Κυριακή 10 Ιουνίου 2012

Κυβέρνηση εθνικής συνευθύνης με συμμετοχή όλων προτείνει ο Ε. Βενιζέλος

Αναγκαία η υπογραφή όλων ξεκαθαρίζει ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ



 



Την πρόταση για συγκρότηση κυβέρνησης, που θα στηρίζεται από όλες τις δυνάμεις, οι οποίες θέλουν την Ελλάδα στο ευρώ και θα αποτελούν ένα σχήμα εθνικής συνευθύνης, κατάθεσε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Ευάγγελος Βενιζέλος σε διακαναλική συνέντευξή του το μεσημέρι της Κυριακής, αλλά και σε επιστολή του προς τους αρχηγούς των κομμάτων, που κινούνται σε αυτό τον άξονα, δηλαδή τους Αντώνη Σαμαρά, Αλέξη Τσίπρα, Πάνο Καμμένο και Φώτη Κουβέλη. 

Ο τόπος προειδοποίησε ο κ. Βενιζέλος δεν κυβερνιέται από ισχνές μειοψηφίας, ούτε με ένα μεγάλο κομμάτι της κοινωνίας απέναντι. Θεώρησε δεδομένο ότι οι Ευρωπαίοι θα ζητήσουν την υπογραφή και του ΣΥΡΙΖΑ για το νέο αναθεωρημένο πρόγραμμα, με βάση το οποίο θα συνεχιστεί η δανειοδότηση της χώρας και ξεκαθάρισε ότι ο ίδιος θα επιμείνει στη θέση για συγκρότηση κυβέρνησης με τη στήριξη και της ΝΔ και του ΣΥΡΙΖΑ, στη διαδικασία των διερευνητικών εντολών, χωρίς όμως να διευκρινίσει τι θα κάνει εάν αυτό οδηγεί σε τρίτη εκλογική αναμέτρηση. Ο κ. Βενιζέλος επεσήμανε ότι οι Έλληνες πολίτες θέλουν στις 18 Ιούνη να υπάρχει κυβέρνηση που θα κρατήσει τη χώρα στο ευρώ, κατηγορώντας τη Νέα Δημοκρατία και το ΣΥΡΙΖΑ ότι διαμορφώνουν ένα σκηνικό πολιτικού αδιεξόδο. 

Ο ίδιος πρόσθεσε ότι, ανεξάρτητα από το ποιος θα είναι πρώτο κόμμα, το bonus 50 εδρών δεν είναι η λύση. "Δεν μπορείς να κυβερνήσεις με ισχυρή αντιπολίτευση στο δρόμο", ανέφερε χαρακτηριστικά. Και επεσήμανε ότι το ΠΑΣΟΚ μπορεί να λειτουργήσει ως καταλύτης σε κυβέρνηση εθνικής συνευθύνης. 

Δεν θα γίνουμε τσόντα, αλλά ο καταλύτης στη διάλυση ενός τεχνητού διπολισμού, ανέφερε εμφατικά ο πρόεδρος του κόμματος. Σημείωσε δε ότι είναι ανάγκη να υπάρξει στη χώρα μία περίοδος σταθερότητας τουλάχιστον ενάμισι έτους, αν όχι τετραετίας. 

Επιτέθηκε για μία ακόμη φορά εναντίον της τεχνητής πόλωσης που διαμορφώνουν η ΝΔ και ο ΣΥΡΙΖΑ, ενώ κάλεσε τους Ανεξάρτητους Έλληνες να ξεκαθαρίσουν τη στάση τους έναντι της ευρωπαϊκής προοπτικής της χώρας, αλλά και τη Δημοκρατική Αριστερά για το πώς εννοεί τη συνεργασία. 

O κ. Βενιζέλος σχολίασε και τη δήλωση του Ζ.Κ. Γιούνκερ, που είπε ότι στην Ελλάδα δεν κλαίει κανένας πλούσιος, παρά μόνο οι αδύνατοι. Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ σημείωσε ότι οι πλούσιο δεν κλαίνει γιατί έχουν βγάλει τα λεφτά τους στο εξωτερικό και περιμένουν την κατάρρευση καικ την επιστροφή στη δραχμή για να κερδίσουν και επανέλαβε τα περί ύπαρξης οριζόντιου κόμματος της δραχμής. 

Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ κριτίκαρε και τη στάση της Τρόικας και των εταίρων που ζητούσαν υπογραφές από όλες τις πολιτικές δυνάμεις. "Μην μας φέρνετε σε δύσκολη θέση, αρκεστείτε στις δικές μας", τόνισε ότι ήταν η επωδός του ΠΑΣΟΚ στη διαπραγμάτευση. Για να προσθέσει ότι "τώρα κατάλαβαν οι εταίροι, οπότε δεν θα είμαστε αξιόπιστοι αν δεν είμαστε όλοι μαζί στη διαπραγμάτευση"... 

Ο κ. Βενιζέλος αναφέρθηκε, μάλιστα, στη συνέντευξη που έχει δώσει στο Πρώτο Θέμα που κυκλοφορεί ο Επίτροπος Οικονομικών Όλι Ρεν και στην οποία ο Φινλανδός αξιωματούχος επισημαίνει ότι κάθε τρεις μήνες υπάρχει επαναδιαπραγμάτευση του Μνημονίου. Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ τόνισε ότι "εμείς βάλαμε αυτήν τη ρήτρα"... 

Πρόσθεσε μάλιστα ότι η μείωση του χρέους έγινε χωρίς καμία επίπτωση για την χώρα, ενώ σχετικά με τις χτεσινοβραδινές στην Ισπανία (λαμβάνει ενίσχυση για τις τράπεζες, χωρίς πρόσθετα μέτρα - δείτε εδώ σχετικά - επεσήμανε ότι γίνονται διαπραγματεύσεις χωρίς την Ελλάδα στο τραπέζι, λόγω ακυβερνησίας η οποία, όπως εκτίμησε, πλήττει ακόμη και τον τουρισμό της χώρας. 

Ο κ. Βενιζέλος εξήγγειλε συνέδριο επανίδρυσης και ένα νέο ξεκίνημα, μία αναγέννηση του ΠΑΣΟΚ και της προοδευτικής παράταξης. Είπε ότι το νέο ΠΑΣΟΚ δεν θα έχει βαρόνους και εσωτερικούς συσχετισμούς, που θα απωθούν τους πολίτες. Ξεκαθάρισε ότι έχει λάβει προσωπική εντολή στις 18 Μαρτίου για να ξαναφτιάξει το ΠΑΣΟΚ και αυτή την εντολή θα την τιμήσει. Είναι γελοίο, διαμήνυσε σε κάποιους, να εμφανιστεί κάποιος και να θέλει να πρωταγωνιστήσει, ενώ ήταν απών στις 18 Μαρτίου, ενώ μίλησε για ανθρώπους, που πλήγωσαν και πρόσβαλαν την παράταξη. Το ΠΑΣΟΚ, είπε τιμωρήθηκε στις πρόσφατες εκλογές. Πρόσθεσε ακόμη ότι ο στόχος του Κινήματος είναι να κινηθεί εκλογικά πάνω από το προηγούμενο ποσοστό του, ενώ επανέλαβε ότι το ζητούμενο δεν είναι οι υπουργικοί θώκοι.protothema.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: