Κυριακή 10 Ιουνίου 2012

Πρόταση οκτώ σημείων για κυβέρνηση εθνικής σωτηρίας από τον Ευάγγελο Βενιζέλο

«ΘΑ ΔΙΑΣΦΑΛΙΣΤΕΙ Η ΑΝΑΣΥΣΤΑΣΗ ΤΟΥ ΠΑΣΟΚ»



Πρόταση οκτώ σημείων για κυβέρνηση εθνικής σωτηρίας από τον Ευάγγελο Βενιζέλο
Επιστολή οκτώ σημείων προς τους πολιτικούς αρχηγούς θα στείλει ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Ευάγγελος Βενιζέλος προκειμένου να διερευνηθεί το ενδεχόμενο προεκλογικής σύγκλισης σε κυβερνητικό πρόγραμμα εθνικής σωτηρίας.  

Ειδικότερα, ο κ. Βενιζέλος μιλώντας σε φορείς τοπικής αυτοδιοίκησης στην Θεσσαλονίκη εξήγησε ότι θα προτείνει «διακυβέρνηση εθνικής συμφωνίας» και παρουσίασε οκτώ δεσμεύσεις:
 
- Την συμμετοχή όλων στην κυβέρνηση εθνικής ενότητας ή στάση στήριξης-δέσμευσης εως το 2014  

-  Να μπούμε όλοι μαζί στην 2η φάση της διαπραγμάτευσης για αναθεώρηση των δυσμενών όρων της δανειακής σύμβασης με κόκκινη γραμμά την παραμονή στο ευρώ.  

- Παράταση 3ως ετών για την δημοσιονομική προσαρμογή που θα απαιτήσει και μεγαλύτερη χρηματοδότηση  

- Διασφάλιση βιωσιμότητας του χρέους ώστε να βγούμε στο ξέφωτο σε 5 χρόνια από σήμερα  

- Να γίνει ξανά η συζήτηση για διαρθρωτικές αλλαγές για να ξαναλειτουργήσει κράτος και η οικονομία ανοιχτή για νέους ανθρώπους. Ακούμε διάλογο που ζητούν να παραμείνουν όλα τα ίδια.

- Συμφωνία κομμάτων για φορολογικό σύστημα απλό αναπτυξιακό κοινωνικά δίκαιο. Εφυγαν όλοι από αυτό το διάλογο και άφησαν μόνο το ΠΑΣΟΚ  

- Η χώρα χρειάζεται επενδύσεις και δουλεια στήριξη πραγματικής οικονομίας. Οι προτάσεις των άλλων κομμάτων είναι αντιεπενδυτικές και αντιαναπτυξιακές  

- Δίκτυ κοινωνικής προστασίας. Εγγυημένο επίπεδο αξιοπρεπούς διαβίωσης συνεργασία με ΟΤΑ και ΜΚΟ, στοχευμένα κονδύλια. Αν θέλεις την ελλάδα με τους μαϊμου αναπηρουςε τότε δεν βοηθάς τους φτωχούς.  

Εν τω μεταξύ, πανεθνική συστράτευση, μέσω μιας κυβέρνησης ευρείας νομιμοποίησης στην οποία θα συμμετέχουν και η ΝΔ και ο ΣΥΡΙΖΑ, προτείνει ο Ευάγγελος Βενιζέλος, προκειμένου να αναθεωρηθούν οι δυσμενείς όροι της σύμβασης και να διασφαλιστεί η ευρωπαϊκή προοπτική της χώρας.

Μιλώντας στο Βήμα της Κυριακής ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ δηλώνει ότι θα διασφαλίσει την ανασύσταση της παράταξης, αλλά «χωρίς να αναπαράγεται το μοντέλο που ηττήθηκε».

Σχετικά με την επόμενη μέρα των εκλογών, τονίζει ότι τόσο η ΝΔ όσο και ο ΣΥΡΙΖΑ πρέπει να είναι μέσα σε αυτό που ο ίδιος ονομάζει «διακυβέρνηση εθνικής συνευθύνης», εξηγώντας:

«Μια κυβέρνηση με ΝΔ, ΠΑΣΟΚ, ΔΗΜΑΡ είναι μια κυβέρνηση που θα αναλάβει το βάρος απέναντι σε ποιον; Απέναντι σε μια αντιπολίτευση, η οποία με καταπληκτική άνεση θα αναπαράγει τη δημαγωγία και το λαϊκισμό;

Από την άλλη μεριά πιστεύετε ότι μπορεί ο ΣΥΡΙΖΑ να κυβερνήσει τον τόπο και να διαπραγματευθεί; Στηριζόμενος σε ποιες δυνάμεις; Στο ΠΑΣΟΚ που δεν το θέλει; Στη ΔΗΜΑΡ που είναι αμφίβολο αν θέλει; Στις δυνάμεις των Ανεξαρτήτων Ελλήνων; Στο ΚΚΕ με το οποίο έχει ανοίξει μέτωπο υπαρξιακού χαρακτήρα; Πού οδηγείται η χώρα;».http://newpost.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: