσμευσή του για νομιμοποίηση εκατοντάδων χιλιάδων λαθρομεταναστών, δίνοντάς τους ταξιδιωτικά έγγραφα, αλλά και επιδόματα ανεργίας, κάνει το επόμενο βήμα. Εξαγγέλλει, σήμερα, ότι θα επιτρέψει στους λαθρομετανάστες να φέρουν στη χώρα μας και τις οικογένειές τους.
» Οι πολιτικές του δεν χωρούν σε μια χώρα που πλήττεται από την ανεργία και την εγκληματικότητα. Είναι επικίνδυνες και περιθωριακές».
Στις δηλώσεις του κ. Μιχελάκη απάντησε ο ΣΥΡΙΖα, ο οποίος σε ανακοίνωσή του τονίζει: «Δεν μπορούμε να παρακολουθήσουμε το καθημερινό πλέον παραλήρημα υβρεολογίας και συκοφαντιών του κ. Μιχελάκη απέναντι στον ΣΥΡΙΖΑ.
» Αυτοί που δεν έχουν καμία θέση και πρόταση για την έξοδο της χώρας από την κρίση, για την ανόρθωση της κοινωνίας και της οικονομίας, για την επαναθεμελίωση της Ευρώπης σε νέες βάσεις δημοκρατίας, αλλά και για το μεταναστευτικό ζήτημα,  είναι οι ίδιοι που προσπαθούν να κρύψουν την πολιτική μνημονιακή τους γύμνια εξαπολύοντας λάσπες. Ένα είναι βέβαιο: ότι οι ανακοινώσεις του εκπροσώπου τύπου της ΝΔ θα μείνουν στην ιστορία ως μνημείο πολιτικής γελοιότητας».
Newsroom ΔΟΛ

Read more...

Σκληρή σύγκρουση ΝΔ - ΣΥΡΙΖΑ για τις δηλώσεις που καλούν σε «αντάρτικο πόλεων»



Σκληρή σύγκρουση ΝΔ - ΣΥΡΙΖΑ για τις δηλώσεις που καλούν σε «αντάρτικο πόλεων» (Βίντεο)
Σε σκληρή προεκλογική κόντρα εξελίσσεται η καταγγελία της ΝΔ ότι το στέλεχος του ΣΥΡΙΖΑ, Ιφικράτης Αμυράς «καλεί ομάδες πολιτών να κάνουν αντάρτικο πόλεων». Ο ΣΥΡΙΖΑ με δύο ανακοινώσεις του, αρνείται κατηγορηματικά ότι ο κ. Αμυράς είναι στέλεχος του κόμματος και απαντά με σκληρούς χαρακτηρισμούς στη ΝΔ.

«Μια εβδομάδα πριν τις εκλογές, στις οποίες ο ελληνικός λαός καλείται να αποφασίσει για το μέλλον της χώρας και σε μια στιγμή που κορυφώνεται η κρίση της ευρωπαϊκής οικονομίας, το γεγονός ότι η ΝΔ επιλέγει για μια ακόμη φορά την αναξιοπιστία, τα επικίνδυνα ψεύδη και τις ανακρίβειες και όχι την πραγματική πολιτική αντιπαράθεση, είναι ενδεικτικό της πολιτικής της γύμνιας, της κρυφής της μνημονιακής ατζέντας και του ντελίριου πανικού στον οποίο έχει περιέλθει», αναφέρει η ανακοίνωση του ΣΥΡΙΖΑ και προσθέτει: «Ευχόμαστε καλή ανάρρωση και περαστικά στην ηγεσία της ΝΔ».

Η ανακοίνωση αυτή έρχεται ως απάντηση στην ακόλουθη δήλωση του εκπροσώπου της ΝΔ, Γιάννη Μιχελάκη:

«Για ένα θέμα για το οποίο θα έπρεπε ήδη να έχει παρέμβει ο Εισαγγελέας, ο ΣΥΡΙΖΑ λόγω της δικής του εμπλοκής επιχειρεί, λέγοντας… παροιμίες, να το υποβαθμίσει.

Ας απαντήσει ευθέως:

1. Ήταν ή δεν ήταν ο Ιφικράτης Αμυράς στη λίστα υποψηφίων βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ στην Α΄ Αθήνας, όπως δημοσιεύτηκε πριν λογοκριθεί, στην ηλεκτρονική έκδοση της κομματικής εφημερίδας “Αυγή”;

2. Νομιμοποίησαν ή όχι πολιτικά τον Ιφικράτη Αμυρά και τις απόψεις του, δίνοντάς του συνέντευξη ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ κ. Αλέξης Τσίπρας και ο βουλευτής κ. Λαφαζάνης; Στη συνέντευξή του αυτή, μάλιστα, ο κ. Λαφαζάνης ζητά το αδιανόητο, να βγει η Ελλάδα άμεσα από την Ευρωζώνη και να τυπώσει εθνικό νόμισμα.

3. Γιατί μετά το σάλο ο ΣΥΡΙΖΑ δεν διέγραψε και δεν αποκήρυξε τις απόψεις του στελέχους του για αντάρτικο πόλεων; Έχει, πάντως, την ευκαιρία ο ΣΥΡΙΖΑ να το κάνει τώρα, έστω και την τελευταία στιγμή.

4. Γιατί δεν καταγγέλλει ανοιχτά και ξεκάθαρα και άλλες επικίνδυνες απόψεις στελεχών του που στηρίζουν πολιτικά τον καταδικασμένο, τρομοκράτη της 17Ν Δημήτρη Κουφοντίνα;
5. Και τέλος, γιατί δεν καταδικάζει ευθέως και ανοιχτά τις συμμορίες κουκουλοφόρων που καίνε, λεηλατούν και τρομοκρατούν το κέντρο της Αθήνας;».

Aρχικά στην πρώτη ανακοίνωσή του, 
ο κ. Μιχελάκης έκανε λόγο για σοκαριστική αποκάλυψη και κατήγγειλε τον κ. Ιφικράτη Αμυρά, στέλεχος του ΣΥΡΙΖΑ πως σε δημόσια παρέμβασή του, καλεί «ομάδες πολιτών να κάνουν αντάρτικο πόλεων, να προμηθευτούν όπλα, μαχαίρια, τσεκούρια, μολότοφ, να προβούν σε εκτελέσεις, να πυρπολούν δημόσια κτήρια, να κάνουν απαγωγές πολιτών και κάθε άλλο αδίκημα του ποινικού κώδικα».

Ο κ. Μιχελάκης μιλούσε, μάλιστα, για προνομιακή σχέση του κ. Αμυρά με τον Αλέξη Τσίπρα καθώς ο κ. Αμυράς αρχικά, σύμφωνα με τη ΝΔ, είχε περιληφθεί στο ψηφοδέλτιο του ΣΥΡΙΖΑ στην Α΄ Αθήνας, όπως αυτό ανακοινώθηκε με επίσημο δελτίο Τύπου στα ΜΜΕ (και δημοσιεύτηκε στις 21/4 στην ηλεκτρονική έκδοση της κομματικής εφημερίδας "Αυγή", και σε όλα τα ΜΜΕ) αλλά μετά από το σάλο που προκλήθηκε, αποσύρθηκε διακριτικά, χωρίς όμως να διαγραφεί ποτέ.

«Ο ΣΥΡΙΖΑ τέτοιες απόψεις τις αποσιωπά, αλλά δεν τις καταδικάζει. Τις υποθάλπει και τις ενθαρρύνει», κατήγγειλε ο κ. Μιχελάκης τονίζοντας πως «το σοκ που προκαλούν ο ΣΥΡΙΖΑ και οι περιθωριακές συνιστώσες του στους Έλληνες πολίτες, άλλοτε ως οπαδοί του τρομοκράτη Κουφοντίνα, άλλοτε ως καθοδηγητές αντάρτικου πόλεων, άλλοτε ως προστάτες των κουκουλοφόρων, συγκλονίζει τους Έλληνες. Οι πρακτικές, όμως, αυτές δεν θα περάσουν!».

Aπό την άλλη πλευρά, ο ΣΥΡΙΖΑ είχε απαντήσει με ανακοίνωσή του:


«Από την πόλη έρχομαι και στην κορφή κανέλα και βγάζω τα παπούτσια μου να μη βραχεί η ομπρέλα»…  
Ο Ιφικράτης Αμυράς έχει τόση σχέση με τον ΣΥΡΙΖΑ, όση έχει και η ΝΔ με την πραγματικότητα και την αξιοπιστία.
Δηλαδή, καμία απολύτως. Δυστυχώς για τους ίδιους, τα όρια μεταξύ γελοιοποίησης και πανικού είναι πλέον δυσδιάκριτα για τη ΝΔ και τον κ. Σαμαρά.

Read more...

Κουβέλης: "Προοδευτική κυβέρνηση για παραμονή στο ευρώ με διαπραγμάτευση για το Μνημόνιο"

 
 


"Η χώρα χρειάζεται μια προοδευτική κυβέρνηση που θα διαπραγματευτεί με την Ευρώπη", επισήμανε ο πρόεδρος της Δημοκρατικής Αριστεράς κ. Φώτης Κουβέλης σε αποκλειστική του συνέντευξη στο protothema.gr.

Ο κ. Κουβέλης εξήγησε ότι το κόμμα του θα λάβει μέρος σε κυβέρνηση εάν επιτευχθεί προγραμματική δέσμευση με δύο κόκκινες γραμμές: Την εφαρμογή μιας πολιτικής που θα υπηρετεί τον στόχο για παραμονή της χώρας στο ευρώ και την σταδιακή αποδέσμευση από τους όρους του μνημονίου με διαπραγμάτευση και χωρίς μονομερή καταγγελία.

Το μήνυμα που έλαβε ο πρόεδρος της Δημοκρατικής Αριστεράς κατά τις πρόσφατες συναντήσεις που είχε στις Βρυξέλλες με κορυφαίους θεσμικούς αξιωματούχους της ΕΕ μεταξύ των οποίων ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου κ. Μάρτιν Σουλτς είναι ότι η Ελλάδα μπορεί να επιτύχει τον στόχο της χρονικής επιμήκυνσης της δημοσιονομικής προσαρμογής.

Προανήγγειλε ότι το κόμμα του δεν θα μετακινηθεί από τον στόχο της αποκατάστασης των κατώτατων μισθών και του θεσμού των συλλογικών συμβάσεων. Επίσης, ο κ. Κουβέλης τάχθηκε υπέρ της ιδιωτικοποίησης κρατικών οργανισμών όπως ο ΟΠΑΠ.protothema.gr

Read more...

Πρόταση οκτώ σημείων για κυβέρνηση εθνικής σωτηρίας από τον Ευάγγελο Βενιζέλο

«ΘΑ ΔΙΑΣΦΑΛΙΣΤΕΙ Η ΑΝΑΣΥΣΤΑΣΗ ΤΟΥ ΠΑΣΟΚ»



Πρόταση οκτώ σημείων για κυβέρνηση εθνικής σωτηρίας από τον Ευάγγελο Βενιζέλο
Επιστολή οκτώ σημείων προς τους πολιτικούς αρχηγούς θα στείλει ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Ευάγγελος Βενιζέλος προκειμένου να διερευνηθεί το ενδεχόμενο προεκλογικής σύγκλισης σε κυβερνητικό πρόγραμμα εθνικής σωτηρίας.  

Ειδικότερα, ο κ. Βενιζέλος μιλώντας σε φορείς τοπικής αυτοδιοίκησης στην Θεσσαλονίκη εξήγησε ότι θα προτείνει «διακυβέρνηση εθνικής συμφωνίας» και παρουσίασε οκτώ δεσμεύσεις:
 
- Την συμμετοχή όλων στην κυβέρνηση εθνικής ενότητας ή στάση στήριξης-δέσμευσης εως το 2014  

-  Να μπούμε όλοι μαζί στην 2η φάση της διαπραγμάτευσης για αναθεώρηση των δυσμενών όρων της δανειακής σύμβασης με κόκκινη γραμμά την παραμονή στο ευρώ.  

- Παράταση 3ως ετών για την δημοσιονομική προσαρμογή που θα απαιτήσει και μεγαλύτερη χρηματοδότηση  

- Διασφάλιση βιωσιμότητας του χρέους ώστε να βγούμε στο ξέφωτο σε 5 χρόνια από σήμερα  

- Να γίνει ξανά η συζήτηση για διαρθρωτικές αλλαγές για να ξαναλειτουργήσει κράτος και η οικονομία ανοιχτή για νέους ανθρώπους. Ακούμε διάλογο που ζητούν να παραμείνουν όλα τα ίδια.

- Συμφωνία κομμάτων για φορολογικό σύστημα απλό αναπτυξιακό κοινωνικά δίκαιο. Εφυγαν όλοι από αυτό το διάλογο και άφησαν μόνο το ΠΑΣΟΚ  

- Η χώρα χρειάζεται επενδύσεις και δουλεια στήριξη πραγματικής οικονομίας. Οι προτάσεις των άλλων κομμάτων είναι αντιεπενδυτικές και αντιαναπτυξιακές  

- Δίκτυ κοινωνικής προστασίας. Εγγυημένο επίπεδο αξιοπρεπούς διαβίωσης συνεργασία με ΟΤΑ και ΜΚΟ, στοχευμένα κονδύλια. Αν θέλεις την ελλάδα με τους μαϊμου αναπηρουςε τότε δεν βοηθάς τους φτωχούς.  

Εν τω μεταξύ, πανεθνική συστράτευση, μέσω μιας κυβέρνησης ευρείας νομιμοποίησης στην οποία θα συμμετέχουν και η ΝΔ και ο ΣΥΡΙΖΑ, προτείνει ο Ευάγγελος Βενιζέλος, προκειμένου να αναθεωρηθούν οι δυσμενείς όροι της σύμβασης και να διασφαλιστεί η ευρωπαϊκή προοπτική της χώρας.

Μιλώντας στο Βήμα της Κυριακής ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ δηλώνει ότι θα διασφαλίσει την ανασύσταση της παράταξης, αλλά «χωρίς να αναπαράγεται το μοντέλο που ηττήθηκε».

Σχετικά με την επόμενη μέρα των εκλογών, τονίζει ότι τόσο η ΝΔ όσο και ο ΣΥΡΙΖΑ πρέπει να είναι μέσα σε αυτό που ο ίδιος ονομάζει «διακυβέρνηση εθνικής συνευθύνης», εξηγώντας:

«Μια κυβέρνηση με ΝΔ, ΠΑΣΟΚ, ΔΗΜΑΡ είναι μια κυβέρνηση που θα αναλάβει το βάρος απέναντι σε ποιον; Απέναντι σε μια αντιπολίτευση, η οποία με καταπληκτική άνεση θα αναπαράγει τη δημαγωγία και το λαϊκισμό;

Από την άλλη μεριά πιστεύετε ότι μπορεί ο ΣΥΡΙΖΑ να κυβερνήσει τον τόπο και να διαπραγματευθεί; Στηριζόμενος σε ποιες δυνάμεις; Στο ΠΑΣΟΚ που δεν το θέλει; Στη ΔΗΜΑΡ που είναι αμφίβολο αν θέλει; Στις δυνάμεις των Ανεξαρτήτων Ελλήνων; Στο ΚΚΕ με το οποίο έχει ανοίξει μέτωπο υπαρξιακού χαρακτήρα; Πού οδηγείται η χώρα;».http://newpost.gr

Read more...

Νέα προκλητική εμφάνιση του Κασιδιάρη στα εγκαίνια περιπτέρου της Χρυσής Αυγής

«ΉΤΑΝ ΟΛΑ ΣΚΗΝΟΘΕΤΗΜΕΝΑ - ΘΑ ΚΑΝΩ ΜΗΝΥΣΕΙΣ» ΛΕΕΙ Ο ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ ΤΗΣ ΧΡΥΣΗΣ ΑΥΓΗΣ



Νέα προκλητική εμφάνιση του Κασιδιάρη στα εγκαίνια περιπτέρου της Χρυσής Αυγής
Σήμερα και ενώ τόσες μέρες παρέμενε άφαντος, ο εκπρόσωπος Τύπου της Χρυσής Αυγής Ηλίας Κασιδιάρης επανεμφανίσθη και μάλιστα εξέδωσε ανακοίνωση με την οποία υποστηρίζει πως «ήταν όλα σκηνοθετημένα» σχετικά με το βίαιο επεισόδιο μεταξύ εκείνου και της Λιάνας Κανέλλη και γνωστοποιεί ότι θα καταθέσει μηνύσεις.

Πριν λίγη ώρα ο εκπρόσωπος Τύπου και βουλευτής της Χρυσής Αυγής πραγματοποίησε την πρώτη του εμφάνιση μετά το επεισόδιο βίας που εκτυλίχθη στην εκπομπή «Πρωινό ΑΝΤ1». Αγνοώντας επιδεικτικά την αστυνομική παρουσία, έκανε αισθητή την παρουσία του στα εγκαίνια περιπτέρου της Χρυσής Αυγής στην περιοχή του Κορυδαλλού.

Σε ό, τι αφορά την ανακοίνωση που εξέδωσε το Σάββατο το μεσημέρι σχετικά με την επίθεση στη Λιάνα Κανέλλη και τη Ρένα Δούρου, ο ίδιος αναφέρει:

«Τα γεγονότα που διαδραματίστηκαν το πρωί της περασμένης Πέμπτης στον ΑΝΤ1 είχαν σκηνοθετηθεί με μοναδικό στόχο την πρόκληση μίας ακραίας εκ μέρους μου αντίδρασης. Λυπούμαι προσωπικώς που - χωρίς τη θέλησή μου - ενεπλάκην σε μία υπόθεση αποπροσανατολισμού της κοινής γνώμης, που βασικό σκοπό είχε να πλήξει πολιτικά την Χρυσή Αυγή.  

Με εξέπληξε η άμεση ευαισθητοποίηση συγκεκριμένων δικαστικών λειτουργών σε τηλεοπτικό χρόνο, αλλά και η μαζική κινητοποίηση των αστυνομικών αρχών, την πολυτέλεια παρέμβασης των οποίων καθημερινώς στερούνται οι Έλληνες πολίτες. Δεν με εξέπληξε η προκλητική συμπεριφορά συγκεκριμένων μεγαλοδημοσιογράφων και εκδοτών, οι οποίοι δε δίστασαν να απαιτήσουν και να προαναγγείλουν την όποια δίωξή μου, πριν ακόμα αυτή αποφασισθεί από τα αρμόδια όργανα.  

Η Δικαιοσύνη πρέπει και οφείλει να παραμένει νηφάλια, μακριά από εντολείς και εντολοδόχους, ξένη από συμφέροντα και πολιτικές σκοπιμότητες. Επέλεξα να παραμείνω σιωπηρός για 48 ώρες, καθώς δεν ήθελα να δώσω την ευχαρίστηση στα κανάλια να με διαπομπεύσουν εκ νέου, παρουσιάζοντας την εικόνα της μεταφοράς μου, με χειροπέδες, στον Εισαγγελέα. Θα μεταβώ άμεσα στην Εισαγγελία αυτοπροσώπως, για να μηνύσω τους φυσικούς και ηθικούς αυτουργούς όσων παρανόμων πράξεων τελέστηκαν εις βάρος μου το τελευταίο διήμερο.  

Υπεράνω όλων όμως επαφίεμαι στην αδιάψευστη κρίση του Ελληνικού Λαού. Ενός λαού, που αδιαφορώντας για τη βρόμικη προπαγάνδα ολόκληρου του Συστήματος, στέκεται πλέον ακόμα πιο μαζικά στο πλευρό των Ελλήνων Εθνικιστών της Χρυσής Αυγής».http://newpost.gr

Read more...

Χαμηλότεροι τόνοι από τον ΣΥΡΙΖΑ για να πειστούν οι νοικοκυραίοι!



Χαμηλότεροι τόνοι από τον ΣΥΡΙΖΑ για να πειστούν οι νοικοκυραίοι!
Η δεξαμενή των δραχμολάγνων στέρεψε. Από την παρουσίαση του προγράμματος και μετά, ο ΣΥΡΙΖΑ χαμηλώνει τους τόνους. Νέος στόχος τώρα, οι νοικοκυραίοι, οι ανήσυχοι για την πορεία της χώρας στην Ευρωζώνη.

Είναι αμφίβολο αν θα ξανακούσουμε ως την άλλη Κυριακή τα περί κατάργησης και ακύρωσης συγκεκριμένων νόμων του μνημονίου, ο Τσίπρας τα παίρνει σιγά σιγά και ένα ένα πίσω. Ως πρόσφατα, μόνο ο Δραγασάκης και ο Παπαδημούλης μιλούσαν για επαναδιαπραγμάτευση, ο Τσίπρας προτιμούσε τη φόρμουλα θα καταργήσουμε το μνημόνιο. Τώρα ο ίδιος μιλάει για επαναδιαπραγμάτευση δίχως ρήξη.

Η στροφή υπαγορεύεται από τις ανάγκες, αλλά και από τις διαθέσεις. Μέχρι πριν από δυό εβδομάδες, στον ΣΥΡΙΖΑ δεν ήταν σίγουροι αν ήθελαν να αναλάβουν τη διακυβέρνηση, μια χαρά βολεύονταν οι περισσότεροι στην Κουμουνδούρου ως αξιωματική αντιπολίτευση. Η πρωτιά σε κάποιες δημοσκοπήσεις όμως άνοιξε ορέξεις. Οι Συριζαίοι άρχισαν να σκέπτονται εαυτό ως υπουργό και τους άρεσε. Η σταδιακή φραστική υποχώρηση σε «ρεφορμιστικές θέσεις» όπως η επαναδιαπραγμάτευση θα άνοιγε καυτές συζητήσεις σε άλλες εποχές στα γραφεία της συμμαχίας στη Βαλτετσίου.

Όχι πια. Κανένας δεν θέλει να είναι εκτός γραμμής, μια εβδομάδα πριν από τις εκλογές. Για να πάρουν όμως την πρώτη θέση και το πολυπόθητο μπόνους, αυτό το έχουν καταλάβει στο ΣΥΡΙΖΑ θα πρέπει να πείσουν και ψηφοφόρους που δεν θέλουν να βάλουν την παραμονή της χώρας στην Ευρωζώνη σε κίνδυνο.

Το χαμήλωμα των τόνων εκεί αποβλέπει. Και υπάρχει βέβαια και κάτι άλλο, που μπορεί να επιταχύνει ακόμα περισσότερο τη στροφή σε μετριοπαθέστερες θέσεις. Αν η Ισπανία βρεθεί εντός μηχανισμού στήριξης πριν από τις ελληνικές εκλογές, η διαπραγματευτική θέση του ΣΥΡΙΖΑ επιδεινώνεται, η Ευρώπη θα έχει πάρει μια ανάσα. Ακόμα και αν αυτή αποδειχτεί προσωρινή, για όσο διάστημα οι αγορές ηρεμήσουν η απειλή του ΣΥΡΙΖΑ να τα τινάξει όλα στον αέρα δεν θα σημαίνει και πολλά πράγματα. Την Ελλάδα οι αγορές την έχουν ούτως ή άλλως ξεγράψει.

Με την Ισπανία ασφαλή, ο κίνδυνος μετάδοσης και τραπεζικού πανικού στη Νότια Ευρώπη περιορίζεται αισθητά. Σε αυτήν την περίπτωση και αν βρεθούν στο τραπέζι της διαπραγμάτευσης, ο Τσίπρας και ο Δραγασάκης είναι πολύ πιθανό να πέσουν σε τοίχο για περισσότερους μήνες. Δεν το αντέχουν όμως. Η επόμενη κυβέρνηση θα παραλάβει μια άθλια κατάσταση και θα έχει πολύ λίγο χρόνο μπροστά της για να αποτρέψει να της σκάσει η χώρα στα χέρια.

Αν η Γερμανία μπορεί να είναι σκληρή, το διάστημα που μπορεί να το αντέξει αυτό η Ελλάδα είναι εξαιρετικά περιορισμένο. Το χαμήλωμα των τόνων σε κάθε περίπτωση δεν βλάπτει…

Θέμης Δαγκλής 
http://newpost.gr/

Read more...